Maʻisuka Inflammation


O le Gingivitis e taʻua o le maʻi faʻamaʻi. Aumai le faʻata vavalalata ma tilotilo i ou tino. E mama lanu piniki? O se faailoga lelei lea.

Ae afai e mumu le tino o le pulu (aemaise lava le "tafatolu" i le va o nifo) ma foliga fulafula, masalo o le gingivitis lea. E ui e naʻo le fomaʻi e tatau ona saʻo 100%.

E tele mafuaʻaga mo le atinaʻe o le mumū. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavalevalea pe a tausia nifo. Po o le le naunau o le toatele e alu i le fomaʻi i le taimi ma togafiti le pala. Ae o gums e mumū i le mea muamua. O le maʻisuka (so o se ituaiga) e faatatau i faʻamaʻi e fesootai tuusaʻo ma gingivitis.

  • o le tafe toto i totonu o masini mūmū ua faʻalavelaveina,
  • o le salivation e masani ona faʻaititia, ona aʻafia ai lea o siama leaga i le gutu,
  • nifo enamel suia suiga faʻapitoa,
  • puipuiga vaivai.

E foliga mai o le tausiga ma le faaeteete o ou nifo ma le paʻu o le a le fesoasoani i taimi uma e aloese ai mai le gingivitis i le maʻisuka - vave lava e mafai ona tulai mai lenei maʻi ma atiina ae ai.


E mafai ona maua e le maʻisuka le 'ai o laʻau? O a aoga aoga ma o iai se faʻaleagaina?

O le a le ASD-2, o le a lona aafiaga tulaga ese i le tino, ma o a faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina?

E faʻapefea ona avea ma nifo nifo? Puki keke - fualaʻau, fautuaga ma togafiti.

Toe i totonu o mea

E ese le matautia o lenei mea?


I lona lava - toetoe lava a leai. O le mumusu e masani ona afaina ai na o gom, e le afaina ai ponaivi avae. O se faailoga lea e le o mea uma e tatau ona faatulagaina. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka e leai ni faʻamaʻi faigofie ma vaivai. O le mea lea, o le gingivitis e manaʻomia ai le gauai a le tagata maʻi ma lona fomai nifo.

I tulaga e sili ona ogaoga, o le a pauu ai nifo. Afai e le toe togafitia, e vave ona faigata i taimi o maʻi. Ma o lenei ua avea ma se faafitauli ogaoga - totoga o le toto, o latou laʻau, nifo nifo (e faigata tele pe le mafai ona faʻatau).

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ona togafitia?

E tatau i lau fomai nifo ona i ai se poto faapitoa i tulafono mo le galulue faatasi ma tagata maʻi suka. I le faaopoopo atu, e aunoa ma se faanatinati faʻapitoa ma faailoga faʻapitoa, e tatau ona faia uma togafitiga o nifo e taui ai le maʻi.

  • Aveesea o teu i luga o nifo (latou te faaosofia ai le mumū o gom). Na o se fomaʻi e faia lenei mea!
  • Faʻataʻitaʻiga faʻa-fomaʻi. I lenei laasaga, ia fufulu lou gutu i taimi uma, faia ni tusi talosaga mo gom. Mo lenei mea, decoctions ma infusions o laau poʻo totogifuapauina, faʻapea foi togafitiga faapitoa e faʻaaogaina.


Kāreti - e fiafia pe faʻaleagaina? I le a le ituaiga e sili atu ona lelei ai le 'ai o kāloti ma o le a le vitamin e tumu i?

O le a le mafuaʻaga o le faʻaalia o le maʻisuka faʻamaʻi? Faʻafefea ona togafitia ma faʻapefea ona aloese?

O Stevia o se vaovao o le meli ma o se suamalie lelei tele. Faʻaaogaina o mea totino o se fatu tulaga ese

Toe i totonu o mea

Puipuia o le maʻisuka

  1. O le pulea ma le faʻaeteete o le suka o se tasi lea o fua. O le maʻisuka faʻatupeina o le pito maualalo lea o faʻafitauli, e aofia ai i le fuafuaga o nifo.
  2. Auai, e aunoa ma se paie, o le tumama o nifo ma mea e pala. Mo se faʻataʻitaʻiga, na o le fufuluina o ou nifo i le maʻisuka e le lava. E taua le fufuluina o lou gutu i se taimi maeʻa pe a uma se meaʻai.
  3. E tatau ona e alu i le fomai nifo i taimi uma, e tusa ai ma le faasologa ua faatonuina e le fomai.
  4. Afai e te ulaula - lafo faʻamalosi, aua nei faʻaopoopo ni faʻafitauli.


Manatua o le gasegase carbohydrate vaivai e faigata ona togafitia i fomai nifo. O le mea moni e faapea i le maʻisuka o le faʻailoga o le tiga e faʻaititia. Ma latou vaivai vave. Ona nofo ai lea i le nofoa o le fomai mo se taimi umi e le aoga. O lea vaʻavaʻai atu i ou nifo ma lou laʻau - o le a faʻaopopo i lou soifua maloloina.

E mafai ona e filifilia le fomaʻi saʻo ma faia se tofiga i le taimi nei:

Auala e tau ai se malulu ma le maʻisuka

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, soo se malulu e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia. O le mafuaaga lena latou te manaomia ai a latou togafiti vave ma faʻapitoa, ae le o le aisa kulimi. E na o le pau lea o le a fesoasoani e faatumauina le tulaga o le ola maloloina i le maʻisuka i se tulaga lelei, ma, o le mea lea, o le a maua ai se avanoa e taulimaina ai le faʻamaʻi lava ia. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

E uiga i le maualuga o le suka ma isi auiliiliga

O le mea lea, talu ai e oʻo lava i le aupito sili ona taua i le taimi muamua e tilotilo ai le malulu e mafai ona mafua ai faʻafitauli, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono, e pei o laʻau. Aemaise lava, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le mataʻituina pea o le fua o le kulukose i totonu o le toto. E tusa lea ma le fuaina o lenei faailo i le tolu i le fa itula.

Afai o le malulu ma le maʻisuka eoʻo mai ma se fua o le kulūkose maualuga tele, ona tatau lea ona e faʻaaogaina, ia mautinoa ia faʻaaogaina i ni sipuni laiti:

  • vai
  • mea e inu e leai ni suka ma faʻi.

E manaʻomia i taimi uma le puleaina o mea taumafa ma meainu e faʻamalosia e faʻaopopo atu i tulaga masani mo le maʻisuka. O lenei mea e mafai ai ona faʻamaonia pe faʻapefea ona aʻafia le tino o le tagata i meaʻai ma meainu e pei o oranisi. I le avea ai o se vaega o le faamaʻi, o le tino o le tino ua gaosi lemu ma gaosia le inisalini. O lenei mea mulimuli e taʻitaʻia ai le hyperglycemia.

O le tau faasaga i ai ma togafitiga o le tino e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a se tagata tomai faapitoa.

Toeitiiti lava a manaʻomia i taimi uma ni faʻalavelave faʻapitoa o le inisalini, faʻatonuina. O nei mea e le gata o se pupuu, ae o isi foi sauniuniga. E fautuaina i latou ia faia i le tolu i le fa itula, faʻapea foi le pineapple.

E taua le manatuaina o tikeri uma o le vevela pe a uma le 37.5 e manaʻomia le faateleina o le fua o le homone e 20-25%. E naʻo le tulaga lenei, o le masani ai ma le maʻisuka masani o le a faʻagata le tumau.

E uiga i foliga o le setete

O le malulu masani ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua o loʻo i ai ona lava uiga. O le a tonu tonu lava? Muamua lava, i le faʻavae o le malulu masani, i le amataga lava, atonu e le lagona e se tagata le fiaai. Ae ui i lea, e matua taua lava le 'ai i se mea - o le a faʻavave vave le togafitiga ma sili atu ona sao. O le maʻisuka e mafai ona filifilia meaai e faʻavae i luga o lana maʻisuka maʻisuka.

I le maualuga o le vevela, vomiting, poʻo le manava ita, e tasi le ipu vai e tatau ona faʻaalu i itula uma. I lenei tulaga, e sili atu le inu vai ma faia i si tamai sipuni mo le itula. I le tulaga o le faʻaleleia atili, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu i le 15 kalama o gaʻo i le 60 minute:

  1. afa o ipu o fua o le pata i fualaau aina suamalie masani,
  2. se fua itiiti o fua.

O le mea lea, o le togafitiga o le a atoatoa, ae o le a le fualaau e faʻaaogaina?

O nisi o vailaʻau o le OTC e talafeagai lelei mo le maʻisuka. E ui i lea, e taua le faʻamautinoa o meaʻai e maua ai le maualuga o le kulukosese e le faʻaumatia. O lo o matou talanoa e uiga i vavao o le tale, malulu, gasegase vave, ogaoga o le opolo ma le tele o isi. I nai tuusaunoaga, e aofia ai le tele o suka, ma o le a le talafeagai mo le malulu masani o le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le lisi o vaega o le vailaau faʻasaina ina ia iloa ai pe iai le suka.

Afai ei ai ni masalosaloga, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi ina ia lelei le togafitiga. E le gata i lea, pe a mulimuli le malulu ma le atinaʻeina o le maʻisuka ma tuʻuina atu, i le faaopoopoina, i le maualuga o le toto maualuga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e pei oi latou o loʻo i ai meaʻai e tatau ona alofia.

E mafua ona o latou mafai ona faateleina le maualuga o le toto o le maʻisuka e sili atu.

I mataupu o loʻo i ai i le maʻisuka ni faʻamaoniga e pei o le:

  • puupuu le manava
  • tiga o le pusa
  • manogi manogi o le acetone mai le vevela o le tautala,
  • manava ma vili mo le silia ma le ono itula,

ma e leai foʻi se faʻaleleia atili o le soifua maloloina pe a mavae aso e lua, e fautuaina e valaʻau se taʻavale.

I le tulaga lava lea e tasi, pe a fai o suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le ketone bodies i le urine, ma le maualuga o le kulukose pe a maeʻa faʻatatauga e tolu (sili atu i le 13.9 mmol i le lita) poʻo le maualalo (lalo ifo o le 3.3 mmol i le lita), e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se lōia. .

O le a le gingivitis, ma aiseā e tupu ai lona atinaʻe i le maʻisuka?

Goto hormonal hypertrophy, po o maʻitaga pepe. O le Hormonal gingivitis o se gaioiga maualuga o gums i microbes o loʻo maua i le pusa. O le faʻamaʻi e masani lava ona maitauina i tamaitai i le taimi o le maitaga, e masani ona masani i le taimi o le matua ma le misa. I le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, o le faateleina o le maualuga o le estrogen ma le gaserone e mafua mai i suiga o le hormonal, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi i le taimi ua tuanai, e faia ai se matafaioi. I lalo o le aafiaga o nei hormones, o le vevesi o le mea o le pulu, o le a faateleina, ma mafua ai le tali atu o le mumusu i le papa.

Hormonal gingivitis e amata i liona o le itu taufaʻivaʻa ma le faʻasalalauga faʻapitoa ma e masani ona matauina i le masina lona lua o le maʻitaga. O le Gingivitis e faʻaalia i le hypremia ma le edema o le gums, aemaise lava le papalisi o mea faʻapitoa, ma le tiga o le itu taufaʻivaʻa. O gums i luga o le palpation e tiga, e faigofie ona mu. O le faʻamaʻapeʻaina o nifo i totonu o fafine maʻitaga e masani ona mafua ai le taoto, lea e mafua ai le le lava o le tausiga o le tino. O le faateleina o le gasegase o le microbial e mafua mai i lenei mea ua faateleina ai le faʻaalia o gingivitis.

Hormonal gingivitis faigofie faʻafetaui i le fale. E aofia ai le tausia lelei o le tautala, le faʻasolo o le nifo. Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i le faʻavavevave o le faʻamautuina o le faʻasalaga faʻasalalau pe a uma le fānauga poʻo lona faʻasalaga faʻapitoa. O nisi taimi o faʻamaoniga o le gingivitis e tumau mo se taimi uumi, lea e oʻo atu ai i le gum fibrosis, latou te avea ma lanu mumu mama. I nisi fafine maitaga, e mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga i le lotoifale i le lotoifale, e oʻo atu ai i le fausiaina o le pululoloma pyogenic. O mea e sili atu ona leaga o le tino ma le totogo e pei o le tuputupu ae ua fiafia.

Hormonal gingivitis

Gingivitis maʻi.

O le maʻi suka - O se faʻamaʻi pipisi masani e aafia ai le 1-3% o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o Amerika, i latina Latina Amerika o le maualuga o le maʻisuka e sili atu le maualuga ma oʻo atu ile 15-20%. O le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini (ituaiga I o le maʻisuka) poʻo le solia o lona gaogao e fulu (ituaiga II o le maʻisuka), lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O faʻaaliga o le maʻisuka e aofia ai le hyperglycemia, glucosuria, polyuria, polydipsia, tigā, mea mamafa poʻo le gau o le mamafa, vaivaiga, faʻaitiitia le tino vaaia ma le paʻu o le paʻu, faʻateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi, gutu pala, lagona mu i le laulaufaiva, gingivitis faifai pea. E masani ona matauina faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻatoʻilaloina o vaʻa tetele ma vaʻaiti.

Faʻaaliga o gingivitis faʻalagolago i le ogaoga o le maʻisuka. Faatasi ai ma le le atoatoa o le togafitiga o le maʻisuka, o le maualuga o le tafaoga ma le vaega tumau o gums e tupu. O le mea o loʻo i luga o le tino ua i ai se laumei vaivai, o le lanu mumu, o nisi taimi e puna malie. O le pito o le gums o se taunuuga o le hyperplasia e avea o se mea faʻapitoa poʻo le papilipo-nodular. O le tuputupu aʻe e mafai ona i ai i luga o se lautele lautele poʻo le iai foi o se mea. O le gutu gutu, o se manogi manaia pe a manava, faʻaleagaina le ponaivi afuafua ona o se mea e masani ona masani ai. Gingivitis i le maʻisuka e faigata ona togafitia pe a maualuga le kulūkose maualuga. E mafua lenei mea i se suiga i le natura o le faʻaleagaina o le gasegase o vevela. O le manuia o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le tausia o le oral veve, ma tumau i le maualuga o le kulukose e ala i taumafa ma le suka-lowering drugs, e aofia ai le inisalini. O togafitiga togafitiga e faʻatagaina pe afai o le toto kulukose o le toto e itiiti ifo i le 200 mg / dl ma o le tagata gasegase o loʻo i ai i le tulaga malulu.

Gum edema ma le hypothyroidism.

Hypothyroidism - o se maʻi e seasea ona maua, o le ata o le ata e faalagolago i le matua o le tausaga e faaalia ai, faapea foi i le umi ma le mamafa o le hypothyroidism. Afai o le le lava lelei o hormones o thyroid, aemaise lava le triternothyronine ma le thyroxine, e aliali mai i le taimi o le laʻititi, ona amataina ai lea e le tamaitiiti o le cretinism. O ona foliga vaaia e puupuu lona tino, o le toe foi i le mafaufau, o le ulu tele lava, o le tuai ona fai, micrognathia o le auvae pito i lalo, fula o laugutu ma laulaufaiva. Tusa lava pe o le a le matutua na tupu mai ai le maʻi, matagogo, paʻu o le paʻu ma le lanu samasama, lauulu lauulu, faʻalauteleina le lagona lelei i le malulu, moe mago. I tagata matutua ei ai le hypothyroidism, o se foliga le malie, foliga le faaaloalo, gau o le mata, faaitiitia le mafaufau ma le mafaufau, ma ua maualuga le maualuga o le cholesterol. O se faailoga masani o le edema soft tissue, lea e sili atu ona faalauiloa i luga o foliga, ae maise lava i mata. E mafua mai i le faʻaopoopoga o le suavai i le gaʻo oona.

I luga o le palpation, o le thyroid gland e masani ona i ai ni lanu masani, ae mafai ona faalautele. Faʻalautele lau vevela ma le hypothyroidism e mafua i le faʻaaogaina o le lymphocytic autoimmune (Hhatimoto's thyroiditis). I lenei faʻamaʻi, o le siama glandular e faasolosolo malie ona suia e lymphocytes.

Hypothyroidism e mafai foi ona faailoa mai o se liona o le ooto tautala. Macroglossia ma macrocheilia e tele lava ina matauina, e faigata ai le tautala. Ua faʻateleina laʻau, ua i ai se lanu piniki enaena ma se mea e tutusa lelei. Edema e atiina ae i luga o le pito i luga o le fale ma le umi o le alofilima. Faʻatasi ai ma le luama edema, o gums ua mumu, paʻu ma pisapisao lemu. Togafitiga mo faʻamaʻi pipisi i le hypothyroidism e faalagolago i lona ogaoga. Faatasi ai ma le gaogao vaivai, e mafai ona e faatapulaʻaina oe lava i le tausiga o togafiti, ae o le faaitiitia o le faʻailoa i le maualuga o hormones thyroid e faʻaitiitia ai faʻamaʻiga faʻainitaneti ma faʻalauiloa o le maʻi, e tatau ona faʻatulagaina togafitiga e suia ai le sodium levothyroxine.

O le a le umi, o ona eseesega mai maʻi faʻasolosolo

Ole taimi masani e masani ona fenumiai tagata e aunoa ma ni aʻoga faʻapitoa maʻi faʻasolosolo, o lenei faʻamaʻi e ufiufi ai foi fusi o loʻo siʻosiʻo i le nifo, ae e maua eseese. E i ai ni eseesega e mafai ona fesoasoani ia te oe e iloa ma fuafua le eseesega i le va o ni faafitauli nifo nifo.

  • O le periodontitis o se mea e le lelei ai, o le mea lea pe a atiina ae, o foliga e foliga mai e le mautonu, e lagona ai le tiga. O faʻafitauli faʻapitoa e faʻaalia pe a maitauina le gaioiga o le vavave i totonu o masini, o lona uiga, e leai se afaina e iloagofie i le taimi muamua o le atinaʻeina o lenei maʻi.
  • O le periodontitis e atiina ae i le tele o aso, o le tele o faailoga o le faamai e toetoe lava o taimi uma e faalauiloa ai. O maʻi faʻasolosolo faʻafuaseʻi e tupu malie, o faʻalavelave i totonu o fusi o le nifo ma le faʻalauteleina o masini e atiaʻe mo le tele o vaiaso ma masina.
  • Faʻasolosolo taimi faʻapitoa, e mafai ona e gauai atu i le le maalofia o nifo, o foliga mai o vaʻa. Faʻasolosolo taimi, o faʻamaoniga e pei o le faamaligi toto mai maʻi ma le tiga toetoe lava o taimi uma e muamua mai.

E faapefea ona fesoʻotai le vavao ma le maʻisuka

E masani lava, o le ulavaʻa e faia se faʻamamaina, puipuiga, ma le amataina o meaʻai. A oʻo ina faʻalavelave mea o loʻo i le glucose ma elemene, o le aofaiga o sea elemene e pei lysozymee nafa ma le puipuia o tisipese o le vailaau tautala mai le microflora pathogenic.O lona uiga, o le mucous membrane e maua ai se faʻafitauli faʻapitoa i siama eseese ma faʻalauteleina ai le gaioiga o faigamalo i lalo o le faatosinaga a le mea sili ona taua. E i ai foi se faʻalautelega lautele i le maualuga o le fulufulu fulufulu, lea e aʻafia ai le atinaʻeina ole taimi.

O fea fua e faʻatagaina ma o le a le mea e fautuaina e tatau ona faʻaaoga? Faitau atili iinei.

E tatau i tagata maʻisuka ona manaʻomia soupeti ia latou meaʻai? O fea o le a sili ona aoga? Recipes, tips.

Faailoga ma faʻafitauli faigata

O faʻamaoniga autu o le faʻaauau i maʻi e maua i le maʻisuka ei ai a latou lava uiga taua. O le mumusu e masani lava ona amata i le gingivitis, o lona uiga, faatasi ai ma maʻi o le susu, o loo faaalia i faailoga nei:

  • Le filo ma le mumu o le pusa mea.
  • Mulimuli ane, o faʻamaʻi tiga ma gasegase ogaoga o gums ua faaopoopoina.
  • Afai o loʻo maua foi e le tagata gasegase le polyneuropathy o le maʻisuka, o lona uiga o le tiga o le gums e faʻaalia ma le loloto ma e matua aʻafia ai le soifua manuia lautele o se tagata.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e vave amata ona tupu vave le taimi muamua ma i le taimi e tasi, o le maʻi e mafai ona vave oso lemu. O lona uiga, o loʻo atinaʻe faʻafuaseʻi, o togafitiga faʻapitoa e leai se faʻamalologa faʻapitoa. O le tulaga o le vavae o le oral vevela e mamafa pe afai e le gauai le tagata maʻi i le tumama, ulaula, meainu.

Recipes mo keke kuki e manaia e tagata uma. Faitau atili i lenei tusiga.

E i ai sou masalosaloga muamua? O le a le mea o aofia ai i le uluai suʻesuʻeina o le maʻisuka, o a suʻega e manaʻomia ona pasia?

Togafitiga ma le puipuiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka

E tusa ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga o le endocrinologists, o le taimi e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo o le faʻavasegaina o toto o mea toto. Ina ia ausia lenei mea, e tatau ona e tausia pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fualaau ma meaai.

  • Asiasi i lau fomaʻi alofilima ia sili atu faalua i le tausaga. Afai ei ai ni faʻasalaga faʻapitoa i totonu o le oral mouth, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.
  • E tatau ona faʻalogo i taimi uma i le tumama o le tino. O lona uiga, e tatau ona faʻamama pe fufulu ou nifo pe a uma ona 'ai. I le avea ai ma sui soʻo, e sili ona lelei le faʻaaogaina o teuteuga o laau. Tomai e fautuaina le faʻaaogaina o falala ma mea faʻapipiʻi laau e faʻavae i luga o le chamomile ma le sage.

O le filifilia o fualaau mo le atinaʻeina o le periodontitis e faia mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua mai i le ogaoga o faailoga o le falemaʻi, o le maualuga o le maualuga o le toto toto, tausaga. O nisi o fomai nifo e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Urolexan, o isi o loʻo faʻamatalaina togafitiga o le okesene ma le massage. Oʻuga lelei e tupu pe'ā faʻaaoga le electrophoresis ma se fuainumera o le inisalini.

Maʻisaga Faʻamatalaga: Puipuiga ma Togafitiga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Afai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e le lelei le togafiti poʻo le le pulea, o lona uiga o le suka o le toto o le tagata maʻi o le a tumau pea nai lo le masani. I lenei tusiga, tatou te le mafaufau i se tulaga lea, ona o togafitiga le talafeagai, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i se isi itu, e maualalo tele. E taua lenei mea o le "hypoglycemia." Faʻafefea ona puipuia, ma afai ua uma ona tupu, pe faʻapefea ona taofi le osofaʻiga, e mafai ona e mauaina i fafo. Ma lalo o le a tatou talanoaina po oa ni faʻafitauli o le maʻisuka e tulaʻi ona o le toto maualuga.

O faʻafitauli o le maʻisuka ona o le maualuga maualuga o suka e tele ma faʻagaloa.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino
  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.

O le ketoacidosis ma le hyperglycemic coma

O faʻafitauli matuia o le maʻisuka o le ketoacidosis o le maʻisuka ma le hyperglycemic coma. Latou te atiina ae pe a le maualuga le suka a le tagata maʻi, ae maualuga tele. Afai latou te le togafitia faʻamalosi i se falemai, o le a vave lava ona oʻo atu i le leai o se malamalama ma le oti. Faitau atili faʻamatalaga:

  • Tetoacidosis o le maʻisuka.
  • Faʻasologa faʻamaʻi.
  • E faʻafefea ona togafitia le malulu, vili ma le manava e puipuia ai faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka.

O le a le ketoacidosis o le maʻisuka, o le hyperglycemic coma ma metotia mo le puipuia o ni faʻafitauli matuia - e tatau ona iloa e le maʻisuka uma. Aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foʻi ma tagata matutua ua maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Afai o le tulaga ua oʻo mai i le tulaga e tulaʻi mai ai ni faʻalavelave faʻafitauli, o le a tatau i fomaʻi ona tauivi malosi ina ia "pamu" le tagata maʻi, ma o le maualuga o le soifua maloloina e matua maualuga lava, e 15-25%. Ae ui i lea, o le toatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le atoatoa ma maliliu muamua ae le mai i se gasegase, ae mai faigata masani. O le mea moni, o nei faafitauli i gaʻo, vae ma mata, lea e tuuto i ai lenei tusiga.

Faʻaiʻuga faʻafitauli o le maʻisuka

O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka e tupu pe afai o se faʻamaʻi e le lelei pe le lelei ona togafitia, ae e le lava le leaga mo le ketoacidosis poʻo le hyperglycemic coma e tupu. Aisea e lamatia ai faafitauli o le maʻisuka masani? Aua latou te atiae mo le taimi nei e aunoa ma ni faailoga ma e le afaina ai. I le leai o ni faʻafitauli le lelei, o le maʻisuka e leai se mea e faʻamalosia ai le togafitia ma le faaeteete. Faailoga o faafitauli o le maʻisuka ma fatugaʻo, vae ma le vaai e masani lava ona tupu pe a tuai, ma o le tagata ua faʻaumatia i le oti, ma o le a sili atu lona le atoatoa. O faʻafitauli masani o le maʻisuka o mea e tatau ona sili ona e fefe ai.

O gasegase o le maʻisuka o loʻo taʻua o le "maʻisuka nephropathy." Faʻamatalaga o le vaai - le retinopathy o le maʻisuka. Latou te tulaʻi ona o le maualuga o le kulukose e faaleagaina ai tamai toto ma toto tetele. E tafe le toto i totoga ma sela, e mafua ai ona latou fiaaai ma faʻaumatia. Faʻaleagaina le faʻalavelave faʻalavelave masani - o le neuropathy o le maʻisuka, lea e mafua ai le tele o ituaiga o faʻamaoniga. O faafitauli o le lapisi i le maʻisuka o se tuufaatasiga o le fesuiaiga o toto toto e fafaga ai vae vaivai i le gasegase o le namu.

Faitau faʻamatalaga auiliili:

  • Maʻisuka Nifropathy
  • Matelaina o le maʻisuka
  • Mateʻo le neuropathy
  • Le tiga o le vae i le maʻisuka: o le a le mea e fai

O le nephropathy o le mafuaaga autu lea o le toilalo matuia. O le maʻisuka e aofia ai le tele o "tagata" o nofoaga autu o le dialysis, faapea foi ma fomai tipitipi oe faia fatuga fatuga. O le retinopathy o le maʻisaga autu o le tauaso i tagata matutua o le galulue i le lalolagi atoa. Neuropathy e maua i le 1 mai le 3 tagata gasegase i le taimi o le siama o le maʻisuka, ma mulimuli ane i le 7 mai le 10 maʻi. O le faafitauli taatele e mafua ai ona leai se lagona i totonu o vae. Ona o lenei mea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le lamatiaga o le manua o le vae, o le gangrene mulimuli ane ma le tosoina o pito pito i lalo.

O le nephropathy ma le retinopathy o le masani lava e le mafua ai ni faʻamaoniga ao le i mafai ona suia. Afai e oʻo atu le toilalo i le mea mulimuli, ona tatau loa lea ona alu le tagata maʻi suka mo le faʻamalosi o le ola mo le ola pe saili mo se avanoa e fai ai se gaosiga fatu. Ae peitaʻi, e le mafai ona taofi le vaʻaia o le vaai e ala i le tuʻuina atu o le photocoagulation o le retina ma se togafitiga maeʻaeʻa o le maʻisuka. E ui e toaitiiti tagata e puleaina e toe faʻafoʻisia atoatoa le faʻaaliga. O le tala sili ona lelei, o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona toe faʻafouina pe a lelei le pulea o le suka. Mulimuli i se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka polokalama. Faitau foi le tusiga "O sini o le tausiga o le maʻisuka. O le mea e faʻamoemoe pe a toe foʻi mai le suka toto i le masani. "

O le maʻi suka e le gata ina afaina ai, ae tele foi toto toto, e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis. O se taunuuga o lenei mea, e mate ai le maʻisuka mai le fatu fatu poʻo le taʻavale 10-30 tausaga muamua atu nai lo le mafai. E le gata i lea, o poloka o vaʻa tetele ma atherosclerotic plate e taʻitaʻia ai le manaʻoga e vavae ese vae. O le mea e lelei ai, e moni lava le faʻagesegese o le atinaʻe o le atherosclerosis. E tatau ona e mulimulitaʻia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se polokalame ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, mataʻituina ma le totoʻa lou suka toto, faʻapea foʻi ma le toto ma le cholesterol.

  • Atherosclerosis: puipuiga ma togafitiga. Atherosclerosis o vaʻa o le fatu, faiʻai, pito i lalo.
  • Puipuia o le fatu ma le taʻavale. Faʻamatalaga o aʻafiaga ma auala e faʻaaogaina ai.
  • E faʻafefea ona togafitia le maualuga maualuga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faamai pipisi

I le tusiga o aso nei, tatou te talanoaina ai faʻafitauli masani ole maʻisuka e mafua ona o le toto maualuga. O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona faʻaalia, e le o ni taunuuga o le maʻisuka, ae o loʻo aʻafia ai. O le a tatou suʻesuʻeina po o fea faʻamaʻi faʻamaʻi e sili ona taatele i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻapuupuu le faamatalaina o latou puipuiga ma togafitiga.

E pei ona e iloa, o le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻaaogaina lea o le tino puipuia o le tino. E osofaia ma faʻaumatia ni pauna peta pancreatic e maua ai le inisalini. E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona osofaia osofaʻi a le autoimmune i isi gaʻo e maua ai hormones eseese. I le maʻisuka ituaiga 1, o le puipuiga o le tino e masani ona osofaia ai le lauroid gland "mo le kamupani", o se faafitauli mo le tusa ma le ≥se tagata maʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o faʻamaʻi o le autoimmune o sulu, ae o lenei tulaga lamatia e maualalo tele.

O tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona tofotofoina o latou toto mo hormones o le thyroid pe a ma le tasi i le tausaga. Matou te fautuaina le faia o se suʻega toto e le gata mo le hormone stimulating thyroid (thyrotropin, TSH), ae siaki foi isi hormones. Afai e tatau ona e taulimaina faafitauli i lau thyroid gland ma le fesoasoani o papa, e le tatau ona faʻamautuina o latou fua, ae o vaiaso uma 6-12 e tatau ona fetuutuunai e tusa ai ma taunuuga o le toe faia o suʻega toto mo hormones. E le gata i lea, ia faʻaopoopoina se taumafataga e maualalo-carbohydrate ma se taumafataga e le faʻaaoga ai le kuluteni e faʻamafanafanaina ai lau tino. O le a se meaʻai e leai ni meaʻai - faigofie ona maua i le Initaneti.

O faʻamaʻi faʻatasi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 o le maualuga maualuga o le maualuga, faʻafitauli i le cholesterol toto ma le gout. O le polokalame o le maʻisuka ituaiga 2 tatou te vave faʻasaina le toto toto, faʻapea foʻi ma le toto ma le cholesterol.

Laʻu Meaʻai Maʻavaʻa

O le faʻavae o la tatou ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o togafitiga o togafitiga o maʻisuka o se taumafataga maualalo maualalo. E talitonuina e faʻaleleia ai mea o loʻo i totonu o le uric acid i le toto. Afai e te mafatia mai le gout, e mafai ona sili atu le leaga, ae peitai, o aoga o gaioiga tatou te fautuaina mo le togafitia o le maʻisuka e sili mamao atu i lenei lamatiaga. Ua manatu e faapea o faiga nei e mafai ona faʻaitiitia ai le gout:

  • inu tele suavai ma teasbal teas - 30 ml o le vai i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi,
  • ia mautinoa e te 'ai le fiva e ui lava i se meaʻai laiti-kapiti
  • aloese mai meaʻai leaga - falai, ulaula, mea e leʻi maeʻa,
  • ave vioxidants - vitamini C, vitamini E, alpha lipoic acid ma isi,
  • ave palatini magnesium.

O loʻo i ai faʻamatalaga, e leʻi faʻamaonia aloaia e le o le meaʻai e 'ai le' ai, ae o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le tele o inisalini e faʻasalalauina i totonu o le toto, o le sili atu foi ona leaga le fatu o gaʻo i le toto, ma o lea e faʻapupula ai. I lenei tulaga, o le a le afaina, o le maualalo o le carbohydrate o le a le afaina, ae aoga tele mo le gout, aua e faʻavasegaina ai le maualuga o le insulin. Punavai o lenei faʻamatalaga (ile Igilisi). E faʻamaonia ai foi e le masani ona faʻasolosolo pe a fai e te le 'ai fua, aua o loʻo i ai se suka taua e ono afaina ai - fructose. Matou te augani atu i tagata uma ia aua neʻi 'ai meaai o le maʻisuka lea e aofia ai le fructose. E tusa lava pe le faʻamautuina le manatu o Gary Taubes, o le maʻisuka ma ona faʻafitauli masani, lea e fesoasoani ai le taumafa maualalo o meaʻai e 'alofia, e sili atu le lamatia nai lo le gout.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

Mateʻo le neuropathy

Afai o se tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e le lelei ona togafitia ma e maualuga le suka o le toto, e faʻaleagaina ai neura ma faʻavevesi ai le amio o aʻafiaga nasu. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka. Malosiaga e faʻaaogaina faʻamaoniga mai le tino atoa i le faiʻai ma le taulaʻau, faʻapea foʻi ma faailoiloga mai le tua. Ina ia oʻo i le ogatotonu, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le toe, o se manaʻoga o le namu e tatau ona alu i se auala umi. I luga o lenei auala, o neura e maua ai le meaʻai ma le okesene mai i nai toto laiti e taʻua o capillaries. O le faateleina o le toto suka i le maʻisuka e mafai ona faaleagaina ai capillaries, ma o le toto o le a taofia le tafe atu i ai. O se taunuuga o lenei mea, o le a mate se vaega o le neura, o le a vaelua le filifili ma o le a le mafai ona oʻo atu i le itu e lua.

O le neuropathy o le maʻi e le tupu vave, aua o le numera o neura i le tino e sili atu. O se ituaiga inisiua, lea e mafua mai ia i tatou i le natura. Ae peitai, pe a faaleagaina se vaega patino o neura, ua faaalia ai faailoga o le neuropathy. O le umi o le namu, o le tele lava o faafitauli o le a tulai mai ona o le toto maualuga. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai o le neuropathy o le maʻisuka e masani ona mafua ai faafitauli ma le lagona lelei i vae, tamatamailima, ma le le atoatoa i alii.

O le leai o se lagona atuatuvale i vae o le mea e sili ona matautia. Afai o le maʻisuka taofi le lagona o le paʻu o ona vae i le vevela ma le malulu, o le mamafa ma le tiga, o lona uiga o le aʻafiaga o le manua o le vae o le a faateleina le fiaselau taimi, ma o le a le gauai atu le gasegase i le taimi. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai le vavaeina o vae pito i lalo. Ina ia aloese mai lenei, aʻoaʻo ma mulimuli i tulafono mo le tausiga o le maʻisuka. I nisi o tagata gasegase, o le neuropathy o le maʻisuka e le mafua ai le le mautonu o le popole, ae o le paga o le tino, tingling ma lagona mu i totonu o vae. Faitau le "O le maʻi o le maʻi suka - Le Mea e Fai." I se auala, e lelei tele, aua e mafua ai ona togafitia le maʻisuka.

Tusa o maʻi suka ma faʻaaliga

O le retinopathy o le maʻisuka o se faafitauli i mata ma mata e tupu ona o le maualuga o le suka o le toto. I tulaga ogaoga, e mafua ai le leai o se faʻaaliga poʻo se tauaso atoatoa. Talu ai ona o le retinopathy o le maʻisuka, o le sefulu ma afe o tagata o loʻo galulue i tausaga e tauaso i le lalolagi atoa i tausaga uma.

O le mea pito sili ona taua, o le maʻisuka, o se paʻu mataʻutia i le faʻaaliga poʻo le tauaso atoatoa e mafai ona tupu faʻafuaseʻi. I le puipuia o lenei mea mai le tupu, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e tatau ona suʻeina e se fomaʻi e le itiiti ifo i le tasi i le tausaga, ma sili atu i le tasi i le 6 masina. E lē gata i lea, e le tatau ona avea lenei mea ma se tagata poto masani o le fomaʻi mai le falemai, ae o se tagata poto faapitoa i le retinopathy o le maʻisuka. O nei fomai e galulue i nofoaga faapitoa mo le tausiga o le maʻisuka. Latou te faia suʻega e le mafai e le fomai o le falemaʻi ona faia ma leai ni meafaigaluega mo lenei mea.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona suʻeina e se tagata fomaʻi i le taimi o le suʻesuʻeina, aua e masani lava ona latou "le leoa" i le gasologa o tausaga. I le maʻisuka ituaiga 1, e fautuaina e asiasi ile fomaʻi mo le taimi muamua 3-5 tausaga talu ona amata le maʻi. O le fomai o le a faailoa mai le tele o taimi e te manaʻomia ai le toe suʻesuʻeina mai ia te ia, fuafua i le ogaoga o le tulaga o loʻo i ai ou mata.E mafai ona faia i le 2 tausaga uma pe afai e le iloa, pe sili atu foi, le retinopathy i le 4 taimi i le tausaga pe a manaʻomia togafitiga ogaoga.

O le mafuaaga autu mo le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka o le toto maualuga. O le mea lea, o le togafitiga autu o le faʻaaogaina ma le maelega o le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. O isi mea e aofia ai foi i le atinaʻeina o lenei faʻalavelave. O se matafaioi taua e faia e ala i le faamaoni. Afai o matua e maua i le maʻisuka, o le a maua ai e le la fanau se faʻafitauli tele. I lenei tulaga, e tatau ona e logoina le fomaʻi o le tino ina ia matua mataala. Ina ia faʻagesegese le leai o se faʻaaliga, e manaʻomia e le maʻisuka maʻi ona mataʻituina lelei lona toto (pe faapefea ona faia lenei mea) ma tuʻu le ulaula.

I le faaopoopo atu i le retinopathy, o isi faʻafitauli o le maʻisuka mo le vaʻai o le glaucoma ma le faʻasalaga. Glaucoma o se faʻaopoopoga maualuga i totonu o mata. Cataract - faʻafefe o le tioata (tioata). O nei faʻafitauli uma e mafai ona taʻitaʻia ai pe afai e le toe togafitia. Ophthalmologist i taimi o suʻega e tatau ona siakiina le maualuga o le mamafa o le toto ma suʻesuʻe ia tioata, ae le na o le pueina o le tupe. Faitau faʻamatalaga auiliili:

  • Matelaina o le maʻisuka.
  • Glaucoma
  • Cataract mo le maʻisuka.

Maʻisuka Nifropathy

O le maʻisuka nephropathy o se faʻalavelave o le maʻisuka i fatugaʻo. E pei ona e iloa, e gaosia e gaʻo mea faʻamaʻi mai le toto, ona aveʻese lea ma le mimi. O fatugaʻo uma e aofia ai le miliona miliona faʻapitoa, o fufulu toto ia. E tafe atu le toto ia i latou i lalo o le mamafa. O elemene filiga o le fatugafa ua taʻua o le glomeruli. I le maʻisuka, o le renal glomeruli ua faʻaleagaina ona o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto lea e tafe atu i ai. I totonu o le masini faʻapitoa, o le eletise eletise ua faʻalavelaveina, ona o aʻafiaga e aʻafia i le urine mai le toto, lea e masani lava e le tatau ona oʻo i ai.

Muamua, o le lūlū o molītini porotini o le pito sili ona itiiti. O le tele o le maʻisuka e faʻaleagaina ai fatugaʻo, o le telē e mafai ona maua i le urine le umi o le mole moletini. I le isi laasaga, e le gata o le suka o le toto, ae maua ai foi le toto maualuga, aua e le mafai ona gafatia e gaʻo le aveeseina o le tele o le vai mai le tino. Afai e te le ave fualaau e mafua ai le maualalo o le toto, o le maualuga o le maualuga e faʻavaveina le faʻaumatia o fatugaʻo. E i ai se liʻo mataʻutia: o le malosi o le maualuga, o le vave ona faʻaumatia fatugaʻo, ma o le tele foi o mea e faaleagaina ai fatugaʻo, o le maualuga o le maualuga o le toto, o le a sili atu le malosi i gaioiga o fualaau.

E pei ona atiina ae le nephropathy, o le sili atu le tele o polotini e manaʻomia e le tino ua faʻateleina i le urine. E i ai se faaletonu o le palatini i le tino, o le edema e matauina i tagata gasegase. I le iʻuga, o gaʻo e taofi le faʻatinoga. Ua taʻua lea mea o le le toe aoga. I se tulaga faapena, ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona ola, e manaʻomia ona ia faia ni faʻataʻitaʻiga masani pe faia se taotoga o le gaosiga.

I le lalolagi atoa, e fiasefulu afe tagata liliu mai i tausaga taʻitasi i faʻapitoa faʻapitoa mo fesoasoani ona o loʻo i ai fatuga fatuga ona o le nephropathy o le maʻisuka. O le toʻatele o "tagata" o fomaʻi tipitipi o loʻo aofia ai i fatuga o fatugaʻo, ma nofoaga autu o le dialysis, o maʻisuka. Togafitiga o le fatu fatu o se taugata, tiga, ma e le mafai ona maua e tagata uma. O faʻalavelave o le maʻisuka i totonu o fatugaʻo e faʻaititia tele ai le ola o le tagata maʻi ma faʻaleagaina lona lelei. O faʻamaʻi pipisi e matua le fiafia lava e 20% o tagata o loʻo feagai ma i latou, i le iuga, latou te teena ma le loto i ai, ma latou ola ai.

O se matafaioi taua i le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka i totonu o le fatugaʻo o le faʻaaloalo. Afai e mafatia matua i le maʻi o le maʻisuka, o le a sili atu la latou fanau. Ae ui i lea, afai e te tausia lou soifua maloloina i le taimi, ona aloese lea mai le faaletonu o le fatu fatu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e moni, e tusa lava pe e te maua fatuga leaga. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • Ia pulea lelei le suka toto e ala i le faia o le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka,
  • ave suʻega toto ma suʻesuʻega faʻamalositino i le 3 masina e siaki ai gaioiga gaioiga,
  • ia i ai se siaki lelei o le toto i le fale ma ia siakiina e le aunoa le toto maualuga, sili atu i le vaiaso.
  • Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka malosi, o togafitiga ma le puipuia
  • O a suʻega e tatau ona e pasia e siaki ai fatugaʻo (tatala i se isi faamalama)
  • Mateʻo le nephropathy: laʻasaga, faʻamaoniga ma togafitiga
  • Taua! Maʻi Suka
  • Renal ario stenosis
  • O le maʻisuka togafiti fatu

Afai ua atiae le maualuga o le toto maualuga ma e le mafai ona ave i lalo o le puipuiga e aunoa ma ni "kemikali", ona e manaomia lea ona e vaai i se fomai ina ia ia faatonuina se vailaau - o se inhibitor ACE po o le angiotensin-II le siaki. Faitau atili e uiga i togafitiga o le maualuga o le maʻisuka. O fualaau mai nei vasega e le gata ina maualalo ai le toto, ae e iai foi se aafiaga puipuia i fatuga. Latou te faʻatagaina oe e faʻatuai le toe faʻaiʻuga o le faʻauluuluga o tamaiti i le tele o tausaga.

O suiga o le soifuaga mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e sili atu le aoga nai lo vailaʻau aua latou te faʻaaogaina mafuaʻaga o faʻamaʻi fatugao, ae le na o le "muffle" o faailoga. Afai e te pulea lau ituaiga o maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poo le ituaiga 2 o le togafitiga o le maʻisuka ma faatumauina le tumau o le suka toto, o le a le afaina oe i le maʻisuka nephropathy, faapea foʻi ma isi faʻafitauli. O gaoioiga tatou te fautuaina e aumai ai le suka toto ma le toto maualuga i tua.

E faʻafefea ona solo i lalo toto toto

Afai e le lelei le puleaina o le maʻisuka, ona o le maualuga ole maualuga o le suka i masina ma tausaga, ona faaleagaina ai lea o puipui o toto mai totonu. O loʻo ufiufi i ni atherosclerotic plate, e faʻamafaʻititi ai le lautele o latou toto, o loʻo tafe le toto i totonu o vaʻa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava e le na o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, ae o le mamafa foi ma le leai o se faamalositino. Ona o se olaga le lelei, latou te iai ni faafitauli i le toto cholesterol ma le toto maualuga. O nisi nei tulaga lamatia e ono afaina ai vaa. Ae ui i lea, o le maualuga o le suka o le toto ona o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 e taʻalo i le gaioiga o le atherosclerosis. E tele taimi e sili atu le lamatia nai lo le maualuga o le maualuga o le toto ma le tele o suʻega o le cholesterol.

Aisea e matuai matautia ai le atherosclerosis ma e tatau ona gauai atu i ai e taofia ai lona atinaʻe? Talu ai ona o le fatu, osofaʻi ma le vae o faafitauli i le maʻisuka e tulai mai tonu lava ona ua afaina ai vaa i atherosclerotic plates, ma ua tafe le toto. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le pule o le atherosclerosis o le lona lua pito sili lea ona taua pe a uma ona tausia se suauu toto masani. O le faʻaleagaina o le myocardial o le taimi lea e mate ai le muso o le fatu ona o le le lava o le toto. I le tele o mataupu, ao le i amataina se fatu fatu, o le loto o le tagata na atoatoa lona soifua maloloina. O le faafitauli e le oi totonu o le fatu, ae i totonu o vaʻa e fafagaina i le toto. E faʻapea foʻi, ona o se faʻalavelave i le toto, o tino faiʻai e mafai ona oti, ma ua taʻua lea mea o le paʻu.

Talu mai le vaitau o le 1990, ua maua ai o le maualuga o le toto ma le gaʻo e afaina ai le tino puipuia. Talu ai ona o lenei mea, o le tele o alo o le mumu e tupu i totonu o le tino, e aofia ai mai totonu i puipui o toto toto. O le toto cholesterol toto e pipii atu i vaega na afaina. O nei ituaiga o atherosclerotic plate i luga o puipui o maʻa, lea e tupu i luga o le taimi. Faitau atili i le "Pe faapefea ona atiaʻe le atherosclerosis i le maʻisuka." Aʻo faʻapipiʻiina le fesoʻotaʻiga o faiga le lelei ma le atherosclerosis, ona avea lea o se mea moni lava. Aua na latou maua ni faailoilo o le mumu o loo tafe i totonu o le toto.

Ole taimi nei e mafai ona e suʻeina suʻega toto mo mea e lamatia ai le cardiovascular ma sili atu ona sili atu ona saʻo le iloiloga o le lamatiaga o le fatu ma le stroke nai lo le suʻeina o le cholesterol. E i ai foʻi auala e faʻaitiitia ai le mumū, ma aʻafia ai le atherosclerosis ma faʻaititia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻaleaga cardiovascular. Faitau atili "Puipuiga o le fatu, osofaia ma le fatu i le maʻisuka."

I le tele o tagata, e le maualuga le maualuga o le suka o le toto, ae e na o ni nai itula pe a maeʻa. E tele lava ina taʻua e fomaʻi o lenei tulaga o loʻo tulaʻi mai. O le suamalie o le suka pe a uma ona 'ai e afaina ai toto toto. O puipui o le aʻau e avea ma mea laititi ma mumū, o atherosclerotic plate e tutupu i luga ia i latou. O le gafatia o vaʻa toto e faʻaalu ma faʻalauteleina le lautele e fesoasoani ai i le tafe toto o loʻo faʻaitiitia. Preditebetes o lona uiga o se faʻalavelave tele o le aʻafia o le fatu ma le taʻavale. Ina ia mafai ona togafitia lelei o ia ae le avea ma se maʻisuka "atoatoa", e tatau ona e faamaea vaega muamua e lua o le polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O lona uiga - ia mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate ma faamalositino ma le fiafia.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka ma le vavalalata

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, pe afai e le pulea lelei, ei ai se aafiaga le lelei i le olaga. O faʻalavelave o le maʻisuka faʻaitiitia le manaʻoga feusuaiga, faʻavaivaia avanoa, ma faʻaitiitia lagona o le fiafia. Mo le tele o vaega, e popole tagata i nei mea uma, ma o le tele lava o faʻamatalaga o loʻo i lalo ua fuafuaina mo i latou. Ae ui i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga o fafine e maua i le maʻisuka e afaina mai le anorgasmia ona o le faaleagaina o neural conduction. E le gata i lea, o lo latou olaga vavalalata ua faʻaleagaina e ala i faʻalavelave masani faʻaleagaina. O meaʻai e mafua ai le fafaga o le suka i luga o le suka, ma le maʻisuka lē lelei e faia ai se siosiomaga lelei mo le toe gaosia.

Tatou te talanoa i aʻafiaga o le maʻisuka faigata i le olaga o alii ma le auala e faʻaitiitia ai faafitauli. O le faʻaogaina o le tama tane o se mea faʻalavelave ma o le mea lea e le lelei ai le faagasologa. Ina ia lelei mea uma, o tulaga nei e tatau ona ausia i le taimi e tasi:

  • masani masani o le testosterone i totonu o le toto,
  • o vaʻa e faʻatumu ai le penisini i le toto e mamā, e aunoa ma ni atherosclerotic plate,
  • o neura e ulufale i totonu o le tino ma le pulea lelei o se galuega faʻavae,
  • faʻatasi ai ma neura e maua ai lagona o le faamalieina o feusuaiga e le faʻalavelaveina.

O le neuropathy o le maʻi suka e afaina i neura ona o le toto maualuga. E mafai ona lua ituaiga. O le ituaiga muamua o le faʻalavelaveina lea o le faʻalavelave o le popole, lea e faʻafoeina ai mafaufauga ma lagona lelei. O le ituaiga lona lua o le faʻaleagaina o neura lea e ulufale ai i le tino o le tino. O lenei faiga e pulea ai le sili ona taua o le le iloa o le tino i totonu o le tino: fatu fatu, respiration, le gaoioi o meaʻai e ala i le inumaga ma le tele o isi. O le faʻaogaina o le tino e pulea ai le fausiaina o le penis, ma o le mea e sili ona fiafia e pulea ai lagona o le fiafia. O ala namu e oʻo atu i le itutino e umi lava. Ma o le umi latou te i ai, o le sili atu foi lea o le lamatia o lo latou afaina i le maʻisuka ona o le toto maualuga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai o le toto e tafe i totonu o vaʻa e faʻavaivaia, ona lelei ai lea, o le faʻamalosia o le a vaivai, pe leai foʻi se mea e aoga. Na matou talanoaina i luga pe faapefea ona afaina ai le toto suka i le maʻisuka ma le matautia. Atherosclerosis e faʻaleagaina ai vaʻa toto e faʻatumu ai le penisini i le toto na muamua atu nai lo gaʻo e fafaga ai le fatu ma le faiʻai. O le mea lea, o se faaitiitia o le malosi o lona uiga o le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale ua faateleina. Fai le mea sili lenei i le mea e mafai ai. Fai taumafaiga uma e faʻagata ai le atherosclerosis (pe faʻapefea ona faia lenei mea). Afai a maeʻa le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale e tatau ona e fesuiaʻi i le le atoatoa, o le a foliga mai o le a foliga mai e leai se mea e te tautala ai ma le malosi.

O le testosterone o se tamaʻi tamaʻitaʻi. Ina ia mafai e se tamaloa ona faia feusuaiga ma fiafia i ai, e tatau ona i ai se tulaga masani o le testosterone i le toto. Ole laʻititi laʻititi lea ile laʻititi. O le gasegase testosterone o le toto e masani lava ona maua i tagata matutua ma matutua, aemaise lava i le maʻisuka. Talu ai nei, ua iloa ai o le le lava o le testosterone i le toto e faʻaleagaina ai le ala o le maʻisuka, aua e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini. O loʻo i ai se liʻo mataʻutia: o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le maualuga o le testosterone i le toto, ma le itiiti ifo o le testosterone, o le sili atu foi o le maʻisuka. I le iʻuga, o le faʻasalaga faʻasalalau i totonu o le toto o se tagata e matua faʻalavelave lava.

O lea la, o le maʻisuka e aʻafia ai le gaioiga o feusuaiga i totonu o itu e tolu i le taimi e tasi:

  • e faʻamalosia ai le pipiiina o vaʻaia ma atherosclerotic plate,
  • fatuina faafitauli i le testosterone i totonu o le toto,
  • faʻalavelaveina faʻamalosi faʻamalosi.

O le mea lea, e le o se mea e ofo ai e faʻapea o tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona masani i faʻaletonu io latou lava olaga. E sili atu ma le afa o tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 5 tausaga poʻo le sili atu foi e faitio i faafitauli faʻaletonu. O isi uma latou te feagai i faafitauli lava e tasi, ae e le o iloa e fomaʻi.

Ae mo togafitiga, o le tala lelei e lelei ma leaga. O le tala lelei pe afai e te mulimuli ma le maelega i se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ona maeʻa lea o le taimi, toe faʻaleleia atoatoa le faʻamalosi o le nerve. O le masani ai o le maualuga o le testosterone i totonu o le toto e moni foi. Faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe le uiga na faatonuina e le fomaʻi, ae leai se auala e "lalo" mai le faleoloa o feusuaiga. O le tala le lelei pe a faaleagaina le toto ona o le atherosclerosis, ona le mafai lea ona togafitia i le asō. O lona uiga o le malosi e le mafai ona toe faʻaleleia, e ui i taumafaiga uma.

Faitau faʻamatalaga auiliili, "Maʻisuka ma le Lepela i Alii." O totonu o le ae iloa ai:

  • pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le Viagra ma ona tagata "aiga" lauiloa,
  • o le a le auala e faʻafaigofieina ai le maualuga o le testosterone i totonu o le toto,
  • Penile prosthetics o se mea mulimuli lea pe afai o mea uma ua le manuia.

Ou te aioi atu ia te oe e suʻe suʻega toto mo testosterone, ona, pe a tatau ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe faʻapefea ona faʻamaonia lona tulaga. E taua lenei mea e le gata ina toe faʻafoʻisia ai le malosi, ae ia faʻalauteleina ai foi le lagona o sela i le inisalini ma faʻaleleia le ala o le maʻisuka.

Maʻisuka ma mafaufauga leaga

O le maʻisuka e faʻaleagaina mafaufauga ma isi galuega faiʻai. O lenei faafitauli e tupu i tagata matutua ma e oʻo lava i tamaiti e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaaga autu o le leiloa o le mafaufau i le maʻisuka e le lelei le puleaina o le toto. E le gata i lea, o le gaioiga masani o le faiʻai e faʻalavelaveina e le gata i le maualuga o le suka, ae faʻapea foi i taimi masani o le hypoglycemia. Afai oe valea e togafitia lou maʻisuka i le faʻatuatua lelei, aua nei e ofo pe a faigata ona manatua le matua ma manatua ni faʻamatalaga fou.

O le tala lelei e faʻapea, afai e te mulimuli ma le faʻaeteete i se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o togafitiga o le maʻisuka, e masani ona faʻaleleia mafaufauga mo taimi pupuu ma mafaufau umi. O lenei aafiaga e lagona e tagata matutua. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "Sini o togafitiga mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea e faʻamoemoe pe a toe foʻi mai lou suka suka i le masani. " Afai e te lagona ua mamafa lou mafaufau, ona e faia muamua lea o le aofaʻi atoa o le suka i le toto mo 3-7 aso. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mea na e faia ai mea sese ma pe aisea ua leai ai lou maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka ua matua, pei o tagata uma. Ma i le tele o tausaga, o le mafaufau e faʻavaivaia e oʻo lava i tagata e leai se maʻisuka.

O togafitiga e mafai ona mafua mai i vailaʻau, o ona itu o le le mautonu, moe. E tele naua vailaʻau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaʻi, o loʻo faʻamatalaina mo le neuropathy o le maʻisuka. Afai e mafai, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, taumafai e faʻaitiitia ni fualaau "vailaau".Ina ia faatumauina le mafaufau masani i le tele o tausaga, ia gauai atu i le taofia o le atinae o le atherosclerosis, e pei ona faamatalaina i le tusiga "Puipuiga o le fatu, osofaia ma le faaletonu o le fatu i le maʻisuka". O le atherosclerosis e mafai ona mafua ai le taʻavale faafuaseʻi o le mafaufau, ma muamua o le a vaivai ai le mafaufau.

Mate o le maʻi suka

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tele lava ina le toe iai se lagona i totonu oo latou vae ona o le neuropathy o le maʻisuka. Afai o lenei faʻalavelave ua faʻaalia, o le tagata o loʻo i ai le paʻu o le vae e le mafai ona toe faʻalogo, tipi, malulu, susunuina, afaina ona o seevae le lelei ma isi faafitauli. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻisuka e mafai ona i ai ni manua, maʻila, abrasions, mumu poʻo le malulu i luga o ona vae, lea o le a le masalomia seia amata le gangrene. I tulaga sili ona ogaoga, o maʻi e maua i le maʻisuka latou te le gauai atu i ponaivi gaʻo o vae.

I le maʻisuka, o le siama e masani ona aafia ai manua vae e le o togafitia. O le mea masani, o tagata gasegase na faʻaleagaina le faʻamaina o le nerve ma, i le taimi lava e tasi, e faigata le tafe toto i vaʻa e fafaga ai vae vaivai. Ona o lenei mea, e le mafai e le puipuiga o le tino puipuia ona puipuia siama ma manua e le lelei. O aʻafiaga ogaoga e tupu pe a faʻalaʻi le faʻamaʻi i totonu o le tino, e afaina ai ponaivi ma mafua ai le inu o le toto.

O le toto oona e taua o le sepsis, ma o le ponaivi e taʻua o le osteomyelitis. Faatasi ai ma le toto, e mafai ona salalau i totonu o le tino, meaola ninii, afaina ai isi gaʻo. O lenei tulaga e matua lamatia ai le ola. Osteomyelitis e faigata ona togafitia. E tele taimi e le fesoasoani ai auupega e sili ona mamana, e tusa lava pe o le a latou faia ma le le fiafia. I lenei tulaga, na o le faanatinatiina faʻafuaseʻi o le vae atoa poʻo le vae e mafai ona laveaiina ai le ola o le maʻisuka.

O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le solia o le masini o le vae. O lona uiga pe afai e savali, o le a faʻaosoosoina i vaega e le o faʻamoemoeina mo lenei mea. O se taunuuga, o le a amata ona gaoioi ponaivi, ma o le aʻafiaga o gau o le a faateleina atili. E le gata i lea, talu ai ona o le le mautonu, o masini, o mai ma gaʻo e aliali i luga o le paʻu o vae. Ina ia aloese mai le manaʻoga e vavae ese le vae po o le vae atoa, e tatau ona e suʻesuʻe i tulafono o le tausiga o le maʻisuka ma mulimuli ma le faʻaeteete.

O le mea sili ona taua o le mulimuli lea i le polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ai lou toto suka ma faʻaauau pea. O se taunuuga o lenei mea, o le faʻamalosia o le namu ma le faʻalogo i vae o le a toe faʻaleleia atoatoa i totonu o nai vaiaso, masina poʻo tausaga, e fuafua i le mamafa o faʻafitauli ua uma ona atiaʻe. A maeʻa lenei, o le a le toe faʻamataʻuina le maʻi o le maʻi suka.

E mafai ona e faia ni fesili i faʻamatalaga e uiga i le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka, o le pulega o le nofoaga e vave ona tali mai.

E ogaoga le lamatia o le maʻisuka i le maʻisuka?

Soʻo se ituaiga o le gasegase e matua seasea lava i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o lenei mea e mafai, ona o le tino o le maʻisuka ua faʻavaivaia ma faigofie ona maua i faʻamaʻi pipisi. E aofia ai le manava, lea e matua faigata lava ona taulimaina. E faʻatatau i le a le mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga, faʻamaoniga ma auala togafitiga atili.

E uiga i mafuaaga o le maʻi

Ina ia mafai e le maʻi ma le maʻisuka ona atiaʻe, e tele mea e tatau ona fetaui. Aemaise lava, o le siama siama o le faamaʻi o loʻo faʻatusalia. E mafai ona tupu lenei mea i vaalele paʻu vaalele, faʻapea foi ma le maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi ma se tagata ua pisia.

E le gata i lea, o le tino o le maʻisuka e mafai ona faʻavaivaia e ala ile malulu umi, maualuga poʻo maualuga maualuga o suka. O se taunuuga o lenei mea, o le pneumonia, e le o sao atu i totonu o le tino tuusaʻo o le tuberculosis, ae i totonu o le paʻu tasi. E taua le manatuaina o le maʻisuka e faʻamalosia ai ituaiga o togafitiga e pei o mea sese, e masani ona faia i totonu o tagata ulaula.

I a latou uluaʻi faailoga, e tutusa i latou ma le gasegase, peitaʻi, pe a faʻamaonia, o le a vaʻaia le eseesega o tulaga o le faaleagaina o le pulmonary system. O lenei tulaga e faigofie lava ona mafai, e le pei o le gasegase moni.

O le mea lea, o le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le faʻamaʻi poʻo le faʻamaʻiina e siama, o le toe gaosia i totonu o le tino o le tagata ua faʻaalia i ni faʻamaoniga manino.

E uiga i faʻamaoniga ma mea e iloa ai

I le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, lea eo mai faatasi ma le maʻi pipisi, o faailoga nei ua faia:

  • uluga tumau, na faia i le faoa faamalosi, i le taeao ma le afiafi,
  • faʻamalositino o sputum, kulupu ma isi aʻafiaga o faʻamaʻi. Afai o le faʻamaʻi e matautia, o le a amataina le afaina,
  • o le tale o uiga e pei o le fiva maualuga, faʻaleagaina o le soifua maloloina lautele.

O le tagata e amata ona vave le alu le mamafa, e maumau lona manaʻo. I le maʻisuka, o le fausaga o le pusa ua sui - ua amata ona gaogao. I le faʻamaʻi pipisi, o le tagata ua pisia o loʻo paʻu i taimi uma. E suia lona gaioiga, faʻavave ma faʻafefe.

E le gata i lea, o isi faʻamaoniga faapitoa e faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, le lava o le malosi, le lelei o le lagona poʻo le le lelei. I le leai o ni togafitiga faʻapitoa ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o faʻafitauli, e oʻo lava i le oti, e tupu vave lava. Ina ia aloese mai lenei, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga, e tatau ona maua se faʻamaʻi.

O laʻasaga muamua o le faʻamalosolo ma le faʻafeiloaʻiina o le faʻalauiloaina o siama ma isi faʻaleaga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautu i le a le tulaga o togafitiga autu, faʻapea foi ma le a le faiga o taga e tatau ona faʻaaogaina.

E uiga i togafitiga togafitiga

Faʻatasi ai ma le maʻi mama ma le maʻisuka, o le toe faʻaleleia e tatau ona puipuia, peitaʻi, afai e le totogiina le tulaga, o le togafitiga faʻapitoa e talia. O togafitiga faʻamalositino e aofia ai le faʻaaogaina o le mucolytics, faʻapea foʻi ma meaʻai e faʻamalosi ai le tino.

O se laasaga tatau o togafitiga o le faʻaaogaina o taʻaloga a le tino.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona sili atu ona malosi, aua o le tino o le maʻisuka e tele taimi e faʻagesegese ai nai lo le faʻamaʻi faʻamaʻi. Gymnastics respiratory should be carried out i aso uma, ma o ona elemene na filifilia taʻitasi e le pulmatologist ma le endocrinologist.

Faʻaauauina le mataituina o le gasegase ma le tikeri o le togafitiga mo le faʻaalia. Afai mo le 1-2 masina, fuafua i le matua o le maʻi ma isi nuances, e le tupu le toomaga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le taotoga.

O le isi auala lautele o togafitiga o se avanoa. E i ai le tele o faʻamanuiaga, aemaise lava:

  1. maualuga pasene: 75% o tagata gasegase e faʻamalolo atoa i le gasegase,
  2. le mafai ona taitaia se olaga ola malosi,
  3. tausisia e le aunoa o meaai manaomia, faapea foi le vaavaaiga faafomai.

A amata ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e mafai ona e tausia togafitiga puipui.

E uiga i le Puipuia ma le Toe Faʻaleleia

O le puipuiga lelei o le mai i le maʻisuka malosi o le a avea pea ma tui puipuia pea, le faʻaaogaina o soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma tagata mamai, faʻapea foi ma le tausia o se soifua maloloina lelei. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalosia le tino i le tele e mafai ai, faʻateleina le faagasologa o le faʻaumatia o le maʻi.

E fautuaina foi e taitaia se olaga malosi, manavaina le ea fou. E fautuaina e faʻaaoga se tagata faʻapitoa e faʻamamaina le mama. E le tatau ona le amanaiaina meaai tatau. E fautuaina le vaʻavaʻai gaʻo, ulaula, salima ma le pepa, faʻaaoga vaega o fualaau faisua.

Faatasi ai ma lenei auala, o le a mafai ona fai atu o le maʻi pipisi i le maʻisuka e le matautia. O lenei mea o le a fesoasoani i le faatumauina o le 100% o le taua, faʻataʻitaʻiga maualuga o faʻataʻitaʻiga. O le mea pito sili ona taua, e tatau ona e manatua o soʻo se faʻamaʻi e sili atu le faigofie ona fofo i le taimi muamua nai lo isi.

E uiga i le Puipuiga

E pei ona e iloa, o togafitiga e aunoa ma se puipuiga tatau mulimuli ane e le maua ai se 100% le taunuʻuga, o le mafuaaga lea e taua tele ai. O le mea lea, o le usitaia ma le faʻaeteete o tulafono uma o le tumama o le tagata lava ia o le a mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi lea e mafai ona faʻasalalauina e ala i auala alamaʻi. Ae o le faʻaauau pea ma le le faʻaaogaina ma le maeʻaina o lima o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻe ma le faʻaleagaina o le malulu masani, e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma le maʻisuka.

E taua le manatuaina e leai se tui i le malulu masani ona o le faʻamaʻi ua faamatalaina. Ae ui i lea, e fautuaina pea e talanoa ma se tagata tomai faapitoa le avanoa e faʻaaoga ai faʻamaʻi pipisi. E tatau ona fai lenei mea, pe a na ona mafua ona e mafai ona latou faia ni popolega mo le tino ma e faʻaosofia ai foi le tausiga o le fua lelei o le kulukose i totonu o le toto.

O le mea moni, e tatau ona e manatuaina le maualuga o le gaioiga faaletino, ave uma togafitiga talafeagai ma faʻamaonia, faʻapea foi ma le siakiina pea o le suka ma se taumafa ua faamaonia. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e faʻamoemoe i le mea moni o le malulu ma le maʻisuka o le a pasi vave ma leai ni faʻalavelave matuia.

Matega o le maʻisuka ma vae. O le maʻisuka e tiga ai vae - togafitiga

O le maʻisuka e masani ona tuʻuina atu faʻafitauli i vae. O faafitauli i vae i le olaga atoa e tupu i le 25-35% o maʻisuka uma. Ma o le matua o le tagata gasegase, o le sili atu foi lea o le mea e tupu ai. O faʻamaʻi o vae i le maʻi suka e aumaia ai le tele o faʻafitauli i maʻi ma fomaʻi. Ua afaina i le maʻisuka - o le mea e leaga ai, o se fofo faigofie i lenei faafitauli e leʻi i ai. E tatau ona ou faia le mea sili ou te mafaia. E le gata i lea, e tatau ona togafitia oe e se fomaʻi fomai, ma e leai se mea na tupu i "togafiti a tagata". I lenei tusiga, o le ae iloa le mea e fai. O sini o togafitiga:

  • Faʻamama le tiga i vae, ma e sili atu foi - ia faʻaumatia atoa,
  • Faasao le gafatia e gaoioi "na o oe."

Afai e te le o gauai atu i le puipuiga ma le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka i luga o vae, e mafai e le tagata gasegase ona maumau atoa le vaevae poʻo le vae.

I le maʻi suka, e afaina ai vae ona o le atherosclerosis e maua ai le vaapiapi i totonu o toto toto. O gaʻo vae e le lava le toto, "faʻaumatia" ma o le mea lea e tuʻuina ai faʻamaumauga o tiga. O se taʻaloga e toe faʻafoʻi ai le toto i maʻa o pito i lalo e mafai ona faʻasaʻo ai le tiga ma faʻaleleia ai le lelei o le ola o le maʻisuka.

E lua vaaiga autu mo faafitauli o le vae i le maʻisuka:

  1. O le maualuga o le toto toto e afaina ai fiva namu, ma ua latou taofia le taitaia o tuinanau. E taʻua lenei mea o le neuropathy o le maʻisuka, ma ona o lea mea, o vae e le toe maua ai le lagona.
  2. O toto toto e fafagaina vae e afaina ona o le atherosclerosis poʻo le faia o se toto toto (toto toto). Ua afaina le Ischemia - matelaina o le okesene o masini. I lenei tulaga, e masani ona afaina ai vae.

Mate o le maʻi suka

Faʻaleagaina o le nerve ona o le maualuga o le kulukose o le toto ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata maʻi ua galo le malosi e lagona le paʻi i ona vae, tiga, mamafa, vevela ma le malulu. O lenei afai na te afaina lona vae, o le a le lagona e ia. O le tele o le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai maʻi pipili i luga o vae ma alofivae, lea e faʻamalolo umi ma faigata.

Afai e faʻavaivaia lagona o vae, ona le afaina ai lea o manuʻa ma le maʻi. E tusa lava pe i ai se faʻalavelave poʻo se gau o ponaivi o vae, o le a toetoe a leai se afaina. E taʻua lea mea o le maʻisuka vae syndrome. Talu ai o tagata maʻi e le lagona le tiga, o le toʻatele oi latou e valea e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O se taunuuga, siama siama i manuʻa, ma ona o le gangrene, o le vae e masani ona toesea.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Vaʻaia o le faʻalogo ile vaʻai i le maʻisuka

Afai e pa'ū le toto o le toto, ona amata loa lea ona "fiaaai" ia fusi o vae ma auina mai faailoga o le tiga. E mafai ona paʻu le tiga i le malolo pe naʻo le taimi e savali ai. I se isi itu, afai e tiga lou vae i le maʻisuka e lelei lava. Aua o tiga i vae e faʻaosofia ai le maʻisuka e vaʻai i se fomaʻi ma faʻamalolo i lona malosi atoa. I le tusiga o aso nei, o le a tatou mafaufau i se tulaga faapena.

Faʻafitauli i vaʻa toto o loʻo fafagaina vae e taʻua o "maʻi o le gaʻo alalaʻau". Faʻasalalauga - o lona uiga mamao mai le ogatotonu. Afai e vaapiapi le lumen i totonu o vaa, ona masani lea ona maua i le maʻisuka, faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O lona uiga e mafua ona o tiga matuia i vae, e tatau ona savali lemu le tagata maʻi pe taofi foi.

Afai e maua mai faʻamaʻi faʻasolosolo i luga o le toto ma le neuropathy o le maʻisuka, ona oʻo lea i le tiga atonu e laʻititi pe leai foi. O le tuufaatasiga o le vailaau vavalalata ma le leiloa o le tiga o le tiga e faateleina ai le ono mafai e le maʻisuka ona vavaeeseina se tasi poo itu uma e lua. Talu ai ona o loʻo tumau pea ona paʻu le tino o vae o le vae ona o le "matelaina," e tusa lava pe le lagona e le tagata maʻi le tiga.

O a suʻega e fai pe afai e afaina ou vae i le maʻisuka

E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa o ou vae ma vae i aso uma, aemaise i le matua. Afai e faʻafefe le toto i totonu o vaʻa, e mafai ona e matauina vave faailoga o fafo o lenei. Faailoga o se amataga vave o maʻi o le gaʻo o le fausaga lautele:

  • o le paʻu i luga o vae e magumago
  • masalo o le a amata ona solo, tuufaatasi ma se tasi,
  • pigmentation poʻo le faʻaleleia atonu e faʻaalia i luga o le paʻu,
  • i totonu o alii, o le lauulu o le vae pito i lalo e liu hina ma e paʻu i fafo,
  • o le paʻu e mafai ona avea ma taimi uma e paʻu ma malulu i le paʻi,
  • poʻo le isi itu, e mafai ona mafanafana ma maua se lanu cyanotic.

E mafai e se fomai poto ona siakiina e ala i le paʻi atu i le ituaiga o maʻi o loʻo i ai i le tagata gasegase i maʻa o loʻo fafagaina ai le tino o vae. Ua manatu lenei auala o se auala sili ona faigofie ma aupito sili ona taugofie mo le sailia o le gaioioiga o le gasegase. I le taimi lava e tasi, o le pulupation i luga o le faga e taofi pe faʻaitiitia le faʻaitiitia pe a faʻamaititi lona lumenene e 90% pe sili atu. Ua fai si tuai ona taofia le matelaina o meaʻai.

O le mea lea, latou te faʻaaogaina metotia suʻesuʻe sili atu ma le faʻaaogaina o masini faafomai faʻaonapo nei O le fua o le faʻasolosolo ("pito i luga") i le ogatotonu o le vae pito i lalo ma le uaua brachial ua fuafuaina. E taʻua lea mea o le faʻailoga vae-brachial index (LPI). Afai oi ai i le lautele o le 0.9-1.2, o le toto e tafe i vae e manatu e masani. Ua fuaina foi le mamafa o le gaʻo.

O le tapuvae-brachial index o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga sese pe afai e aafia ia vaa i le atherosclerosis a Menkeberg, o lona uiga, ua ufiufiina i latou i le "fua" mai le loto. I tagata matutua, e masani lava ona tupu lenei mea. O le mea lea, o metotia e manaʻomia lea e maua ai faʻamatalaga sao ma saʻo. E taua tele lenei mea pe a foia le mataupu o le taotoga e toe faʻafoʻi ai le tino vaʻaia ina ia le toe afaina ai vae.

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

Oximetry Vaʻaia

O masima viliva o se auala e leai se tiga e mafai ai e oe ona suʻeina le lelei o masini oxygenated. O lona uiga o le "paʻu." O se masini faʻapitoa e faʻaaoga i le paʻu o le paʻu, lea e faia ai se fua.

O le saʻo o le suʻega e faalagolago i le tele o vala:

  • le tulaga o le pulmonary system of the patient,
  • toto hemoglobin toto ma gaioiga fatu,
  • okesene i le ea,
  • le mafiafia o le paʻu lea e faʻaaogaina i ai le masini,
  • afaina pe fula i le vaega o fua.

Afai o le tau na mauaina e lalo ifo o le 30 mm RT.Art., Ona maua ai lea o le suʻesuʻega taua (faʻamalaina o le okesene) o vae. O le saʻo o le metotia o le oximetry o le gataifale e le maualuga. Ae o loʻo faʻaaogaina pea, aua e manatu e lelei tele le faʻamatalaga ma e le tupu ai faafitauli mo maʻi.

Faʻasologa o arteries e tuʻuina ai le toto i vae

Faʻamatalaga faʻamalosi (ultrasound) o mea taua o pito i lalo - na faʻaaogaina e iloilo ai le taʻaloga o le toto aʻo lumanaʻi ma ina ua uma ona faia taotoga i luga o vaa. O lenei metotia e faʻapupulaina ai avanoa e ono mafai ai i le taimi ona iloa ai le faʻalavelaveina o le fafata e ala i se vaʻa vevesi poʻo le toe faʻasolosolo pea o le lumen i totonu o vaa pe a maeʻa le taotoga (restenosis).

O le tuʻuina atu o toto toto e mafai ai e oe ona suesue i vaipanoa o faafitauli, o lona uiga, o vaega na "tape" mai le toto e mafua mai i le atinaʻeina o le maʻi. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e mafaufau lelei i le tulaga o vaʻa ma fuafua i luma o le taotoga o le taʻaloga e toe faʻaleleia ai o latou tulaga.

X-ray eseese le angiography

X-ray eseese le angiography o se metotia o suesuega lea e tuiina ai se sui soʻotaga i totonu o le toto, ona vaʻaia lea o vaʻa ma 'ave faʻasolosolo. Angiography o lona uiga o le "suesuega auiliili". O le auala sili lea ona faʻamaonia. Ae e le lelei mo le tagata maʻi, ma o le mea pito sili ona taua - o le sui vaʻaia e mafai ona faʻaleagaina fatugaʻo. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina pe a fai o le fesili o le taitaia o se taotoga e toe faʻafoisia ai le tino vaʻavaʻa ua filifilia.

Tulaga o le maʻisuka faafitauli i luga o vae

E 3 tikeri o le faʻalavelave toto faʻalavelave toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

1 tikeri - e leai ni faʻamaoniga ma faailoilo o le faʻamaʻi toto i le vae:

  • o lagona o le pulupation e lagona
  • togi-brachial index o 0.9-1.2,
  • tamatamai tamatamai lima lima> 0.6,
  • fua o le oximastic o le gasegase 60 mmHg. Art.

2nd tikeri - o loʻo i ai faʻamaoniga poʻo faailoilo, ae o loʻo i ai pea le matelaina o le okesene ogaoga o masini:

  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi (ogavae vae)
  • fao-brachial index of 30 mm RT. Art.,
  • Oximetry o le 30 -60 mm RT. Art.

3 tikeri - faʻamaʻiina le matelaina o le okesene (tischemia):

    faʻasolosolo sosolo i maʻa o le vae pito i lalo O le a le togafitiga pe afai e afaina vae i le maʻisuka

Afai e afaina ou vae i le maʻisuka, ona togafiti lea i togafitiga e 3:

  1. aʻafiaga i mea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le atherosclerosis, e aʻafia ai i laʻau o vae,
  2. faʻaauau le faʻatinoga o fautuaga mo le puipuia ma le togafitiga o faʻafitauli o le vae, lea o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusitusiga "Diabetic foot syndrome",
  3. fofo o le mataupu o galuega taotoga e toe faafoi ai le tafe toto i totonu o vaa

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, i le tulaga o le faʻasalalau faʻasalalau, na faʻataʻitaʻiina ai le gasegase pentoxifylline. Ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se aoga moni mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi o le gaʻo.

Faatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka i luga o vae, o le taotoga e toe faʻafoʻi ai le toto i totonu o vaʻa e mafai ona sili atu le lelei. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le fesili o lana amio faʻatasi ma tagata mamaʻi uma, i le amanaʻiaina o ana faʻamaoniga faʻaletonu taʻitasi mo togafitiga faʻapitoa.

O tagata maʻi e iai le tiga o vae i le maʻisuka, e pei o se tulafono, ua taʻu mai le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo (toto maualuga maualuga le maualuga), maʻi o le maʻi suka, ma faʻamaoniga o isi faʻafitauli o le maʻisuka. Ina ia fesoasoani moni ia i latou, e tatau ona e aofia ai se 'au o fomaʻi faapitoa i togafitiga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi faʻamaʻi pipisi e togafitia e se podiatrist faapitoa (e le faʻalavelaveina ma se tamaititi). Muamua, o le togafitiga o manua i luga o le vae atonu e talafeagai e puipuia ai le gangrene, ma naʻo le taimi lena - toe faʻafouina o le toto o vaʻa toto.

Faʻaiʻuga o le Maʻisuka ma le Tino: Faʻamaumauga

Matou te faʻamoemoe o faʻamatalaina lenei mea ia te oe i le mea e fai pe afai e afaina ou vae i le maʻisuka. E manaʻomia lou fesuiaiga i se olaga ola maloloina ina ia faʻamaonia ai le suka toto ma taofi le atinaʻe o le atherosclerosis. Faatasi ai ma se fomaʻi, o le a mafai ona e filifili i se taotoga o le a toe faʻafoisia le tulaga o vaʻa o vae. E manaʻomia foʻi ona suʻesuʻeina oe mo isi faʻafitauli o le maʻisuka ma togafitia i latou.

Faʻamolemole aua nei taumafai e "muffle" le tiga mai le gaioiga lautele faatasi ai ma le fesoasoani a nisi o fualaau. O a latou aʻafiaga e mafai ona faʻaleagaina ai lou tulaga ma le faʻamoemoe o le olaga. Faʻatalanoa se fomaʻi agavaa. I le maʻisuka, e taua le tausia ma le faaeteete o le tumama o le tumama ina ia mafai ona faatumauina le gafatia e gaoioi "na o oe."

  • E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto ma tausia lelei,
  • Tusa 2 togafitiga o le maʻisuka e sili ona aoga
  • E faʻapefea ona faia le inisalini i le iniseti.

Tuua Lau Faamatalaga