Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e mafua ona o le le lava o le inisalini ma le gasegase o le metabolism.

O le mea mulimuli o se taunuuga o le faʻaitiitia o le liua o meaʻai gaʻo i le gaʻo.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le toto toto ma isi faʻaʻailoga.

O le faavae o togafitiga o meaʻai, togafitiga o vailaʻau ma togafitiga. O le tagata mulimuli i le maʻisuka ua faʻaaogaina o ni faʻalapotopotoga fesoasoani e faʻaolaina ai le galuega a le tino o le tagata.

O le togafitiga o le maʻisuka mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua avea o se togafitiga togafitiga


O le togafitiga o le tino e faatatau i auala faaopoopo mo togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

E faʻatagaina ai oe e faʻatasi i le taimi lava e tasi ona foia se numera o faafitauli: ia faʻasolosolo le minerale, carbohydrate, protein ma le lipid metabolism, faʻaitiitia le glycemia ma faʻalautele le maualuga o le insulin i le toto.

Ituaiga ituaiga o gaioiolosi mo le maʻisuka

O togafitiga o le tino e faʻaleleia ai le lelei, o le tulaga lautele o le tino, faʻaleleia le moe o le maʻi. O le faʻaopoopoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le faʻamalosia o puipuiga. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻamautuina manua mo togafitiga.

Balneotherapy

O le Balneotherapy ua faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻi suka poʻo le faʻamaʻi o le ogaoga o le malosi i le vaega o le taui ua tuʻuina.

O le faagasologa o le hydrotherapy ua fuafua e faʻagesegese ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma puipuia ai foliga o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • gaʻo gaʻo,
  • cholecystitis
  • hepatitis
  • enterocolitis
  • gastritis
  • atherosclerosis.

O le natura o togafitiga ma vai inu e faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi pipisi. E faavae i lenei mea, o le ituaiga o vai oona ma le auala o lona faʻaaoga e filifilia.

O le Balneotherapy e iai sona aafiaga lelei i le gaosiga o le inisalini ma le gaosiga o le gaʻo. O suavai vai ma le sulfate e aoga i lenei tulaga.

Magnetotherapy

I taimi faʻalavelave faʻapitoa mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o le magnetotherapy e faʻaaogaina faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, meaʻai ma le faʻatinoga faaletino. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le leai lea o aʻafiaga o le itu ma le mea moni e le o se mea e fai ma vaisu sauniga.

O le faʻavae o le metotia o le aʻafiaga lea o le tele o mageta i le tino o le tagata maʻi. O le magnetic field ei ai le maualuga o le bioactivity, e faʻaolaina ai toto toto ma le hemodynamics. O le faʻatinoga e faʻatino e faʻaaoga ai masini faapitoa "Pole", "Olympus", "Hummingbird", "Almag" ma e tutusa.

O le lelei o le auala e:

  • faaititia le lamatiaga o le faatupuina o le hyper-hypoglycemia,
  • faaosofiaina o metabolic processes i le tino,
  • maualalo le cholesterol
  • faʻamautuina o galuega faʻafefete.

I le maʻisuka, o le magnetotherapy e faʻaaogaina e fai ma fesoasoani i le faagasologa o togafitiga faʻapitoa.

Faʻasologa o le eletise

O le faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le gaioiga o tamaʻitaʻi o Langerhans, e nafa ma le gaosia o le inisalini. O loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le auala o le Vermel poʻo le agavaʻa i luga o le vailaʻau faʻatele. E manaʻomia le electrophoresis e faʻaitiitia ai le toto toto ma faʻaleleia le toe faʻafoʻi o le tino.

O vailaau faʻatekinisi e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e:

  • Faʻasalalau le galuega o le faʻavaveina o meaola, ma aʻafia ai le mea faʻapitoa,
  • toe faʻaleleia le toto,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas,
  • aofia ai i le faʻamaofiofia o gaʻo,
  • toto maualuga le suka
  • faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate.

E faʻaaogaina le eletiselaina e faaaoga ai Novocaine ma iodine, Papaverine, No-shpa.

I tulaga ogaoga poʻo le maualuga o le maʻisuka, e faʻaaoga ai Prozerin poʻo Dibazole, faʻapea foi ma le 1% o le vaifofo o le vailaʻau nicotinic i vae.

Oxygen therapy (oxygenation)


O lenei metotia e aofia ai le tuʻuina atu o le okesene i lalo o le maualuga o le mamafa. Faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua.

Ovailana togafitiga e faʻamalolo ai le hypoxia, lea e masani ona mafatia ai tagata gasegase. O le umi o le vasega o le 10-12 taualumaga ma le umi o le vasega mai le 40 i le 60 minute.

O le amataga o tulaga lelei lelei e matauina pe a mavae ni nai aso. A maeʻa se togafitiga, e faʻamavae e le tagata maʻi aafiaga o le maʻisuka, e aofia ai le hypoxia. O le faʻalogo ma le vaʻaia e matua faʻateteleina, o le galuega a le pancreas, o isi totoga ma le eletise e faʻaleleia.

O le faʻaaogaina o le ufiufi o le okesene e sili ona aoga mo le gaʻo. E tumu ai le manava, fatuina ai se lagona o le atoatoa. O le okesene o le cocktails e ave ile itula aʻo leʻi 'aʻai, 2-3 taimi i le aso. O le togafitiga e mafai ona faia mai le 3 i le 6 masina.

Acupuncture, acupuncture ma le acupuncture

O togafitiga massage e fuafua i le faʻamautuina o le soifua manuia lautele, toe faʻafoʻiina o le toto, faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaleagaina o aʻa. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina le acupuncture, le acupressure ma le acupuncture.


Talosaga e fesoasoani i:

  • faaleleia atili o le nerve conduction of tissues,
  • faaitiitia le tiga
  • faateleina le maaleale o vae.

I le taimi o le ulugalii, o nisi vaega i le tino o le tagata maʻi e faʻaosofia. O le umi o le vasega e lua vaiaso. O le massage e faia i aso uma ma e fesoasoani e faʻatonutonu le aofaʻi o le kulukose i le faʻavave.

O togafitiga massage mo le maʻisuka o se togafiti togafiti e faʻafefete ai maso, faaleleia ai le toto ma faʻasaʻo le maualuga o le kulukose i le tino.

Plasmapheresis


Afai o faafitauli ma le suka o loʻo i ai faʻatasi ma le faʻauluuluga o le tino ma faʻafitauli faigata, e fautuaina le tagata maʻi e maua plasmapheresis.

I le faagasologa o le faʻatinoga, ua faʻamamaina le plasma toto o le tagata maʻi i mea faapitoa.

Plasmapheresis e fesoasoani i le aveesea o mea faʻaleagaina mai le tino e ala i le faʻamamāina o le toto. I le faagasologa o le faʻamamaina, faʻamamaina le plasma o le maʻi, faʻamamaina i se masini faapitoa ma toe foʻi mai.

O le toto e sili atu le mama e ala ile aveesea o toxins o loʻo aofia ai. O mea leaga e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le tino. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le toto e le o se mea faʻapitoa, e pasi lelei e ala i le totoga ma faʻaleleia ai totoga ma gaʻo uma.

Le aoga o togafitiga o le physiotherapy

O le faʻaalia i le tino e ala i le tele o mea faitino e taʻua o togafitiga o le physiotherapeutic. O togafitiga faʻale-tino e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o meafaigaluega faʻaopopo, ma a aunoa ma lea. O le togafitiga o le tino o se elemene faaopoopo o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻaititia le fua o fualaau. O le togafitiga o togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loo fuafua i le foia o faafitauli:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • faʻasologa o le metabolism (metabolism i le tino),
  • faatulagaina masani o le toto totoga o le suka,
  • faateleina le maualuga o le insulin i le toto.

E le gata i lea, o le aoga o le physiotherapy e taoto i le mea moni latou te faʻaleleia le toto ma le tino vascular, e ono aʻafia ai le popolega ma le lelei o le moe. Ona o lenei mea, o taualumaga o le physiotherapeutic e mafai ona puipuia pe faʻaititia ai faʻaaliga o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise le angiopathy ma le neuropathy.

Ituaiga o le physiotherapy mo le maʻisuka

O loʻo i ai se fuainumera tele o metotia ma faiga mo le togafitiga. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le ituaiga o togafitiga e filifilia taʻitasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi. O togafitiga faʻale-tino e aofia ai:

  • togafitiga faʻapitoa - electrotherapy, faʻamamaina toto, ma isi,
  • fomaʻi. aʻoaʻoga faaletino
  • acupuncture
  • togafitiga ole masini - togafitiga o fualaʻau, hydrotherapy.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faaletino togafitiga

Gymnastics faʻamalositino e aoga mo tagata mamai i le maʻisuka i lena mea, faʻafetai i taʻaloga taʻaloga, faʻaleleia o toto, faʻaleleia o le gataifale masani, ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. O se faʻatulagaga o faʻatinoga e filifilia taitoatasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma pathoces e fesootaʻi. E aoga le togafitia o togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. O togafitiga o le tino e aofia ai:

  • tamoe
  • savavali
  • aau
  • Nordic walking
  • faatinoga o le taeao.

E faʻatagaina le suʻe na o oe lava ia. O le faʻalavelave o le faʻamalositino togafitiga e faʻatau taʻitasi e le fomaʻi.

Suʻega faʻapitoa

I lenei ituaiga o physiotherapy, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia i se maseta. O le nofoaga autu e faʻaalia mo le maʻisuka o le pancreas. O le Magnetotherapy e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai puipui puipui, faʻasaʻo le tiga. O lenei metotia o le vaega autu lea o le puipuia ma le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

Oxygenation taualumaga

O le faʻamalosia o le okesene o se togafitiga o le physiotherapy e faʻavae i le togafitiga o le maʻisuka ma le okesene i le maualuga o le ea. O lenei ituaiga togafitiga e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O lenei togafitiga e mafai ai ona e taofia le atinaʻeina o le le lava o le okesene i totonu o masini ma okeni, faʻamaonia ai le felauaiga o le okesene i le tino. Faafetai i lenei metotia o togafitiga, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le fua o le inisalini poʻo vailaʻau faʻasaina. E le gata i lea, o le okesene o le okesene e faʻaaoga foi i le okesene. Latou te saofagā i le mamafa o le paʻu, faʻaleleia le tino o le okesene. E fautuaina le fofo o le oxygen ia faʻaumatia faatolu i le aso i le tasi itula ao lei faia se taumafataga: o le mea lea, o le lagona o le faʻavevela e foliga mai ma le maʻi o le maʻisuka e itiiti meaʻai, e mafua ai ona aveese le mamafa o le mamafa.

Suavai: togafitiga vai

O le ituaiga o vai physiotherapy e fuafua i le tulaga ole maʻi ole maʻisuka. O auala e faʻaaogaina ai vai e aofia ai:

  • faʻaitiitia
  • timuga
  • toso
  • siakila - togafitiga faʻamalolo,
  • le faʻaaogaina o vai oona,
  • afifi.

E taua le manatuaina e le o faʻataʻitaʻiina ituaiga uma o vai mo le maʻisuka. Faʻasalaga o Sharko, fagu massage ma le fufulu a Scottish ua faʻaseseina mo le maʻisuka. I le i ai o le maʻisuka, o togafitiga o le vai-physiotherapy o loʻo aʻafia ai le lymphatic ma cardiovascular systems, faʻamalosia ai le tuʻuina atu o le pipisi ma le toto i gaioiga eseese ma gaʻo.

Acupuncture

O le Acupuncture (o le isi igoa mo le metotia - acupuncture) e afua mai i togafitiga Saina masani ma e aofia ai i le tulaga o le faʻamalosia o le biosergy ole Qi. E fautuaina e toe faʻaaogaina le taualumaga o le acupuncture mo le neuropathy o le maʻisuka, talu ai ona faʻaleleia le setete o le faʻalavelave o le tino, faʻamaonia le faʻamalosia o le nasu, ma faʻaitiitia ai le tiga.

Ozone Therapy

O le metotia o le ozone togafitiga o le faʻaaogaina lea o le ozone e faʻateleina ai le mafai ona puipuia o puipui o vela o meaola. Faafetai i lenei metotia o le physiotherapy, glucose metabolism i le toto mūmū mūmū (iila toto) faʻaleleia, faʻasolosolo lelei le suauu o le okesene. Auala o togafitiga o le ozone ua faʻamaonia e puipuia ai le tupu mai o faʻafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei ituaiga togafitiga e faaleleia ai le setete o le puipuiga o le tino. Aʻo leʻi filifilia se togafitiga o le physiotherapy, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

Togafitiga o le oxone (ozone therapy)

A maeʻa le faʻatinoga, ona faʻaleleia lea o le siakiina o puipui o le tino mo le kulukose. O le mea lea, o le hyperglycemia ua faaitiitia. Ozone e fesoasoani e faʻaleleia le suka i le toto mumu, e tuʻuina atu i le tino le okesene faaopoopo. E aveesea ai le hypoxia.


O le togafitiga o le ozone e puipuia ai le tele o faʻafitauli faigata:

O se faʻaopoopoga faʻaopoopo o le faʻataʻitaʻiga o lona aʻafiaga o le immunomodulatory.

O tagata maʻi e toe faʻafoisia le puipuia mai le mumusu ma le gasologa masani o le tino. Mo mafuaʻaga ua taua i luga, o le togafitiga o le ozone o se tasi o metotia sili ona aoga o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1.

Faʻafouina o le vai (togafitiga vai)

O lenei metotia o togafitiga e aoga tele mo lona faʻaogaina ma faigofie. O le vai e faʻaaogaina e togafitia ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O taualumaga nei e masani ona fautuaina:

  • lapisi
  • fagu
  • vai malulu
  • siakila
  • oloina ma le faʻaaoga,
  • hydrokinesis togafitiga,
  • fale taele ma le sauna.

Ituaiga ituaiga o taualumaga ua faatonuina e le fomaʻi e faavae ile maʻi o le maʻi. O le taʻele e mafai ona avea ma nilala, maualuga, pefu, Scottish ma timuga.

O le aʻafiaga o vaʻa vai i luga o le tino e aoga tele mo le manuia o le maʻi. E mafai foi ona eseese pusa paʻu: lautele ma faʻalapotopotoga. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le vai i totonu o le faletaele e tatau ona i ai i se tulaga vevela ma i se tulaga o vibration.

Ole vai mafanafana, fufulu (vai malulu) ma le asiasi i le vai (vevela vevela) ei ai se aafiaga lelei ile maʻi.

Faʻataʻitaʻiga Faʻamālōlōina Faaletino


O le faamalositino mo le maʻisuka o se vaega taua o le togafitiga.

O faʻamalositino faʻamalosi tino e faʻaleleia ai le gataifale o le tino, faʻateleina le faʻaaogaina o le suka i le tino ma le teuina i totonu o maso.

Na faʻamautuina o le togafitiga o le physiotherapy i nisi tulaga e mafai ona faʻaititia ai le toto toto i tulaga masani. O faʻamalositino faʻamalositino e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma faaitiitia lona fua.

Ole faamalositino ole faamalositino e tatau ona faia ile itula e tasi pe a uma le inisalini ma ave sina taeao taeao. Afai e le o matauina nei tulaga, o le maʻi o le maʻi atonu e sili ona leaga ona o le hypoglycemia.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i auala o le physiotherapy e faʻaaoga mo le maʻisuka i totonu o se vitio:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, ae o vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai auala e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. O tekinolosi faʻafouina, faʻatasi ma fautuaga faʻalesoifua maloloina uma, o le a matua faʻaleleia le lelei o le olaga o se tagata maʻi i le maʻisuka.

Faaletino ma ona ituaiga

O togafitiga faʻale-tino e aofia ai le tele o metotia, e faʻaopoopoina ai mea masani ma mea faʻaanatura. Natura: togafitiga i le la, hydrotherapy, fofo - na faʻaaogaina i Eleni anamua. O mea faʻamalosi e faia e le tagata, o loʻo i ai mea faʻapitoa mo nei faamoemoega. O le tele o taimi e faʻaaoga ai le electrophoresis, le physiotherapy ma le vaivai eletise eletise, le mageta, le vevela ma le malamalama.

O le filifiliga o mea taua ma lona malosi e faalagolago i le ituaiga ma le tikeri o le maʻisuka, o le tino o le tino, o le faʻalauiloaina o faʻafitauli. Ona o le tele o metotia, e mafai ona e filifilia se togafitiga patino mo se maʻisuka o le a amanaia ia foliga o lona maʻi ma maua ai se aoga aoga i suiga faʻaleagaina e aunoa ma aʻafiaga.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatulagaina taualumaga i se vasega mai le 10 aso i le 2 vaiaso. E mafai ona e faia se vasega o le physiotherapy i totonu o falemaʻi, nofoaga mo le faʻaleleia o togafitiga, falemaʻi faʻapitoa i le maʻisuka.

Ituaiga togafitiga o le tino:

Metotia o metotia na faʻaaogaina ai le tinoVaʻai faʻaopopo i le vaega.Aafiaga i le tino
Faʻaaogaina o le eletise - togafitiga faʻatasi ma se eletise eletise eletise, se eletise eletise poʻo le eletise.O le eletise ole gasegase o se mea faifaipea ma se tamai malosi ma le voltage.Faʻatupulaia le faʻalaumiloina, o le galuega o le popole ma le endocrin system. Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau. Faafetai i le electrophoresis, e mafai ona feaveaʻi i totonu o le paʻu i vaega e faʻaitiitia ai le toto ma le neuropathy matuia.
UHF togafitiga, oscillations tele magnetic frequency.O loʻo faʻaaoga e le lotoifale toto toto, ma faʻaleleia atili ai le tulaga o meaola: o latou toto, meaʻai paleni, ma le fesuiaiga o oloa gaosiolosi e faaosofia.
EHF-togafitiga, galulolo millimita-galu.E aʻafia ai le faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, faʻasaʻo le mumu, tiga, fula. Fesoasoani e faʻateleina le faʻamalologa muamua - O se tusitusiga e uiga i maʻi o le maʻisuka.
Thermotherapy - physiotherapy faʻatasi ai ma le fesoasoani a le aufaasālalau vevela pe vevela.CryotherapyO le faʻaitumalo e faʻaitiitia ai le vevela o masini, faʻaititia le fulafula, faʻasaʻo le spasm. E i ai sona aafiaga faʻamalosi.
Faʻamālōlōina o paraffinFaʻalelei le tulaga o le paʻu, faʻaaoga mo le maʻisuka vae.
Mechanotherapy o se metotia faʻapitoa.VibrotherapyFaʻateleina le toto, faʻavave maso, faʻaitiitia le vaivai. O togafitiga faʻasolosolo e mafai ai ona e ulu atu i fualaau faʻamaʻi e ala i le paʻu.
Massage togafitiga
Faʻasologa o togafitiga
Magnetotherapy - faʻalavelave tumau ma faʻafesoʻotaʻi fesuiaiga o ala eseeseTele taimiFaʻafouina le mafanafana, faʻafefe toto toto, faʻasaʻo le mumū.
TeteeFaʻasolosolo le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le tiga.
Telefoni faʻaitiitiaFaʻatoaga gaioiga i vaega faʻapitoa.
Faaleleia tinoFaʻaaogaina togafitigaFaʻaaoga tele i le maʻisuka, o se tasi o metotia taua o togafitiga mo faʻamaʻi 2. O le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave, aemaise lava ile pito i lalo.

I le faʻaopoopoga i nei metotia, o togafitiga faʻatasi ai ma mea masani e masani ona salalau i totonu o le salini: airotherapy (gaʻo taua, ea faʻaleleia, okesene ma meaola o le laulau o masima) ma le hydrotherapy (baths, tigā o vai, minerale, sauna).

Taʻaloga masani o le Maʻisuka Faʻamatalaga Faʻamālositino

Faʻaaogaina le physiotherapy o se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka, faʻaaogaina faʻatasi ma le suka ma faʻaitiitia ai fualaau faasaina ma meaʻai mo le faʻamaʻi 2 ma le inisalini mo le ituaiga 1.

Le aʻafiaga o le physiotherapy ile tino o le maʻisuka:

  • faavaeina le metabolism o gaʻo ma gaʻo,
  • faaitiitia le toto suka
  • faʻaopoʻopoina le inisalini i le maʻisuka faaumiumi ituaiga 2,
  • faaosofia o le toto toto, meaʻai paleni,
  • faʻamaoniga o togafitiga o faʻafitauli, o le faʻaleagaina mo le neuropathy e taua tele mo le faʻaleleia o le lelei o le olaga.

O togafitiga o le tino e toetoe lava a leai se afaina, ma e masani ona manaia. I le taimi nei, o latou o se tasi o auala sili ona saogalemu ile togafitia o le maʻisuka, pe a faʻaaogaina saʻo, e leai ni aʻafiaga o le tino ma e le mafua ai ni allergies. O nisi metotia e faʻasaina ai, o le mea lea e tatau ona faʻatonuina le fomaʻi e le fomaʻi e masani i lau faʻamaʻi. Ole taʻiala maʻoti mo le filifilia o metotia faatagaina e faʻaaogaina mo tamaiti ma tagata matutua, talu ai o latou laasaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina.

O le masani ona faʻaaoga togafitiga mo le maʻisuka o le electrophoresis, magnetotherapy, acupressure ma le acupuncture, oxygen ma togafitiga o le ozone, hydrotherapy. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le tofiaina o se togafitiga faʻapitoa o le tino.

Mechanotherapy

O metotia o le togafitiga o le maʻisuka, massage ma le acupuncture e faʻaaogaina. O massage e faʻaitiitia ai le lamatiaga o suiga o le maʻisuka i pito maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, polyneuropathy), e sili ona aoga i le amataga.

Acupuncture fesoasoani e faʻaleleia atili le amio o fiva namu, toe faʻaleleia le paʻu o le tino, ma faʻasaʻo le tiga i le neuropathy. I le faʻaopoopoga i nila, o loʻo aʻafia ai le eletise ma le laser.

Climateotherapy

O auala lelei mo le maʻisuka e aofia ai le okesene ma le togafiti o le ozone. Oxygenation - o le aʻafiaga o le tino o le tagata maʻi ma le maualuga o le mamafa e faʻaaoga ai potu faʻamalosi. E faʻaleleia ai le tulaga ma le fausaga o fusi siaki, faʻaititia le suka o le toto. O le ala o le okesene (10 itula taualumaga) e mafai ai e oe ona faʻaititia le fua o vailaʻau o le suka ma le inisalini.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O maʻi suka ma le gaʻo o le a manuia mai okesene o okesene, o le a faʻavaveina ai le metabolism ma faafaigofie ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

O le faʻamalositino o le okesene e faʻasaʻo ai le mumu, faʻaleleia le gasegase, faʻafefe ai maso, ma faʻaitiitia ai le tiga. O le malosi o le ozone e faʻateleina ai le puipuiga, e taua tele, talu ai o le maʻisuka e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi nai lo tagata e maua ai le gaosiga o gaʻo.

Faʻaaogaina togafitiga

Mo le faʻamaʻi 2, faʻamalositino togafitiga e manaʻomia, o le taimi aupito maualalo o le 3 itula i le vaiaso. Mo tagata matutua, o vasega i lalo o le vaavaaiga a se fomai e sili ona lelei: i falemai ma nofoaga mo le toe faaleleia. O isi tagata gasegase e mafai ona filifili soʻo se ituaiga o faamalositino, mai se uila vilivae i taʻaloga.

I le faʻaopoopoga i aʻoaʻoga faʻaleleia faʻaleleia, e faia ile tele o vaiaso i le vaiaso mo le puipuia o le maʻisuka vae.

Faiga faʻapitoa:

  1. Matou te nofo lelei, matou te tuʻu o matou vae i luga o le fola.
  2. Squeeze e le aunoa, ona tosoina lea o ona vae.
  3. Matou te taʻavale le paʻu ma o matou vae (pine laupapa, masini massage).
  4. Matou te faataamilo i luga o le fola, mai le mulivae i le toe ma vice versa.
  5. Matou te faia ni liʻo i se liʻo ma le mulivae ma le toe.
  6. Matou te taumafai e tuʻimomomoina se fasi pepa ma o matou vae, ona faʻamafola lea. E le gata i lea, o le pulou ua puʻea e tamatamai vae, na pasi mai le tasi vae i le isi, ma saeia.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga