Amiakon - faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina i le paʻu ma le fofo

O lenei vailaʻau e aʻafia ai i vailaau faʻamaʻi o aminoglycosides, lea e iai le tele o ituaiga o mea faʻamalosi. O le gaosi autu o le vailaʻau o le Synthesis Company. E faʻamalolo mai i falemaʻi naʻo luga o vailaʻau ma e le mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma lea. Faʻatau atu i se faiga o se fofo poʻo se paʻu mo le faʻatonuina o le tino poʻo le faʻalavelave.

Faatonuga mo le faaaogaina o Amiakon

O le aloage antibiotic o le Amishen e mafua mai i vailaʻau faʻamaʻi mai le aminoglycoside. O le vailaau e afaina ai le microorganisms e paciostatically, siama, e taofiofi ai auala o latou ola, lea e oʻo atu ai i le oti o siama. I totonu o se siosiomaga faʻaleagaga, o le tetee atu i le vailaʻau e amata telegese ona tupu, o le mea lea, o le vailaʻau o loʻo i ai se tulaga maualuga i le lelei i le vaega o aminoglycosides. O vailaʻau e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasaʻi lautele, o loʻo malosi tele e faasaga i:

  1. O nisi meaola elemene: staphylococci (staphylococcus), e puipuia i le methicillin, cephalosporins, penicillin, o nisi o mea faigata o streptococci (streptococcus).
  2. Gram-negative: Aeruginosa, Enterobacter, Escherichia, Klebsiella, Prov>

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le sauniuniga e faia i le tulaga o se fofo poʻo le paʻu mo le sauniuniga o fofo. O le vailaau o loʻo togafitia i le inisinia poʻo le le faʻaogaina foi, o loʻo avanoa i faʻasologa nei:

  • 2 ml ampoules o le 500 mg (250 mg / 1 ml), o fasi pepa e 5 poʻo le 10,
  • 4 ml amipoules o le 1 g o le 5 ma le 10 pi. siakiina
  • paʻu i totonu o fagu 500 ma le 1000 mg, afifi 1, 5, 10 pi.

I fafo atu, o le vailaau oona o se vaifofo manino, o loʻo i ai mea taua ma vaega faaopoopo nei:

  • o le eletise autu autu o le amiwani, ml o loʻo iai le 250 mg,
  • mea taumafa fesoasoani - sodium citrate, vai mo le iniseti, vailaau sulfuric diluted, masima masima.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Ole vailaʻau lenei mai le 3rd generation o le aminoglycoside group. E i ai sona aʻafiaga (fasioti siama siama) e faatatau i le tele o ituaiga meaola ninii eseese. Faʻaleagaina o le masini ona o le fusifusia i le 30S o le vaega o le ribosome, faʻalavelaveina o le toe gaosia o molītini porotini, lea e mafua ai le maliu o se siama siama. O le vailaau faʻamalositisi e galue malosi i le tele o meaola ninii-lelei ma nisi mea e le lelei.

Ole fualaau faasaina e leai sona aafiaga ile bacteria anaerobic (o meaola ninii e mafai ona tupu na o le leai o se okesene). O le au o le Amiberry o se vailaau lelei e faasaga i siama faʻasaina i isi vailaʻau. A maeʻa le tui o le intramuscular, e vave ona ulu atu le vailaʻau i le toto ma tufatufaina i le tino atoa i le 10-15 minute. O le vailaau e faigofie lava ona ulu atu i le puipui o le toto, o le placenta (i le taimi o le maitaga, e ulu atu i le tino o le pepe), e pasi i susu o susu. O o latou tino ua faʻateleina e le suia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le mafuaaga autu mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi o faʻamaʻi pipisi e aʻafia e siama siama-siama (aemaise lava pe afai latou te tetee i isi vailaʻau i lenei vaega). O faʻamaʻi nei o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vailaʻau:

  1. Le faiga o le afaina o le manava o le tino: o le tino o le tino, o le pulchitis siama, o le niumonia, o le mamafa o le tagi (faaputuputu o le tulei i totonu o le ogaoga).
  2. Sepsis. O se faʻalavelave pipisi lea i le tuputupu ae tuputupu aʻe ma le toe gaosia o siama faʻamaʻi i le toto.
  3. Paʻu maʻi: maningitis, meningoencephalitis, encephalitis.
  4. Faʻaiʻuga endocarditis. O le gaioiga masani e masani lava o le purulenti o le ogatotonu o le loto.
  5. Iniseti o le paʻu, masini mūmū, mea faʻapipiʻi: phlegmon, abscesses, tigā o le tino ma le siama, gangrenous processes, mu.
  6. Peritonitis ma isi togafiti faʻamaʻi siama i totonu o le manava.
  7. O faʻamaʻi pipisi i le tino, o le urinary system - abscess of fiber, ate, empyema o le gall vladder, cholecystitis.
  8. Osteomyelitis (ponaivi), pulusalththisis.
  9. Iniseti e aafia ai le manava, manava.

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi faʻatuina togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona faia uma togafitiga manaʻomia. O loʻo faia le atunuʻu, o le auala e faʻaaogaina ai, o le amanaʻiaina lea o le faʻamautuina o le faʻamaʻi, le mamafa o le maʻi, ma le lagona o le pathogen. E i ai se fesuiaiga o pulega i totonu o le tino (intramuscular administration) ma le vevesi (toso po o le vaalele mo le 2 itula).

Amene

O le faʻasalalau o le vailaʻau i le vaifofo mo le iniseti e le mafai ona sili atu i le 5 mg / ml. Afai e manaʻomia, o togafitiga faʻatasi ma lenei metotia e mafai ona faʻaaoga ai le solution a le Amiponse, lea e faʻaaogaina mo le pulega o le intramuscular. O le 5% gutu o le kulukose o le 200 ml poo se solution ole sodium chloride ole mea e manaʻomia. Faʻaauau le faʻafeiloaʻiga i se saoasaoa i le 60 gogo / minute, vaʻa - mo le 3-7 minute. e talafeagai i le faagasologa o togafitiga e mataituina ai le galuega a le nusi tusi suʻega, fatugaʻo, mea faigaluega.

Amiakon intramuscularly

O le vaifofo ua saunia e ala i le faaopoopoina o le vai mo le tuiina i se palapala vevela mai se vial. Afai e manaʻomia, o le inisiua ile intramuscular e manaʻomia ile 2-3 ml o le vai i le 05 g le paʻu. Pe a faailoa atu se vai, e tatau ona maitauina le siama. Lulu le fagu ina ia solo lelei mea uma ile vai. A maeʻa lena, tuʻu le vaifofo i totonu o le suauu ma faatino le tui o le intramuscular.

Faatonuga faapitoa

E i ai se lisi faapitoa o tulafono e tatau ona mafaufauina pe a faʻaaoga vailaʻau. E naʻo le fomaʻi e faʻamatalaina ma o le tagata maʻi e tatau ona tausisia le taimi e faʻaaogā ai ua faʻamatalaina e le tagata tomai faapitoa. O faʻamatalaga faapitoa nei o loʻo i ai:

  1. Mo tamaiti e oo atu i le 1 masina le matutua ma pepe faatoa fananau mai, o le fualaau faasaina e mafai ona faia naʻo lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ma, i le tulaga o se manaʻoga ogaoga, o se fua o le 10 mg / kg mamafa o le tino. Ua vaevaeina le fua i le 10 aso.
  2. I le leai o se togafitiga, 2-3 aso talu ona amata le togafitiga, e tatau ona faia se faaiuga i le suia o togafitiga togafitiga o togafitiga poʻo vailaʻau.
  3. E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele le vaʻalele ma isi fualaau, e tatau ona mataʻituina le gaioiga o gaʻo, ate, ma le fatugalemu o le tino.
  4. I lalo o le pule malosi, e faʻaaogaina se vailaʻau pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni vaʻa paka, myasthenia gravis (vaivaiga maso).

Amiuni ao maitaga

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e faʻatagaina mo faailo taua i le taimi o le maitaga, lactation. E tatau ona manatuaina o le fualaau faasaina e mafai ai ona ulu i le placenta, ona maua ai lea i le toto o le tamaititi, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faaputuputuina o mea i totonu o fatugaʻo o le tamaititi, o loʻo aʻafia ai le malosi o le nephro ma le ototo. E fuafuaina i ni vaega laiti i susu susu. Mai le gastrointestinal tract, o le absorption o aminoglycosides e vaivai. Aʻo leʻi maua ni faʻafitauli o pepe e fai ma susu ona o le inu o fualaau i tamaiti.

Amiuni mo tamaiti

Ole faʻatagaina o se vailaʻau mai le fanau mai ua faatagaina. O Amishen mo tamaiti e faʻaaogaina e pei ona taʻua i lalo:

  • pepe maʻitaga: o le fua muamua e 10 mg / kg, ona 7.5 mg i le 24 itula,
  • faʻapitoa ma oʻo atu i le 6 tausaga: o le tui muamua o le 10 mg / kg, ona 7.5 mg i le 12 itula.

Mo le afa itula, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i tamaiti, i mataupu faigata mo se itula. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se maʻi ogaoga, e faatagaina le puleaina o le jet mo le 2 minute, ae naʻo le i ai o se fomaʻi ma faʻatagaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, ua faʻaitiitia i se vaifofo o le sodium chloride (0.09%) poʻo le dextrose (5%). O le iʻuga, o le faʻatupulaʻia o le mea galue malosi e le tatau ona sili atu i le 5 mg i le 1 kg o le mamafa.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Auʻaunaga a Amitime pe a fegalegaleai ma le benzylpenicillin, carbenicillin, cephalsporins (ei ai le tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le aoga o aminoglycosides pe a faʻaogaina faʻatasi ma vailaʻau peta-lactam i tagata gasegase o le gasegase ogaoga masani). O le lamatiaga o le otooto- ma le nephrotoxicity e faateleina pe a fegalegaleai ma le polymyxin B, o le elemene nalidixic, vancomycin, cispalitic.

Penicillins, cephalosporins, diuretics (aemaise lava le furosemide), NSAIDs, sulfonamides e faʻailo ai le tauvaga mo gaioiga galue i totonu o tubules o le nephron. O lenei mea e mafua ai le taofia o le faʻaumatia o aminoglycosides, faʻateleina lo latou faʻamalosi i le toto, faateleina le neuro- ma le nephrotoxicity. Amiuni pe a fegalegaleai ma vailaau e pei o curare e faʻaleleia ai le faʻavavega o musika.

O le lamatiaga o le faʻamalosi o le manava i le taimi o le faʻafefe toto i le maota o le citrate, le faʻaaogaina o vailaʻau e poloka ai le neuromuscular transmission ma le faʻateleina o le Ami. Faʻatasi ai ma le tausiga o matua i le indomethacin, o le aʻafiaga o aʻafiaga o aminoglycosides e faʻatupulaia. Ole fualaau faasaina e faaititia ai le aafiaga o fualaau faasaina. E le ogatasi Amiiti ma le heparin, penicillins, cephalosporins, amphotericin B, capreomycin, erythromycin, vitamini o le vaega C, B, potassium chloride.

Faʻaiʻuga o Amishen

Vaega o ausilali poʻo le amiakon sulfate pe a maeʻa ona faʻafefeteina i le tino e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei. Faatasi ai ma mea masani e le masani ai, o:

  1. Mai le gastrointestinal tract, o le faateleina o le maualuga o enzymes o le ate AST ma le ALT i totonu o le toto e mafai ona mataituina, lea e taʻu mai ai le faʻamafunaina o le ate (hepatocytes), o le faʻaopoopoga o le bilirubin i le toto, vomiting ma le nausea.
  2. O se faʻafitauli faʻafefe. E i ai le tikeri ese o le malosi, mai le vevesi ma le vevela i le faʻalavelave o le anaphylactic (o se faʻateleina o le tupu o le tele o aʻafiaga o okeni ona o se faʻaitiitia o le toto). O le isi faʻamatalaga talafeagai o le urticaria (o se faʻafefetega laitiiti ma se vevela i luga o le paʻu e pei o le mu o le gaʻo), Quincke's edema, ma le fiva.
  3. O aʻafiaga leaga mai le hemopoiesis e faʻaalia i le leukopene (o le faʻaitiitia o le numera o leukocytes), thrombocytopenia (o le faʻaitiitia i le maualuga o platelet), anemia (o le faʻaitiitia o le hemoglobin, le maualuga o le toto).
  4. Mai le gaosiga o meaʻai, o le atinaʻeina o le le atoatoa, albuminuria (protein i le urine), microlamuria (o sina toto i le urine) e mafai ona matauina.

Faʻasalaga

E tatau ona e ave faʻamalosi saʻo i le inumaga ua taʻu mai e le fomaʻi. Afai e te solia ia fautuaga e mafai ona mafua ai aʻafiaga e le lelei. O le togafitiga o togafitiga e faia i totonu o togafitiga mamafa. Faʻaaogā togafitiga, togafitiga faʻamaʻi e aveesea ai le fualaau mai le tino. O faailo o loʻo i luga o le maualuga o:

  • ogaoga vevela,
  • vili, taoto, fiainu,
  • ataxia - faʻalavelave faʻalavelave ona o le le atoatoa o le faʻatasia,
  • toilalo ma le le lava o le mānava,
  • urination maʻi
  • tatagi i taliga, o se faʻaititia o le faʻalogologo i le tutuli.

Contraindications

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua i le tino, o lea ua faʻatuina atu ai i le faʻamaʻiina i totonu o se fale talavai. Contraindications mo le tagofia o fualaau o tulaga nei:

  1. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i le amiata sulfate, faʻamaʻi o le tino i gaioiga galue ma ausilali.
  2. Faamai o le taliga i totonu, faatasi ai ma le mumū o le nusi tusi. O se vailaau e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina poʻo le faʻalogologo ona o le faʻaleagaina o le namu.
  3. Maʻi tuga o fatugaʻo, ate, lea eo mai faatasi ma lo latou le atoatoa.
  4. Toto

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

E mafai ona e teuina le vailaau faʻamauina mo le 3 tausaga. E tatau ona teuina le vailaʻau i se nofoaga matutu, pouliuli ma malulu e aunoa ma le avanoa e maua ai tamaiti. Fautuaina le malulu o le ea +25 tikeri Celsius. Faʻatau togafitiga faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa i le initaneti.

O loʻo i ai vailaau faʻasaina o loʻo i ai le mea taua e tasi. E i ai foi se aafiaga faapena ia Amiberry. Faatasi ai ma filifiliga lauiloa o vailaau nei:

  • Flexelite
  • Loricacin
  • Ambiotic
  • Vancomycin
  • Meropenem
  • Lefepima
  • Tobramycin,
  • Kanamycin,

Tuua Lau Faamatalaga