Le faʻaaogaina o le horseradish mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

E ui lava i le malosi ma le vevela o le vevela, o lona faʻaaoga i le maʻisuka e talia lelei. O lenei mafuaʻaga e mafua tonu lava i le tulaga tulaga ese o le laau, faʻapea foʻi ma lona faʻalelei pe a faʻaopopo i ipu eseese, salakeke. Ina ia tumau le maʻisuka i le 100% o le talitonuga i le taliaina o lona faʻaaogaina, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata tomai faapitoa e uiga i lona fatuga ma faʻaaliga uma o lona faʻaogaina.

Faatoaga aoga

O le toʻatele o tagata e mafaufau pe mafai ona maua le horseradish ma le maʻisuka ma, afai e mafai moni lava, pe aisea. Muamua lava, e tatau ona gauai atu i le faʻaaogaina o ona aʻa, lea e maua ai vaega eseese: mai gaʻo taua ma fipa i mea faʻalauiloa ma eseese vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini B, C, PP ma nisi o le a faamaonia ai le aoga moni mo le maʻisuka.

E sili atu ona taua e le diabetologists le vitamini C, aua o loo i ai i le horseradish i se taua tele (sili atu nai lo currants pe oso aʻe i luga). Ona o lenei mea, o le laau o loʻo faʻamatalaina e ala i tulaga tulaga ese e le faʻamalosia. E le gata i lea, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea, o le horseradish e iai le antibacterial ma le lautele o le algorithm o le faʻalauiloa, lea e taua foi i le maʻisuka.

Togafitiga e masani ona aofia ai le faʻaaogaina o le horseradish i totonu o se mea ua pala pe a faʻaaogaina i totonu. E le gata ina aoga mo le maʻisuka, ae mafai ai foi ona faʻaleleia le manava, faʻafeiloaʻi le gout ma isi tulaga e le sili atu le lelei. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le horseradish i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona i ai i le lotoifale, aemaise lava, le neuralgia mata, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻatasi ma le suppuration (mo se faʻataʻitaʻiga, i le vae o le maʻisuka).

Vaega o le faʻaoga

Togafitiga o le a sili atu ona lelei pe afai e faʻaaogaina faʻamatalaga fou fou. O lenei mea e le gata i le laau lava ia, ae faapea foi i lona vaega, ma o le mea lea e matua fautuaina ai le gaosia vave pe a uma ona aoina. Pe a togafitia le maʻisuka, e faʻaaogaina le sua o le vine ma le pulupulu pulupulu, lea e mafai ai ona faʻamautinoa le faʻaleleia o metabolic processes ma le faʻaleleia o le meaʻai. I le matauina o isi vaega o le faʻaaogaina o le laau, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • o se mea e manaʻomia muamua o le totoina o le sua mai le galala, aua o suauu taua o loʻo i ai i totonu e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻega o se faʻafitauli ogaoga faʻafuaseʻi,
  • e faʻaleleia ai le tino, e matua fautuaina lava e faʻaaoga se meafaigaluega e pei o le galala suamalie ua fefiloi ma le sua o le tipolo. E tatau ona faʻaaogaina aʻo le i ai le tasi tsp. faalua i le 24 itula,
  • e pei ona taʻua muamua, e fesoasoani foi le horseradish i faafitauli i totonu o sooga - i lenei tulaga, e faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafefiloi le galati vine ma le afa o apu.

I le tautala tuusaʻo e uiga i le faʻaitiitia o le suka, e faʻapitoa ai tagata atamamai i le faʻatagaina o le faʻaaogaina o nisi fualaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka, o le mea o loʻo taua i lalo e masani ona faʻaaogaina: o le vaega o loʻo faʻamamaina e fefiloi ma le susu susu i se vaega o le tasi i le sefulu, ona taofia lea i totonu o se pusa tapuni mo le 24 itula. O le faʻaaogaina o le oloa e maua mai ai e matua fautuaina lava ina ia faʻamautuina faatolu i le aso mo le tasi le koko. l ao le i ai meaai.

Afai e leai se mea e pei o susu susu, e mafai ona sui i le kefir. Mo le faʻamoemoe na tuʻuina atu, e tasi le tioata o le a manaʻomia ona faʻaoga tasi le kulimi. l aʻafia o le olive. Latou te faʻaaogaina le mea fou fou, i totonu o se ipu tioata faatolu i le aso. Ou te manaʻo foi e tosina atu i le mea moni e faapea, o le kukaina o le hasarela e matua talia lava e faʻaaogaina ile taui masani ole maʻisuka mo togafitiga puipuia.

Mo le faia o lenei mea, e faʻamamaina ma faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaina mo vasega muamua poʻo le lua. E matua fautuaina lava e te le faʻaaogaina vaega e pei o le vinika poʻo le suka. O le a sili atu ona aoga i lenei tulaga o le meli po o le sua o le tipolo, lea o le a le afaina ai le maʻisuka i soo se itu lava. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo o loʻo i ai ni faʻailoga faʻapitoa, lea e tatau foi ona amanaia ao le i ai le horseradish.

Contraindications

O loʻo matou talanoa e uiga i gastritis, faʻamaʻi tigaina poʻo le maʻi faʻamaʻi pipisi. O tamaitai o loʻo i soo se laasaga o le maitaga e le tatau foi ona faʻaaogaina e le gata o le laau lava ia, ae faʻapea foi ma vailaau o loʻo aofia ai i lona fatu.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le horseradish e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le faateleina o faailo o le mamafa. O le mafuaʻaga lea e matua le manaomia ai le maʻisuka ma le maualuga o lona toto. E le gata i lea, o tagata atamamai latou te gauai atu i le malosi e faʻaosoosoina ai le toto i totonu pe a 'aina le tele o laau.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Tuuina atu i nei mea uma, afai ei ai i le tagata le ituaiga muamua o le maʻisuka muamua, pe lua foi, e mafai ona ia faʻaogaina le hamarela. O lenei mea o le a fesoasoani e le gata i le faʻamautuina o le kulukose o le toto, ae faʻapea foi i le faaleleia o le tino. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i lapataiga ma le manaʻoga e amanaʻia le faʻasaina.

Horseradish Composition

O le Horseradish e tele le sulfur ma le nickel. O le taunuuga o se aafiaga lelei i luga o le pancreas. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o mea e le lelei o lenei okeni e masani ona matauina. E tutusa lava mo le ate ma gaʻo.

Talu ai ona o le tamaoaiga o meaʻai, o mea totino o le horseradish e lautele mo se maʻi mama:

  • o se puipuiga tele mai faʻamaʻi pipisi,
  • aoga mo faamoemoega puipuia e puipuia ai le atinaʻe o fomaʻi,
  • manaʻoga fiafia
  • fesuiaiga o faagasologa ua faaleleia.

O lenei oloa o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma lana fesoasoani e faʻaleleia le galuega a le polokalama urinary.

Faʻafefea ona faia se faʻafefetega faʻafefete

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto toto, e tatau ona ufiufi le suka, ma mulimuli ane e faʻafefiloi ai le sua ma le meaʻai susu. E mafai ona avea ma susu pe faʻafefe. O le fua faatatau e tatau ona tasi i le sefulu. Faʻaaoga se vailaau faʻataʻitaʻiga e tatau ona fa fa aso i le aso, o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai.

Ina ia mafai ona lagona le aafiaga, e tatau ona pasia se taimi. Nai lo le susu po o le kefir, e mafai ona e faaopoopo le yogot. E taua tele le fou o le oloa i le taimi e faʻaaoga ai. O fualaau aoga o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka toto mo le maʻisuka.

Mo se gasegase manaia, e tatau ona e inuina le sua suamalie. Ina ia saunia, o le kilokone kilokalama o le horseradish o loʻo faʻamauina i luga o se pepa. Ona liligi lea o le 3 lita o le vai - e masani ona malulu. Ona faʻaputuina lea o mea uma mo le afa itula. A maeʻa lenei mea, mālūlū, vevela e ala i le susu. Taumafa lua punetini faatolu i le aso.

Horseradish ma le pia o se vailaau sili lea mo i latou o loʻo i ai le lua poʻo le ituaiga muamua o gasegase suamalie. E tatau ona fufuluina le aʻa o le vine o le luasefulu senetimita le umi ma le mafiafia o se tamailima. E leai se mea e tatau ona mama. A maeʻaeʻa le aʻa, ona sasaa lea i se fagu fagu. Ma le isi, e tatau ona e faʻaalu ni laʻau e iva o le kākalo, fufulu ma tapunipuni foi, ma, faʻaopopo foʻi i le vine. E sasaa mea uma i le pia fou - luga o tauau o le fagu. Faʻaosooso o lona uiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso i se nofoaga pogisa.

Ona faʻaaogaina lea o le mea e faʻaaogaina ma faʻaaoga e pei ona taʻua i lalo:

  • le aso muamua ma le lua o le 1pp. se ulugalii - faalua i le aso,
  • sili atu mo le 2 tsp. tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

O le togafitiga e 30 aso. O le taunuuga o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto.

E faʻapefea ona e faʻaaogaina le hamarela

I le avea ai ma se faʻavavega, o lenei mea totino e le mafai ona faʻaaogaina. E talafeagai foi le faʻaaoga o le horseradish i le faʻaopoopoga i mea lelei. O mea lelei uma ma le soifua maloloina. Ina ia mafai ona vevela le suka, e tatau ona mago. A o le i ai lena, e faʻamamaina, ae le fufulu. A maeʻa lenei mea, faʻafefiloi i luga o se fatu - e tatau ona e filifilia se mea e gaosia. O le taunuuga o masini e ufiufi ma auina atu ina ia teuina i se mea pogisa, ma faʻamafanafana pea. Faʻaaoga lenei vaitau e fetaui mo le tele o mea lelei.

E tatau ona faʻafefe le galala i luga o se mea lelei - o lona aʻa. E faapena foi mo le seleni. O le apu o loʻo pipiʻi i luga o se fatu laʻau. Ona faʻaopopoina lea o le afa o le ipu o le yogurt ma faʻafiafia mea uma. Faaaoga le fualaau faasaina e tatau ona fai i ni nai taimi i le aso - i le taeao, ma i le aoauli foi.

Faʻamama mai aafiaga o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma se maʻi gasegase, o le maʻisuka e iai isi faʻatafunaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻasalalau, e mafai ona maua i latou e maua i le maʻisuka. Ina ia foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona olo i nofoaga e lagona ai le tiga i le sua o le horseradish i le itu o aʻaʻo ua afaina. Afai o le paʻu e matua nofouta lava, ona muamua lea e te manaʻomia le suauu o le suauʻu suauʻu i luga o le nofoaga ua afaina.

O maʻi suka atonu o le osteochondrosis. Suavai aoga lea e faʻaopoopoina ai le felaʻau lau o le horseradish leaf. O le sefulu lita o vai inu o le a manaomia ai le sefululima laulaau. O laʻau tipi ua sasaa i le vai tafe ma faʻafefe mo le luasefulu fa itula. Ona tatau ai lea ona sasaa le 3 lita o le afu ua afaina i totonu o le taele ua saunia. O lenei faiga e faia i se laina mo aso e tolu. Ave nei taʻele mo le luasefulu minute.

E mafai ona ou faʻaogaina le horseradish mo le maʻisuka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona 'ai le horseradish mo le maʻisuka ituaiga 2? O lenei fesili e popole ai le tele o tagata gasegase o loʻo maua i soo se mea manatu feteʻenaʻi e uiga i lenei oloa.

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga e manaʻomia ai togafitiga ogaoga. Ina ia le faigata le faʻamaʻi, e tatau ona lafoai le suamalie ma 'ai le tele o fualaʻau.

E talitonuina o le horseradish o se vevela vevela. O le a lona faʻaoga, ma o le a le ituaiga e tatau ona ave?

O le a le mea e aofia ai le hamu?

Fai mai tagata popoto, o le tele o le horseradish e aoga mo tagata ei ai ituaiga ituaiga o maʻisuka. O loʻo i ai le tele o mea e gaosia - vitamini, minerale ma suauu e manaʻomia. O le oloa e mauoa i gaʻo, gaʻo, lea e sili ona aoga mo le tino. O le Horseradish e tele atu vailaʻau C nai lo lemoni. O le oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gasegase, o lana galuega e matua afaina ai le maʻisuka. Horseradish e aoga tele mo le ate ma fatugaʻo.

O le oloa o loʻo i ai meatotino lelei nei:

  • puipuia lelei mai mai faʻasoesa eseese,
  • puipuia le foliga mai o le tino,
  • faateleina le manaʻo
  • faʻaleleia le gasegase
  • ei ai sona faʻaaloalo.

Horseradish e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona faʻaaogaina i le faiga o le faʻavasegaina ma le susu. E mafai foi ona e faia ni meaʻai i luga o le horseradish. E mafai ona latou fesoasoani i se tagata e tele faʻamaʻi.

O le tuufaatasiga ma meatotino o le horseradish

O le faʻaosofia ma le faʻaosofiaina o le manogi o le sinapi, o se vaega o le laau, ua lauiloa talu mai taimi anamua. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le manaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le tino o le tino, ma faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. O togafitiga faafomai e fautuaina ai lona faaaogaina i ni vaega laiti i le togafitiga o le gastritis ma le maualalo o le acidity, i le solia o le vavao o le gallbladder ma ona ala, lea e taofia ai le excretion o bile. O se feʻau lelei o le horseradish ma le faʻaitiitia o le manava o le toto, lea e faʻaalia i le gasolo malie o mea o loʻo i totonu o le duodenum ma le intestines, faʻaleleia ai o latou faamoemoega aoga.

Horseradish ma ona oloa ei ai antiviral, antimicrobial ma antibacterial properties. Faatasi ai ma le anti-inflammatory, faʻamoemoe, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga, i nisi tulaga ua avea ai ma fualaau taua i vailaau masani.

O vitamini B o loʻo aofia i totonu o le laau e fesoasoani i le toe faʻaleleia o maso ma ligaga pe a uma le faʻamalositino, tausia le soifua maloloina o le tino o le tino o le tino. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le vitamini C i le hasareti e le itiiti ifo nai lo lemoni. Ma e pei ona e iloa, o le masani ona faʻaaogaina o le acorolic acid o loʻo i ai le puipuia o le malulu.

O le Macronutrients o iai i totonu o le laau (K, Ca, Na, Mg, P) faʻaleleia le cardiovascular system, faʻamalosi ai le ponaivi, faʻaleleia le aveeseina o le tele o le vai mai le tino, lea e afaina ai le toto o se tagata.

Leai se mea e sili atu ona taua o elemene o vaega o le horseradish (Fe, Mn, Cu, As). Latou te auai i tulafono faatonutonu o galuega taua uma a le tino.

I le faʻaopoopoga i vaega o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai i totonu o le vailaʻau faʻamalosi tino masani, fiber, amino acids, mea faʻalelei, e manaʻomia e le tino o le tagata.

E mafai ona ou 'aina le fualaʻau mo le maʻisuka?

Tomai faʻapitoa e fautuaina ai le 'aiina o rhizomes i le taimi e iai sau maʻi suka. O le i ai o vailaau oona ma mea taua, fiber, vitamini B, C e matua aoga ai le laau. Talu ai ona o le faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi, o le mafai ona faʻalavelaveina le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese o gaʻo tagata uma ua faʻaititia. Pe a taumafaina fua o le horseradish i ni atigi popo i maʻi, o le a faateleina le uiga o le tino. O le antibacterial ma le lautele o mea totino o le laau e taua tele i vaega eseese o le atinaʻeina o le maʻi.

O le aʻa o le laau o loʻo i ai le tele o elemene (nickel, sulfur, ma isi mea) e faʻamautu ai le gafatia o gaioiga o le pancreas, fatugaʻo, ate - o se vaega sili ona taua i le maʻisuka. Tuufaatasiga o fatuga fatuga alofa i luga o le faagaioiga o le faiga o meaʻai.

I le taimi o le faasaoina, togafitiga o le vevela, ua leai ai lona faʻamalologa. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e 'ai na o le fou pe faʻagogo.

O le ata vitio o loʻo faʻaalia ai le aoga o mea totino o le laau, kuka kuka ma faʻapitoa i lona faʻaaogaina i mataupu o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻatatau le taumafa o le horseradish

Mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga, ua faʻaaogaina muamua rhizomes ma lau o le laau. E fautuaina e le tagata o le diabetologists le inu o le sua sua suamalie poo le pulupulu o le aʻa o le horseradish mo ituaiga uma o gasegase.

E tatau ona faʻafefete le sua o le suamalie fou e faʻamalosi ina ia aloese ai mai le faʻafefe o le tino. O se taunuuga lelei o le taliaina o le sua o le rhizome ma le susu susu poo le kefir. Laʻau fugaina ua fefiloi ma le sua o le suamalie e faaleleia ai le gaioiga o totoga uma o le tagata.O le faʻafefiloi o apu mama ma le aʻa o le horseradish o se mea lelei lelei mo faʻamalosi i totonu o le vaega o faʻalavelave faʻafitauli.

O le faʻaaogaina o le faʻavasegaga mai se laau mo le maʻisuka i ipu eseese e faʻaumatia ai le i ai o le vineta ma le suka i le oloa ua maeʻa. Ma o le mea e sili ona lelei e suitulaga ai, o le sua o le tipolo poʻo le meli, lea e le afaina ai le maʻisuka.

Ina ia faʻamaonia le talafeagai o le faʻaaogaina o oloa na faia i le faʻaaogaina o siama mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Glycemic index and glycemic burden of horseradish

E manaʻomia le kulukose mo le faiʻai o le tagata. A aunoa ma lea, o le galuega taua a le tino e le mafai. O le televave po o le le lava o le kulukose e mafua ai le le fiafia i le gaioiga o le tele o okeni. Le lava o le inisalini e maua mai i le pancreas e faʻapupulaina ai le suka toto ma faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose - o le malosi autu o galuega taua a le tino.

O oloa taʻitasi e faʻaaogaina e tagata e iai lona lava faʻamaumauga (GI) faʻapitoa - le tikeri o le faateleina o le toto suka. Glycemic load (GN) o le umi o le faateleina o le toto suka. O le maualuga o le tau aofaʻi o le mamafa o le avega, o le maualuga e ono mafai ona faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Horseradish o le vaega lona tolu o oloa maualalo maualalo o GI ma GN. O le mea lea, o le faʻaaogaina o horseradish e le faʻasaina mo le maʻisuka. O le numera moni o le GI ma le GN e faʻalagolago lava i le fua mo le sauniuniga ma le faʻatasi ma isi oloa, ae i le fou fou o le numera glycemic o le horseradish e 15 iunite.

Malosiaga talafeagai mo le faʻaaogaina

E toatele e fiafia i le horseradish e pei o se vevela tele. Ae ui i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e le faʻaalia i taimi uma latou te 'aina sea mea manogi. E masani lava o lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le oona tele, maualalo le tino, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o fatu, fatugaʻo, ma le meaʻai fua.

O le mafuaʻaga lea e le fautuaina ai e le tagata gasegase se gaioiga ogaoga i totonu o gaʻo (gastrointestinal tract, ate, fatugaʻo), faʻapea foʻi ma mafatiaga mai le maʻi o le pancreatic ma maua ai le le faʻamaonia.

E i ai taimi e faʻaogaina ai le maʻisuka e tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le mu o le mucous membrane o le esophagus, o le manava, ma faʻaititia ai le toto ma le tatalaina o le toto i totonu.

O oloa e aofia ai vaega o vailaʻau e matua faʻasaina i le tulaga o le maʻi gastric ma duodenal, gastritis, ma colitis.

Mo tagata e maua i le maʻisuka ma iai ni faʻafitauli i le prostate, o le faʻaaogaina o le horseradish ua matua faʻaseseina.

Meaʻai mo le faʻaaoga saʻo o le horseradish mo le maʻisuka

O vailaau faʻamalositino o le laau e teuina i na o mea fou fou. Mo togafitiga togafitiga, e lua rhizomes ma lau o loʻo viliina ma vaʻaia i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana.

O laulaau lauusiusi ua faʻafefiloi i salati, pasese faapitoa, okroshka, vinaigrette mo le maʻisuka. E mafai ona taina aʻa mo sau vevela vevela, mea manogi, soupeti. Mo le saunia o ipu eseese i le taumalulu, o le laau ua malo. O le faʻaliliuina e le faʻaitiitia ai faʻamalologa o aʻa ma "fautuaga" e ese mai le canning.

O le faʻaaogaina o le horseradish i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e maua ai se taunuʻuga tau togafitiga e le taua. O le mea lea, o le puleaina o le inisalini e le mafai ona faʻateʻaina. I le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga faafomaʻi e faʻafaigofie ai le gaosiga faaopoopo o le inisalini i le tino, o nisi taimi e faʻamamafa ai oe e le mafai ona e tagofia fualaau oona.

Mafaufau i fualaʻau sili ona lauiloa o horseradish.

  • Faʻatauga i totonu-ituaiga

O fatu fou e kukaina ma sasaina e maua ai le 300 g o le sua. O le suamalie e maua ai ua fefiloi ma le 600 g o lapisi o le horseradish rhizomes, 120 g o le 9% vinika, sina suamalie ma le masima. O le faʻafefiloi e tuʻuina i totonu o pusa laititi ma faʻamalosi mo le 24 itula i le vevela o le potu. Teuina i se nofoaga malulu i totonu o pusa oloʻo tapunia. Faatau i aso uma, i ni mea laiti.

Ma le susu. O se vaiinu maloloina e faia i le susu susu po o le kefir fou. O aʻa fou o le laau, nutimomoia i soo se auala, e fefiloi ma se oloa gaosi susu (100 g o le manogi e ave i le 10 g aʻa). Ua tumu i se malulu, pouliuli mo le 24 itula. Ave 1 tbsp. l ao lei faia taumafataga taitasi. O le vai inu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto, e faʻamalosia ai le pancreas e maua ai le inisalini.

Faatasi ai ma lemoni. Laʻau suamalie e fefiloi ma le sua o le tipolo i tutusa tutusa. Aʻo leʻi 'aʻai i le 30 minute. e faʻaleleia le tulaga lautele.

O nisi o maʻisuka ua maua faʻamaʻi: neuralgia, osteochondrosis. I le faʻamaʻi muamua lava, o mea faʻalavelave tiga e faʻamaluina i le suamalie o le suamalie ma aga malie. Ina ia aua le mu le paʻu, e tatau ona e lubricisi muamua i le suauu manogi, mo se faataitaiga, olive.

Faʻatasi ai ma le osteochondrosis latou te ave vai taele ma le faʻafefete o laʻau. I le avea o ni meafaitino mataʻetaʻe, e mafai ona e faʻaaoga uma laʻau fou ma mamago. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e faigofie ona faʻapipiʻi: sasaa sina laʻititi o laulaʻau ma vai inu e "manaia" e ufiufi ai se laupepa o loʻo tuʻu i se atigipusa. Tuʻu i le mea pogisa mo se aso. O le oloa e maua ai ua faaopoopo i le taele ua saunia, lea e faia mo le 25-30 minute.

A o lei filifili i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaienisi mo le maʻisuka, o se feutagaiga ma se fomaʻi togafitiga e matua manaomia.

O vailaau faʻasoifua, lea e aofia ai se '' mu '' o le horseradish, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete tele, aua o maʻi taʻitasi e iai ona lava uiga o le maʻi. Afai o le meafaigaluega e mafua ai soʻo se faʻalavelave i totonu o le galuega o le digestive tract, e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga ma faʻaaoga lelei fautuaga faʻapitoa faʻafomaʻi.

Vaega o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le horseradish

O le sili ona lelei o le faʻaogaina o le oloa ma le ituaiga 2 o le maʻisuka fou. E le gata ina aʻafia ai le aʻa, ae faʻapea foi i ona lau. O le togafitiga e sili ona amataina vave lava pe a uma ona seleseleina le laau. Togafitiga o le maʻisuka e tatau foi ona faia i le faʻaaogaina o le suamalie ma lona pulupulu, na faʻamaʻi muamua. O lenei oloa e faʻasolosolo ai le metabolism, faʻaleleia ai le vaega o meaʻai.

Pe a togafitia lenei tau, e tatau ona e gauai atu i vaega nei:

  1. Ia mautinoa ia faʻafefe le sua o le suamalie i le vai mama, aua o le oloa o loʻo i ai ni mea taua e ono mafua ai se faʻafitauli ogaoga o le siama i nisi tagata.
  2. Mo le faʻaleleia atili o le galuega a le tino ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻisuka, e mafai ona e faʻafefiloi fualaʻau 'aina ma lemoni poʻo le suamalie. Ave lenei paluga ao lei faia le taumafataga i le ao.
  3. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, e fesoasoani le suka i le tele o isi faʻamaʻi. O loʻo i ai se aafiaga lelei i faafitauli tuʻufaʻatasia. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fomaʻi maʻi. E mafai ona e faʻaaoga le oloa i ni fesuiaiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a aoga tele pe afai e te faʻafefiloi le gala o le vine ma le apu.
  4. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto toto, faʻafefe le aʻa i luga o se meaʻai lelei ma faʻafefiloi ma soʻo se meaʻai susu. E le afaina pe o le susu, kefir, yogurt poʻo kirimi mumu. O le aafiaga o le a tutusa. O le vaega ua fautuaina e pei ona taua i lalo - 1 i le 10. O lenei mea o le a mafua ai se mea suamalie ma se tofo faapitoa o le a matua fiafia lava i ai. E tatau ona faʻaalu 4 taimi i le aso mo le 1 sipuni. ao le i ai.
  5. Horseradish alu lelei ma beets. O oloa e lua e tatau ona togiina. O beets e tatau ona togiina e ala i le susu, ma le suamalie e maua mai ai e fefiloi ma le horseradish. E tatau ona e maua le 500 g o le suka i le 1 kilokalama o le aʻa. Ona tatau lea ona faaopoopo i le paluga se ipu tioata o le 9% vilika ma le afa afa tiola ua gaosia. I le faaiuga, fafaga mea uma i le 50 g masima. A maeʻa sina taimi, e tatau ona e tuʻu le oloa i faletupe ma teuina i se nofoaga malulu. O lenei paluga e mafai ona faʻaaogaina i mea taumafa e pei o se siva i se vaega itiiti.

Meainu Horseradish

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e inu ma inu vai inu. Ina ia kuka, ia faʻafefe 250 g o le aʻa i totonu o se fagu tele i luga o se mea lelei ma sasaa le 3 lita o le vai malulu. Ona e manaʻomia lea ona tuʻu le atigipusa i luga o le ogaumu ma faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu mo le 30 minute. A maeʻa maeʻa le susu, e tatau ona e faʻaogaina i le tele o laʻau o gau. E manaʻomia lou inu vai inu 2-3 tbsp. 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le inu horseradish ma le pia ua faʻamaonia lelei lava. Ina ia saunia, e tatau ona fufuluina le aʻa ma maeʻa tapena i totonu o se mea e faʻaleleia. Ona tatau ai lea ona sasaa le masini e mafua ai i se fagu lita po o se fagu. A maeʻa lena, e tatau ona e tilotilo i ni nai laulaau o le kālati, tapunia lelei i se naifi pe tipi i totonu o se mea e gaosia. O le mea e sosoo ai e tatau ona e faʻaopopoina i totonu o le atigipusa o loʻo i ai le horseradish.

Ona e manaʻomia lea e ave se pia ma faʻasusu atu se faʻafefiloi o le horseradish ma le garlic. Faʻaauau le inu mo le 1.5-2 vaiaso i se nofoaga pogisa. A maeʻa le taimi lenei, e fautuaina e faʻagata ma ave le taotoga e tusa ai ma le polokalame lenei: i le aso muamua ma le lua - 1 tsp. 1 le taimi i le aso ao lei 'ai, ona - 2 tsp. 3 taimi i le aso ao le i taumafa. Togafitiga e tatau ona faia i totonu o le masina.

Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi

O nisi tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai isi faʻamaʻi faʻatasi ma ia. Atonu e le o ni measina poʻo se osteochondrosis. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le toto, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaeteete ia mea afaina i le sua o le sua po o le sua o le horseradish. Faʻatasi ai ma le maaleale o le paʻu, e tatau ona faʻafefiloi muamua le vaega o loʻo aʻafia i le lanu po o isi suauu.

O nisi o maʻisuka e maua i le osteochondrosis. I lenei tulaga, e mafai ona e faia vai taele, lea e faʻaopopo ai le fusi o lau o le laau. Fuga e faigofie tele. O lau o le horseradish ua vela e tatau ona liligi le 3 lita o vai inu ma aioi mo se aso. Ona tatau ai lea ona faaopoopoina le afaina o le afaina i le vai mafana mafanafana ua uma ona saunia. Taʻu i totonu o lenei vai e tatau ona tusa ma le 20-30 minute.

E faʻapefea ona e faʻaogaina le hamare?

O lenei oloa o se vaitau manaia e maua ai ipu o se tofo muamua. E mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga. E matua suamalie ma soifua maloloina e faʻaaoga le aʻa i foliga mamago. Ina ia faʻamago, e tatau ona e tilotilo ma faʻafefiloi le oloa i luga o se mea e gaosia. Ona tatau lea ona tuu i totonu o se pusa, ufiufi ma tuu i totonu o se nofoaga malulu. E mafai ona faʻaaogā taumafa vevela i le sauniuni o soupē, meaʻai ma mea vevela. I lenei pepa, e le faʻaumatia ona meatotino aoga ma e talafeagai mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Horseradish o se mea matagofie e mafai ona e faia ai se meaʻai suamalie, tincture, sua, poʻo le faʻaaogaina i fafo. O mea faʻamalolo o galala ua masani tagata mo se taimi umi. Ae ui i lea, i le taimi nei, ao leʻi faʻaaogaina e avea o se vailaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina o soʻo se oloa e aoga pe a faia i le faʻatusatusa, e aunoa ma le faʻaaogaina. E tutusa foi lea mea i le horseradish, lea o le tele o le taumafaina o le a le aumaia ai ni manuia i le tino.

E faʻapefea ona fai le faapaleʻele

Ina ia faia lenei mea, ia faʻamamafa le fasefulu futu o le masima ma le luasefulu kalama o le sugar granulated i le afa o le lita o vai inu. O le isi e faaopoopo i le kalama o cloves ma lenamon. O le vaa o loʻo i ai le sami marinade ua tapunia ma se tapuni ma e tu seia oʻo ina faʻamalieina le vai i le limasefulu tikeri. Ona faaopoopoina lea o le lua selau kalama o le 9 pasene o le vailaau.

I le mavae ai o le 24 itula, e faʻamaʻaina le faapaologa e ala i le gaosi ma e sili atu i le kilokalama o le galala suamalie ua faaopoopo i ai. O mea uma e fefiloi ma faguina ile afa-lita ipu. E tatau ona tapuni lelei ma lafo atu i se nofoaga malulu mo le teuina.

Tino mo le maʻisuka: fua masani masani mo togafitiga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E tele togafitiga faʻalautele mo togafitiga o le maʻisuka. O fualaau faasaina, saunia e tusa ai ma fuaitau faapitoa, e mafai ona faʻaaogaina i soo se laasaga o le atinaʻe o le maʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se isi togafitiga, e tatau ona e asiasi atu i le fomaʻi ma talanoa i le faʻaaogaina o vailaau faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka.

Toeitiiti lava o fualaau faasaina e saunia e tusa ai ma fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona afaina ai le tino i le tulaga o le solia o le tulafono o lona pulega poʻo se tui na faʻatagaina mo le faʻaaogaina.

O le tele lava o lenei mea e mafua mai i le tagata lava ia o lenei faʻamaʻi mo tagata maʻi taitoatasi.

I vailaau faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaaogaina ai ituaiga o meaola masani e saunia ai ni meaʻai, masani lava o mea masani e faʻaaoga i le sauniuniga o vailaʻau e mafua mai i laau poʻo meaola.

O vaega o loʻo taua i lalo e faʻaaogaina e faia ai ni vailaʻau eseese mo le maʻisuka:

  • manogi
  • propolis
  • aulaʻau
  • moa pine
  • St. John's wort
  • flax
  • lemoni zest
  • fatu lili
  • seleli
  • aspen paʻu ma le tele o isi.

O le lisi o mea e fai mo le sauniuniga o mea faʻaaoga mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka e toetoe lava a le uma.

E tele suʻega mo le sauniuniga o se vailaʻau faʻamaʻi, lea e sili ona taatele ma taʻutaʻua. O fualaau nei ua faamaonia e aoga i le tino ao faagasolo togafitiga.

O le tele o taimi, o nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e avea ma vaega faaopoopo o le togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, o le faʻavae o vailaau faʻasaʻi masani.

E faʻatatau i le oloa na faʻaaogaina, o le vasega o le vailaʻau e mafai ona tumau mai le tasi le vaiaso i le lua masina. E le gata i lea, o loʻo i ai ni vaega laiti e fautuaina e faʻaaoga i taimi uma.

O le maʻisuka aoga mo beets ma horseradish

E faʻamamaina beets i luga o se fuʻa lelei, faʻapipiʻi le suasusu e ala i le susu. E tatau ona faʻafefiloi le sua suamalie ma le galala suamalie. O le fua faatatau e pei ona taua i lalo: lima selau kalama i le kilokalama o le horseradish. O mea uma lava o loʻo tuʻuina atu ma se ipu o le 9 pasene le vineta ma le selau kalama o le suka. E limasefulu kalama o le masima ua faaopoopoina. E tafe mea uma ma fagu i totonu o tamai fagu. Lokaina ma teuina i se nofoaga malulu.

O mea uma lava e talafeagai e faʻaaoga i le faʻaogaina lelei. E faatatau foi lenei i le horseradish. E masani lava e le mafai ona e 'ai. Ae o nisi taimi i fua talafeagai e talafeagai lelei mo se gasegase manaia. O se vaitau sili lea ona lelei mo aano o manu fasi po o moa.

Horseradish aʻa mo le faʻaitiitia o le suka toto: fualaau aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, a itiiti mai e tasi, ua taumafai e saili le fesoasoani o auala e le masani ai o togafitiga o se maʻi.

O lenei faʻamaʻi e togafitia faʻapitoa i togafitiga, ae o le faʻaaogaina o oloa faʻatauvaʻa ma auala, faatasi ai ma le ala saʻo, o le a fesoasoani e faʻamalosia le aʻafiaga o togafitiga faʻasolosolo.

O se tasi o mea lauiloa ma sili ona aoga o le faʻaitiitia o le suka toto o le horseradish. O le maʻisuka horseradish e fautuaina ina ia faʻaaoga e matai o vailaʻau faʻapitoa ma fomaʻi aloaʻia.

Faʻavae ma mea aoga

E le lava le mamafa, ae o le horseradish e taua o se fualaau faisua, e le lelei le totoina ma tufatufaina atu i Rusia, Belarus ma Iukureini. E taua tele le laau, o le mea lea e le tatau ai ona totoina i tausaga taʻitasi, ua lava le faia i le taimi e tasi ma tausia le vao. E talia toleniga leaga.

O lanu lanu meamata ma aʻa talavou o le olive o loʻo faʻaaogaina i meaai. O lenei laau ua lauiloa mo lona tofo faapitoa, lea e muamua suamalie ona oʻo ai lea i le vevela. E faʻaaoga lelei i le kuka, faʻatasi ai ma sauniuniga i le taumalulu, i le cosmetology.

Talu mai taimi anamua, o le hasarela o se tasi lea o mea autu o meaʻai vevela, pipi mo piko, na faʻaaogaina foi e pei o se fualaʻau sinapi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o faʻamaʻi e pei o le malulu masani, viral infections o le respiratory tract, bronchitis, maʻi o le gasegase, neuralgia, urolithiasis, ma le maʻisuka na togafitiina.

O lenei laau ua faʻaaoga lautele ona o vailaau aoga.

Ua iloa le Horseradish mo le mea moni e faapea o le tele o le vaitamini C e lima taimi sili atu nai lo lemoni.

I le faaopoopo atu i le acid ascorbic, o loʻo i ai le vitamini E, vitamin PP, acic acid, pyrodoxin, thiamine, riboflavin.

O le aʻa o le Horseradish ua faʻamaoaigaina i meaʻai laiti ma elemene, e aofia ai: sulfur, potassium, manganese, magnesium, chlorine, calcium, iron, copper, phosphorus, sodium, alumini. Horseradish mo le maʻisuka e aoga mo le i ai o aspargin ma arginine, faapea foi ma le gaʻo oona gaʻo, mono-ma disaccharides.

Horseradish ua maua le lauiloa ona o mea nei:

  1. faaleleia le gastrointestinal tract. Ua ave Horseradish ona o le le mautonu o le vaega o meaʻai, ua mafai ai ona faʻavae faiga faʻavae, faʻaleleia le faʻamalositino, galue e avea o se faʻalavelave mo le gaosia o enzymes e le pancreas,
  2. vailaau masani. Faafetai i le phytoncides i le tuufaatasiga o le laau, latou te avea o se sui anti-inflammatory. I le malulu, o le pito i luga o le respiratory tract o se vailaau faʻapitoa e sili ona taua, e mafai ona faʻaumatia le foci o faʻamaʻi i se taimi puupuu,
  3. malosi diuretic. O tagata e mafatia i le urolithiasis latou te avea o se diuretic, e fesoasoani i le fufuluina o maʻa laiti mai le uaea ma faʻaleleia le soifua manuia o tagata gasegase,
  4. e faatonutonu ai le suka o le toto. Horseradish e faʻaitiitia ai le suka toto i le maʻisuka e faʻaaogaina e avea ma tagata e sili ona lelei. Faatasi ai ma lona faʻaleleia lelei, e mafai ona faʻaititia le fualaau o vailaʻau, lea e le gata e aoga mo le tino, ae faʻapea foi mo le atotupe,
  5. e faʻasalaina le toto maualuga. Ole fualaau lelei lenei mo tagata e maua i le toto maualuga faafitauli, e mafai ona faʻafaigofieina le toto maualuga. E fautuaina foi mo tagata o loʻo i ai ni fatu faʻafitauli,
  6. aveese le pigmentation. O le suamalie suamalie mai aʻa talavou o le a fesoasoani e faʻaumatia nofoaga laiti laiti i fafine o loʻo faigaluega ma fomaʻi. Latou fufulu foliga i le suavai e fufulu mama ma aveese toxins mai le paʻu. A maeʻa ia faʻavaega, siaki e le au siaki se faʻaleleia atili o lanu o le paʻu, mausali ma se faʻaitiitia i fuamini lelei.

O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ona e faʻaogaina ai le horseradish?

O tagata faapitoa e vaʻaia ituaiga autu o le maʻisuka:

  • 1 ituaiga - o le insulin e faalagolago
  • 2 ituaiga - inisalini tutoʻatasi.

Horseradish e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 e faatoa mafai ona amatalia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. Faʻatasi ma le ituaiga 1, o togafitiga faʻaleagafesa masani e vaivai tele, talu ai e manaʻomia e le tagata le faʻatulagaina o le insulin i le toto.

Afai e leai se faʻasalaga i togafitiga masani o vailaau, ona mafai lea ona e aveina, ae e le tatau ona e faʻamoemoe i se uiga faʻataʻitaʻi.

I lenei tulaga, o teuteuga, mea laiti, laulaau fou ma aʻa o le a sili atu le lagolago i totonu o le tino.

I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau i le tagata gasegase ona gauai atu i togafitiga masani o togafitiga, talu ai e le mafai ona togafitia le togafitiga le lelei ma le oti.

E sili atu ona faʻamaonia le ave o le horseradish mai le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e mafai ona aʻafia ai le pancreas ma faʻaaogaina e faʻaititia ai le tele o le inisalini e gaosia.

Endocrinologists ma gastroenterologists fautuaina latou te faʻaaoga horseradish mo le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se vailaau fesoasoani ma leai se tulaga e teena togafitiga faafomaʻi. Naʻo le filifilia saʻo o togafitiga mai le tele o metotia o le a fesoasoani i le tagata maʻi e aloese mai le toe foʻi mai o le maʻi ma toe foi atu i se olaga masani masani ma le manuia lelei.

I vailaau faʻataʻitaʻi, o le faʻaaogaina o vaega faapitoa e saunia e pei o le siliva masani o le masani masani mo le togafitia o le maʻisuka.

O lona mauaina e tatau ona malilie i le fomaʻi ma filifili le sao saʻo, e faʻavae i luga o uiga o le tino o le maʻi ma maʻi o loʻo maua.

Afai o le tagata gasegase na faatagaina e faʻaaoga horseradish mo le maʻisuka ituaiga 2, e na o se fomaʻi e tatau ona filifili pe faapefea ona ave. O le le saʻo le tui e le gata ina mafai ona maua ai le manaʻoga, ae e afaina foi le soifua maloloina o tagata.

Mo le tincture, e masani ona faʻaaoga le susu. E taua le ave sina susu susu po o le kefir fou o le lelei lelei.

O loʻo faʻamamaina lelei le aʻa o le Horseradish i lalo o le vai taʻavale, fufulu ma fufulu i luga o se mea lelei poʻo le sasaina i totonu o se paluga e maua ai le sipuni se tasi o le paluga.

O le tele o le faʻalelei o le manu, o le sili atu lea o meaʻai e maua mai ai le suka. Mo le 1 sipunipuni o le gaosia o le horseradish e faaaoga 10 sipuni tele o le susu poʻo le kefir.

O mea uma lava e faʻafefiloi lelei ma tuu i le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 8-12 itula. Horseradish i le susu mai le maʻisuka e tatau ona tusa pe a ma le afa itula ao le i aina le sipuni se tasi. E mafai ona faʻaitiitia le faʻafeiloaʻi o le taeao i le 15 minute ao le i faia se taumafataga, talu ai o le tincture maoaʻe e ono mafua ai faʻafitauli i le gastrointestinal tract.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le horseradish tincture ma le susu o le a fesoasoani i le tino e faʻamalosia ai le galuega faalilolilo o le pancreas, ma faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini.

O pia ma le horseradish e mafai ona faʻaumatia i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia saunia le inu, e tatau ona e ave se aʻa fou o le horseradish, e tusa ma le 20 inisi le umi ma le mafiafia o lou tamatamai lima.

O le aʻa e fufulu i lalo o le vai tafe, aveese vaega o le eleele, faʻamamaina ma maeʻa tapena. E mafai ona e faʻaoga se mea e fai, se mea e teu ai meaʻai, se mea e faʻafefeteina e teu. I le mea na tupu mai ai, o loʻo faaopoopoina ai totoa e 17 o le kalaka.

O mea e maua mai ai e sasaa mai i le pia malamalama fou e ufiufi ai le paluga ma faʻavelaina mo le tusa ma le aso. I le faaiuga o le taimi ua atofaina, e filifili ai le sua e faʻaaoga ai le gau poʻo se mea e tosoina.

I le pia, horseradish ma le garlic mo le maʻisuka e ave muamua aʻo leʻi ai 30 minute tolu taimi i le aso. E taua i le lua aso muamua e inu ai pia i luga o sipuni ina ia maua e le tino le taimi e faʻaaoga ai i le fofo fou. A maeʻa ona faʻaopoopo le fualaau i le potu 'aiga e tolu taimi i le aso ao leʻi' ai.

Inu se mea inu o le faʻaleleia lea o le soifua maloloina, a maeʻa ona e faia se malologa mo le 10 aso ma toe faʻaauau le togafitiga.

Faaaoga lelei

Horseradish mo le maʻisuka e mafai ona ave i lona tino mamā, pe afai e leai se faʻailoga.

Le auala pito sili ona faigofie e faaopoopo ai laulaau po o aʻa talavou i salati, soup, casseroles. Afai na filifili le tagata maʻi e sui le oloa fou ma se faʻatau i totonu o fagu, o le a le fiafia o ia.

I totonu o le suka o le horseradish mai le faleoloa, o na mea aoga, vitamini, macro ma elemene o loʻo i totonu o se laau fou e le teuina.

Ae, e taua le matauina o le siama o loʻo tumau pea le aoga o mea aoga i le taimi o le malolo. O le mea lea e fofoina ai le faafitauli i le tau malulu i le 'ai o le horseradish, e tatau ona e tausia lelei sauniuniga i le taumafanafana. O aʻa o laau laiti ua faʻamamaina, faʻapipiʻi i luga o se mea maʻaleʻale ma faʻamaʻi i totonu o pusa palasitika poʻo taga.

Horseradish aʻa i le maualalo o le toto suka e mafai ona faʻaaogaina i le faiga o taimi mo aano o manufasi, moli malamalama, salati fou. O sina mea itiiti lava le aveeseina o le oona ma le mu mai aʻa ua gaosia, e mafai ona tuu i totonu o vai poo susu fou mo le itula. O le vai e mafai ona faamaluluina le tofo o le horseradish, ae e taua le manatua o nisi o meaʻai e alu ese foi.

Horseradish e mamao mai na o le fofo mo le maʻisuka. Faʻasalaga o oats, buckwheat ma kefir, faʻafefete o selu ma selu mauga - e uiga i nei ma isi fualaʻau aoga i le vitio:

Faatasi ai ma le auala saʻo i togafitiga faʻale-aganuʻu, e mafai ona ausia se faʻamautuga mausali o le faʻamaʻi. O le mea autu i le togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka e faʻapitoa ma faʻalogo i faailo a le tino. Afai o le fualaau faasaina e mafua ai faʻafitauli i le manava, duodenum poʻo peristalsis, ona tatau ai lea ona taofi le ave ma, faatasi ai ma lau fomaʻi, filifili se mea tutusa o lenei fualaau faasaina.

E mafai ona 'ai le horseradish mo le maʻisuka ituaiga 2?

Masalo o le faʻamaʻi sili ona matuia ma le faʻamaʻi o le endocrine o le maʻisuka. Mo le taulimaina lelei o lenei maʻi, e taua le tausisia o se soifua maloloina lelei, e le aofia ai mea leaga mai le taumafataga. E fautuaina ina ia 'aina le tele o fualaau faisua e ono mafai, ae vagana ai faʻamaʻi vavae.

O le lisi o meaʻai soifua maloloina e aofia ai fualaau faisua, o le galala e leai se faʻalavelave. O aoga o le horseradish mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e lelei tele, o se vaega o le fualaau faisua e tele mea oona, vitamini ma suauu taua, lipids ma gaʻo faʻamaʻalo taua i tagata.

Afai tatou te mafaufau i le aofaʻi o le acid ascorbic o loʻo i ai i le horseradish, ona sili atu lea i le fualaʻau nai lo lemoni. O laulaau fou e aofia ai le tele o karatini.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, ua faatagaina le hasaresea e faʻaaogaina i soo se ituaiga: mata, i le foliga o se decoction, tincture. O tagata mamai e maua i le maʻisuka i totonu o le arsenal e tatau lava ona avea ma horseradish i taimi uma, aua e matua aoga lava le soliina o metabolic processes.

O le aʻa o loʻo iai le tele o nickel ma le sulfur, o nei mea o loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o le pancreas, faʻamaonia lona faʻatinoga. O le aʻafiaga aoga i luga o fatugaʻo, ate.

O le 'au faʻatasi e fesoasoani i:

  1. sili atu puipuiga mai faʻamaʻi eseese,
  2. faaosofia o le fiaai
  3. puipuiga o neoplasms mamaʻi,
  4. faaleleia le metabolism.

O le oloa o le a maua ai se faʻataʻitaʻiga, fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o le faiga o meaʻai i le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le toatele, o le horseradish ua avea ma se mea e sili ona taua; ua faaopoopoina i ipu i foliga vevela pe mata. Muamua, latou te mulumulu aʻa, faʻafefiloi, tuʻu i totonu o se ipu fagu, tuʻu i totonu o se pusaaisa. E mafai ona 'ai se fualaau faisua ma le hyperglycemia, e tatau ona filifili i luga o le tagata lava ia, talu ai ona o faafitauli i gaioiga o le gasegase o gaselasea e mafai ona mafua ai le leaga o le soifua lelei.

Tincture o le kalaka ma le horseradish i le pia

Tincture o le kalaka i le horseradish i le pia o se auala aoga e faʻafefe ai le maualuga o le suka i le tino o le tagata.

O lenei siaki e faʻaaogaina uma mo faamoemoega faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo.

Aʻo le i saunia le tincture, o le a manaʻomia ona e saunia uma vaega talafeagai o le vailaau faʻasaina i totonu o le numera manaʻomia.

Ina ia saunia le vailaʻau o le a e manaʻomia:

  1. Garlic - 10 cloves.
  2. Horseradish aʻa o le vafiafia lautele ma se umi o le 20 cm.
  3. Tasi le lita o le pia lelei.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona saunia vaega o vailaʻau. O le ufiufi o le kalaka ua vavaeeseina mai le pito i luga. O aʻa o le Horseradish e tatau ona mulumulu ma fufulu mama. A maeʻa sauniuni fua o fualaau aina, e faʻamautuina ma faʻafefiloi le palu ma le pia.

A maeʻa ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, e tatau ona tuʻu i totonu o se pusa tioata mo le 10 aso i se nofoaga pogisa mo le faʻasusu. Faʻaaoga le tincture i le aso 11.

Aveina o vailaau e tatau ona amata i se fua tutusa e tutusa ma le teaspoon. O le taliaina o tupe e faʻatino 2-3 taimi ile aso. E faasolosolo lava, o le fua o se tasi fualaau ua faateleina i se voluma tutusa ma le tasi sipuni.

O se taunuuga mausali mai le aveina o lenei tincture ua iloa pe a uma ona ave le fualaau faasaina mo le lua vaiaso i le lua masina.

Sauniuniga o le afu i luga o faga

O le afaina i luga o laupepa laititi o se tasi o mea sili ona lauiloa ma i se taimi ua leva ua amata ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka. Le itiiti ifo le lauiloa o le vevela mo le maʻisuka, lea e gaosia e pei o le lauti.

O le siaki na maua e faaaoga ai laʻau laʻau e faʻaaogaina e le gata ina faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le tino o loʻo mafatia i le maʻisuka, ae fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le toto.

O le maualuga o le toto maualuga e masani ona o faatasi ma le atiina ae o le maʻisuka i totonu o le tino ma o se tasi lea o ona faafitauli masani.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e ave 10-15 laulaau o le la lal ma sasaa atu i le 600-800 ml o le vai inu. Tincture seia oʻo ina sauni mo le faʻaaoga o le a faʻaalu se taimi e faʻaosooso ai. Fafaga le fualaau mo le 4 itula. O le taliaina o le maea maeʻa o laʻau laʻau e tatau ona faia i le afa afa i le aso.

I le faaopoopo atu i le auala maoti o le saunia o ni meaʻai, o loʻo i ai foi se isi fua. A e kukaina e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e faʻaaogaina se vevela, ma e tatau ona faʻateleina le taimi e faʻasolo ai. O le siaki na maua mai i lenei fua, e sili atu ona faʻapitoa.

Saunia se laulaau o laʻau faʻaiʻu ma se vevela e pei ona taua i lalo.

10 laupepa o le larala ua tuʻuina i totonu o se vevela ma 30 ml o vai inu ua sasaa. O le taimi e faʻaeʻa ai le kuka o se aso. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faia i le 30 minute aʻo le i ai i se voluma 50ml tolu taimi i le aso. O le umi ole vasega togafitiga e tolu vaiaso. I le faaiuga o le vasega o togafitiga, e mafai ona e malolo 1.5-2 masina ma toe fai le kosi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le aofaiga o le suka i totonu o le tino e faaaoga ai le mita o le kulukose toto.

Faia o le ava malosi mo le maʻisuka

E tele suʻega mo le faia o le ava malosi mo le maʻisuka.

O le mea e sili ona taatele i totonu ia i latou, o le gasegase ma le faʻasologa o propolis.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ina ia saunia le ava malosi o le upega, e tatau ona e faʻaaogaina le 800 kalama o le ogaoga maso, lea e sasaa mai i le 2 lita o vodka. O le fagu faʻatasi ma mea o loʻo i totonu e tapunia ma se faʻamau ma tuʻu i se mea pogisa mo le 14 aso mo le faʻamalosi. A maeʻa lenei vaitau, ona faʻaaogaina lea o le sosoʻo ma maua i se fua o le 5 ml tolu taimi i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai. Togafitiga ma lenei mamanu e tatau ona faia mo le 20 aso. I le faaiuga o le vasega o togafitiga, e tatau ona e malolo i le ave o le vailaʻau mo le umi o le 14 aso.

A maeʻa le malologa, e tatau ona toe faia le ala o le suʻeina o vailaau faʻasoifua.

Ina ia saunia le tinotu o le propolis, e tatau ona e saunia le 15 kalama o propolis ma le 90 ml o le ava, lea ei ai le malosiaga e 70%. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaoga lelei le propolis. Shredded propolis, tumu i le ava malosi, ua faʻaaogaina mo le 15 aso.

E tatau ona ave le vailaʻau i le susu. Ole fualaau e tatau ona faaluaina i le aso.

O le faʻatulagaina o fuataga mo le fualaau faasaina e faapenei:

  • ave le fualaau faasaina i se fualaau o le tasi mataua, lea e palu faatasi ma sina tamai susu,
  • Laʻau o le tincture i aso taʻitasi e faʻalauteleina i le tasi mataua, ma le faasolosolo lava o le tele o fualaau oona e aumai i le 15 pata i le taimi.

A maeʻa ona oʻo atu i le maualuga o le fualaau oona, o le a malolo i le ave o le vailaʻau mo le umi o le lua vaiaso.

A maeʻa le lua vaiaso, ona toe fai lea o le kosi. O le mea lea, e faʻaaoga ai le propolis e aʻafia ai le maʻisuka mo ni nai masina, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei i le faʻaitiitia o le toto suka.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o le tincture o le propolis mo le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faʻapefea ona faʻaaoga?

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e tatau ona e aʻoaʻo e faʻaogaina le aʻa o le horseradish i auala eseese.O le tele o iloiloga lelei e sau mai le suamalie o le suasusu ma le susu, mo le fua e tatau ona e oloina ai sina laʻititi o aʻa, faʻasusu le sua ma fefiloi ma susu susu poo le kefir.

O le vaega fautuaina o oloa e tasi i le sefulu, e tatau ona e faʻaaogaina le oloa i le 4 aso i le aso aʻo leʻi 'ai, o le a avea ma se sipuni se tasi. Ina ia mafai ona e iloa atoatoa le aʻafiaga o le 'aiina o se fualaau faisua, e tatau ona e faia se taotoga atoatoa o togafitiga. E taua i le taimi o le faʻaaogaina o le faʻafefiloi e fou.

Horseradish ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina i le tino o le sua, mo le kuka e tatau ona e 'ave le 250 g o le fualaau faisua, faʻafefiloi i luga o se mea lelei.

A maeʻa lena, e tolu lita o le vai malulu e faʻapipiʻi i le sua e maua ai, tuʻu i le simmer mo le 30 minute. I le taimi lava e sauniuni ai, faʻamalieina le meafaigaluega, faamama i le tele o laʻau o gau.

Inu le fualaau faasaina ua faaalia i le 3 taimi i le aso, ia mautinoa ia 'ai.

O le isi, e leai se aoga aoga mo le hyperglycemia ma le faaletonu o le tino, o le horseradish ma le piainu ola. O lenei fua e lelei mo le togafitiga o le maʻisuka o mamanu muamua ma le lua.

E amata ile:

  • ave le 20 cm o le aʻa o le vine,
  • mulumulu lelei i lalo o le vai inu (leai se mea e faʻamamā ai),
  • tapena, sasaa i se fagu 1 lita,
  • faaopoopo i ai 9 cloves o le kāleni (muai tapuni).

A maeʻa lenei mea, ona sasaa lea o fuālaʻau i le pia fou, o le oloa ua faʻaosoosoina mo le 10 aso i se nofoaga malulu ma malulu. Faʻasolo le tinisi, ave e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa: muamua 2 aso, tasi le sipuniti tolu taimi i le aso, aso mulimuli uma, 2 teaseti. Se mea e manaʻomia muamua e inu ai le vaifofo aʻo leʻi 'ai.

O le umi o le togafitiga e 30 aso, pe a mavae ni nai aso, o le a lagona e le maʻisuka le lelei o le togafitiga, o le suka o le faasolosolo lava ona masani.

Mo le togafitiga, e lelei le faʻaaogaina o le marinade mai le aʻa o le horseradish; mo lenei mea, 40 kalama o le sami poʻo le kulimi i le launium, 20 kalama o le suka, 1 le kalama o le sukanamon o le eleele ma le vevela ua faʻasaina i le afa-lita o vai inu. O le pusa o loʻo i ai le faapale moana ua tapunia ma se tapuni, mago i le vevela vevela.

A maeʻa lena, e 200 kalama o le lakapi (9%) e tatau ona sasaa atu i totonu o le vai, agaʻi i le mea e tuʻu ai mo le aso, ona:

  1. faamama e ala i le tele o laʻau o gau,
  2. faaopoopo i ai le kilokalama o le horseradish gaʻo.

O le masini e mafua ai le faʻafefiloi faʻafefiloi, sasaa i totonu o fagu, ufiufi i le faʻavaa, teuina i totonu o se pusaaisa poʻo se isi mea malulu.

I lenei fua, i le galala gaosia, e tatau foi ona e faaopoopo ni beets, o loo faapipiiina i luga o se faapipii, ona faapipii lea o le sua. Mo kilokalama taʻitasi o le horseradish, e tatau ona e aveina le 500 kalama o beets.

Liligi le 50 grams o le masima i totonu o le paluga, faʻaopopo se ipu vai 9% vilika, 100 kalama o le suka. O loʻo faʻafefiloi vaega, tuʻu i totonu o fagu tioata. Faaaoga le paluga i ni vaega laiti, ia mautinoa ia 'ai.

Horseradish mo soo se ituaiga o le maʻisuka e tatau ona faʻaalu i le tele o taimi i le vaiaso.

Horseradish ma le maʻisuka

O le anoanoai o suauu tatau, o vailaʻau faʻamalosi malosi, o gaʻo vailaʻau ma vitamini o loʻo aofia ai i le horseradish - o le meaʻai o le gastronomy o le aiga - ei ai se faʻamalologa i le tino o le tagata ma le matua le manuia o le endocrine, o le maʻisuka.

O le faʻaosofia ma le faʻaosofiaina o le manogi o le sinapi, o se vaega o le laau, ua lauiloa talu mai taimi anamua. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le manaʻo, faʻaleleia le gaioiga o le tino o le tino, ma faʻaitiitia ai le kulukose o le toto.

O togafitiga faafomai e fautuaina ai lona faaaogaina i ni vaega laiti i le togafitiga o le gastritis ma le maualalo o le acidity, i le solia o le vavao o le gallbladder ma ona ala, lea e taofia ai le excretion o bile.

O se feʻau lelei o le horseradish ma le faʻaitiitia o le manava o le toto, lea e faʻaalia i le gasolo malie o mea o loʻo i totonu o le duodenum ma le intestines, faʻaleleia ai o latou faamoemoega aoga.

Horseradish ma ona oloa ei ai antiviral, antimicrobial ma antibacterial properties. Faatasi ai ma le anti-inflammatory, faʻamoemoe, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o aʻafiaga, i nisi tulaga ua avea ai ma fualaau taua i vailaau masani.

O vitamini B o loʻo aofia i totonu o le laau e fesoasoani i le toe faʻaleleia o maso ma ligaga pe a uma le faʻamalositino, tausia le soifua maloloina o le tino o le tino o le tino. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le vitamini C i le hasareti e le itiiti ifo nai lo lemoni. Ma e pei ona e iloa, o le masani ona faʻaaogaina o le acorolic acid o loʻo i ai le puipuia o le malulu.

O le Macronutrients o iai i totonu o le laau (K, Ca, Na, Mg, P) faʻaleleia le cardiovascular system, faʻamalosi ai le ponaivi, faʻaleleia le aveeseina o le tele o le vai mai le tino, lea e afaina ai le toto o se tagata.

Leai se mea e sili atu ona taua o elemene o vaega o le horseradish (Fe, Mn, Cu, As). Latou te auai i tulafono faatonutonu o galuega taua uma a le tino.

I le faʻaopoopoga i vaega o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai i totonu o le vailaʻau faʻamalosi tino masani, fiber, amino acids, mea faʻalelei, e manaʻomia e le tino o le tagata.

Faʻamanuia pe faʻaleagaina

Horseradish, faafetai i lona tulaga tulagaese, e i ai se aafiaga faatosina i luga o le tino. E faʻamaonia ai le tulaga i faʻafitauli o le tino.

O le faʻaaogaina masani o le oloa e fesoasoani i:

  • puipuiga o faʻamaʻi
  • sili atu le faʻalaumalie
  • puipuiga o neoplasms mamaʻi,
  • faʻasologa masani o le faiga faʻavae.

O faʻamanuiaga o aʻa e le mafai ona faʻafitia. O lona tuufaatasiga e aofia ai le gaosiga o le gaosiga faʻatasi ma se faʻamaoniga aloaʻia. E mafai ona latou faʻamaia faʻamaʻi. O Horseradish foi e iai sona aoga aoga i le setete o le pancreas, ate, ma fatuga.

Mo nisi o faʻamaʻi, e sili atu le musu e faʻaaoga lenei vevela vevela. E le fautuaina e aofia ai le oloa i luga o le lisi mo faʻamaʻi mumusu o fatugaʻo ma gastritis tumau.

Faʻatasi i le taumafataga

O tagata mamaʻi e faʻaleagaina le gasegase, lea e le lelei ona uʻuina ai le kulukose i sela, e manaʻomia ona mataʻituina le taumafa o gaʻo. O le mea lea, e tatau i tagata faapena ona tuuina atu le taua faapitoa i le fausiaina o meaai saʻo.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faaopoopo atu le hasare i au mea e sili ona e fiafia i ai. E faatagaina e faʻaaoga le aʻa i se foliga matagogo pe faʻagogo. I le tele o mea e mafai ai e se tagata ona 'ai, e leai se aoga i le suka.

E tatau ona mulimulitaʻi ile faʻaeteete ile maʻisuka. O le aʻa e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma faʻalautele ai le manaʻo. O le mea lea, o le faaopoopoina i ipu e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino i le lumanaʻi.

Gesational diabetes

Horseradish e le faasaina mo fafine maʻitaga.

I le laasaga fuafuaina, e tele fomaʻi fautuaina e faʻaopopo i mea masani, talu mai le faʻaaogaina o le oloa o le avanoa e maua ai se tamaititi e faʻapupula. I le taimi o le gaioiga, e leʻi siaki le faatosinaga a le fale o loʻo faʻatauina. O le mea moni, afai e manaʻo tele le tina faʻamoemoe i se mea mataʻutia, e le manaʻomia ona e musu e faʻaopoopo le mea manogi e fesiligia.

Ae ui i lea, i le tele o mea, e faasaina le faʻavasega. E faateleina ai le failautusi o le manava, faateleina le fia inu ma avatu ai se avega i luga o le ate. O se taunuuga, o le fiaʻai o se fafine ua faateleina, ua amata ona inu tele le vai. E mafua ai lenei mea maualalo ma le foliga mai o le edema.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, e sili atu le lafoaia o le horseradish. O le mamafa o le mamafa i luga o le meaʻai ma le ate ole fafine e maualuga lona suka e le o manaʻomia.

O ia maʻi e fautuaina e tausisi i se taumafa maualalo-kalori ma le maualalo o meaʻai o gaʻo. E manaʻomia e tamaitai ona ausia le tulaga o le suka ma puipuia le foliga mai o le mamafa o le mamafa.

A le o lea, o le endocrinologist o le a faatonuina ai le inisalini.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

I le filifili ai e faʻataʻitaʻi lelei le setete o le soifua maloloina, e tatau i le maʻisuka ona toe iloilo atoa le lisi. O le taumafataga ua faia ina ia puipuia ai le faateleina o le glucose concentration. E mafai ona faia lenei mea pe afai e te mulimulitai i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai.

O le gaioiga o le tino o le tele o gaosi, fualaau aina, vave malologa, ma mea e tao ai falaoa e pei o le suka masani. O le mea lea, ua fautuaina i latou e vavae ese mai le taumafataga.

O le mea moni, pe a faʻaaogaina gaʻo gaʻo, o le kulūkose o loʻo faʻateleina vave. O le tino o le maʻisuka e leai se taimi e atiae ai le inisalini i le aofaiga tatau ina ia mafai ai ona totogi vave le suka.

I le taimi lava e tasi, e amata ona sili atu le leaga o le kulūkose, e na o le faʻateleina ai o le tulaga.

I le taimi mulimuli, o lenei mea e oʻo atu ai i faafitauli tau soifua maloloina. A maeʻa, ma le hyperglycemia, o loʻo faʻapeteina le setete o vaʻa, o loʻo puipuia le puipuiga. O se taumafataga maualalo-kapiti e fesoasoani e taofia le vevela ma faʻaitiitia le suka.

Folafolaga masani

O le tele o taimi, latou te fautuaina oe e teu le aʻa fou, tuu i se fagu ipu ma se tapuni ma taofi i le pusaaisa. O meatotino aoga o le oloa e le tumau umi, o lea e le manaʻomia ai le seleselega o le seleselega i le tele o mea.

O le taimi aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina e 1 le vaiaso. O le mea lea, o le horseradish e faatauina i supermarkets i totonu o fagu e mafai ona faʻaaoga faʻapitoa e pei o se faʻavasega. O le a itiiti se aoga i le tino o tagata gasegase ma le gasegase o le gataifale pe a faʻaumatia.

O maʻi suka e faʻaaoga ai le horseradish e le gata o se mea manogi. O faʻamalolo faʻamalolo, teuteuga ma vailaʻau vailaʻau eseese e faia ai.

O se fua lauiloa lauiloa e lauiloa.

Ua afaina le aʻa, o le mea e maua ai le paʻu ua pipiʻi i totonu o le ie. O le suasusu ua aveeseina e fefiloi ma le susu (kefir) i se vaega o le 1:10. Faʻaaoga le faʻafefiloi e fautuaina i se sipuni siva 4 taimi i le aso i luga o se manava gaogao. E tusa ai ma faamautinoaga a tagata faamalolo, o se vailaau lelei lea mo le maʻisuka. Ae leai se faʻamaoniga faʻamaonia o lona aoga.

O nisi ua fautuaina e faia se faʻamaʻi faʻamalolo e faʻavae i le sua o le laau. Mo nei faʻamoemoega, 250 g o le aʻa faʻamamaina ua faʻamamaina. O le mea e maua ai le suamalie e sasaa atu i le 3 lita o le vai malulu. Ua faʻamuina le vai, kuka. O le suka e kuka mo le 30 minute. A maeʻa le faʻamalositino, ona faʻamamāina lea ma faʻamamaina. Faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga i luga o se manava atoa.

Mo togafitiga, o le horseradish ma beets o loʻo faʻaaoga foi i se fua faatatau o le 2: 1. O mea e faʻaaogaina e fufulu ma fefiloi. Ua togiina le sua mai le paluga.

I se vai e maua mai le kilokalama o aʻa, e tatau ona e faaopoopo i ai le 50 g masima, se ipu 9% vineka, 100 g suka. O le malulu e faʻaaogaina i ni vaega laiti i taimi o taumafataga.

Ae o gasegase e maua i le hyperglycemia, lea e le mafai ona taofiofi, e sili atu le musu e faʻaaoga sea ituaiga fua.

I le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le hasarela e fai ma faʻaopoopoga i ipu. O loʻo faʻasaʻoina foʻi mai le faʻamalolo o le faʻamalolo, e faia ai vailaau faʻamaʻi. Ae o metotia o togafitiga o le faʻamaʻaloga o le endocrine e faʻaaoga ai fualaʻau o togafitiga masani e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Auala e filifili ai le saʻo

O le Horseradish e mafai ona ola tutoatasi i totonu o le fale vevela. Afai e le mafai, e faatauina i luga o le maketi poʻo i totonu o matagaluega o fualaau faisua o le supermarket.

Pe a faʻatau mai aʻa o le olive, o manatu nei e mafaufauina:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • Laʻau mama e seleseleina o latou uiga lelei. O le tele lava o taimi, e faʻatau atu ai le 'horseradish i le pepa gaosia.
  • O le aʻa ei ai lona tino ma le paʻu paʻu o se lanu enaena enaena. A vave ona aveese le paʻu, o loʻo i ai se manogi manogi o le laau.
  • O le paluga o le horseradish fou e masani ona paʻepaʻe.
  • O le aʻa e tatau ona matutu, ae le mago. O se togalaau susu susu o se faailoga o le galo e avatu ai se ata.
  • O le aofaʻi o aʻafiaga aʻa e tatau ona itiiti ifo ma le centimita.

Afai o aʻa o le laau e matua vevela lava, e ufitia i pogisa po o ua i ai se manogi o le siaki, e tatau ona e musu e faatau.

O mea faʻamalolo o le hasarela ua faʻaaoga talu mai aso anamua. E faʻaaogaina i le kuka, i faletupe ma vaʻavaʻa. O le laau ei ai sona tofo faapitoa ma manogi. O le faʻaleleia o le tofo, faʻaosooso i le vai, kefirma poʻo le susu e faʻatagaina, ao mea aoga o le galala o le a tumau pea. E faʻaaogaina uma e le gata ae pei o ni mea laiti.

Afai ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o neuralgia, nofoaga o le le toʻafilemu e mafai ona ufiufi i le sua o le horseradish. Mo tagata e maaleale le paʻu, ia muaʻi fafagaina vaega talafeagai o le paʻu ma se kulimi gaʻo po o se suauʻu manogi.

I le osteochondrosis, o le taele ma le faʻafefeteina o lau o le horseradish e i ai se aafiaga lelei. Laʻau tipi ua faʻafefiloi i le vai inu ma tuʻu ese mo se aso. E tusa ma le 15 laulaau o le laau e masani ona ave mo le 15 lita o le vai. O le suavai e faaopoopo i le faletaele mo ni nai aso. O le taualumaga e a itiiti ifo i le 20 minute.

Faʻafeu fua

O aʻa o le laau ua fufulu mama i le vai inu, ona e tatau lea ona tipi fasi siama, e mafai foi ona e fufulu seia lelei. O le masini e mafua ai le fefiloi ma le susu, kefir, e aunoa ma le solia o le tulaga - 1 sipuni i le 10. E faʻafefete ona faʻafefiloi i le aso e tusa ma le sipuni sipuni, aʻo le i 'ai. E fautuaina e teu i totonu o le pusaaisa.

Horseradish suauu fua

O le Horseradish decoction e iai foi mea e faʻamalolo ai. O le fua e faigofie lava. 250 g o le eleele poo le galala suamalie e sasaa atu i le 3 lita o le vai malulu, ona maeʻa ai lea o le kulimi atoa mo le 30 minute. O le mea e mafua ai le afaina ua aveeseina mo le mafanafana, ona fufuluina lea e ala ile sieve poo se ie. E faʻafefeteina le gaʻo i le aso mo le 2 sipuni tele.

Tuua Lau Faamatalaga