Ituaiga 2 Maʻisuka Auala E Mafai Ona Faʻasaʻi le Faʻasoloina o Paʻi Paʻi

I le tausaga ua tuanaʻi, o se 'au mai le Iunivesite o Netherlands na faia se sailiga e fesoʻotaʻi ma se vailaau faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka. O loʻo matou talanoa e uiga i le avanoa o lana pulega i le maʻi o Parkinson ma le lelei o lenei faʻamaʻi. O le fualaau faasaina e aʻafia i le vasega o mimetics, lea o se fou fou i vailaau mo togafitiga. Na faʻatuina mai i le lima tausaga talu ai. O lona autu autu e natia mai le oona o le pili - o le Arizona o loʻo afaina.

E fa tausaga mulimuli ane, lea na faʻaaluina i le suʻesuʻeina o le galuega o le ona, faaleleia ma tofotofoina, o le gaioiga malosi na amanaia e lelei ma ofoina mai le manava - o se vailaʻau fou e aʻafia ai le maʻisuka.

E tusa o le taimi lava e tasi, o isi 'au o saienitisi na mafai ona faʻamaonia e mafai ona amata le maʻi o Parkinson i le manava, ona mafai lea e le faiʻai ona ulufale. E ui lava i le i ai o faʻamaoniga eseese i nei faʻamaʻi e lua, o faʻamaʻi o loʻo i ai faiga tutusa i le tulaga sikolasipi. Talu ai ona o le fou o le fualaau faasaina o le mitochondrial o loo galue i totonu o kela o le faiai ma toe faaleleia ai le gafatia o sela e faaliliuina ai meaʻai taua i le malosi, ua faia e fomai se manatu e faapea o tagata mamai o maʻi o Parkinson o le a aafia i le faatulagaina o lo latou gafatia e foia ai ni puipuiga matautia. O le mea lea, o le a faʻaitiitia le mumū, ma o le a faʻaitiitia le oti o neurons.

Ina ua uma ona faaleoina lenei manatu, na faia ni suesuega faafomaʻi. O se taunuuga, na mafai e saienitisi ona faʻamaonia le aoga o le fualaau faasaina i le tau faasaga i le faʻamaʻi o Parkinson. O faʻataʻitaʻiga i totonu o Peretania.

Tulaga talafeagai

I maʻi e maua i le maʻi o Parkinson, o loʻo i ai se faʻaleagaga faʻaleagaina i sela o le faiʻai lea e maua ai le hormone dopamine, ma o se taunuuga o le tuputupu ae o le fefe, faigata i le felauaiga ma faafitauli o mafaufauga.

O fualaau uma o loʻo iai i le taimi nei e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga, ae le mafai ona taofia le oti o faiʻai.

I se tasi ogatotonu, faʻavasegaina, faalua-tauaso, suʻesuʻega i placebo, tagata mamaʻi e 25-75 tausaga le matua ma le maʻi faʻamaʻi o Parkinson na aofia ai. O le ogaoga o le faamai na fuafuaina e tusa ai ma taiala a le Faletupe a le Queen Square Brain ma o tagata gasegase sa i ai le tulaga 2-5 e tusa ai ma Hoehn ma Yahr i le taimi o le dopaminergic therapy.

O tagata gasegase na gasolo le 1: 1 i se vaega o inisiua o le tino (glucagon-like peptide-1 analogo) 2 mg poo le placebo 1 vaiaso mo le 48 vaiaso e faaopoopo i togafitiga masani. O le vaitaimi o togafitiga na sosoo ai ma le 12-vaiaso le malologa.

Suiga i le Faʻafitauli o Femaʻaiga Faʻafitauli Lelei Faʻasalalau Faʻasalalau Faʻasologa (MDS-UPDRS) i le vaiaso 60 (faʻaoga-caloric) na faʻaaogaina e avea ma pito sili ona aoga.

Iʻuga

Talu mai le masina o Iuni 2014, o le lipid o le 2015 na aofia ai ma le 62 tagata gasegase i le auiliiliga, e 32 o latou na aofia i le vaega o le exexenatide ma le 30 i le placebo group. O le iloiloga aoga e aofia ai le 31 ma le 29 tagata maʻi, i le faasologa.

  • I le vaiaso 60, sa i ai se faʻaleleia atili o le faʻaititia o le faʻaletonu o le MDS-UPDRS i le 1.0 pasene (95% CI -2.6 - 0.7) i le vaega tuai, pe a faatusatusa i se faʻalavelave e 2.1 points (95% CI -0, 6 - 4.8) i le vaega e pulea, le eseesega o le eseesega i le va o vaega, -3.5 points (95% CI -6.7 - -0.3, p = 0.0318).
  • O mea e sili ona taatele i mea uma na tutupu i vaega e lua, o tali ia i nofoaga o inisiua ma faʻamaʻi gastrointestinal. E 6 aʻafiaga ogaoga na faamauina i tagata gasegase o la latou kulupu autu, faʻatusatusa i le 2 mai le faʻataʻitaʻiga, ae leai se tasi oi latou na manatu o loʻo fesootaʻi ma le suʻesuʻega.

Faaiuga

Exenatide ei ai se aafiaga lelei tele i le faaletonu o le tino i tagata mamaʻi ma le maʻi o Parkinson. I le taimi lava lea e tasi, e le o manino pe o le vailaʻau e aʻafia ai togafitiga o le faʻamaʻi o le faamaʻi poʻo le maua ai foi o se faailoga umi o le symptomatic. E tusa lava pe mafai ona maua, e manaʻomia nisi suʻesuʻega, e aofia ai ma se vaitaimi umi e mataituina ai.

Punaoa:
Dilan Athauda, ​​Kate Maclagan, Simona S Skene, et al. LeLancet. 03 Aokuso 2017.

Tuua Lau Faamatalaga