Aoaoga faʻapitoa ma aseta

mo togafitiga faafomai lіkarskogo zasobu

toe iloa: 1 ml rozchinu tauimasui 100 MO ma le tagata fou,

upu faaopoopo: glitserin, metacresol, vai mo in'kktsіy.

Likarska pepa. Rozchin mo ін'єкцій.

Malosiaga faʻapitoa faaletino ma kemisi: agaleaga, ae atonu foi o le palasi palauvale.

Pharmacotherapeutic group. Protidiabetic. Sauniuniga.

ATX code A10A B01.

Pharmacodynamics. Aseta Aloaia - insulin insulin, aloaiaina o tekonolosi o DNA recombinant mai le Malo Tele. Faʻatasi ma le vailaau Inisalini puupuu. E le gata i lea, o se siaki patino o le membrane cytoplasmic primary o le clitin ma le tuufaatasiga o le faʻalavelave faʻaleleia e faʻaolaina ai gaioiga i totonu, e aofia ai. faʻasologa o enzymes maualalo maualalo (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase ma le isi). Faʻaititia le kulukose i totonu o le toto ua faʻamaoaigaina e ala i le faateleina o femalagaiga i totonu, faateleina le gau o le tino, ma faateleina le maʻi o le ate.

O le tele o sauniuniga i se tulaga aoao e masani ona aofia ai i le mamanu mamanu, ina ia tumau ai i le tulaga (mo se faataitaiga, i inumaga, i le auala e folasia mai), ina ia mautinoa ai e tele atu ma sili atu ona taua mo tagata i le taimi lava e tasi tagata.

O le talafaʻasolopito o le afa lona lua o le tausaga (fuainumera faʻatusatusa): o le paʻu o le lona lua o le 30 hvilin, o le maualuga o le aoga i le va o le lua ma le fa tausaga, ma le lua o le 6-8 tausaga.

Pharmacokinetics. Toe faia uma le taimi ma le cob i le aʻafiaga o le inisalini e tuʻuina atu ai le auala o le pulega (pidshkirno, vnutrishnyom'yazovo), le savali (ola, paʻu, moe), le fua (le aofaʻi o le vailaau faʻasaina). E le sao i totonu o le tino, ma e le mafai ona ulu atu i le susu o le paʻu o le placental i totonu ole susu. Ruinutsya іnsulіnaza i totonu o le ogaumu i totonu o ogaumu ma eletise. Vaitaimi napivvidendennya avea kіlka hvilin. Fainu i le nirk (30-80%).

Nevidkladny o loʻo tu i le faʻamaʻi mo le maʻisuka o le cerebral, e pei o se taufaasesega maualuga o le fesuiaiga o le gaʻo.

O le hypoglycemia, o le maaleale i le Iniseti na siitia ai. O le aseta i / o se ituaiga fale teuoloa, i tua o le vignadkiv zasosuvannya desensibilizuyu togafitiga.

E faapitoa ona sau bezpeki.

Avea-yak sui e tapuni le faʻailoga іnsulіnu maє vіdbuvatisya pid faʻatasi ma togafitiga faafomaʻi. O le aso o le faʻasalaga, o le igoa (scho vidpovidova vyrobnogo vyrobnik), ituaiga (shvidko dії, NPH, povіlno ma le isi), faʻataʻitaʻiga (faʻataʻitaʻiina le telefoni ma le lautele o mea e maua), / DNA recombinant, i luga o le faʻavae o le foliga o le tagata), e mafai ona tatou faʻaaoga le aofaiga o dosuvannya.

A maʻi se tagata maʻi, e manaʻomia se inisalini tagata e mafai ona tuʻuina atu mo se maʻi ua maʻi ma faʻamagaloina le fiafia o le tagata. A e moomoo ia e faia i soo se tui, e mafai foi ona e faia soo se tui o se tui muamua e ala i le faʻalauteleina o taimi muamua i le masina.

I deyakih patsієntіv Ia yakih boule gіpoglіkemіchnі reaktsії pіslya faaliliuina їh o regimens іnsulіnu tvarinnogo pohodzhennya i regimens lyudskogo іnsulіnu, auga rannі poperedzhuvalnі gіpoglіkemії viyavilisya Mensch yavnimi abo vіdmіnnimi FA simptomіv, SSMSC ranіshe sposterіgalisya i Tsikh patsієntіv i lіkuvannі tvarinnim іnsulіnom. O tagata maʻi e maualalo le faʻaititia o le kulūkose o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, tagata talosaga o togafitiga faʻamalosi) atonu e le mafai ona toe faʻaleleia mai vave ma uluaʻi faailoga. O le vave maualalo o le hypoglycemia e mafai foi ona sili atu pe itiiti ifo foi ona manino mai i tagata mamaʻi ei ai se ituaiga le maʻisuka ma le neuropathy o le maʻisuka i tagata mamaʻi e tutusa, ua tuuina mai ia te au ni vailaʻau. O le i ai o le faʻaleagaina le talafeagai o amioga a le gogoglìkemienia gigaperglіkemіchnyh e mafai ona oʻo i le malamalama e sefululua, o le oti oti. E le saʻo le faʻasalaga, ae o le prizupinennya likuvannya (aemaise lava e maʻi i le maʻisuka inisalini) e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma se maʻi ketoacidosis o le maʻisuka matautia.

Afai ei ai se inisalini o le tagata, e mafai ona solia le fofo, e ui atonu e maua i lalo ifo o le maualuga, maualalo ifo i le vipad o le faʻamalosia o le insulin o le foliga o le tagata.

E manaʻomia tele le faʻaaogaina o le taumafa i le galuega faʻaleagaina o le nadirkovoi vault, hyposysis, vevela vevela, nirok poʻo le ate. O le manaʻoga mo le faʻafaigaluegaina o tupe e mafai foi ona faʻaleleia le itula o le fesuiaʻi pe leai foi i le atuatuvale o le atuatuvale. O le manaʻomia mo suʻega masani e mafai ona soli i le taimi o le malosi o le tulaga faaletino, ma i le taimi lava e tasi o le faʻalogo leo o le faʻafefe.

Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma pito sili ona taua ma vaʻai i le fefaʻatauaiga.

E manaʻo Dyaki lіkarskі e faʻaaogaina le glucose metabolism. Likarya іnformatvati about be-i suputnі lіkuvannya, zdіysnyuvane i le taimi lava iz zososuvannyam lyudskogo іnsulіnu.

Meaʻai e manaʻomia i tagata matutua e mafai ona faʻafeiloaʻi i fualaau faʻamaʻi faʻatasi ma gaioiga faʻamalosi, nisi o glucocorticosteroids, hormones thyroid, hormone tupu, danazole, beta2-sympathomimetics, priprbutal talazidine, rhytol aminobenzoate,

Manaomia i іnsulіnі Mauger zmenshuvatisya i razі vzhivanie lіkarskih preparatіv o gіpoglіkemіchnoyu aktivnіstyu e yak oralnі gіpoglіkemіchnі sauniuniga salіtsilati (napriklad, atsetilsalіtsilova acid) deyakі antidepressants (іngіbіtori monoamіnoksidazi) deyakі іngіbіtori angіotenzinperetvoryuvalnih fermentіv (captopril, enalapril), neselektivnі blockers beta abo ava malosi Analogues o somatostatin (octorotide, lanerotide) e mafai ona sili atu i le mafai, o lea ou te malolo pe a ou manaʻomia i le inisalini.

Zastosuvannya i le vaitau o le vavinosti i le tausaga o le susu. O le taua tele o le taua o le maualuga o le kulukose i le toto o toto o tamaitai, lea e sili atu ona lelei (ma sili atu ona maualuga le maʻisuka). O le manaʻomia mo le inisiua mo se faʻalauteleina o le uluaʻi masina muamua o le vavinosti, ona o le tuputupu ae o se faʻalautele o le lona lua ma le tolu piliona. O le itula o le fananau mai ia i latou e aunoa ma le faʻalavelave e manaʻomia mo i latou ina ia maualalo i le lautele. Nevdovzі pіslya e ufiufi manaoga o le tagata faʻatau i shvidko liliu atu i rivnya, o se ituaiga o paʻu i le vavao. O se maʻi i luga o le faʻavaeina o oe lava mo au uo e uiga i lau pisinisi, ae i le taimi lava e tasi. Puleaina o le maualuga o le kulukose o le toto ma o le tolauapiga o le soifua maloloina e taua, o le mea sili ona taua mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Faaipoipoga e tusa ai ma upu a le Tsar's Diabetes Insulin i le itula mulimuli o le tausaga, o susu e le gagana, talu ai o le Inisalini Tina e tumau mo le tamaititi. Ae ui i lea, atonu e manaʻomia e se tasi se laʻititi maualalo i le inisalini, o le mafuaaga lea e tatau ai ona mataala vaʻavaʻai mo le faʻateleina o taumafa i insulin.

Soifua Maloloina e gauai ai le saoasaoa o le tali pe a tafe le taavale, po o le suauu ua faaauupegaina i faiga fou. O le hypoglycemia e mafai ona aʻafia lelei i le faʻamalosia o le faʻaaloalogia ma mafaufauga faʻaalia, o se vaega i le tulaga lea e te manaʻomia ai le mateina o masini, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina le taavale, pe afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o faʻamau.

E fautuaina tagata maʻi e faʻamatala e uiga i asiasiga e sili ona taua ma nonofo i luma o le taavale, ina ia mafai ona latou maua le tele o le auala, ae o taimi uma e manaʻomia ai le tausiga, Mo ia meafale, e le o se taavale cheruvati.

Sposib zososuvannya e toe faia.

Dosuvannya, ua faailoa mai le kalafi o numera o kata pisinisi, o manaoga patino ma le paʻu o le paʻu tino.

E mafai ona faʻasoa se Aseta Faʻatasi ma se pulou e avea o se punavai o faʻamatalaga, e mafai foi ona ulufale le ala ma le pulou e avea o se punavai i totonu, e ui e le fautuaina lenei auala. E mafai ona faʻaaogaina se Aseta Faʻapitoa i se pulou i totonu.

Faʻamataʻu le matamuli i le tauau, quiltedly, sidnitsi mare zhivіt. E manaʻomia le feʻau, ina ia le toe faia faʻatasi le savali e tasi i le masina.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina ai Sled Unicati, o le faʻaofiina o le ulu ile vaʻa toto. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e le mafai ona faʻaitiitia le fualaau faasaina. Faatasi ai ma laasaga nei, taitaia se otootoga ma se otootoga i le auala o le vaiaso. I totonu o le lotoifale ma totonu, Inisiua Aloaia e mafai ona ulu atu i le naʻo le puleaina o le tagata e tuʻuina atu.

E iai le Aseta faʻapitoa mo le faʻamalosia ma le kamupani Insular Stabil.

O le manaʻoga mo le faʻalauteleina o le eseesega ma le leai o se tupe ma le faaletonu o tupe.

Injections schodo zasosuvannya fualaau faasaina.

Rozchin mo le teu tupe i le 3 ml cartridges e manaʻomia ona faʻamautuina i se peni vaitusi, ma e fautuaina e te faʻaaogaina le pen-in-recommendations. O le vailaʻau e tatau ona faʻatinoina le 30 hvilin ao le i mauaina le жzhі chi snacks я, e pei o le tauimasui. Le vevela o le mea e ulufale ai єinsulіnu mє vіdpovіdati kіmnatnіy.

a) Saunia o se fualaau.

Ole fualaau oona ole Inisiua mo cartridges o le a le manaʻomia le faʻamalolo, talu ai e sili atu ona faigata le faʻamalosiina e sili atu ma le tasi, ia manino, mataʻutia, aua le taui taui ma vaʻai.

O cartridges e le o vaevaeina mo aso malolo taumalulu. E le mafai ona toe faʻaaogaina ia kata pepa. I le isi itu, mo le puleaina o le fua ole manaomia ole oloa o le paʻu, e mafai foi ile vaʻavaʻai i ni mea mamafa mo le Insularu Active ma le Insularu Stabil.

Ina ia mafai ona ave le fagu i totonu o le peni, ave le sini ma taitaia le suega, alu i le polokalame pen-program mo le folasagaina o le peni.

O le aseta faʻapitoa i ipu e mafai ona faʻafefiloi i se tasi sisi ma Intsular Stabil; Ін'єкція суміші інсулінів o le tagata solitulafono ua faamauina i le tulaga o w.

b) le faʻaofiina o le vailaʻau.

Faailoa le fua saʻo o le insulin i le vailaʻau.

Ін'єкції виконуюю у місі місця тіла ma se ata faapena, o le іn'єкцію i le tasi ma le mssssets robiti e le masani ona sili atu ma le tasi i le masina.

Tamaiti. O le inisalini e mafai ona tutusa ma tagata, e pei o se tulafono, maʻisuka ma le onosaʻi o le a manaʻomia le faʻaofiina o le inisalini mo le vaʻai. Dosuvannya, ua faailoa mai le kalafi o numera o kata pisinisi, o manaoga patino ma le paʻu o le paʻu tino.

Faailoga Mo le toe inisiuaina, e leai sau pepa faʻamaonia, aua le galo le maualuga o le kulukose i loʻu toto, faaopoopo le fua o le gaugau i loʻu toto, faateleina le fua o le kulukose ma faateleina loʻu toto. O le mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona avea ma se faasiliga i luga o le itulau ma vaʻavaʻai i le malosi o le faʻamalosia o le au faitau ma le maualuga o le gaioiga faaletino.

O le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le le fiafia, fenumiai o le fatu, fatu fatu, tiga o le ulu, vevela malosi ma le vevela malosi.

Likuvannya. I le vipadok gіpoglіkemії faigofie faigofie, matou te mananao e avatu le kulukose, faapea foi ma oloa i totonu o oloa i totonu. Afai ei ai sau pepa-mamafa, ou te fia fai atu faʻatalofa i totonu, seʻi matou fai mai, ua matou ulufale atu i le glucagon ma le faʻalauiloaina pito i lalo o faʻataʻavaʻavaʻa i le taimi e tasi, a maeʻa ona toe faʻaleleia, o le a ou maʻi. O le tagata maʻi, o le totoga e le o tali atu i le faʻafoega o le kaluka, e foliga mai o se faʻaaogaina o le puleaina i totonu o le kulukose. I le tulaga o le faasolosolo solofanua, e tatau ona ulu atu le kalukaca i totonu, pe i soo se taimi. Puipuia, e pei o se tulafono, e le gaoia i le glucagon, ae o le tulafono ole tino ole tagata mamaʻi e le tali i le muai folasaga, e talafeagai le folasia o le kulukose i totonu. I le taimi lava e maeʻa ai le sauniga faʻataʻitaʻi, o aso nei e tuʻuina atu. E sili atu nai lo le mea e tatau ai le faʻamalosia o maʻi, aua le faʻamalosi, osklki gіpoglіkemіya e le mafai ona faʻaalia ma tusia klіnіchnogo foaʻi.

Гіпоглікемія є ia maua le aoga pito sili ona aoga o le togafitiga o le insulin i tagata e maua i le maʻisuka. O le hypoglycemia i se tulaga ogaoga e mafai ona oʻo atu i le tasi afa o le alalaupapa, i le tulaga o le ogaoga o le pau - i le oti. E le mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga o taimi ole gogoglichkemyy, o vaega o le gppoglkemkemy e fusifusia i se fuainumera o inisiua ma e faʻatasi ma ofisa sili ona maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga: o se maʻi o lena maʻi ma se vaʻaia tau tupe.

Mistsevі manifest Allergy e mafai ona faʻaalia soo (vid 1/100 i

Fale faʻamaloilo

Pharmacological . Inisalini Aseta - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga ole inisalini pupuu. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai O le faaitiitia o le toto glucose e mafua mai i le faateleina o lana avega o intracellular, o le faateleina o le absorption ma le absorption e tissues, o le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia, ma isi mea faapena.

O le umi o le gaioiga o le faia o inisalini e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o le mea lauiloa o le inisalini e afua mai i suiga tetele, i tagata eseese ma tasi le tagata lava e tasi.

O le talaaga o le gaioiga mo le inisiua (ole fuainumera): o le amataga o gaioiga pe a uma le 30 minute, o le maualuga o le gaioiga i le va o le 2 ma le 4:00, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula.

Pharmacokinetics O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le auala o le pulega (i lalo o le iniseti, intramuscularly), le nofoaga (abdomen, thivae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia ai le tele o minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Polokalama faʻapitoa faapitoa

Soʻo se suiga o le ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le mamafa, lanu (e fetaui ma se tagata gaosi oloa), ituaiga (vave, NPH, gaoioi lemu, ma isi mea), ituaiga (inisalini manu, inisalini o le tagata, analog o inisalini o le tagata) ma / poo le auala o sauniuniga (inisalini e maua toe faʻaaogaina DNA technology, e ese mai i le inisalini o meaola manu) e ono manaʻomia ai se suiga o fua.

Ole fua ole togafitiga o tagata gasegase ile inisalini ole tino e mafai ona ese mai le metotia na faaaoga i le togafitiga ole inisalini o meaola. Afai ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau, o ia fetuunaiga e mafai ona faia mai le fua muamua poo i totonu ole vaiaso muamua poo masina.

I nisi o tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga o le hypoglycemic pe a uma ona tuʻuina atu mai le tulafono o le puleaina o le inisalini o meaola e mafua mai i le puleaina o le inisalini o le tagata, o uluaʻi faailoga o le hypoglycemia e leʻi faʻailoaina pe eseese mai faʻamaʻi na matauina muamua i nei maʻi pe a togafitia i le inisalini manu. I tagata gasegase e iai se faʻaleleia atili i le maualuga o le kulukose o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻamalosia o le inisalini), o nisi poo nisi o lapataiga vave o le hypoglycemia e le mafai ona matauina i le lumanai, lea e tatau ona latou logoina.O uluai faailoga o le hypoglycemia e mafai foi ona ese pe itiiti ifo foi le faʻailoaina i tagata gasegase o le maʻisuka ma le neuropathy o le maʻisuka poʻo i latou e faia isi vailaʻau, mo se faataitaiga, beta-blockers, e tutusa ma togafitiga e faʻaaogaina. Le lava togafitiga faasaʻo mo le hypoglycemia poʻo gaioiga o le hyperglycemic e mafai ona tau atu i le leiloa o le mafaufau, paʻu, poʻo le oti. Laasaga le saʻo poʻo le faʻamalolo o togafitiga (aemaise lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka) e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma o le ketoacidosis o le maʻisuka matautia.

E mafai ona gaosia meaola i togafitiga o le inisalini o tagata, e tusa lava pe maua i lalo ifo nai lo le inisalini manu mamā.

O le manaʻomia mo le inisalini e suia tele ma le faʻaleagaina o le tino, pituitary, thyroid, fatu poʻo le ate. O le manaomia mo le inisalini e mafai foi ona faʻalauteleina i taimi o gasegase poʻo i lalo o le malosi o lagona faʻalagona. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau toto e mafai ona tulaʻi mai pe a fai o suiga i le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se masani masani.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

O nisi fualaau e afaina ai le gasegase metabolism. E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i soʻo se togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosi, e pei o le kullucocorticoids, hormones thyroid and hormone growth, danazol, beta2-sympathomimetics (e pei o ritodrin, salbutamol, terbutaline), thiazides.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia pe afai e te faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosi, e pei ole vailaʻau oona, salicylates (faʻata. Acetylsalicylic acid), o nisi o vailaau faʻasaina (inhibitors MAO), o nisi o inhibitors ACE (captopril, enalapril), non-selective beta-blockers . O analogues o le somatostatin (octorotide, lanerotide) e mafai ona faʻamalosia ma faʻavaivaia le manaʻomia mo le inisalini.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation. O le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o fafine maʻitaga e taua tele pe afai e togafitia i latou i le inisalini (faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago ile inisalini ma maʻitaga). O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, mulimuli ane e siitia i le taimi o le lua ma le tolu piliona. I le taimi o le fānauga poʻo le vave lava ona fanau mai, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga. O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona taʻu atu i a latou fomaʻi e uiga i le maitaga poʻo lo latou faʻamoemoe ia maʻitaga. O le mataʻituina lelei o le kulukose o le toto ma le soifua maloloina lautele e taua tele mo fafine maʻitaga maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

E leai ni tapulaa i le togafitiga o le maʻisuka i le inisalini i le taimi o le susu, pe a saogalemu le pepe ile inisalini mo le pepe. Ae peitai, o se faaitiitia o le tui o le inisalini e ono manaʻomia, o le mea lea e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete seia oʻo ina faʻamautuina le manaoga o le inisalini.

Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga. E mafai e le hypoglycemia ona aʻafia ai le gauai o le gauai ma le mafaufauga, o lona uiga, o se tulaga lamatia i tulaga e manaʻomia ai uiga taua, mo se faataitaiga, pe a ave se taavale poʻo se masini faʻapipiʻi masini.

E tatau ona logoina tagata maʻi pe o le a le lapataiga e tatau ona ave muamua aʻo lei aveina le avetaavale e aloese mai le vevela o le hypoglycemia, aemaise lava pe a le o iai ni moli a le hypoglycemia pe e le o manino foi, pe afai foi e masani ona tupu le tele o le hypoglycemia. I lalo o ia tulaga, aua e te alu.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau, faʻasologa o le faʻatonuga ma le numera o inisiua ua fuafuaina e le fomaʻi e faavae i manaoga faapitoa, ma, e tusa ai, mo mataupu taʻitasi taʻitasi.

O le insulin Asset o loʻo faʻatino e le inisiua, ae e mafai foʻi ona faʻatonu e le iniseti, e ui lava e le o fautuaina le auala lenei. O le Inisalini Aseta e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata.

O le tui tui e tuʻuina atu i le tauau, o le suilapalapa, pulu poʻo le manava. E tatau ona suia le nofoaga e tuiina ai ina ia le toe faia faʻatasi le masina e tasi i le masina.

Pe a faʻaaogaina le fualaau oona, e tatau ona alofia le faʻaofiina o se nila i totonu o se ipu toto. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e le mafai ona solo le nofoaga o inisiua. O se auiliiliga auiliili e tatau ona tuuina atu i tagata gasegase i le auala mo le tui. E le mafai ona faʻaaogaina le Aseta Faʻapitoa ma le faʻaaogaina o Aseta e naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Inisalini Aseta e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le Insular Stabil.

O le manaʻomia mo le inisalini e fesuisuiaʻi ma le le atoatoa ma le faʻasolosolo o le tino.

Taʻiala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le fofo o le injection i le 3 ml cartridges e tatau ona faʻaaogaina i se peni-injector, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī o peni-injectors. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai, lea e aofia ai vailaʻau gaʻo. O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

a) Sauniuniga ole fua.

Ole fualaau faasaina ile Iniseti ile falemaʻi e le manaʻomia le faʻamalolo, e tatau ona faʻaaoga pe afai o le fofo e manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaola vaaia ma e foliga mai o le vai.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai insulin. E le mafai ona toe faʻaaogaina ia kata pepa. I le isi itu, e mafai ona e faʻaogaina ni tui tuʻufaʻatasi mo Insularu Active ma mo Insularu Stabil e ulufale i le fua o le fualaau o fualaau taʻitasi.

Ina ia mafai ona uta le pusa penisini i totonu ole pen-injector, faapipiʻi le nila ma tui le inisalini, vaai i faatonuga a le kamupanī mo le pen-injector mo le puleaina o le inisalini.

Aseta Autu i vailaau e mafai ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma le Insular Stabil, ma o le Insulin Asset e masani ona aoina muamua. Ole tuiina ole inisalini e tatau ona vave faia.

b) le faʻaofiina o le vailaʻau.

Ulufale i le inumaga ole inisalini pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

Injections e faia i vaega eseese o le tino ina ia le sili atu ma le tasi i le masina le tuiina i le nofoaga e tasi.

Tamaiti. O le insulin e mafai ona faʻaaoga mai le fanau mai pe afai e maua le maʻisuka ma e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini e ola ai. O le vailaʻau, faʻasologa o le faʻatonuga ma le numera o inisiua ua fuafuaina e le fomaʻi e faavae i manaoga faapitoa, ma, e tusa ai, mo mataupu taʻitasi taʻitasi.

Faʻasalaga

Faailoga E leai se faʻamatalaga patino mo le maualuga o le inisalini, ona o fegalegaleaiga faigata i le va o le maualuga o le insulin i le toto, o le maualuga o le kulukose ma isi metabolic processes e aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona sili atu i le inisalini i tulaga o le malosi o le gaʻo gaʻo ma le maualuga o le gaioiga faaletino.

O le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le le fiafia, le mautonu, palapitations, ulu o le ulu, faateleina le vevela ma le vili. Togafitiga. I mataupu o le hypoglycemia malu, ua tuʻuina atu i le tagata glucose poʻo isi mea e maua ai suka i totonu. Faʻasolosolo lelei le hypoglycemia, o togafitiga o togafitiga o togafitiga o togafitiga faʻapitoa pe faʻapitoa foi, ma sosoo ai ma le faʻafeiloaʻiina o meaʻai pe'ā maeʻa le toe faʻaleleia lelei o le maʻi. Tagata maʻi e le tali atu o latou tino i le puleaina o le glucagon e togafitia e le glucose administration. Faʻatasi ai ma se vailaʻau o le hypoglycemic, o le glucagon e tatau ona faʻatonuina i totonu o le iniseti poo le faʻaogaina. Ae peitai, afai e le oi ai le kalukaca pe afai e le tali atu le tino o le maʻi i lana pulega, e tatau ona faia le kulūkose. I le taimi lava e toe maua ai le iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai. Atonu e manaʻomia lou faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le tagata gasegase gasegase ma e le taofi le suʻega, talu ai ona o le hypoglycemia e ono aliali mai pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le falemaʻi.

Tali leaga

O le hypoglycemia o se aafiaga taatele o le togafitiga o le insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, i nisi tulaga ogaoga - i le oti. O faʻamatalaga i le taimi o le hypoglycemia e le o maua, talu ai o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le fua o le inisalini ma isi mea taua, e pei ole taumafa a le tagata maʻi ma le maualuga ole gaioiga faaletino.

Pharmacokinetics

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le auala o le pulega (i lalo o le iniseti, intramuscularly), le nofoaga (abdomen, thivae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia ai le tele o minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Metotia o le talosaga

Fua, faʻatulagaga o le pulega ma numera o inisiua Aseta Faapitoa o le fomai e fuafua, e faavae i luga o manaoga faapitoa, ma, e tusa ai, mo mataupu faapitoa taitasi. Inisalini Aseta o loʻo faʻatonutonu e le inisiua, ae mafai foi ona faʻatino e
Injection intramuscular, e ui lava e le o fautuaina lenei metotia. O le Inisalini Aseta e mafai ona faia i se auala vavalalata.
O le tui tui e tuʻuina atu i le tauau, o le suilapalapa, pulu poʻo le manava. E tatau ona suia le nofoaga e tuiina ai ina ia le toe faia faʻatasi le masina e tasi i le masina.
Pe a faʻaaogaina le fualaau oona, e tatau ona alofia le faʻaofiina o se nila i totonu o se ipu toto. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e le mafai ona solo le nofoaga o inisiua. O se auiliiliga auiliili e tatau ona tuuina atu i tagata gasegase e faatatau i le tui tui.
E le mafai ona faʻaaogaina le Aseta Faʻapitoa ma le faʻaaogaina o Aseta e naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
Inisalini Aseta e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le Insular Stabil.
O le manaʻomia mo le inisalini e fesuisuiai ma le faʻailoga poʻo le gau o le ate.
Taʻiala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
O le fofo o le injection i le 3 ml cartridges e tatau ona faʻaaogaina i se peni tui, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī o le peni injector. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo. O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.
Faia sauniuniga.
Ole fualaau faasaina ile Iniseti ile falemaʻi e le manaʻomia le faʻamalolo, e tatau ona faʻaaoga pe afai o le fofo e manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaola vaaia ma e foliga mai o le vai.
E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai insulin. E le mafai ona toe faʻaaogaina ia kata pepa. I se isi itu, o le tuʻuina atu o tui mo Asini Faʻapitoa ma Insulum Stabil e mafai ona faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le fua o le fualaau o fualaau oona i totonu o fagu.
Ina ia mafai ona totogi le penisini i totonu o le peni injector, faapipiʻi le nila ma tui inisalini, faʻafesoʻotaʻi faatonuga a le kamupanī mo le peni injector mo le puleaina o le inisalini.
Aseta Autu i vailaau e mafai ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma le Insular Stabil, ma o le Insulin Asset e masani ona aoina muamua. Ole tuiina ole inisalini e tatau ona vave faia.
Faʻataʻitaʻiga o fualaau.
Ulufale i le inumaga ole inisalini pei ona faatonuina e lau fomaʻi.
Injections e faia i vaega eseese o le tino ina ia le sili atu ma le tasi i le masina le tuiina i le nofoaga e tasi.
Tamaiti. O le insulin e mafai ona faʻaaoga mai le fanau mai pe a maua le maʻisuka ma e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini e ola ai. O le vailaʻau, faʻasologa o le faʻatonuga ma le numera o inisiua ua fuafuaina e le fomaʻi e faʻavae i manaoga faapitoa ma, e tusa ai, mo mataupu taʻitasi taʻitasi.

FUAFUAGA FAATINO I LE VAEGA:

fomaʻi talavai. Inisalini Aseta - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga ole inisalini pupuu. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻateleina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o lana feʻau i totonu o le intracellular, faʻateleina le faʻaleleia o le tino ma le faʻamalosiina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosi, ma isi.

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e tele lava ina fuafuaina i le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (faatusa, fualaau, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o le mea lauiloa o le inisalini e afua mai i suiga taua, i tagata eseese ma tagata tutusa. .

Le talaaga o le gaioiga mo le tui (fuainumera faʻatusatusa): o le amataina o gaioiga - pe a uma le 30 minute, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 2 ma le 4 itula, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula.

Pharmacokinetics O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le ala o le pulega (sc, im), nofoaga (manava, ogavae, pulu), fualaau (volumine o inisalini tui), fua o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. ulu i totonu o le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. T½ o ni nai minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

maʻisuka malosi. Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma le faʻateleina o le gaosiga o le gaʻo.

APPLICATION:

O le vailaʻau, faʻasologa o le faʻatonuga ma le numera o injections ua fuafuaina e le fomaʻi, faʻavae i luga o manaoga faapitoa ma e tusa ai ma mataupu taʻitasi taitasi.

O le Inisalini Asset o loʻo faʻafoeina e le iniseti, ae mafai foi ona faʻatino e le iniseti tui, e ui lava e le o fautuaina le auala lenei o le pulega. Inisalini Aseta e mafai ona faʻatonutonu iv.

O tui tui e faia i luga o le tauau, ogavae, totoa poʻo le manava. E tatau ona suia le nofoaga o tuiina ina ia aua nei toe faia le sili atu i le tasi le taimi i le masina.

Pe a faʻaaogaina le fualaau oona, e tatau ona alofia le faʻaofiina o se nila i totonu o se ipu toto. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e le mafai ona solo le nofoaga o inisiua. O se auiliiliga auiliili e tatau ona tuuina atu i tagata gasegase e faatatau i le tui tui. O inisinia ma mea e le afaina ai meatotino e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Inisalini Aseta e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le Insular Stabil.

O le manaʻomia mo le inisalini e fesuisuiaʻi ma le le atoatoa ma le faʻasolosolo o le tino.

Taʻiala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le fofo o le injection i le 3 ml cartridges e tatau ona faʻaaogaina i se peni-injector, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī o peni-injectors. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai, lea e aofia ai vailaʻau gaʻo. O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

Faia sauniuniga. Ole fualaau oona ole Inisiua ile faletalimalo e le manaʻomia ai le faʻamalolo, e tatau ona faʻaaoga pe afai o le fofo e manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaola vaaia ma e foliga mai o le vai.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai insulin. E le mafai ona toe faʻaaogaina ia kata pepa. I le isi itu, e mafai foi ona e faʻaogaina faʻamalosi tuʻufaʻatasi mo Insulin Active ma mo Insulin Stabil e faʻataʻitaʻi le fua o loʻo manaʻomia ile fualaau taʻitasi.

Ina ia mafai ona uta le pusa penisini i totonu ole pen-injector, faapipiʻi le nila ma tui le inisalini, vaai i faatonuga a le kamupanī mo le pen-injector mo le puleaina o le inisalini.

Aseta Autu i vailaau e mafai ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma le Insular Stabil, ma o le Insulin Asset e masani ona aoina muamua. Ole tuiina ole inisalini e tatau ona vave faia.

Faʻataʻitaʻiga o fualaau. Ulufale ile inumaga ole inisalini e tusa ai ma faatonuga ole fomaʻi.

Injections e faia i nofoaga eseese o le tino ina ia le sili atu ma le 1 le taimi i le masina le tuiina i le nofoaga e tasi.

FESOOTAIGA SIDE:

o le hypoglycemia o se aafiaga taatele o le togafitiga o le insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, i nisi tulaga ogaoga - i le oti. O faʻamatalaga i luga o le taimi o le hypoglycemia e le o maua, talu ai o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le fua o le insulin ma isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi ma le tulaga o le gaioiga faaletino.

Faʻaalia i le lotoifale o allergies e masani lava ona matauina (1/100 -

FUA FAATINOGA FAAPITOA:

soʻo se suiga i le ituaiga ma le ituaiga o inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le mamafa, lanu (gaosiga), ituaiga (vave, NPH, gaoioi lemu, ma isi mea), ituaiga (inisalini manu, inisalini o le tagata, inisalini ole tagata) ma / poʻo le gaosiga (inisalini faʻaaogaina tekinolosi DNA recombinant, inisalini e mafua mai manu) e ono manaʻomia ai se suiga o fua.

Ole fua ole togafitiga o tagata gasegase ile inisalini ole tino e mafai ona ese mai le metotia na faaaoga i le togafitiga ole inisalini o meaola. Afai ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau, e mafai ona faia mai le fua muamua poʻo totonu ole vaiaso muamua poo masina.

I nisi o tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga o le hypoglycemic pe a uma ona tuʻuina atu mai le tulafono o le puleaina o le inisalini o meaola e mafua mai i le puleaina o le inisalini o le tagata, o uluaʻi faailoga o le hypoglycemia e leʻi faʻailoaina pe eseese mai faʻamaʻi na matauina muamua i nei maʻi pe a togafitia i le inisalini manu. O tagata gasegase e iai le faʻaleleia atili o le puleaina o le kulukose o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻateleina o le inisalini togafitiga) atonu e le o toe iloa nisi o nisi o lapataiga vave o le hypoglycemia, lea e tatau ona latou logoina. O uluai faailoga o le hypoglycemia e mafai foi ona eseese pe itiiti ifo foi le faʻailoaina i tagata gasegase e iai le umi o le maʻisuka ma le maʻisuka neuropathy, poo i latou o loʻo gasegase isi vailaau faʻataʻitaʻi, faʻataʻitaʻiga, siaki β-adrenergic, faʻatasi ma togafitiga faʻaaogaina. O le leai o se togafitiga faʻamalosi mo le hypoglycemia poʻo gaioiga o le hyperglycemic e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, maʻi, poʻo le oti. Le lelei le tuʻuina atu poʻo le faʻamalolo o togafitiga (aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka) e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le gasegase ketoacidosis o le maʻisuka.

E mafai ona gaosia meaola i togafitiga o le inisalini o tagata, e tusa lava pe maua i lalo ifo nai lo le inisalini manu mamā.

O le manaʻomia mo le inisalini e suia tele ma le faʻaleagaina o le tino, pituitary, thyroid, fatu poʻo le ate. O le manaomia mo le inisalini e mafai foi ona faʻalauteleina i taimi o gasegase poʻo i lalo o le malosi o lagona faʻalagona. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau toto e mafai ona tulaʻi mai pe a fai o suiga i le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se masani masani.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation. O le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o fafine maʻitaga e taua tele pe afai e togafitia i latou i le inisalini (faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago ile inisalini ma maʻitaga). O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, ma mulimuli ane faʻaleleia i le taimi lua ma le lona tolu. I le taimi poʻo le vave pe a uma le fanau mai, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia le tele. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga. O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina a latou fomaʻi e uiga i le maitaga poʻo lo latou faʻamoemoe ia maʻitaga. O le pulea lelei o le kulukose o le toto ma le soifua maloloina lautele e taua tele mo tina maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

E leai ni tapulaa i togafitiga o le maʻi suka i le insulin i le taimi o le susu, talu mai le togafitiga o le tina ma le insulin e saogalemu mo le pepe. Ae peitaʻi, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau, e manaʻomia le mataituina ma le faʻaeteete ina ia faʻamautinoa ai manaoga o le inisalini.

Tamaiti. O le inisalini e mafai ona faʻaaoga mai le fanau mai pe a maua le maʻisuka ma e manaʻomia e le tagata maʻi le faʻaofiina o le inisalini mo mafuaaga tau soifua maloloina. O le fua, le faʻatulagaina o le pulega ma le numera o injections ua fuafuaina e le fomaʻi e faʻavae i manaoga faapitoa ma e tusa ai ma mataupu taʻitasi.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala. E mafai e le hypoglycemia ona aʻafia ai aʻafiaga ma mafaufauga, o lona uiga, o se tulaga lamatia i tulaga e manaʻomia ai uiga taua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻavaleina se taavale poʻo se masini faʻapipiʻi masini.

E tatau ona logoina tagata maʻi pe o le a le lapataiga e tatau ona ave muamua aʻo leʻi aveina le avetaavale e aloese mai le vevela o le hypoglycemia, aemaise lava pe a le o iai pe leai foi faailoga o lapataiga muamua o le hypoglycemia, pe afai foi e masani ona tupu le tele o le hypoglycemia. I ia tulaga, aua e te alu.

INTERACTIONS:

o fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism. E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i soʻo se togafitiga tuʻuina atu na tuʻuina atu i le faʻaaogaina o le insulin.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase, e pei o le kullucocorticoids, hormones thyroid ma le hormone tupu, danazole, β2agaalofa (e pei o le ritodrin, salbutamol, terbutaline), thiazides.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosi, e pei ole vailaʻau o le hypoglycemic, salicylate (faʻataʻitaʻiga acetylsalicylic acid), nisi o vailaau faʻasaina (inhibitors MAO), o nisi o inhibitors ACE (captopril, enalapril), non-selective β-adrenorel blockers . O analogues o le somatostatin (octorotide, lanerotide) e mafai ona faʻamalosia ma faʻavaivaia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻafeteʻaiga. Aua le faʻafefiloi Insulin Active ma insulin o isi gaosi ma faʻatasi ai ma le inisalini o meaola manu.

NOFOAGA:

faailoga. E leai se faʻamatalaga patino mo le maualuga o le inisalini, talu ai o fegalegaleaiga faigata i le va o le maualuga o le inisalini i le plasma toto, kulūkose ma isi metabolic processes e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia atonu o se sili atu o le inisalini i tulaga o le malosi o le faʻaaogāina o gaʻo ma le maualuga o le gaioiga faaletino.

O le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le le fiafia, le mautonu, palapitations, ulu o le ulu, faateleina le pala, ma le vomiting.

Togafitiga. I mataupu o le hypoglycemia malu, ua tuʻuina atu i le tagata glucose poʻo isi mea e maua ai suka i totonu. Faʻatasi ma le hypoglycemia faʻaleagaina, o togafitiga e togafitia i le m / m poʻo le / / o le faʻatonuina o le kulupuka, sosoo ai ma le faʻaofiina o masini gaʻo i meaai pe a maeʻa le toe faʻaleleia o le maʻi. O tagata maʻi e le tali atu i le puleaina o le kalukaca e togafitia e iv puleaina o le kulukose. Faʻatasi ai ma se vailaʻau o le hypoglycemic, o le glucagon e tatau ona faʻatonu i / m poo le s / c. Ae peitai, afai e leai se kalukeka pe afai e le tali atu le tino o le maʻi ile pulega, iv glucose e tatau ona faia. I le taimi lava e toe maua ai le iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai. Atonu e manaʻomia lou faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le tagata gasegase gasegase ma e le taofi le suʻega, talu ai ona o le hypoglycemia e ono aliali mai pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le falemaʻi.

FAʻAMATALAGA MA LE TUSI O LE TUSI

iniseti mo le 100 IU / ml cartridge 3 ml, Nu. 5

O le inisalini o le supcombinant tagata100 IU / ml

Kievmedpreparat

tui mo le 100 IU / ml fagu 5 ml, numera 5

O le inisalini o le supcombinant tagata100 IU / ml

Nu. UA / 14289/01/01 05/19/2015 i le 05/19/2020 Faʻamaumauga DB

FUAFUAGA FAʻAVAE

fomaʻi talavai. Inisalini Aseta - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga ole inisalini pupuu. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻateleina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o lana feʻau i totonu o le intracellular, faʻateleina le faʻaleleia o le tino ma le faʻamalosiina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosi, ma isi.

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e tele lava ina fuafuaina i le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (faatusa, fualaau, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o le mea lauiloa o le inisalini e afua mai i suiga taua, i tagata eseese ma tagata tutusa. .

Le talaaga o le gaioiga mo le tui (fuainumera faʻatusatusa): o le amataina o gaioiga - pe a uma le 30 minute, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 2 ma le 4 itula, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula.

Pharmacokinetics O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le ala o le pulega (sc, im), nofoaga (manava, ogavae, pulu), fualaau (volumine o inisalini tui), fua o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. ulu i totonu o le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. T½ o ni nai minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

maʻisuka malosi. Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma le faʻateleina o le gaosiga o le gaʻo.

APPLICATION

O le vailaʻau, faʻasologa o le faʻatonuga ma le numera o injections ua fuafuaina e le fomaʻi, faʻavae i luga o manaoga faapitoa ma e tusa ai ma mataupu taʻitasi taitasi.

O le Inisalini Asset o loʻo faʻafoeina e le iniseti, ae mafai foi ona faʻatino e le iniseti tui, e ui lava e le o fautuaina le auala lenei o le pulega. Inisalini Aseta e mafai ona faʻatonutonu iv.

O tui tui e faia i luga o le tauau, ogavae, totoa poʻo le manava. E tatau ona suia le nofoaga o tuiina ina ia aua nei toe faia le sili atu i le tasi le taimi i le masina.

Pe a faʻaaogaina le fualaau oona, e tatau ona alofia le faʻaofiina o se nila i totonu o se ipu toto. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e le mafai ona solo le nofoaga o inisiua. O se auiliiliga auiliili e tatau ona tuuina atu i tagata gasegase e faatatau i le tui tui. O inisinia ma mea e le afaina ai meatotino e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Inisalini Aseta e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le Insular Stabil.

O le manaʻomia mo le inisalini e fesuisuiaʻi ma le le atoatoa ma le faʻasolosolo o le tino.

Taʻiala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le fofo o le injection i le 3 ml cartridges e tatau ona faʻaaogaina i se peni-injector, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī o peni-injectors. O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai, lea e aofia ai vailaʻau gaʻo. O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

Sauniuniga o se fualaau. Ole fualaau oona ole Inisiua ile faletalimalo e le manaʻomia ai le faʻamalolo, e tatau ona faʻaaoga pe afai o le fofo e manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaola vaaia ma e foliga mai o le vai.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai insulin. E le mafai ona toe faʻaaogaina ia kata pepa. I le isi itu, e mafai foi ona e faʻaogaina faʻamalosi tuʻufaʻatasi mo Insulin Active ma mo Insulin Stabil e faʻataʻitaʻi le fua o loʻo manaʻomia ile fualaau taʻitasi.

Ina ia mafai ona uta le pusa penisini i totonu ole pen-injector, faapipiʻi le nila ma tui le inisalini, vaai i faatonuga a le kamupanī mo le pen-injector mo le puleaina o le inisalini.

Aseta Autu i vailaau e mafai ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma le Insular Stabil, ma o le Insulin Asset e masani ona aoina muamua. Ole tuiina ole inisalini e tatau ona vave faia.

Le folasaga o le fualaau faasaina. Ulufale ile inumaga ole inisalini e tusa ai ma faatonuga ole fomaʻi.

Injections e faia i nofoaga eseese o le tino ina ia le sili atu ma le 1 le taimi i le masina le tuiina i le nofoaga e tasi.

FESOOTAIGA SIDE

o le hypoglycemia o se aafiaga taatele o le togafitiga o le insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, i nisi tulaga ogaoga - i le oti. O faʻamatalaga i luga o le taimi o le hypoglycemia e le o maua, talu ai o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le fua o le insulin ma isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi ma le tulaga o le gaioiga faaletino.

Faʻaalia i le lotoifale o allergies e masani lava ona matauina (1 / 100-

FUA FAATINOGA FAAPITOA

soʻo se suiga i le ituaiga ma le ituaiga o inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le mamafa, lanu (gaosiga), ituaiga (vave, NPH, gaoioi lemu, ma isi mea), ituaiga (inisalini manu, inisalini o le tagata, inisalini ole tagata) ma / poʻo le gaosiga (inisalini faʻaaogaina tekinolosi DNA recombinant, inisalini e mafua mai manu) e ono manaʻomia ai se suiga o fua.

Ole fua ole togafitiga o tagata gasegase ile inisalini ole tino e mafai ona ese mai le metotia na faaaoga i le togafitiga ole inisalini o meaola. Afai ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau, e mafai ona faia mai le fua muamua poʻo totonu ole vaiaso muamua poo masina.

I nisi o tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga o le hypoglycemic pe a uma ona tuʻuina atu mai le tulafono o le puleaina o le inisalini o meaola e mafua mai i le puleaina o le inisalini o le tagata, o uluaʻi faailoga o le hypoglycemia e leʻi faʻailoaina pe eseese mai faʻamaʻi na matauina muamua i nei maʻi pe a togafitia i le inisalini manu. I tagata gasegase e iai le faʻaleleia atili o le puleaina o le kulukose o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻamalosia o le inisalini), o nisi poo nisi o lapataiga vave o le hypoglycemia e le mafai ona matauina i le lumanai, lea e tatau ona latou logoina. O uluai faailoga o le hypoglycemia e mafai foi ona eseese pe itiiti ifo foi le faʻailoaina i tagata gasegase e iai le umi o le maʻisuka ma le maʻisuka neuropathy, poo i latou o loʻo faʻaaogaina isi vailaau faʻataʻitaʻi, faʻataʻitaʻiga, o siaki β-adrenergic, faʻatasi ma togafitiga faʻaaogaina. O le leai o se togafitiga faʻamalosi mo le hypoglycemia poʻo gaioiga o le hyperglycemic e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, maʻi, poʻo le oti. Le lelei le tuʻuina atu poʻo le faʻamalolo o togafitiga (aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka) e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le gasegase ketoacidosis o le maʻisuka.

E mafai ona gaosia meaola i togafitiga o le inisalini o tagata, e tusa lava pe maua i lalo ifo nai lo le inisalini manu mamā.

O le manaʻomia mo le inisalini e suia tele ma le faʻaleagaina o le tino, pituitary, thyroid, fatu poʻo le ate. O le manaomia mo le inisalini e mafai foi ona faʻalauteleina i taimi o gasegase poʻo i lalo o le malosi o lagona faʻalagona. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau toto e mafai ona tulaʻi mai pe a fai o suiga i le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se masani masani.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.O le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o fafine maʻitaga e taua tele pe afai e togafitia i latou i le inisalini (faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago ile inisalini ma maʻitaga). O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, ma mulimuli ane faʻaleleia i le taimi lua ma le lona tolu. I le taimi poʻo le vave pe a uma le fanau mai, o manaoga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia le tele. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga. O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina a latou fomaʻi e uiga i le maitaga poʻo lo latou faʻamoemoe ia maʻitaga. O le pulea lelei o le kulukose o le toto ma le soifua maloloina lautele e taua tele mo tina maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

E leai ni tapulaa i togafitiga o le maʻi suka i le insulin i le taimi o le susu, talu mai le togafitiga o le tina ma le insulin e saogalemu mo le pepe. Ae peitaʻi, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau, e manaʻomia le mataituina ma le faʻaeteete ina ia faʻamautinoa ai manaoga o le inisalini.

Tamaiti. O le inisalini e mafai ona faʻaaoga mai le fanau mai pe a maua le maʻisuka ma e manaʻomia e le tagata maʻi le faʻaofiina o le inisalini mo mafuaaga tau soifua maloloina. O le fua, le faʻatulagaina o le pulega ma le numera o injections ua fuafuaina e le fomaʻi e faʻavae i manaoga faapitoa ma e tusa ai ma mataupu taʻitasi.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala. E mafai e le hypoglycemia ona aʻafia ai aʻafiaga ma mafaufauga, o lona uiga, o se tulaga lamatia i tulaga e manaʻomia ai uiga taua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻavaleina se taavale poʻo se masini faʻapipiʻi masini.

E tatau ona logoina tagata maʻi pe o le a le lapataiga e tatau ona ave muamua aʻo leʻi aveina le avetaavale e aloese mai le vevela o le hypoglycemia, aemaise lava pe a le o iai pe leai foi faailoga o lapataiga muamua o le hypoglycemia, pe afai foi e masani ona tupu le tele o le hypoglycemia. I ia tulaga, aua e te alu.

INTERACTIONS

o fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism. E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i soʻo se togafitiga tuʻuina atu na tuʻuina atu i le faʻaaogaina o le insulin.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase, e pei o le kullucocorticoids, hormones thyroid ma le hormone tupu, danazole, β2agaalofa (e pei o le ritodrin, salbutamol, terbutaline), thiazides.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻamalosi, e pei ole vailaʻau o le hypoglycemic, salicylate (faʻataʻitaʻiga acetylsalicylic acid), nisi o vailaau faʻasaina (inhibitors MAO), o nisi o inhibitors ACE (captopril, enalapril), non-selective β-adrenorel blockers . O analogues o le somatostatin (octorotide, lanerotide) e mafai ona faʻamalosia ma faʻavaivaia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻafeteʻaiga. Aua le faʻafefiloi Insulin Active ma insulin o isi gaosi ma faʻatasi ai ma le inisalini o meaola manu.

FAʻAVAE

faailoga. E leai se faʻamatalaga patino mo le maualuga o le inisalini, talu ai o fegalegaleaiga faigata i le va o le maualuga o le inisalini i le plasma toto, kulūkose ma isi metabolic processes e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia atonu o se sili atu o le inisalini i tulaga o le malosi o le faʻaaogāina o gaʻo ma le maualuga o le gaioiga faaletino.

O le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le le fiafia, le mautonu, palapitations, ulu o le ulu, faateleina le pala, ma le vomiting.

Togafitiga. I mataupu o le hypoglycemia malu, ua tuʻuina atu i le tagata glucose poʻo isi mea e maua ai suka i totonu. Faʻatasi ma le hypoglycemia faʻaleagaina, o togafitiga e togafitia i le m / m poʻo le / / o le faʻatonuina o le kulupuka, sosoo ai ma le faʻaofiina o masini gaʻo i meaai pe a maeʻa le toe faʻaleleia o le maʻi. O tagata maʻi e le tali atu i le puleaina o le kalukaca e togafitia e iv puleaina o le kulukose. Faʻatasi ai ma se vailaʻau o le hypoglycemic, o le glucagon e tatau ona faʻatonu i / m poo le s / c. Ae peitai, afai e leai se kalukeka pe afai e le tali atu le tino o le maʻi ile pulega, iv glucose e tatau ona faia. I le taimi lava e toe maua ai le iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai. Atonu e manaʻomia lou faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le tagata gasegase gasegase ma e le taofi le suʻega, talu ai ona o le hypoglycemia e ono aliali mai pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le falemaʻi.

Faʻatau

PJSC "Galichpharm" 3 ml i cartridges o 5 cartridges i paʻu (afifiina mai i le kamupanī kamupani telefoni LLC "ZAVOD MEDSINTEZ", Russian Federation)

poʻo le PJSC Kyivmedpreparat, 5 ml i fagu, 5 fagu i totonu o se atigipusa (i totonu o le afifiina mai le gaosiga ZAVOD MEDSINTEZ LLC, Russian Federation).

Tuua Lau Faamatalaga