O le a le mea e oso mai ai le suka toto ma pe faapefea ona faʻaitiitia?

O le concentrate sugar sugar should be controlled not only by people who suffer from diabetes. Soʻo se tasi e tatau ona iloa le auala e faʻaosofia ai a latou kulūkose ina ia faʻaitiitia. O le tele o taimi, o le hyperglycemia ua faʻaalia ona o le faʻaititia o le gaioiga o le afi poʻo le faʻaleagaina o gaʻo poʻo mea suamalie.

E tele auala faʻapitoa e mafai ai e oe ona pulea le faʻamalosi o le suka. O togafitiga e faʻavae i vailaʻau e mafaufauina o le tele o auala eseese. I lona faʻaaogaina, e mafai ona faʻaititia le kulūkose mea uma lava, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, talu ai ona o le faʻaititia tele o le suka e mafai ona mafua ai le paʻu.

E taua foi le tau atu pe afai e tulai mai le toto toto, e matua faasaina le inuina o vailaau e aunoa ma le feutagai ma se endocrinologist. O fesuiaiga faifaipea i le kulūkose e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia e tutupu i ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

Glucose o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata. O suauʻu gaʻo ma gaʻo faʻapitoa e ulu atu i totonu o le toto vevela, mai le a? O lo latou gaogao e tupu mai i le vevela o puipui o le inumaga. Soo se vaa e pasi i totonu o le manava, toe faʻafoʻi le toto i le lua o le veli vevela, lea e tafe atu i le ate.

I totonu o le ate, ua tuufaatasia ai gaʻo, ma mulimuli ane ua faʻauʻuina i lalo i ituaiga suga eseese. O le kulukose o loʻo aʻafia ai i gaioiga o meaola oona, e faʻaaogaina e fausia ai kalorie e talafeagai mo le gaioiga o le tele o siama. O le faagasologa e faʻaauau pea, ae i le po o le ate e sili ona galue malosi pe a malolo pe moe se tagata.

O le vaega pito sili ona malosi o le malosi e faʻaalu faʻafuaseʻi i le toe faʻaleleia o le tino, pe o lona malosi faʻaalu i le aso atoa. O le totoe o le gaosiga o le malosi e avea ma glycogen, lea e le o faʻaumatia. O le meaola e tumau pea le faʻaagaga ina ia mafai ai e le tino ona faʻaaoga le malosi faʻaagaga pe a manaʻomia vave.

O le aofaʻi o le kulukose o loʻo faʻasolosolo lava ona pulea e faʻafesoʻotaʻi namu taitasi, lea e faʻapipiʻi i totonu o le faiʻai ma e fesoasoani foi i le pituitary gland. O le pituitary gland, i le isi itu, o le autu autu lea e faaosofia ai le galuega o vaega uma o le endocrine system.

O le pituitary gland e faʻafeiloaʻi ai se lagona faʻapitoa mo le namu i le pancreas, o le tali lea o le gaosia o le manaʻomia o le inisalini. O lenei hormone muamua na "galulue faatasi" ma le ate. O le faʻamalosiaga mo le gaosiga o le inisalini e faʻamauina o le faatelevaveina o le tau o le malosi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina le malosi faʻaletino, o le aʻafiaga o tulaga faigata, ma isi mea. I le faʻaopoopoga, o le malosi e faʻaalu i le taimi o le mafaufau, ma e tatau foi ona faamautinoa le masani o le faagasologa o fualaau otaota.

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka pe na o le hyperglycemia, e mafua ai le faʻaleagaina o le filifili o fesoʻotaiga vavavevave, lea e faalagolago foi i ai le glucose.

O le mafuaaga lea i le plasma toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le sugar sugar concentration e masani ona sili atu ona mamafa, talu ai e le mafai ona liua i calories.

O le a le gaʻo masani o le suka?

Mo le fuafuaina o le masani o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo i ai nisi, ae o le faʻatulagaina o faʻatulagaga. O le auiliiliga e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao. I lenei tulaga, o le faailo e le tatau ona alu i tua atu o le 3.3 - 5.5 mmol / L. O le tulafono faʻapitoa e faʻaaoga tutusa i alii ma tamaitai e 14 i le 65 tausaga.

A uma le taumafataga, pe a uma le tolusefulu minute, e sili atu le tele o le faailo, pe a maeʻa le itula ona oʻo atu lea i le maualuga ma na o le lua i le tolu itula e mafai ai e le tino o se tagata soifua maloloina ona faʻaititia i le masani. E taua foi le maitauina o le faateleina o le faateleina o le kulukose e mafai foi ona afua mai i le faamalositino faaletino puupuu. I le taimi lava e tasi, o taʻaloga umi, i se isi itu, faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le manaʻoga e faʻaitiitia le maualuga o le suka e mafai foi ona aliali mai pe a iai se avanoa e faʻaleagaina ai le ate po o le taumafaina tele o meaʻai gaʻo, tulaga faigata o le maualuga o le adrenaline ma isi.

I le isi itu, e mafai ona matauina le suka i le taimi e sili atu ai le tui o le inisalini, faatasi ai ma le umi o le matelaina, faapea foi ma le gaosia o hormones e le lava, lea o loo i ai le gaioiga o le thyroid po o slander.

Faailoga o le hyperglycemia

Ae e te lei mafaufau i le auala e faʻaititia ai le maualuga o le toto suka, e tatau ona e faamasani i faailoga iloga o le hyperglycemia. O le aso ao leʻi faia le foaʻi, e tatau ona e taitaia se ituaiga soifua masani, e pei o le vaiaso pe lua muamua atu, ina ia saʻo le ata faafomai. E na o le auala lenei o le a mafai ai e le endocrinologist ona iloiloina ma le faamoemoeina le tala faʻasolopito o maʻi ma faʻataʻitaʻiga o suʻega.

O le mea moni o le maualuga o le suka suka maualuga e mafai foi ona fai pe afai o le maʻi e foliga mai o faʻamaʻi nei:

  1. Suafa e le faʻavaivaia. Faatasi ai ma le hyperglycemia, e fia inu le tagata maʻi i taimi uma, o le fia inuinu e toetoe lava a le mafai. A amata ona tulaʻi mai le maualuga o le kulukose, o le a amata ona sili atu le malosi o gaʻo, e pei ona taumafai le tino e aveese le suka maualuga i le urine.
  2. O le tele o le inu o le tino e mafua ai le faia soo. E le gata i lea, e mafai foi ona tatou talanoa e uiga i le faateleina o le faateleina o le tele o le urine ese, lea e faapitoa le matauina i le po.
  3. O le tagata gasegase e faʻaleagaina e le faʻaaogaina faifaipea. O tamaitai e masani lava ona faitio i le le fiafia i totonu o le potu.
  4. O le tagata maʻi e lagona le vaivai o le musika mai le maualuga o le suka, e tusa lava pe le maua e lona tino le gaioiga faaletino. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o le kulukose, lea e sili atu nai lo le mea e tatau ai i le tino, e le mafai ona ulu i totonu o sela ina ia tumu i le malosi.
  5. Ole lima o le tagata maʻi e faʻafuaseʻi ona paʻu, e mafai foi ona tupu le fula.
  6. Tesea.
  7. E masani lava o le faateleina o le suka e mafai ona mafua ai faafitauli tau vaʻai. O mata o le tagata maʻi e ufiufiina i se ufimata o le puao, e susulu pe faʻafeiloaʻi ai le vaʻalele i mata.
  8. O le paʻu o le tagata maʻi e mimiti lava, na maua uma e manuʻa faʻamaʻi mo se taimi umi lava, o lea i lea vaitaimi o maʻi faʻaleagaina poʻo faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻatasi ma i latou.
  9. A oʻo i luga le suka o le toto, e masani lava ona maua e le maʻi le faʻafitauli i le mamafa tele, pe, i se isi itu, ua matua leiloa le mamafa.

O faʻamaoniga taitasi e mafai ona tupu pe taʻitoʻatasi pe faʻatasi ma le vaega o totoe. O le mafuaʻaga lea, pe a oʻo mai uluaʻi faʻailoga mataʻutia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist o le a faia uma suʻesuʻega talafeagai ma faʻatonuina se fuafuaga togafitiga.

O aʻafiaga ogaoga e mafai ona maua mai le maualuga o le suka, lea e le amanaiaina.

Meaʻai mo le hyperglycemia

O le togafitiga o le a le maua ai ni uiga lelei pe a le tausisia e le tagata maʻi se meaʻai. O le sini autu o meaʻai faafomaʻi o le faʻaitiitia lea o le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino faatasi ai ma mea taumafa taumafa. E tatau i le tagata gasegase ona faʻamalo mai lana lisi o mea uma e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻatautaia, mo se faʻataʻitaʻiga, falaoa paʻepaʻe, pasta, sukalati ma isi suamalie.

O le a le meaai saʻo ma le auala e tufatufaina ai? E fautuaina e faʻaaoga na o na oloa e iai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto. O nei oloa e aofia ai tamato, kukama, asparagus, cucumama, eggplant, pauki ma isi. E mafai e le maʻisuka ona saogalemu i le laasaga togafiti Numera 9, lea e fesoasoani foi e taulima lelei ai le mamafa o le mamafa.

O le le lava o selu e mafai ona faia mo le faʻaaogaina o se suauu. Soo se sauniuniga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Aspartame, Sucrasit, Saccharin ma isi mea, e atoatoa. Ae o le tagata gasegase e tatau ona saunia mo le mea moni e faʻapea, o tupe uma o lisi o loʻo i ai le itu. Latou te faʻaosofia se lagona malosi o le matelaina, tusa lava pe a uma ona 'ai.

O le mafuaaga lea e fautuaina ai e endocrinologists le tuuina atu o mea e sili ona fiafia i ai suka o le natura moni. Mo se faataitaiga, o le meli, fructose, sorbitol, poo le xylitol e mafai ona faʻaaoga nai lo le suka. Ae ui i lea, o ia mea e le mafai ona ave e le tagata maʻi e aunoa ma le vaavaaiga faafomaʻi, aua e mafai ona mafua ai le gaogao po o le manava.

Ole fua o aso uma ole suamalie masani e talanoa ma lau fomaʻi.

Fomaʻi togafitiga

O le Hyperglycemia, o se tulafono, e togafitia ma le faʻaaogaina o togafitiga fualaau faasaina. O le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina i fualaau oona lea e mafua ai ona paʻu le suka. E vaevaeina i latou i ni vaega se tolu:

  1. O mea e maua mai le sulfanylureas, e aofia ai Glibenclamyl, Gliclazide ma isi mea, faʻaitiitia le faʻatonuga o le kulūkose malie, galue i le aso atoa. Ina ia mafai ai ona osofaʻi oso i luga o le suka toto, e tatau ona e ave ni papamaa se lua o fualaau faasaina i aso uma.
  2. O le vaega o biguanides e sili atu le alofa, e aofia ai Siofor, Glyukofazh ma isi. O fualaau oona e faia i foliga o laumei, ma o loʻo faʻaalia foi i le gaioiga o se ituaiga faaumiumi.
  3. O le inisalini o se vaega tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka. E faʻamaonia e se tagata faʻateʻomaʻo le togafitiga pe afai o le iai o le inisalini ua le mautonu. E faʻaaogaina se vailaʻau e faʻaaoga ai le inisalini. I se coma, o fualaau oona i totonu o lenei vaega e mafai ona faia faʻatasi ma le le mautonu.

O le vailaʻau o le vailaau faatonuina ua fuafuaina foi e le fomaʻi, talu ai e faalagolago i le tele o mea taua, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le aofaiga o gaoioiga faaletino na maua, i luga o le maualuga o le suka i le urine ma isi.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E iai foʻi auala iloga e faʻaititia ai lou suka toto. O ia mea uma e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o fualaau aina ma meaʻai eseese i totonu o puipui o le fale.

Faatasi ai ma i latou, e mafai e se tasi ona iloa nisi o fuainumera masani e sili ona lelei ma o lea la e lauiloa:

  1. Faatasi ai ma le hyperglycemia mo le 'aiga o le taeao, e tatau ona e' ai le falalati. O lenei ituaiga o cereal e mafai ai ona e pulea le kulukose i le gasologa o le aso. O le mea autu o le kuka lelei lea o le pulu. E tatau ona fufuluina le gaʻo, ona faʻafeu ai lea i totonu o se falai e aunoa ma le faʻaaogaina o suauu, ona faʻafefete lea i le falaoamata. I le po, e lua laulau sipuni o le falaoamata ua maua e tatau ona sasaa ma lefir ma tuʻu ai seia oʻo i le taeao. A maeʻa le 'aiga o le taeao, ona faʻasaina lea o le malemama mo le itula.
  2. Blueberries o se mea gaosi meaai lelei. O le pipi e iai le myrtillin, o lona uiga e pei o le inisalini, o lona uiga, o le tino e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E mafai e le maʻisuka ona 'aina fualaau fou pe faʻasalalauina, faʻapea foi ma le kukaina o suka e leai se suka mo latou lava.
  3. O le sua o le oona e tatau ona faʻaumatia i totonu o se sipuni vaʻavaʻai saʻo aʻo leʻi faia meaai. Onion infusion e fesoasoani foi. E tatau ona tipi le aniani i ni fasi vaega laiti ma faatumu i se ipu vai. Mo le fofo i le faʻaaogaina, o le a alu ai le tele o itula. O onions mo le maʻisuka e aoga e tusa lava pe o le a.
  4. O suamalie o fualaʻau, e aofia ai le zucini, tilo, tamato, kāloti, sua tīpolo, ma isi mea, o le a matua taulimaina le galuega. Inu ia meainu e tatau ona i ai i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao faagasolo le aso ao le i faia taumafataga.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le toto toto, lea e mafua mai i nisi mafuaʻaga, e masani lava ona faʻaaogaina le tele o fua o vailaʻau faʻapitoa. Ae ui i lea, o ia togafitiga e tatau foi ona mataituina e se endocrinologist, talu ai o le togafitiga saʻo e faalagolago i le anoanoaʻi o mea. I le aluga o taimi, o le kulukose e mafai ona le toe tulaʻi.

Mo metotia e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, vaai le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga