Pancreatitis Pamegranate

O le suamalie ma le suamalie o le pomegranate o le sua e alofagia e tagata matutua ma tamaiti. O se fualaau ola maloloina e maua i vitamini ma antioxidants.

Ona o le natura o le gasegase o le gastrointestinal, o nisi tagata e le mafai ona 'ai i soʻo se mea latou te mananaʻo i ai, e oʻo lava i le soifua maloloina. E masani lava i tagata gasegase e mumu ai le paʻu, o le fesili e tulaʻi mai, e mafai ona inu le vai rimoni i le pancreatitis?

O lenei oloa lava ia e mafua ai le tele o feeseeseaiga i le sosaiete faasaienisi. Mo ona lelei uma, e mafai ona tele se faʻalavelave i pancreatitis.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

O lenei fualaau aina ei ai le tele o vitamini ma minerale, lea e mafai ai ona mautinoa le sologa lelei o le tino o le tagata. O nei mea e tusa ma le sefululima gaosia amino, o le ono o ia mea e na o aano o manu ma e taua tele mo tagata. O le vitamin B12 e aofia i le hematopoiesis, ma o le vailaʻau C e faʻamalosiina ai le tino puipuia.

O elemene o loʻo i ai i le tele o le uʻamea, iodine, calcium, lekinolosi.

E le gata o le fou mai le rimoni ma o fatu e aoga tele i le tino o le tagata, ae faapena foi le peel. E masani ona fesoasoani le taumafaina o fua:

  • faaleleia le tafe toto,
  • faʻamaonia le mamafa
  • faateleina le hemoglobin i le tulaga o le ania,
  • o fatu e fautuaina foi mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai a latou suka toto,
  • o se teuteuga o le peel ma le meli o se sui sili ona lelei o vaifofo,
  • faʻamalosi le faʻaleleia o le manava, faʻatupulaʻia le manava,

Contraindications i le faʻaaogaina o le oloa:

  • gasegase gasegase gasegase ma le maualuga maualuga,
  • faʻaauau taimi masani ma le afaina,
  • tasi le le faapalepale,
  • maʻitaga ma le lactation manaʻomia le faʻatalatalanoaga ma se fomaʻi aʻo leʻi 'aina le fua.

Ina ia manuia, e tatau ona e filifilia le oloa saʻo. E amata le rimoni i le tautoulu. E tatau ona e filifilia nisi fualaau suamalie, faatasi ai ma le paʻu mamago, o fua ia e matua ma e manaia.

O se paʻu vaivai e mafai ona faauigaina le le lelei le teuina, femalagaiga poʻo se faʻalavelave matuia mai le teʻi, frostbite.

Le faʻaaogaina o le rimoni ma le mumu o le gland ma cholecystitis

E mafai e le pomegranate i le pancreatitis i se vaitaimi ogaoga? Soo se tagata tomai faapitoa o le a tuuina mai se tali le lelei i lenei fesili.

Ona o le maualuga o le kulimi o le kulimi, o le a sili atu ona pagatia le palacreas mumū. I le taimi lava i le manava, o meaola e fesoasoani i le faateleina o le numera o enzymes, i se faaopoopoga, o tannins e mafai ona faaosofia ai le le mautonu, lea o le a matua faateteleina ai le tulaga e ala i le taofia o le excretion o le vai gastric ma faateleina ai lona iniseti, lea e mafai ona aafia ai le gaioiga o fatuga.

O se aafiaga laitiiti o le choleretic o le a aʻafia ai foi le galuega a le gland, talu ai o le talo e faʻateleina ai le faʻaosoina o enzymes.

O le nofoaga sili ona taua i togafitiga e tuʻuina atu i le taumafataga. I le aluga o taimi, e mafai ona e faʻalauteleina tuaoi o le taumafataga. Ae, i le taimi muamua, o tagata gasegase o loʻo faʻaalia le matelaina ma le aloese mai mea taumafa e aofia ai le tele o meaʻai, fiva ma gaʻo.

Mai lava i le amataga, e mafai ona e maua moni ni fatu se tolu. Afai e leai se tali le lelei, e mafai ona faʻaititia le fuainumera ma le tele o atopaʻu o le oloa - i le leai o se tiga, manava manava po o le nausea, faʻaititia le fualaau i le luasefulu fatu, e oʻo lava i le 300 g i tuʻituʻi.

O le faʻaaogaina masani o fualaau aina i le taimi masani o le faʻamaʻi e afaina ai le tino atoa:

  • vaega taua e faʻalavelaveina ai le fausiaina o sela o le kanesa,
  • toe faʻafouina o le tala i le tino o le tino,
  • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • aveese faʻamalama mai le tino ma faʻaleleia tulaga lautele,
  • ei ai sona aafiaga antibacterial.

O le aveina tele o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave ma faʻalavelave ai faʻafitauli i le tino.

E masani lava, o le palacreatic inflammation e tuʻuina mai ma faafitauli i le gallbladder.

O le pameka mo le pancreatitis ma le cholecystitis o loʻo faʻaalia e faʻaaogaina i ni mea laiti, sili atu i le ituaiga o le suamalie poo se vaega o ipu eseese, pe a fai o le fale o le vai poʻo le masani.

O pamekaisa ei ai le malosi faʻamalosi, o lea e mafai ai ona latou faʻamalosia le tulaga, aua o le talo e alu ese mai le tino ma feces.

O le oloa e faʻapipiʻiina i totonu o le taumafataga faasolosolo malie, muamua sina fatu po o sina suavai, ma afai e leai ni tali, faʻaititia le tele o le tau.

Togatogo Peel Treatment

E toetoe lava o tagata uma e togi ese le rimoni peels ma e toaitiiti tagata e iloa e uiga io latou fale faamalolo, ma faatasi ai ma isi mea, latou te aofia ai se aofaiga tele atu o antioxidants nai lo fatu.

O pamegranate peels mo pancreatitis o loʻo faʻapalapala pe o ni faʻaoga ma teuteuga e faavae i luga. O le vailaʻau faigofie e faʻaogaina ai le lauti. Faatasi ai ma lenei lauti, e mafai ona e togafitia le tele o faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻalavelave i totonu o le vaega o meaʻai. Latou te saunia i lenei auala: e tatau ona nutimomoia paʻu o le 'ulu i totonu o se mea faʻafefiloi, tuʻu i totonu o se ipu vai inu, faʻafefe mo le minute, ona faaopoopo ai lea o le meli.

O teuteuga o se vailaau faʻapitoa e aoga tele mo le dysbiosis ma le maʻilasea: e sasaʻaina ni nai sipuni o mea faʻaleʻeleʻele i le vai inu, ma ufiufi i se tapuni, faʻaauau mo le afa itula. Ave le vailaau i le afa afa tolu i le fa taimi i le aso, o le vasega o le taliaina o se vaiaso.

O le isi auala e faia ai vailaau: e olo le mea e nutimomoia i totonu o le vai vaiinu mo le luasefululima minute, pe a maeʻa le isi fagafulu minute, ona sauni lea o le susu e faʻaaoga.

O meaʻai e faʻafefiloi ai pepe e fefiloi ma le faʻafefeteina o kulimi sana, flaxseed, wormwood, sophora, elecampane, barberry. O lisi uma o loʻo i luga e mafai ona faʻaopoopo i le teas i lou tofo. O lenei tuufaatasiga o laʻau o loʻo i ai se afifi, antibacterial ma le faʻamālōlōina i luga o le mucosa gastric afaina, faʻavaveina ai le faʻafouina o le faagasologa.

Pameka moli mo tagata mamaʻi ma pancreatitis

O le fou o le pomegranate, e pei o le fua lava ia, ua matua solia i le taimi o le faigata. E naʻo le faʻamagaloina e mafai ona faʻaaoga, e amata i le tasi sipuniti, faʻalautele le faʻatupulaia o le tui ile tasi ipu i le aso. Afai o lou tino e sili atu ona maʻaleʻale, ona lelei lea ona lafoaʻi le sua ma leai, ina ia le faʻaosoosoina ai le isi.

O le faʻaofiina o fualaau aina i totonu o le taumafataga e tatau ona faia faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi ma lalo o lana pule. I le lagona muamua o le le mautonu i le manava, e tatau ona lafoai le oloa.

E mafai ona faʻafefeteina fualaau i le galati po o le paluga, ma le vai e faʻaitiitia ai le eletise. I totonu o le tino, e tusa lava pe faʻamagalo, e faasaina le sua. E mafai ona suia i le fulufulu o mea afaina ma le mumu o le pancreas.

Faaiuga

E mafai ona ou 'ai le rimoni mo le mumu o le pancreatic? - Na o le fomaʻi e taliina lenei fesili ma le saʻo. O se tagata atamai poto faapitoa e iloa atoatoa le tulaga o le pancreas poʻo le gall vladder of each patient, o le mea lea, mo soʻo se tagata lava ia, o le taumafa e faʻalauteleina.

I le vaitaimi faigata, e leai se faʻamatalaga o lenei oloa, sei vagana ai teuteuga o mea e gaogao, naʻo mo latou faʻamoemoega faamoemoe.

I vaitau o le faʻamagaloga, e mafai ona e inuina le vai i totonu o le pepa ua maeʻa. E mafai ona faia lenei mea i le vai, poʻo isi mea faʻaaoga fou, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, kālati poʻo le meaʻai, ma le pamu. O pi e amata ona faʻaaoga i tolu iunite, ma faasolosolo malie atu i le 300 g.

Faatasi ai ma le pancreatitis i tamaiti, o le pomegranate e matua faʻasaina e tusa lava pe o taimi o le toʻa. E mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga aʻo tuputupu aʻe le tama matua.

O le togafitiga a le tagata lava ia ma lenei oloa e sili ona matautia: o alkaloids o loo i totonu o le peel e mafai ona taitai atu ai i tauaso.

Pameka ma lapisi pancreatiti

O le gasegase o le pancreatitis o tagata gasegase ma a latou fomaʻi e filifilia tele a latou meaʻai. O le mea e leaga ai, e le mafai ona aofia ai rimoni i le faasologa o mea e maua mai ai na ituaiga o maʻi, talu ai:

  • O le 100 g o laʻau suamalie e mafai ona aofia ai mai i le 0.2 i le 2.6 g o meaola ninii (oxalic, succinic, citric, boric, tartaric, malic, etc.), o mea malolosi ia e faaosofia ai le gaosiga o le eletise i le manava, synthesis o enzymes pancreatic, e mafua ai le faateleina o le mumū,
  • tannins o le pomegranate o loʻo i ai le faʻamalosia, faʻateleina le intestinal atony - o se soa e masani ona i ai i le pancreatitis,
  • latou te maua se aafiaga itiiti o le choleretic, ma o vaega o le talo o le a faʻagaoioia atili ai enzymes o le pancreatic.

Pameka ma le pancreatitis e masani ai

O le fofo i le lomiga o le toe foi mai o rimoni i le taumafataga e faatoa mafai lava pe a maeʻa ona faamaonia se falemaʻi ma le faʻamagaloina o fale suʻesuʻe, o le faʻamaoniga o le toesea o faʻamaoniga ma le faʻamautuina atoatoa o le toto, urine, feces. Naʻo vailaʻau suamalie e mafai ona faatagaina. I le taimi muamua, e mafai ona e 'ai moni lava ni nai fatu rimoni. Afai e le maua e le tagata maʻi le tiga, maʻi, manava, fiva, ona mafai lea ona e faʻagesegese lemu le numera.

O aoga lelei o le rimoni e le mafai ona faʻafitia. O lo latou faʻaaoga e fesoasoani i:

  • faʻamalosia le puipuiga (e mafua mai i vailaʻau faʻapitoa ma vailaʻau C),
  • puipuiga e faasaga i le mumū, o le matua ma mea e le mafaufau (faafetai i antioxidants maaleale: mea faʻalavelave, catechins, leukoanthocides),
  • puipuia o le vaillesis vascular,
  • le faʻamautuina o le estrog ma le ala o le muaʻi maʻi o le muaʻi maʻi, e faʻapea foi i le moa,
  • faʻasalaga (puipuiga mai le faʻaleagaina o aʻafiaga ma le faʻapipiʻiina o faʻatalanoaga),
  • faaleleia atili le leo atoa.

O le maualuga o aso taʻitasi o le faia o rimoni i le pancreatitis le tumau:

  • taimi e sili atu ona faigata - o le faʻaaogaina o rimoni e le fautuaina,
  • laasaga o le faʻamagaloga faifaipea - 200 - 300 g suamalie suamalie (ae naʻo le noatia ma le faʻalagolago i le faapalepale lelei).

I totonu o le pancreatitis - o pomegranate e le fautuaina.

Squirrels

Carbohydrates

Fats

Faʻafiafiaga kalori

0.7 g
14.5 g
0.6 g
72.0 kcal mo le 100 kalama

Taimi o taumafa mo le pancreatitis le tumau: -4.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: -10.0

Pamekaraneta ma le rimoni juice i pancreatitis: e mafai pe leai?

O fuamini o le pomegranate e mafai ona teuteu ai soʻo se ipu. Latou te saofagā i le mamafa o le gau ma aumai ai le tele o vaega taua i le tino. E toatele tagata e fiafia i lenei fua, ae o le pancreatitis, o lona faaaogaina e tatau ona ave ma le faaeteete.

E le mafai ona e ulu atu i le rimoni i lau lava meaai, e aunoa ma le talanoa i se tagata poto faapitoa. O lenei fua e mafai ona afaina ai se gland mumusu.

O le a le aoga?

O le patekalama e aofia ai vitamini P, C, B12 ma le B6. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le faʻalavelave o le tino ma vaʻa toto, ma faʻamaopoopoina ai le toto. O le mea lea, o sea ituaiga oloa e fautuaina mo tagata gasegase poʻo tagata na faia taotoga lata mai nei. E fesoasoani e toe faʻafoʻi le tino.

O pene mamele e maua ai le faʻamaʻi pipisi, fasioti le dysentery, tuila ma le tuilaupapa. E aofia ai tannin - o se astringent. E fesoasoani i le faʻanofo o le manava.

A faʻaaoga lelei, o le fua e lelei mo le faʻaogaina o le tino. E aveese le taotoga, e puipuia ai le atinaʻeina o tumutumu oona o le manava. O le pulupulu o fualaʻau e aofia ai meaola faʻasaina, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le suka i le manava. O le kekekeke e mafai ona faʻaaoga e tusa lava pe o le maʻitaga ma le lactating teineiti.

E mafai ona ou 'ai le rimoni mo pancreatitis?

Soʻo se faʻaogaina o le faʻaogaina i le gastrointestinal tract o se faafitauli moni mo tagata uma. O le masani masani e tatau ona suia ma mulimuli i meaai eseese. O lenei mea e moni lava mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O le taumafa mo se faʻamaʻi tatau e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. A le o lea, o le tagata gasegase e mafai ona aʻafia i faʻafitauli, faʻapea foʻi ma faʻatelega o le faʻamaʻi.

E ui lava i lea, o le tele o tagata o loʻo naunau pea i mea e mafai ona faʻaaogaina ma e leai. O fua o fualaau eseese, e pei o rimoni, e fiafia i le fesili pe mafai ona aofia i le taumafataga mo pancreatiti.

Mea aoga o le rimoni

O le tele o finauga malolosi e mafua ai ona mafaufau tagata e taua le rimoni:

  • folate o loʻo i ai i le rimoni - e fesoasoani i le puipuia o le faʻaleagaina, e aofia ai le gasegase, o le tino,
  • o le rimoni le vai e masani ona faatonuina mo le anemia,
  • faʻaleleia fuamalie,
  • faamama avega, taofi le vomiting,
  • faamalosia le musika mafanafana (i tamaitai),
  • faaleleia le tui toto
  • faateleina le puipuiga, fesoasoani e faasaga i le SARS,
  • faʻamalosi le aveesea o le vai mai le tino, o le leiloloa o le edema,
  • na o le faʻaleleia o le manuia o se tagata.

O minerale ma amino acids i le rimoni ua tele naua. Malamalama i le mea moni o le fomaʻo ua tumu tele i mea eseese e aʻafia ai le pancreas ma isi gaʻo totonu e mafai ona faʻaalia le pomegranate i se malamalama malamalama.

I le rimoni, ua faʻateleina ai le anotusi o palaloids - o vailaʻau e taʻitaʻi atu ai i le tauaso ma le faʻaaoga tele. Ua faamamafa e fomaʻi ma tagata tausi meaʻai e le aoga le togafitia o le fomaʻi, o le a taʻitaʻia atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

Aisea e tatau ai ona faʻaeteete le pancreatitis.

E le mafai ona finau e mafai ona inu le vai o le rimoni e avea o se vaega o se meaʻai e faasaga i le pancreatitis. O le pikiaka e maua ai le suama malosi tele, aua o le pancreas, lea o loʻo i ai le tiga tiga, o se tofo tali tutusa e leaga. O vaega o le sua malosi ma le malosi e aʻafia ai le mucous membranes o totoga o le tino, faʻaleagaina, faʻafefeteina.

O isi meatotino o le rimoni, lea e faʻaseseina i maʻi ma pancreatitis, o mea moni ua maitauina:

  • I le 100 kalama o le pamu rimetope e mai le 0.2 i le 2.6 kalama o mea faʻalaʻauʻau e faʻapupulaina ai le malosi o le manava ma faʻamalosia ai galuega e le manaʻomia. Faatasi ai ma le sili atu o le suka o le hydrochloric, o le a faamalosia le pancreas e gaoioi ma vevela, mumū.
  • Afai o le atinaʻe atony e atiae faʻatasi ma le mumū o le mumcreatic, o le tannins i le oloa o le a lagolagoina le alualu i luma o le setete o le maʻi. Atony e tupu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumū o le pancreatic, ae e mafai ona faʻaauau i le tino ao faʻamagaloina pea.
  • O le aoga o meatotino a le rimoni o le choleretic. Afai e maua e le kameli le tupe, o le pancreas e amata ona maua ni elemene faapitoa ma faʻateleina. E tatau ona aloese mai lenei mea pe a fai e manaʻo le tagata maʻi e aveese le pancreatitis, ma ia le faʻamalosia le mana o togafitiga i luga o le tino.

O le keketini o se fua aoga, o le pomegranate o le suavai ma le pancreatitis e faatagaina i tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. Manatua o le sua oona e faʻamamaina i le vai e faʻaitiitia ai le eletise. Karot po o le sukalati o le a sili atu ona suamalie nai lo le vai.

O le inu vai suamalie o le pomegranate e talia i le vaiaso pe a uma le faʻamalolo. E tatau ona e amata i se fua faatatau lelei: faatasi ai ma se sipuniti poo se sipuni sipuni.

I le ituaiga o pulupulu, o ituaiga eseese o fua e mafai ona faatagaina. E faatagaina e ulufale i se lipoti a le fomaʻi, faailogaina o le aluese atoa mai le faʻamalosia - pe a le maua e le tagata maʻi ni faʻaʻailoga o pancreatitis, o le toto ma urine e faʻaalia ai e masani lava le tulaga. Ona faʻatagaina lea e ole atu i le fomaʻi mo le faʻatagaga e toe faafoi le rimoni i le meaʻai i aso taitasi.

Toe foʻi atu i le faʻamagaloga, e le tatau ona e taʻalo i le rimoni ma 'ai fua ile fua. Faʻaeteete i le folasaga i le taumafataga: 'ai ni nai fatu ma suʻe lau soifua manuia. Afai o le faʻaaoga e le o faʻatasi ma le manava, vomiting, e le faʻateleina le vevela o le tino, e le mimilo le manava, ona ave lea e le tino le oloa. E faasolosolo malie, e mafai ona e faateleina le numera o fatu.

Pe a le mafai ona fai le rimoni

O le tele o pancreatitis o loʻo iloa ai o le pomegranate ua uma ona faasaina, i soo se ituaiga.O nei mea e aofia ai le fiaaai ma le faʻamautuina o taumafa e faʻaaoga i le lafoaia o le pancreas. I taimi faapena, e sili atu le aua neʻi faʻalavelaveina, ae ia tausia lelei le meaʻai, faʻamalo meaʻai ma mea maualuga gaʻo.

E faasaina le keke keke mo tamaiti ei ai le pancreatitis. O le oloa e ono faigata tele ona eli. E tatau ona faamasani le tamaititi ma se rimoni pe a matua le tamaititi, ma tausi i tuutuuga o le faamagaloga. E faʻatagaina e faʻaaoga fuamini o le rimoni, o le suavai, o le siʻi mai le peel (o le fua o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga). Ia inu le tinotu i ni lua sipuni aʻo leʻi 'ai.

E faʻafefea ona sui le sua rimoni

O tagata gasegase matautia atonu o le a le mananao e inu le suamalie o le rimoni. Mo i latou oe mananao e lagona le tofo o le rimoni, o se metotia na faia: aua le inu suavai, ae o le taamilosaga o rimoni peels.

E mafai ona e faʻafefiloi tincture ma fualaau filifilia. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga:

  • suauu o sana,
  • laʻau o le chamomile
  • lau o se manoa
  • wormwood lau
  • immortelle
  • toso faʻasalaga
  • chicory
  • Barberry
  • Sophora
  • elecampane.

O otaota e mafai ona filifilia na oi latou, saunia e tusa ai ma tulafono. Afai e le mafai ona aoina, faatau i se fale talavai. O laʻau taʻitasi i le aofaʻi tutusa e tatau ona faʻafefiloi i se tasi o mea. E mafai ona faʻamalosia le inu o le inu i le tele o le pancreatiti i totonu o le lua vaiaso ao leʻi amataina le faʻamagaloga.

Aʻo leʻi faʻaaoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le kuka, e tusa lava pe iai se maʻi o le pancreatitis, e tumau pea le fatufatuaʻi! Aveese oe mai meaʻai lelei ona o maʻi e sese. Faʻaaogā le fua, inu le pounti vine o loʻo fefiloi ma kālati, fiafia i le ola ma meaʻai - ma tumau i le soifua maloloina ma le fiafia.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Le faʻaogaina o fatu rimoni mo le cholecystitis, faʻamaʻi ma le palacreatitis

E mafai ona 'ai le rimoni ma inu vai mai ai, i luma o pancreatitis? Soʻo se fomaʻi o le a fai mai o lenei oloa e le gata ina manaʻomia mo pancreatitis, ae faʻasaina foi, aemaise lava i le taimi o le atinaʻeina o se foliga lapopoa poʻo se faʻasalaga o se mea masani.

Ona o le i ai o se aofaiga tele o le suka i totonu o le oloa, o le pancreas, lea e afaina i le pancreatitis, e tigaina i le mea muamua.

E tasi le taimi i totonu o le manava, o meaola oona e faaosofia ai le faʻamalosia atili o le sua pancreatic, ma tannins e mafai ona faʻavevesi ai le faʻamalosi, lea o le a matua faʻalavelaveina ai le setete o le tino.

O le i ai o se mea itiiti, o le fetus e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le setete o le gallbladder, lea e tausia ai le atinae o cholecystitis. Ma o le gasolo gaosia o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻamalosia o enzymes.

I le togafitiga o pancreatitis, o se matafaioi faapitoa e tuʻuina atu i le mataituina o meaai paleni. O lenei mea e faʻapitoa i le uluaʻi taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi pe a manaʻomia ona mataʻituina le pulega o le faʻamagaloina ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia.

O le tausisia o lenei taumafa e manaomia ai le teena atoatoa i le taimi muamua o le faʻaaogaina o mea taumafa. O loʻo i ai le tele o meaola faʻasaina ma fiber. O nei vaega o mea taumafa e faaosofia ai galuega a totoga o le gastrointestinal tract.

I le i ai o le pancreatitis e masani ai, o le faʻaaogaina o le rimoni e faʻatagaina i naʻo le taimi o le taimi o le faʻamagaloina faifai pea ma na o ni mea laiti.

I le leai o se faʻafitauli leaga o le tino i le faʻaaogaina o lenei oloa, e mafai ona faʻalauteleina le tele o le oloa, ma faasolosolo malie le faateleina i le 300 kalama i le aso.

Afai ei ai nisi fualaau aina i totonu, e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai ma allergies.

Le faʻaaogaina o le rimoni vine i le pancreatitis

O le faʻaaogaina o le rimoni, ma le fualaau aina lava ia i le pancreatitis, ua matua faasaina. O le fou e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaofiina i le taumafataga ma lemu ma na o le taimi o le faʻamalologa faifaipea.

E fautuaina e amata le faʻalauiloaina o lenei oloa i totonu o le taumafataga ma le sipuni tasi i le aso ma faʻagasolo malie le fua, aumai i le tele o le tasi tioata. O le tele o oloa faʻaaoga e mafai ona faʻateleina pe afai e leai se tali leaga mai le tino.

O le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona faatoa amata ona maua mai le faatagaga mai le fomaʻi aoga ma i lalo o lana pule malosi.

I le tulaga o faʻamuamua muamua o le le faʻavauvau, e tatau ona taofi le inu o le inu vave.

A faʻaaogaina le fou, e mafai ona faʻafefeina i le koko, paluga o le suka poʻo le vai. O lea faʻafefiloi e mafai ona faʻaititia le eletise ma faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga i luga o le paʻu.

E tatau ona manatuaina o le inuina o le vai i foliga faʻapitoa ma pancreatitis e matua faasaina e tusa lava pe o le faʻamaʻi ua i ai le faʻamagaloga. O fua, pe a manaʻomia, e mafai ona suia i le faʻaaogaina o le afu ua saunia i luga o pamu rimoni.

I le tulaga o le siakiina o kiona pancreatic poʻo pancreatitis i le tamaitiiti, o le faʻaaogaina o le rimoni i soo se ituaiga ma i soo se laasaga o le faʻamaʻi e matua faasaina.

O mea aoga ma leaga o le rimoni ua talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Pamekaina: o aogā ma mea leaga o le oloa mo tagata

O le tuufaatasiga o le rimoni e aofia ai se aofaiga tele o tuufaatasiga aoga e aofia ai i faiga uma metabolic i le tino o le tagata:

  • amino acids, e aofia ai mea taua,
  • B12 vitamini ma isi sui o le vaega B, C, A, E, PP,
  • elemene elemene: calcium, iron, iodine, kasikoni, potassium ma le tele o isi,
  • flavonoids (fatu o anthocyanini pigments ma isi ma le malosi e fusifusia ai tuusaʻo saoloto),
  • o se fuainumera tele o vailaʻau faʻasaina (malic, oxalic, succinic, citric ma isi), faʻalauiloa,
  • tannins.

O se tagata e le o iai ni faʻalavelave faʻaogaina, e mafai ona e faʻaaoga pea le rimoni, aua e aumaia ai le tele o aoga:

  • Faateleina le puipuiga, o le tino o le tino.
  • Faʻaleagaina o le tino, puipuiga o le tino, puipuiga mai le faʻamalositino ma le puipuia o le kanesa.
  • Cholagogue aafiaga. E sili atu ona faʻaalia pe a faʻaaoga pamu rimoni mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi.
  • Faʻateleina le pulelaʻau o le vai gastric (o le kulimi hydrochloric ma le enzymes e natia e le githular epithelium o le manava), o le intininal and pancreatic juice due to the stimulating effect of organic acids on mucous membranes of the digestive tract.
  • O tannins i totonu o le oloa e fesoasoani e aveesea ai le manava mo ituaiga maʻi eseese.
  • Tulaga masani o le hematopoiesis: e masani ona fautuaina e fomaʻi le 'ai o le rimoni i tagata mamai e maua i le anemia e mafua mai i le uʻamea po o le vaitamini B12 le lava.
  • Faamalosia o puipui o toto toto, o le puipuia o le thrombosis, lea e taofia ai le atinaʻe o maʻi matautia o le fatu cardio (fatu fatu, strokes).
  • Aafiaga faʻamaonia i le fesoʻotaʻiga o meaola faʻapitoa o le gastrointestinal tract.
  • Aafiaga o le diuretic, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faia i maʻa fatuga.
  • Faateleina le pulelaa o le estrogen (hormones sex sex), lea e faafaigofie ai le faagasologa o vaitaimi o le muaʻi masina ma le taamilosaga.

O le faʻaaogaina o le fetus e ono faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata i le i ai o ni tulaga faʻaleagaina:

  • faamalosi, o le iniseti i atony,
  • afaina o le gallstone, e aofia ai le tulaga pe a uma le cholecystectomy,
  • hyperacid gastritis (faʻatasi ai ma le maualuga o le faʻamalosia o le tino),
  • gasegase erosive ma ulcerative o mucous membranes o le gastrointestinal tract,
  • naunau e faamaligi toto (hemorrhoidal, gastric, uterine ma isi),
  • tasi le le faapalepale i le rimoni.

Pamekaisa i totonu o le gasegase o le faʻamaʻi

O le mumū tele o le pancreas o se faʻamavaega faʻamaoni mo le faʻaaogaina o le rimoni. I lenei laasaga o le faʻamaʻi, o le tagata maʻi e faʻamalosi e mulimuli i se taumafa malosi e le aofia ai le tele o meaʻai, e aofia ai fualaau aina ma vine, aemaise lava meaʻai e tofo i meaʻai.

O fualaau aina o fualaau aina suamalie e faʻafefe ai le mucosa gastric, ma le faʻamalositino o enzymes pancreatic e faʻateleina le faʻaleleia, lea e lamatia ona o le ono mafai ona tupu o le pancreatic necrosis (faʻaumatia o le gland tissue i ona lava enzymes proteolytic).

E mafai faʻafefea ona afaina le au i le taimi masani o pancreatitis?

I le oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga o le pancreatitis masani, o le taumafataga e sili atu ona eseese. Afai e lagona e le maʻi le umi mo se taimi umi, e le faitio i tiga o le manava o le tino, maʻi o le sulu ma isi faailoga o le dyspepsia, ona mafai lea e le fomaʻi ona faʻatagaina o ia e faʻaopoopo grenades i le lisi, matauina o tulafono:

  • Mo le taimi muamua, e na o le 3-4 fua o lenei fua e mafai ona 'ai. I le soifua maloloina lelei pe'ā uma ona faʻaaogaina le rimoni, o lona voluma o aso taitasi e mafai ona faʻateleina i le 200 g.
  • O kekekeke e tatau ona matua, suamalie i le tofo. O ituaiga o meaola e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis.
  • O le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi e amanaia. E le mafai ona e 'ai i rimoni i le cholecystitis, o le gallstoneitis (masani o soa o pancreatitis) e faʻafefea ai ona aloese mai faigata ogaoga.

Afai e te le amanaʻiaina nei tulafono ma fautuaga a lau fomaʻi (gastroenterologist, nutritionist), o se mea aoga e na o le faʻaleagaina o se tagata maʻi e maua i le pancreatitis.

O le pancreatitis ma le rimoni

O le mumcreatiti o se mumu mumū lea e tupu mai ona o le oti o vaega o le pancreas. O le tele o taimi e tupu lenei mea ona o le le lelei ma le tele o ituaiga o faʻamaʻi pipisi. O tagata mamai o loʻo i ai togafitiga faʻapitoa e tatau ona tausisia uma fautuaga a le fomaʻi, faʻapea foʻi ma meaʻai.

Pamekaraneta ma pancreatitis o lenei ituaiga e le mafai ona 'aina. E iai mafuaaga mo lenei:

  • O le tofo o le rimoni e aofia ai le tele o meaola oona, lea o se punavai tuusaʻo o le eleʻele eleʻele. Malic, acetic, tartaric, boric ma isi gaioiolosi e faʻaleleia ai le sifi o enzymes o loʻo i totonu o le pancreas. O lenei mea, i le isi itu, e fesoasoani i le televave o pancreatitis.
  • O le pamekaisa e aofia ai le tannins. O loʻo latou faʻapipiʻi mea totino, ma o lea ua sili atu ona malosi le inumaga ile atony.
  • O vaega o le rimoni sa i ai sona aafiaga itiiti. Ona o lenei mea, ua sili atu ona faʻagaoioia ma faʻaaogaina elemene.

O mafuaaga nei e matua faasaina ai le rimoni i tagata gasegase ma le maʻi pancreatite.

O le pancreatitis ma le rimoni

Ae, o nisi taimi, a uma, o le rimoni i le pancreatitis e mafai ona aofia ai i le taumafataga. E na o le pancreatitis e masani ai. Ae, e mafai lenei mea pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻi e le fomaʻi suʻesuʻega lelei ma fuafua ai o mea e pei ole urine, feces ma le toto e masani lava.

A faʻaaoga le pancreatitis, e mafai ona faʻaaogaina rimoni mo vailaʻau suamalie. Muamua, e faatagaina e fomaʻi gasegase e 'ai na o nai fatu o lenei fua. I le tulaga o le tagata maʻi e leai sona tiga i le manava ma le paʻu, gasegase po o le vomiting, manava manava poʻo le fiva, ona tuʻuina lea o laumei i totonu o le meaʻai i ni mea laiti.

I le pancreatitis le tumau, o le pomegranate ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • puipuia mai le tele o le mumū,
  • e puipuia ai faʻamaʻi o meaola,
  • faaleleia atili le tino o le tino.

Vaega o le Pameka

I le pancreatitis, e le tatau ona e aʻafia i le rimoni. E le fautuaina e fomai le tele naua o lenei fua. I totonu o le pancreatitis, o le pomegranate e tatau ona vavaeeseina atoa mai le meaai. I se faʻamaʻi masani, o fomaʻi e fautuaina e le sili atu nai lo le 300 kalama o le rimoni taamilo i le aso. Ae, afai e mafai ona e faʻamavaeina oe lava mai grenades, ona sili atu lea ona fai.

Pameka moli ma pancreatitis

E masani lava ona fiafia tagata pe mafai ona inu le vai rimoni ma le pancreatitis. Fai mai fomaʻi, i taimi o le vevela tele o le faʻamaʻi, e le tatau ona faʻaumatia le rimoni, e pei lava o le fua. Seʻi vagana ua faʻaleleia le tulaga o se tagata, e faatagaina fomaʻi e faʻateleina le tuʻuina o le sua i totonu o le taumafataga. Ae, e tatau ona faʻavaivai i le vai masani poʻo le sukalati.

O le suamini mimiti e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu. Muamua e tatau ona e faatapulaaina oe lava i le tasi teaspoon. Ona faasolosolo malie lea ona faateleina le vaega i le tasi ipu i le aso. Ae, afai o oe i luga o se meaai paleni, e sili atu le tuʻuina atu o le rimoni vai ina ia le faʻaleagaina ai le tino sili atu.

Manatua pe mafai ona e inu le rimoni pe leai, o le a faia e le fomaʻi le filifiliga. Na o ia o loʻo nofouta i le tulaga moni o lau paʻu ma le maʻi. Aua le inu faʻamalosi le rimoni vine mai lau fomaʻi. Muamua lava, o le ae faia oe lava ma lou soifua maloloina e sili atu ona leaga.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le vevela o le maʻi ma a itiiti mai mo le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

E mafai ona inu le sua mai le rimoni i totonu o le taimi laititi ma i le taimi o le faʻamagaloga?

O fua mai lenei tamaititi e faʻasaina foi ona faʻaaogaina i se faʻalavelave faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli. O le vai pona moli i le taimi o le tigaina o le pancreatitis e mafua ai le faateleina o le tiga, maʻi o le dyspeptic ma le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga (pancreatic necrosis).

Pe a taofi ni faʻalavelave faʻapitoa, e oʻo atu i le tulaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o lenei vailaʻau faʻamalolo, faʻamalosi i vitamini, minerale, antioxidants, e mafai ona faʻaeteete faʻaopoopo i le taumafa. O fomaʻi e fautuaina e inu na o le suasusu fou e suamalie mai le rimoni. O le taimi muamua e faʻaaogaina i se voluma e le sili atu i le 1 sipunu, faʻafefiloi i le vai poʻo le sukalati. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, o le leai o ni faailoga o le faʻavavevaveina o le maʻi, o le aofaʻi o le rimoni o le vai ua faʻaleleia lelei i le afa afa i le aso. E le mafai ona onā le pomegranate suamalie i soʻo se ituaiga o le maʻi.

Pamekaisa, ona o lona fatuga, o se oloa sili ona aoga e aumaia ai le tele o faamanuiaga i se tagata maloloina.O le 'ai ma le inu o le rimonika i le pancreatitis poʻo isi faʻamaʻi o le digestive system (gastritis, cholecystitis, cholelithiasis), faapea foi ma tagata gasegase e aveesea mai le gallbladder, e matautia ona o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻalavelave matautia (biliary colic, pancreatic necrosis, o le toto gastrointestinal and others). E mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina lenei fualaau aina po o le sua mai lea mea ina ia faʻaofiina i le meaai pe a oʻo i le tulaga o le faamagaloga o le pancreatitis i le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi lea e solia ai rimoni.

Pancreatitis

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafataga faapitoa ile falemaʻi. E tatau ona tausisia ina ia mafai ai ona maua se faamagaloga mausali. O le pancreatitis o meaʻai e faia e tusa ai ma le taʻiala o le faʻaaogaina o masini.

O meaʻai vailaʻau ma meaʻai e matua vavae ese mai ai ina ia mafai ai ona taofi le faʻaleagaina o faʻalavelave e tutupu i le pancreas.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

I totonu o se laasaga laititi

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, e tatau i le tagata gasegase ona tatalia se vaitaimi o le matelaina, ona fesuiai lea i se taumafataga faʻamalolo ma le faʻasalalauga o mea fou. I le amataga o le taumafataga, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai fatu, masimasi soup ma iputini.

O fua e mafai ona ulufale i le taumafataga i le vaiaso talu ona maeʻa le vevela. Afai e te fesili i fomaʻi pe mafai ona 'ai le rimoni i totonu o le pancreatitis poʻo le cholecystitis, o le a latou teena. O fualaau oona i fatu o fualaau suamalie e saofagā i le gaioiga malosi o le suka i le manava.

Lelei e iloa: E faʻafefea ona kuka le buckwheat mo pancreatiti?

O lenei faagasologa e faia faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le faʻasaʻolotoina o enzymes pancreatic, lea e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina. O isi vaega o loʻo i totonu o le pulupulu o le rimoni na i ai se aafiaga faʻafefe i luga o le mucosa o le gastrointestinal tract. Mai i lenei mea, o se gasegase o le gasegase le lelei i le tamaititi e mafai ona aliali mai i foliga o faafitauli ma le nofoa.

Falemaʻi ma susu susu

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

I taimi masani

O le pamekaisa ma le pancreatitis e masani ona faʻafeiloaia ma le faʻaeteete i totonu o le meaai. Muamua, e fautuaina e taumafai sina fatu ma matau le tali a le tino. Afai e leai ni uiga leaga e aliali mai, e mafai ona e 'ai e tusa ma le 20 fasi vaega i le taimi. Ole maualuga ile aso faigaluega e 300 g.

O le 'ai o lenei fua o le a faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. Ae aua le aafia ai, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻafitauli o le maʻi.

O le suamini mimiti i le siama o pancreatiti

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai ona faʻatagaina le gasegase e 'ai fualaau oona i nai vaiaso talu ona maeʻa. O le pamekaranati mo le pancreatitis i se pepa masani e faatagaina mo le faʻaaogaina. I lenei tulaga, ua faatagaina e inu na o se oloa na saunia i le fale e ala i le togiina o fatu o le fua.

E faapefea ona filifili le mea tonu?

I luga o fata o faleoloa sa faʻatau atu ai se tele o grenades o ituaiga eseese ma ituaiga. Pe a filifilia, e tatau ona vave lafoaʻi otaota ma pala. E le tatau ona e faatauina le rimoni mama, aua e mafai ona taʻu mai ai lana feoaiga le talafeagai.

O le fufuluina o fualaʻau e manifinifi, paʻu ma le palu. E tatau ona i ai se lanu tutusa ma lanu lanu. E le fautuaina se fua enaena e ave - e mafai ona aafia i totonu ile pala. E taua le faʻatau fua o fualaau taumafa, aua e itiiti a latou meaola ma sili atu suamalie i totonu.

Pamekaisa i totonu o le pancreatiti

I totonu o le pancreatitis, o le meaai e tatau, i le mataupu faavae, ia matuā faʻamaoni lava. O le pamekaini i lenei mataupu e matua faʻasaina mo ni mafuaaga se tele:

  • o le fualaau aina o loʻo i ai se faʻalauteleina o meaola faʻapitoa: malic, oxalic, citric, tartaric - latou te faaosofia ai le gaosia o le suka gaosia ma le enzymes, e mafua ai osofaʻiga fou,
  • O le rimoni e faaosofia ai le puleaina o le talo, lea, e ala atu i se faiga le tuusao, e faaleleia atili ai le gaosiga o enzymes pancreatic,
  • o le tamao'āiga o meaʻai ma laʻau o meaʻai e faʻaleagaina ai le motumotu o le intestinal ma e taʻitaʻia ai le malosi.

Pamekaraneta ma le pancreatiti o le chronic

I le faagasologa masani o pancreatitis, e le o fautuaina foi le rimoni mo le faʻavaveina. Ae i le taimi o le faʻamagaloina, o le a aoga tele le oloa, ona o le tele o ona lelei:

  • mauoa i vitamini e faʻamalosia ai le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi,
  • polyphenolic tuufaatasia e faʻavasega ai hormones i fafine,
  • ona o le flavonoids, faapea foi ma meaola oona, o le atinae o le atherosclerosis ua taofia,
  • o fua e ola maloloina ma, o le mea e sili ona taua, aʻafiaga faʻaleagaina, puipuia o le atinaʻe o le kanesa o pancreatic.

O le kekekeke o se oloa maoti, ma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. I le iai o soʻo se faʻamataʻu faʻafefe, o le vave faʻagataina o le oloa i le tino ma falemaʻi e manaʻomia.

Pamekaranati mo le pancreatitis, e mafai pe leai?

Soo se faafitauli i le gastrointestinal tract e mafua mai i faafitauli e sili ona lamatia. E le o se mea e ofo ai, o le fautuaga muamua a fomaʻi o le faʻatonuina lea o taumafa sili ona maloloina.

O le fuainumera o oloa i totonu o le lisi o tagata maʻi e faʻaititia i se tulaga maualalo, ma e faatoa faʻafeiloai atu fou i le taimi o le faʻasaʻoga mausali. O se faʻataʻitaʻiga manino o lenei mea o le rimoni vine i le pancreatitis.

O faʻamaumauga faʻavae e tuʻuina atu i lona faaaogaina, ma e aunoa ma se mafuaʻaga.

O aoga ma mea leaga o le rimoni

Ua iloa e tagata tomai faapitoa o le lelei ma le afaina o le laina tutusa o oloa i le maualuga o le tulaga o le tino. Ma afai i le tulaga o se tino soifua maloloina, e leai ni tapulaa i le taumafaina o rimoni ua tuʻuina atu, ona i ai lea i le tulaga o le gasegase o le gasegase tumau. Ae ui i lea, o le inu o se meainu suamalie e le gata ina mafai, ae e tatau foi:

  • faʻamaonia le gaosia o le estrogen,
  • aʻafiaga o le antibacterial
  • o le tino ua tumu i aoga aoga amino,
  • aveese faʻamalositino taualumaga, puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • i alii, o loʻo faʻaleleia se fale.

O le a le mea e faʻatagaina ma o le a le mea faasaina ile maʻi e tatau ona faʻaalia e lana fomaʻi. E le mafai e se tagata tutoatasi ona fai atu pe aoga tele pe leaga se oloa i se tagata e le o saunia. Ma i le tulaga o le mumū o le pancreas, o loʻo aʻafia foʻi ma faʻalavelave matuiā.

O le suamini mimiti i totonu o le pancreatitis: e mafai?

O le faʻavavevaveina o le pancreatitis e masani ona aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona, vevela, gaʻo, ma mea mamafa mamafa mai le lisi. Ma o le fesili pe ono mafai ona inu vai inu suamalie fou ua le toe aoga. O lea ituaiga vai e faʻamalosia ai le gaosia o enzymes e faʻaumatia ai le pancreas. I le tele o tulaga, ua faatonuina e fomaʻi le faʻatagaina o meaai e faʻavae i luga o vailaʻau vali ma soupeti i tagata gasegase.

Pe mafai ona inu le vai mo se panicreatitis ogaoga? - E masani lava ona faʻasalaina le masani a le tamaititi. O le faʻasaina faʻapitoa e iai se finauga talafeagai:

  1. O tannins o loʻo tuʻuina atu i le rimoni suamalie e faʻaosooso ai faafitauli ma le ogaumu.
  2. O le i ai o le tele o meaola oona e fesoasoani i le gaosiga o le gaosiga o le manava o le acne, lea e mafua mai i le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o meaola.
  3. O le pamekaranisi e tumu i elemene malolosi o loʻo galue i luga o le mea e gaosi ai meaʻai, e pei o mea faʻafefe.

Taua! Tusa lava pe a mavae le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻasolosolo, pe a faʻapipiʻi faʻaopoopoina oloa fou i le lisi, o le faʻaaogaina o se ipu rimoni e mafai ona faʻaosofia ai le vave o le maʻi o le maʻi.

O le tali i le fesili pe ono mafai ona inu le rimoni suamalie ma le pancreatitis i se foliga lapopoa e manino - ua matua faasaina.

E mafai ona ou inuina le rimoni vai i le pancreatitis tumau?

Pe a oʻo atu le faʻamaʻi i le foliga masani, e mafai ona faʻalauteleina le lisi e ala i le faaopoopoina e le gata o oloa, ae o fua foi, vine, fuālaʻau fou. O le mea sili ona taua i lenei mataupu o le toesea i le taumafataga o ipu e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamaonia o le maʻi.

Gastroenterologists, tali i le fesili pe ono mafai ona inu le suamalie fou o le rimoni i le tulaga o le pancreatitis e masani ai, fautuaina e usitai i fautuaga a le fomaʻi. O se tasi o autu taua - e tatau ona vavaeese mai le lisi o mea i le itu i sasaʻe.

E mafai ona e inuina na o se meainu faapena i le tulaga o le faamagaloga mausali ma i le leai o se vevela mo le 1.5 vaiaso. O le faʻaaogaina i lona natura mamā masani e le manaʻomia. E fautuaina e faʻaitiitia le tuufaatasiga o le kulupu aʻo leʻi faʻaogaina:

  • chamomile decoction
  • meaʻai suamalie
  • vai inu
  • faʻafefete o chicory.

O uluai faʻatagaga o le pomegranate e tatau ona itiiti le tele, lea o le a mafai ai e oe ona siaki le tali a le tino i se oloa fou. Afai e leai ni mea leaga na faia i totonu o le vaiaso, o le vaega o le vai inu e aumai i le 150-180 ml i le aso.

Faʻalogo lelei! O faʻamalositino, o mea suamalie ma lanu vali e masani lava ona i ai i le teuina o suamalie, lea e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi i le faafitauli o le pancreas.

E mafai ona ou inu le rimoni suamalie i le pancreatitis i tamaiti? O fualaau e mafai ona faʻaumatia e tagata matutua. O nei nectar e matua faʻasaina mo talavou, e tusa lava po o le a le vaega o le maʻi o le maʻi. E oʻo lava i le faʻamagalo faʻasaʻo, o se mea inu malosi e mafai ona faʻaleagaina ai le aʻafiaga o togafitiga i le tulaga o le tino o tamaiti.

Pamekaraneta ma le rimoni juice i pancreatitis, e mafai?

Penekarate ma pancreatitis e faʻatagaina, o le gaʻo siama e aoga i le puipuia o tumepa gase.

E fautuaina e fomaʻi le rimoni suamalie mo le anemia, ma e faigata tele ona faʻamalieina le soifua maloloina o lenei fua. Ae ui i lea, o se faʻamaʻi pipisi e te faʻaeteete ai i fualaau faisua ma fua.

O le sua suamalie e matautia mo pancreatiti. O uiga lelei o fua o le:

  • lelei mo le faʻaogaina
  • faʻamalosi lagona musika i tamaitai
  • faʻaopoʻopoina le toto
  • faasaoina mai le SARS
  • faʻafefeteina le fulafula, aveese le suavai
  • faamama avega
  • lelei mo tino toto
  • talafeagai mo le fatu

O le suamini mimiti i le pancreatitis e matautia, o le mea lea, e naʻo le faʻamagaloina e mafai ona faʻaaoga. E faʻafefe tele ai le mucous membranes o totoga uma i totonu, e aofia ai vaega malosi ma le malosi. Penekalama e aoga tele mo tagata soifua maloloina, pe a uma le faʻamaʻi e tatau ona faʻafefe i le vai pe a ave.

O le pamekaisa ma le pancreatitis e mafai ona faʻamaʻiina i le koko ma le suka, vai. O lona faʻaaogaina i ni gaʻo sili ona lelei (amata mai se sipuni) e faʻatagaina e le muamua nai lo le aso lona fitu pe a maeʻa le faʻataunuʻu. E faasaina le suamalie o le rimonika mo nei tagata gasegase.

Ua suia le suamini mimiti i le faʻafefeteina o paluga ma le mumu o le pancreas. E mafai ona faʻafefiloi le pamekaina i soʻo se tasi o nei laau totō: faʻasalaga o sana, chamomile, manoa, burdock, chicory, sophora, wormwood, elecampane, barberry. O le faʻafefiloi o 'auʻau o lenei fua mai le tino ola i vaega tutusa e maua ai iuga sili ona lelei mo le alu ese atu o le tiga o le pancreatitis. E vaeluaina ma inu i le lua vaiaso ao leʻi amataina le faʻamagaloga.

O le pamekaisa i le pancreatitis e matua vavaeeseina lava i le taimi o le anapogi ma meaai mama. I lenei taimi, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i le pancreas, e le faʻafeiloaʻi ai e faʻavevesi e le malosi o nei vailaʻau malolosi. O vitamini autu ma amino acids i lenei fualaau aina o loʻo i ai, latou te tamaoaiga i minerale.

O le suamini mimiti i pancreatitis ua matua faasaina mo tamaiti. E ui lava i ana meatotino aoga, e mafai ona sili atu ona afaina i le tamaititi. O le a iai le pikiamu i le taumafa a se tamaititi ao faasolo ina matua.

E le gata i lea, o le a faatagaina i taimi o faʻamaloga faʻamalosi. I le taeao ma le afiafi, e mafai ona e inuina le lua punetini o le fualaau aina na kuka mo le luasefulu minute aʻo leʻi 'ai.

O togafitiga a le tagata lava ia ma le rimoni e mataʻutia, o palaloids mai le fetal cortex e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le tauaso.

Pamekaisa i le pancreatitis: e mafai ona 'ai pe inuina i le mea o le sua?

O le afaina o le pancreas e mafai ona faatoilaloina se tagata i se taimi e lei fuafuaina. O le tausisia o le taumafa e le aumaia ai le olioli. Faatasi ai ma le upu "taumafa", e le seasea fegalegaleaiga lelei, e tatau ona e faatapulaa le meaai, ai meaai e leai ni meaʻai. E iai faʻamatalaga masani i lisi o mea e le masani ona talanoa i ai fomai. Pe o se mea e ese ai le pisa?

Pamekaisa i le meaʻai mo le maʻi mo le maʻi pancreatitis

O le pamu rimoni o loʻo i ai le eleʻele, lea e faʻasaina i le pancreatitis. O le tele o mea faʻamalosi e faʻaleleia ai le faʻaogaina o enzymes pancreatic, ma o lenei mea e oʻo atu ai i le susunuina ma le vevela.

Faʻatasi ai ma pancreatitis, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tutupu, ma o tannins o loʻo i totonu o le rimoni ua faʻaleagaina le intininal atony, faʻamalosia ai taga e faʻapipiʻi ai. O le manatu o le fualaau o lenei fualaau aina e sili atu lona aafiaga i luga o enzymes pancreatic, o le mea moni, o lo latou fiafia malosi.

Mai i nei mea, e manino lava o le faʻamaʻi o le tino pancreatitis e le aofia ai le faʻaaogaina o le rimoni mai le meaʻai atoatoa pe a faʻamaonia se taumafa paleni po o se anapogi.

O nei lapataiga uma e fesoʻotaʻi ma le maʻi pancreatitis, ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o mea e laiti tele - e faʻatagaina vaega laiti o rimoni.

Faia o le rimoni i luga o le lisi pe a maeʻa

Afai ua mou atu faailoga o le tino pancreatitis, ua maeʻa le atoaga o togafitiga, e mafai ona toe iloilo lau lisi ma fai nisi fetuunaiga.

A maeʻa ona tuʻuina atu suʻesuʻega masani o le urini, toto, feces, pomegranates e mafai ona mafaufauina i le taumafataga i le tele o fatu ma mulimuli ane i le mavae atu o nisi o faʻaʻailoga o le maʻi.

Vaʻaia ma le mataʻituina le tulaga lautele o le maʻi o loʻo togafitia togafitiga, o le faasolosolo malie lava e mafai ona e faʻatupulaia le fua o le rimoni. E faatagaina lenei i le leai o:

  • taʻavale
  • fiva
  • tiga o le pancreatic,
  • manava manava.

I le vaega laititi o pancreatitis, e le fautuaina ia rimoni, ae o le taimi lava e tumau ai le tumau o setete, e mafai ona faʻaaogaina rimoni suamalie (200-300 grams i le aso). Filifili nisi fualaau suamalie ma se paʻu paʻu, latou te matua ma lelei.

O le manogi vaivai o lenei fualaau aina e mafai ona taʻu mai ai felauaiga le talafeagai ma faʻaleagaina (faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina ona o le malosi). O le rimoni i le taimi o le tautoulu ia Setema-Novema, o le taimi lea e suamalie ai fua uma.

O le faʻaaogaina o le rimoni i le meaʻai e talafeagai i le silasila i uiga aoga uma, faʻapitoa:

  • faaleleia atili le leo,
  • puipuia mai le matua, afaina, kanesa (ona o le i ai o le foliki acid),
  • faʻaleleia fuamalie,
  • faamalosia le faʻavaivaia o puipuiga,
  • puipuia mai le aafiaga faataumaoia o radionuclides.

O le faʻaaogaina o le rimoni e mafai ma le faʻafefeina o le vai, kāloti poʻo le sukalati, ma pe a uma le faʻamalolo o le faʻamaʻi. Ina ia mafai vave ona alu ese mai le vaitaimi sili ona leaga, ua fautuaina e faaaoga pene rimoni ua fefiloi ma le tino ola i vaega tutusa.

O le pamekaisa e mauʻoa i antioxidants e aoga mo le toe faʻafouina o pancreatic. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e tatau ai, ae na o le toe faʻaleleia ma le amataga o le faʻamagaloga, e pei ona taʻua i luga. O fatu o le pamekaina e puipuia ai toto toto mai faʻasalaga saoloto, lea e taʻalo ai se sao taua i le toe faʻaleleia.

O laʻasaga taʻitasi e faʻapitoa ia lava.

Afai ua maua oe i le pancreatitis, aua e te popole, ae muamua e te manaʻomia le faafesootai o se fomaʻi ma fuafua pe mafai ona e aveina ni rimoni e fai ma meaʻai pe faʻatali sina fua i lenei fua. I le faaopoopo atu i uiga mataalia ma aoga, o rimoni e mafai ona afaina i le gasegase o le maʻi, o le mea lea, fautuaga ma fautuaga mai se fomaʻi e faamalosia.

Seafood

O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, o i latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo taumafataga i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

O se faʻamaʻi tuga i le ituaiga o pancreatitis e manaʻomia ai se togafitiga faʻamalosi maeʻaeʻa. I le faaopoopo atu i le mea moni e faʻaaogaina vailaʻau, e taua lava le mulimuli i se meaʻai.

Meaʻai mo le pancreatitis o se faʻamaoni faʻatasi o meaʻai maloloina, lea e tatau ona fesoasoani i le vave faʻafouina o le pancreas.

Soo se avega i luga o se tino vaivai e tau atu i se tulaga fou.

E mafai e le rimoni ma le rimoni vine i le pancreatitis?

Pamekaisa i le pancreatitis: faʻamanuia pe afaina?

E ui lava i le mea moni e faapea o le rimoni o se fualaau e le masani ai e mafai ona maua ai le tino ma le tele o mea aoga, ae o le a le faʻasalaina mo tagata ei ai faafitauli faʻapitoa.

E na o lalo lava o ni aiaiga faapitoa e mafai ai ona inu le rimoni mo pancreatitis.

O aogā o rimoni

O le vailaʻau faʻasolosolo o sea fualaau aina e mauʻoa i vitamini (o mea autu ia B6 ma le B12, P, C), elemene ma minerale, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu i le tino mea uma e talafeagai mo le masani ai. E tele mea taua o le 'aiina o lenei fua:

  • Fesoasoani e puipuia le kanesa o le manava.
  • Lelei mo le faʻaogaina.
  • O se fomaʻi lelei, o le mea lea e mafai ai ona tatalia ituaiga eseese o laau (faʻamaʻi pipisi, tuberculosis, intestinal).
  • E maua ai le tele o aogā mo le toto, faʻamalosia ai vaʻa toto ma le tino.
  • O le tele o taimi e faʻamatalaina mo le faʻaumatia o le tino.

O lona aoga e matua maualuga lava, e oo lava ina faatonuina mo le maʻitaga ma le lactating women.
E ui lava i nei tulaga lelei, ae o nei fualaau o loʻo faʻasaina i totonu o tagata e masani ona fai i le maʻi o le manava (ulia ma gastritis ma le maualuga eleʻele) ma le pancreatitis i le vaitaimi o le faigata.

Fualaau aina aoga mo foliga mataga ma le masani o le maʻi

A amata le laasaga o le vevela, e tatau ona mulimulitaʻi le tagata maʻi i se meaʻai malosi ma ia faʻaeteete i fualaau faisua ma fua. Ae paga lea, e le mafai ona aofia ai rimoni i totonu o se lisi mo ni mafuaaga se tele:

  • O le a afaina ai le mucous membranes o le toetoe lava o totoga o meaola uma i totonu, talu ai e tele naua vaega taua i le tuufaatasiga.
  • O le pamu rimoni o loʻo i ai se aofaiga tele o le suka, lea e sili ona matautia i le tino pancreatiti. O le a latou fesoasoani i le faʻateleina o le eletise, ma o lenei faʻamaʻi e tatau ai ona faʻataʻitaʻi uma malosiaga e faʻaitiitia ai lenei aloaʻia ma meaʻai inu.
  • O lona pulupulu ei ai sona aʻafiaga o le choleretic, lea o le a afaina tele ai le pancreas. O elemene ole talo e fesoasoani i le faʻatoagaina o enzymes.
  • O tannins o loʻo i totonu o le fua o le a faʻamalosi, faʻalavelave faigata ai le manava.

O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le toilalo i le taimi o le taumafataga, ina ia le toe faʻafefe ai le pancreas.

E mafai ona toe faafoi Grenades i le taumafataga, ae naʻo le amataga o se faamagaloga mausali, o lona uiga, pe a maeʻa le faʻamautuina o faailoilo o le auʻiliʻiliga ma le leai atoa o ni faʻamaoniga. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i vailaʻau suamalie.

Ae ae leʻi amata ona e "momotu" rimoni, e tatau ona e siakiina le gaioiga a le tino: a uma ona e taumafai e fai ni fatu fatu, ia mautinoa e leai se tiga, faafitauli ma le inumaga ma le taoto. A maeʻa lenei mea, e mafai ona faasolosolo malie le faʻaleleia o le fualaau i le 200-300 grams i le aso.

E mafai ona ou inu le rimoni?

A maeʻa le faamagaloga (e leʻi muamua atu i le fitu aso) ma le pancreatitis, e mafai ona e inu i le rimoni, ma aloese mai le na o lona mama aʻiaʻi. E mafai ona e faʻaaogaina pei o le pulupulu, siaki le tali a le tino (amata i sina sipuni laitiiti). E sili le faʻalauiloa i totonu o le taumafataga e pei ona taʻua i lalo:

  1. Fufulu ma isi sua (karioti, paluga) poʻo vai.
  2. Faʻafefiloi ma faʻaogaina o laau e pei o le chamomile, burdock, wormwood, barberry, manoa, chicory, elecampane.

Ae mo ituaiga uma o pancreatiti, o le vate keke e matua faasaina i tamaiti: e mafai ona afaina tele ai. O le mea lea, o le a mafai ona faʻataʻitaʻiina rimoni naʻo le vaitaimi o faʻamaloga faʻasaʻo ao latou matutua.

Afai e te le iloa po o le a le meaai e sili atu ona pipii atu i le pancreatitis, e sili atu le talanoa i se fomaʻi atamai ma lenei fesili. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o ia 'elemene malosi e pei o le rimoni e ono afaina ai le soifua maloloina o le pancreas.

O aoga o le rimoni ma le rimoni

O mea faʻamalolo o fua o le rimoni ua leva ona lauiloa. O lona faaaogaina e tele naua aafiaga aoga i le tino o le tagata ma lona tulaga:

  • faamalolosia o toto toto ma faaleleia le tafe toto,
  • maualuga le maualuga o le hemoglobin,
  • faaitiitia o le edema,
  • faʻamalosi
  • mea faʻamaʻi pipisi
  • faʻaleleia o le puipuiga ma le tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

E iloa lelei o le faʻaaogaina pea o rimoni ma le rimoni suamalie e faʻaitiitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi i fafine maʻitaga, fesoasoani i tagata matutua e fefinauai ma faigofie atu ona feagai ma suiga o le matua, atherosclerosis ma le mamafa.

O le suamalie mama ma le faʻavaivai o le rimoni o le suamalie o loʻo i ai tutusa mea aoga e pei o le fua. E mafai lava e ia ona faʻateʻa ese le tartar, faʻamautinoa le maualuga o le estrogen ma faʻateleina le faʻasaina i alii. O le vailaʻau faʻasoa i fuamini ma fualaau suamalie e matua aoga lava i le puipuia o le kanesa.

O foliga uma o fua matagofie o loʻo taʻu mai ai aogā sili ma lelei mo le tino o le tagata. Ae ia 'ai rimoni ma pancreatitis, e tatau ona e matua faʻaeteete ma e tatau ona maua muamua le faatagaga a le fomaʻi.

O a faailoga

E taua tele le iloa o le faʻamaʻi i le taimi nei ina ia le tupu ai le foliga masani. O le tino gasegase e vave ona atiina ae, faatasi ai ma uiga manino atoatoa.

O le maʻi o le maʻi e faʻaitiitia le mamafa ma faʻailoga pei o le:

  1. Lafoaia o le vulu i le talo. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e le lagona le toomaga.
  2. Faʻaauau le taoto.
  3. Gutu gutu.
  4. Paʻu paʻu.
  5. O le malosi malosi ma le maamaʻa i le sao o le tamaoaiga. O le nofoaga e mafai ona suia i nisi o taimi. O mea uma o le a faʻalagolago i le vaega o le faʻaleagaina. Afai e ufiufi uma le pancreas, ona mafai lea ona paʻu le tiga.
  6. Meteors.
  7. Faʻafitauli o le mea o loʻo i ai meaʻai.
  8. Paʻepaʻe paepae, e le mafai ona aveese ile luga ole laulaufaiva.
  9. E ono mafai ona faateleina le vevela.
  10. Ootia.
  11. Faateleina le vevesi.
  12. Pallor o le paʻu.
  13. Teteʻe tulaga.
  14. E oso i le toto maualuga.
  15. Loto o le fatu.

Afai e matauina e se tagata ia uiga i totonu ia te ia lava, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai se tagata tomai faapitoa. I se tulaga ogaoga, latou te valaau atu i se falemaʻi ile fale.

Le ute o mea taumafa

E pei o lea, o meaʻai e amata mai le 3 aso. Ua lava lenei mea e aveesea ai le maualuga o le vevela. I aso popofou, e tatau ona i ai le anapogi malosi. E na o le faʻatagaina e faʻaaoga ai le pulupa.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o le taumafataga Numera 5 e masani ona faʻaaogaina. Ua leva ona atiina ae e fomaʻi poto faapitoa, aemaise lava mo ia ituaiga o gasegase.

O lona tulaga autu o le sili atu lea o polotini, itiiti le gaʻo ma gaʻo. O meaai e tatau ona faia i taimi masani ae laiti.

E tatau i se tagata ona lafoai meaʻai e mafai ona faateleina le eletise ma faʻagaoioia le faatinoga o enzymes.

O le numera numera 5 e tatau ona toeitiiti atoa le tausaga talu ona maua e le tagata le pancreatitis. I le tulaga o se foliga masani, ona tatau lea ona i ai se meaai faapitoa i le taimi o totoe o le olaga.

Tulafono o taumafa

A aunoa ma sea tausisia, e le mafai ona toe faʻaleleia. E moni lava lenei mea mo vaitaimi o le faʻavavevave.

I taimi faapea, o le tagata e faʻafefe i tiga ogaoga. Ina ia faʻaitiitia a latou faʻaaliga, naʻo le manaʻomia o se taumafa malosi.

E faʻapefea ona 'ai ma pancreatiti? O tulafono faavae e mulimuli ai:

  1. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 6 taimi. I lenei tulaga, o vaega e tatau ona laiti.
  2. I le taimi o le faʻavavevaveina, e manaʻomia le 'ai naʻo le meaai i na o mea mama. E tatau ona kuka lelei pe uʻu. O lenei sauniuniga e i ai sona aafiaga agamalu.
  3. O meaʻai susunu e sili atu meaʻai. I lenei pepa, e le afaina ai le tino.
  4. E tatau ona matauina le vevela taumafa. Soʻo se suiga e ono afaina ai le soifua maloloina o le pancreas. E tatau ona mafanafana le vevela.
  5. Na o ni vaega laiti e tatau ona faʻaaogaina. Soo se togafiti e fai ma popolega, e lua mo le okeni ma mo le vaega atoa o fualaau aina.
  6. O le taumafa i aso taitasi o gaʻo, o le 350 kalama, gaʻo - 80 kalama.
  7. O vaeluaga i le va o meaʻai - 3 itula.
  8. Faʻesea meaʻai uma, faʻafefete ma ulaula.
  9. Aua le inu ava malosi i meaʻai.
  10. O vaega taitasi o meaai e tatau ona tatuʻaina lelei.

Le mea e 'ai

E lelei pe afai e iloa e le tagata maʻi le kukaina o ipu mo se ulugalii ma maua mai le tele o mea. E sili ona aloese mai le falai ma le kukaina o meaai.

Meaʻai mo pancreatitis e aofia ai:

  • Fualaau faisua.
  • Fuamoa fuamoa moa. Sili atu kuka mai le protein.
  • Meat ma iʻa o ituaiga meaʻai maualalo.
  • E le talafeagai le 'ai o fua fou ma fualaau aina, o le a sili atu ona aoga e aofia ai i le taimi o le kuka poʻo le tao. O fua aupito sili ona lelei o apples, apples, pears. O vine, e sili atu le lelei ona 'ai le strawberries.
  • O le tele o ituaiga o cereals e mafai foi ona faatagaina. Ae maise lava, o le meaai e tatau ona avea ma araisa ma tao.
  • Soupeti i luga o fualaau faisua po o aano o aano o manu. Ae ui i lea, e le tatau ona sili ona vaivai. A maeʻa fuālaʻau kuka poʻo aano o manufasi, e mafai ona faʻafefe i le vai.
  • Kissels. E lelei pe a sili atu ona masani le tagata maʻi i lenei vaega o meaai. E matua aoga tele pe afai e te iloa mai pe faapefea ma pe faʻapefea ona kuka.

Seiloga ua faʻamautu le tulaga o le maʻi, e mafai ona e faʻamoemoe i le fomaʻi e faʻatagaina nisi faʻamatalaga e faaopoopo i le lisi.

I soo se tulaga, e tatau i le tino ona maua mea uma e tatau ai. O fualaau ia ma minerale.

Mo oloa gaosi susu, ua faatagaina i latou e faʻaumatia e tusa lava pe i ai se foliga lapopoa. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina tulaga taua - gaʻo gaʻo ma le fou.

A faʻatau i totonu o se faleoloa, o le igoa e aofia ai le pasene o le gaʻo oona o se oloa. E le tatau ona sili atu i le 2.5%. Sili atu pe afai ei ai se avanoa e faʻatau ai se mea kefeta fale.

O le foliga masani o le maʻi e mafua ai se lisi tele o ipu ma oloa.

I le taimi masani, o tagata tomai faapitoa e fautuaina se taumafataga o le protein.

O meaai paleni o le a mafai ai e le tino ona toe faaolaola vave, ma o suauu o le pancreas o le a amata ai se toe faʻafouina ogaoga.

O le faavae o le polotini ma o le isi mea e tufatufaina tutusa i le va o gaʻo ma gaʻo. O le aoga o le taumafa i aso taitasi e 3000 kcal.

I lenei tulaga, ia mautinoa ia faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 150 kalama o le porotini. E mafai foi ona aofia ai le palatini i meaola. O le tele o meaʻai e faʻamalosia, o le sili atu lea.

Meaʻai faʻatagaina (ipu) mo le mumū masani:

  • Fualaau faisua ma fualaau - apu, sana, kāloti, persimimo, kāloti, strawberries, pears, kapisi. Faʻaaogā faʻasoa, fou, faʻapipiʻi pe uʻu.
  • Toa aʻi
  • Laʻu gaʻo susu gaʻo.
  • Pasta.
  • Vaʻa iʻa.
  • Laʻau tipi.
  • Cereals - millet, semolina, araisa, millet, buckwheat.
  • Falaoa o le sana E manaomia e na o ananafi.
  • Palu gaʻo maualalalo.
  • Palu pateta.
  • Manty.
  • Sou i luga o se susu vaivai.
  • Palukin porridge.
  • Faʻamatalaga.
  • O suavai masani. Ina ia faʻaitiitia lo latou faʻamalosi, faʻamamafa i vai mama mama.
  • Kissels.
  • Vailaʻau moli.
  • Laʻu suamalie fou. Faatasi ai ma faafitauli i le pancreas, o le sili atu ona olaola ma le soifua maloloina o pateta, kālati ma falala.
  • Morse.
  • Teu lauti.
  • O tagata fiafia e faatagaina e ai le meli. Peitai, o loʻo i ai pea se tapulaa. E tatau ona e 'ai i ni togi laʻititi, e seasea tupu, pe a maeʻa uma le le fiafia.

Mea e te manaʻomia e faʻatapulaʻa ai oe lava

Afai e maua le pancreatitis, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina i le mea moni o nisi mea e masani ai, peleina, ae masani ona faʻaleagaina o mea e tatau ona le aofia ai. O nei:

  1. Manatua le falaoa.
  2. Meat ma iʻa o ituaiga gaʻo.
  3. Laʻau suamalie ma fualaau aina - tangerines, lemoni, vine, oranges.
  4. Sukalati ma isi suamalie.
  5. Seafood.
  6. Meaʻai fagota.
  7. Sausage oloa.
  8. Faʻamafa i meaʻai.
  9. Nati.
  10. Paʻu fou paʻepaʻe ma masi muʻa.
  11. Teu E mafai ona e suia le chicory.E i ai foi se aafiaga faʻaolaina, ae e leai se aʻafiaga leaga i luga o le paʻu. I se isi itu, o le chicory root e matua faʻamalolo mo se faʻamaʻi faapena, pe afai e te iloa le faʻaaogaina.
  12. Mea inu gaosi.
  13. Alu

O inu uma e tatau ona inu i luma poʻo le maeʻa o taumafataga. I le pancreatitis, e le fautuaina e inu meaʻai.

Faiga faʻamalositino

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

E tele gasegase e tausia le fesili: o le a le umi o le ai ai le meaai? E leai se tasi e mafai ona tuʻuina mai se tali saʻo, talu ai o mea uma o le a faʻalagolago i uiga patino o le tino ma le gasegase o le maʻi.

I se foliga laititi, o le tagata maʻi e vave ona fuafuaina i totonu o se falemaʻi. O i ai iina o le a ia faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Faʻasalaga tiga i aso muamua o le falemaʻi, o fomaʻi e le fuafuaina le anapogi.

O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i se olaga atoa i le olaga atoa i le pancreas.

Ina ia puipuia i latou lava i le tele e ono mafai ai mai le afaina o le vevela, e masani ona togafitia togafitiga o fualaau oona i nisi taimi.

E taua tele le mulimuli i tulafono o meaʻai. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e faʻamoemoe i le manuia o le maʻi ma le faʻamafanafanaga sili.

E masani lava ona latou togafitia le pancreatitis masani e oo lava i le taimi o le faigata o le fale. E naʻo nisi o tulaga faigata latou te faʻamoemoe i le falemaʻi.

O le togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le 14 aso. E le o le uiga o lenei mea, o le alu i le fale, e mafai e se tagata ona toe foi atu i meaai masani muamua.

E tatau ona tausia le taumafataga mo le itiiti ifo ma le 6-8 masina.

E ui lava e fautuaina e fomaʻi se vaʻaiga vavalalata i se ituaiga o meaai mo le olaga. I se tulaga maualalo, o le a puipuia e se tagata o ia lava mai afaina fou. Mo le toatele, o le a avea ma se ponesi manaia - le maua le mamafa.

O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatiti? Fai le lisi saʻo ma faailoa mai nisi o oloa e tatau ona i ai le fomaʻi, taulai atu i vaega eseese o le maʻi. Filifiliga e mafai ona ese tele.

O le tele lava o taimi, o se tagata ua faatonuina se taumafataga Nu.5. E sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis.

Afai o ia meaʻai ua faʻamatalaina, ona latou taumafai lea e faʻafesoʻotaʻi le lisi i le tele e mafai ai. Mo le 'aiga o le taeao e mafai ona e kuka:

  1. Pumpkin porridge ma uzvar.
  2. Lafasi le maualalo le gaʻo ma le fuga o le rosehip.
  3. Pulu faʻatasi ma masi ma le faʻafefete o le siva.
  4. Paʻu saito ma faʻamalosi.
  5. Oatmeal ma lali.
  6. Uu vaovao ma vaivai le lauti ma le pulou.
  7. Buckwheat porridge ma vai vaivai.

  1. Lago apu i apricot ua mamago.
  2. Laʻau vela.
  3. Risi ma vine.
  4. Paʻu ma le kāroti puree.
  5. O squirrels.
  6. Kāreti salati.

Mo le aoauli e mafai ona e kuka:

  1. Saute.
  2. Curd casserole.
  3. Sou i luga o se susu vaivai po o le borsch.
  4. Toa pepe.
  5. Faʻi ma le araisa.
  6. Palu suauu.
  7. Fua o le galu.

  1. Lisi o fualaʻau.
  2. Sandwiches i le sisi ma le pata.
  3. Leli mai fua.
  4. Pipi pateta.
  5. Kissel mai fua e le oona.
  6. Fualaau suamalie.
  7. Fufulu mama.

O le taimi mulimuli i le afiafi atonu e aofia ai:

  1. Vinaigrette ma yogurt.
  2. Apple puree ma nonot yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo.
  3. Rice pudding ma yogurt.
  4. Risi ma vine ma popo.
  5. Palulaʻau kuka ma yogurt. E lelei pe a fai o le a avea o se fale gaosi susu.
  6. O le omeleteti ua gaosia mai le polotini ma le ryazhenka.
  7. Zucchini caviar ma kefir 1%.

Meaʻai i totonu o le tino o le maʻi

I le pito i luga o le vevela tele, o le tagata maʻi e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai. I le taimi lea, na o le vai e mafai ona inu. E fautuaina e kuka se salu o le rose.

Inu 5 tioata i le aso. O loʻo faʻapitoa foi le vai alumina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Borjomi. Faʻaauau le faʻailoga i le aso atoa mo le 1 ipu vai 4-5 taimi.

I tulaga ogaoga, o mea taumafa e ave i luga o veins. E tumau 2 aso.

A maeʻa ona aveese le faʻamalolo, e tatau ona aʻoaʻoina le tagata maʻi i isi meaʻai. O le lisi e tatau ona aofia ai na o meaai maualalo-calori.

Amata ona faʻaaoga meaai i ni tootoo laʻititi ma vaʻai i le setete o le soifua maloloina. Aua le faatagaina le uta i luga o le pancreas.

Mai le vaiaso lona lua e amata ona latou faʻaitiitia le taumafa. E mafai ona latou ulu atu i ai:

  1. Fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo i ai le tele o antioxidants.
  2. Soup
  3. O sua suamalie ma suamalie.
  4. Green tea.
  5. Kissels.
  6. Liva suamalie.
  7. Laʻau moa paepae.
  8. O mea taumafa eseese o le protein.

Afai e te tausisia lelei meaʻai, ona vave loa lea ona iloa e le maʻi le lelei o le atinaʻe o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga