Gluconorm: faatonuga mo le faʻaaogaina: tau ma iloiloga o le maʻisuka e uiga i fualaau o le maʻisuka

O le endocrinologist na faia se suʻesuʻega - o se setete predicetics. O le mamafa o loʻo faʻaauau pea ona tupu, o le faʻafitauli o le tino, lelei, o le suka e alu (hypoglycemic syndrome). I se aotelega, malie. A e soli se meaʻai, faasasaʻo le suka, lelei, o loʻo masani ona iai faʻamatalaga masani. I le amataga, ina ia faʻaitiitia loʻu fia 'ai, na faatonuina aʻu i lenei taumafataga i le aoauli 1 le taimi i le aso mo le 1 papa, ae leai se aoga, lelei, leai lava. Na ou alu i se isi fomaʻi, faatonuina Siofor 850, e ave ma aʻu. O le lagona na lagona i le aso muamua o le taliaina na faigofie, i le afiafi na ou manao e ai itiiti. A maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga, ona faʻaititia le mamafa i le 1.5 kg. Ioe, ma ou te lagona lelei.

Ua atoa le tausaga talu ona ou maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma mulimuli ane na faatonuina aʻu e le fomaʻi i se meaai malosi ma le gluconorm. Na matou ave se fualaau mo le tusa o le masina, ae o le taimi nei e le maualuga le kulukose i luga aʻe o le 6-7. E naʻo le faanoanoa e tatau ona mulimulitaʻia le meaai. E ui o le soifua maloloina e sili atu le taugata, e saʻo.

Short description

200 miliona ... E taua le manatuaina o lenei ata, aua o le numera saʻo lea o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka i le asō. Ma e tusa ai ma faʻamatalaga a saienitisi (ae le o le tele o le le mautonu), e oo i le 2030 e tatau ona tatou faʻamoemoe o le faateleina o lenei ata mai le itiiti ifo ma le tasi ma le afa taimi. O mea taua e lua e puipuia mai i le mafuaʻaga o le maʻisuka: faʻamalosia o le inisalini ma le le atoatoa o le pancreatic i le gaosiga o le insulin. O le faʻaitiitia o le lamatiaga o gasegase gasegase faʻapitoa (tauaso, fatu fatuga ma strokes, vaevaega o vae), e tatau ona e faʻaauau pea lou lima i luga o le pulupulu (poʻo le, i luga o le mita) ina ia mautinoa le siakiina o le maualuga o le kulukose o le toto. I lenei itu, o le faʻateleina o togafitiga o se auala taua i le togafitiga o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, e amataina togafitiga faʻasaina i le monotherapy, lea e faʻaaoga ai metformin poʻo sulfonylureas (glibenclamide glyclazide, glimepiride). I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia i mea o meaola o meaola, o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga o vailaʻau poʻo inisini injections e fesoʻotaʻi. E le gata i lea: Talu ai ona o le maʻisuka ua manatu o se maʻi faifai pea, e tusa lava pe muamua le manuia o le monotherapy, e le o toe mamao pe mulimuli ane, o le a manaʻomia se isi faʻaopoopoga o vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma le tasi poʻo le lua fausaga o le tusi o le Mashkovsky.

O le faʻateleina o le antidiabetic combination i togafitiga o le metformin + glibenclamide. O le vailaʻau o le gluconorm e leai se mea e sili atu nai lo lenei vailaʻau malosi e lua-vaega o le hypoglycemic. Metformin biguanide e maualalo ai le kulukose toto e ala i le faʻaititia o le alafua mo le inisalini o lagona i totonu o le tino ma faʻaleleia ai le kulūkose i le gaʻo. O lenei vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai ma faʻafefeina ai le soki o le kulukose i le ate. Metformin faʻaleleia le ata lipid o le toto, faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol. Glibenclamide, i le isi itu, o le aano o le tino o le sulfonylurea. E faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini e ala i le faʻalauteleina o le lagona o suauu β-pipisi i le kulukose ma le tikeri o le vavalalata o le inisalini ma selaʻau faʻapitoa.

Gluconorm e masani ona faʻaaogaina mo meaai i se fuataga ua malilie i ai le fomaʻi (e mafai ona taʻitasi i tulaga taʻitasi). I le masani ai, latou te "amata" mai le tasi laulau ma fetuʻunaʻi le fualaau ile 1-2 vaiaso, ma mafaufau i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e le sili atu i le faasologa ole laasaga o aso e 5.

Pharmacology

Gluconorm ® o se tuufaatasiga tumau o le lua hypoglycemic oral o vaega eseese o vailaau faafomai: metformin ma glibenclamide.

Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma faʻaitiitia ai le kulūkose o le tino e ala i le faʻalauteleina o le faʻalogoina o fusi lautele i le gaioiga o le inisalini ma le faʻaleleia o le kulūkose. Faʻitiʻitia le faʻaaogāina o le gaʻo i totonu o le mea oona ma faʻalavelave ai le gluconeogenesis i le ate. O le vailaau faʻasaina e iai sona aafiaga aoga i le lipid profile o le toto, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol atoa. LDL ma triglycerides. E le afaina ai le gasegase o le hypoglycemic.

Glibenclamide e aʻafia i le vaega o le sulfonylurea o meaola o le lua o augatupulaga. E faʻamalosia ai le manava ile insulin e ala i le faʻaititia o le faitoʻo o le apocreatic β-cell glucose, faʻapupulaina le lagona o le inisalini ma lona faʻamalosi i sosoʻo faʻatupulaia, faʻaleleia le inisalini, faʻaleleia le aafiaga o le inisalini i le muscle ma le ate glucose, ma faʻalavelave ai le lipolysis i le tino. Galuega i le vaega lona lua o le faʻaaogaina o le inisalini.

Pharmacokinetics

Pe a faʻatonuina, o le faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract e 48-84%. Taimi e oʻo atu i Cmax - 1-2 itula Vo - 9-10 lita. Fesootaiga ma pulu plasma e 95%.

E toetoe lava o le metabolised uma i le ate ma le fausiaina o ni gasegase e lua e leai ni galuega, o se tasi o ia mea e faʻamalosi e fatugaʻo, ao le isi i le manava. T1/2 - mai le 3 i le 10-16 itula

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e gaʻo atoatoa mai le gastrointestinal tract, 20-30% o le siama e maua i feces. O le bioavailability atoatoa e mai le 50 i le 60%. Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin. E vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma.

E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. T1/2 pe a ma le 9-12 itula

Faiga faʻapolopolo

Ata vali ata-paʻepaʻe papaʻe pe tusa ma le lanu paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex, i se malologa mai le paʻepaʻe ma le paepae ma se lanu enaena.

1 le
glibenclamide2.5 mg
metformin hydrochloride400 mg

O mea e maua ai: microcrystalline cellulose - 100 mg, masini o le sana - 20 mg, dioloidide colloidal - 20 mg, gelatin - 10 mg, glycerol - 10 mg, magnesium stearate - 7 mg, talc faamama - 15 mg, sodium croscarmellose - 30 mg, sodium carboxymethyl starch - 18.3 mg, Celfiphate - 2 mg, diethyl phthalate - 0.2 mg.

10 pi. - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
20 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le tautala, faatasi ai ma meaai. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

E masani lava o le fua muamua o le 1 le laulau. (400 mg / 2.5 mg) / aso. I le 1-2 vaiaso uma talu mai le amataga o togafitiga, e faʻamaʻo le fualaau o le vailaʻau e fuafua i le maualuga o le kulukose toto. Pe a sui le togafitiga muamua faʻatasi ma le metformin ma le glybeklamide, e tatau ona tuʻuina atu 1-2 laulau. Gluconorm e fuafua i le fua muamua o vaega taʻitasi.

O le fua maualuga o aso taitasi e 5 papa.

Faʻasalaga

O le maualuga poʻo le i ai o tulaga lamatia e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le lactic acidosis, e pei Metforminum o se vaega o sauniuniga. Pe a aliali mai faʻaalia o le lactic acid (vomiting, tiga o le tino, vaivaiga lautele, gasegase maso), e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau. Lactic acidosis o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faafuasei, togafitiga o le lactic acidosis e tatau ona faia i totonu o se falemaʻi. O togafitiga e aupito sili ona lelei o le vetola.

O le sologa lelei e mafai foi ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ona o le i ai o glibenclamide i le sauniuniga. Faailoga o le hypoglycemia: fiaai, vevela tele, vaivaiga, palpitations, pallor o le paʻu, paʻu o le mucosa, o le atuatuvale, popolega lautele, tiga o le loto, le mautonu o le moe, popolega o le moe, lagona o le fefe, le atoatoa o le faamaopoopoga o gaioiga, faaletonu o le neurological le tumau. Faatasi ai ma le alualu i luma o le hypoglycemia, atonu o le a leiloa e le tagata maʻi lo latou pulea o ia lava ma le malamalama.

Faʻataunuʻu poʻo le faʻaaogaina o le hypoglycemia, dextrose (glucose) poʻo le suka suka o loʻo faʻaalia i le tautala. I le tulaga o le maualuga o le hypoglycemia (leai o le iloa), o le solution 40% dextrose (glucose) poʻo le glucagon, v / m, s / c e faʻaaoga iv. A maeʻa ona toe iloa, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai i le gaʻo ina ia alofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga

O le inhibitors ACE (captopril, enalapril), o le poloka o le histamine H e faʻaleleia ai le malosi o le vailaau oona.2(simetidine), sui o le antifungal (miconazole, fluconazole), NSAID (phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone), fibrates (clofibrate, bezafibrat), anti-tuberculosis drugs (ethionamide), salicytates, antoagulant antagonists, MAO, gasegase sulfonamides, cyclophosphamide, chloramphenicol, fenfluramine, fluoxetine, guanethidine, pentoxifylline, tetracycline, theophylline, suauu masini, o le resideline, bromocriptine, disopyramide, pyridoxine, isi hypoglycemic drugs (acarbose, biguanides, insulin), allopurinol.

Faʻaaogaina o meaʻai (epinephrine, clonidine), vailaʻau faʻasaina (phenytoin), televave o le alalaupapa o le calcium, o le carbonic anhydrase inhibitors (acetazolamide), thiezide diuretics, chlortalidone, furosemide, diazanazide, triazene diazenterine ua faʻavaivaia ai le aafiaga , morphine, ritodrine, salbutamol, terbutaline, glucagon, rifampicin, ammonium thyroid, o suauu lithium, i luga o nifo -ologic nicotinic, chlorpromazine, contraceptive oral and estrogens.

Urine acidifying drugs (ammonium chloride, chloride chloride, acid ascorbic in doses) e faʻaleleia ai le aafiaga e ala i le faʻaitiitia o le tikeri o le vavaeese ma le faʻaopoopoga o le glibenclamide.

E mafai e Ethanol ona faʻateleina le gasegase lactic acid.

Metformin Faʻaitiitia le Cmax ma T1/2 furosemide e 31% ma le 42.3%, i le faasologa.

Furosemide faʻateleina Cmax Metformin e 22%.

O le Nifedipine e faʻapupulaina le absorption, Cmax faʻagesegese le faʻaumatia o metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) ua faalilolilo i tubules e tauva mo auala o femalagaiga tubular ma e mafai ona siitia C i le umi o togafitigamax 60% metformin.

Faʻaiʻuga

I le vaega o le gaosiga o le gaʻo: o le hypoglycemia e mafai.

Mai le gastrointestinal tract ma le ate: e seasea lava - o le gase, vomiting, tiga o le manava, le lava o le fiaai, "meaʻai" tofo i le gutu, i nisi o tulaga - gasegase cholestatic, faateleina le gaioiga o le enzymes foes, hepatitis.

Mai le siama: e seasea lava - leukopenia, thrombocytopenia, erythrocytopenia, e seasea lava - agranulocytosis, hemolytic or megaloblastic anemia, pancytopenia.

Mai le itu o le togafiti tutotonu: maʻi tiga, fiavalea, vaivaiga, vaivai, seasea - paresis, lagona le lelei.

Faʻasalaga ma le faʻamalosia o le tino: e seasea lava - urticaria, erythema, paʻu o le paʻu, fiva, afaina, proteinuria.

Tali a le Dermatological: seasea - ata pueina.

Mai le itu o le metabolism: lactic acidosis.

O isi: gasegase o le ava malosi le faapalepale pe a uma ona inu, faʻaalia e ala i faʻafitauli o le totoga ma totoga faʻalaulela (faʻafefulara-pei o le tali: vomiting, lagona o le vevela i foliga ma tino luga, tachycardia, dizziness, maʻi tigaina).

Ituaiga 2 maʻisuka i tagata matutua:

  • faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga o le soifua maloloina, faamalositino ma togafitiga muamua ma metformin poo glibenclamide,
  • e sui ai togafitiga faʻamuamua ma lua vailaʻau (metformin ma glibenclamide) i tagata gasegase i le maualuga o le kulukose toto.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,
  • hypoglycemia,
  • ogaoga faaletonu,
  • tulaga ogaoga e mafai ona oo atu ai i se suiga i galuega fai fatuga (maʻi faamaʻi, maʻi matuia, faateia),
  • maʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino (fatu poʻo le faʻailoga o le manava, faʻaleagaina o le myocardial talu ai nei, teteʻi),
  • foia le ate
  • porphyria
  • faʻaoga faʻatasi o miconazole,
  • faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o taotoga tetele, manua, mumu tele ma isi tulaga e manaʻomia ai togafitiga insulin,
  • mea inu ava malosi, inu ava malolosi,
  • lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),
  • faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula i le maea ai o le faia o le leitiope po o faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o le iodine-o loʻo i ai le faʻatusatusaga,
  • tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 calories / aso),
  • maʻitaga
  • taimi e fafaga ai,
  • hypersensitivity i le metformin, glibenclamide poʻo isi sulfonylurea o meaola, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻasaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesootaʻi atu i le faateleina o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le lactic acid i totonu oi latou.

Faʻasalaga: febrile syndrome, faʻaletonu o le tino, le faʻasolosolo o le pituitary muamua, maʻi o thyroid ma le gaogao galuega.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga, o le faʻaaogaina o le gluconorm ua solia. I le fuafuaina o le maʻitaga, faʻapea foi i le mea e tupu i le maitaga ao faagasolo le taimi e ave ai Gluconorm, e tatau ona faamutaina le vailaau faasaina ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faatonuina.

Gluconorm ® ua solia i le susu, e pei o le metformin ua pasi i susu o susu. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faatonuga faapitoa

O togafitiga faʻapitoa ma gasegase, faʻamaʻi tele, faʻamaʻi pipisi ma le maʻi febrile e ono manaʻomia ai le faʻamalolo o le vailaau faʻasaina ma le tofiaina o togafitiga insulin.

E taua le siakiina pea o le kulūkose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i mataupu o le ethanol, NSAID, ma le matelaina.

E tatau ona faia se fetuunaiga ole fomaʻi mo le gasegase faaletino ma faalelagona, se suiga i meaʻai.

A o togafitiga, e le fautuaina e ave le ava malosi.

48 itula aʻo leʻi faia le taotoga poʻo le iv o le puleaina o se mea e faʻaoga ai le leitio o le iodine, e tatau ona faʻagata le pulega o le gluconorm. E fautuaina le togafitiga o gluconorm ia toe faʻafouina pe a uma le 48 itula.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Tuua Lau Faamatalaga