Inisulini fou nordisk: gaioiga, faʻavae ma le gaosi oloa

Igoa faavaomalo. Inisalini.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo. O le mea malosi o le insulin. Fofo o le iniseti (1 ml o le vailaau faasaina ei ai se gaoioiga e 40 PIECES) o le 10 ml i fagu.

  • Faʻataʻitaʻiga
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Contraindications
  • Faʻaiʻuga
Faʻataʻitaʻiga. Fomaʻi faapitoa a le antidiabetic. O le inisalini mo le faʻaaogaina o togafitiga e maua mai i le paluga o povi ma puaa. O le siama o le insulin i le siakiina e le E. coli aganuu e faʻaaogaina foi i togafitiga faafomaʻi. Porcine insulin i se mea itiiti ifo nai lo vaovao e afua ai le fausia o auupega i totonu o tagata, talu ai e ese mai i le tagata mole amino acid molecule. I le maualuga o le mama, o le gaosiga o le inisalini ua vaevaeina i le "inisalini" faaleaganuu ma le monocomponent. suia le fua faatatau o le amataina o se aafiaga o le hypoglycemic, le taimi o le maualuga o le aafiaga, le aofaiga atoa o le umi o le gaioiga. PID HM, Failautusi o le HM Penetrate, Failautusi Muamua, Vailaau Vaitaimi Vailaau Vaitaimi: Actrafan HM Penfill, Monotard HM, Isofan HM, Tape MS, Monotard MS, Semilent MS, Tape, Isofan, Semilent. O le inisalini o le tagata: Inisinia NM, Failautusi o le NM Penfill, Actrafan NM Penfill, Monotard NM, Isofan NM, Ultratard Monocomponent insulin: Pharmacy MS, MS tape, MS Monotard, MS Semilent, MS Ultralent. Ole iniseti maualuga: Actrapid, Leyte, Isofan, Semilent, Ultralente.

Faʻasologa o mea. O le filifiliga o le fualaau ma le ituaiga o inisalini e faalagolago i le ituaiga, malosi ma uiga o le gasegase o le maʻi, o le taimi e amata ai ma le umi o le maualuga o le suka. Mo le taimi muamua, o le inisalini ua faʻamaonia ma o le fua pito sili ona lelei o le fualaau faasaina ua fuafuaina i se falemai. Ole uluaʻi faʻasolosolo ile inisalini i se tagata maʻi e maua ile maʻisuka e lei togafitia muamua ile inisalini e fuafua i luga ole tulaga lautele, glycemia ma glucosuria i aso taitasi, faapea le mamafa o le tino ole maʻi. O le mea lea, i se tulaga lelei o se tagata gasegase i le maʻisuka faatoa maua i le maʻisuka e aunoa ma le ketoacidosis o le maʻisuka i le glycemia ata e oo atu i le 8.33-8.88 mmol / L, e mafai ona fuafua le fua muamua ole toto e tusa ma le dose o le inisalini ole 0.25 U / kg o le mamafa ole tino. O suʻesuʻega suʻesuʻeina o le glycemia pe'ā maeʻa le tui muamua o le inisalini e faʻatino i le taimi o lona maualuga. E tusa ai ma le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemic o le muamua fualaau o le vailaʻau, o le isi fualaau e sosoo ai e fuafuaina ma fuafua. I le tulaga o le maualuga, afai o le tagata maʻi, o le glucose (suka) e tui i totonu, pe afai i se tulaga e le iloa - o se vaifofo o le kulukose o le tino poʻo le intramuscularly po o le glucagon subcutaneously. Lagolagoina o le zinc-inisalini e tatau ona matua luluina muamua aʻo leʻi faʻaaogaina ma vave tui ina ua maeʻa le aoina o tui.

Faʻaiʻuga. O se tulaga o le hypoglycemies e aofia ai le fiaai, vaivaiga, vevela, afaina o laugutu, laulaufaiva, vevesi o le tino, vevela, palpitations, hypoglycemic coma, faʻafitauli o le tino i le lotoifale ma / poʻo le lautele, i le injection site - hypertrophic or lipodystrophy atrophic, faʻamuamua ile inisalini.

Contraindications mo le faʻaaogaina o le insulin i Novo Nordisk. Tulaga faʻapitoa o le tino, hypersensitivity i fualaau faasaina. Inisalini ua faʻamaonia ma le lapatai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le le atoatoa o le matelaina o maʻi poʻo le gasegase o le gaioiga. I le tulaga o le coma o soʻo se genesis, diabetic ketosis, tulaga faʻamuamua, faʻamaʻi pipisi, o faʻamalosaga insulin i sauniuniga i taimi o togafitiga faʻapitoa ma le faʻafeiloaʻiga i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

Faatonuga faapitoa. I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le hypoglycemia pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini masani, o le fua ole inisalini fou e tatau ona faʻaititia. Faatasi ai ma le insulin i lalo ifo o le 40 iunite, o le tulaga lamatia e laʻititi. Afai e manaomia le maualuga o tui o le inisalini, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tagata maʻi ma faʻaititia le togi ile 20% i le amataga pe a fesiitai le tagata maʻi mai le inisalini masani i le mea e tasi. Ole fesuiaiga ile inisalini ole inisalini poo le insulin ole bovine e ono mafai ona tuʻuina atu ile faʻaititia ole faʻaititia ole fua. Pe a faʻafeiloaʻi tagata gasegase i le inisalini o le tagata, e le suia le fualaau pe a faʻamaʻi le tagata maʻi i le tui o le insulin, ae faʻatulafonoina pe a faʻafeiloaʻi mai inisalini gaʻo poʻo insulin. Glucagon, agonists o meaola, meaola o le phenothiazine, salicylates, butadione, glucocorticoids, contraceptive oral, vailaʻau o le pituitary gland, hormones thyroid, gasegase oona, togafitiga thiazide, furosemide faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin, ma le initaneti beta-adrenocide alcool ethyl, vailaau o le antidiabetic oral - faamalosia. O le inisalini e faʻaleleia le malosi o le tuberculosis o le PASK. Pe a faʻafefiloi sauniuniga o le inisalini umi ma ni insulin faʻamalosi, e tatau ona toso muamua le pito i totonu o le tui. E le fautuaina le faʻafefiloi o faʻamalosiga o insulin ma suauu tagata, faapea foʻi ma insulin ma le suauu-insulin.

Faʻatau NOVO NORDISK, Tenimaka.

O le faʻaaogaina o le inisalini o le inisalini "Newisk Nordisk" e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, o faatonuga mo faʻamatalaga!

Gaoioiga

O le aufaifaʻatasi pito i tele a le kamupani: Faʻatautaia o Kamupani (12.4% o sea masani), Novo AS (10.6% o sea masani). Mataitusi tetele i le amataga o Novema 2009 - $ 32.2 piliona.

Taitaifono o le Komiti Faatino o Faatonu - Stan Sheybe (Faiga faʻamalosi), le peresitene - Lars Fruergaard Jørgensen.

Gaoioiga faʻasologa |Novo Nordisk - Inisalini

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: Ryzodeg® Ryzodeg®

Igoa: Insulin Degludek ma insulin Aspart

Gaioiga faʻamaloilo: O fualaau faasaina e aofia ai le inisalini umi-o Degludek ma insulin - Aspart.

O le umi o le fualaau faasaina e umi atu nai lo le 24 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina: E fautuaina le Ryzodeg mo le faʻaaogaina i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2 o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma vailaau o le suka e maualalo ai le suka. I tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o Ryzodeg e faʻaaogaina faatasi ma se inisalini pupuu poʻo le gaʻo.

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk (Tenimaka)

Ulutala: Tresiba®, Tresiba®

Igoa: Degludek

Gaioiga faʻamaloilo: Sapalaiina o le inisalini i se taimi umi.

O se tutusa o le inisalini o le tagata.

O le gaioiga a Degludek o le faʻaleleia lea o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i gaʻo ma musika o masini, pe a maeʻa le inisalini i sosoʻo o nei siama. O lana gaioiga lona lua e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.
(sili atu ...)

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Igoa: Novorapid® (insulin aspart), NovoRapid®

Faatulagaga: I le 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai: mea gaosi: insulin aspart 100 UNITS na gaosia e ala i le auala o le biotechnology DNA recombinant i se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae.

Gaioiga faʻamaloilo: NovoRapid o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata e puupuu le mea na faia e le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se aʻafiaga Saccharomyces cerevisiae lea e suia ai le palatini amino acids i le tulaga B28 i le aspartic acid.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻaosofia ai gaioiga intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi).

O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ona o le faateleina o lana feʻau i totonu o le toto, faʻateleina le faʻaleleiaina o masini, faʻafiafiaina o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosiga e le ate, ma isi.

O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid i le sauniuniga o NovoRapid e faaitiitia ai le uiga o molelami e fausia ai hexamers, lea e matauina i se vaifofo o insulin masani. I lenei itu, o le NovoRapid e sili atu le vave gauai mai gaʻo gaʻo ma amata ona galue vave atu nai lo le insulin.

NovoRapid faʻaitiitia le malosi o le kulukose toto i le muamua 4 itula i le maea ai o se taumafataga nai lo le insulin. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le maualuga o le kulukose o le toto o le toto e iloagofie ma le puleaina o NovoRapid, pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata.
(sili atu ...)

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: Levemir®, Levemir®

Igoa: Inosia le insulin

Faatulagaga: 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai: mea gaosi: insulin detemir - 100 PIECES, meaola: mannitol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium chloride, disodium phosphate dihydrate, sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai mo le tuiina.

Gaioiga faʻamaloilo: Levemir® e maua mai i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaoga ai le saccharomyces cerevisiae.

O se suauu fofo e pei o le inisalini o le tagata e faʻaosooso faʻatasi ma se faʻailoga laugatasi o le gaioiga.

O le gaioiga o le fualaau faasaina Levemir Flexpen e matua itiiti lava le fesuisuiaʻi pe a faʻatusatusa i insulin ma insulin glargine.

O le gaoioiga faaumiumi o le fualaau faasaina Levemir e mafua mai i le faalauiloaina o le tagata lava ia o le inisalini molikula i le nofoaga o inisiua ma le fusifusia o molimula fualaau i albumin e ala i le sootaga ma le vaega o le gaʻo gaʻo.
(sili atu ...)

Igoa: Protofan®, Protaphane® HM

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Faatulagaga: 1 ml o le faʻamalolo mo le inisiua e aofia ai inisalini o le tagata biosynthetic 100 IU.

Gaioiga faʻamaloilo: Inisalini le tumau. Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaaogāina e masini, faʻaleleia le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasologa o le protein, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le pito i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. E ala i le faʻagaoioia o le faʻapipiʻi o le CAMP (i totonu o suauʻu gaʻo ma lela o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aʻafia ai

sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi).

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o lana avega o le intracellular, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻasiliina o masini, faʻamalosi o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose (gase i le glycogen), ma isi.

Igoa: Faiga Faʻapitoa HM, Failautusi HM

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Faʻavae:

  • 1 ml o loʻo i ai - 40 PIECES poʻo le 100 PIECES.
  • Mea aoga - o se vailaʻau e tutusa ma le inisalini o le tagata. O se fofo o le le faaituau (pH = 7.0) insulin mo le tui (30% amorphous, 70% tioata).

Gaioiga faʻamaloilo: O loʻo i ai se faʻatulagaga e tasi. Faʻatau fualaau faasaina: o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e amata i le 30 minute. E maualuga le taunuʻuga i le va o le 2.5-5 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le aafiaga o le fualaau faasaina e 8 itula.
(sili atu ...)

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Igoa: Ultralente MC®, Ultralente MC®

Faatulagaga: 1 ml o le vailaʻau e aofia ai le 40 pe 100 iunite. O le gaioiga malosi o le vailaau faasaina o le susunuina o le zinc masini o le insulin i le monocomponent.

Gaioiga faʻamaloilo: Umi umi ma le umi le inisua. O le amataga o le gaoioiga e 4 itula. O le maualuga o le aoga e 10-30 itula. O le umi o le gaoioiga e 36 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina: O le maʻisuka, o le ituaiga I (o le insulin-dependent), o le maʻisuka, ituaiga II (e le o le insulin-faalagolago): tulaga o le tetee (tetee) i vailaau oona (oral) hypoglycemic (faaitiitia o le toto), vailaau o nei vailaʻau (tuufaatasiga o togafitiga), faʻalavelave (faʻamalosia le gasegase o le maʻisuka), gaioiga (monotherapy / togafitiga faʻatasi ma se tasi o vailaʻau / faʻamalosia faʻasologa), maitaga (pe a le aoga le togafitiga o le maʻisuka).
(sili atu ...)

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: Ultratard® HM, Ultratard® HM

Faatulagaga: 1 ml o le faʻamalolo mo le tuiina e aofia ai le crystalline zinc insulin 40 pe 100 IUS, i 10 ml ipu.

Gaioiga faʻamaloilo: Ultratard HM o se sauniuniga o le inisalini umi. Laasaga muamua o le galue 4 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o pusa. O le maualuga o le aafiaga i le va o le 8 ma le 24 itula. O le umi o le gaoioiga e 28 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • Tusa le maʻisuka.
  • O le maʻisuka ituaiga II: tulaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee i nei fualaau (tuufaatasiga o togafitiga), faamai pipisi, gaioiga (mono-poo le tuufaatasiga o togafitiga), maitaga (pe afai e le aoga le togafitiga o fualaau).

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Faatulagaga: 1 ml o le vailaʻau e aofia ai le 40 pe 100 iunite. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le susunuina o le zinc o le inisalini sili ona faamamaina.

Gaioiga faʻamaloilo: Lafoaʻiina o le zinc o le insulin ua leva ona faʻamalosia. O le amataga o le gaoioiga e 4 itula. O le maualuga o le aoga e 10-30 itula. O le umi o le gaoioiga e 36 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina: O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka; o le tulaga o le teteʻe (tetee) i vailaʻau o le hypoglycemic, o le teteʻeina o nei vailaʻau (faʻasologa o togafitiga), faʻalavelave (faʻamalosia le gasegase o le maʻisuka), gaioiga (monotherapy poʻo togafitiga), maʻitaga (pe a le aoga le togafitiga )
(sili atu ...)

Igoa: Mikstard® 30 NM, Mixtard® 30 HM

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Faatulagaga: 1 ml o le faʻamalolo mo le inisiua - - insulin 100 IU (insulin 30%) ma le faʻasaina ile inisalini 70%).

Gaioiga faʻamaloilo: Mikstard 30 NM o le taofiofia o le biosesthetic human isofan insulin o le biphasic action.

O le amataga o le gaioiga e 30 minute i le maea ai o le faʻatonuina o galuega. O le maualuga o le mea e tupu i le va o le 2 itula ma le 8 itula. O le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

O le talaaga o le gaoioiga o le inisalini e fetaui ma: e faalagolago i le fualaau o le vailaʻau ma faʻaalia ai uiga taʻitasi.

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: NovoMix®, NovoMix®

Igoa: Pisipita aspart biphasic

Faatulagaga:

  • 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai:
  • mea malosi: insulin aspart 100 UNITS (1 UNIT e tutusa ma le 35 μg o le insulin aspartrous anhydrous),
  • o meaʻai: mannitol, phenol, metacresol, zinc chloride, sodium chloride, disodium phosphate dihydrate, protamine sulfate, sodium hydroxide, vai chlorlorini, vai mo le tuiina.

Gaioiga faʻamaloilo: O le vailaau oona, o se tuufaatasiga o puupuu ma le umi o le taimi o le inisalini.

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: Monotard® MC, Monotard® MC

Gaioiga faʻamaloilo: Vaitaimi umi ole inisalini. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le amataina o gaioiga e tupu, i le averesi, i le 120-150 minute. O le umi o le umi o le gaoioiga e 7-15 itula, o le maualuga e 24 itula.


Faailoga mo le faʻaaogaina:

O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻatasi ma le inisalini puupuu poʻo le faʻamalolo. O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo manaʻomia le togafitiga o le inisalini faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic oral or as monotherapy.

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka), Novo Nordisk

Ulutala: Monotard HM®, Monotard® HM

Gaioiga faʻamaloilo: O le inisalini o se inisinia faitoʻatasi e lua-vaega. Vaitaimi umi ole inisalini. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le amataina o gaioiga e tupu, i le averesi, i le 120-150 minute. O le umi o le umi o le gaoioiga e 7-15 itula, o le maualuga e 24 itula.

Inisalini Gaosia (Novonordisk)

E lua ituaiga o maʻisuka, faasoasoa, maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le lelei o le olaga o le tagata maʻi, ma o nisi taimi o lona umi, e tuusao tonu lava i le taimi e puleaina ai le inisalini i totonu o le tino, faapea foi le lelei ma le lelei o le fualaau faasaina.

E le o se mea faalilolilo o le le lelei o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le gaosia o auupega i le tino o le tagata maʻi, lea e aofia ai tali o le tino e atili faateleina ai le tulaga o le soifua maloloina ma faalavelave i togafitiga.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e masani ona amata togafitiga i se fautuaga e faʻaitiitia ai le mamafa ma tausisia se meaai malosi, faʻamalo le taumafaina tele o gaʻo ma gaʻo meaʻai.

Afai e leai se faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o vailaʻau ua faʻamatalaina o ana gaoioiga e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

Afai e le fesoasoani nei metotia e ausia ai le mea e manaʻo ai, o le insulin o loʻo faʻatulagaina.

O nei mea uma e taʻu mai ai o le maʻisuka ma le inisalini e le mavavaeeseina, ma o le manuia o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le lelei o le fualaau faasaina, lea, i le itu, ua fuafuaina e le ituaiga ma le gaosi oloa.

I lo tatou atunuu, ua faatagaina e faaaoga fualaau faasaina ua faamauina i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia mo le togafitiga o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o fualaau nei mai le gaosia o mea gaosiga.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o mea aupito sili ona lelei gaosia o fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, faapea foi ma nisi faamaʻi e aafia i le le atoatoa o le tino, o le kamupani Novo Nordisk (Tenimaka).

E tatau ona maitauina o Novonordisk o se taʻitaʻifono i le au atinala. O le talafaasolopito o le kamupani e 90 tausaga: o le aso faamanatu faatoa faatoa faamanatuina i le 2013 tausaga. O lona gaioiga na amata amata tonu lava i le faʻamalolo o Novonordisk insulin, faatasi ai ma le fesoasoani lea na faasaoina ai ola o le fia miliona o tagata na gasegase, na faia ai aiaiga mo se soifuaga atoa, galuega, suʻesuʻega, faaipoipo ma le fanau mai.

I lo tatou atunuu, o Novo Nordisk ua lauiloa talu mai le amataga o le fitusefulu o le seneturi talu ai. E le gata i lea, e ono pasene o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i lo tatou atunuu o loʻo manaʻomia le iniseti e faʻaaoga fualaau o lenei ituaiga faapitoa, lea e iloga i le lelei ma le faʻamaoni, mo togafitiga.

E le gata i lea, o le kamupani Novo Nordisk ua lauiloa o se suʻesuʻega, lea o loʻo galulue ai se 'au saienitisi talenia. O iinei na amata ai le gaosiga o le inisalini o le tagata, ma o le peni peni sa sili ona talisapaia e tagata gasegase i le maʻisuka.

O le isi foi tagata lauiloa o le inisalini o le kamupani Hoechst (Hoechst AG), o loo i Siamani ma auai i le atinaeina o vailaau. O se tasi o ona vaega o le gaioiga o le gaosia o fualaau faasaina, e aofia ai le togafitia o le maʻisuka, lea na mafai ai ona iloa se tasi o le kamupani o Aventis Pharma o se vaega o le kamupani Hoechst.

I le taimi nei, o sauniuniga mai le kamupani Aventis Pharma e lauiloa i le lalolagi atoa. E faitau fiaselau tagata gasegase e faʻaaogaina i aso uma, e aofia ai i lo tatou atunuu.

O le mafuaaga lea na filifili ai le puleaina o le kamupani e tatala lana lava paranesi o paranesi i totonu o lo tatou atunuu ma amata le gaosiga o inisalini tagata i Rusia.

I le taimi nei, o le kamupani, e igoa ia Sanofi-Aventis Vostok, ua faamanuiaina ma galueaina fualaau faasaina i cartridges mo le sosooina o le pulega faatasi ai ma tui.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o fualaau faasaina ua maua i Rusia e le ese mai le lelei o fualaau tutusa, ae ua faia i fafo, lea ua faamaonia e tusi faamaonia talafeagai na tuuina atu e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia.

O le isi gaosiga o le insulin i lauiloa o lo tatou atunuu o le kamupani lea o Eli Lilly (USA), e masani ona taʻua o le "tagata vailaau togafitiga."

I lalo o lenei ituaiga, o fualaau oona faatasi ai ma le tele o gaioiga o gaioiga, faapea foi ituaiga eseese, ua gaosia.

Aemaise lava, o le fualaau faasaina, ua lauiloa o le Humulin-N, o se inisalini e gaosia e le tino ma o le ogatasi atoatoa ma le hormone na tuufaatasia e se tagata soifua maloloina.

E maua foi e le kamupani gaioiga pupuu ma le siaki, ma fualaau oona.

E tatau ona maitauina i luga o maketi o lo tatou atunuu, e mafai foi e se tasi ona maua sauniuniga a Eli Lilly, ae faia i Switzerland. O latou uiga lelei e masani lava ona manatu o se tasi o mea maualuga.

Faatasi ai ma tagata lauiloa o le inisalini, o le kamupani Pasila Biobras S / A, o le kamupani vailaau mai India Torrent ma le kamupani Rusia Bryntsalov A, ua lauiloa foi i le maʻisuka i lo tatou atunuu. E tumau pea e faaopoopo atu o soʻo se fualaau mo le maʻisuka ua faʻatau atu i falemaʻi a Rusia e faʻamaonia ma faʻamausali lelei ma o latou faʻamoemoega.

Tresiba: o le insulin sili ona umi

Mo le 1.5 tausaga i le maʻisuka, na ou iloa ai e tele ni insulin. Ae i le umi po o le, pe a latou taʻua sao, basal, e le tatau ona filifili faapitoa se tasi: Levemir (mai NovoNordisk) poʻo Lantus (mai Sanofi).

Ae talu ai nei, a o ou i ai i se falemaʻi "taʻele", na taʻu mai e endocrinologists ia te aʻu e uiga i le manava o le maʻisuka - o le Tresiba insulin mai NovoNordisk, lea na faatoa tulaʻi lata mai nei i Lusia ma ua uma ona ia faʻaalia se folafolaga sili.

Na ou lagona le le talafeagai, talu mai le oʻo mai o se fomaʻi fou na pasi atoa ai aʻu. Ua mautinoa e fomaʻi o lenei inisalini e mafai ona faʻamafanafanaina ai le sili atu o le "fouvale" ma faasasaʻo maualuga maualuga e ala i le fuliina o le kalafi i luga o le mataʻitū mai se uila e le mafaamatalaina i se laina sao.

Ioe, sa vave ona ou faanatinati e suesue le mataupu e faaaoga ai Google ma fomai na ou iloa. O lea o lenei tusiga e lata mai super insulin insulin Treshiba.

O nai tausaga ua tuanaʻi na faailogaina e se fomaʻi faʻataʻitaʻi mo le atinaʻeina o le umi o insulin, ua sauni e tuʻuina atu i luga o le pulelaa le taʻitaʻiga sili atu o le lalolagi sili ona lelei mai Sanofi. Mafaufau i ai mo le silia ma le sefulu tausaga Lantus o le numera tasi i le basal insulin category.

O isi tagata taalo i luga o le fanua na le mafai ona faatagaina ona o le puipuia o le pateni fualaau faasaina. O le uluai aso o le palota na faatulaga mo le 2015, ae na ausia e Sanofi se tolopoga seia oo i le faaiuga o le 2016 e ala i le faaiuina o se maliega faapaaga faapaaga ma Eli Lilly mo le aia tatau e tuuina atu ia lava, le sili atu le taugofie o Lantus.

O isi kamupani na faitaulia aso seia oʻo ina leiloa le pule a le pateni e amata ai le tele o gaosiga o fatuga. Fai mai tagata popoto i le taimi lata mai, o le maketi mo le umi o insulin o le a suia tele. O fualaau fou ma gaosi oloa o le a aliali mai, ma e tatau i tagata gasegase ona faʻavasega lenei mea. I lenei tulaga, o le alu ese o Tresiba na tupu i le taimi talafeagai.

Ma o lenei o le ai ai se taua moni i le va o Lantus ma Tresiba, aemaise lava pe a e manatu o le oloa fou o le a sili atu ona taugata.

O le mea malosi o Treshiba faʻailoga. O le gaioiga umi o le fualaau faasaina ua ausia ona o le hexadecandioic acid, o se vaega o lea mea, lea e mafai ai ona fausia ni multilaxamers mautu.

Latou te faia i totonu o le vaega faʻapipiʻi le mea ua taʻua potu o inisalini, ma le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le taamilosaga masani, e tupu lava i se saoasaoa faifaipea, e aunoa ma se faʻailoga, o le mea moni o uiga o isi insulin. Ina ia faʻamatalaina lenei faiga faʻafomaʻi faʻapitoa i le tagata faatau masani (o lona uiga, ia i tatou), e faʻaaogaina e le kamupanī se faʻamaoniga manino.

I luga o le upega tafaʻilagi faʻapitonuʻu e mafai ona e vaʻavaʻai i le faʻapipiʻiina o se manoa o penina, pe a fai o pulu taʻitasi o le multi-hexamer, lea e tasi le isi, e tutusa le taimi e vavae ese mai le base. O le galuega a Treshiba, o le tuʻuina atu o "vaega-tutusa" tutusa o le inisalini mai lona nofoaga, e pei o se auala tutusa, o le tuʻuina atu pea o se taʻaloga faifai pea o vailaʻau i le toto.

O lenei faiga na tuʻuina atu ai le eleele e faʻafiafia tele ai le au Treshiba e faʻatusatusa i le pamu poʻo le oʻo foi i le inisalini atamai. O le mea moni, o ia faamatalaga e le sili atu nai lo le faʻateleina o le faʻatele.

Tresiba amata galue i le 30-90 minute ma faigaluega e oʻo atu i le 42 itula. E tusa lava pe sili atu le taua o le umi o le faatinoga, i le faiga o Treshib e tatau ona faʻaaogaina Faatasi i le aso, pei o Lantus lauiloa.

O le tele o tagata gasegase e fesili tonu pe o fea e alu ai le manava taimi ole inisalini pe a mavae le 24 itula, pe o le fualaau oona e alu i tua o ona "fagu" ma pe faapefea ona aafia ai le talaaga lautele. O ia faʻamatalaga e le o maua i tusi aloaia i Tresib.

Ae o fomaʻi e faʻamatalaina, e pei o se tulafono, o tagata gasegase e sili atu le lagona lelei ia Tresib pe a faatusatusa ia Lantus, o lona uiga o le fua o loʻo i luga o lea mea ua matua faʻaititia.

Faatasi ai ma le fua saʻo, o le vailaau e galue lelei ma le mautinoa, o lea e leai se mea e tatau ai ona talanoa e uiga i soʻo se fuaina o "fagu".

O le mea autu o Treshiba e matua faʻailoga, mafolafola faʻaalia. E aoga tele "sima faʻamalosia" lea e masani lava ona leai se avanoa mo le gaioiga.

I le gagana o vailaau, o lea ituaiga suiga i le gaioiga o le fualaau faasaina ua valaauina fesuiaiga.

O le mea lea i le faagasologa o suesuega a le falemai na maua ai le eseesega o Treshiba e fa taimi e maualalo ai nai lo Lantus.

Tulaga o le paleni i le 3-4 aso

I le amataga o le faʻaaogaina o Treciba, e tatau ona filifili manino le metotia. Atonu e alu sina taimi. I le fua saʻo, i le mavae ai o le 3-4 aso o le inisalini mausali "faʻapipiʻi" e maua pe paleni ("Setete steady"), lea e maua ai se saʻolotoga e tusa ai ma le taimi o le faʻaofiina o Treshiba. E faʻamautinoa e le kamupanī e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i taimi eseese o le aso, ma o le a le afaina ai lona aoga ma le faʻaogaina. Ae ui i lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaauau i se tulaga mautu ma le faʻafoeina o vailaau i le taimi lava e tasi ina ia aua nei fenumiai i le faiga masani o le inisiua ma aua le faʻavaivaia le "tulaga o le paleni".

Tresiba poʻo Lantus?

I le aoaoina e uiga i mea ofoofogia o Treshiba, na vave ona ou osofaia ai se tagata e masani i le endocrinologist ma fesili. Sa ou fiafia i le mea autu: afai o le fualaau faasaina lelei, aisea e le liliu ai tagata uma i ai? Ma afai e saʻo atoatoa, o ai se isi e manaʻomia Levemir? Ae o mea uma, e fesuisuiaʻi, e le faigofie.

Leitioa a latou fai mai e tofu tagata uma ma a latou lava maʻisuka. I le uiga moni o le upu. O mea uma lava e faʻapitoa lava ia e leai ni fofo sauniuni. O le faitioga autu mo le iloiloina o le aoga o le "insulin coating" o le taui. Mo nisi tamaiti, e tasi le injection o Levemir i le aso e lava mo le taui lelei (ioe, oi ai nisi).

O i latou e le taulimaina le faalua Levemire e masani ona faamalieina ia Lantus. Ma o se tasi i luga o Lantus e lagona lagona lelei mai le tausaga.

O le mea lautele, o le filifiliga e faʻamaonia lenei mea poo le inisalini e faia e le fomaʻi, o ia o loʻo faʻamalamalamaina ou manaʻoga ma uiga faʻatasi ma le faʻamoemoega e tasi o le ausia o le lelei o le suka.

O le tauvaga o le inisalini i le va o Sanofi ma Novo Nordisk. Suʻega mamao

O le tauvaga autu a Treshiba o le, o le a avea ma Lantus. E manaʻomia ai foʻi se pulega faʻapitoa ma e lauiloa mo lana gaioiga tumau ma tumau. O suʻesuʻega faʻatusatusa i suʻesuʻega i le va o Lantus ma Tresiba, na faʻaalia ai o vailaʻau faʻamalosi e taulima lelei lelei ma le galuega o le faʻataʻitaʻiga o le faʻagasologa o le faʻagasologa. Peitai, e lua ni eseesega eseese na faailoaina. Muamua fua inisalini i luga o Tresib faʻamaonia faaitiitia e 20-30%. O lona uiga, i le lumanaʻi, o nisi o tamaoaiga faʻapitoa e faʻamoemoeina, ae i le tau o le inisalini fou, e le talafeagai. Lua o le fuainumera o le hypoglycemia nocturnes e faʻaititia e le 30%. O lenei taunuʻuga ua avea ma taufaʻatau tau maketi o Treshiba. O le tala o le suka i poloka i le po o se moe i se maʻisuka, aemaise i le leai o se faʻaauau pea le siakiina. O le mea lea, o le folafolaga e mautinoa ai o le manava o le maʻi suka e foliga mai e manaia.

Ua faatauina Tresiba i peni tui faatasi ai ma le manava o le 300 E. Pack o 5 peni tui o le a tau faʻatatau 8,000 r. O lona uiga, o le tau o peni taitasi e tusa ma le 1600 p. Lantus E fesuiaʻi ile 2 taimi sili atu le taugofie. O ana tau faʻapusa faʻatusatusa 3500 r

I le faaopoopo atu i le faʻamaonia lelei, soo se fualaau faasaina ua leva ona fausia ai se talaaga faʻapitoa e faʻavae i luga o lona faʻaofiina i le lautele o le faʻaaogaina.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Treshiba i atunuu eseese e tatau ona aoina mai i sia mea itiiti: o togafitiga masani e togafitia ai vailaau e leʻi suʻesuʻeina ma e le o faʻanatinati e faʻamalosia lelei i latou io latou gasegase.
I Siamani, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ita faasaga ia Tresib.

Faalapotopotoga tumaoti leSiamaniInisititutimoTulaga leleimaGaoioigaiSoifua MaloloinaTausiga (The German Institute for Quality and Effectiveness in Healthcare) na faia lana lava suʻesuʻega, faʻatusatusaina galuega a Tresiba ma ona tagata tauva, ma na oʻo mai i le faaiuga e le mafai e le inisalini fou ona mitamita i soʻo se tulaga taua («leaifaaopoopotaua») Faʻatau, aisea e te totogia ai nisi taimi mo se vailaʻau e le sili atu nai lo Lantus matua tuai? Ae e le o mea uma. Sa maua foi e tagata atamamai Siamani itu aʻafia mai le faʻaaogaina o vailaʻau, peitaʻi, naʻo teine. Na latou faʻaalia i le 15 mai le 100 teine ​​na aveina Treshiba mo le 52 vaiaso. Faatasi ai ma isi fualaau oona, o le lamatiaga o faʻafitauli e 5 taimi le maualalo.

O le mea lautele, i lo tatou maʻisuka, o le mataupu o le suia o le basal insulin ua matua. A o faasolosolo ina matua le tamaititi ma maua ai le maʻi suka ma Levemir, o le ma mafutaga e faasolo ina faasolosolo malie. O le mea lea, o la tatou faʻamoemoega e fesootaʻi ma Lantus poʻo Tresiba. Ou te manatu o le a tatou agaigai lemu: o le a tatou amata i le tagata matua, ma o iina o le a tatou vaai ai. O le a ou tausia tagata uma e fiafia i le mataupu. Ma atonu o le malosi ia te oe i le alualu i luma faasaienisi! Vaʻavaʻai sauni mo la matou suiga i Tresiba tusiga.

Inisalini umi

Faʻamaumauga: Eli Lilly Suafa: Inisalini-glargine Faʻatotoga o mea tau vailaau faʻamalosi: Iniseti umi. O le umi o le gaioiga o le inisalini e 24 itula. Faʻailoga mo le faʻaaogaina: Tisuka 1 o le maʻisuka faʻatasi ma faʻasolosolo faʻasoa i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le ono tausaga le matua, o le maʻisuka ...
NEXT

Igoa: Degludek Faʻailoga Faʻataʻitaʻi: O le vailaau oona o se inisalini ose gaioiga umi. O se tutusa o le inisalini o le tagata.Foafoaga - Novo Nordisk, Novo Nordisk (Tenimaka) O le gaioiga a Degludek o le faʻaleleia lea o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i gaʻo ma maso muso o maso, pe a maeʻa le inisalini ...
NEXT

Igoa: Insulin-isofan Faʻatoʻaga - Sanofi-Aventis (Farani) Faʻatulagaina: 1 ml o le faʻamalologa e le faʻaituau mo le inisiua e Insuman Bazal e aofia ai insulin (100% insulin protamine) 40 poo le 100 IU, i totonu o fagu 10 poo le 5 ml, i totonu o se atigipusa 5 pcs. Pharmacological ...
NEXT

Igoa: Insulin glargine Faʻatoaga - Sanofi-Aventis (Farani) Faʻatulagaina: 1 ml o vaifofo e aofia ai: Mea gaosi: insulin glargine - 3.6378 mg, e fetaui ma le 100 ME o le insulin. Tagata faʻatau: m-kesikale, masini chloride, glycerol (85%), sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai mo le tuiina. Pharmacological ...
NEXT

Igoa: Insulin detemir Faʻatoʻaga: Novo-Nordisk (Tenimaka) Faʻatulagaga: 1 ml o le vailaau faʻasaina: mea gaʻo: insulin detemir - 100 PIECES, meaola: mannitol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium chloride, disodium phosphate dihydrate, sodium hydroxyide , suauu chlorise, vai mo tui. Gaioiga Faʻataʻitaʻi: ...
NEXT

Igoa: Protaphane® HM Manufacturer - Novo-Nordisk (Tenimaka) Faʻatulagaga: 1 ml o le faʻamalolo mo le iniseti o loʻo aofia ai insulin insulin 100 IU. Gaioiga faʻamaloilo: sauniuniga ole inisalini mo vaitaimi umi. E faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapupulaina ai lona faʻamalamalamaina e masini, faʻaleleia ai le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasalaga ...
NEXT

Faʻataʻatia - Eli-Lilly (USA) Faʻatulagaina: Faʻasalaga le tumau o le 30% amorphoo ma 70% inisalini tagata tioata, faʻamaloloina o le zinc, pH = 6.9-7.5 Gaioiga faʻapitoa: Inisalini (tagata) (Inisalini (tagata) O le sui o le hypoglycemic, ose inisalini umi-afaina I le maea ai o le s / c pulega amata ona galue i le mavae ai o le 4 itula, o loʻo i ai le maualuga o le faʻaleleia ...
NEXT

Faʻataʻaga - Novo-Nordisk (Tenimaka) Faʻavae: 1 ml o le vailaau faʻasaina e aofia ai le 40 pe 100 iunite. O le gaioiga malosi o le vailaau faasaina o le susunuina o le zinc masini o le insulin i le monocomponent. Gaioiga faʻamaloilo: Insulini o le umi ma le sili atu galuega. O le amataga o le gaoioiga e 4 itula. O le maualuga o le aoga e 10-30 itula. Umi ...
NEXT

Faʻatoʻaga: Novo-Nordisk (Tenimaka) Faʻavae: 1 ml o le faʻamalolo mo le inisiua e aofia ai le crystalline zinc-insulin crystalline 40 poʻo le 100 IU, i totonu o le 10 ml ipu. Gaioiga Faʻamaloilo: O le Ultratard HM o se sauniuniga ole inisalini umi. O le amataga o le gaioiga 4 itula i le maea ai o le faʻatonuina o le faʻatonuga ....
NEXT

Tagata gaosi oloa - Indar ZAO (Ukraine) Meaʻai: Iniseti tui. Taofia mai le inisalini porcine - 70% inisalini zinc-insulin ma le 30% o le inisalini. Gaioiga faʻataʻitaʻi: Inisalini umi. O le amataga o le gaioiga i le maeʻa o le 1-1.5 itula. O le amataga o le maualuga pe a uma le 5-7 itula. O le umi o le gaoioiga e tusa ma le 24 ...
NEXT

Faʻatoʻaga - Indar ZAO (Ukraine) Meaʻai: O le insulin i le popo. 100% inisalini tioata tioata. Gaioiga faʻamaloilo: Inisalini e fai i le gaʻo. O le amataga o le gaioiga pe a uma le 8-10 itula. O le amataga o le maualuga pe a mavae le 12-18 itula. O le umi o le gaoioiga e tusa ma le 30-36 itula. Faʻaaliga: O le maʻi suka. Le ala ...
NEXT

Faʻataʻaga - ICN GALENIKA (Yugoslavia) Faʻatatau: Faʻatonuina le faʻamalolo o le molini o le insulin-zinc monocomponent. Gaioiga faʻamaloilo: Insulini o le umi ma le sili atu galuega. O le gaioiga e amata 1-2 itula i le maeʻa ai o le pulega, o le maualuga o le mea e tupu pe a maeʻa le 8-24 itula, o le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e 28 itula. Faailoga mo le faʻaaogaina: ...
NEXT

Igoa: Insulin zinc suspension suspension. Faʻatoʻaga - Tarkhominsky Plant Pharmaceutical Plant Polfa (Polani) Faʻatulagaina: Sauniuniga o le chromatographically purified long-acting porcine insulin. 1 fagu ma le 10 ml o le faʻamalolo e aofia ai le inisalini 400 poʻo le 800 iunite. Faʻataʻitaʻiga faʻamaloilo: O le faʻamalosiga o le inisalini e faia i le umi o le faʻamalosi. O le amataga o le gaoioiga ...
NEXT

Faʻatoʻaga - Tarkhominsky Plant Pharmaceutical Plant Polfa (Polani) Faʻatulagaina: Sauniuniga o le chromatographically purified long-acting porcine insulin. 1 fagu ma le 10 ml o le faʻamalolo e aofia ai le inisalini 400 poʻo le 800 iunite. Gaioiga faʻataʻitaʻi: Inisalini umi. O le amataga o le gaioiga e 1.5-3 itula, maualuga 12-17 itula, umi 24-30 ...
NEXT

Faʻataʻaga - Novo-Nordisk (Tenimaka) Faʻavae: 1 ml o le vailaau faʻasaina e aofia ai le 40 pe 100 iunite. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le susunuina o le zinc o le inisalini sili ona faamamaina. Faʻataʻitaʻiga faʻamaloilo: Susunuina o le zinc o le faʻamalosia o le pisapisao o le pipifana umi. O le amataga o le gaoioiga e 4 itula. O le maualuga o le aoga e 10-30 itula ....
NEXT

Faʻamaumauga faʻamaumauga

NM matua lauiloa i togafitiga o le maʻisuka. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa o le hypoglycemic ma e talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

O lenei inisalini ua leva ona faʻaaogaina i vailaau ma ua manatu ua le toe i ai. O loo oomiina e nisi o analogues faʻaonapo nei. Peitai, o le ACTrapid NM e matua talafeagai lava ma tumau lona tulaga.

O le gaosi oloa o le kamupani Danimaka Novo Nordisk A / S.

Apidra o se gaosiga a le kamupani Siamani Sanofi-Aventis. O le igoa faavaomalo o le inisalini glulisin. Gululisin insulin o le mea taua tele lea i Apidra. O lenei inisalini e latalata tele i mea totino ma faʻatasi i le tagata natura. O le fualaau faasaina ua faamaonia i le togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti i le silia ma le 6 tausaga.

O le kamupani Rusia o le OJSC Pharmstandard e maua ai lenei inisalini i se ituaiga o fofo mo le tuiina.

Biosulin P o se inisalini o le tagata e puupuu lona taimi, lea e maua mai e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology.

Tuuina atu togi glucose i totonu o le toto, faʻalauteleina lona feʻau i le intracellular, faʻaitiitia le fua o le gaosiose gaosia i le ate, faʻateleina le faʻaleleia o le kulukose e fuluʻi, faʻaleleia lipogenesis.

Inisalini Lantus (Lantus) o se tupulaga fou o inisalini. Mo lona puupuu lava, ua uma ona manumalo i le alofa o le maʻisuka. O se gaosiga o le Siamani Sanofi-Aventis Siamani. O se fualaau lelei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma, i nisi tulaga, ituaiga 2 maʻisuka.

Inisalini levemir O se inisalini umi, e tumau mo le 12-24 itula. O le kamupanī o inisalini, le kamupani Novo Nordics, e faʻaalia ai le aso, toetoe lava a leai se faʻatinoga o lona faʻamalosi. I le faʻatinoga, e faʻalagolago lava i uiga taʻitasi o le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le manaʻoga manaʻo e mafai ona tumau e oʻo i le aso, ma le ituaiga 1 inisi, e tatau ona e faalua i le aso.

O lenei inisalini e atoa le tele o mea lelei.

NovoRapid Flexpen o se gaosiga o le kamupani Danimaka Novo Nordisk A / S. O se vailaʻau faʻaonapo nei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Mo tagata maʻi ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua, o loʻo faʻamaonia pe a le lelei le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka.

Protafan NM o se gaosiga o le kamupani Danimaka Novo Nordisk A / S. O lenei mea o se tagata e le o le manaia o le inisalini-isulin-inisalini o le taimi umi. Ua leva ona faʻaaoga mo togafitiga o le maʻisuka. Protafan NM e mafai ona taʻua o se atinaʻe lata mai. Ae latou te faʻaauau togafitiga, ma e sili ona lauiloa i le maʻisuka.

Humalogist o se tutusa o le inisalini o le tagata. O se fualaau faasaina e faaaoga e faasaʻo ai le maualuga ole kulukose o le toto. O lona elemene aoga o le insulin lispro. Maua i cartridges, volume 3 ml. O nisi o gaosi oloa e gaosia le vailaʻau i foliga o peni tui tui. Mai i analogues, Humalog Mix 25 ma le 50 e mafai ona iloga.

Humulin NPH O se fualaau lauiloa i togafitiga o le maʻisuka mo se taimi umi. E le taumate e mafua mai i atinaʻe faʻaonapo nei.

Ae ona o lona maualuga, o loo faaauau pea ona fiafia i le lauiloa tele. O atunuu eseese e gaosia le vailaʻau: India, Farani, Rusia i le faiga faapaaga ma Farani.

O le tusitala autu o le Falani kamupani o Eli Lilly.

Humulin masani o se gaosiga a le kamupani Farani o "Eli Lilly". O lenei vailaʻau ua leva ona faamaonia e avea ma se itu lelei i togafitiga o le maʻisuka. O lenei inisalini ua faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2, pe a le lelei le lelei o mea taumafa ma fualaau. Humulin Ole masani o se inisalini puupuu.

Inisalini i totonu o le lotoifale: ituaiga

I le taimi nei i Lusia, e tusa ma le 10 miliona tagata na maua i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi, e pei ona e iloa, e fesoʻotaʻi ma le solia o le gaosiga o le inisalini e sosoʻo o le pancreas, e nafa ma le metabolism i le tino.

Ina ia mafai e le tagata maʻi ona ola atoatoa, e tatau ona ia tuiina le inisalini i aso uma.

I aso nei o le tulaga e sili atu nai lo le 90 pasene o fualaau faasaina ua faia i fafo-maketi maketi - e faatatau foi lenei i le inisalini.

I le taimi nei, o loʻo feagai nei le atunuu ma le galuega o le suʻeina o le gaosiga o vailaau taua. Mo lenei mafuaʻaga, o aso nei o taumafaiga uma lava e faʻamautinoa o le inisalini i totonu o le atunuʻu e avea ma segatasi talafeagai o hormones ua lauiloa i le lalolagi.

Faʻatonuina o le insulin Rusia

Ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Malo ia atunuu e sili atu i le 50 miliona tagata e faatulaga a latou lava gaosiga o le inisalini ina ia le maua ai e le maʻisuka faafitauli i le mauaina o le hormone.

I tausaga talu ai nei, o le taʻitaʻi i le atinaʻeina o vailaau faʻasaina i totonu o le atunuu o Geropharm.

O ia, na o ia lava i Rusia, o ia na te faia insulin insulin i foliga o vailaʻau ma vailaʻau. I le taimi nei, o le insulin Rinsulin R ma le inisalini o le totoina Rinsulin NPH o loʻo gaosia iinei.

Ae ui i lea, e foliga mai, o le gaosiga o le a le tu iina. I le fesoʻotaʻiga ma faiga faʻapolokiki i totonu o le atunuʻu ma le tuʻuina atu o faʻasalaga e faasaga i tagata gaosi oloa mai fafo, na faatonuina ai e le Peresetene o Rusia Vladimir Putin e auai atoatoa i le atinaʻeina o le inisalini ma faia se suʻetusi o faʻalapotopotoga o loʻo iai.

Willulin Russian insulin e sui ai fualaau mai fafo

E tusa ai ma iloiloga faʻapitoa, i le taimi nei, e le o Rusia se tauvaga i le lalolagi mo le gaosiga o le inisalini. O kamupani autu e tolu kamupani - Eli-Lilly, Sanofi ma Novo Nordisk. Peitai, e silia ma le 15 tausaga, o le inisalini ile fale e mafai ona suia e tusa ma le 30-40 pasene o le aofaʻi o le hormone na faʻatauina i le atunuu.

O le mea moni e faapea o le vaega Rusia ua leva ona faatuina le galuega o le tuuina atu o le atunuu i lona lava inisalini, ma suia malie ai fualaau faasaina mai fafo.

O le gaosiga o le hormone na toe faʻalauiloaina i taimi o Soviet, ae na maua ai le inisalini o meaola manu, lea e leʻi maua ai le faʻamamaina maualuga.

I le 90s, na faia ai se taumafaiga e faatulaga le gaosiga o le inisinia ole inisinia i totonu o aiga, ae o le atunuu na feagai ma faafitauli tau tupe, ma na taofia ai le manatu.

I nei tausaga uma, na taumafai kamupani a Rusia e maua ituaiga inisalini, ae o oloa mai fafo na faʻaaogaina o se vailaau. I aso nei, o faʻalapotopotoga ua saunia e faʻasaʻo se oloa faʻalelei i totonu o le atunuʻu ua amata ona aliali mai. O se tasi oi latou o le kamupani Geropharm o loʻo faʻamatalaina i luga.

  • O loʻo fuafuaina ina ua maeʻa le fausiaina o se laau i Moscow, o le a maua e le atunuu ituaiga vailaau faʻaonaponei mo le maʻisuka, lea e mafai ona tauva i le itu tau i Western technology. Malosiaga i ona po nei o le fale fou ma o loʻo i ai nei o le a mafai ai ona gaosia le 650 kilokalama o le mea i le tausaga e tasi.
  • O le a fausiaina fou i le 2017. I lenei tulaga, o le tau o le inisalini o le a maualalo ifo nai lo ona tagata mai fafo. O lea polokalame o le a foia ai le tele o faafitauli i le itu o le diabetic o le atunuu, e aofia ai mea tautupe.
  • Muamua, o tagata gaosi oloa o le a auai i le gaosia o le hormone ultrashort ma le uumi. I le aluga o le fa tausaga, o le a tuʻuina atu se laina atoa o tulaga uma e fa. O le insulin o le a gaosia i totonu o fagu, cartridges, pusa tuila ma toe faʻaaoga.

Pe o le mea moni lenei o le a lauiloa pe a uma ona faʻalauiloaina le faagasologa ma faʻaalia muamua le toe iloiloga o fualaau fou.

O le a le uiga lelei o le hormone o le gaosiga o fale?

O le itu pito sili ona talafeagai ma leai se osofaʻiga mo le maʻisuka e manatuina o le inisalini o le tino, e fetaui ma le lelei o le physiological i le uluai hormone.

Ina ia suesueina le aoga ma le lelei o le inisalini pisitaini Rinsulin R ma le inisalini o le toto Rinsulin NPH, sa faia se suesuega faasaienisi lea na faaalia ai se aafiaga lelei o le tuuitiitia o le kulukose o le toto i tagata mamaʻi ma le leai o se tali atu i le togafitiga umi ma togafitiga Rusia.

E le gata i lea, e mafai ona maitauina o le a aoga mo tagata gasegase ia iloa le auala e maua ai le inisalini saoloto, i lenei aso e matua taua tele lenei faʻamatalaga.

O le suʻesuʻega e aofia ai le 25 maʻisuka e 25-58 tausaga, oe na maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le 21 tagata gasegase, na maitauina ai se faʻafitauli matuia o le faamai. Latou te mauaina uma i aso taitasi le fua talafeagai o le insulin ma le atunuu mai fafo.

  1. O le fua o le glycemia ma le hemoglobin glyc i le toto o tagata gasegase i le faʻaaogaina o se faʻalogo i totonu o le lotoifale e tumau pea i le tulaga e tasi e pei o le faʻaaogaina o le hormone o le gaosiga mai fafo.
  2. O le faʻateleina o faʻamalosi e leʻi suia foi.
  3. Aemaise lava, ketoacidosis, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e leʻi matauina se osofaʻiga o le hypoglycemia.
  4. O fua i aso taitasi o le hormone i le taimi o le mataʻituina na faia i le lava voluma e pei ona masani ai.

E le gata i lea, na faia se suʻesuʻega e iloilo ai le aoga o le faʻaitiitia o le kulukose toto e faʻaaoga ai Rinsulin R ma Rinsulin NPH faʻamaʻi. E leʻi i ai ni eseesega tele pe a faʻaaogaina le inisalini o le gaosiga i fafo ma fafo.

O le mea lea, na maua ai e saienitisi le faaiuga e mafai ona liua le maʻisuka i ituaiga fou o inisalini e aunoa ma ni taunuuga. I lenei tulaga, o le auala ma le auala o le pulega o le hormone e tumau.

Faaaogaina o le Rinsulin NPH

O lenei hormone ei ai lona umi o le gaioiga o gaioiga. E televave ona oʻo i totonu o le toto, ma o le fua faatatau e faalagolago i le metotia, metotia ma le vaega o le puleaina o le hormone. A maeʻa ona faʻaaogaina le vailaʻau, e amataina lana gaioiga i le itula ma le afa.

O le aafiaga sili e matauina i le va o le 4 ma le 12 itula pe a uma ona ulu atu i le tino. O le umi o le faʻaaliga i le tino e 24 itula. O le faʻamalologa e papaʻe, o le vai lava ia e le lanu.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lona lua, ua fautuaina foi mo tamaitai ei ai se faamai i le taimi o le maitaga.

Contraindications e aofia ai:

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi o le vailaʻau i soʻo se vaega o se vaega o le inisalini,
  • Le i ai o le hypoglycemia.

Talu ai e le mafai e le hormone ona ulu i totonu o le pa puipui, aʻo maitaga e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le taimi o le susu, e mafai foi ona faʻaaoga se hormone, ae a maeʻa le fanau mai e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, faʻaititia le fua.

O le inisalini e faia faʻapitoa. O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi, e fuafua i le mataupu faapitoa o le maʻi. O le averesi o aso taʻitasi o le 0.5-1 IU i le kilokalama o le mamafa.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina tutoatasi ma faatasi ai ma le hamu poto e pei o Rinsulin R.

Ae e te leʻi ulufale i le inisalini, e tatau ona e loli le kekeli ia le itiiti ifo i le sefulu taimi i le va o alofilima, ina ia tutusa le masini. Afai o le foam ua faia, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina mo se taimi le tumau, aua e ono oʻo atu ai i se vailaʻau le saʻo. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina le hormone pe afai o loʻo i ai ni meaola mai fafo ma vaʻalele e pipii i puipui.

O se sauniuniga tatala e mafai ona teuina i le vevela o le 15-25 tikeri mo le 28 aso mai le aso na tatala ai. E taua tele le taofia o le inisalini mai le la ma le vevela.

Faʻasolosolo, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. Afai o le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e agamalu, o se mea e le manaʻomia e mafai ona faʻaaogaina e ala i le gaosia o meaʻai suamalie e aofia ai le tele o mea inu. Afai e ogaoga le tulaga o le hypoglycemia, o le fofo 40% o le kulukose e faʻatonutonuina ile maʻi.

Inisalini insulin ma tui

I le tino masani o le tagata, o le ate e faʻapupulaina le kulukose i taimi o taumafataga, pe a faʻasaʻo le inisalini e le pancreas e puipuia ai le hyperglycemia. I le tali atu i le glucagon, o faleoloa glucose ua faʻamalolo i le tino e puipuia ai le hypoglycemia. O nei gasegase gase mafai e le mafai ona amanaia e ala i le faʻaaogaina o le insulin, talu ai e toetoe lava o nei inisalini uma e afaina i musika ma gaʻo ma e le oʻo i le ate.

O musika e leai ni talipusa glucagon, o le mea lea e tatau ai i le glucagon injectable ona faʻamalosia ai le gaio i le gaioiga o le kulukose e faʻafefe ai le hypoglycemia.

A aunoa ma le tulafono faatonutonu o le maualuga o le kulukose i le ate, e sili atu ona faigata le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O faʻasolosolo vave ma faaumiumi insulin e fesoasoani. Pomini insulin ma siaki e faafaigofie ai le mataʻituina o le tagata lava ia. Ae ui i lea, o le mataʻituina lelei ole galuega o le ate o loʻo folafola mai e tuʻuina atu ai ni taunuuga sili atu ona lelei mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1.

Faaaogaina o Rinsulin P

O lenei vailaʻau e faʻamalosi ile inisalini. I foliga vaaia, e tutusa ma Rinsulin NPH. E mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa, faʻapea foi i le initoneti ma le faʻamalosi i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. E manaʻomia foʻi ona faʻatagaina le fomaʻi ma le fomaʻi.

A oʻo mai le hormone i totonu o le tino, o lana gaioiga e amata i le afa itula. O le maualuga o le malosi e matauina i le vaitau o le 1-3 itula. O le umi o le faʻaaliga i le tino e 8 itula.

O le inisalini e faʻatonuina ile afa itula ao lei faia se taumafataga poʻo se meaʻai lelei faatasi ai ma se aofaiga faapitoa o gaʻo. Afai e naʻo le tasi le vailaʻau e faʻaaogaina mo le maʻisuka, e faʻatolu ona faʻatonuina Rinsulin P i le aso, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le ono i le aso.

O le vailaau ua faatonuina mo le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua ma le lona lua, i le taimi o le maitaga, faapea foi mo le taufaasese o le gaosiga o le gaʻo i le gaosiga o se fua faatatau faafuasei. O faʻamaoniga e aofia ai le le faʻamaoni i le fualaau faasaina, faapea foi ma le i ai o le hypoglycemia.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, o le faʻafefe o le tino, paʻu o le paʻu, fulafula e ono tupu, ma seasea ona tupu - faʻalavelave anaphylactic.

O le a le mea e fai e tekinolosi Diasome?

O le faaopoopoina o le nanotechnology faʻapitoa e faia ai ni sootaga malolosi ma mole mole insulin e puipuia ai le faʻaaogaina o le inisalini e maso ma gaʻo ma faʻatagaina ai lenei inisalini e ulu atu i le ate, lea e mafai ai ona tumau le faʻatinoga o le tino.

O nei sootaga malosi e le faʻaitiitia ai le gaioiga o le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le umi o le gaioiga. O le mea moni, o suʻesuʻega muamua e faʻaalia ai o le tele o inisalini e ulufale i totonu o le ate e faʻateleina ai le aafiaga muamua ma faapuupuu le taimi i le lautele.

Ua atiaʻe e le kamupani ni aʻoaʻoga o le nanotechnology - o se vailaʻau, o se faʻaopoopoga i le inisalini, lea e foliga mai o se meaola laitiiti intracellular e taʻitaʻia i le ate.

Nanotechnology e tutoatasi mai le ituaiga o inisalini ma mafai ona faʻateleina le saogalemu ma le lelei o ituaiga uma. Faʻafetai i lenei mea, o le a maua uma e le tagata maʻi le avanoa e toe faʻafoʻisia ai le matafaioi masani o le ate i le kulukose. O lenei mea e faʻaaoga i insalini ma le bolus insulin e tuiina i se peniuli poo se pamu.

E tusa ai ma le kamupani, latou te talia le felagolagomaʻi ma le au insulin e pei o Novo Nordisk ma Eli Lilly, ina ia faʻaofiina le faʻaopoopoga i le inisalini i le taimi o le gaosiga.

E ui lava i le taimi nei o le atinaʻe o loʻo i ai i se ituaiga o vailaau faʻamaʻi ma tagata gasegase latou te mafai ona faʻaopopoina i le vailaau.

Suesuega faatekinolosi

O le oloa na alu i le vaega muamua, faʻamaonia lelei. O loʻo faʻaaogaina nei e le kamupani sui o le vasega mo le vaega 2. V. Blair Gekho, MD, le au suʻesuʻe suʻesuʻe i Diasome, na faʻamatala mai o le suʻesuʻega ua faʻaogaina nei i le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga. O le faʻavae e faʻavae i luga o le iloiloga lata mai o faʻamatalaga ile falemai mai le vaega 2 ma le vaega 2b.

O le vaega lona lua o le a mafai ai ona faʻamautinoa le fua faatatau o le vasal-bolus insulin therapy e faʻaaogaina ai tekonolosi fou. O le a iloiloina foi e le kamupani le aafiaga o le faaopoopoga i le faaleleia o faailoga o le puleaina o le maʻisuka, e aofia ai le hemoglobin glycated, le aafia o le hypoglycemia, ma le manaomia o le bolus ma le insaline basal. O suʻesuʻega e aofia ai tagata matutua tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, lea o le muamua GH o le maualuga i le va o le 6.5% ma le 8.5. % E faamoemoe le Diasome e lesitala e tusa ma le toasefulu tagata auai o le a aafia i se tolu masina o togafitiga masani, ona sosoo ai lea ma le isi tolu masina faatasi ai ma le inisalini e faaopoopo i gasegase o le inisalini umi.

Douglas Machmore, MD, o le faatonu o tekinolosi mo Diasome, na ia saunoa: "I le avea ai o se tagata e sili ona tupu ile soifua maloloina o le inisalini, tatou te faaauau pea ona suesue pe o fea e maua ai le inisalini ona o le taua tele o galuega o le ate i le carbohydrate metabolism" .

Fuafuaga a Diasome e amataina le vaega 3 o faamasinoga i le amataga o le 2020 ma, pe afai e faamaonia, faamoemoe o le 2022 o le a faʻaalia i luga o le maketi.

O le a le mea a isi maketi?

O le atinaʻeina o mea e le o se tasi o ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, na taumafai Eli Lilly e atiaʻe oloa ma le faʻaitiitia o le tagofia o meaʻai ma maso. Na lafoaia e Eli Lilly a latou taumafaiga e atiae se inisalini fou pe a oʻo i faʻamalositino ile faʻaalia o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le ate ma le enzymes.

E le suia le faiga faavae o le insulin. Nai lo o lea, o loʻo latou taumafai e faʻamalosia le sootaga i le va o molini insulin. O lenei faiga e le o se vailaʻau na mafai ai ona maua se oloa e aunoa ma ni faʻafitauli o le gase.

Tuua Lau Faamatalaga