Faʻaitiitia le mamafa e aunoa ma le tagofia o vailaʻau ma metotia fale: vave ma lelei

O le faateleina o le toto maualuga e maua i tagata matutua uma lava, lea e mafai ai ona maua le maualuga o le toto maualuga e avea o se faʻamaʻi lauiloa.

Tuuina atu e faapea o le faateleina o le mamafa e masani ona o mai faatasi ma le ulu tiga ma le le lelei o le soifua maloloina, ma o le arteriosclerosis ma le angina pectoris e mafai ona tupu ai le maualuga, o le togafitiga o lenei tulaga e tatau ma talafeagai.

I le ala, e maualuga le maualuga o le toto maualuga ma atonu e le o lagonaina e ia, lea e le mafua ai ona lamatia lenei maʻi.

Faʻaauau le fuaina o lou toto i le fale e mataʻituina ai lou tulaga. Ua uma ona matou tusia e uiga i tulafono mo le filifilia o tonometers mo le faʻaaogaina o le fale ma ata sili ona lauiloa.

O le a le mea e manatu i ai masani?

E masani lava, o faitauga o le toto maualuga i se tagata matua e malolo e le tatau ona sili atu i le 130/80 mm Hg.

O le faailoga maualuga o le eletise o le toto ua manatu e 120/70 mm Hg.

I le taimi muamua, o le masani e fesuisuiai e faalagolago ile tausaga: 140/90 mo tagata mamaʻi e 40-60 tausaga, 150/90 - sili atu ma le 60 tausaga. Ae i le sefulu tausaga talu ai, o le tulaga masani o le maualuga maualuga (systolic pressure) o loʻo taoto i le va o tau mai le 110 i le 130 mm Hg tusa lava po o le a le matua!

Ae mo le tau maualalo (diastolic pressure), o fuainumera mai le 65 i le 80 mm Hg ua manatu e masani. I tagata ua silia ma le 50 tausaga, o tuaoi o le tau maualalo e mafai ona faateleina i le 80-89 mm Hg.

8 auala e vave faʻaitiitia ai le mamafa e aunoa ma fualaau

O le togafitiga o le toto maualuga, o le mea moni, e manaʻomia togafitiga fualaau. Ae le o tagata uma e mananao e "nonofo" io latou olaga uma i luga o fualaau aina, ma i tulaga e le o latalata mai ai fualaau faasaina, e tatau ona e iloa pe faapefea ona vave maualalo le toto maualuga e aunoa ma ni fualaau.

Metotia 1. Massage

O se auala faigofie ma taugata e faʻaitiitia ai le toto maualuga e aunoa ma vailaau o le massage. Faʻamālōlō lemu le vaega o le ulu, neck, chest, stomach, shoulder shoulder and shoulder shoulder. Ona ave lea o se tulaga faasasaʻo ma taoto filemu.

O le isi metotia o le faʻaaogaina o le tusi e galue ai i sikola o le acupuncture. Lagona le pito i tua o le taliga ma saili le pito i tua o le talipupuni. Ma le agavaʻa, e aunoa ma le mamafa ma le mamafa, tusi se laina i lou tamatamailima mai lenei itu agai i le ogatotonu o le tamaitusi ma vice versa. Toe fai 10 taimi i itu taʻitasi.

Metotia 2. Laulau

Faʻamau se vai vai vevela i tua o le ulu ma taofi mo le 5 minute.

Metotia 3. Tago lima

Uu ou lima i le taele o le vai vevela ma taofi mo le 10-15 minute, pe a maeʻa ona amata faʻaitiitia le mamafa.

Metotia 4. Suavai paʻele

Saunia ni taʻaloga se lua - tasi ma le vai vevela ma tasi i le malulu. Faʻamasuina atoa vae ile vai malulu, ma a uma le 2-3 minute - ma vevela. Toe faia le tele o taimi i luga o le 20 minute, faʻamuta i totonu o le taele o le vai malulu.

Metotia 5. Lagi fou

Afai e mafai, alu i fafo ma savali mo le 30 minute. O le tumau i le ea fou o le a faʻaitiitia ai le mamafa e aunoa ma fualaau. Afai o le savali mo nisi mafuaaga e le mafai, tatala le faamalama ma faʻamaʻalo le potu.

Metotia 6. Taofiofia lou manava

Taofi lou manava aʻo e alu mo 8-10 sekone. Toe faia ni nai taimi mo 2-3 minute. O lenei metotia e vave ona galue ma e taua tele mo i latou e tatau ona faʻaitiitia le mamafa.

Metotia 7. O le vailaʻau o le Apple cider vinegar

Fufulu se solo solo poo se solo i le pulu vine ma le pikiapu ma tuu i luga o ou vae. O le faʻaaogaina o lenei metotia e faʻaititia ai le toto i le 10-15 minute.

Metotia 8. "Faʻaipoipolo" cocktail

Faʻafefiloi 250 ml o le vai o le minerale ma le sua o le afa o lemoni ma le sipuni o le meli. Inu i le tasi gulp. O sea ituaiga o pusafana o le a fesoasoani e faʻaititia le mamafa ile fale i le 20-30 minute.

O le isi fua mo se taumafataga o le faʻamalolo e faʻamalolo ai le mamafa e aofia ai se ipu kefir ma se sipuni o le kinnamon. Faafefiloi ma inu vave.

3 laasaga taua i le faʻaitiitia o le toto

O le faʻaitiitia vave o le toto maualuga e le faʻaitiitia ai le faʻamaʻi ma e le puipuia mai ona aʻafiaga matautia.

Ina ia maua le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e aunoa ma le faaaogaina o fualaau masani, e tatau ona e tausisi i tulafono taua e tolu.

Tulafono 1. Meaʻai e leai se totogi.

Taunuʻuga: laʻititi 14 mmHg

O le faʻaaogaina o meaʻai suamalie e mafua ai le faatumauina o le vai i totonu o le tino, o le fula o le lapisi lapisi ma le faʻaitiitia i le lumenia o le vaa ma, o se taunuuga, faʻapupulaina le toto.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le masima, e tatau ai ona le gata i le masima le meaʻai i le taimi o sauniuniga, ae ia aveese foi meaʻai e pei ole

  • piko
  • sauerkraut,
  • togafiti
  • meaai e mafai ona kuka
  • meaʻai gaosia o manufasi, e aofia ai ulaula meaʻai
  • sisi (sei vagana ai ituaiga eseese).

O le faʻamavae atoatoa o le masima o le a faʻaitiitia le mamafa i le 14 mm Hg.

Tulafono 2. Galuega faʻale-tino.

Taunuʻuga: laʻititi 10 mmHg

O faamalositino ole faamalositino, o lona uiga, o se tasi e mafua ai lona malosi o le okesene, e talafeagai ma le toto maualuga.

O ituaiga o faamalositino e aofia ai:

  • savali savali
  • aau
  • tietie uila.

Lava le afa itula le mamafa 5 taimi i le vaiaso e faʻaitiitia ai le mamafa e aunoa ma ni meaʻai e 10 iunite o le mercury.

Tulafono 3. Taunuʻuga o le Paʻu.

Taunuʻuga: laʻititi 1 mmHg mo le 1 kilokalama.

Faʻaauau pea le mamafa o se mea e manaʻomia mo le maualuga o le toto. O kilokone uma e leiloa o le a faʻaitiitia le toto maualuga i le 1 mmHg.

Faʻatonu o le Tafaʻiluga

O le tuaoi o le maualuga i luga o tagata matutua o se aoga mai le 110 i le 130 mm Hg. Art., Ma le lalo ifo i le 80 mm RT. Art. Faatasi ai ma le matua, e faasolosolo lemu.

O le maualuga o le maualuga o le mamafa e tumau pe puupuu i le natura. E masani lava o le mafuaʻaga o le televave o le faʻavavevaveina o le faʻatupulaia o le gaioiga faʻaletino, faapea foi ma le taumafaina o meaʻai caffeine, fatty, foods mamafa, ma meainu malosi. Vaitau puupuu O le faʻateleina o le mamafa e le mafuatiaina i le faʻaleagaina o faʻafitauli. E na o se faʻaalia o le tino i aʻafiaga o nei mea.

Tumau Ole maualuga o le toto maualuga o se faafitauli ogaoga. Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le toto, o le fatu e amata ona galue i se tau faalua. O se taunuuga, e maua ai le faʻaauau pea o le toto e ala atu i le va o vaʻa vavalalata. I le auala o loʻo i ai, e tele faʻalavelave i le faʻaogaina o le puipui o puipui tetele, vavalalata o laʻau, faʻapipiiina o pusa cholesterol.

O le maualuga o le toto maualuga e tupu foi ona o faʻamaʻi o totoga o loʻo i totonu, mea faʻavae, faʻaauau le le gaoioi, mamafa, masani leaga.

E faʻapefea ona televave (faanatinati) faʻaitiitia le mamafa i le fale e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina?

  1. Lotions ma faʻamalosi faatasi apple cider vinegar fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto i le na o le kuata o le itula e aunoa ma le avea o fualaau mo le toto maualuga ma isi vailaʻau. Soas gauze i le tele o laulau o le vineka. Faaaoga mo 10-15 minute. Vaavaai mataua o le mamafa ma le siakiina o le toto.
  2. Tusa vevela vevela e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa. Faʻataʻitaʻi le leai o se tafe malosi i tua o le ulu. O le umi o le taualumaga e 5-8 minute.
  3. Massage a le tagata lava ia ma massage. Galu ae faʻapipiʻi malosi le ua (aemaise lava le pusi o le pusa), tua o le ulu, manava ma le fatafata. O le taofiofia o tauau ma tua i le vaega o tauau o le tauau e faʻaitiitia ai le mamafa (aua o le fesoasoani o le a manaʻomia). I le taimi ma le maeʻa o le masini, ave se tulaga faʻavave, taoto i lalo ma mata o ou mata, ma malolo i le tele e mafai ai.
  4. Faigofie manava manava. A uma ona fufulu atoa, taofi lau manava mo 8-10 sekone. Faia ni taotoga 15-20.
  5. Faʻamaonia le soifua manuia i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi vai vevela. Faʻasaʻo le vaitafe i ou lima pe taofi le pulumu i se mafanafana mafanafana ma le faʻaopoopoga o suauu tāua. A maeʻa le kuata o le itula, o le faitau tonometa o le a pa'ū ifo i le masani.
  6. Faatusatusa baths mo pito i lalo. Ave 2 ipu vai - i le vevela ma le malulu. Faʻafefiloi ou vae i totonu o koneteina e lua. O le umi ole 1 auala e 2-3 minute. O le aofaʻi o le umi o le taualumaga e 20 minute.
  7. Ulutala ulu. Ave se tulaga malolo filemu. Ave atoa le manava. Ulu i lalo
    ina ia latalata le auvae i le pusa pe a mafai ai. Tumau i lenei tulaga mo 2-3 minute. Taumafai e manava loloto, agavaʻa, fuatia, o le a mautinoa e faʻaitiitia le mamafa i tapulaa masani.
  8. Diuretics. O le aveesea o le tele o le vai mai le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o vaʻa toto.
    O le toto e salalau atu i totonu ia i latou, e sili atu ona saoloto, o le tonometa sensor data e faasolosolo malie ona toe foi mai i le masani. O togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai: suamalie fualaʻau ma meainu suamalie, meaola, pulupulu o Brussels, vao, apple cider vinegar, lemoni ma suamalie o pusi, asparagus ma tamato.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto maualuga o tagata faʻamaʻi mo se taimi umi

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le mamafa i totonu o vaa, e tatau ona e mafaufau e uiga i se tali mataʻutia i le faafitauli. O isi metotia o vailaau masani e mafai ona fesoasoani i lenei mea.

O auala aupito sili ona lelei o le faʻaitiitia o le toto, lea e faigofie ona faʻatino i le fale, i lalo o tulaga tumau:

  • faʻamautuina taumafa tatau, meaai paleni (e le aofia ai masima, meaai leaga, o le faʻaaogaina o fualaʻau, fua),
  • le faasaina o kofe, ava malosi, suia i le faamama faamama, deco deco,
  • filemu, fua fuaina o le olaga, e aunoa ma le atuatuvale, le galue,
  • faʻamalositino i le taeao, faʻatinoga faʻavaitaimi o faʻalavelave faigofie o faʻamalositino,
  • toe faʻaleleia o le mamafa masani o le tino (pe a manaʻomia).

Afai e tumau pea le maualuga o le maualuga, ia faia se tulafono e ave ai ipu e lua o le vai mafanafana i aso taitasi ao leʻi faia le taeao. O sea faiga o le a fesoasoani i le siakiina o le mamafa, fufulu toto, maua ai se aoga aoga i le gaʻoina.

Laʻau ma Berries

O mea e sili ona manaia o le muso o le fatu o fua ia Rose luga ma hawthorn. E mafai ona maua i soʻo se fale talavai. O le aʻafiaga o le fua o le faʻaleleia lea o le toto, fesoasoani i le galuega a le fatu muso, ma fufulu ipu. O pipi o loʻo kuka i vai inu. Faʻaalu faalua i le tolu taimi i le aso.

E masani ona fautuaina fomaʻi e ulu i le meaai meaʻai suamalie. Matou te fautuaina se ituaiga o fua. Ave se fasi falala, lua sipuni tele o le meli ma le afa o lemoni. Tufa atu i se mea e fai ai meaʻai (kuka ma se mea e gaosia). Faʻafefiloi lelei. Faʻaalu faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le togafitiga fautuaina o togafitiga e lua i le tolu vaiaso.

E faʻamamaina atoa ma fufulu ai toto toto kaluka. E lava le faʻaaogaina o le luasefulu pata o le sukalati i le aso muamua ao lei faia se taumafataga. Ae ui i lea, aua e te aveina i le po. E faʻamalosi ai le fatu.

Green tea fesoasoani e taulimaina le maualuga o le maualuga, puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis. Ave se vai inu lelei i aso uma i le taeao.

I le avea ai o se nofoaga mo le popole ma le fatu cardiovascular, ua fautuaina e inu i se teuteuga o tinawort a le valerian. O le a fesoasoani i le faʻateleina o le mamafa ona o se tulaga faigata. Tasi se tasi o sipuni o laau. Liligi i ai se masi vai vai. Faʻailoga mo le luasefulu minute. Faʻasologa. Faaaoga lua i le tolu taimi i le aso mo le afa ipu.

O le isi metotia taatele o le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le faʻaaogaina o papamaa o le faʻaaogaina lea o le faʻaogaina o penisini fatu. Ina ia saunia se vai inu, faʻagogo, ma faʻafeiloaʻi fatu. Sasaa vai inu i totonu o le ipu e tasi. Faʻaliliu. Faʻaalu faatolu i le aso mo le afa o le sipuni. O le aafiaga e tupu i totonu o nai aso. Ma a maeʻa le tolu i le fa vaiaso, o le maualuga o le toto maualuga o le a mou atu atoatoa.

Mo tagata matutua isi fua. O lenei meafaigaluega na te tauivi lelei le maualuga o le toto maualuga, saturates le tino ma vitamini. Ave le moli ma le lemoni. Faatau atu pe a maeʻa. Faʻaaogisa le tele o taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Lelei ma faʻaitiitia vave le faʻaitiitia o le toto

Afai e iloa e le tagata maʻi faafitauli i le taimi nei ma le maualuga o le maualuga, e taua tele ia te ia le tausisi i mataupu faavae o meaʻai talafeagai. O oloa aoga e aofia ai:

  1. Walnuts. Latou te aofia ai le linolenic acid, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le toto maualuga.
  2. O le pati e aofia ai le koko, o se mea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa. Afai o le pateta ua manatu e sili atu meaʻai gaʻo mo le maʻi, ua suia i tamato, meaʻai, ma pi. E aofia ai foi le cocoamine (i ni vaega laiti).
  3. O iʻa e ola i le malulu o le sami (samasami, tuna, togafiti, elele) e mauoa i le Omega-3, docosahexaenoic, eicosapaetaenoic acid. Faatasi ai ma le le faapalepale i iʻa e faaaoga ai fuamoa, linseed, olive olive.
  4. Kalako meaʻai malolosi. O se elemene taua e tatau ai mo le lelei o le gaioiga ole muso o le fatu ma isi totoga i totonu. A lava le tino, o le toto maualuga e le matautia. O susu, susu gaosiga susu, ma fuamoa o loʻo mauʻoa i le calcium.
  5. Mea taumafa maualuga i le magnesium. E i ai sona aoga aoga i luga o le tino o le tino, laveaʻi mai le atinaʻe o le maualuga o le toto, stroke, matua (faʻavae i fafine maitaga). O punaoa lelei o le magnesium o le palani, alikoni, hazelnuts, beans, spinach.
  6. O oloa e aofia ai le manaia o le potassium. E masani lava, o le tele o le sodium e ulufale mai i totonu o le tino, lea e faʻaitiitia ai le mea o le potassium. O lenei faagasologa e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le maualuga. Punaoa o le paluga o soʻo se ituaiga o pi, saulati tomati, pito i luga o le vao, meaʻai, pi.
  7. E tusa ai ma taunuʻuga o se suʻesuʻega na faia i le faaiuga o le senituri lona luasefulu, na iloa ai e saienitisi o le seleni e fesoasoani e faʻavave ai muso agavaʻa i le toto. O le faʻaaogaina i aso taitasi o 4 seleni seleselega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e tusa ma le sefululima pasene.
  8. Faatasi i le aso, e faatagaina se fasi keke sukalauli. Sa maua e saienitisi: e lelei le aafia ai o le tulaga o le loto, faʻaititia ai le uiga o le maualuga. E le gata i lea, o sukalati o se mea e sili ona manaia e faʻaleleia ai lagona.

E le taliaina le sili atu o le masima. O tagata e mafatia i le maualuga o le toto ua fautuaina e le sili atu ma le tasi ma le afa kalama o le masima i le aso.

Isi togafitiga mo le toto maualuga e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina

Faatasi ai ma togafitiga ma fualaau oona, vine, 'ai o meaai saʻo, togafitiga o le physiological. Taumafai e faʻamalosi malosi, savali i totonu o le ea fou, faʻatino faʻamalositino i totonu masani.

E iloa mautinoa: i le taimi o faʻamalositino, o le setete o le cardiovascular system e faʻamaonia. O le maualuga o le suka i le toto e faʻaitiitia foi. O faʻatinoga faʻapitoa e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, le faʻamaʻaloina o mea leaga, toxins, fufulu toto, faʻaleleia galuega o le fatu. Ae ia pulea le musika o le fatu, e tatau ona faifai malie le avega.

Acupuncture - Faʻataʻitaʻiga tuai, lea e aofia ai le faʻaalia o mea faapitoa ile tino. E fesoasoani i le taulimaina e aunoa ma fualaau faasaina ma se tulaga atuatuvale, faatelevaveina le toe faaleleia, ma le faʻaitiitia o faʻafitauli e fesootaʻi ma totoga i totonu. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona maua se laina o loʻo i le va o le talipupuni ma le paʻu. Tuu lou tamatamai lima ile lima, kiliki i luga. O le laina e tatau ona tu latalata ane i luga. Le malosi malosi e le aoga, naʻo se paʻu o lou lima i lou tamailima. Faasefulu taimi i itu uma e lua.

O tulaga faigata, o le atuatuvale le umi o mafuaʻaga o le vevela o le maualuga.Taumafai e faʻamalo, ma faʻavevesiina e se mea: faitau se tusi, kuka se mea suamalie, taina se mea faifaaili, usu lau pese e sili ona e fiafia i ai, tusi se mea, suisui, faapipii, faʻaleleia fugalaau. Mafatiaga mai le tuulafoaiina? Aumai se fagafao suamalie.

Galuega yoga - Se isi auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maualuga. E talitutusa ma le taaalo i taaloga, faʻalauteleina le toe faʻafeiloaʻi ma le natura.

Faʻafefea ona faʻaitiitia lelei le faʻamalosi e aunoa ma le faʻaaogaina o maʻa i le maʻitaga?

E masani lava, tina faatalitali, fanauina o se pepe, faitio i le vevela, vaivaiga, tiga i le ulu. O le maualuga ole maualuga ole maualuga e tatau ona tuuaia. O le mea lea, o fafine maʻitaga e tatau ona iloa ma matau ni nai mea o tulafono:

  1. Faʻaititia lou masima i le 5 kalama i le aso.
  2. Teʻena meaʻai gaʻo.
  3. Malolo, aua e te popole, savali i le ea fou.
  4. Faʻatapulaaina lau faʻaaogaina o meaʻai inu caffeinated ma le ava malosi.
  5. Ia mautinoa e aofia ai le paluga o suamalie, salati, fugalaau, fualaau faisua fou i le taumafataga, ave le pakinkin decoction ma sina vaega o le meli.

Auala puipuia: auala e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maualuga le maualuga

O faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e seasea tupu mai. O le maualuga ole maualuga ole maualuga ole leai. Faatasi ai ma le tasi le faateleina o le mamafa, o le mea na tupu atonu o le atuatuvale. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, vaavaai mo le mafuaʻaga i isi faamaʻi, o le meaai.

O le autu mafuaaga o le tele lava o: ituaiga meaʻai e le talafeagai, leai se faʻamalositino. O faʻamaʻi pipisi e mafatia mai masani leaga, o le mamafa tele. O fautuaga autu mo le puipuiga e aunoa ma fualaau faasaina:

  • Taumamafa i meaʻai maloloina, tuʻuina atu meaai vave, meaʻai talafeagai. E tatau ona e 'ai i le tele e mafai ai, i ni vaega laiti.
  • Faia saʻo saʻo masani i aso taʻitasi. Ia mautinoa e aofia ai le gaioiga afi, se moe atoa, savali i le masani.
  • Tuu le ulaula, ava malosi, sui le kofe i le lauti lanumeamata.

O le tausisia o tulafono ua taua i luga o le a ausia ai le malosi o le mamafa, o le a fesoasoani i le ola umi!

O le a le maualuga o le toto maualuga i le fale

Ona o le faateleina o le mamafa i luga o le fatu, o maso o le leftricric left na amata ona galue malosi, lea e aʻafia ai le tulaga o le myocardium. E vave ona vevela, faʻavaivaia, ma amata ona pupuʻa le toto i le leaga, o le mafuaʻaga lea e tulai mai ai ni lagona sese, e mafua ai ona solia le fatu. E le gata i lea, o le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani i le fausiaina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e mafua mai i le atinaʻe o angina pectoris ma le fatu fatu. Afai e amata le faagasologa i totonu o vaʻa o le faiʻai, e afaina ai le paʻu, i fatugaʻo - le toe maua le malosi, ma le toe pupula.

E mafai ona e puipuia nei tulaga le lelei o le maualuga o le toto maualuga pe afai e te taofiofia lou toto maualuga (BP) masani. O lona tau e fuafuaina i millimeta o le mercury (mmHg) ma faʻaalia e ala ile vaega. O le laasaga maualalo e taʻua o le diastolic, le maualuga systolic. O le masani o le toto maualuga ma le faʻavasegaga o le maualuga o le toto maualuga e pei ona taʻua i lalo:

O le pito i luga, mm RT. Art.

Faitotoʻa maualalo, mmHg Art.

Vaega 1 maualuga

Laasaga 2 maualuga

O le toʻatele o tagata e manatu o le faʻaitiitia o le totoga o le toto e manaʻomia i le matua o le matua, lea e mafai ona faʻatulagaina pe afai e te faaopoopo lau 100 tausaga. Mai i se togafitiga faafomaʻi, e leai se tausaga e masani ai. O fomaʻi e talitonu e fautuaina e faʻaititia le mamafa i tulaga taua e pei ona taʻua-o se faailoga lea o loʻo ola lelei ai totoga ma mamanu uma, ma e leai se lamatiaga o le atiaʻe o maʻi.

Mo le toʻatele o tagata, o le "galue" e le sili atu i le 140/90 mm Hg. Art., Ae tatau ona amanaʻia tausaga o maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata matutua, o le toto maualuga e mafai ona oʻo i le 150/90 mm Hg. Art., Ma tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona i lalo ifo o le 140/90 mm RT. Art., Ona o le maualuga o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli faigata. I soʻo se tulaga, o le manaʻoga e faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga e mafai ona maua pe a maeʻa le pasia o le siama ma faia se siama.

Auala e faʻaitiitia ai le mamafa i le fale

Afai o faʻamasinoga o suʻega na faʻaalia ai le i ai o se tulaga muamua poʻo le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona faia fua e faʻamautu ai le tafe toto i veins ma arteries. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina, lea e tatau ona faia mo le olaga. E le gata i lea, ua fautuaina e faʻavae se taumafataga, tuʻu le ulaula ma isi masaniga leaga.

Pe a togafitia le toto maualuga i le fale, e taua le manatua e le mafai ona faʻaitiitia i se taimi puupuu. Afai e te vave faʻaitiitia, e mafai ona e atiaʻe se suʻesuʻega mai le fatu poʻo le faiʻai. E sili atu le saogalemu e fai ai lenei mea mo le tele o masina, e masani lava ona masani le tino i se setete fou. A e ave vailaʻau, e tatau ona e matua usitai i faatonuga ma metotia. E matautia tele le faʻaitiitia poʻo le faateleina o numera o laulau.

Afai e faʻafuaseʻi ona aʻafia oe i le maualuga o le toto maualuga, ma e leʻi maua saʻo vailaau saʻo, e mafai ona e faʻaaoga fautuaga nei:

  • Afai o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se faʻalavelave ogaoga poʻo le mamafa, taumafai e ave se tulaga vavalalata, aumai lou manava masani, mālōlō, manino lou mafaufau o mafaufauga le tatau. E mafai ona e suʻeina musika malu. O le savali i le ea e fesoasoani lelei i le tau faasaga i le popole.
  • Faatumu le pesini i le vai malulu, tuu ou lima ma vae i totonu. I le avea ai ma se isi mea i le taele, e mafai ona e faʻatusatusa le vaeluaga o le vai.
  • Fesoasoani e aumai le toto maualuga i le masani e le gata i le malulu, ae mafanafana foi. Fai se mafanafana mafanafana i tua o lou ulu, uu ou vae i totonu o se apa o le sinapi poo le taele ile taele o valerian, cloves, lavender. Afai e leai se vevela, tuʻu ni moli matala i tua.
  • Fai se faʻamalosi faigofie i ou vae. Mo le faia o lenei mea, faʻamamaina se solo faʻatasi ma se vaifofo o le pati vine. Faapipii se ie susu i ou vae ma taoto i lalo laitiiti.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau

Soʻo se tasi e iai le toto toto e tusa ma le 140 mm Hg. Art. ma le pito i lalo o le 90 mm RT. Art., Ua matua aoga lava le mafaufau e uiga i le soifua maloloina ma le faia o se gaioiga. I le amataga, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma ni meaʻai, ma fesoasoani i auala faʻaleleia - massage, acupuncture, meaʻai talafeagai, manava manava. Sa faia e saienitisi suʻesuʻega ma iloa ai o suiga o le olaga e i ai sona aoga aoga i le toto. O taunuuga e ofoofogia:

  • ma le faaitiitia o le mamafa mo le 10 kilokalama, o le toto toto e paʻu ile 5-20 mm RT. Art.,
  • faʻaititia i le masima masima e faʻaitiitia ai le mamafa i le 2-8 mm RT. Art.,
  • o le inu malosi e fesoasoani e faʻaititia ai le tau ile 2-4 mm RT. Art.,
  • Taaloga Taaloga faʻaitiitia le faʻatinoga i le 4-9 mm RT. Art.

O le tele o le alofa mo meaai leaga, o le taumafa, o le taumafa lelei i gaʻo ma gaʻo, e fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o maʻi fatu. O le mafuaaga lea e taua tele ai taumafa paleni i le togafitiga o le maualuga. Faʻaitiitia le malosi e aunoa ma ni vailaʻau e mafai pe afai e te tausisi i mataupu faavae nei:

  • E tele fualaau faisua, fualaau aina fou, gaʻo e leʻo faʻasusu, lea e aofia ai fuālaʻau manogi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol.
  • Faʻaitiitia le tele o meaola manu poʻo le fesuiaiga i aano o manufasi o moa, lapiti, povi.
  • Faʻateleina meaʻai, iʻa, nati i lau taumafataga.
  • Faatapulaa lou faaaogaina o masima, mea manogi, ma le ava malosi.

O palu, pi, lentils, pi ma pi e mafai ona faʻaumatia i le faʻaogaina. Mai oloa tao, tuu atu le fiafia i le rai, falaoa atoa o le falaoa ma tuu i lalo lona taumafa i le 200 kalama i le aso. O le faavae o le taumafa mo le toto maualuga e tatau ona maua mai i le magnesium, potassium, calcium, omega-3 acids fat and substances lipotropic:

  • Meat o ituaiga e maualalo le gaʻo, sea iʻa (masani lava kuka i totonu o le uila, i totonu o le ogaumu poʻo le sapalai i totonu o le fuālaʻau).
  • Milu ma meaʻai susu, fuamoa oona e maualalo-gaʻo, kusi cheese, fuluʻi.
  • Laveina fatu o le cereal - oatmeal, buckwheat, karite, saito.
  • Meaʻai vevela, fualaau aina poʻo susu susu. O uluai vasega i luga o le sua o le aano o manu e faatagaina e faʻaumatia e le silia le 1 taimi i le vaiaso.
  • Fugalaau fou / fualaau faisua - kapeta, kukama, tamato, paukini, zuciniini, apu, vine, tilo, melon, apricots, apricots ua mama, lemoni, beets.

Ina ia faaitiitia le mamafa i le fale, e tatau ona e faatapulaaina le faaaogaina o le ava malosi, ia lafoaia atoatoa le faaaogaina o le ava malolosi. E le mafai ona inu se aso e sili atu nai lo le 200 kalama o le uaina mūmū mūmū mai se ituaiga o vine mama. E faasaina le inu kofe, malosi teas. Ae, e sili atu le aofia ai i le taumafataga:

  • Le susu susu, lea o le a faia mo le leai o se konateko i le tino. Ole fua fautuaina ole 3 togi ile aso.
  • O le sua o le Beetroot o se punavai o le potassium ma le uʻamea, o vailaʻau e taua tele i le totoina. Ina ia toe faʻafoʻi le fatu i mea masani, e fautuaina e fomaʻi le inu 1-2 ipu o le susu i le aso.
  • O le tea o le Hibiscus o loʻo i ai le tuufaatasiga o le tino, lea e sili atu ona lauiloa i le va o tagata faʻapitoa o le ACE (angiotensin-converting enzyme). Ina ia faʻamautinoaina le toto maualuga, o le aso ole aso fautuaina e 3 ipu.
  • O le suamini mūmati o loʻo i ai ia enzymes tutusa e pei o Hibiscus. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le gaosia o lela mūmū, e puipuia ai le faʻavaeina o palestrol, faʻateleina le tafe toto i le fatu. Ole fua o le sua o le 180 ml.
  • O le sukalani o se vailaau mamana ma mea e tetee i ai le tino ma le antioxidants. E fesoasoani i le faʻaleagaina o toto toto, faʻapupulaina le toto. O le fua faatatau o le sukalani e 200 ml.

Faʻasaga le mamafa i le fale ma se masini malamalama o mea e faʻatau ai le acupuncture. E naʻo le toʻalua oi latou:

  • Muamua o loʻo i le laʻititi i luga aʻe o le pito i lalo o le taliga. Mauaina o le faigofie pe afai e te tusia se laina saʻo mai le pito o le taliga i lalo. Massage le mataʻaiga ma le faʻaeteete, aloese mai le malosi malosi o tamatamailima, mo le 2-3 minute. E mafai ona faia le faʻatinoga e oʻo i le 7 taimi i le aso.
  • O le vaega lona lua o loʻo i totonu o le gland salivary, saʻo i totonu o le fossa i tua o le taligalu. E manaʻomia le galue i ni suiga sili atu ona mamana, ae le faʻapogaia ai le tiga matuia. Ina ia faʻamaopoopoina le mamafa, e tatau ona e kiliki i le taʻi 5-7 taimi i itu taʻitasi o foliga.

Massage o le pusi o le pito i tua e fesoasoani lelei e faʻaitiitia ai le mamafa i le fale. O le auala e faʻaaoga i le taimi o se osofaʻiga maualuga ma mo le puipuia o le toto maualuga. O masini massage massage e fesoasoani i musika malolo, faʻalauteleina toto, ma faʻaitiitia le toto. Fai le massage mo le 15 minute, mulimuli ane e mafai ona e alu i le suʻesuʻega o le ua ma le fatafata pito i luga:

  1. E manaʻomia lou amataina o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o felafolafoaiga. Muamua, faʻatasi ma tamatamailima, mai le ua i lalo, ona agai lea i luga i le loloto o le taʻavale o maso trapezius ma alofilima.
  2. A e le gata i lea, solo le vaega o tauau, tauau o le taualuga, pito i luga o le ua ma le vaega o loʻo i ai le au superclavicular lymphular.
  3. A maeʻa ona tape, latou te fesuiaʻi i se masini vilivaʻi: faʻasolosolo solo o tamatamailima galue i fafo mai le tauʻau o le tauau i tulimanu o tauau.
  4. O se pipi lelei i luga o le pito i le pito o le pulumu e fesoasoani e aveesea le toto.
  5. Faauma le masini ma se moli o le paʻu o le paʻu.

Faʻalavelave oso

O togafitiga o le respiratory fesoasoani e fesoasoani e ave faʻamalosi ai le mamafa i le fale. Faafetai i tafaoga, o le fatu e pamu tele le toto ma le itiiti ifo le malosi, e mafua ai ona faaitiitia le mamafa o arã ma ua toe foi mai le tau o le toto toto i le masani. O togafitiga o le a aoga mo gasegase maualuga ma tagata o loʻo i ai taimi paʻu taimi i le toto. E mafai ona e faia taʻaloga e pei lava oe, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa.

O se faʻatinoga o faʻatinoga e mafai ona atiinaʻeina tutoʻatasi, ma avea o se faavae i auala o Strelnikova poʻo Bubnosky. O se faʻatulagaga faʻatulagaina e talafeagai foi:

  1. Mo le faamalositino muamua, tu i luga, tuu ou lima i luga o le manava mo le pulea, ae aua le tulei. Manava manava ina ia tumu le manava i le ea. Faatumu lenei vaega o le tino i le ea, "ave" okesene ma le pusa, o lona uiga, faasaʻo, sina agai i luma. Afai e mafai e le tulaga, ona faʻapipiʻi le galuega e ala i le aumaia faatasi o le tauau. A maeʻa ona faʻaaogaina le tele, mafai ona taofi le ea i le tino mo le 5-7 minute. E mafai ona e faia le faʻamalositino e le silia ma le faatolu.
  2. O le faʻamalositino lona lua e faia tutusa foi, ae faʻatasi ma le tele o mea. O le eseesega muamua lava, pe a maeʻa ona manava, aua le pipii atu i le okesene, ae ia vave ona faʻamalo. O le mea lona lua o le taumafai lea e faalua le umi o le musumusuga. Fai lenei manava manava 2-3 taimi.
  3. Avea (i totonu o le isu) se manava manava ma lou manava. Faʻasaʻo lou fatafata, tauau, faʻalautele lauuaʻau. Ona amata lea o le faʻaliliu lemu, muamua faʻasaʻo le ea mai le manava, ona sosoo ai lea ma le fatafata. A maeʻa ona uma le ea, taofi le alu, faʻaititia le auvae ile pusa. Aua e te manava pei ona mafai, ona toe foʻi lemu lea i le amataga. Faia 2-3 toe fai.

E faʻafefea ona faʻaitiitia vave le faʻamalosi i fualaau

Afai na e taumafai i filifiliga uma o loʻo lisi atu i luga, ua leiloloa le mamafa ma tuulafoaʻi masani leaga, ma le maualuga o le maualuga e le faʻaitiitia, e te manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau. Ina ia faʻaitiitia le toto maualuga, ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Malo 5 vaega faʻaonapo nei o fualaau faʻafefe. O le filifiliga o tupe, o latou faʻapotopotoga, vailaau, auala o le pulega o le aia tatau a le fomaʻi auai. O vailaau nei o fualaau oona e aofia ai le vaega autu o vailaʻau faafomai:

  • togafitiga
  • peta blockers,
  • angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitors,
  • kesi o le kesi,
  • angiotensin-2 receptors blockers.

O loʻo faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaau o le ACE e sili ona masani ona faʻaaoga, saogalemu ma lelei. E na o nisi taimi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻega o aʻafiaga i foliga o le mago mago poʻo le vaivai. O le faiga o le gaioiga e fesootaʻi ma le puipuia o le gaosiga o le angiotensin-2, o se vailaʻau faʻatasi ai ma se vasoconstrictor aafiaga. O le aʻafiaga o le ave o le inhibitors e matauina 4-6 vaiaso talu ona amata togafitiga. O vailaʻau faʻasaina faʻapitoa e faʻasolo ai le ACE:

E ese mai, mai lenei vaega o fualaau faasaina e sili atu le taua o fualaau faasaina o le Caposide. O loʻo avanoa i foliga o papaʻe paʻepaʻe e vali. Ona o vaega taua e lua (captopril ma hydrochlorothiazide), o le fualaau faasaina ei ai lona tuufaatasiga - e maua mai ai le malosi o le diuretic, poloka ai le fausiaina o le angiotensin-2, lea e faaitiitia ai le vascular ma le toto.

O laulau ua faʻataʻitaʻiina mo togafitiga faʻapitoa o le maualuga o le maualuga i le aofaiga o le 1 le iunite i le aso. O le vailaau e tele ona aʻafiaga, e masani ona fai o le moe po o le le mautonu, vevela, leu, ma le vomiting. O le taʻavale e matua faʻasaina i:

  • angioedema,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • gaioiga mataʻutia i le urinary tract,
  • faʻaogaina o le tui,
  • ogaoga o le ate,
  • maʻitaga po o susu.

O le faiga o le gaioiga o le vaega o vailaʻau (angiotensin-2 receptors blockers) e talitutusa ma le ACE inhibitors, ae o le aafiaga faʻamalosia e oʻo mai i le leva - pe a ma le 6-8 vaiaso mai le amataga o togafitiga. I le tulaga lautele, o lenei vasega o fualaau faasaina ua lelei ona faapalepale, e seasea mafua ona afaina. O vailaʻau faʻatotonugaluega e aofia ai:

  • Moxonidine
  • Losartan
  • Valsartan
  • Methyldop
  • Guangfacin,
  • Cardosal
  • Telmisartan.

O Clonidine e tele ni iloiloga lelei. O le gaioiga o le fualaau faasaina e fuafua i le faatupuina o se2A-adrenergic receptors i le faiʻai, e faaitiitia ai le gaioiga o nofoaga autu o le fiafia. O le fualaau faasaina ua faatonuina ina ia aveeseina ai le gasegase ogaoga, faatasi ai ma le glaucoma tatala muamua, toto maualuga. O le faʻaaogaina masani o le Clonidine e mafua ai le faʻalavelave, leai se malosi, ma mafai ona mafua ai mata matagogo. E le fautuaina le fualaau mo:

  • cardiogenic faateʻia,
  • manatu faʻapitoa
  • tasi le le faapalepale,
  • atherosclerosis,
  • bradycardia
  • Faʻafitauli
  • maʻitaga.

O le isi vaega o vailaʻau - faʻatoʻaga - e manaʻomia ai le tausisia o se meaʻai ao ave. O le meaai e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le magnesium ma le potassium. Teseaiti e ala i le faaitiitia o le felafolafoaʻi o le suavai i le cardiovascular system, ma le saogalemu ma le saogalemu i lalo ifo o le mamafa. O tagata lauiloa iloga e aofia ai:

A ave le beta-adenoblockers, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina le pusa. E le tatau ona laʻitiiti le fatu i le 55 i minute taitasi. O ia fualaau ua faatonuina mo tagata mamaʻi ma le angina pectoris, o le fatu o le fatu, ae ua matua faasaina lava i tagata e maua i le maʻi fula. Mai le beta-blockers ua filifilia, e taua le faamaninoina:

O le faiga o le gaioiga o le alalaupapa o le calcium e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o vaʻa toto ma fesoasoani i galuega a le loto. O le aʻafiaga o le antihypertensive e atiaʻe ai ni nai aso talu ona amata le togafitiga. O nisi taimi pe a ave lenei vasega o fualaau faasaina, fulafula o tapuvae, foliga vaaia o le vevela, ma le tiga o le ulu e mafai. O faʻasolosolo o alalaupapa o le Kalako e aofia ai vailaʻau:

I se isi vaega, e vaʻaia e fomaʻi fualaau oona mai le myotropic. O la latou faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le malologa o vaʻa toto. O nei fualaau oona e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga ma aveesea faʻamalologa le lelei. Faʻailoa masani tau fefaʻatauaʻiga mo myotropes:

Fofo faʻapitoa

Na iloa foʻie o tatou augatama le faʻaitiitia o le mamafa i le fale ma le fesoasoani o auala faʻaleleia. Faatasi ai ma le tele o osofaiga o le maualuga, e mafai ona e saunia se mea faapitoa faapitoa i birch buds:

  1. Ave le 25 kalama o fatu gaʻo fou pe mago.
  2. Sasaa suamalie meaʻai ma le 100 ml o le ava malosi poʻo le vodka malosi.
  3. Ufiufi le atigipusa ma se tapuni, faʻamalosi i se nofoaga pogisa mo le vaiaso.
  4. Faʻaaoga le 20 fuga i le tolu taimi i le aso 20 minute ao le i faia ni taumafataga mo le masina.

O togafitiga faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le toto i le fale e faʻaaogaina. E tele naua meaʻai, ae e tatau ona e faia ni teuteu, infusions ma isi vailaʻau mai lauʻau ma feutagaʻi ma lau fomaʻi. O le faʻasolosolo lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se adjuvant, pe a uma ona ave pepa:

  1. Ave 1 tbsp. l otaota malogo.
  2. Liligi 200 ml o le vai inu, tuʻu i lalo o le tapuni mo le 3 itula.
  3. Faʻasusu le paluga, ave le tasi vaetolu o se ipu malamalama ao le i fafaga 3 taimi i le aso mo le masina.

Puipuiga

O le puipuia o le atinae o le maualuga o le toto maualuga e faigofie nai lo le togafitia o le maʻi. O le puipuiga e tatau mo tagata uma o loʻo lamatia, i ai le faʻasologa o mea na tutupu, e afaina ai le vystonia vascular-vascular poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi. Fomaʻi fautuaina e mulimuli i nei taʻiala:

  • Taumafa i le taumatau, faʻasaga le gaʻo, meaʻai vevela mai meaai. Faʻaaofia fualaau faisua fou ma fua i totonu o le lisi. Nai lo le kofe, inu vailaau lanumeamata po o le lanu uliuli, o le hibiscus, fualaau suamalie ma fualaau suamalie.
  • Ia mautinoa e taofi le ulaula, faʻaitiitia le taumafa ava.
  • Taumafai e aua nei faʻafefe, mataʻituina lau mamafa. O le taua tele o se tasi lea o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maualuga.
  • Mo le faʻaleleia atili o le taʻavale, o le aau ma le malamalama mumusu o le a sili ona aoga.
  • Ia mataʻituina pea lou toto.
  • Asiasi i se fomaʻi i taimi uma, faia se suʻega masani.

O le a le mamafa e manatu e masani ai?

E le mafai ona e faʻamaonia igoa o faʻamaoniga o le a avea ma tulaga faʻataʻitaʻi mo le fuaina o le toto (BP), talu ai o le tele o aʻafiaga e aʻafia ai lenei: tausaga o se tagata, o lona tino, ituaiga olaga, ma le setete o le soifua maloloina. O le faʻamatalaga masani o le tulafono masani o le faailoga 120/80.

O lenei fuainumera e mafai ona sui i le matua, faapea foi i lalo o le aafiaga o le faaosofia o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga, o le tino ma ona faʻaoga uma, e aofia ai le fatu, e oʻo i le atuatuvale tele. O le fatu maso e tatau ona pamu ma o le oxygenate e faaluaina le tele o le toto, o lea o le itiiti o le siitia o le toto i fafine maʻitaga ua manatu o se filifiliga masani.

Le masani o le toto maualuga mo tagata o vaitausaga eseese (iunite o fuataga - mm RT Art.)

TausagaMaualuga maualugaPaʻu maualalo
18-40 tausaga110-13060-80
40-50 tausaga130-14080-85
50-60 tausaga140-14590
Ina ua mavae le 60 tausaga15090
Tina fafine ua taʻi 18-40 tausaga130-13580-90

E taua! I le tulaga o se faʻalavelave taua poʻo le faaumiumi o le toto maualuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se cardiologist e faia se suʻesuʻega ma saili le mafuaaga.

Aisea e tulai mai ai le malosi: mafuaaga masani

O le faateleina o le toto maualuga e mafai ona nofo toatasi pe tumau. O le tasi le faʻateleina e masani lava ona mafua mai i le fiafia tele poʻo le atuatuvale, faʻapea foi ma le malosi faaletino. A mavae le aʻeaʻe i luga o le faasitepu, feosofi i tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga e le tauamiotonuina ma ua mamafa, e mafai ona faateleina le mamafa mo se vaitaimi e oʻo atu i le 30-60 minute. A maeʻa ona malolo pe ave faʻataʻitaʻiga (pe a fai o togafitiga e mafua mai i le atuatuvale), e masani lava ona toe foʻi le mamafa i le masani.

Tulaga masani ma le faʻaitiitia o le toto

O le tulaga e sili atu le leaga i se faʻalautelega faʻaleleia o le toto maualuga. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga. O le mafuaaga autu o le maualuga o le maualuga i soʻo se matua o faafitauli ogaoga. O le tele o taumafa i mea taumafa gaʻo ma le maualuga o le gaʻo manu e mafua ai le faateleina o le cholesterol ma le faʻaogaina o toto toto, lea e tupu ona o le faʻavaeina o pusa cholesterol. O nei tagata maʻi e manaʻomia se taumafa faapitoa e maualalo i meaola, ma faʻamalositino faapitoa e faʻafefe ai le toto.

Faatasi ai ma isi mafuaʻaga ma mafuaʻaga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o mea nei e mafai ona iloga:

  • afaina
  • faʻaleagaina o le hormone,
  • maʻi faʻamaʻi (faʻatoʻa fatu fatu, veinsose veins),
  • le lava o le afi, galuega faʻavae,
  • ulaula
  • sili atu i le taumafataga o mea suamalie, ulaula ma le kuka,
  • ava malosi
  • genis predisposition.

Mafuaʻaga o le maualuga o le maualuga

E taua lenei mea! Afai e sili atu ma le tasi o matua e maua i le maualuga o le toto, o le lamatiaga o le faatupuina o le maualuga o le toto i totonu o se tamaititi e 31%. Afai e faʻasauā uma matua e ala i le faʻateleina o le faʻamalosi, o le a mafai e se tamaititi ona maʻi e toetoe lua faalua ma faia le 54%.

Auala e faʻaitiitia ai le toto i le fale: tausiga faʻafuaseʻi

O nisi taimi e mafai ai ona osooso faafuaseʻi le taʻavale. I lenei tulaga, ole tausiga o le maʻi e tatau ona vave saunia. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei e fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Apple cider vinegar. Lisi o fasi mea lalaga i le apu o le apple cider vinegar (concentration 9%) ma faapipii i vae ole maʻi. Fufulu totini susu i le pito i luga. Lotini ma le vailaʻau fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi i totonu o le 10-15 minute, aʻo latou saogalemu atoatoa mo tagata o soo se matua ma e le afaina ai aʻafiaga.

Lotini ma le vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa ile 10-15 minute

Faʻalavelave oso. I le manava tele, e tatau ona e alu lemu i le ea, faitau i luga oe lava e oo i le sefulu. I le tau o le 8-10 e tatau ona e uuina le manava mo le vavalalata avanoa. A uma le faʻamaga, toe fai le faʻamalositino. O lenei auala e te manava manava mo 2-3 minute. O le metotia e aʻafia ai i luga o taʻavale faʻafuaseʻi.

Massage. Afai e le oso tele le mamafa, e mafai ona e taumafai e tuu i lalo i se massage. Faʻamaʻi le tino i le vevesi ma le faʻafefeina o gaioiga (aloese mai pats, tweaks ma isi auala e faʻaleagaina ai le tino). E tatau ona taulai totoa i le vailaʻau-collar zone, pusa, lalo ifo ma le manava. Talu ai e faigata ona e oʻo atu i le ua ma ona tauau, ae maise lava i le matua, sili atu pe afai e maua e se tasi o le aiga se fesoasoani.

Faʻamaumauga o le faʻavaivai

Lemon Honey Drink. O se vai ua saunia e tusa ai ma lenei fuataga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto i le 10-20 minute. E leai se faʻailogaina, ae mo tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le aofaʻi o lemoni (nai lo le afa ile kuata). Ina ia saunia le oloa o le a e manaʻomia:

  • vai minerale (Borjomi, Kurtiaevskaya, Essentuki) - 200-250 ml,
  • meli masani - 1 sipuni,
  • suamalie mai le afa o lemoni.

O vaega uma e tatau ona fefiloi ma feinu ma inuina le vai i totonu o le tasi gulp, ona nofo lea pe taoto i lalo mo le 20-30 minute.

Suavai vevela. Afai oi ai se tagata lata ane e mafai ona fesoasoani, e mafai ona e faʻaaogaina le vai vevela. E tāua tele le faʻafefe o le vai ma e le mu ai le paʻu. E manaʻomia e le fesoasoani le fetuʻunaʻi le tafe o le vai mai le taʻele i le vevela e manaʻomia ma faʻafefe suavai le ulu o le ulu ole maʻi (e tatau ona vaivai le mamafa). 5-7 minute e lava e faʻaitiitia ai le mamafa.

Taua! I le tulaga o le amataina o ni mailei, e tatau ona taofi vave le taualumaga, tuu le tagata maʻi i lona moega, tuu le asikulima i luga o le meaola i luga o le alalaupapa o le isu. A uma ona taofi le totoga, e tatau i le tagata maʻi ona tuu i lalo ona lima i totonu o se pesini vai vevela ma taofi i latou iina mo le tusa ma le 15 minute. A maeʻa lenei taimi, o le tonometa o le a amata ona paʻu laʻititi.

Foot baths. Faʻataʻatusatusa le taʻele o le baths e lelei tele i le puleaina o le toto maualuga. O le tagata maʻi e manaʻomia ona nofo i luga o se nofoa ma tuʻu i luma o ia ni pesini se lua: i le malulu ma le vevela. I totonu taʻitasi, e tatau ona tausia vae mo le itiiti ifo i le 2-3 minute. O le a atoa le 20 minute. E tatau ona e faaumaina le taele i taimi uma i le malulu.

O le a sili pe afai e te faʻaopoopo i auala o loʻo i luga ma le afa itula savali i le ea fou. Afai e le mafai ona alu i fafo, e tatau ona faʻamautinoa le tafe mai o le ea i totonu o le potu: tatala pupuni poʻo faamalama (pe a fai e mafai e le tau). E manaʻomia lou aveeseina o mea teuteu ma fusi uʻamea uma mai ia oe lava, faapea foi ma le saoloto mai le pusa.

Le faaaogaina o laau

E ui lava i le mea moni o vailaʻau faʻamalositino e saogalemu pe a faʻatusatusa i vailaʻau faʻamalosi, faʻaaogaina e aunoa ma le faʻafesoʻotai o se fomaʻi, talu ai o le toatele oi latou na faʻalauiloaina togafitiga faafomaʻi ma i ai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina. Aua nei galo e uiga i mea maualuga o le allergenic o vailaau masani: amata i se vaega itiiti o decoction poo le afu, ma faaauau pea togafitiga i le leai o ni mea e afaina ai poo le le gaoia.

O fualaau ma fualaau o loʻo mulimuli mai e sili ona aoga i le togafitia o le toto maualuga:

  • hawthorn
  • rose lapisi
  • melissa
  • tina,
  • Valerian officinalis
  • mea faʻapitoa,
  • calendula

O le tele o nei laau toto i falemaʻi o loʻo faʻatau atu i le ituaiga o taga mama mo le gaosia. Afai e leai se taimi e saunia ai le teuteu e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona e gaugau taga e pei o le lauti (faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 5-7 minute). Ma i totonu o le fale talavai e mafai ai ona e faatauina mai se vailaau faapitoa mo fualaau mo le togafitiga o le toto maualuga ma ave e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

Fautuaga! O teuteuga o vailaau togafitiga e mafai ona faʻaaogaina e faia ai vailaʻau faʻalaʻau. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le 0.5-1 l o le suka i le taele ma faʻafefiloi lelei. O le faʻaaoga masani o le taele o vailaau e sili atu ona lelei i le maualuga o le toto maualuga, ei ai sona uiga toʻafilemu ma e faʻafefe ai maso pe a maeʻa aso pisi.

Nisi ma Suauu Faanatura

Nisi (aemaise lava walnuts) e mauʻoa i amino-mea taua e fesoasoani i le tafe toto. E taua elemene o loʻo i totonu o nusipepa ma suauu mama e masani ona malulu e fesoasoani e fufulu ai toto toto, faʻamalosia ai le tafe toto, ma faʻaleleia le vailaʻau o le toto. O loʻo i ai le mea e tasi, o le mea lea ua leva ona faʻaaogaina i totonu o vailaau faʻapitoa e togafitia ai tagata mamaʻi.

O fua e filifili ai: walnuts, pine pine, Pasila pulu, fatu o le fatu, sesame, olive ma almond oils (e tatau ona maualuga le lelei).

Ole vavalalata o vaʻa toto e mafai ona afaina i le le lava o le potassium, lea e tele i fuālaʻau fou. Ina ia aloese mai faafitauli tau faʻalavelave, e tolu ituaiga o meaʻai fualaʻau ma laulaʻau lanu e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma - ua lava lea e faatumauina ai le ola maloloina o le tino vascular and systemiac system.

O a fua e filifili ai: beets, spinach, tomato, pateta.

Fautuaga! O se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le toto o le sua o le paluga ma le meli. Ina ia saunia, e tatau ona e togi le sua mai le tasi anufe ma faʻafefiloi ma sina sipuni o le meli. O le faʻaaogaina o sea inu mo vaiaso e tolu o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻamamaina toto toto, faʻaleleia le galuega o le toto, faaleleia le tulaga o le paʻu ma faaleleia le tino.

8 oloa mo le faʻamautuina o le mamafa

Kefir o se isi oloa faʻamaonia lea e tatau ona i ai i le lisi autu o hypertensive i aso taitasi. Ina ia faʻaleleia atili le lelei, e tatau ona e faʻaaogaina lefirfi i le taeao i luga o se manava gaogao, faaopoopo i ai le sipuni o le namonone aina.

Mea gaosi susu

O oloa gaosi susu e aofia ai le tele o le calcium, lea e talafeagai mo le lelei o le gaioiga o le fatu, toto toto, ma gaʻo. E tatau i se tagata matua ona maua le 1200 mg o le kesi i aso uma - a leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻateleina o le mamafa ma isi faafitauli ma le faʻatinoga o le cardiovascular system.

O a fua e filifili ai: susu, susu susu, falaoa, sisi, yogurt natura.

O le a le maualuga o le mamafa ma aisea e matautia ai?

O le maualuga o le toto maualuga e taua o 17 Auala Lelei e Faʻasaʻo ai lou Toto o le toto o se tagata fasioti tagata, ma mo se mafuaʻaga lelei. O le maualuga o le maualuga (maualuga o le toto) e masani ona le maua ai ni faailoilo, ae o le a matua faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi matautia o le cardiovascular ma le stroke.

Ole fua ole toto e fuaina ile numera numera numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, 120/80. Pe 200/140. Po o 90/60. O le uiga lea o nei fuainumera:

  • O le muamua - systolic pressure - ua taʻu mai ai le tele (i le millimeters of mercury) masini toto i luga o pa o toto toto aʻo fatuina le fatu.
  • O le lona lua - diastolic pressure - faamaumau le toto i le taimi e momoe ai le fatu i le va o ni paʻa.

O le mea lautele, o ipu o ni mea faʻaaoga. Ae afai o le toto maualuga ua maualuga tele, atonu latou te le mafai ona tetee i ai. O le vavaeina o se vaa i totonu o se totoga taua e taitai atu ai i ni taunuuga matuia - e oo lava i le oti.

O le a le mamafa ua manatu e matua tele? O loʻo i ai se tali manino i lenei fesili. E leʻi leva talu ai nei, na tuʻuina ai e le American Heart Association le maualuga maualuga o le toto maualuga mo le taimi muamua i le 14 tausaga: 130 o le maualuga maualuga o le manatu o le "toto maualuga" i le 130/80. I le taimi muamua, o le 140/90 o faailo na manatu e matautia.

Afai e te faamaumauina lou malosi i lenei maualuga poʻo le maualuga, o loʻo e lamatia. Faanatinatiina taga e manaʻomia.

Auala e vave faʻaitiitia ai le toto i le fale

E tatau ona matou fai atu i le taimi lava lena: afai e te faʻaogaina le soifua maloloina (ma matou te talitonu e taugata tele), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faitioga o le maualuga. Faʻalagolago i le maualuga o le toto, o lou olaga ma isi mea, o le a filifili e le fomai se puipuiga ma le togafitiga o le tagata lava ia mo oe ma, atonu o le a faʻamaonia ai fualaau e fesoasoani i le aumaia o lou toto i se tulaga masani.

Ae afai o nisi mafuaʻaga e te leʻi oʻo i le fomaʻi, o nisi nei o auala e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa. Filifili le mea e foliga mai e sili atu ona lelei ia te oe, pe faʻapipiʻiina foi nisi e ausia ai le maualuga o le aoga.

1. Faʻamuʻu loloto

E pei o le LALOLAGI O LE LOLOLAGO Na o le mimita: O le auala e faʻaaoga ai le faʻamalositinoina o galuega i suesuega maualalo o le toto, o le manava manaia lelei o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei e vave faʻaitiitia ai lou toto.

  • Malolo, ufiufi ou mata. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le faʻamaʻi - o se tasi o mafuaʻaga autu o le maualuga.
  • Manava manava, fuafua e 5. Aua le inu faatasi ma lou fatafata, ae o lou manava. Ina ia pulea, tuu lou lima i luga - e tatau ona e lagona lou manava oso aʻe.
  • Ona toe feoai ma toe faitau i le 5.

O le manava loloto i totonu o le 3-5 minute o le a faʻapupulaina le toto i gaʻo uma o lou tino, e aofia ai lima. Ona o lenei mea, o le a faaitiitia le mamafa i totonu o vaa.

E mafai ona e taumafai e taofi lau manava pe a maeʻa mo le 8-10 sekone - filifili le faʻataʻitaʻiga o le gaoioiga e foliga mai e sili atu ona lelei ia te oe.

Auala e maualalo ai le toto maualuga e aunoa ma fualaau

Manatua: o auala o loʻo i luga e faʻaitiitia ai le mamafa i le fale o faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le taua o le "fasioti tagata lemu" e na o le fesoasoani a se fomaʻi e manaʻomia, ma mulimuli ma le maoaʻe i ana fautuaga.

Ae o loʻo i ai tala lelei. O le maualuga o le mamafa e matua aʻafia lava i le olaga. Ua lava lea e sui ai i se tulaga maloloina, ma o le maualuga o le maualuga o le a toe toso uma, pe o lou manaomia o vailaau o le a faʻaitiitia.

O le au atamamai o le sosaiete suʻesuʻega o le Mayo Clinic na tuufaatasia se lisi o auala e 10 e pulea ai le toto maualuga e aunoa ma vailaau o 10 suiga talafeagai i le olaga:

  1. Aveese le mamafa o le mamafa. O kilokone uma e leiloloa o le a faʻaitiitia ai lou mamafa e tusa ma le 1 le pito.
  2. Faamalositino e le aunoa. O lau filifiliga o mea faʻamalositino: ala uumi, taʻavale, uila, aau, siva. Tuʻu atu ia le itiiti ifo ma le 30 minute i le aso i nei gaoioiga. I lenei tulaga, o le a mafai ona faʻaititia le mamafa e se isi 5-8 points.
  3. Taumafa meaai maloloina. Tele fua, fualaau faisua, cereals (cereals), faʻaitiitia gaʻo, meaʻai talafeagai, pusa. O le toe iloiloina o le taumafataga o le a fesoasoani ia te oe e "toesea" mai le maualuga o le toto i le 11 points.
  4. Faʻaititia le aofaiga o masima i lau meaʻai. Le itiiti ifo i sina mea. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa i 5-6 points. Manatua: WHO ma isi tusitala faʻamatalaga O le Myth Myth - O le a le tele o le suauu E tatau ona e 'ai i le aso? ia le sili atu i le 1,500-2,300 mg o masima i le aso, e itiiti ifo i le sipuniti!
  5. Faatapulaa le aofaiga o le ava malosi. Ua lava lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau i le tasi mea inu i aso taitasi mo tamaitai pe lua mo alii. O le tasi meainu i lenei mataupu o le 350 ml o le pia poo le 150 ml o le uaina. Aua le sili atu i lenei fualaau, ma o lau mamafa o le a pa'ū ifo i le isi 4 mea.
  6. Tipi luga le ulaula. O sikareti taitasi e faaopoopo atu i ai le toto maualuga.
  7. Inu sina kofe. Ae ui i lea, o se vaega tele lea o se finauga, talu ai o loo faaauau pea ona talanoaina e saienitisi le aafiaga o kofe i le maualuga o le mamafa. O le mea moni, i nisi tagata o le caffeine e mafua ai le faateleina o le toto maualuga, ae o isi e le o matauina lenei aafiaga. Afai oe auai i le vaega muamua (siaki: fua le mamafa i luma o le kofe taofi ma 30 minute pe a maeʻa ona faatusatusa lea o faailoilo), e sili atu le musu i le inu.
  8. Taumafai e faʻaitiitia le faʻalavelave. O le atuatuvalega taimi o se tasi lea o faaosoosoga autu o le toto maualuga.
  9. Vaavaai lou toto maualuga i le fale ma talanoa lau fomaʻi i taimi uma. O le mataʻituina o le fale o le a fesoasoani e te malamalama atili ai i suiga o olaga ma mea e le aoga.
  10. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma uo mo le lagolago. Tuu atu ia latou iloa lou faafitauli ma ole atu mo se fesoasoani. O le tausia oe pele o le a faafaigofieina ai lau tauiviga ma faaitiitia le mafatia.

Vaega o le maualuga o le maualuga

O le faafitauli o le maualuga o le toto i aso nei e sili atu ona laitiiti, e aofia ai le tolu o le faitau aofaʻi o le lalolagi. O tagata matutua oe mafatia i le tele o suiga o le matutua e matua afaina ai i le toto maualuga. E masani lava, faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o tagata ua iai uma le faʻamaʻi pipisi, o togafitiga e manaʻomia ai le mauaina o vailaʻau maʻoti.

O vailaʻau uma i luga o vailaau faʻasolosolo e iai uma faʻasalaga ma lisi tetele o aʻafiaga, ae le mafai ona faʻamalo togafitiga. Ae ui i lea, e mafai ona e tausia metotia e faʻaitiitia ai le mamafa e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau, pe afai o le mamafa o faailoilo e le taua.

O se faailoga o le maualuga o le gaosiga i vailaau faafomai ua manatu o se mamafa e sili atu i le tuaoi o le 145-150 mm RT. Art. - tau faʻavae. O le diastolic indicator e tatau ona i ai ile 80-90 mm RT. Art., Ma le eseesega i le va o faʻamatalaga e lua o totonu ole 30-40 iunite.

O le faʻapipiʻiina o le Hypertonic, e faaopoopo atu i lagona le lelei, faʻatauvaʻaina le faʻaleagaina o le totoga, le faʻaitiitia o toto toto ma le tino atoa. O aʻafiaga o le aʻafiaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli i le gasegase o le cerebral, e oʻo ai i se osofaʻi fatu, e oo lava i le oti.

Faʻamaumauga o Faʻaititia Faʻamaumauga

Afai oe fafo o le siosiomaga masani, taumafai e alu vave le potu. A maeʻa i le ea, ia e savali i se saoasaoa, ae le vave tele. O le sologa lelei o le savali i totonu o le ea fou o le a fesoasoani pe afai o le paʻu o le mamafa o le taunuuga lea o le atuatuvale po o le gaioiga.

O nisi taimi e le mafai ona e aluese mai le avanoa, ona e maua ai lea o se nofoaga filemu e fai ai togafiti nei.

  1. Faʻalavelave oso. Fai sinamu manava, faʻavave lemu. A maeʻa faʻasalaga taʻitasi, faʻaauau lou manava. O le aʻoaʻoga a Yoga e fautuaina le manava i totonu, faitauina o mafaufauga e oʻo i le fa. Taumafai e fai se vevela, aumai le sikoa i le valu. O le manava atoa e aofia ai le kelei ma le manava o le manava o le a fesoasoani e faʻafilemuina ma faʻasaʻo le mamafa.
  2. Lafoaia o le ulu. A oe faʻaleleia, faʻaititia lou ulu i le mea e mafai ai ina ia latalata lou auvae i lou fatafata pe a mafai ai. I le lua pe tolu minute i lenei tulaga, e tatau ona e manavaina fua, ae lemu. O le faʻasalalauga e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le mamafa.
  3. Aafiaga i luga o fualaau. O le maso o le taliga e sili ona aoga, e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le masini e aunoa ma fualaau oona, e mafua ai i fua masani.

Ina ia vave taofia ia faailoga o le maualuga o le maualuga, e mafai ona e uu ou lima i le vai malulu. Ae ia faʻapuupuu, o ni nai minute e lava e le maua ai se malulu. E mafai foi ona fufuluina ou foliga ile vai malulu. E le fautuaina e fomaʻi le faʻaitiitia o le malosi o le malosi, o se suiga tele i le setete o se taufaamatau o se tali faigata.

Meaʻai mo Meaʻai mo Avanoa

Afai o loʻo aʻafia oe i aʻafiaga o le toto maualuga, o le faailoga lea mo se suiga i le olaga. Aloese mai le atuatuvale popole ma tulaga atuatuvale, taʻitaʻia se olaga fua, aveese le moe i le moe, ia gauai faapitoa i meaʻai. E faʻafefea ona 'ai:

  • Faʻaititia pe lafoai atoa le faʻaoga o masima, meaʻai e tele naua,
  • Faʻatau mea taumafa, mea ulaula, taumafa vevela, sui i mea manogi ma laau,
  • O le lisi e tatau ona taʻe, e aunoa ma le tele o meaʻai gaʻo ma suamalie, e aunoa ma le ava malosi ma meaʻai inu caffeinated,
  • Tuu meaai fiber e sili ona taua i le taumafataga, fiber o fualaau aina ma fualaau faisua fufulu toto, aua nei galo e uiga i fua o fatu gaʻo atoa,
  • Fiafia i vailaau masani - iʻa fagota, kalaka, polotini (lanu mūmū), aua neʻi galo e uiga i aʻa,
  • Faaaoga le suauu olive, apple cider vinegar,
  • E le mafai ona e faia e aunoa ma le aveina o vitamin B, faapea foi minerale - potassium (sana, kapisi, faʻi) ma le magnesium (seafood, beans, nuts).

O le lauti tiamata e sili ona aoga, e faʻamalieina atoatoa ai uiga o le maualuga ma le atherosclerosis.

Kefir ma se sipuni o le kinnamona e mafai ona avea ma fesoasoani e lei faamoemoeina e faasaga i le maualuga o le mamafa, ae e tatau ona e inu vave le paluga. O le mea autu e le o le gauai atu i le faatosinaga o le atuatuvale, ma afai e le mafai ona e aloese mai ai, taumafai e faatoafilemu ma faia mea e sili ona e fiafia i ai pe faʻaaoga, faʻaitiitia le toto toto.

Le mea e faʻaaoga i le fale

Mo maʻi gasegase, e aoga le taofi o le apple cider vinegar i le fale. I le taimi o le taofiofi o le mamafa, e lua tamai laulaau o meaʻai o susu i totonu, ona tuu lea i lalo o vae mo le sefulu minute. O le metotia tuai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga i le maualuga, faʻaitiitia le mamafa e toetoe 30 iunite.

E faʻafefea ona togafitia le vevela i tagata matutua i le faitau iinei.

O le faʻaaogāina o nila melati e lelei foʻi, e tuʻuina i luga o maso o le tamai povi, i le itu tauagavale. E mafai ona e faʻapipiʻi i tua o le ulu, ae ia le sili atu i le 20 minute. O lenei faiga e faʻaosofia ai le toto, faʻaitiitia ai le toto, ma o lona faʻafouina e faʻasalaina ai le toto.

O le seneturi o le poto masani o togafitiga masani e fesoasoani e taulima ai faailoga o le tele o faamai, e aofia ai le maualuga o le maualuga. O le a le mea e ofo atu e tagata faʻamalolo masani e vave faʻaititia ai le mamafa, tausisia masani, ma faʻamautu le tulaga o le maualuga o le maualuga?

  1. Faʻatauga o fatulaʻau fatu. O fatu ua mamago o le a faʻapalaina i le paʻu, lea e tolu taimi i le aso mo le afa o le sipuni. A uma le maualuga o le masina o togafitiga, o le a leai se mea e iloa ai o le maualuga o le toto.
  2. Vailaʻau vailaʻau. Tasi le lemon faatasi ma le moli e aunoa ma le aveeseina o le vevela. O se sipuniti o meaʻai suamalie e 'aina i aso uma ao leʻi' aʻai. O le pulupulu Citrus o le a le gata ina aveesea ai le tafe o le mamafa, ae e faamauoaina ai foi le tino ma vitamini.
  3. Vaʻaia vai. A oi ai i le fale, o le mafanafana mafanafana ma le masima masima ma le faaopoopoina o laʻau se lima o le suauʻu taua o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. O le umi o le taimi o le vai faʻafefe o le vai e sili atu i le 20 minute.
  4. Savalivali i soʻo se tau, malolo i se siosiomaga mālūlū, inu vailaʻau inu meainu - suamalie (paluga, ash), o le sua o le sukala e fesoasoani e faʻasaina le toto maualuga mo fafine maʻitaga. O fuamoa fuamoa fou e sili ona lelei i le faʻamaunuʻu olive.
  5. Lafoaʻi togafitiga. O le tulaga ese o le uaina a le ekalesia o lona malosi lea e aveesea ai le mamafa. Afai e te mautinoa o le uaina o le natura, 50 mg tolu taimi i le aso e le afaina ai. Ae o le ava malosi e le tatau ona faʻaleagaina, e tusa lava pe togafitiga.

E faʻapefea ona vave faʻasaʻo le mamafa e aunoa ma fualaau oona, pe a osofia faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa? Saunia se paluga faʻamalolo e ala i le faʻafefiloi i le tutusa o le ava malosi o valerian, motherwort, hawthorn, faʻaopoopo atu ia i latou.

E faʻafefea ona togafitia le toto maualuga

Faatasi ai ma togafitiga masani tau togafitiga, o togafitiga o fualaau oona ei ai isi mea faapipii. O teuteuga ma le faʻamalosia o aʻafiaga e saunia mai i laau masani. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O otaota e tatau ona faʻamavae lelei e tusa ai ma fautuaga i luga o le afifiina.

O le a le mea e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa:

  • O se faʻafefiloi o le elecampane ma oats ma le meli
  • O le pulu Peppermint e inu e pei o le la, e susu i latou i o latou ua, faʻafefeteina nofoaga na togafitia,
  • Tea mai fugalaau o laufanua (mumu) ufiufi infuse mo le lua itula ma ave se sutra poʻo le taimi e momoe ai,
  • Suauu ma le lili fatu faʻamaonia le tulaga o toto toto, ma fatuina fatu ma valerian ma stevia, faʻamalie lelei,
  • O le teuteu o le moa ma le rose vao e faaosofia ai le fatu, faaleleia o le toto, faʻamamaina toto toto,
  • Faʻafefete o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi - fatu o le fatu, fua o le hawthorn ma le mauga (aronia), vao vao, fugalaau ma mite,
  • Ouau faʻamalolo - ylang-ylang o le suāuʻu e lava e manava ai, faʻamalolo ma se moli poo le lavender e fesoasoani ai i se osofaʻiga o le maualuga, tachycardia,
  • O se ipu o le hibiscus tii o se vailaau mo gasegase maualuga, ma o se ipu vai suamalie ma le suamalie ma le suamalie o le a faʻasaoina ai oe mai le vevela.

Tuua Lau Faamatalaga