Tamai Mamoe i le lisi o le maʻisuka

Ua oʻo mai le tautotogo! I luma oi matou, pe afai o le tau e agaalofa, 5 masina o le la, lau lanumeamata, fiafia ma le keke. Sish masini i fale, paka, tafatafa o le vaituloto poo totonu o le vaomatua. O faʻamoemoe e le mafai ona faʻafiafiaina.

Ae mo nisi, o lenei vaitau e ono lofituina e le faafitauli o le filifilia i le va o mea e te manaʻo e ai ma mea e mafai ona e 'ai.


O le a le tele o lebab e mafai ona ou 'ai ina ia le tupu ai loʻu suka toto?

Toeitiiti lava pei o le mea e te manaʻo ai!

Ioe, saʻo! Ae peitai, o lenei map blanche e na o le aano o manu. O le aano o manu e le gata e le faateleina ai le suka toto, ae e manaʻomia ai foi se aofaiga faapitoa o gaʻo kulimi ina ia mafai ona eli.

O le aano o manu e aofia ai le tele o porotini, lea e mafai ona liua i totonu o le tino, ae masani lava e tupu lenei mea i le umi o le matelaina, pe a maeʻa le glycogen i totonu o le ate, poʻo le tele o aano o manu. A uma mea uma, e tatau ona faʻaogaina le protein i totonu o le tino i se mea.

O le lelei o aano o manufasi e le mafai ona 'ai tele, ma o le 200-300 grams o le tele o le tau o le a le faia.

Ae e masani lava ona le 'ai e lebababs pei o lena. Afai e te 'ai meaʻai i falaoa, falaoa pita poo pateta tao, e sui le tulaga.

Afai e gaʻo le aano (puaa, tamai mamoe, moa o moa), o le gaʻo i lenei aano o manu o le a faigata ai ona gaʻo meaʻai gaʻo. O lona uiga o le suka i le lua itula pe a uma ona 'ai le keke ma aano o manufasi e le tele naua. Ae o le taimi la, pe a gaʻo uma le gaʻo mai aano o manu ma suka mai le gaʻo-o loʻo i totonu oloa, o le a aʻafia ai le toto, o gaʻo gaʻo saoloto o le a faʻalavelave ai le faʻaaogaina o le kulukose e sela. O le fea, i le isi itu, o le a taitai atu ai i le umi ma le malosi o le faateleina o le suka o le toto.

O le mea lea, afai e te mafatia i le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu e teu ai meaʻai po o iʻa. E mafai ona avea lenei mea ma se moa po o le susu o le susu o le pepe po o le salmon, po o se iʻa fagota atoa.

O se filifiliga lelei o le a avea ma se mushroom shish kebab. E matua manaia ma vave!

Ina ia aloese mai le malosi malosi o le toto suka, e lelei tele le 'ai o le kebab ma fualaʻau.

Fai se laʻau matagofie o fualaau faisua, faʻalautele le tele o laʻau (pasili, pi, cilantro, basil, mint), tuʻu ni pusa se lua i lalo o sauga e mafai ai ona e fufuluina fualaʻau, ma fiafia i se meaai fou. E mafai ona e tipi le salati, faʻapipiʻi i le kulimi kulimi e maualalo le suamalie po o le sua o le lemoni, e lelei foi mo le meaʻai aano o manu.

Faʻalogo lelei pe faapefea ona 'ai e Georgian lebab. I totonu ia i latou, e masani ona o mai faatasi ma le tele o lauusiusi. E le na o le maualalo o kalori, ae e iai foi sona aʻafiaga sili ona lelei, ma faʻaititia ai foi le aʻafiaga o le tino o se meaʻai po o sina mea e mu.

Afai i le aso poʻo le faagasologa o le sauniuni mo le palukeke ua e galue malosi i le tino, ia mautinoa ia 'ai se mea gaʻo. E mafai ona avea ma filifiliga:

  • Pipi pateta e tusa ma le 10 cm le umi
  • Se fasi pea fasi falaoa
  • O le afa o le tele o le pepa falaoa pita poʻo le tortilla
  • Fualaau tele (apu, pi ma isi)
  • 200 g vine

O lenei mea o le a toe faʻafoʻi ai fale o glycogen i le ate ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le suka maualalo.

E mafai pe leai

O tagata e maua i le maʻi o le endocrine e mafai ona aofia ai ituaiga ituaiga o aano o aano o manufasi i a latou meaʻai. E le tatau ona fefe i le mutton ona o le gaʻo. E mafai ona vavae ese. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le faʻataunuuga o kalori o le oloa.

Sa matauina e saienitisi i itulagi e sili ona aina ai mamoe, o mea leaga i le gaosiga o le gaʻo ma le maualuga o le cholesterol e seasea maua i tagata. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le taumafataga o tagata nonofo i le lotoifale o loʻo aofia ai le tele o oloa popo. O latou o ni nai mea inu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mamoe e mafai ona 'ai e aunoa ma le faʻasaina.

Ae ui i lea, e tatau ona e iloa po o fea metotia o le kukaina o aano o manufasi e sili ona aoga. Endocrinologists e tatau ona sili atu ona lafoai meaʻai falai. Fomaʻi fautuaina le taʻavale a le mamoe, kuka poʻo le tao tao. E tatau ona e filifilia ni fasi meaʻai pe tipi ese uma gaʻo mai ia i latou. E le fautuaina tagata maʻi e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o aano o manufasi faatasi ai ma meaʻai e aofia ai le tele o gaʻo. O le mea lea, o tuufaatasiga ma cereals, pasta ma pateta e le fautuaina.

Faamanuiaga ma le afaina

E le lava mo le maʻisuka ia iloa pe faapefea ona aafia a latou meaʻai patino i le toto suka. E taua tele mo tagata gasegase e faʻatulagaina se taumafataga ina ia maua ai le tele o mea e manaomia mo le tino mai meaai. Latou te manaʻomia ia malamalama lelei pe faapefea ona faʻalagolago lo latou ola maloloina i meaʻai latou te 'ai.

Ona o le maualuga o meaʻai i le tamaʻi mamoe, ua faʻaaogaina e puipuia ai le mama. E i ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina ma gaʻo. E fesoasoani i le puipuia mai faʻamaʻi viral.

Le aafiaga faʻamalolo o le mamoe:

  • ei ai lona aʻafiaga o le faʻamalosi, e mafai ai ona faʻasaʻo le cholesterol,
  • ulufale i le tuufaatasiga o le potassium, sodium, magnesium e fesoasoani e faaleleia le faagasologa o le cardiovascular system.

O lipids o lo oi totonu o le oloa e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le soifua maloloina o tagata e maua i le gaʻo.

Leʻena o aano o manufasi o loʻo fautuaina i latou o loʻo i ai faafitauli ma fatugaʻo, gaselase, ate, maʻi o le manava.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai le keke?

O meaʻai e tele meaʻai e mafai ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina e le tino. I le faaopoopo atu i le vai, o le maso o le muscle e aofia ai le 22% o le palatini. O le aano o manu e aofia ai mea taua o le amino, o le mea lea, faatasi ai ma fuamoa ma le susu o le protein e mafua mai i punaoa o le protein ma le sili ona taua o le ola. Talu ai ona o lona palatini, o meaʻai e aofia ai le tele o purines - o mea eletini o loʻo faʻaumatia i totonu o le tino i le uric acid ma e masani ona faʻateleina i le urine. I tagata e leai se malosi o le uric acid, o se taumafa faʻatau meaai e mafai ona taʻitaʻia ai le oso.

Ona o le maualuga o le gaʻo ma le cholesterol, o meaʻai ua manatu o se oloa "le lelei". Peitai, i le silia ma le 20 tausaga talu ai, o aano o manufasi na faʻaaogaina i le kukaina ma le tele o taimi. I le 1991, 100 kalama o kebab mai manu puaa na itiiti ifo nai lo le 9 kalama o gaʻo, ma e 2 kalama. E oo lava i oloa gaʻo "gaʻo," o le gaʻo gaʻo na pa'ū ifo mai le itiiti ifo i le 33 i le 21 karamu i le 100 g i le taimi lava e tasi. I le tulaga o le pipi, e leʻi faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo i le tele o tausaga talu ai e pei o puaa, ma e tusa ma le 4 kalama mo le fulu ma le 8 kalama mo 'afa.

E ui lava o le cholesterol o se tasi o gaʻo gaʻo, o lona faʻaauau e tumau e tusa lava po o le a le mea oona. I aano o musika, o le maualuga o le cholesterol e mai i le 60 i le 80 mg i le 100 g, e fuafua i le ituaiga o aano o manu ma le tipi. O le tele o le cholesterol e maua i totonu o le manava o manu. I totonu o fatugaʻo ma le ate e aofia ai le 260 i le 380 mg o le cholesterol. Meat ma sausageso o le punavai autu o le cholesterol, aemaise lava i alii.

O le povi ma le veal e aofia ai foi ma le faʻamalosi o le linoleic (CLA). O suʻesuʻega a manu e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lamatiaga o le kanesa, arteriosclerosis, ma le maʻisuka. Ae ui i lea, e leʻi faʻamaoniaina aafiaga i tagata. O le vaega o le CLA i manu maso e mafai foi ona suia e ala i meaai.

O le aano o manu e aofia ai meaʻai taua tele - o le uʻamea, zinc ma le seleni, faʻapea foʻi ma vitamini A ma le B. O le puaa ma le lafumanu o manu e sili atu ona lelei nai lo o moa. O le puaa e faʻaalia i se maualuga maualuga o le vitamin B1 ma le B6. O le povi o loʻo i ai le maualuga maualuga o le uʻamea ma le zinc, faʻapea foʻi ma le tele o vitamini B12. O le mea lautele, e mafai e le tino ona faʻaaogāina ma faʻaaoga meaʻai o meaʻai. O le iron sili e sili atu ona lelei le tagofia o aano o manu nai lo fualaau faisua. O suʻesuʻega faʻaletagata a le atunuu na maua ai o aano o manufasi, aemaise lava i alii, e fesoasoani e faʻaleleia ai le manaomia o vitamini i aso taʻitasi.

E ui lava i le tele o meaʻai ma mea lelei e mafai ona maua, o loʻo i ai lipoti e maise lava o manu mumu e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le kanesa ma le maʻi cardiovascular. O le suʻesuʻega a le EPIC, o le suʻesuʻega faʻamaʻi sili ona tele i le 519,000 tagata auai i le lalolagi atoa, na suʻe le sootaga i le va o meaʻai ma le kanesa, ma isi maʻi faʻamaʻi. O a latou sailiga e lagolagoina ai le fautuaga o le faʻaaogaina o le mumu mumu e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le kanesa lanu.

E tusa ai ma le suʻesuʻega a le EPIC, o le aʻafiaga o le kanesa o le tino e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai o manu. O faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia i le Helicobacter pylori bacteria e faʻaititia ai le lamatiaga i le 5 taimi. E le gata i lea, o suʻesuʻega e faʻaalia ai se sootaga i le va o le aano o manufasi ma se maualuga maualuga o le kanesa o pancreatic ma le kanesa o le susu e faalagolago i le susu.

O suʻesuʻega sili ona lamatia i le lalolagi mo oloa gaosi, na lolomiina i le 2009, ua faʻamaonia ai o lenei meaai e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. O tagata suʻesuʻe i le National Cancer Institute i Rockville, Maryland, na faʻatusatusaina le taumafa a le sili atu ma le 500,000 tagata Amerika mai le 50 i le 71 tausaga le matutua mo le 10 tausaga. O vaega tele o meaʻai a manufasi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaeina o le carcinoma ma le maʻisuka maʻi.

Na vaevaeina tagata suʻesuʻe i ni vaega se lima e faʻatatau i le aano o manufasi. O le kulupu o loʻo i ai le aano o manufasi aupito maualuga o loʻo i ai se tulaga sili atu ona lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka ma le fatu fatu nai lo i latou na mumusu. Sa i ai foi se tulaga faateleina o le lamatiaga o le olaga faitino. E tusa ma le 11 pasene o maliu i le va o tane ma le 16 pasene i tamaitai e mafai ona alofia pe afai o tagata auai uma e faʻaitiitia le 150 kalama o aano o manufasi i totonu o le vaiaso.

O alii na ave ifo i lalo o le 250 kalama o manu mumu i aso taitasi e 22% le maualuga o le lamatia mai le kanesa. Mo tamaitai, o le lamatiaga o le oti mai le kanesa ua faateleina i le 20% ma le 50% le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. Mo le puao paʻepaʻe ma iʻa, e le mafai ona fuafuaina lenei mafutaga. O iinei, na matauina e tusitala le faafeagai.

O le au suʻesuʻe a Cambridge na mafai foi ona faʻaalia o le faʻaaogaina o aano mumu e mafua ai le faateleina o le faʻavaeina o N-nitroso carcinogenic i totonu o le gastrointestinal tract. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le a faʻafefeteina ma faʻalauteleina i totonu o le tino atoa lela.

O se suʻesuʻega faʻasolosolo e tuʻufaʻatasia ai le tele o suʻesuʻega faʻamalosi e faʻaalia ai se vaʻaiga taua i le va o se fuainumera tele o meaʻai o aano o manu fasi, maʻisuka ma le kanesa.

I le faaopoopo atu i le lamatiaga o le soifua maloloina, e tatau ona manatuaina o fualaau aina ma fualaau faisua e le taliaina i se taumafataga tele. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vitamini, minerale ma le tino. E tusa ai ma le poto masani faʻaonaponei, e mafai ona faʻauʻuina: o ai e 'ai sina meaʻai, ae tele fualaau aina, fualaau faisua ma fatuga atoa, e puipuia ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le maʻi fatu.

E maua le maʻisuka?

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina ina ia lafoaia uma soʻo se meaola o manufasi, talu ai o le aʻafiaga e sili atu nai lo le manuia. E tusa ai ma le American-analysis, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o nei oloa e faʻapupulaina ai le lamatiaga e le gata i faʻalavelave faʻapitoa i le cardiovascular, ae faʻapea foʻi ma le ono oʻo mai o ni faʻafitauli matuia - o le maualuga o le toto, le retinopathy o le maʻisuka ma isi.

Sauniuniga saogalemu

O le maualuga o manaoga mo oloa gaʻo i le faaiuga o le 20 seneturi na mafua ai le faʻaogaina o hormones. Ae ui i lea, e mafai ona fai mai e leai se faʻamaoniga mautinoa o le vevela o nei mea. O suʻesuʻega i le Iunaite Setete na te faafitia le i ai o se faʻafitauli o le soifua maloloina, ae o le 46 suʻesuʻega i Europa ua faʻaalia ai le feteʻenaʻi taunuuga.

O le oʻo mai o le encephalitis (sponsiform encephalitis) (faʻapitoa foi o le "cow male cow") na faʻamalosia tagata e suia le meaʻai a manu.

Meaʻai a Pork, pe a fai e le faʻasalaina (pe vevela i le maualalo o le vevela), e mafai ona faʻataʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - cysticercosis ma trichinosis. O nisi taimi, i le faagasologa o gaosiga o moa, ua afaina ai musika i salmonella. E mafai ona afaina i le gaʻo i le taimi o le togafitia o E. coli (ua aveeseina i le vevela o le 69 ° C). Talu mai le 1985, i le Iunaite Setete ona sosoo ai lea ma le lalolagi atoa, o meaʻai aano o manu fasi ua faʻamalo e faʻaumatia pe faʻaititia ai le faitau aofai o tagata (aemaise lava E. coli mai mea felafoaʻi).

I le taimi e saunia ai gaosiga o manufasi, ua faia ai se tuufaatasiga o vailaʻau faʻamaʻi-tino - gaʻo vailaʻau faʻamalosi polycyclic (mo se faataitaiga, benzopyrene). O i latou o se oloa o le susunuina o mea gaosi (e aofia ai gaʻo ma fafie). O le fagaina o puaa i luga o se ogaumu mumu e mafai ona oo atu ai i le teuina o polycyclic carbon hydrates i luga o maso.

O amine lerocyclici o se isi tino gasegase e aliali i le taimi o kuka. Latou te faia i le vevela ma le amino acids.

O le nitrosamines e aliali mai pe a faʻataunuʻu (mea faʻaaoga e avea ma faʻatoʻaga e fasi ai toxins botulinum) ma aano o le amino. O le tali e tupu i totonu o le manava ma i totonu o ogaumu vevela. Nitrosamine e mafai ona faaleagaina le DNA o mea ola, e ui o lona aafiaga i le foliga mai o le kanesa e le o iloa.

O le taʻitaʻiga a Saina ua avea ma sini o le taofia o le taumafaina o nei oloa i le atunuu. O le tele o le tauiviga o le mautinoa lea e 1.3 piliona tagata e faʻaaogaina i le na o le 40 i le 75 g o oloa i tagata taitoatasi i le aso. O le Matagaluega a le Soifua Maloloina Saina na lolomiina finauga i ana taiala fou, lea e suia i le tai sefulu tausaga. Saina e 28% o le aofaʻi o musika mumu. O le afa o puaa na gaosia i le lalolagi atoa ua faʻaaogaina i Saina. Siamani ua faateleina le auina atu o puaa i le maketi Saina. Saina e lona lua i le 2015, o le 379,000 tone na auina atu i fafo, e tusa ma le 76.8 pasene.

Fautuaga! I le maʻisuka (gestational, sugar), e le fautuaina e faʻaaoga ituaiga eseese o kebab, talu ai e mafai ona latou faateleina le aʻafiaga o le faatupuina o faʻalavelave matautia i le maʻi. I le maʻisuka, e talafeagai le teenaina o meaʻai suamalie (maualuga maualuga), ae o meaʻai foi.

E faʻafefea ona faʻatau meaʻai?

O le tatau lelei o le faaaogaina o aano o manufasi ma aano o manufasi e mautinoa ai le galue masani o le gastrointestinal tract. E le tatau i le maʻisuka ona ave ni meaʻai gaʻo, aua o ia meaʻai o le a aʻafia ai faʻafitauli o le kulukose ma le soifua maloloina lautele. O le taumafa mo lenei faʻamaʻi e aofia ai fualaau faisua fou ma fualaʻau, cereals ma isi "malamalama" meaai.

Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le gaʻo gaʻo o le oloa. O le maʻi suka e masani ona o faatasi ma le oona, o le meaʻai e taua tele i le tausisia o kulūkose ma le mamafa o le tino. E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai.

E tusa ai ma le numera o aano o aano o manufasi, e tatau ona matua tapulaa. E fautuaina e 'ai e oʻo atu i le 150 kalama i le taimi, ma aano o aano o manu e mafai ona sili atu nai lo le tolu taimi i le aso.

Pe a saunia ni meaʻai a manufasi, e tatau ona siakiina a latou faʻamatalaga mataʻitusi (GI) ma kalori. O le faailo o le GI e faʻaalia ai le saoasaoa o le meaʻai, o le mea e maualuga atu - o le saoasaoa lea o le taumafa o meaʻai, lea e le manaʻomia mo tagata ei ai le faʻamaʻi o le maʻisuka. Calories e atagia ai le tele o le malosi e faʻaaogaina e le tino o le tagata mai meaai.

O le mea lea, o se meaʻai faʻamaonia e tatau ona aofia ai meaai maualalo-kalori ma mea maualalo-glycemic.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

E fautuaina e tagata fomaʻi fafine ni fafine maʻitaga e 'ai aano o manu i ni faʻatapulaʻa. Ma e fautuaina le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai ituaiga o meaʻai maualalo.O le fiafia mo meaai a le protein e mafua ai le mamafa o avega i fatugaʻo. O le mea lea, e fautuaina mo tina i le lumanai e usitai i mataupu faavae o taumafa talafeagai. Ae afai e alofa ma inu le tagata maʻi aʻo lei maʻitaga, ona leai lea o se mea e te teena ai.

I le maʻisuka faʻamama, ua fautuaina fomaʻi e toe iloilo le meaai. Faʻesea meaʻai aano mai le lisi. A uma, o latou o se puna o protein e manaʻomia mo le fausiaina o sela fou. O le teena o le tamaʻi mamoe i le endocrin disorders e filifili. E naʻo le taua le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o gaʻo.

E tatau i se fafine o loʻo faʻatonuina ona mataʻituina ma le faʻaeteete pe faʻafefea ona maua le maualuga o le suka i totonu o le toto. Afai e le mafai ona totogi le maʻisuka ile maʻisuka ile taimi vave, ona fai atu lea e fomaʻi le inisalini. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi i totonu o le pepe.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O le tausisia o se taumafataga faapitoa o le auala sili lea e faaleleia ai le soifua manuia ma aveesea ai le leaga o taunuuga o se maʻi ogaoga. Ina ia le faʻagaoioia faiga faʻaleagaina i lalo o le aafiaga o le maualuga maualuga, e fautuaina e endocrinologists ia tausisi i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai.

Tamai Mamoe e mafai ona aofia ai i se ituaiga o meaai. E ui i lea, e taua le faʻamautinoa o le maʻisuka faasaina poʻo le faʻatagaina o le maʻisuka i luga o ipu - cereals, pasta, pateta, e le faʻamaopoopoina. E leai ni gaʻo i aano o manufasi, o lea e le afaina ai le kulukose. E tatau ona mataituina le faʻaeteete mo tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo. E sili atu i latou nai lo le filifilia o aano mama e leai se gaʻo. O le faʻaogaina o caloric o ia fasipepa o le a sili atu ona maualalo.

O le taumafa autu mo "maʻi suka" e tatau ona avea ma meaai e leai ni vailaʻau. O le lisi o oloa fautuaina e aofia ai aano o manu, iʻa, fuamoa. O le mea lea, e mafai ona aofia le mamoe i le taumafataga e aunoa ma le fefe.

Pork mo le maʻisuka

O le puaa e tele mea aoga mo le maʻisuka. O ia o se faʻamaumauga moni i le va o meaola manu e tusa ai ma le taua. O le Miamine (Vitamin B1) o loʻo aʻafia i le faʻasologa o gaʻo, proteins ma gaʻo. Vitamin B1 e faigofie lava mo le gaioiga o totoga o le tino (fatu, vavae, fatugaʻo, faiʻai, ate), faʻalavelave o le tino, faʻapea foʻi le tuputupu ae masani. E aofia ai foi le calcium, iodine, uʻamea, nickel, iodine ma isi macro & micronutrients.

Pork mo le maʻisuka e tatau ona faia i ni tapulaa faʻapulaʻa, talu ai o lenei oloa e maualuga tele i kalori. O le masani i aso uma e oʻo i le 50-75 kalama (375 kcal). O le faʻasalalau o le puaa o le 50 iunite, o se fuainumera lea, e ono fesuisuiai e fuafua i le faiga ma sauniuniga. O puaa gaʻo maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele, o le mea e sili ona taua o le kuka saʻo.

O le sili ona lelei faʻatasi ma puaa o lentils, pepa logo, tamato, failaʻau ma pi. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina lava e aua neʻi faaopoopo ni sauʻai i meaʻai a manu, aemaise lava le mayonnaise ma le ketchup. E tatau foi ona e faʻagaloina le kalapu, a leai o le a faateleina ai le maualuga o le glycemia.

Mo le maʻisuka, o le puaa e tunu i totonu o se tao tao, faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi. Ae e tatau ona e galo e uiga i meaʻai faʻalanu ina ia le afaina ai lou ola maloloina. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e faʻafefiloi ipu puaa ma pasta poʻo pateta. O nei oloa e umi ma faigata ona malepe i totonu o le vaega o meaʻai.

E le lelei le soifua o le puao pei o le moa po o le meli, ae afai e kuka lelei ma i le faʻaogaina lelei, e aoga foi mo le maʻisuka. E lelei tele le kuka o le ate i le maʻisuka i foliga afifi, e ui lava e mafai foi ona faʻaaogaina e saunia ai se paʻu. I luga o le Initaneti o loʻo i ai ni fualaau lelei mo sauniuniga o lenei oloa.

O le fua o le koko

Faʻaaogaina o puaa, e mafai ona e kukaina le tele o ipu suamalie.

O lapisi e faʻaaogaina ai aano puaa e lelei ma maloloina lelei.

I luga o le Initaneti e mafai ona e maua ni kuka mo le kukaina o keke puaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tao falaoa ma fualaʻau.

Ina ia saunia se ipu, o le a e manaʻomia:

  • puaa (0.5 kg),
  • tamato (2 pi).,
  • fuamoa (2 pcs.),
  • susu (1 tbsp.),
  • malosi kulimi (150 g),
  • pata (20 g),
  • aniani (1 pc.),
  • garlic (3 cloves),
  • kirimi mumu po o le mayonnaise (3 tbsp tbsp),
  • greens
  • masima, pepa e tofo ai.

Muamua e tatau ona fufulu lelei aano o manu ma tipi i ni vaega laiti. Ona sasaa lea i le suāsusu ma tuʻu i le meaʻai mo le afa itula i le vevela o le potu. O le tao falaoa e tatau ona faʻafefeteina lelei i le pata. O fasi fasi puaa o loʻo taoto i lona pito i lalo, ma o le sipuni o loʻo sisi i luga. Ona manaʻomia lea ona fai sina pepa ma masima.

Ina ia saunia le sasaa, e tatau ona e momotu fuamoa i totonu o se pesini ma faaopoopo le kulimi suamalie poo le mayonnaise, sasa mea uma seʻia oʻo ina lamolemole. O le taunuuga o le masini ua sasaaina i totonu o se pepa tao, ma tamato, tipi i ni fasipepa, ua matagofie ona faataatia ile pito i luga. Ona fufulu lea o le kālati i luga o se fuʻu lelei ma fufuluina tamato. I le faaiuga, e tatau ona fufuluina i le kulimi kuka le mea uma. O le pepa tao e lafo i le ogaumu i le vevela ile 180 tikeri mo le 45 minute.

O le puaa gaʻo e ave mai le ogaumu ma faʻafefete i gutu matala. Ua saunia le ipu!

'Ai o le pi ma le povi

Faatasi ai ma se siama o le maʻi suka o le ituaiga muamua po o le lua, e sili atu ona lelei le saunia o meaʻai aano o manufasi. I lenei tulaga, e tatau ona e nofo i luga o moa, e le gata o le mimiti, ae o meaai mama foi.

O le tino o le tagata e matua afaina uma aano o moa, lea e aofia ai le tele o meaola gaʻo.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o aano o moa, e mafai ona faʻapuʻupuʻu le maualuga o le cholesterol, faʻapea foʻi ma le maualalo o le fuatini o le protein lea e faʻasaoina e Urea. O le masani masani o moa e 150 kalama (137 kcal).

O le fuainumera faʻamamafa e na o le 30 iunite, o lea e matua leai lava se mafuaʻaga o le maualuga o le kulūkose.

Ina ia saunia se meaai manaia ma maloloina o moa moa, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie:

  1. Ia mautinoa e aveese le peʻa e ufiufi ai aano o manu.
  2. Taumafa naʻo meaʻai, falala, gaʻo tunu po o le vaʻa.
  3. O le maʻisuka e faʻatapulaaina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo ma le tamaoaiga. E sili le lelei le 'ai o le sua o fualaau aina, ma faaopoopo i ai se fasi fusi uamea.
  4. E manaʻomia lou faʻaopoopo o mea manogi ma gaʻau i le faʻaogaina lelei, ona le mafai lea ona fufulu ipu.
  5. E tatau ona lafoai le moa falai i le pata ma isi gaʻo.
  6. A filifilia le aano o manufasi, e sili atu le tumau i luga o se manulele talavou, ona e itiiti le gaʻo.

O le lafumanu o se isi meaʻai ma mea aoga mo le maʻisuka. E tusa ma le 100 kalama (254 kcal) e fautuaina i le aso. O le faʻamatalaga faʻapitoa e 40 iunite. Faatasi ai ma le faʻaaogaina pea o lenei aano o manufasi, e mafai ona e ausia le masaniga masani o le pancreas ma le aveesea o toxins mai ia mea.

O le lafumanu ua manatu o se oloa maualalo ma le maualalo le faʻaogaina o fuainumera, ae pe a filifilia, e tatau ona e iloa nisi mea. Mo lana tapenapenaga, e sili atu ona lelei le nofo i luga o fasi pepa. Lagi i luga se ipu ma mea manogi; na o sina meaʻai ma le masima e lava.

E mafai ona kuka i le pipi, ma e le tatau ona e faʻapipiʻi pateta. O fomai e fautuaina mai aano o meaʻai, ma tausia ai le tulaga masani o le glycemic.

E mafai foi ona e kukaina soupuni ma susu mai le povi pipi.

Fafaga mamoe ma kebab

Le Tamai Mamoe i le maʻisuka e le fautuaina, aua o se meaai faapitoa e le aofia ai meaai gaʻo. E aoga mo tagata e leai ni faʻamaʻi tuga. E 203 kcal mo le 100 kalama o le mutton, ma o le faasinomaga glycemic o lenei oloa e faigata ona fuafua. E mafua lenei mea i le pasene maualuga o le gaʻo, lea e aʻafia ai le maualuga o le suka.

Tamai Mamoe i isi ituaiga o meaʻai o se punavai o le tele o fiber. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le fiber i aano o manufasi, e tatau ona e faʻaaogaina i se auala faapitoa. O le mea lea, o le mamoe e sili ona lelei i le umu. O nofoaga eseese e ofoina atu ai le tele o fualaau mo mutton dishes, ae o mea nei e sili ona aoga.

Mo le kukaina, e te manaʻomia se fasi fasi meaʻai, fufulu i lalo o le vai tafe. O se tamai mamoe ua salalau i luga o se ogaumu vevela. Ona afifiina lea i fasi poloka tamato ma fufuluina i masima, sukalati ma laau.

O le ipu e alu i le ogaumu, faʻapipiʻi i le 200 tikeri. O le taimi e tao ai aano o manu e mai le tasi ma le afa i le lua itula. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻafeinu i le gaʻo maualuga mai lea taimi i lea taimi.

E toetoe lava o tagata uma e fiafia ile keke, ae e mafai ona 'ai pe a maua e le tagata le maʻisuka? O le mea moni, e le mafai ona e faʻamalieina oe i gaʻo kebab, ae e mafai ona e taofi i meaʻai gaʻo maualalo.

Ina ia saunia se kepa ola maloloina ma se maʻi o le maʻisuka, e tatau ona e usitaia nei fautuaga:

  1. E tatau ona tafe le Barbecue i le tele o mea manogi, lafoai le ketchup, le sinapi ma le mayonnaise.
  2. A tao le kebab, e mafai ona e faʻaaogaina le zucini, tamato ma pepa. Lago fualaʻau e taui mo mea leaga e faʻamalolo pe a kuka le aano i luga o le siteki.
  3. E taua tele le taoina o skewers i luga o le vevela vevela mo se taimi umi.

I le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma le maʻisuka e le o le inisalini, e faʻatagaina ona 'ai le palukeke, ae faʻamapulaʻa. O le mea autu o le mulimuli i tulafono uma o ana sauniuniga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, e le pei o le muamua, e ono mafai ona faatumauina maualuga le maualuga o le suka i le taimi e mulimulitaia ai le taumafataga saʻo ma ola ai se olaga ola malosi. I luga o le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi, e mafai ona e mauaina ituaiga uma o kuka mo le kukaina o aano o manufasi, ae o se "gasegase suamalie" e te manaʻomia e taofi le faʻaogaina o meaʻai aano, aua le faʻasalaina ma aua nei faʻafefeteina i latou mea manogi.

O a ituaiga o aano o manufasi mo le maʻisuka e aoga e taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

E fia cholesterol

I le selau kalama o se mea e leai se mea e maua mai i lenei ituaiga, e tusa ma le 70 miliona manogi o le cholesterol. Ae o le suʻu gaʻo, o loʻo aofia ai le tele o cholesterol - e tusa ma le selau piliki i le lava voluma.

O le aofai o le cholesterol e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le vaega o le tino. E sili ona lelei le aua nei 'ai ni tamai mamoe, ma le sternum i le maʻisuka ituaiga 2. O nei vaega e aofia ai le tele o cholesterol, lea e matua afaina ai le tino o le tagata.

Maʻamaʻi Maʻisuka

O le tele o faaletonu o le fatu ma toto toto e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o gaʻo tumu, lea o loʻo i ai muamua i aano o manu ma susu. Latou te faʻaleleia le maualuga o le cholesterol leaga, lea e fesoasoani i le vavalalata ma le taofia o arteries, ma o le mea mulimuli, o le suʻesuʻega, o le infarction myocardial and stroke.

O le lamatiaga o nei mea uma e faapitoa lava i le maʻisuka. E le gata i lea, o gaʻo mamaʻo e faʻaititia ai le tui o le inisalini, ma faigata ai ona faʻatonutonu le maualuga ole kulukose o le toto. E tatau ona e 'aina le aano o manu. Otioti le gaʻo mai le aano o manufasi, aoina mai i luga o le susu ma le gauga - e faigofie ona fai pe a latou tutu i totonu o le pusaaisa, o le a gaʻo le gaʻo i luga.

O le kepa sili ona suamalie mo le maʻi suka o le tamai mamoe. I le ituaiga 2 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e taua tele le mulimuli i se taumafa malosi, lea e le aofia ai le sili atu o mea suamalie - o se tapasa. Ina ia mafai ona ese le lisi o le maʻisuka ma e le manaia, e aoga le saunia o se palukeke ae le o se mea e lamatia ai le tino ma le maʻisuka.

O le Tamai Mamoe o le filifiliga aupito sili lea, ma e talitonu o le meaai sili ona suamalie e maua mai le aano o meaola laiti e leʻi oʻo i le tasi ma le afa tausaga. Tamaiti laiti e sili atu le suamalie ma lelei le aano o manufasi, tele juicier nai lo tagata matutua. E matagofie, lanumoana lanumoana. E i ai sina gaʻo - paʻepaʻe, paʻu. Ae ui i lea, e tatau ona vavae ese ma le maʻisuka ituaiga 2. Mo le kukaina o skewers i luga o skewers, e tatau ona e faʻaaogaina se fasi meaʻai ma le vevela e leʻi faʻamaʻi.

E sili le filifilia o le pusa po o le paʻu, pe o le fatuga, ham poʻo le ua. Ua faaopoopo le suamiti mimiti i le sami faapaleʻele, faapea foi ma le tele o mea manogi - o lenei auala e mafai ai ona aveese le manogi manogi o aano o manufasi. Basil e lelei mo mamoe. E tutusa foi le faaaogaina o tarragon and coriander, tarragon and anise.

Faamatalaga Taumafa i le Tamai Mamoe

  1. Mo le tamai mamoe, o le ata e 169 kilokalo i le selau kalama o aano o manufasi.
  2. Afai e gaʻo le mutton, ona maua ai lea o lona kalori 225 kilokalo.
  3. Ham - 375 kilokalo.
  4. Shovel - 380 kilokalo.
  5. Tua - 459 kilokalo.
  6. Tina - 553 kilokalo.

Meatau aoga o aano o manufasi

  1. O se puipuiga sili lea ona lelei o le maʻisuka ona o le lecithin, o se vaega o le mutton.
  2. Faʻasolo le pancreas, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.
  3. O loʻo i ai ni mea e faʻaaoga i le antiatherosclerotic.
  4. O se aofaiga telē e aofia ai le uʻamea.
  5. O se taʻitaʻi i le sulfur ma le sima pe a faʻatusatusa i isi meaʻai.
  6. E sili atu le manogi nai lo le puaa - o le taimi muamua ma le afa. O lea, o le aano o manu e toetoe lava o meaʻai.

Contraindications

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le 1, o le tamaʻi mamoe e solia i faʻamaʻi nei:

  • ma le gasegase,
  • maʻi gasegase
  • afai e faateleina le acidity,
  • ma le atherosclerosis,
  • pe a fai o le maʻisuka ei ai le gout.

I le faʻaopoopoga, e tatau ona e 'ai faʻatasi ma le lapataiga pe afai ei ai se tulaga lamatia o le atherosclerosis poʻo le mea sili ona lelei. E le tatau ona 'ai le mamoe i le tulaga o faafitauli i le ate, fatugaʻo. E tutusa foi lea mea i le manava o le manava ma maʻi i le itu o le fatu, toto toto.

I le matua, e le tatau ona e 'ai i lenei aano o manu ona o se mea e sili ona manaia. I le tamaitiiti ona o le le atoatoa o le tino, o lenei oloa e le faatagaina e faʻaofiina i meaai.

Auala e filifili ai aano o manu

Pe a filifilia le tamaʻi mamoe, e taua tele le gauai atu i aano o tamai mamoe ma mamoe paʻu, mamoe e oo i le 18 masina. I le maʻisuka ituaiga 2, o ia aano o manu e sili ona aoga.

Ae o le aano o mamoe, o le tausaga e sili atu ma le tolu tausaga, poʻo le fanau mai, o se oloa e le saʻo ma faʻamaoni, lanumoana i lanu, ma gaʻo samasama. O lenei aano o manu e faigata ona vevela le togafitiga, e masani ona faʻaaogaina ina ia faia ai ni aano o manu.

E tele auala eseese e kuka ai le mamoe. Mo le maʻisuka, o le mea sili ona lelei. O aano o aano o manu e aoga foi. Faʻaopoopoina o laau afu fou, o ia mea lelei o le a avea ma teuteuga matagofie o le laulau.

Pe a taoina ma taʻavale i le mutton, e teuina le gaʻo tele, o le faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 o se tapu.

Meat vaega

Mo sauniuniga o meaʻai, e tatau ona e filifilia vaega tonu o le mamoe. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻapipiʻi o le paʻu ma le tauau. E tutusa lava mo le ua.

Mo le uu i luga o se steak, o le vae mai tua e naʻo le atoatoa. Mo i latou oe filifili e kuka meaʻai gaʻo, e tatau ona e filifili se ua ma le tauau. Mo kulupu i luga o ponaivi, o le filifiliga sili lava o le mamao.

Mo tagata maʻisuka oe mananao e faʻaopopo le tamaʻi mamoe i a latou meaʻai, e tatau ona latou faʻafesoʻotaʻi lo latou endocrinologist. Afai e leai se faʻailogaina, ona faʻaogaina lea o le a aoga foi le faʻaogaina o lenei oloa.

Meat o se oloa lea e taua tele mo le tino, aoga, ae i ni tapulaa faatapulaaina. A uma, o lenei mea o se avega mamafa mo le manava. E ui lava o le mamoe e tele mea aoga e tatau ai mo le tino. O lea e na ona e manaʻomia le pulea o le tafe o lenei oloa e aunoa ma le faʻaaogaina i vaega.

Tuua Lau Faamatalaga