Farani Faʻamatalaga Faʻamatalaga Fraxiparin: o le a le mea ma pe aisea ua faʻamatalaina ai?

O le fofo mo le iniseti e manino pe laʻititi opalescent, lanu pe lanu samasama.

1 tuila
nadroparin calcium5700 IU Anti-Ha

Tagata faʻatau: vaifofo o le calcium hydroxide poʻo le faʻaitiitia o le vailaʻau o le hydrochloric i le pH 5-7.5 i le pH 5.0-7.5, vai d / ma le 0.6 ml.

0.6 ml - tui tasi (syringes) (2) - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.

r d / tui. 9500 IU anti-Xa / 1 ml: 0.8 ml suauʻu 10 pcs.
Pulea. Leai: 4110/99/05/06 o le 04/28/2006 - Faʻamaonia

O le fofo mo le iniseti e manino pe laʻititi opalescent, lanu pe lanu samasama.

1 tuila
nadroparin calcium7600 IU Anti-Ha

Tagata faʻatau: vaifofo o le calcium hydroxide poʻo le faʻaitiitia o le eletise hydrochloric i le pH 5-7.5 i le pH 5.0-7.5, vai d / ma le oʻo i le 0.8 ml.

0.8 ml - tui-tasi-syringes (2) - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le nadroparin o le Calcium o le heparin maualalo maualalo mole molemiti (NMH) na maua e ala i le faʻatonuina o le heparin. O le glycosaminoglycan ma le mamafa o le mamafa o le 4300 daltons.

O loʻo faʻaalia ai le malosi maualuga e fusifusia ai i le plasma protein ma le antithrombin III (ATIII). O lenei faʻatagaga e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le faʻasaina o le Xa, lea e mafua ona o le maualuga o antithrombotic o le nadroparin. O le nadroparin o le Calcium o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le mea e faʻaaogaina ai le anti-Xa faʻatusatusa i le vaega anti-IIa poʻo le antithrombotic activity.

O isi faiga e maua ai le antithrombotic activity o le nadroparin e aofia ai le faaosofiaina o le inhibitor pathway factor (TFPI), le activation of fibrinolysis e ala i le tuusao tuusao o le plasminogen activator from cells endothelial, and modification of the properties rheological of blood (decrease in viscosity blood and increase in permeability of plalet and granulocyte membranes).

Nadroparin o se heparin maualalo maualalo o le mamafa o le heparin, lea e vavae ese ai le antithrombotic ma le faʻamalosia o mea o le heparin masani, o loʻo faʻaalia e se gaoioiga sili atu i le itu Xa, pe a faʻatusatusa i le gaoioiga faasaga i le factor IIa. O loʻo i ai i le taimi nei vave ma le umi le gaioiga o le antithrombotic. O le vaeluaga o nei ituaiga o gaoioiga mo le nadroparin o le calcium e i le lautele o le 2.5-4.

Pei faʻatusatusa i le heparin e le faʻafefeteina, o le nadroparin e itiiti sona aoga i luga o le galuega platelet ma le faʻaopoopoga ma e i ai sona aafiaga e le o faʻaogaina i le hemostasis matua.

I fua o le gasegase, o le nadroparin e le mafua ai le faʻaitiitia o le faʻailogaina o le taimi ole gaʻo (APTT).

I le faagasologa o togafitiga i le vaitau o le maualuga o le gaioiga, o le faateleina o le APTT i se tau 1.4 taimi maualuga nai lo le tulaga masani e mafai. O lea faʻaopoopoga e atagia mai ai le malosi o le antithrombotic o le calcium nadroparin.

Pharmacokinetics

O meatotino pharmacokinetic e fuafuaina i luga o le faavae o suiga i le anti-Xa gaoioiga autu o le plasma.

A maea le pulega, o le absorption e toetoe lava 100%. C i le plasma e oʻo i le va o le 3 ma le 5 itula.

Pe a faʻaaoga le calcium nadroparin i le faʻatulagaga o le 1 inisi / aso, o le C max e oʻo i le va o le 4 ma le 6 itula i le maeʻa ai o le pulega.

E faʻaaogaina i le ate i le gaogao ma le faʻamalolosi.

A maeʻa le faʻaaogaina o le T 1/2 o le anti-Xa o le mea e mafua ai, o le 3-4 itula. Pe a faʻaaoga ia heparin mole maualalo mole mole mole, o le a faʻaaogaina le vaega o le faʻamalosi ile plasma vave nai lo le anti-Xa. O le gaioiga o le anti-Xa e faʻaalia i totonu o le 18 itula talu ona faʻatonuina le vailaʻau.

E mafua mai i fatugaʻo i se fesuiaiga e le fesuiaiga pe i foliga o metabolites e eseese mea laiti mai se mea e le suia.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I tagata matutua, ona o le faʻaleagaina o le tino o le tino, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia. A faʻaaogaina le fualaau mo le faʻamalosi i lenei vaega o tagata gasegase, e leai se manaʻoga e suia le fuataga i le tulaga o le vaivai o le tino.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga mo le LMWH (ole maualalo o le heparin mole molemoa), o le galuega tele o tagata matutua ua silia ma le 75 tausaga le matutua e tatau ona iloiloina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le Cockcroft formula.

I tagata gasegase e le atoatoa le atoatoa ma le s / c o le puleaina o le nadroparin, ua faaopoopo le T 1/2 i le 6 itula, ma o le mea lea o le nadroparin ua solia mo le togafitiga o ia ituaiga o gasegase. A faʻaaoga le nadroparin i siama faʻasolosolo i lenei vaega o tagata gasegase, e tatau ona faʻaititia le fua faatatau ile 25%.

I tagata gasegase e le atoatoa le tino (CC sili atu i le 30 ml / min), i nisi o tulaga e fautuaina e pulea le maualuga o le anti-Xa i le toto e faʻaaogaina ai le avanoa e faʻaaogaina ai le vailaʻau. O le faaputuga o le nadroparin e mafai ona tupu i lenei vaega o tagata gasegase, ma o le mea lea, i ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faaitiitia le fua o le nadroparin e le 25% i le togafitiga o le thromboembolism, o le angina le mautonu ma le myocardial infarction, e aunoa ma se gasegase o le Q. I lenei vaega o tagata gasegase e maua le nadroparin mo le puipuia o faafitauli o le thromboembolic, nadroparin e le sili atu nai lo i tagata gasegase e masani ona faia le galuega e faʻaaogaina togafitiga o le nadroparin. O le mea lea, o le faʻaitiitia o le fua o le nadroparin e avea ma se puipuiga i lenei vaega o tagata gasegase e le manaʻomia.

I le taimi o le vevela, o le faʻaofiina o le maualuga o le mole mole mole mamafa o le heparin i le laina pito i luga o le faʻaoga o le dialysis system (ina ia puipuia ai le toto totoga i le matasele) e le mafua ai suiga i vailaʻau o le pharmacokinetic, sei vagana ai i le tulaga o le lofituina, pe a ulu atu le vailaau i totonu o le taamilosaga e mafua ai le faateleina o le gaoioiga anti-Xa, e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo o le faʻaiʻuga o le taimi mulimuli

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • puipuiga o le thrombosis i taimi o taotoga ma togafitiga orthopedic,
  • puipuiga o le totoina o le toto i totonu o le tino i luga o le tino i le taimi o le vevela poo le hemofiltration,
  • puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le thrombosis (i totonu o le respiratory and / or heart failure under conditions of ICU),
  • togafitiga o le thromboembolism,
  • togafitiga o le faʻaleagaina o le angina ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma se Q faʻaleagaina i luga ole ECG.

Faʻasologa o mea

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c (sei vagana ai faʻaaogaina ile faagasologa o le toto). O lenei metotia faʻatulagaina ua fuafua mo tagata matutua. E le faʻaaogaina le vailaʻau i le suauu. 1 ml o Fraxiparin e tusa ma le 9500 ME o le gaoioiga o le anti-Xa o le calcium nadroparin.

Thromboembolism Prevention in Surgery

O nei fautuaga e fesoʻotaʻi ma taualumaga o taotoga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi pipisi.

Ole taimi e faʻaaogaina ai le vailaʻau e 1 le tui / aso.

Ole fua ole fua ole fua ole fua ole lamatia ole thromboembolism i se tulaga ole falemaʻi ma e faalagolago i le tino o le tagata maʻi ma le ituaiga o gaioiga.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le gasegase, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e aunoa ma se faʻalavelave maualuga o le thromboembolism, o le puipuiga lelei o le faʻamaʻi o le thromboembolic e maua i le faʻamautuina o le vailaau i le 2850 ME / aso (0.3 ml). O le uluai inisiua e faʻatonuina 2 itula ao leʻi faia le taoto, ona faʻafoeina ai lea o le nadroparin 1 taimi / aso. O togafitiga e faʻaauau mo le itiiti ifo i le 7 aso ma i le taimi o le lamatiaga o le thrombosis seia oʻo ina faʻaulu atu le tagata maʻi i se nofoaga mai fafo.

Faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase (taotoga i luga o le taualuga ma le tuli), o le fua o le Fraxiparin e faalagolago i le mamafa ole tino. O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i se fuasele o le 38 ME / kg ao leʻi faia taotoga, o lona uiga. 12 itula ao le i faia le taualumaga, ona sosoo ai lea ma le taotoga, o le. amata mai le 12 itula i le maeʻa o le faʻatinoga, ona oʻo lea i le 1 aso / aso i le 3 aso talu ona maeʻa le taotoga. E le gata i lea, amata mai le 4 aso i le maea ai o le taotoga, 1 le taimi / aso i se fua faatatau o le 57 ME / kg i le taimi o le lamatiaga o le thrombosis aʻo leʻi pasi atu le tagata maʻi i se nofoaga mai fafo. O le umi o le umi e 10 aso.

Ofo o Fraxiparin e faʻatatau i le mamafa o le tino o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Tino o le tino (kg)Le tele o Fraxiparin ma le faʻalauiloaina o le 1 taimi / aso aʻo leʻi faia le taotoga ma oʻo atu i le 3 aso i le maea ai o taotogaLe tele o le fraxiparin ma le faʻaofiina o le 1 taimi / aso, e amata mai le 4 aso talu ona taoto
700.4 ml0.6 moli

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata e le o ni gasegase e maualuga le lamatia o le thrombosis, masani lava i totonu ole potu maʻi tigaina (faatasi ai ma le le atoatoa o le tino ma / poo le manava o le tino ma / poo le fatu le fatu), o le fua o le nadroparin e faalagolago i le tino o le tagata maʻi ma ua lisiina i le laulau i lalo. O le vailaʻau e faʻatinoina 1 le taimi / aso. Nadroparin e faʻaaogaina i le taimi atoa o le lamatiaga o le thrombosis.

Tino o le tino (kg)Volume o Fraxiparin
≤ 700.4 ml
E silia ma le 700.6 moli

I tulaga e ono aʻafia ai le lamatiaga o le thromboembolism e fesootaʻi ma le ituaiga o gaioiga (aemaise lava i le gaioio) ma / pe faʻapena foi ona faʻateleina, o le fua o le 2850 ME (0.3 mL) ua lava, ae tatau ona faʻamautu le fualaau taitoatasi.

Umi o togafitiga. Togafitiga ma Fraxiparin e faʻatasi ma le faʻaogaina o le faʻasolosolo masani masani o pito i lalo e tatau ona faʻaauau seia maeʻa ona toe faʻaleleia le afi a le tagata maʻi. I le taotoga lautele, o le umi o le faʻaaogaina o Fraxiparin e oʻo atu i le 10 aso i le leai o se lamatiaga faapitoa o le thromboembolism vevela e fesootaʻi ma uiga taʻitasi o le maʻi. Afai o le aʻafiaga o faʻafitauli o le gasegase o loʻo i ai pe a maeʻa le taimi ole togafitiga fautuaina, e tatau ona faʻaauau pea togafitiga faʻapitoa, aemaise lava faʻamatalaga o le gaosiga o le tino.

Ae ui i lea, o le aoga o le togafitiga umi o togafitiga ma heparins mole maualalo mole fuamoa poo le vailaau o le vailaʻau e lei fuafuaina.

Puipuiga o le tuiina o le toto i totonu o le tino i luga o le tino i le taimi o le maʻi

O le Fraxiparin e tatau ona faia i totonu o le tino i totonu o le paʻu o le gaʻo.

I maʻi gasegase e masani ona faia faʻasalaga, o le puipuia o le faʻamalosi i le gaioiga o le faamamaina o le tino e maua i le folasia mai o se fua muamua o le 65 IU / kg i le laina pito i tua o le faʻasologa o le dialysis i le amataga o le vasega.

O lenei fualaau, faʻaaogaina e pei o se tui e tasi i totonu o le pulus, e naʻo le taimi o le dialysis e le sili atu i le 4 itula. Mulimuli ane, e mafai ona faʻatulagaina le fua faʻatatau i le tali a le tagata maʻi, lea e matua ese lava.

O fua o le vailaʻau e fuafua i le mamafa o le tino o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Tino o le tino (kg)O le tele o le Fraxiparin i le faʻasalaga
700.6 moli

Afai e tatau ai, e mafai ona sui le fuainumera e tusa ai ma tulaga patino o le falemaʻi ma i tulaga faʻapitoa o le paʻu. I tagata gasegase e iai le tele o le aʻafia o le toto, e mafai ona faia faʻamaʻi pipisi e ala i le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau i le 2 taimi.

Togafitiga o le vevela Vein Thrombosis (DVT)

Soo se masalosaloga o le verombosis loloto loloto e tatau ona vave faʻamaonia e suʻega talafeagai.

O le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e 2 inisictions / aso ma se vaitaimi o le 12 itula.

O le tasi fua o Fraxiparin o le 85 ME / kg.

O le fualaau o Fraxiparin e faalagolago i le mamafa o le tino i tagata mamaʻi e mamafa i le sili atu i le 100 kilokalama pe itiiti ifo i le 40 kilokalama e lei fuafuaina. I tagata gasegase e mamafa le sili atu i le 100 kilokalama, o le lelei ole LMWH e mafai ona faʻaititia. I le isi itu, i tagata mamaʻi e itiiti ifo i le 40 kilokalama, o le aʻafiaga o le tafe toto e ono faateleina. I tulaga faapena, e manaʻomia le mataʻituina o falemaʻi faapitoa.

Fautuaga tuʻuga o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Tino o le tino (kg)Le tele o Fraxiparin mo le folasaga 1
40-490.4 ml
50-590.5 ml
60-690.6 moli
70-790.7 mL
80-890.8 mili
90-990.9 ml
≥1001.0 ml

Umi o togafitiga. Togafitiga o le LMWH e tatau ona faʻavavevave faʻavaveina i faʻamatalaga oona, seivagana ua faʻamavaeina nei. O le umi o togafitiga mo le LMWH e le tatau ona sili atu i le 10 aso, e aofia ai le vaitaimi o le fesuiaiga i tagata vitamin K, sei vagana ai na mataupu pe a faigata ona faʻaosoina le MHO. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ai ma faʻamatalaga e faʻaogaina i le tautala e tatau ona amata i le vave e mafai ai.

Togafitiga o le fulafula o le angina pectoris / leococalial infarction e aunoa ma se faʻaleagaina Q galu i luga ole ECG

Fraxiparin e faʻapitoa ona faia i le 86 ME / kg 2 taimi / aso (faatasi ai ma le vaeluaga o le 12 itula) faʻatasi ma le acetylsalicylic acid (o vailaʻau o fautuaina ole o le 75-325 mg pe a uma le fua muamua o le 160 mg).

Ole fua muamua o le 86 ME / kg o loʻo faʻatonutonu iv i bolus - ona tutusa lea i le s / c. O le taimi fautuaina mo le togafitiga e 6 aso seʻi vagana ua faʻamautu le tagata maʻi.

Ofo o Fraxiparin e faʻatatau i le mamafa o le tino o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Tino o le tino (kg)Le puleaina o le vol o Fraxiparin
uluaʻi fua (iv, bolus)12 itula uma (s / c)
1001.0 ml1.0 ml

Mo le puipuia o le thrombosis i tagata mamaʻi e le maua ai le faʻaaogaina o le taʻavale (CC ≥ 30 mL / min ma e le manaʻomia se faʻaitiitia o le togi.) I tagata mamaʻi ma le faaletonu (CC, e tatau ona faʻaititia le dose e 25%.

I le togafitiga o le thromboembolism, faʻaleagaina o le angina ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma se Q faʻaleagaina i tagata gasegase i le vaivai ma le vaivai o le tino, e tatau ona faaitiitia le fua ole 25%. Nadrovarin o loʻo faʻaseseina i tagata gasegase e le o toe le manuia.

O tulafono o le pulega o fualaau faasaina

E sili le ulufale atu i le tulaga o le tagata maʻi, i totonu o le tino o le anterolateral poʻo le faʻasologa o le abdominal, i le isi itu i le itu taumatau ma le itu tauagavale. Faatagaina e ulu i le ogavae.

Ina ia aloese mai le leiloa o le fualaau faasaina pe a faʻaaogaina tui, e le tatau ona ave faʻamalosi vaalele aʻo leʻi tuiina.

O le nila e tatau ona faʻapipiʻi faʻatulagaina, ae le o se mea e tasi, i totonu o le paʻu o le paʻu o le paʻu, e faia i le va o le limamatua ma le limatusi seia oʻo i le iuga o le fofo. Aua le suʻeina le nofoaga o tui ina ua uma le tui. O suauu faauu ua fuafuaina e filifili le fualaau e fuafua i le mamafa o le tino o le maʻi.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaogaina le polokalama o le nila mo le suauu:

  • uuina le suauu faaaoga i le tasi lima e le pusa puipui, ma le isi lima toso le tagata o loʻo taofiofi le tatalaina o le nonoa ma faʻasolo le ufiufi e puipui ai le nila seia oʻo ina kiliki. E puipuia atoatoa le nila faʻaaoga.

Faʻaiʻuga

Faʻaalia i le lotoifale:

  • e masani lava - o le faʻavaeina o se hematoma laiti i le nofoaga o tui,
  • i nisi tulaga, o foliga vaaia o nopolesi eleelea e le o lona uiga o le encapsulation o le heparin, lea e mou atu pe a mavae ni nai aso, e matauina
  • e seasea ona maua - paʻu paʻu (e masani ona muamua i le purpura poʻo se vaega erythemat, pe o le a le mafai ona tuʻu faʻatasi ma faʻamaoniga masani,
  • i ia tulaga, togafitiga e tatau ona taofi vave).

Mai le faʻaogaina o le toto:

  • pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i tulaga maualuga, e mafai ona gasegase totoʻa eseese (i tagata mamaʻi ma isi mea e aʻafia ai).

Mai le polokalame o le hemopoietic:

  • pe a faʻaaogaina i ni maualuga, o le thrombocytopenia māmā (ituaiga I), lea e masani ona mou atu i le taimi o togafitiga,
  • e seasea ona maua - eosinophilia (faʻaaogaina pe a uma le faʻamalolo),
  • i nisi tulaga, le puipuia o le thrombocytopenia (ituaiga II), faʻatasi ma vailaʻau ma / poʻo le thrombosis vevela poʻo le thromboembolism.

Isi:

  • le faʻavaitaimi le tumau i le gaoioiga o enzymes o le ate (ALT, AST),
  • e seasea ona tupu - tali mai, hyperkalemia (i tagata na muamua faʻatonuina),
  • i nisi o tulaga - faʻamaʻi anaphylactic, priapism.

Contraindications

  • faailoga o le tafe toto poʻo le faateleina o aʻafiaga o le faamasaʻa e aʻafia ma le hemostasis maʻi, sei vagana ai le DIC, e le mafua mai i le heparin,
  • faʻaleagaina o le okeni o le tino ma le malosi o le tafe toto (mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi o le manava o le tino poʻo le maʻi ulutala),
  • manuʻa poʻo faʻalavelave faʻapipiʻi i luga o le fatugalemu o le tino,
  • septic endocarditis,
  • vailaʻau faʻamaʻi,
  • ogaoga o le le atoatoa (CC ua faatonuina i le lapataiga i le thrombocytopenia (talafaasolopito).

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le nadroparin i le taimi o le maitaga e le fautuaina. O le fesili o le mafai ona faatonuina le fualaau faasaina e filifilia e le fomaʻi pe a maeʻa iloiloga maeʻaeʻa o le ono lamatia ma le manuia o le soifua maloloina.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o aʻatogenic or fetotoxic effects of nadroparin e leʻi faʻatuina. O faʻamatalaga e uiga i le ulu atu o le nadroparin e ala i le pa puipui i totonu o tagata e tapulaa.

O loʻo le lava nei faʻamatalaga i luga o le tufatufa o le nadroparin ma susu susu. I lenei itu, o le faʻaaogaina o le nadroparin i le taimi o lactation (susu) e le fautuaina.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

Togafitiga:

  • ma le toto laʻitiiti, e fai ma tulafono, ua lava lea e tuai ai le faʻaofiina o le isi fualaau o le vailaʻau. E tatau ona mataituina fua o le kapeti ma isi tafaoga toto.

I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le sulfate sulfate o loʻo faʻaalia, ae e tatau ona manatuaina o lona aoga e sili atu le maualalo nai lo le maualuga o le heparin e le faʻaseseina. O le fua faatatau / lamatiaga o le sulfate sulfate e tatau ona iloiloina ma le totoa ona o ona aʻafiaga (aemaise lava le lamatiaga o le afaina anaphylactic). Afai e faia se faaiuga e faʻaaoga le sulfate sulfate, ona tatau lea ona faʻaaogaina lemu lemu. O lona fualaau lelei e faalagolago i fuainumera o le heparin (protamine sulfate) i le fua o le 100 anetereparin e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le 100 ME anti-XA le gaioiga o galuega ole LMWH), o le taimi na maeʻa pe a maeʻa le puleaina o le heparin (faʻatasi ai ma se faʻaititia ole fua ole vaifofo). Ae peitai, e le mafai ona vavaeeseina le gaoioiga o le anti-Xa. E le gata i lea, o mea taua o le absorption o le NMH e fuafuaina ai le le tumau o le natura o le aafiaga o le neutralizing o le protamine sulfate; i lenei tulaga, atonu e tatau ona vaevaeina lona fualaau ile tele o injections (2-4) i le aso.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia ua faʻapupulaina i le faʻaaogaina o Fraxiparin i tagata gasegase e maua mai ai le salifi salts, masini e faʻamalolo ai le potassium, tagata initeti ACE, angiotensin II taligata, tagata NSAID, heparin (mole mole mole mamafa poʻo le faʻasolosolo), cyclosporine ma tacrolimus, trimethoprim.

Fraxiparin e mafai ona ono aʻafia ai le aʻafiaga o fualaau oona lea e aʻafia ai le hemostasis, e pei o acetylsalicylic acid ma isi NSAID, faʻamaʻi o le vitamini K, fibrinolytics ma dextran, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia lelei o le aʻafiaga.

O le faʻamaonia o le faʻalauteleina o le Platlate (sei vagana ai le acetylsalicylic acid pei o se vailaau analgesic ma antipyretic, o lona uiga i se fualaau o le sili atu ma le 500 mg, NSAID):

  • abciximab, acetylsalicylic acid (o lona uiga i se fualaau o le 50-300 mg) mo faailoga o le cardiological ma le neurological, beraprost, clopidogrel, eptifibatide, iloprost, ticlopidine, drafiban e faateleina ai le lamatia o le toto.

Fraxiparin: o le a?


Fraxiparin o se fualaau faasaina lea e faʻaitiitia ai le gaioioina o le toto ma faʻaitiitia ai le gasegase o le thrombosis.

O le autu o lenei fualaau faasaina e aofia ai se mea e maua mai i totonu o totoga o povi.

O lenei vailaau faʻamalosi e faʻateleina ai le faʻafefe o le toto ma faʻapupulaina ai le gasegase o palanikeke, e aunoa ma le afaina ai o latou gaioiga.

Pharmacological group


Faʻatinoga o le faʻatinoina o faʻamalositino (heparins) faʻasolosolo faʻasolosolo.

O le lisi lenei o fualaau oona lea e aafia ai le tino o le hemostasis, lea e nafa ma le totoina o le toto.

I le faʻaopoopoga, o loʻo faʻamoemoe e puipuia le faia o ni paʻu o le toto lea e saofaga i le atherosclerotic vascular vasions.

O le heparin o le mamafa o le komika e sili ona taatele i le taimi nei ma ei ai le tele o tulaga lelei: faʻavavevave, faʻalosolo le gaioiga, faʻaleleia le malosi. O se taunuuga, o le fualaau o le fualaau faasaina e maua mai ai le taunuuga e sili ona lelei e matua faaitiitia.

O le uiga ese o Fraxiparin o le faaopoopoina lea i lana galuega autu, e iai sona aafiaga e tetee ai, e maualalo ai le toto cholesterol ma faaleleia ai le auala i totonu o toto toto.

O le toesea o le fualaau faasaina ua toetoe lava atoa (sili atu ma le 85%). O le sili ona aoga i le 4-5 itula ma le togafitiga, e le silia le 10 aso.

O le a le mea ua faʻamatalaina Fraxiparin: faʻamatalaga

Fraxiparin e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi mo togafitiga ma le puipuia o maʻi nei:

  • thromboembolism - faʻalavelave totoina o vaʻa toto e se thrombus,
  • gasegase o le gasegase i taimi o taotoga ma togafitiga faʻapitoa i tagata gasegase e lamatia,
  • i le faagasologa o le faʻataʻotoga o le toto (faamamaina o le toto mai fafo i le faʻasolosolo o le le atoatoa),
  • faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le angina ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • i le taimi e fai ai se fetus pe a maeʻa le IVF,
  • ao faagasolo soʻo se taotoga i gasegase o loʻo mafatia mai le mafiafia o le toto.

Fraxiparin o se mea malosi. E le mafai ona faʻaaoga i soo se mataupu e aunoa ma le fautuaga a se tagata poto faapitoa.

Aisea ua faʻamaonia ai Fraxiparin mo IVF?


O le faagasologa o le faasolosolo o le toto e mafai ona tupu i itu uma e lua. Ae peitai, mo nei mea uma e lua, e le o le masani lea.

I tamaitai, o lenei faagasologa e sili atu ona matauina, aua o lo latou natura o lo latou toto ua sili atu le taua o le taofia o le mamafa o le tino.

I le taimi o le maʻitaga, ua faʻamalosia le faʻamalosia o le tino atoa i le tulaga o loʻo i ai nei: o le maualuga o le felafolafoaʻi toto ma, o le mea lea, o loʻo faʻapupulaina le fesoʻotaiga o toto toto. I le taimi o le maitaga, o le mafiafia o le toto e mafai ona avea ma se faafitauli moni, e afaina tele ai le soifua manuia lautele o se tamaitai.

E le gata i lea, o Fraxiparin e le o faʻatulagaina i le taimi o le natura masani, talu ai o le tino e faʻafetaui lelei lava i le faagasologa o le toe faʻaleleia.

Faatasi ai ma se IVF, o se fafine e sili atu le faigata nai lo le maʻitaga masani.

O le totoina o le toto e faigata ona o le aʻafiaga o fualaau oona, e aunoa ma le faʻamalosia o fefaʻatauaiga. O se taunuuga, ei ai se tulaga lamatia o se toto toto, lea e ono afaina ai le ola o le tina ma le tamaititi. O le puipuia o lenei mea, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai faʻamaloilo.

I le taimi o le maitaga ma le IVF, ua faatonuina ai Fraxiparin:

  • mo le toto toto,
  • e puipuia ai le afaina o toto toto e ala i le faia o le thrombotic,
  • mo le lelei lelei o le placenta, lea e tauaveina ai le fesiitaiga o mea mai le tino o le tina i le fomaʻi,
  • mo le faʻatulagaina lelei ma le faʻapipiʻiina o le pepe.

I le gaioiga o se tamaititi na fananau e faʻaaoga le IVF, e tatau ona faʻaogaina le mea e faʻaaogaina, ma o le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafai ona faʻaauau pea i le taimi o le gaioiga ma se taimi pe a uma le fanau.

Faatonuga mo le faaaogaina o Fraxiparin

O fualaau faasaina e faatatau lea i le faia o le anticoagulants tuusao, o lona uiga e aafia tonu lava i vaega o le toto totoga, ae le o luga o faiga e faʻalavelaveina ai le fausiaina o enzymes. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le gaioiga malosi o le iniseti o se heparin molelalo o le mamafa o le kopa (acid sulfur-containing glycosaminoglycan). Heparin e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaopoopoga o le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, taimi o gaioiga) ma le thrombosis.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le Fraxiparin o loʻo maua i tuila o loʻo i ai se vaifofo manino ma sina vaega itiiti o masini masalomia. O le faʻapipi o le hypoderm is short and thin to minimize pain when piercing. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le ituaiga o faasaolotoina o loo faaalia i le laulau:

Calcium Nadroparin (IU Anti-Ha)

Lime vai (faʻaaogaina o le calcium hydroxide) poʻo le faʻaitiitia o le kulimi hydrochloric

Suavai suamalie mo le tui (ml)

I le aofaiga manaomia

1 poʻo le 5 paʻu i totonu o se pepa pepa o loʻo aofia ai 2 le faʻaaogaina 0.3 ml suauʻu

I le aofaiga manaomia

1 poʻo le 5 paʻu i totonu o se pepa pepa o loʻo iai 2 0.4 ml suauu faʻaoga

I le aofaiga manaomia

1 poʻo le 5 paʻu o loʻo i totonu o se atigipusa e aofia ai le 0 0 0ll suauu ua tuʻuina atu

I le aofaiga manaomia

1 poʻo le 5 paʻu o loʻo i totonu o se atigipusa e aofia ai le 0 0 0 ml o tui tui

I le aofaiga manaomia

1 poʻo le 5 paʻu o loʻo i totonu o se atigipusa pepa o loʻo i ai ni tui faʻapipiʻi e 1 ml taʻitasi

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le gaioiga o le heparin e maua mai i le faʻafouina o le vaega autu o le protein plasma (protein protein) antithrombin 3. O le elemene malosi autu o Fraskiparin o se coagulant tuusaʻo ma o lona aʻafiaga o le faʻaitiitia o le gaʻo i le toto (taofiga o le Xa). O le aafiaga antithrombotic o le nadroparin calcium e mafua mai i le faʻafouina o le liua o le thromboplastin o le tino, o le faʻavaveina o le faʻamavaeina o le toto (o le tuʻuina atu o plasminogene o le tino) ma le fesuiaiga o mea iloga o le platelets.

Pe a faʻatusatusa i le heparin e leʻi faʻafefeteina, o le heparin maualalo maualalo o le molemoa e itiiti sona aʻafiaga i le hemostasis matua ma i le gasegase faʻasolosolo e le mafua ai ona faʻaitiitia le faʻailoaina o le taimi o le thromboplastin. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le plasma toto pe a maeʻa le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina pe a mavae le 4-5 itula, pe a maeʻa le iniseti - pe a uma le 10 minute. O le gasegase e mafua mai i le depolymerization ma le faʻaumatia e lela o le ate.

E faʻafefea ona faʻamalo Fraxiparin

O le fualaau faasaina e faʻapitoa ona faia faʻapitoa e ala i le tuiina i totonu o le tino o le anetelalateral poʻo le posterolateral surface o le manava. O le auala e folasia ai le fofo e aofia ai le tatuiina o se paʻu paʻu o loʻo faʻamaonia i le va o tamatamailima, aʻo faʻafesoʻotaʻi le pito i luga o le pito i luga. Injections o Fraxiparin i totonu o le manava e mafai ona suia e inisiua i totonu o le suilapalapa. Ina ia puipuia le lamatiaga o le thromboembolism i le taimi o le taotoga, o le heparin e faʻamanuiaina 12 itula aʻo le i faia le faalavelave ma le 12 itula mulimuli ane, ona faʻasolosolo lea o le inisiua o le fofo. O le faʻatulagaga o fuataga e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi ma le mamafa o lona tino:

Vaʻa o pulega, ml

Togafitiga o le faalumaina le toʻa

O le toto muamua e faia i se tulaga vavalalata, o le isi - i le 12 itula, i se mea faʻafuaseʻi, o le togafitiga e 10 aso

O le fualaau faasaina e faʻatonuina 2 taimi i le aso seʻia oʻo ina maua le maualuga o le toto toto

O le toto o le coagulation prophylaxis during hemodialysis

O le Fraxiparin e faʻatautaia i se tasi taimi aʻo leʻi oʻo i le faʻasalaga, ma le maualuga o le lamatia o le toto, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau

Faatonuga faapitoa

Pe a togafitiga i fualaau faasaina o le vasega o le heparin mole maualalo o le mamafa, e tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona tuufaatasia Fraxiparin ma isi fualaau o lenei vaega. Ole vailaʻau e leʻi fuafuaina mo le tuiina o le intramuscular. I le faagasologa o le togafitiga, e tatau ona mataituina le numera o platelets ina ia mafai ai ona taofia le avanoa o le thrombocytopenia. Mo tagata matutua, aʻo leʻi faʻaaogaina le tui puipuia, e fautuaina e faia se suʻega suʻesuʻe e iloilo ai galuega a gaʻo.

I le taimi o le maitaga

O taunuuga o suʻesuʻega suʻesuʻega o le nadroparin i manu na faʻaalia ai le leai o terratogenic ma le gasegase o aʻafiaga, peitai e le mafai ona faʻaogaina nei faʻamatalaga i tagata, o le mea lea, o le inisinia o le heparin i le taimi o le maitaga ua faʻasaina. I le taimi o le susu, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona lafoaia ona o le faʻamapulaʻaina o faʻamatalaga i luga o le gafatia o le mea galue malosi e pasi i susu susu.

Faʻatasi ai ma le in vitro fertilization, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina le injections o fualaau oona. Ona o le mea moni e mafai e hormones ona faʻaosofia ai le faʻateleina o le toto ma faʻateleina ai lona tamaoaiga, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina se fofo faʻapitoa ao leʻi oʻo i le maitaga e puipuia ai le thrombosis ma faʻafaigofie le faʻapipiʻiina o mea.

I le tamaitiiti

E le faʻaaogaina faʻamaʻi o le Heparin i le faiga o tamaiti, o lona uiga o le matua o tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o se mea e faʻaogaina. E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti, ae o loʻo i ai le poto masani faʻapitoa faʻatasi ai ma le puleaina o le fualaau faʻasaina i tamaiti, na mafua ona o le manaʻomia faʻanatinati mo sea faiga. O taunuʻuga na maua mai o se taunuuga o ia gaioiga e le mafai ona faʻaaoga e pei o fautuaga.

Ava ma Fraxiparin Compatibility

O le ethanol o loʻo iai i le 'ava malosi e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o le toto ma faʻaleleia aafiaga o le thromboembolic, ona o le mea leaga o mea e faʻaleagaina ai le tuʻuina atu o le palasio ma le gaʻo i puipui o toto toto. O le faʻaaogaina tutusa o se mea e faʻatautaia faʻamalosi ma le ava malosi e taʻitaʻia ai le vavaeeseina o le aoga aoga o le fualaau faasaina ma le faʻamalosia o ona aʻafiaga.

GlaxoSmithKline, Ofisa Ofisa, (Peretania)

Sui
GlaxoSmithKline Export Ltd LLC
i le Malo o Belarus

220039 Minsk, Voronyansky St. 7A, o. 400
Tel.: (375-17) 213-20-16
Fax: (375-17) 213-18-66

Tuua Lau Faamatalaga