O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a le hibiscus

O loʻo tulaʻi mai Sudanese poʻo le hibiscus e igoa o Hibiscus - o se fatu o le aiga malvaceae. O fugalaau e faʻaaoga mo le lauti ei ai se manogi manogi. O Karkade o se fale i Initia, e ui o lea ua tupu nei i Saina, Thailand, Aikupito, Sudan, ma Mekisiko. O le tofo, manuia ma le afaina o le hibiscus e faalagolago i le ituaiga o laau, numera e sili atu i le 150. O talotii o rosa e taua o le rosella, eseese i le tofo mai lau laulaau, ae mafai ona aina.

Faʻavae

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a le hibiscus e faalagolago i le tuufaatasiga o le laau. Ae i soo se tulaga, o le meainu e lelei mo le faʻanoanoa o le fia inu i le vevela taimi ma mafanafana i le malulu. E faʻatagaina e tupu laau i le fale - o fatu o loʻo i totonu o se taga lauti.

E oʻo lava i le ofutino lima o Malaysia e faʻaalia ai le hibiscus o se faailoga o le soifua maloloina ma le manuia. O le vitamini C e maua ai le suamalie, ae le gata i lea ua tumu le laau i se fualaau suamalie suamalie - E, K, D, A, PP ma le vaega B, e aofia ai elemene o ata o Ca, Cu, Zn, Se, K, Fe, Mg, Na ma P.

Le aoga o le hibiscus, meatotino

O faʻamanuiaga o le hibiscus o le a talanoaina atili. I aso anamua, sa faʻaaogaina lenei laau mo le kukaina, suisuiina o lavalava ma le faʻamālōlōina o le tino. O nei tomai uma e leʻi faʻasaienisi faʻamaonia, e faʻavae i luga o latou lava poto masani ma faʻamatalaga.

Ua tulaʻi Sudanese - ua maua foi Hibiscus i tuugamau anamua. Sa faʻaaogaina e Aferika se vai inu mai se laau e faʻamalolo mai maʻi eseese. Hibiscus o se vailaau mamana malosi lea e puipuia ai aʻafiaga o aʻafiaga saoloto, e puipuia ai le faʻaleleia o le vevela. O le mea moni lenei na faʻasaina ai le rose Sudanese - Hibiscus ma faʻamanuiaga mo le tino o le tagata. Ae e le na o le pau lea o le mea taua:

  • O le i ai o le acid ascorbic i le tuufaatasiga e puipui mai le malulu ma maʻi viral,
  • O le laau ei ai lona aafiaga aoga i totoga toto. E sili atu lenei mea i le soifua maloloina o tagata,
  • O le tea o Hibiscus e lelei mo le mamafa, faʻamaonia. E le tatau ona inu le malulu - o lenei meatotino e aofia i totonu o se vaiinu o soo se vevela,
  • Mo gaʻo, ate ma le gastrointestinal tract, o hibiscus foi e aoga tele. O se aafiaga agamalu agamalu o le a faamamaina ai le tui ma aveese mea leaga mai le tino.

Anthocyanins - o vaega ia e maua ai se lanu mumu mumu, e aofia ai le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, faʻamalosia ma faʻalauteleina le mafai ona gafatia o pa puipui.

O le a le isi mea o le faʻaogaina o le hibiscus - antiparasitic. Ina ia faʻaumatia otaota, ia inu inu i luga o se manava gaogao. O lona aafiaga lelei e oʻo atu i le taupulepulega.

Tipiti o Hibisite - faʻamanuiaga ma faʻalavelave - 10 mea moni

O aogā ma faʻamaʻi o le hibiscus poʻo le hibiscus tea o le puipuia o le tino ma faʻaitiitia mea eletise, faʻamaloloina spasms ma faʻaitiitia le mumū, faʻamalosia ma faʻamalo ese meaʻai, fesoasoani i le tafe toto ma le faʻamalosia o gaioiga.

O vailaʻau faʻamaʻi ma flavonoids, pectins ma vitamini ma minerale e faʻaaoga lelei i meaai paleni, fesoasoani e aveesea le mamafa.

O le puipuiga o le puipuiga ma puipuiga e faamalosia, aveeseina ai faailoga o le vaivai le tumau. O toto toto e sili atu ona aoga ma malosi faafetai i le vaitamini PP.

O le tea o Hibiscus e aoga i le mamafa - e lava le inu soo e oo atu i le 3 ipu i le aso. E le gata i lea, ua faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, faʻatasi ai:

  1. Galuega faʻamaʻi faʻamalolo ma le faʻaosofia o le gaosiga o le talo.
  2. Faʻaleleia le mafaufau, ma tumau le soifua maloloina o le faiʻai seia oʻo i le matua.
  3. O le tea e i ai sona aʻafiaga mai maʻi mama.
  4. O le faʻaaogaina o se vevela vevela puipuia mai le malulu.
  5. O faʻamanuiaga o le Hibiscus tii e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina e faʻalautele atu i le vaega tane, faʻateleina le libido.
  6. O loʻo faʻaaogaina le gaioiga faʻamalositino ma maua ai le malosi i le manava. O le gaogao i totonu o le manava ma le gaʻo ua faʻamaluluina, ua alu ese le taʻavale.
  7. O le tii Hibiscus ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai le maʻisuka.
  8. O le fufulu ese ua aveeseina ona o le tele o meaʻai ma meaʻai o le inu.
  9. O le i ai o le quercetin i le tuufaatasiga e faʻaleleia ai le vaʻai.
  10. O fomai e fautuaina le inu o le hibiscus ina ua mavae mafatiaga o le taia ma le fatu.

O le laisa mumu a Hibiscus e aoga mo maʻi gafa ona o le leai o le oxalic acid i le tuufaatasiga.

O le vai inu e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina i fafine o loʻo i ai le mamafa o le toto i le taimi o le faʻasologa. E faʻamamaʻa ai foi gaʻo i le po.

Tea faʻafouina le malosi malosi ma faʻafilemu ai le tino o le tino. O le pancreas foi e maua ai se aafiaga lelei i le faʻaaogaina masani o le tea o le hibiscus.

O le tea o Hibiscus e lelei mo tagata e maua i le gastritis ma le colitis. E inu lelei le inu pe a uma le soona inu o le ava malosi i le po nei.

Hibiscus faʻailogaina

E le fautuaina e inu leuti mai le hibiscus ao le i momoe ona o le malosi o le gaioiga a le tino, e mafua ai le le mautonu. O le mafai ona mafanafana e le mafai ai ona e inu i le maualuga o le vevela o le tino. Karakde e leaga:

  • I le taimi o le maʻitaga, ina ia le faʻaosoosoina ai se faʻanoanoa,
  • I le maualalo o le toto maualuga, ina ia le faʻaleagaina le tulaga, inu le inu le inu,
  • Pe a fai ni tui, talu ai o loʻo i ai i le hibiscus ni mea e aʻafia ai le estrogen,
  • Faatasi ai ma le faateleina o le eletise ma gastritis ma se maila,
  • I le taimi o le faʻamaʻalogaina o se faʻamaʻi o soʻo se totoga i totonu,
  • Hibiscus e afaina pe afai o oe o se mea e faʻamalosi pe faʻafefe i fualaau mumu ma fualaau faisua.

Mo le puipuia o le faʻamafana o le nifo, e fautuaina e inu i ni meaʻai, sosoo ai ma le fufulu o le gutu.

Ma e tatau lava ona mataʻituina le fuataga - e faatatau foi lenei i le tea o le hibiscus, lea e mafai ona faʻamalolo ai le fia inu, toʻafilemu, faʻamalosi, faaleleia le soifua maloloina ma tuʻuina atu se tofo lelei.

Faia o lauti i le fale - 3 suʻega

O le mea lelei, o le vai inu ua saunia i se vevela vevela i oneone vevela. Ae e le mafai ona faʻatulagaina lenei mea i totonu o se fale mautotogi, o le mea lea ua tuʻuina atu ai fuataga e faʻaaoga i Turks.

1 auala

Ave 1 le ipu vai manino ma le 2 tsp. ogaoga o le hibiscus - faʻapipiʻi mo le 3 i le 10 minute, fuafua i le tofo ma le lanu. Faʻaopopo le suka pe a manaʻomia. A maeʻa ona faʻavaeina, o peti totogo e fetaui lelei mo le taumafa e faʻamamafa ai le tino ma le vailaʻau C.

2 ala

Faʻaopopo le aofaiga manaʻomia o le hibiscus matutu i le vai inu ma kuka mo le tusa ma le 3 minute.

3 ala

Liligi le hibiscus i totonu o vai inu, ufiufi ma taofi mo le tusa ma le 10 minute. Ae o lenei metotia, o le tofo o le laau e le maitau.

O loʻo i ai foi ni auala e kuka ai le malulu - sasaa paluga i vai malulu, aumai i se vevela ma malulu, pe tumau i le vai i le vevela o le potu mo le 8 itula.

Fautuaga

Mo le faʻaaogaina o se ipu tioata, sima, fagu paʻu poʻo le apa apamemea. O se vaiinu lelei saunia ua i ai se lanu paʻu mama.

E fautuaina le faʻaaogaina o le vai malulu e faʻaleleia ai le faʻaleleia o togalaau. I le vai malosi e te maua ai le lauti ma se mea enaena enaena.

O le faʻaaogāina o vai faʻafefe e manaʻomia ai le suʻeina i se mea maualalo maualalo, ae faʻatasi ai ma se taimi umi e faʻapipiʻi ai.

O le Hibiscus e teuina mo se taimi umi, e aunoa ma le manaʻomia faʻapitoa - o se taga palasitika e talafeagai foi. A e faʻatau, e tatau ona e filifilia ni peti susulu mo se tofo mauoa.

FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA MA FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA. CLEAR. MA LE LELEI E LEʻO SE TULAGA FAʻATASI. MANATU.

Faafetai lava, ou te leiloa tele

O mea uma lava e saʻo ona tusia, o loʻo ou faʻaaogaina lenei lauti e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, ma o le tulaga o le galue galue ua faateleina, na faamaninoina pe iai ni faʻailoga, e lelei e leai.

Hibiscus musika

O le laau matou te taʻua o Hibiscus o isi igoa: Venetian mallow, Sudanese rose, hibiscus. Ua tupu i Aferika ma Asia. O meaʻai manaia ma maloloina, infusions, e masani ona taʻua o le lauti, ua saunia mai fugalaau mamago i laau. I totonu o Sasae, o lenei vaiinu e faapitoa le faʻaaloalo.

O pusa faʻamaina e aofia ai:

  • Rutin, beta-carotene, anthocyanins, latou te lagolagoina le galuega a le loto, malosi gasegase. O nei elemene e maua ai le vai i le lanu mumu.
  • Vitamini o vaega uma. Latou te puipuia le tino mai maʻi eseese.
  • Kalaku Manaomia mo ponaivi.
  • Omea E maua ai le toto i le okesene.
  • Linoleic ma gamma-linoleicids. E aveesea le cholesterol ma gaʻo mai le tino.
  • Citric acid O le malulu o tau ma faʻamaʻi pipisi, faʻaumatia ai microbes.
  • Malic, tartaric ma ascorbic acid. Faʻaleaga microflora leaga.
  • Magnesium Faʻaleleia le faʻaaogaina o le nerve.
  • Fusi Mucus puipuia le manava mai le ita.
  • Pectin ma polysaccharides. Aveese toxins.
  • Anthocyanins. Faʻatonu le mafai ona faʻaauau ma faʻamalosia vaʻa.
  • Flavonoids. E i ai a latou mea e tetee ai le ita, o le estrogen-pei, aafiaga o le immunomodulatory.
  • Polyphenols Aua nei faatagaina potu e maua i kanesa e atiaʻe.

Mea aoga mo le tino

Ona o lona tuufaatasiga tele, ua maua ai le agaga o le hibiscus i le tele o mea aoga, o lenei fugalaau manaia na i ai aafiaga nei i luga o le tino:

  • Faʻamālōlō le tiga ma faʻatonutonu le taamilosaga i masina taʻitasi i fafine.
  • Faatasi ai ma le atuatuvale, o loo i ai sona aafiaga leaga.
  • I faʻamaʻi viral e faʻaitiitia ai le vevela.
  • E tau faasaga i le edema, ma maua ai lona malosi.
  • Faamalosi toto toto i le atherosclerosis.
  • Afai e ave i luga o se manava gaogao, e galue o se antiparasitic.
  • Toto le toto.
  • Faʻaaogaina mo lauulu, tuʻuina atu le susulu, faʻafefe faʻamalosi.
  • Faʻatoʻaina le gasegase.
  • Fesoasoani e faʻafefe le ava malosi.

Le aoga o le hibiscus mo le tino o le tane

O le a le aoga o le tea a le hibiscus mo alii? O tagata e sili atu le malolosi o feusuaiga e masani lava ona faʻafitia i maʻi fatu, ma o le lauti o hibiscus e fesoasoani e faʻamalosia ai le vascular system. E mafai e vai inu ona lagolagoina le faʻaogaina o le tino, lea e faʻaleleia ai le tulaga lautele, ona e faʻaitiitia ai le popole.

Mo tane o loʻo malosi i taʻaloga, o le lago e fesoasoani e faʻatupulaʻia le tumau i le taimi o le faamalositino. O le ava e mafai ai e oe ona fetuunai le malosi o le tama, faʻateleina i le faʻaitiitia o le gaioiga. Mo i latou e fiafia e malolo i faaiuga o vaiaso ma faʻatau sina mea inu i le ava malosi, o le a fesoasoani le hibiscus e aveesea le inupia, puipui le ate.

Le aoga o le hibiscus mo le tino o le tino

E faigata tele ona faʻaleʻaleʻa le aoga o le hibiscus mo tamaitai. O le Hibiscus e aoga mo le fatu, e faʻamalieina ai le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi, lagolagoina le faʻaogaina o le tino. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le inu, o le tulaga o le lauulu e faʻaleleia, latou te susulu, tuputupu aʻe lelei. E fesoasoani le Hibiscus i fafine matutua ia faʻamalosi ma faʻaleleia le faʻaoga o le tino. E sili ona aoga le inuina o lenei vaiinu i tamaitai o loʻo mafatia i le vaivai faifaipea.

Lauti aoga ma le mamafa o le mamafa. E leai se mea e maua ai le kalori, o se tofo lelei, ma o lea e masani ona faʻafeiloai i totonu o le taumafataga a i latou o loʻo i luga o meaai. O lenei lauti e le mafai ona afaina ai le mamafa; e tatau ona taʻalo taʻaloga, ae le o le faʻaleagaina o mea leaga. Ae afai e te mulimuli i fautuaga ma ave le hibiscus, e mafai ona e leiloa ni nai pauna.

Hibiscus ao maitaga

E manuia lelei le fafine mo fafine maʻitaga? I le tepa muamua, e aoga le hibiscus, aua i le lauti e tele tele vitamini, minerale, amino acids e aoga i tina i le lumanai, ae o loʻo i ai se "ATUA" tele. Hibiscus o se mimenagogue, o se vaifofo e mafai ona mafua ai le faʻamalosi. Afai e te faʻaaogaina i se fualaau, e mafai ona e faʻavevelaina se gasegase po o le toto e le manaʻomia.

Ae i nai tootoo, e mafai ona aoga lauti tila, o le a faamalosia ai puipui o toto toto, lea e taua mo le puipuia o siama ma veins varicose. Afai o le tina o loʻo faʻamoemoe e ono maualuga lona toto, o le lauti mai Rosese Sudanese o le a fesoasoani e faʻasalaina. Ae le fautuaina tamaitai e ave mea inu mai le hibiscus.

O le aafiaga lemu o le laau o le a fesoasoani e tau ai le faʻamalosi, lea e mafai ona atuatuvale i le uluaʻi masina. O le tele o vitamini C o loʻo aofia i le lauti o le a fesoasoani i se fafine e aloese mai faʻamaʻi i taimi o faʻamaʻi.

Aʻo fai susu, e le fautuaina e inu se inu mai Rosese Sudanese, e mafai e le la ona afaina ai le pepe, mafua ai ona osofia.

Hibiscus maʻi suka

O le maʻisuka e taʻua o Sudanese na latou tipi i le numera tasi o meainu. Tea o loʻo i ai le vailaʻau o le captopril, lea e tumau ai le suka. E le gata i lea, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le a aoga mai isi meatotino o lenei vaiinu: faʻamaloloina le atuatuvale, faʻamalosia le puipuiga, faʻapipiʻi le toto.

Faatasi ai ma aʻafiaga e mafua ai ona maua i le maʻisuka, faʻaletonu le vaʻai ma le faʻateteleina o vaʻa o vae. O le inu i taimi uma o le a fesoasoani i le taulimaina o nei mea le lelei.

O faʻamaoniga ma le afaina i Hibiscus

E i ai taimi, i ni vaega laiti, o le tea o Sudan ua tea o le mea lelei mo tagata uma. Ae o lona masani masani e mafai ona afaina ai:

  1. faatasi ai ma le hyperacid gastritis, gasegase oona, gastroduodenitis,
  2. faatasi ai ma se uiga masani i allergies,
  3. ma urolithiasis ma cholelithiasis.

E tatau i tagata faʻatauvaʻa ona inu i se ipu o le lauti i le aoauli, ma gasegase maualuga o le taeao. O le mea inu e leai se afaina.

E faʻapefea ona faia le lauti o le hibiscus soifua maloloina

E mafai ona saunia le tii o Hibiscus i auala e lua: faʻamalosia pe faʻalauteleina fugalaau o le rose Sudan. O ai e fiafia i se mea faʻapipiʻi, faʻafefeteina, e sili atu le filifilia o le auala lona lua o sauniuniga. I totonu o se ipu vai e te manaʻomia e ave se sipuni sipuni o peti.

Ina ia saunia se meainu vevela, e tatau ona e faʻatumu ia faga i le vai inu ma tuʻu ai, e mafai ona e sasaa i le vai malulu ma 'aʻano mo le lima minute. O le umi e le tatau ona kuka, aua e mafai ona e leiloa uma meaʻai. E mafai ona e faaopoopoina le meli, suka, pepa oona, namamoni, mea totino poʻo le vevela i le inu o le hibiscus. I le vevela o le taumafanafana, e mafai ona faaopoopo ni aisa i le lauti. E sili atu ona lelei le tautuaina o le lauti i china.

I Aikupito, ua saunia le lauti e pei ona taua i lalo: 10 kalama o le paʻu Sudanese rose peti ua sasaa i se ipu vai malulu. I lenei pepa, alu mo le 2-6 itula. Ona tatau lea ona kuka mo le lima minute, ma faʻafeiloaʻi. Auauna i le vevela e ala i le faaopoopo o le suka.

E tatau ona manatua e le au taʻalo lanu mumu e pei o le hibiscus matagofie, e uiga i aoga ma mea matautia na matou talanoa i ai i le taimi nei, e le tatau ona aveʻesea pe afai ei ai ni faʻamaʻi. Ole fua ole aso o se tagata soifua maloloina e le tatau ona silia ma le tolu tioata.

Soifua Maloloina o Hibiscus (Sudanese Rose)

I Aferika, o le Sudanese rose na faʻaaogaina mo le tele o senituri o se antipyretic, e togafitia ai faʻamaʻi cardiovascular (e pei ona masani ai tagata anamua), ma uiga o le malulu masani. O tagata Iranians e inu pea i le hibiscus ma le toto maualuga.

Suesuega faasaienitisi talu ai nei e faailoa ai le mafai ona togafitia o le hibiscus o le hyperlipidemia ma le atherosclerosis, maualuga maualuga, angina pectoris, ma le maʻisuka.

Hibiscus Tea ma le maualuga

I le 2010, na lipotia mai e le Journal Journal of Nutrition, o le 'ai o le hibiscus e fesoasoani e maua ai le toto maualuga i tagata e maualuga le maualuga 1.

O tagata suesue na auai e inu ipu e tolu o le hibiscus tea poo se vai inu (placebo) i aso taitasi mo le 6 vaiaso. O le tea tele na mafua ai le faʻaitiitia o le toto totoga e nai millimeta e faasaga i le placebo.

O se faʻataʻitaʻiga o nisi o suʻesuʻega na lolomiina i le 2015 e faʻamaonia ai mea na maua: o le hibiscus ei ai sona aoga aoga i faiga faʻavae ma diastolic i tagata mamaʻi.

Ae paga lea, i le taimi nei, e le mafai e fomai ona fautuaina se vaiinu mo le maualuga o le totoga ona o le le lava o le saienisi. O faʻamatalaga fou e manaʻomia.

Hibiscus tea ma cholesterol

I le 2011, o se suʻesuʻega na faʻaalia e faʻatusatusa i aʻafiaga o le ti uliuli ma le hibiscus i luga o le cholesterol. 90 tagata mamaʻi na vaevaeina i ni vaega se lua na faʻaaogaina le tasi o mea inu faalua i le aso mo aso e 15 o le suʻega, suiga o nofoaga.

I le faaiuga o le fonotaga, "e leai se vaega na i ai se faaitiitiga taua o le" leaga "cholesterol, poo LDL." Ae i vaega e lua ua faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga, HDL. Na avea lenei mea o se faailo lelei mo fomaʻi.

O isi suʻesuʻega ua maua ai ni feteenaiga taunuuga. O le mea lea, i le 2013, na teena ai e Zoria Aziz ma ana uo mai le Iunivesite o Malaysia i Kuala Lumpur le aafiaga o le hibiscus i cholesterol.

I se taimi mulimuli ane, i le 2014, na faamaonia ai e le tele o faamasinoga i le falemaʻi: O le hibiscus tea ua faateleina le HDL i le toto, ao faaitiitia le cholesterol ma triglycerides.

O loʻo tumau pea le fesili i le taimi nei.

Meaʻai Faʻamatalaga ole Sudana Rose Tea

E talitonuina o le tiʻetiʻe o Sudan o le tea, o se tagata e maualalo le kalori ma maloloina. Le lava caffeine, tamaoaiga o le manogi ma le manogi ia talafeagai lelei i luga o laulau uma.

Ua maua e Hibiscus se lanu mumu lanu e mafua mai i anthocyanini - mea faʻalaiolosi o loʻo aʻafia ai ma o loʻo i ai ni mea faʻapitoa. O mea faapena e maua i laulaau, vine, vine - o fualaau lauiloa lauiloa a Siberia.

Faʻafitauli ma faʻaleagaina o le hibiscus

E pei lava o soʻo se vailaʻau togafitiga, o le rose Sudanese e leai se aʻafiaga.

O se toe iloiloga o suʻesuʻega na lolomiina e le Iunivesite o Arisona i le 2013 e sili atu ona mataʻutia. Na tusia e tusitala e faapea o mea maualuga o le hibiscus extract e faaleagaina ai le ate.

O le lipoti lava e tasi o loo faailoa mai ai fegalegaleaiga le talafeagai o le Sudanese rose ma le masani o le diuretic hydrochlorothiazide, faapea foi le antipyretic paracetamol. O le faʻaaoga faʻapitoa o le hibiscus ma le paracetamol faʻateleina le aveeseina o le tino mai le tino o le tagata maʻi, faʻaititia ai le umi o le togafiti maʻi.

E tusa ai ma isi punaoa, o le hibiscus e faʻavaivaia ai aafiaga o le vailaʻau o chloroquine (Delagil), o togafitiga sili ona lauiloa a le lalolagi mo malaria.

O faʻamalositino fegalegaleaiga i Hibiscus e le malamalama lelei, o le mea lea, o tagata atamamai i Sisifo latou te le fautuaina le tuufaatasia o lenei lauti ma fualaau faʻasaʻi!

Faʻatasi ma le maʻisuka ma le toto maualuga, e manaʻomia ona e mataituina ma le totoʻa numera o le toto ma le suka - e mafai e le hibiscus ona faʻaitiitia. Faʻasalaga, o le fomaʻi e matauina se tulaga lamatia o le paʻu tele i le toto (e leai ni savali na maua).

Mafaufau i le aoga o le ava i luga o le suka, ua fautuaina e fomai tipitipi Amerika le tuuese o le hibiscus ia le itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo lei faia se taotoga faatulagaina.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le mea inu ua solia.

E i ai le faʻamaonia o le faapau pepe, ma o faʻamatalaga e uiga i le aafiaga i le tamaititi e le maua.

O aoga o Rosese Sudanese

Lanu mumu lanu mumu o le hibiscus ua maua i vitamini o le vaega P anthocyanins, lea e faateleina ai le faʻafefe o meaʻai e ala i toto toto. Vitamin C e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, ma o mamanu e faamama ai fatugaʻo ma le ate.

E ui lava i le siosiomaga oona, o le vai e faʻamalosia ai le tiga i totonu o le manava ma faateleina ai le teteʻe i le atuatuvale.

E tatau ona tapulaa le aso i le lua poo le tolu ipu, ia e aofia ai se mea faigata o mea e:

  • aveese le tele o cholesterol,
  • maualuga le suka i le maʻisuka
  • faʻamaonia le mamafa
  • aveese faʻamaoniga o se osofaiga
  • saofaga i le faʻaumatiaina o le mumu ma le tau faasaga i le kanesa.
  • faʻagesegese lalo o le faasologa o le soifua matua
  • faʻaleleia le paʻu mamafa.
  • E fesoasoani i le faʻaleleia o le mea faitino faʻatasi ma faʻatinoga.
  • e le pei o le tele o isi tn, e leai ni tannins, o lea e fesoasoani e aveesea ai le taʻavale.

E masani ona talia e faapea o le siama vevela vevela e faʻateleina le mamafa, ma le malulu faʻamaualuga. O ia mea uma e lua e le moni, aua i totonu o le manava e maua uma ai le vai vevela o le tino o le tagata. Ae ui i lea, o le vai inu e iloa auala e taulimaina ai le vevela maualuga.

O Pagota Sudan Rose Rose e leaga

E pei o le tele o isi mea taumafa, o le a mafai e le hibiscus ona afaina ai le mai, pe mafua ai foi le fatu o le fatu i tagata e maualuga le eletise. E le gata i lea, ona o lona gafatia e faʻaitiitia ai le toto, e le fautuaina e inu i se toto maualalo maualalo.

O le aʻafiaga o le osofaʻi o Sudanese e le talafeagai mo le inu o le tea. Ia, afai e le moe le po, ona sosoo ai lea ma le isi itu.

E le fautuaina e fomaʻi ni fafine maʻitaga e inu le lanu mumu. Sa maitauina se fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma lona siʻitia i le ono mafai ona vave fanau mai.

Mo i latou o loʻo afaina i mea mumu, o le hibiscus ua matua faʻasaina. I ia tulaga, e tasi le ipu e mafai ona oo atu ai i Quincke's edema poo urticaria.

E mafai ona ogaoga le faaleagaina o le manava o nifo nifo pe a e inuina lenei vai e aunoa ma se vaomago. Ina ia aloese mai lagona tiga, e tatau lava ona fufulu ou nifo pe a uma ona inu.

E faʻafefea ona faʻapena Sudanese

Ina ia amataina, e tatau ona e filifilia le ituaiga o hibiscus talafeagai e talafeagai ma lou tofo. Thai hibiscus ei ai lona suamalie manaia ma le lanu mumu mumu. O le foliga a Aikupito e sili atu lona fiafia ma se paolo sili atu ona pogisa. O le tele o taimi i luga o fata e oʻo mai i se eseesega o Mekisiko, faʻafefe i le tofo i se moli moli.

E mafai ona gaosia ni peti mumu i auala eseese. O le auala pito sili ona faigofie o le sasaa lea i le vai inu ma tumau pea 7-10 minute.

Ina ia sili atu ona iloa lona tofo, e tatau ona e ave se taʻapa tioata 1.5-lita ma fofi 3 sipuni tele o lauti i totonu mo le tolu minute.

I le vaitau o le tau mafanafana, o le a fiafia tagata rose Sudan i ana meatotino e faanatinati le fiainu. Ina ia faia lenei mea, sasaa 3 sipuni tele o le la i totonu o se tepa i totonu o le 1.5 lita o vai ma faʻaauau mo le 8 itula. Sugar po o le meli e mafai ona faaopoopo i le tofo.

E mafai ona e faitau e uiga i se isi lauti e le masani ai, tala i totonu o lenei tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Tuua Lau Faamatalaga