Itū'āiga 1 ma le Tusa 2 Maʻisuka: Faʻasologa lautele ma Eseesega

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o maʻi faʻamaʻi eseese lava, ae o loʻo i ai foʻi uiga masani. Faatasi ai ma i latou, o le faailoga taua, ona o lenei maʻi ua i ai lona igoa - maualuga toto suka. O nei faʻamaʻi uma e ogaoga, o suiga e afaina ai totoga uma ma mamanu o le maʻi. A maeʻa suʻesuʻega, e suia atoa le olaga o se tagata. O le a le mea masani ma o le a le eseesega o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le a le uiga o faʻamaʻi ma o latou mafuaʻaga autu

O mea masani mo faʻamaʻi uma o le hyperglycemia, o lona uiga, o se maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae o ona mafuaʻaga e ese.

  • O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu mai ona o le faamutaina o le gaosiga o a tatou lava inisalini, lea e siitia ai le kulukose i totonu o masini, o le mea lea, o loo faaauau pea ona faasalalauina atu. Le mafuaʻaga o le maʻi e le o iloa.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tupu i totonu o tagata ogaoga, e le toe gauai le tui i inisalini, ae i le taimi e tasi e fuaina ai. O le mea lea, o le mafuaaga autu o le le paleni ma le tele o meaʻai.

I tulaga uma e lua, o le talatalanoaga e taua tele i le atinae o faʻamaʻi.

Faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo i ai mea e masani ai ile falemaʻi, e pei o le fiainu, palagogogo, tele le urination, ma vaivaiga. Ae ui i lea, e tofu i latou ma ona lava tulaga faʻapitoa.

  • O le maʻisuka ituaiga 1 e amataina aʻo lei oʻo i le 30 tausaga, mataupu o le amataina o le maʻi i tamaiti 5-7 tausaga e le masani ai. E amata tele, e masani lava i faʻamaufaʻailoga o le ketoaciside poʻo se maʻi o le maʻisuka. Mai vaiaso muamua o gasegase, o se tagata ua tele lona mamafa, inu ava malosi, lagona le lelei, mafai ona sosogi le gaʻo i luga o le ea. O se tagata maʻi e manaʻomia faʻafuaseʻi le tausiga faʻafuaseʻi.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le tele o le faʻaleleia mo le tele o tausaga. O ia tagata e masani lava ona i ai le tele o mea faʻapipiʻi, lea e mafua ai le maʻi. Faʻasalaga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa, ae o faʻaaliga o le maʻi e le o faʻaleleia ma atiae malie. O nisi taimi o se suʻesuʻega e mafai ona faia pe afai e maua se maualuga o le kulukose, e aunoa ma ni faʻamatalaga maʻoti.

Suʻega o ituaiga uma o le maʻisuka

O ituaiga uma o le maʻisuka e mafua mai i le faateleina o le anapogi toto toto maualuga i luga atu o le 6.1 mmol / L i le toto mai le tamatamailima ma sili atu i le 7.0 mmol / L i le toto oona. O le iuga o le suega o le faapaleni o le kulukose e maualuga atu i le 11.1 mmol / L. Ae i le maʻisuka ituaiga 1, o le suka e mafai ona matua maualuga, aemaise lava aʻo lei amataina le togafitiga o le inisalini (40 mmol / L pe sili atu). E le gata i lea, mo ituaiga uma o le maʻisuka, o le foliga mai o le kulukose ma le acetone i le urine ma le maualuga o le hemoglobin glycated i luga atu o le 6.5% e mafai.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2

O togafitiga o nei faʻamaʻi e matua ese lava. Mo le maʻisuka ituaiga 1, na o le pau le auala e togafitia ai lenei mea o le tuiina o le inisalini mai fafo. O le togafitiga o aso taʻitasi ma le olaga atoa. E tusa ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o auala e patino: o nisi tagata gasegase e mafai ona faasaʻoina le hyperglycemia i se meaʻai, o le tagata e faʻaalia i lalo o le suka, i tulaga ogaoga, o togafitiga e maua togafitiga faʻatasi ma fualaau ma inisalini sauniuniga.

Tuua Lau Faamatalaga