Pau le gau o le mamafa mo le maʻisuka ituaiga 2: fausiaina o se lisi ma meaai

O la tatou 'upega tafaʻilagi ua mamanuina e "talai" se taumafataga maualalo-carbohydrate mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O lenei taumafataga o le filifiliga aupito sili lea mo tagata e le o mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ae ua leva ona fia maua ma mananao e aveesea le mamafa.

A o leʻi talanoaina ni metotia patino o le auala e matua leiloa ai le mamafa, ma ave foi le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa pe aisea e masani ai ona tupu le gaʻo. O le avanoa e manuia ai le gau o le paʻu ma togafitiga o le maʻisuka e sili atu le maualuga pe afai e malamalama le tagata maʻi pe aisea ua ia faia ai togafitiga togafitiga, ae le na o le tauaso e mulimuli i faatonuga.

Ole siama autu lea e fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo o le insulin. I le taimi lava e tasi, o le inisalini e faʻalavelave ai le malepelepe o le tino. Faitau pe o le a le faʻamalosia o le inisalini - o le faaitiitia o le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini. Obese tagata, e oʻo lava ia i latou e maua i le maʻisuka, e masani ona i ai lenei faafitauli. Ona o lea mea, o le faateleina o le inisalini i le toto ua faateleina. E masani lava, e mafai ona e le maua le mamafa pe afai e te faʻaititia le maualuga ole inisalini plasma i le masani.

O se meaʻai gaʻo-faʻatapulaʻaina o le ala lava lea e tasi e faʻaitiitia ai le toto o le insulin i tulaga masani e aunoa ma ni fualaau '' kemikolo '. A maeʻa lenei mea, o le faagasologa o le pala o mea faʻapipiʻi e masani lava, ma o se tagata e faigofie lava ona leiloa le mamafa, e aunoa ma le tele o taumafaiga ma le fiaai. Aisea e faigata tele ai le leiloa o le mamafa i luga o meaʻai maualalo pe maualalo le kalori? Talu ai ona o le tamaoaiga i mea oona, ma ona o lenei mea, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e tumau pea le maualuga.

Recipes mo se taumafataga maualalo-carbohydrate lea e fesoasoani ia te oe e faigofie ai ona faʻaitiitia le mamafa, sau iinei

Filifiliga mo se taumafa maualalo-carbohydrate mo le paʻu mamafa

Talu mai le vaitau o le 1970, o le tagata Amerika o Robert Atkins o loʻo faʻasalalauina faʻamatalaga i luga o se taumafa maualalo o le gaʻo mo le mamafa o le gau ona o tusi ma ala o faasalalauga. O lana tusi, The New Atkins Revolutionary Diet, ua silia ma le 10 miliona kopi ua faatauina atu i le lalolagi atoa. Talu ai ua talitonu tagata o lenei metotia e fesoasoani tele i le gaʻo. E faigofie ona e mauaina lenei tusi i le gagana Rusia. Afai e te suʻesuʻe ma le totoa ma mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga, ona e leiloa lea o le mamafa ma o le a le toe i ai le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2.

O le "faafou", "faaleleia" o le lomiga o le maualalo o le gaosiga o taumafa o loo tuuina atu i luga o le upega tafaʻilagi o le DiabetMM.Com, e tusa ai ma le metotia a se isi fomaʻi Amerika o Richard Bernstein. O maʻi maʻisuka e tatau ona mulimuli i se taumafa sili atu ona mamafa nai lo tagata e le o mauaina le maʻisuka. O la tatou filifiliga e fuafua muamua mo le maʻisuka. Ae afai e te lei maua le maʻisuka ituaiga 2 (pah-pah!), A e na o le taumafai e aveese le mamafa o le mamafa, ona lelei ai lea mo oe e faitau a matou tusiga. Siaki lisi o mea faasaina ma mea e faatagaina ma fautuaina mo se taumafataga maualalo-carbohydrate. O a matou lisi o oloa e sili atu ona auiliili ma aoga mo le tagata faitau Rusia nai lo le tusi a Atkins.

Aisea e le maua ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo, ona tatau loa lea o le leiloa o le mamafa o se tasi o au sini autu. E ui o lenei sini e le taua tele nai lo le faʻaitiitia o le suka i le masani, ae e manaʻomia foi ona gauai atu. Faitau le tusiga "O le a le sini o le tausiga o le maʻisuka." O le mafuaaga autu - o le leiloa o le mamafa e mafai ona faateleina ai le lagona lelei o au siama i le inisalini, o lona uiga, faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin.

Afai e te lafoaia le tele o gaʻo, ona faʻaitiitia lea o le uta i luga ole paʻu. E sili atu ona mafai ona e tausia nisi o peta paneta e ola ola. O le tele o peta paneta, o le faigofie lea ona pulea le maʻisuka. Afai e te leʻi maua talu ai nei le maʻisuka ituaiga 2, ona i ai foi lea o se avanoa pe a uma le mamafa o le maʻisuka e mafai ona e faatumauina le suka toto ma faia e aunoa ma le inisalini.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • O fea meaai e mulimuli ai? Faatusatusaga o taumafa maualalo-kalori ma le maualalo-carbohydrate
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Fualaau o Siofor ma Glucofage (mo le mamafa o le mamafa, faatasi ai ma se taumafa maualalo-carbohydrate)
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Faʻasologa o mafuaʻaga o le meaʻai ma le ituaiga 2 Tisuka

O le toʻatele o tagata lautele e talitonu o le mea e tupu ai le mea e tupu ona o le leai o se malosi o le tagata e pulea ana meaʻai. O le mea moni, e le saʻo lenei mea. O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai mafuaʻaga o fatu. O tagata e sili atu ona faʻaputuina le tele o meaʻai ua maua tofi faʻapitoa mai o latou tuaa e mafai ai ona latou ola i taimi o le fiaai ma le toilalo o fua. Ae paga lea, i lo tatou taimi o le tele o meaʻai, ua avea lenei ma faafitauli nai lo le lelei.

Sa amata ona masalomia e saienitisi o le gasegase ma ituaiga 2 o le maʻisuka ua mafua ai ona toe foi mai i le 1962. I le itu i sautesisifo o le Iunaite Setete o loʻo i ai le ituaiga o Initia Pima. O ata e faaalia ai i le 100 tausaga talu ai, o tagata faʻanoanoa, faigata ma latou te le iloa po o le a le mea sili ona leaga. I le taimi muamua, o nei Initia sa nonofo i le toafa, o se vaega itiiti o le galulue i faatoaga, ae e le galala, ma masani ona matelaina.

Ona amata loa lea e le malo o Amerika ona tuuina atu ma le agalelei ia i latou falaoamata o saito. O se taunuuga, toetoe o le 100% o tupulaga talavou o Pima ma tagata matutua ua sili atu ona mamafa. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka na sili atu ma le afa. O le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2 i tupulaga talavou o loʻo tuputupu ae vave. E pei lava ona i ai i le toatele o tagata Amerika.

Aisea na tupu ai lenei mala ma faaauau pea? O Pima India i ona po nei o suli ia oi latou na mafai ona ola i taimi o le oge. O latou tino na sili atu nai lo isi e mafai ona teuina le malosi i le gaʻo o le gaʻo i taimi o le tele o meaai. Ina ia faia lenei mea, latou te atiina ae se manaʻoga lē pulea mo gaʻo. O nei tagata e 'ai i le gaʻo meaʻai, e tusa lava pe latou te le lagona le fiaai moni. O se taunuuga o lenei mea, o la latou pancreas e maua ai le inisalini i le tele o taimi nai lo le masani. I lalo o le aʻafiaga o le inisalini, o le kulukose e avea ma gaʻo ma gaosia ai le tino.

O le maualuga o le oona, o le maualuga o le faʻamalosia o le inisalini. O le mea lea, e sili atu le inisalini e salalau i totonu o le toto, ma e sili atu le gaʻo e teuina i autafa o le puimanava. O se taamilosaga faataamilosaga e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2. E faʻapefea ona tupu lenei mea, ua leva ona e iloa lelei pe a uma ona faitauina a matou tusiga e uiga i le faʻamalosia o le insulin. O Pima Indians, o ē na leai se faʻasologa o fatuga mo le 'aina o le gaʻo, na mou atu i taimi o le oge ma e leʻi tuua ai se fanau. Ma o le malosi e leai se mea e faia i ai.

I le vaitau o le 1950, na gaosia ai e saienitisi se fatuga o mio na mafua mai i le gaʻo. O nei isumu na maua mai ai le tele o meaai. O se taunuuga, na amata ona latou mamafa le 1.5-2 taimi e sili atu nai lo nai maunu masani. Ona latou fiaaai. O fuamoa masani na ola e aunoa ma se meaʻai mo le 7-10 aso, ma i latou na i ai se kenera faapitoa, e oʻo atu i le 40 aso. E aliali mai o aʻafiaga e faʻateleina ai le malosi o le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka, i taimi o le fiaai, e taua tele.

O le gasegase o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka

E silia ma le 60% o le aofaʻi o atunuʻu atiaʻe ua mamafa tele, ma o le mea sili ona leaga, o lenei pasene ua faʻateleina. O faila o le Oatmeal e fai mai e mafua lenei mea i le mea moni o le tele ma le tele o tagata e le toe ulaula. E foliga mai ia i tatou se faʻamatalaga sili atu ona lelei e mafua mai ona o le tele o le taumafaina o gaʻo nai lo gaʻo. Po o le a lava le mafuaaga o le afaina o le gasegase, o le mamafa tele i soʻo se mataupu e faʻaititia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2.

I le faaopoopo atu i tagata Initia Amerika o Pima, e tele isi vaega vavaeʻese o tagata na feagai ma le faafitauli lava e tasi na tusia i le lalolagi. Aʻo leʻi suʻesuʻeina taunuʻuga a tagata i Sisifo, o tagata tagatanuu o motu o Fiti na paʻu'ū, o tagata malolosi na nonofo i le sami i le sami. Sa i ai le tele o le porotini ma le tele o meaʻai o le gaʻo i la latou taumafataga. Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na amata ai le toatele o tagata tafafao maimoa mai Sisifo i le motu o Fiti. O lenei mea na mafua ai ona maua e tagata o le atunuu se faamai o le gasegase, ituaiga 2 o le maʻisuka, o le fatu ma le sasa.

O le mea lava lea na tupu i Atunuu Ausetalia ina ua aoaoina i latou e tagata paʻepaʻe e totoina le saito, nai lo le auai i le tulituliloa masani ma le faapotopotoina. O le faamai o le gasegase ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na feagai foi ma tagata Aferika o loo feoai mai vao ma savanna i aai tetele. O le taimi nei ua le toe manaomia la latou meaai i aso taitasi i le afu oo latou foliga, ae lava e alu i le faleoloa. I lenei tulaga, o genes na faʻaaoga e fesoasoani ai i le fiaaai na avea ma faafitauli.

E faʻafefea faʻapena siama e faʻateleina ai le malosi o le meaʻai

Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona aʻafia le gasegase o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka. Serotonin o se mea e faʻaitiitia ai le popole, mafua ai lagona o le malolo ma le faamalieina. O maualuga o le serotonin i le faiʻai e faateleina ona o le 'ai o meaʻai gaʻo, aemaise lava gaioiga faʻamalosi o gaʻo e pei o le falaoa.

O loʻo fautuaina mai o tagata e aʻafia i le tele o meaʻai ei ai le faʻafitauli o le serotonin poʻo le faʻaitiitia o le lagona o le faiʻai i le faiʻai i lana gaioiga. O lenei mea e mafua ai se lagona o le fiaʻai masani, lagona atuatuvale ma le popole. O le 'ai o meaʻai gaʻo e faʻamalieina ai le tulaga ole tagata. O ia tagata e taumafai e "faoa" o latou faafitauli. E i ai le leaga o taunuuga mo o latou foliga ma le soifua maloloina.

O le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, aemaise lava mea mama, e mafua ai le gasegase e maua ai le tele o le inisalini. I lalo o lana gaioiga, o le kulukose i totonu o le toto e avea ma gaʻo. O se taunuuga o le oona tele, o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini e faaitiitia. E i ai se taʻamilosaga leaga e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le a matou talanoaina i auiliiliga i lalo ifo.

Le mafaufauga - pe faʻapefea ona faʻateleina le maualuga o le serotonin i totonu o le faiʻai? E mafai ona maua lenei mea i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Vailaau faʻamaʻi, lea e pei o le mafaufau o le psychiatrist, faʻagesegese ai le faʻalavelave masani o le serotonin, ina ia maualuga lona maualuga. Ae o ia fualaau oona ei ai aʻafiaga taua, ma sili atu le le faʻaaogaina. O le isi auala o le ave lea o mea e faʻaaogaina ai serotonin i le tino. O le tele o mea "mea gaosi", o le tele o le serotonin e mafai e le tino ona gaosia.

Matou te iloa o se taumafataga maualalo-carbohydrate (sili ona mauatini) i totonu ma na o ia lava e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le serotonin. E mafai foi ona e ave le pro-tryptophan poo le 5-HTP (5-hydroxytryptophan). Ua faʻaalia e le faʻatinoga 5-HTP e sili atu le aoga. Masalo, o le toʻatele o tagata i le tino e iai se faʻafitauli i le taimi o le liua o le tryptophan i le 5-HTP. I Sisifo, e 5-HTP capsules ua faʻatau atu i luga o le fata. O se togafitiga faʻapitoa mo le atuatuvale ma le pulea o osofaʻiga faʻafefe. Matou te fautuaina le tusiga "Vitamini mo le maʻi suka". I totonu o lenei mea e mafai ona e iloa le auala e faʻatonu ai mai le US ituaiga uma o fualaau aoga aoga ma le faʻatagaina e meli. E mafai ona e faʻatonu 5-HTP mai le faleoloa e tasi. E patino lava, 5-HTP e le o faʻamatalaina ia tatou tusiga, aua o lenei faʻaopoopoga e le tuusaʻo ma le puleaina o le maʻisuka.

O suʻesuʻega ua faʻamaonia ma le mautinoa e iai se gasegase o le gasegase i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae e le fesoʻotaʻi faʻatasi ma le isi gene, ae faʻatasi ma le tele o genes i le taimi e tasi. E na o sina mea itiiti lava e faʻaititia ai le lamatiaga o se tagata, ae o lo latou aafiaga e sili atu i le tasi. E tusa lava pe e te maua faʻasolosolo le manuia, e le o lona uiga o le tulaga e leai se faamoemoe. O le maualalo o meaʻai ma le gaioiga faaletino e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 i le toetoe lava a leai.

Faʻafefiloi i mea inu gaʻo ma togafitiga

Afai ei ai le maʻisuka ma / poʻo le ituaiga 2, ona e le fiafia i le auala e te foliga ma lagona ai. Ma e sili atu, e le mafai e tagata maʻi suka ona faʻafeiloaʻi le maualuga o le suka o le toto. O le tele o le au faitau o lenei tusiga ua latou taumafai i le tele o taimi e aveesea le mamafa ma taumafa maualalo-kalori ma ia mautinoa e leai se uiga i lenei mea. I le tulaga sili ona leaga, o le tulaga e sili atu ona leaga. O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e masani lava ona tupu ona o le mea moni o se tagata ua fai ma vaisu i meaai, o le mafuaʻaga lea mo le tele o tausaga o le gaosia o gaʻo.

O le faʻalagolago le faʻalagolago i meaʻai taumafa taumafa o se mea e taatele ma ogaoga i le togafitiga o le gaʻo. O se faafitauli ogaoga lenei e pei o le ulaula poo le inu ava malosi. I le inu malosi, e mafai e se tagata ona "i lalo o se tikeri" ma / pe o nisi foi taimi e malepe ai. O le faʻalagolago i luga o vailaʻau oona o lona uiga o le tagata maʻi e masani ona faʻamaʻaʻaina ma / poʻo ua ia te ia ni mea e le pulea lelei e le tagata. O tagata e faalagolago i le carbohydrate e matuā faigata lava ona mulimuli i se taumafataga maualalo o le gaʻo. Latou te le faʻasalaina i le faʻaleagaina o meaʻai maualuga-gaʻo, e ui lava latou te iloa lelei le afaina. Masalo o le mafuaʻaga mo lenei mea o le le lava o chrome i totonu o le tino.

A o le fesuiaiga i se meaʻai maualalo-carbohydrate, o le 100% uma o tagata gasegase e faʻaleagaina gaʻo. I le amataga o se "olaga fou," o le tele o tagata gasegase e matauina o lo latou naunau mo mea gaʻo e sili atu ona vaivai. E mafua ona o fomaʻi meaʻai, e le pei o gaʻo, e maua ai ei latou se lagona umi o le nofo fiafia. O le maualuga o le inisalini o le palaka e faʻaitiitia, ma ua le toe i ai se lagona masani o le fiaʻai. E fesoasoani lea i le 50% o tagata gasegase e taulimaina a latou vaisu gaʻo.

Ae afai o se taumafataga maualalo o le gaʻo e faʻaauau pea ona e malepelepe i le tele o le palasi, o lona uiga e tatau lava ona e faia nisi fua faʻatatau. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai ona o lo latou faalagolago i mea taumafa o meaʻai e le gata ina afaina ai le fuainumera, ae e taʻitaʻia foi i le vave le atinaʻeina o faʻafitauli. O la matou 'upega tafaʻilagi e maua ai le tele o taimi lata mai, auʻiliʻiliga ma aoga mo ia tulaga nai lo le tusi "Atkins New Revolutionary Diet". I nai tausaga talu ai, ua maua ai e le saienisi faafomai le alualu i luma i le malamalama i le "kemisi" o le tino o le tagata, lea e oo atu ai i le gasegase, ma i le sailiga mo fualaau lelei e faaitiitia ai le manao.

O le lisi o fuataga tatou te fautuaina mo le togafitiga o le faʻalagolago i le gaʻololosi e aofia ai:

Ia mautinoa e te mulimulitaʻia uma a matou taiala o taumafa. Suesue le tusiga "Aisea e mafai ai ona faʻaauau pea i luga o se meaʻai laiti ma le auala e faʻaleleia ai le suka" ma mulimuli i laasaga o loʻo faʻamatala atu i totonu. Fai le 'aiga o le taeao i aso taitasi ma' ai le protein mo le 'aiga o le taeao Taumafa ia le itiiti ifo ma le tasi i le 5 itula, i le ao. 'Ai le tele o polotini ma gaʻo faatasi ma i latou ia lagona le atoatoa pe'ā uma ona' ai, ae aua le pasi.

E mafai ona faʻaleagaina mea taumafa faʻalagolago e faʻavavau?

I le togafitia o le faalagolago o le carbohydrate, matou te usitaia le mataupu faavae lenei. O le mea autu o le fesoasoani i le tino i le taimi muamua. Ma o le a faasolosolo lava ina faʻaaogaina e ia. O le ae aʻoaʻo e 'ai i le faʻalelei, e aloese mai mea faasaina ma i le taimi e tasi e te lagona ai le lelei. Ina ia motusia le taamilosaga leaga o vaisu o meaʻai, o vailaʻau e faʻaaogaina i laupepa, capsules poʻo injections.

Chromium picolinate o se mea taugofie, taugofie ma mataalia e maua ai se aafiaga pe a uma le 3-4 vaiaso o le faʻaaogaina, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se taumafa-maualalo gaʻo. E tupu i totonu o laupepa poʻo capsules. O ia mea uma ma isi foliga e tutusa foliga tutusa. Afai e le lava le aveina o le chromium picolinate, ona faʻaopopo atili lea o oe lava-hypnosis ma inisiua - i Victoza poʻo le Papatusi. Ma i le iuga, o le a oo mai le manumalo.

O le faʻalagolago i le carbohydrate e manaʻomia ai le taimi ma le malosi. Afai e te manaʻomia le inisiua o fualaau oona lea e faʻaitiitia ai lou manaʻo, ona i ai lea o taugata tau tupe. Ae o le taunuuga e aoga! Afai e te le taulimaina lenei faafitauli, ona e le mafai lea ona e puleaina le toto suka i le maʻisuka ma / poo le leiloa le mamafa. A e faʻateʻa ese mea ua fai ma vaisu o le gaʻo, e te faʻaaloalo atili oe lava ia. E pei lava o lenei mea e tupu i le 'ava malosi ma le ulaula.

O le tagofia o vaisu i mea inu gaʻo e manaʻomia le tutusa o le ogaoga o le ava malosi poʻo le tagofia o vailaʻau. O le mea moni, o aʻafiaga o le faʻamaʻaloga o le gaʻo e sili atu tagata faʻapitoa i tausaga taʻitasi nai lo faʻamaʻi uma faʻatasi, e aofia ai le ava malosi. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le tele o tagata maʻi e leai se faamoemoe e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka. E tatau ona faʻatautaia se auala faʻapitoa mo lenei mea. E aofia ai metotia o le mafaufau ma "faaletino": o le maualalo o meaʻai gaʻo, aʻoaʻoga faʻapitoa, ma, i tulaga ogaoga, fualaau.

O le faʻaitiitia o le toto insulin e maualuga ai le mamafa

O le insulin o se ituaiga o ki. E tatala ai faitotoʻa i fafo o puipui o sela, e mafua mai i totonu o le kulūkose mai le toto. O lenei hormone e le gata ina maualalo ai le toto suka. E maua ai foi se faailoilo o le kulukose o le a avea ma gaʻo, lea o loʻo teuina i totonu o le tino. E le gata i lea, o le inisalini, lea e taamilo i totonu o le tino, e taofiofia le lipolysis, o lona uiga, o le malepelepe o le tino. O le tele o inisalini i totonu o le toto, o le sili atu ona faigata o le leiloa o le mamafa. O se meaʻai maualalo ole tino gaʻo, faamalositino ma isi gaioiga, o le a e aʻoaʻoina i lalo, fesoasoani e faʻaititia le faʻamaʻi ile inisalini plasma i le masani.

O maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai le faʻamalosia o le inisalini. O lenei mea o se lagona le mautonu o gaʻo i le gaioiga o le inisalini i le felauaiga o le kulukose i totonu o siama. O tagata e puipuia i le inisalini e manaʻomia tele le tele o lenei hormone e faʻaititia ai le suka suka i le masani. Ae o le malosi o le inisalini e liliu ai le kulukose i le gaʻo ma taofia ai le lipolysis i totonu o ia mea e tumau lava. Ole maualuga o le inisalini i le toto e sili atu le maualuga nai lo le masani. Ona o lenei mea, o le gaʻo o loʻo vave faʻaleleia ma faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini.

O le taʻamilosaga lava lea e tasi e taʻitaʻia muamua i le meaʻai, ona faʻatoʻa faʻapipiʻi lea o le maʻisuka, pe a le toe faʻafeiloaʻi e le pancreas se faʻatupulaia o le mamafa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e tupu mea uma lava. Afai latou te maua le mamafa, ona faʻaleleia lea o le malosi o le inisalini, ma e manaʻomia ona faʻaititia le fua o le inisalini i inisiua. Ole maualuga o tui o le inisalini e naʻo le faʻateleina o le insulin ma le faʻaolaina o le faʻaleleia o le tino. E mafua ai le mea moni e faapea, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e gaʻo, e faʻamalosi e tui le tele o inisalini, o osofaʻiga e oso i le toto suka ma e maʻi le tumau.

E le o lona uiga o loʻo e manaʻomia ona lafoaʻia le togafiti o le maʻisuka ma le iniseti o le inisalini. Leai se auala! Ae ui i lea, e fautuaina le tausisia o le maualalo o le taumafa taumafa ina ia faaitiitia le maualuga o le inisalini i totonu o le toto i tulaga masani, faapea foi le faaitiitia o le inisalini i injections.

O le maualalo o meaʻai e maua ai le toto toto ile insulin i mea masani. Faafetai i lenei mea, o ana lagolago e aveesea le mamafa ma le faigofie. Matou te vavalo tagata fiafia i mea maualalo-kalori ma mea maualalo-gaʻo (maualuga-carbohydrate) e matelaina, faʻasauāina, ma leai se aoga - o lo latou manava ua na o le tuputupu aʻe. O se meaʻai maualalo-gaʻolaʻau i totonu ia te ia lava o se meafaigaluega malosi e fufulu ai le mamafa. E mafai foi ona faaopoopo i aoaoga faaletino faatasi ai ma fiafiaga ma fualaau oona lea e faateleina ai le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini.

O laupepa pito sili ona lauiloa o loʻo faʻatinoina lenei galuega e taʻua o Siofor. O le gaioiga malosi o le metformin. O le fualaau lava lea e tasi i le tulaga o se faʻamalolo e faʻasaolotoina ua taʻua Glucofage. E sili atu le tau, ae sili atu le aoga nai lo Siofor masani. Faitau a tatou auiliiliga auiliili "O Le Faaaogaina o Siofor i le Maʻisuka. Siofor mo le gau o le mamafa. "

O fualaau o Siofor poʻo Glucofage e masani ona faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E fiaselau afe tagata latou te aveina foi i latou i "fale fale" mo le mamafa o le mamafa ma le puipuia o le maʻisuka. I le tulaga aloaia, o nei vailaau e le o faamoemoeina mo tagata gasegase 1 o le maʻisuka. Ae o le faataitai ua faaalia ai latou te fesoasoani ia i latou pe afai oi ai le tele o le iniseti ma le inisalini, ona o le malosi o le maʻisuka e aʻafia ai le tele o inisalini.

Siofor papa poʻo isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini e faʻaogaina atili ai siama i le insulin. O le mea lea, e itiiti le insulin e manaʻomia e faatumauina ai le toto toto masani. O le mea la lea, o le itiiti ifo o lenei hormone o le a tafe i totonu o le toto. O le a le toe faʻaleleia ma faʻaitiitia le mamafa o le a sili atu ona faigofie.

Aoaoga faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi ile insulin resistance

O se meaʻai maualalo ole tino gaʻo o le mea faigaluega sili lea mo le faʻaitiitia o le mamafa ma / poʻo le puleaina o le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, e mafai ona faaopoopoina le taumafa i fualaau na talanoaina i luga. Ae ui i lea, o gaioiga faaletino e tele taimi e sili atu ona mamana nai lo Siofor ma e oʻo lava ia Glyukofazh. O le faamalositino i le falemaʻi e faʻateleina ai maso maso. O lenei mea e faʻatupulaʻia ai le lagona o le inisalini, faʻamalosia ai le felauaiga o le kulukose i sela, ma faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini e faʻasaʻo ai le suka toto.

O le itiiti ifo o le inisalini i totonu o le tino, o le faigofie foi ona leiloa le mamafa. O le mafuaʻaga lea e le lelei ai le mamafa o tagata taʻalo, ae le o le mu o calorie i le taimi o le faamalositino. Aoaoga mo le cardiovascular system - taʻavale, aau, faaseʻe, ma isi mea - e le mafua ai ona maua le musika, ae faʻapupulaina foi le lagona o le inisalini ma fesoasoani e aveesea le mamafa.

O le maʻisukaMamea e tufatufaina atu le tele o "tala fou" i tagata maʻisuka. O le mea muamua o nei mea o se taumafataga maualalo o le gaʻo e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le toto toto i mea masani, e ese mai i le 'paleni' taumafa. Lua - e mafai ona e auai i aʻoga faaletino i se auala e maua ai le fiafia i ai, ae le o le mafatia. Ina ia faia lenei mea, na o oe e manaʻomia le faʻamaonia le auala sao. Loto faʻatasi i luga o le auala o le tusi "Chi-run. O se auala feteenai e tamomoe ai ma le fiafia, e aunoa ma ni manuʻa ma mafatiaga "- o se togafitiga faafomai mo le aveesea o le mamafa Numera 2 i le maea ai o se meaai maualalo-carbohydrate.

E mafai ona e fiafia e aau nai lo le sogi. Ou te tamoe ma le fiafia, ma ua faamautinoa mai e au uo e mafai ona e aau faatasi ma le fiafia lava e tasi. Latou te faʻaaogaina le metotia o le tusi "Faʻatofuina atoa. Auala e aau tele, vave ma faigofie. "

Auala e tamoe ma aau ma le fiafia, faitau iinei. I taimi uma o faamalositino, o mea faapitoa e maua i le tino - endorphins - hormones o le fiafia. Latou te mafua ai se lagona o le euphoria, faʻaitiitia le manava ma faʻaleleia le lagona o sela i le inisalini.

O le a le mea e tupu pe a leiloa e se tagata le mamafa

Lalo o le a tatou mafaufau i nisi suiga taua e tutupu i totonu o le tino o le tagata pe a ia le maua le mamafa i luga o se taumafa-maualalo gaʻo. Sei o tatou faʻatea ese nisi o manatu le mautonu ma popolega masani. Pau lava le mea e tatau ona e fefe ai lava o le faateleina o aʻafiaga o paʻu toto. O loʻo i ai nei, ae o auala puipuia e fesoasoani tele e tetee ai i lenei mea. Ma e uiga i foliga vaaia o tino o le ketone i le mimi, e te le tau popole lava.

E mafai ona ou aveesea le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2?

O le faʻaitiitia o le mamafa i le maʻisuka e faigata, ae mafai. O le mea uma lava e uiga ile inisalini o le hormone, lea e masani ona mafai ona faʻaitiitia le kulukose toto. E fesoasoani o ia e alu i totonu o sela.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tele le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto. O le gaioiga o nei vailaʻau ua faʻalavelaveina: o le faʻapipiʻi o gaʻo ma proteins ua faʻaleleia, ma o le gaoioiga o enzymes e faʻaitiitia ai a latou galuega ua faʻaititia. E taʻitaʻia ai le gaʻo. E sili atu ona faigata le ole atu mo le mamafa i se tulaga faʻapea, ae e mafai ona faia lenei mea pe afai e te faia meaai lelei.

O le mamafa o le soifua maloloina o le a fesoasoani e puipuia o latou foliga vaaia.

Ina ia mafai ona amata lelei le gau o le maʻisuka ile maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

  • Ua faʻamalosea le leiloa mamafa.
  • I vaega muamua, o le meaai sao e faia.
  • E tatau ona e taʻalo taʻalo pe a faalua i le vaiaso. E tatau ona amata i nai mea laiti, ina ia faʻaaogaina ai le tino ia i latou. Vasega i le muamua e mafai ona na o le 15-20 minute le umi.
  • E le mafai ona e matelaina. E tatau ona e masani ile 5 taumafataga i le aso.
  • E faasolosolo lava, e tatau ona e lafoaia laufanua. E moni lava lenei mea mo sukalati ma suti.
  • Mai aso muamua o le taumafataga, e tatau ona sui meaʻai falala ma kuka poʻo tao.

E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2?

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i au meaʻai. O le auala e faʻaitiitia ai le mamafa, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate, ae faʻateleina le faʻafefe o le protein.

E le mafai ona lafoaia atoatoa le gaʻo, pe a faʻapea o le tino o le a feagai ma le faʻalavelave ma faaitiitia lona gafatia galue. Nai lo le sukalati ma laʻau suamalie, e tatau ona tuʻuina atu i le meli, fualaau mama, ae na o le faʻalelei.

O meaai tatau e aofia ai tulafono e tele:

  • E leai se ava po o se sugary e gaosia ai meainu.
  • I le faaopoopo i fualaau aina ma fualaʻau, e mafai ona 'ai le pata, kuka falaoamata, pasta.
  • E tatau ona lafoai oloa o le keke. I le amataga lava o le taumafataga, ua faatagaina e le sili atu i le tasi le falaoa e tasi e 'ai mo le malologa. E le gata i lea, ua fautuaina e vavae ese mai le taumafataga, e pei o se mea maualuga-kalori oloa.
  • Mo le taumafataga o le taeao, ua fautuaina e le au atamamai le faia o cereals; e sili atu le filifilia o fatu o le sana.
  • E tatau ona iai soupisi vaʻai i le taumafataga i aso uma.
  • E mafai ona faʻafefeteina meaʻai, ae na o le maualalo o le gaʻo meaʻai, e tutusa uma lava i iʻa.

Meaʻai Taua

I le maʻisuka ituaiga 2, e lua meaai e talafeagai mo le leiloa o le mamafa.

  1. O le aano o le meaai muamua e pei ona taua i lalo:
    • Mo le 'aiga o le taeao, e tatau ona e' ai le falaoʻo kuka i totonu o le susu susu, o se fasi sisi.
    • Mo le 'aiga o le afiafi, o fualaau faisua, laʻau o aano o manufasi ua saunia.
    • Mo le 'aiga o le afiafi, e fautuaina e kuka sina pasta, po o le falaoa i totonu o le vai.
    • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu i se ipu malamalama o le kefir.
    • I le va o taumafataga e tatau ona avea ma se meaʻai.
  2. O le meaai lona lua e aofia ai:
    • Taumafa o fuamoa o le taeao e vevela, e tasi le fasi falaoa, sisi.
    • Mo le taumafataga o le aoauli, ua saunia se uu fualaʻau, pasta ma se tipi.
    • O le aiga o le afiafi e aofia ai fualaʻau e mafai ona e faʻaopopo i ai se fasi iʻa.
    • Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e inu i se ipu malamalama o le kefir.
    • I le va o taumafataga, e tatau ona e 'ai i fualaau aina po o vine. O le sisi falaoa e maualalo le gaʻo e talafeagai.

Faʻafefea ona faʻatulagaina lau tulafono CBJU mo le leiloa o le mamafa?

E tatau ona fuafua le tulafono a le KBJU, aua e faʻafetai i lenei mea o le a iloa e se tagata le tele o kalori e manaʻomia e ia, o le a le pasene e tatau ona avea ma protein, gaʻo ma gaʻo.

  • Mo fafine: 655 + (9.6 x mamafa i le kg) + (1.8 x maualuga i le cm) - (4.7 x tausaga).
  • Mo tane: 66 + (13.7 x mamafa o le tino) + (5 x maualuga i le cm) - (6.8 x tausaga).

E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2? Pe a leiloa le mamafa, o le aofaʻi o meaʻai i le taumafataga i aso uma e tatau ona itiiti ifo ma le 30%, o le gaʻo e tatau ona tusa ma le 20%, ma le protein e sili atu ma le 40%. O penefiti o se mea fale mo sela, o lea e tatau ai ona tele naua, o mea e gaʻo ai le gaʻo e manaʻomia mo le soifua maloloina, malosi, ma gaʻo o loʻo aofia ai i ni mea taua i le tino. Ae peitaʻi, o aʻafiaga i ni aofaiga tetele e mafai ona afaina ai, o la latou vaega i taumafa i aso uma e le tatau ona sili atu i le 45%.

E fautuaina ina ia 'ai meaai e tele fiber. O lenei vaega e taua tele mo le tino, faʻaogaina o le tino. I le fiva, e lelei le gaioiga. O le vaega lea e maua ai le lagona o le nofo lelei, puipuia mai le tagofiaina o meaai, maualalo le cholesterol. O le fiva o loʻo i ai i mea nei: o fualaʻau, fualaau 'aina, fualaau' aina, legumes, nati. O aso uma lava e tatau ona e 'aina ai le 20 g fiber.

O oloa ia e tatau ona vavae ese mai le meaai

E tusa ai ma le au atamamai, o oloa nei e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga:

  • Suga, sukalati, suti.
  • Faʻamafa i meaʻai.
  • Salinity.
  • Meaʻai fagota.
  • Margarine
  • Pastes.
  • Le gaʻo.
  • Meaʻai mama, moa, iʻa.
  • Vine, vine, vine, vine.
  • Mea gaʻo susu.
  • Mea suamalie suamalie.
  • Alu

E le mafai ona faʻaaogaina oloa e maua ona e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, e maualuga le kalori, faʻatasi ai ma sina polotini. O le taumafaina o lenei meaʻai e mafua ai le maua o meaʻai ma le tele o cholesterol, suka.

E mafai ona ou maua se meaʻai?

E mafai ona maua se mea taumafa i le taimi o se taumafa mo le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua. Ae peitai, o nei meaai e tatau ona maualalo i le suka, gaʻo. Fomaʻi fautuaina tagata gasegase e faʻaaoga e pei o ni meaʻai:

  • Toga
  • Kopama fou, tamato.
  • Kāreti.
  • O le sukalani.
  • Apricots
  • Ava suamalie fou.
  • Se luʻu o vine.
  • Laʻu sisi laʻititi-gaʻo.
  • Laʻau mamago.
  • Laʻau o le Rosehip.
  • Orange

O a meaai e tatau ona e faʻaaoga e gaosia ai lau meaai?

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se taumafataga o mea nei i le taimi o le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Buckwheat
  • Fig.
  • Oatmeal.
  • Se vaega itiiti o pateta.
  • Kapisi
  • Beetroot.
  • Kāreti.
  • Fualaau le suamalie ma vine.
  • Fuga
  • Meaʻai gaʻo ma iʻa falaoa.
  • Laisi susu, susu, siʻi.
  • Kefir
  • Se fuainumera tele o pasta.

Lisi o Paʻu ma Sugar Products

E i ai oloa e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e galo uma le mamafa ma faʻaitiitia le toto suka:

  • Ata. E tatau ona faaopoopoina i ipu eseese i taimi uma e mafai ai. O lenei oloa e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolism, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, faʻaitiitia le mamafa o pauna.
  • Lemon O vailaau e aofia ai le fesoasoani e tau ai le mamafa ma le suka. O lenei oloa e tatau ona faaopoopo i le lauti.
  • Faʻasalaga faigata. Toto le kulūkose. E faatagaina se aso e 'ai e oo atu i le 200 g.
  • Cabbage, greens. O loʻo aofia ai fiva mūmū, lea e faʻaumatia ai se vaega o le suka.
  • Laʻau le faʻataʻitaʻi, apu. E mafai ona maualalo le maualuga o le suka pe a faʻapalaina i taimi uma.
  • Cranberries, fugalaau. Tuʻu atu i le gau o le kulukose. E faʻatagaina e faʻaaoga uma le fou ma i le tulaga o compotes, lauti.

Meaʻai taua

Ina ia mafai ona saogalemu ma lelei le leiloa o le mamafa, e tatau ona e manatua nisi tulafono:

  • E tatau ona faʻatapulaʻa le taumafa masima.
  • E tatau ona iai le fiva i le taumafataga.
  • E tatau ona faʻamaʻaina fatuga atoa i aso uma.
  • O le suauʻu, o le suauu olive e faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  • O fuamoa moa e faʻatagaina e faʻaumatia e sili atu nai lo faalua i le vaiaso.
  • 'Ai se manulele e tatau ona leai se paʻu ma le gaʻo. O lenei mea o le a faʻaititia ai lona kalori.

E faʻapefea ona aveesea le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le inisalini, o le a le ituaiga meaai e manaʻomia?

O le taumafa i lenei tulaga e tatau ona sili atu le mamafa, mafaufau ma le faaeteete. O tulafono faavae mo le aveesea o le mamafa e aofia ai:

  • Fafagaina kuka, tao tao. E mafai foi ona e kuka meaai mo se ulugalii.
  • E tatau ona 'ai meaai i ni vaega laiti, ae masani lava.
  • Nai lo le suamalie, e tatau ona e faʻaaogaina le meli, fualaau mamago, apu kulumu, paluga kulimi.
  • O kuka e tatau ona kuka i fualaau faisua.
  • Aʻo leʻio alu i le moega, e fautuaina e fomai e inu se ipu malamalama o le kefir.
  • Le falaoa, suamalie suamalie e faasaina.

Taʻaloga ma inu

O gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei. E le mafai ona e faia faʻamalosi mai le taʻaloga muamua. O lenei mea o le a afaina ai le tino. E fautuaina e faʻagasolo lemu le avega, amata i se totogi faigofie, lea e le sili atu i le 10-15 minute.

Fai mai tagata popoto, e tatau ona filifilia le tele o le taʻaloga, ma le faʻamaoni. E sili atu le filifilia o le taaloga e te fiafia ai, e malie. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fiafia e tamoe, e tatau ona e amata aʻoga i se saoasaoa lemu. I le taimi muamua, o le tamoe e mafai ona toe lima minute, ona sefulu. O le tino o le a faʻaaogaina i le uta, o lona uiga o le a aoga le aoga.

I le maʻisuka ituaiga 2, e faʻatagaina:

  • Feoai i se uila.
  • Taumafai i se tulaga saʻo.
  • E aau.
  • Faʻaauau le faʻamalosi, faia o taʻaloga.

I nisi tulaga, fomaʻi e faʻatagaina tagata gasegase e taaalo, pe le lava le taimi mo aʻoaʻoga. I lenei tulaga, e tatau ona e faatapulaa oe lava i taʻaloga i le taeao. E na o le sefulu minute le umi. I lenei taimi, e tatau ona e faia se seti o faʻataʻitaʻiga masani. O le totogiina o le a sili atu le malie pe afai e te aofia ai pese e sili ona e fiafia i ai.

Fautuaga mo le le taofia o meaai

O le taumafataga o se suega moni mo le tele o tagata, aemaise i aso amata o sea ituaiga taumafa. Ina ia aua le fiu le meaai, faaauau pea ona mulimuli i ai.fautuaina:

  • Tausia se api talaʻai.
  • Ia mafaufau i taimi uma ia e fetaui lelei, ataata.
  • E tatau ona e manatua e uiga i le soifua maloloina.
  • E tatau ona e fiafia i ipu e fautuaina e 'ai i le taimi o le taumafataga.
  • E mafai ona e pipiʻi ata o tagata vaivai ma maloloina i luga o le pusaaisa. O lenei mea o le a avea o se uunaʻiga.

O lea la, o le maʻisuka o se faʻalavelave ogaoga o le tino. Ina ia aua le maua le mamafa, ave le mamafa, e tatau ona e mulimuli i se meaai faapitoa. O le iloaina o tulafono faavae, o le a le gata ina lafoai e isi tagata ni pauna faaopoopo, ae o le a sili atu ona lelei.

Ole aʻafiaga o le toto ma o le faʻaitiitia ai

O le toto totoʻa pe a tele ni meaʻai laʻitiiti (platelets) o vaega o le toto e pipii faatasi. E mafai e se tui toto ona tataʻi se mea taua o le toto ma o le a osofaia le fatu poʻo le stroke. O le lamatiaga o sea atinae o mea tutupu e masani ona faateleina i le taimi o le a taumafai ai le tagata e aveesea le mamafa, ona o le tele o le vai e tuua le tino.

Mo le puipuia o pupuni toto, fai mea nei:

  • Inu vai tele. O le faʻaaogaina o le suavai i aso taitasi e 30 ml i le 1 kilokalama o le mamafa, e sili atu ona mafai.
  • E mafai e lau fomaʻi ona maua le lelei e ave i lalo ole aspirin e faʻafefe ai lou toto. Aspirin e mafua ai ona ita le ita ma o nisi taimi o le toto toto. Ae ua manatu o manuia aoga e sili atu nai lo le lamatiaga.
  • Nai lo le aspirin, e mafai ona e faʻaogaina le suauu iʻa ina ia mautinoa e leai ni aʻafiaga. Totoga - a itiiti ifo e 3 capsule o le 1000 mg i le aso.

Afai e te laki pe a maua se suāuʻu suavai, ona e inu lea i le tasi le sipuni sefe i le aso, pe a mafai. O le suʻeina o le suāuʻu e maualalo ai le lamatiaga o le oti mai mafuaʻaga uma e 28%. O se auiliiliga auiliili o aoga o le suauu e mafai ona maua i luga o la tatou upega tafaʻilagi i le togafitiga o le maualuga o le toto.

E faʻafefea ona suia le toto triglycerides

Faatasi ai ma suesuega o le toto mo le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, e masani lava ona e maua ai ni triglycerides. A o faagasolo le vaitaimi o lo o leiloloa lou mamafa, o le maualuga o triglycerides i le toto e mafai ona faʻalauteleina le tumau. E tusa ai ma lenei mea e le tatau ona e popole, ae fiafia. O lona uiga e gaʻo le tino o le tino, ma o le tino e faʻapipiʻi ona gaʻo "i totonu o ogaumu" e ala i le toto. O loʻo i ai le auala mo i latou!

I se tulaga lautele, e seasea tupu ona tupu le maualuga o le triglycerides i le toto i le taimi o le paʻu o le mamafa. E masani lava ona paʻu vave, ma vave lava, pe a mavae ni nai aso talu ona maua se taumafataga maualalo. E tusa lava pe faʻafuaseʻi lava ona amata ona tulaʻi mai faʻatalanoaga, o le a tumau pea la latou laasaga i lalo ifo o le tulaga o le lamatiaga o le fatu. Ae afai o le maualuga o le triglycerides i le toto e tulai mai ma ua le mafai ona taofia le leiloa o le mamafa, o lona uiga o loo e solia se taumafataga maualalo-carbohydrate.

Afai o meaʻai gaʻo sili atu e ulu atu i mea taumafa a le tagata, ona faʻaalia lea o le tino i le lafoaia o le tino lea e mafai ona liua i le gaʻo ma tuʻu i totonu o le toto i foliga o triglycerides. O se mea e maualalo i le gaosiga o meaʻai e fiafia tele ma lelei, ae e tatau ona e mulimulitai i ai. O le taumafaina e tusa lava pe o sina kalama o meaai faasaina o le a afaina ai le taunuuga. O mea taua ma pe faapefea ona faia i totonu o le tino o le tagata o loʻo faʻamatala auiliiliina i le tusiga "Faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo i le meaʻai mo le maʻisuka."

Ketone body in urine: e aoga le fefe?

O le aveesea o le mamafa o lona uiga o le tino e susunuina ona gaʻo. I lenei tulaga, o---mea e faia i taimi uma - ketones (tino ketone). E mafai ona iloa i le urine e faʻaaoga ai fasi ketone test strips. Glucose test strips e le talafeagai mo lenei mea. O le faiʻai a le tagata e faʻaaogaina ketones o se punaoa malosi.

E tatau ona e iloa pe a oʻo mai tino o le ketone i le urine, e le tatau ona e popole pe a tumau pea le suka o le toto. O loʻo e leiloa le mamafa ma o loʻo lelei le faagasologa, tausia le galuega lelei. Ae afai e mauaina se tino o le ketone i se tagata gasegase i le maʻisuka i le urine ma e maualuga le suka toto - e masani lava i luga aʻe o le 11 mmol / l - o le leoleo! O lenei faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka - ketoacidosis - e mate, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

Tausiga o togafitiga ma meaʻai

O le taotoga o le vailaau pito sili lea ma sili ona mataʻutia. Ae peitai, o lenei metotia e mafai ona fesoasoani i le fafagaina o meaʻai, faʻaleleia togafitiga mo le gaʻo ma pulea le suka i le maʻisuka. E tele ituaiga o taotoga mo le mamafa ma le vevela. E mafai ona e maua faʻamatalaga auiliili mai tagata tomai faapitoa.

O le olaga faaletino i ia gaoioiga e le sili atu i le 1-2%, ae o le ono tulai mai o ni faafitauli mulimuli ane e maualuga tele. Dr. Bernstein o loʻo matauina e nisi o ana tagata gasegase e mafai ona aloese mai togafitiga o le gaʻo ma le taumafataga, e faʻaaoga ai Victoza poʻo Baeta injections. Ma, o le mea moni, o se taumafa maualalo-carbohydrate o se mea muamua lava.

E faʻafefea ona sui le tui insulin ma le maʻisuka?

Afai o loʻo e taumafai e leiloa le mamafa, ona fua lea o lau suka toto i le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso. Muamua, siaki lau mita mo le saʻo ma ia mautinoa e le pepelo. O lenei fautuaga e faatatau uma i le maʻisuka. Atonu o le ae manaʻomia le faʻaititia o le tui o le inisalini ma / poʻo le pili o le maʻisuka o loʻo e aveina. Faia vave nei pe a pa'ū lau suka toto i lalo ifo o le 3.9 mmol / L pe afai e nofo i lalo o le 4.3 mmol / L mo ni aso i le laina. Tausia se faʻamatalaga auiliili o le suʻesuʻeina e le tagata lava ia o le suka.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le a sili atu ona faigofie pe afai e mafai ona e faʻamalosia le aiga atoa ia sui i se meaʻai maualalo-carbohydrate. O le tulaga sili ona lelei pe a leai ni meaai faasaina i totonu o le fale ina ia le toe faaosoosoina oe. Faʻamanatu i tagata o le aiga se maʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo iai foi i latou i le tele o aʻafiaga mo lenei gasegase tuga.

Tuua Lau Faamatalaga