Lemon mo le maʻisuka

Dieting o le ki i se togafitiga lelei mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. Ua fautuaina le maʻisuka e 'ai fua o fualaʻau, aemaise lava le lemoni. O le fualaau aina e aofia ai le maualalo o le suka, o le tamaoaiga i le acid ascorbic ma isi vitamini, ma e maualalo le faasinomaga glycemic (25). Faʻafefea ma pe o le a le aofai e mafai ona faaaoga ai le lemoni mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le lemoni o se fua uiga ese lea e le faateleina ai le suka toto ma e mauoa i vitamini, minerale ma isi mea aoga. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faapea e le gata i le gaʻo ma le pulupulu o le fomaʻi, ae faʻapea foʻi ma lona faʻailoga. O le pulu e iai ni ituaiga o fualaau suamalie, mo se faataitaiga, malic ma le citric. Latou te faʻamalosi puipui a le tino.

Micro ma elemene elemene, pectin ma polysaccharides e aofia ai le lemoni, o loʻo aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

  • Faʻaauau le puipuiga o le tino, aveesea le toxins mai le tino ma maua ai le aʻafiaga o le aʻafiaga. Talu ai ona o le faʻamalosia o le puipuiga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o viral respiratory and influenza ua matuā faʻaitiitia.
  • Faʻafetai i lona aʻafiaga o aʻafiaga, o le fua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa ma faʻateleina le toe faʻafoʻi.
  • Faʻateleina le faʻafouina o le tino. E fesoasoani lea i le faʻamalolo vave o manua, lea e matua taua lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • E afaina ai le aoga o le cardiovascular system, e faʻaitiitia ai le cholesterol ma le lamatiaga ole maʻi fatu.

Contraindications

Ae ui i lea, o le lemoni e mafua ai se tali le lelei i nisi tulaga, e aofia ai:

  • allergy i fualaau suamalie,
  • manava poʻo maʻi manava,
  • pancreatitis
  • toso.

O le a le mea i lemoni?

O le fua lava ia, ma lona paʻu, o loʻo i ai se tamaoaiga aoga, e aofia ai:

  • Vitamini: retinol (vitamini A), thiamine (vitamini B1), riboflavin (vitamini B2), pyridoxine (B6), acid ascorbic (vitamini C), niacin (vitamin PP), tocopherol (vitamin E) ma isi.

O le lemoni e sili ona taua i le acid ascorbic, lea e malosi tele lona aʻafia.

Talu ai ona o lenei vailaʻau oona, o lenei fualaau aina ua i ai se aʻafiaga faʻaleagaina. O lenei mea e taofia ai le tino mai le matua ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o ni maʻi mama.

  • Minerale: Potassium, Magnesium, Calcium, Sulfur, Satela, ma isi.
  • Pectin, lea ei ai lona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract.
  • Fiber E faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, aveesea le cholesterol ma faʻaitiitia ai le manaʻo.
  • Acids, aemaise lava le tele o le citric acids.
  • Laʻasaga taua. O le elemene o le suauu taua e iai sona aʻafiaga, o le mamafa ma le matuia. O le mea lea, e masani ona faaaoga i vailaau, cosmetology ma aromatherapy.

O le mea e fiafia ai, ia maua le 100 kalama o suauu, e tusa ma le fitu kilokalama o fua o fualaau aina e manaʻomia.

  • Vailaʻau faʻaleagaina ma vailaʻau e fesoasoani e taofi ai le tele o faʻamaʻi pipisi.
  • Tangeretin. O lenei vailaʻau, o loʻo aofia i totonu o le peel, ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le faiʻai ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi maʻi.
  • Limonene, o loo i ai sana galuega e tetee i le kanesa.

Le aoga o lemoni i le maʻisuka

O nei fua o se fesoasoani taua i le togafitiga o le maʻisuka. E le gata i lea, latou te maua se fuainumera maualalo maualalo, e na o le 25 iunite, ma o le mea e toetoe a le mafai ona 'ai tele lenei fua ona o lona tofo oona, o le glycemic index can completely ignore. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e leai se mea e tatau ona mafaufau iai i le kalori.

Lemoni faʻaleleia le metabolism ma le faʻamamaina o le kulukose, lea e matua taua tele mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

E le gata i lea, o lenei fualaau lelei e afaina ai totoga o "taulaiga" e pei ona taua, lea e afaina tele i le maʻisuka:

  • Polokalama cardiovascular. Lemoni e faamalosia ai toto toto ma taofia le atinaʻe o le atherosclerosis, e oʻo lava i metotia a tagata e faʻamamā ai toto toto e faʻaaoga nei fua.

E iloa lelei o lenei fualaau aina ei ai sona aʻafiaga, e oo lava i sina pusa pipi i aso taitasi o le a fesoasoani e faatumauina le masani ai o le toto, ae e le aofia ai le togafitiga o fualaau faasaina, ae na o le faaopoopo i ai.

O le potassium ma le magnesium o loʻo maua i le lemoni e faʻamalosia ai le muso o le fatu.

  • Le faiga faʻafesoʻotaʻi. I le maʻisuka, ua lauiloa o le puipuiga o le tino e matua vaivai lava, o lea e masani ona mafatia ai gasegase mai siama, viral, ma siama siama. Ae o vailaau o loʻo i totonu o leona e faʻaleleia ai le malosi o le tino i nei faʻamaʻi.
  • O le gafatia o lemoni e faʻaitiitia ai le fula i luga o vae e iloa.
  • O lenei fua e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma fao o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Le itu le lelei o le inu o le lemon

O le mea e leaga ai, o le 'ai o lemoni e le lelei ma e le mafai ona avea ma panacea mo le maʻisuka.

E taua le manatuaina o se vaega faaopoopo, e oʻo lava i le aoga sili ona aoga, e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina lautele o le maʻi, o le setete o le digestive system and the reaction of the body as a whole.

  1. Mo tagata e maualuga le eleʻele, o le faʻaaogaina o le tele o leona o le a aʻafia ai le tulaga lautele o le tino. O ia ituaiga o suʻega e afaina i le foliga mai o le kuluma ma isi mea e le manaʻomia mai le gastrointestinal tract. O le mea lea, o le filifilia o lenei citrus, e sili atu le taulaʻi i lona lanu. Lanu samasama po o le lanu moli - e taʻu mai ai le fua o le fua ma e manaia le manogi o le manogi.
  2. O le tele o meaola masani (citric ma malic), e puipuia ai le gaosiga o se vaiinu lelei o le suka gaosia, o lea e matuai le manaomia ai le faʻaaogaina o lenei citrus i luga o se manava gaogao.
  3. O le maualuga o le vaitamini C e mafai ona faʻaosoina ai se faʻafitauli o le maʻi. Ma, e ui lava o lenei mea, ae o se tuusaunoaga i le tulafono, e tatau ona ave le tausiga mo lenei fualaau aina i tagata mamaʻi ma se allergy i fualaau suamalie.

O le maualuga o le vaitamini C i le vevela ma le pulupulu o fua o le citrus, e faʻamalosia ai le faʻamaʻi faʻavaivaia e le maʻi. E taua lenei mea mo lenei faʻamaʻi. Ole fua fautuaina o fualaau aina mo le maʻisuka o le afa o lemoni.

E ui i lea, e faigata mo tagata ei ai le maualuga o le eletise e faʻaaogaina ai se aofaiga o lemoni i lona tino mama.

O le mea lea, o le auala sili ona faigofie ma sili ona faigofie e 'ai ai le lemoni o le faʻaopopo i le lauti. Ina ia faia lenei mea, o le a lava le faʻaaogaina o se fualaau aina se tasi faatasi ai ma le peel. Mo le aʻafia ma le tofo eseese, e mafai ona e faaopoopo le lemoni pe manaʻo i meaʻai aano po o iʻa.

Lemon Recipes

  1. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, e mafai ona e saunia se suauu faigofie o le lemon. Mo le faia o lenei mea, mo le 5-6 minute e tatau ona e kukaina le lemoni o le sisiina i fasi pepa i luga o le vevela vevela (masani lava ma le vevela). O le aofaiga manaomia o le suavai e 200-250 ml. Ona malulu lea ma 'ai pe a uma meaʻai i le aso atoa. O lenei fua e sili ona lelei i le taumalulu-taumalulu, ina ia mafai ai e le tino ona manumalo i faʻamaʻi viral.
  2. Mo le isi fua e sosoo ai, i le faaopoopo atu i lemoni, o le a e manaʻomia le meli (3 teaspoons) ma se ulu ulu laʻau. Matou te viliina le keleni solo i se auala taugofie ma lemoni, ona faaopoopo ai lea o le meli i le mea e tupu mai ai. E sili ona lelei le vailaʻau i meaʻai, mo le maualuga o le faʻatumuina o mea i le toto. O le mea e tupu ai le paluga e aofia ai faʻamaumauga masani, o lea e fautuaina ai e seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai, ona teuina lea mo se taimi umi i totonu o se pusa mama i totonu o le pusaaisa.
  3. Matou te faia se paluga o se ipu vai suamalie, 300 gr. walnuts, 300 gr. vine. O le mea na mafua ai le liligi atu i le sua mai le lua lemoni. Faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa pei o le muamua - faʻatasi ai ma meaai.

O mea uma o loʻo taʻua i luga, e fautuaina ai vailaʻau faʻasaina i se aofaiga e le sili atu i le 3 sipuni i le aso.

Lemon ma le Egg mo le maʻi suka

E tatau ona totogi le vaʻavaʻai ile togafitiga o le maʻisuka ma se fua lelei i se fuamoa ma lemoni.

O nei sooupu ua leva ona suesueina e tagata gasegase ma ua faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻaaoga masani o lenei paluga e faʻaititia ai le maualuga o le suka, e aunoa ma fualaau faasaina, e tusa ma le 2-3 vaega.

Mo le fua, o le faʻaaogaina o fuamoa o le salu, lea e lauiloa e le gata o se mea taumafa, ae o loʻo i ai foi se tulaga uiga ese o vitamini ma elemene o mea, o le a lelei. Ae, i le leai, o le a faia fuamoa moa masani. O le tulaga autu mo le maua o se vailaʻau aupito maualuga ma lelei, o le fou fou lea o oloa na faʻaaogaina. O le filifiliga e sili ona lelei e faʻaleleia ai fuamoa o le fale ina ia alofia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o vailaau. E tatau ona sasaina le sua o le suamoni i le taimi lava lea aʻo leʻi saunia le vailaʻau.

O le fuainumera faʻamautuina e faʻaaogaina i le laasaga e tasi, e aunoa ma se avanoa e teu ai.

Mo le faʻafefiloi togafitiga e te manaʻomia:

  • 5 fuamoa moa (po o se tasi moa o le lelei),
  • 5 ml leona tipolo.

E talafeagai le faʻafefiloi o nei vaega seʻia oʻo ina lamolemole ma ave le afa itula ao leʻi oʻo i le taeao, tasi aso i le aso mo le masina, e faʻaaoga ai le taʻi tolu aso. O le malologa i le va o uila e tatau foi ona tausia mo le itiiti ifo ma le tolu aso.
O le suamati suamalie ma le fuamoa i le maʻisuka ituaiga 2 o se meafaigaluega lelei e le gata mo le puipuia ma le togafitia o le maʻisuka, ae ia faʻaleleia atili ai le soifua manuia lautele o le maʻi, fesoasoani i le tino ia puipuia lelei le faʻaalia o le maʻi.

Citric acid

Citric acid, i le leai o le mea autu - lemoni, e mafai ona avea ma vaega atoa o le fualaau faasaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefeteina muamua i le vai (1 g. Acid i le 5 ml. Suavai). Ae ui i lea, e le o se auala ese, ae o se tuusaunoaga e faʻamalosia ai tulaga faʻapitoa. O le suamalie faalenatura e le gata ina sili atu ona aoga, ae sili atu ona aoga mo soo se ituaiga o suka.

Lemon o se vailaʻau mamana e mafai ona aveesea faʻamaʻi mea leaga, otaota ma faʻamalolo saoloto mai le tino. Ae, pe a faʻaaoga le lemoni e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi o loʻo masani i le ala o lou maʻi.

Maʻi Suka

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻaaogaina le lemoni i soo se ituaiga. Faʻaopopo ni nai fualaau suamalie i lauti. O lenei mea o le a maua ai le inu o se manogi manaia ma se tofo faapitoa i le paʻi o le aloʻa. Faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i aano o manufasi, iʻa po o fualaau faisua ina ia sili atu ona lelei ma maloloina.

Ina ia faʻamaonia le suka toto, faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani e aofia ai lemoni.

Se paluga o le uaina ma le kalaka

Ave le sosolo o le lemoni e tasi, 1 g pepa lanu mumu ma se lua o cloves o le kālati. Faʻafefiloi mea autu ma liligi le 200ml o le uaina. Fufulu le paluga ona malulu lea. Ave le vailaʻau mo le 1 tbsp. l tolu taimi i le aso mo le 2 vaiaso. Manatua le lamatiaga o le inuina o le ava malosi ma faʻaalia lenei togafitiga ma le faʻaeteete tele.

Recipes mo le togafitia o le maʻisuka ma le lemons

O le laumei, e moni, e mafai ona faʻaaogaina i lona tulaga mamā, ae o se mea fiafia lea. E le gata i lea, o le tele o le elemene e mafai ona faaleagaina ai otaota. E sili atu le faaopoopo o le sua ma le pulupulu o le fua i le lauti, salati, meaʻai, iʻa, soups ma compotes.

E iai foi metotia faʻaaogaina taimi e togafitia ai le maʻisuka ma le lemoni:

  1. Ave se lemoni, tapunia lelei, sasaa le tasi ipu vai ma vevela ile vevela vevela pe a ma le lima minute. E tatau ona faʻafefete le gafa atoa i le aso, i ni vaega laiti pe a uma se taumafataga.
  2. Faʻafefiloi le aano o le lemoni ma ni faʻafefetela se fitu o le kālati ma faʻaopoopo i ai le tolu teaseti o le meli. Teu le mea e maua i totonu o le pusaaisa, faʻaaoga 1 teaspoon 3 taimi i le aso ma meaʻai.
  3. Le fua masani e sili ona taatele e fesoasoani e faʻamautu ai le maʻisuka ma faʻamaeʻa togafitiga fualaau: ole a manaʻomia e oe ni fualaʻau se lima (poʻo se moa e fai i le fale) ma le lima mililiters o le sua o le lemoni fou. Faʻafefiloi ma 'ai faʻatoʻaga 1 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi' aʻai. O le togafitiga e 1 le masina.

E mafai foi ona e sui, ave lenei vailaau mo aso e 3, ona e malolo ai lea i le 3 aso.

Lemonisi mata

Ina ia faatumauina le toto toto masani, ave le 1 lemoni ma 7 cloves o le kalama. Faʻaliliu ia mea autu e ala i se mea e teu ai manu poo se mea e teu ai i totonu o se mea e gaosia. Faaopopo tolu teaspoons o le meli i le paluga ma faʻafefiloi. Faʻaaoga se vailaʻau faʻatau 1 teaspoon faʻi tolu i le aso ma 'ai.

O le kulimi o se fualaau maloloina lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina o lemoni faʻatasi ma mea taumafa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ai e oe ona pulea le toto suka ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli.

Glycemic Index of Lemon

O le maʻisuka e faatagaina e 'ai meaʻai ma maualalo GI, o lona uiga, e oo atu i le 49 iunite, talu ai latou te le aafia ai le glucose i le tino. Meaʻai ma se faʻasinomaga mataʻitusi i le va o le 50 ma le 69 iunite e mafai ona 'aina e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso ma sili atu i le 100 kalama. O meaai faatasi ma se faailoilo e 70 iunite ma luga e lamatia mo le gasegase, talu ai o le vave le atinae o le hyperglycemia ma faigata ogaoga i galuega a le tino e mafai.

E tatau ona manatuaina o loʻo i ai le tele o itu o loʻo faʻatupulaʻia ai e le oloa lona faʻasologa igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o kāloti ma beets o le ai ai se maualuga maualuga pe a maeʻa pe kuka, ma pe a fou, o le a latou maua le tau maualalo. E le gata i lea, afai e te aumaia fualaau faisua ma fualaau aina i le tutusa o pateta palu, o le a atili ai ona siitia a latou faasinomaga glycemic, ae le taua.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau suamalie ma fualaau suamalie, ona e sili atu ma le 70 iunite o le GI. O le mea moni o le faʻaaogaina lea o le fiber, ma o le kulūkose e vave oʻo atu i le toto.

O fuamoa ei ai faʻamatalaga faapena:

  • o le lisi o lemoni e na o le 35 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a 34 kcal.

O lenei mea e maua ai se tali lelei i le fesili - e mafai ona i ai se lemoni pe a maua e le tagata le maʻisuka ituaiga 2.

Taumafa i meaʻai

O le taua o le togafitiga o fualaau oona e le mafai ona fuafuaina, aua o lana galuega autu o le faatumauina lea o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga masani. Afai e te le mulimulitaia mataupu faavae o togafitiga mo le maʻisuka, o le a vave le alualu i luma o le maʻi ma o le tele o faʻafitauli o le a tutupu - o le maʻisuka vae, nephropathy ma isi.

O a oloa e filifilia mo meaai o le maʻisuka sa faamatalaina i le autu o le faasino igoa. Ae e taua foi le faʻatamaoaigaina o le taumafataga i oloa e mafai ona faʻaitiitia ai mea e maua i le kulukose o loʻo i totonu o le toto.

O ia meaai e tatau ona faʻaaogaina i aso uma i meaʻai. E mafai ona avea ma fualaau faisua ma fualaau suamalie, ma le tele o taimi.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e 'ai e le maʻisuka:

O le taumafa o le maʻisuka o lona uiga o le tausami o tulafono. O lea la, e tatau ona e faalima i le aso. Afai e maua e le tagata maʻi se lagona o le fiaaai, ona mafai lea ona e faaopoopoina se isi meaai mama, mo se faataitaiga, o se ipu kefir poo le 200 kalama o le siʻisiʻi gaʻo.

I le mulimuli ai i fautuaga uma o togafitiga ma faʻamalositino faifai pea, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻisuka i le leai o se mea.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai fautuaga i le auala e filifili ai lemoni lelei.

Le afaina o lemoni

E ui lava i le tele o faamanuiaga, e le maua e le tagata ia lemoni ae le o soʻo se aofaiga.

Muamua lava, aua le faʻaleagaina le lemoni mo tagata e maua i le manava ma le gaʻo (ulua, gastritis, colitis, reflux gastroesophage, etc.)

I le pancreatitis, e taua foi le faʻaitiitia o le aofaʻi o pulupulu e 'aina.

Afai o loʻo e faʻamaʻi i fualaau suamalie, ua matua faʻaseseina lava e faʻaaoga lemoni mo togafitiga.

E tatau ona faʻaeteete i le taimi o le maitaga ma le lactation. I nei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le lemoni, ae i se tulaga faatapulaa.

O le sua suamalie ei ai lona aʻafiaga i le manava o le nifo, ma o mea inu o loʻo i ai e sili atu ona inu i totonu o se masini, ona fufulu lea o lou gutu.

O le mea lea, afai e leai se faʻailogaina i le faʻaaogaina o lemoni, e tatau ona faʻaofiina i le taumafa o le maʻisuka.O lenei mea o le a faʻamamafa ai le tino ma vitamin talafeagai ma fesoasoani e pulea le faʻamaʻi.

Lemon mo le maʻisuka. E mafai?

I lenei tusiga, o le ae iloa pe mafai ona maua le lemoni ma le maʻisuka. Matou te talanoa talu ai nei i le kinamona mo le maʻisuka, lea e pei o lemoni, e faatagaina mo le maʻisuka. Ae o le a aoga le faitau e uiga i oloa faasaina mo le maʻisuka. O le a tatou le oonaina le agaga, ia tatou fai atu vave o le lemoni e le afaina i le maʻisuka.

O le taua o le lemoni i le maʻisuka e fuafua i le i ai o se maualuga maualuga o le suka. Na o le tasi le fasi keke o lemoni i luga o se ipu o lanu lanumeamata ma o lou galala ma le susu o le a mou. O le mea moni, o mea taumafa oona o loʻo i ai se tuusaʻo tuusaʻo ma le glycemic index.

O le faʻamafaʻailoga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le gafatia o meaʻai gaʻo e faʻalautele ai le suka o le toto. O meaʻai eseese ei ai tikeri eseese o fuainumera faʻamamafa: o nisi e maualuga ai le suka, o isi - ala, ma isi - sina mea itiiti. O le faʻaopoopoga o le citrus (lime) faʻapipiʻiina i le meaʻai e maua ai mea taumafa faʻapalapalaina, e fesoasoani i le tuʻuina atu o le faasinomaga glycemic i soʻo se meaʻai kuka ma faʻamalo le suka o le toto suka i le maʻisuka.

O aoga o le lemoni e manino i le togafitia o le maʻisuka, o gasegase o le manava ma le influenza, pe a faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, ona o le maualuga o le vitamini C ma nisi o mea e fesoasoani e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino i le tele o faʻamaʻi. E faʻamalosia foʻi le sua o le suamalie puipui o toto toto, faʻamamaina vaʻa toto mai toxins ma toxins, ma toe faʻafoʻi ai le metabolism.

E iai faʻamaoniga:

    Tisaga faʻateleina (o le faʻaitiitia po o le faateleina o le suka) Ketoacidosis O gasegase gasegase Uluaʻi faamaʻi Faateleina le faʻamalolo

Afai e te faʻaaoga le lemoni i meaai mo le maʻisuka, e fautuaina e fufulu lou gutu pe'ā uma ona 'aina ia faʻafefe e aloese ai mai le faʻaleagaina o le nifo, aemaise lava ni nifo ma le faʻamaʻi pipisi. E mafai ona e inu sina vai. E lelei foi le 'ai o se fuamoa ma le lemoni mo le maʻisuka.

E tele auala e faʻaaoga ai le lemoni o se oloa gaʻo ma avea o se mea e faaopoopo i ipu eseese. O lona aoga sili mo le maʻisuka o le mafai lea ona faʻaitiitia le toto suka.

O le tali lenei i le fesili - pe mafai ona maua le lemoni mo le maʻisuka. Ae ui i lea, ia faʻaeteete i lona faʻaaogaina, aua nei galo ia fautuaga o loʻo i luga ma le faʻaaogaina o vailaʻau. Tasi e le suia le isi.

E faʻapefea ona faʻaaoga lemoni?

    Grate 500 g o lemoni, faʻafefiloi 500 g o le meli ma 20 fatu fatu apricot. Ave le oloa maua mo le 1 tbsp. sipuni 2 taimi i le aso. Liligi 1 le ipu vine ma le 1 le ipu palapala ma le 1 ipu o le meli ma le suamalie e maua mai le 1 lemoni. E faʻafefiloi le faʻafefiloi 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp. sipuni. 100 g gaosi galala suamalie suamalie mai le 6 lemoni. Faʻafefiloi mea uma, sasaa i totonu o se fagu, tapuni le ua i le gau. Teuina le paluga i se nofoaga malulu. Ave 1 teaspoon 1 taimi i le aso ma le vai mafanafana. Fufulu le ulu o le kalaiki, faʻafefiloi i le sua o le 1 lemoni ma le 2 teaseti o le meli. O le faʻafefiloi e tatau ona inu 1 tbsp. 2 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. Oona mai 3 lemoni, 5 tbsp. sukalati, 5 tbsp. vine suamalie, 2 ipu o le meli fefiloi. Ave le paluga 3 taimi i le aso, 1 sipuni 1 itula ao lei faia meaai mo le 2 masina. 8 lemoni, 400 g o le karika, 4 kilokalama o seleni, 400 g o horseradish, mince, tuu mea uma i totonu o se fagu ma latalata i le suka. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 12 itula, ona tuu lea i le pusaaisa mo le 3 aso. Ave 1 tbsp. 2 taimi i le aso. 500 g o leona ma pulu, 500 g o selu rose, 500 g o fugalaau, e pasi atu i se suʻi meaʻai. Faaopopo le 500 g o le meli i le paluga. Faʻafefiloi mea uma, faʻaaogaina mo se aso. Ave 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. 2 oranges, 2 lemoni mimilo e ala i se mea e teu ai manu. O le masini e mafua ai le fefiloi ma le 2 tbsp. punetuni o le meli, tu mo le 24 itula i totonu o se ipu vai i le vevela o le potu. Ave 3 teaset i le aso, ma le lauti. Pela ma le 2 lemoni suamalie 400 ml o vai inu i totonu o se vevela, tuu mo le 1-2 itula. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso, 100 ml. Otioti le 2 lemoni, sasaa le 500 ml o le vai kuka, e kuka mo le 15 minute, tuu mo le 30 minute. Inu 4-5 taimi i le aso, 100 ml aʻo leʻi 'ai.

Le aoga ma le leaga o lemoni i le maʻisuka

Ou te faaauau pea le autu o aoga o lemoni. I le taimi nei i togafitiga ma le tausiga o le soifua maloloina mo tagata na muai fuafuaina e taʻi 2 le maʻisuka. Ua ou i ai foi i lenei vaega faigata. Talu ai nei lava na maua ai se faalavelave. O le mea lea, ou te manaʻomia nei fua. Masalo o le a sau se isi tagata. Lemon i le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻaitiitia le soifua maloloina o le maʻisuka.

1. Fafagaina o se laulaau lanumoana:

  1. Pepa laulaau - 20 g
  2. Suavai suamalie -200 ml
  3. Lemon - tui le 200 ml o le sua
  4. Matou te saunia se fusi o laulaau lanu moana. Sasaa vai inu i luga o laulaau lanu, ia tuu mo le 2 itula, faamama. faʻafefiloi le faʻafefete i le sua o le tipolo.
  5. Faʻasalalauga: aʻo leʻi 'ai, 100 ml 3 taimi i le aso

2. Faʻasoʻotoga faʻamaʻi togafitiga faʻamaʻi ma lemoni:

    Laʻau laʻau - 10 g Launiu Blackberry - 10 g Valerian aʻa - 10 g Field horsetail - 10 g Lemoni - tui le 100 ml o le suavai Suavai suamalie - 900 ml Matou te faia se afu o laau afu. Liligi le laʻau mumu, blackberry, offetail, aʻa valerian i le vai inu ma alu mo le 3 itula. Filu ma faʻafefiloi i le sua o le tipolo. Auina atu: a uma ona 'ai, 100 ml 3 taimi i le aso.

3. O se faʻafefiloi o lemoni ma seleni seleni:

    Lemon - 5 pcs (Filifili i se mea e teu ai manu, aveeseina fatu mai lemoni) Seleti (aʻa) - 500 g (gaosi) Faʻafefiloi lemoni ma seleni, faʻafeiloaʻi i se ipu ma taofi mo le 2 itula i le vai taele. Faʻafiafia ma tuʻu i se nofoaga malulu. A o leʻi 'ai i le taeao i luga o le laulau. l saunia auala.

4.Mix ma fasi pasili ma le kalaka:

  1. Lemons - 5 pcs (Saunia e pei o le fua 3)
  2. Pasili (laulaau) - 300 g (finite gaʻo)
  3. Garlic - 100 g (e ala i se suʻi meaʻai)
  4. Matou te faʻafefiloi mea uma, tuʻu i se fagu ma tuʻu i le pouliuli mo le 2 vaiaso.
  5. Faʻasalalauga: afa itula ao le i 'ai, 10 g

5. Lemoni ma aʻa o le pasesa:

    Lemon - 2 pcs (Aveese fatu) Pasalo (aʻa) - 200 g Tatou te ulaina mea uma e lua, fesiitai i totonu o se fagu ma faatumu i vai inu e pasi i se faamama. Ufiufi ina ia taofia le vevela mo se aso. Atonu e mafai ona e faia lenei mea i se vevela. Fufulu ma inu 3 laulau. tolu taimi i aso uma aʻo leʻi 'ai.

6. Fafagaina o lemoni i le uaina papaʻe:

    Lemon - 1 pc (Manaomia le kuka) Paʻepaʻe papaʻe - 200 ml Laʻau mumu lanu - 1 kalama Kalama - 3 cloves Sauniuniga: Faʻafefiloi le limon zest i le uaina, faʻapipiʻi le pepa ma le vevela i luga o se afi mumū. Tipi le kalama, faʻaopopo i le faʻafefiloi o le uaina ma le lemon zest. Faʻaosooso ma faamama. Faʻaaliga: 1 laulau. l (faʻaitiitia i le vai) 3 taimi i le aso. O le vasega e 2 vaiaso.

7. Faʻafefeteina o le paʻu o le lemoni:

  1. Matou te ave le lemoni atoa, aveese le paʻu ma se naifi ma sasaa vai inu.
  2. Maea sina sina i luga o le vevela vevela.
  3. Taofi ese mai le tu mai, lelei.
  4. Matou te inu i le taeao i le afa itula ao le i aina le afa tioata.

O lea la, uo, o loʻo i ai faafitauli, ia tatou faatumauina lo tatou ola maloloina. E tatau ona taulimaina le puipuiga ma togafitiga o le maʻisuka ma lemoni.

Lēni kulimi - o se metotia e fesoasoani ia te oe e tau ai faʻamaʻi sili ona leaga-o le maʻisuka, o le tino, ma le mamafa

O le auala sili e faʻaaoga lelei ai le lemoni o le faʻamaʻalotoina. E mafai ona e tilotilo i le kulimi kiona, ma faʻaopopo i au mea e sili ona e fiafia i ai. Aua nei galo o lemoni e mauʻoa i vitamini C. O le maualuga o fualaau o meaʻai o loʻo i totonu o le fua o lenei fua.

Mafaufau e masani lava ona tatou lafo ese le mea e masani ai, tatou te masani lava e le maua le maualuga mai lenei fua. Taumafai e faʻaaoga le manaʻoga ia maua atili vitamini ma minerale. O fuamoa o se punaoa tele o le ola maloloina o vitamini A, B6, C ma E, folic acid, calcium, apamemea, iron, zinc, magnesium, potassium, protein, riboflavin, niacin, thiamine ma fuamoa.

O fualaau o le Citrus e aofia ai foi flavonoids ma limonoids, lea e faamalolosia ai sela e tau ai le kanesa. O meaʻai i lemoni e faʻaumatia ai le tino oona, puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, puleaina le toto, faʻamamaina faʻamaʻi o le suka, togafiti ai fevers, ma saofaga i le paʻu mamafa. O le kulimi Citric e faʻaleagaina siama ma meaola ninii.

Fai mai tagata suʻesuʻe e tasi le lemoni e 22 gasegase kanesa, e aofia ai:

    limonene citrus pectin flavone glycosides Vitamin C

E ala i le malolo o au liki o le ae mauaina le tele oi latou. O le mea muamua lava e tatau ona e faia o le fufuluina lea o le lemoni. Uma uma lava aʻo leʻi tuʻuina i totonu o se pusa tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. O leona kulimi e faigofie tele ona faʻafefe. Manatua o le tele o meaʻai i le lemoni o loʻo i ai lona uiga.

Le mana faamalolo o lemoni i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani i aso nei, o le mafuaʻaga o le le lava o le gaosiga o le inisalini e le tino. O le iʻuga, o le maualuga o le kulukose o le toto e tulaʻi mai, ma o faiga uma lava - o gaʻo, proteins, carbohydrates, minerals ma paleni-masima ua faʻaleagaina.

O le mea lea, o le lemoni e iai lona malosi faafouina ma le faʻamalolo lautele, e fesoasoani i le malulu, viral infections, faʻamalosi, faʻaleleia le soifua lelei ma faʻaitiitia le toto. Mo le maʻisuka, o lemoni o se vailaʻau sili lea e faʻaitiitia ai le toto suka ma tumau ai lona aafiaga mo se taimi umi.

I le taumafataga o le afiafi i luga o le sosaiete maualuga, o se ipu mafolafola ma fualaau aina suamalie e masani lava ona faaopoopo i fasi pepa o lemoni fou. O le mea lanu o vine ma fualaau aina e faʻamaʻi lelei e le sua o le tipolo. Ma ina ia aloese ai mai se tulaga le lelei, e i ai i le malo ni fualaau suamalie suamalie ma lemoni fou.

Fua o fuainumera 1: O le teuteuina o lemoni o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka, faʻaleleia le soifua manuia ma faʻalautele le leo. I le 200 ml. vai, faʻapipiʻi suamalie lelei lemoni faʻatasi ma le vevela mo le 7-10 minute. Faʻaaogā le suāsusu faʻamafanafana i le aso ile tutusa tutusa ile itula pe a uma ona 'ai.

Fua le fuainumera 2: o le faʻafefiloi o lemoni, o le meli ma le keleka o le a faʻalautele ai le malosi o le tino i vailaau viral iniseti, fesoasoani e maualalo le toto suka ma faʻaitiitia ai le mamafa. Tasi le lamoni atoa i se meaʻai i se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻafefeteina faatasi ai ma le tele o cloves o le kalama. Faʻafefiloi le masini e maua ai le tolu punetini o le meli. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina le tasi sipuni i luma o le 'aiga.

Fua o fuainumera 3: O le faʻafefiloi o lemoni ma fuamoa moa e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo togafitiga e togafitia ai le maʻisuka. Ina ia saunia le faʻafefiloi, e manaʻomia se fuamoa fou moa fou (poʻo le 5 selu o fuamoa) ma le 5 ml o le sua suamalie fou. Mai lenei aofaiga, e tasi le fualaau o le vailaʻau e maua mai, lea e tatau ona vave faia pe a uma sauniuniga (i aso uma 40 minute ao leʻi faia le taumafataga mo le masina e tasi).

O mea aoga tele o lemoni tioisa

Lemon i luma o le tagatanuʻu o le citrus e sili atu le itiiti o kalori ma le maualuga o meaʻai. O se ponesi faaopoopo o le maua lea o le fua i le tausaga atoa. E le mafai ona mafaufauina e aunoa ma se umukuka ma se pusa fesoasoani muamua. E foliga mai tatou te le ILOA e uiga i lemoni ma ona meatotino uma e le mafaitaulia?

O le a le pusi o lemoni na matua pagatia?

E iloa e tagata uma le taua tele o le vaitamini C, o lea la, i sina mea itiiti o le malulu, latou te faaopoopoina se fasi keke o lemoni i le lauti. O le pulupulu i le mataupu - o lona uiga, i totonu o se ipu lauti, ma le peel - i totonu o le talo. Ae o se solitulafono moni lava lea - e le gata i le fualaau aina ma le ola maloloina o le tagata lava ia, aua o le lemon peel e aofia ai le sili atu i le 10 taimi sili atu meaʻai nai lo le pipi.

E le gata i lea, o le "lanu o lemoni" e mauʻoa i le eletoniids e le taugata - o le tino o le tino o le tino o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma le malosi o mea faʻamalosia. E le lelei le faʻafefe i luga o se paʻu faigata, tart? O loʻo i ai se auala: faʻafefe lemoni. Ae muamua, saili po o le a le ituaiga o vailaau e mafai ona maua e le lemoni, pe afai e 'aina atoa. E fesoasoani lenei fua:

    faʻasaʻo totoga saoloto, faamama le toto o toxins, puipuia faafitauli faʻaletonu, faʻamalosia le puipuiga o le tino, fesoasoani e faʻasaina le toto, osofaia siama, fomaʻi, sigi, faʻamaʻi siama, pala i totonu o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le lelei o le 'aina o meaʻai ma faʻamalo neoplasm cell e aunoa ma le faaleagaina o sela maloloina. O vailaʻau faʻamaʻi o loʻo aofia i le lomoni o loʻo galue i luga o sela o le kanesa e sili atu ona malosi nai lo le faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le chemotherapy. Ua faapea mai saienitisi o lemonati tioisa e aofia ai mea e tetee atu i le kanesa, fesoasoani e puipuia le maʻisuka, faafitia le aafiaga o le yo-yo pe a uma ona aveesea le mamafa. I le 100 g lemoni, e na o le 28 kcal, ona o le maualuga o le vitamini C, e fesoasoani e faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua, faʻaleleia le gaosiga o le galala, faʻaleleia le 'ailaina, faʻasili fatu maʻa, galue e avea o se vailaau faʻasaina, faʻafefe i faʻalavelave popole,

O le pata o loʻo iai le potassium, sodium, magnesium, uʻamea, beta-carotene, lipine acid, riboflavin, niacin, thiamine, vitamini C, A, E, ma le vitamini B.

E faʻafefea ona togiina lepolo?

Ma le mea lelei, e tatau ona e 'aina fualaau aina - ona mafai lea ona e mautinoa o le paʻu o le paʻu e le o aofia ai ni palapala ma vailaau e tineia ai manu faalafua. Vili se lemoni ma se solo solo, pe afai ei ai ni mea i luga - o uiga o suauu taua, o lona uiga e le togafitiina le lemoni.

Afai e faatauina mai lemoni i totonu o se faleoloa masani, ona tatau lea ona e taumafai e aveeseina i latou o "mea faaopoopo" o loʻo taua i luga, faapea foi palapala ma siama. Fufulu fua i lalo o le vai tafe e faaaoga ai le pulumu. Sasaa vai inu i luga ia i latou. E mafai foi ona e taofiofia ni lemoni mo ni nai minute i le vai faatasi ai ma le faapipiiina o le anika (apple cider vinegar) (i le ratio 3: 1). Ona tatau lea ona maeʻa maeʻa.

Aua lava nei tuu le kulimi e susu i totonu o le pusaaisa. O fua e mafai ona faʻamaʻi uma pe tipi i ni fasi pepa. O lemonati tipi e mafai ona avea ma igoa mitamita o vailaau sili ona manaia i le lalolagi.

Le filifiliga saʻo fualaau aina

O le faʻatauina o fualaau aina ma se paʻu mafiafia pe mumu o se mea o le tofo. O le mafiafia o le peel e le afaina ai le lelei o le lemoni lava ia. Naʻo le faaaliga laveai: o se mea manifinifi, lamolemole paʻu o loʻo taʻu mai ai o fua e maua mai le seleselega muamua o le laau. E talitonuina o ia lago e mafai ona mitamita i se maualuga maualuga o meatotino aoga. Mo le vaega o totoe, o le mea autu o le fua o le fua ma e le maumau ona uiga ile taimi e teu ai.

A filifilia se lemoni, faʻalogo i faʻaaliga nei:

  1. o le lanu o lemoni matua o le samasama,
  2. o le pele e tatau ona e vaivai, lanu i le lanu, e le maanuminumi, leai ni afifi, togitogisa, atuatuvale,
  3. o le pele o le lemoni e tatau ona tuʻuina atu se moli, e pei o le manogi. O fua le manogi sa faʻaalia ma le agalelei i vailaʻau.
  4. Afai na e faʻatau mai le lemoni, aua le faʻavaivai: latou vave ona "oʻo i le tulaga" i le vevela o le potu.

Ma e na o le manaia!

O lemonati tipi e mafai ona avea ma igoa mitamita o vailaau sili ona manaia i le lalolagi. Afai o le fua e malo atoa, e mafai ona kukaina ma faaopoopo i le toetoe lava o se meaʻai: i soupisi, salati, meaʻai, meainu, saumalie ... Yogurt po o le aisa kulimi ma le lomon shavings e le mafaatusalia! O ipu masani e masani ai o le a faʻamaoaigaina i ni faʻamatalaga fou o le tofo ma le ... sili ona taua o vailaʻau!

Tuua Lau Faamatalaga