Wiesel Douai F injections: faatonuga mo le faʻaaogaina

Antithrombotic agents. Sulodexide.

PBX code B01A B11.

  • O faʻalavelave faʻalavelave e iai le faʻalavelave maualuga o le thrombosis, e aofia ai. thrombosis pe a maeʻa le infarction mai le myocardial
  • maʻi o le cerebrovascular: o le stroke (faʻamaʻi o le ischemic ma vave vave faʻaleleia pe a uma le taia)
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, maualuga o le toto maualuga, ma le vevela vascular,
  • faʻamaʻi pipisi o le gaʻo o le atherosclerotic ma le maʻisuka
  • phlebopathy ma vailaʻau vavalalata loloto
  • microangiopathies (nephropathy, retinopathy, neuropathy) ma macroangiopathies (maʻi o le maʻisuka foot syndrome, encephalopathy, cardiopathy) ona o le maʻisuka,
  • thrombophilia, antiphospholipid syndrome
  • heparin thrombocytopenia.
Tamaiti Fanau

Tosiga ma le pulega

faatonuga lautele

O togafitiga e masani ona faʻaaogaina togafitiga e aofia ai le tausia o matua o fualaau faasaina e sosoo ma capsules; i nisi tulaga, togafitiga faʻatasi ma Sulodexide e mafai ona amata saʻo mai capsules. O le togafitiga o togafitiga ma vailaau talafeagai e mafai ona fetuutuunai e tusa ai ma le faaiuga a le fomaʻi i luga o le faavae o se suʻesuʻega a le falemaʻi ma iuga o le fuafuaina o matāʻupu tau suʻesuʻega.

I le tulaga lautele, e fautuaina ia capsules e ave i le va o taumafataga, pe afai e vaevaeina aso taitasi o capsules i ni atopaʻu, e fautuaina ia tausia se vaʻa 12-itula i le va o tui o fualaau faasaina.

I se tulaga aoao, o le atoaga o togafitiga e fautuaina e toe faia pe a ma le 2 taimi i le tausaga.

O faʻalavelave faʻalavelave e iai le faʻalavelave maualuga o le thrombosis, e aofia ai. thrombosis pe a maeʻa le infarction mai le myocardial

I le masina muamua, o injections intramuscular o le 600 O le sulodexide (mea e aofia ai le 1 ampoule) o loʻo faia i aso uma, a maeʻa ona faʻaauau pea le togafitiga, e faalua i le aso ona faʻailoa le 1-2 ulutala (500-1000 LO / aso). E mafai ona maua iʻuga lelei pe'ā amata le togafitiga i totonu o le 10 aso muamua ina ua maeʻa se faʻalavelave o le faʻaleagaina o le myocardial.

Cerebrovascular disease: stroke (faʻaleagaina o le ischemic ma vave toe faʻaleleia pe a uma le taia)

O togafitiga e amata i le puleaina o le 600 O le sulodexide poʻo le pulus po o le fusi e afu ai, lea o loʻo aofia ai i totonu o le 150-200 ml o le saline physiological. O le umi o le fusi e mai le 60 minute (vave 25-50 gogo / min) i le 120 minute (saoasaoa 35-65 drops / min). O le taimi fautua fautuaina ole togafitiga e 15-20 aso. Ma, o le togafitiga e tatau ona faʻaauau pea i le faʻaogaina o capsules, lea e faalua i le aso ona fai ile tautalaga (500 LO / aso) mo le 30-40 aso.

Atherosclerosis-induced infirculatory encephalopathy, maʻi o le maʻisuka, toto maualuga, ma le lapisi vascular

E fautuaina e ave 1-2 pulou o le fualaau faasaina faalua i le aso (500-1000 LO / aso) faʻaalia mo le 3-6 masina. O le togafitiga e mafai ona amata i le faʻaofiina o le 600 LO sulodexide i le aso mo le 10-30 aso.

O faʻasologa o faʻalavelave faʻapitoa o le atherosclerotic ma le maʻisuka

O togafitiga e amata i le faʻaogaina o le 600 I le sulodexide ma faʻaauau mo le 20-30 aso. Ona faʻaauau pea lea o le vasega, e faalua faalua i le aso ona ave le 1-2 ulutala (500-1000 LO / aso) mo le 2-3 masina.

Faʻafeiloaʻi ma le loloto o le thrombosis

E masani lava ona faʻataʻitaʻiina le faʻafofogaina o le sulodexide capsules ile fua ole 500-1000 LO / aso (2 poʻo le 4 capsules) mo le 2-6 masina. O le togafitiga e mafai ona amata i le faʻalauiloaina o le 600 LO sulodexide i le aso mo le 10-30 aso.

Microangiopathies (nephropathy, retinopathy, neuropathy) ma macroangiopathies (maʻi o le maʻisuka foot syndrome, encephalopathy, cardiopathy) ona o le maʻisuka

Togafitiga o gasegase e maua i micro-ma macroangiopathies e fautuaina i ni vaega se lua. Muamua, 600 Lisi o sulodexide e faia i aso taitasi mo le 15 aso, ona faʻaauau pea lea o le togafitiga, ave 1-2 kapililima faalua i le aso (500-1000 LO / aso). Talu ai ona o togafitiga mo taimi pupuu e mafai ai ona leiloloa ona taunuuga i se tulaga patino, ua fautuaina ina ia faateleina le umi o le taimi lona lua o togafitiga i le itiiti ifo ma le 4 masina.

Thrombophilia, antiphospholipid syndrome

O le masani masani o togafitiga e aofia ai le pulea o le 500-1000 LO sulodexide i le aso (2 poʻo le 4 capsules) mo le 6-12 masina. Sulodexide capsules e masani lava ona faʻamatalaina pe a uma togafitiga ma le heparin maualalo maualalo o le molecasi faʻatasi ma le acetylsalicylic acid, ma o le faʻatulagaga o le mea mulimuli e le manaʻomia ona sui.

heparin thrombocytopenia

I le tulaga o le heparin, thrombocytopenia, o le faaofiina o le heparin poʻo le heparin mole maualalo mole mole e sui ai infusions o sulodexide. Ina ia faia lenei mea, o mea o loo i le 1 ampoule o fualaau faasaina (600 LO sulodexide) e faʻavaivai i le 20 ml o le 0.9% sodium chloride solution ma faʻafoeina e pei o se faʻafeusuai lemu mo le 5 minute (saoasaoa 80 drops / min). A maeʻa lena, 600 Vailaʻau o le sulodexide e faʻavaivai i le 100 ml o le 0.9% sodium chloride solution ma faʻafoe i le foliga o le 60-minute minute o le infusions (vave 35 silu / min) i le 12:00 seia oʻo ina manaʻomia se togafitiga faʻapitoa.

Tali leaga

O loʻo i lalo le faʻamatalaga e uiga i mea leaga na tutupu i suʻesuʻega faʻapitoa e aofia ai le 3258 tagata faʻamaʻi e faʻaaoga fua masani ma togafitiga.

Faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le sulodexide, faʻavasegaina e tusa ai ma vasega o totoga o le tino ma taimi masani. O faʻamatalaga nei e faʻaaogaina e fuafua ai le taimi o tali leaga: masani lava (≥ 1/10), masani (mai le 1/200 le 1

Faʻasalaga

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e pei o le diathesis o le fatufatu poʻo le toto. I le tulaga o le faamaligi toto, o le fofo o le 1% o le sulfate sulfate e tatau ona faia. I se tulaga masani, ma le faʻalavelave, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona faʻaumatia ma talafeagai ai togafitiga faʻapitoa e tatau ona amataina.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

Talu ai e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, e le tatau ona faʻamalosia tamaitai i fualaau oona i lea vaitau, sei vagana, e tusa ai ma le fomaʻi, o le faʻamoemoe o le togafitiga mo le tina e sili atu nai lo le ono lamatia ai le fetus.

E i ai le poto masani i le faʻaaogaina o le sulodexide i le lona lua ma le tolu o faʻataʻitaʻiga o le maitaga mo le togafitiga o faʻafitauli faʻapitoa e mafua mai i le ituaiga I ma le maʻisuka II ma le tuai ona faʻamaʻi. I ia tulaga, o le sulodexide sa faia i aso taitasi i se fua faatatau o le 600 LOs i le aso mo aso e 10, ina ua maeʻa ona faia se togafitiga o le fualaau faasaina mo le 1 capsule i le aso (500 LOs / aso) mo le 15-30 aso. I le tulaga o le toxicosis, o lenei togafitiga togafitiga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma metotia masani o togafitiga.

I le taimi ole II ma le III o le maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau ma le faʻaeteete, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E le o iloa pe o le sulodexide poʻo ona metabolites ua faʻasalaina i susu susu. O le mea lea, mo mafuaaga saogalemu, e le fautuaina e tofia tamaitai i le taimi o le lactation.

E i ai le poto masani i le faʻaaogaina o sauniuniga sulodexide i le togafitiga o le maʻisuka nephropathy ma le glomerulonephritis i tupulaga talavou e 13-17 tausaga. I ia tulaga, 600 O le sulodexide sa faia i totonu o le tino i aso taitasi mo le 15 aso, sosoo ai ma le 1-2 capsules o le fualaau faasaina na faia faalelagi faalua i le aso (500-1000 LO / aso) mo le 2 vaiaso.

O faʻamatalaga e uiga i le aoga ma le saogalemu o le fualaau faasaina i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua e le maua.

Talosaga faʻaoga

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona siaki le taimi o le hemocoagulation parameter (fuafuaina o le coagulogram). I le amataga ma pe a maeʻa le faʻamalositino, e tatau ona fuafuaina mea nei ole falesuesue: ole taimi o le thromboplastin ole taimi ole taimi, taimi ole gaʻo / coagulation, ma le III antithrombin level. A faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le gaioiga o le thromboplastin feʻaveaʻi e faʻatupulaia pe a ma le 1.5 taimi.

Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga.

Afai e matauina le vevela i le taimi o togafitiga, e tatau i se tagata ona aloese mai le aveina o taavale ma galue i auala.

Fale faʻamaloilo

Pharmacological. O Wessel Douai F o se sauniuniga o le sulodexide, o se tuufaatasiga masani o glycosaminoglycans e ese mai le mucosa o puaa, e aofia ai le vaega o le heparin ma le mamafa mole mole pe tusa o le 8000 Da (80%) ma le dermatan sulfate (20%).

Sulodexide o le initanit antithrombotic, anticoagulants, profibrinolytic ma le angioprotective aafiaga.

O le malosi o le anticoagulants o le sulodexide e mafua ona o lona sootaga ma le cofactor heparin II, e taofia ai le thrombin.

O le aʻafiaga antithrombotic o le sulodexide o loʻo faʻasalalau e ala i le faʻasaina o le gaoioiga Xa, faʻateleina le faʻasoasoaina ma le faasela o le prostacyclin (PGI2) ma le faʻaitiitia o le plasma fibrinogen levels.

O le aʻafiaga o le profibrinolytic e mafua mai i le faateleina o le gaioiga o le plasminogen activator tissue ma se faʻaitiitia i le gaoioiga a lona inhibitor.

E aʻafia le aʻafiaga i le toe faʻaleleia o le faʻavaeina ma le faʻatinoga o le tino o gata o endothelial ma faʻamautuina le maualuga o le tau le lelei o le paʻu o loʻo i lalo.

E le gata i lea, o le sulodexide e faʻasalalau ai mea faʻaleagaina o le toto e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o triglycerides (lea e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le lipoprotein lipase, le enzyme e nafa ma le suavai ole triglycerides).

O le aoga o fualaau faasaina i le nephropathy o le maʻisuka ua fuafuaina i le gafatia o sulodexides e faaitiitia ai le mafiafia o le paʻu o lalo ma le gaosia o le matai intercellular e ala i le faaitiitia o le faateleina o le siama.

Pharmacokinetics Sulodexide e faʻafefe i totonu o le fatu. 90% o le fua faatatau o le sulodexide e faʻapipiʻiina i le vasothelum vascular, lea o lona maualuga e 20-30 taimi maualuga atu nai lo le faʻaogaina i totonu o masini o isi totoga. Sulodexide e faʻafefeteina e le ate, ma faʻateleina e fatugaʻo. E le pei o le hepatarin e le faʻafefeteina ma le maualalo, o le desulfate bath, lea o le a mafua ai ona faʻaitiitia le faatinoga o antithrombotic ma se saoasaoa taua o le galodexide, e le tupu. I suʻesuʻega o le tufatufa atu o le sulodexide, na faʻaalia ai e faʻamalosia e fatugaʻo ma le afa-ola lea e oʻo i le 4:00.

Faʻafeteʻaiga

Talu ai o le sulodexide o se polysaccharide ma sina vaega o meaola, pe a faʻalauiloaina e avea o se tuufaatasiga faʻatasi, e mafai ona fausia ai faʻalavelave ma isi vailaʻau e iai mea taua. O vailaʻau nei e masani ona faʻaaogaina mo iniseti tuufaʻatasia e le o gatasi ma le sulodexide: vitamini K, o se faʻalavelave o vitamini B, hyaluronidase, hydrocortisone, calcium gluconate, suauu ammonium quaternary, chloramphenicol, tetracycline ma streptomycin.

Tuua Lau Faamatalaga