Maʻamaʻi faʻamaʻi

Faʻaleagaina o mata i le maʻisuka e taʻua o le angioretinopathy. O le auai poʻo le toesea o le angioretinopathy, faapea foi ma lona laasaga, e mafai ona fuafuaina e se tagata poto faapitoa i le taimi o suʻesuʻega o le tupe. I le taimi lava e tasi, na ia matauina le i ai pe le i ai foi o otaota, o vaa faatoa fausia o le retina ma isi suiga. Ina ia puipuia pe taofiofia suiga i le faaputugatupe, e taua muamua lava le aumaia o le suka toto i le masani.

O vailaʻau ma togafitiga o togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻasaina o le retinopathy. O tagata uma lava e gasegase i le maʻisuka e tatau ona suʻe faalua i le tausaga e se fomaʻi mata i se auala fuafuaina. Mo soʻo se faaletonu vaaia, e tatau ona faia vave loa.

I le maʻi suka, i le tasi tikeri po o le isi, o foliga uma o mata e afaina.

1. I faʻafitauli o le gasegase i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o se mea e pei o se suiga i le mana fefaʻatauaʻi o mata o le mata e masani ona matauina.

O le tele o taimi, i tagata e maua i le maʻisuka o lenei ituaiga, faatasi ai ma le uluai siakiina o le faamaʻi e uiga i le talaaga o le maualuga o le suka i le toto, o le myopia e tupu. I le amataga o le togafitiga o le inisalini ma le paʻu mataʻutia i le maualuga o le glycemia, o le hyperopia e tupu i nisi o gasegase. E i ai taimi e le maua ai e fanau le mafai ona faitau ma iloa mea laiti i tafatafa vavalalata. I le gasologa o taimi, faatasi ai ma le faʻamautuina o le maualuga o le toto suka, o nei mea o le a mou ese atu, o le vaai e masani lelei, o le mea lea, e masani ona le fautuaina e filifili tioata mo le uluai siakiina o le maʻisuka i le 2-3 masina muamua.

O tagata maʻi e mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi e le o vaʻavaʻai i suiga tetele i le malosi o le vavalalata o mata. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gafatia o le mata. O nei tagata gasegase amata ona faʻaaoga mata tioata i luma oa latou uo.

2. E masani lava, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le innervation o le mata e tiga ai, lea e mafua ai ona vaivai le leo o le muscle ma le gaioiga, e aofia ai le tagata o loo i ai le maʻisuka. E faʻaalia lenei mea i le faʻaalia o le faʻaleleia o le laumata i luga, le atinaʻe o strabismus, faʻaluaina le vaʻaia, o se faʻaitiitia i le tele o le gaioiga o mata. O nisi taimi o le atinaʻeina o ia faʻaʻailoga eo mai faatasi ma le tiga o le mata, ulu o le ulu. O le tele o taimi, o nei suiga e tupu i le maʻisuka tumau.

O lenei faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i se taimi le tumau ma e le faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka (masani ona tupu i le maʻisuka o le mamafa). Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o ia faʻaaliga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e le gata o se endocrinologist, ae o se neuropathologist foi. Togafitiga e mafai ona uumi (e oʻo i le 6 masina), ae o le togafitiga e lelei - toe faʻaleleia galuega e toetoe o tagata uma.

3. O suiga o le corne e tutupu i le tulaga o le telefoni feaveaʻi ma atonu o le a le faʻaalia i latou i le falemaʻi. Ae i le taimi o gaioiga mata, o lenei fausaga e sili atu ona malosi i le taotoga, togafitiga mo se taimi umi ma lemu lemu mai lona manino.

4. E tusa ai ma le matauina e fomaʻi, i totonu o tagata e maua i le maʻisuka, o le glaucoma masani ma le faateleina o le mamafa o le tino e tupu tele lava nai lo le toʻatele o tagata. E leʻi maua se faʻamatalaga mo lenei mea ofoofogia.

5. Cataract - o le faapupulaina o tioata i soo se laulau ma soʻo se malosi. I le maʻisuka, e masani lava ona masani ona tupu mai le gasegase o le maʻisuka - o opacities i luga o le pito i lalo. I le matua, o le ituaiga o cataractory e sili atu ona taatele, e sili atu lona uiga, pe a ese le matagi, e toetoe lava tutusa uma i luga o papa, o nisi taimi o le ufitia e samasama pe lanu enaena.

O le tele lava o taimi, o tino o le tino e faʻapitoa, faʻamalosi, e le faʻaitiitia ai le vaʻai poʻo le faʻaititia. Ma o lenei tulaga e mafai ona tumau tumau mo le tele o tausaga. Faʻasalaga malosi, ma le alualu i luma vave o le gaioiga, e mafai ona faia se taʻavale e aveese ai le mata tioata.

I le sefululima tausaga talu ai, o le maʻisuka o se faʻalavelave i le faʻataʻitaʻiina o taotoga faʻatasi ai ma le faʻapipiʻiina o se tioata. Faʻamatalaga muamua na maua e le tekonolosi e faʻatali seia oʻo ina "matua" le cataract ina ua faʻalatalata le faʻaaliga i le malamalama malamalama. Faʻaaogaina faʻaonapo nei e faʻatagaina ai oe e aveese faʻamalosi i soo se tikeri o le matua ma e ala i ni mea laiti, faʻapipiʻi mataʻitusi le lelei.

I popofou o faʻasalaga, pe a le faʻaitiitia le mea vaaia ma e le i faʻaalia le togafitiga o taotoga, e fautuaina e le oculists e tuʻuina atu e siama masini vai. O le faʻamoemoega o togafitiga o le lagolago lea i meaʻai o le tioata ma puipuia ai le faʻateleina. Latou te le mafai ona foʻia le faʻafefeteina, aua o suiga i le tioata e fesoʻotaʻi ma suiga e le mafai ona suia i proteins ua leiloloa lo latou tulaga tulaga ese ma le manino.

Fofo faʻapitoa e faʻaleleia ai le vaʻai

Mo le faʻaleleia atili o le vaaiga, latou te 'aina le mutia o le laulaau i le ituaiga o salati, inu ava, teuteuga o meaʻai, lubricate mata i le suauu olive.

Brew lilac fugalaau e pei o le lauti (1 lepp) I totonu o se ipu vai inu), ma faʻaaoga pusa mai lelei solo i mata mo 3-5 minute.

Faʻafei ma inu i luga o le lanu mumu e pei o le la mo se taimi umi.

Faʻapipiʻi toto patipati (faʻapitoa e aliaʻe i le tautotogo) e faʻagogo, faʻapipiʻi 1 tbsp. iv. i totonu o se ipu vodka (7 aso). Ave I le tsp. tolu taimi i le aso pe a maeʻa taumafa mo le masina.

HIP BROWN. O se fusi o fugalaau o le rosehip (1 tbsp.) O loʻo faʻaaogaina i totonu o vailaʻau faʻamaʻi e fufuluina ai mata ma lotions (20 minute i le po) faʻatasi ai ma se vaʻavaʻa.

O le afaina o le faʻasalaga ogatotonu (lice laupapa) e totoina i totonu o mata pe a faapopoleina le kiona.

TULAGA (lauli vao). I le tulaga o le le lelei o le vaai, e fautuaina e ai le tele o le suka suka i soo se ituaiga e mafai ai.

MEA UMA. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai, i le tulaga o le le lelei o le vaʻaia, fufulu ou mata i le aso ma le faʻafefeteina o le euphrasia vao poʻo le faʻaaogaina o faamalosi mai le fua o lenei laau mo le 20 minute faalua i le aso.

O le "mutia mata" ua manatu e mint, e faʻaaoga mo meaai. O le mint juice (ua fefiloi ma le meli ma le vai i le ratio 1: 1: 1) ua tanumia i mata (2-3 drops i le taeao ma le afiafi). Mo le faʻaleleia atili o le faʻaaliga, e saunia ma faʻaaogaina le suauʻu manogi (saunia e pei o St. John's wort). 1 le mataʻu o le suāuʻu mūmū e faʻafefiloi ma le 100 ml o le vai ma totoina i mata uma 2-3 faʻafefe faalua i le aso.

O tapenaga o Schisandra chinensis, ginseng, pantocrine ma le lure e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia.

O laei mai laʻau coriander e faʻaaogaina i mata mo 10-20 minute 1-2 taimi i le aso ma le faʻaletonu o le vaai.

I fomai anamua, ua fautuaina e faʻaleleia se faʻafitauli vaivai i aso uma mo le 3 masina e inu ai le gaʻo o le 100 g o le mutton ate, ona 'ai lea o le ate i le taeao i luga o se manava gaogao. E mafai ona e faʻaaogā le ate, ae e sili atu le vaivai.

O le sua o le omoni ma le meli e totoina i mata uma 2 e lua faalua faalua i le aso, e faaleleia uma ai le vaai ma aveese le mata.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia, latou te inu e aunoa ma le faatapulaaina o le decoction of red clover inflorescences.

Afai o le a faʻaleagaina le vaʻaia o se taunuuga o se tulaga faʻalavelave po o le atuatuvale o le popole, ona fautua mai lea o tagata taʻanoa i le kuka o se fuamoa e vevela, tipi i le afa, aveese le kulimi, ma faʻaaoga le polotini, e vevela, ma le vaeluagalemu, i mata e aunoa ma le paʻi i le mata.

O le faʻasusu o le ginger, faʻaaogaina i aso taʻitasi (1 tbsp.) I le taeao), faʻaleleia le vaʻai.

O le fausua o laʻau o le barberry e onosaʻi faatolu i le aso e faʻaleleia ai le faʻaaliga ma avea o se tonic.

Blueberries i soo se auala e faʻaleleia ai le vaai i le po ma fesoasoani i le "tauaso i le po."

Nettle ma thyme salati ma kapisi, faʻamalosi faʻapalapala, faʻaleleia le faʻaaliga.

O gutu o le Plum e faʻafefiloi ma le meli e faʻaaogaina i totonu ma lubricate mata e faʻaleleia ai le mea faitino.

O se teuteuga o le rhizomes o le malala o loʻo inu pea mo le 2-3 masina e faʻaleleia ai le faʻaaliga ma le toe faʻaogaina o le talatala.

O le vavao solofanua vavalalata, fufulu kukama, fatuina o apu o loʻo faʻaaoga i mata e faʻaleleia le vaʻai. O fuamoa moa faamasusu ua sausau i le suka ma le pateta matala ma fuamoa moa e tutusa lava le aafiaga.

Nai lo le taumafataga o le taeao, ia tupu mai ma totogo fatu vevela i aso uma. O le togafitiga e 1.5-2 masina.

VAEGA LELEI. Faʻasolo 4 i le 5 laʻau faʻaiʻu ma vai inu i totonu o se apa. Ave le 0.3 ipu tolu taimi i le aso ma le faaletonu vaaia.

Ginseng fesoasoani e togafitia le tele o faʻamaʻi ma faʻaleleia le gaosiga o le mata.

O le 'ai faʻamalosi o fennel ma le meli e faʻaleleia ai le vaai.

Pe a faʻavaivaia le faʻaaliga i le po, e faʻaaogaina i luga o mata mata o laʻau: fualaʻau calendula, petalsina petals, ma le mutia mata e tutusa. Togafitiga e oʻo atu i le 6 masina. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e le fautuaina e vaʻaia ou mata mo le umi o le faitau, faʻafaigata, ma isi.

Mafuaʻaga, Faʻaʻai ma togafitiga o le Cataract Diabetic

O le faʻamaʻi faʻamaʻi o se faʻalavelave masani o le maʻisuka. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o se suiga i le manino o le mea tioata, faʻatasi ai ma lona faʻafefeteina, o le fausiaina o "flakes" poʻo le faʻavasegaina o le laumei.

O lona togafitiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e iai ona lava uiga, pei O le maualuga o le suka o le toto e aʻafia ai le tele o le faʻavelaina o le tioata ma le tele o togafitiga faʻapitoa, ae mafua ai foi isi faafitauli (i le retina), e mafua ai le paʻu tele o le faʻaaliga.

Mafuaaga o le faʻaleagaina o le vaʻai i le maʻisuka

O le silasila a tagata o se mea faʻavae taua faʻapitoa lea e maua ai le faʻamalamalamaina o ave malamalama, lea e ui atu i ai, pau i luga o le retina, pe a fai o le ata e iloa e se tagata.

E le gata i lea, o le tulaga o le retina - o le i ai o le angiopathy poo le retinopathy, o le edema macular, ma isi. E aʻafia ai le gaioiga vaaia i le maʻisuka.

I faʻamaʻi o le maʻisuka, o gasegase e matauina le faʻaalia o "mea" poʻo se lagona o le "tioata puaoa" na faʻaalia i luma o mata. E faigata ona faia ni gaoioiga masani: faigaluega ma se komepiuta, faitau, tusitusi. O le uluaʻi laasaga o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le aoauli ma le po, ma le alualu i luma o le faagasologa e masani ona taʻitaʻia ai le tauaso.

Ole togafitiga o faʻasalaga ile pata, otaota poʻo isi vailaʻau e le maua ai se aafiaga lelei, ona o le togafitiga faafomaʻi i luga o le manino o le aufaasālalau mataʻitusi e matua tapulaa lava. E na o le pau le auala aoga e toe faʻaleleia ai le mea faitino e mafai ona taoto.

Mo le taotoga, faatalitali mo le matuuga o le cataract e le aoga. I aso nei, sa faʻaaogaina faʻavaomalo le auala sili ona lelei o togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le maʻisuka - faʻamalosi.

Gasegase faʻataʻitaʻiga o Cataract ma le IOL faʻapipiʻiina

O lenei metotia e aofia ai le aveeseina o le tioata tioata tioata e faʻaaoga ai masini ultrasound microsurgical. O le matala mata tioata po o le pusa uila e taofia. O loʻo i ai, i le mea o loʻo faʻapipiʻiina ai tioata e le togafiti taʻavale, e tuʻu ai le tioata.

O se mamanu tioata e faia i le acrylate biocompatible, lea e suia ai le natura. O ia tioata o loʻo iai ni mea faʻafefeteina e lava mo le gaioiga masani. O lenei taotoga mo le faʻasologa o le maʻisuka na o le pau lea o le auala e vave faʻafoʻi ai le faʻaaliga.

Togafitiga o le faʻalavelave faʻapitoa faʻatasi ma le laser YAG (dyscisia)

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le lamatiaga o le faia o fibrosis o le capitalile matala mulimuli pe a maeʻa le aveeseina o le faʻamaʻi o tagata mamaʻi ma le maʻisuka e sili atu nai lo tulaga masani. O lenei mea e matua aʻafia ai taunuuga o le faʻamalosi ma mafua ai le le fiafia o le maʻi.

O le faʻatonuga ua faʻamatalaina i lenei mataupu ua taʻua o le dyscisia laser o le pito i lalo o le capsule. E faia e le laser YAG, i luga o se falemai, e aunoa ma le falemaʻi. Ole faʻataʻitaʻiga e le maua ai se faʻamaʻi faʻaleagaina poʻo se faʻafitauli lautele ma e matua leai lava se leaga.

I le taimi o togafitiga, e aveese e le laser le YAG le vaega o le vavao o le pito i tua o le suauʻu, lea e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia uiga lelei.

Cataract i maʻi ma le maʻisuka. Faʻavasegaga ma taimi masani

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga e tatau ona iloga:

    o le faʻamaʻi moni o le maʻisuka na mafua mai i le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo, o le faʻasologa o le maʻisuka, lea na atinaʻe i tagata mamaʻi i le maʻisuka.

O le faigofie o le vavaeese o faʻataʻitaʻiga i tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se talitonuga faʻasaienisi ogaoga, ma o loʻo fefaasoaaʻi e le tele o saienitisi faʻapitoa e pei o S. Duke-Elder, V.V. Shmeleva, M. Yanoff, B. S. Fine ma isi.

O ata mai tusitala eseese o nisi taimi e fesuisuiai i se faasologa atoa. O le mea lea, o le L.A. Dymshits, e faatatau i le muai taua, ua tuʻuina mai ai se numera o le taimi o le faʻasologa o le maʻisuka i 1-4%. I lomiga mulimuli ane, o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa e faʻateleina le ono mafai ona atiaʻe. M.M.Zolotareva na tuʻuina atu le numera o le 6%, E.A. Na faaalia e Chiakoni le faʻamaʻi o le maʻisuka i le 16.8% o tagata gasegase maua i le maʻisuka.

Mai le manatu o le maualuga o le moni o taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi tonu o le maʻisuka, o se suʻesuʻega a N. D. Halangot ma O. A. Khramova (2004) e fiafia. Na latou suʻeina uma tagata gasegase i le maʻisuka i le eria o Donetsk ma faʻaalia ai se vaega o tupulaga talavou ua taʻi 20 - 29 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1 oe na faʻasaʻo.

I lenei galuega, na faaalia ai se isi mea manaia - o cataract o se mafuaaga mo le faaitiitia o galuega vaaia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na faamauina 3 taimi e sili atu nai lo le retinopathy o le maʻisuka.

E leai foi se maliega i luga o le aʻafiaga o le senile cataract i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. S. Duke-Elder o loʻo tuʻuina atu se lisi tele o tusitala oe talitonu o faʻamaʻaloga ogaoga i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le sili atu ona taatele nai lo le toʻatele o tagata.

Ae ui i lea, o lomiga aupito lata mai ua taʻu mai ai o le aʻafiaga o cataract i le maʻisuka e sili atu ona maualuga ma e tuusaʻo tonu lava i le umi o le maʻisuka. O lea, S. N. Fedorov et al. ua maua i lalo o le 29% o tagata gasegase e umi le umi o le "aafiaga" o le maʻisuka i le 10 tausaga ma i le 89% o tagata gasegase e umi atu i le 30 tausaga.

T.M. Immortal i lana faʻamaumauga na faʻaalia ai e tusa ma le 80% o tagata gasegase o le maʻisuka na sili atu i le 40 tausaga, lea e sili atu le maualuga nai lo le faʻavavega o le faʻalavelave i le matutua.

O faʻamaumauga tutusa na maua i se tasi o galuega lata mai na faia i lenei autu e N.V. Pasechnikova et al. (2008). Faatasi ai ma i latou sa sailia togafitiga faafomaʻi e faatatau i faafitauli o le vaaiga mamao o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 1 ma se maʻi o le 17-18 tausaga, na maua ai faamaumauga i le 41.7% o mataupu, ma o le lona lua na i ai le faamai o le 12 tausaga o le 79.5%. I. Dedov et al. (2009) na faʻaalia ai faʻasalalauga i le 30.6% o tagata gasegase maua i le maʻisuka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o lenei fuainumera e eseese mai le 12 i le 50% i le va o tusitala eseese. O nei fesuiaiga e mafai ona fesoʻotaʻi ma eseesega o le faʻasologa o tagata ma uiga o le tamaoaiga ma le siosiomaga o soifuaga o tagata gasegase i atunuu eseese, faʻapea foʻi ma eseesega i le umi o le maʻi, le malosi o le retinopathy, ma le matutua o maʻi.

O le tele o suʻesuʻega ua iloa ai o le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga i fafine e maua i le maʻisuka e tusa ma le lua taimi e maualuga atu nai lo alii. O faʻamaumauga mai le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai le ono mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga e faʻapupulaina i le umi o le maʻisuka, ma le le lava o le mataituina o le toto kulukose, i le i ai o le retinopathy o le maʻisuka.

E ui lava i le lautele o le faataapeapeina o nei fuainumera, e manino lava e sili atu nai lo mea e tutupu i ni tagata maloloina lelei o se tausaga talitutusa faapena. Mai i luga o faʻamaumauga, o le faaiuga e mulimuli mai ai, o le vaevaega ua taʻua muamua i le faʻamaʻi moni o le maʻisuka ma le cataract cataractor i tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona taliaina i se tulaga patino o le tulaga maʻi.

E pei ona faaalia i lalo, o le le atoatoa o le kulukose i totonu o le tino, e tusa lava pe i lalo o le tulaga o le vaavaaia faʻaonaponei ma togafitiga ogaoga o le faʻamaʻi pipisi, e fesoasoani i se suiga i mea vaʻaia o le lens proteins i tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi.

E tusa ai ma a tatou faʻamaumauga, o le fuainumera o tagata mamaʻi mai le maʻisuka mai le aofaʻi o tagata gasegase na faʻaaogaina mo faʻasalaga na matua maualalo ifo nai lo na o loʻo taʻua, ae peitai na siitia mai le 1995 i le 2005 mai le 2.8 i le 10.5%. O le faateleina o le numera o ia ituaiga o gasegase sa matauina foi. O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga lautele o le numera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma se faʻaopoopoga o le faʻamoemoe o latou ola ona o le alualu i luma o le togafitiga o le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga i tagata gasegase i le maʻisuka, e pei o se tulafono, o loʻo faʻamatalaina e faigata tele, o le mea e talafeagai, talu ai o le suʻesuʻega o faʻamaumauga faigata e faʻamoemoe i le fomai tipitipi e saunia ma faʻatino vaega uma o le taotoga ma le tausiga faapitoa. Le faʻavasegaina o pepa faʻataʻitaʻi e tusa ai ma le maualuga o le faʻafefeteina o tioata, o la latou vaega lautele e taliaina i le muamua, matua, matutua ma overripe (susu) e faʻaaogaina.

I le isi itu, pe a faʻamaonia le matua, o le mataʻetaʻi o le tioata e sili atu ona vevela ma ua faʻavaivaia liga o le kinnamiki, lea e mafua ai le tele o le aʻafiaga o le gau o le capsule poʻo le taʻavale i le taimi o le taotoga ma faigata ai ona faʻapipiʻi mata tioata. O tulaga sili ona lelei mo le faʻamalosia, e pei o se tulafono, e na o le amataga ma le vave faʻasalalau faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga puipuia mai le tupe.

O le avanoa e atiaʻe ai faʻataʻitaʻiga ma se faʻaopoopoga tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma, e tusa ai ma lea, o le susu o le potu pito i tua na toe iloa i le 19 senituri. Na talitonuina o le tioata ua leaga ma le maʻisuka ona o le mea moni o le sili atu o le suka i le mafiafia o le tioata. Mulimuli ane, na i ai, e ui i lea, o le atinaʻeina o le tioata o le tioata e manaʻomia ai le lima pasene o le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e le ogatusa ma le ola.

I le va o le 20 ma le 30 o le matou seneturi, na maua ai ni faʻataʻitaʻiga i tamaʻi i le fafagaina oi latou i le tele o lactose. O le mea mulimuli, e pei o le le ioeina, ua talepeina e le enzymes i le kulukose ma le galactose, ma o le galactose sili lea e nafa ma le atinaʻeina o tusitusiga, talu ai ona o manu maloloina o le kulukose e le mafai ona maua se totoga atoatoa i le toto mo le atinaʻeina o pepa.

O isi sugars, o le xylose foi o loo i ai se aafiaga o le cataractogenic. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na maua mai foi i le pancreectomy poʻo le tapunia o suauu beta o tamaʻi motu o Langerhans e le pule parenteral o le alloxan.

I le faagasologa o nei suesuega, o le faalagolago tuusao o le fua o le atinaʻe o cataract ma le malosi o le opacification o le tioata i luga o le maualuga o suga i totonu o le toto ma le susu o le potu pito i luma sa faamaonia. Na maitauina foi e mafai ona maua faʻataʻitaʻiga i meaola laiti, ma siaki - na o tamaʻi susu.

Na faʻamaonia mulimuli ane o le maualuga o le maualuga o le kulukose i le susu o le potu pito i luma ma le tioata tioata i le maʻisuka e leai se aʻafia e poloka ai le auala masani glycolytic mo lona gafatia ma mafua ai le auala sorbitol. O le liua o le kulukose i totonu o le vavalaʻau e mafua ai le atinaʻeina o le galactose o loʻo taʻua muamua.

O siama o meaola e le faʻalavelaveina i le sorbitol, lea e mafua ai le atuatuvale i le tioata. J. A. Jedzinniak et al. (1981) na faʻamaonia e le gata i manu, ae faʻapea foʻi i tioata a le tagata, e mafai e le sorbitol ona faʻaopoopoga i se aofaiga e lava e atiaʻe ai se faʻamaʻi moni o le maʻisuka.

O le manatu o le ata o le gasegase o le maʻisuka ua faʻauluina ai le faʻataunuʻuina ona o le mea moni o le suka ma le acetone, o loʻo i ai i luga o le tioata, e faʻalauteleina ai le lagona lelei o le tioata e puipuia ai le gaioiga o le malamalama, lea i lalo ifo o nei tulaga e mafua ai lo latou faʻaleagaina ma le faʻalavelave.

Loevenstein (1926-1934) ma le tele o isi tusitala na tuʻuina atu le manatu o le faʻaleagaina tuusao o filo mo le faʻamaʻi o le endocrine i le maʻisuka. O le faaitiitia o le mafai ona gafatia o le capitalile mata i le i ai o le glucose maualuga na faaalia i se suesuega a Bellows ma Rosner (1938).

Na latou fautua mai faapea o le mafuaʻaga e mafua ai le faʻalavelave faʻaleagaina ma le sulu i totonu o le tioata e mafai ona mafua ai le puatini. S. Leke-Elder na faʻapipiʻiina foi le taua o le faamamaina o le tioata ona o le maualalo o le mamafa o le osmotic i vai.

I le taimi nei, o le ata tonu o le pathogenesis o le atinaʻeina o le maʻisuka e le mafai ona mafaufau lelei i ai, ae o le aʻafiaga o mea uma o loo lisiina i luga e mafai ona iloiloina, i le tasi tikeri poo le isi, e le mafai ona faʻamaonia. O nisi foi o loʻo tutupu i isi ituaiga o faʻamaumauga faigata, ae o le mea mulimuli lava o faʻamaʻi o le pancreas o le taʻitaʻifono o le mataʻutia faʻaleagaga e mafua ai le tauaso.

Ata faʻaleleia

O le faʻamaʻi moni o le maʻisuka i se tulaga masani e sili atu ona taatele i tupulaga talavou ma le maʻisuka e leai se aʻafia. O sea cataractory e mafai ona vave tupu, i totonu o nai aso. O loʻo faʻaalia i se suiga vave i le faʻasagaga e tele lava ina agai atu i le myopia. I le avea ai o se tulafono, o sea faʻalavelave faʻapitoa.

O le ata biomicroscopic o le maʻisuka cataracta na faamatalaina i tua i le 1931 e Vogt i lana lauiloa "Tusitusi ma Atlas o le Microscopy of the Living Eyes with a Llit Lamp", ma e laitiiti se mea e mafai ona faaopoopo i lenei faamatalaga.

O le vaega o loʻo i luga o le pito i luga o le pito i luga ma le pito i luga o le cortex, o le paʻepaʻe poʻo le mea e pei o le opacities e aliali mai ("kiona snow"), faapea foʻi ma vaʻavaʻa lalo ifo, lea e mafai foi ona tupu loloto i totonu o le paʻu, lea e mafai ai ona vaʻaia le malamalama e pei o mea e le talafeagai.

O le vave faʻapupulaina o le maʻisuka muamua faʻatasi ai ma le faʻatulagaina masani o le gaʻo o le tino gasegase e mafai ona mou ese atoa i totonu o le 10-14 aso. Afai ua leiloloa le taimi, ona avea ai lea o le cataract "ua tele", o le a foliga mai ai o le ova o le ao e foliga mai e le tutusa le lanu, ma o le cataract ua leiloloa lona foliga vaaia ma ua le mafai ona iloa mai tusitusiga o se isi ituaiga.

Cataract, lea na matou malilie e taʻua le tele o faʻataʻaloga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai pea le tele o foliga e faʻamoemoeina e le maʻi maualalo. Aemaise lava, e atiina ae i se tausaga laʻitiiti nai lo le masani masani ma e masani ona masani ai. E i ai le faʻamaoniga e faapea o se cataractory "matua" i se taimi puupuu.

E masani lava o loʻo i ai se kenera lanumoli lanumoana ma se motu tele ma se numera itiiti o masini mata tioata. I le 100 tagata suʻesuʻe na suʻesuʻeina i totonu o la matou falemaʻi, o nei faʻataʻaloga na tutupu i le 43. O na faʻasalalauga ua leva ona i ai i le taimi muamua, o loʻo faʻaalia i se suiga tele i le faʻasaga i le myopia.

Ae ui i lea, o le mea e sili ona taua i luga o le faitotoʻa, pito i lalo ma le tufatufaina o opacities o le tioata e mafai. E tusa ma le 20% o tagata gasegase ua liliu i le tulaga o le faʻataʻavaleina o le tino, o le ata o le falemaʻi e le mafaamatalaina mai le masani masani.

Suiga o le tioata i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e masani ona o faatasi ma suiga i le iris, lea e mafai ona iloa e le biomicroscopy, ma e sili atu i le afa o tagata gasegase ua i ai ni faaletonu o le microcirculation i totonu, lea e mafai ona iloa e le angiography fluorescence o le mata muamua.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga faʻasao o faʻamaʻi o le maʻisuka, lea e vave ona vave tupu, lea e masani ona fesootaʻi ma se faʻalavelave matuia o le gaosiga o le gaʻo, e tatau ona muaʻi faʻamoemoe i le taui mo le maʻisuka e ala i taumafa, vailaau faʻafofo poo inisua inisalini.

I le tulaga o le cataralization muamua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le taimi o le uluaʻi cataractory, pe a naʻo le faʻataunuʻuina poʻo le faʻaitiitia itiiti o le gaioiga vaaia, e le faʻalavelave ai le faatinoga o le masani masani, e faʻamaonia le faʻamalosiina o le puleaina o le maʻisuka ma le faʻavasegaina o mata o le mata ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tioata.

O le taotoga sili ona faigofie e mafai ona avea o se tuufaatasiga masani o le 0.002 g riboflavin, 0.02 g o le acid ascorbic, 0.003 g o le suauu nicotinic i le 10 ml o vai faʻafefe. I le numera le mafaitaulia o fualaau faasaina, vitaiodurol (Farani) e masani ona faʻaaogaina mai le paluga o vitamini ma suauu inorgani, lea ua faʻatautaia mo vailaau faʻanatura ma cortical, otanan-catachrome ("Santen", Finilani), o le autu autu o le cytochrome-C, ma talu ai nei Taimi ole taimi (Alkon, ISA), o lona autu autu lea o se mea vailaʻau e puipuia ai le faʻamaʻiina o radiculfhydryl radicals o faʻamaloilo tioata soluble.

I taimi mulimuli ane o le atinaʻega o cataract, o le aʻafiaga o le togafitiga faʻasaʻo e le mafai ona faʻatulagaina, o lea afai e le afaina le vaaia o le tino, e tatau ona toe faʻafoʻi togafitiga faʻapitoa e tusa lava po o le a le tikeri o le faʻatupuina o le matua.

Tausiga togafitiga

O le faʻamaoniga mo togafitiga faʻapipiʻi o faʻataʻitaʻiga i se tagata maʻi i le maʻisuka o le mea muamua o le i ai o le faʻaitiitia o le faʻaitiitiga o le tino vaaia ona o opacities i le tioata. O le faʻaleagaina o le tino vaaia e mafai ona manatu taua, lea e faʻalavelaveina ai le lelei o le faatinoga o tiute faʻapitoa ma le tausiga o le tagata lava ia.

O le tulaga faapitoa o le fuafuaina o faʻamaoniga mo taotoga faapitoa i tagata mamaʻi, aemaise lava i tupulaga talavou ma i le matua o le maʻi ma le umi o le sili atu ma le 10 tausaga, o loʻo i ai le maualuga o le faʻaitiitia o le tino vaaia ona o le aʻafia o le tioata, ae o le tino ola ma le retina lea e tatau ona suʻesuʻeina maeʻa aʻo leʻi filifilia i se taʻavale.

Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai le faʻaogaina o auala uma e mafai ona maua ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le setete o fausaga faʻapitoa faʻatasi ma se tioata matagi, e pei o le ultrasound B-scanning ma suʻesuʻega electrophysiological.

O le fesili o le aveeseina o tioata e oo lava i le amataga o le atinaʻeina o le atinaʻe e mafai ona tulaʻi e tusa lava pe o le opacities o loʻo aʻafia ai le faʻataina o le laser coagulation e mafua mai i le DR poʻo le faʻataʻitaʻiga.

I lenei tulaga, e le naʻo le aʻafiaga o opacities i luga o le vaai vaaia e amanaʻiaina, ae faʻapea foi le tikeri o le faʻalavelave latou te faia pe a faia le faʻamalosi poʻo le taotoga i le vaeluaga o mata. E taua tele le faʻamalamalama i le tagata maʻi le manaʻoga mo se tali atu ma maua se maliega tusitusia faʻamaonia mo le taotoga mai ia te ia.

Filifiliga o le Onosai ma le Suʻesuʻega Faʻamatalaga

Masalo o le mea taua autu e mafai ona avea ma faavae mo le musu e aveese faʻamalolo i se tagata maʻi i le maʻisuka o le mamafa ma le umi o le maʻi o loʻo mafua ai le tulaga lautele o le maʻi.

O le mafuaaga lea, muamua lava, e tatau ona iloa le manatu o le endocrinologist o loʻo matauina le maʻi e uiga i le mafai ona fai togafitiga, ma mafaufau i le maualuga o le maʻisuka taui ma le malosi o suiga o le maʻisuka i fatuga ma isi totoga.

I le faaopoopo atu i le faaiuga o le endocrinologist, e tatau i le tagata gasegase ona suʻesuʻe isi suʻesuʻega uma na faia i le taimi o le filifilia o tagata gasegase mo taotoga. Aemaise lava, e tatau ona ia i ai le manatu o se tagata suʻesuʻe e uiga i le ono mafai ona faia togafitiga, se electrocardiogram decrypted, o se suesuega lautele o le toto, o se suʻega toto mo le kulukose, le i ai o le HIV ma le hepatitis, mo le coagulability.

E manaomia ai foi le faaiuga o le fomai nifo e uiga i le toe faatulagaina o le oral mouth ma le oto otootoga e uiga i le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. O suʻesuʻega muamua o suʻesuʻega o le Ophthalmic o loʻo faia i le masani masani mo tagata mamaʻi e iai faʻataʻitaʻiga.

Ole suʻesuʻeina faapitoa o lona tulaga i le maʻisuka e faʻaaoga ai le angiography o le mata muamua, A. M. Immortal e maua ai le faaletonu o le microcirculation i le 53% o maʻi. O le suʻesuʻeina o le lēovascularization o le iris e faʻaalia i le taimi o le biomicroscopy e faʻaalia manino ai le i ai o le retinopathy o le maʻisuka, lea e mafai ona iloa e le ophthalmoscopy le uluaʻi cataractory.

Afai o le tioata e puaoa, e tatau ona faia se suʻesuʻega electo-retinographic. O se faʻaititia (50% pe sili atu) faʻaititia i le maualuga o le maualuga o le eletise ERG, o le faʻaititia o le eletise o le ERG o le rhythm e 10 Hz, o le faʻalauteleina o le tulaga o le eletise eletise o le nerve optic i le 120 μA poo le sili atu o loʻo faailoa mai ai le i ai o le retinopathy o le maʻisuka matautia.

O faʻafitauli faʻapitoa o le vitre e masani ona maua i le fesoasoani a B-scan. E mafai ona faia se mea faʻapitoa e tusa lava pe i ai ni suiga, ae i lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina se lua vaʻaia poʻo se faʻalavelave tuʻufaʻatasia, e faʻamaonia pe a fai o faʻamatalaga o se suʻesuʻega galue e mafua ai le faʻamoemoe mo se faʻaleleia atili o galuega.

Masalo e fautuaina foi le faia o se auala sili atu ona lelei i le iloiloga o faʻamatalaga mai se suʻesuʻega o le maualuga ma foliga o siama endothelial o le tino. O loʻo i ai le faʻamaoniga e faapea, i tagata maʻi e maua i le maʻisuka, aemaise lava i le i ai o le retinopathy, o le maualuga o le tino i totonu o le ono masina talu ona fai le taotoga e mafai ona paʻu i le 23%, e 7% sili atu nai lo tagata e le maua lenei faʻamaʻi.

Ae ui i lea, e mafai, e mafai e se faʻagasolo malie ma faʻapitoa ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o auala e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le faafitauli. Le itiiti ifo i le galuega talu ai nei a V.G. Kopaeva et al. (2008) o isi fuainumera ua tuʻuina mai. O le leiloa o le tele o siama endothelial 2 tausaga talu ona faʻamalosia le ultrasonic elekulsification e na o le 11.5%, ma ina ua maeʻa le faʻamaloloina o le laser - na o le 6.4%.

Faʻapitoa o sauniuniga faʻapitoa o maʻi

Muamua, ao lei faia le taotoga, faatasi ai ma le fesoasoani a le endocrinologist, o se tulaga sili ona lelei o le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona faia ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e tatau ona faʻamaonia e se tusitusi talafeagai. E manaʻomia le maualuga o le glycemia e le sili atu i le 9 mmol / L i le aso o le taotoga.

I le aso o le taotoga, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga e le 'ai i le taeao o le taeao, e le o faia le inisalini. A maeʻa ona fuafuaina le maualuga o le suka o le toto, e muamua ona lafoina i le potu faʻaleaoga. Ole maualuga o le kulukose o le toto e faʻataʻitaʻiina i le taimi lava e uma ai le taʻaloga, ma afai e le sili atu i le masani, e le o faia le inisalini, ae afai ei ai le sili atu o le kulukose, e faia le inisalini i se fua, e fuafua i lona tele. I le 13 ma le 16 itula, e toe suʻesuʻeina le kulukose ma pe a maeʻa ona 'ai, e faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i lana masani masani ma togafitiga o inisalini.

I le ituaiga o maʻisuka ituaiga II, ua faʻaaogaina foi le laumei i le aso o le taotoga, o le toto o le kulukose o loʻo suʻesuʻeina, o le tagata maʻi e muamua galue, o le toto ua toe tofotofoina mo le kulukose, ma afai e le masani, e mafai ona 'ai le tagata maʻi i le taimi lava e uma ai le taotoga. A leai, o le uluai taumafataga e faia i le afiafi, ma mai le aso lona lua o le tagata maʻi o le a fesiitai atu i lana masani masani ma meaai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i auala e puipuia ai faʻalavelave faʻalavelave. O se suʻesuʻega na faia e P. A. Gurchenok (2009) faʻataʻitaʻi i totonu o la matou falemaʻi na faʻaalia, o le fualaau sili ona lelei o fualaau faʻasaʻi faʻasolosolo faʻamalosi aʻo lei faia le taotoga mo nei gasegase, oe masani ona faʻatautaia i totonu o le falemaʻi, o le faʻaaogaina o se tasi o le mulimuli i vailaʻau faʻaonapo nei:

    0.3% fofo o le tobramycin (igoa "Tobrex" o le kamupani "Alcon"), 0.3% vaifofo o le oloxacin ("phloxal", "Dr. Manann Pharma"), 0.5% o le solution o levofloxacin ("oftaxvix", "Santen Pharm. ").

I le aso o le taotoga, ua totoina ai le antibiotic i le 5 itula i le itula na muamua atu i le taotoga. Faatasi ai ma lenei mea, i totonu o le potu taotoga, o le paʻu o foliga ma laumei e togafitia i se solution o le chlorhexidine 0.05%, ma o se fofo o le 5% o le povidone-iodine ua totoina i totonu o le potu o le conjunctival. Faatasi ai ma le le faapalepale i sauniuniga o iodine, e mafai ona faʻaogaina le 0.05% fofo o le chlorhexidine bigluconate.

Faʻavae o manuia faʻapitoa

O se fesoasoani faʻavevelali e taua tele i le faʻamautinoa o le manuia o le taotoga, lea e tatau ona faʻatinoina e fomaʻi poto faapitoa ua aʻoaʻoina faapitoa mo galuega i le falemaʻi o le gasegase. I le tulaga sili ona lelei, o le suʻesuʻeina muamua o le maʻi e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi poʻo le endocrinologist faʻatasi ma se tagata suʻesuʻe.

I le afiafi ao leʻi faia le taotoga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau momoe ma le toʻafilemu, ae ia mafaufau i le faʻalauteleina o le lagona o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i nei fualaau. Mo tagata gasegase e maua i tausaga e faʻatasi ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma elemene o le analgesiachotic analgesia ua lava, o lona uiga. o le folasaga o analgesics (20 mg o le promedol poo le 0.1 mg o fentanyl), antipsychotics (5 mg o droperidol) ma leato (midazole), sosoo ai ma le amataina o latou tagata tetee - naloxone ma flumazenil (anexate). I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaaogaina ai le folasia o le lidocaine ma le bupivacaine (marcaine).

Faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le hemophthalmus, o le faʻaaogaina o se maso laryngeal pe a uma le induction o le faʻafefiloi ma le propofol, sosoo ai ma faʻamaʻi faʻavae ma le sevoflurane i le manava tuusaʻo, maua ai tulaga lelei mo taotoga.

I le taimi o le taotoga ma i le taimi vave e faʻasolosolo ai, o le faateleina o le maualuga o le toto toto o le 20-30% e mafai ona faatagaina. Ona o le mea moni e faapea i tagata mamaʻi e mafai ona tupu i le vitreoretinopathy hypoglycemia e mafai ona tupu pe a uma le taotoga e tusa lava pe a uma ni tui laiti o le inisalini, e tatau ona taofiofia le suka o le toto i nei maʻi i aso muamua e lua talu le taotoga i le 4 i le 6 itula.

E mafai ona maua faʻamatalaga auʻiliʻili ma faʻamatalaga auiliiliga o le faʻaaogaina o falemaʻi i le falemaʻi ile mataʻitusi lata mai talu ai nei na lolomiina e le H.P. Takhchidi et al. (2007).

Vaega o le auala o le faʻataʻitaʻiina o faʻamaʻi mai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O talatalanoaga mataʻutia o le vaitau 80 e uiga i le filifiliga o le auala e faʻatau ai le gasegase i tagata mamaʻi, ma le mafai ona faia faʻataʻitaʻiga o le aphakia i totonu, o le filifiliga o le mea sili ona lelei o le tioata faʻapipiuta - faatasi ai ma le iris poʻo le silasila laʻau - ua avea nei ma mea o le taimi ua tuanaʻi.

E mafai ona faia le faʻamalosia e ala i le puno i le vaega ole vaʻaia o le pupuʻu i le umi o le 2.0 - 3.2 mm, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma vaʻa maualalo ma le vaivai ole gaʻo ole tino.

E le gata i lea, ao faagasolo le taotoga, e tumau pea le leo o le mata o le mata e aunoa ma se faʻamaoniga o uiga masani o le faʻamavaeina, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua i le taotoga o le gasegase ma le faʻalavelave mulimuli.

I le mea mulimuli, o le faʻamalosia o le tino e matua talafeagai lava pe a faʻapipiʻi faʻasalalauga e talafeagai, talu ai e le manaʻomia se faʻamaufaʻailogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le fagalaʻau i le taimi e fai ai le vitreoretinal stage ma le toe faʻaleleia mo le faʻapipiʻiina o se tioata.

A maeʻa le faʻamalosi, e le manaʻomia le aveesea o le tino, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le mafai ona faʻaaogaina pe a aveese le suture, faʻaleagaina le epithelium i le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le puipuiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e fesootaʻi ma se lamatiaga o le atiina aʻe o le keratitis viral ma siama, ma le faʻatuai o le toe faʻafouina o le tino e fesoʻotaʻi ma le depressurization o le faʻalavelave.

O le faʻaofiina o le phacoemulsification ua faʻaitiitia ai le lisi o faʻamaʻiloga mo le faʻaaogaina o le IOL, e pei o se mata e tasi e mata, maualuga le myopia, subluxation lens.

Aʻo faia le taotoga, e tatau ona manatua i le maʻisuka, aemaise lava i le i ai o le retinopathy, o le tamaititi e masani ona laʻititi nai lo tagata e le o maʻisuka, ma e sili atu le faigata ona ausia le tele o meaʻai i ia tagata.

Talu ai ona o le televave o le tulaga o le iovascularization o le iris, o mea uma e faʻaaogaina i le phonar tip ma le kapeteni e tatau ona matua faʻaeteete e aloese mai le faʻafefeteina i le potu pito i luma. Aʻo faʻatinoina faʻasalalauga tuʻufaʻatasia, o le vaega muamua o le faʻasolosolo faʻatasi ma le IOL faʻapitoa, ona sosoo ai lea ma le vitctomy sosoo ai ma le faʻaofiina o le kesi poʻo le silicone, pe'ā tatau. O faʻamatalaga o faʻamatalaga ma faʻamatalaga ua faʻaalia ai o le i ai o se tioata vavalalata e le faʻalavelave i le faʻaaligaina o le tupe i le taimi o le vatika ma a maeʻa, pe a talafeagai, faatino le photocoagulation.

O taunuʻuga o le faʻamaʻapeʻaina mai o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka

O uluai lomiga, lea na faʻamaonia ai le faʻamaonia o le lelei o le faʻaaogaina o le IOL i totonu o se ato paʻu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, na faʻaalia i le amataga o le 90s. O le paionia o le IOL faʻapitoa na faia i le fomaʻi o le fomaʻi B. N. Alekseev (1990) na lipotia mai 30 gasegase faʻapitoa faʻatasi ma le IOL faʻapipiʻi i totonu o le ato o loʻo i ai tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga I ma le maʻisuka e aunoa ma ni faʻailoga o le faʻalauteleina ma mauaina le gaioiga vaaia i le 80% oi latou 0.3 ma le maualuga.

O lo matou poto masani i le faatinoina o le sili atu i le 2000 gaioiga o le aveeseina o le extacapsular ma le IOL i totonu o se taga paʻu o loʻo faʻaalia i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le 1991 - 1994 aʻo leʻi oʻo i le faʻamalosiaga na faʻaalia ai o lenei taotoga e toetoe lava a tutusa le mauaina o le maualuga o le tino vaaia i tagata mamai i le amataga o le taʻaloga, pei o tagata e le afaina i lenei faʻamaʻi, ma aveese uma faafitauli o le faʻaaligaina o le tupe na tulaʻi mai ina ua maeʻa faʻavaeina tioata o le iris-clip.

Manatua i totonu o le 70, ina ua masani ona faʻaaogaina le vavaega, L.I. Fedorovskaya (1975) na lipotia mai 68% o faʻalavelave tumaʻi ma faʻalavelave faʻapipiʻi, e aofia ai le 10% o le faʻaolaina o le tino.

I le isi itu, o le natura faʻamaʻi o le faʻaaogaina o le extracapsular lava ia ma le tele o faʻasalaga i le faʻaaogaina o le IOL na i ai i lena taimi, o le mafuaʻaga lea e leai se tui o le maʻisuka lona fa e leai se IOL na totoina, aʻo i latou e le o le maʻisuka latou te teena le faʻavae. tasi vaesefulu.

O le faʻaofiina o le phacoemulsification ua faʻaleleia atili ai le taunuʻuga o le faʻatinoga i tagata uma o le maʻi, e aofia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O se auiliiliga o taunuuga o le faamamaina ma le totoina o IOL ua faigofie ona faatinoina i totonu o le falemai mo le 812 tagata mamaʻi na maua i le suka suka i le 2008 na faaalia ai o le vaaia o le 0.5 ma le maualuga ma le faasaʻo i luga o le lafoaia, o lona uiga. 2-3.8 aso ina ua uma le taotoga, na ausia i le 84.85% o tagata gasegase, lea e 20% sili atu nai lo le maeʻa ona aveeseina extracapsular.

I le 7513 tagata gasegase na gaoioi i le vaitaimi lava lea e tasi, o lenei tino vaaia na ausia i le 88.54% o mataupu, o lona uiga. sili atu le tele o le avanoa e maua mai ai ia mea vaaia i tagata mamai e maua i le maʻisuka i le 3.5 - 4.0% tutusa pe a maeʻa ona aveese mai le extracapsular cataractular extraction.

E maitauina e faʻapea, o le faʻamalosia o le tino na faʻaititia ai le numera o faʻalavelave e fesootaʻi ma le taotoga, pe a faʻatusatusa atu i le faʻaaogaina o extracapsular. Faatasi ai ma le maʻisuka, na latou feiloai e tusa ai ma le 2008 na o le 4 tagata mamaʻi (0.49%) - tasi mataupu o le fesuiaiga o le tino, tasi le mataupu o le choroid otaota ma 2 mataupu o le IOL i le taimi o le feiloaiga. I tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka, 0.43% le fua faʻatatau. I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, e 2 mataupu o le iridocyclitis, 3 mataupu o le hyphema mulimuli ma le 4 mataupu o le epithelial-endothelial dystrophy.

O le mafuaʻaga mo le teenaina o le talitane poo le faʻaaogaina o isi ituaiga IOL e na o le i ai o se subluxation faʻalauiloaina o le tioata ma le faʻalauteleina o le vitoretina faʻatasi ma le neovascularization o le iris.

Faʻapitoa o le taimi o faʻasalalauga

O le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaonapo nei mo le taʻaloga o cataract i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e ui lava o loʻo maua ai galuega maualuluga ma se laasaga faʻasolosolo, e le vavaeeseina ai le tele o faafitauli faʻapitoa i lenei vaega o tagata gasegase, lea e manaʻomia ai le gauai atili atu ia i latou e le gata i le tulaga o filifiliga ma suʻesuʻega, i le taimi o le faʻasologa. E foliga mai e talafeagai le faailoaina o le sili ona taua oi latou, lea o loʻo talanoaina i tusi ma e mafai e le fomaʻi ona feagai.

Faʻaauau le mumu ma endophthalmitis. O a matou siakiga ua faʻamaonia e faapea, pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka, o loʻo i ai se uiga e sili atu ona faʻalauiloaina e atiaʻe ai le tele o le faʻafefeteina i le taimi o le faʻasologa.

O lea la, afai o le vaega o loʻo pulea e le sili atu ma le 2% o tagata mamaʻi, ona lua faʻalua ai lea ma le maʻisuka. Ae ui i lea, o fuainumera na matou maua mo faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻataunuʻuina o le tino e sili atu ona maualalo ifo nai lo na faʻasalalau muamua.

I le avea ai o se tulafono, o taunuʻuga faʻataunuʻu na tutupu i le 3-7 aso ina ua maeʻa le taotoga ma manaʻomia le toe falemaʻi mo se vaitaimi e oʻo atu i le lua vaiaso, i le taimi na faia ai le togafitiga faʻamaʻi-tiga. Faatasi ai ma le fesuiaiga i le faʻamalosia, o le faʻafia ona faʻafefeteina le tali atu o le mumusu na faʻaititia uma ai tagata mamai ma le maʻisuka ma e le o mafatia ai.

O lea, i le 2008, mo le 7513 gaioiga na faia i tagata e le o maʻisuka, e na o le 2 mataupu o le le i ai o le maʻidocyclitis, ma mo le 812 gaioiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e le o se tasi na faamauina.

E tusa ai ma se faʻalavelave faʻalavelave o taotoga tumau e fai ma endophthalmitis, e mafai ona manatu ua faamaonia e sili atu ona taatele i tagata mamai e maua i le maʻisuka nai lo tagata mamaʻi. I se lipoti lata mai, H. S. Al-Mezaine et al. (2009) lipoti e faapea, i le 29,509 gaioiga o faʻataʻotoga i le United Arab Emirates na faia i le va o le 1997 ma le 2006, endophthalmitis na atiae i le 20 mataupu (0.08% i le 5 tausaga talu ai), ma le 12 oi latou (60% ) gasegase na aafia i le maʻisuka.

Na matou suʻesuʻeina taunuʻuga o le 120,226 kopi o faʻataʻitaʻiga na faia i le va o le 1991 ma le 2007 ina ia faʻamaonia ai tulaga lamatia mo le atinaʻeina o endophthalmitis postoperative. Na foliga mai o faʻamaʻi faʻamaʻi o mea ia e sili ona lamatia mo le atinaʻe o endophthalmitis pe a faʻatusatusa i isi mea suʻesuʻe uma, e pei o le auala e faʻatino ai, ituaiga IOL, ma isi.

Alualu i luma o le DR. O lomiga o le vaitausaga 90 e aofia ai faʻamatalaga e maua mai i le 50-80% o mataupu e maua ai le maʻisuka i le 50 - 80% o mataupu, i le faʻavavevave o le atinaʻe o le retinopathy i le tausaga muamua ina ua maeʻa le taotoga pe a faatusatusa i le mata e le o faagaoioia.

Ae ui i lea, e tusa ai ma le faʻamalosia, e leʻo faʻamaonia se mamanu. S. Kato et al. (1999) e faʻavae i luga o le siakiina o tagata e 66 na maua i le maʻisuka i le gasologa o le tausaga ina ua maeʻa le taotoga o le faʻamalolo na maua ai faailoga o le tele o faʻamatalaga faʻalauiloa nai lo le mata e leʻi faʻaalia, na o le 24% o mataupu.

I se isi galuega na saunia e D. Hauser et al. (2004), faia i luga o le mea e tutusa ma le mea lava e tasi, e masani lava e lei faaalia ai se aafiaga o le veveopathy i le fua faatatau o le alualu i luma o le retinopathy. O nei faʻamaumauga ua faʻamaonia foi i nisi o faʻasalalauga.

Pau le mea taua o le toto kulukose. M.T.Aznabaev et al. (2005) tausisia le manatu lava e tasi e faavae i luga o le matauina o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Macular edema. Macular edema pe a maeʻa le faʻamalosiaga masani o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona tatou faʻaitiitia le galuega na fuafuaina i lenei autu ona o le le mafai ona iloa soʻo se mamanu i luga o ia mea laiti. G. K. Escaravage et al. (2006), suesue faapitoa i le tali o le fuainumera mo le taotoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faavae i le maitauina o le 24 tagata gasegase, na faaiuina e faapea, e tusa ai ma le suʻesuʻeina o le coherence i luga o le mata galue, pe a ma le 2 masina talu ona uma le faalavelave, o le mafiafia o le retina i le 6-mm o le fuainumera 235.51 ± 35.16 i le 255.83 ± 32.70 μm, o lona uiga. e tusa ma le 20 micron, ao le mata lona lua e leʻi suia le mafiafia o le retina. I le tutusa ai ma lenei mea, o le angiography o le fluorescence na faʻaalia ai le telefoni o le telefluorescence i le masini i mata gaoioi.

E faavae i luga o nei faʻamaumauga, na faʻamauina e tusitala o le phacoemulsification e mafua ai ona mafua mai le macoma macular i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Peitai, o lea tulaga, e leʻi faamaonia e se suʻesuʻega maeʻaeʻa o V.V. Egorov et al. (2008).

I le 60.2% o tagata gasegase e maualalo le eletise (i le fua, 0.68), o le laiti (e tusa ma le 12.5%) le faateleina o le mafiafia o le retina i le macula na faʻaalia i aso muamua ina ua maeʻa le taotoga, ae na mou atu i le faaiuga o le vaiaso muamua ina ua maeʻa.

E na o le 7.4% o tagata gasegase maualalo le resitalaina o se ituaiga o tali i le taotoga, e tusa ai ma le faamatalaga a le tusitala, ua faaalia i le faateleina o le mafiafia o le vaega autu o le macula i le 181.2 ± 2.7 μm, ma i totonu o le tolu masina na faateleina ai le edema na mafua ai le ogaoga o le edema.

E faigofie ona iloa o le fuainumera o tagata gasegase ma le ituaiga "talivalea" o le tali o le afa lea o le vaevaega o tagata gasegase ei ai le gaioiga vaaia lalo ifo o le 0.5 faʻaaogaina ile falemaʻi. Macular edema, faatasi ai ma isi mea, o se tasi o mafuaʻaga pe a uma ona toe faʻaleleia le faʻamalamalamaina o le aufaasālalau vaʻaia, e tumau pea le maualalo o le ata vaaia.

O lenei tulaga o le faavae lea mo se suʻesuʻega maeʻa maeʻaeʻa ma auala uma o le tulaga o le vaega tutotonu o le tupe mo le iloiloga saʻo o le faʻasologa o le taʻaloga, lea e taua tele mo le fausia o sootaga ma le tagata maʻi.

O lo tatou poto masani ua faaalia ai o le faateleina po o le foliga mai o le edema i le maea ai o le taotoga e masani lava ona i ai i le i ai o le retinopathy o le olaola ao le i faia le taotoga, lea e le masani ona iloa ona o se mata tioata, aemaise lava i le vavalalata.

O le iloiloga o le setete o le vaega tele o le retina i le faaaogaina o le OCT i tagata mamaʻi e aunoa ma faailoga o le DR poo lona faʻataʻitaʻiga laiti na faaalia ai o le mafiafia ma le maualuga o le retina o le macular region, sa siakiina mo le ono masina, e leʻi eseese tele mai faʻamaumauga na maua mai i le kulupu o tagata gasegase e leʻi mafatia maʻisuka.

Na o le tasi lava le tulaga, lua vaiaso talu ona uma le taotoga, na tupu ai le edema macular ma le faaitiitia o le gaioiga vaaia ma le faaalia o le fibrinous iridocyclitis, lea na taofi i le falemaʻi i le faaiuga o le lona fa o masina talu ona maeʻa le taotoga ma le toe faaleleia o le ata vaaia i le 0.7.

O se tasi o metotia mo le puipuia o le edema i luga o ia ituaiga o gasegase, e tusa ai ma le S.Y. Kim et al. (2008), o le folasaga i totonu o le avanoa i lalo ifo o le taotoga i le maea ai o le taotoga o le triamcinolone acetonide.

E le gata i lea, o se numera tele o galuega ua lolomiina e faamaonia ai le aoga o le puleaina vave o le iniseti angiogenesis, ae maise lava, o le gaioiga, i le taimi o le faamamaina mo le puipuia ma le togafitiga o le edemular macular e fesootaʻi ma le phamoemulsification.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai lipoti i tusitusiga latou te taumafai e toe faʻafouina le epithelium lensiti nai lo tagata soifua maloloina ona o le ono mafai ona faʻaitiitia le numera ma le toe faʻafouina ona o le faʻaleagaina ona o le tele o le sorbitol. Ioe, J. Saitoh et al. (1990) o le maualuga o nei siama i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e maualalo ifo nai lo tagata soifua maloloina.

Mulimuli ane, A. Zaczek ma C. Zetterstrom (1999), e faʻaaogaina le toe faʻamalamalamaina ma se ata o le Scheimpflug, ma le faʻamamaina o le vavave o le ulutala mulimuli i le 26 tagata gasegase ma le maʻisuka ma le numera tutusa o tagata soifua maloloina i le tausaga ma le lua tausaga talu le faʻamalosia.

O nei faʻamatalaga, e ui i lea, e leʻi faʻamaonia i ni nai suʻesuʻega mulimuli ane. O lea, Y. Hayashi et al. (2006) na faaalia ai i le i ai o le retinopathy o le maʻisuka, o le mamafa o le vavao o le pito i lalo, ua fuaina i se meafaigaluega EAS-1000 (Nidek, Iapani), e tusa ma le 5% le maualuga nai lo le toesea.

E ala i le suʻeina o tagata mamaʻi ma le leai o le maʻisuka e faʻaaogaina le metotia tutusa, Y. Ebihara et al. (2006) na maua i le muamua, tasi le tausaga talu ona faʻamalosia, na maua e le opacities le 10% o le pito i luga o le capsule, ma i le mulimuli, na o le 4.14%.

I lenei suʻesuʻega, e taua tele le mea moni e faapea, o le faʻavavega o le mafiafia o le vaeluaga o le turbidity i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na sili atu nai lo le tau aofaʻi, lea o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga e le mafaitaulia.

O le mafuaaga atonu e le mafai e tusitala ona vaevaeina tagata mamaʻi i le maʻisuka ma aunoa ma le faʻaalia o le PDD, ma i latou e sili atu le faalialiavale, e na o gasegase e iai le PDD.

O le mea lea, o le faʻafitauli o le faʻalavelave lua i tagata maʻi na maua i le maʻisuka ma le faʻaofiina o tekonolosi faʻaonapo nei mo le taotoga o le cataract ua oʻo ina le talafeagai nai lo le taimi muamua. E foliga mai e le talafeagai pe a matauina tagata gasegase galue ma le i ai o faaaliga o le olaola vitreoretinopathy i le taimi uumi e taulaʻi ma le totoa i le tulaga o le kapeteni pito i luma.

Aisea e faʻaleagaina ai le vaʻai i le faʻasologa o le maʻisuka

O le tioata o se mea taua taua o le vaʻavaʻa, lea e maua ai le faʻamalamalamaina o le malamalama i luga o le la, ma e aofia ai i le tuʻuina atu i luga o le retina, i le mea na faia ai le ata.

I le maʻisuka, e masani lava ona tulaʻi mai i le suka o le toto, lea e aʻafia ai le tulaga o le tioata: faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu, lea e faʻalavelave ai lona fausaga masani ma le manino, ma faʻasologa pepa. O le faapipiiina o tioata e afaina ai le masani ai, e mafua ai le le lelei o le faʻaaliga.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faamatalaina i le faʻaalia o "mea" poʻo se lagona o le "tioata puaoa" i luma o mata. E faigata tele i le tagata gasegase ona faia galuega i aso taitasi: faitau, tusitusi, galue i le komepiuta. O le uluaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le vaeluaga o le vaʻaia, faatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa, e mafai ona tupu le tauaso.

Togafitiga i laulaʻau, otaota ma isi vailaau e le maua ai se aafiaga lelei, talu ai o mea e mafai ona faia i togafitiga faafomaʻi i le manino o le tioata e matua faatapulaaina. Na o le pau lava le auala aoga e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia le gaioiga masani masani o le gaioiga ole microsurgical.

Mo lona faʻatinoga e le manaʻomia ona faʻatali mo le matua o tusitusiga. O le Falemaʻi a Medvedev mo le Vaʻaiga o Vaaiga Taulaʻi ua faʻaaogaina ma le manuia se metotia aupito sili ona aoga o togafitiga - faʻamalosi.

Maʻamaʻi faʻamaʻi: puipuiga, togafitiga

O le mea autu i le atinaʻeina o pepa faʻataʻitaʻiga o suiga ia i le tuufaatasiga o meaola o le ocular media ma tissues, lea, o le itu, e mafua mai i nisi faʻafitauli o le metabolism lautele. O le mea moni, o se maʻi ogaoga faʻaleagaina e pei o le maʻi suka e masani lava ona o mai faatasi ma le tele o faʻalavelave, e aofia ai le faapupulaina o le tioata.

Atinaʻe Atinaʻe

O se tioata manino i le mata o le mata e fai ai le gaioiga o se tioata e faʻafeiloaʻiina ai le ata (liliu) i le retina, mai le mea e tuʻuina atu ai i vaega o auiliiliga ma faʻamatalaga o le faiʻai, pe a faʻatautaia se ata vaaia.

O le iʻuga, o uiga vaaia faʻaletonu vaaia, faʻamalosia le tagata maʻi e faʻaaogaina e le gata i endocrinologists, ae faʻapea foi i tagata o le fomaʻi.

Symptomatology

O le faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻaalia ai o ia lava o se lagona o le le lava o le malamalama, o se ituaiga "faila" i le vaaiga, o ni faigata taua i le faitau, tusitusi, galue ma le matapiuta, ma isi mea faapena.

O faʻaaliga o faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻaalia i taimi uma le faʻaalia o le faateleina (i le tasi le fua) poʻo le isi) ma manaʻomia ni fua talafeagai, aua o lenei faiga e le taofia faʻafuasei ma e le fesuisuiai, ae mafai ai ona oʻo atu i le leai o se faʻaaliga.

Taofiaga

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka atoa, toetoe lava o itu uma, e aafia ai le lelei o le olaga. E tatau i le tagata maʻi ona manatua ma matauina le tele o tapulaʻa, mulimuli i fautuaga, mataʻituina le toto, asiasi i le endocrinologist - ina ia, e le o misia le amataga o le atinaʻeina o se tasi o faʻafitauli faigata o le maʻisuka ma ia faia ni taimi talafeagai e puipuia ai ia faʻafitauli. O suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻatalatalanoaga a se fomaʻi i lenei itu, e faʻamalosia.

E tusa lava pe faʻaalia mai ni faʻamatalaga mo se faʻatonuga o microsurgical, e tatau ona faia i le vave e mafai ai, seia oʻo ina oʻo mai ni faʻalavelave matuia ma faʻasalalau. E tatau ona e iloa ma manatua o loo i ai le tele o fualaau faasaina faapitoa ua fuafuaina mo le puipuia ma le puipuia o totoga o le vaaiga i le maʻisuka, e pei o le catalin, catachrome, taurin, quinax, etc. E pei o le tulafono, o le puipuiga e ave le 1 masina ma e aofia ai le vaaia o mata o aso taitasi. A maeʻa se malologa, ona toe fai lea o le kosi.

I nisi tulaga, e tatau ona faia ni aʻoga vavave faʻasologa mo le ola, ae sili atu le lelei nai lo le faʻataʻitaʻia o ia lava ma le faaletonu o le tino vaaia ma le lamatiaga o le faʻaaogaina atoa.

E tatau foi ona manatuaina o nisi o fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka ei ai aʻafiaga e le manaomia. Aemaise lava, trental, lea e faʻamalosia ai le tafe toto i vae, e mafai ona afaina ai le totoina o le toto i foliga o le tino ma mafua ai le afaina ai.

O le mea lea, e tatau ona logoina le tagata suʻesuʻe o le fomaʻi poo le a le vailaau poʻo le a le vailaʻau e fai ma vaega o le togafitiga o le faʻamaʻi lautele ina ia amanaʻia ai aʻafiaga leaga i luga o mata ma ia faia ni auala talafeagai e faʻaitiitia ai nei aʻafiaga.

Aemaise lava, o le sauniuniga "malosi Antocyan" e iloga i le maualuga ma le gaioiga gaioiga. E pei o le tele o sauniuniga o togafitiga faʻapitoa, e nono mai le natura lava ia ma e aofia ai faʻamatalaga masani o blueberries, currants currants, fatu o nisi ituaiga vine, ma isi. O se maualuga maualuga o vitamini, meaʻai maloloina ma le puipuia o meaola e mafua ai le malosi o le faʻasao (faʻasalaga saoloto ma faʻamaʻavale o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le lūlūina o le tioata), faʻamalosia le tele o le tino o le tupe, ma fesoasoani e faatumauina le vaaia o le tino i le ao ma le aoauli.

E manino lava, i lenei auala, o faailoga muamua lava o le atiaʻeina o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka e manaomia ai le togafitiga faafomaʻi vave vave. O le mea moni, o soʻo se ituaiga o faʻamaʻi (e aofia ai le maʻisuka) e faʻaalia i le maualalo, ma i tulaga sili atu, e toetoe lava a leai se aoga o se togafiti mama, togafitia togafitiga.

E leai foʻi ni tioata e faʻafesoʻotaʻi foi mataʻitusi o se fofo lea i le faafitauli, talu ai e le gata i le faʻailogaina (myopia poʻo le hyperopia) ma le mafuaʻaga o le faalavelaveina i totonu o le ala o le malamalama mama.

Pau lava le auala talafeagai ma lelei mo le togafitia o le maʻisuka (ma soʻo se isi lava) faʻataʻitaʻiga o se gaoioiga mole microsurgical e aveese ai se lela le manuia ma toe sui ai i se mea faʻapipiʻi - o se tioata faʻapipiʻi. Ae ui i lea, o le taotoga e tatau ona faʻatino i le vave e mafai ai: e sili atu le faigofie ma, o le mea lea, e faʻaititia atili ai le lamatiaga.

O le faʻaleleia atili faʻaleleia vave lava pe a maeʻa le taotoga ma oʻo atu i le maualuga o le tulaga talafeagai i tulaga taʻitasi i le 1-2 vaiaso. A maeʻa le 1-1.5 masina, ao faagasolo le suʻega tulitatao, e tuʻuina atu ni mea fou, pe a manaʻomia.

Faʻamalosia o le faʻamaʻi o le maʻisuka

O le faʻamalosia o le ultrasound ua avea ma tulaga faʻapitoa tulaga faʻapitoa i le microsurgery i aso nei. O ia galuega ua salalau i le lalolagi ona o le algorithm ua faaatoatoaina i le auiliiliga aupito itiiti, le maualalo o le osofaiga, puupuu le umi ma le tonu o le faamoemoe o le faalavelave.

O le avanoa i totonu o le mata o le tioata o loʻo nofoia e le tioata faʻaogaina - o tioata faʻatautau, o mea faitino o ia mea e foliga tutusa ma mea o se tioata masani. O le vaaia manino ma le manino o loʻo toe faʻafoʻiina i se tikeri e latalata i le tulaga masani.

Contraindications mo taotoga

O se manatu masani e faapea, o le faʻaaogaina o tioata faʻatapulaʻa e faʻasaina i le maʻisuka malosi, ua matua sese lava. O le faʻasaʻoina e le o le maʻisuka ia lava, ae o le faʻalauiloaina o pathology of hemodynamics of the eye (circulatory and circulatory disorders), e aofia ai ma faʻaoga faʻapitoa i luga o le retina, faʻalavelave o le iris, ma isi.

O le faʻamaualuga faʻamaoni o soʻo se faiga e le afaina e aafia ai totoga o le faʻaaliga. O ia faagasologa e tatau ona faʻaumatia muamua pe taofia. I isi tulaga uma lava, o le togafitiga microsurgical o tusi mo le maʻisuka e sili ona aoga ma, i se faaopoopoga, na o le pau lea o le auala e toe faʻafoʻi ai le galuega vaaia leiloloa.

Tatau Catabet

O faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai le faapipiiina o le tioata - faʻasalaga. O le gasegase o le maʻisuka e masani lava ona tupu i tamaiti ma tamaiti matutua o loʻo maua i le maʻisuka malosi i le tele o le 0.7-15%. E mafai ona vave oʻo mai tusi, 2-3 tausaga pe a mavae le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o nisi taimi i le taimi lava e tasi ma lona iloa.

E i ai tulaga iloga o le faʻamausaliina ma e oʻo lava i le leiloloa atoa o faʻamaʻi o le maʻisuka i lalo o le malosi o le faʻamalosia o le insulin. I lenei itu, e taua tele le ausia o le maualuga o taui i meaʻai ile tamaititi ole maʻi suka.

I le togafitiga o pepa, o le faʻaaogaina o le cocarboxylase, vitamini A, vaega B, C, P, PP, faʻamalosi totoga e aoga. O togafitiga faʻapitonuʻu o faʻataʻitaʻiga muamua ma aemaise lava faʻasologa o faʻasalalauga e aofia ai le tofiaina o pata i ai riboflavin, acid ascorbic, acidic nicotinic (vizinin, vitodiurol, vitafacol, catachrome).

A oʻo i le taimi o le faʻasologa, e tatau ona totogi le mafaufau i le iloiloga saʻo o mata mata ma mata tioata poʻo se tioata faʻafeiloaʻi. O le siakiina o le maʻisuka e tatau mo tamaiti uma o loʻo i ai faʻasalaga.

Faʻasalaga poʻo se vaega o le opacification o le tioata (capsule poʻo vailaʻau) e fesoʻotai ma se faʻaitiitia o le tino vaaia po o lona faʻamagaloina atoatoa ua taua o le "cataract". O se tagata o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalauiloa o le a le toe vaʻavaʻai manino i le lalolagi o loʻo siomia ai o ia, o faafitauli ma le malamalamaga o le tusiga, i tulaga ogaoga, e na o malamalama malamalama e mafai ona vaaia.

E uiga i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. Ona o le mea moni e le afaina ai lo latou gataifale, o suiga e le mafai ona suia e amata ona tutupu i totoga uma, e aofia ai totoga o le faaaliga. O le tioata e le lava le tele o meaʻai ma e vave ona amata ona leiloa lana galuega. O faʻasalalau i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vave tutupu, o le tausaga o le maʻi e faʻaititia i le 40 tausaga.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai foi ona tupu e pei o foliga mai o le gasegase i foliga o laumei. I le avea ai o se tulafono, e vave lava ona ia alualu i luma. O lenei faʻalavelave ua matauina ia i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ma o loʻo i ai pea le fesuiaiga o le kulūkose i se maualuga maualuga. E moni, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo lelei o le kulūkose, e mafai e se faʻataʻitaʻiga ona faʻamautuina ia lava.

O le suʻesuʻeina o faʻataʻitaʻiga e masani lava e le faigata. O metotia faʻavae mo suʻesuʻega o mea taulima o faʻamatalaga, aemaise lava le biomicroscopy e faʻaaogaina ai se moli paʻu.

E taua le maitauina e leai se togafitiga faasao o faʻataʻitaʻiga e mafai ona fofoina. Soo se laulau, mea manogi, meaʻai e faʻaaogaina e leai se aoga. E na o nai fualaau oona e mafai ona faʻatuai ai aʻafiaga o le maʻi mo sina taimi, ae leai se isi mea. O le mea lea, o togafitiga mo togafitiga mo le maʻisuka e naʻo le taotoga.

I le taimi muamua, na o faʻataʻitaʻiga matutua na faʻaaogaina, o se tulafono, ma na mafua mai i faigata faʻapitoa. E taua le faʻatali sei maeʻa faʻamalosi le tioata, o lona aveeseina e leʻi faigata.

Muamua, o le fomai o le a faatonuina se taotoga, lea e taua o le phacoemulsification. O le a faʻaaogaina le tioata le lelei e faʻaaoga ai le ultrasound ma le laser. A maeʻa lena, e faigofie ona aveese mai le mata. Ona oo mai ai lea o le tulaga lona lua, taua tele. E ala mai i se mitiiti laitiiti, o le fomai tipitipi e faʻapipiʻi ai mata tioata, i le taimi nei e masani ona fesuisuiai.

O le faʻasologa e matua laitiiti lava ma e le manaʻomia ai foi le togafiti. O le taotoga lava ia e tusa ma le 10 minute ma e naʻo le faʻaleagaina o le lotoifale e faʻaaoga i foliga o matū. O le pasene o galuega manuia e oʻo atu i le 97-98%. Ma o le mea pito sili ona taua, i ni nai minute talu le faʻataʻitaʻiga, e lagona ai e le tagata maʻi se faʻaleleia atili o le faʻaaliga.

E i ai ni nai faʻasolega i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi ona o le maʻisuka. E le mafai ona totoina ni tioata e le faʻaaogaina pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se toto e le lelei i le mata ma se maʻila matautia e fai i le retina, pe, i se isi itu, o vaʻa fou e aliali i totonu o le iris.

Tuua Lau Faamatalaga