Marshmallow fua ma mea suamalie: o le a se mea e faʻaopopo i le meaai mama a le fale?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e tumau ma se tagata mo le olaga. O le tagata gasegase e tatau lava ona tausisi i tulafono. O nisi oi latou o meaai maualalo-calorie ma le faʻasaʻo faasaina o gaʻo ma gaʻo meaai. O meaai lelei e toetoe lava a faasaina.

O tagata gasegase e popole e uiga i le marshmallow: e mafai ona 'aina, o ai le marshmallow mo le maʻisuka e faatagaina ma o le a le tele? O le a tatou taliina le fesili "e mafai ona i ai masimasi mo le maʻisuka?", Ma taʻu atu foi ia te oe le kukaina o lenei mea suamalie suamalie i le fale, lea o le a le afaina i lenei vaega o tagata.

Marshmallows i le taumafa o le maʻisuka

O le faʻasaina o le taumafa o tagata faapena e faatatau i le suka mama ma gaʻo gaʻo. O isi mea e totoe e mafai ona 'ai, ae faʻapea foi i ni mea laiti. Fale faʻatau marshmallows, o taoto i luga o fata ma isi laʻau suamalie, ua faasaina mo tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E tele le suka e faaopoopo i ai, e ui lava e toetoe lava a leai se gaʻo.

E mafai ona 'ai le marshmallows mo tagata mamai e maua i le maʻisuka? O le tali o le ioe.

Ae le o mea uma e faigofie. E mafai ona aofia ai i le taumafa o le maʻisuka na o masima masima e faavae i luga o le suka, ma e le sili atu ma le 100 kalama i le aso. O sea marshmallow diet o loʻo i totonu o se matagaluega faapitoa o faleoloa. E mafai foi ona kuka i le fale.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o marshmallows

O lenei suamalie ei ai ona uiga lelei. O le tuufaatasiga o marshmallows e aofia ai le puree fualaau aina, agar-agar, pectin. O le pata ma le fua o le puree o se mea maualalo-kalori, o loʻo aofia ai le tele o vitamini aoga ma minerale.

Pectin o se oloa mai le natura, totoga laau. E fesoasoani i le tino i le aveeseina o mea oona, suauu e le tatau ai, telefoniulesi. Ona o lea mea, ua fufulu ai vaa, ma ua toe foʻi le toto i le masani.

Pectin faʻamalosia le faʻamafanafanaga i totonu o le inumaga, faʻatulagaina ana galuega.

Agar-agar o se oloa gaosi e maua mai le suavai. E suia ai le gelatin e faia mai ponaivi o manu. Agar-agar e tuʻuina atu mea aoga i le tino: iodine, calcium, uʻamea ma fulukalama, vitamini A, PP, B12. O i latou uma i le tuufaatasiga e i ai se aafiaga lelei i totoga uma o le tagata, ma faaleleia foliga o le paʻu, fao ma lauulu. O le fiva masani e avea o se vaega o se mea e fetogi ai e fesoasoani i le gasegase i totonu o le manava.

Ae o penefiti uma o vailaau o le marshmallow ma lenei oloa atoa i lona tulaga atoa ua poloka e vaega leaga e mafua ai le leaga o le marshmallow. E tele naua i latou i le oloa mai le faleoloa:

  • Se aofaiga tele o suka
  • Oona e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi,
  • Vailaʻau faʻamaʻi e leaga le aafia ai o le tino atoa.

O ia ituaiga o vailaʻau faʻataʻavale i le marshmallows e faʻateleina ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei oloa e faʻaleleia atili ai manaʻoga mo meaai sugary. E le gata i lea, o le suka o se pamu maualuga-kalori, lea e tau atu i le tele o soʻo se tagata e masani ona faʻaaogaina marshmallows. Mo le maʻisuka, o le mamafa o le mamafa e faalua ona matautia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi: gangrene, faʻaletonu le vaʻaia ma le paʻu o le paʻu, le atinaʻeina o tumaʻi pipisi.

Diet Marshmallow Feature

Marshmallows, faʻapitoa mo le maʻisuka, avea ma se auala lelei mai le mea e te manaʻo e ai ai marshmallows, ae e le mafai ona e 'ai fuamalie masani. E ese mai i marshmallows masani i le leai o se suka. Nai lo le suka, e tele mea suamalie e faaopoopo i masima marshmallows.

E mafai ona avea ma vailaʻau kemisini (aspartame, sorbitol ma xylitol) poʻo se suamalie masani (stevia). O le mea mulimuli e sili atu ona lelei, aua o le suka o le suka e le faateleina le maualuga o le suka ma e maualalo le faʻaogaina o fuainumera, ae e iai aʻafiaga faʻaleagaina: o se faʻalavelave i le mamafa o le mamafa, faʻamaʻi. E mafai ona e filifilia marshmallows i luga o le fusi. Fructose o se "suka fualaau," lea e sili atu lemu nai lo le suka paepae masani, e faateleina ai le kulukose toto.

O le mea lea, e sili atu le filifilia o marshmallows i le stevia masani nai lo le suka. Latou te le afaina ai le soifua maloloina ma le tagata, ae e le o lona uiga e mafai ona e 'ai e aunoa ma ni tapulaa. Mo le maʻisuka, o loʻo i ai se fautuaga: e le silia ma le tasi pe lua fasipepa i le aso. E mafai ona faʻatau sau masima marshmallows i soo se faleoloa. Mo lenei, ei ai matagaluega faʻapitoa ma oloa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faleaiga Marshmallow Faʻasologa mo le maʻisuka

O le sauniuniga o marshmallows i totonu o le umukuka i le fale, aemaise lava mo se laulau maualalo-calori mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e tele ona lelei. E mafai ona e mautinoa o le tuufaatasiga o sea ituaiga oloa o le a le maua ai ni mea e afaina ai: o vailaʻau oona e mafua ai allergies, faʻatoʻaga e faʻalauteleina ai le "ola" o marshmallows, o se aofaiga tele o suka mama ma le maualuga o le faasinomaga. Uma ona o mea e filifilia e filifilia faʻapitoa.

E mafai ona gaosi masima marshmallows i le fale mo le maʻisuka ituaiga 2.

  • Apelu - 6 fasi vaega. E fautuaina e filifili le ituaiga Antonovka.
  • Sugar sui. E tatau ona e ave le aofaiga o le suamalie, tutusa ma le 200 kalama o le suka paʻepaʻe, e mafai ona e faʻaititia pe faʻaitiitia le tofo.
  • Suavai faamama - 100 ml.
  • Protein Chicken Eggs. O le aofaiga o le porotini ua fuafua e pei ona taua i lalo: tasi le protein i le 200 ml. maeʻa fua mamae.
  • Agar agar. Fua faʻatatau: 1 tsp. (e tusa ma le 4 kalama) mo le 150-180 fua o le puree. Gelatin o le a manaomia pe a ma le 4 taimi sili atu (pe a ma le 15 kalama). Ae e sili atu le aua nei suia i le gelatin. Afai o apu o loʻo i ai le maualuga pectin content (Antonovka grade) e faʻaaogaina, ona ono le manaʻomia lea o le sipelaina o vaega.
  • Citric acid - 1 tsp.

  1. Fufuluina lelei ia apu, pipiʻi mai fatu ma pi, tao i totonu o le ogaumu seia maeʻa faʻamalulu. E mafai ona e suia le ogaumu i se apa i se vaʻaiga loloto, faaopoopo sina vai i ai ina ia le mu ai apu. Ona ufiufi lea i le mamae ma se mea faʻafefeteina poʻo le faʻaaogaina o se sieve i ni pu laiti.
  2. I le applee maeʻa maeʻa e te manaʻomia e faaopoopo ai le suka, agar-agar, acid citric. Liligi le paluga i totonu o se pani ma se pito mafiafia ma tuu i luga o le ogaumu. O pateta paluga e tatau ona faaosofia pea. Suauu i se tulaga mafiafia, aveese le suavai i le tele e mafai ai.

TAITAI! Afai e faʻaaogaina le gelatin, ona tatau lea ona faʻaopopo pe a uma le kuka, pe a uma ona faʻafefete i le vai malulu. O pata pateta e manaʻomia ona faʻamalieina i le 60 ℃, aua o le gelatin o le a leiloa ana meatotino i se vevela vevela. Agar-agar amata ona galue i na o le vevela i luga aʻe o luga o le 95 ℃, faʻaopoopo i ai i le kuka o le applesauce. E le manaʻomia ona faʻafefiloi i le vai.

  1. Faʻamau i le manoa fua manu ma se mea faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma pateta pateta lea na faʻamafanafanaina i se tulaga mafanafana. O le faʻafefiloi i faʻamalosi e tatau ona faʻaopoopoina lemu, e aunoa ma le taofiina o le sasaina i se paluga.
  2. Ufiufi le pepa tao ma se tapuni teflon (o oloa ua maea ona faigofie ona aluese mai ai) poʻo le paʻu pepa. Faʻaaoga se sipuni poʻo se taga faila, marshmallow.
  3. Uʻu masima masima i totonu o le ogaumu ma le "fetaui" mode mo le tele o itula (vevela e le sili atu ma le 100 ℃) pe alu i le vevela o le potu mo se aso poʻo se mea e sili atu. E tatau ona ufiufi ia marshmallows ma se mea e pipiʻi ma tumau pea le faʻamalūlū i totonu.

E foliga mai e faigata i le tepa muamua. O le mea moni, i le sauniuni o marshmallows e leai ni faʻafitauli, e tatau ona e manatua nisi o faʻaaliga. O le masima marshmallow i luga o se suauu e sili atu ona aoga nai lo se faleoloa mo le maʻisuka. E le o teuina mo le umi, aua e le o aofia ai isi faʻatoʻaga e ese mai le acid citric.

Faaiuga

O le lomiga o marshmallows mo le maʻisuka ua foia. E mafai ona e 'aina masima marshmallows mo le maʻisuka, ae na o le tatau ona avea ma ituaiga o marshmallows ma se suamalie, lea e faatauina i se matagaluega faapitoa a le faleoloa. E sili atu - marshmallows, kuka i le fale e faʻaaoga ai se mea suamalie. I se tulaga aoao, e sili atu mo le maʻisuka le feutagai ma se fomaʻi togafitiga e uiga i le faʻaaogaina o marshmallows.

Marshmallows mo maʻi suka

O le maʻisuka e aofia ai le pulea e le tagata o ia lava i aso taitasi ma se taumafa faʻasaʻo malosi. Afai e te manaʻonaʻo moni, o se marshmallow faapitoa mo le maʻisuka o le fofo lelei lea. O se faʻataʻitaʻiga lea e le gata o le lelei, ae o ni mea lelei faʻale-soifua maloloina. E le pei o laʻau suamalie masani, o le marshmallow diet e le aofia ai glucose, vailaʻau, poʻo mea e le lelei le taumafa. O lona faasinomaga igoa e lauiloa. O lenei marshmallow e faigofie ona sauni i le fale.

E mafai ona ou 'ai masima marshmallows mo le maʻisuka?

Fale faʻatau marshmallows e matua afaina ai i le maʻisuka aua o loʻo aofia ai le tele o suka.

Fale faʻatau marshmallows e matua faasaina mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai glucose, meaʻai ma lanu vali. O lenei marshmallow e matua aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma faʻaateleina ai. O le faʻatautaia o kalori o sea ituaiga oloa e matua maualuga lava ma e vave ona taʻitaʻia atu i le oona tele. Ma o le mamafa o le mamafa o le tino e faʻaleagaina ai le ala o le maʻisuka ma faʻateleina ai le tele o faʻafitauli. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o se meaʻai faapitoa mo le soifua maloloina, i le gaosiga o mea suamalie e faʻaaoga.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻafefea ona kuka le suauʻu maloloina i le fale?

Marshmallow mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia i luga o le faavae o fualaau suamalie e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Saunia palu pateta.
  2. Faʻaopopo le sugar i le masini.
  3. Paʻu mama mama (faatasi ai ma le fuafuaina o le 1 masini mo le 200 ml o paluga pateta) faʻatasi ai ma se vaega itiiti ole acid citric.
  4. Saunia se fofo o agar-agar poʻo gelatin.
  5. Faʻaopopo se pine o le citric acid i le puree ma kuka seia faʻamafanafana.
  6. Faʻafefiloi polotini ma puree fualaau suamalie.
  7. Faʻafefiloi le masini, tuʻu i luga se pepa tao taofi i le tao tao.
  8. Tuu i se nofoaga malulu mo le 1-2 itula.
  9. Afai e tatau ai, faʻagogo sina mea itiiti i le vevela o le potu.
  10. Soifua ile ola 3-5 aso.

O le 'ai o marshmallows mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ma aoga. O le fiafiaga e tuʻuina atu i suti na saunia i le fale poʻo se meaʻai faapitoa. O le faʻaaogaina o marshmallows i fua faʻatusatusa ua faʻamaonia e saienitisi e le gata mo le tulaga lautele o le soifua maloloina, maso ma le paʻu, ae faʻapea foi mo le faʻamautuina o gaoioiga o le inisinia ma le faaosofia o le mafaufau. Ae ui i lea, o le a aoga tele le feutagai ma mataupu tau meaʻai ma se fomai poʻo se fomaʻi.

Talosaga Filifilia o Hua mo Marshmallows

O fualaau oona mo le maʻisuka e tatau ona saunia e aunoa ma le faaopoopo o suka.

Ina ia maua se tofo suamalie, e mafai ona e suia i le stevia poʻo le fructose. O le tele o suʻega e aofia ai le faʻaopoopoina o le lua pe sili atu fuamoa e avea ma mea e faʻaaoga. Ae o le faʻaitiitia o le glycemic index and cholesterol, o fomaʻi e faʻaaogaina na o fuamoa fuamoa.

O se masima marshmallow suamalie o le fua masani e masani ona fautuaina ai le faʻaaogaina o se suiga masani mo agar nai lo le gelatin, lea e maua mai i le suka.

Talu ai ona o lenei vaega, aoga mo le tino, e mafai ona ausia ni faʻamaulalo manino i totonu o le mea na maeʻa.

E le gata i lea, o apples ma kiwi e mafai ona faʻaopopoina o ni vaega. O fualaau aina suamalie e 'aina mo le taeao po o le aoauli.

O le mea moni e faapea o le oloa e faigata ona momotu i lalo gaʻo gaʻo, lea e mafai ona faʻaleleia pe afai o se tagata e faʻaalia le gaioiga faaletino.

O le a le aoga ma le leaga o marshmallows mo le maʻisuka

O le mea lautele, o tagata fai meaʻai e fai mai e lelei le marshmallows mo le tino o le tagata ona o le i ai o agar-aga, gelatin, protein ma fualaau mamae. Ae e taua le malamalama o tatou talanoa faapitoa lava e uiga i oloa masani. O le tosina ma le lanu, afaina poʻo isi mea faʻapipiʻi e sili atu ona leaga nai lo le lelei.

O le suauu e masani ona faʻaaogaina ae le o fua o fualaau aina e tagata gaosiga o aso nei, ma o le tofo o loʻo faia e faʻaaogaina ai vailaʻau. I lenei tulaga, o le mea e taʻua o le marshmallow product has high calories content of up to 300 Kcal ma le faateleina o le aofaiga o mea -ona gaʻo e oo atu i le 75 g mo le 100 g o oloa. O se mea suamalie faapena e faʻailogaina mo le maʻisuka.

I masima natura o loʻo i ai monosaccharides, feteʻenaʻi, fiber, pectin, proteins, amino acids, vitamini A, C, B, eseese minerale. Mo lenei mafuaʻaga, o lea ituaiga meaʻai e faʻaaogaina e tusa lava pe maua ai se maʻi o le maʻisuka.

I le taimi nei, e mafai ona afaina ia marshmallows pe afai e te le mulimulitaia le vailaʻau fautuaina.

  • O le tele o le aofaʻi o meaʻai gaʻoloʻo faigofie e mafai ona osofaʻi ai aʻa i le toto kulukose.
  • E mafai e vaisu ona fai ma vaisu pe a tele ona 'ai.
  • O le faʻaaogaina tele o marshmallows e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tagata, lea e le manaomia mo soo se ituaiga o suka.
  • I le faʻaleagaina o laʻau suamalie, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faatupuina o le maualuga o le toto ma le faʻalavelaveina o le cardiovascular system.

O le faʻasologa o faʻamaufaʻailoga o masima masima ua lava tele ma e 65 iunite. O lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaaoga le suamalie, nai lo le suka faamamaina, o le suka e suitulaga i xylitol, sorbitol, fructose poʻo stevia i le oloa. O ia mea suamalie e le afaina ai le toto toto.

O lenei meaai suamalie, o loʻo faʻaalia i le ata, e aoga ona o le i ai o fiva solu i ai, lea e fesoasoani e faʻatau meaai na maua. O le fiva dietisi e aveesea ai cholesterol, minerale ma vitamini e faʻamaonia ai le tulaga masani, o le gaʻo gaʻo e tausia le faʻasao malosi ma maua ai se lagona lelei.

Ina ia tausia le saogalemu o le oloa, e sili ona lelei le kukaina o masima.

E faʻapefea ona fai masima marshmallows

Ina ia tofo, o se oloa ua saunia i le fale e leai se auala e itiiti ifo ai le teuina o tagata. E mafai ona e vave faia, e aunoa ma le manaʻo e faʻatau mea taugata.

O mea lelei tele o marshmallows fale e aofia ai le mea moni e le o iai ni vailaʻau oona, stabilizers ma oona.

E mafai e le taʻaloga a le fale ona apili i tagata matutua ma tamaiti. Ina ia saunia, e mafai ona e faʻaaoga fua masani mai applesauce. I le tau vevela, o le filifiliga ma faʻi, currants, strawberries ma isi fuaitau vaitau e atoatoa.

Mo masima marslo, e te manaʻomia le gelatin i le aofaʻi o papatusi e lua, tolu teaspoons o stevia, vanilla, meaʻai lanu ma le 180 ml o vai mama.

  1. Muamua e tatau ona e saunia le gelatin. Mo lenei mea, e sasaa mai papatusi ma teuina i le malulu mo le 15 minute seia oʻo i le fula.
  2. Aumai le 100 ml o le vai i se mea vevela, faʻafefiloi ma sui o suka, gelatin, vali ma le vanilla.
  3. O le mea e maua ai le gelatin masini e fefiloi ma le 80 ml o le suavai ma faʻamaeʻaina atoa ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina maua se maliega malulu ma lush.

Le faʻaogaina o manulele matagofie ma lelei e faʻaaogaina se tui faʻapipiʻi faapitoa. E tuʻuina le otaota i totonu o le pusaaisa ma faia mo le itiiti ifo ma le tolu itula seia maeʻa.

I le taimi o sauniuniga o faʻilaʻau, e lua fua tetele, 250 g o le fructose, vanilla, 8 g agar-agar, 150 ml o vai mama, tasi moa moa.

  • O le Agar-agar ua faʻafefeteina i le vai mo le 10 minute, ma ua maeʻa ona aumai le masini e mafua ai le vevela ma fefiloi ma le fructose.
  • O le faʻafefiloi e kuka mo le 10 minute, aʻo faʻavevesi pea le ipu.
  • Afai e saʻo le kuka i le siva, o loʻo i ai se ata paʻepaʻe paʻepaʻe ma e pei o se filo mai se sipuni. O tioata ma gaogao e le tatau ona fausiaina.
  • Mai i faʻi, mamae se tutusa tutusa e aunoa ma ni pulumu. O le fusi o totoe o loʻo faaopoopo atu i ai ma ua sasaina le paluga.

Ma le isi, o le afa o le isu o loʻo faaopoopo ma o le faʻasalaga faʻaauau pea seia oʻo i le paepae. Aʻo faʻafefiloi, faʻafefiloi le palatini i totonu o le ipu ma faʻafeiloaʻi ai se vai vevela o le siva agar-agar. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻamamaina, tuʻuina atu i se vailaʻau faʻamalosi i luga o le palapala ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le aso.

O vailaau masani e aofia ai pulutala aisa e leai ni suka. Ina ia saunia, ave laulamu lanumeamata i le 600 g, tolu teaspoons o agar-agar, lua teaspoons o stevia po o le meli, lua fua ma le 100 ml o vai.

  1. Agar agar o loʻo teuina i le malulu mo le 30 minute. I le taimi lea, o apu o le a vele ma vaʻai, ona tuʻu lea i totonu o le microwave ma tao mo le 5 minute.
  2. O fua vevela e sasaina i totonu o se mea faʻaleleia e faia ai se masini tutusa. Lago agar agar, stevia poʻo le meli ua faaopoopo i ai.
  3. O le faʻafefiloi e sasaina ma tuʻuina i totonu o se fagu uamea, tuʻu i luga o se afi mumū ma aumai i se faʻala.

E taia fasi paʻu manu seia oʻo mai tumutumu papaʻe, faʻapipiʻiina pati pateta i ni vaega laiti ia i latou, ma faʻaauauina le faʻaosoosoina o le paluga. O le syringe syringe o loʻo sauniuni lelei e tuʻuina i luga o le palapala ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le po.

E faʻafefea ona kukaina masima marshmallows meaai o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Fuga i le fale

Afai e manaʻomia, o tagata ei ai faʻafitauli o le gasegase ole tino e mafai ona saunia ma le tutoatasi le faʻamalamala e faavae i agar agar, juice and fruit puree. O lea ituaiga o oloa o le a faʻaalia i lalo ifo o le kalori ma mea maualalo ole gaʻo (na o le 11 g), aua e le faʻaaogaina le suka i lona gaosiga.

O le maʻisuka o le maʻisuka marmalade e sili atu le lelei e le aʻafia ai. Ma e tatau ona e malamalama o le tofo o sisi i totonu o le fale o le a matua ese lava mai le faatauina mai o filifiliga. Ae o le fualaau masani o fualaau aina e le afaina ai le soifua maloloina.

Marshmallow mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia i luga o le faavae o fualaau suamalie e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Saunia palu pateta.
  2. Faʻaopopo le sugar i le masini.
  3. Paʻu mama mama (faatasi ai ma le fuafuaina o le 1 masini mo le 200 ml o paluga pateta) faʻatasi ai ma se vaega itiiti ole acid citric.
  4. Saunia se fofo o agar-agar poʻo gelatin.
  5. Faʻaopopo se pine o le citric acid i le puree ma kuka seia faʻamafanafana.
  6. Faʻafefiloi polotini ma puree fualaau suamalie.
  7. Faʻafefiloi le masini, tuʻu i luga se pepa tao taofi i le tao tao.
  8. Tuu i se nofoaga malulu mo le 1-2 itula.
  9. Afai e tatau ai, faʻagogo sina mea itiiti i le vevela o le potu.
  10. Soifua ile ola 3-5 aso.

O le 'ai o marshmallows mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ma aoga. O le fiafiaga e tuʻuina atu i suti na saunia i le fale poʻo se meaʻai faapitoa. O le faʻaaogaina o marshmallows i fua faʻatusatusa ua faʻamaonia e saienitisi e le gata mo le tulaga lautele o le soifua maloloina, maso ma le paʻu, ae faʻapea foi mo le faʻamautuina o gaoioiga o le inisinia ma le faaosofia o le mafaufau. Ae ui i lea, o le a aoga tele le feutagai ma mataupu tau meaʻai ma se fomai poʻo se fomaʻi.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i lau fomaʻi i taimi uma. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le kopi atoa o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

Ae o loʻo i ai tala lelei: o loʻo i ai ituaiga o fualaau suamalie e pei o marshmallows ma marmalade mo le maʻisuka. I totonu ia i latou, ua suia le suka i isi mea suamalie, mo se faataitaiga, xylitol, fructose. Ae aua nei galo o le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o le oona.

O le fructose i le tino o le tagata ua liua i sela mama, lea e foliga mai e teuina i totonu oo tatou tino. Mo le puipuia o lenei gaioiga, e mafai ona faʻaaoga e tagata fiafia nifo o le maʻisuka mea suamalie. O nisi latou te maitauina foi e mafai ona e faʻaaogaina le pastille i lenei faʻamaʻi.

E mafai ona 'ai le marshmallows ma se suka suka, ua uma ona matou aʻoaʻoina, o lea o le a matou aʻoaʻoina ai le kukaina o sipuni mo i matou lava. O le masani masani o le marshmallows o le apu lea. Ina ia saunia, e te manaʻomia se mamae mama, lea e faʻapipiʻi ai le gelatin ma faʻamalosi.

Ona oʻo lea i le ao e tatau ona faʻagogo sina mea seia oʻo lava ina aliali mai se mea na tupu. E mafai ona e 'aina ia marshmallows mo le maʻisuka. E faigofie foʻi ona fai le palatemala i le fale. Mo lenei mea, ua faia ai le puree o le sua, ua uma ona tafe le vai i luga o le vevela vevela (3-4 itula), pe a maeʻa polo po o fuainumera, ma ua mamago le marmalade.

O lenei mea suamalie ua saunia e aunoa ma le suka e na o luga lava o fua masani. Faatasi ai ma le maʻisuka, o le 'aiina o se mea suamalie e le gata e suamalie, ae e maloloina foi. E mafai foi ona e faia se falala mai le lauti o le hibiscus. I lenei tulaga, e tatau ona sasaa lau la, tila, faaopoopo se suka e suitulaga i le tofo, sasaa suamalie faamalulu.

A maeʻa lena, sasaa le suavai ua maeʻa e fai ma siaki poʻo se tasi lapopoa, ona tipi lea i ni fasi. Tuu le avanoa e malolo ai. O lea faʻalelei e lelei atoatoa e le gata mo maʻi, ae mo tamaiti foi, o foliga vaaia e manino ma susulu.

O le natura o marshmallows, lea e toetoe lava a le mafai ona maua i nei faleoloa, o nisi ia o sulufaʻi saogalemu mo le faitau aofaʻi, e aofia ai tagata e maua i le maʻisuka. E aofia ai:

  • Protein, pectin, citric ma malic acid.
  • Pule, mono - ma le le malie.
  • Vitamini C, A, vaega B, minerale.
  • Aano ma amino acids, pulu.

O le faʻatauina o faʻaleagaga masani, marshmallows ma ia marshmallows mo le maʻisuka i le taimi nei e toetoe lava a le mafai. O le le lava lelei o le puleaina lelei o le gaosiga o gaosi meaai, o le sui o mea taugata ma mea e sili atu ona taugofie i le ituaiga o vailaau, vailaau oona, gaʻo, e mafua ai ona maualalo le lelei.

O masima e le masani ai ma marmalade, o ituaiga uma o paluga e aofia ai i le vaega o meaai maualuga-kalori. O nei mea suamalie, e ui lava i foliga matagofie, e matua faasaina mo tagata ei ai le maualuga o le kulukose.

O mea e afaina ai o latou soifua maloloina e afaina ai le soifua manuia o tagata gasegase ma e mafai ona taitaiina atu ai i le oso malosi i le suka, hyperglycemia, ketoacidotic po o le hyperosmola coma, ma le oti.

Ma, i se isi itu, o marshmallows, marmalade, marshmallows e faia mai mea masani mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe i le faʻaleagaina lelei o le soifua maloloina, le atinaʻeina o faʻafitauli. Faatasi ai ma a latou meatotino aoga mo le ola maloloina o le maʻisuka, e tatau ona matauina:

  • Faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalaina ma le faʻamaʻapeina o le fiber cholesterol, e mafua ai le atherosclerosis, fatu fatu ma le vascular system.
  • Faatumu le tino o le maʻi ma vitamini, minerale.
  • Tuuina atu se malosi o le malosi ma foliga vaaia o le malosi e mafai ai ona e taitaia se olaga ola malosi.
  • Faaleleia atili o lagona, mauaina o lagona lelei ma le fiafia i se mea manaia suamalie.

O tagata mamaʻi na aofia ai i le lisi o inisalini faʻasaina, togafiti masani, marshmallows, marshmallows ua faʻatagaina ona 'ai, fiafia i le manogi ma le tofo fiafia. I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le aʻafia i le toto toto, le afaina i le ola maloloina o le maʻisuka, ua faʻaumatia.

Marshmallows faia ma se fua faapitoa mo le maʻisuka e mafai ona 'ai i aso uma

Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai ituaiga o meaʻai suamalie. E i ai se tau maualuga ma e le avanoa mo tagata uma e faʻaaogaina.

Pastila, marshmallows maʻisuka, marmalade, faia e tusa ai ma se fua faapitoa, o tagata mamai e maua i le toto maualuga e mafai ona 'aina i aso uma.

O meaai suamalie e aofia ai le suka faapitoa e suitulaga i foliga o xylitol, sorbitol, sucrodite, saccharin, aspartame, sweetener, isomaltose, fructose, stevia. O ia vaega e le aafia ai le suiga i le toto o le kulukose.

  • Pipi 6 apu i totonu o le ogaumu ma fetogi i latou i se masini toto i se tulaga mamae.
  • Sook 3 puneteneta o gelatin mo le 2-3 itula i se vaega toʻaitiiti o le vai malulu.
  • Faaputuputu le aulaʻau kuka, suamalie i se aofaiga e tutusa ma le 200 kalama o suka, ma se pine o le citric acid ma kuka seia faʻamafanafana.
  • Faʻaopopo gelatin i applesauce ma, faʻafefiloi faʻafefiloi le faʻafefiloi, faʻamafanafana i le vevela vevela.
  • Faʻamau i luga o masini fuamoa mai fuamoa e fitu ma se pine o le masima i totonu o se pulu malosi, faʻafefiloi ma pateta pateta ma taʻalo i se mea faʻapipiʻi seʻia oʻo ina maua mai se masima.
  • Faʻalaʻu masima marshmallows ma se sipuni, faʻamalaʻau popo po o se taga i luga o fata na uʻuina i le pepa paʻu ma lafo i le pusaaisa.

O sea suamalie suamalie mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe mo lo latou ola maloloina. Ina ia afaina, e mafai ona e faʻaaogaina le sua o vine, pomegranate, aronia, vine, cranberries, cherries. A maeʻa ni nai itula, ona sauni lea o se meaʻai manaia matagofie. O le faʻalauteleina o le ola e 3-8 aso.

O tagata e faʻaaoga lenei marshmallow ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fai mai ma le mautinoa: "O le a matou maloloina!"

Faʻataʻitaʻiga o le leai o se tasi

Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

O le maʻisuka o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ua manatu o se togafitiga lea e tatau ona tausisia ma le faaeteete ia fautuaga o mea taumafa ina ia mafai ona taofia ai le totoina o suka. E le tatau i le maʻisuka ona 'ai mea taumafa ma le maualuga o le faʻasalalau poʻo le maualuga o le suka.

O le maʻisuka o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ua manatu o se togafitiga lea e tatau ona tausisia ma le faaeteete ia fautuaga o mea taumafa ina ia mafai ona taofia ai le totoina o suka.

E le tatau i le maʻisuka ona 'ai mea taumafa ma le maualuga o le faʻasalalau poʻo le maualuga o le suka. Ae o lea e taua o se marshmallow. O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaleagaina e le fesili pe ono mafai ona 'ai le marshmallows ma le maʻisuka.

O le Marmalade e aofia ai gelatin, pectin ma agar-agar. Pectin - fiber o tupuaga o laau, ua manatu o se tausisoifua o le fualaau oona ma se faleteuoloa o vitamini. Gelatin o se gaioiga o le gaosiga o le ponaivi-fusi-manu o manu felelei, e aofia ai amino oona (glycine, proline ma le lysine) ma meaola (alanine, aspartic).

  • faʻamalositino o le intestinal faʻalelei, e mafai ona mou atu le malosi,
  • lipid ma le carbohydrate metabolism ua toe faʻaleleia,
  • o le faʻavaeina o le cholesterol ua faaitiitia, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • ua faʻamamaina le ate ma fatuga (o loʻo i ai se aafiaga laiti),
  • toxins, radionuclides, otaota faʻamaʻi ma pathogenic siama ua aveesea
  • malosi toe malosi pe a maeʻa,
  • masani galue faiʻai
  • puipuiga faʻamalosia
  • ua toe faʻaleleia le faʻaoga o le tino
  • o le faʻamalologa o faʻalavelave ma faʻalavelave ua faʻavave,
  • paʻu e toe faʻafouina, o le tulaga o lauulu ma fao e faʻaleleia.
  • Apia - 3 vaega,
  • Toa - 1 fasi pepa
  • Laʻau vaivai - 1 le vaega,
  • Nati - e oo atu i le 60 g
  • Lafasi laititi-gaʻo - 200 g.
  1. Oti ese le pito i luga o le paukini ma fafasi i le palu ma fatu.
  2. Uu ia apu ma faapipii i luga o se mea lelei.
  3. Tipi ni fatu i se pine lapisi po o totonu o se mea e gaosia.
  4. Fufulu i totonu o se faʻavevela poʻo le sisi sisi i totonu o se mea e teu ai manu.
  5. Faʻafesoʻotaʻi applesauce, cheese, nati ma se fuamoa i se masini tutusa.
  6. Faatumu le mea e maua ai le pikiniki.
  7. Kuni le pauki ma le "pulou" tipi ese muamua ma lafo i le ogaumu mo le 2 itula.

Filifili le laulau 9 mo le maʻisuka

O mea taumafa e tele sona aʻafiaga i le soifua manuia ma le soifua maloloina o se tagata, mo se faataitaiga, meaʻai 9 mo le maʻisuka e fesoasoani e pulea ma faatonutonuina maualuga le kulukose toto. Afai e te le solia le taumafataga 9 mo le maʻisuka, e le gata e mafai ona e aloese mai le faateleina o le suka, ae e faaitiitia ai foi le manaomia mo vailaau.

O le a le mea e tuʻuina atu ai meaai paleni mo le maʻisuka

O le siama o le maʻisuka ua maeʻa lava, o le maʻi e matautia ma e le mafai ona faʻaleleia. Ae le gata i lea, o le tagata maʻi ua faanoanoa i le mea moni e faapea, i lona olaga atoa, o le a ia mulimuli i se meaʻai meaai, lafoaia mea masani, e oʻo lava i le aso malolo tuusaʻo ese ni meaʻai ma meaʻai.

O le mea moni, o le laulau 9 mo le maʻisuka e le o se siʻosiʻomaga ma monotone e pei ona foliga mai i le toatele. O le lisi mo le vaiaso ua mamanuina i se auala e maua ai le tele o gaʻo, gaʻo ma proteins i le taumafataga i le paleni paleni. Ae e le o lona uiga o meaai o le a le aoga ma fou.

O le meaai 9 mo le maʻisuka e le manaʻomia mo tagata maʻi uma.

O lenei faʻamaʻi e sau i ituaiga eseese e lua:

  1. O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka poʻo le ituaiga 1 - e manaʻomia e le tagata maʻi le faʻafoega faifaipea o sauniuniga o inisalini, talu ai e le maua le inisalini i le pancreas, pe o le, ae le lava le tele.
  2. O le maʻisuka e leai se inisalini poʻo le ituaiga 2 - o le pancreas o loʻo galue atoatoa, ae o sel "e le o vaʻaia" le inisalini na faia e ia, ma o le mea lea e le aʻafia ai.

I le tulaga muamua, e leai se faasaina faasaina, ae e taua tele le pulea o le faaaogaina o mea -ona - o le tui o le inisalini e faʻatonutonu e faʻatatau i le tele. Afai e le solia le taumafataga 9, o le tagata gasegase e le gata na te mataituina le tele o le suka i le plasma o le toto, ae lafoai foi nisi pauna faaopoopo. O le mamafa tele o se mea taatele i se faʻamaʻi e mafua ai le tele o faʻafitauli ma e mafai ona faigata togafitiga.

Afai e te pulea le leiloa (ma le maʻisuka, meaʻai 9 o le a mafai ai ona e faia lenei mea faigofie ma saʻo, e aunoa ma ni taunuuga le lelei mo le tino o meaʻai ma isi totoga):

  • manuia lelei o le a faʻaleleia atili,
  • isi togafitiga o le a sili atu ona aoga.

O le natura ma foliga o mea taumafa paleni mo le maʻisuka ituaiga 2

O le laulau mo le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o se aofaiga maualalo o gaʻo ma gaʻo, o suga faʻapitoa e matua vavaeeseina.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau i se tasi ona taʻitaʻia e tulafono nei:

  • O le taumafa i taimi uma i le taimi e tasi e taua tele. O meaai mo le maʻisuka e aofia ai meaʻai paleni, o lona uiga, e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti,
  • e le mafai ona e 'ai ae leʻi alu i le moega - o le afiafi e tatau ona lua itula ae leʻi alu i le moega,
  • e tatau ona e 'ai pea i le taeao pe a e ala,

  • piʻimau i mea taumafa 9 mo le maʻisuka, e tatau ona saunia ipu uma ma le itiiti o mea manogi, masima ma gaʻo - faʻavela i totonu o le vai poʻo le asu, tao, taimi,
  • suka e masani ona suia e suamalie,
  • ulaula meaʻai, fasi kuka, pateta, iʻa, fuamoa e matua faasaina,
  • E le mafai ona e tuʻuina iʻa malolosi, aano o manu poo mushroom broths i luga o le laulau, e tatau ona faʻafefiloi le palu muamua, ma faʻavela le supa i le lona lua,
  • o le numera o calories i le aso e le tatau ona sili atu i le 2500,
  • i aso uma e tatau ona e inuina ia le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai mama - aua le amanaia isi vai.

I le maʻisuka, o le laulau 9 e matua faʻamaʻapeʻa ai le ava, aemaise o pia, suamalie suamalie ma ava malosi, agaga - vodka, cognac poo le whiskey.

E oo lava i le laulau o aso malolo mo le maʻisuka e le tatau ona i ai se ava malosi:

  • muamua, e aofia ai le tele o kalori,

  • lona lua, e faaosofia ai le manaʻo ma 'ai le tagata e' ai le tele o mea nai lo le mea masani, e aofia ai faʻasaʻo faasaʻo,
  • lona tolu, e matua faʻalavelaveina le faiga o le gasegase lea ua uma ona le saʻo ona tupu i le maʻi suka.

Afai e matua le mafai lava pe a leai se ava malosi, na o se ipu malamalama mūmū mūmū ua faatagaina.

O loʻo i ai pea ni faʻaaliga o le kuka ma le 'aiina o meaai i lenei taumafa, laulau 9 mo le maʻisuka e le mafai ai ona e taumafa i taimi uma i meaai mama, i ni tulaga ogaoga e mafai ona e' aina fua e le faʻasalalauina (e le o se faʻi po o se vine) poʻo sina kalu falaoa.

Pipi muamua aʻo leʻi kukaina le kuka e tatau ona tipi i ni fasi pepa ma faʻafefiloi i le vai e aveese ai le maso. E sili atu le kuka o le falaoʻo mo se falaoa o le itu, ma e fautuaina i masini vavalalata i totonu o se vevela nai lo le saluina. E sili atu meaʻai e maua ai le fiber, o le a faʻaleleia ai ma faʻaleleia ai le faʻafefe o gaʻo.

O le a le mea e tatau ona fai ma faʻataʻitaʻiga

Meaʻai 9 laulau (ma le maʻisuka - aofia ai) o loʻo faʻaalia ai mea nei.

Ina ia faia le lisi i se auala e aoga uma ma lelei e moni lava e tusa lava ma tapulaa nei:

  1. E mafai ona e faʻaaoga toetoe o fualaau faisua.O soʻo se ituaiga kapisi, kapiti, zucini, beets, pepa, kukama ma tamato, fualaau aina fou. E pei foi o vaomatua po o togalaau aina, fualaau suamalie.
  2. Toeitiiti lava o cereals uma (faʻapulaʻa i semolina ma araisa), o meaʻai susu ma mea e maualalo maualalo, o mea manogi, gaʻo faʻamalolo ma le sua o le tipolo e tatau ona aofia i totonu o le meaai.
  3. Faʻasalaina le fala poʻo le falaoa, falaoa o le maʻisuka, keke mamago, ti, vaivai kofe (o nisi taimi), suamalie, meainu suamalie, meainu suamalie, vellies ma fouses.
  4. O le aano o manu e tatau ona totogo, e sili lava i se manulele po o se lapiti, e faatagaina iʻa i le taumafa na o le vaitafe po o le sami paepae.

Faataʻitaʻiga mo le aso:

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e suʻeina ipu e pei o le oatmeal ma vine, paukini, zucchini poʻo pancakes pīpī, galala vavala, paluga falaoamata ma le kirimi kirī. O nei ipu e mafai ona faaopoopo i le lauti poo le sua, o nisi taimi koko poʻo kofe i susu ma se fasi keke falaoa ma le sisi lanu.
  • Mo le taumafataga o le aoauli, e tatau lava ona e kukaina le borsch poo le kapisi soupeti i luga o se ponaivi ponaivi, soupeti fuamalie ma ni meaʻai, palu ma falala, pelesi peisa po o pasta faatasi ma ni mea faigata. Faatasi ai ma le susu, e mafai ona e 'ai sina falaoa, ma i le lona lua - o se salalaʻau fuamoa poo se paluga kuka, salu le kapeti, falala ma se fasi keke. I le avea o se mea suamalie, fualaau fou po o le compote, sweets poo marshmallows mo le maʻisuka e talafeagai.
  • Mo le taumafataga o le afiafi, aano o le aisa po o le tiʻetiʻi iʻa ma fualaau aina mama, cereals ma pasta casseroles ma le sisi ma kirimi kiripisi, o soʻo ma suālaʻau e fautuaina.

E tatau ona suia ipu ma oloa. O lea la, afai ei ai le oatmeal mo le 'aiga o le taeao, ona lelei ai lea o le' ai o le siisi poo le fualaau faisua, salamata fua ma le yogurt, fuamoa ua kuka po o fuamoa ua gaosia. Afai e leai se aano po o se iʻa mo le 'aiga o le aoauli, ona faʻauʻu lea mo le' aiga o le afiafi poʻo le taeao o le sanuisi ma le pīpī tipi, ua saunia meaʻai ma fualaʻau.

Mo faʻamaʻa, e mafai ona avea ma tilo, yogurt, sasalani, yogurts ma pata, fualaʻau mata ma fua. Faʻatagaina meaʻai e fai i fale pe o kuki oatmeal, faʻamau faapitoa ma lole mo maʻi suka.

E mafai ona maua e le maʻisuka ni manulele?

E masani ona le aoga le gasegase masani i le marshmallows ona o le ono mafai ona matua faateleina le suka o le toto. I se faaopoopoga, i se faʻamaʻi o le muamua ma le lona lua, e tatau ona totogi le tausiga i le i ai o tagata faʻasao ma isi mea vailaʻau (vailaʻau, mea faʻaopopo). Latou te aʻafia ai le tino atoa, o le endocrine gland ma le system digestive.

E tatau ona totogi le tausiga i le gafatia o togafitiga e faʻagesegese ai le gaioiga o le gaʻo gaʻo i le tino. E tusa ai ma lenei mea, o le ono mafai ona oso i luga o le suka i le maeʻa ai o togafitiga. O le mafuaʻaga lea o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le marshmallows ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le lelei.

E faʻaoga lenei i ituaiga uma o le suka le maʻisuka. O le mea lea, o loʻo i ai se masima faapitoa mo le maʻisuka - o se mea taumafa e mafai ona faʻaumatia. Faatasi ai ma le fesoasoani a se fomaʻi, e manaʻomia ona malamalama tagata maʻi ile auiliiliga o ona lelei ma mea leaga.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea taumafa taumafa

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le lelei o le ituaiga taumafa o lenei meaʻai e tatau ona manatu o le toesea o le suka i lona tino mamā. Ua suia i le maʻisuka faapitoa o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai mea taua e pei o le sucrodite, saccharin, xylitol, aspartame ma isi. O ia marshmallows ma le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina le mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le toto, ae o loʻo faʻaalia ai foʻi isi faʻataʻitaʻiga o aʻafiaga lelei:

  • pectin ma fiber faatagaina e aveese toxins ma toxins, ma faʻaleleia foi le gaioiga o vaega uma o le manaʻoga,
  • fiberia mea taumafa o loʻo maua i le maʻisuka marshmallows e saofaga i le fusifusia o gaʻo ma le cholesterol,
  • o le i ai o se aofaiga tele o vitamini ma minerale e aʻafia ai le faʻaleleia atili o le tino puipuia.

O sea marshmallow mo le maʻisuka e talia foi ona o uiga patino o mea amino. O le faʻatumuina o le tino ma le malosi ma le faʻateleina o le malosi. Ae ui i lea, o le maʻisuka oloa e le mamao e talia. Faʻasalaga e le afaina ai, faʻaitiitia o le maʻisuka, o se numera tele o faʻafitauli e tatau ona amanaia. O nei mea uma e faʻasaina ai le faʻaaogaina o goodies poʻo le faʻamaualugaina o ona vaega (e le silia le 50 kalama i le 10 aso).

E mafai ona faatagaina le maʻisuka mai le faleoloa?

E le fautuaina i le fale-masima marshmallows mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina lenei mea, e pei ona taʻua muamua, e ala i le iai o vailaʻau ma isi vailaʻau vailaʻau, faʻapea foʻi ma le uiga o le faateleina o le suka. Afai tatou te talanoa e uiga i marshmallows i le sukalati po o isi vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻatumu, ona avea lea ituaiga ituaiga o meaʻai ma mea sili ona matautia mo maʻi.

O le mea lea e le tatau ai ona faʻaumatia se faleoloa faleoloa, seʻi vagana o se oloa na faia e faʻaaoga ai mea suamalie. Ae peitai, i lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le oloa. E fautuaina ina ia suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo i ai, ia mautinoa e leai ni faʻasaʻo, ni vailaʻau. I lalo o le tulaga o le siaki maeʻa, e mafai ona faatauina mai marshmallows, ae peitai o le a le faigofie ona kuka i le fale.

Falemaʻi Marshmallow Recipes

O lenei ituaiga o mea lelei e lelei ma maloloina, aua o le maʻisuka e maua le avanoa e kuka ai se meaai manaia na o ia lava, e faʻaaoga ai na o mea faʻapitoa faʻamaonia. O marshmallows e leai ni suauu, o le fua e mafai ona maua i luga o le Initaneti, e fautuaina e talanoa ma se tagata tomai faapitoa ina ia mautinoa e talia lenei mea.

Talanoa e uiga i se fualaʻau maʻoti maʻoti maʻoti, ia gauai i le mea moni e faapea:

  1. ono apu, pito sili ona le suamalieina, fufuluina, faamamaina o ponaivi ma pusa, ona tao ai lea ile ogaumu,
  2. pe a mālūina fua o le kuka, ua latou faʻaaogaina se faʻavevela e maua ai pateta pateta,
  3. i se isi faasologa, o se tasi o masini moa vevela ua sasaina i se paluga ma se pine o le masima. Ua fautuaina ia Beat mo le itiiti ifo ma le lima minute,
  4. faʻaopoopo le tasi tsp i le mea e tupu mai ai. citric acid, faapea foi ma sina vaega itiiti o le fructose ma applesauce.

O masima marshmallows i le fale o le a lelei ona kuka pe, a maeʻa, ona sasaina lea o le paluga mo le isi lima minute. I se eseesega, o le 300 ml o le kulimi kesi e saunia i le auala lava e tasi. Ona sosoo ai lea ma le tuufaatasiga o le fuamoa-fualaʻau i le masini, faʻafefiloi maeʻaeʻa ma tuʻuina i totonu o masini. O le vaega mulimuli e fautuaina ina ia tuʻu i totonu o le pusaaisa seia faʻamaeʻa atoatoa le malo.

E mafai ona e faʻaaoga se isi fua mo le faia o marshmallows. Mo ia, i totonu o le ogaumu, o le a manaʻomia foi ona e tunu apu e ono, o loʻo tuʻuina atu i se setete o pateta pateta. Tolu tomu. l Gelatin ua faʻafefiloi i le vai malulu mo le sili atu i le lua itula, mulimuli ane e tatau ona sasaina i totonu o se isi pusa ni fitu o masini moa pupula. E faʻafefiloi le togi faʻatasi ma se sui o le suka faapitoa, e faʻapipiʻi foi i le masini sina vaega ole acid citric. O le taunuuga o le masini e kuka i luga o le vevela vevela seia oʻo ina mafiafia.

A mama, e palu faʻatasi ma aʻafiaga sasa. O le paluga ua tuʻuina atu ua faʻapipiʻiina ma tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo le faʻamautuina. O se isi filifiliga o le tuʻuina lea o le lumanaʻi i luga o se fata poʻo se fasi pepa e ufiufi i le paʻu manu ma se pusa faila ma sipuni e tuʻu ai i le malulu. A maeʻa ona aveese le marshmallow mai le pusaaisa, faʻagogo i le vevela o le potu pe'ā tatau.

I le faagasologa o le faia o marshmallows i luga o se suauu suamalie, ua fautuaina ina ia amanaia ia nuanuga nei:

  • Apu o le puree e tatau ona matua mafiafia pe a mafai ina ia mafai ona saʻo le suamalie, lelei-faamalolo,
  • o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina o aporo Antonovka (e sili ona manaia, e tele uiga aoga),
  • e mafai ona e filifilia isi ituaiga, ae pe afai e lelei le kuka.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E tatau ona togi le Dessert mo le itiiti ifo ma le itula, ae le silia ma le lima. O le aofaʻi o le taimi na tuʻuina atu e faʻalagolago i mea na faʻaaogaina ai. E le gata i lea, e mafai ona faʻamago le meaʻai, ina ia faʻaalia ai le fiafia o tagata uma. O ia marshmallows e taliaina mo le faʻaaoga i totonu o le tolu i le valu aso mai le aso sauniuni. A maea le maeʻa o le taimi ua faʻamaonia, ma mafaufau i le faʻaaogaina o vaega masani, e tatau ona faʻamoemoeina le aso e muta ai.

Toa suamalie mo le maʻisuka

O le pusa e aofia ai pectin ma agar-agar. O ia vaega e faatelevave le faamamaina o le tino mai masima, mea oona, ma le faaleagaina o fualaau o fualaau faasaina. O meatotino o toto toto ua faʻaleleia atili: oo latou puipui ua sili atu ona faʻaogaina ma ua faʻaleleia.

O se taunuuga, o le maualuga o le toto maualuga ua faaitiitia. I le faʻaopoopoga, ua faʻaititia le maualuga o le cholesterol. Talu ai ona o mea o loʻo i ai i le phosphorus, protein ma le uʻamea, o le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le agar-agar substance ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le lauroid, o loʻo i ai se aʻafiaga o le inflammatory, ma puipuia ai le kanesa.

Pastilles mo le maʻisuka o se punavai o le tele o elemene taua ma vitamini. Faatasi ai ma le fusi atoa, o vitamini PP ma B2, C ma A o le pasene sili ona maualuga o mataupu. Ma talu ai ona e le afaina le vaega o minerale i le maualuga o le vevela, o le uʻamea, phosphorus, sodium, potassium, calcium ma le magnesium ua matua gaogaoina e le tino.

O le kulimi atoa o loʻo i ai se aoga aoga i foliga vaaia, luga o le tino o maso, fao ma toto toto. O le fiva dietisi e faʻamaonia ai le galuega o le manava. Ae ui i lea, o le meli i totonu o pastilles e faʻagata ai le faʻaaogaina o pastilles mo le maʻisuka. Ae peitai, o nisi o mea e le afaina i le ola maloloina.

Faatasi ai ma itu le lelei o le faaaogaina o suti e tatau ona matauina:

  • maualuga le kalori akoonu
  • o le i ai o mea inu,
  • faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maualuga o le toto, vevela vascular ma fatu,
  • malosi e mafua ai allergies.

Marmalade, marshmallows, marshmallows o ni mea faʻasaina faasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae o loʻo i ai se auala e alu ese ai, pe faʻapefea ona satuʻu le tino i mea suamalie ma maloloina, ae le o le maualuga o le suka.

Marshmallows ma le marmalade ua manatu o nisi o sitiu meaai. E tusa lava pe a uma le fanau, e na o le fomaʻi na te faatagaina lo latou faʻaaogaina. Ae faʻapefea pe afai e manaʻo moni nei laʻau e tofo i se tagata ua maua i le maʻisuka? E mafai ona ou 'ai nei meaʻai pe a oʻo i luga loʻu suka toto?

O le a foliga mai e aoga i totonu o ia lauiloa lauiloa? Ae toaitiiti e iloa o nei oloa e le gata ina afaina ai le maʻisuka, ae e mafai foi ona e manuia mai ia i latou.

O le a le faʻaogaina o marshmallows?

O le a le aoga o le faʻamalolo mo le maʻisuka?

  • E aofia ai foʻi pectin. E le o amanaʻia e tagata le fufuluina o latou tino mai totonu, o lea latou te masani ona maʻi ona o le faʻaitiitia o le puipuiga. Pectins fesoasoani e faamama le tino e aunoa ma se faʻaleagaina, e tusa lava pe fiafia.
  • O le filo o mea taumafa o loʻo i totonu o lenei oloa e mafai ai ona talia faʻataʻitaʻiga faʻalauiloa mo le maʻisuka. I le faagasologa o lona faʻaaogaina, o le paʻu o le tagata e avea ma vevela ma e mafai. E oo lava i lauulu o le a sui - o le a malosi, susulu ma maloloina.

O le faʻaaogaina o pastel e talia mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaaoga, aua e aoga foi? O lenei mea suamalie, e le pei o mea na muamua atu, e faia mai fua faalenatura: ofu mauga, fugalaau, currants, apples.

Sugar po o le meli o loʻo faʻapipiʻiina pea iina. E masani lava, faatasi ai ma se tuufaatasiga mo le maʻisuka, o lenei oloa e le taliaina e tusa lava pe faʻaaogaina mo maso, fao, vaʻa toto. O nei laʻau suamalie uma e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi, pe afai e faʻatau i totonu o se faleoloa.

Marshmallows - o le togafiti aupito sili ona suamalie e faia mai i proteins ma le mama puree e ala i le sasaina. O le matagofie o le suamalie i le itu i sisifo e maua ai lona igoa mai le matagi mai sisifo, o loo faatusa i tala anamua a Eleni o se alii talavou manaia ma apaau i tua o lona tua.

O le meaʻai e sili ona alofagia e le feusuaʻiga lelei, talu ai ona o fua talafeagai e le afaina ai le fuainumera. Ae i le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o marshmallows e le maʻisuka, o manatu o tagata atamamai e eseese. O nisi o loʻo faʻamalosi pea i le teenaina o soʻo se mea suamalie, o isi e faʻamautinoa o sina vaega itiiti o le meaʻai e le mafua ai le Veda.

E leitioa a manatu le marshmallow o se tasi o sisiva sili ona saogalemu i le maea ai o fualaau masani suamalie. Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻi manu, meaola masani (gelatin poʻo se vaega mai algae), faʻapea foi le pectin, lea e aoga mo o tatou tino.

O le vaega mulimuli o se vaega taua o applesauce, lea e masani ona saunia ai se meaai. Ae ui i lea, ua na o lo tatou talanoa e uiga i se oloa na faia e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai faaopoopo, e pei o meaʻai, vali lanu po o faʻamautuina faʻatasi ma faʻatoʻaga.

O le tuufaatasiga o le taumafataga faalenatura e maua mai i se lisi matagofie o minerale eseese, e aofia ai le potassium, iron ma iodine.

  • monosaccharides,
  • vailaau oona (citric, malic),
  • polotini
  • fiber (pectin),
  • malo
  • lē faʻasauā.

O loʻo aofia ai foi vitamini o le B-group niacin ma riboflavine. Ae o le mea e leaga ai, e le mafai ona maua se foliga masani i luga o le fata. E le gata i lea, o le faʻafiafiaina ma le faaopoopoina o le suka i le maʻisuka e le talafeagai lelei.

O suamalie suamalie, o le mea e leaga ai le toatele, e le aoga tele mo le tino o le tagata.

I le faaopoopo atu i le osofaʻi malosi o suka mai le taumafa o meavaʻavaʻa faigofie i totonu o le toto, o lo latou 'ai e leaga le afaina o le nifo, fatu ma toto toto.

E leai se aoga e fai atu, o laʻau suamalie o fualaau oona e fai ma vaisu. O lo latou tele o taumafa ua afaina i le mamafa o tupe maua.

Sei o tatou iloiloina a tatou oloa i auiliiliga.

Faatoʻaga Facts of Marshmallows

E manino lava, i itu uma lava, o le marshmallows e maua i le suka e le talafeagai mo le maʻisuka. O gaosiga i aso nei e gaosia ai meaʻai e fuafua i le isomaltose, fructose poʻo stevia. Ae aua neʻi faʻasalaina oe lava i folafolaga e uiga i uiga taumafa o le oloa. O ia marshmallows e aofia ai le itiiti ifo o kalori nai lo le suka "counterpartmal".

E i ai nisi o faʻamanuiaga mai le taumafataga:

  • filo soluble (pectins) faʻaleleia le faʻamaʻiina,
  • fiber dietary fesoasoani e aveese le cholesterol,
  • minerale ma vitamini faʻamalosia le taumafa,
  • o gaʻo vailaʻau e maua ai le malosi o le malosi.

Ma le mea mulimuli, o sima e na ona tatou maua ai le lagona lelei. E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mafuaaga e fiafia ai i le kuka. E naʻo le taua le tausisi i le fua. Ma o le mea moni, e sili atu le kuka o masima. Ma faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou faʻamatalaina atili.

Marshmallows e faia i le fale e teuina mo le 5 aso, o lea afai e te manaʻo e teuina i luga o laufanua suamalie, saunia sauʻai masani a ou tuaa.

Marshmallow i faletalimalo i Rusia o se tasi o auala e puipuia ai le apu o le apu.

O le pusa mo le maʻisuka ua saunia i luga o le faavae o le fructose, lea o le a manaomia ai le 200 kalama. O le masani masani e aofia ai le faʻaopoopoina o sina paluga pateta mai vine eseese i le paluga. Latou te faia o se mea e 'ai ma tuʻuina atu i le oloa gaosia se lanu matagofie.

O fua e fufulu, tao tao seia mama, solo i se sieve. O le afa o le fructose ua faaopoopo i le masini, sasaina. E faʻamaʻaina pulu, ma faʻafefiloi ma le mea o loʻo totoe. A uma ona sasaina, ona tuʻuina lea o vaega, toe faʻafefiloi ma se paluga, ona tufatufa atu lea i se pepa tao.

I le setiina o le vevela i totonu o le oven i le 100 tikeri, ua matala le faitotoa ma ua faʻamago le paluga mo le 5 itula. O le masini e pogisa ma faʻamalosi ao alu ese. O le pito i luga o le ipu ua faʻasusu i le paʻu, faʻapipiʻiina ma tipi i totonu o tamai taʻavale.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona gauai atu i le taua XE.E le gata i lea, o le afifi e tatau ona i ai faʻamatalaga i luga o le fua faatatau fautuaina o le taumafa E sili atu le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se oloa ma se manogi masani o vanilla, paepae. Fuga fou marshmallows aua le paʻu, ae o le tautotogo, vave vave ona toe faʻaleleia mai le faʻaputu.

I le avea ai ma tulafono, o le afifiina o loʻo taʻu mai ai le mea tonu e suia ai le suka i lenei oloa. O mea suamalie sili ona taatele o stevia, fructose ma sorbitol. Faatusatusa a latou uiga lelei ma faailo GI.

O le tele o faʻatoʻaga o le maʻisuka ua faaigoaina "free free" e faia i le fusi. E pei ona e iloa, o lenei oloa e masani ma e le o se mea e sui ai le suka. O loʻo aʻafia e aunoa ma le auai o le inisalini, o le mea lea ua manatu ai o se oloa talafeagai mo le soifua maloloina o tagata maua i le maʻisuka.

O le toesea o le fructose e tupu i le manulele lapoa. E le pei o sui e pei o le sukrodite poo le aspartame, e le afaina ai le kulukose, o le fructose o loʻo faʻaauau pea lenei faailoga, ae o lenei faiga e tuai lava.

Stevia o se elemene na faʻaaoga talu ai nei i le gaosiga. O le mutia meli lava ia o loʻo i ai sona fatuga mauoa. E aofia ai le seleni, magnesium, uʻamea ma le zinc, amino acids, vitamins.

Ae e le o le tulaga lea i le steoviside, o le suka e suia i luga o lona faavae.

O le suamalie ei ai le aoga aoga o le faʻaitiitia o le suka. O le tofo o le oloa maeʻa e le oi ai le suamalie suamalie e faʻamaonia ai meaʻai ma le fructose. Faamolemole ia matau o le stevia e le palu lelei i le susu, o la latou "duet" e mafai ona mafua ai le manava.

Sorbitol (sorbitol) o se isi sui lauiloa e masani ona faʻaaoga nai lo le suka. E itiiti le suamalie nai lo le fructose, o lona kalori o loʻo maualalo, ae sili atu ona manaʻomia e faaopoopo ai le tofo. O le vailaʻau o loʻo i ai se aafiaga tele, ma o le faʻaaoga faifaipea e mafai ona faaoso ai le manava.

  1. fualaau aina (apple - 500 g, pear - 250 g, plum - 250 g) e vevela, paʻu ma totō, tipiina i totonu o pusa, sasaa i sina vai itiiti ma kuka,
  2. o fualaau suamalie e tatau ona nutimomoia i totonu o se suauu toto, ona uu ai lea i totonu o se sieve,
  3. E tatau ona faaopoopo le Stevia i le fua o le puree e tofo ai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela seia oʻo ina faʻafefe,
  4. sasaa le vevela vevela i mamanu, pe a uma le mafanafana, o le aoga o le marmalade mo le maʻisuka ituaiga 2 ua saunia mo le faʻaaogaina.
Faʻafiafiaga kalori326 kcal
Squirrels0.8 g
Fats0.1 g
Carbohydrates80.4 g
XE12
GE65
  • apu 2 kilokalama
  • fuamoa paʻepaʻe 2 pi,
  • pala suka 2 l.
  • gaʻo
  • gaʻo
  • puipuiga
  • calories.
Sorbitol (sorbitol)233 kcalGI 9
Fructose399 kcalGI 20
Stevia (steovisid)272 kcalGI 0

Faʻasalaga le faʻaleagaina

Manaia manaia i mea suamalie o tamato. Ua saunia e pei ona taua i lalo: ave le 2 kilokalama o tamato matua, fufuluina, aveese ia fasi laau ma tipi i ni fasi keke. Suauu i totonu o se mea faʻafefiloi, ona ufiufi lea i totonu o se sieve.

O le sufuluga sui e faʻaopoopo i le mea e tupu ai le suasusu vaimama e tofo ma faʻaauau pea ona faʻafefiloi seia oʻo i se tulaga mafiafia. Ona liligi ifo lea i luga o se pepa tao tao ma se mea manifinifi ma faʻagogo. O le meaai mama e tuʻu i totonu o le pusaaisa.

E matua le masani lava, ae mai lenei mea e le itiiti ifo le suamalie ma manogi mo le maʻisuka, o le paluga o le pati. Ina ia saunia, e tatau ona e taoina 3-4 beets seʻia oʻo i le sauni, ona tipi lea ma fuga i totonu o se pusa.

O se togafitiga sili mo le maʻisuka, faapea foi mo tagata uma oe popole i le soifua maloloina ma e fiafia e ai meaai maloloina, o le marmalade fale. E mafai ona faia mai fua ma fua o loʻo maualuga i le pectin.

E tatau ona maitauina le saunia o le marmalade i le fale e aunoa ma le faaopoopoina o le suka poʻo ona sui, e faʻavae i na o fualaau aina ma fua, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.

O le fua e faigofie ma mafai ona maua e tagata uma. Fualaau aina e tatau ona fuaina, fufulu ma aveeseina fatu. O fuālaʻau 'aina po o vine e sasaa mai i sina vai itiiti, tuʻu i luga o le afi ma' aʻai mo le luasefulu minute. Ua lava le na ona ufitia ai le vai.

O le taumafataga maeʻa mo le maʻisuka o loʻo tuʻuina i luga o se ipu, fai ai ni polo laʻititi po o ni lozenges, ma faʻamago i le vevela o le potu seia faʻamalūlū, faʻafefeteina i ni popo laʻau popo ma 'ai.

O le isi fua mo le faʻataunuʻuina o falemaʻi mo le maʻisuka e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le sua suamalie fou mai le apu, mūmū mūmū, pamu poʻo tamato. Aua e te ofo ona o lenei lisi e aofia ai tamato. O le faʻamamaina oi latou e aoga tele mo le maʻisuka ma e maofa lava le manaia.

E kuka le suamalie i le vevela vevela seia oʻo ina tutusa lelei le suamalie mafiafia. Ona liligiina lea i totonu o se mea manifinifi i luga o se pepa tao ma faʻagogo i totonu o se ogaumu vevela pe na o totonu o se vaʻa lelei.

Ma le mea mulimuli, o se mea manifinifi o le faʻamalolo mo le maʻisuka o loʻo tumau pea i luga o le apa, lea o loʻo loli ma tipi. Teu i totonu o fagu uumi, pe a uma ona sasaa i le niu, poo totonu o le pusaaisa.

E leai ni faʻalogona o le faʻatautaia o falemaʻi i faleoloa. O suauʻu uma e gaosia i fale gaosiga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaaogaina i le fusela. E i ai se latou aafiaga itiiti i le siitia o le maualuga o le toto, ae o lo latou aoga faʻataloloa e sili atu le maualuga nai lo o fale.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le avanoa mo tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

E aoga le 'aina o marshmallows mo le maʻisuka? O le tali i lenei fesili e popole ai le tele o gasegase ua feagai ma se faʻamaʻi matautia. O mea sili ona matagofie o le oloa e tosina mai ai se aofaiga toatele o tagata faatau, e aofia ai tamaitai ma tamaiti le tele oi latou.

Endocrinologists lapatai mai e masani lava ona faʻasaina le avea o marshmallows masani mo le maʻisuka. O vaivaiga o le minute ma se manaʻoga e fiafia i se suamalie suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, o le faateleina o le kulukose o le toto ma le manaʻomia mo togafitiga togafitiga.

  • Fualaau aina. E sili atu le lelei o nei fualaau aina suamalie.
  • Talosaga mo le maʻisuka ma meaʻai. I totonu o le faleoloa o meaʻai, o loʻo i ai se vaega e maua ai sisi faapitoa e aunoa ma le suka. I supermarkets, e i ai ni vaega laiti e mafai ai e tagata gasegase ona maua se meaai.
  • Selu ma le meli nai lo le suka. E faigata tele ona maua ia oloa i le faʻatau atu, o lea e mafai ai ona e kukaina oe i le fale. O ia ituaiga sasala mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaumatia e le masani ona fai.
  • Stevia aveese. O le siva suamalie e mafai ona faaopoopo i le lauti, kofe poʻo le falala nai lo le suka.
  • Soo se falaoamata e ese mai i le saito tuma
  • Fualaau suamalie ma vine,
  • Laʻau gaʻo susu-gaʻo,
  • Meaʻai ma mea manogi
  • Nati
  • Suʻu sui.
  1. Faʻatupulaia le fai ma vaisu, naunau e masani ona faʻaaogaina.
  2. E taʻitaʻia atu i tupe mama.
  3. E mafua ai le atiaʻe o le maualuga o le toto maualuga, faafitauli o le fatu, toto toto (faatasi ai ma le faʻaaoga soo).
  1. Saunia ni apu Antonovka poʻo se isi ituaiga e vave ona tunu (6 pcs.).
  2. Faʻaopoopoga meaʻai - suka sui (tutusa ma le 200 g suka), 7 masini protein, se pine o le citric acid, 3 sipuni tele o le gelatin.
  3. Soak gelatin i le vai malulu mo le 2 itula.
  4. Auina apu i totonu o le ogaumu, pi, tipi i paluga pateta ma se masini toto.
  5. Faʻafefiloi pateta pateta ma suamalie, citric acids, kuka seia faʻamafanafana.
  6. Lili paʻu, faʻafefiloi ma paluga ua kuka.
  7. Faʻafefiloi le meaʻai, faatasi ai ma le fesoasoani a se taga faila, tuʻu le sipuni i luga o se fata e ufiufi i le paʻu.
  8. Toe faʻaleleia mo le itula poʻo le lua, pe'ā tatau, magogo i le vevela o le potu.

Lisi o mataupu:

  • Fua maualuga o le suka,
  • Juices
  • Aso ma vine,
  • Palu falaoamata
  • Muesli
  • Mea gaʻo susu.
  • Suavai - 1 ipu,
  • Soo se vine, pikago po o apu - 250 g,
  • Sugar sui - 4 papa,
  • Paʻu kulimi maualalo-gaʻo - 100 g,
  • Agar-agar poʻo gelatin - 10 g.
  1. Fai se lamolemole o fualaau aina suamalie,
  2. Faaopopo le suamalie i laulau i le kirimigi kulimi ma sasaina lelei i se paluga,
  3. Liligi le gelatin i le vai malulu ma tuʻu i luga mo le 5 - 10 minute. Ona tuu lea o le atigipusa ma le gelatinous masini i luga o se afi laitiiti ma faʻanofo seia maeʻa uma,
  4. Liligi le gelatin i totonu o le kulimi kirimoli ma faʻaopopo le fua o le puree,
  5. Faʻasolo le masini ma sasaa i totonu o ni mea laiti,
  6. Tuu le aisa kulimi i le pusaaisa mo ni nai itula.
  • Apple - 30 iunite,
  • Plum - 22 PIECES,
  • Apricot - 20 PIECES,
  • Pear - 33 PIECES,
  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Redcurrant - 30 PIECES,
  • Cherry plum - 25 iunite.
  • Sipirated hibiscus - 7 sipuni,
  • Suavai faamama - 200 ml,
  • Suafa suitulaga i le tofo
  • Gelatin vave - 35 kalama.

Marmalade e aunoa ma le suka ma le galala

O le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga, e toetoe lava a faʻamaloloina e ala i meaʻai. I le faatapulaʻaina o le taumafa o meaʻai gaʻo, e mafai ona faʻaitiitia le kulukose mai le vaega o meaʻai i le toto.

Mea Gaʻo Carbohydrate Products

E faigofie lava ona faʻamalieina lenei meaʻai: o mea taumafa faʻatasi ma meaʻai faʻataʻavalevave e maua ai le suamalie. Kuki, sukalati, sipuni, faʻasao, suamalie, aisa kulimi, kvass vave faʻaleleia toto toto i luga o numera.

Ina ia faʻatumu le tino i le malosi e aunoa ma se afaina, ua fautuaina e tatau ona aofia ai i meaai mea taumafa o loʻo i ai masini gaʻo. O le faagasologa o la latou metabolism e faasolosolo lemu, o lea e le tupu ai se faatosinaga malosi o le suka i totonu o le toto.

Xylitol, sorbitol ma le mannitol e le maualalo i le kalori i le suka masani, ma o le fructose o le mea sili ona lelei e suitulaga! O se maualuga maualuga o le tofo suamalie e mafai ai ona e aofia ai nei meaʻai faaopoopo i se "mea faʻafiafia" i se vaega itiiti ma faia ni togafitiga ma se faʻamaumauga maualalo maualalo.

Ole fua ole aso ole suamalie ile suamalie ole sili atu ile 30 g.

O le faʻaleagaina o mea suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le gaioiga o le fatu ma le faafitauli o le gaʻo. E sili atu le faʻaaogaina o oloa ma mea suamalie i vaega ninii, talu ai ona o ni nai vaega, o nei mea o lo o faʻagesegese lemu i totonu o le toto ma e le mafua ai le faateleina o le inisalini.

O le saccharin suamalie e itiiti le caloric nai lo isi suka. O lenei vailaʻau gaosia e maualuga le maualuga o le suamalie: e 100 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

O le saccharin e afaina i gaʻo ma e le afaina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, o lona uiga o le gaʻo faatagaina e 40 mg i le aso.

O se fualaau manaia mo le faʻamaʻi mai le tea o Hibiscus: suia le suka i le papa ma faʻamalolo le gelatin i le vai inu, o le masini vai ua tunu mo ni nai minute ona sasaa ai lea i totonu o se ipu mafolafola.

A maeʻa le mafanafana, o le marmalade e tipiina i fasi vaega e tautua i luga o le laulau.

E tusa ai ma le faʻamalositino, e taua tele le le na o le a le mea e te 'ai, ae pe a fai foʻi. Afai e faigata ona e vave alu atu i ni meaʻai suamalie, ia suia le taimi e te 'ai ai le mea e te fiafia i ai.

Toa e sili ona lelei i le taeao, e amata mai i le 2 i le taeao i le 4 i le taeao. I taeao, o gaoioiga faʻaletino, masani lava, e sili atu le maualuga nai lo le afiafi. Ma o lona uiga e te mautinoa "faʻaalu" ma "galue" mea uma na 'aina.

E lelei ma malulu, ae e le afaina? Le faʻamatalaga manino o marshmallows ma faʻaaliga o lona faʻaaoga i le maʻisuka

O le faʻaogaina o faʻamaumauga o oloa o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se meaʻai pe a uma ona faʻaaogaina i luga o le suka suka. E maitauina e faʻapea, o le faʻaititia o le GI, o le itiiti ifo o le falaoa i totonu o le oloa.

O le laulau o le maʻisuka e aofia ai meaai e maualalo le GI, o meaai faʻatasi ma le GI masani e naʻo nisi taimi e auai i le taumafataga. Aua nei manatu e mafai e le tagata maʻi ona 'ai meaai "saogalemu" i soʻo se aofaiga. O le masani masani o meaai mai soo se ituaiga (cereals, fualaau faisua, fualaau aina, ma isi mea) e le sili atu i le 200 kalama.

O nisi meaʻai e leai se GI, mo se faataitaiga, pailani. Ae e faʻasaina mo le maʻisuka, aua o le a aofia ai se tele o le cholesterol ma o loʻo maua ai le maualuga o le kalori.

  1. e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  2. 50 - 70 PIECES - auala,
  3. mai le 70 iunite ma luga - maualuga.

O mea taumafa i le maualuga o le GI e faʻasaina e tagata gasegase i soo se ituaiga o suka suka, ona e mafua ai le malosi tele o le toto suka.

Ae o le mea moni, o loʻo manatu i se tasi o filifiliga mo pastilles, naʻo se mea e sili atu ona talafeagai. E maua mai e ala i le sasaina lelei o fualaau 'aina ma le mama pure, lea e faaopoopo ai le suka ma fualaʻau fuamoa.

Seiloga pe a uma ona sasaa le sipuni agar poo isi mea-jelly-pei o le paluga. Faʻafetai i vaega uma o loʻo faia ai lenei meaʻai, o le marshmallow glycemic Index e maualuga, o le 65.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻamaonia numera o le aafiaga o se oloa i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, pe a uma ona faʻaaogaina. E tatau i le maʻisuka ona filifili meaai e maualalo ile GI (e oo i le 50 PIECES), ma o le fuainumera, mai le 50 PIECES i le 70 PIECES, e faatagaina i nisi taimi. O oloa uma i luga atu o lenei faailoga e matua faʻasaina.

E le gata i lea, o soʻo se meaai e tatau ona naʻo ni ituaiga o togafitiga faʻamafanafanaina, talu ai o le falai, aemaise lava i le tele o le suauu manogi, e faʻapupulaina ai le index GI.

O le faʻamalosia o le vevelaina o meaai e faatagaina:

  1. Laʻau
  2. Mo se ulugalii
  3. I luga o le meaʻai
  4. I totonu o le microwave
  5. I le televise mode "tineia",
  6. Lave.

Afai o le ituaiga mulimuli o le kuka e filifilia, ona tatau lea ona sisi i totonu o le vai ma se aofaiga itiiti o le suauʻu fuālaʻau, e sili atu le filifilia o se palupa mai ipu.

E tatau foi ona maitauina o fua, ma soʻo se isi lava mea taumafa ei ai le GI e oʻo atu i le 50 PIECES, e mafai ona i ai i le taumafataga i aso e le faʻatapulaaina, ae o fua mai fua e faʻasaina. O nei mea uma ua faʻamatalaina i le mea moni e leai se fiva i le sua, ma o le kulukose o loʻo aofia i totonu o fualaau aina e vave ona ulufale atu i le toto, e mafua ai ona oso i luga le suka. Ae o le vai mamago e faatagaina i le maʻisuka i soo se ituaiga ile 200 ml i le aso.

O loʻo i ai foi oloa e, i le lanu ma le kuka, ei ai faʻamaumauga tutusa tutusa. I le auala, o fualaau faisua i totonu o pateta paluga ua faateleina lo latou fua.

E faatatau foi lenei i kāloti, lea e naʻo le 35 PIECES, ma i totonu o le kuka uma 85 PIECES.

Vitio faʻatalanoa

O le mea moni, o Marmalade, o se fua na matua totoina poo le "faigata" jam. O lenei meaʻai na oʻo mai i Europa mai Sasaʻe Tutotonu. O le au taʻavale muamua na latou talisapaia le tofo o le suamalie faʻasalalau: e mafai ona 'ave faʻatasi ia vavao fua i luga o sopo, latou te leʻi faʻaitiitia i luga o le ala ma fesoasoani e faatumauina le malosi i tulaga matuia.

O le fua o le marmalade sa faia e le Falani, o le upu "marmalade" ua faaliliuina o le "quince pastille." Afai e teu le fua (fualaau masani, faʻasalaga masani) ma faʻatautaia le tekinolosi gaosiga, o lona uiga o le oloa o se mea suamalie suamalie e aoga mo le soifua maloloina.

"Faʻasaʻo" marmalade e i ai pea se fausaga manino; pe a faʻamalosi, e vave ona faia lona foliga muamua. O fomaʻi e autasi: o meaʻai suamalie e afaina i le tino, ma o le natura faʻaleagaina o se tuusaunoaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Tuua Lau Faamatalaga