Levemir Penfill

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Levemir. Tuuina mai manatu mai tagata asiasi i le nofoaga - tagata o loʻo faʻaaogaina lenei vailaʻau, faʻapea foʻi manatu o fomaʻi faʻapitoa i le faʻaogaina o Levemir ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o le Levemir i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faʻaoga mo le togafitia o le maʻisuka i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Levemir - o le inisalini umi, o se faʻasolosolo malie o le inisalini o le tagata. Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen e maua mai i le biotechnology DNA toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le aʻafiaga o Saccharomyces cerevisiae.

O le faaumiumi o gaioiga o fualaau faasaina Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen e mafua ona o le faalauiloaina o le tagata lava ia o le faaleagaina o molikula insulin i le nofoaga o inisiua ma le fusifusia o molimula fualaau i le albumin e ala i le tuufaatasiga o se lala o le gaʻo. Pe a faatusatusa i le insinalini, o le inisalini e tuʻuina atu ile inisalini i luga o masini faʻapipiʻi lautele. O nei faʻatasiga tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasiga e tuʻuina atu ai le sili atu ona toe faʻaleleia ma le faʻatinoga o Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen faʻatusatusa i le insulin.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina le faʻaleleia o masini, le faʻaleleia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le tali a le pharmacodynamic e faʻatusatusa i le fuainumera e faʻatinoina (maualuga le aafiaga, le umi o le gaioiga, faʻasalalau lautele).

O le faʻagasologa o le pule o le kulukose i le po e faʻalelei ma e sili atu foi mo le inosia o le insulin e faʻatusatusa i le insulin, lea e atagia mai i se tulaga maualalo o le hypoglycemia i le po.

Faʻavae

Tatala inisalini + tagata mai fafo.

Pharmacokinetics

O le Cmax i le plasma e oʻo atu i le 6-8 itula i le maeʻa ai o le pulega. Faʻataunuʻuina i le 2-3 injections le faʻataʻitaʻiina o le vailaʻau i le plasma toto i aso taʻitasi.

O le eseesega o le faʻaaogāina o le absorption e itiiti ifo mo le Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin.

E leʻi iai se eseʻesega o le va o le va o le va o tagata i le pharmacokinetics o le fualaau faasaina Levemir Penfill / Levemir Flexpen.

Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen e talitutusa lava ma sauniuniga a insulin, o metabolite uma ua mamanuina e le o toʻaga.

O suʻesuʻega faʻamaufaʻailoga puipui e faʻaalia ai le leai o ni fesoʻotaʻiga faʻamalosi i le va o le inisalini ma le gaʻo gaʻo poo isi vailaʻau faʻasaina.

O le afa o le ola mulimuli pe a uma le inisiua tui e fuafua i le tikeri o le afaina mai le tino o le tino ma e 5-7 itula, e fuafua i le fualaau.

Faailoga

  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi (ituaiga 1 o le maʻisuka),
  • o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka).

Faʻasalaga Fomu

Faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le Levemir Penfill i tioata tioata o 300 iunite (3 ml) (injections in ampoules for injection).

Faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le levemir Flexpen tioata tioata o 300 PIECES (3 ml) i penisini tui tui e tele-fuaina mo le tele o injections o le 100 PIECES i le 1 ml.

Faatonuga mo le faʻaoga, metotia ma metotia tui

Ulufale i lalo i totonu o le suilapalapa, puipui pito i luma poʻo le tauau. E talafeagai le suia o le inisiua i totonu o le itulagi faʻaanatura e puipuia ai le atinaʻe o lipodystrophy. O le inisalini o le a galue vave pe afai e faʻaofiina i totonu o le puipui pito i luma.

Ulufale 1 pe 2 taimi i le aso e faʻavae i manaoga o le tagata maʻi. O tagata maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina 2 taimi i le aso mo le lelei o le pulea o le glycemic e mafai ona ulufale i le afaina o le afiafi i le taimi o le taumafataga o le afiafi, poʻo le taimi e moe ai, pe 12 itula pe a uma le ao.

I tagata matutua, e pei foi o le gase o le ate ma le fatugao, o le kulūkose o le toto e tatau ona sili atu ona vaʻaia ma siakiina siaki o inisalini.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe a faʻaleleia le gaioiga o le tagata maʻi, suia ona meaʻai masani, pe faʻamaʻi maʻi.

Pe a fesiitai mai insulinini ma faila umi ile inisalini ile inisalini, e ono manaʻomia se faʻasologa o fualaau ole taimi ma taimi. O le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le faaliliuga ma i vaiaso muamua o togafitiga o le inisalini e fautuaina. E mafai ona manaʻomia le faʻamaonia o togafitiga o le hypoglycemic (dose ma le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le inisalini ole sauniuniga ole fua ole vailaʻau o le hypoglycemic).

Faʻamataʻuga itu

  • o le mea e masani ona tutupu faafuasei ma atonu e aofia ai le paʻu o le paʻu, afu malulu, faateleina le vaivai, atuatuvale, atuatuvale, atuatuvale, vaivai le masani ai po o vaivaiga, faaleaogaina le mafaufau, le lelei o le mafaufau, moe, fiaai tele, faaletonu o le vaai, tiga, taoto, palpitations. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leai o se malamalama ma / poʻo le faʻasalaga, faʻaletonu le tumau pe leai foi o le faiʻai e galue i le oti,
  • Faʻaauau le faʻaogaina o le gasegase i le lotoifale (mumu, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o iniseti) e masani ona le tumau, o lona uiga mou ese atu ma togafitiga faaauau,
  • lipodystrophy (o se taunuuga o le le tausisia o le tulafono o le suia o le nofoaga o tui i totonu ole lava vaega),
  • urticaria
  • paʻu paʻu
  • vevela paʻu
  • sosolo le faʻaleleia atili,
  • gastrointestinal disorders,
  • angioedema,
  • faigata le manava
  • Tachycardia
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • solia o le teena (e masani ona le tumau ma matauina i le amataga o togafitiga ma le inisalini),
  • O le faʻasolosolo umi o le manava o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka, peitaʻi, o le faʻateleina o le inisalini togafitiga faʻatasi ai ma le malosi tele o le puleaina o le gataifale gasegase e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le tumau i le setete o le retinopathy o le maʻisuka),
  • gasegase o le neuropathy, lea e masani ona toe fetuunai,
  • fulafula.

Contraindications

  • faateleina le lagona o le insulin i lagona.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i le faʻaaogaina o Levemir Penfill ma le Levemir FlexPen i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Aʻo faagasolo le taimi e ono mafai ai ona amata ma i le umi o le maʻitaga, ia mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma ia mataʻituina le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faasolosolo malie ona faʻaopopo i le lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

I le vaitau o le susu, atonu e tatau ona fetuunai le fualaau o fualaau faasaina ma meaʻai.

I suʻesuʻega o meaola manu, e leai ni eseesega na maua i le va o le gasegase ma le teratogenic o le inosia ma le inisalini o tagata.

Faaaoga i tamaiti

E le fautuaina e faʻaaoga le inisalini Levemir Penfill ma le Levemir Flexpen i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

Faaaoga i tagata matutua

I tagata matutua, o le kulūkose o le toto e tatau ona sili atu ona vaʻaia ma siakiina siaki o inisalini.

Faatonuga faapitoa

E talitonuina o le togafitiga mamafa ma le inosia o le inisalini e le faateleina ai le mamafa o le tino.

O le laʻititi maualalo o le hypoglycemia i le aoauli pe a faatusatusa i isi insulin e mafai ai ona maua le tele o le fua o le kulukose toto ina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Ole inisalini ole inisalini e maua ai le sili atu o le pulea lelei (faʻavae i luga ole fua ole kullukose plasma anapogi) pe a faatusatusa ile insulin. O le le lava o fualaau o fualaau faasaina poo le faamutaina o togafitiga, ae maise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona taitai atu ai i le atinae o le hyperglycemia poo le ketoacidosis o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, o foliga muamua o le hyperglycemia e foliga malie, i le tele o itula poʻo aso. O nei faʻamaoniga e aofia ai le fiainu, vave vave, gase, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻoga, sosogi o le acetone i luga o le ea. I le maʻisuka ituaiga 1, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka ma e mafai ona afaina.

E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le fualaau o le inisalini e maualuga tele e faatatau i le manaomia mo le inisalini.

O le tafaoga o meaai poʻo le faʻatinoga malosi o le tino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.

A maeʻa ona taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase faʻamaoniga masani o vailaau muamua o le hypoglycemia, lea e tatau ona logoina e tagata gasegase. O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou poo le faia o le inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le faʻasalaga, gaosi oloa, ituaiga, ituaiga (manu, tagata, mea tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le auala o lona gaosiga (faʻapenaina poʻo le inisalini o meaola manu), e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

E le tatau ona faʻaaogaina le inisalini o le inisalini, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia ogaoga.

Faʻafefiloi Levemir Penfill ma le Levemir FulinPen inisalini ma se faʻasolosolo ile inisalini vave, e pei o le insulin aspart, e taʻitaʻia ai se faʻailoga gaioiga faʻatasi ma se faʻaitiitiga faʻaitiitia ma le faatuai ona faatusatusa i la latou pulega eseese.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le gafatia o tagata gasegase e taulai atu ma le tali o le tali e mafai ona faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e ono lamatia i tulaga e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave se taavale pe galue i masini ma masini). E tatau ona fautuaina tagata maʻi e faia ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia pe a ave se taavale ma galue i auala. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloiloina le mafai o sea galuega.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, lithium, fualaau faasaina, aofia ai le ethanol. O faʻamaʻi faʻamalosi, GCS, hormones thyroid, thiazide diuretics, heparin, antidpressic tricyclic, sympathomimetics, danazole, clonidine, lemu o le calcium channel blockers, diazoxide, morphine, phénytoin, nicotine e faʻavaivaia ai le aafiaga hypoglycemic insulin.

I lalo o le aʻafiaga o reserpine ma salicylates, e faʻavaivaia ai ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini e mafai ona mafai.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma tuai le toe foʻi mai pe a uma le hypoglycemia.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

O nisi vailaʻau, e pei oi latou o loʻo i ai le thiol poʻo le sulfite, pe a faaopoopo le siama i le inisalini, e mafua ai le faaleagaina o le inisalini.

Analogs o le fualaau faasaina Levemir

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Inisalini,
  • Levemir Penfill,
  • Levemir FlexPen.

Analogs i le vaega o vailaʻau (insulin):

  • Faʻapitoa
  • Apidra
  • Apidra SoloStar,
  • Berlinsulin,
  • Berlinsulin N Basal,
  • Berlinsulin N Normal,
  • Biosulin
  • Brinsulmidi
  • Brinsulrapi
  • O le a tatou pule 30/70,
  • Gensulin
  • Taofi le inisalini C,
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin 2,
  • Inisalini aspart,
  • Insulin glargine,
  • Insulin gulisin,
  • Inisalini,
  • Insulin Isofanicum,
  • Inisalini tape,
  • Lyspro insulin
  • Inisalini maxirapid,
  • Inisalini soluble soli
  • Inisalini s
  • O le iniseti o le pipi na matua faamamaina MK,
  • Inisalini lita,
  • Insulin Ultralente,
  • Inisalini tagata
  • Inisalini o le tagata soifua,
  • Semina-gasegase tagata inisalini
  • O le inisalini o le supcombinant tagata
  • Inisalini Long QMS,
  • Insulin Ultralong SMK,
  • Faiga Faʻavae SPP,
  • Polokalame SPP,
  • Insuman Bazal,
  • Insuman Comb,
  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Taunuuga
  • Faʻatonu
  • Combinsulin C
  • Lantus
  • Lantus SoloStar,
  • Levemir Penfill,
  • Levemir Flexpen,
  • Mikstard
  • Monoinsulin
  • Monotard
  • NovoMiks,
  • NovoRapid,
  • Penisina,
  • Protamine insulin
  • Protafan
  • Rysodeg Penfill,
  • Rysodeg FlexTouch,
  • O le inisalini ole tagata,
  • Rinsulin
  • Rosinsulin,
  • Sultofay,
  • Tresiba,
  • Tujeo SoloStar,
  • Ultratard NM,
  • Homolong 40,
  • Homorap 40,
  • Humalog,
  • Humalog Mix,
  • Humodar
  • Humulin
  • Humulin masani.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

S / C i le suilapalapa, puipui o le abdomina muamua poʻo le tauau. O le nofoaga e tui ai e tatau ona suia e le aunoa. O le fua ma le taimi ole pulega (1-2 taimi i le aso) e fuafuaina taitoatasi.

Pe a faʻatalua faaluaina mo le lelei lelei o le pulea o le kullukose, e mafai ona faʻatonuina le fua o le afiafi i le taimi o le taumafataga, i le taimi e momoe ai, poo le 12 itula pe a uma le ao.

A faʻafeiloaʻi mai insulin maiolo ma faʻasolosolo taimi ole inisalini, e ono manaʻomia le fetuunaiga o le toto ma le taimi (faʻapitoa le mataituina o le toto kulukose i le taimi o le fesiitai ma i vaiaso muamua o togafitiga e fautuaina).

Faʻataʻitaʻiga

O se analogu soluble o le insulin o le gaoioiga faaumiumi (ona o le faalauiloaina o le tagata lava ia o molini mole insulin i le nofoaga o inisiua ma le fusifusia o molimula fualaau i albumin e ala i le tuufaatasiga o se vaega o le gaʻo).

Pe a faatusatusa i le insulin-isophan, e faasolosolo ona faasolosolo malie ona tufatufaina atu i totonu o tisipenisione taulaʻi lautele, lea e maua ai se talaaga o le absorption ma le fualaau faasaina.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, le faateleina o le absorption e masini, le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia e le ate.

A maeʻa le folasaga o le 0.2-0.4 U / kg 50%, o le maualuga o le taunuʻuga e ausia i le va o le 3-4 itula i le 14 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

Faʻaiʻuga

E masani ona masani (masani le 1/100, ae le masani ai 1/10): hypoglycemia (, pallor o le paʻu, faateleina le vaivai, popolevale, popole, atuatuvale, vaivai le masani po o vaivaiga, le fiafia, faaitiitia le mafaufau, moe, fiaai, le iloa , maʻi tigaina, gasegase, palpitations, i tulaga ogaoga - leai se malamalama ma / poo le gaogao, faaletonu le tumau poo le le mafai ona suia le faiʻai o galue seia oo i le oti), tali atu i le lotoifale (hypremia, fulafula ma le toso i le inisi) ma mou ese atu ma togafitiga faaauau pea.

Ole laititi (e masani lava 1/1000, ae le seasea 1/100): lipodystrophy i le initaneti (ona o le le tausisia o le tulafono o le suia o le inisiua i totonu ole lava itu), fula i le amataga o le inisalini (e masani ona le tumau), reactions allergic (urticaria, skin faʻavalea, paʻu o le paʻu, afu, gaogao le gastrointestinal function, angioedema, faigata le manava, palpitations, faʻaitiitia le toto maualuga), faʻasolosolo sese i le amataga o le inisalini (e masani ona le tumau), retinopathy o le maʻisuka (faʻaleleia taimi umi i le pulea o le glycemia zhaet le tulaga lamatia o le alualu i luma o retinopathy suka, peitai, intensification o inisalini togafitiga ma faafuasei le faaleleia i le pulea o carbohydrate metabolism e mafai ona taitai atu ai i se taimi le tumau worsening o tulaga retinopathy suka).

E seasea lava (e masani lava 1/10000, ae seasea ona 1/1000): neuropathy lautele (vave le faaleleia i le pulea lelei e mafai ona oo atu ai i le tiga o le neuropathy, lea e masani ona toe faafouina).

Faatonuga faapitoa

Aua le tui iv (lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia)!

O togafitiga ogaoga ma le fualaau faasaina e le mafua ai ona faateleina le mamafa o le tino.

Ole laʻititi maualalo o le hypoglycemia i le aoauli pe a faatusatusa i isi inisua e mafai ai ona maua le tele o fualaau oona ina ia maua ai le faʻamoemoe maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le le lava o fualaau o fualaau faasaina poo le faamutaina o togafitiga, ae maise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona taitai atu ai i le atinae o le hyperglycemia poo le ketoacidosis o le maʻisuka. O mea muamua o le hyperglycemia, e pei o se tulafono, e foliga mai e faasolosolo malie lava i luga o le tele o itula poʻo aso: galala, faʻavavevave vave, leu, vomiting, moe, hypremia ma le vevela paʻu, gutu malulu, leai se manaʻo, manogi o le acetone i luga o le ea.

O le tafaoga o meaai poʻo le faʻatinoga malosi o le tino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.

A maeʻa ona taui mo le gaosiga o le gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le insulin), e mafai ona maua e tagata gasegase faailoga masani o vailaau muamua o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka.

O faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai i latou eo mai faatasi ma fiva) e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou poo le faia o le inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le faʻasalaga, gaosi oloa, ituaiga, ituaiga (manu, tagata, mea tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le auala o lona gaosiga (faʻapenaina poʻo le inisalini o meaola manu), e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

O tagata e faʻafetaui le togafitiga o le inisalini e manaʻomia ona suia le fuataga pe a faatusatusa i atigi o sauniuniga o inisalini muamua. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau toto e mafai ona tulai mai pe a uma le faʻaofiina o le fua muamua poʻo totonu ole vaiaso muamua poo masina.

O le leai o se i / m pulega e vave ma sili atu pe a faatusatusa i le pulega / / administration.

A faʻafefiloi ma isi sauniuniga ile inisalini, o le faʻailoga o gaioiga o se tasi poʻo vaega uma e lua o le a suia. O le faʻafefiloi o le vailaʻau faʻatasi ma se faʻasolosolo ile inisalini e faʻataunuʻu (insulin aspart) e oʻo atu ai i se faʻailoga gaioiga faʻatasi ai ma se faʻaitiitiga faʻaitiitia ma le faatuai ona faatusatusa i la latou pulega eseese.

E leʻi faʻamoemoe e faʻaaogaina i pamu insulin.

E leai nei faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻapea foi ma tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

E tatau ona fautuaina tagata maʻi e faia ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia pe a ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e aunoa ma le faaitiitia o faʻamaoniga o muamua o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo faʻatasi ai foi ma faʻasologa masani o le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga

fualaau faasaina hypoglycemic Tautala, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, e lē o ni filifili beta-blockers, bromocriptine, sulphonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, fualaau faasaina Li +, faateleina fualaau faasaina etanolsoderzhaschie le aafiaga hypoglycemic.

O meaʻai faʻamaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, paconi channel blockers, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine faʻaitiitia ai le hypoglycemic effect.

Resetpine ma salicylates faʻaitiitia pe faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faasaina.

O le Octreotide ma le lanreotide e faʻateleina pe faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma tuai le toe foʻi mai pe a uma le hypoglycemia.

E mafai e Ethanol ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Faʻataʻitaʻiga e le ogatasi ma vailaau faʻasaina o loʻo i ai le thiol poʻo le sulfite (faʻaleagaina o le inisalini)

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faaopoopo i fofo fofo.

Fesili, tali, iloiloga o fualaau faasaina Levemir Penfill


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Aufaigaluega autu ma ausilali

Levemir Penfill o se vailaʻau lea e sau i se ituaiga o vaifofo mo tui, tui i lalo o le paʻu. O le vaega autu o le iniseti o le injection o le inisalini e pala. O le vailaau vailaau e maua mai i analogues o le inisalini na faia e le tino o le tagata ma e faʻaalia i se gaioiga faaumiumi.

Ina ia mautinoa le lelei atoatoa o le vailaau ma faʻamaonia lona saogalemu, o vaega nei o loʻo aofia ai i le fofo:

  • phenol
  • glycerol
  • sodium hydroxide
  • metacresol
  • sodium chloride
  • zinc acetate
  • sodium hydrogen phosphate,
  • vai ua saunia faapitoa.

O le vai e manino atoatoa, leai se lanu ma maua ai se manogi lelei.

Faatinoga fuafuaina

O Levemir Penfill insulin o se ola e puipuia ai fualaau faasaina, o lea e taua tele ai i tagata gasegase ia iloa poo le a le aafiaga e faamoemoe mai lona faaaogaina. Ina ia malamalama i mea tau falemaʻi o le fualaau faasaina, e tatau ona e suesue i faatonuga, lea e fai mai o le elemene galue e maua mai i se metotia gaosia e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology. O le iʻuga, o le aʻafiaga o le inisalini i le tino e faʻaalia i le gauai lemu ma le umi o gaioiga faʻatusatusa i le faʻaogaina o hormones.

I le taimi lava i totonu o le toto, o vaega taua o le inisalini gaosia e galue i luga o masini resitara o le membrane. O le iʻuga, o loʻo iai faʻamaumauga e faʻavaveina ai le faʻaogaina o intracellular ma faʻateleina ai le fua o le gaosiga o le enzyme.

Faʻavae o le faʻasili

Levemir Penfill e faʻapitoa ona o lona vave maualalo, ae o lenei faʻaaliga e faʻalagolago i:

  • nofoaga o tui
  • metotia na faʻaaogaina
  • onosai tausaga
  • tulaga faʻalesoifua maloloina taʻitasi.

A maeʻa le 6-8 itula i le maea ai o le tui, o Levemir Penfill insulin e maua ai le gaioiga maualuga. O le vaega malosi e vave ona tufatufa i le toto ma ona vaega i se maualuga tele o le 0.1 l / kg.

Faailoga faafomaʻi

Soo se vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina faʻamaoni mulimuli i faatonuga pe mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi togafitiga. E naʻo se tagata tomai faapitoa e mafai ona suʻeina atoa le ata o le faʻamaʻi, ia amanaʻia faʻamatalaga o suʻega suʻesuʻe ma, e tusa ai ma le talafaasolopito ua aoina, faʻamaonia togafitiga.

"Levemir Penfill" e maua ai le talosaga i togafitiga o le maʻisuka. O le vailaʻau e mafai ona faʻamatalaina o le fualaau autu, faʻaaogaina i ni tulaga, pe filifili se togafitiga faʻapitoa e faavae i luga ma tuufaatasia ai le inisalini ma isi fualaau.

Ua finau tagata popoto faapea e mafai ona faʻaaogaina le mea faigaluega e togafitia toetoe lava o vaega uma o tagata gasegase, e aofia ai tamaiti ua oʻo i le ono tausaga.

Contraindications

E ui i le saogalemu o le aiga ma le mafai ona faʻaaogaina i fomaʻi, o le vailaau faʻasaina e matua faʻamalosi lava lona faʻasaina. O faatonuga ia Levemir Penfill lisi ai tulaga nei e le mafai ai ona tofia le fualaau. E aofia ai:

  • matua o le maʻi
  • afaina po o le ate
  • tosoina o le tagata lava ia.

"Levemir Penfill" ma le "Levemir Flexspen" o loʻo i ai foliga tutusa, o lea o lisi uma e faʻailoa ai e faʻaaoga i ituaiga uma o fualaau. I lenei tulaga, o tapulaa e mausali, ae o le le mafai ona faʻamaonia e le tagata lava ia i nisi tulaga. I soʻo se isi lava tulaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona faʻatagaina, ae tatau i le tagata poto faapitoa ona mataʻituina ma le totoʻa le tagata maʻi ma, pe'ā tatau ai, ia faia suiga i le vailaau poʻo le suia o togafitiga togafitiga mo soʻo se eseesega mai le faʻamoemoeina.

Le manaʻoga mo togafitiga talafeagai

Levemir Penfill, o le pepa e aofia ai naʻo le vai mo le tuiina, o se sauniuniga taua mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka. I le tele o tulaga, e aunoa ma a latou taotoga, atonu o le a maliu se tagata maʻi. Ae peitai, o le afaina tele i le soifua maloloina e mafai ona faia pe afai e te le o mulimuli i tulafono o le fualaau faasaina ma aua le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

O le vailaau e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻamaufaʻailoga tuʻufaʻatasia, ma e le mafai ona e suia se mea e aunoa ma le iloa e se tagata tomai faapitoa. I se tulaga faapena, o le amio-tagata lava ia e mafai ona liua i se maʻi ogaoga o le soifua maloloina mo le maʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga togafitiga

Levemir Penfill o loʻo avanoa e fai ma inisiua. O le faʻamatalaga o le vailaʻau e pei ona taʻua i lalo:

  • o le afifi o loʻo i ai faʻatalama tioata,
  • 3 ml o le vaifofo sauniuni mo fetaui o tui i totonu o kesi taitasi.

Mo le injections, e manaʻomia se tui faapitoa ile inisalini. O le fofo o loʻo fofoina faʻafuaseʻi, o le isi mea e faʻaaogaina e le aofia ai. Inisictions e tatau ona tuʻuina i na o vaega patino o le tino. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i nisi o nofoaga, o le a faʻavavevave le vave gaioiga, lea e faʻamaonia ai le lelei o le fualaau faasaina.

O nofoaga sili mo le tui o:

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli le lelei ma aʻafiaga o itu, e tatau ona sui isi nofoaga o iniseti i lea taimi ma lea taimi, ae naʻo totonu o vaega fautuaina. A le o lena, o le inisalini gaosia o le a faamutaina le ulu vave i totonu o le toto ma faʻafefe lelei, lea o le a aafia ai le lelei ma le manuia o togafitiga.

Matou te suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina

Levemir Penfill o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaoga i totonu o pusa taitasi. E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa. Ae ui i lea, o le tagata tomai faapitoa e masani ona faatonuina le inumaga o le inisalini naʻo ia. O le aofaʻi o fualaau o loʻo faʻatonutonuina e aʻafia i le tele o mea:

  • le i ai o faʻamaʻi faaopoopo,
  • onosai tausaga
  • ituaiga o maʻisuka.

E le gata i lea, e mafai lava e le fomaʻi ona fetuutuunai le fua i se vaega laʻititi pe tele atu, e faalagolago i le faʻamoemoega na faʻamoemoeina. Ae i le taimi lava e tasi, e puleaina e ia le auala o togafitiga, iloilo auiliiliga ma, e tusa ai ma lenei, suiga suiga mo le injections.

E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina "Levemir Penfill" i se taimi pe faalua i le aso. O loʻo faʻapea foʻi ona fai mai faʻamatalaga e tatau ona tuʻuina i le taimi e tasi.

Lapataiga mo se Vaega Faapitoa Faapitoa

Levemir Penfill e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi e mafai ona ia amanaʻia nisi o nuances e faatatau i se vaega faapitoa o tagata gasegase. I nisi tulaga, e taua tele le faʻaeteete, e pei o le tino o tagata matutua poʻo tamaiti e mafai ona tali atu i le faʻaofiina o vailaʻau faʻamalosi e le tusa ai ma le fuafuaga fuafuaina.

Vaʻaiga o le inisalini tuai

Soo se suiga i tausaga e atagia i le setete o le soifua maloloina. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona latou gaoioi i le mimitiina o le hormone synthetic, ona o le maʻi e masani lava ona le lelei le maʻi. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona faia se iloiloga maeʻaeʻa o le tagata matua e faʻamautu ai le i ai o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le galuega o le ate ma fatuga, ae peitai, e le mafai ona finau e faapea o le tagata matua ua maʻi o se faʻalavelave i le tofiaina o lenei ituaiga insulin. Faʻaaogaina e fomaʻi fualaau faasaina i le togafitiga o ia ituaiga o gasegase, ae mataʻituina ma le totoʻa lo latou soifua maloloina ma, pe a tatau ai, faʻaitiitia le fua.

Vaega o le togafitia o tamaiti

"Levemir Penfill" e mafai ona faʻamaonia e faasaʻo le inisalini i le tino mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga. Ae ui i lea, o le matua laʻititi o se faʻasaʻoga faʻasaʻo mo le faʻamalosia o lenei vailaʻau.

E leai ni suʻesuʻega na faia i luga o aʻafiaga o le insulin i le tino o ia tamaiti laiti. O le mea lea, e leai se tagata tomai faapitoa o le a amata ona lamatia le soifua maloloina o lona tagata maʻi ma faatonuina fualaau faasaina atoatoa ua fautuaina mo lenei vaega ole gasegase.

Molimau e uiga i le vaalele a levemir

O le maʻitaga atoa o le maʻisuka faʻamama. Sa ia pulea ia lava, e le 'ai suka, kuki, siamu, ma isi, ma mulimuli i se taumafa malosi ma le fuafuaina o iunite falaoa ma le tausia o se api talaʻai. Ae, o le mea e leaga ai, o nei mea uma e leʻi fesoasoani ia te aʻu. Sa i ai suga maualuga, o nisi taimi e oʻo atu i le 13 iunite e oʻo atu i se taumafataga (ma le masani 7). O le endocrinologist na faatonuina le inisalini, e pei o tulafono laiti ua solia mo tamaitai maitaga. Na ou le fiafia, na ou manatu o le a ou tosoina le inisalini, ae na latou faamatala mai ia te au o loo ou faia nei mea uma mo le pepe. Na togi le "Novo-vave" i le falaoa 3 taimi i le aso 5 minute ao le i faia taumafataga, ma le "Levemir" 2 iunite i le po. Na vave ona ou aʻoaʻo e faʻaaoga peni-pasi, e faigofie lava. E na o le tatau lava ona faʻaalia le numera ua tuʻuina atu o iunite, e tui i totonu o le maso. E masani lava e le afaina, e le afaina le fofo, ae o nisi taimi ou te tuʻimomomoina, masalo e le i ai iina. O nila mo peni-pasi e le taugofie, ae ou te leʻi suia pe a uma ona faʻaaogaina, aua o loʻu lava inisalini lenei. Sa vave ona toe oso le suā. I le mavae ai o le 35 vaiaso, na amata ona i ai se tamaʻi paʻu ma amata loa ona fesoasoani i le suka, ma le "Levemir" na faalēaogāina mo le po.Na ou fanau mai se tama teine ​​maloloina, ae talu ai ona o le umi o loʻu fananau mai ma loʻu maʻi maʻisuka, o le pepe sa maua le suka i le fanau mai.

Short description

Levemir Flexpen o se inisalini faaumiumi. Ina ia maua le vailaʻau, o loʻo faʻaaogaina se metotia o le biotechnology, e aʻafia ai le aafia o meaola ola ma mea e ola ai le ola mo le gaosia o vailaʻau. I lenei tulaga, e faʻaaogaina le fefete a le fai meaʻai - o se ituaiga o fualaau o le microscopic leʻoʻo le vasega o saccharomycetes. O gaioiga faʻasolosolo e fesootaʻi ma uiga o fualaau o fualaau faasaina, e aofia ai lo latou mafai gafatia ma fegalegaleai faʻatasi ma le serum albumin. O le fualaau faasaina e mafua ona o le tuai ona tufatufa atu i totonu o le tino, lea e mafai ai ona sili atu le mafai ona gaosia o le absorption ma le gaioiga o gaioiga. O le faaitiitia o le maualuga o le glucose plasma e fesootaʻi ma le faateleina o femalagaaiga i totonu o sela, faʻaaogaina malosi i totonu o masini, faʻamalosia o le liua o acetyl-CoA i mea mama, synthesis o le glycogen mai le kulukose, ma le faʻaitiitia o le faʻapipiʻi o le kulukose i le ate. O le umi o le aafiaga o le hypoglycemous o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le metotia na faaaoga ma e mafai ona oʻo ile 24 itula. O le fualaau faasaina e iloga lava i se mea e leai, e leai se mea e sili ona maualuga o le puleaina o po i le po, ma, e tusa ai, o le hypoglycemia i lalo i le po. O le afa o le ola o le fualaau faasaina pe a uma le puleaina o meaola laiti e eseese mai le 5 i le 7 itula. O le folasaga e mafai ona faia i vaega eseese o le tino (vaega o le vae mai le pelvis e tootuli tulivae, lima pito i luga i le tulilima, puipui pito i luma). E fautuaina e sui le nofoaga e puipuia ai le vevela o le gaʻo i le lotoifale. Pe a faia se tui i totonu o le puipui o le abdomina tua, o le a faʻaleleia vave le faʻaoga o le hypoglycemic. Ole taimi ole pulega o fualaau faasaina e fuafua ile manaoga o le tagata maʻi ma e 1-2 taimi i le aso. Afai e te manaʻomia se pulega faʻaluaina ole vailaʻau, o le lona lua o fualaau e faʻatinoina pe a o leʻi faia le taumafataga, poʻo le alu i le moega. O le vaitau sili ona lelei ile va o le taeao ma le afiafi e 12 itula. I tagata matutua, faapea foi ma tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le faamaʻi hepatic, e tatau ona faatulaga lelei le mataituina o le togafitiga faafomaʻi mo le fetuunaiga o fualaau masani pe a tatau ai.

O le manaʻomia mo se suiga i le fualaau e faʻatonuina e mafai foi ona tulaʻi mai ma se faʻaopoopoga o le malosi o le gaioiga faaletino, o se suiga i le masani masani, ma le i ai o se maʻi faʻasalaga. Ole aʻafiaga e le manaʻomia e ono tupu pe a faʻaaogaina le vailaʻau o le hypoglycemia. O lona faailoilo o le: o le paʻu o le paʻu, o le foliga mai o le afu, o le tele o le vaivai, o le faateleina o le atuatuvale, o le gatete o tamatamailima, o le le fiafia, o le faalavelaveina, o le gasegase, o le fiaai, Faʻasalaga o le hypoglycemia, o le le mafai ona malamalama. O le glycemia tele e ono afaina. E mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli i le lotoifale i le nofoaga o inisiua: hyperemia, fulafula, se lagona o le tigaina o le paʻu o le paʻu, e mafua ai se manaʻoga e toso le ita. O gaioiga i le lotoifale i le tele o tulaga e le tumau i le natura ma e mou ese atu e aunoa ma se togafiti togafitiga. E leai ni faʻamaʻi o mea e afaina ai: o le urticaria, o le paʻu o le paʻu. I le faʻatinoina o tamaiti, ou te faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ua oʻo ile ono tausaga. O se vailaau malosi ma Levemir e le afaina tele ai le tino o le tagata maʻi. O le le faʻaaogaina o le falemaʻi poo le le lava o le fualaau oona e mafua ai le hyperglycemia. O ona uiga iloga: faʻamalosia e inuina, faʻailoa faifaipea, faʻamalosi e vili (aofia ai le mataalia), moe, mūmū o le paʻu, faʻamaʻalogaina, le lava le manaʻo, manogi o le acetone mai le gutu. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe. O lona atinaʻe e mafai foʻi ma se toʻaga umi o le taumafa i totonu o le tino, le malosi faʻaletino malosi. O le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi e tupu ma le maualuga o le vevela o le tino) e ono manaʻomia ai se faʻaopoopoga i le fualaau o le vailaʻau.

Pharmacology

Faʻatūina e le DNA biotechnology toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. O se suauu fofo e pei o le inisalini umi o le tagata e iai se fausaga eletise.

O le gaioiga o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e matua itiiti lava le fesuisuiai nai lo le insulin ma insulin glargine.

O le gaoioiga faaumiumi o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafua ona o le faalauiloaina o ia lava o le faaleagaina o molini insulin i le nofoaga o tuiina ma le fusifusia o molimula fualaau i le albumin e ala i se tuufaatasiga o se lala o le gaʻo. Pe a faatusatusa i le insinalini, o le inisalini e tuʻuina atu ile inisalini i luga o masini faʻapipiʻi lautele. O nei faʻatasiga tuʻufaʻatasiga faʻasoasoa e maua ai le sili atu ona toe faʻaleleia ma faʻaaogaina Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le insulin.

Mo vailaʻau 0.2-0.4 U / kg 50%, o le maualuga o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e tupu mai ile 3-4 itula i le 14 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 24 itula, e faʻatatau i le fualaau, lea e mafai ai ona faʻatonu le 1 taimi / aso poʻo le 2 taimi / aso. Faʻatasi i le faʻaluaina o le pulega o le Css ausia i le maea ai o le puleaina o 2-3 vailaau o fualaau faasaina.

Ina ua maeʻa le pulega, o le tali a le pharmacodynamic e faʻatusatusa i le faʻatonuga o loʻo faʻatinoina (maualuga le aafiaga, le umi o le gaioiga, faʻauiga lautele).

O suʻesuʻega faʻaletausaga ua faʻaalia ai le maualalo o le faʻagasolo i aso taʻitasi.
Glucose plasma anapogi i le togafitiga o tagata gasegase ma le Levemir ® FlexPen ® e ese mai le isofan-inisalini.

I suʻesuʻega uumi mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na maua togafitiga o le insaline basal i le tuufaatasiga o fualaau oona hypoglycemic, na faaalia ai le pulea lelei (i le itu o le hemoglobin glycosylated - Назад1s) i tua atu o togafitiga faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ®, na faʻatusatusa i lena i togafitiga o le insulin ma insulin glargine ma le maualalo o le mamafa o le mamafa.

Pusa 1. Suiga i le mamafa o le tino ao faia le inisalini

Suesue taimiInisalini faʻalumaina tasiInisalini faalua faaluaIsofan insulinInsulin glargine
20 vaiaso+ 0.7 kilokalama+ 1.6 kilokalama
26 vaiaso+ 1.2 kilokalama+ 2.8 kilokalama
52 vaiaso+ 2.3 kilokalama+ 3.7 kilokalama+ 4 kilokalama

I suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ® ma faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemic drugs na faʻaitiitia ai le lamatiaga o le amataina o le popo o le po i le 61-65%, e le pei o le insulin.

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi na faʻatautaia ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na le ausia o latou tulaga maualuga ile glycemic i le oral hypoglycemic therapy.

Na amata le suʻesuʻega i se vaitaimi sauniuni mo le 12-vaiaso, lea na maua ai e le tagata gasegase togafitiga faʻatasi ma le liraglutide faʻatasi ma le metformin, ma e 61% o tagata na maua le HbA1s ® FlexPen ® i se tasi o fualaau o aso taʻitasi, o le isi tagata maʻi na faʻaauau pea ona ia maua le olelaglutide faʻatasi ma le metformin mo le isi 52 vaiaso e sosoo ai. I lenei vaitau, o le vaega o le togafitiga, o le na mauaina, i le faaopoopo atu i le liraglutide ma le metformin, o le tuiina tasi o le Levemir ® FlexPen ® i aso taitasi, na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le HbA index1s mai le muamua 7.6% i le maualuga o le 7.1% i le faaiuga o le 52-vaiaso, i le leai o ni faʻamatalaga o le maualuga o le hypoglycemia. I le faaopoopoina o le dose o le Levemir ® FlexPen ® i togafitiga o le liraglutide, o le vaega mulimuli na taofia se avanoa e tusa ai ma le faʻaitiitia o fuainumera o le mamafa o le tino i tagata mamaʻi (tagaʻii le Laulau 2).

Pusa 2. Faʻamatalaga faʻamatalaga faʻataʻitaʻi - togafitiga faʻatasi ma le Levemir ®, faʻasolo atu i le faʻaopoopoga i togafitiga tuʻufaʻatasia ma le liraglutide ma le metformin

Vaiaso o togafitigaO tagata gasegase na faʻasolosolo ina ia maua le togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® i le faʻaopoopoga i le liraglutide + metformin therapy
n = 160
Tagata gasegase ua faʻasolosolo ina ia maua le laraglutide + metformin togafitiga
n = 149
Suiga le Tulaga Tutotonu
P-taua
Le fua faatatau o le tau o HbA1s faʻatusatusa i le amataga o le suʻega (%)0-26-0.51+0.02® FlexPen ® pe a faʻatusatusa i le isofan-inisalini e faʻamaonia ile faavae / bolus togafitiga. Glycemic control (HbA1s) i le taimi o le togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® sa tutusa ma lena ma le insaline-insulin, ae maualalo le lamatia o le hypoglycemia i le po ma e leai se faateleina o le mamafa o le tino ma Levemir ® FlexPen ®.

O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o le iloiloina o le tulafono faavae / bolus o le inisalini o le inisalini e faailoa ai se tulaga tutusa o le hypoglycemia i le taimi atoa aʻo togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® ma le insulin. O se auiliiliga o le atinaʻe o le hypoglycemia i le gasegase o le maʻisuka ituaiga 1 sa faʻaalia ai le faʻaititia o le hypoglycemia i le nocturnes i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® (pe a mafai e le tagata maʻi ona faʻaaogaina le tulaga o le hypoglycemia, ma pe a faʻamautuina le hypoglycemia i le fuaina o le kulukose i le toto toto nai lo le 2.8 mmol / l po o se taunuuga o le fuaina o le maualuga o le glucose plasma o le itiiti ifo i le 3.1 mmol / l), faatusatusa i lena pe a faʻaaoga le isofan-insulin, aʻo le va o le sa le i faaalia mai vailaau suesuega lua eseesega i le tulai mai taimi o ni vaega o le māmā hypoglycemia nocturnal i gasegase ma ituaiga 2 maʻi suka.

O le faʻalauiloaina o le glycemia i le po e faʻalelei ma e sili atu foʻi ma le Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le insaline-insulin, lea e atagia mai i se tulaga maualalo ifo ile atiaʻe o le hypoglycemia i le po.

Aʻo faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ®, na mataituina ai le osofaʻiga o le gaosiga. Peitai, o lenei mea moni e le afaina ai le pulea lelei.

I se suʻesuʻega faʻapitoa o le falemaʻi, lea na aofia ai le 310 fafine maʻitaga e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le malosi ma le saogalemu o le Levemir ® FlexPen ® i le faavae / bolus (152 tagata) na faatusatusa i le insulin (158 tagata) i faʻatasi ai ma le insulin, o loʻo faʻaaogaina e pei o le insulin.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai i tagata na maua le fualaau faʻataʻitaʻi Levemir ® FlexPen ®, o se faʻaitiitiga faapena na matauina pe a faʻatusatusa i le vaega o maua le insaline insulin HbA1s i le 36 vaiaso o le gaioiga. O le vaega o tagata gasegase na maua togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ®, ma le vaega na mauaina togafitiga-insulin, i le gasologa o le gaioiga, na faaalia ai le tutusa o le talaaga atoa o le HbA1s.

Taumafai HbA Level1s ≤6% i le 24th ma le 36 vaiaso o le maitaga na maua i le 41% o tagata mamaʻi i Levemir ® FlexPen ® ma le 32% o tagata mamaʻi i le isofan-insulin therapy group.

O le faʻatonuina o le kullukose anapogi i le 24 ma le 36 vaiaso o le faʻataʻitaʻiga, na matuā maualalo le fuainumera i le vaega o fafine na latou aveina Levemir ® FlexPen ® faʻatusatusa i le kulupu o loʻo togafitia i le insulin.

I le vaitaimi atoa o le maitaga, e leai ni eseesega taua tele i le va o tagata gasegase na maua le Levemir ® FlexPen ® ma le insulin i le aafia o le hypoglycemia.

O vaega uma o fafine maʻitaga na feagai ma le Levemir ® FlexPen ® ma le inisalini na maua ai tali tutusa i le tutupu o mea leaga i le taimi atoa o lo latou maʻitaga, ae na maua i le tele o fuaitau le afaina o mea ogaoga na tupu i tagata gasegase o le tausaga o le matua (61 (40%) e tusa ma le 49 (31%)), i tamaiti ao faagasolo le vaitaimi o le atinaʻeina o le intrauterine ma ina ua uma le fanau mai (36 (24%) e tusa ma le 32 (20%)) na maualuga i le vaega togafitiga ma Levemir ® Flexpen ® pe a faatusatusa i le vaega o le insaline insulin.

O le numera o tamaiti fananau mai tina na maʻitaga i le maea ai ona faʻasolosolo i vaega o togafitiga e maua ai togafitiga ma se tasi o vailaau faʻataʻitaʻiina o le 50 (83%) i le kulupu togafitiga Levemir ® FlexPen ® ma le 55 (89%) i le vaega o togafitiga inisalini.

O le numera o tamaiti na fananau mai ma le faaletonu o le tino, e 4 (5%) i le kulupu togafitiga Levemir ® FlexPen ® ma le 11 (7%) i le vaega o togafitiga o le isofan-insulin. E uiga i nei mea, o faaletonu ogaoga o le gasegase sa maitauina i le 3 (4%) tamaiti i le vaega togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® ma le 3 (2%) i le vaega togafitiga ma le insulin.

Tamaiti ma talavou

O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Levemir ® FlexPen ® i tamaiti na suʻesuʻeina ile lua masina faʻataʻitaʻi ile falemaʻi e 12 masina ma talavou ma tamaiti e sili atu i le 2 tausaga o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 (694 tagata mamaʻi), o se tasi o nei suʻesuʻega e aofia ai o se aofaiga e 82 tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le vaitausaga o le 2 i le 5 tausaga. O taunuʻuga o nei suʻesuʻega na faʻaalia ai le pulea lelei (HbA1s) e uiga i le talaaga o togafitiga ma le Levemir ®, na tutusa le FlexPen ® i le togafitiga ma le insaline, faatasi ai ma le latou tofiga o se faavae / bolus togafitiga. E le gata i lea, sa i ai se tulaga maualalo ifo o le atiaʻe o le hypoglycemia i le nocturn (e faavae i luga o le taua o le glucose plasma e fuaina e gasegase na oi latou lava) ma le leai o se faʻaopoopoga o le mamafa o le tino (faʻavasegaga o le mamafa o le tino ua fetuutuunai e tusa ai ma le itupa ma le matua) i togafitiga ma Levemir ® Flexpen®, pe a faʻatusatusa i isofan-inisalini.

O se tasi o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻalauteleina mo le isi 12 masina (e 24 masina na maua mai ai faʻamatalaga faʻataʻitaʻi) ina ia mafai ai ona maua se faʻamatalaga sili atu ona atoatoa mo le iloiloga o le fausiaina o mea faʻamaʻi i tagata gasegase e togafitia ai le togafitiga umi ma le Levemir ® FlexPen ®.

O taunuʻuga na maua i le gasologa o le suʻesuʻega o loʻo faailoa mai i le tausaga muamua o togafitiga aʻo aveina le Levemir ® FlexPen ®, na i ai le faʻaopoopoga o faʻamaʻi e inosia i le inisalini, ae i le faaiuga o le tausaga lona lua o togafitiga, na faʻaititia ai le faʻamaʻi o le faʻamalosi i Levemir ® Flexpen ® , e sili atu nai lo le muamua i le taimi o le amataina o togafitiga ma Levemir ® FlexPen ®. O le mea lea, na faamaonia ai o le fausiaina o siama i tagata mamai e maua i le maʻisuka aʻo togafitiga ma le Levemir ® FlexPen ® e le afaina ai le maualuga o le pulea o le maʻisuka ma le fua o le insulin.

Pharmacokinetics

Fmax ausia 6-8 itula i tua atu o le pulega. Faʻatasi i le faʻaluaina o le pulega o le Css ausia pe a uma 2-3 inisiua. O le eseesega o le absorption i le va o le Levemir ® FlexPen ® e faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin.

Vasega Vo detemir insulin (pe tusa ma le 0.1 l / kg) o loʻo faʻamaonia ai o le tele o le inisalisi insulin o loʻo faʻasaga i totonu o le toto.

In vitro ma i totonu o le faʻamalosia o le faʻamalosia o le faʻamalama o loʻo faʻaalia ai le le lava o fesoʻotaiga vavalalata i le va o le inisalini ma le gaʻo gaʻo ma isi fualaau faʻasaina.

E leʻi i ai se vailaau faʻamalosi o le pharmacokinetic poʻo le pharmacodynamic faʻatalanoaga i le va o le lilaglutide ma le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ®, i le paleni, faatasi ai ma le pulega tutusa i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® i se tasi fua faatatau o le 0.5 U / kg ma le liraglutide 1.8 mg.

O le faʻaleagaina o le inisalini e tutusa ma le tapenaga o le inisalini, o mea uma na fausia e le o gaioiga.

Terminal T1/2 pe a uma le iniseti, e fuafua i le tikeri o le absorption mai le tino o le tino ma e 5-7 itula, e faalagolago i le fua.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

E leʻi i ai ni eseesega taua ole vaʻaiga o le va o le va o kenera i le pharmacokinetics a Levemir ® FlexPen ®.

O fualaau o le pharmacokinetic o le Levemir ® FlexPen ® na suʻesuʻeina i tamaiti (6-12 tausaga) ma talavou (13-17 tausaga) ma faʻatusatusa i mea tau vailaʻau faʻamaʻi i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 1. Leai ni eseesega na maua.

E leʻi i ai ni eseesega ogaoga i le pharmacokinetics o le Levemir ® FlexPen ® i le va o tagata matutua ma tagata matutua, poʻo le va o tagata mamaʻi ma le gasegase o le tino ma le faʻamaʻiloga o le gasegase ma tagata maʻi.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

Suesuega in vitro i le cell cell cell, e aofia ai suʻesuʻega e faʻapipiʻi i le insulin ma le IGF-1 (faʻasolosolo ile inisalini), o le inisalini elemene e maualalo le faʻaogaina mo faʻamaʻi ma e itiiti sona aʻafiaga i le tuputupu ae o le tino pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata.

Muamua faʻamaumauga e faʻavae i luga o suʻesuʻega masani o le saogalemu o le falemaʻi, faʻasologa o fualaau oona, genotoxicity, gasegase gasegase, aʻafiaga o aʻafiaga i le gaosia o le tino, leai se faʻalavelave i tagata.

Faiga faʻapolopolo

O le fofo mo le sc pulega e manino, le lanu.

1 ml
insulin detemir100 PIECES *

O tagata e maua ai: glycerol - 16 mg, phenol - 1.8 mg, metacresol - 2.06 mg, acetate zinc - 65.4 μg, sodium hydrogen phosphate dihydrate - 0.89 mg, sodium chloride - 1.17 mg, hydrochloric acid or sodium hydroxide - qs, vai d / ma - e oʻo atu i le 1 ml.

3 ml (300 PIECES) - tioata tioata (1) - penisini sosoʻo tui-tele e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o injections (5) - teuina o pepa pepa.

* 1 le iunite e aofia ai le 142 μg o le inisalini e leai se masima, e tutusa ma le 1 le iunite. inisalini tagata (IU).

Ole fua ole Levemir ® FlexPen ® e tatau ona filifilia taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i manaoga o le tagata maʻi.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega, o loʻo i lalo fautuaga mo le faʻasologa o fuataga:

O fua o le kullukose o le plalasma e fuaina tutoatasi ao leʻi oʻo i le taeaoFai le suiga o fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® (ED)
> 10 mmol / L (180 mg / dL)+8
9.1-10 mmol / L (163-180 mg / dl)+6
8.1-9 mmol / L (145-162 mg / dl)+4
7.1-8 mmol / L (127-144 mg / dl)+2
6.1-7 mmol / L (109-126 mg / dl)+2
4.1-6.0 mmol / lLeai se suiga (tau aogā)
Afai ei ai se taua o le kulukose plasma:
3.1-4 mmol / L (56-72 mg / dl)-2
® FlexPen ® faʻaaogaina e avea o se vaega o le faavae / bolus, e tatau ona faʻamatalaina 1 pe 2 taimi / aso, e faʻavae i manaoga o le tagata maʻi.

O maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina 2 taimi / aso mo le lelei lelei o le pulea o le glycemia e mafai ona ulu atu i le afaina o le afiafi i le taimi o le taumafataga o le afiafi poʻo le taimi e momoe ai. E ono manaʻomia le fetuutuunaiga ma le faʻateleina o le gaioiga faaletino a le tagata maʻi, suia lana mea masani poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le bolus insulin. E mafai foi ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau oona i le hypoglycemic, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga i le togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma le liraglutide.

I le tuufaatasiga o fualaau oona oona poo le faaopoopoga i le talafatai, e fautuaina e faaaoga le Levemir ® FlexPen ® 1 taimi / aso, e amata mai i le 10 PIECES poo le 0.1-0.2 PIECES / kg. O le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻatonutonuina i soo se taimi e talafeagai mo le tagata gasegase ao faagasolo le aso, peitaʻi, pe a fuafuaina le taimi ole tui i aso taitasi, e tatau ona e tausisia le faʻavaeina o tui.

Levemir ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o le ofisa. Levemir ® FlexPen ® e le tatau ona faʻatonu iv. e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. E tatau foi ona aloese mai le inumaga IM o le vailaʻau. Levemir ® FlexPen ® e le o faamoemoe e faʻaaoga i pamu insulin.

Levemir ® FlexPen ® e faʻapipiʻi faʻapitoa i le suilapalapa, puipui o le abdominal pito i luma, le tauau, itu o loʻo i luga ole laʻau po o le paʻu. O nofoaga e tui ai e tatau ona suia e le aunoa e tusa lava pe faʻafoeina i le eria e tasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E pei lava o isi sauniuniga o inisalini, o le umi o le gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, nofoaga o le puleaina, malosi o le toto, vevela ma le maualuga ole gaioiga faaletino.

Vaega faʻapitoa maʻi

E pei o isi tui inisalini, i tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi o le tino poʻo le faamaʻi, o le toto o le kulukose o le toto e tatau ona sili atu ona faʻaeteete ma pulea lelei le fua o le suimir.

Tamaiti ma talavou

O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Levemir ® FlexPen ® i tama talavou ma tamaiti e sili atu i le 2 tausaga le matua ua faʻamautuina i faamasinoga faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 12 masina.

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini

O le fesiitaiga mai sauniuniga ole inisalini ole mea ole gaioiga ma mai sauniuniga ile insulin umi ile Levemir ® FlexPen ® atonu e manaʻomia ai le fetuutuunai ole taimi ma taimi.

Faʻapei o isi sauniuniga ile inisalini, o le mataituina ma le totoʻa o le toto kulukose i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o le faatonuina o se fualaau fou ua fautuaina.

Faʻamālōlōina o togafitiga o le hypoglycemic concomitants (fua ole taimi ma le taimi o le puleaina ole inisalini ole gaioiga pupuu poo se fua ole vailaʻau ole hypoglycemic) atonu e manaʻomia.

Tuutuuga o le faaaogaina o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ®

Levemir ® FlexPen ® peni tui ma le tufatufaina. Ole fua o le insulin i le va o le 1 i le 60 iunite e mafai ona suia i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. NovoFine ® ma NovoTvist ® nila e oʻo i le 8 mm le umi ua fuafuaina mo le faʻaaogaina ma Levemir ® FlexPen ®. Mo le tausisia o le saogalemu, e tatau ona e tauaveina se masini sui mo le inisalini i le mea na tupu pe leiloa FlexPen ®.

Aʻo leʻi faʻaaoga Levemir ® FlexPen ®, ia mautinoa ua filifilia le ituaiga inisalini saʻo.

Sauniuniga mo le iniseti: aveese le pulou, aveese le fasi pa puipui mai le nila e faʻaaogāina, ia vaʻaia ma le faʻaeteete le nila ile Levemir ® FlexPen ®, aveese le pito i fafo (aua le lafoai) ma totonu (lafo) pulou mai le nila. E tatau ona faʻaaogaina se nila fou mo tui taʻitasi. Aua le punou pe faaleagaina ia nila. Ina ia aloese mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, aua le tuʻu le pito i totonu o le fala.

Uluaʻi aveeseina o le ea mai se kesi. I le masani ai, e mafai e le peni tui ona faʻaputuina le ea i le nila ma le kiliva ao lei faia tui taitasi. Ina ia aloese mai le maua o se moli mai le ea ma faʻalauiloa le fua o le fualaau faasaina, o faatonuga nei e ao ona matauina:

  • laina 2 iunite o fualaau faasaina,
  • nofoaga Levemir ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila faʻatasi ma ni nai taimi faigofie faʻapipiʻi le kesi ma lou tamatamailima ina ia mafai ai ona faʻaleleia faʻamaʻi o le ea i le pito i luga o le kata,
  • uu le Levemir ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila, faʻafesoʻotai le ala amata i le auala atoa, o le a filifili le filifili filifilia i le leai,
  • i le pito o le nila, e tatau ona aliali mai se pa'ū o le inisalini, pe a le tupu lenei mea, ona e manaʻomia lea ona sui le nila ma toe fai le faʻasologa, ae le sili atu ma le 6 taimi. Afai o le inisalini e le sau mai le nila, o loʻo taʻu mai ai o le suauʻu o le syringe e le atoatoa ma e le tatau ona toe faʻaaoga.

Faʻailoga tulaga. Ia mautinoa e seti le filifili filifilia i le "0". Maua le aofaiga o le UNIT manaʻomia mo le tui. E mafai ona fetuutuunai le fuainumera e ala i le fesuiaʻiina o le sui filifilia i soo se itu. Pe a sui le tagata filifilia, ia tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻafuaseʻi ona lolomiina le amataga o le amataga e taofia ai le tuʻuina atu o se tui o le inisalini. E le mafai ona faʻatuina se fualaau e sili atu i le aofaiga o le UNITS o loʻo totoe i le kesi. Aua le faʻaaogaina le fua o totoe e fua ai inumaga o le inisalini.

Le folasaga o le fualaau faasaina. Faʻamolemole faʻapipiʻi le nila. Ina ia faia se inisiua, faʻafesoʻomi le ala amata i le auala atoa, seia oʻo i le "0" o loʻo tulaʻi i luma o le faʻaaliga o mea. Aʻo faʻamanuiaina le vailaʻau, na o le amataga o le kuluma e tatau ona lolomiina. Pe a suia le sui filifilia, e le tupu le puleaina o fualaau. A uma le iniseti, e tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu mo le 6 sekone (o le a mautinoa ai le faʻaofiina o le inumaga atoa o le inisalini). Pe a aveese le nila, faʻaauau pea le patipati amata, o le a mautinoa ai le faʻaofiina o le fualaau oona.

Tolatila. Kuni le nila ma le pulou pito i fafo ma vaʻesea mai le peni. Faʻasese le nila, matauina o le saogalemu. A maea tui taitasi, e tatau ona aveese le nila. A leai, e mafai ona taʻe le vai mai le peni, lea e ono mafua ai le le saʻo.

Tagata faigaluega faafomaʻi, aiga, ma isi tagata tausi maʻi e tatau ona mulimuli i lapataiga lautele pe a aveʻesea ma lafo i fafo ni nila e aloese ai mai lamatiaga o nila faʻapitoa.

Faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ® e tatau ona faʻateʻaina ma le nila ua motusia.

Teuina ma le tausiga. E mafai ona faʻamamaina le pito i luga o le suauu ma le sipuni o le cotton i totonu o le ava malosi. Aua e te faatofu le peni tui i le ava malosi, fufulu pe lubricate. e ono faaleagaina ai le masini. E le faatagaina le toe faʻatumu o le peni.

Faʻasalaga

O se fualaau faapitoa e manaomia mo le maualuga o le inisalini e leʻi faavaeina, ae o le hypoglycemia e mafai ona tupu malie pe a fai na maua mai se fua maualuga tele mo se tagata maʻi faapitoa.

Togafitiga: e ono mafai e le tagata gasegase ona faʻaitiitia le hypoglycemia malu e ala i le inuina o kulukose, sugar or carbohydrate-rich riches. O le mea lea, e fautuaina i latou e maua i le maʻisuka e ave ai suka, suamalie, kuki poo sua suamalie suamalie faatasi ma i latou.

I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, o le 0.5 i le 1 mg o glucagon i / m poo le s / c (e mafai ona pulea e se tagata ua aʻoaʻoina) poʻo le iv dextrose (glucose) solution (naʻo se fomaʻi) e tatau ona faʻatonu. E tatau foi ona faʻatautaia le dextrose iv pe afai o le tagata maʻi e le toe malamalama i le 10-15 minute pe a maeʻa le puleaina o le glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e faʻasaina ai le toe foʻi mai o le hypoglycemia.

Togafitiga mo le maʻitaga ma le lactating women

E leai se faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i aafiaga leaga o le inisalini i le fanauina o le fotus, o le mea lea, pe a talafeagai ai, e mafai ona faʻaaogaina se fualaau e puipuia ai le suka toto, ae naʻo le vaavaaia lelei e le fomaʻi.

O le inisalini o se popo protein lea e gauai malosi i le susu, ae e le afaina mo se pepe fou. I le taimi o le lactation, e mafai ona faʻaaoga pea vailaʻau, ae e tatau ona faʻapipiʻi i vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi ma mulimuli i se meaʻai.

O le faʻaeteete e uiga i le puleaina o le inisalini o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o aʻafiaga o le itu ma faʻafitauli matuia i taimi o togafitiga.

Levemir Penfill ma Flexpen: O Le Eseesega

"Penfill" o se vailaau e leai ni tui faapitoa i lona tuufaatasiga. Mo le injections, e tatau ona faʻaaoga masani tui tui inisalini mo le maʻi.

O le tuufaatasiga e foliga tutusa ma Levemir Penfill ma Flekspen. O le eseesega o le mea mulimuli lea o loʻo i ai ni suauʻu ua lalagaina lea o loʻo faʻatulagaina ai cartridges faapitoa e aofia ai insulin. O peni faapitoa e faigofie ona tuʻuina atu i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. Ae ui i lea, o lenei faiga fou e le talafeagai i le togafitiga o tamaiti o loʻo faʻamatalaina se vaega maualalo o le mea galue malosi. I lenei tulaga, o le Penfill lea e foliga mai o vailaau tatau, e ui o Flexspen e tutusa lava lona tino ma faailoga.

O aʻafiaga e aʻafia ai

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e gauai i taimi uma i le setete o lou soifua maloloina ma soo se suiga. O le mea moni, o faʻamalosiaga lelei e taua, ae o aʻafiaga leaga o se mea taua foi, talu ai latou te faʻaalia faafitauli. O nisi taimi o le le fiafia o faʻaaliga e mafua mai i le le faapalepale poʻo le lagona taitoatasi i lenei ituaiga insulin.

A maeʻa suʻesuʻega o iloiloga e uiga i le vailaʻau, e mafai ona e faʻamalamalamaina aʻafiaga pito sili ona taatele:

  • Hypoglycemia. Pe a faʻaaoga se tui tele o le inisalini, hypoglycemia, o se mafuaʻaga e mafua ona o le le lava o le kulukose i le tino, e mafai. Faailoga e faʻaalia ai le tulaga lenei: osofaʻi, vevesi o le tino, tachycardia, le mautonu. Afai e le mauaina e le tagata maʻi togafitiga faafomaʻi ile taimi, o le taunuuga e ono faanoanoa.
  • O se faʻafitauli faʻafefe. E tāua le suʻega mo le faʻalogoina o lenei inisalini aʻo lei faʻaaoga muamua, peitaʻi, i soo se tulaga, o le tagata maʻi atonu o nisi taimi e faʻalavelaveina e le gasegase, puupuu le manava, faʻaalia o le urticaria ma e oʻo lava i le faʻalavelave anaphylactic.
  • Faailoga i le lotoifale. O le aʻafiaga pito sili ona leaga e mafua ona o le le tumau le mafai ona gafatia e le tino i aʻafiaga o le inisalini. E taua le faʻatali seia oʻo ina faʻafetaui le tino. I le taimi lea, o le fulafula, fulafula ma le mumu o le paʻu e mafai i le nofoaga o tui.
  • Faʻalavelave faʻavasegaina na mafua mai i fesuiaiga i le kulukose o le toto. A maeʻa faʻamaonia le faʻamaonia, o na soliga e masani lava ona o ese i latou lava.

I tulaga taitasi, o le mamafa o aʻafiaga itu e tatau ona iloiloina e se fomaʻi. O nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, i mataupu ogaoga, ua faʻamalo le vailaʻau faatonuina. E taua le mulimuli i se taumafataga ao faia le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona 'ai meaai e aofia ai le tele o meaʻai.

Vaʻaiga tutusa

Ole tau ole Levemir Penfill e maualuga tele. Ma e toʻatele tagata gasegase o loʻo suʻe pe faʻafefea ona suia lenei vailaʻau. E iai fualaau e foliga tutusa, ae o le tuusaʻoina o se vaifofo pe faia se mea e sui ai e matua le fautuaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai sau malamalamaga patino.

O nisi o analogues sili ona fiafia i le "Levemir Penfill" e aofia ai:

  • Humulin. O le vailaʻau e tuʻuina atu e avea ma fofo faʻaoga. E faia i luga o le faavae o le inisalini na faia e le tino o le tagata.
  • "Protafan." O le meafaigaluega e tuʻuina atu i le faiga o se fofo mo le inisiua. O le eletise malosi o le insulin isophan. E masani lava, o le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase ua uma ona iloa o se mea e faʻaogaina pe faʻaleagaina.

E naʻo le fomaʻi o loʻo auai e mafai ona suʻe le tulaga o le maʻi ma faʻamaonia fualaau talafeagai e tutusa le faiga o le gaioiga, ae ese i le auala e faʻaaoga ai.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau

O iloiloga "Levemire Penfill" e matua lelei lava. O le fualaau faasaina ua faʻaaogaina mo se taimi umi ma e mafai ona faʻataunuʻuina o le vaega galue malosi e maualalo ai le suka o le toto. I lenei tulaga, e seasea ona i ai ni faʻafitauli i le gasegase i le tino o le hypoglycemia.

E tele iloiloga mai fafine maʻitaga o loʻo faʻamalosi e faʻaaoga lenei fualaau faasaina. O le tele o tagata gasegase sa faamalieina i le tofiaina o la latou fomaʻi. O le meafaigaluega e le o se mea e fai ma vaisu, ma afai e tatau ai, pe a uma ona fanau, na faalēaogāina injections e aunoa ma ni faafitauli. Ae ui i lea, e taua le aua neʻi faia se mea sese i le tui ua fautuaina e le fomaʻi.

O le mea le lelei o le fualaau faasaina, o le kalama, lea ua amata ona faʻaaoga, e tatau ona maeʻa i totonu o le masina. Mo nisi, o le vaitaimi e puupuu tele, o le mea lea e le toe faʻaaogaina toega, ma o le tau o le fualaau faasaina e matua mautinoa.

E taua le matauina o faʻaoga tutusa tutusa uma e tutusa lelei le faafitauli. I le suesueina o iloiloga o le maʻisuka, e mafai ona finauina e faapea o le Levemir Penfill e sili atu le sili atu i le gaioiga o le inisalini mai isi gaosi oloa i faʻamaoniga taua uma. O le mea moni, o nisi taimi e le mafai ona galue lenei vailaʻau. Ae i soo se tulaga, naʻo se fomaʻi e togafitia se tagata maʻi faapitoa e mafai ona filifili se mea e suitulaga.

Tuua Lau Faamatalaga