Siʻi le toto suka i le hypoglycemia

5 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1378

O se tulaga e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka toto o le hypoglycemia. O lenei tulaga matautia e le gata ina feagai ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae faapea foi i tagata soifua maloloina atoatoa. Le lava le suka e lamatia mo le tino ma e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, o lea e tatau ai i tagata uma ona iloa le mea e fai ma faʻamaoniga muamua o le hypoglycemia.

Afai e te faʻavaveina le suka o le toto, e mafai ona e aloese mai aafiaga le lelei o le soifua maloloina. Ae, afai e te amata i le hypoglycemia, o le tulaga e mafai ona sili atu ona leaga na e le mafai ona e faia e aunoa ma le togafitiga faaumiumi.

Fautuaga lautele mo tagata e maua i le hypoglycemia

O le hypoglycemia o se togafitiga lea e maua ai le suka maualalo i le toto. O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tagata mamaʻi ma fafine e fanauina se tamaititi. E tatau ona malamalama o le faʻaitiitia o le suka e ono lamatia ma mafai ai ona tupu ni faʻalavelave matuia, e aofia ai le faiʻai o le faiʻai.

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e paʻu i se taua taua, atonu e le mafai ona taofiofia le tulaga o le maliu o le tagata maʻi. O tagata mamaʻi e sili atu i le tasi na latou fetaiaʻi ma se osofaʻiga o le hypoglycemia ma iloa le matautia o lenei maʻi maʻi e tatau ona nofouta i le auala e vave ai ona maua a latou toto suka.

Afai ole maualuga o le kulukose e le sola ese mai le masani, e mafai ona e faʻaleleia i meaai. E mafai ona e faʻateleina maualuga le suka ma puipuia le amataina o le hypoglycemia pe afai e te mulimuli i nei fautuaga:

  • e fautuaina e 'ai e 5-6 taimi i le aso, ao avea ma tautua e laʻititi,
  • o le faavae o le meaai e tatau ona avea ma meaʻai e maua i le fiber ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi, aua o loʻo faʻafefeteina le tino ma le tele o le malosi,
  • e tatau ona e faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i vailaʻau faʻamalosi faigofie,
  • kofe e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, o lea la e tatau foi ona lafoina lenei vaiinu.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona e taumafa i le taeao. I le taimi o le moe, o le faʻaitiitia o le kulūkose e faʻaitiitia, o lea i le taeao e tatau ona faʻatūina lona maualuga. O mea taumafa e tatau ona faapaleniina ma maeʻa, o vitamini talafeagai ma minerale e tatau ona oʻo i le mamafa o le tino.

Fualaau mo le totoina o suka

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lelei e faʻafaigofieina ai le maualuga o le kulukose i le toto toto, o le faʻaaogaina lea o vailaau faʻapitoa e faʻatele ai le suka. I aso nei, o le tele o vailaau faʻamaʻi e lelei ona foia lenei faafitauli o loʻo faʻatau atu. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli, o le faʻatagaina o fualaau faʻatagaina e naʻo le tofiaina o se fomaʻi, pe a maea se suʻega auiliili.

O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi fua nei i tagata maʻi:

E le gata i lea, o nisi o vailaau oona e maua ai le toto toto, mo se faataitaiga, vailaʻau faatonuina mo le togafitiga o le vevela o le fomaʻi mata ma hormones. O le fua ma le umi o le puleaina o vailaau e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. Pe a faatonuina, e tatau i se fomaʻi ona amanaia le tulaga o togafitiga, o uiga o le tino o se tagata faapitoa ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Mea Faʻasao Faoa

O le tele o meaʻai e maua mai ai le suka toto ma e mafai vave ona faʻamaonia le tulaga o le maʻi. E tatau i le fomaʻi ona taʻu i le tagata maʻi le auiliiliga o mea e mafai ona e 'ai. O meaai nei e sili ona aoga ma aoga mo le hypoglycemia:

  • Meli Faʻaleleia mālie ma faʻamalosi lelei le fua o le suka ona o le kulukose, fua o le fructose ma le sogasoga. Afai e te 'aina 50 kalama i aso uma. lelei le lelei o le meli, o le kulukose o le a masani lava. O tagata maʻi maua i le maʻisuka ua faʻatagaina e faʻaaogaina 10-15 g. meli i le aso.
  • Tea ma le siaki. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaumatia e le silia le 1 sipuniti.
  • O oloa uma e aofia ai Omega-3: mata matagi ma olive olive, fatu, iʻa, iʻa o le sami, flax ma fatu sesame. Fautuaina o meaai e aofia ai omega-3s o loʻo i ai i le taumafataga i aso uma.
  • Faʻi vine.
  • Fualaau suamalie. O pana ma melons e sili ona aoga.
  • Fualaʻau sua.
  • Sukalati

Afai e maua e le tagata maʻi le avanoa, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi fualaau o le a fesoasoani ia te oe e fatuina le mea sao ma sili ona lelei mo meaai faapitoa. E le gata i lea, faatasi ai ma le hypoglycemia, o le tele o tagata tomai faapitoa e fautuaina e aua neʻi galo e uiga i puipuiga. O le protein e faʻagesegese ai le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo, lea e mafua ai le tausia o le suka i le tulaga tatau.

O fualaau sili ona aoga o le protein o:

  • oloa faʻanatura masani,
  • laʻau e maualalo le gaʻo ma sea iʻa,
  • totoʻa manu
  • nati
  • o pi.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

I le fale, o le siitia o le maualuga o le suka i le toto mo se tagata matua poʻo se tamaititi e mafai ona faia e faʻaaoga ai metotia a tagata. Ae e taua le malamalama o togafitiga faafomaʻi ma otaota, pe a faʻatusatusa i vailaʻau, faʻagasolo malie lemu. Ae e leai lava se faʻasalaga mo le faʻaaogaina ma e le mafua ai aʻafiaga. Ae peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina foi e te talanoa ma lau fomaʻi.

O le sili ona mataalia ma aoga o metotia ia o le faateleina o le kulukose:

  • I le taeao, 250 ml e tatau ona onā i luga o se manava gaogao ae leʻi moe. vai pateta fou.
  • Nettle broth. E ave i le 2 sipuni tele i le taeao ma le afiafi.
  • Oona suamalie ua fefiloi ma le meli. Mo le sauniuni, tui le sua mai le 2 aniani lapoa ma faʻafefiloi ma se sipuni tele o le meli fou linden. E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau aʻo leʻi faia taumafataga taitasi.
  • Faʻasalaga o lelala buds. E tatau ona sasaa se sipuni sipuni o mea faʻaaoga ile lita o le vai inu ma tuʻu i lalo mo le 2 itula. O le oloa ua saunia e ave i le taeao, aoauli ma le afiafi i totonu o se sipuni sipuni.
  • O se teuteuga o pala. 20 gr. nonoa ni nati mo le 500 ml. fufulu vai ma faʻafefe le vai i luga o le vevela vevela mo le 20 minute. Pe a faʻafefete le susu, e tatau ona avea o le lauti.

Faaiuga

E tele auala e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae, afai e osofaʻi soo mai le hypoglycemia, e fautuaina e asiasi i se fomaʻi ma faia se suʻega. A maeʻa lena, o le a taʻuina atu e le fomaʻi ia oe poo a fautuaga e te manaʻomia e usitaʻi i ai i se mataupu faapitoa. E tatau ona malamalama, afai o se tagata soifua maloloina e mafai ona totoina le suka toto i auala faʻalanuʻu, o lona uiga o se tagata e mafatia i le maʻisuka, o se auala e le mafai ona galue.

Atinaʻe faʻafitauli

E pa'ū le kulūkose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O lea pa'ū malosi i le suka o le toto e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic. O le faʻaitiitia o kulūkose e mafua ai le faʻavevesi, le iloa o le mafaufau, ma e oo lava i le oti.

O le le lelei o loʻo faʻaalia i vaega e tolu:

  • agamalu - tulaga muamua, tumau 2-8 minute. Togafitiga e aofia ai le vave faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (fualaau, suamalie),
  • ala - i le leai o se kulūkose talafeagai, o le hypoglycemia faʻaleagaina e oʻo atu i le 30 minute. O le faʻaleleia o le suka i lenei tulaga e sili atu ona faigata,
  • tulaga mulimuli - faitioga. Toto toto maualalo: o faʻaʻailoga e oʻo mai i faʻamalologa faʻamalosi, o se tulaga le mautonu, ma, i nisi tulaga, e oo lava i se coma. Le tele o togafitiga faafomaʻi e mafua ai le oti.

Faʻaleaʻitele o le hypoglycemia

E faʻapefea ona e malamalama o lenei tulaga o le hypoglycemia? Laʻau i le suka toto latou te lagona le umi ao lei oʻo muamua i faʻamaʻi ogaoga muamua, e tusa ai ma le maʻisuka. E ui lava o faailoga o le paʻu e mama aʻiaʻi.

  • fiaai ma fiainu
  • o le fatu fatu po o le tachycardia,
  • lima lima
  • loto vaivai, vaivaiga,
  • le mautonu i avanoa,
  • ita, ita,
  • faʻapouliuligia o mata, faʻailogaina o mea faitino,
  • upu le lelei
  • popole, fefe
  • moe, manao e taoto,
  • e oo lava i le gasologa o mea e mafai.

O maʻisuka uma ua lagona le maualalo o le suka toto ma ona faʻaaliga. Ae ua uma ona latou suʻesuʻeina faailoga o le suka i le toto, ma o le taimi lava lena, e oʻo lava i le hypoglycemia muamua, latou te ave uma fua talafeagai. Ae i le taimi muamua e feagai ai ma lenei faafitauli, ua leiloa se tagata ma e le malamalama i le auala e faateleina ai le kulūkose pe a lagona lagona. O se glucometer e aoga mo le suʻesuʻeina o le tagata lava ia. O le masini e fuafuaina le maualuga o le suka i sekone, ma o le taimi mo le hypoglycemia e taua tele. E tele lava ina faigata mo i latou e le masalomia pe faapefea ona toto sina suka i totonu o le toto ma pe aisea e atiaʻe ai lenei maʻi.

O le a le mea e fai pe afai o le toto e itiiti ifo nai lo le masani o le kulukose? O le mea autu e le o le moe. O le maʻi e vave ona tupu, ma, o le mea e leaga ai, atonu o le a le toe ala le tagata. Fai atu i isi ia mataala pe a aliali mai o le maualuga o le kulūkose ua paʻu.

Aisea e pa'ū ai le suka

Hypoglycemia - o lenei tulaga o se tasi lea o faafitauli sili ona taatele i togafitiga o le maʻisuka. E taua tele le iloa o faailoga muamua ma faailo o se osofaiga o le hypoglycemic. I le hypoglycemia, o le toto toto e pa'ū i lalo ifo o le 70 mg / dl (3.9 mmol / L). O le tagofia o fualaau faasaina e faaosofia ai le fausiaina o insulin, e pei o meglitinides ma sulfonylureas, e mafai foi ona mafua ai le hypoglycemia. O isi mafuaaga taatele o le hypoglycemia e sili atu le malosi o le tino, inu ava malosi, ma le fafagaina o meaai.

Faʻasaoina se osofaiga o le hypoglycemic

I le tulaga o le hypoglycemia, e fautuaina le faia o fualaau o le kulukose faʻataʻitaʻi i foliga o se gel, fualaau, poʻo le inuina o se vaiinu suamalie, e pei o le sua sua suamalie po o le lemonade.

O le punavai sili o le kulukose o se mea faigofie lava digestible, e pei o Dextro4 (glucose vave). Latou te faafaigofieina le taofi o se osofaiga o le hypoglycemia ma faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. E le gata i lea, e mafai ona e mautinoa o le a vave ona galue fua.

Aua neʻi galo e siaki le fua o le fualaau faasaina, aua o le kulukose o loʻo i totonu o le tasi papa maa eseese e fuafua i le kamupanī ma le tele o papa. O gaʻo ma meainu e aoga tele, ae e tatau ona pulea le tele o nei oloa pe a ave, ona o le tele o le suka i totonu o le toto e taʻitaʻia ai, i se isi tulaga, i le hyperglycemia ma o lea ua tatau ona faʻaitiitia e maua ai le suka.

Togafitiga mo le hypoglycemia e faavae i le ave o le kulukose i le ituaiga o laulau, o se gel poo se vaiinu.

Glucose

Ole fua fautuaina o le kulukose mo le togafitiga o le hypoglycemia e mai le 10 i le 20 kalama i le taimi. O le aofaiga tonu e faalagolago i le maualalo o le toto o le kulukose toto ua paʻu. Afai o le papaa e aofia ai le 5 g o le kulukose, e tatau ona e ave mai le 2 i le 4 papa.

Glucose i le tino e galue vave, ae le o le vave. E tatau ona e faʻatali mo le 10 minute e te lagona le aʻafiaga o le fualaau faasaina, ma oʻo atu i le 20 minute mo le vailaʻau e amata ona galue malosi atoatoa. I le taimi o le hypoglycemia, pe a popole le tagata maʻi i le fefe ma le le faʻavaivai, e matautia tele le tele o le kulukose e aunoa ma le faʻatali mo fua o fualaau.

Aua le gauai atu i le atuatuvale ma le fiaai. A maeʻa ona ave lau vailaʻau, e tatau ona faʻatali 20 minute. Afai e le lagona e le tagata maʻi ua mavae atu faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona e fuaina le suka suka. Afai e maualalo le kulūkose o le toto, e tatau ona ave se fualaau faaopoopo o le fualaau faasaina.

Ina ia toe maua mai se osofaiga o le hypoglycemia, e tatau ona e 'aina se vaega itiiti o vailaau faʻamalosi, pei o se sanuisi ma le falaoa atoa. A maeʻa le itula, toe fai le suega i le mita.

O le falaoa ma le pasta, faapea foi keke, sukalati ma isi meaai suamalie, aemaise lava i latou o loo i ai gaʻo, o le a le fesoasoani i le togafitiga o le hypoglycemia, talu ai ona o le gaogao e mafai ona tele itula.

Iloiloga o le kulukose o le toto ma mafuaʻaga mo lona paʻu

Ina ia mafai ona maua faʻamaoniga saʻo i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻaaogaina e fomaʻi auala eseese o fale suesue:

  • lactate analysis
  • faʻataʻitaʻiga mo le suka,
  • suʻeina o le toto,
  • Glucose tolerance test with a load (mo se suʻesuʻega faʻamaonia, e tatau ona e sau i le faiga i luga o se manava gaogao),
  • suega o le faapalepale kullukose mo C-peptides,
  • auiliiliga mo le maualuga o le fructosamine,
  • suega o le faapalepale kullukose mo fafine maʻitaga,
  • suʻesuʻeina o le hemoglobin glyc.

E i ai isi auala e fuafua ai lou suka toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e iloa oe lava i le fale i le faʻaaogaina o se masini faapitoa - o se glucometer.

Lalo 2 mmol / L

Afai e maua se kulūkose e itiiti ifo i le 2 mmol / l, o tulaga nei e mafai ona tupu i se tagata maʻi:

E taua le manatuaina o le paʻu tele i le suka o le toto e tau atu ai i tulaga o loʻo i luga, ma o le nofo umi o le glucose i le taimi nei o loʻo aʻafia ai totoga, faaleagaina ai le mafaufau ma le cardiovascular system. E le gata i lea, e mafai e le tagata maʻi ona lagona ni faʻailoga o le togafitiga i le tulaga o le aveina o peta-blockers.

2.2-3 mmol / L

Afai o se tagata e maualalo le toto suka i le 3 ma le lalo ifo o le moli / l, e mafai ona tupu mea nei:

  • gaogao i le tino atoa
  • lagona o vaivaiga lautele
  • telegese ma le faʻasalaga lauga
  • lagona faifai pea o le malulu
  • tulaga le mautonu faalelagona,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • toesea o le mafaufau
  • mafaufau le lelei.

Muamua lava, pe a pa'ū le maualuga o le suka i le maualuga o le toto, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka ma fai se taimi atofaina ma le fomaʻi e fuafua lelei ai le tulaga oi ai nei ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

3.3-3.5 mmol / L

Pe a pa'ū le maualuga o le suka o le toto i lalo ifo o faailoga o le 3.5 ma le 3.8 mmol / l, e tatau ona manatuaina i le tulaga oi ai nei e manaomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga se mea ma se maualuga maualuga o le suauu poo le faia o le lauti suamalie.

O le a iloa e se tagata ia mea nei:

  • ogaoga tele
  • faʻalavelave i le pao o le fatu,
  • leai se mafaufau
  • faʻateleina le afu (aemaise lava faʻaalia i le vaega o le ulu ma le ua),
  • fiaai pea
  • faanoanoaga
  • afu (masani ona o mai ma le vomiting)
  • faʻaleagaina
  • se lagona o le puao i luma o oʻu mata
  • afaina ma le tosoina o tamatamailima i luga o vae ma laugutu.

Faailoga ma faailoga o le hypoglycemia

E masani lava, o le i ai o le hypoglycemia e mafai ona fuafuaina e ala i se lagona malosi o le fiaai e faʻatasi ma faʻamatalaga faʻapitoa ma le faʻaanamua.

O le mea taatele o:

  • ogaoga tiga
  • gaogao
  • fenumiai,
  • faʻanoanoa vaaia
  • le mautonu faifai pea
  • paresthesia
  • hypoglycemic coma,
  • popolega.

Faailoga ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose:

  • fatu palpitations
  • ogaoga maualuga
  • popolega
  • angina osofaiga
  • se lagona o le faaletonu o le fatu,
  • lima vaivai,
  • faʻateleina le sosolo.

O le a le mea e faʻafefe ai le paʻu maoaʻe o faailo mo tagata?

Afai e te le faia se gaioiga e faʻaleleia le suka o le toto, ona ono vaivai ai lea o se tagata, pe o se hypoglycemic coma e tupu, ma o lenei tulaga e ono tupu i le oti ona o le ceremaral edema.

E tāua le taofia o le atinaʻeina o se osofaʻiga o le hypoglycemia, aua afai e mafatia se tasi i lenei mea, atonu o le a ia faatupuina nei faʻamaʻi:

  • paka paka
  • epilepsy
  • encephalopathy (i lenei tulaga, faʻaleagaina o sela nerve).

Afai ei ai se maʻi o le hypoglycemic, o le tagata maʻi e tatau ona faʻamaʻi i le taimi nei ina ia le mafai e le tulaga ona faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻafitauli eseese ma e le oʻo ai i le oti. O le fomaʻi o le a faʻaaogaina le vaifofo o le glucose o le jet e maua ai le mafaufau.

Faailoga e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose toto:

  • fiaai pea
  • uila, tamatamai lima ma vae e malulu,
  • gasegase ogaoga, e masani ona aumai faatasi ma le vomiting,
  • afaina o lima ma vae,
  • vaivaiga maso
  • afaina ma le vaivai vave,
  • faʻateleina le sosolo
  • toesea o mea faitino vaaia.

O le toto maualuga maualalo, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Afai ei ai ni faailo o le suka e pa'ū, e fautuaina muamua i mea uma e 'ai se mea suamalie pe inu le lauti ma le suka, ma o le a toe foʻi i le masani.

O nei gaioiga e tatau ona maeʻa i se vave vave, aua afai e tupu lenei tulaga, o le a le iloa e le tagata, ma o le a le mafai ona e faia e aunoa ma le falemaʻi.

O lenei mea ua taʻua o se maʻi ogaoga o le hypoglycemia, ma e mafai ona faʻaolaina le tagata maʻi e ala i le tuiina o le glucagon. E tatau ona faʻalogo lelei i faʻaaliga faʻapitoa, e pei o le: naʻo, general malaise ma le vomiting - atonu latou te le faʻaalia se manava ita, ae avea ma faailoga o le muaʻi laʻasaga o le atinaʻe o le hyperglycemic coma. I lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaauau pea ona faʻaauau le puleaina o le inisalini puupuu.

E faʻafefea ona siitia ni faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai togafitiga faʻalotu?

E mafai ona e faʻaleleia lau suka toto i le:

  • chicory. O lenei vailaau fofo e aofia ai le inisalini, lea ei ai sona aafiaga aoga i le pancreatic acid,
  • suauu lili
  • lauti mai laupepa uliuli,
  • Ginger E mafai ona faʻaaogaina e pei o lauti laʻau poʻo le tipi,
  • afamoni. E fautuaina e ave se kuata o le sipuni mo vaiaso e tolu,
  • Faʻaaogaina fualaau aina uma ma fualaʻau.

Hypoglycemia ma meaai

Afai o le maʻisuka e masani lava ona faʻaosooso mai osofaʻiga o le hypoglycemia, ona tatau ai lea ona mulimulitaia se taumafa faʻapitoa.

O le mea moni e faʻapea, o lenei faʻamaʻi e tatau ai ona 'ai se tele o mea inu gaʻo, o se mea sese. O le a latou saofagā i le malosi o le suka, ae o le a vave ona paʻu, ma o le a toe fia 'ai le tagata.

O se taumafataga o le hypoglycemic e faʻavae i le faʻaaogaina o ia oloa:

  • fualaau faisua
  • laʻau teas
  • moa moa
  • ituaiga o iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • falaoamata
  • falaoa rye.

Meaʻai faasaina ma le suka maualalo:

Suafa ma le hemoglobin ua faaitiitia i le maʻisuka: o le a le togafitiga?

Ina ia faʻaaoga lelei lenei tulaga, o togafitiga faʻapitoa ma vitamini e faʻaaoga.

O le mea taatele o:

  • Ferrum Lek,
  • Tardiferon
  • Ferroplex
  • Actiferrin
  • Sorbifer durules,
  • Totem.

E mafai foi ona e 'ai i meaʻai eseese o le a faʻaleleia atili ai le soifua manuia lautele ma faʻasolosolo ai faiga faʻavaomalo, faateleina le maualuga o le hemoglobin i le maʻisuka.

O le faʻaleleia o le hemoglobin o le a fesoasoani:

Vitio aoga

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaititia le suka toto:

Auala e faʻaleleia ai le suka i le tele o itu e faʻalagolago i le a tonu lona taua. Afai e leʻi pa'ū le maualuga i se tulaga sili ona taua, ona lava lea e lava le 'ai o se mea suamalie, e pei o le lole.

Afai o le tulaga e ogaoga, ma o le kulūkose ua faʻaitiitia tele, ona faʻavaeina ai lea e le tino se coma hypoglycemic, lea e faʻaaogaina i isi metotia: muamua lava, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le a le hyperglycemia ma le mea e matautia

Afai e le mafai e le pancreas ona maua le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose e maua mai i meaai (suka) ma aofia ai i totonu o le tino, e gaosia ai le hyperglycemia. O le ata o le falemaʻi ua faʻaalia e:

  • fia inu, masani ai,
  • faateleina le 'ai
  • vaivaiga, leai se malosi,
  • faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi vaaia le vaaia,
  • o se faʻalavelave matuia i le mafai gafatia o le tino ona toe faʻafouina.

O le mea mulimuli ua faaalia i le mea moni e oo lava i le microtraumas faamalolo mo se taimi umi lava, e masani lava ona atiaʻe le tele o faafitauli.

O le maualuga o le kulukose o le toto e manatu mai e 6.1 mmol / l. Afai o le fua o loʻo faʻaalia lenei tau, e tatau ona e faia ni auala e faʻaitiitia ai le suka. O le faaseseina o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

O se faailoga i lalo 3.3 mmol / L o le hypoglycemia, o le kulukose e maualalo tele. O nei fuainumera e tatau ona lauiloa, talu ai e tatau ona faʻaitiitia ma le faaeteete le maualuga o le suka o le toto: o le faʻaitiitia vave o le a mafai ona liua i se coma hypoglycemic.

I se tulaga faapena, o le inisalini e naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tufatufaina (o lona uiga o le igoa lona lua - ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini). Ina ia faʻavasega le kulūkose, e tele auala eseese:

  • vailaʻau
  • togafitiga masani
  • suiga i meaʻai
  • faamalositino.

Ina ia faasaʻoina le hyperglycemia, e sili ona lelei le faʻaogaina o metotia uma, e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga faʻatasi e foia ai le faafitauli.

Vailaau

Afai o le faateleina o le kulukose e maua i le taimi o le fomaʻi, o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga o togafitiga pe'ā maeʻa suʻesuʻega ma faʻamaoniga o le siama. O le togafitiga faifaipea lenei ma vailaau i aso uma, ae e le mafai ona faʻaitiitia le suka i tulaga masani ile aso. E le lava le fualaau o fualaau, e masani lava o togafitiga o le olaga atoa.

O vailaʻau faʻasaina ua faʻasalaina i lalo o le toto suka ua vaevaeina i ni vaega se tolu.

  1. O nisi e faʻapupulaina le lagona o le inisalini na talia - o Glucofage, Siofor.
  2. O isi e fesoasoani i le pancreas e faia le insulin e talepe ai le kulūkose (Diabeton and Amaryl).
  3. Ae o isi - Bayette, Glucobai - faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

E tolu vaega o vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina, lea e mafai ai ona e faʻalelei ma lelei le faʻaititia o le suka e aunoa ma ni faʻafitauli. Filifilia o vailaau o le aia tatau lea a le fomaʻi, o lou tagofiaina o vailaʻau ma sui o vailaʻau faʻatasi ma isi e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. E le gata i lea, o fualaau uma e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka e iai le faʻasaʻo.

O le mea lea, filifili se vailaʻau mo oe lava, e tatau ona e iloa o taunuuga o lenei mea e ono:

  • pauu atu i totonu o se vailaʻau oona,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • fatuina o le fatu,
  • vascular problems, faateleina le mamafa ma le taʻavale,
  • faʻailoga ma le faʻamaʻi faʻasolosolo,
  • tali a tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.

Taua! I le taimi o le maitaga ma le susu, ua matua faasaina le faaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le suka.

Fagavai lau

Afai e te manaʻomia vave le suka, e mafai ona e faia se teuteuga o le launiu. E vevela (15 pepa i le tasi ma le afa tioata) mo le 5 minute, pe a maeʻa ona sasaa uma lea o ipu i totonu o se vevela ma faʻaauau pea mo le 3-4 itula. O lenei meafaigaluega e inu itiiti i sina mea itiiti ina ia i ai se aso e inu uma ai le voluma.

O le sukanamon e faaitiitia ai le suka: 1 tsp. elefise i totonu o se ipu malamalama-gaʻo lefir, faʻafefiloi ma inu ao lei momoe.

Chicory ma rosehip

Mo i latou e fiafia i le lauti ma le kofe, e mafai ona e fautuaina e sui i latou i mea inu meaʻai: e faatauina atu i faleoloa i le matagaluega o le maʻisuka. E mafai ona liligiina ni vine suamalie pe fou i le vai inu i totonu o se vevela ma onā nai lo lauti poʻo kofe.

O le faʻaaoga masani o kāpeti tilati e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose. Lava se ipu malamalama mo le aso, vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu. E le fautuaina mo gastritis ma le maʻi o le peptic.

E le o se uila vave, ae vave lava e mafai ona faʻaititia le suka ma le oat broth: o se ipu o le cereal mo 3 ipu vai inu. Kuki i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ia faʻamafanafana. Ave le 0.5 kapu i le aso.

O togafitiga aoga i laau

O vailaʻau faʻasoifua togafitiga o se isi auala e maualalo ai le suka e aunoa ma fualaau. E masani lava e leai ni faʻalavelave faʻaaogaina i laau. E mafai ona e faʻatau i latou i se vailaau-falemaʻi poo le aoina mai o mea e gaosia (ae mo lenei mea e tatau ona i ai ni tomai ma malamalama).

O togavao o se igoa tuʻufaʻatasia aua latou te faʻaaogaina le tele o vaega o laau toto, laau ma laau:

  • aʻa (chicory, burdock, laumei),
  • laʻau (upega, laumei, fulufulu),
  • fugalaau (fugalaau),
  • pulupulu (lilac),
  • paʻu (aspen).

Mai aʻa fou o le chicory e faia ai se teuteuga: mo le 1 tsp. aʻa se ipu vai inu, faʻamalosi seʻia oʻo ina susulu. Ave 1 tbsp. l ao le i ai.

Taua! Faʻamatalaga ole togafitiga, pe a maeʻa le masina e ave ai togafitiga, e tatau ona e siaki le kulūkose. O nei fualaau oona e maua ai le malosi o le toto ma ua naʻo le faʻatasi ma se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona sasaa laʻau i le vai inu ma inu pe a uma le mafanafana, poʻo le ava malosi e mafai ona faia: o se fagu vodka e manaʻomia ai se ipu tioata matala, faʻafefe mo le 14 aso. Ave i totonu o se pepa ua faʻaaogaina. Lilac buds na sauniuni aʻo leʻi fuga mai le faʻamalosi i le ava malosi.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e tatau ona toe iloilo au mea taumafa ma fetuunai - naʻo meaai maloloina (i lenei tulaga, o le glycemic index determines their benefit). O le lisi o meaai faatagaina ma fautuaina e aofia ai fualaau 'aina ma fualaʻau ma otaota, iʻa o le sami, laʻau faʻatasi ma iʻa.

O fua nei o loʻo faʻaalia i le maʻisuka:

  1. O fua, o fualaau suamalie e fautuaina (vine ma lemoni), faaopoopo i vine - cherries, currants currants, blueberries (e aoga foi mo le vaʻai).
  2. O meaʻai o le fualaʻau e saunia mai zucchini, paukini, beets, radishes ma kāloti faʻatasi ai ma le faaopoopoina o salakeke laulaʻau ma seleni, faʻafefiloi i le suauʻu olive: faʻaleleia le faʻamalosia o le insulin i le maualuga o le cellular.
  3. Faaitiitia le suka ma saturate i ni fatu eseese - mai le keanati ma almonds i otaota, ipu mai moa ma lapiti lapiti, sami ma vaitafe.
  4. O fualaau o le paluga o le paluga, o le tao tao ua kuka e aoga tele.

Ina ia faʻaaogaina mea taumafa pei ona mafai ai, e tatau ona e 'ai faʻatasi ma vaega laiti. Fagaoa fala falaoa.

O se meaai e maualuga le suka e tatau ona vavaeeseina ai suka ma gaʻo tumu, e tatau ona e inu pe tusa ma le 2 lita o le vai i le aso. O nei meaʻai e le gata ina fesoasoani i le faʻasaina o le kulukose, ae le maua foi le mamafa.

Togafitiga o le hypoglycemia faʻaleagaina

Afai na e misia uluaʻi faʻaaliga o le hypoglycemia ma e le mafai ona toe totogi mo le pa'ū o le kulukose i le taimi, e tatau ona e faʻaopopo i le fuafuaga. O le suka i lalo ifo o le 2.7 mmol / L, e tatau ona e 'ai 15-20 g o "meaʻai" vave "(vave i le lisi o loʻo i luga), ma a maeʻa le luasefulu minute le numera tutusa o" gaʻo "umi. E matuā manaʻomia lava le faia o nei mea uma ma fua o le suka o le toto ma se glucometer.

O auala faʻamatalaina e le o taimi uma e aoga ai. E sili ona lelei le faia o fuataga i sefululima minute, ma pe afai o le taunuuga o loʻo i lalo ifo o le masani, ia 'ai le 12 g o "mauoa" vave, ma faʻaauau pea seia oʻo i le iuga. E ono alu le 4-5 lapa seia oʻo ina faʻamautuina e le suka toto.

Fesoasoani i le hypoglycemic coma

Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka faʻamalosi i le hypoglycemic syndrome e le maua le fesoasoani i taimi ma mea e vaivai ai, o le a le mafai lava e ia ona faʻaaogaina se masini gaʻo mo meaai. E te le manaʻomia le faʻagesegese ma taumafai e avatu i ai sua suamalie poʻo le lauti - e mafai ona tupu i le asphyxia (o se osofaʻiga o le suffocation).

O se tagata e iai le vaega mulimuli o le hypoglycemia e tatau ona ave loa i se potu faʻapitoa, poʻo se falemaʻi e tatau ona valaʻau. Pau lava le mea e mafai ona e faia aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi o le tuiina lea o ia i le kalucaca pe afai, o le mea lelei, o loʻo maua le vailaʻau.

I le avea ai o se tulafono, o gasegase e maua i le maʻisuka malosi e ave le fua o le 1 g glucagon. O lenei vailaau e galue i luga o le ate ma mafua ai ona togi i totonu o le toto mea uma o loʻo maua, o le mea tatou te toe faia, atonu e le lava e taofi le osofaʻiga. I totonu o se falemaʻi, o le tagata gasegase e ono aʻafia i se fasefulu pasene o le kulūkose - o lenei mea e faʻamautinoa e aumai ai o ia i le mafaufau.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma nisi nai upu, faʻasolo Ctrl + Ulufale

O fea oi ai le lamatiaga?

Afai o se tagata e maualalo le kulūkose, o lona uiga ua i ai o ia i se tulaga matautia. Afai e le o saunia le fesoasoani taimi, o loʻo matauina mea nei i se tagata:

  • maʻi lagona le maʻi
  • o lona ulu ua le lelei, ua i ai lona lima le mautonu, afu tele,
  • e lagona e se tagata le le fiafia, vaivai,
  • o loʻo moe o ia, ua faʻaititia le faʻatupulaia, e le o lelei le mafaufau,
  • e le lava lana amio, o nisi taimi e vave ona suia,
  • avanoa faʻavaomalo faʻavalea
  • ua fefe o ia, o se tulaga atuatuvale ua faaalia,
  • le mautonu le vaaiga mamao (e mafai e le tagata maʻi ona iloa ni lanu felanulanuaʻi po o ni lanu, lua faʻailoga),
  • loto vaivai le manuia ma / ma le fatu e tele lava ina fai soo,
  • fenumiai, vavalalata ua matauina i le tautala
  • o le faiʻai e mafai ona faʻatautaia faiga faʻaleagaina.

Afai ei ai se suiga ogaoga i le suka o le toto, o faʻatalanoaga faanatinati ma le fesoasoani a se fomaʻi e manaʻomia. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona iloa le auala e maualalo ai le suka o le toto ma pe faʻafefea ona faʻaititia le suka toto i se tulaga masani i le fale.

O le a le mea o tupu ai lenei mea?

Afai e le maua e se tagata le malamalama e uiga i le auala e totoina ai le suka toto i le fale, ona i ai lea o mafuaʻaga e mafua ai le tulaga o le hypoglycemic:

  • vaega laiti o mea taumafa taumafa. A 'ai e se tagata mea taumafa-calorie i se aofaiga e le lava mo le masani ai o le tino, ona leai ai lea o lona malosi. O le taunuuga o lenei mea o se faʻaititia o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi,
  • se vaitau umi i le va o taumafataga. Afai o le malosi o le malosi o le tino e latalata i le iuga, ma e le o maua ni vaega fou, ona i ai lea o se tulaga matautia o le a pa'ū le maualuga o le kulukose,
  • pe a faʻaleagaina e se tagata le ava malosi ma meainu e aofia ai le gas, ona le mafai lea ona faʻaaogaina le tulaga o le hypoglycem, o le ulaula tapaa e aʻafia ai le suka,
  • ma le mamafa tele o le tino. O aʻoga uumi ma le vevela e faʻaaoga ai foi suka. Ina ia puipuia se tulaga lamatia e tupu pe a faʻaitiitia le kulukose o le toto, e tatau ona e ave meaʻai gaʻo ma aʻo leʻi maeʻa vasega,
  • Ole suʻeina o vailaʻau e mafai ona afaina ai le galuega o le hepatic ma le gaioiga ole gaioiga.

Ina ia faʻaumatia nei mafuaaga, e tatau i tagata taitoatasi ona iloa: auala e faʻaitiitia ai le kulukose toto, nai lo le faʻaleleia lelei o le toto maualuga i le fale, o isi faʻafitauli e le mafai ona alofia.

O le a la le mea e fai?

E faʻapefea la ona faatelevave le suka toto? E faʻapefea ona faʻaititia le maualalo o vai faʻafitauli o tagata toto toto? E fesoasoani se glucometer i tagata maʻi taitasi i le fuaina o le suka suka. A aunoa ma lea, o le a sili atu ona faigata mo i latou e le o iloa pogai mafuaʻaga o latou tulaga.

Afai e masalomia e le tagata maʻi se osofaiga o le hypoglycemia, e le mafai ona pa'ū o ia i se malo moe. O le pa'ū mataʻutia i le maualuga o le kulukose o le toto o le tagata maʻi e tatau ona vave totogi.

O le a le lelei le tulaga pe afai e taoto i lalo. A oʻo mai se tulaga o le hypoglycem i le taimi o le moe, ona miti ai lea o miti, o se tagata e fafagu i luga le afu.

Faʻatasi ai ma sina faʻaitiitia o le kulukose toto ma se parakalafa mai le 2.77 i le 3.33 mmol / l, e tatau ona e faia mea nei:

  • 'ai le lole, o le vaega lona fa o le paʻu o sukalati poo le 3 vaega o le sukalati pauna 100g,
  • inu se ipu o le lauti suamalie ma lua teaseti o le meli po o le suka,
  • aua e te sili atu i le tasi faʻi po o nisi fualaau mamago,
  • inu vai afa o sua suamalie suamalie suamalie o loʻo i ai pulupulu.

O le faʻataunuʻuina o nei tulaga, e faigofie lava ona malamalama i le auala e vave ai ma saogalemu le toto toto. A iai se tasi o faʻamaʻi faʻamuamua, e le aoga le osofaia vave o meaai, tusa lava po o le a le malosi o le lagona o le fiaaai.O faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi tino o le a aumaia ai se isi faafitauli, ma le malosi o fesuiaiga i le maualuga o le suka o le a faʻaleagaina ai le fesoʻotaʻiga vascular ma capillary. O le a se isi auala e maua ai le maualuga o le maualuga o le suka o le toto?

O nisi tulafono e puipuia ai le tulaga o le hypoglycemia:

I le vaega faaiu, e tatau ona e iloa o le suʻesuʻega o tulaga maualalo ma le maualuga o le kulukose e tatau ona faʻatino i se taimi talafeagai. Ma o le fesili o le a le fatuina ni faafitauli mo se tagata: pe faapefea ona maualalo le kulukose i totonu o le toto? A uma mea uma, ua uma ona ia iloa pe faapefea ona tausisia lelei le meaʻai, ma afai e lapatai atu - o lona uiga o le auupega.

Suauu toto e faamalosia ai meaai

Afai e manaʻomia lou vave faʻaleleia o le suka e faʻafilemuina ai le fatu, ona sili lea ona lelei le 'ai i se mea mai i mea taumafa faigofie. O nei oloa e manatu e itiiti se aoga, talu ai ona latou paʻu i lalo vave, vave faʻavave le toto ma tuʻuina atu i le mamafa o le mamafa. Se sisi o suka, falaoa papaʻe, masi, keke.

Ae ui i lea, e tatau ona e iloa e siitia ai le suka toto i se auala masani. O le falaoa lenei mai le falaoamata atoatoa, cereals (cereals). O mea nei ua taʻua o le gaʻo vailaʻau, latou te faʻauʻu mo se taimi umi, faʻapipiʻi lemu le toto i le glucose. E aoga le 'ai o le gaʻo, o le maualuga o le iʻa, lea ei ai le Omega-3 e tulaga ese, e fesoasoani i le tufatufaina tutusa ole kulukose.

E taua le malamalama o le faaitiitia o le suka i totonu o le tino ua mafua ona o le le atoatoa o le galueaina o totoga taua, e aofia ai le faiʻai. O le mea lea, afai ei ai se faʻaitiitia o lona faʻaitiitia, e tatau ona e iloa lelei pe faʻafefea ona faateleina le suka, ma ia i ai pea ni falaoa po o se kalama faʻatasi ma oe. O lenei tulafono e sili ona taua mo tagata e maua i le maʻisuka, aua o le faʻaitiitia o le kulukose o se mea e masani ona taatele.

Ina ia pulea le aofaʻi o le suka, e tatau ona e suʻeina e le aunoa le toto mo auiliiliga, aemaise lava pe afai o oe o se meaʻai. E tatau ona maitauina e tatau ona foai atu le toto mo le i ai o le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e te puleaina le 'aiga o le taeao, o le a le saʻo le ata, masalo o le a maualuga le suka o le toto nai lo le mea moni.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suka

A uma ona talepe i totonu o le kulukose ma le fructose, o le suka o le a gauai i totonu o le toto. O lona lava laasaga talafeagai mo le gaioiga o le faiʻai.

Afai e sili atu le masani i lalo o le aafiaga o le inisalini, ua liua le glucose maualuga i le glycogen, lea e faaputuputu i le ate ma musele. Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, e tuʻuina atu i le ituaiga glucose e le toto i maso ma totoga.

E ui lava o le suka e faia mai le beets poo le suka, e na o calorie ma e leai ni mea aoga - vitamini, minerale.

E taua le mafaufau e uiga i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka ona o le oloa e faʻateleina le uric acid i totonu o le toto, lea e faʻaosofia le atherosclerosis, maualuga maualuga, ma le gout.

E mafai ona mafua ai le maʻisuka i le faʻaaogaina o laʻau suamalie. O le pancreas e le lava ai le insulin, lea e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o le kulukose ma o le a le toe maua ai le malosi e toe faʻaleleia ai malosiaga.

Ituaiga o le maʻisuka

I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, pe a maeʻa se taumafataga o loʻo i ai gaʻo, o le maualuga o le suka o le toto e faateleina. Ina ia faʻamalieina, e manaʻomia e le tino le faʻaaogaina o le aofaʻiga o le insulin.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tino ua faaitiitia le lagona lelei ile inisalini. I le avea ai o se tulafono, o gasegase e mafatia i le mamafa o le tino, e tatau ona latou mulimuli i se meaʻai.

E mafai ona maua le faʻamaʻi. O lona atinaʻe e faʻaolaina e le mamafa o le tino, faʻalotomaʻi umi, faʻaaogaina o hormones steroid, ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

O le maʻi suka e tatau ona togafitia i lalo ifo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o isi faʻafitauli e mafai ona tupu - faʻaleagaina toto toto, fatugaʻo, vaʻavaʻai, ma galuega o le popole.

O gasegase pancreatic e faateleina ai le suka

O le pancreas o loʻo i le itu tauagavale o le hypochondrium. E maua mai ai vailaau faʻasolosolo e tatau ai mo le ola o le tino.

O le pancreatitis, o le mumu o le pancreas, e sau mai mea lilo, ma o le mafuaʻaga lea e atiina ae ai le necrosis i le gland.

O faamai o le pancreas e mafua mai i le taumafa masani, le taofiofi o meaai, vaisu i le ava malosi, meaʻai vevela, suti, taumafaina o le tele o susu. E masani lava, o le faʻamaʻi ua muamua atu i nisi o maʻi o le biliary tract, o le gastrointestinal tract.

O uiga faʻaalia o vaivaiga, popolevale, vaivai, taoto, mamafa i totonu o le manava, faʻalauteleina le fatu, e oso i vaega pito i lalo o le mama, o suʻega o suʻega e maua ai le toto maualuga.

Afai ei ai le tiga i le pancreas, e tatau ona e taofi le 'ai.

Suauu toto

A maeʻa le 10-15 minute pe a uma ona 'ai, toto ai le toto, pe a maeʻa le itula e oʻo i le maualuga ma a maeʻa ni nai itula ona pau lea i le masani.

O faʻamalositino mo taimi pupuu e maualuga le maualuga o le kulukose, faʻamalositino tumau, i se isi itu, faʻaitiitia.

O le manaomia o le faʻaitiitia o le toto suka e mafua mai i le maʻisuka, faʻaleagaina o le ate, faʻalavelave, faʻaaogaina tele o gaʻo mai meaʻai, ave caffeine, adrenaline, faʻalauteleina o gaioiga o le thyroid gland, grenesal gland, pituitary gland, ma maʻi pancreatic.

O le hypoglycemia, o le leai o le kulukose, e tupu mai i le maualuga o le inisalini, matelaina, le lava le gaosia o hormones e le thyroid gland, slander gland.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e ala i lona faʻaaoga talafeagai

Ma o le lumanaʻi, e le tatau ona e togafitia le maʻisuka poʻo le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina le tele o laʻau suamalie i le aso atoa. O le mea e sili ona manaia o le leai lea o ni faʻamaumauga maʻoti mo le taumafaina o suti.

O nisi fomaʻi ua talitonu e oʻo atu i le 80 kalama suka i aso taʻitasi e lava mo tagata soifua maloloina e le o faʻamalosia le tino i le malosi faaletino.

O lenei tulafono masani e aofia i le faʻaaogaina o se pea paipa o fagu Fanta (0.3 l). E oʻo atu i le 7 g o le sukalalalala ua tuʻuina i totonu o se sipunipuni, o lea e faigofie ai ona faʻatusatusa le tele o le suamalie e sau i le aso ma le lauti poʻo le kofe.

Ina ia mafai e le tino ona maua ni vitamini, minerale, e taua tele le taofiofia o le faaaogaina o suti ma i le taimi lava e tasi e aofia ai mea suamalie suamalie i totonu o le meaai: apricots ua mama, vine, persimmons, apples, pears, plums, vine, carrots, honey.

Auala e faʻaititia ai le toto suka

I nisi tulaga, ina ia faaitiitia le mamafa o le tino, e aoga le faaopoopo o le aspartame i le lauti poo le kofe mo sina taimi ae le o le suka.

Aspartame ("Slastenin") na maua i le 1965, 200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E talitonuina e leai ni aʻafiaga o le oloa, e leai ni calories. E solo lelei lava ia maʻa ile vai malulu ma le malulu; pe a kuka, latou te leiloa lo latou suamalie.

Ua faʻasaina Saccharin i nisi o atunuu aua e le o aʻafia e le tino. E manaʻomia ai le faʻaeteete i le tulaga o le anemia, maʻi vascular vascular, disorders disorders.

Xylitol faʻatasi ai ma le umi faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le gastrointestinal tract, faʻaletonu le vaai.

O le Sodium cyclomat e le suamalie e pei o le saccharin, ae e sili atu ona puipuia i le maualuga o le vevela. Faasaina i Amerika i le 1969.

O le fructose industries e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae o lona faʻaoga e faigata ona faʻamalosi. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina i le toto, o le tele o triglycerides ma le uric acid o loʻo faia.

Faʻaitiitia le maualuga o le suka i le fale

Mo le maʻisuka, o se meaai lanu moana e aoga tele. O loʻo i ai le tele o tannine ma glucosides, o le mea lea e fautuaina ai laʻau ma decoction o launiu lanu e faʻaaoga ina ia faʻaitiitia ai le suka toto.

  • Brew 1 tsp. laulaau launiu launiu i totonu o se ipu vai inu, e tumau pea le 30 minute, maunu. Ave le 1/3 cup 3 taimi i le aso.

Faatasi ai ma le faasolosolo malie o le faagasologa o gasegase, ina ia faatulaga lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se taumafa i luga o kukama fou e fautuaina, aua o loo i ai se mea e pei o le inisalini. E le gata i lea, o kukama e fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava.

Buckwheat o se oloa taua e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Mo togafitiga, e aoga le saunia o mea nei: fufulu ma fulu le grits e aunoa ma le faaopoopoina o le suauu, faʻafeu i se mea e teu ai le kofe. Teu i totonu o se koneteina tioata faamau.

  • Liligi 2s.s. buckwheat paʻu ma le kefir poʻo yogurt, faʻasolosolo 12 itula. Faʻaalu se itula ao leʻi 'aʻai.

O le toisina o le Ierusalema (elee o le eleele) e faʻamaonia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻavaivaia, faʻaitiitia ai le toto suka. Mai fatu fou e sauni ai salakeke pe ave le 1 tsp. paʻu. Ina ia saunia le paʻu, fufuluina nodules, faʻamago, kuka lelei, olo. O le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, ma faʻaititia ai le aso ole inisalini.

O le kalamaisi e mauʻoa i fiber, pectins, vitamini, vailaʻau e taofia ai le atinaʻe o siama faʻamaʻi. O le kalama Cabbage e fesoasoani e aveese ai le vai mai le tino, fesoasoani e maualalo le toto suka.

O fua mai se mea e seasea ona i ai se mea e fai ai, o le anti-inflammatory, antimicrobial effect, o le sao i le faatulagaina o cholesterol, o le faataapeina o maa fatuga ma le gall ves, ua faailoa mai mo le cholecystitis. Faʻatasi ma le meli o loʻo faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe.

O le sua vevela e faʻaitiitia ai le suka o le toto, fesoasoani i le faʻamalosi i totonu o le gastrointestinal tract, o se vailaau matagofie mo le tui, faateleina le lactation.

O le kulimi o le patato e maualalo le maualuga o le kulukose o le toto, e fesoasoani i maʻi faʻalavelave:

  • Ave le 0.5 ipu o le pateta 2 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aoga tele le suka. E fa 4 taimi i le aso e ave i le 1/2 s.

Juices of carrot, squash or pumpkin, tamato e faaitiitia ai le toto toto.

E manaʻomia le zinc mo le maualalo o le suka, aua o se vaega o le insulin ma e avea o se mea e faʻaaogaina mo vailaau faʻasaina. O le tele o le zinc i vao, o le saito ua totogo, le fefete a le paʻi. O le 'ai o falaoa paʻepaʻe e faʻateleina ai le zinc.

O faʻataʻitaʻiga i rati na faʻaalia ai o le faʻaleagaina o le falaoa paʻepaʻe ma le suamalie e mafua ai le fesuiaʻiga o fesuiaiga i le suka o le toto, lea e mafua ai le manaomia o le ava malosi. E le afaina le gasegase ona o le faasaolotoina o se aofaiga tele o le inisalini e sui ai le suka ua saunia i meaai. Caffeine, nicotine ua faʻaleagaina ai le manaʻoga mo le ava malosi.

O le mea lea, ina ia taofi le inu, e tatau lava muamua ona faʻamaonia le taumafa.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto suka

I le laasaga muamua o le maʻisuka, e aoga tele le ave o lau o le strawberries. O le afaina e soloia le oneone i totonu o fatugaʻo, o loʻo i ai le diuretic, o le faʻataʻitaʻiga, o mea faʻamalosi-inflammatory,

Tea mai laʻau laʻau o vao vaomatua, faʻamaʻaina i se mafanafana, faʻaitiitia le toto toto, faʻamamaina le toto. O laʻau pito i luga e tolu o loʻo i ai o latou fale faʻamalolo sili.

O aʻa o le pasili ma le pasesa e faamalosia ai toto toto, maualalo toto maualuga o le suka.

O laulaau laititi o le tiliva e aofia ai le inisalini, e faʻaaogaina i le tulaga o salakeke.

  • salu le lau mo le afa itula, vevela, kuka lelei, faaopoopo le pasesa, pi, fuamoa moa, vaitau ma le kulimi'ona poʻo fuālaʻau fuālaʻau.

Faʻataʻitaʻiga Laʻau Faʻasolo:

  • brew 1 tsp 'aʻaʻoti faʻamaʻaina lelei i se ipu vai inu, faʻasolosolo 20 minute, vevela.

Ave le 1/4 ipu 3-4 taimi i le aso.

Nettle e faʻaleleia ai le toto, faʻateleina le hemoglobin, faʻaitiitia ai le suka o le toto, ma maua ai le malosi o le toto. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi o gaʻo, gall ma le vevela.

O le Kapisi soup, salakeke, teas e kuka mai i laulaau o weni laiti, ma ua mamago laulaau mo le taumalulu.

  • Faʻamoe 50 g o laʻau fou fou lau 0,5 l o le vai inu i totonu o se ipu vai poʻo se ipu fafie, tuʻu mo le 2 itula, faʻalavelave. Ave le 1 tsp. 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Ina ia faʻaitiitia le suka, e aoga le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi ile Eleutherococcus - 20 faʻafefe 2-3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Laʻau lauʻeleʻele e fesoasoani i le gaioiga o le tino, le maualuga o le toto suka.

  • Faʻasua i se laʻau vevela e 10 lau lau laʻau 300 ml o le vai faʻafe, o le meaʻai i se aso.

Ave le 50 ml i le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo vaiaso e lua.

E le gata i lea, o laau vevela, aniani, pepa, tansy, wormwood ma isi faʻaleleia le gaioiga o le pancreas, ate, faʻaitiitia le toto suka, ma saofagā i le faʻaumatia vave o aʻafiaga o le fatu, arrhythmia.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, fesoasoani le juiceainainoa, ave ile 1-2s. 3 taimi i le aso.

Birch popo fua:

  • Brew 3.. O le sua o le birch buds 0.5 l o le vai inu, faʻaauau 6 itula.

Inu le fua i le aso. A maeʻa le 1-2 vaiaso o togafitiga, faʻaititia le toto maualuga o le suka.

Turmeric faamamaina le toto, e puipuia ai le puipuia, fesoasoani e maualalo le suka o le toto:

  • Faʻatasi se vaega itiiti (i le pito i luga o le naifi) ma se ipu vai inu, faʻaauau pea.

Faʻaalu 2 taimi i le aso e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.

Tomai faʻapitoa e fautuaina ai le togafitia o le maʻisuka i le fefete a le faʻatau. Ave le fefete fufulu vevela i le 2 tsp. 3 taimi i le aso.

Mafuaaga o le Hypoglycemia

Ole toto maualalo maualalo e le o se mea talafeagai. O mafuaʻaga e mafua ai ona pa'ū le maualuga o lona tulaga e tatau ona iloa vave pe'ā uma le osofaʻiga muamua.

  1. O le le lava o le suāsusu e tele lava ina mafua ona o ni malologa umi i le va o taumafataga poʻo ni meaʻai laiti-carb. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga lea, o se mataua o le toto o loʻo matauina i fafine o loʻo mulimulitai i meaai sili ona fiaai.
  2. Tremor, o lona uiga o le suka maualalo i totonu o le tino, e mafai ona faia faatasi ma le umi o le malosi o mamafa i le tuufaatasiga ma taumafa maualalo-kalori.
  3. E sui le faailoga o le suka i le toto pe a 'ai le meaʻai, meaʻai vave.
  4. Aga masani leaga. O le kulūkose o le toto e matua aafia tele i le ulaula ma le ava. Ma e oo lava i fualaau o le suka e maualalo le suka e le mafai ona totogi i taimi uma lenei faailoga.
  5. O le kulūkose o le toto e fesuisuiaʻi tele i le maʻi mama. Aemaise lava, o se tasi lenei o faʻamatalaga lautele o le tupu aʻe o sene o peta e maua ai le inisalini.

Sugar boosting measures

Afai o le kulūkose ua pa'ū, ae o le maʻi o loʻo i ai pea i le foliga malu, o le toesea e totogiina e se tasi o metotia nei.

  1. Tasi se tasi poo se lua peleti laititi, ¼ koko sukalati poo nai fasi keke sukalati.
  2. O se ipu vevela vevela ma le meli.
  3. Faʻi po o ni nai fuga vine, apricots mago, pulu.
  4. 100-150 ml o le sua, ma le pulp.

Soʻo se tasi o nei filifiliga e faʻapupulaina le suka i le vave vave ma e le faʻaleagaina le tulaga. Faatasi ai ma se tulaga faigofie, o le suka e faʻaititia i le 2.7 ... 3.3 mmol / L. O le mea moni, e tatau ona mataituina se paʻu mataʻutia e se glucometer poʻo se faʻataʻitaʻiga. Ae faʻavae i lagona i lenei mataupu e mautinoa lava e le mafai. E ui lava o le maʻisuka ma le "poto masani" e lagona ai le maualalo o le toto suka.

O le kulūkose o le toto e faʻatonutonuina e mea e taʻua o gaʻo vailaau vave. Toeitiiti lava o fualaau aina po o fualaau o le lole o le a fesoasoani e faaleleia atili lou manuia, ae atonu e le o iai i taimi uma. Ae o fualaau ma falaoa e leai se aoga iinei: o gaʻo gaʻo umi e le mafai ona vave totoina le suka toto.

Ae o le amataina o faʻamaoniga e le aofia ai le 'ai uma i le taimi e tasi e faʻaumatia ai faailoga. O le suka maualalo o le toto o le a suia i se isi faafitauli - hyperglycemia. E le gata i lea, o na osofaʻiga e faʻaumatia capillaries.

Hypoglycemia ao laitiiti

I pepe faatoa fananau mai, o le toto maualalo e manaomia ai togafitiga vave i totonu o se nofoaga maʻi. Afai o le tamaititi maualalo le kulukose, ona manaʻomia loa lea o se suesuega maeʻa. E tatau ona iloa pe aisea e pau ai le suka ile tino. O le mea taua e le o le tele o le mafuaʻaga e maualalo ai le suka i pepe faatoa fananau mai, ae o le taimi e faʻamaonia ai auala e mafai ai ona faʻaleleia.

O se fesuiaiga ole hypoglycemia i se tamaititi e mafai ile vave fanau. Pe a pasia le alalaʻau fanau i pepe faatoa fananau mai, e faʻaaogaina faleoloa glycogen, e mafua ai ona tausia le kulukose toto i se tulaga masani.Ae afai o mea e teuina i le ate e laʻititi lava, ona paʻu malie ai lea o suka. Ae e vave vave ona pasi le suka i le toto. Faʻatonuga i totonu e faʻatonutonu ai le kulukose i totonu o le tino e aunoa ma se faʻamaʻi poʻo isi togafitiga. O fua masani i se suʻega toto i pepe faatoa fananau mai o le a tulaʻi mai pe a tausia se "taumafataga" faapitoa ma le suka maualalo - fafagaina. E masani ona faʻaaogaina le kulūkose i totonu o le tino ma faʻaitiitia ai le atinaʻe o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai.

Hypoglycemia i tagata soifua maloloina

Ae, o nei fautuaga e mo tagata e manatu ia i latou lava o le soifua maloloina. O se vaega iloga o le faitau aofaʻi e ono lamatia ai le le atoatoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le toto o tagata, o le le lava o le kulukose e mafai ona mafua mai i le malosi faʻaletino faʻapitoa i le faʻatasi ai ma se mea le talafeagai.

O ia faʻaʻailoga i fafine e masani lava i latou e fiafia i le vavae ese o le fua faavavega mo le faʻavave o le mamafa. O le teenaina vave o meaʻai gaʻo e mafua ai le le atoatoa o le lelei o meaʻai. O le teineititi e faʻavaivaia, o se taumafa faapena e matautia i le soifua maloloina, e le gata mo le olaga. E paʻu le suka toto - e mafai ona faʻavaivaia i soo se taimi.

O lenei ituaiga o faʻatauvaʻa e le faʻamaoniaina. E oo lava i le sili ona leaga o le maʻisuka aofia ai le taumafaina pe a ma le 50 g o le suka. O lo latou faʻaitiitia i le taumafa a se tagata soifua maloloina o se mea matautia tele. A uma ona 'ai, o le suka e tatau ona faʻaititia laʻititi ina ia liua lona sili ile glycogen. Ae o le suka o le toto e maualalo ifo nai lo le masani pe afai e le faʻatagaina ia gaʻo i le isi taumafataga. O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o faʻaagaga, o le a amata le maʻi o le hypoglycemic. O le toto maualalo i tane e sili atu ona matautia, aua e sili atu le maualuga o tau o le malosi i aso taitasi.

O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le tino o se faʻalavelave mataʻutia, e oʻo lava i nai mea sese mai mea autu o taumafa lelei e tatau ona mataituina e se fomaʻi. O le faʻaititia o calorie o mea taumafa o se tasi lea o mafuaʻaga o le hypoglycemia, ma e leai se tomai faʻapitoa e siitia ai le maualuga o le suka i le toto e matua faigata lava.

Faʻafefea ona aloese?

  1. O le faʻaitiitia o le suka toto o le a le tupu pe afai e te faʻaaoga i se taimi paleni e lima-taimi. O le maualuga o le lamatiaga o le maʻi o le hypoglycemic o i latou e masani ona i ai le glucose e lafoaʻi meaʻai.
  2. Aua e te fiaai. I lalo o le toto masani, o le a avea ma mea masani, aua o fale uma glycogen e vave ona uma.
  3. Faia mo le leai o chrome. O se tasi lea o auala e vave faʻaleleia ai le suka pe a maeʻa osofaʻiga masani.
  4. Aua neʻi faʻafefeina ma gaʻo i le tasi taumafataga. I le taimi muamua, o le maualuga o le kulukose o le toto o le a tulaʻi maualuga, ma o le a tupu ai se oso, ma o le a paʻu le suka toto.

O le mea lea, o le faaletonu o le glucose o se mea e manaʻomia ai le taimi faʻamaonia mai le maʻi. E mafai ona e suʻeina i se mataupu o minute, ae o le oso oso pea o le a leai foi se aoga i le tulaga. O le mea lea, e sili atu le lelei o le tausia lelei o lou soifua maloloina ma faʻalogo i uiga muamua o le hypoglycemia.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Na paʻu le suka toto? O le "taoto ma le toʻa" togafitiga togafitiga o le a mautinoa lava e le fesoasoani iinei. E faʻapefea ona uma nei mea mo le maʻi o loʻo faʻamatala muamua. I le auala, o le hypoglycemia o nisi taimi e maua ai se miti. I lenei tulaga, o le pa'ū mataʻutia o le kulūkose i le suʻega o le toto e mafua ai le pogisa ma le afu.

10 tulafono auro mo se maʻisuka e faʻaola ai lou ola

Le aotelega o taunuʻuga maualuluga ma tulafono e sefulu, o le tausisia lea o le a puipuia ai oe mai le faʻaitiitia o le suka i le toto toto ma le le lelei o aʻafiaga e aʻafia ai:

Faitau tusiga faafomaʻi agavaa e malamalama manino ai i le inisalini, oa mataupu faavae o lana gaioiga ma taunuuga o le le talafeagai. E le maua e le fomaʻi le taimi (ma le manaʻo) e tulia nei mea moni ma fuainumera i lou ulu - e tatau ona e fiafia i lou soifua maloloina. E le gata ina e mulimuli i faʻamaumauga, ae ia e malamalama pe aisea e faʻaalia ai oe i se ituaiga o inisalini, ma le mea tonu o le a tupu pe afai e te suia.

Faʻamatala e uiga i lou maʻi o tagata o loʻo siomiaina oe i aso uma (aiga, uo vavalalata, paʻaga galulue). Leai se mea e tatau ona e matamuli e uiga i le maʻi. Mafaufau lelei pe o le a le ituaiga popolega o le a oʻo i ai tagata pe afai e faʻafuaseʻi ona e le fiafia i lo latou i ai. O le a latou i ai i se popolega, ma o le a le mafai ona fesoasoani faʻamalosi ia te oe.

Ia mautinoa o loʻo i ai pea lau telefoni feaveaʻi ma e molia. Afai e tatau ai, faʻatau se masini puipuia ma ave faʻatasi ma oe. O ia fautuaga e mafai ona maasiasi pe taufaafefe foi, ma, talitonu mai ia te aʻu, matou te moomoo maimau maimau ina ia aua nei e tasi i lou olaga e te sailia ma le naunautai lau telefoni e valaau ai aiga poo se falemaʻi. Ae ia lata mai - o lea ia faʻafilemu lou agaga.

Faʻasolo le tele o osofaʻiga a le hypoglycemia. Afai e faalua i le vaiaso ona tupu, pe sili atu foʻi, e tatau ona faʻataʻitaʻia ma fetuʻunaʻi lau inisalini. Taʻu i lau suʻega o le mea na suia i lou lelei ma lou ola: masalo ua amata ona e 'aina le eseesega, poʻo le tele o taimi e te galue ai faaletino?

Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina atoatoa o vailaʻau aʻo lei aveina i latou. O faʻalavelave faʻalavelave tale ma gutu e mafai ona aʻafia ai le suka. Ma o nisi fualaau e faʻaleleia ai aʻafiaga o le inisalini. O nei mea uma e mafai ona maua i le faʻamatalaga faaopoopo.

Ave se mea suamalie ma oe (sugar cube, candy, bar). O le mea moni, e sili atu ona aoga le totoina o le suka i fualaau aina, ae e le talafeagai - e vave ona vave tupu. Ia mautinoa ia faalua-siaki pe na e suʻe lauʻau ma oe pe afai e fuafua e tuua le fale mo se taimi umi pe alu i se malaga.

Fua lau fua o le suka 4-8 taimi i le aso i taimi na faʻaalia e lau fomaʻi. Ia saunia e faʻaaoga vave se glucometer i le tulaga o le pa'ū poʻo le faateleina i le kulūkose o le toto - ia i ai faʻasolosolo faʻasoasoa!

Afai e te fuafua e te alu i totonu mo taʻaloga pe faigaluega i le togalaau, faʻaititia le masani masani o inisalini, pe faʻatagaina oe lava ia sili atu mea e gaʻo ai meaʻai i lenei aso. Talanoa ma lau fomaʻi pe faʻafefea ona taulima nei tulaga.

Taofi le inuina o le ava malosi pe tuu i sina mea itiiti. Manatua o ituaiga eseese o mea inu malolosi ei ai aafiaga eseese i le suka o le toto: o le pia e sii, vodka e maualalo. Afai o le ae inuina se ava e faʻaaloalogia ai le aso malolo, ia mautinoa ia e maua se meaʻai.

Taofi i taimi uma le mafaufau ma taumafai e tilotilo saʻo i mea. O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga, ae mafai ona e taofiofia ma ola i se olaga atoatoa, fiafia!

E faʻapefea ona e faʻamautinoa oe lava mai le hypoglycemia?

O lenei vaega e le faʻamaoni i le maʻisuka, ae i tagata soifua maloloina e ono lamatia le paleni. E tupu se mea e lagona ai e se tagata le vaivai, valevalenoa ma le afu, ae le mafai ona faʻamautuina se mafutaga i le va o lenei tulaga ma le auala o loʻo ia fafaga ai. Latou te faʻailoa mai le malaise e faʻavaivai ma le vaivai ona o le galue malosi, ma atonu e ono aliali mai o le sese o meaai e tatau ona tuuaia.

E i ai tagata e iloa lelei le maua o le suka. E sili atu le saʻo, e afa malamalama. O i latou nei e fiafia i le "toese le mamafa i le Initaneti." A maeʻa ona faitau tusiga e uiga i auala fouvale e aveesea ai le mamafa, latou te faia ni mea mataga ma o latou tino. Latou te teena uma le gaʻo, ona pagatia ai lea i fao fao, paʻu pa'ū, le lava o le okesene ma faʻalavelave faʻaleaga. O le protein lea e leai se meaʻai ma liliu atu e vaivai, faʻavaivaia foafoaga ma le leai o maso. O le mea lea e palauvale ai na mea oona, ma le iloa ai mai se paʻu mataʻutia i le toto suka.

O nei mea uma e faʻamalosi ai meaʻai e le taofia ai vai. O le 40-60 g o suauu gaʻo i le aso e na o tagata e maua i le maʻisuka malosi, e le mafai ona ola. Ma mo se tagata o loʻo i ai se tino ola maloloina, o ia meaʻai e leai se mea e naʻo se leaga. Ma o le leiloa o le mamafa ma se mea e maua ai manu, i le ala, o le a le aumaia ai.

O le mea moni lava o le faʻalelei i auala faʻavavega o le le maua o le mamafa o le mafuaaga taatele lea o faʻalavelave i le paleni faʻapitoa o tagata soifua maloloina. O le le iloa po o le a le maualuga o lau suka o lou toto, e le mafai ona e nofo i luga o meaʻai keke!

Matou te manaʻomia tutusa puipuiga, gaʻo ma gaʻo, ma o nei meaʻai uma o loʻo i ai se vaega taua tele e fai.

Soʻo se vavaeese mai mataupu faavae o se paleni paleni tatau ona faia i luga o fautuaga a se fomaʻi, ma naʻo le taimi e manaomia ai e le setete o le soifua maloloina. E tatau i se tasi ona faʻatapulaʻa le gaʻo gaʻo ona o faʻafitauli o le ate, e le mafai e se tasi ona 'ai le tele o le porotini ona o le fatu fatu, ma na o tagata e le lava le tino o le insulin e faʻateʻaina ai le vaega a leona o gaʻo.

O le manao e leiloa le mamafa, e sili ona faʻaleleia, aua o le meaʻai lava ia e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi matautia. Ae afai o se tagata e sili atu le mamafa o le mamafa, ao le lelei le soifua maloloina ma o se talavou, e tatau ona amata le gau o le mamafa i se suʻesuʻega auiliili. Ma o le endocrinologist e tatau ona asiasi. Ole fomaʻi o le a filifili ma le mautinoa pe maualuga lou maualuga o le suka, poʻo le faʻaititia, ma tuʻuina atu fautuaga ile meaʻai.

Afai o loʻo e maualalo le suka o le toto, taumafai ni nai tulafono faigofie:

Taumafa paleni ma vaevaega - 4-5 taimi i le aso. O le umi o malologa i le va o 'aiga naʻo le mafuaʻaga o le kulūkose "paʻu",

Aua e te fiaai! E i ai oloa ei ai se fuainumera maualalo maualalo, lea e mafai ai ona e faatumauina lelei le maofa i le ao - o iʻa ia, olive olive, nati, ma isi. O le omega 3 gaʻo gaʻo latou te iai e lelei tele mo lou soifua maloloina,

Ia mautinoa e leai sau mea vaivai ma e tatau ona e faia pe a manaʻomia. Chromium galue o se faatonutonu faʻale-natura o le paleni paleni, o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona i ai i lenei tino elemene elemene i totonu ole tino, aemaise lava pe afai e maualalo lou suka i le toto. Glutamic acid, lea e tele naua i le lafisi, e taofia ai foi le manao mo suti,

Ia saunia oe lava i le "vave" carbohydrates 10 minute aʻo leʻi faia se taʻaloga ogaoga poʻo se galuega faaletino - inu vai inu, mo se faʻataʻitaʻiga. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai i le hypoglycemia pe a toso e lou tino ia kulukose uma mai le toto ma le ate i totonu o ogaumu,

Aloese mai tuʻi o le tino o meaʻai gaʻo - aua e te 'ai ma sukalati ma keke, fufulu i lalo i le lemonade. I le taimi muamua, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o le a tulaʻi mai, ae o le a vave ona oʻo i lalo. Ma o le faiʻai, e pei o se fualaau oona e fiafia e taele i le kulukose, o le a toe amata ona talosagaina se aso malolo,

Aua le faʻaaogaina le ava malosi ma le kofe malosi, ma taumafai e taofi le ulaula tapaa, pe afai ei ai se masani. Ova malosi, caffeine, ma le nicotine e aʻafia ai le fetaui tonu o le insulin, ona o le faʻaumatia o le pancreas - o le okeni e maua ai.

I le faaiuga, ou te fia fai atu e taua tele le iloa o le maualuga o le suka o le toto i le taimi, e pei foi o se maualuga. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faia ni suiga i le taumafataga ma tuleia le lamatiaga o le maʻisuka i le mamao e mafai ai. Vaʻaia oe lava ia ma ola maloloina!

Aoga: Moscow Institute Institute I. Sechenov, faapitoa - "Inisiua Fomai" i le 1991, i le 1993 "Maʻi o galuega," i le 1996 "togafitiga".

15 mea e faanatinatiina ai le faiai ma faaleleia le manatuaina

Tuua Lau Faamatalaga