Noliprel A: faatonuga mo le faʻaaoga

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Noliprel. Tuuina atu manatu faaalia mai tagata asiasi i luga o le saite - tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai o tagata tomai faapitoa i le faaaogaina o Noliprel ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o Noliprel i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faʻaaoga mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le faʻaitiitia o le toto i luga o tagata matutua, tamaiti, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

Noliprel - o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai le perindopril (o le inhibitor ACE) ma le nofoagapamide (o se diuretic-like diuretic). O le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ona o se tuufaatasiga o meatotino taitasi o vaega taʻitasi. O le faʻaaogaina o le perindopril ma le nofoagapamide e maua ai le faʻaogaina o le malosi o le antihypertensive pe a faatusatusa i vaega taʻitasi eseese.

O le fualaau faasaina ua i ai le malosi o le toto o le toto i luga o le toto ma le diastolic totoga i le tulaga sili atu ma le tu. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e 24 itula le umi. O se faʻamalositino ile aoga e le itiiti ifo ma le 1 le masina talu ona amata le togafitiga ma e le o faʻatasi ma le tachycardia. Le faʻaitiitia o le togafitiga e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o le faʻasolosolo maʻi.

Noliprel e faʻaitiitia le tikeri o le hypertrophy o le ventricular left, faʻaleleia ai le mea e mafai ai, ona faʻaitiitia ai le OPSS, e le aʻafia ai le lipid metabolism (total cholesterol, HDL-C, HDL-C, triglycerides).

Perindopril o le inhibitor of the enzyme that converts angiotensin 1 to angiotensin 2. O le angiotensin converting enzyme (ACE), poʻo le kinase, o se mea faʻapitoa lea e faʻaalia ai le liua o le angiotensin 1 i le angiotensin 2, o loʻo i ai se aafiaga vasoconstrictor, ma le faʻaumatia o le bradykinin e leai sona aoga i toto toto . O le iʻuga, o le perindopril e faʻaitiitia ai le pulefaʻatasia o aldosterone, e tusa ai ma le mataupu o manatu le lelei, faʻalauteleina le gaioiga o le reini i le plasma toto, ma faʻaaoga faʻaʻumiʻumi e faʻaitiitia ai le OPSS, e mafua ona o le aʻafiaga o toto i maso ma fatuga. O nei aʻafiaga e le o faʻatasi ma le tuai o soso ma le vai poʻo le atinaʻeina o le talexcardia faʻataʻitaʻi ma le faʻalautele faʻaaogaina.

O le Perindopril e iai sona aʻafiaga i tagata gasegase e maualalo le masani ile gaioiga o le plasma renin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le perindopril, o loʻo i ai le faʻaititia o le toto ma le diastolic toto i le tulaga maualuga ma le tulaga maualuga. Aveesea o le fualaau faasaina e le faateleina ai le toto.

O le Perindopril o loʻo i ai lona aafiaga vasodilala, e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le tele o laʻau ma le fausaga o le puipui lapisi o maʻa laiti, ma faʻaititia ai foi le hypertrophy o le ventricular left.

Perindopril e faʻamautuina le gaioiga o le fatu, faʻaititia le muai faʻatulagaina ma le maeʻa.

O le faʻaaogāina o togafitiga thiazide e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le aʻafiaga. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le inisinia ACE ma le thurezide diuretic e faaitiitia ai foi le lamatiaga o le hypokalemia ma togafitiga.

I maʻi e maua ai le fatu, perindopril e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamalosi i le taumatau ma le agavale, o le faʻaitiitia o le fatu, o le faateleina o gaioiga fatu ma le faʻaleleia atili o le igoa o le fatu, ma le faateleina o le toto totoʻa i totonu o maso.

O le faʻasalalau o se mea e maua mai le sulfanilamide, e tutusa lelei i mea tau vailaʻau faʻatau e faʻatau ai togafitiga. O le a taofia ai le toe faʻaaogaina o ions o le sodium i le vaega o le gaogao o le tafatafa o Henle, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le excretion o le sodium, chlorine ma, i se tulaga maualalo, i konatele ma magnesium, ma siitia ai le diuresis. O le aʻafiaga o le antihypertensive o loʻo faʻaalia i tui e toetoe lava a le mafua ai se aafiaga diuretic.

O le faʻasalalau e faʻaititia ai le gasegase o le tino e tusa ai ma le adrenaline.

E le aafia le lipids plasma (triglycerides, cholesterol, LDL ma le HDL), ma le gaosiga (carbohydrate metabolism) (e aofia ai ma tagata gasegase e maua ai le maʻisuka).

Le fesoasoani e fesoasoani e faʻaititia ai le hypertrophy o le ventricular left.

Faʻavae

Perindopril arginine + Indapamide + tagata faʻamalolo.

Pharmacokinetics

O fualaau o le pharmacokinetic o le perindopril ma le wherepamide i le tuufaatasiga e le suia pe a faatusatusa i la latou faaaogaina eseese.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le perindopril e vave ona gauai. E tusa ma le 20% o le aofaiga o le absorbed perindopril ua liua i totonu o le metabolite malosi o le perindoprilat. Pe a ave le fualaau faʻatau ma meaai, o le liua o le perindopril i le perindoprilat e faaitiitia (o lenei aafiaga e leai se aoga taua). O le perindoprilat ua faʻateleina i le urine. T1 / 2 o le perindoprilat o le 3-5 itula. O le manava o le perindoprilat e faʻagesegese ai i luga o tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata gasegase ma le le atoatoa o le fatu.

Faʻavavevave vave vave ma gaʻo atoa mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le pulega faifai pea o le fualaau faasaina e le taitai atu ai i lona aʻafia i le tino. E mafua mai i le urine (70% o le fuainumera e faʻatonuina) ma faʻatasi ma feces (22%) i le tulaga o le gasegase o le tino.

Faailoga

  • ogaoga taua.

Faʻasalaga Fomu

Pusa 2.5 mg (Noliprel A).

5 mg pepa (Noliprel A Forte).

Pusa 10 mg (Noliprel A Bi-Forte).

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

Tofi i totonu, sili ile taeao, aʻo leʻi 'ai, 1 papalama 1 taimi i le aso. Afai a maeʻa le masina e tasi talu ona amata le togafitiga, e le mafai ona ausia le manaʻoga faʻapitoa e manaʻomia, e mafai ona faʻalauteleina le fua ile 5 mg (gaosia e le kamupani i lalo ole igoa taufaʻailoga Noliprel A malosi).

E tatau i tagata matutua ona amata togafitiga ma le 1 papalama 1 taimi i le aso.

E le tatau ona faʻamaonia le noliprel i tamaiti ma tamaiti ona o le le lava o faʻamatalaga i luga o le aoga ma le saogalemu i tagata gasegase o lenei vaitausaga.

Faʻamataʻuga itu

  • matagogo
  • taʻavale
  • faaitiitia le fiaai
  • tiga o le manava
  • tofo tofo
  • malosi
  • afu malogo, faʻaauau pea mo se taimi uumi ao tagofia fualaau oona o lenei vaega ma mou ese atu pe a maeʻa ona lafoaʻi,
  • manatu faʻapitoa,
  • afaina le afaina,
  • paʻu o le paʻu,
  • faʻavavevaveina o le tino lupus erythematosus,
  • angioedema (Quincke's edema),
  • ata o le gaosiga o ata
  • paresthesia
  • tiga o le ulu
  • asthenia
  • moe i le moe
  • agavaʻa o lagona
  • vavao
  • musele maso
  • thrombocytopenia, leukopenia, agranulocytosis, anemia aplastic, anemia hemolytic,
  • hypokalemia (aemaise lava le taua mo tagata gasegase e lamatia), hyponatremia, hypovolemia, e mafua ai le galala ma le manatu masani, hypercalcemia.

Contraindications

  • talafaasolopito o le angioedema (e aofia ai ma isi atitiata ACE),
  • faʻasologa o mea / angioedema,
  • ogaoga faaletonu (CC

Faʻataʻitaʻiga

NOLIPREL A o se tuufaatasiga o mea aoga e lua, perindopril ma le ibipamide. O se vailaau faʻamaonia, e faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga (maualuga maualuga).

O Perindopril o se tasi o fualaau o vailaʻau e taʻua o le iniveta ACE. E galue e ala i le faʻamalosia o le faʻalauteleina o aafiaga i luga o toto toto, lea e faigofie ai le tuiina o le toto. Faʻaalia o se vailaʻau. O le diuretics e faateleina le tele o le urine e maua mai e fatugaʻo. Ae ui i lea, olepamide e ese mai isi togafitiga, aua e na o sina siʻitia le tele o le urini. O vaega taʻitasi e galue malosi e maualalo ai le toto ma faʻatasi latou te pulea lou toto toto.

Contraindications

• afai muamua, pe a ave isi inhibitors ACE poʻo isi mea na tutupu, o oe poʻo se tasi o ou aiga na faʻaalia ni faʻaaliga e pei o le vevela, fulafula o foliga poʻo le laulaufaiva, vevela vevela, poʻo se fuluʻi paʻu mata (angiotherapy),

• afai o loʻo e maua i le maʻi o le ate po o le maʻi o le hepatic (maʻi o le maiʻai degenerative),

• afai o loʻo e matua aʻafia le toe gaioiga o le aoga pe afai o loʻo e paʻu,

• Afai o lau toto o le potassium e maualuga tele pe sili atu foi,

• Afai e te masalomia le le mautonuina o le fatu o le fatu (taofi masima matuitui, puupuu le manava),

• afai oe maʻitaga pe fuafua se maʻitaga,

• afai oe susu.

Tina ma le lactation

Aua e te aveina NOLIPRELA i le tolu masina muamua o le maitaga ma aua e te amataina mai le 4 masina o le maʻitaga (vaai Contraindications). Afai o le maʻitaga ua fuafuaina poʻo le moni o le maʻitaga ua faʻamaonia, ona tatau lea ona e sui i se isi ituaiga togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Aua le ave NOLIPREL A pe afai oe maʻitaga.

Talanoa i lau fomaʻi i le taimi lava lena.

Tosiga ma le pulega

Afai ua e mauaina nisi NOLIPREL A nai lo mea ua fautuaina mo oe:

Afai e te tele naua fualaau, faʻafesoʻotaʻi lau potu faʻapitoa lata mai pe taʻu vave lau fomaʻi. O le aʻafiaga o le aʻafiaga i le tulaga o le sologa lelei o le faʻaitiitia o le toto. Afai o loʻo faʻaitiitia lou toto (faailoga e pei o le vevela poʻo le faʻavaivaia), taoto i lalo ma sii ou vae, atonu e faigofie ai lou tulaga.

Afai e galo ona e ave NOLIPRELA

E taua tele le ave o fualaau i aso uma, talu ai o le faʻaauau o le pulega e sili atu ona aoga togafitiga. Ae peitai, afai e galo ia te oe ona ave se fualaau ole NOLIPREL A, ave le isi togi i le taimi masani. Aua le faaluaina le fua ole mulimuli ane.

Afai e te le toe ave NOLIPRELAA

Talu ai e masani ona tumau le togafitiga o le antihypertensive i le olaga atoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi tuʻuina le vailaʻau.

Afai ei ai ni au fesili faaopoopo e uiga i le tagofia o fualaau faasaina, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo le fomaʻi.

Faʻamataʻuga itu

E aofia ai:

• masani (itiiti ifo i le 1 i le 10, ae sili atu i le 1 i le 100), faʻafitauli o meaʻai (tiga i le manava po o le manava, le lava o le manaʻo, leisa, le mafiafia, tofo o le tofo), gutu malogo, maʻi vaivai.

• e le masani (itiiti ifo i le 1 i le 100, ae e sili atu ma le 1 i le 1000): lagona o le lelava, vevela, tiga o le loto, lagona o le lagona, faʻalavelave moe, gaogao, lagona o lagona, faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le paʻu o le paʻu, purpura (lanu mumu i luga o le paʻu) vaʻavaʻaʻiga (maualalo le toto), poʻo le faʻamuamua (vaʻavaʻai pe a leai). Afai e te mafatia mai le tino lupus erythematosus (o se ituaiga o fomaʻi-vascular disease), ona mafai ai lea o le leaga

• seasea lava (itiiti ifo i le 1 i le 10,000): angioedema (faailoga e pei o le vevela, fulafula o foliga poʻo le laulaufaiva, vevela vevela po o se faʻavalea o le paʻu), faateleina le aʻafiaga o le fia inu i tagata matutua ma tagata gasegase ua leai se fatu. I le tulaga o le le mafaia o le ate (maʻi o le ate), o le amataina o le encephalopathy o le ate (maʻi o le maʻi faiʻai) e mafai. O faʻasalaga i totonu o le toto, fatugaʻo, ate, pancreas, poʻo suiga i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe (suʻesuʻega toto) e mafai ona tupu. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se suʻega toto e siaki ai lou tulaga.

Taofi le suʻeina o lenei vailaʻau vave ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai o iai se tasi o tulaga nei: o ou foliga, laugutu, gutu, laulaufaiva poʻo le faʻaʻofu ua fulafula, e faigata ona e manava, e te lagona le vevela pe ua e le iloa, oe se mea e le masani ai faʻavavevave pe faʻamaonia.

Afai o aʻafiaga aʻafiaga e matuia pe afai e te matauina le le manaʻomia o aʻafiaga e le o lisiina i totonu o lenei laupepa, taʻu i lau fomaʻi poʻo le fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Aloese mai le faʻaaogaina o le NOLIPREL A ma fualaau nei:

• lithium (faʻaaoga e togafitia ai le faʻalavelave),

• togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo (spironolactone, siama), masima salts.

O le togafitiga ma NOLIPRELOM A e mafai ona aʻafia i le faʻaaogaina o isi fualaau.

Ia mautinoa e logoina lau fomaʻi pe afai o loʻo e tago i fualaau oona nei, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe ae ave:

• fualaau faasaina lea e faaaoga i le togafitiga o le maualuga o le toto,

• faʻasolosolo (mo le togafitiga o le paʻu le lelei o le fatu),

• allopurinol (mo le togafitiga o gout),

• Terfenadine poʻo le aisisole (antihistamines mo le togafitia o le vavalaʻau oona po o allergies),

• Corticosteroids, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tulaga eseese, e aofia ai le maʻamala matautia ma le gasegase o le fatu,

• fualaau faʻamaʻi puipuia e faʻaaogaina e togafitia ai le faaletonu o autoimmune poʻo le maea foi o le taotoga e taofia ai le teena (eg, cyclosporin),

• fualaau faasaina ua faatonuina mo togafitiga o le kanesa,

• erythromycin ma le faʻamalosi (antibiotic),

• halofantrine (faʻaaogaina e togafitia ai ituaiga o malaria),

• pentamidine (faʻaaogaina e togafitia ai le niumonia),

• vincamine (faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o le le atoatoa o le mafaufau i tagata matutua),

• faʻapipiʻi (faʻaaogaina e togafitia ai angina pectoris),

• sultopride (antipsychotic drug),

• fualaau faasaina ua faatonuina i le togafitia o le fatu fatugavale (e pei o le quinidine, hydroquinidine, disopyramide, amiodarone, sotalol),

• digoxin (mo le togafitia o maʻi fatu),

• baclofen (mo le togafitiga o le malosi o musika, lea e tupu i nisi faamaʻi, mo se faataitaiga, ma le sclerosis),

• fualaau o le maʻisuka, e pei o le insulin poo le metformin,

• faʻamalosia ai meaola (eg, senna),

• fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ibuprofen) poʻo mea maualuga o salicyoa (faʻataʻitaʻiga, aspirin),

• amphotericin B (o le togafitiga o faʻamaʻi tuga ogaoga),

• fualaau faasaina mo le togafitia o faaletonu o le mafaufau, e pei o le atuatuvale, popolevale, fesuiaiga, ma isi mea (mo se faataitaiga, tolu antidepressants cyclic, antipsychotics),

• tetracosactide (mo togafitiga o le maʻi a Crohn).

Talosaga faʻaoga

Aveina o le NOLIPREL A ma meaʻai ma inu

E sili le ave NOLIPREL A aʻo leʻi 'aʻai.

Avetaavalevale ma masini e pulea ai masini: NOLIPREL A e le afaina ai le mataala, ae i nisi o gasegase, ona o le maualalo o le toto, o le tele o gaioiga atonu e ono tulai mai, mo se faataitaiga, o le vaivai po o le vaivaiga. O se taunuuga, o le gafatia e tietie taavale poʻo isi auala e mafai ona faʻavaivaia.

Faʻamatalaga taua i nisi o mea aoga i NOLIPREL A

NOLIPREL A o loʻo iai le lactose, pe afai na fai atu le fomaʻi e te le gauai i nisi ituaiga suga, ona talanoa lea i lau fomaʻi aʻo leʻi amataina lenei fualaau.

Sauniuniga saogalemu

• afai e te mafatia mai le faʻamaʻi (vavalalata o le toto autu o loʻo sau mai le loto), fatu cardiomyopathy o le fatu (fatu fatu muscle) poʻo le faʻaogaina o le toto (vavalalata o le faga e tuʻuina ai le toto i fatuga),

• afai e te mafatia mai se isi fatu poʻo se faamaʻi fatu fatu,

• afai oe mafatia mai le gaioiga o le ate,

• afai e te mafatia i se maʻi pipisi o le tino e pei o le lupus erythematosus poʻo le scleroderma,

• afai e te mafatia i le atherosclerosis (faʻamalosi o puipui o maʻa),

• afai e te mafatia i le hyperparathyroidism (parathyroid gland deficys),

• afai oe mafatia mai le gout,

• afai oe maua le maʻisuka,

• afai o oe i luga o se meaʻai maualalo-masima po oe fai ni masima e aofia ai le potassium,

• Afai o loʻo e aveina le lithium poo le faʻamalolo o le vailaʻau faʻasaina (spironolactone, triamteren), aua e le tatau ona e aveina faatasi i le taimi e tasi ma NOLIPREL A (silasila i le suʻeina o fualaau).

A e suʻeina le NOLIPREL A, e tatau foi ona e logoina lau ofisa tausi soifua maloloina poo le aufaigaluega faafomaʻi e uiga i mea nei:

• afai ei ai sau faʻamaʻi poʻo se taotoga tele,

• afai e te leʻi maua talu ai nei le manava po o le vomiting,

• afai e te maua ni tala o le LDL (aveeseina o le cholesterol mai le toto),

• afai e te faʻavaivai, lea e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o le maʻi i le pipi poʻo le vavao,

• Afai o loʻo e faia se suʻega faafomaʻi, lea e manaʻomia ai le faʻaofiina o se vailaʻau eletise e iai le iodine (o se mea e mafai ai ona suʻeina totoga o le tino, e pei o fatugaʻo poʻo le manava, faʻaaoga ai x).

E tatau i tagata taʻavale ona nofouta o NOLIPREL A o loʻo i ai se gaioiga malosi (wherepamide), lea e mafai ona maua ai se tali lelei pe a taitaia se taʻaloga doping.

NOLIPREL A e le tatau ona faʻamatalaina i tamaiti.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau faasaina e gaosia i foliga o ata e valiina ai ata: lautele, paʻepaʻe, ma se lamatiaga i itu uma (14 po o le 30 i totonu o se pusa polypropylene ua faaauupegaina i se pusa ma se pusa e maua ai le suavai susu, i totonu o se atigipusa pepa ma se pule amata muamua 1 le fagu 14 pcs., 1 poʻo le 3 fagu o le 30 pcs., Mo falemaʻi - i totonu o se pusa palama o 30 fagu, i totonu o se atigipusa pepa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga amata muamua 1 paleni ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Noliprel A).

1 papalama e aofia ai:

  • vaega taua: perindopril arginine - 2.5 mg (e tutusa ma mea o le perindopril i le aofaiga o le 1.6975 mg), wherepamide - 0.625 mg,
  • mea faʻaopopo: lactose monohydrate, diokide colloidal anhydrous, sodium carboxymethyl starch (ituaiga A), maltodextrin, magnesium stearate,
  • pusa ata: afifi mo le faʻapipiʻi SEPIFILM 37781 RBC glycerol, macrogol 6000, hypromelilose, dioxide (E171), magnesium stearate, macrogol 6000.

Pharmacodynamics

Noliprel A o se sauniuniga tuʻufaʻatasia o ona vaega taua o le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitor ma se diuretic, o se vaega o le vaega o le sulfonamide derivative. O le Noliprel A o loʻo i ai falemaʻi faʻapitoa e mafua mai i le aoga faʻamalositino o vaega taʻitasi o loʻo aʻafia ai, faʻapea foʻi ma a latou aʻafiaga faʻaopopo.

Perindopril o le atiata ACE (kinase II). O lenei enzyme e faatatau i mea e le mafai ona maua e liliu ai le angiotensin I i se vasoconstrictor substance, angiotensin II, faapea foi ma le faaleagaina o le bradykinin peptide lea e faaitiitia ai toto toto i se heptapeptide le aoga.

O le taunuuga o le perindopril o le:

  • faʻaititia le faʻaaogaina o aldosterone,
  • faateleina le gaioiga o le plasma rein e tusa ai ma le mataupu faavae o manatu le lelei,
  • o se faʻaitiitia o le maualuga o le vasa vascular resistance (OPSS), faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, faʻatasi ma le gaioiga i luga o vaʻa toto i maso ma fatuga.

O nei aʻafiaga e le taʻitaʻia ai le masima ma le faatumauina o le ola poʻo le atinaʻeina o le tachycardia o le reflex. O le Perindopril o loʻo faʻaalia ai se aafiaga faʻaleagaina i le maualalo ma le masani o gaioiga o le res. E fesoasoani foi i le faʻamautuina o le muso o le fatu, faʻaitiitia ai le muamua ma le maeʻa. I tagata gasegase e le atoatoa le fatu (CHF), e fesoasoani i le faaitiitia o le OPSS, o le faaitiitia o le faatumuina o le mamafa i le itu tauagavale ma le taumatau o le fatu, o le faateleina o le gaioiga o le fatu, ma le faateleina o le toto gasegase.

Faʻaalia - o se diuretic e aʻafia i le vaega o sulfonamides, o loʻo i ai fale faʻa-vailaʻau faʻapitoa e tutusa ma mea o togafitiga thiazide. O se taunuuga o le taofiofia o le toe faʻaaogaina o ions sodium i le vaega o le suauu o le tafatafa o Henle, o le vailaʻau e fesoasoani i le faateleina o le excretion o le chlorine, sodium, ma i lalo ifo o le masnesium ma le potassium ions e fatugaʻo, e mafua ai le faateleina o gaioiga o le urine ma le faʻaitiitia o le toto maualuga (BP).

O le Noliprel A o loʻo faʻaalia i se faʻaaliga o se faʻasologa o fualaau-toto mo le 24 itula i luga o le toto faʻasolosolo diastolic ma le systolic i le tulaga ma le tulaga maualuga. O le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le toto e maua ai le itiiti ifo ma le tasi le masina talu ona amata togafitiga ma e le o faʻatasi ma foliga mai o le tachycardia. O le mumusu e ave le fualaau faasaina e le afaina ai le gasegase.

Noliprel A e maua ai se faaitiitia i le tikeri o le hypertrophy ventricular left (GTL), o se faʻaleleia atili o le elasticity of arteries, o le faʻaitiitia o le OPSS, e le aafia ai le metabolism lipidrotein (LDL) ma le maualuga (HDL) cholesterol density.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le perindopril ma le nofoagapamide i le GTL na faʻatūina faʻatusatusa i le enalapril. I tagata gasegase ma le GTL ma le maualuga o le totoga, ave le 2 mg perindopril erbumin (e tutusa ma le perindopril arginine i se fualaau o le 2.5 mg) / lepamide 0.625 mg poo le enalapril 10 mg 1 taimi i le aso, faatasi ai ma le faateleina o le dose o le perindopril erbumin i le 8 mg (tutusa le perindopril arginine e oʻo i le 10 mg) / olepamide e oo i le 2.5 mg po o le enalapril e oʻo atu i le 40 mg i le aso; i le perindopril / vaegapamide, o le faʻaitiitia o le faʻailoga i le leftricular mass index (LVMI) na tusia pe a faatusatusa i le vaega o le enalapril. O le aafiaga pito sili ona taua i le LVMI na matauina i taimi o togafitiga ma le perindopril ma le erigini 8 mg / indapamide 2.5 mg.

O se faʻamatalaga e sili atu ona aʻafia i le faʻasao na matauina i togafitiga tuʻufaʻatasi ma le perindopril ma le vaegapamide faʻatusatusa i le enalapril.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o fuainumera: o le toto maualuga - 145/81 mm RT. Art. Index (BMI) - 28 kg / m², hemoglobin glycosylated (HbA1c) - 7.5%, tausaga - 66 tausaga na suʻesuʻeina le aafiaga i luga o le micro-ma macrovascular complications i le taimi o togafitiga ma se tuufaatasiga tumau o le perindopril / indapamide e avea o se fetuunaiga i togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻamalosi (IHC) faʻamalosi (target HbA1c

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

O vailaʻau o le perindopril ma le wherepamide pe a faʻaaogaina i le tuufaatasiga e tutusa ma le taimi e faʻaaoga eseese. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona faasalalauina le perindopril. Ole tulaga ole bioavailability e 65-70%. E tusa ma le 20% o le aofaʻi o le perindopril e mulimuli ane liliu mai i le perindoprilat (o le gaʻo malosi). O le maualuga o le maualuga o le perindoprilat i le plasma e matauina pe a mavae 3-4 itula. E itiiti ifo nai lo le 30% e pipii ai i aʻafiaga o le toto, e fuafua i le maualuga i le plasma toto. O le afa-ola e 25 itula. E ala atu i le pa puipui o le eleele, o le a faʻapipiʻi le mea. O le perindoprilat ua alu ese mai le tino e ala i fatugaʻo. O le afa o le soifuaga o le 3-5 itula. E i ai le faʻagasolo malie o le pulega o le perindoprilat i tagata matutua, faapea foi ma tagata gasegase ma le faaletonu o le fatu ma le le atoatoa.

Faʻailoa atoatoa ma faigofie ona pipiʻi mai i le mea oona. O le maualuga o le faʻaogaina o se vailaau i le plasma e mataituina i le itula e tasi pe a uma le faʻafofoga tautala.

Faatasi ai ma pulu plasma, o le mea e pipii i le 79%. O le afa-ola faʻasalaga e 19 itula. O le vailaau o loʻo faʻaaogaina i le tino o gasegase e le o gaoioi e fatugaʻo (tusa ma le 70%) ma le inumaga (tusa ma le 22%). I tagata e leai se faaletonu, o suiga i le pharmacokinetics o le vailaʻau e le o matauina.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o Noliprel

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua maitauina:

  • tauatoto maualuga,
  • le manaʻoga e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o le microvascular i tagata e maua i fatugaʻo, vascular, ma fatu o faʻamaʻi o loʻo mafatiaogaoga maualugafaʻapea foʻi maʻisuka ituaiga lona lua.

Faʻaiʻuga

  • I galuega o le cardiovascular system: faʻasalaga ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi, i se tulaga e le masani ai: arrhythmia, se afaina, faʻaleagaina o le myocardial.
  • I galuega a le faiga o meaʻai: galuega le atoatoa, proteinuria i tagata ei ai le gasegase o le nephropathy, i se tulaga e seasea tupu, o le le atoatoa o le tino. Atonu e faaitiitia le gafatia.
  • I galuega a le ofisa tutotonu ma le NS: vaivai, vavao, tiga o le ulu, fetu, lagona le mautonu, faʻalogo le faʻalogo, faʻalogo, faʻaitiitia le manaʻo, gaogao, i nisi tulaga - valea.
  • I galuega a le respiratory system: tale, manava gaioiga, bronchospasm, faʻamaʻi toto.
  • I galuega a le vaega o meaʻai: faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le tino, pancreatitis, cholestasis, faʻateleina le gaioiga o le gasegase, hyperupirubinemia.
  • I galuega o le toto: e faʻafeagai ma le tuanaʻi o le vevela poʻo le maeʻa foi o le fatuina o fatugase, e mafai e tagata gasegase ona atiaʻe le anemia, i ni tulaga e le masani ai, thrombocytopenia, pancytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic.
  • Faʻaaliga Allergic: paʻu paʻu, vevela, edema, urticaria.
  • O tagata mamai e le atoatoa le tino mai le tino, e ono mafai ona tupu mai le encephalopathy o le hepatic. I tagata e iai le paleni o le vai-electrolyte paleni, hyponatremia, hypovolemia, hypokalemia, faʻavalea e mafai ona tupu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Noliprel (metotia ma metotia)

Noliprel tablets e ave i le taeao. O vailaʻau faʻasolosolo e faʻasolosolo ai le tasi laulau i le aso Faatonuga mo le Noliprel Forte e tuʻuina atu se togafitiga faapena. Noliprel A ma Noliprel A Bi Forte ua faatonuina i tagata gasegase i le 1 laulau i le aso. Afai i le gasegase o le kiliaina o le creatinine e tutusa ma sili atu i le 30 ml / min, ona leai lea o se manaʻoga e faʻaititia le fualaau. Afai o le kilia e tutusa ma pe sili atu i le 60 ml i le aso, ona oʻo lea i le togafitiga e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le potassium ma le creatinine i totonu o le toto.

Afai e talafeagai, a maeʻa le tele o masina o togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaleleia le fualaau e ala i le faatonuina o le Noliprel A Forte poʻo se isi ituaiga o lenei vailaʻau nai lo Noliprel.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, o loo i ai se faaitiitia malosi o le mamafa, taoto, vomia,vavao, le faʻamaloloina o lagona, o faʻafitauli o le faʻaaogaina o le tino, le le atoatoa o le electrolyte. I lenei tulaga, e tatau ona vave toe faʻafoʻi le paleni vai-electrolyte i mea masani, fufulu le manava, ave le gasegase. Noliprel metabolites e mafai ona aveʻesea e faʻaaoga ai le dialysis. Afai e tatau ai, o le saline oona e faia.

Filifiliga

I le taliga Noliprela lava le manava o le tino e manaʻomia, talu ai o le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga e mafai.
O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le puleaina o eletise, creatinine ma le toto.
Faatasi ai ma le loto vaivai loto vaivai e mafai ona tuufaatasi ma beta-blockers.
O le aveina o le noliprel e maua ai se tali lelei pe a ia faia suʻega suʻega mo le doping.
E tatau ona faʻaeteete i le taimi e ave ai taavale poʻo le faʻaaogaina o ni tulaga maualuluga, aemaise i vaiaso muamua o le taliaina.

Faatonuga faapitoa

O tagata ua uma ona faatonuina togafitiga ma Noliprel e manaʻomia le faʻamaʻavaʻaina o le tino e puipuia ai le faʻaitiitia o le mamafa.

O tagata e le maua le fatu e mafai ona togafitia i beta-blockers i le taimi e tasi.

Pe a togafitia ma Noliprel, o se tali lelei e matauina i le taimi o le suʻega doping.

I vaiaso muamua o togafitiga, e taua le vaʻaia ma le faʻaeteete taavale poʻo le galue i ni auala maʻoti aʻo togafitiga ma Noliprel.

Afai o se toesega taua o le mamafa e matauina i le taimi o togafitiga, e ono manaomia le pulega o le 0.9% sodium chloride i se itu e le talafeagai.

Togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le taofiofia i le faiʻai pe o siama fatu fatu e tatau ona e amata i ni togi laiti o Noliprel.

I tagata o loʻo i ai le maualuga o le uric acid i le toto, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le tele o le aʻafiaga o le atinaʻe o Noliprel gout.

Analogs o Noliprel

Analogs o Noliprel, faʻapea foʻi ma fualaau oona Noliprel A Be strongte, Noliprel A Malosi o isi fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga ma maua ai mea e aʻafia ai, o lona uiga, perindopril ma le meapamide. O nei vailaʻau o fualaau faasaina Co-prenesa, Prestarium ma isi. O le tau o analogues e mafai ona maualalo ifo nai lo le tau o Noliprel ma ona ituaiga.

E le o faʻamaonia le fualaau mo le togafitiga o tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, talu ai e leai se faʻamaumauga saʻo i le aoga ma le saogalemu o ia togafitiga.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Tina fafine ma tina i le taimi fafaga faʻaaogaina o le Noliprel i le susu o susu ua solia. O togafitiga faʻapitoa o nei vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi i totonu o le fetus, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o maliu o tama. Afai e maua e se fafine e uiga i le maʻitaga i le taimi o togafitiga, e leai se mea e tatau ona faʻavevesi ai le maitaga, ae o le tagata maʻi e tatau ona nofouta i taunuuga talafeagai. I le tulaga o le faateleina o le toto maualuga, o le isi togafitiga o le antihypertensive ua faatonuina. Afai e tago se fafine i lenei fualaau faasaina i le lona lua ma le tolu piliona, e tatau ona faia se ultrasound o le fetus e iloilo ai le tulaga o lona ulu ma le fatu fatu.

O pepe faatoa fananau mai o latou tina na ave le fualaau faasaina e mafai ona mafatia mai le faʻaalia o le faʻamalosia o le mafaufau, o lea e manaʻomia ai le mautinoa o le mataʻituina e tagata tomai faapitoa.

Pe a fafagaina le susu, o le vailaʻau ua solia, o le mea lea, lactation i le taimi o togafitiga e tatau ona taofi pe tatau ona filifilia se isi vailaʻau.

Faʻaaliga i Noliprel

O faʻamatalaga i luga o faʻasalalauga e uiga ia Noliprel, faapea foi ma fualaau faasaina Noliprel A, Noliprel A Fort, Noliprel A Bi Forte e faailoa mai ai o lenei vailaʻau e maualalo ai le toto maualuga. O vailaau faʻasaʻo e tausisia le taofiofia o le toto, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le sasa ma le faʻaleagaina o le myocardial.

O faʻamatalaga e uiga i Noliprel Forte e masani ona aofia ai faʻamatalaga e faapea o lenei vailaʻau ma isi ituaiga e maua ai se lelei lelei i tulaga o isi vailaʻau e le atoatoa. O nisi taimi e gasegase le gasegase o le atinaʻeina o nisi o aʻafiaga, aemaise lava, o le susu, maʻi vevela, ae e le o malosi tele.

O fomaʻi latou te maitauina foi le lelei o fualaau oona, ae ia manatua pea o le fualaau faasaina e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma faatonuga ma ia amanaʻiaina fautuaga a se fomaʻi. Aemaise lava, e tatau ona faia le fualaau faasaina i taimi uma, ma e le gata i le taimi o le osofaʻi malosi o le toto.

Noliprel price, o fea e faatau ai

O le tau o Noliprel e tusa ma le 500 rubles i le pusa o le 30 pcs. O le tau i Moscow mo Noliprel A e mai le 500 i le 550 ru. O le tau o Noliprel Forte e mai le 550 ru ma le pusa. Noliprel A Forte 5 mg e mafai ona faʻatau i le tau o 650 rubles. O le tau o Noliprel A Bi Forte e mai le 700 rubles. pusa paʻu 30 pcs.

Tuua Lau Faamatalaga