E fiafia tagata uma i le pata. O se taimi sili lenei e mafai ai ona e faʻalelei le tino ma le agaga. A maua se tagata i le maʻisuka, e tatau ona ia lafoaia le tele o mea masani. O se asiasiga i le taele i lenei tulaga e faatagaina, ae o nisi tulafono e tatau ona mulimulitaia.

Pusa 1 maʻisuka bath

I le laasaga muamua o le maʻi, o se asiasiga i le taele o le a fesoasoani e puipuia le atiina ae o le tele o faafitauli. O le ea vevela e aveesea ai le insulin e fusia ai mea mai le tino, lea e afaina ai le soifua maloloina. O tagata maʻi latou te matauina se aafiaga lelei pe a mavae le masina o le asiasi i le taele.

  • O lana asiasiga e faaitiitia ai le ono tulai mai o le neuropathy o le maʻisuka. I le taimi o lenei faʻamaʻi, e amata ona aʻafia ai vaʻa laiti ma afaina.
  • Faʻatasi ai ma le hyperglycemia faifaipea, e mafai ona asiasi i le sauna Turiki ma le bath bath Russian. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatatauina le aofaʻi o le inisalini e togi ma faʻaauau pea ni nai suka.

Tusa 2 maʻisuka bath

O le va o le vaʻa ma lenei ituaiga o faʻamaʻi e faʻavaivaia le vaivai ma faʻaititia le tetee o le tino.

Faʻalogo! Talu ai ona o le faʻalauteleina o vaʻa toto ua faia i lalo o le malosi o le uila, o vailaʻau uma na muamua aveina vailaʻau e sili atu ona uʻuina e fuluʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai ona ave i le tele o mea i luma o le fale talimalo. E faatatau foi lenei i le inisalini.

E ui lava e aoga le taele, e le tatau ona faʻaleagaina. O le asiasiga aupito sili o le a avea ma ni nai taimi i le masina. I lenei tulaga, o le taualumaga e le tatau ona umi, ma e maualuga le vevela. O le ea vevela e ono mafua ai le vevela vevela. O lenei mea e aʻafia ai faʻafitauli.

  1. O le isi mea matautia o le taele o le magnesium ma le calcium e faʻasaʻolotoina ma le afu. I le tele o tulaga, o le tino o le maʻisuka e mativa i minerale. Faatasi ai ma le faateleina o le toto suka, ua faanatinatiina i le urine.
  2. E le gata i lea, e le tatau ona e suia le malulu ma le vevela. O lenei mea o le a faʻapupulaina ai le avega i luga o le faʻamalositino, lea e mafua mai i le le lelei o taunuuga.
  3. A o le taele e le aoga le 'ai lelei. O le meaai mulimuli e tatau ona 3 itula.
  4. E tatau ona lafoaʻi le potu vaʻaia i luma o manua ma maʻi pipili. I le taele ma le saunasoa, e mafai ona e maua se siama.

Aafiaga i totoga i totonu

O le maualuga o le vevela o le ea e aʻafia ai totoga uma ma tino o le tino. E matua afaina ai tagata ei ai faafitauli o le loto. E le gata i lea, i le taimi o le nofo i le taele, e faʻasalaina e le tagata le inisalini. E masani lava pe a uma se potu vaʻaia e iai se suiga i le suka o le toto. I le tele o tulaga, e pa'ū, ae o loʻo i ai se avanoa e osooso malosi.

A asiasi i le vaʻa vaʻaia:

  • ua faateleina ia vaa
  • maso malolo
  • faʻaleleia le toto
  • gaʻo le tino
  • toto faaitiitia le kulukose
  • toe faʻafouina paʻu
  • faʻagasolo i lalo o faiga faʻavae,
  • o le tagata ua atoatoa lona toʻa.

Faatasi ai ma tapenapenaga o laʻau, o le vevela vevela e fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino, faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o le tino. E faʻaitiitia ai le faʻamamaina o le sodium ma le pāmala i tafatafa o laufanua.

Aafiaga i luga o le fatu

O le ea vevela e faateleina ai le avega i luga o le fatu. O se maunu malosi mai le potu vavalo i le malulu e mafai ona taitai atu ai i le faʻavaivaia. O le mea lea, e manaʻomia e se tagata maʻi suka ona fua i mea lelei ma le faʻamalosi aʻo leʻi asiasi atu.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona aloese mai le massage ma le tele o le faʻaaogaina o le broom i le taele. O le maʻi suka faʻatasi ma le fatu fatu faʻatasi ma le faateleina o le atuatuvale e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu poʻo le fatu fatu.

Sauna mo le maʻisuka: e mafai ona uu ma o le a aoga?

O maʻi gasegase e tele lava ina faʻamalosi e faʻafefe i latou lava.

E toʻatele e fiafia i le fesili pe ono mafai ona uu i totonu o le taele ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

Pe o le bathrooms ma le ituaiga 2 maʻisuka e fetaui ma le tali a le tino i lenei fua o le maualuga o le vevela ma le susu.

Mo nisi, atonu o se tasi lea o auala e togafitia ai le maʻisuka, ae mo isi e sili atu ona lelei le aloese mai le faʻaaogaina o le uila ma le mumu.

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le bathhouse mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le faʻafitauli o le ituaiga 1, ei ai lona aoga i le tino ma o se puipuiga mai le tele o faʻafitauli.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Le aoga o le maʻisuka bath:

E fautuaina e tagata atamamai le asiasi atu i potu asiasi faatasi: o maʻi o le manava, manava ma le duodenal ulupala, faamaʻi, cholecystitis ma le dyspepsia, i le taimi o le taimi mulimuli ane (ono masina mulimuli ane). Contraindications mo ituaiga ogaoga o faamai o le gastrointestinal tract, ma le manava ma le vomia.

E mafai ona e ave le taele vai i le maʻisuka e le silia i le tasi i le vaiaso.

I le taʻele i le taimi o le va o vaʻaia, e mafai ona e inuina ni mea e sili ona suamalie mai fualaʻau eseese: wormwood, taʻiala poʻo le teuteu o pi pi, lea e iai se aafiaga lelei i le tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka i le toto e ala i le afu mai laulaʻau, lea e faʻamalosi pe tusa ma le 4 itula vave ao leʻi faia le taʻaloga. O se suiga tele i le vevela e le fautuaina - pe a uma le taele, aua nei vave sasaa le vai malulu pe oso i totonu o se vaitafe.

O le a le mea e aoga mo nisi, mo le maʻisuka - o se uta faaopoopo i luga o vaa, lea e mafai ona faʻamalosia ai o latou tulaga, tuʻuina atu faʻafitauli. I soo se tulaga, e tatau ona e tauaveina i taimi uma se mea suamalie ia te oe, lea o le a fesoasoani e foia nisi o maʻi ma puipuia ai le le lelei o taunuuga. Ma ia aua foʻi nei galo ni togafitiga faʻapitoa e mafai ona toe aumaia le glycemia i le masani (toto sugar).

E aoga le alu i le potu taʻele poʻo le sauna ma tagata faʻalagolago e mafai ona fesoasoani. E le fautuaina e tuua toatasi.

2-3 itula aʻo leʻi faia le taualumaga, e leai se mea e 'ai, inu ava malosi. Afai e leai ni faʻafitauli, ona faʻatagaina lea o fualaau aina ma fua.

E mafai ona avea ma apu, currants, kiwi - e le maualuga le kalori ma e lelei le manaia. I lenei tulaga, e tatau ona e pulea lou tulaga ia oe lava. Fai togafitiga, siaki le tumama aʻo lei asiasi i le taele ona o le mea moni e faapea o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le paʻu.

O le mea lea, e fautuaina le ave o palalaʻau ile: hazel (lelei mo le maʻisuka, veinsose veins, ulupala), birch (faʻamamaina le paʻu, faʻapipiʻi i vitamini, aoga mo le faʻamamaina o le manava o le manava, mo le malulu), cherry bird, oak, ash ash, pine o le pine.

O nisi o nei laau e toʻafilemu ma leo, o nisi - tuu atu le malosi ma le malosi. I soʻo se tulaga, latou te aʻafia ai le tino i se tulaga lelei, o le fasiotia o siama faʻamaʻi. E le tatau ona e mafaufau o le bathhouse e na o le pau lea o togafitiga atoatoa mo le maʻisuka. E naʻo le faʻapipiʻiina ma isi faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le soifua maloloina-e mafai ona aoga.

O maʻi suka ma le taele e le fetaui i le i ai o faʻamaʻi ma tulaga nei:

O se fautuaga i ia mataupu o le a faasaina ai asiasiga i ia nofoaga e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli faapena

O le aoga o le asiasia o le faletaele ma o le ua faasaina ona ulufale atu i totonu o le vaʻa e mafai ona maua i lenei vitio:

Afai e leai se faʻailoga, matauina tulafono uma ma fautuaga, o le taele mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 faʻamaʻi e faatagaina. O lana asiasiga o le ai ai se aafiaga lelei i le ola manuia, ma o le ai ai foi se aafiaga o le suka. Aʻo leʻi alu i le sauna, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le fale talimalo o se tasi lea o mea e sili ona fiafia i ai mo tagata o loʻo nonofo i vaʻavaʻa pe malulu. O le asu vevela ei ai sona aafiaga lelei i le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaleleia le paʻu mamafa. E le gata o se faʻamalosiga o le tino, ae e aʻafia ai foʻi le tulaga o le lotoifale, faʻaleleia le faʻalautele ma faʻaleleia le agaga o le ola.

O le toʻatele o tagata, ua maua i le maʻisuka, e tatau ona latou faʻasao latou lava. Nofo i meaʻai faapitoa. E tatau ona e toe iloilo lau ituaiga olaga ina ia le sili atu le leaga o le maʻi ile lumanaʻi. I lenei tulaga, o le tele o masaniga e mafai ona afaina i le leai o se paleni o le soifua maloloina ma e oo lava i le ola o tagata.

E tele tagata e fesili mai: o le maʻisuka e fetaui lelei ma le asiasi ile taele? O le a tatou taumafai e tatala le veli o lenei mealilo.

O le maualuga o le vevela o loʻo i ai se aafiaga ogaoga i totoga ma tino, aemaise lava mo tagata ei ai faʻalavelave i le galuega o le cardiovascular system. O le asu vevela ei ai lona aafiaga i luga o le toto ile inisalini; i totonu o le vevela vevela, ua faʻaumatiaina vaega o le inisalini o le tino. O le mea lea, a uma le taele, o le suka e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia.

E fautuaina e tuʻufaʻatasia auala masani ma inu malosi. E fautuaina le faʻaaogaina o togafitiga.

O mea leaga na faʻapupulaina ona o le faʻavavega o le metabolism ua vave faʻavalea pe a asiasi i le vaʻa. Ole mafanafana ile tino e ala i le faʻaitiitia ole suka. Ua maitauina e leʻi umi ae uma ona taʻele, o le maʻisuka e faʻaleleia le soifua manuia.

O aoga o le taele mo le maʻisuka:

  • Vasodilation,
  • Musika malologa
  • Faamalolosia o taga
  • Faʻaleleia atili o le toto i totonu o le tino,
  • Aafiaga faʻamaʻi,
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai.

O le faʻaalia i le vevela vevela o le a faʻavaivaia le vaivai ma faʻateleina le tetee o le tino. O toto toto e afaina i le mafanafana, o lenei mea e fesoasoani i le lelei atili o le gauaiina o vailaʻau i totonu o tino uma, o le mea lea, e le tatau ona ave se tele o vailaau.

O se fale talimalo mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona asiasi lelei, e le sili atu ma le 2-3 taimi i le masina, aʻo fautuaina e asiasi i se potu vavalalata ma se vevela lelei ma e le o se taimi umi. E le tatau ona alofia le vevela o le tino, talu ai ona o le vevela vevela e mafai ona mafua ai faʻafitauli.

E le tatau ona e suʻeina lou tino i se eseesega o le vevela, taele i le vai malulu, pe alu faʻamalosi i le malulu. O aʻafiaga i luga o toto e mafai ona mafua ai faʻafitauli. E tatau ona e aloese mai le taumafaina 3 itula ao lei faia le taotoga. O le tolopoina o se asiasiga i le falemaʻi o le tulaga lea o faʻafitauli o le paʻu: matala matala poʻo le maʻi pipili.

O le siosiomaga i le taele e faia ai se avega mamafa i luga o le fatu ma toto toto, o lea e tatau ai ona e vaʻaia mea lelei ma le lelei. Afai o le maʻisuka ua filifili e ave le vai taʻele, ona tatau ai lea ona alofia le maualuga o le vevela, ma faʻamalo ai massage ma brooms. E le mafai e le fatu ona faʻafeiloaʻi suiga faʻafuaseʻi pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, ua soloia i le kiona pe a uma le vaʻa.

O le maualuga o le vevela ma le susu o le ea e faʻaleleia ai le tafega o le ea i totonu o mama ma le mucous membranes o le respiratory system.

O le ea vevela e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le ea, faateleina le fesuiaiga o le kesi, maua ai se togafitiga faʻapitoa i le manava.

I lalo o le aʻafiaga o le vevela vevela, o liʻo ma maso o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le slander slander secrete adrenaline. Ua faaitiitia le diuresis ma o lenei aafiaga e tumau mo le 6 itula pe a uma ona asiasi i le taele. Faʻafeiloaʻi le faateleina, talu mai le vevela vevela, e faʻaaoga le vai e faʻamafanafana ai le tino.

O le faagasologa o le excretion o le sodium i le urine ua faaitiitia, o ona sima ua aveesea mai le tino ma le afu. I lenei tulaga, o le avega i fatugaʻo ua faʻaitiitia. Latou te fautuaina foi le faʻaaogaina o se aofaiga tele o vai mama manino.

  • Taimi cystitis
  • Urolithiasis
  • Faʻailoa
  • Toto o le fatu,
  • Prostatitis.

O le vevela vevela e suia ai le vevela, faʻalauteleina le protein ma le faʻaaogaina o meaola. O le paleni-faavae faavae o le toto e sui foi.

I le vevela maualuga, faʻalauteleina le toto i le gastrointestinal tract.

I totonu o le potu vaʻaia o loʻo i ai se malologa o le tino o le tino, o lenei mea e faʻamalosia e le maligi o le toto mai le faiʻai.

Ina ia puipuia mai le vevela, e fautuaina tagata o loʻo vaʻavaʻai e ufiufi o latou ulu i se solo pe faʻatau se pulou faʻapitoa faʻapitoa mo ia tulaga.

Paʻu ma le maʻisuka e le mafai ona tuʻufaʻatasia, mo ni mafuaaga:

  • Faamai o le fatu ma toto toto. O nisi galuega mamafa e mafai ona mafua ai le osofaʻi o le fatu poʻo le taʻavale.
  • Paʻu o le paʻu: purulent ulupia, faʻala. O le vevela e faʻaosoina ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o microbes.
  • Maʻi o le ate ma fatuga.
  • Maua i totonu o le toto. O lenei tulaga e mafai ona amata ai se maʻi o le maʻisuka.

Ina ia maua le iuga sili, ia fautuaina e pipii i mea nei: mafanafana mo le tusa ma le 10-15 minute, ona togi lea i le vai malulu ma toe mafanafana. I le taimi lea, e tatau i tagata mamisuka ona faʻalogologo lelei i lo latou soifua maloloina.

Ina ia puipuia aʻafiaga leaga ma tuua le potu vaʻaia i le taimi, ua fautuaina le maʻisuka e taʻele i le kamupani. E fautuaina ia i ai sou mita o le kulukose toto e siaki ai suiga o lou suka toto.

Talu ai ona o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu malie i le maualuga o le vevela, e fautuaina e taofi se lauti suamalie poo fualaau e toto ai le suka.

Faʻafesoʻotaʻi lelei le faʻaaogāina o vaiinu, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau oona, teas. Mo se faʻataʻitaʻiga, lauti e faʻavae i luga o le oona oona, o le teuteu o le bay bay, tii ma le chamomile.

O se asiasiga i le taele o le maʻisuka e mafai ona avea o se metotia faʻaleleia atili e faʻafefe ai le faʻamaʻi, pe afai e te faʻaalia lelei le mataupu.

E mafai ona ou ave se taele uu i le maʻisuka ma o le a manuia

Sa masani ona talisapaiaina ma alofaina taualumaga o le falemaʻi. I lenei itu, e le o se mea e ofo ai le tulai mai o le fesili o le taliaina o la latou faatinoga e tulai mai ia i latou oe feagai ma faamaʻi endocrin. E tatau ona malamalama lelei i mea lelei, faʻapea foi ma le a le aafiaga i le faiga o le physiological ma le auala e savali ai i le vaʻa.

Mo le tino o le tagata, o le aoga o ia mea na tutupu e taua tele, ona o le tino atoa ua mafanafana ma ua mafai ona gaoioi algorithms. O le faʻatulagaga faʻaleleia le soifua mālōlōina e ala i le tuʻuina atu o aʻafiaga e le faʻaleagaina. Aua le galo e uiga i le vasodilation, malosi faateleina, aʻafiaga taua. O le mafai ona malolo musele i totonu o le bathhouse ma le faʻafouina o le faʻagasolo o le toto e taua tele. E tatau foi ona manatua e faapea:

  • o se aafiaga lelei e iloagofie i le i ai o leona masani,
  • o se aafiaga talitutusa e aoga i se toe faafouina, ona o mea faigata ua faia mo le matua o le paʻu, o le gaioiga o okeni, sulu ma mucous membranes e masani ona faatulagaina,
  • ona o le vevela o le vevela o le tino ma le aveeseina o mea leaga faʻapitoa, ona maua uma ai lea o malosiaga ma malosi.

Aua nei galo e uiga i le mamafa, pe o le tau faasaga i ai. Afai e te 'ai meaai taumafa, faʻaauau pea sina gaioiga laiti ae tumau pea, ma asiasi foi i le vaʻa, o le a faasolosolo malie lava ona latalata le ata i foliga manaʻomia.

O le paʻu ma le maʻisuka o se faʻaaogaga aoga mo se tagata o loʻo iai faʻamaʻi pipisi, aua o mea e fusifusia ai le inisalini e faʻaumatia mai le tino. O se taunuuga, o le fuainumera o le toto e faateleina ma le faʻaititia o le kulūkose i le tino ua faʻaitiitia. O le mea lea, o asiasiga masani ma isi faʻatonuga e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi.

A e leʻi amata ona e taʻele i le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i lona ituaiga. Faatasi ai ma se ituaiga o le hyperglycemia, o le ituaiga o vaimama e faatagaina o se sauna Turkish po o se taʻalo Rusia. O le asiasia o ia nofoaga i se tulaga faifaipea, e mafua mai i le toe faʻaleleia ma le afaina o le tino.

E maitauina e faʻapea, i le taimi atoa o le faʻalauteleina o vailaʻau e iloagofie, lea e faʻavaveina ai le aafiaga o igoa o vailaʻau. O le mea lea, o se tasi e alu i le fale taele mo le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona tele ni vailaau o fualaau oona ao leʻi amataina le gaioiga. O lenei mea e mafai ona afaina ai le tino.

Faʻatasi ai ma le ituaiga insulin-dependent, o le faʻaofiina o se vaega o le hormonal atonu e manaʻomia aʻo le i faia le faʻatinoga. I lenei tulaga, e faia i se laʻititi laʻititi. E mafai ona faʻaaogaina se vaega itiiti o suka e puipuia ai tulaga faʻafuaseʻi. E fautuaina e ave faʻatasi ma oe i ni pepa.

Ina ia aoga le bath, e fautuaina e asiasi i ai i le vaiaso.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I sea tulaga, o le a faʻaalia le faʻapitoa i se aoga aoga i luga o le microcirculation o toto toto ma faʻaitiitia le faʻaalia o se lisi atoa o tuutuuga: mai neuro- ma macro-micropathy. I le faagasologa o le faʻatinoga, e tatau ona e siaki pea lou lava lelei.

O se asiasiga e le tatau ona faia na o oe. E taua le vavaeeseina o suiga o le vevela faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, musu e sasaa vai pe a uma se vaʻa pe alu i le kiona.

O le alu i le fale talimalo mo le maʻisuka, oe manaʻomia e tuʻuina atu oe lava i fualaau faʻasaina faʻaaogaina e faʻavasega ai le glycemia (mita o le kulukose toto, fualaau oona poo se vailaʻau faʻasaina fualaau, isi vailaʻau, pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, mo ni meaʻai). E leai se mea e tatau ona e asiasi i le sauna i luma o le acetone, i le tulaga o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le kulukose.

Ina ia maua ai le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ina ia i ai se aafiaga lelei 100% i luga o algorithms physiologia, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga maloloina, o meainu malamalama e le suamalie. E faʻatagaina e solo faʻatasi ma meaʻai o laau (e taua le muamua faʻamautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi). Afai e manaʻomia, ia faʻaaogaina suauʻu manogi, ae pe'ā uma le taele - e le tatau ona umi le faʻagasologa - e le silia ma le tasi poʻo le lua minute. O lenei mea o le a sili atu nai lo le lelei mo le saogalemu ma le lelei o le faʻataʻitaʻiga mo le vaʻaia o le endocrine.

I le taimi o le malolo i le va o vaitau poʻo le maeʻa foi o le vaʻa, latou te faʻaaogaina se lauti faapitoa e faia mai le wormwood poʻo pini lanumeamata. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina ia meainu mo le itiiti ifo i le 12 itula, ma aso lua pe tolu aso e saunia ai se teuteuga fou.

E faʻatagaina e 'ai sina fua o fualaau aina ma fua. E le tatau ona maualuga le kalori ae le suamalie (apu, currants, kiwi). Ae a 'ai ia meaʻai, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose i le urine, lea e le tatau ona sili atu ma le 2%. Afai e sili atu le maualuga o faailoilo, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani faafomaʻi.

O le faʻalavelave aupito sili ona taua e fesootaʻi ma faʻamafanafanaga faʻalavelave o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i totoga i totonu. O tapulaʻa e taʻua o le fatu fatu ma le ate, faʻafitauli i le galuega o le fatu ma toto toto, o le i ai o le acetone i le toto.

O se asiasiga i le potu vavalalata ma le ketoacidosis e matua le taliaina, aua o lenei maʻi e fesootaʻi ma le i ai o tino o le ketone i le toto, faʻapea foʻi ma le hyperglycemia. Afai e te lafoaia le tulafono o loʻo tuʻuina atu, o le taunuuga o le a avea ma se maʻi suka, lea e mafai ona muta le afaina. E le itiiti ifo le faʻaeteete i le maʻisuka ituaiga 2 e fesootai ma le mea moni e faapea:

  • O le i ai o faafitauli ma le paʻu o se tasi lea o tapulaa matuia. Aemaise lava, o le asiasi atu i se potu vaʻa e le taliaina i le purulent leions o le epidermis (mo se faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga o furunculosis). E mafua lenei mea i le mea moni o le vevela e fesoasoani i le amataga o le atinaʻeina o microbes ma le faʻalauteleina o le gaioiga faʻafefe.
  • O le suʻeina o le isi mea lea e tatau ai ona gauai atu, ona o le toatele o tagata gasegase e le malamalama pe afai e tatau ona faʻamaeʻa le gaioiga. I lenei tulaga, o le vevela vevela e mafai ona tupu, lea e lamatia ai e le gata ia te ia lava, ae faapea foi le ono tulai mai o isi taunuuga e le manaomia.
  • O le malosi o le maualuga o le inisalini maualuga i totonu o le toto e taua foi, aua o le coma ma le glycemia e ono tupu.

Talu ai e tele naua faʻasolega mo le asiasi atu i se sauna ma le maʻisuka, e taua le faʻatinoina ma le faʻaeteete o le taualumaga. Afai e te fuafua e faia lenei mea i se taimi faʻapitoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, faʻapea foi ma le mataʻituina pea o uiga taua ma lagona loloto mai le faʻatinoga.


  1. Akhmanov M. Sweet e aunoa ma le suka. SPb., Tessa Publishing House, 2002, 32 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Neymark M.I., Kalinin A.P. Vaitaimi o le Vaitaimi i le taotoga o le endocrin, Faʻasoifua maloloina - M., 2016. - 336 itu.

  3. Baranovsky, A.Yu. Faamai o se metabolism / A.Yu. Baranovsky. - M.: SpetsLit, 2002. - 802 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le a le faʻaaogaina o le taele ma le saunas

Mo le tino o le tagata, o le aoga o ia mea na tutupu e taua tele, ona o le tino atoa ua mafanafana ma ua mafai ona gaoioi algorithms. O le faʻatulagaga faʻaleleia le soifua mālōlōina e ala i le tuʻuina atu o aʻafiaga e le faʻaleagaina. Aua le galo e uiga i le vasodilation, malosi faateleina, aʻafiaga taua. O le mafai ona malolo musele i totonu o le bathhouse ma le faʻafouina o le faʻagasolo o le toto e taua tele. E tatau foi ona manatua e faapea:

  • o se aafiaga lelei e iloagofie i le i ai o leona masani,
  • o se aafiaga talitutusa e aoga i se toe faafouina, ona o mea faigata ua faia mo le matua o le paʻu, o le gaioiga o okeni, sulu ma mucous membranes e masani ona faatulagaina,
  • ona o le vevela o le vevela o le tino ma le aveeseina o mea leaga faʻapitoa, ona maua uma ai lea o malosiaga ma malosi.

Aua nei galo e uiga i le mamafa, pe o le tau faasaga i ai. Afai e te 'ai meaai taumafa, faʻaauau pea sina gaioiga laiti ae tumau pea, ma asiasi foi i le vaʻa, o le a faasolosolo malie lava ona latalata le ata i foliga manaʻomia.

E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le taele?

O le paʻu ma le maʻisuka o se faʻaaogaga aoga mo se tagata o loʻo iai faʻamaʻi pipisi, aua o mea e fusifusia ai le inisalini e faʻaumatia mai le tino. O se taunuuga, o le fuainumera o le toto e faateleina ma le faʻaititia o le kulūkose i le tino ua faʻaitiitia. O le mea lea, o asiasiga masani ma isi faʻatonuga e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi.

A e leʻi amata ona e taʻele i le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i lona ituaiga. Faatasi ai ma se ituaiga o le hyperglycemia, o le ituaiga o vaimama e faatagaina o se sauna Turkish po o se taʻalo Rusia. O le asiasia o ia nofoaga i se tulaga faifaipea, e mafua mai i le toe faʻaleleia ma le afaina o le tino.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E maitauina e faʻapea, i le taimi atoa o le faʻalauteleina o vailaʻau e iloagofie, lea e faʻavaveina ai le aafiaga o igoa o vailaʻau. O le mea lea, o se tasi e alu i le fale taele mo le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona tele ni vailaau o fualaau oona ao leʻi amataina le gaioiga. O lenei mea e mafai ona afaina ai le tino.

Tulafono mo le sauniaina ma le asiasi atu i baths ma saunas

Faʻatasi ai ma le ituaiga insulin-dependent, o le faʻaofiina o se vaega o le hormonal atonu e manaʻomia aʻo le i faia le faʻatinoga. I lenei tulaga, e faia i se laʻititi laʻititi. E mafai ona faʻaaogaina se vaega itiiti o suka e puipuia ai tulaga faʻafuaseʻi. E fautuaina e ave faʻatasi ma oe i ni pepa.

Ina ia aoga le bath, e fautuaina e asiasi i ai i le vaiaso.

I sea tulaga, o le a faʻaalia le faʻapitoa i se aoga aoga i luga o le microcirculation o toto toto ma faʻaitiitia le faʻaalia o se lisi atoa o tuutuuga: mai neuro- ma macro-micropathy. I le faagasologa o le faʻatinoga, e tatau ona e siaki pea lou lava lelei.

O se asiasiga e le tatau ona faia na o oe. E taua le vavaeeseina o suiga o le vevela faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, musu e sasaa vai pe a uma se vaʻa pe alu i le kiona.

O le alu i le fale talimalo mo le maʻisuka, oe manaʻomia e tuʻuina atu oe lava i fualaau faʻasaina faʻaaogaina e faʻavasega ai le glycemia (mita o le kulukose toto, fualaau oona poo se vailaʻau faʻasaina fualaau, isi vailaʻau, pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, mo ni meaʻai). E leai se mea e tatau ona e asiasi i le sauna i luma o le acetone, i le tulaga o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le kulukose.

Ina ia maua ai le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ina ia i ai se aafiaga lelei 100% i luga o algorithms physiologia, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga maloloina, o meainu malamalama e le suamalie. E faʻatagaina e solo faʻatasi ma meaʻai o laau (e taua le muamua faʻamautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi). Afai e manaʻomia, ia faʻaaogaina suauʻu manogi, ae pe'ā uma le taele - e le tatau ona umi le faʻagasologa - e le silia ma le tasi poʻo le lua minute. O lenei mea o le a sili atu nai lo le lelei mo le saogalemu ma le lelei o le faʻataʻitaʻiga mo le vaʻaia o le endocrine.

I le taimi o le malolo i le va o vaitau poʻo le maeʻa foi o le vaʻa, latou te faʻaaogaina se lauti faapitoa e faia mai le wormwood poʻo pini lanumeamata. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina ia meainu mo le itiiti ifo i le 12 itula, ma aso lua pe tolu aso e saunia ai se teuteuga fou.

E faʻatagaina e 'ai sina fua o fualaau aina ma fua. E le tatau ona maualuga le kalori ae le suamalie (apu, currants, kiwi). Ae a 'ai ia meaʻai, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose i le urine, lea e le tatau ona sili atu ma le 2%. Afai e sili atu le maualuga o faailoilo, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani faafomaʻi.

Contraindications procedures bath

O le faʻalavelave aupito sili ona taua e fesootaʻi ma faʻamafanafanaga faʻalavelave o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i totoga i totonu. O tapulaʻa e taʻua o le fatu fatu ma le ate, faʻafitauli i le galuega o le fatu ma toto toto, o le i ai o le acetone i le toto.

O se asiasiga i le potu vavalalata ma le ketoacidosis e matua le taliaina, aua o lenei maʻi e fesootaʻi ma le i ai o tino o le ketone i le toto, faʻapea foʻi ma le hyperglycemia. Afai e te lafoaia le tulafono o loʻo tuʻuina atu, o le taunuuga o le a avea ma se maʻi suka, lea e mafai ona muta le afaina. E le itiiti ifo le faʻaeteete i le maʻisuka ituaiga 2 e fesootai ma le mea moni e faapea:

  • O le i ai o faafitauli ma le paʻu o se tasi lea o tapulaa matuia. Aemaise lava, o le asiasi atu i se potu vaʻa e le taliaina i le purulent leions o le epidermis (mo se faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga o furunculosis). E mafua lenei mea i le mea moni o le vevela e fesoasoani i le amataga o le atinaʻeina o microbes ma le faʻalauteleina o le gaioiga faʻafefe.
  • O le suʻeina o le isi mea lea e tatau ai ona gauai atu, ona o le toatele o tagata gasegase e le malamalama pe afai e tatau ona faʻamaeʻa le gaioiga. I lenei tulaga, o le vevela vevela e mafai ona tupu, lea e lamatia ai e le gata ia te ia lava, ae faapea foi le ono tulai mai o isi taunuuga e le manaomia.
  • O le malosi o le maualuga o le inisalini maualuga i totonu o le toto e taua foi, aua o le coma ma le glycemia e ono tupu.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Talu ai e tele naua faʻasolega mo le asiasi atu i se sauna ma le maʻisuka, e taua le faʻatinoina ma le faʻaeteete o le taualumaga. Afai e te fuafua e faia lenei mea i se taimi faʻapitoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, faʻapea foi ma le mataʻituina pea o uiga taua ma lagona loloto mai le faʻatinoga.

E faapefea e le maʻisuka ona aafia ai le tino?

O le taele e tele ona lelei i le maʻisuka malosi (DM), e ui lava e manatu i ai o se tulaga ogaoga o le malologa mo le maʻi. O le vaʻa vaʻaia e fatuina ai tulaga ia e maualuga ai le vevela ma le malulu i le paʻu ma le tino o le tagata. Faʻatasi ma laʻau, o le taele e mafai ona aveesea toxins mai le tino ma faʻaleleia le faʻafouina o le tino e ala i le faʻaleleia o le salu.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O lenei ituaiga togafitiga e aʻafia ai tino uma o le tino: fatu, toto toto, mama, gastrointestinal tract, nervous ma endocrin system, ma aʻafia ai foi i le puipuiga.

O le ulufale atu i totonu o le siosiomaga ma se vevela maualuga, o le fatu fatu e faateleina, o le toto toto i le tino e faatelevaveina. A faʻaaogaina le massage ma brooms, o le a faaopoopoina se uta faaopoopo ile CCC. Sauna e mafua ai le faateleina o le eletise ma faateleina le fesuiaiga o le kesi. O le taele mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le excretion o le sodium ma le potassium. O suiga i le vevela i lenei togafitiga e fesoasoani e maua atili ai le toto i totonu o le gastrointestinal tract, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le maʻi, gasegase, maʻi faʻalavelave ma le maualalo o le cholesterol. Sauna fesoasoani e faʻamalolo le tagata maʻi ma faʻaleleia le faʻalavelave popole.

E faʻapēfea ona aoga le taele ile maʻisuka?

O le maʻi suka ma le taele e fetaui, pe afai e faatagaina e le endocrinologist ma le tagata maʻi e leai se faʻailoga. Faamanuiaga:

  • aveeseina o mea matautia
  • mafai ona faʻaitiitia le gaʻo o le tino,
  • vaivai le suka
  • toe faʻafouina le paʻu
  • faʻatautaia le faʻaaogaina o le cardiovascular ma le manava,
  • faʻaleleia le vaʻaiga o le tino,
  • faaleleia atili le tulaga o galuega mucous membranes,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaleleia le mafai
  • faaitiitia aafiaga o le atuatuvale.

Sauna e maua ai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino ma e lelei i faʻatasi ma isi ituaiga togafitiga. O le taele e naʻo le maʻisuka vaivai, pe a le maua e le tagata maʻi ni faʻamaʻi ma ogaoga faʻamaʻi pipisi. O le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei lona soifua maloloina pe a asiasi i se vaʻa vaʻa ma fua le maualuga o suka. A maeʻa ona asiasi atu i le potu vaʻa, o le a pa'ū lona maualuga.

Tulaga lamatia ma faʻalavelave

E faasaina le alu e taʻele mo le maʻisuka, pe afai oi ai:

  • maʻi gasegase tuga,
  • maualuga le acetone i le uila
  • ate ma fatu fatu
  • ketoacidosis (o le i ai o tino o le ketone i le toto),
  • afaina o le dermatological.

E le mafai ona faʻaleagaina le taele ile maʻisuka pe a maʻi le maʻi. Faʻatasi ai ma le faʻavevesi o le vevela, e vave lava ona manaʻomia le faia o fuataga e faʻamaonia ai le setete. Afai e te le teu i luga o laʻau suamalie, ma tuu le taele, o le maʻisuka e mafai ona paʻu i totonu o se pusa hypoglycemic. Afai o loʻo maʻi le paʻu o le tagata maʻi, manua - o le fale taele o le nofoaga lea e mafai ona maua ai se siama. Sauna tele e aafia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto, faʻamalosia i latou e galulue i se auala sili atu. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona mataala i lona soifua maloloina i le faagasologa o le faʻagasologa ma aloese mai le mamafa o le tino.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Aafiaga o le toto

I lenei tulaga, o le aafiaga e na o se lelei. Faʻaleleia le faʻaleleia o le ea, o le galuega o mucous membranes o loʻo faʻasolosolo lelei. O le vaʻalele e faʻaleleia ai le fesuiaiga o kesi, faʻateleina le lele. E i ai se aafiaga malolo i luga o ligaments. O le ea vevela e faʻaitiitia ai le fulafula, e fesoasoani e faʻateʻa ese ai allergies, suʻe o le isu, laryngitis, pharyngitis, sinusitis.

Aafiaga i fatugaʻo

I totonu o le taele, ua faʻaaogaina le galuega o le eleele. E amata ona latou maua atili le faʻataʻitaʻiga. O loʻo i ai se faʻaititia o galuega a le urine, faʻateleina le vevela. E amata ona solo le salima e ala i le afu.

Talu ai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o aʻafiaga i fatugaʻo, e le tatau ona asiasi atu i cystitis masani, urolithiasis, jade ma prostatitis.

Lapataiga i totonu o le potu vaʻa

Ina ia aloese mai soʻo se faʻafitauli, e tatau ona mafanafana se tagata e maua i le maʻisuka mo le 10 minute, ona faʻaliliu lea ile vai malulu. I le taimi o sea faiga, e tatau ona e siakiina pea lou manuia.

  • E mafai ona inu vai inu ma teuteuga o laau. E mafai ona e 'ai kiwi, currants ma apu. Latou te maualalo i calories ma suka.
  • I le taele, e mafai ona e faʻaaogaina pamu ma mea manogi e faia mai laau masani ma gaʻo faʻapitoa. Ma o le faʻaaogaina o le lavender e faʻamaonia ai le moe, mite ma le lemon balm o le a toʻa, yarrow e aveese le alo ma le ulu.

I le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona asiasi i le taʻele ma uo. O le a latou fesoasoani e tuua le potu faʻavaʻa pe afai e faʻaitiitia lou ola maloloina. E tatau ona i ai i taimi uma se glucometer.

Talu ai ona o le suka e mafai ona faʻaitiitia i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, e tatau ona i ai sau lauti suamalie poʻo sauniuniga talafeagai ma oe. Afai e te le siitia le kulūkose i le taimi, e mafai ona e aʻafia i le glycemic coma pe a alu ese mai le potu vaʻa.

E le mafai ona e asiasi i le fale taʻele pe a e lagona le le lelei. E taua le tuʻuina atu i le manava o le manava, le mausali, pe a uma le taotoga. E tatau ona lafoai ma le manava ma le vomia.

Faamanuiaga o se Falemaʻi Tisuka

O le sauna e faʻamafanafanaina le tino atoa ma faʻagasolo ai faiga faʻavae. Ole auala e faʻaleleia atili ai le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai le tele o galuega lelei:

  1. anti-inflammatory
  2. vasodilation,
  3. malosi faateleina
  4. faʻatau
  5. musika malologa
  6. faʻafouina o le toto toto.

O le suka o le maʻisuka e aveʻesea ai foi mai le tino ole inisalini. O se taunuuga, o ona mea i totonu o le toto e faateleina ma le faʻaititia o le kulukose i le siama faʻaititia. O le mea lea, o le maʻisuka ma le taʻele e tutusa lelei lava, aua afai e mulimulitaʻia tulafono uma o le sauniga, e faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

A filifilia se potu vaʻaia, e tatau ona amanaʻiaina lona tele. O le mea lea, faatasi ai ma le hyperglycemia faifaipea, o le ituaiga o vaʻa faʻafeiloaʻi o se sauna Turiki poʻo se taʻavale Rusia. O asiasiga faifaipea i ia nofoaga o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina ma le afaina i le tino.

E taua tele i le taimi o le malolo, faʻaleagaina o toto toto, e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau. O le mea lea, oi latou e alu i le fale taele e le tatau ona ave fua tele o vailaʻau aʻo leʻi amataina le taʻaloga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e faʻatautaia ma le faʻaeteete ao leʻi asiasi i le sauna. Ae i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e fautuaina e ave ni suga sukesi se lua faatasi ma oe.

Ma o le bathhouse with diabetes e na o le manuia e maua, e tatau ona asiasi i le 1 taimi i le 7 aso. I lenei tulaga, o le faʻatinoga o le ai ai se aoga aoga i luga o le microcirculation ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o neuro-, macro-ma micropathy.

O le ā le lamatiaga o le suka o le maʻisuka?

I tagata latou te lei o atu i le potu vevela muamua, poʻo i latou na filifili e asiasi i ai i taimi uma, e fautuaina e suʻesuʻeina e le fomaʻi muamua. I le uma, ma le maʻisuka, o faʻafitauli e masani ona tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i le cardiovascular system, o lea e le tatau i tagata e iai ni faʻafitauli ona fufulu mo le umi ma i se vevela lelei.

Ae o le mea aupito sili ona leaga e mafai ona maua e mafutaga mafanafana e mafua ai le faateleina o le mamafa i luga o okeni. E le gata i lea,

  • gaioiga galue o le ate ma fatugaʻo,
  • loto ma vascular problems,
  • le i ai o le acetone i le toto.

E le gata i lea, e le mafai ona e alu e taʻele ma le ketoacidosis. O lenei tulaga e faʻaalia i le i ai o tino o le ketone i le toto ma le hyperglycemia. Afai e le amanaia e se tagata i lenei tulaga lenei tulafono, ona mafai ai lea ona tupu se maʻi maʻisuka ma i lenei tulaga o faamatalaga e uiga i mea e tatau ona avea ma fesoasoani muamua mo se maʻi suka o le a sili ona taua mo le tagata faitau.

Ae e mafai ona alu i le taele pe a iai ni faʻafitauli paʻu? O se asiasiga i le potu vaʻa e faʻasalaina i le paʻu o le paʻu o le purulent (acute furunculosis). A uma, o le vevela e fesoasoani i le vave faʻalauteleina o microbes ma le salalau o faʻamaʻi i le tino atoa.

O le isi mea le lelei o le taele o le faʻaalu, ona o le tele o tagata gasegase e le lagona pe afea e taofi le faiga. O le mea lea, e mafai ona tupu le afaina o le vevela, o se itu lelei mo le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le maʻisuka.

E le gata i lea, o se tagata maʻi i totonu o se potu vaʻa e mafai ona maua ai le maʻi suka. O lona atinaʻe e faafaigofieina e ala i le malosi o le inisalini i totonu o le toto, ona o le maualuga o le vevela e mafua ai le leiloa o mea. O se taunuuga, o le glycemia ua faaitiitia, lea e mafai ona oo atu ai i se pa.

Talu ai e tele naua le faʻasaʻoina e asiasi i le sauna mo le maʻisuka, e taua le faʻatinoga o le taualumaga ma le faʻaeteete tele. O le mea lea, e le mafai e se tasi ona faʻatagaina eseesega le vevela. O le mea lea, e le fautuaina e tu i lalo o le vaeluaga tutusa pe a uma le vevela vevela.

Ae a oʻo ina faʻaleleia le vevela o le tino, o le a iai le tele o aʻafiaga i le tino:

  1. toe faʻaleleia
  2. faʻamalosia,
  3. anti-cellulite
  4. malolo
  5. anti-matua
  6. faʻaoagaina
  7. faʻaola
  8. tonic.

Fautuaga aoga ma tulafono mo le asiasi i le taele

Mo le maʻisuka e avea o se fale taele e avea ai ma manatu talafeagai, e tatau ona matauina nisi o tulafono. Aua e te alu i le potu vaʻa toatasi, o le mea lea pe afai o faʻafitauli o le a leai se tasi e fesoasoani. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻaauauina pea o le mataituina tutoatasi o le tulaga i le faagasologa o taualumaga, ma mo mataupu faʻafuaseʻi e tatau ona faʻatauina faʻasoa i tupe e vave faʻasaʻo le glycemia.

E le fautuaina le maʻisuka ia 'ai e le itiiti ifo i le tolu itula aʻo leʻi faia le taʻaloga. O le tulafono lava lea e tasi e faatatau i le inu ava malosi.

Talu ai ona o le maʻisuka e faigofie lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, e tatau ona latou mulimulitaʻi i auala puipuia. O le mea lea, afai ei ai ni paʻu o le paʻu, faʻapipiʻi manuʻa poʻo faʻailoga o le tino, e tatau ona tolopoina se asiasiga i le bathhouse.

I le taimi o le malologa i le va o sauniga poʻo le taimi lava e uma ai le sauna, e aoga tele le inu o le lauti faapitoa e faʻavae i luga o le wormwood po o lanu meamata. Ae ui i lea, a o leʻi inu, e tatau ona faʻaaogaina ia mea inu mo le itiiti ifo i le 12 itula, ma e tatau ona faia se paluga fou ile 2-3 aso.

O le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka e mafai ai ona faʻaaoga se vaega itiiti o ni ituaiga o fualaau aina ma fua. E le tatau ona maualuga le kalori ma e le suamalie (apu, currants, kiwi).

Ae a 'ai ia meaʻai, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose i le urine, lea e le tatau ona sili atu ma le 2%. Afai e sili atu le maualuga o faailoilo, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani faafomaʻi.

O le faʻaitiitia o le suka i le lua ml ao asiasi atu i le taele o le a fesoasoani i le fusi o laulaʻau. I le sauniuni, 300 g o meaʻai fou fou e sasaa mai i le vai tafe ma faʻamalosi mo le tele o itula.

E le gata i lea, o se aoga aoga pe a asiasi i le taele o loo i ai se afaina e faavae i luga o le eleele. Ina ia saunia, 100 g o le laau ua sasaa atu i le 500 ml o le vineta (9%). O loʻo faʻaosoosoina le meafaigaluega i se mea pogisa mo le 48 itula ma faʻapipiʻi. 50 ml o le vai inu ua faʻafefeteina i le 100 ml o vai ma ua inu i totonu o le 10 minute. aʻo leʻi oʻo i le taimi o le vevela.

I le faaopoopo atu i mea inu, e mafai ona e ave se mumu vao i le fale taele. O le tele o taimi e faia mai le birch, lea e faʻamaʻaina, toe faʻafouina ai le paʻu, faʻamamafa i vitamini (A, C) ma microelements. E fufulu foi le laau ma faʻamalolo le manava.

E i ai isi ituaiga o brooms e le masani, ae o lenei mea e le faʻaaogaina ai. E lalagaina mai laau nei:

  • oak (leo, faatamaia meaola ninii, filemu)
  • mauga eleelea (faʻaola, malosi),
  • nila (anesthetizes, calms)
  • manuʻai manulele (ei ai sona aʻafiaga e aʻafia ai le faʻamalosi),
  • Hazel (e aoga mo le maʻisuka, veins varicose ma maʻi o le gaʻo).

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o aoga o le taele, faʻapea foʻi ma mafaufau i le afaina.

Tuua Lau Faamatalaga