Paʻu mo le maʻisuka ituaiga 2: recipes ma ipu

O ituaiga laʻau o le pumpkin e mauʻoa i vitamini ma elemene eleʻele (uʻamea, potassium, magnesium), faʻapea foʻi ma fiber. O lenei fualaau fualaau e puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis, maʻi ma le maʻisuka, faʻamaonia ai le gastrointestinal tract.

I le masani ai ona faʻaaogaina pikaini i meaai e maua i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le numera o fusi beta e toe faʻafouina ai le insulin e maualuga i le tino o le maʻi. E foliga mai o lenei mea moni e faia ai le fualaau faisua e taua i le taumafa o le maʻisuka ma e mafai ona e faʻaaogaina i soʻo se aofaiga. Ae o lenei mea e sili ona sese.

O le glycemic index (GI) o le pumpkin e maualuga tele, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka toto. O le mea lea, ao leʻi aofia ai paluka ipu mo le maʻisuka i le taumafataga, e tatau ona e fia iloa le tele o le kalama i aso uma o lenei fualaau faisua, o a fua o "saogalemu" mo lenei maʻi. I lalo ifo o nei fesili o le a iloiloina, faapea foi ma fualaau mo fualaau aina suamalie, palukiniki ma pusa.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa le manatu o le faasinomaga igoa, talu ai o meaai e filifilia i lenei tulaga. O le GI o le numera tutusa e aʻafia ai se meaʻai pe a uma ona faʻaoga i le kulukose toto. I le auala, o le itiiti ifo o le GI, o le itiiti ifo o le falaoa i totonu o le oloa.

O se endocrinologist mo tagata maʻi taitoatasi, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka, e atiina ae togafitiga o meaʻai. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o le togafitiga autu lea o le a puipuia ai se tagata mai le ituaiga o le insulin, ae o le muamua, puipuia o le hyperglycemia.

GI o le pamu e maualuga i luga ma e 75 iunite, lea e ono aafia ai le faateleina o le toto suka. O le mea lea, o le pauka mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina i ipu i se vaega itiiti.

GI e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • e oo atu i le 50 PIECES - o se faailoilo masani, oloa mo le lisi o aso taʻitasi,
  • e oo atu i le 70 iunite - o na meaai e na o nisi taimi e mafai ona aofia ai i le maʻisuka meaai,
  • mai le 70 iunite ma luga - o se mea maualuga, o meaʻai e mafai ona faʻaosoina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, e tatau ona e filifilia oloa mo le kuka.

Paʻu Baking

O se fualaau faisua e pei o le paukiki e sili ona lelei. Mai ia mea e mafai ona e faia ai se pai, cheesecake, keke ma le kuka. Ae pe a suʻesuʻe lau suʻega, e tatau ona e gauai atu i mea o loʻo faʻaaogaina. E tatau ia i latou uma ona maualalo le GI, talu ai ua uma ona mamafa le ipu ile maualuga o le kulukose i totonu o le palukiniki.

Afai e manaʻomia fuamoa i se fua masani, ona sui ai lea i siama, ma e tatau ona e tuua na o le tasi le fuamoa - o le tulafono lava lenei e tasi mo le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai i le yolks le tele o le cholesterol.

O le fua muamua o se kuka kuka, lea e mafai ona avea o se taumafataga o le taeao poʻo muamua le 'aiga o le afiafi. Auaunaga mo le maʻisuka e le sili atu i le 200 kalama. E kuka i totonu o le ogaumu, faʻafiafiaina.

O se pusa e aofia ai mea maualalo GI:

  1. pikiapu pulupulu - 500 kalama,
  2. suamalie apu - 3 vaega,
  3. mea suamalie e tofo ai,
  4. o le sisi falaoa-maualalo - 200 kalama,
  5. squirrels - 3 vaega,
  6. moa fualaʻau - 1 sipuni,
  7. rye falaoamata (mo le fugaina o foliga),
  8. afamona ia tofo.

Uu le uka i totonu o se vai i luga o le vai seʻia faʻamalūlū, pe a uma ona tilotilo ma tipi i totonu o kupita e tolu senitimita. A o failaina. Tipi ia apu mai le tumutumu ma tipi i totonu o ni tamai cubes, olopala ma le kinamona. Peel e pei ona manaʻo ai.

Faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi i se mea suamalie, e pei o le stevia, ma taʻalo i se paluga seʻi oʻo i le vavao mafiafia. Faʻamuʻu le ipu falaoa ma fuālaʻau manogi ma fufuluina i le falaoamata rye. Faʻafefiloi le 'elekiniki, o le siʻi ma apu ma tuʻu i lalo o le pepa, sasaa i luga o le palatini. E tao le pusa i le vevela i le 180 C mo le afa itula.

O le fua lona lua o le charlotte ma le pauki. I le faʻamuamua, e kuka, e pei o le apple charlotte, naʻo le faʻatumu o suiga. Mo le lima fesoasoani e te manaʻomia:

  • rye po o le falaoamata oate - 250 grams,
  • tasi fuamoa ma lua sikululili,
  • pikiapu pulupulu - 350 kalama,
  • mea suamalie e tofo ai,
  • taofi paʻu - 0.5 tīpuni,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni.

Muamua e te manaʻomia le sasaina o le fuamoa, proteins ma le suauu seʻia oʻo ina faʻapipiʻi se puaa. Fufulu le falaoamata i le paluga, faʻafefiloi le uʻamea. Faʻuʻu le pito i lalo o le ipu tao ma le suāuʻu manogi ma fufulu i le falaoamata o le rye, o lea o le a piki ai le suauʻu o totoe. Tuu le elekeni ia lelei le gaosiga i totonu o ni poloka ma sasaa i le paluga. Pipi i totonu o se ogaumu aasa mo le 35 minute, i le vevela i le 180 C.

O le suauu moa ua saunia i luga o le mataupu faavae lava lea e tasi e pei o le charlotte, na o le pumpkin pulp e palu faʻatasi ma le paluga. Faafetai i le mea e le masani ai le tao tao, o le taimi e tao ai le keke e faaitiitia i le 20 minute.

Ae e le fautuaina le suauu kuki a le suka-sugar mo le maʻisuka, ona o ana suʻega o loʻo i ai le pata lea ei ai le GI maualuga ma le masima palu, lea e maualuga lona kalori.

Isi suʻega

E tele tagata gasegase e mafaufau - pe faapefea ona kuka se paukini mo le maʻisuka ma aua nei le maua ona aoga aoga. O le fua aupito faigofie o se salalaʻau fuamoa, lea o le a faʻaopoopoina ai se taumafataga poʻo se auala autu mo le 'aiga o le taeao po o le' aiga o le afiafi.

O le fua e faʻaaoga ai kāloti fou, o le GI e tutusa ma le 35 PIECES, ae faʻasaina mo le maʻisuka ina ia faʻapipiʻiina i le pepa ua afaina, ao faʻaalia le faailoga ile maualuga. Mo se tasi o tautua, o le a manaʻomia lou suʻeina o se kālatika, 150 kalama o le pauki i luga o se mea e gaosia. Vaitaimi fuālaʻau ma le suauʻu manogi ma fufuluina i le sua o le tipolo.

Palukinisi ipu mo le maʻisuka ituaiga 2 ma fualaau e mafai ona aofia ai fualaʻau lole. O fualaau suamalie e aunoa ma le suka e le eseese i le tofo mai i latou na saunia ma le suka.

Ina ia saunia i latou, o le ae manaʻomia mea nei:

  1. palukisi - 300 grams,
  2. cinnamon - 1 sipuni,
  3. mea suamalie (fructose) - 1.5 sipuni,
  4. linden po o le meli fainati - 2 sipuni,
  5. vai faamama - 350 ml.

Muamua e te manaʻo e tipi le paukini i totonu o ni nai vaʻa ma faʻafeu i totonu o le vai ma le kinamona i luga o le vevela vevela seia oʻo i le afa-kuka, e le tatau ona leiloa lona tino. Uʻu poloka i se solo pepa.

Liligi le vai i totonu o le atigipusa, faaopoopo le suamalie ma aumai i se vevela, ona faaopoopo atu lea o le elekiniki, simmer mo le 15 minute i luga o le vevela vevela, ona faaopoopo ai lea o le meli. Tuu le fua o le lole i le siva mo le 24 itula. A uma ona vavae ese le lole mai le sipuni ma tuʻu i luga o se pepa tao ma isi mea, mago mo ni nai aso. Teu le oloa na saunia i totonu o se pusa tioata i se nofoaga malulu.

Paʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tuʻuina i le foliga o le falaoʻo. Palukin porridge e talafeagai mo se taumafataga atoa po o le 'aiga muamua. O mea nei o le a manaʻomia:

  • millet - 200 kalama,
  • pikiapu pulupulu - 350 kalama,
  • susu - 150 ml
  • vai mama - 150 ml,
  • suamalie - ia tofo.

◊Oti le kapeni i totonu o ni tamai pipi, tuu i totonu o se apa ma sasaa vai, faʻapipiʻi mo le sefulu minute i luga o le vevela vevela. Ona faaopoopo lea o le suāsusu, suamalie ma le suka, fufulu muamua i le vai inu. Kuki seivagana ua sauni le paluga, pe a ma le 20 minute.

E mafai ona saunia le palukin porridge e le gata mai le millet, ae mai le karite karite ma le karite. E na o le tatau lava ona mafaufau taitoatasi i le taimi e kuka ai meaʻai taitasi.

Fautuaga lautele

I le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e tatau i le tagata maʻi ona iloa e le gata o tulafono o le 'ai, ae ia filifili foi oloa talafeagai ina ia le faʻaosofia ai le hyperglycemia. O oloa uma e maua i le toto maualuga e tatau ona i ai se GI e oʻo atu i le 50 PIECES, o nisi taimi e mafai ona e 'ai meaai faatasi ma se faailo e oʻo atu i le 70 PIECES.

O meaʻai o loʻo gaʻo gaʻo gaʻo e faʻatagaina i le taeao. Ona o le gaioiga faaletino a se tagata, o le kulukose e sili atu ona faigofie ona eli. E aofia ai fualaʻau, paluga o le maʻisuka, ma pasta malosi.

O ipu muamua e tatau ona saunia i luga o le fua o fualaau aina, po o luga o le aano lona lua. O lona uiga, pe a uma le fufuluina muamua o aano o aano o manufasi, e suavai le vai ma naʻo le lona lua o loʻo sauniuni le susu ma le ipu lava ia. O le maʻisuka masusu susu e sili ona vavae ese mai le taumafataga, ona o lea tulaga e faateleina ai le GI o meaai.

E le tatau ona galo ia i tatou le fua faatatau o le faaaogaina o le suavai - e lua lita o le mea aupito maualalo. E mafai ona e faʻatatauina le fua faatatau oe lava, i le fua o le tasi le mililita i le kalori e 'ai.

O mea taumafa o le maʻisuka e tatau ona vaevaeina ma i ni vaega laiti, e lelei i vaitau masani. E faasaina i le fia taumafa ma le vevela. Le taumafataga mulimuli pe a ma le lua itula ao le i momoe. E le gata i lea, o meaai mo le maʻisuka e tatau ona lelei lelei le vevelaina - o le taʻavale ma le faʻaopoopoga o le tele o suauu ma le fuluina e le aofia ai.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le soifua maloloina ole pamu.

Paʻu oona

Autumn o le taimi o le paka. Pumpkins ua na o se faleteuoloa o mea aoga, latou te manaia, maloloina, ma foliga latou te fiafia i mata ma faafiafia oe. Afai e te le fiafia i le pauka i totonu o se ipu e tasi, ona tatau lea ona e faataitai se isi ipu.
I fua eseese, e lalagaina le paina i auala eseese. E mafai ona vevela, vevela, suamalie, suamalie, galue o se mea autu poo se mea suamalie.
O le suauʻu e faʻatau atu uma lauʻau ma le taumalulu; e le faigata ona faʻatau. O le mea lea, e mafai ona e fiafia i lenei fualaau matagofie mo le ono masina.
O le asō ou te fia faʻalauiloaina se fualaʻau taumafa. O lenei ipu e lelei mo i latou o loʻo i luga o se meaai, mo i latou e fia faʻaitiitia le kalori, faʻapea foi ma i latou e matauina le anapogi. I lenei faiga, o le a mafai ona avea le kapini ma se mea tutoʻatasi, ma e mafai ona avea ma sui o le meaʻai a le aano ma faʻapipiʻiina i se ipu meaʻai. I soʻo se tulaga, e faigata le faʻaititia o aoga e maua mai e le pumpkin.

Mea:

  • Paʻu
  • Fualaʻau o fualaʻau
  • Suamalie
  • Lemoni suamalie
  • Pepa lanu uliuli
  • Lanu mumu palapala
  • Curry
  • Peli tili
  • Ata
  • Cilantro

Kuka:
Ina ia saunia se uromu manaia, ia sosolo le pauki mai lana pele ma tipi le pipi i totonu o ni tamai kopa.
Uu sina lua sipuni tele o le suauʻu manogi i totonu o se apa ma tuʻu atu i ai le uka. Faʻasusu ma fufui poloka mo le 1-2 minute. E sili atu ...

Soa Lepa Ausa

Paʻu o se mea maloloina lelei, e iloa uma e tagata. Ae, o le mea e leaga ai, e le gata i mea uma e 'ai meaai, ma i latou e faia lenei mea masani e mafai ona faitaulia i tamatamailima. Ae leai se aoga. Paʻu o se faleteuoloa o meaʻai.
O loʻo iai vitamini, ma elemene, ma macrocells. O nei mea uma e matua talafeagai mo o tatou tino. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manaʻoga o le tino mo meaʻai e avea ma faafitauli sili ona mataga. Talu mai le matauina o meaʻai eseese, o le masani lava o le faʻaaogaina o vitamini ma minerale e pagatia, talu ai o le tele o meaʻai e le o faʻamaunuʻu, pe o loʻo faʻaumatia i se vaega itiiti, e tele meaʻai e ulu atu i le tino i le le lava o mea. O le le lava o vitamini ma isi mea e faasolosolo lava ona afaina ai le soifua maloloina ma le matagofie.
O le mafuaaga lena e matua taua ai le paleni o lau meaai, ia mautinoa o loʻo i ai ipu ma mea uma e tatau ai.
Paʻu o le oloa lelei mo lenei mea. Ma mo i latou oe fai mai latou te le fiafia i le kapari, e mafai ona ou ofoina atu ia te oe e kuka ni meaʻai suamalie ma le gaogao. O lenei susu e le tuua ai se tasi e leai se mea.
E sili atu ...

Paʻu i le Lemon Honey Marinade

O le salu o se mea maloloina lelei. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e manaʻomia, vitamini ma elemene, lea e matua manaʻomia mo le faʻatinoina lelei o le tino. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le elekone e fesoasoani e faatumauina ai le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le galuega o le ate, fesoasoani e faʻamamā le tino, faʻaleleia le vaai ma puipuia ai le puipuiga, fesoasoani i le tino e faʻataʻi faʻamaʻi i le taumalulu-taumalulu.
E le o tagata uma e fiafia i le pauka, ae e ono tupu mai lenei mea aua latou te lei maua se fua talafeagai. O le tofo o le pumpkin e televave ma, afai e te setiina se sini, o le a mautinoa lava e te maua se fua lea o le a tatalaina ai le patuki mai se kesi fou ma avea ma au oloa e sili ona e fiafia i ai.
E sili atu ...

Pulu le falaoamata e aunoa ma ni gaosi

Mea:

Kuka:
Oti le elekeni i ni tamai cubes / cubes.

Fufulu ma mamago vine ma se solo.

Liligi i totonu o le pusa sina tamaʻi fualaʻau manogi, tuʻu le pauka iina. Faʻamalosi i taimi uma, kuka mo le 2-3 minute.

Ona sasaa ai lea o vine, tuufaatasi.

Sasaa sina vai laitiiti, ufiufi ma kuka mo le 15 minute.

Faaopopo sina masima ma 1-2 laulau punetini o le meli. Taofi le vevela vevela mo le 2-3 minute ma aveese mai le vevela.

Aʻo leʻi tautua, e mafai ona e fufuluina i ni fatu nutimomoia po o niu. E sili atu ...

Laʻau o fualaau aina ma le uka i se kuka taofi

Mea:

  • Ola pepe
  • Paʻu
  • Tomato
  • Aluga
  • Kāreti
  • Suamalie
  • Meaʻai

Kuka:
E tipi le fusi tiʻi i totonu o ni nai pusa, e pei o mea e totoe.

Faʻaofi mea uma i totonu o se falaoloa multicolo, masima e tofo ai, faʻaopoopo mea manogi.

Liligi i totonu o le lua teaspoons o le suauu manogi ma sina vai i totonu o le vao, tapuni le tapuni ma faʻaofi le polokalame "Stewing" mo le 50 minute. E sili atu ...

Paʻu o le palu ma fasi meaʻai

Mea:

Kuka:
Taʻu le paukini ma le faʻafefe.

Suauu aano o manu seia faʻasua ma pasi atu i le suʻi meaʻai. Laititi miti ma faʻafefiloi 1-2 fuamoa i totonu.

Otioti le aniani i ni afa mama.

Grate le sisi.

Faʻuʻu le fomu ma le pata, tuʻu se fasi elekisi, masima. Tuu le fasi meaʻai i luga o le uka, ona avea lea o se laulau o le sipisi ma le sisi, ma toe avea ma le pauka.
Sasaa vai i totonu o le ele.

Tuu le pusa i totonu o le ogaumu ma tao i le vevela i le 180 tikeri mo le itula. E sili atu ...

Zrazy iʻa faatasi ai ma millet groats

Mea:

Kuka:
Saunia ni iʻa miti mai soʻo se iʻa fusi, aniani ma karioti.

Suauu mili.

Faʻafefila i le millet ma ni aano o manu, faaopoopo se fuamoa se tasi, uʻu le fasi moa. Tofo e tofo ai.

Faʻasolosolo lapotopoto mai meaʻai ma tuʻu i luga o se pepa tao. Liligi sina vai laitiiti i totonu o le apa ina ia aua le minoi le zrazy.

Pipi le umu i totonu o le ogaumu seia oʻo i le kuka. E sili atu ...

Pumpkin Puree Soup

Mea:

Kuka:
Uu le uka ma kāloti, tipi i totonu o ogalaau lapoa ma tuu le kuka seʻia oʻo ina vaivai.

A faʻamalūlū fualaau faisua, faʻafefe i latou i le mea e gaosia ai le paluga lea na kuka ai.
E sili atu ...

Salu ma le Carrot Salad

Mea:

  • Paʻu
  • Carrots laititi
  • Meli
  • Lemoni suamalie
  • Fualaʻau o fualaʻau

Kuka:
Grate pumpkin ma kāloti.

Faʻasusu māmā e alu ese le sua.
E sili atu ...

Tuua Lau Faamatalaga