Sugar 9 mea e fai

O tagata taʻitasi e le itiiti ifo ma le tasi i lona olaga e tatau ona suʻe suʻega toto e suʻe ai faailoga o suka. O loʻo maua ai suauʻu ma le malosi e manaʻomia mo le faʻasaina ma le ola atoa. Mo le tele o tagata, o le taunuʻuga e oʻo i le taua mai le 3.9 i le 5.3 mmol / L. I nisi tulaga, o faailoga e mafai ona siitia i le 7. E tupu lenei mea pe a 'aina le tele o kalori poʻo mea suamalie i le aso na muamua atu. Ae faʻapefea pe afai o le suʻega e maua ai le suka suka? E tatau ona ou popole, ma o ai e faʻafesoʻotaʻi?

Suga Suauu 9 - O Le A Le Uiga

Mo le maʻisuka ua maua i le maʻisuka, o tulaga faatauaina o le 9.1-9.9 mmol / L ma sili atu e maualuga lava le masani pe afai e le faia le toto i luga o se manava gaogao. Ae faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o togafitiga ma le inisalini, o tulaga taua e taʻu mai ai le manaomia ona toe iloilo le fua o le fualaau faasaina ma fetuunai le meaai.

I iloiloga na faia ao leʻi 'ai, o le fua o le suka o le 9.2 poʻo le maualuga o se mafuaaga taua mo le faʻafesoʻotaʻia vave o se tagata tomai faapitoa. Glycemia i lenei laasaga e mafai ona amataina le atinaʻeina o tulaga ogaoga: afaina o le fatu, cerebral hemorrhage, le iloa o le vaʻaia, foliga mai o le maʻi o le gaʻo, le tupu mai o le maʻisuka gangrene, ma le faʻaleagaina o le tino. O le mea sili ona leaga e mafai ona tupu o le oti.

E tupu e le iloa e se tasi e iai lona maualuga o le suka o le toto e 9.8. Na te 'ai, inu, ola i se olaga masani ma e le matauina soʻo se mea e faʻalavelave ai. I le lumanaʻi, o se faʻafitauli le tumau i le manuia o le mafuaʻaga o le mamafa ma le popole. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faia i taimi uma se suʻega faafomaʻi ma suʻe suʻega toto, aemaise i le matua.

O ia mea e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le maualuga o le suka i le maualuga o le 9.7 ma le maualuga:

  • suiga faafuasei i le toto toto,
  • afaina ma le le atoatoa o le tino,
  • faʻasologa o togafitiga
  • faʻamaʻi e aafia ai le pancreas,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • nisi o gasegase o le kenera
  • maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto,
  • atinaʻeina o le maʻisuka faʻateʻa pe a fanau se tamaititi,
  • polycystic ovary,
  • se meaai le lelei e pulea e meaai mama ma suamalie,
  • vaisu i le ulaula ma le ava malosi.

O le a le uiga o le faailo o le kulukose i totonu o le toto ma se faailoga o le 9.3 mmol / l ma le maualuga? O le maʻi e tatau ona i ai faailoga o le hyperglycemia:

  • vaivaiga maso
  • le fiafia, leai se malosi,
  • fiainu
  • tiga o le manava
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina le 'ai
  • vevela paʻu (aemaise lava i tamaitai i le itupa).

Tagata e lamatia mo le maʻisuka e aofia ai:

  • matua
  • o ona aiga latou te mafatia i lenei maʻi,
  • obese (BMI e silia i le 25),
  • faatasi ai ma le iloa o le anapogi anapogi (pe afai o le glucose e aofia ai le masani o le 5.5 ma e oʻo atu i le 7.8 mmol / l),
  • o ē na sao mai i se faʻalavelave faʻavafesa (faʻamaʻi, fatu fatu, ma isi),
  • ma le amataga o le atherosclerosis,
  • mafatiaga mai le eczema, neurodermatitis ma isi maʻi faʻamaʻi.

E tatau ona ou fefe

Afai, faatasi ai ma le maualuga o le kulukose e 9.6 mmol / l ma le maualuga, e le o faia le togafitiga talafeagai ma e le amataina togafitiga, o le a faasolosolo i luma le hyperglycemia, e faaleagaina ai le tino, lea e sili ona matautia. O aʻafiaga masani o le maʻisuka o:

  • cardiovascular problems, e aofia ai le atherosclerosis ma le ischemia,
  • maʻi o le maʻisuka retinopathy, lea e faʻaitiitia ai le gasegase vaaia,
  • neuropathy, e mafua mai i le faʻaitiitia o le lagona, paʻu vevela, tiga ma le tele o faoa i totonu o vae,
  • nephropathy, lea e iloa ai le protein i le urine ona o le fatuga o le fatu,
  • suauu o le maʻisuka e aʻafia ai vae i foliga o ulcerative, purulent, faiga faʻapipiʻi. O nei mea uma e tupu ona o le faaleagaina o neura lautele, vascular and soft tissues,
  • faʻafitauli faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, fao ma le paʻu paʻu, manuʻa pustular, furunculosis,
  • coma. O lenei tulaga ua vaevaeina i totonu o le mimiti, hypoglycemic ma le maʻisuka.

O faʻafitauli matuia e mafua ai le le atoatoa po o le maliu o le maʻi, lea e tatau ona mafaufauina i le maualuga o le suka.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 9

Afai e maua le maʻi i le suka o le toto 9, e tatau ona faia se suʻega lona lua. Ae ae e te leʻi alu i le fale suesue, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete. O suʻega e faia i luga o se manava gaogao i le taeao. E le mafai ona e 'ai se mea, ae mafai ona e inu vai mama. Ina ia maua le tali sili ona faatuatuaina i ni nai aso ao le i tuuina atu le toto, e tatau ona e aloese mai le suamalie, falaoamata, meaʻai gaʻo, ae le o le soona tele ma aloese mai le vevesi.

O le faasinoala o le suka o le 9 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le fesuiaiga o vailaʻau o le maʻisuka. O le tagata maʻi e tatau ona gauai atu i lona olaga. A uma mea uma, e tusa lava pe iai ni faailoilo, e mafai ona e faʻamaonia le tulaga e faʻaaoga ai le tau maualalo o fualaau. O le a le mea e fai i le tagata maʻi, ma le auala e amio ai i le lumanaʻi, fai mai le endocrinologist. O tulaga autu mo le toe faʻaleleia o le tino faʻaletino faaletino ma le taumafa lelei.

I le faʻaitiitia o le hyperglycemia, lea e mafai ona ausia ai le maualuga o le kulukose i le 9.4-9.5 mmol / l ma le maualuga, o nei fautuaga o le a faatagaina ai:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • o le teenaina o masaniga leaga,
  • aloese mai le lisi o mea manogi, falai, meaʻai vevela, suamalie ma le fesuiaiga i le uila, kuka, uʻu, tao tao,
  • taʻaloga masani: tafaoga, savali, faʻamalositino i le taeao, aau, uila,
  • suʻesuʻega maeʻaeʻa ma le faʻamaonia o faʻamaʻi masani. Latou te taofia le faʻaogaina o le tino, e mafua mai ona o le maʻi na mafua ona o le malulu ma le leʻo,
  • aloese mai le ogaoga o mafatiaga, filemu ma le mafanafana lagona,
  • vaega faʻavae vaevaega 5-6 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti,
  • mataʻituina o le kulūkose maualuga. Faatasi ai ma le fesoasoaniga a glucometers o aso nei, e mafai ona e suʻe lau maualuga o le suka e aunoa ma le asiasi i se falemaʻi. Ole fua e fai ai ni nai minute, ae o le a fesoasoani i le faʻatinoga o taimi faʻatulagaina pe afai o loʻo aʻafia i luga o faailoilo.

O le taumafaina o meaai sao o le a le gata ina taofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i totonu o tapulaa masani, ae faapena foi le maualalo o tau maualalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaopoopoga i aso taitasi o le afa o le sipuniti o le kinamona i meaʻai o le a faʻaogaina atili ai siama i le insulin. I luga o le laulau a le tagata maʻi e tatau ona i ai i le sami, apu, fualaʻau lanumeamata, meaʻai e maua i le fiber. Ua fautuaina le togafiti o togafitiga e ave le 2 sipuni tele o le vineta ao lei 'ai. O le a faʻaitiitia ai le suka toto, lea e tatau ona tulaʻi pe a uma se taumafataga.

Ina ia toe faatulaga le tulaga ma faʻamaonia le setete e faʻatagaina ai faʻataʻitaʻiga a tagata. Latou te faʻaitiitia malie le maualuga o le suka:

  1. 50 g o le saito ma le oat grains, 20 g araisa araisa ua palu ma sasaa i se lita o vai inu. Ua tapuni le fagu ma faatalitali mo le afa itula. A maea le filiga, tuʻu i totonu o le pusaaisa ma ave le afa afa i le 20 minute ao leʻi faia le taumafataga autu. O le umi o togafitiga e 1 le vaiaso. Ona malolo mo le 2 vaiaso ma toe fai le kosi.
  2. Laʻau laʻau 50 g, 20 g o rhizomes o le uʻamea ua faʻafefiloi ma faʻafefiloi i totonu o le lita o vai inu mo 5-7 itula. Filu ma ave sina sipuni 10 taimi / aso. E mafai ona e inu i se vailaʻau faʻamalolo mo se taimi umi seʻia oʻo lava ina faʻapitoa le toto.
  3. Tasi le aʻa o le horseradish ma tipi. O le mea e maua ai le suamalie e sasaa i le susu susu i le fua faatatau o le 1:10. Faataga e tu mo 2-3 aso ma ave se sipuni tele tolu taimi / aso ao leʻi faia le taumafataga autu. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso.

I le taimi muamua o le togafitiga faʻaleaga, e mafai ona e faia i le faʻatinoina o fautuaga o loʻo i luga, ae afai e le fesoasoani, o le a faatonuina e le fomai togafitiga faapitoa. O le a ia fuafuaina foi le fua, e faʻalagolago i uiga patino o le tino. E mafai ona avea lenei vaega o se sulfonylurea vaega, o vailaʻau e faʻalauteleina ai le gasegase o masini i le inisalini, faʻamalositino gaosia ai le suka.

O le faasinomaga o le suka ma le maualuga o le 9 mmol / l o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faʻapea, faatasi ai ma le fesoasoani faʻasoifua maloloina, o loʻo i ai le faʻamoemoe mo le faʻamautinoaina o le maʻi. Ae afai e te le amanaiaina fautuaga ma faaauau pea ona e ola i se olaga masani, le amanaiaina o uiga le lelei ma le matautia, e mafai ona e faaosofia le atiina ae o ni taunuuga matuia, o nisi taimi e le mafai ona suia. Glucose naʻo ia o le a le mafai ona toe fafagu i tua, ae o le a faasolosolo malie ona tupu i le toto, faʻalavelaveina le metabolism ma galuega a vaega uma taua. O le soifua manuia o le tagata maʻi e mafai ona faʻaitiitia le malosi, ma o le a le toe i ai e uiga i le faʻamautuina o le tulaga, ae o le laveaiina o se ola.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Sugar 8-9, ituaiga 2 maʻisuka auala e faʻaititia ai ana oloa?

E tusa ai ma tulafono a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Rusia, e tatau i se tagata soifua maloloina ona anapogi le maualuga o le toto (a itiiti ifo ma le 12 itula talu ona 'ai) a le sili atu i le 6.1. 2 itula i le maeʻa ai o le sili atu nai lo le 7.9. Fai mai Endocrinologists o se tagata e maua i le maʻisuka, o lona uiga. e le o le soifua maloloina, e mafai ona tumau le maualuga o le suka i le sili atu i le 6.1. E oo i le 6.7-6.9.

I le maʻisuka ituaiga 2, o mea taumafa (i le mea muamua) ma gaoioiga faʻaletino (i le nofoaga lona lua) e taua tele ma i le lona tolu o le faʻatagaina faʻatagaina o vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

O le mea lea, o lau fesili e ese le eseesega: o meaai e tatau ona lafoai ina ia mafai ai ona faatumauina le maualuga o le suka i le toto. E leai se mea e tatau ona talanoa ai e uiga i le suka - o se mea faasaina lelei, faapea foi ma meaʻai suamalie. Ae ui i lea, e le suamalie mai le falaoamata o saito o le maualuga ma le vasega muamua. ia faʻafefeteina le falaoa, o le kulupu-saito ma le faʻaopoopoga o le falaoa o le saito o le 2 grade wheat. Tusa e aunoa ma le pasta ma paluga (suauu, dumplings), e aunoa ma le araisa ma le suka, siakiina o le suka e aofia ai le suka, e aunoa ma ni kuka, ma isi. E le mafai ona e fuifui vine ma vine, faʻi, laʻau.

E le mafai ona e gaʻo aano o manufasi, iʻa, buckwheat, keke karite, tele fualaʻau. Sour-milk products, laititi-gaʻo mafiafia sisi.

O le fesili na filifilia e le tusitala lenei tali e sili ona lelei

Ua ou masani i le maʻi, o le mea e leaga ai, muamua. Talu ai nei, sa osooso mai ia te aʻu le tele o mea na te le iloa pe faapefea ona tuu i lalo.

Muamua, o le 8 - 9 mmol / L glucose (suka) i totonu o le toto e matua maualuga lava, aemaise lava pe afai o loʻo i luga o se manava leai. E le o taimi uma e mafai ai ona maualalo le numera i le fafagaina naʻo le suia o le meaai. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina se mea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E tusa ai ma mea taumafa, e mafai ona e faʻaaoga lelei mea uma, fou, suamalie - suamalie, ae le gaʻo. Mai le suamalie ma le manogi, o lea ua ou faatauina nei apu, e le o le taimi e tasi ou te ai ai, ae o le afa.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

E tatau ona e 'ai faʻamalosi, aua nei galo, ua malepe lau paʻu, e leʻo feagai ma le faʻalaumuina. O le a le mea moni e fesoasoani:

  1. Aveese le suamalie matagofie, falaoa paʻepaʻe, tele fualaau aina, aemaise lava mea suamalie, talu ai o le fructose foi e faateleina ai le suka!
  2. O meaai e tatau ona faʻaititia.
  3. E tatau ona e 'ai le falaoa paʻu, inu 1% kefir, vai inu.

O le mea lea, o le a mafai ona faʻaitiitia le suka, ae o le ae inu i fualaau, aʻo ou toe fai atu, faʻalogo - 8, 9 mmol / l maualuga maualuga!

Afai e te lagona i taimi uma le vaivai o le gutu, vaivaiga, fiainu, faʻanatinati le faʻamalolo o manuʻa, o le faailoga muamua lea e iai lou suka maualuga. Faatasi ai ma na faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. Sa maʻi le maʻisuka a loʻu tuagane, ma e pei ona ou manatua, o taeao uma lava na te faia ai se vaiinu mai laulaau lanu ma inu ai ao leʻi oʻo i le taeao. Mai lana taumafataga, na ia le vaʻaia ai sogi ma mea ulaula, fusiva gaʻo, pata, pata tao, suka. I le faasologa i aso uma, o fualaau faisua, fualaau 'aina, greens ua manumalo, na o le lanu lanumeamata na ona inu ai, ma e na o moa e' ai meaʻai. Sa auai o ia i faamalositino, sa fiafia e savali, i totonu o le vaomatua na ia aoina, ona solo ai lea o laau, sa malosi lava o ia, fiafia, ma le galo ona o ia ituaiga maʻi.

Ma pe faʻapefea ona faʻaitiitia le toto toto i le fale Ou te fautua atu e te vaʻai iinei ma tilotilo i ai, o loʻo taʻu mai ai le mea e tatau ona fai ma pe faapefea ona ave.

faaopoopo i mea e sili ona fiafia i ai faʻafeiloaʻi faafetai

  1. Meaʻai paleni (muamua ma le lua o le taeao - meaʻai gaʻo + fualaau aina po o fualaau 'aina,' aiga o le aoauli, aoauli o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi - protein + fualaʻau). Auaunaga Lautele - Glass. Matou te inu vai 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. Aua le inu mea taumafa i meainu suamalie!
  2. Matou te aveese le falaoa paʻepaʻe, pasta, meaʻai ma pusa mai le fale, faʻaitiitia le gaʻo manu ma le suka i se mea maualalo. Faʻaitiitia le tele o aano o manufasi e fiafia i laumei ma iʻa. Aua e te ai falai!
  3. Matou te inu vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi!

faaopoopo i mea e sili ona fiafia i ai faʻafeiloaʻi faafetai

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻatulagaga lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Puleaina le aofaʻi o XE (iunite falaoa i meaʻai), faʻaaogaina sina (ma sili atu le faʻaaogaina) o meaola suamalie vave-suamalie, mea faʻafiafia, fualaau suamalie, semolina, araisa (paʻepaʻe) falaoa, suka ma isi. I le lautele, pe afai e maua le maʻisuka ma e le faaitiitia le kulūkose e ala i meaʻai, ona faʻamautuina lea o le faʻaititia o le suka-papala poʻo le injections. O se maʻi tuga tele.

faaopoopo i mea e sili ona fiafia i ai faʻafeiloaʻi faafetai

Suga Suauu 9 - O Le A Le Uiga

Glucose o le mea autu lea e maua ai le malosi i o tatou tino. I tagata, o lenei faaupuga e taʻua o le "toto toto." E oʻo i le afa o le malosi e maua e le tino ona o le kulukose.O se faʻamaoniga maualuga o lenei vailaau e matua afaina lava i le tino, ma e tatau ona vave ave vave ia toto i le toto toto. A uma ona e faitauina lenei tusiga, o le ae iloa le mea e fai pe afai o lau kulukosese e 9, ma le auala e taulimaina ai.

Fuafua le tulaga masani o le suka i le tino

I le masani ai, ave le toto mai se tamatamailima e fua ai le kulukose. E tatau ona e faia malosi i se manava gaogao (e le mafai ona e inuina se mea). Ae e te leʻi alu i le falemaʻi, e le mafai ona e 'aina le tele o mea suamalie, ae inu ava malosi tele. Afai o loʻo maʻi le maʻi i faʻamaʻi pipisi, o lenei tulaga e mafai ona mafua ai le maualuga o le kulūkose i le tino.

O le masani masani o le suka i le toto o le tagata e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le sili atu i lenei faailo e taʻu mai ai le maualuga o le kulukose. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le numera 9, lea ua maitauina mo se taimi umi, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. E faʻapefea ona i ai i sea tulaga, naʻo se fomaʻi i le falemaʻi o le a taʻu atu ia te oe. O metotia e mafai ai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina e mafai ona afaina.

O maualuga maualuga o suka suka o se faailoga - e tatau ona e togafitia le mafuaaga, o lona uiga o le maʻi maualalo.

E pei o le toto vevela, o tulaga laititi e laʻititi ese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / l.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O teine ​​/ tamaitai fananau i lenei vaitau ua sili atu ona nofouta ile glucose. O le mea lea, o le va o le 3.8 i le 5.8 mmol / L o le maualuga lea o le suka mo lenei vaega o tagata.

I le 24-28 vaiaso o le gaioiga, o le maʻisuka maʻisuka e ono aliali mai, e mafai ona alu ese na o ia pe liliu i se pepa suka. O le mea lea, o le fuaina masani o le suka mo se fafine maʻitaga e taua tele.

I tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua, o le toto maualuga o le suka e fuafua i le range mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L. E oo i le lima tausaga - 3.3-5.0 mmol / l. E sili atu ma le 5 tausaga le matua - o tulafono masani e talitutusa ma faʻataʻitaʻiga matutua.

Aisea e faʻaputuina ai le suka i totonu o le tino

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e matua faʻaauau - o lenei mea e ausia ona o le tele o galuega faʻatonutonu. Ae, e mafai ona maua se osofaʻi malosi pe a uma ona 'ai. O le tino e amata vave ona suʻe meaai i totonu o le glycogen, lea e teuina i totonu o le ate ma maso. Ona faasolosolo malie malie lea o lenei mea pe a manaʻomia.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Afai e faʻavaivaia le faʻatinoga o faiga faʻavae faatonutonu, o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻateleina. O nei faʻamaʻi e taʻua o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, mulimuli ane.

O galuega faafomaʻi faʻaonapo nei e vaʻaia ai le va o ni vala se lua o mafuaʻaga mo le maualuga o le kulukose - physiological ma le faʻaleagaina.

  • 'ai meaai
  • tulaga faigata
  • maʻitaga
  • masani (ma le le gata) gaioiga faaletino.

O le togafitiga e fuafua ai mafuaʻaga nei:

  • maʻisuka
  • faamaʻi taʻitasi o le tino tutotonu o le tino,
  • Cushing's syndrome
  • thyrotoxicosis,
  • epilepsy
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • acromegaly
  • faʻamaʻi fatu.

Vaega o mea taumafa ma le kulukose maualuga

Afai e maualuga lau suka i le tulaga 9, e tatau ona e gauai atu i au meaai i aso taitasi. E le gata i lea, tatou te tuuina atu na o fautuaga, ma e tatau i lau fomaʻi ona faatonu se paleni paleni taumafa!

E masani lava, o se taumafataga mo le hyperglycemia e aʻafia ai mea taumafa e maualalo le maualuga o suka. O vaega autu o le taumafa e tatau ona aofia ai le faigofie o digestibility. O le mea moni, o le mataupu sili lea ona taua.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaititia le kalori o mea taumafa - o lenei mea e masani lava ona faatatau i tagata ua mamafa tele. O le isi mea e tatau ona mafaufau i ai o le maualuga o vitamini ma minerale o loʻo i ai i meaai.

O vaega o meaai paleni e faʻaititia i le taumafa i le taimi e tasi e oʻo atu i le 6 taimi i le aso. O auaunaga taʻitasi e le tatau ona lapoa, aua e le faʻatagaina le galala.

O le filifilia o lau taumafa mo le maualuga o le suka 9 e tatau ona faia na o se fomaʻi faapitoa. O mea nei o le a aofia ai:

  1. O le mamafa o le tino.
  2. Le tele o gaʻo.
  3. Faailoaina o maʻi faʻamaʻi.
  4. Taugofie o nisi oloa.

Ae mo le fuafuaina o kalori, o le gauai atu e tosina i le natura o lau gaioiga, faapea foi le malosi o oe i le gasologa o le aso.

Le mea e 'ai ma le suka maualuga

O lenei tulaga e aofia ai le teena atoatoa o se numera o oloa na e faʻaaoga muamua. Afai e te le sauniuni atoatoa e lafoaʻia atoa, ona faʻafesoʻotai lea o lau fomaʻi, o le a mautinoa lava e fesoasoani e saili se ala e alu ese ai mai le tulaga. O le lisi o oloa e le manaʻomia e vave ona aofia ai i latou o loʻo i ai le tele o mea inu. E tusa ai ma lea, o le suka, mea faʻafiafia, vine, siamu, vine, ma isi.

Afai e le lava lau selu, faʻapipiʻi ma le meli. I se tasi taimi, e mafai ona e faʻaaoga le tasi sipuni, ma e le sili atu i le 2-3 taimi i le aso.

O a meaai e fautuaina e 'ai

Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o se meaʻai faʻafouina e mamao ese mai se fuaiupu. E le o lona uiga e tatau ona e lafoai mea uma. O le tele o fualaau faisua o loʻo avanoa mo le 'ai:

O nei fualaʻau e mafai ona 'aina i totonu o soʻo se voluma ma e le popole i aʻafiaga. O beets ma kāloti e naʻo le muaʻi malilie ma lau fomaʻi. E fautuaina e faʻaopopo le tele o laulaʻau i au mea taumafa pe a mafai - o se punavai lelei lea o vitamini.

Greens e mafai ona 'ai i soo se taimi.

O oloa gaosi falaoa e tatau ona filifilia i se aofaiga maualalo o mea inu gaʻo. O le mea moni, o le suamalie, o le protein-saito po o le falala-bran. Gluten (kulupena) e faʻaaogaina e fai ai le falaoa o loʻo iai.

E i ai tulaga e le talia ai e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 le meaʻai. Afai a maeʻa ona e tufaina sea falaoa e te lagona le le mautonu, talanoa i se tagata paleni e uiga i lenei mataupu.

O meaʻai falaoa e tatau ona faʻamamafa ai le tino ma gaʻo i le toetoe o le afa - oʻo atu i le 40%. E tusa ai ma le fautuaga a lau fomaʻi, pe afai na te fautuaina se mea e faʻaaogaina i le aso o le 300 grams o meaʻai gaʻo - 130 gramu mo falaoa.

Ia faaeteete i fualaau aina! O pulu e maualuga i le suka. I lenei vaega o oloa e mafai ona e ai ai apu, plums, apricots, peaches, pears. O ituaiga uma o vine e faatagaina foi. Ae o suavai - faʻaaogaina fou. O isi ituaiga o vai e faatagaina na o mea suamalie (xylitol, mo se faataitaiga).

O lau taumafa e tatau ona i ai tulafono faatonutonu o mea taumafa e faʻatapulaaina ai le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino, faʻapea foʻi ma le faateleina o mea e maua ai le protein. O lenei vaega e aofia ai le aano o manufasi, iʻa, moa, faʻapea foʻi le suauu manogi, sisi, meaʻai susu ma le siʻi suka.

O inu i le ituaiga o lauti ma kofe e tumau pea, e pei ona i ai muamua. E talafeagai le faʻaopopoina o se teuteuga o sulu o le rose. E mafai foi ona e aofia ai se mea inu meaʻai i le taumafataga.

Sweeteners

O faleoloa o aso nei e ofoina atu se tele o oloa e maua ai le suamalie manaia ae leai ni glucose. O nei oloa e mafai ona faʻaaogaina i soo se fua e sui ai le suka. Aʻo leʻi faʻatau, suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o le oloa. I le hyperglycemia, o oloa uma e faʻaaogaina se suauu nai lo le suka e talafeagai.

O le mea pito sili ona lauiloa o le xylitol. E mafai ona maua mai i le gaosia o fatu fatu ma fatu o sana. Le suamalie o lenei suamalie e le maualalo ifo i le aganuu masani o suka. Pau lava le eseesega i le va o le oloa e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tusa ai ma le kalori, mo 100 g uma lava e 400 kcal. Ae ui i lea, xylitol ei ai aʻafiaga aʻafiaga - o le malosi malosi ma le faʻaleagaina.

Fructose o se isi ituaiga o mea suamalie lea e maua i le tele o fua, meli, ma vine. Faaaoga na o le lapataiga. I lenei tulaga, o lenei oloa o le a le aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le a le fesoasoani muamua e manaʻomia mo faʻamaoniga o le maʻisuka

O le maʻi suka e aofia ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose toto. E moni lava lenei mea mo na tagata e le masalomia se faafitauli. O lenei o le a matou avatu ia te oe ni numera o faailoga e taʻu mai ai ua maualuga le kulukose toto:

  1. Auala masani i le faletaele "sina mea itiiti".
  2. E masani ona lagona e se tagata le fiaai ma lagona ai maʻi. E masani lava, o le tali lona lua e mafai ona liua.
  3. Tumau mago ma le manao e inu vai i taimi uma.
  4. Vaavaaiga vaaia - leai se manino ma le i ai o le vavao.
  5. O le tino ma le ulu.
  6. Lē vaivai, vaivai ma le faʻaleagaina.
  7. Le manava leaga e pei o le acetone.

Afai e te vaʻai i faʻamatalaga tutusa i soo se tasi e te pele ia te oe, valaau vave loa se falemaʻi i le falemaʻi. A o alu o ia, tuu le tagata i totonu o se potu malulu.

Afai e iloa e se tagata lona lava suʻesuʻega, e tatau ona i ai le insulin i le fale. O le tagata gasegase o le a ia taʻuina po o fea e maua ai ma pe fia le tui.

I lenei tusiga, na matou suʻesuʻeina le glucose, pe faapefea ona fuafua le maualuga o se mea i totonu o le toto, ma meaʻai foi e mafai ona e 'ai pe'āfai e maualuga lou suka. Sugar level 9 e mafai ona tautala mo mafuaaga eseese. Afai i luga o se manava gaogao - o le faailoga muamua o le maʻisuka. Afai ei ai se faailoilo pe a uma ona 'ai - o lenei tino o loʻo faʻagasolo lelei le faiga o mea taumafa ma ua maualuga le kulūkose.

Afai e te vaʻai i nisi o faʻamaoniga na matou suesueina i le tusiga, faʻafesoʻotaʻi le falemai i le mea o le a faʻatulagaina ai oe i togafitiga talafeagai.

Suauu Suauu 9 - O Le A Le Uiga?

O sea ituaiga faailo e mafai ona faia i ni tulaga se lua: pe afai o le maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka ma afai e le masalomia e le tagata o loʻo maʻi o ia.

I le tulaga muamua, e tatau ona e gauai atu i le tulaga na muamua aʻo lei pasia suega. Afai o le suka toto e 9 pe a uma ona 'ai, ona le o se mea sili lea ona leaga. E ui lava o se faailoga lea e te manaomia ona e mulimuli ma le faamaoni i se meaai, poʻo - faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1 - o le aofaiga o le inisalini e leʻi saʻo lelei ona fuafuaina. O le iʻuga, o le toto toto 9 mmol / l i luga o se manava gaogao - e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi. Faatasi ai ma lenei maualuga o le glycemia, o faʻafitauli e mafai ona vave faʻalauteleina e mafai ona mafua ai le paʻu, fatu fatu, faʻafitauli matuia o le tino, mafaufau le lelei e oʻo i le faamaea o le tauaso, ogaoga tiga i vae, ulia ma le atinaʻe o le gangrene, coma.

Masalo o togafitiga ogaoga, o isi vailaʻau e talafeagai, ma masalo o le mafuaʻaga e le o tausisia le taumafataga, leai se gaioiga faʻaletino ma le faʻavaivai masani.
I le tulaga lona lua, o se suega o le suʻega na maua i totonu o se tagata na manatu o ia o le soifua maloloina pe o iai ni nai maʻi laiti. E mafai lenei mea pe afai o loʻo iai se faʻasologa o le maʻisuka poʻo se tagata ua lamatia.

Faʻamatalaga e mafaufau ai:

  • oso oso faafuasei i le toto ma le toto maualuga,
  • mamafa tele
  • se aofaiga tele o le cholesterol i totonu o le toto,
  • maʻisuka faʻateʻa i fafine ao faatalitali i se pepe,
  • o le siama o le ovary polycystic,
  • o se olaga e le tauagafau ma se naunautaiga mo meaʻai vave, o mea manogi ma suamalie,
  • ulaula ma inu tele.

E oʻo lava i se tasi o nei mea e lava e mafai ai ona avea ma tulafono e faʻaauau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I se tulaga sili atu, e faatatau lenei i tagata ua oʻo i le 40 tausaga.

I tausaga talu ai, ua maitauina le faateleina o le glycemia i tamaiti aoga.

  • ei ai tagata e maua i le maʻisuka
  • popolega, tele le popole,
  • le lava le malosi faaletino,
  • le paleni o meaai mama, ua tumu i gaʻo.

O nei mea e mafua ai le maua o le mamafa ma le atinaʻe o prediabetes, o le mea lea, i le leai o togafitiga ma le puipuia, e mafai ona atiaʻe se faʻamaʻi matautia.
O le maualuga o le suka toto o le 9 mmol / L e le o se faʻamaʻi faigofie. O le faʻamaoniga o loʻo faamanino mai ai o loʻo tulaʻi mai i luma o le faʻamaʻi o le maʻisuka i le "gaʻo atoa". O nisi taimi o sea faateleina o le kulukose e le mafua ai ona faʻaalia le faasolosolo lelei i le soifua lelei, e toetoe lava a le mafai ona maua, ma o loʻo faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi i lenei taimi, o faʻafitauli e faasolosolo ona aliali mai.
Ina ia aua le misia le taimi ma amata togafitiga i se taimi vave e tatau ai, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa faailoga e maua ai le faateleina o le maualuga o le suka o le toto i le 9:

  • e le mafaamatalaina le fia inu,
  • naunautaiga faifaipea e lafoai le vevela,
  • vavao, faʻaauau,
  • vaivai, vaivaiga, moe,
  • faʻafuaseʻi ona faʻafefe o lagona
  • vaivai, tingling i vae,
  • vevela paʻu, pa'ū lauulu.

Afai e te mauaina ia le itiiti ifo o nisi o faʻaʻailoga, faʻanatinati e siaki le toto mo le kulukose ma atonu e manaʻomia lou vaʻai i se fomaʻi. Aʻo faʻaalia le auʻiliʻiliga o le faateleina o le toto o le toto e tusa ma le 9 mmol / L, e tatau ona totogia faapitoa le soifua maloloina. O lenei tulaga e mafai ona togafitia i sina fualaau itiiti. O tulaga autu mo le toe faʻaleleia: faʻamaoni lelei i meaʻai ma gaoioiga faʻaletino.

Afai o le suka toto 9 - o le a le mea e fai?

Ina ia faʻateʻa ese le mai luga o le hyperglycemia ma le faʻamaʻi atoa, ua lava le mulimuli i nai tulafono faigofie:

  • taofi le ulaula ma inu ava malosi
  • aloese mai taumafa taumafa taumafa ma mea e tele vevela vevela, meaʻai ma iʻa e ulaula, oloa mai le falaoamata o le saito, suamalie, mea inu suamalie, meaʻai kuka, pipi ma vasa
  • faamalositino e le aunoa
  • faaaluina le tele o taimi i fafo
  • aloese mai faamaʻi malulu ma faamai pipisi lea e faavaivaia ai le tino, togafitia ma le faaeteete maʻi uma
  • aua nei oʻo atu i tulaga faigata
  • 'ai le paleni, i vaega laiti o le 5, ma e mafai ona e 6 taimi i le aso, moe mo le itiiti ifo i le 6 itula, e talafeagai le tufaina o gaioiga faaletino i le aso atoa
  • pulea glucose concentration.

O glucometers o aso nei e mafai ai ona e faia lenei mea i le fale ma e oʻo lava i le galuega. Ole fua e na o ni nai minute, ae o le ae iloa lelei le taunuuga ma e mafai ona e faia ni fua talafeagai. Faatasi ai ma nei tulafono faigofie, e le gata ina mafai ona faʻaleleia lou ola maloloina, aloese mai faʻalavelave o le maʻisuka, ae faʻatoʻilaloina foi le maʻi.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai iuga taua o DIAGEN.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le DIAGEN na faʻaalia ai le malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai nei le avanoa e maua ai DIAGEN TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o aitalafu a le DIAGEN ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Sei o tatou talanoa e uiga i galuega masani

I le avea ai o se tulafono, ina ia mafai ona fua le suka i le tino o le tagata maʻi, o le vai ola (toto) e aveesea mai le tamatamai lima o se tagata. E fautuaina e suʻe lenei suʻega i luga o se manava gaogao (e le mafai ona e inu vai).

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e manaʻomia mo le tele o aso e lafoai ai meaʻai suamalie, ava malosi, gaioiga mamafa, ave vailaʻau.

E tatau ona maitauina afai e tupu i le tino ni gaioiga faʻaleagaina, ona mafai lea ona aʻafia ai taunuuga mulimuli o se suʻega toto. O le a le mea o le a faʻaalia ai tulaga le saʻo, ma sili atu i le masani.

I le galuega faafomaʻi, o le tulaga masani o le eseesega mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Afai o le suka toto e sili atu i le faailo faaiu, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se maualuga maualuga o le kulukose i le tino o le tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faailoga o le 9 iunite, lea e matauina mo se vaitaimi umi, e mafai ona faʻamaonia le atinaʻe o se suka suka.

O fua masani o le suka e faapenei:

  • O le toto toto o le kulukose o le 4.0 i le 6.1 iunite e manatu e masani pe a ave le toto mai se vein.
  • Mo se teineititi maʻitaga poʻo se fafine, o le masani mai le 3.7 i le 6.1 iunite.
  • I tamaiti laiti i lalo o le tasi le tausaga, 2.8-4.4 iunite ua manatu o le masani. Seʻia oʻo i le 5 tausaga, o le masani e 3.3-5.0 iunite.
  • Tamaiti e silia ma le lima tausaga e tutusa ma tagata matutua.

E tatau ona maitauina ao oʻo i le maʻitaga, e mafai e tamaitai ona atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi, lea e mafai ona pasia pe a uma le fanau mai o le tama, pe "liua" i le maʻisuka atoa.

O le mea lea, ao faagasolo le gaioiga o le tamaititi, e tatau ona pulea lau suka i totonu o le tino ina ia puipuia ai ni faʻafitauli i le taimi.

Aisea e faaputuputu ai le kulukose?

Faailoga o le kulukose i le tino o le tagata o numera taua tele lea e fesoasoani e matauina mea sese i le taimi ma puipuia ai aʻafiaga le lelei e ono tutupu, e aofia ai mea e le mafai ona faʻafitia.

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le sukū o se tau faʻaaogaina, lea e mafai ona ausia ona o le tele o tulafono faatonutonu o le tino o le tagata. E masani lava ona matauina le paʻu o le kulukose pe a uma ona 'ai meaai.

O le tino e liua meaʻai i le glycogen, lea e faʻapupula i le ate ma le musika. Ma o lenei mea e faʻaumatia pe'ā manaʻomia.

Afai o le a faʻatonuina le faʻatinoina lelei o faiga faʻavae faatonutonu, ona mafai lea ona faʻaititia pe faʻaitiitia le sao o le suka. O le mea lea, o se tagata ei ai lona tulaga o le hypoglycemic (ole maualalo maualalo) poʻo se tulaga o le hyperglycem (faateleina le kulukose).

E faʻavae i luga o togafitiga faafomaʻi faʻaonapōnei, e mafai ona tatou fai atu o le faateleina o le suka i le tino o le tagata e mafai ona faʻavae i luga o ni vaega se lua o mafuaʻaga - o mafuaʻaga faʻaleagaga ma faʻaleaga.

Mafuaaga e mafua ai le faateleina o le suka o le toto:

  1. O le 'ai, popolega, maʻitaga, gaioiga mamafa tele, o le tagofia o vailaʻau o ni mafuaaga faʻapitoa.
  2. Sugar, nisi o maʻi o le fatugalemu o le tino, faʻalavelave faʻaleagaina, faʻamaʻi ogaoga ma fatuga o fatugao, faʻaleagaina o le myocardial o mafuaʻaga faʻaleagaina o le maualuga o le suka.

Afai i le tulaga muamua, pe a oʻo i le faateleina o le kulukose o se taunuuga o le tulaga o le tino o le tagata, o le suka e masani ona masani ile taimi puupuu.

Ma i le tulaga lona lua, e le tupu lenei mea. O nisi togafitiga e manaʻomia, faʻapea foʻi ma le faasaʻoina o le olaga, meaʻai.

Toa maualuga ma meaai paleni

Afai o le tagata maʻi e maualuga le suka, e fautuaina e gauai atu i au meaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le "masani" meaai, ua faatonuina i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino, e aofia ai le faaaogaina o meaai e aofia ai sina aofaiga o suka gaosi ma gaʻo.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le kalori mea o lau meaai. I le tele o mataupu, o lenei itu e faatatau ia i latou o loʻo i ai se talafaasolopito o le oona tele poʻo le mamafa.

E le gata i lea, e tatau ona fai mai o meaai e tatau ona aofia ai le aofaʻi tatau o vailaau ma vailaʻau.

E moni lava, o mataupu faavae lautele ia. Ae o le meaai autu o le fomaʻi o loʻo i ai, lea e amanaʻia le tele o vaega:

  • Le tele o le tino o le tagata.
  • Le tele o gaʻo.
  • Faʻaleagaga faʻapitoa.
  • Faʻapalepale / faʻaaloalo i nisi o meaai.

O le mataupu autu o meaʻai mo le faʻaitiitia o le suka o le toto e masani ona 'ai i ni vaega laiti. O le mea lelei, pe afai e 'ai e le maʻi seʻia oʻo i le fitu taimi i le aso, o le gasegase e matua faasaina.

Pe a faʻapipiʻi lau lisi autu, e taua tele le amanaʻiaina o gaoioiga faaletino ma taʻaloga.

O lona uiga, o le tele lava o le malosi lea e faʻaalu e se tagata i le ao e tatau ona ulu atu i le tino.

Meaʻai faasaina ma faʻatagaina

E masani lava i luga o le Initaneti, e mafai ona oʻo mai se tasi i se fesili e fesiligia e fomaʻi: "Taʻu mai ia te aʻu, na ou fuaina le 9 iunite o le kulukose, o se mea sese lenei poo le maʻisuka?" E leai se tasi o le a tuuina mai se tali saʻo i sea fesili.

Ina ia faʻamaonia le siama, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, suʻe suʻega toto, ma a maeʻa uma suega, o le a mafai e le fomaʻi ona iloa saʻo le tulaga o le tagata. O le mea e leaga ai, e masani ona tupu e sese le mita, poʻo le tagata maʻi e le fua saʻo lona suka.

O a mea e mafai ona e 'ai ma le suka maualuga i le tino? E pei ona faʻaalia, o meaʻai uma na faʻauluina e se maʻi muamua e tatau ona tuʻuina mai le lisi.

O a la meaai e mafai ona ou 'ai? E talia e aofia ai meaʻai nei i lau taumafataga:

  1. Toetoe o fualaau faisua uma, fualaau e le o le suamalie, falaoa ma sina vaega o gaʻo (pe afai e leai se faʻamaʻiina o le tagata maʻi). O se lisi atoa o oloa o loʻo tuʻuina mai e le fomaʻi, e tusa ai ma le falemaʻi a le tagata lava ia o le maʻi.
  2. Laʻu sisi laʻitiiti ma isi meaʻai susu susu.
  3. Meaʻai maualalalo, iʻa.
  4. Green tea, buckwheat poo karite keke.
  5. Sausaisi mo le maʻisuka.
  6. Musika, iʻa, laumei.

O le tulafono autu o mea taumafa ma le maualuga maualuga o le suka o le tatau lea ona mama meaai, ma e le tatau ona faʻalavelave ai le tino i le taimi o lona gaogao.

O loʻo iai meaʻai e fautuaina e lafoai:

  • Faʻafefete e faʻavae i luga o le paluga poʻo le meaʻai.
  • Laʻau o aano o manu.
  • Laʻau susu i le semolina po o le araisa.
  • Faʻamaʻi susu.
  • Meaʻai filifilia.
  • Fua suamalie - faʻi, vine, vine.
  • Mea suamalie suamalie.
  • Faʻafiafiaga ma isi.

E tatau ona maitauina o taumafa talafeagai e na o le tasi le laasaga agai i le faʻamautuina o suka i le tulaga manaomia. I le faaopoopo atu, e fautuaina e aloese mai le atuatuvale popolega, tulaga atuatuvale, ogaoga o le mafaufau.

Isi togafitiga

A maua e le tagata maʻi sina siʻitia maualuga o le suka i totonu o le tino, e fautuaina e le fomaʻi e gauai i lana lava lisi, faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻo, aʻo faʻateleina le tele o vitamini ma minerale.

E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina nisi o fualaʻau e faʻavae i luga o vailaau faʻamaʻi ina ia faʻaititia le maualuga o le suka i le tino. E tatau ona maitauina ua fautuaina muamua e faʻatalanoa se fomaʻi.

O meainu eseese lauti e fesoasoani e tuuitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le tino: tii e faavae i luga o launiu launiu, laʻau laʻau, lilacs.

O fua o loʻo mulimuli mai mo isi togafitiga o le a fesoasoani i le faʻaititia o le maualuga o le suka:

  1. 50 kalama o fatu saito, 50 kalama o fatu oatmeal, 20 kalama o le araisa araisa. Faʻafefiloi mea uma, sasaa le 900 ml o le sua o le sua, faʻapuni le tapuni, faʻapipiʻi mo le 30 minute. A maea le filiga, pusaaisa. Ave le 125 ml 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le umi o togafitiga e tasi le vaiaso, pe a maeʻa le 2 vaiaso malolo, e toe faia le vasega.
  2. 50 kalama o lau laulaau fou, 20 kalama o aʻa masani ai aʻa. Faʻafefiloi mea uma, sasaa le 850 ml o le vai inu, ia tuʻuina mo le 5-7 itula, ona faʻavaivai ai lea. Ave le 5 ml i le 10 taimi i le aso pe a uma taumafa. Le umi o togafitiga e le faatapulaaina i le taimi. E mafai ona e tago i le vailaau seia oʻo ina faasaʻo le suka i le tulaga manaomia.
  3. Aumai se tamai vela o le horseradish, peel, faʻapipiʻi i luga o se mea lelei. Liligi i le susu susu, i se fua faatatau o le 1 vaega o le horseradish i le 10 vaega o le vai. Faʻamauina mo ni nai aso. Ave se sipuni se tasi ao leʻi 'aʻai (3 taimi i le aso). Ma o le umi o togafitiga e lua vaiaso.

O isi togafitiga e le gata i le tele o fualaʻau e faʻavae i luga o togafitiga o togafitiga, ae faʻapea foi i luga o le tino gaioiga faaletino. Ua faʻamaonia o le faʻatinoga lelei e maua ai le faʻaitiitia o le suka i le tino o le tagata maʻi e nisi vaega.

E pei o faʻataʻitaʻiga, o taʻaloga ma isi faʻalositino faaletino e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes i le tino o le tagata, ma e le lava lea mo le maʻisuka.

I le avea ai ma gaoioiga faaletino, e mafai ona e gauai atu i filifiliga nei:

  • Savaliga umi i le ea fou.
  • Vaa, uila.
  • Tenisi, badminton.

Faataitaiga e faaalia ai o le gaioiga faaletino i le maʻisuka, mo ni nai vaiaso, e fesoasoani e faʻaititia ai le suka i le tino o le tagata maʻi, aʻo fesoasoani i lona faʻamautinoaga i le tulaga manaomia.

Gaʻo maualuga maualuga o suka

Afai e taofi le kulukose i le 9 iunite - e le o se faasalaga, afai e te faia laasaga talafeagai i le taimi, e mafai ona e faʻasaina le suka ma faʻaleleia. Ae peitai, afai e te le faia se mea ma ola i le "olaga na muamua," ona faasolosolo lemu ae mautinoa lava le tulai mai o le kulukose.

I le isi itu, o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino o le tagata e mafua ai le le mautonu o le gaioiga o totoga ma totoga o le tino, lea e le gata ina faateteleina ai le manuia o le maʻi, ae o se lamatiaga foi i lona olaga.

Eseesega o le suka i le tino e tau atu i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi mai le fatugalemu o le tino, faʻaogaina o meaʻai ma cardiovascular, e le lelei le iloa o le mafaufau, o loʻo vaivai tagata vaivai, o maʻi paʻu o loʻo matauina.

O faʻafitauli faigata o le toto maualuga:

  1. Maʻisuka vae.
  2. Falemaʻi faʻasolo.
  3. Gangrene o pito pito i lalo.
  4. Nifaeropathy
  5. Maʻi faʻamaʻi.
  6. Polyneuropathy o vae.

O faʻafitauli o loʻo i luga o loʻo faʻaalia i se faasologa masani ma alualu i luma, ma e le mafai ona faʻamalolo. Togafitiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le soifua o le tagata maʻi, ma puipuia le faʻaitiitia o le falemai.

O faʻalavelave e mafai ona mafua ai le tauaso, faʻasalaga i le maʻisuka o le pito i lalo, le faʻasolosolo o le tino, osofaʻi o le fatu, taʻavale, fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le tele o isi faʻafitauli faigata.

Ina ia taofi le suka i lalo o le puleaina, e fautuaina e taofi le inu ava malosi, ulaula, aua neʻi gaʻo, falai ma suamalie meaʻai mai le taumafataga, faamalositino i taimi uma, ma faʻaalu le tele o taimi i fafo. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina le lamatiaga o maualuga maualuga o suka.

Tuua Lau Faamatalaga