Saccharin o le uluai suauu saogalemu

Saccharin o se sui saogalemu mo le suka. Faʻamatalaga, o mea lelei ma faʻamalosi, faʻasalaga ma faʻaaogaina. Faatusatusaga i le fructose ma le sucralose.

  1. Aiga
  2. Faʻalauiloa manu
  3. Tatou te 'ai lelei
  4. Saccharin o le uluai suauu saogalemu

Saccharin o le uluai mea suamalie faʻamalosi lea e 300 taimi sili ona suamalie nai lo suka. O se tioata e le lanu, e le mafai ona sosolo i le vai. Saccharin o se tasi o meaʻai e sili ona faʻaaogaina i le taimi nei. Ua faamaonia mo le faʻaaogaina o oloa gaosi i totonu o le silia ma le 90 atunuu. Ua faailogaina i luga o afifi e avea o se mea e faaopoopo ile taumafa E 954.

E uiga i le vailaʻau

Sakharin na maua i le 1879, Konstantin Falberg. I le lima tausaga mulimuli ane, sa pateni le saccharin ma amata ai le tele o gaosiga. I le taimi muamua, o le vailaʻau na faʻalauiloa atu i tagata lautele e avea o se vailaʻau faʻapitoa ma le puipuia. Ae i le 1900 na amata ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ma mulimuli ane mo isi tagata uma. Ma o tagata gaosi suka na le fiafia tele i ai.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faia ai ni tagi e mafua ai le faaleagaina o le toto i siama. E le gata i lea, ua faapea mai saienitisi o le saccharin e faateleina le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le vevela. E mafua mai i le mea moni o le saccharin e le o gauai, ae e le mafai ona suia mai le tino, ae 90% o le vailaau e faʻamalosi i le urine. Na faasalalau e le aufaasālalau faamatalaga e uiga i lamatiaga o le saccharin ma o lenei mea na mafua ai le fefe.

I le taimi lava e tasi, e tusa ma le luasefulu suʻega aʻoga i laumei e lauiloa pe a fafagaina manu i lapisi saccharin mo le tausaga ma le afa. Ma e oʻo lava e le gata i le tetele, ae e selau taimi e sili atu le maualuga nai lo le tele o le soifua maloloina e mafai e se tagata ona faʻaaoga. E pei o le inu o fagu vailaula e 350!

O le sefuluiva o nei suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se fesoʻotaʻiga i le va o le kanesa o le veveder ma le saccharin. Ma na o le tasi na tusia se tulaga lamatia o le atiaeina o le kanesa, ae i tamaʻi ua i ai se maʻi ua maʻi. Sa faʻaauau suesuega a le au saienitisi ma fafagaina tamaʻi anufe i ni mea matautia o le saccharin. Na foliga mai i le lua o augatupulaga, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le kanesa ua faateleina.

O le feteʻenaʻiga, o le faʻaaogaina o le kanesa i totonu o tagata ma manoa e ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina le Vitamin C i ni mea e pei o tagata, o le a ono tupu ai le kanesa o le vevela. Peitai e le o se mea lenei e taofi ai le vaitamini C. Ae ui lava i lea, na tupu lenei mea i le saccher - o nisi o atunuu na faia ai le tulafono. Ma i le Iunaite Setete, i luga o oloa ma saccharin i le tuufaatasiga, sa tatau ona latou faailoa atu e mafai ona matautia.

Ae na suia le tulaga i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Sa ia aumaia le tele o suka ma ia, ae na mananao tagata i le suamalie. Ona sosoo ai lea, ona o le tau maualalo, na toe faaleleia ai le saccharin. O se numera tele o tagata na faʻaaogaina le saccharin, ma o suʻesuʻega talu ai nei e leʻi maua ai ni aʻafiaga o le soifua maloloina ma fesootaʻiga ma le kanesa. O lenei mea na mafai ai ona aveese le siaki mai le lisi o oloa gaʻo.

Polokalame ma le Faʻasologa o Saccharin

Saccharin e leai sona aoga paleni, ae o loʻo i ai meatotino e tatau ona faʻaaoga e fai ma sui i le suka:

  • zero glycemic index, o lona uiga, o le vailaau e le afaina ai le maualuga o le kulukose ma le insulin i totonu o le toto
  • zelo calories
  • e le faʻaumatia nifo
  • free carbohydrate
  • e mafai ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu ma meainu eseese, pe a le manaʻomia
  • togafitiga vevela
  • maua saogalemu

E aofia i faʻasalalauga:

  • o le tofo o le uamea, ma o le mea lea e masani ona fefiloi ai le saccher ma isi mea suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cyclamate sodium, lea e fesoasoani i le sili atu ona paleni o le tofo ma le maso le tofo
  • pe a amata ona vevela le ipu

Contraindications ma aʻafiaga itu

Faatasi ai ma le faʻailoga, e mafai ona iloga mea nei:

  • hypersensitivity i le vailaʻau
  • cholelithiasis

A faʻaaoga le saccharin, e mafai ona matauina itu e lua:

  • faateleina le lagona lelei i le susulu o le la
  • afaina o le tino

E matuā seasea lava ma e fesoʻotaʻi ma uiga taʻitasi o le tino.

Saccharin faʻaaoga

Pe a faʻatusatusa i le taimi ua tuanai, o le faʻaaogaina o le saccher i totonu o le alalafaga taumafa ua teena i le asō, talu ai ua sili atu le lelei o le suka ma mea suamalie. Ae o le saccharin e sili ona taugofie, o lea e faʻaaoga ai pea i soo se mea:

  • i totonu o le alalafaga taumafa
  • o se vaega o mea manogi eseese
  • e avea o se mea suamalie le laulau mo le maʻisuka
  • i le gaosiga o vailaʻau (multivitamins, vailaʻau faʻamaʻi-inflammatory)
  • i vailaʻau faʻaleleia o le tumama

Saccharin i meaʻai

Saccharin e mafai ona maua i ia oloa:

  • mea taumafa
  • mea faʻafiafia
  • carbonated ma mea e leai ni mea inu
  • falaoa ma pusa
  • jelini ma isi mea taumafa
  • jam, jams
  • oloa susu
  • 'aina ma fufuluina fualaʻau
  • taumafataga o le taeao
  • mūmū
  • vave meaai
  • vave inu

Maketi o maketi

O lenei vailaau o loʻo maua i le faʻatau atu i lalo o igoa nei: Saccharin, Sodium saccharin, Saccharin, Sodium saccharin. O le suamalie o se vaega o mea faʻafefiloi: Sucron (saccharin ma suka), Hermesetas Mini Sweeteners (faʻavae i le saccharin), ola sili (saccharin ma cyclamate), Maitre (saccharin ma cilama), KRUGER (saccharin ma cyclamate).

Sugar jam mo le maʻisuka

E mafai ona e faʻamaʻaina luga o le saccharin, lea e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka. Mo lenei mea, o soʻo se fua poo ni fua e 'ave, ma o le faiga o kuka e le ese mai le masani.

Na o le faʻamaumauga laveai - saccharin e tatau ona faʻaopoopo i le pito iʻuga ina ia le maua i le maualuga o le vevela. O le aofaʻiga manaʻomia o le saccharin e mafai ona faʻatulaga e faʻaaoga ai le suka e suitulaga i le calculator.

E taua le teuina o sauniuniga ma le siaki i totonu o le pusaaisa mo se taimi pupuu, talu ai o lenei mea e le o se mea e puipuia, ae na o le aumaia o oloa o se tofo suamalie.

Saccharin po o le fructose

Saccharin o se mea faʻapipiʻi ma se suamalie suamalie, o le masima masima. O le fructose o se mea suamalie masani ma e maua i le natura masani i le meli, fualaau, vine ma nisi o fualaʻau. I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻai i se faʻatusatusaga o meatotino o le saccharin ma le fructose:

maualuga maualuga o le suamalie
faʻaopopo i totonu o na o sina aofaiga itiiti e leai ni calories
glycemic index zero
maualuga maualuga o le suamalie
e le taliaina toleniga maualuga
manatu o se suka e saogalemu

fua maualalo maualalo
maualuga le kalori akoonu
faʻalavelave le ate
mafua ai se manao faifai pea e 'ai
faʻaaoga faifaipea e taʻitaʻi atu ai i le gaʻo, gaʻo o le ate, le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi
vevela vevela

O le saccharin ma le fructose o suʻega lauiloa ma e faʻaaogaina lelei i le gaosia o mea taumafa. Ae ui i lea, pe a filifilia i le va o nei mea e lua, e sili atu ona lelei le tuʻufaʻatasia o le saccharin, e sili atu le lelei ma saogalemu.

Saccharin poʻo le sucralose

O suamalie suamalie o loʻo faʻapipiʻiina mea, ae, e le pei o le saccher, o le sucratini e maua mai i le suka sili ona taatele. O faʻatusatusaga o le saccharin ma le sucralose o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo:

O mea uma e lua e talafeagai mo le faʻaaogaina o se mea e ese ai i le suka, ae o le sucralose e avea ma tulaga maualuga, aua e suamalie ma e mafai ona faʻaaoga e sauni ai ipu vevela. O lenei mea e mafai ai e le vailaau ona faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le sucralose, lea ua manatu nei o le sili ona suamalie, i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

E naʻo tagata e resitaraina e mafai ona faʻapolopolo mea i le Cookbook.
Faamolemole ulufale mai pe resitala.

Tuua Lau Faamatalaga