Paʻu, sunflower ma isi ituaiga fatu i le taumafa o le maʻisuka

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pe faʻafefea ona aʻafia le suka i meaʻai latou te faʻaaoga. Faʻataunuʻu Caloric, faʻamaufaʻailoga glycemic e faʻatatau. Ole taulaiga faapitoa e totogi ile fatu. Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona e suʻe pe faʻafefea ona aafia ai le tino.

O fualaau o le sunflower o se oloa maualuga-kalori. Ae o loʻo aofia ai le tele o mea e manaomia e le tino.

  • proteins - 20.7 g
  • gaʻo - 52.9,
  • carbohydrates - 10,
  • mea o kalori - 578 kcal,
  • glycemic index (GI) - 8.
  • areto falaoa - 0.83.

O le tuufaatasiga o fatu o le sunflower e aofia ai mea faapena:

  • vitamini A, B, C, D, E,
  • elemene: iron, magnesium, potassium, calcium, seleni, fulu, iodine, chromium,
  • aoga gaʻo taua.

Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau, latou te maua ai se aoga aoga i le tino.

E toatele e fautuaina ae le o le sunflower e ai ai fatu o le uka. Faamatalaga faʻamatalaga:

  • paletini - 24.5 g
  • carbohydrates - 4.7,
  • gaʻo - 45.8,
  • 556 kcal,
  • glycemic index - 25,
  • o le aofaʻiga o XE e 0.5.

Ona o le maualuga o le kalori, o tagata atamamai e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa. Ae e le tatau ona e lafoaia atoa ia pikiakin, aua e aofia ai:

  • vitamini A, E, B, K,
  • fualaau faisua
  • filo meaai
  • amino acids, e aofia ai le arginine,
  • zinc, phosphorus.

Talu ai ona o le maualalo o le carbohydrate, e le faʻasaina mo le maʻisuka e 'ai ai le sunflower ma le pamu.

Latou te le mafua ai ona oso i le suka. Ae e tatau i tagata ona manatuaina o le fafagaina o faʻafitauli faʻapitoa e le aoga.

Ua Malieina Fatu Tulama

O tagata gasegase e maua ai le gaosiga o le carbohydrate e tatau ona iloa le auala e aafia ai lo latou ola maloloina. Latou te le mananaʻo e fatu le fatu i se tulaga e le faʻamalosia. Ae e leai se mea e tatau ona lafoai uma ai.

O le sunflower ma le pumpkin fatu o loʻo aofia ai sina vaega tele o mea inu. O latou GI e maualalo, o lea latou te i ai i le lisi o oloa e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka e aunoa ma se lamatiaga i le ola maloloina. Ae o tagata e maua i le faʻafitauli o le tino e tatau ona manatua le aʻafiaga o le mamafa o le mamafa i luga o le faagasologa o le kulukose.

Afai ei ai ni fatu i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosi i le faʻaogaina lelei, ona faʻamauina lea:

  • faamalolosia o lauulu, fao,
  • faʻamaʻalogaina o faʻalavelave o le popolega, polokalama cardiovascular,
  • faʻavavevave faʻamaʻi manuʻa
  • faaleleia o le faagasologa o le faamamaina o le manava.

Latou te puipuia le atherosclerosis, ei ai le aafiaga o le anticarcinogene.

Aʻo 'ai se meaʻai i le pauka:

  • o le faagasologa o le totoina o le toto e masani lava
  • suauʻu paʻu ua faʻaitiitia,
  • o le lamatiaga o le atinaʻe o le prostate adenoma i tagata ua faaitiitia.

E faʻaaogaina foi e avea o se anthelmintic.

Ae ona o le maualuga o le kalori akoonu, o le faalagolago i luga o pamu fatu e le fautuaina. O le tele o gaʻo susu i le tino o se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualalo o le lagona ile inisalini. Ae afai e te 'aina 50-100 g o kernels, o le a le faʻaalia faafitauli.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga pe fou pe faʻagogo. E sili le musu e faʻatala. E moni lava, i le taimi o latou togafitiga vevela, 80-90% o mea aoga ua leiloloa. E le o fautuaina e faʻatau se oloa mama. E vave faʻafefe.

I le tele o mea, aua neʻi faʻaaogaina le kulugalaʻau mo tagata o loʻo mafatia i faafitauli ma le gastrointestinal tract. Afai e te suʻiina i ou nifo, e faʻamaʻi le maʻa. E toʻatele e faitio i se faʻamau tiga pe a uma ona 'ai. Mo lenei mafuaaga, e fautuaina e lafoaia lenei oloa i faiaoga, pepese, tagata faasalalau, tagata fai pese.

E le fautuaina le kulupulu fatu e faʻapipiʻi i tagata gasegase o loʻo i ai le maʻi o le gastrointestinal, gastritis. O le afaina mai lo latou faaaogaina o le a sili atu nai lo le lelei.

Low Guide mo Mea Taumafa Laiti

Sa fautuaina muamua e fomaʻi tagata maʻi i le maʻisuka ina ia paleni a latou meaʻai. Latou finau e leai se sili atu i le 35% o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e tatau ona maua mai le gaʻo.

I le taimi nei, ua manino lava ona o le le atoatoa o le gasegase e taua tele le mataʻituina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e ulu atu i le tino. E tatau ona totogi le tausiga i le faʻasologa o igoa, o le anotusi o le falaoa i totonu o oloa.

A e faʻaaogaina le gaʻo i luga o se meaʻai maualalo, e vave lava ona gauai le tino pe mumu. O le mea lea, e le manaʻomia le lafoai atoa o fatu. Ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo, o le mamafa o le tino e vave televave. Ma o lenei mea e lamatia ai le maʻisuka, ona o le lagona o le gaʻo i le inisalini e amata ona paʻu. O se taunuuga, o le suka o le a faaputuputu i totonu o le toto, ma taofi le gauaiina e le tino.

E leai se mea e tatau ona fefefe ai i le kilikiina o fatu, e oʻo lava i le maualuga o le cholesterol ma triglycerides i le toto. E tatau ona toe iloilo lelei meaʻai. Ina ia faʻamaonia nei faailoilo, e tatau ona e pipii atu i se taumafataga maualalo maualalo. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto ua faʻaitiitia.

O tagata e fia faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo e mafai ona aofia ai fatu o se meaʻai i a latou meaʻai.

E mafai foi ona faaopoopo i salati, sau sau. O le polotini i totonu o sea oloa e aofia ai mea aoga amino. Latou te manaʻomia mo le tino e faʻamautinoa le gaʻo gaʻo.

Lalo o se filifiliga o fualaʻau maualalo maualalo:

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O nisi o fafine ei ai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga. Mai le taimi o le suʻesuʻega, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe ona toe iloilo lelei le taumafataga ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea inu. Menus mo le maʻisuka faʻamaʻi e tatau ona sili atu ona malilie i ai ma se endocrinologist. E taua le mauaina e le tagata maʻi se tele o vitamini, minerale taua. Ae o meaai e tatau ona faʻatulagaina ina ia leai se paʻu faʻafuaseʻi i le suka.

O le mea lea, o le faamamafaina o meaai, lea e maualalo le faasinomaga igoa. O le kulū ma le sunflower fatu e faʻatagaina mo fafine maʻitaga i le leai o ni gasegase gastrointestinal. E faigata ona faʻamaualuga o latou manuia mo le tino o se tina i le lumanaʻi. O le mea moni, i le 100 g o fatu o le sunflower e aofia ai le 1200 mg o vitamini B6. E talafeagai mo le puipuia o faʻafitauli eseese o le maʻisuka. E le gata i lea, faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le le lava o isi vitamini o le vaega B, C ua tumu.

E manaomia e le maʻisuka le tausisia o mataupu faavae o meaai maualalo maualalo. O le mea lea, o meaai e maualalo le faʻasologa o igoa e aofia ai i le taumafataga. O le sunflower ma le pumpkin fatu e mafai ona faaopoopoina ma le saogalemu i le lisi. O i latou o se punavai sili ona lelei o vitamini, minerale. O fua e leai se aoga i le suka o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga