Tulaga maʻa mo le maʻisuka Beurer DS 61

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻalavelaveina le gasegase o le gasegase o le tagata, o lea o le kulūkose e faʻapupula i lona toto. O lenei mea e oʻo atu ai i le atiina ae o faʻalavelave lamatia o le ola, e pei o le hyperglycemic coma, retinopathy, neuropathy, nephropathy ma pathologies cardiovascular.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga leaga, e tatau ona faia togafitiga fualaau ma le usitai i se ituaiga olaga. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le togafitiga o le ola e faʻatagaina, ma faʻasolosolo ona faʻasolosolo ona faʻasolosolo ona tuʻuina atu faʻasolosolo le lua ituaiga o suka.

Ae peitai, i le faaopoopo atu i le inuina o fualaau i le maʻisuka, o le tausia o se taumafataga faapitoa, lea e sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi e sili atu le mamafa, e matua talafeagai lava mo se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi.

I le faʻaopoopoga i le faʻaauau pea ona pulea o latou mamafa, o nei tagata gasegase e tatau ona mafai lelei ona fai se lisi ma ia mafai ona faʻatusatusa le kaloli, o nisi taimi e mafua ai le tele o faʻalavelave. Ina ia faafaigofieina lenei faagasologa, e mafai ona e faaaogaina fua o maʻisuka faapitoa, o iloiloga e eseese.

Faamatalaga o oloa

  • Iloiloga
  • Uiga
  • Faʻamatalaga

O se tasi o itu tāua o le tausisia o le ola maloloina o le maʻisuka o se paleni taumafa ma le maualuga o le gaʻo. E le saʻo le faʻatusatusaina o numera o falaoa i totonu o le oloa e ala i le mata, ma mo le lelei o tagata gasegase ma o latou aiga, ua fatuina e Beurer le laulau eletise eletise Beurer DS 61. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai galuega taua, o se tasi o sili ona lelei i le maketi:

- fuafuaina o le aoga o le malosi o le sili atu ma le 900 oloa, teuina i le manatuaina o tulaga taua o feces, kJ, XE, carbohydrates, proteins, gaʻo ma isi,

- E le gata i lea, o loʻo i ai ni potu se 50 mafaufauga e mafai ai ona e ulufale i ou tulaga taua,

- TARA galuega, faʻatagaina oe e fuaina le oloa e aunoa ma le amanaiaina o koneteina,

- o le gafatia e fuaina oloa e oo atu i le 5 kilokalama ma le sao atoatoa o le 1 g,

- faʻatinoina o galuega, faʻamaoniga o le mamafa,

- fuaina e le gata o le mamafa, ae faʻapea foi le tele o le elemene,

- faʻataʻitaʻi laititi, tioata maʻaleʻale faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o paʻu ma le LSD faʻaaliga,

I le filifili ai e faʻatau se faʻatau umukuka o le Beurer, e faigofie ona e mauaina se taui lelei, tausisia se meaai paleni, ma o lau ipu o le a lelei ma maloloina.

I totonu o faʻatau faleoloa o le gasegase o le Maʻisuka ma luga o luga o le upega tafailagi i luga o le upega tafaʻilagi, oloa mo le mataʻituina o lau soifua maloloina, meaʻai laiti ma le maʻisuka, vitamini, mea e maua mo le maʻisuka ma tele atu faʻasalalau ma faʻasalalau i Moscow ma Rusia. Aua e te misia fua o le ofo.

Beurer ds61

O se fuainumera umukuka telefoni e fuafuaina le fuaina o oloa ma le pulea lelei o taumafa i le lautele. Faʻaiʻuga - 1 gram.

O se masini multifunctional lea e mafai ai ona e faʻatatauina le mamafa o mea taumafa e oo atu i le 5 kilokalama. E le gata i lea, mo le 1000 oloa, o le masini e fuafua ai fua eseese o meaʻai, pei o le aofaʻi o carbohydrates, gaʻo, proteins ma le cholesterol.

I le faʻaopoopoga, o faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai le malosi o le oloa i le kilokalo poʻo le kilokalo. Manatua i le manatua o le masini ei ai igoa o le sili atu i le 1000 oloa eseese. O le isi masini e mafai ai ona e fuafua le mea e maua ai le carbohydrate i iunite falaoa.

O se mea taua o le Beurer DS61 o le teuina i le manatuaina o faʻamatalaga e uiga i mamafa uma mo se taimi patino ma le i ai o se faʻamaumauga.

O ia fua faʻatautau e faigofie mo i latou o loʻo faʻataʻitaʻiina se taumafataga o le protein mo le maʻisuka po o se taumafataga maualalo-gaosiga, o le gaioiga o le a saʻo le fuafuaina o itu uma o le oloa.

E le gata i lea, o lenei faʻavasegaina o le Kitchen ua i ai isi galuega faaopoopo e pei o:

  1. Faailoilo e faamanatu atu ai ia te oe e suia maa.
  2. Le i ai o le 50 nila faapitoa e manatua ai igoa o nisi o oloa.
  3. Suiga talafeagai o le kalama ma aniani.
  4. O se mea e faʻapipiʻiina ai oe e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi faʻatasi.
  5. Lapataiga e faailoa ai le maualuga o le mamafa na sili atu.
  6. Puʻeina le manava i le 90 sekone.

O le tau faʻatatau o le fua o le umukuka Beurer DS61 e mai le 2600 i le 2700 rubles.

Katya Urishchenko (tina Marina) na tusia i le aso 20 Apr, 2015: 16

O loʻo ou faʻaaogaina se umukuka masani. Ma o nisi taimi. E naʻo le taimi lava i luga o le fua o kuki pe faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga o pasta e faʻafilemuina ma sili atu ona saʻo le faʻatulagaina o le XE. I totonu o le falemaʻi, pe a masani ona tatou faʻaaogaina, e ui lava o isi tina e tilotilo mai ia te au ma "mata tetele." E faigofie tele mo aʻu, aise a? Aʻo ma faʻataʻitaʻiga i luga o le auala, o mea uma lava e ala i le vaai. Le i ai o ni fua faʻatatau, ou te manatu e leai se uiga. Ou te le iloa le manaomia mo lenei mea. E ui lava i le popofou na ou aoaoina ai le siama, ua ou sauni e faatau mea uma ua taua o le "faigofie". E lelei le malamalama i le taimi nei e mafai ona e faia e aunoa ma i latou. E tele mea taua!

5 masini aoga mo le maʻisuka | Evercare.ru | Tala Fou ma mea tutupu mai le lalolagi o telemedicine, moa, fomai ma masini

| Evercare.ru | Tala Fou ma mea tutupu mai le lalolagi o telemedicine, moa, fomai ma masini

O le maʻisuka o se tasi lea o faʻamaʻi faʻalaʻau masani masani e afaina ai le faitau miliona o tagata i atunuu uma. E le gata i lea, o aso nei ua ufitia le lalolagi i se faʻamaʻi moni o le maʻisuka ituaiga 2.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma tagata atamamai, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le maketi faaletausaga o fualaau faʻasaina e na o le 7.5%.

O le faafitauli e ogaoga ma i le taimi nei o le tele o kamupanī o loʻo aofia ai, ma e le gata i latou e fesoʻotaʻi tonu ma le soifua maloloina, ae faʻapea foi i tekinolosi, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, Google ma Samsung.

Matou te tuʻuina atu ia te oe ni oloa fou mai le lalolagi o tekonolosi faʻainitaneti, lea e faʻamoemoe e faafaigofie ai le olaga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Na tusi Anna ma Sofia Zyryanova i le aso 20 Apr, 2015: 318

Ma ina ua ou faalogo e uiga ia i latou, sa ou fesili i lenei fesili iinei. E foliga mai na faatauina mai e Lena Antonets ia sikula, ae na foliga mai e leai se aoga, aua o le tele o mea tau fale tatou te le o iai, ae ua tumu i ituaiga uma o "meaai mai fafo". O lea ou te le iloa ai se mafuaaga e totogi atili ai. E matua fiafia i le imeli o laʻu umukuka. mamafa, i soo se mea faʻatasi ma i latou, e laʻititi ma sili ona taua. Ou te le faia lava se mea i le mata, pe afai e leai soʻu manatu e uiga i le carbohydrate, atonu o se avanoa))) laulau a Lenine XE ma fua)) e le mafai ona e mafaufau lelei

Larisa (tina o Nastya) Miroshkina na tusia le 07 Me, 2015: 219

Matou te faʻaaoga fuataga (faʻatauina i Moscow), ae latou te fuafuaina e le gata o le mamafa, ae o le heh ma kcal. Ou te fiafia i ai, ua matou faʻaaogaina mo le 2 tausaga. Ou te le manatua le kamupani, afai e manaia, o le a ou tusi.

FreeStyle Libre Flash Sugar Monitoring System

Ua atiae e le Abbot se siakiina faifai pea o le kulukose o le toto kulupu e fuafuaina mo tagata e tatau ona faaauau pea ona fuaina a latou suka.

O le tino e aofia ai se masini e leai ni vai e pipii i le tua o le muaʻi lima ma se masini e faitau ma faʻaalia ai faitauga.

O le eletise e fuaina le maualuga o le toto i minute uma, e faʻaaoga ai se fagu manifinifi 5 mm le umi ma 0.4 mm le lautele, lea e ulu i totonu o le paʻu. O faitauga faʻamatalaga e 1 le lua.

O se faiga faʻaoga moni lea e maua ai le fua saʻo tatau ma ua maua le faʻatagaga mo le faʻaaogaina mai pulega faʻavae tulafono a Europa ma Initia. O le faagasologa o le mauaina o pepa talafeagai mai le FDA (Food and Drug Administration, le Food and Drug Administration) o loo agai atu foi i le maeʻa.

OneTouch Ping

O le mita o le kulukose o le toto e faʻatoʻaina ai le pusa o le Inisalini OneTouch Ping ma e le gata ina mafai ona faitau faʻamatalaga o le suka i le toto, ae fuafua foi le fua o le inisalini ma faʻafesoʻotaʻi atu le faʻamaumauga i le pamu mo le tui. E maualuga le maualuga o le suāuʻu e faʻaogaina i le faʻaaogaina o suʻega, e ese mai i masani masani e mafai ona faʻaogaina faʻalua. O le masini e sau ma se faavae o le 500 ituaiga o meaai e fuafua lelei ai kalori ma gaʻo.

O le masini ua faamoemoe mo le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma ua iai uma faʻatagaga mai le FDA.

MiniMed 530G System ma le Enlite Sensor

O lenei masini e mafua mai i le ituaiga o pancreas, o se okeni o loʻo maua i le maʻisuka e le o faʻatumuina lona gaioiga o le puleaina o suka suka. O lenei masini faʻaaogaina na atiae i le tele o tausaga talu ai, ma o le taimi atoa lea na galulue ai le kamupani e faʻateleina lona saʻo ma faʻaitiitia le numera o mea sese.

MiiMed 530G faaauau le siakiina o le suka toto ma e otometi ona gauai le aofaiga manaomia o inisalini, e pei lava o le mea moni. A pa'ū le maualuga o le kulukose o le toto, e lapatai le masini i lē e ona, ma afai e le faia e ia se gaioiga, e taofi le tafe o le inisalini. E tatau ona suia le masini i nai aso uma.

O le masini e faamoemoe muamua mo tamaiti, ma mo tagata uma na maua i le maʻisuka ituaiga 1 oe ua faʻamalosia e faaauau pea ona mataʻituina a latou suka. Ua uma ona maua e le MiiMed 530G uma faʻatagaga tatau mo le faʻaaoga i totonu o Amerika ma Europa.

Dexcom G5 Polokalame e siakiina ai Suiga Tumau Tele

Dexcom, o se kamupani ua leva ona faavaeina i le maketi mo masini o le maʻisuka, ua atiina ae lana siakiina faifaipea mo le toto suka ma ua uma ona maua le faatagaga mai le FDA.

O le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa e mafai ona faʻaogaina i luga o le tino o le tagata, lea e fuaina ai ma faʻatautaia ai faʻamatalaga i se telefoni. I le faʻaaogaina o lenei atinaʻe fou, ua faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga le manaʻoga e faʻaopopoina le ave o se masini e tuʻuina atu ai.

O aso nei, o le masini muamua telefoni feaveaʻi mo le faʻaauau pea ona mataituina le maualuga o le suka, lea ua faamaonia e le FDA mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Laʻau insulin pump MedSynthesis mai Rusia

O le uluai pulupulu inisalini o Rusia na tupu i Tomsk. O se masini eletonika laitiiti lea e mafua ai le inisalini i se auala faʻapitoa e ala i se pusa i se saoasaoa ua tuʻuina atu. O le pamu e mafai mo le togafitiga o le inisalini faatasi ai ma le siakiina o le toto toto.

O le pamu fou, e tusa ai ma le au atinaʻe, o loʻo faʻaalia i le saʻo maualuga o le pulega, ma e mafai ona pulea le masini ma le lima poʻo se faʻaoga telefoni feaveaʻi i le NormaSahar ile initaneti - o se masini faʻapitoa mo le mataituina o tulaga o tagata gasegase, o loʻo i luga o le uati le endocrinologists.

O le oloa ua uma ona pateni, ua pasia suega faʻapitoa faʻapitoa ma ua sauni mo le faʻamaonia. O loʻo faʻaauau feutagaiga i le faʻatupeina o le poloketi i le tulaga o le faʻatulagaina o le gaosiga o galuega.

Mo le faʻamatalaga, e tatau ona e ulufale i totonu

Pump for the diabetes: fesoasoani poʻo isi galuega faaopoopo?

O tagata ei ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka latou te iloa o le misia o le tui e mafai ona faʻatauina ai o latou ola, o lea e tatau ai ona i ai se tui ma vailaau i soo se tulaga lava.

E masani lava, e le o taimi uma ma e le faigofie i taimi uma. Ina ia faafaigofieina lenei faagasologa, e atiae e le au saienitisi ni masini eseese e faafaigofie ai le faagasologa o le puleaina o inisalini.

O ia ituaiga masini e aofia ai le pamu o le maʻisuka.

O le a lenei mea

O se tui o le inisalini po o se pamu mo le maʻisuka e faalagolago ile inisalini o se masini eletonika mo le puleaina o inisalini, e pei o se minicomputer. O le masini e aofia ai:

  • Mai le fale o loʻo faʻaalia ai le faʻaaliga ma le faʻalogo,
  • Faʻaaogaina pusa mo le inisalini,
  • O se faʻasologa o le faʻavae mo le inisalini o le inisalini, lea e aofia ai se nila manifinifi (cannula) ma se pusa palasitika mo le faʻasaina o le inisalini.

I nisi o lomiga, o lenei masini ua taʻua o le pancreas, ae e le o lea. O le taʻiala o le gaioiga o le tui malosi o le inisalini. Ole fua ole fua ma le faʻatulagaga muamua o le masini e faia e le fomaʻi.

Soʻo se tagata maʻi e faʻaaoga le pamu faatasi ai ma le fomaʻi filifilia taitoatasi se fati talafeagai mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O se aganuʻu le faʻamaonia o le tele o faʻamatalaga o faʻamatalaga o tui o le inisalini:

  • "Laasaga Basal" - o le tele o le inisalini e faʻaauau pea ona faʻamautinoa le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto ao moe ma taimi malolo i le va o meaʻai.
  • "Bolus" - o se fuataga e tasi mo le faasaʻo maualuga maualuga o le suka poʻo le faia i le taimi o se taumafataga.

Mo le faʻaaogaina, faʻavavevave pe faʻamalosi-inisalini e faʻaaoga, o le "umi-taimi" e le manaʻomia iinei.

Mo tagata mamaʻi uma e maua i le maʻisuka, ua filifilia la latou lava fati o le faʻatagaina o le inisalini. E mafai ona:

  • Fuase masani (bolus). O le uiga o le gaioiga e tali tutusa ma le iniseti, o lona uiga, i se taimi patino e faia ai se togafitiga se tasi, ona fai ai lea o se malologa seia oʻo i le isi tui.
  • Square bolus. O le hormone e faʻatonuina lemu ma faasolosolosolo, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le taimi o taumafataga ma e le mafai ai ona paʻu i lalo ifo o se laasaga talafeagai.
  • Faʻaaogā fua. O lenei fati e faaigoaina 2 i le 1, aua e tuufaatasia uma ia pusa ma sikuea sikuea.
  • Super bolus. Faafetai i lenei fualaau, o le maualuga o le aafiaga o le bolus masani e faateleina.

O le filifiliga o le fualaau e tele lava ina faalagolago i meaai e aina, aua o le gaosia o mea eseese e manaomia ai se aofaiga o le inisalini. O nei mea uma e faʻatalanoaina ma le fomaʻi ma teuina i le mafaufauga o le masini.

Auala e filifili ai se pamu

Afai e filifili se tagata ia maua le manava o le maʻisuka, ona tatau lea ona ia manatua ni nai tulafono. Muamua, e tatau ona filifilia le masini e tusa ai ma uiga patino o le maʻisuka. I lenei tulaga, e le o se mea e sili ona lelei le amanaia o le olaga o le tagata maʻi. E le tatau ona vave ave le masini muamua lea e oʻo mai i luga, fautuaina e suʻe nisi ma faia le filifiliga sili ona talafeagai.

Lona lua, e tatau ona faʻaaoga na o uluai vaega faʻapitoa (faʻaputu faʻasologa) ma suia i le taimi o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le tele o gaioiga o le paʻu. E taua le manatuaina o le faʻaaogaina faifai pea o nila o le a le afaina ai, ae o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le aʻafia o le hormone.

Lona tolu, pe a faʻaeʻeina se nila e mafai ona aveeseina, e tatau ona e mulimulitai i fautuaga o faatonuga ma aua le faʻapipiʻi le taifau i le nofoaga e tasi. E faia lenei mea i se tulaga tuusao.

O le taimi e sili ona talafeagai mo le suia o le poloka o le afa muamua lea o le aso, ma e sili atu nai lo le 'ai, o le taimi lea o le a sosoo ai, na faʻamamaina e ia le alalala o le tootoo o toega o le paʻu ma le toto.

E le mafai ona e faia lenei mea i le po.

Fa, o le faʻatulaga lelei o le masini ma le tuʻuina atu o vailaʻau e tatau ona siakiina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso. E le tatau ona tuʻu le masini i se mea e iloagofie, aemaise i le po, e fautuaina e faʻaaoga fusi faapitoa i taga ma isi masini mo lenei mea. O nisi o manu e fiafia tele i le gaoi o se mea mai tagata e ona le falemaʻi, ma o le tuʻuina i le po i luga o le laulau o le moega e ono lamatia ai.

Lona lima, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa le paʻu. I le vevela o le tau, faʻaleagaina ma le mumu, e mafai ona aliali mai nisi faʻamaʻi. O lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o vailaau e sili ona lelei ma faʻaaogaina ai vailaʻau.

Faʻapitoa ma mea le lelei, faʻaleagaina

O mea lelei e aofia ai se faʻamatalaga sili atu ona saʻo o le fualaau, talu ai e faia lenei mea i se auala faʻapitoa, e aunoa ma se fesoasoani a le tagata. E lelei foʻi le leai o se mea e manaʻomia e mataʻituina ai taimi ma popolega e leai se mea e maua ai e le tagata maʻi le isi tui.

E matuā faigofie lava le faʻaaogaina o le pamu ma e le manaʻomia ai le fesoasoani i tagata uma i lana galuega. Afai e te manaʻomia ona faia fetuunaiga, e te le tau faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e mafai ona e faia lenei mea.

O le tufatufaina o atopaʻu e tupu faʻafuasei ma e faalagolago i le polokalama ua tuʻuina atu ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le tele ni faaletonu i totonu o le pamu ma o le autu autu o le tau maualuga lea o le masini, ae le o tagata uma e maua i le maʻisuka e mafai ona vave vaevaeina se aofaiga faapena i le masini.

O le toe lua toe faafoi e matua ogaoga - e pei o soʻo se meafaigaluega, o masini e ono le mafai ona faʻaaogaina pe ua toilalo i le taimi, pei o taimi uma i le taimi sili ona le talafeagai. Ma o le mea mulimuli e sili atu mea e sili atu nai lo le le lelei.

O se patame faapitoa e faʻaaogaina e faʻamautu ai le kesi. I nisi tagata, e mafua ai le ita i le paʻu, lea e matua le talafeagai lava.

Contraindications e aofia ai:

  • Vaʻai maualalo. O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina le taʻaloga o le masini i luga o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le lau.
  • Afai e leai se auala e siakiina ai lou kulūkose ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso.
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi.
  • Mafaufauga mafaufau.

Afai la e leai se faʻailoga ma e lava le tupe, o le a fesoasoani lenei masini e faʻamafanafana ai i le olaga o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Ginger - o se meafaigaluega taua mo le maʻisuka

I Initia, Saina, ma atunuu o Aferika i Saute, ua tupu se vavega - o se fofo lautele mo le tele o faamai. O lenei laau totino. Ua manumalo o ia i le faaaloalo o le tele o atunuu i seneturi. I le tau o se vaega o le laau, o le rhizome.

O le aʻa a Asia e masani ona faʻaaogaina i le tele o potopotoga, e talisapaia i atunuu eseese mo lona tamaoaiga, muamua, tofo oona e mafai ona suia ai le tofo o soʻo se ipu, faaopoopo mea manogi.

O le aʻa o le aʻa (e pei o le meaʻai e valaʻau mo foliga patino o le rhizome e pei o le paʻu o se manu) e faʻaaogaina e fai ma togafitiga mo le tele o faʻamaʻi. Na te fesoasoani i tamaitai e faatumauina le autalavou, e toe foʻi mai se tagata lalelei.

E le muta le faʻamaina o le laau, e afaina ai le tino o le tagata. O tausaga i suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le togafitia i le maʻisuka e fesoasoani e pulea le maualuga o le suka.

Maʻi maʻi, ma aʻafiaga ogaoga

Tuu le igoa suamalie mo le maʻisuka e le tatau ona taufaasese. O se faʻamaʻi tuga, lea e masani ona oʻo mai faatasi ma ni faʻafitauli eseese, e seasea lava ona ogaoga.

Fuainumera Faamauina o le maʻisuka ua avea ma se faafitauli ogaoga faafomai ma agafesootai. O tausaga taʻitasi o le aofaʻiga o tagata gasegase e vave ona ola vave.

O le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le metabolism, lea e fesoasoani i laasaga ma suiga i galuega a totoga i totonu.

E lua ituaiga:

  • O le ituaiga muamua (Inisalini-faʻalagolago) E ono tupu i se faʻalavelave ogaoga, o se gasegase tuga. E masani ona maua lenei ituaiga i tamaiti, talavou. Le atoatoa le le atoatoa o le tino, e na o le inisalini e pulea.
  • Le isi ituaiga (E le o le insulin-faalagolago) E sili atu ona tupu nai lo le ituaiga muamua. O le tele o tagata e mafatia mai i le matua. E le maua mai ai le aofaiga saʻo ole inisalini. E masani lava, o le lona lua e mafua mai i le mamafa. Togafitiga o le faamai e faia i fualaau faasaina.

Faleoloa Tala

Poloketi mo tagata e maua i le maʻisuka "Faʻatonuina"

Fausia faʻatasi ma le taʻitaʻiga o endocrinologists, faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka ma o latou aiga, e fesoasoani ia i latou e faʻaleleia lo latou malamalamaaga i le maʻi ma ia iloa auala e pulea ai le maʻisuka.

O loʻo faʻatino le poloketi i lalo o le auspices o le LLCI Russian Diabetes Association.

E mafai e le diabetistist ona aoao atili e uiga i le maʻisuka e ala ile vasega e faʻapitoaina ile autu, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka ma togafiti, o loʻo iai i le vaega o le Maʻisuka, Mateʻo Masi, ma le Q & A puupuu vitio. I totonu o le vaega o "Mea Aoga" e mafai ona e mauaina se tusi o le maʻisuka, o se auala feʻaveaʻi, tusi e uiga i ituaiga 1 ma le maʻisuka, ma isi. - mea uma e mafai ona lomia pe faʻasaoina i luga o se komepiuta.

Matou te faasilasilaina le faalauiloaina o le Tauvaga o le Aloaiaina o Tagata Matutua "Faafetai, Tomai!"

O le sini autū o le tauvaga: Ia fuafua fomai sili i Novosibirsk ma le itu o Novosibirsk, e tusa ai ma gasegase.
Soʻo se tagata maʻi e mafai ona filifilia se fomaʻi sili ona fiafia e auai i le tauvaga!

Olga (Christie's mother) na tusia le 09 Aug, 2015: 111

O loʻo matou faʻaaogaina na fua mo le 3 tausaga i le taimi nei, e faigofie lava, o oloa e mafai ona vave tuʻuina atu i le XE, e matua faigofie lava mo i latou e maua fanau, o le lisi o oloa e tetele, o se mea sili!

Le aʻa o le ginger e fai ma togafitiga mo le maʻisuka

Ua faamaonia e saienitisi o le masani ona faaaoga o mea taumafa a Asia e fesoasoani e faaleleia ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le pulea o le aofaiga o le glycemia. O maʻi o le ituaiga muamua e le faatagaina e faia ni suʻega i luga o le tino, e mafai ona faʻalavelaveina le tulaga masani, faʻaosofia ai le faʻafefe o le tino.

O le aʻa o le ginger i totonu o le aʻa. E faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose e aunoa ma le inisalini.

I le tagofia o le maʻisuka, o gasegase e mafai ona pulea ma pulea le faʻamaʻi, puipuia ai faʻafitauli (mo se faʻataʻitaʻiga, le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga).

I le amanaʻiaina o meatotino aoga, o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie, e aunoa ma le faia o suiga tetele i le maualuga o le glycemia. Ae, e tatau ona e manatua, e faatatau lea i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi.

E fesoasoani le kulupu paʻu i le atinaʻeina o microangiopathy (faʻatasi ai ma ituaiga uma), o le mafuaʻaga e oʻo ai i nai paʻu paʻu paʻu e aunoa ma le togafitiga maeʻaeʻa e liliu atu i le maʻi suka. I ia tulaga, o mea manogi e faʻaaoga ma faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻasaina. E talafeagai le fufuluina o le nofoaga ua afaina. E mafai ona e faʻaogaina ma le saogalemu, e leai se faʻailoga.

I le maʻisuka, e le afaina ai le gasegase, e tatau ona latou tausisia i taimi uma se taumafataga, pulea o latou mamafa. Ginger o se faʻaopoopoga lelei i iʻa, aano o manufasi, fualaau faisua, faaopoopoina o meaʻai i meaʻai masani a tagata mamaʻi ile ituaiga lona lua.

Ginger o loʻo i ai se 'oa tele, e faʻaaogaina i faʻalapotopotoga eseese:

  • Faʻamālōlōina faiga faʻapitoa, faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa.
  • Faʻamālōina tiga faʻatasi. Faamalosia sooga.
  • Faʻaitiitia le cholesterol.
  • Faaleleia manaoga.
  • Fesoasoani e laveaʻi le atuatuvale popole.
  • Faʻasalaina le toto toto.
  • Faateleina le gafatia galue, tuʻuina atu le malosi.

Ona o nei meatotino, o le tui i le maʻisuka e taua tele mo maʻi o le ituaiga II.

Afai e saʻo le faʻaogaina o le mea manogi, e mafai ona e faʻavasegaina le aofaʻi o gaʻo ma gaʻo.

Olga Osetrova (Mama Mark) na tusia i le aso 19 Aokuso, 2015: 311

E i ai au fua. Mo aʻu, faʻaititia tupe. Ou te faaaogaina ia mea e pei o fua masani. O se lisi tele o oloa, ae e 1/5 le pau i lalo o la tatou lisi autu, mea faapitoa o oloa faaulufale mai. Ae o a matou ipu, e le lava meaai, falalati keke, araisa, tele-saito, halva, kozinaki, marshmallows, e le o lea. E ui lava o loʻo ou mafaufau pea i meaʻai ma gasegase lavelave i luga o le auala, ma o nei fua o le a le fesoasoani iinei.

O aʻu uo i luga o le pamu "sina" faaaoga nei fua, susu susu.

Marina Mama Dima na tusia le 16 Nov, 2015: 317

Na vaai foi, puʻeina le afi, faʻatonuina. Ou te faʻaaogaina e pei ona masani ai, o le lisi o oloa e tele, ae e tatau ona ou saili mo i latou e ulufale i le tulafono poo le teu i loʻu mafaufau, e foliga mai o se tupe faaopoopo faaopoopo o tupe, e fiafia i ai le tamaititi, saili mo ia, e le manaʻomia ona mafaufau XE, latou te manatu mea uma ia te ia, Ou te fiafia e le tatau ona e suia le ipu, o ipu e toe faatulaga i zero, ma afai ou te faaopoopo i ai oloa e faigofie tele, ma i le kalama na ou iloa ai le tele o XEs, o oloa fou e seasea ona tupu, o le lisi e masani lava, tulaga masani mo tagata Rusia, e tautala ai. Faaiuga: aua le soona fai.

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Talosaga o talosaga

O le a sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o aʻa o se togalaau totō i lona foliga fou: sasa le sua, fai lauti, inu 1-2 taimi i le aso, sili i le taeao ma le aoauli. Ava ma se mea manogi a Asia, o le aveina oi latou i le afiafi e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Fautuaina mo na gasegase e le faʻaaogaina fualaau o le suka (ituaiga II). O se tasi talosaga e mafai ona mafua ai se paʻu tele i le kulukose, lea e matautia.

E leai ni tulaga faʻafeiloaʻi taliaina lautele. Le aofaʻi o le faʻaoʻoina e ave i le aso taʻitasi. Fomai e fautuaina e amata i se fualaau itiiti, faasolosolo malie le alualu i luma, aloese mai le taofiofia. Faʻaleagaina o mea manogi e mafai ona mafua ai le gaioiga ma le manava.

  1. E faʻasaina le faʻaoga mo tagata mamaʻi e ono aʻafia i allergies.
  2. E le fautuaina e faʻaoga mo tagata e maua i le toto maualuga.
  3. Tuʻu i le vevela maualuga. O le aʻa e maua ai le manaia o meatotino.

E tele suʻega e faʻaaoga ai mea manogi a Asia, faafetai lea e mafai ai ona e lagonaina le tulaga tulaga ese o le faitaaga ma faamanuiaina ai le tino.

  • Uʻu se tamai vaega o aʻa.
  • Ia mautinoa ia solomuli mo se itula i le vai malulu.
  • Faʻaaogāina o se falaoa lelei, faʻafefe.
  • Tuu le masini paʻu i totonu o se vevela, sasaa vai inu.

Inu i le lanu uliuli po o le tila, pe a talafeagai ai. Faʻaalu 3 taimi i le aso, mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga.

Mo sauniuniga lelei o le suavai: faʻafefe le aʻa, ma faʻapipiʻi ile gau. O le suavai suamalie e faalua ona fai i le aso, e le silia le 1/8 sipuniti.

E tatau ona e faʻaeteete i mea tonu, faʻaaoga le fua fautuaina, mo maʻi o le ituaiga lona lua. Faatasi ai ma se faʻalavelave, e mafai ona e:

  • mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • faʻaosooso toto
  • saofaga i fiva.

O se saladi maloloina ma le faʻamafaʻi.

Pe a sauniuni le seleselego ma le mafanafana vela e mauʻoa i vitamini, e mafai ona e faʻaaoga le marinade ma le faʻaoʻo.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • Tipi fualaʻau.
  • Tasi le tasi teaspoon o le sua o le lemoni.
  • Fafasi i se sipuniti o le suāuʻu manogi.
  • Ia mautinoa e faʻaaoga lautini.
  • Faʻaopopo sina tamaʻi lima, faʻapipiʻi i ni vaega laiti.

E oʻo lava i sina vaega o le faʻamaʻi i le maʻisuka o le a avea ma lagolago malosi mo le totoga mamalu.

Soifua maloloina.

E taua le faʻamalieina o oe lava i se mea manaia. O kuki Gingerbread o le a fesoasoani i lenei.

  • Faʻamuʻu se fuamoa se tasi ma le masima i totonu o se pesini (sina mea, i luga o le pito o se naifi).
  • Faaopopo se sipuni sipuni o suka. Faʻafefiloi lelei.
  • Liligi i le 50 g. pata, muai faʻamaʻa.
  • Tuu le 2 sipuni tele ole nonfat (10%) kulimi kirimigi.
  • Liligi le uʻamea ma le paʻu paʻu.
  • Aumai lemu le falaoa o le rye (2 tbsp.). Tipi le paluga. E tatau ona pati.
  • Faataga le paluga e malolo ai mo le 30 minute.
  • Faʻasolo vave, e tusa ma le afa senitimita. Le tofo, fufuluina i le kinamoni, fatu sesame, caraway fatu.
  • Otioti keke kuki o ituaiga eseese, tuʻu i luga o se pepa tao.
  • Pipi mo le 20 minute. i totonu o le ogaumu, muamua i le 180 tikeri.

Soʻo se faʻamaʻi e sili atu le lelei e puipuia ai nai lo le faʻaaluina o le tele o le taimi ma taumafaiga i togafitiga. E tatau ona e manatua lenei mea ma tausi lelei!

Sanitas sds64

O fua o le maʻisuka mo le maʻisuka, na gaosia e le Siamani Sanitas, e le gata o foliga vaaia, ae e iai foi latou uiga lelei: Faʻaaliga LCD, 80 ma le 30 mm, fuataga o le 1 gram, 50 sela o meaʻai. O le aofaiga atoa o le fuataga e 260 x 160 x 50 mm, o le mamafa faatagaina e oo atu i le 5 kilokalama, ma o le kalomika e 950 oloa.

O le lelei o le paleni o le maʻisuka a Sanitas SDS64 e aofia ai le manatua mo 99 fuataga, o le LCD matala tele, o le iai o galuega mamafa ma le tapunia aunoa. I le faʻaopoopoga, o le masini e le gata o calories, ae o le aofaiga foi o XE, cholesterol, kilojoules, carbohydrates, proteins ma gaʻo.

O le paleni foʻi o loʻo iai se faʻaaliga e faamanatu atu ai ia te oe e suia ia maʻa. O luga o le masini e faia i le tioata o le a malepe, ma faafetai i vae paʻu, o le masini e le paʻu i luga ole umukuka luga.

O le pusa mo le Sanitas SDS64 numera o le maʻisuka e aofia ai faʻamaumauga, pepa faʻamaonia ma se pu. O le tau e eseese mai le 2090 i le 2400 rubles.

O le kamupani Siamani o Hans Dinslage GmbH e ofoina atu le maʻisuka faapitoa ma le tele o tulaga lelei. O le lelei o le masini e aofia ai: o le avanoa e maua ai ni mea e maua ai le zeroing, o le vaevaega ma se eseesega o le 1 gram, taulotoina 384 igoa o oloa ma le aoina o fuataga e oo atu i le 20 ituaiga o oloa. E i ai foi se galuega mamafa.

I le faaopoopo atu i le kalori o meaʻai, e mafai e le masini ona fuafua le aofaʻi o cholesterol, gaʻo, protein, kilojoules. O le mamafa pito i maualuga e oʻo atu i le tolu kilokalama.

Faatasi ai ma nei fua, e faigofie ma faigofie ona mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka ma puipuia ai le maualuga o le kulukose o le toto e masani lava.

O le tele o le fua o le 12 x 18 x 2 cm. O pamu ma pepa faʻataonia (2 tausaga) o loʻo aofia i le pusa mo le masini. O le tau na amata mai le 1650 i le 1700 rubles.

O le mea lea, o fua uma o le umukuka o luga ole maʻisuka o loʻo i ai se masini faigofie ma taua.

I le mea uma, e tele a latou galuega aoga ma le tulaga ese (fuaina, fua o le mamafa e oo atu i le 20 ituaiga o oloa, manatuaga mai le 384 i le 950 ituaiga o oloa, faailoga o le suia o le maa), lea e faafaigofie ai ma faafaigofie le faagasologa o le tuufaatasia o menus ma le faitauina o kalori, iunite falaoa, palatini ma gaʻo.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai se aotelega o le paleni o le maʻisuka a Beurer.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Pogisa tipi

O le sukalala e tele le flavonoids, lea, o suʻesuʻega e faʻaalia, e mafai ona faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini. O se taunuuga, o le anapogi o le toto glucose ua faaitiitia.

E tusa ai ma se suʻesuʻega i le 2008 i le Iunivesite o Copenhagen, na faʻamoemoeina o le numera sili ona tele o flavonoids o loʻo i ai le koko sukalati.

O tagata na auai i le suʻega na maitauina pe a faʻaaogaina, na amata ona latou lagona le sili atu le lelei nai lo le taumafaina o meaai mama po o gaʻo.

O lenei fualaau faisua o se togafitiga moni mo le maʻisuka. E pei o isi laau faʻasalalau, o lenei ituaiga kāpisi e aofia ai se faʻalapotopotoga e taʻua o sulforaphane.

O lenei vailaʻau e iai sona aʻafiaga faʻaleagaina, ma faʻaleleia ai foi le gaioiga o le tino cardiovascular. E le gata i lea, o le sulforaphane e pulea le maualuga o suka i totonu o le tino. O le isi mea aoga o le broccoli o le taua lea o toxins.

E ala i le faʻaaogaina o enzymes talafeagai, o lenei fuālaʻau e fufulu ai le tino o mea leaga.

Blueberries e tulaga ese lava. E aofia ai le lua fiber: soluble, mafai ona "pamu" le gaʻo mai le tino, ma e le mafai ona siakiina, lea e faʻaleleia ai le faʻafefeina o meaʻai ma fesoasoani ai i le lagona o le fiafia i le taimi mulimuli.

E pei ona faamaonia e le Matagaluega o Faatoaga a le U.S., o tagata e taumafaina le 2.5 kapu o le fualaau suamalie vao i aso taitasi mo le itiiti ifo i le 3 masina ua i ai se togi iloga i le kulukose.

E le gata i lea, o le fesoasoani fesoasoani e aveesea le atuatuvale.

O ai e ono mafaufau i ai, ae o le faʻaaogaina pea o le oona o le mea sili lea ona puipuia mai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O Porridge o loʻo i ai le tele o le magnesium, lea e faʻaolaina ai le pancreas mo le sili atu o le gaosiga o le inisalini. E valu tausaga o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaofiina o avo i le taumafataga e 31% e faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻe atili o le faʻamaʻi.

O le protein o loʻo aofia i totonu o le iʻa e mafai ai ona e lagona le atoatoa ma le malosi o le malosi mo se taimi umi. Ae e le o le soifua maloloina sili lea mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le mea moni e faʻapea o le iʻa o se punavai foi o se mea faapitoa - o omega-3 o gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga.E le gata i lea, o lenei vaega o le oloa e fesoasoani e foia ai le mamafa o le mamafa, lea e masani ona avea ma se tasi o faʻaaliga autu o le maʻisuka.

O le taumafataga, lea e aofia ai ipu iʻa eseese, faʻamalosia ai toto toto ma faʻamaonia ai le toto maualuga, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taia e pe tusa ma le 3%.

Olive olive

O se taumafataga Metitirani e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ma le 50%. O le suauu Olive e sili atu le lelei o lona aafiaga i le tino nai lo le taumafa maualalo.

Na maua e tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Munich ma Vienna o le oloa e tuua ai lou lagona e sili atu le umi nai lo le paluga po o soʻo se isi suauʻu manogi.

I le faaopoopo atu i lenei mea, na maua ai i totonu o antioxidants, faaosofia ai le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o le tino ma puipuia ai siama mai le faaleagaina.

Psyllium fatu

O lenei vailaau ua leva ona faʻaaoga e fesoasoani ai i le faʻamalositino, ae e aoga foi mo le faatonutonuina o le maualuga o le suka. I le 2010, sa lolomi e saienitisi mai le Iunivesite o Kalefonia se galuega lea na tuuina atu ai taunuuga o le latou suesuega.

Na latou maitauina o le folasaga o mea faaopoopo i le ituaiga o fatu plantain i totonu o le meaai e faʻaitiitia ai le kulūkose pe a ma le 2%.

E naʻo le tasi le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina: e sili atu le faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 4 itula aʻo lei aveina le vailaau, a le o lea, o le aoga o fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia.

O le tamaoaiga i le protein ma le filo solu, o pi pi e lelei mo le maʻisuka.

I tua i le 2012, na faia ai se suʻesuʻega i le Iunivesite o Toronto, lea na auai ai le au volenitia e 119.

O tagata uma e aofia i le suʻega, mo le 3 masina i aso uma e 'aina le tasi ipu o pi. I le faaiuga o lenei vaitau, na maitauina ai na pa'ū le maualuga o le suka o le suka i le 2 taimi.

E na o le kāpeti e mafai ona faʻatusatusa i mea aoga o lenei laau. O le 'ai e le aunoa o meaʻai, e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka i le 14%.

O laʻau o le laau e mauʻoa i vitamini K, faapea foi ma se faʻalavelave atoa o minerale e pei o le magnesium, gaʻo siaki, fuakalama, potassium ma le zinc. E le gata i lea, o latou faleteuoloa o lutein, zeaxanthin ma eseese flavonoids.

E ui lava o le suamalie e lauiloa o se punavai o le calcium, e itiiti se aoga mo ia. O loʻo aofia ai le oxalic acid, lea e puipuia ai le faʻaleleia o vailaʻau i totonu o le tino.

Sweet potato

E pei ona faaalia i se tasi auiliiliga, o le pateta suamalie e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto i le taeao - e tusa ma le 10-15 points. O le fualaʻau ei ai anthocyanins.

O nei aʻafiaga e le gata o pigmenti masani lea e maua ai le lanu uiga ese, ae faʻapea foi faʻamaʻi.

E tusa ai ma le au saienitisi, o le anthocyanins e iai aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafia ai le tino, lea e matua tatau lava mo le maʻisuka.

Walnuts

O le tolo o le laau taatele lea i le lalolagi. Ma o palasi e sili atu le maloloina. O ona fua e aofia ai le alpha-linolenic acid, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia.

E iai foʻi i le palasi o loʻo iai L-arginine, vitamini E, Omega-3 ma isi mea aoga. Sa maua foi e saienitisi se antioxidant i fualaau o le laau, lea ei ai le malosi o le antitumor ma le antiviral.

O lenei vaega atoa o mea e mafai ona fesoasoani e taofi le alualu i luma o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

I luga o le palate, o lenei oloa e foliga e pei o saito, ae e sili atu lona fesootaʻi atu i laulaʻau nai lo fatu. Quinoa o se punavai o le "atoatoa" protein (tusa o le 14 g i le 0.5 ipu).

E faigata tele ona maua i totonu o soʻo se isi lava oloa, ae o lenei mea totino e aofia ai mea taua uma e taua i le amino. O se tasi oi latou o le lysine.

O lenei vailaʻau e fesoasoani i le tino e mu ai le gaʻo ma faʻafefiloi le kesi, ma e fesoasoani foi i le galue malosi o le carnitine ma le maualalo o le cholesterol. Fiber o loʻo iai i le swan paleni le toto suka.

E lava le tele, ae o mea manogi e mafai foi ona aoga i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. E tasi le kalama o le kinamona i le aso e lava lea mo le anapogi o le toto glucose e paʻu i le 30%. E le gata i lea, o le faʻaofiina o mea manogi i le taumafataga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol e tusa ma le 25%. O loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei mea: o le sukanamon e mauoa i le chromium - o se minerale lea e faʻaleleia ai le aafiaga o le inisalini.

Kal

O lanu lanumeamata lanumoana o le fualaʻau e aofia ai le tele o vitamini C, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le cortisol i le tino. O le mea lea, i le isi itu, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o faʻailoga.

E le gata i lea, o lenei oloa o se faleteuoloa o le alpha-lipoic acid - o se vailaau e taua i le tau faasaga i le atuatuvale.

O lona uiga o kalepa e mafai ona fesoasoani i le faʻamalosia o neura e faaleagaina e le neuropathy o le maʻisuka.

O lenei mea totino e tulaga ese lava - o loʻo ia tausia le soifua maloloina o le atunuʻu atoa Initia mo le tusa ma le 5000 tausaga.

Turmeric e faʻaaogaina mo faamoemoega gastronomic e pei o se mea manogi e lanu ai lanu samasama. Ae e iai foi sona aafiaga malosi i le tuufaatasiga o le toto o le maʻisuka. Curcumin, o le elemene o loʻo galue malosi i le pamu, e faʻafoe ai le gaʻo gaʻo ma toe faʻafoʻi le paleni kulukose.

Suʻe Suʻe Suʻe-Suʻe

O le maʻi suka o se faʻasologa lea e manaʻomia ai le siaki masani i aso taitasi.

O loʻo i totonu o le vavalalata manino o togafitiga faafomaʻi ma puipuiga e mafai ai e le faʻamoemoega lelei ma le avanoa e maua ai taui mo le faʻamaʻi.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e te manaomia se fua faifaipea o le suka toto, o le maualuga o tino o le acetone i le urine, toto totoga ma le tele o isi faailo. E faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai i faʻamatalaga, o le faasaʻoina o le togafitiga atoa o loʻo faʻatinoina.

Ina ia mafai ona taitaia se soifuaga atoa ma le pulea o togafitiga o endocrin, e fautuaina e tagata atamamai tagata maʻi e tausia se tusi o le maʻisuka, lea e avea ma fesoasoani sili atu i le taimi.

O se faʻataʻitaʻiga a le tagata lava ia e mafai ona e faʻamaumau faʻamaumauga nei i aso uma:

  • toto suka
  • aveina gutu o le glucose tuuitiitia,
  • na faia siama o inisalini ma taimi tui,
  • le numera o iunite falaoa na faʻaumatia i le aso,
  • tulaga lautele
  • maualuga o gaoioiga faʻaletino ma se seti o faʻatinoga faʻatinoina,
  • isi faailo.

Faʻasalaga aso

O le maʻisuka suʻesuʻeina le maʻisuka e taua tele mo se ituaiga insulin-faalagolago o le maʻi. O lona faʻatumuina masani e mafai ai ona e fuafua le tali a le tino i le tuiina o se vailaʻau faʻamalo, e auʻiliʻili suiga i le suka o le toto ma le taimi e oso ai i tagata sili ona maualuga.

O le suka o le toto o se faailoga taua lea o lo o faamaumauina i lau api talaaga patino.

O le siakiina o le tagata lava ia mo le maʻisuka e mafai ai ona e faʻamalamalamaina le fualaau o vailaʻau o loʻo faʻatatau e faʻavae i faʻamatalaga o le glycemia, faʻamaonia ai mea le mautonu ma faʻavasegaga faʻapitoa, pulea le mamafa o le tino ma le toto maualuga i le taimi.

Taua! O le faʻamaumauga o loʻo tusia i totonu o le tusi o le a faʻatagaina ai le tagata tomai faapitoa e faʻamaonia le togafitiga, faʻaopopo poʻo le suia o fualaau oona, faʻaaogaina le gaioiga o le maʻi, ma, o se taunuuga, iloilo le aoga o fua faʻatatau.

O le faʻaaogaina o le diabetic diary e faigofie lava. O le siakiina o le tagata lava ia mo le maʻisuka e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se pepa e tuʻuina lima poʻo se mea na uma ona lomia mai le Initaneti (PDF document). O le ata tusi ua mamanuina mo le 1 masina. I le faaiuga, e mafai ona e lolomiina le pepa fou lava e tasi ma faapipii i le mea tuai.

I le leai o se tomai e lolomi ai sea tusi, e mafai ona pulea le maʻisuka i le faʻaaogaina o se tusi tusitusi poʻo se tusi faʻamau. O koluma laulau e tatau ona aofia ai koluma nei:

  • tausaga ma le masina
  • le mamafa o le tino o le tagata maʻi ma le maualuga o le hemoglobin gutu (fuafuaina i le fale suesue),
  • aso ma le taimi ole suʻesuʻega,
  • glucometer sugar values, fuafuaina pe tusa ma le 3 taimi i le aso,
  • togi o le suka-lowering tablets and insulin,
  • o le aofaiga o le falaoa e faʻaaoga i le taumafataga,
  • faʻamatalaga (soifua maloloina, faʻamaoniga o le toto maualuga, tino o le ketone i le urine, o le maualuga o gaoioiga faaletino o loʻo tusia iinei).

O se faʻataʻitaʻiga o se tusi o le tagata lava ia mo le siakiina o le maʻisuka

Initaneti talosaga mo le pulea e le tagata o ia lava

Atonu e manatu se tagata e faʻaaoga se peni ma se pepa sili atu le faatuatuaina o le teuina o faʻamatalaga, ae o le tele o tupulaga talavou latou te fiafia e faʻaaogaina ni mea na faʻatulagaina faapitoa mo gaioiga. E iai polokalame e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta patino, telefoni po o se laupapa, ma e ofoina atu foi auaunaga e galue i luga o le initaneti.

O se polokalama na mauaina se taui mai le ofisa o le gas pipisi o UNESCO i le 2012. E mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e aofia ai le faʻaogaina o le maʻisuka.

I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o le talosaga o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le fua saʻo o le insulin mo le iniseti e faʻavae i luga o le aofaʻi o gaʻo gaʻo maua ma le maualuga o le glycemia.

Faʻatasi ma le ituaiga 2, o le a fesoasoani i le vave iloa o soʻo se mea sese i le tino e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi.

Taua! O le talosaga ua mamanuina mo se faʻavae e faʻaauau i le polokalama Android.

Vaega taua o le talosaga:

  • faigofie ma faʻaaoga faʻaaoga,
  • siakiina faʻamatalaga i le aso ma le taimi, tulaga o le glycemia,
  • faamatalaga ma faʻamatalaga o faʻamaumauga na tusia,
  • le mafai ona fatuina tala mo le tele o tagata faaaoga,
  • auina atu o faʻamatalaga i isi tagata faʻaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fomai tipitipi),
  • le gafatia e faʻasili atu faʻamatalaga i faʻamaumauga.

O le gafatia e faʻasalalau faʻamatalaga o se itu tāua lea i le faʻagasolo o le faʻaaogaina o faʻamaʻi

O le maʻi suka fesootai

Fuafuaina mo le Android. O loʻo i ai se taimi manaia matagofie, e mafai ai ona e mauaina se vaaiga lautele atoatoa o le tulaga o le falemaʻi. O le polokalama e talafeagai mo ituaiga 1 ma le 2 o le maʻi, e lagolagoina ai le kulukose toto i le moli / l ma le mg / dl. Maʻisuka Fesoʻotaʻi le siakiina o meaʻai a le tagata maʻi, o le aofaiga o iunite falaoa ma gaʻo.

O loʻo i ai le avanoa e fai ai fesoʻotaʻiga ma isi polokalame Initaneti. A maeʻa ona ulu atu i faʻamatalaga patino, e maua saʻo e le tagata maʻi faʻamatalaga faafomaʻi i le talosaga.

Tinema Maʻisuka

O le tusi talosaga e mafai ai e oe ona siaki ia oe lava faamatalaga i luga o kulūkose, toto totoga, hemoglobin glycated ma isi faailoga. O vaega o le Mekasini a le Maʻisuka e faapenei:

Glucometers e aunoa ma ni suʻega faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o le fale

  • le gafatia e fatuina le tele o talaʻaga i le taimi e tasi,
  • se kalena ina ia mafai ai ona faʻamatalaga mo nisi aso,
  • lipoti ma kalafi, e tusa ai ma faʻamatalaga na maua,
  • le mafai ona auina atu faʻamatalaga i le fomaʻi,
  • se calculator e mafai ai e oe ona liua se tasi iunite o fuataga i le isi.

O se faʻasalalauga faʻaeletoroni o le siakiina e le tagata lava ia o le maʻisuka, lea e faʻapipiʻi i luga o masini feaveaʻi, komepiuta, papa. O loʻo i ai le avanoa e faʻaliliuina ai faʻamatalaga faʻatasi ai ma a latou gaosiga mai glucometers ma isi masini. I le faʻasalalauga a le tagata lava ia, o le tagata maʻi e faʻamautuina faʻamatalaga faavae e uiga i le faʻamaʻi, i luga o le faavae o loʻo faia ai le auiliiliga.

Emoticons and arrows - o se taimi o faʻamatalaga o suiga o faʻamatalaga i faʻalauiloa

Mo maʻi e faʻaaoga pamu e faʻaaogaina insulin, ei ai se itulau patino e mafai ai ona e faʻafoe le vaaiga i le maualuga. E mafai ona tuʻuina faʻamatalaga i luga o fualaau oona, e faʻalagolago i luga ole faʻatatau ole fua talafeagai.

Taua! E tusa ai ma taunuʻuga o le aso, ua iloa e sui o le visa e iloa ai le malosi o le tulaga o le maʻi ma le afi e faʻaalia ai taʻiala o faʻamatalaga glycemia.

O se faʻamaumauga i luga o le initaneti o le siakiina e le tagata lava ia o taui mo le toto suka ma le tausisia o togafitiga. O le telefoni feaveaʻi e aofia ai mea nei:

  • glycemic index of products
  • kalori ma le calculator mo le fuafuaina o ia mea,
  • siakiina o le tino
  • taumafa faʻataʻitaʻi - e mafai ai ona e iloa fuainumera o calories, carbohydrates, lipids ma proteins e maua i le tino o le maʻi,
  • mo oloa taʻitasi o loʻo i ai se kata e lisiina ai le vailaʻau faʻasolosolo ma mea taua.

E mafai ona maua se faʻataʻitaʻiga tusi i le upega tafaʻilagi a le gaosiga.

O se faʻataʻitaʻiga o se tusi o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia mo le maʻisuka. O le laulau i aso taʻitasi e tusia ai faʻamaumauga i luga o le maualuga o le toto, ma lalo ifo - o aʻafiaga e aʻafia ai faʻamatalaga glycemia (vaega o falaoa, inisalini input ma lona umi, o le taeao o le taeao). E mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻapipiʻitūina mea moni i le lisi.

O le koluma mulimuli o le laulau e taua o le "Forecast". E faʻaalia ai faʻamatalaga i luga o mea e te manaʻomia e ave (mo se faʻataʻitaʻiga, e fia vaega o le hormone e te manaʻomia e te ulufale ai poʻo le numera manaʻomia ole iunite falaoa e ulufale ai i le tino).

Maʻisuka: M

O le polokalame e mafai ona siaki toetoe lava o itu uma o togafitiga o le maʻisuka, faʻapupula lipoti ma kalafi i faʻamaumauga, lafo atu iʻuga e ala ile i-meli. O meafaigaluega e mafai ai ona e faamaumauina le suka o le toto, fuafua le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia mo le faʻafoega, o le tele o taimi ole gaioiga.

E mafai e le tusi talosaga ona maua ma faʻapipiʻi faʻamaumauga mai glucometers ma pamu inisalini. Atinaʻe mo le polokalama faʻaaogaina Android.

E tatau ona manatuaina o le togafitia o le maʻisuka ma le faʻaauau pea ona pulea lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave tele o fua faʻatasi, o le faʻamoemoega ia tausia le tulaga o le maʻi ile tulaga manaomia.

Muamua lava, o lenei faʻalavelave e faʻamoemoe i le faasaʻoina o le gaioioiga o suauu pancreatic, lea e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai. Afai e ausia le sini, e totogi le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga