Tini Type 2 Tisuka

O le a le auala sili e 'ai ai le ate i le maʻisuka? O le offal (i le pepa ua afifi) ua faaopoopo i salati, o se paluga o meaai ma eseese ipu vevela e faavae i luga o ia mea ua saunia.

Mafaufau i nisi o fualaau lelei ma maloloina mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka:

Totoga 1: 100 le ate o le ate e tatau ona kuka i totonu o le vai faamasima ma tipi i ni fasipepa. I totonu o se fagu, fagalati aniani (i se vaega itiiti o le suauu olive) ma faaopoopo i ai le oloa autu.

A maeʻa ona foliga mai o le pusa o auro i luga o le ate, e aoga le sasaa o laau afu, pepa ma isi mea manogi i totonu o le falaoa, kuka i luga o se afi mo le isi 5-7 minute. Ina ia tuʻuina atu i le oloa se mea faʻapitoa vaivai, e fautuaina e faʻaopopo sina vai i le faʻafefiloi ma faʻapipiʻi le ipu mo le 3-4 minute.

Fua 2: I le fale, e mafai ona e kuka se meaʻai o le ate-carrot pudding. Muamua, o le paluga po o le moamoa (100 g) e pasi atu i se mea e teu ai meaʻai, salu. E tasi le fuamoa ma tiloti kuka ua faʻapipiʻiina i aano o manu. O le masini maeʻa ua faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma tuʻu i totonu o se moa teuteuina muamua ma le pata. O le pudding e galala mo le 40 minute.

Totoga 3: Ina ia faʻavasegaina le maʻisuka menu, e fautuaina e kuka ai pate aano o manu fasi faatasi ma le faʻaopoopoga o le ate. O le mea lea, mo tagata amata, 150 g o le lafumanu ua kuka i fualaau faisua (kāloti, aniani) i le vai masima.

O le isu o le povi ua muai susu i le susu mo le 2 itula, ona tuu lea i totonu o se pani e kuka ai le aano, 15 minute aʻo lei saunia.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Ma le isi, o mea uma e gaosia e ala i se mea e teu ai manu, kuka, pepa, faaopoopo le fuamoa 1 ia i latou. O le taunuuga o le masini e salalau i luga o se pepa faʻasusu muamua ma le pata ma tuʻu mo le afa itula i le ogaumu (vevela 220 tikeri). Ua maeʻa le paʻu maeʻa, tipi i fasi pepa, faʻasalalau ma greens ma sina kulimi sina kuka.

E faʻapefea ona filifili le ate? E na o le fua fou e faʻaaogaina mo le kuka (o loʻo i ai se lanu mumu po o se lanu enaena). I totonu o se ate faʻaaogaina e le tatau ona i ai ni manoa o le lymph, fatite layers, suauu toto. O le "soifua maloloina" o le oloa e tutusa lelei (e le o le tatalaina).

E mafai ona fai le ate ma le maʻisuka ituaiga 2

E pei ona e iloa, o le ate o se mea tulaga ese ma o se tasi o meaʻai sili ona suamalie. O lona faʻaaoga e fautuaina mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Ae peitai, ina ia lelei ona 'ai ma kuka ai, e tusa ai ma tulafono uma, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le tulaga lenei o le a mafai ona talanoa e uiga i le maualuga o le aoga mo le tino ma le faʻaaogaina o le atinaʻeina o faʻafitauli e masani ona maua i le maʻisuka.

O aoga o le taumafaina

Soo se ate e aofia ai se vaega tele o vaega o vailaʻau, ma o le mea lea, o le faʻaaogaina o le oloa tuʻuina atu e sili atu ona taliaina nai lo le maʻisuka. O se tasi o vaega taua e tatau ona avea ma elemene pei o le kopa ma le uʻamea, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. O le lelei o le oloa na tuʻuina atu e faʻapea foi o loʻo faʻapipiʻi saʻo i se ituaiga o meaola, e mafua ai ona vave faʻavaveina ma amata ona aʻafia ai le tino o le tagata.

E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o micro-elemene elemene, ia e sili ona aoga e le gata mo galuega vaaia, ae faʻapea foi mo fatugaʻo, vaega ole faiʻai ma paʻu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina masani o le ate i le maʻisuka ua mafai ai ona tausia se fua faatatau o le hemoglobin sili ona lelei ma o loʻo faʻaalia mai e le malosi o le faʻaleagaina o le inflammatory. Mo le ausia o le maualuga o le faʻatagaina o faamanuiaga, e matua fautuaina lava e gauai atu i le auala tonu e tatau ona faʻaaoga ma saunia le oloa tuʻuina atu.

O le mea moni o le ate i le maʻisuka o le a aoga pe afai e saunia e tusa ai ma tulafono uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fufuluina le igoa o le paluga ao le i faʻavelaina ina ia mafai ai ona faʻasaoina le tele o vaega taua. O le ate o le ate o le a tutusa lelei le aoga mo soʻo se ituaiga o kuka, ae e sili ona lelei le tausia e ala i le kuka poʻo le tao i totonu o le ogaumu. I le talanoa e uiga i le oloa na tuʻuina atu atoa ma pe mafai e ona maʻisuka ona 'ai, ou te manaʻo e gauai faapitoa i le puaa ma le moa moa: oa latou penefiti ma faʻaaliga i tulaga sauniuniga.

Fafaga puaa ma moa moa

Vaʻaiga o le mafaufau = lanu Vaomalo o Pork ua manatu e sili atu le aoga mo le maʻisuka, mo se faataitaiga, pe a faʻatusatusa i le moa ma le pipi.

Ae peitai, e mafai foi ona faʻaaogaina i le faagasologa o le saunia o ipu mo tagata gasegase. I le talanoa ai i lenei mea, ou te fia tosina atu i le mea moni e mafai ona e saunia e pei ona taua i lalo:

  • se lapoa o le ate o loʻo kuka i totonu o le vai faatasi ma le faaopoopoina o masima. A maeʻa lena mea, e aveeseina ma tipi i ni fasi vaega i ni vaega, ina ia sili atu le faigofie i le lumanaʻi ona 'ai le ate,
  • i le tutusa, mo le tolu i le fa minute, o meaʻai e pei o aniani ma kāloti e falai i le pata,
  • i le ua uma ona saunia, o le a tatau ona faʻapipiʻi tuusaʻo le ate, pasene tomati (i le 200 grams i le kilokalama o oloa). Ma le isi, e tatau ona e faʻaaogaina vaega e pei o le greens, lea e sasaa mai i le vai i se auala e nana ai ma tuu atu mo le lima i le ono minute.

O le taimi o le taimi na tuʻuina atu ua sili atu nai lo le sauniuniga mulimuli. I le faaiuga o le faagasologa ua tuʻuina atu, o mea manogi ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le maʻisuka ma le ate i le aoga e mafai ai. Aʻo talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le manaʻoga e faʻaaogaina e le gata o laʻau faʻaiʻu, ae faʻapea foi le pepa.

O le mea moni, o le ate moa lea e sili ona aoga i ai mea taumafa i totonu o ituaiga eseese o le oloa na tuʻuina atu. E lelei mo tagata gasegase maua i le maʻisuka, e le gata o le muamua ae faapena foi le ituaiga lona lua. I le tele o mataupu, e faʻaaogaina e saunia ituaiga ituaiga o salati. Faʻapea o le ate ua maeʻa faʻafefiloi ma peʻa lanumeamata, ona maua ai lea o kukama fou ma aniani tipi lelei.

O le ipu na tuʻuina atu e faʻafefiloi ma le suauu olive, faʻafefiloi maeʻaeʻa ma teuteuina i ni fasi fasi pepa fou logo o loʻo tuʻuina i luga - o le igoa sili ona manaia e sili ona lelei mo lenei mea.

elemene o le mafaufau = green O se ituaiga o salati faigofie tele o le a le gata o le a sili atu ona matagofie mo so o se laulau, ae o le a avea foi ma punavai moni mo le mauaina o vaega o le suamalie.

Laʻau o povi

O mea uma e faatatau i le ate o le ate i le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa. E pei ona e iloa, o le pusi o ia lava o se ituaiga o manu. E sili ona taua mo le sili atu o le fua o le iron. E masani ona faʻaaogaina e le gata mo le kukaina o mea vevela, ae faʻapea foʻi mo salakeke. A oo lava i le sili ona vave e seleseleina, e fesuisuiaʻi ma agavaivai, ma a uma le vela o le a sosolo lelei lava gaʻo, mo se faataitaiga, fualaau faisua poo le suāuʻu olive.

Ou te fia tosina atu se tasi i fualaau mo sauniuniga. E tusa ai ma le fua, o le pusa o le paluga e tunu i le vai masima ma tipi i ni fasipepa. Ma le isi mea e tatau ai:

E mafai ona 'ai le ate i le maʻisuka: o mea autu

O le ate o se oloa lautele lea e masani lava ona aliali i luga o laulau o le tele o tagata. Ae e mafai ona 'ai ma le maʻisuka? Fai mai tagata popoto e mafai, ae e tatau ona e manatua e uiga i tulafono faʻatulafonoina. E le gata i lea, e le o ituaiga uma o ate e aafia ai le tino o le tino i le tutusa, e tatau ona amanaia lenei mea.

E mafai ona e 'ai le ate mo le maʻisuka, aua o se meaʻai fua. O le faʻaaoga o le ate i le maʻisuka e ono le maua ai ni aʻafiaga le lelei. O se tasi lea o vaega autū o le laulau a se tagata o loʻo siaki lana meaʻai. E le gata i lea, o ia ituaiga meaai e faʻaaogaina o se auala o togafitiga masani mo le tele o faʻamaʻi. O oloa e maua mai i meaola eseese e tutusa lava le tuufaatasiga, ae o le pusi o le paluga e sili ona afaina ai le tino o le tagata maʻi.

Faʻatulagaina o Mea

O le ate ma le maʻisuka ei ai lona aafiaga aoga i le tino ona o le i ai o ia vaega:

  • Omea O lenei vaega e taua tele le faatumauina o le hemoglobin tatau ile tino.
  • Maea, lea e faamamaina ai le mumu i totonu o le tino ma tausia lelei.
  • Vailaʻau eseese ma minerale.
  • Amino acids.

I le maʻisuka ituaiga 2, o lenei oloa e taua foi aua, faafetai i lona fatuga, e faigofie lava ona ufiufi. O le ate e vave ona faʻafefe, ma e leai ni aʻafiaga o le faʻaogaina o le ate. E mafai ona e kukaina meaai ma faʻaaogaina, ma i le taimi lava e tasi o le ae maua ai le fiafia, o le soifua maloloina ma le le mama.

O le maʻisuka ma le ate e mafai ona tuʻufaʻatasia e puipuia ai le atinaʻe o faʻalavelave. I lenei faʻamaʻi, latou te matua lamatia tele, ma o lenei oloa e mafai ona faʻateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • E faʻaolaina ai le gaioiga o le gaioiga galue,
  • Faʻaleleia ma toe faʻaleleia galuega gaosi,
  • Faalelei le tulaga o le paʻu ma le lauulu ona o le i ai o se fuainumera tele o vitamini ma isi mea aoga.

E mafai ona ou 'ai le ate i le tele o le maʻisuka? Leai, e tatau ona e faʻamalieina le metotia. E le gata i lea, o kuka e tatau ona talafeagai mo lau maʻi.

Sa ma talanoa e uiga i aoga o lenei meaai mo le maʻisuka ituaiga 2, ae e tatau ona ou fai atu ni nai upu e uiga i taunuuga le lelei o le inu. O le povi ma le moamoa o le a le afaina ai, ma le maʻisuka e mafai ona e 'ai ai ipu ma a latou faʻaopoopoga. Ae o le ate le ate e tatau ona 'ai ma le lapataiga, talu ai o loʻo i ai sina gaʻo itiiti. Taofi lenei i le mafaufau, e pei o mea uma, e aofia ai gaʻo, e tatau ona lava mo le tino.

E tatau ona e iloa mea o loʻo i ai i ituaiga taitasi o oloa, auala e kuka ai ma pe aisea e te manaʻomia ai e filifili. O le mea lea, suesue ma le totoʻa mea nei.

Aititi e uiga i le suauu

E mafai ona e faʻaaoga le ate ole ate i lenei faʻamaʻi i le tele ole aofaiga, ae e tatau ona e iloa pe faapefea ona kuka lelei. O le mea moni o le faʻamalosia o le vevela o le gaosiga o le oloa e le lelei i le tofo, faigata ma lē faʻaaogaina.

E mafai ona e kuka ma kuka le ate. E tāua i le iai o se mea e sili ona maualuga le uʻamea. E le gata i lea, a maeʻa le togafitiga o vevela, e matua afaina uma ai gaʻo maloloina. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e kukaina le palu moa e pei o lenei:

  • Kuki le ate ma sina masima. Faʻasalaina lelei le aniani, tuu i totonu o se pani ma sina vaega o suauʻu, faʻaopoopo i ai le oloa autu. Faʻaopopo ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma taimi e le faʻasaina oe iina. Faʻatagaina e faʻaopopo sina tamai lauusiusi. Liligi sina vai laitiiti i totonu o le pusa, ma faʻafesoʻotaʻi le paluga e maua ai mo le silia ma le 5 minute.

Faatasi ai ma lenei faiga o sauniuniga, o le oloa o le a leiloa ai mea aoga aoga, faapea foi ma le tofo. O ia mea uma, ae o le isi e taua i le taimi o se gasegase.

Aititi e uiga i moa

O le ate o le mea aupito sili ona taumafa. E talafeagai mo maʻi i soo se laasaga o le faʻamaʻi. E mafai ona faʻaaogaina le ate ole mea e fai ma faʻaopoopoga i salata poʻo isi ipu. O se auala lenei e kuka ai:

  • Kuki le moa moa i le vai mafana ma tapuni lelei. Liligi le oloa i totonu o se fagu, faaopoopo aniani, pulu lanumeamata ma greens. E mafai foi ona e faʻaaoga kukama fou. Vaʻai le salati i le suauu olive.

O lenei fuataga e aofia ai se aofaiga tele o vitamini, talu ai ona e faʻafefiloi le ate i le moa ma isi meaʻai maloloina. E mafai ona 'ese faʻatau le oloa mai le salatisi? E mafai, ae o le maʻisuka ma le moa moa e masani ona feteʻenaʻi, aua o le oloa e maualalo le kalori mea uma, ma i le taimi o lenei faʻamaʻi e tatau ona lava lau kalori.

Laitiiti e uiga i le cod

O le maʻisuka ma le ate o le ate o mea uma e fetaui lelei. O lona uiga ese o le tuufaatasiga o loʻo aofia ai le tele o vitamini A, B, C, D. O lona uiga o le vaega e faʻaleleia ai le gaioiga o le mafaufau ma fatugaʻo, ma fesoasoani ai foi e faʻamaonia le tulaga o le paʻu ma le lauulu. E le gata i lea, o le oloa ua tumu i le puipuiga, lea e taua tele i lenei maʻi. O lenei vaega o le laulau e le afaina ai le soifua maloloina, o loʻo i ai sina gaʻo itiiti. Ua faatau atu ua saunia. E te filifili pe faʻaopoopo le oloa i le salati pe 'ai e fai ma faʻaopoopoga i le ipu autu. E le taua lenei mea, talu ai o se mataupu o lou tofo.

Ae o le togafitiga o le ate ma le maʻi o se mea taua. Afai e afaina oe i lenei okeni pe e te iloa o loʻo i ai ni faʻafitauli i ai, ona e manaʻomia lea ona faia se tele taumafaiga e mafai ai ona aloese mai lenei mea ma aumai le okeni i se tulaga masani. O togafitiga ole maʻi suka o le mea muamua lea e tatau ona e suʻeina pe afai ua maua oe ile maʻi. I totonu o le falemaʻi, atonu o le a faʻamatalaina oe i se suʻega talafeagai, ae tatau ona e mataʻituina le tulaga o le tino.

O le mea lea, afai e te mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi, taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma taʻalo i taaloga, o le a le afaina oe i soo se faʻafitauli. Taumamafa i meaai sao e ola ai i le atoatoa.

Meaʻai ma meaai - E mafai ona 'ai le ate i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

E mafai ona ou 'ai le ate i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? Meaʻai ma meaai

O le ate o se tasi lea o totoga o manu, manulele ma iʻa e mafai ona 'aina. O ituaiga sili ona lauiloa ma aoga o le ate o manu mo le tino o le tagata: moa, povi (e aofia ai le ate povi), puaa. O le ate o iʻa, cod ma pollock, e sili atu ona taua i le tuufaatasiga.

O ituaiga uma o le ate o loʻo i ai le 'apamemea, uʻamea, vaega eseese o vitamini, elemene ma elemene amino (arginine, histidine, lysine, ma isi).

O aʻafiaga o ate i luga o le tino o le maʻisuka

Foʻamea i le maʻisuka e mafai ona faʻateleina le maualuga o le tino o le tetee atu i faʻamaʻi fafo. E le gata i lea, o lona aofia ai i le taumafataga e fesoasoani i:

  • le faʻavaeina ma le faʻafoʻisia o le gaioiga o gaʻo (i le maʻisuka ua tumu i le kulukose),
  • faaosofia o gaioiga faalemafaufau i totonu o le faiʻai, faʻaleleia atili o galuega vaaia,
  • tausia le maualuga o le hemoglobin maualuga i le toto,
  • faaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao.

E le mafai e le ate ona faʻaleagaina le tino, sei vagana ai ua le lelei le saunia: faʻamalosi pe faʻaopoopoina le tele o le suauu manogi.

E faʻapefea ona faia ni oona mo le maʻisuka

O meaʻai ma mea taumafa oona e tutusa ma le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O a ituaiga o aano o manu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka? E tatau ona tuʻuina atu i le moa, aano o lapiti, i se tapulaa faʻapulaʻaina o vela poʻo le lafumanu e aoga. Ae o le puaa ma le tamai mamoe o ni palatini ia e taua ai le faʻaeteete ma faasolosolo malie malie mai lau meaʻai.

O le protein sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 o le moa. O le fatafata e matua faamalieloto, ma o le malamalama, o ipu mama e faia mai ai. O aano o moa o se punavai o le tele o minerale, ma sina mea e maua ai le gaʻo. Aʻo leʻi kukaina, e aveese mai le paʻu leaga - o se puna o le gaʻo le aoga.

I le faʻamuamua, e le faʻasaina e fomaʻi meaʻai mo le maʻisuka, ae o lona faʻatapulaʻaina o taumafa e le o faʻaalia. O le masani o se fasi fua e 100-150 i aso uma 2-4. O lea ituaiga o oloa e le afaina ai le soifua maloloina.

Faatusatusa ituaiga o manu

Meat mo le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻasoleina, ae tatau ona e iloa le fua. O faʻatagaina o le faʻaaogaina o ona ituaiga uma ma faailoga o taumafa o loʻo tuʻuina atu i le laulau o loʻo i lalo.

GaosigaFaʻafiafiaga kaloriNorm
Toa aʻi137150 g
Turkey83150-200 g
Meaʻai o le Rabbit156Le sili atu ma le 100 g
Pork meat37550-75 g
Veʻa131100-150 g
Lafumanu254Le sili atu ma le 100 g
Iʻa (lanu mumu)28375 g

Pou ma turuki

O le meaolalala o le puna sili lea o polotini e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka. E faigofie lava ona aʻafia e meaola ma o se punavai taua o gaʻo gaʻo. O le faʻaauau pea o le pisuka e faʻaititia ai le cholesterol leaga. O le moa e tutusa lona aafiaga, o lea e tatau ai ona latou tausia le soifua maloloina.

  1. E saunia le fillet e aunoa ma le paʻu.
  2. O tamaʻaiga 'aano o manu ua suia i fualaau faisua, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o susu o susu.
  3. E le mu le manulele, aua o lenei mea e faateleina ai le kalori. E sili atu le kuka, salu, taoina poo le uila. O mea manogi ma meaʻai o le a fesoasoani e maua ai se tofo.
  4. E tele le gaʻo o poula nai lo le fafie. O se pikiava talavou po o se moa ua tele atu meaʻai.

Pork: faʻagata pe leai?

O le a le ituaiga o aano o manu e mafai ona fai ma le le lava o le inisalini, vagana ai moa? O se vaega itiiti o le puaa e faʻaaoga foi i ipu o aso uma. E le mafai ona vavae ese mai le taumafataga, aua o se mea moni na te umia faamaumauga mo le tele o fuamini i meaola.

I le taimi nei pe mafai ona 'ai le aano o le puaa atoa pe o faʻaaoga foi se vaega. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e filifili se mea e le soona suamalie ma kuka i se meaʻai laʻau. E talitonu tagata e taumafa meaʻai e faaopoopo i le puaa, e lelei tele le faʻaaoga o kāpisi, pepa, pi ma lentils, tamato.

Ma a aunoa ma lena mea ua faasaina le faaopoopo atu i se oloa maualuga-kalori faatasi ai ma sauga, aemaise lava le teuina o saula - ketchup, mayonnaise, sisi ma isi. Gravy ma le tele o vaʻa vai e mafai foi ona faʻaititia le suka toto.

Tamai Mamoe i le taumafataga

O le a le aano o manu e masani lava e matua le manaomia ina ia 'ai ma lenei faʻamaʻi? E ui lava i ona manuia uma, na o tagata soifua maloloina e mafai ona 'ai le mamoe. O le faasiliga o le suka e faʻaaogaina ai na o se mea matautia.

O le faʻaogaina o le tamai mamoe e sili atu le leaga e fesoasoani i le galo ma le fufulu i lalo o le vai tafe E le mafai e le maʻisuka ona falai. Ae afai e te taoina faatasi ma fualaau faisua ma mea manogi, o le a le afaina ai se mea itiiti.

O aoga o le pipi

Veal ma pusi o se vailaau moni. O la latou faʻaaoga masani e fesoasoani i le faʻamautuina o le pancreas. O vailaau faʻapitoa e faʻamamā ai le tino o toxins ma faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini. Ae mo le lafumanu e maua ai se aoga aoga i le tino, e tatau ona filifili lelei ma kuka.

O maʻi suka e fetaui ma na o ni mea e leai ni paʻu e aunoa ma ni veins. I le faiga o kuka, i le avea ai o se tulafono, e naʻo masima ma pepa e faʻaaogaina. O le povi na tunu i le vaitau e sili ona aoga mo mea leaga o le endocrin system. E sili ona manogi ma faʻafefe faafetai i tamato ma isi fualaʻau fou.

O tagata e taumafa meaai e talanoa e uiga i le maualuga o aoga o se mea kuka kuka, o lea latou te taumafai e faʻaoga vela i soupisi. Ae o le suka i le vai lona lua e tatau ona faʻaaogaina ina ia le ulu atu le gaʻo tele i le tino.

O se taunuuga, toetoe lava o ituaiga uma o porotini e mafai ona faʻaumatia. O le mea autu lava o le oloa e le faʻaleagaina ai le maʻi.

O faʻamanuiaga ole ate ole ate, moa ma le cod mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faatumauina o le soifua maloloina i le taimi o le maʻisuka e aofia ai le mate. O le taumafataga e aofia ai meaʻai masani, faʻamalosi e saʻo le tusiaina o se meaʻai, suʻesuʻeina le tuufaatasiga o oloa. E mafai ona avea le ate ma vaega o lenei taumafataga? O le taua ma le vailaau oona o le oloa o le a taliina ai lenei fesili.

Laʻau o Moaf

O le oloa e aofia ai le 70% vai, aʻo iai le maualuga o le paleni paleni ona o mea o loʻo taua i lalo:

  • Vitamin A (8.2 mg),
  • Vitamin B1 (0.3 mg),
  • Vitamin B2 (2.19 mg),
  • Vitamin B5 (6.8 mg),
  • Vitamin B9 (240 mcg),
  • Vitamin B12 (60 mcg),
  • Vitamin C (33 mg),
  • Vitamin D (1.2 mcg)
  • Vitamin PP (13 mg),
  • Potassium (277 mg)
  • Magnesium (18 mg)
  • Sodium (104 mg)
  • Omea (6.9 mg)
  • Copper (3800 mg).

100 kalama o le oloa ua faia mo le manaoga i aso taitasi mo vitamini A, B2, B4, B5, B12, cobalt, apamemea ma le molybdenum.

E faigata ile tino ona maua ni minerale mai meaʻai, ae i totonu o le ate o loʻo i ai se mamanu o le tino e faʻaaogaina lea e faigofie ai ona eli. Ovi o le povi o se mea taumafa, ma o lona maualalo o le allergenicity e mafai ai ona aofia ai e tusa lava pe fafaga muamua tamaiti. E le gata ina faatagaina le ate ole lafumanu, ae fautuaina foi mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

E manogi foi le manogi - o le ate e tatau ona manogi e pei o le toto fou. O le i ai o se manogi le lelei po o se mea e le mafaamatalaina e taʻu mai ai se mea maualalo maualalo.

Faatasi ai ma nisi ituaiga o gaioiga, o le ate ua le toe aoga ona mea aoga ma le tofo. O sauniuniga talafeagai o le a faasaoina ai nei meatotino. I le maʻisuka ituaiga 2, o le ate fof e tatau ona vavao pe uʻu. Aʻo leʻi amataina le kuka, faʻafefete le ate i le susu mo le 1.5 itula, o le a faʻamalieina ai i se taimi oona ma avatu ai le vaivai.

Uu ate

O le ate i totonu o loʻo aofia ai foi i le taumafataga mo le maʻisuka - e le o lalo ifo i mea aoga o le lafumanu. 100 kalama o oloa gaosi e aofia ai:

  • Vitamin A (12000 mcg),
  • Vitamin B2 (2.1 mg),
  • Vitamin B4 (194.4 mg),
  • Vitamin B9 (240 mcg),
  • Vitamin B12 (16.5 mcg),
  • Vitamin C (25 mg),
  • Vitamin PP (13.4 mg),
  • Potassium (289 mg)
  • Kalaku (15 mg),
  • Magnesium (24 mg)
  • Sodium (90 mg)
  • Maofa (268 mg),
  • Copper (386 mcg).

100 kalama o le oloa e maua mo le manaomia i aso taitasi mo vitamini A, B2, B12, iron, cobalt ma selenium.

E le tatau ona i ai ni faʻaofuofu o le pou, ia i ai se malamalama po o se mea manogi. O le fogaeleele e tatau ona ufiufiina i se ata susulu ma le ata. E leai se manogi o le ate, e le pei o le moa.

Sauniuniga: ole ate e le tatau ona faʻavela pe kuka i luga ole vevela mo le silia ma le 5 minute. Faʻu vave i totonu o le pani mo le 3-5 minute ma faʻaopopo i le laulau. Garnish sili ona saunia eseese ina ia aloese ai le umi o le vevela ma le leiloloa o meatotino aoga.

Cod ate

E mafai foi ona aofia ai le ate i le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2. O le oloa e mafai ona faʻaleleia le ate, 100 kalama o le oloa e aofia ai:

  • Vitamin A (4400 mcg),
  • Vitamin B (0.41 mg),
  • Vitamin D (100 mcg),
  • Vitamin E (8.8 mg),
  • Vitamin PP (2.7 mg),
  • Magnesium (50 mg)
  • Satela (720 mg),
  • Cobalt (65 mcg),
  • Copper (12500 mcg),
  • Molybdenum (14 mcg).

O mea manaʻomia i aso taʻitasi mo le vailaʻau A, D, cobalt ma le 'apamemea ua toe faʻaleleia.

O le filifiliga o le ate ate o le koleni lelei o le suesue lea o le gaʻo - ate, masima ma mea manogi. O mea faʻaopoopo i le ituaiga o suauu poʻo le faʻasao e faʻaalia ai le leaga o le oloa. O le gaʻo moni na faʻamaloloina e le oloa e tatau ona mama i lanu. O le lanu uliuli o le sua o le taunuuga o togafitiga vevela, pe a maeʻa ona maua e le ate se mea oona.

I le maʻisuka, o le ate o le ate e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le itu o ipu poo salati i se aofaiga e le silia le 40 kalama i le aso.

Tipi o le ate mo le maʻisuka

Suauu 3 fuamoa moa, tipi i totonu o vavao. Otioti logo fou logo, aniani, laʻau e tofo ai - pi, pasili. Faʻafefiloi mea uma ma faʻaopopo le ate ate, faʻaeteete e le faʻaleaga. E pei o se laei, 3-4 vaimuni o olive olive e talafeagai.

Tipi 2 tamato tetele, faaopoopo o aniani, pepa suamalie. Faʻaiʻu le ate i le pito i luga ma lau lava sauʻai. Squeeze se lua mataua o lemoni luga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le ate i le maʻisuka

Soo se ate e aofia ai le tele o vitamini e fautuaina mo maʻi o le maʻisuka - vitamini A ma le vaega B. O lo latou aʻafia i totonu o le tino e mafua ai le puipuia o le puipuiga, le tuputupu ae o siki maloloina, ma le faʻaleleia atili o le vaʻai.

Faʻaaoga soo o soʻo se oloa, e oʻo lava i se mea taua e pei o le ate e mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. E fesootaʻi atu i le hypervitaminosis, oona ma minerale, lea e aoga i na o ni fua. O faʻafitauli o le inisua e eseese mo fualaʻau taʻitasi ma minerale. O faʻamatalaga nei o le faʻamaʻi o le vaitamini A ma le B: faʻamago ma le suamalie o le paʻu, paʻu o le lauulu, tiga faʻapitoa, taʻavale, faʻavevesi.

O faʻamaoniga o le inupia ma minerale e sili atu ona matautia. I le tulaga o le maualuga o le pasela, e mafatia tagata i le popole tele, vaivai, fatu o le fatu ua afaina, toto le toto. O le inuina o le uʻamea e mafua ai le tiga o le manava, faamaʻi, vulu, ma fiva.

O le tino o le tagata e maua ai le avanoa e aveesea ai le tagata lava ia mai le tele o vitamini ma minerale, ae o faʻamaʻi masani ma le maualalo o le puipuiga, o nei avanoa e faʻaitiitia.

O le faʻafefe masani o le ate e maualuga lona maualuga i le cholesterol. E le fautuaina tagata matutua e aofia ai le ate i se meaʻai e le aunoa ona o mea o loʻo i ai mea vevela.

Mataupu faavae o meaai paleni ma taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2

O faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto, aumai a latou mea e masani ai i le masani masani o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. I se tulaga sili atu, o lenei mea e faatatau i tapulaa meaʻai.

O le fetuunaiga o le meaai ma le taumafa tutusa e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka ma le aveeseina o pauna faaopoopo, o se mea faanatinati mo tamaitai.

Eseesega i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

E lua tikeri o le maʻisuka. O nei ituaiga e lua e feteenai ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina i le endocrine ma faʻatasi ma le tagata maʻi seia oʻo i le iuga o le olaga.

O le maʻisuka ituaiga 1 e le taatele ma e faʻailoaina i le le lava o le inisalini e maua mai i le pancreas. O le mafai ona ulu atu i le kulukose i totonu o sela o okeni e faalagolago i lenei hormone, ma o le taunuuga lea e le maua ai e le tino le malosi e tatau mo le ola, ma o le kulukose e faatupulaia tele i le toto.

O lenei ituaiga o maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrine. I le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻaumatia ia sela o le pancreatic, lea e ave e le tino e pei o fafo ma faʻaumatia. Ina ia faatumauina le paleni talafeagai i le va o le kulukose ma le inisalini, e faʻamalosi ai tagata mamaʻi e faʻafoeina se hormone i taimi uma ma mataʻituina a latou suka. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona vevela ma mamafa.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le inisalini e gaosia i se fualaau talafeagai, ae i lenei tulaga, o le gauai atu o le kulukose i totonu o sela e faigata foi, ona o le mea moni e le toe iloa e lela le homone ma, e tusa ai ma lea, aua le tali atu i ai. O lenei mea ofoofogia ua taua o le tetee o inisalini. Glucose e le liua i le malosi, ae tumau i totonu o le toto e tusa lava pe lava le insulin.

E le manaʻomia e tagata maʻi ona faʻaaogaina pea le inisalini i totonu o le tino ma faʻafetaui le maualuga o le toto suka ma vailaʻau ma se taumafa malosi. Mo togafitiga togafitiga, o nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia le mamafa ma le faʻamalositino poʻo isi ituaiga o gaioiga faaletino. Ae e tatau foi ona latou fuaina fua le kulūkose. Ole inisalini ile inisalini e ono manaomia ile taimi ole maitaga, ma faʻafitauli o le cardiovascular system, i le taimi o se osofaiga o le hyperglycemia, aʻo leʻi taoto.

O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia ma o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa:

  1. Suafa le mafaamatalaina ma le gutu malolo. E mafai e tagata maʻi ona inu i le 6 lita o le vai i le aso.
  2. Faʻasologa masani ma faʻasolosolo fuamini. O malaga a le faletaʻi e oʻo i le 10 taimi i le aso.
  3. Le manavaina o le paʻu. O le paʻu e mamago ma pala.
  4. Faateleina le manaʻo.
  5. E foliga mai i luga o le tino ma faʻateleina le salu.

I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le faateleina o le toto maualuga o le suka e mafai ona oo atu ai i se tulaga lamatia - o se osofaiga o le hyperglycemia, lea e manaomia ai le faanatinatiina o le inisalini.

Faitau atili e uiga i eseesega i le va o ituaiga o maʻisuka i le vitio:

O mataupu autu o meaai

Mo le tausia o le soifua maloloina, o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina meaai taumafa faapitoa - laulau numera 9. O le tino o le togafitiga o le lafoaia o le faaaogaina o suka, gaʻo ma mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau gaʻo vave.

O loʻo i ai taʻiala faavae o taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. I le gasologa o le aso, e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi. Aua nei faateaese meaai ma taofia le matelaina.
  2. O auaunaga e le tatau ona lapoa, e le aoga le taumafa. E tatau ona e tulaʻi mai le laulau ma se lagona itiiti o le fiaaai.
  3. A uma le meaai mulimuli, e mafai ona e alu e moe e leʻi muamua atu i le tolu itula mulimuli ane.
  4. Aua neʻi 'ai fualaau faisua. Afai e te manaʻo e 'ai, e mafai ona e inu i se ipu malamalama o le kefir. E tatau ona i ai le palatini mo le tino e fausia ai sela fou ma maso, ma o meaʻai gaʻo e maua ai le malosi ma faʻamautinoa le lelei. E tatau foi ona i ai le susu i le taumafataga.
  5. O fualaau faisua e tatau ona aofia ai le afa o le ipu, o le isi vaega e vaevaeina i le va o oloa faʻatelatini ma masini gaʻo.
  6. O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai le 1200-1400 kcal ma e aofia ai le 20% o le porotini, 50% o gaʻolaʻo ma 30% gaʻo. Faatasi ai ma le faateleina o le gaioiga faaletino, e siitia ai foi le kalori.
  7. Faʻatau mea taumafa i le maualalo o le faʻasinomaga ma faʻaaogaina i latou e maualuga GI.
  8. Faʻaauau le faapaleniina o le vai ma inu mai le 1.5 i le 2 lita o le vai i aso uma, e le aofia ai soupisi, lauti ma sua.
  9. Mai auala e kuka ai meaai, tuʻuina atu le fiafia i le uila ma le taʻavale. E masani ona faʻatagaina le taoina. E faasaina le fagaina o meaai i gaʻo.
  10. Fua fua o kulukose aʻo leʻi 'aʻai ma a maeʻa taumafa.
  11. Taumafa tele fiber, e maua ai se lagona o le atoatoa ma faʻaleleia le faʻalaumalie.
  12. Suga i ipu ua suia i le suamalie masani (stevia, fructose, xylitol).
  13. E le sili atu i le faalua pe faalua i le vaiaso ona faʻatagaina faʻatoʻaga ma meaʻai.
  14. Aua nei galo e uiga i le tagofia o fualaau.

O le tele o tapulaa e faigata ona matauina i le taimi muamua, ae e le o toe mamao ae avea ma mea masani le taumafa ma e le o toe iai ni faigata. I le lagonaina o le faʻaleleia atili o le soifua lelei, o loʻo i ai se faʻamalosi e mulimuli i mataupu faavae o le taumafa atili. E le gata i lea, o le le masani ona faʻaaogaina meaai o meaai ma se vaega itiiti (150 ml) o le uaina vevela pe 50ml o meainu malolosi e faatagaina.

O se faʻaopoopoga lelei i le taumafataga o le faʻaopoopoga o gaoioiga faaletino faʻapitoa: taʻaloga masani, taʻaloga malie, aau, faaseʻe, uila.

Faʻaaliga Faʻapitoa

O le taumafa e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea taumafa e leai ni meaola, gaʻo ma sili atu gaʻo.

I maʻi ma le sah. maʻisuka i le taumafataga e tatau ona i ai ni vaega:

  • maualuga laʻau filati (laʻau paʻepaʻe ma le kabeʻau o Beijing, tamato, greens, paukini, letus, eggplant ma kukama),
  • fufuluina mama moa po o omelettes. E naʻo le faalua pe faalua foʻi le faʻailogaina o le Yolks i le vaiaso.
  • susu ma meaʻai susu maualalo le gaʻo
  • muamua vasega faatasi ai ma aano po o iʻa e le faatagaina e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso,
  • kuka, uʻu pe tao le aano o le aano o manu, moa po o iʻa o ituaiga o meaʻai maualalo,
  • karite, buckwheat, oatmeal, karite ma vine groats,
  • pasi tapulaa na faia mai le saito o le susu
  • rye po o le falaoa atoa o le falaoa e sili atu i le tolu fasi pepa i le vaiaso,
  • mūmū mago ma le pusa mai le rye, oat, falaoamata buckwheat e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso,
  • o fualaau suamalie ma le fua-fualaau suamalie (fuamoa fualaau, apples, plums, cherries, kiwi, lingonberries),
  • vai e leai ni carbon mineral, kofe ma le lauti e aunoa ma le faaopoopo o le suka, sua suamalie fou mai fualaau faisua, decoctions o fualaau mamago e aunoa ma le suka,
  • sea ​​sea (squid, shrimp, mussels),
  • seaweed (kelp, seaweed),
  • fuamoa fuamoa (pata gaʻo maualalo, olive, sesame, sana ma le suāuu suauʻu).

Mea faasaina

O le numera o le laulau o meaai 9 e le aofia ai le faʻaaogaina o ia oloa:

  • meaʻai, gaosi ma ulaula,
  • meaʻai e leʻi faʻaaogaina mai aano o manu, cereals, pasta, faʻavave vave, saunia ni ipu malulu ma meaai vave,
  • e faʻasaina le 'ai o puaa, tamaʻi mamoe, manu moa, sei vagana ai le moa (peʻu o le moa o se gaʻo gaʻo ma maualuga-kalori ma e tatau ona aveese), faʻamalosi (fatuga, laulaufaiva, ate),
  • kuka ma kuka ulaula, sola, pies, polo,
  • vevela vevela, faʻavevela ma sau sau (sinapi, ketchup),
  • falaoa ma falaoa mai le falaoamata o le saito,
  • oloa suamalie suamalie ma gaʻo (susu suamalie, paluga paʻu, pusi falaoa ma le sukalati, fuamalie, suama kulimi, kirimulu ma kulimi),
  • sili atu le faaaogaina o fualaau faisua ei ai le maso ma se aofaiga tele o suauu (kāloti, pateta, beets). O nei oloa e tatau ona i luga o le laulau e tusa ma le lua taimi i le vaiaso.
  • pasta, araisa ma semolina,
  • vine, fualaau aina suamalie i le siva, fualaau suamalie suamalie ma vine (faʻi, vine vine, aso, pears),
  • sukalati, meaʻai ma paluga ma kulimi, sipuni,
  • faatapulaaina le taumafa o le meli ma nati,
  • gaʻo gaʻo, faisa ma gaʻo manu (mayonnaise, adjika, cheese cheese, feta, pata),
  • mea inu suamalie ma gaʻo, fuālaʻau suamalie, kofe malosi ma leuti,
  • ava malosi e inu ava malosi.

Ofa o le ate

O ituaiga uma o le ate, o le lafumanu e sili ona aoga i tagata o soo se vaitausaga. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le taumafataga o povi, lea e masani ona aofia ai vaega masani - mutia, vao, masini. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei oloa, o le ate e le "afaina" i mea leaga.

Ina ia faatumauina le maualuga o pasene o meaʻai, o le ate fof e tatau ona kuka lelei. I le taimi muamua, e tatau ona susu i le vai malulu mo le 15-20 minute, ona kuka ai lea i le vai faamalu. A faʻavela, e le mautonu le ate. E mafai ona e faia se mea teuteu sili ona teuteu, mai se tasi o ituaiga o mea o loʻo manaʻo ai e fia 'ai, faʻaaoga le fua o loʻo i lalo.

Pudding ma kāloti. Meaʻai: 400 g o le ate pof, 4 kāloti, 1 moa moa, falaoa, mea manogi. I le amataga o le kuka, faʻafeu le ate i se mea e fai ai meaʻai, fai tutusa ma kāloti. Faʻafefiloi meaʻai, faaopoopo i ai fuamoa ua tuʻia, mea manogi. Fagaʻu se ipu tao tao ma le suauu manogi ma faʻafefeteina ma le agalelei i falaoa. A maeʻa lena, sasaa le paluga o meaʻai i totonu o le masini ma tao i totonu o le oven mo le 40 minute i le vevela o le 200 tikeri.

E mafai foi ona e saunia isi mea taumafa meaai mo le maʻisuka mai le ate fof - sina paʻu manogi, fuʻu ma fualaʻau. O le mealilo taua o le a puipuia ai le lavelave o vitamini ma minerale i totonu o le oloa o se togafitiga lelei o vevela. Seiloga e kuka atoatoa, e tatau ona kuka le ate ole ate mo le 25-30 minute. Afai e faʻaosoina lenei taimi i le 1 itula, ona oʻo mai ai lea o le afa o vaega aoga o le a maua mai i le uila.

Ina ia mafai ona fufulu ipu mai le ate e maua ai le aofaʻiga maualuga, e tatau ona e filifilia le oloa saʻo. Afai e ufiufi le ate i se paʻu paʻu, o loʻo iai ni fusi toto poʻo ni samasama samasama i ona luga, ona lelei ai lea e aua le faʻatau sea ate.

E faʻafefea ona kuka le ate mo le maʻisuka

I le tino o se tagata e maua i le maʻisuka, i le mea e gata ai e mafai ona "faʻamalosia" i mea aoga o loʻo i totonu o le ate moa, e tatau ona saunia lelei. O le mea muamua e fai pe a uma le faʻatauina o se oloa o le fufulu lelei lea i lalo o le vai inu, ma sili atu ona lelei i le vai malulu mo le 30-40 minute. A uma lena, e mafai ona e amata kuka. E kukaina le ate o le pou, fuʻu pe tao i totonu o le ogaumu. O loʻo i ai se isi auala - ia vela, ae e leai se auala talafeagai mo le maʻisuka.

Recipes mo se taumafataga fiafia o le ate

  1. Uu ma pi. Meaʻai: 0.5 kilokalama o le ate o le moa, 200 g o pini fou po o le aisa, 1 aniani, 2 kāloti, masima, pepa uliuli, laʻau bay, 20 ml o suauu olive. Sauniuniga: muamua ona tipi le aniani i afa mama, faʻafefe ia kāloti ma falai i totonu o le suauu olive. Pe a fua mai fualaau faisua sina pi auro, e tatau ona e faaopoopoina le ate (atoa poʻo fasi pepa) ia i latou, faʻaauau le afi mo le 20 minute. Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo ni pi, mea manogi ma fufulu le ipu mo le 15 minute.
  2. Vermicelli casserole. Meaʻai: 300 g gutu moa, 300 g boiled vermicelli, 2 kāloti, 2 aniani, 2 fuamoa fua, 100 g pata, fuālaʻau manogi, mea manogi, greens. O le laasaga muamua i le sauniuniga o le ipu o le faʻafefeteina o le ate, muamua le sisiina i aniani ma fasi vevela o kāloti (mo le 20 minute). Ona sosoo ai lea ma le ate, fualaau faisua, mea manogi, pata ma fuamoa o loʻo faaopoopo i le vermicelli vela. A uma loa ona faʻafefiloi uma vaega, tuʻu i totonu o se tao tao ma tao mo le 15 minute i le vevela o le 180 tikeri. O le vaega mulimuli o le teuteuga o le ipu i le meaʻai.

O nei meaʻai ate ole moa e faʻaaogāina taimi ma taumafaiga. Faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻapipiʻi ai pe faʻafefiloi ai fualaau faisua e talafeagai mo le lisiina o aso o le maʻisuka. O nei fualaʻau e mafai foi ona faʻaaoga e saunia ai isi ituaiga o ate.

O aogā ma faʻamaʻi o le ate o le ate mo le maʻisuka

E lua ituaiga o le ate iʻa e faatagaina mo le maʻisuka: cod ma pollock. E sili atu ma taugofie le ate ate, o loʻo mauoa i vitamini A, B, C, D, gaʻo. I le tele o tulaga, e le o maua le oloa i se pepa fou, ae i totonu o le meaʻai - e fai ma paʻu. Ina ia aua neʻi oʻo i se tulaga le lelei, e manaʻomia lou faʻatau le ate ate na o tagata faʻamaonia ma faʻamaonia lauiloa.

E mafai ona fai fua mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i aʻafiaga, vitamini ma minerale, o le oloa e aofia ai gaʻo e le lelei ona gaosia e le fua o le maʻisuka. O le mea lea, o le meaʻai e tatau ona faʻaaogāina i le faʻamautuina, sili atu ile taimi i aso uma lava.

O le tausisia lelei o taumafa o se tasi o ki e faʻaitiitia ai le le lelei o uiga o le maʻisuka. O le faʻaaogaina o ituaiga o ate e mafai ona faʻamalosia ai le tino, faʻatumu i le malosi.

Tuua Lau Faamatalaga