Mumiyo ma le maʻisuka

A oʻo mai i le togafitiga o le maʻisuka maualuga o le lua poʻo le muamua ituaiga, e faigata ona maua se fualaau sili atu ona aoga nai lo tina.

O le aoga sili o le fualaau faasaina e mafai ona taʻua o le mea muamua lava o le atinaʻeina o le maʻi, e mafai ona faʻaaogaina i se auala faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, e tuʻufaʻatasia ma se pamu insulin.

O le mea moni, o se maʻi maualuga o le maʻisuka e manaʻomia se togafitiga ogaoga, ae e le tatau ona e galo e uiga i faamanuiaga o le mummy. O le gaioiga o le fualaau faasaina e faʻamoemoe e toe faʻafoisia le tino.

Taunuuga o Mea

O lea, e mafai ona togafitia le maʻisuka i le faʻaaogaina o se vailaʻau? O le tina e maua i le maʻisuka ei ai le numera e le iʻu o uiga e mafai ona lelei ai togafitiga. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina mo na o ni faamoemoega faapitoa se tolu e fesoasoani e taulima ai se faʻamaʻi faʻatuʻi:

  • Feteenaʻi le mamafa. E masani lava, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e mamafa tele. O le mafuaʻaga lea mo le puipuia o le faʻamaʻi e matua taua lava mo i latou ona aveesea le mamafa.
  • Faamamaina atoatoa o le tino o le tagata.
  • Faʻavaveina o le faʻamalolo o le faʻamalolo. O le tele o ituaiga o maʻisuka eo mai faatasi ma le faʻaalia mai o maʻi pipisi, lea e faigata ona togafitia. E le gata i lea, e taua le iloa o soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e faʻamalolo mo se taimi umi.

O le mafuaʻaga lea e matua aoga tele ai le mummy ituaiga 2 ma le maʻisuka. O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalosi poʻo lona siʻosiʻese e faʻaitiitia ai le suka o le toto, e fesoasoani ai i le foia lelei o faʻamaʻi pipisi o le endocrin system.

E taua le iloa o tulaga taʻitasi o le faʻamaʻi o le tagata lava ia, ae o le mummy, pe afai e le mafai ona toe faʻafoʻi atoatoa, o le a faʻaitiitia ai le tikeri o le faʻaalia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

Suʻeina o le maʻisuka a tina:

  1. Faʻaititia le kulūkose.
  2. Faʻasolo le taimi o le urination.
  3. Faʻaitiitia le lagona o le le fia inu.
  4. O le a fesoasoani i le tau faasaga i le vaivai tele.

Suesuega ua faamaonia ai le tele o gasegase i le taimi lava na amata ai le mummy tusi le leai o se ulu ulu, o le faaitiitia o le fulafula, ma le faatulagaina lelei o le malosi. Ae peitai, e matua faasaina le amata ona inu le fualaau faasaina e aunoa ma le faitauina muamua o faatonuga, faapea foi le leai o se fautuaga faafomai.

O mea faʻamalolo o le mummy e aofia ai ona uiga. Le fualaau faasaina:

  • Le faʻamaonia. O le faʻateleina o le faʻalauteleina o minerale ma ituaiga uma o vitamini e mafai ona faʻaleleia ai mea puipui o le tino.
  • Antimicrobial. Alkaloids ma flavonoids e taua o vailaau faʻamaʻi masani e aʻafia ai siama eseese e ono faʻaleagaina ai le pancreas.
  • Aneti-inflammatory. O Mumiye e le gata na te taofia le taulaʻi o le mumū, ae faaitiitia ai foi le fulafula, ma faaitiitia ai foi le fiva i le vaega aafia. E taua lenei mea mo tagata gasegase oe, o loʻo maua i le maʻisuka, e afaina ai foi mai le pancreatitis.
  • Faʻafouina. O vailaʻau gaʻo ma puluvaga fesoasoani e faʻafouina le faʻamaʻoina o suauu B i le pancreas.
  • Glycemic. O le gaosiga faaopoopo o le inisalini oona e mafai ai e oe ona faʻaititia le suka.

Talosaga talosaga

O le mauga mo le maʻisuka na faia e le natura lava ia, o lea e matua taua ai le faʻaaogaina o lona malosiaga masani e togafitia ai se maʻi ogaoga faapena. O le togafiti sili ona lelei, o le mea moni, o se mummy i lona natura masani.

O fualaau uma e ofoina mai e kamupani vailaau mo togafitiga e ofoina atu ai se vaifofo ua maea ona togafitia. I le faaopoopo atu, mo le gaosia o laupepa, o le sauniuniga e faʻatinoina e faʻaaogaina ai se siʻosiʻomaga na faia ai se faʻagasologa o le faamamaina o vailaʻau.

E leai se faʻamatalaga e tasi mo togafitiga o le maʻisuka, peitaʻi, o se vailaau faapitoa o le vailaʻau i soo se laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le a fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi. O le vailaʻau e faʻamautuina ai le paʻu, faʻamautu ai faiga faʻasolosolo ma isi.

E tele polokalame faʻafeiloaʻiga:

O fua faʻamaufaʻailoga e tatau ona faia i se aofaiga o le 0.5 kalama. O se fasi mummy i lenei tulaga e le sili atu i le tele o le ulu o le au. E mafai ona e vavae ese mai le faʻaaogaina o se naifi poo ni tongs. Ona solo lea o le mummy i le 500 kalama vai. Ina ia faʻaleleia le togafitiga faafomaʻi, e fautuaina e inuina le fualaau faasaina i le susu.

O le faʻaitiitia o le toto toto, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tele o le vai e faʻaalu i le aso, e tatau ona faʻamavae le 0.2 kilokalama o le mummy i le vai faʻafefe. O le iuga e tatau ona inu i le tasi aso mo le lua taimi, pe a maeʻa ona faia lea o le lima aso malolo. O le vasega e tumau seia oʻo i le maʻi i le tele o mea inu 12 kalama o fualaau faasaina.

Mo tagata mamaʻi ua maua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o loʻo i ai se isi polokalame. 3.5 kalama o le vailaʻau e tatau ona faʻafefiloi ma le 0.5 lita o le vai. O le meafaigaluega e tatau ona onā mo aso e sefulu, tasi sipuni sipuni, ona sefulu aso ma le afa kafa punetini ma lima aso ma le afa kapu punetini. E tatau ona i ai se lima aso malolo i le va o vasega. O lea e mafai ai ona e fofoina atoatoa le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le puipuiga muamua o le maʻisuka, e tatau ona ave le 0.2 kalama o le faʻasaʻo faalua i le aso. E sili atu ona lelei le inuina o le fualaau faasaina 1.5 itula aʻo leʻi faia se taumafataga. Ina ia faʻamalosia le gaioiga, e tatau lava ona e faia ni taʻaloga se lima, e tofu le 10 aso ma aso e lima, ma le lima aso malolo.

E taua le matauina o le fualaau faasaina ua lelei le taliaina. E faapitoa lava le fautuaina mo tagata o loʻo aʻafia, e aofia ai maʻie mamaʻi, o loʻo feagai ma le faʻalavelave, ma isi.

O le maʻisuka, o lona tulaga ua faasolosolo malie ona leaga, e tatau ona faʻamavaeina le fa kalama o le mummy i le luasefulu punetini o le vai. O le vaifofo e tatau ona inu i le tolu itula pe a uma ona 'ai, faatolu i le aso. E tatau ona e inu se tasi sipuni sipuni o le vailaʻau, ona inu ai lea i le sua fou. O le togafitiga e na o le sefulu aso. I le aotelega, e ono vasega e tatau ona toe faia i aso e sefulu aso.

A maʻi se tagata maʻi mai faʻalavelave o le gastrointestinal tract (e masani lava ona tuʻuina 1 le maʻisuka), lea e faʻaalia i le fausiaina o maʻi suka i luga o le mucosa, e tatau ona ia faateleina le fua o le mummy i le 6 kalama i le aso. Ole faʻamaʻaloga o le mauga e faʻamalolo ai maʻi ogaoga i ni nai aso.

O se avanoa moni lea e fesoasoani ai i le tino, o lea e mafai ai ona e faʻamalosia atili le gaioiga o se taumafataga maloloina e mafai ona toe faʻafoʻi ai le metabolism.

Aʻo ou faʻaalia le tele o iloiloga, o togafitiga e faʻatasi ma le taliaina o le tina e masani lava ona le maua ai le tiga, ma le itiiti ifo o aʻafiaga ma faʻafitauli.

Contraindications

E i ai le tele o faʻailoga pe afai e le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e puipuia pe togafitia ai le maʻisuka. Faatasi ai ma:

  1. Faʻasalaga taʻitasi i le vailaʻau.
  2. E faʻasaina le mauaina o faʻailoga mo tamaiti e oʻo atu i le tausaga.
  3. E le mafai ona e inuina le fualaau faasaina i tagata gasegase o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o Addison, o maʻi e aʻafia ai matala, o le kanesa.
  4. O fafine fananau ma faʻamalosi fafine e paʻu foi i lalo o le faʻasa.

Aʻo leʻioʻo le tagata gasegase mo se taimi uumi i togafitiga o le maʻisuka, lea na atiaeina i le vaega mulimuli, e masani ona logoina faailoga. I lenei tulaga, o le mummy e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa e pei o se sui. E taua foi le aua nei faʻaalu le vasega, aua nei faʻaosoina le atinaʻe poʻo le faalauteleina o le togafitiga.

Afai e te le mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa i faatonuga, poʻo le le amanaiaina o fautuaga a le endocrinologist, e mafai ona e faʻaleagaina le tulaga. O le mea moni o le mummy e fai ma vaisu. O le mafuaaga lena o lisi o lisi o loʻo taʻu mai ai le umi o vasega taʻitasi, faʻapea foi le umi o le vaeluaina i le va oi latou. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻapea foi ona talanoa e uiga i mea lelei uma a le mummy.

Mo le maʻisuka, o ia lea o loʻo agai i luma le tulaga agai i le faʻaitiitia o le soifua manuia ma le faʻamalosia o uiga, o le polokalame ua maeʻa ona atiaʻe:

4 g o le vailaʻau ua solo i le 20 tbsp. vai i le vevela o le potu. Aumai meaʻai 3 itula, tolu taimi i le aso. Inu 1 sipunipuni, inu vai inu fou. O togafitiga e 10 aso, ave se malologa o le 10 aso, ma toe amataina se aso e 10-aso. E mafai ona e toe faia i le 6 vasega.

O aʻafiaga o le inisalini e mafua mai i manu e mafua ai ona tali mai le tino. O se allergy i le maʻisuka e faʻaalia i mumu mumu i luga o le paʻu o vae ma le manava. I lenei tulaga, o auala o togafitiga aloaia e faavae i luga o le toomaga o le sasaina, ae le o le togafitiga o le allergy lava ia. Ae mo le mummy, e mafai e le meafaigaluega ona faʻafaigofieina le manatu o le tino e uiga i le pala o le palatini o le inisalini. Ina ia faia lenei mea, o le maualuga o le mauga e ave e tusa ai ma le polokalame: 5 g o le vailaau o le a faʻavaivai i le 500 ml o le vai, inu 100 ml tolu taimi i le aso. E taua le suʻeina o le mummy i le taimi muamua aʻo leʻi 'aʻai, e sili atu ma le afa itula.

Afai o siama gastrointestinal ua maitauina i le tino o le maʻi suka i luga o le mucosa, faʻalautele le fua faatatau o le mummy ua faʻamaʻapeʻapeina i le 6 g ma inu se sipuni tele tolu taimi i le aso. O le aʻafiaga o le mauga i luga o manua e manaia: o le uluaʻi faʻamalolo i ni nai aso. I lenei tulaga, e tatau i le tino ona fesoasoani i le meaai. Mo se maʻi suka, o le lelei sili ona lelei o le taeao o le oatmeal poʻo le buckwheat. O le mea lea, o le togafitiga ua faʻavave ona o le faʻamaopoopoina o gaioiga o le gastrointestinal tract: meaʻai lelei, o le faʻaaogaina o mummy i le aofai atoa o le faʻamalolo o maʻi suka ma le toe faʻaleleia o le metabolism i se taimi pupuu.

Mea aoga o le mummy

E faia tama e ala i mea e mumusu e pei o le oneone, manoa manu, laupapa, fatu, fulufulu, ma isi mea. E le gata i lea, o lenei faagasologa e le o se mea faʻaleagaina, ae o le natura, e faʻavae i luga o le malosi o le vevela vevela, matagi ma isi mea e tulaʻi mai. O le mea lea, o se minerale masani ma se tuufaatasiga o vailaau oona ua fausia. Ma o le mummy o loʻo galue i vaeluaga ma gaogao o papa, mauga.

O le faʻamalologa e maua ona o le tulaga tulaga ese o le mummy. O loʻo i ai se vaega atoa o vitamini (C, E, K, ma isi mea), tuufaatasiga o le amino, tele o micro ma macro. O nei mea uma i totonu o le faʻalavelave e iai na aoga aoga:

  • faʻafetai i vailaau faʻamaʻi ma alkaloids, o vailaau faʻaleaganuʻu masani, o le mummy e fai ai antimicrobially, faʻaleagaina mea leaga faʻaleagaina,
  • Imunomodulatory aafiaga mo le tino atoa - ua faateleina le leo ma le puipuia o galuega, e mafua ai ona mafai e siaki ona taulimaina maʻi,
  • aafiaga o le hypoglycemic - faafetai i le arginine, o le faʻasaʻolotoina o inisalini oona e faʻaosofia,
  • toe faʻafouina o sela ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ona o le mummy o loʻo i ai gaʻo gaʻo ma palatini,
  • faʻasalaga o faiga faʻaletonu ma le faʻamalosia o latou foci,
  • le tuueseina o le fula,
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • fesoasoani i le paʻu o le mamafa
  • tulaga lautele tulaga faaleleia,
  • afaina i le migraines.

O le tina e maua i le maʻisuka e le gata ina mafai ona faʻaaoga, ae e tatau foi. Talu ai ona o se minerale masani lea ei ai mea taua e taulai i le faaitiitia o le le lelei o faailoga o le faamai, faapea foi le togafitia ma le tuusao o le maualuga o le suka.

Faʻatasi ma lenei faʻamaʻi o le gasegase, vaivai, oso i le toto, eleʻa masani, fia inu, migraine, ma le fula. O se tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi, ae o le mea sili ona taua o le maualuga o le inisalini ma le suka. E mafai e le tina ona faʻaititia le mamafa o nei mea le lelei.

Mai lenei vitio o le ae iloa ai foliga o le mummy, oa meatotino o ia ia ma pe faapefea ona filifili saʻo ina ia aua le tautevateva i luga o se oloa le aoga. I le taimi o le fesiitaiga i lalo o le laboratory, na faia ai se suesuega faasaienitisi e suʻesuʻe le tuufaatasiga o vailaau o ituaiga mumamu:

Le faʻaogaina o mumumu i le maʻisuka

E i ai tulaga faʻapitoa mo faʻamaʻi mo le maʻisuka:

  1. O lenei fua mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo le 0.5 lita o le vai vevela e te manaomia 18 g o se minerale lea e solo lelei. E tatau ona e inuina le vaifofo e tolu taimi i le aso mo le 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. I se tasi taimi e tatau ona e inu se sipuni suamalie. O le umi ole togafitiga e 10 aso.
  2. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e ono itiiti le fua, aemaise i le amataga. Vaevae le 7 kalama o le mummy i se lita o vai. Faʻafofoga leotele 1 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 10 aso. Ona malolo ai lea o le 5-aso, ona faʻateleina lea o le meaʻai - inu le 15 aso ile 1.5 tbsp.
  3. Afai o le maʻisuka e ave insulin o le natura moni, e mafai ona matauina se tali o le maʻi. I lenei tulaga, ua vaʻaia le mummy i se auala ese. Mo le 0.5 lita o le vai o le ae manaomia ai le 5 kalama o minerale. E faʻaaoga i totonu 3 taimi i le aso i le afa o le ipu malamalama.

Fautuaga aoga ma taua mo le faʻaaogaina o masi mo le maʻisuka:

  • afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le paʻu o le paʻu, o le fofo o le a fesoasoani, ae o le ae inu i le susu po o le sua o le suamalie fou,
  • e manaʻomia le faʻaaogaina o le mumma i le maʻisuka vae,
  • o le taunuuga muamua o le ae matauina i le faaiuga o le vasega o togafitiga,
  • matua tausisia le tuʻuina atu o fua,
  • ia mautinoa e faamaoti le fua faatatau o le taliaina ma le umi o le vasega ma le endocrinologist,
  • E matua faasaina le auai i le togafitiga faaletagata lava ia.

E masani lava, o le mummy pe a faʻaleagaina e mafua ai le gaioiga. Aua e te fefe. I lenei tulaga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le fufuluina o le oloa i le susu po o le vai.

Faʻafefea ona faʻaaogaina le mummy e puipuia ai le maʻisuka

Ina ia puipuia le maʻisuka, o le ae manaomia le vai ma se mummy. Tuu le 8 kalama o le mummy i le 40 tbsp. vai vevela. Faʻasalaga lelei. O lenei vailaau ua fuafuaina mo le 2 atopa - i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.

O le umi ole vasega o le puipuiga e 15 aso. Ona manaʻomia lea e oe se 10 aso malolo ma toe fai le kosi. Ia manatua e 3-4 itula e tatau ona alu i le va o se taumafataga afiafi ma se vaifofo togafitiga.

O le a le mummy

O lenei mea masani o le organomineral mea e masani ona faʻaaoga i isi vailaʻau. E aofia ai ni vaega o se mea malulu ma le mausali, lea e mafai ona palasitisi pe faigofie foi ona momotu. E aofia ai vaega o mea totino, mineral ma manu.

I le tuufaatasiga, o vaega elemene e fatuina ai se manogi faapitoa. O le faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiina o le mummy e leʻi suʻesuʻeina i lenei aso.

E maua mai le vailaʻau i vaega mauga e maua ai pi i le tele o numera. O lenei mea ola e fafaga i nectars, laau. O oloa oa latou meaola e faʻaputuina i nofoaga eseese, faʻaauau le faagasologa o le faʻamalosi i lalo o le malosi o microclimate. O le mea lea, o se mummy ua faia.

  • O mea malie e fai ai le mummy e pei o le penicillin, aveese faʻamaʻi pipisi, togafiti faʻamaʻi, ma le gasegase. Fesoasoani e feagai ma se malulu malulu, faʻafitauli pipisi o le tino.
  • Faaaogaina e togafitia ai le anemia ma faateleina le maualuga o le hemoglobin. Ua maualuga le maualuga o le toto toto, ua sili atu ona lelei le totoina o totoga i totonu. O vaega fesoasoani i le gaʻo o le ponaivi e maua ai le toto.
  • E faʻaaogaina le tina i le togafitiga o le tele o faʻafitauli o le neurology. O le galuega o le faʻaoga o le tino, e taofia ai le tupu o le maʻisuka vae. O vaega e fesoasoani i le faʻasologa o DNA.
  • Ua faateleina le toto toto, faʻaleleia le metabolism, ua sili atu le lelei o le totoina o le toto i le toto, maualuga le atherosclerosis. O le toto o le toto e masani lava, o le tachycardia e togafitia, ua toe faʻaleleia le uaua o le fatu.
  • O galuega puipui o le tino ua faamalosia. E masani ona faʻaaogaina tina i falemaʻi a tamaiti.

Faaaoga mo le maʻisuka

O le tina e ave i ni vaega laiti. 18 g ua soloia i le 0.5 l o vai mama.O na meainu e faʻaalu i le afa itula ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le 1.5 tsp. i totonu o le 10 aso. A maʻi se tasi i le taimi e ave ai, e fufulu le mummy i le susu ma maualalo ifo le pasene o mea oona.

Faʻaoga mo le puipuia:

  • 4 g mummy,
  • 20 tbsp. fale o vai vevela
  • ua faʻamavae le vailaʻau, faʻaaoga i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi mo le 1 tbsp. pepelo
  • 3 itula e tatau ona pasia pe'ā uma ona 'ai
  • o le togafitiga e 15 aso mulimuli ane, ona amata loa lea o se malologa o le itiiti ifo i le 10 aso.

O le aafiaga muamua o togafitiga e aliali mai i le maea ai o le 1-2 masina. E tele naua mea e maua mai i luma o le faʻamagaloina, e faʻaalia ai le faigata o le maʻisuka. I nei faʻaaliga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i tagata tomai faapitoa o loʻo fesoasoani e faʻaitiitia le amataga o faʻamaoniga pe ausia ai le faʻamalolo umi o le maʻi.

O le taulaiga tele e totogi i le sao atoatoa; o le solia o tulafono e taʻitaʻia ai i faʻafitauli. O le mea lea, e tatau ona matua usitai i fautuaga a fomaʻi.

O tagata ua i ai se faʻasologa o mea ua fautuaina e fautuaina e faʻaaoga le mummy mo le puipuiga. E leʻi suʻesuʻeina mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae o nisi mea e faʻaalia ai se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka. Faʻataʻitaʻiga fomaʻi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa o faafitauli e tupu. E tele taimi e maua ai se faʻamaʻi. Ina ia puipuia i latou lava mai le tulaʻi mai ma le atinaʻe mulimuli ane o se maʻi faʻapitoa, o le mamafa e masani ona mataitu, e aofia ai ma le fesoasoani a le mummy.

Mumiyo tuufaatasia

Mumiyo o se meafaigaluega faʻapitoa lea e fesoasoani i le faʻasolosolo faʻamaʻi eseese. O le oloa o loʻo aofia ai vaega masani faʻapitoa e aʻafia ai le tino. O le elemene lava ia i totonu o papa ma ogaoga loloto.

O le mita e aofia ai vaega nei:

  1. O isi minerale e aʻafia ai le tino.
  2. Taʻitaʻi, iron, manganese ma cobalt.
  3. Ole suāsusu taua.
  4. Bee venom.
  5. Se seti tele o vitamini.

E pei ona mafai ona e malamalama, o le a aoga tele le vailaʻau mo le maʻisuka, aua e faʻapipiʻi ai le tino ma minerale talafeagai ma vitamini. Faatasi ai ma le sao saʻo, o le a mafai ona ausia ni taunuuga sili ona lelei ma puipuia ai le leaga o le soifua manuia.

O le a se aafiaga o le mummy

O le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le auala tonu e aʻafia ai le tino i le tino. O le vailaʻau i lona atoaga e lelei ona iloa e le tino ma e tele ni aafiaga lelei. Muamua, e maualalo ai le toto suka. E le gata i lea, o lenei vaega e faʻaitiitia ai le fia inu lea e masani ona mafatia ai gasegase. O Mumiyo e faʻavaivaia le vaivai o le tino, ma togafitia ai foi migraines. E taua le matauina o le fualaau faasaina e matua aoga lava i le i ai o le edema, aua e vave lava ona aveeseina.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le mummy o le faʻasaʻoina o le toto ma faʻaitiitia ai le afu. O le tagata atoa o le a amata ona lagona le lelei, vaivai atili ma faitioina le itiiti ifo e uiga i uiga o le maʻisuka.

Mumiyo e aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi, e mafai vave ona e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, ma puipuia ai foi le toe gaʻo. E pei ona e iloa, e masani ona maua e tagata le tele o le mamafa e mafua mai i le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea e taua ai le puipuia o lenei faafitauli, talu ai e aʻafia ai taunuuga leaga.

Puipuiga o le maʻisuka

Ua malamalama tagata e tatau ona togafitia se faamaʻi e le gata i le taimi e matua mafatia ai le setete o le soifua maloloina. O le filifiliga tonu o le amataina lea o togafitiga aʻo leʻi faʻalavelaveina ia uiga. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai e mafaufau e uiga i le puipuiga, lea o le a taofia ai le leaga o le soifua manuia.

E fautuaina e faʻaaoga le 18 kalama o le mummy ma faʻalūlūina i le 500 ml o le vai mama. O lenei vailaau e tatau ona 2-3 2-3 sipuni laiti i le aso. E fautuaina e faʻatino le faʻataʻitaʻiga ile afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e tusa ma le vaiaso ma le afa, ma a maeʻa lenei vaitau o le a tatau ai ona faʻapupula le metotia e se isi sipuni ma togafiti. O tagata e faʻamalosi e ala i le tofo o le mummy ua fautuaina e inu le vaifofo i le susu po o le vai.

E faʻapefea ona ave le mummy

O le auala o le mauaina o le mumiyo e faigofie tele, ae o fautuaga maʻoti e tatau ona mulimulitaia. E taatele i latou uma, ae o le auala e faʻafeiloaʻi ai e mafai ona faʻafetaui e faʻalagolago i le manuia o le tagata.

O le vaega e tatau ona solo i totonu o se ipu vai inu, aʻo e tatau ona faʻaaoga le 4 kalama o le vailaʻau. O le a manaʻomia e le maʻisuka le fofo faʻalua i totonu o le 24 itula. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia lenei mea i luga o se manava leai. O le mafuaaga lea e le tatau ona tolu itula e tatau ona pasia pe a uma ona 'ai meaai.

O le togafitiga e 10 aso, ona faia ai lea o se malologa pe a ma se vaiaso. A maeʻa lena, e mafai ona faʻaauau le togafitiga. I se tulaga lautele, o le vaitaimi o togafitiga mo le maʻisuka ma le mummy o se masina, ma i le taimi lea, o le lelei e faʻaleleia atili. E taua le aua neʻi faʻapupulaina lau lava au, aua e mafai ona oʻo atu i le faʻaleagaina o le soifua manuia. Afai e te mulimuli i fautuaga uma, ona faatoa faaleleia lea o le soifua maloloina.

Mumiyo recipes mo maʻi suka

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau eseese ma le faʻaopoopoga o le mumiyo. O i latou uma e manaia i lona lava ala, ma e fautuaina e te talanoa i se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina se fofo faʻa-tagata.

Afai e manaʻomia lou faʻaitiitia o le toto suka ma faʻafefe le galala, e tatau ona e faʻaaoga le 2 kalama o le mumiyo ma le vai. O le papaa e oso i totonu o se vai, pe a maeʻa ona inu le vai i le taeao ma ao le i momoe. A mavae le 5 aso, ona faia lea o se malologa, ona toe fai lea o le togafitiga.

Afai ei ai se maʻisuka ituaiga 2, ona aoga lea o le fua o loʻo i lalo. E tatau ona tatala le 4 kalama o le vailaʻau i le 500 ml o le vai. E tatau ona e inuina le vailaʻau mo le 19 aso, ae 1 le sipuni ole tatau ona faʻaaoga i le taimi. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga le tasi ma le afa sipuni tele o lenei vailaʻau mo le 5 aso. E tatau ona e inuina muamua le vailaʻau ao leʻi faia taumafataga, ae tatau ona faʻaaoga le vailaau vailaau 3 taimi i le aso.

Afai e manaʻo se tagata e faʻamalo le paʻu o le paʻu, faʻapena foʻi ma le vaivai tele, o le a tatau ona faaopoopo le susu mumusu poo le sua o le sua i le tinisi. E taua le matauina o lenei fua e fesoasoani i le faʻagaoioia o le toe faʻafouina o le tino i le tino.

Afai e amata le maʻi, ona tatau lea ona e faatauina ni vailaʻau maʻoti ina ia mafai ai ona faʻamaonia le soifua lelei. I le masani ai, e tele o latou aʻafiaga e faʻaleagaina ai lo latou soifua maloloina. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le faʻaaoga o mummies mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le lamatia o lou soifua maloloina. O le fualaau faasaina ua lauiloa mo le leai o ni aʻafiaga i le itu, ae e sili ona aoga mo le tino.

Pe a solia se mummy

Afai na filifili se tagata e togafitia le maʻisuka i le fesoasoani a le mumiyo, e mafai ona fautuaina o ia e faamasani ia te ia lava i le faʻailoga. E ui lava e toaitiiti, ae i le taimi lava e tasi. Afai ei ai nisi o nei mea, e tatau ona e filifilia se isi togafitiga ole maʻisuka.

  1. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei i le vaega. A maeʻa ona faʻaaogaina le mummy, atonu e iai nisi tagata e ono aʻafia i aʻafiaga i foliga o se tali atu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e muamua ona e faʻamaonia e te le afaina i le mummy.
  2. Faʻasologa o le faʻafefe. Ae maise lava i faʻamaʻi tuga, e fautuaina e lafoaʻi lenei togafiti togafitiga.
  3. Le vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation. I le taimi lea, e tatau i fafine ona faʻaaoga fualaau faʻamaonia e le faʻasaina mo fafine maʻitaga. Aua le lamatia lou soifua maloloina ma le tulaga o le tamaititi e leʻi fanau mai.
  4. Addison's disease. E ui o lenei maʻi o le endocrine e seasea ona tupu, ae o loʻo tupu lava. Afai e maua, e tatau ona lafoai lenei metotia o togafitiga.
  5. Faʻafitauli faʻapitoa. I lenei tulaga, e mautinoa lava e te manaʻomia se fomaʻi e uiga i togafitiga uma o maʻisuka.
  6. Tamaiti matutua e oo atu i le tasi le tausaga. E le tatau ona tuʻuina atu pepe i mummies.

Afai ei ai aʻafiaga itu, o le a manino le fautuaina o tagata e fefesoʻotai se fomai e uiga i le auala sili e togafitia ai le maʻisuka. E sili atu le aloese mai le mumiyo, ina ia le faʻaosofia ai se faʻafitauli i le manuia. Afai e mautinoa e se tasi e leai sana faʻasalaga, ona mafai loa lea ona ia togafitia le maʻisuka i le fesoasoani a le mumiyo.

Tuua Lau Faamatalaga