Faʻamatalaga o thyrotoxicosis

Ole suiga ole tausaga ile suiga o le tino i tagata matutua ma le matutua.

Leʻaogaga Nu. 3. (1 le itula) Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le finocrinology.

MDK 01.01 Diagnostics in Geeriatrics

I le matua, o le gaosia o hormones, o le fusifusia o hormones i proteins, ma le mauaina mai e siama autu ua sui.

O le lipopusin, o le lipopuscin o loʻo faʻaputuina i le eletise, o le neurosecretory responses to reflex (paʻu-paʻu) poʻo le faʻafefeteina o fuamalie e faʻavaivaia, ma o le tali atu i fuamoa o fualaau oona (faʻataʻitaʻiga, adrenaline) e faʻateleina. I le pituitary gland, o le gaosiga o "tolu" hormones o le pito i luma le tupu - faʻalautele (TSH), hormone tuputupu aʻe (STH), adrenocorticotropic (ACTH) ma isi. I le tulaga aoao, o suiga o le tausaga i vaega eseese o le hypothalamic-pituitary system e le mafaitaulia.

O le faagasologa o le matua i le musika amata i le taimi o le tamaititi, ma o lona mea oona e toetoe lava ina mou ese atu i le matua, lea e taitai atu ai i se faaitiitia tele o le mafai gafatia o le puipuiga.

I le vevela vevela, o le stroma o loʻo fesootai, o le numera o follicles ma le thyroid fixation o le iodine ua faʻaitiitia, lea e mafua ai le faʻaitiitia i le maualuga o le thyroxine ma le triiodothyronine (e oʻo i le 25-40% i le mavae ai o le 60 tausaga) - faʻalauiloaina faailoga o le hypothyroidism.

A maeʻa le 30 tausaga, o loʻo faʻaaogaina le toe faʻaleleia o le cortex, o le fusi (glucocorticoids) ma le mesh (tupuga o hormones) ua faateleina, i le 50-70 tausaga o le tino o le tino o le tino o loʻo faʻatusalia mai i le afifi o le afifi, aʻo le tele o gaosiga o hormones ma a latou faʻasao faʻaagaga.

O le toto i le pancreas e leaga, o le aofaʻi o potu o motu o Langerhans ma le gaioioiga o le inisalini na faia i totonu o latou faʻaitiitia. Faʻasalaga, ua maualuga le suka toto.

Epidemiology o le maʻisuka ituaiga 2 i le matua

O se tasi o faʻamaʻi masani i tagata matutua (silia ma le 65) o le maʻisuka ituaiga 2. Ole taimi o le maʻisuka ituaiga 2 e 4-8% i le 50-59 tausaga, 10-12% i le 60-69 tausaga, 14-20% i le 70-79 ma e oʻo ile 25% ile 80 tausaga o le olaga. E tusa ai ma se suʻesuʻega o le epidemiological i Moscow (Yu.I. Suntsov 1998), o le taimi masani o le maʻisuka ituaiga 2 e 2-4 taimi le maualuga atu nai lo le mea na faamauina e ala i le toe faʻalogo. O lona uiga o le fuainumera moni o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e 2-4 taimi sili atu nai lo le resitalaina, i le sili atu ma le 50% o mataupu, o le maʻisuka ua iloa ua leva.

Vaega o le falemaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisaga

O le mafuaaga mo le tuai o le suʻesuʻeina o le maʻisuka i tagata matutua e fesoʻotaʻi ma se ata o le maʻi o le maʻi. O faitioga masani masani o le maʻisuka, e pei o le fiainu, vevela, vevela o le paʻu, ma isi, e agamalu. Faʻasalaga e le faʻapitoa - vaivaiga, moe, maʻi tigaina, mafaufau vaivai, faʻaaliga - oʻo mai muamua. O lenei mea e aʻafia ai le siama o le maʻisuka ma 30 - 50% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (ona o se faʻamaʻi e le o iloa) faʻateleina ni faʻafitauli matuia-ma macrovascular.

I le falemaʻi o le maʻisuka, o se aganuʻu le faʻamalamalamaina i le va o vaega e lua o faʻamaoniga: matua ma le lua.

O aʻafiaga taua e aofia ai:

1. Polyuria - faateleina le faasee o le urine e mafua mai i le faateleina o le mamafa o le urine ona o le glucose ua soloia i totonu (e masani lava, e leai se glucose i le urine). E faʻaalia mai lava ia i le tele o faʻateleina, e aofia ai le po.

2. Polydipsia (o le galala e le mafaamatalaina) - ona o le tele o le suavai i totonu o le mimiti ma le faateleina o le toto toto.

3. O le Polyphagy o se matelaina le mautonu. O lenei faailoga e mafua mai i faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka, o lona uiga, le le mafai ona maua ni siama e gaosi ma gaosia ai le kulukose i le leai o le insulin (fiaai tele).

4. O le paʻu o le paʻu (aemaise lava le uiga o le maʻisuka ituaiga 1) o se faailoga taatele o le maʻisuka, lea e atiina ae e ui lava i le faateleina o le manaʻo o tagata gasegase. O le mamafa o le paʻu (ma e oʻo lava i le vaivai) e mafua mai i le faateleina o le catabolism o aʻafiaga ma gaʻo ona o le tapunia o le kulukose mai le malosi o le tino.

Lua faʻamaoniga e aofia ai faailoilo faʻapitoa e faʻasolosolo malie le taimi. O nei faʻaʻailoga o uiga ia mo le maʻisuka i le lua ma le 2nd ituaiga:

Tuʻuina o le paʻu ma le mucous membranes (faʻavalavaina vavalalata),

Lavea gase lautele,

Paʻu o le paʻu inflammatory e faigata ona togafitia,

O le i ai o le acetone i le urine ma le maʻisuka ituaiga 1. O le Acetone o le taunuuga o le susunuina o gaʻo.

Faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua

O le laulau o loʻo lisiina ai le aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular system, feet, kidneys, ma mata i tagata e sili atu ma le 65 tausaga le matutua ae leʻi maua i le maʻisuka (Neil HAW, 1989).

Toeitiiti lava o tagata matutua uma e lua o loʻo gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai le maualuga o le toto maualuga (faʻalavelave e masani ai), faʻaletonu o le vaʻaia (cataracts), siama o le maʻi urinary ma isi faʻalavelave.

O le suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faafaigofieina e ala i le i ai o faailoga taua: polyuria, polyphagia, leiloa mamafa. Ae ui i lea, o le auala autu o suʻesuʻega o le fuafuaina lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia iloa le mamafa o le taufaasese o le gaosiga o le gaʻo, o loʻo faʻaaogaina se suʻega o le faapaleni kullukose.

O le siama o le maʻisuka ua faʻatuina i le tulaga o le faʻateleina o nei faailoga:

· O le maualuga o le suka (glucose) i le toto capillary anapogi e sili atu i le 6.1 mmol / l (millimole i le lita), ma le 2 itula i le maea ai o le taumafaina (postprandial glycemia) e sili atu i le 11.1 mmol / l,

· O se taunuuga o le suega o le faapaleni o le kulukose (i ni tulaga masalosalo), e sili atu le maualuga o le maualuga o le suka i le 11.1 mmol / l (i se tulaga masani)

· O le maualuga o le hemoglobin glycosylated e sili atu i le 5.9% (5.9-6.5% - masalosalo, sili atu nai lo le 6.5% o le a maua i le maʻisuka),

· Sugar o loʻo i ai i le uila,

· Urine e aofia ai le acetone (Acetonuria, (e mafai ona maua le acetone e aunoa ma le maʻisuka))

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Upu sili ona lelei:E pei o se ulugalii, na fai mai le tasi faiaoga ina ua uma le lauga - o le faaiuga lea o le paga: "O se mea e pei o le iuga iinei." 8176 - | 7857 - pe faitau uma.

Faʻasao le adBlock!
ma toe faafou le itulau (F5)

matua manaʻomia

O a mea e afaina ai lou thytotoxicosis syndrome?

  1. Hyperthyroidism (Bazedov). Le mafuaʻaga sili ona taatele o laurotoxicosis, lea e sili ona aʻafia ai tamaitai o le va o matua. Ona o le vaʻaia o le tino. O se vaega faʻaosofia o faʻamaʻi pipisi, ogaoga o le mafaufau, faʻafitauli o le gasegase ma le gasegase o le mafaufau.
  2. Le faʻamaʻi o le Plummer. Faʻapipiʻi le Benign i totonu o fusi o le vavalo. O mafuaʻaga faʻamoemoe o le faʻamaʻi e leʻi malamalama atoatoa. E tupu i tamaʻitaʻi ma alii.
  3. Faʻalavelaveina o le L-thyroxine. E tupu mai i le le pulea lelei, pe a togafitiga le hypothyroidism e aofia ai lenei vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le thyroxine ina ia vave faʻaitiitia le mamafa.
  4. Subacute thyroiditis. Faʻamafa o le thyroid ma le faʻaleleia o le atinaʻe. E afua mai i nisi o gasegase o le tino i totonu o le tino puipuia.
  5. Thyroid adenoma.
  6. Ole iodine sili atu i le tino na mafua mai i fualaau faasaina.
  7. Pituitary tumo.
  8. Ovarian tumo.

O faʻamaoniga autu o laurotoxicosis alualu i luma

O le vaega sili o lamatiaga o fafine i lalo ifo o le 50 o latou tausaga. Faailoga o laurotoxicosis e matua eseese ma tele. O nisi taimi atonu e foliga mai e leai se fesootaiga i le va oi latou ma le vevela, ae, i le mea moni, o mea uma e sili atu ona ogaoga. O le vave lava ona faʻamaonia le faafitauli e ala i faʻamaumauga o loʻo lisi atu i lalo, o le sili atu ona aoga togafitiga faʻamaʻo.

I le taimi muamua lava, o le cardiovascular system e mafatia. O le talitonuga masani o lou thytotoxic fatu e faʻaalia ai se faʻalavelave tele o faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i le tele o hormones thyroid. I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: faʻamalamalamaina o le atrial, angina metabolic, tachycardia sinus ma le toilalo o le fatu.

Mai le maskloskeletal system, musika atrophy, hypercalcemia, faasalalauina o le osteoporosis e matauina. E masani lava o tiga o le ponaivi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E le maalofia, faʻaleagaina le faʻalavelave popole, lea e mafua ai:

  • O le le fiafia, le mautonu, atuatuvale popolega,
  • Gaioiga sili atu, faigata faigata,
  • O le faʻafuaseʻi o foliga vaaia o ituaiga phobias, faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • O le le mautonu o le lagona (mai le euphoria i le loloto o le atuatuvale), leai se popole,
  • Muscular musical of fingers of the hand, eyelids, tongues poʻo le tino atoa,
  • Fiafia, faateleina le mamafa o le toto.

O le toilalo o le gastrointestinal tract ua faailogaina i le faaitiitia, pe o le isi itu, o se faateleina o le fiaai. Ae e oʻo lava i le fiaʻai tele, e faʻaitiitia pea le mamafa o le tino, e le gata o le faʻaleagaina o le tino, ae o le maso foi o maso. O le tele o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina e ala i le manava o le manava.

I tamaitai i le itupa, o le faasolosolo malie o le taamilosaga. E faigata tele le manuseta, faʻatasi ai ma ulu o le ulu, vevela matautia, ma oʻo lava ina le mautonu. O le mafai o le maitaga ua matua faʻaitiitia. O tane e maua i le thyrotoxicosis e pagatia mai i le faʻaitiitia o le malosi ma ei ai mataupu o le gynecomastia (faʻalauteleina o le mammary gland).

Isi faʻamaoniga faʻapitoa

  • Thyrotoxic exophthalmos (faʻalauteleina o le fusi o le palpebral, uʻamea faʻamalamalama, ma le lanu enaena),
  • Paʻu gutu, pallor o le paʻu,
  • O le le lava o le manava, o lagona masani o se mea i totonu o le faai,
  • Mafaufauga ma le palasi o lauulu ma fao,
  • Ulusin ulu lauulu
  • Faʻafitauli faʻafefe ona o le telē tele o le lauroid,
  • Lulu susulu
  • Fufulu o gaʻo
  • Lagonaina o le vevela e oʻo lava i le malulu o le tau
  • Sweating
  • Uma faifaipea ma, o se taunuuga, faateleina le galala.

O le thyrotoxicosis syndrome e ese mai i luga o le mamafa ma ua vaevaeina i ni pepa autu se tolu: agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

At malamalama talafeagai e le mafai ona matauina le gau o le mamafa ma le tachycardia laiti. O loʻo i ai le vaivai lautele ma le agavaʻa faʻaletonu (loimata, faʻalauteleina le lagona). Amata i le afa lona lua o le aso - o se faʻaitiitia o le faʻatinoga.

Faiga masani ua uma ona iloa e le faateleina o le fatu e oʻo atu i le 120 i le minute, le tele o le malosi, e maualalo le malosi o le galue ma o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e faʻalavelaveina, o faailoga o le le atoatoa o le tino, foliga mai e masani ona taʻavale.

Sini malosi thyrotoxicosis, faʻaopoopoga i faʻalavelave o le tino, faʻaalia i vaivaiga o le musika faʻaleagaina ma faʻalavelave ogaoga o le cardiovascular system. Tachycardia faʻatasi ma le toilalo o le fatu ma le faʻamalosia o le inisitituti. Ua le atoatoa le malosi o le mafaufau.

Le taua o le suʻesuʻega taimi

O faʻamatalaga o laurotoxicosis e matua maoti lava lea e tele naua tagata gasegase (ae maise lava i latou matutua) latou te faʻaaogaina se faʻafitauli ogaoga o le thyroid mo suiga masani masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lagona o le vevela e taua o meatotino o le misaopao, ma faʻamaʻi loto faʻamaʻi ma faʻafitauli o le mafaufau e le fetaui ma faafitauli o le hormonal. Faʻamatalaga o thyrotoxicosis, faʻamaonia (pe le aofia ai) le faʻamaʻi, e mafai ona faia e tagata tomai faapitoa endocrinologists.

Ina ia amata togafitiga talafeagai i se taimi vave e mafai ai, e manaʻomia e le tagata maʻi ona suʻeina se suʻega, lea e aofia ai le 2 vaega: o se suʻesuʻega o galuega o le thyroid gland ma se faʻamatalaga o mafuaʻaga o le tuputupu ae o hormones. O le auala aupito sili ona taua mo le fuafuaina o mea o loʻo iai i le TSH (hormone-tofo-stimulating hormones) i totonu o le toto o le suʻesuʻeina o fale suʻesuʻe. I isi metotia, o le mafuaʻaga vave o laurotoxicosis ua faʻatuina.

Faʻafitauli ogaoga o le mafaufau, soo se togafitiga o taotoga poʻo faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o thyrotoxic. O lenei tulaga ua avea ma se tulaga lamatia tele i le olaga. O le fatu o le fatu ua malepelepe, ua vevela le vevela o le tino, vomiting ma manava manava. O le tagata gasegase e le iloa ma pau atu i se paʻu. O togafitiga mulimuli e faia ile tausiga mamafa. Ina ia puipuia lenei tulaga i soo se auala, e taua tele le faʻamaonia o thyrotoxicosis i le taimi.

Maua mai le Peraimeri

I le taimi muamua o le suʻega, e iloilo e le fomaʻi le mamafa o le maʻi, le tulaga o lona faʻaali ma le auala o fesoʻotaʻiga (faʻavave tautalaga le mautonu o se tasi lea o faʻaalia mai fafo o laurotoxicosis). Faʻalogo lelei i le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao. Fuaina le toto toto ma pulupili, o le vaaiga o loʻo faʻaalia ai le tulaga o le toto o le thyroid.

O le tagata gasegase, i le isi itu, e taʻu saʻo atu i le fomaʻi lona soifua maloloina ma tuʻuina atu faʻamatalaga o faʻamatalaga o le toto ma le toto (general and hormones). Afai ua tolopoina nisi gaioiga i luma atu, e matua taua lava le taua o lenei mea, faapea foi ma le a le togafitiga ua uma ona faaaoga (pe afai e faaaoga).

I le mea e tupu ai, e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, e faʻamoemoeina e le endocrinologist le faʻataunuʻu, o se suʻega atoa ua faʻamaonia mo le maʻi.

Faʻataʻitaʻiga talafeagai ma taugofie

  • Suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe e fua ai le maualuga o le maualuga (TSH).

Mo taunuʻuga faʻatuatuaina, 3 aso aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, faʻamalositino mamafa, taumafa ava malosi ma le faʻaaogaina o le nicotine ma, pe a mafai, e le faʻatagaina vailaʻau. O le taumafataga mulimuli ao leʻi faia le suʻega e tatau ona sili atu ma le 12 itula. O le toto e suʻesuʻeina. O le tapulaʻa masani mo se tagata matua o le 4.0 mU / l.

  • Suʻesuʻega faʻapitoa mo auupega.
  • O le faʻasolosolo, lea e faʻaalia ai le i ai ma le numera o fao, o le tele ma le fausaga o le lauroid.
  • Igoa elemene Vaʻaia faʻalavelave faʻaleagaina i le galuega a le loto, uiga o laurotoxicosis.
  • Faʻamaumauga faʻatauvaʻa ma le MRI o le lauroid fulafula. Tofia i le mataupu pe a le o faʻamalamalamaina le tulaga i le atoaga o taunuuga o le ultrasound.

O le taualumaga e matua faʻasaina i fafine i le taimi o le maitaga ma i latou e mamaʻi, pulupulu ma prostheses e faia i le cermet.

  • Scintigraphy (suʻesuʻeina o le gland e faʻaaoga ai iodine leitio poʻo le technetium). Faʻamatalaina suiga faʻavae ma galuega. O le kamera gamma o le a vaai faalemafaufau i le faaputuputuina o isotopes, faafetai lea e faigofie ona iloa ai e le fomai ni vaega ma faateleina ma faaitiitia ai le gaosiga o hormones.
  • Totoga o meaola. E talafeagai mo le taimi e faʻamaonia ai ni manoa faʻamaʻi. E le mafai ona maua se togafitiga aupito sili ona lelei e aunoa ma se ola maloloina lelei o le nila.

O metotia taʻitasi o loʻo taʻua i luga ua tofia e se fomai tomai faapitoa e pei ona talafeagai ma e faavae i luga o le faaiuga o se suʻesuʻega muamua.

Metotia faʻaonapo nei o togafitiga o thyrotoxicosis

E le faigofie ona taulimaina le faʻamaʻi ma e mafai ona togafitia lau thytoxicosis e faʻaaogaina ai le metotia o vailaʻau, iodine faʻasaina poo le fesoasoani o le taotoga. O le togafitiga ua filifilia i se tulaga taʻitasi ma e faʻavae i le matua o le maʻi, o le ogaoga o lona maʻi ma le mafuaaga o laurotoxicosis.

Faʻamatalaga auiliili e uiga i auala taʻitasi.

E aofia ai le ave o lau vailaʻau oona e faʻasaina le gaosia o hormones. Faʻasalalauga, e pei o se tulafono, e umi - i totonu o le 1,5 tausaga, ma mo le tele o tagata gasegase e fesoasoani e aveesea faʻamaʻi o le maʻi. Aʻo togafiti togafitiga, o le mataʻituina taimi o le maualuga o le hormone e taua tele mo le fetuʻutuʻunaʻiga o mea.O fuataga taʻitasi e fuafuaina taʻitasi ma suia i le togafitiga faʻaleleia i le taimi lava e masani ai. Faatasi ai ma le le lelei o lenei metotia o se pasene tele lea o le toe foi mai i le taimi lava e uma ai le taofi o le meaʻai (e oʻo i le 50%).

O togafitiga faʻamaʻi o loʻo faʻatulagaina o se sauniuniga aʻo leʻi faia le taotoga.

E na o mataupu e leai se taunuʻuga e faʻataunuʻuina pe a uma ona fai togafitiga, o le i ai o le suāsusu tele, o le le faʻamaoni i lau vailaʻau faʻasolosolo poʻo le toe foʻi pe a uma togafitiga faafomaʻi. I le taimi o le taotoga, ua aveeseina ai se vaega o le thyroid gland. I le lumanaʻi, o le atinaʻeina o le hypothyroidism e le o aofia ai, o le mafuaʻaga lea o le a faamalosia ai le tagata maʻi e faʻaaoga pea le togafitiga faafou. Ae i le taimi lava e tasi, o le taotoga e faʻaitiitia ai le ono mafai ona toe faʻafoʻi.

E tatau ona maitauina e tutusa lava, o le tagata maʻi e le faʻateʻaina le faʻamaʻi e le 100% ma o loʻo tumau pea le hyperteriosis, ae peitai, o le a na o se mea malie lava.

  1. Faʻalogo togafitiga iodine.

O se auala sili ona saogalemu ma aoga, lea na muai saunia mo se talosaga se tasi. O fualaʻau vevela e aʻafia ai le iodine lea na ulu i totonu o le tino ma maliu i totonu o nai vaiaso i lalo o le aafiaga o le vevela, ma suia i le sulu fesoʻotaʻiga. Togafitiga e le mafai ona fesuiaʻi ma e tutusa ma le taotoga. E mafai foi ona maua le Hypothyroidism ma e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi o le olaga atoa. E i ai tulaga pe a le lava le tasi o le iodine ma e faʻaauau pea le thyrotoxicosis, ae faʻaaoga pea le faʻaaogaina.

E aʻafia ai le tausisia o ia mataupu faavae:

  • Faʻaliliu mai mea manogi ma meaʻai vevela, faʻapea foʻi ma meaʻai inu caffeinated, lea e faʻaosofia ai le faateleina o le mamafa. O meaʻai ma iʻa e faʻatagaina na o le kuka,
  • Faʻateleina le numera o taumafataga i le 5 taimi i le aso,
  • Faʻafitia o oloa gaosi susu ma oloa e faʻaleagaina ai le manaʻoga,
  • O le taumafaina o meaʻai e taofia ai le tele o gaosiga o hormones (radishes, cabbage, spinach),
  • O le faʻaaogaina atoa o meaʻai o iodine (iodized salt, seafood, seaweed),
  • Ona o le faʻavaveina o le metabolism - o le maualuga o le faʻatupulaia o le taumafataga i fualaʻau, meaʻai o le calcium ma le vaitamini.

Mo le umi o le faʻamagaloga ma faʻaitiitia faʻaitiitia le mafai toe foʻi o thyrotoxicosis, aloese mai soʻo se tulaga faigata ma tausia se olaga ola maloloina. I le faʻatasi ai ma le faʻamalosi faʻamalosi, o lenei mea e faʻatagaina ai oe e matua faʻaitiitia ai le tigaina o le vevela poʻo le sailia o se faʻamaʻi i le taimi muamua lava.

O le maʻi suka, ituaiga 1, ituaiga 2, faʻamaʻi, togafitiga, suka toto, maʻisuka i tamaiti

Faʻafeiloaʻi i le maʻisuka. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i se isi faʻamaʻi faʻamaʻi matautia, o le mea e leaga ai, e tupu foi i le maʻisuka. Thyrotoxicosis o se faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻateleina o le maualuga o le maualuga o hormones i totonu o le toto ona o le faateleina o le galuega o le thyroid function. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o mea o hormones e aʻafia ai aʻafiaga uma o totoga ma mamanu, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave faʻasoesa ma faʻalavelave matuia. Le faʻamaonia se taimi talafeagai o togafitiga ma faʻaleleia le tulaga aʻo lumanaʻi le atinaʻeina o ni faʻafitauli le talafeagai, o se auala faʻaopoopo faʻamaoniga o thyrotoxicosis.

"File-medium-file =" https://i2.wp.com/saharny-diabet.ru/wp-content/uploads/2015/07/tireotoksikoz-diagnostika.jpg?fit=300%2C159 "telefoni-tele- file = "https://i2.wp.com/saharny-diabet.ru/wp-content/uploads/2015/07/tireotoksikoz-diagnostika.jpg?fit=448%2C237" title = "Thyrotoxicosis diagnostic" alt = " Thyrotoxicosis diagnostic "w>

I le taimi o le suʻega a le tagata maʻi, o le fomaʻi poʻo le endocrinologist e gauai atu i le mamafa o le tino, amio, tulaga tautala, pulea le totoga ma le toto maualuga, aoina mai faitioga.

O le togafitiga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia e:

  • afaina, le fiafia, loimata,
  • anapogi, tautala le mautonu,
  • lalo ifo
  • exophthalmos (pupula mata), faalua vaaiga
  • faateleina o le fatu fatu, faateleina le toto toto,
  • tatavale tamatamailima
  • lagona o le vevela
  • manava manava.

Afai e masalomia lau thytoxicosis, e faatonuina e le fomaʻi nisi falesuesue ma metotia suesue.

Mo le suʻesuʻega, ua ave le toto mo hormones thyroid (T3, T4) ma le TSH (hormone stimulating thyroid). I totonu o le laʻasaga, o hormones-stimulating hormones o loʻo i totonu o tapulaa masani, ma ua tuʻuina ifo le TSH. I le maualuga o le faamai, o le maualuga o le TSH e tumau pea i le tulaga lava e tasi, ma o le maualuga o le T3 ma le T4 e maualuga tele. Ia siaki foi mea o lauroglobulin i totonu o le toto, lea e foliga mai e faateleina le thyrotoxicosis.

Suʻega faʻamatalaga (ultrasound)

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le fuluʻi lauroid i le faʻaaogaina o se mea e faʻafefe ai galu o nisi taimi, lea e mafai ai e oe ona suʻesuʻe le fausaga o le okeni ma lona tele. I le tulaga o le faamaʻi o le Firstova, faʻavasega ai faʻamaʻi o le thyroid gland, faʻatasi ai ma le toso nodular, vaega o le faʻalauteleina o okeni i le lotoifale ma le tele o galuega faalilolilo.

O loʻo faʻaaogaina lau uila e faʻaaoga ai capsule poʻo se vaifofo e aofia ai se sauniuniga faʻavevela (iodine-131). I lenei tulaga, o vailaʻau e iai faʻasalalauga faʻasalalaʻau ('vevela') ma 'ie e aunoa ma sauniuniga sauniuniga (vaega malulu) e faʻaalia i se scintigram. Iodine-131 faʻapopoʻopo i vaega faʻapitoa o faʻalogona o le vevela.

I faʻamaʻiga ogaoga, o le totoina o le okeni o loʻo faʻatulagaina ina ia maua ai mea e maua i le telefoni feaveaʻi, lea e suʻesuʻeina i lalo ole microscope.

Thyrotoxicosis,O le faʻamalosi o le gasegase oona o loʻo i ai faʻamatalaga nei: faʻalauteleina o le gasegase, le mafiafia o laumata, laugutu, laulaufaiva, ulu, tamatamailima, lima faʻaloaloa ma luga o vae, le tino atoa, televavega o gaioiga, mea faʻafuaseʻi o le leiloa o mea mai lima,

faʻamaʻavale. O le tachycardia, maualuga o le toto, o le gaogao, salu, vevela vevela, faʻalauteleina o le fiaʻai, falemaʻa masani, paʻu o le mamafa, faʻavasegaina o le paʻu o manu. Faʻailoga masani o le mata: o se mea taufaamataʻu, pupula mata, o se mea e le masani ai, tuiina o vaʻa ma lona faʻaitiitia o le lagona, mafua ai le lapataiga, exophthalmos, fusi lapopoa lautele, mata o le mata pe a tilotilo i lalo. E paʻu le paʻu, mafanafana ma susu, o le lauulu e sili atu ona vevela. E oʻo mai le vaivai o le mafaufau, le le mautonu o lagona. O le i ai o le pule o le faitalia. O loʻo faʻateteleina lau galuega i le mamafa. O le faʻateleina o faʻamalositino o lauroxine e faʻateleina ai le malosi o le mafaufau ma o le mea lea e tupu ai se vavave i le popole.

T. Dobzhansky (cited by: Gindikin, 1997, p. 301) faʻaogaina faailoga e iloa ai lau thytotoxicosis mai le pseudo-hyperthyroidism e mafua mai i mea e mafaufau i le mafaufau.

I tagata gasegase ma le hyperthyroidism, o loʻo i ai lagona faʻaletonu, faʻaleagaina, ita, le mautonu le taʻavale fafo. O le le mafai ona gauai atu, faʻalavelave, le mautonu, valea, popole popole, maʻi tiga, vaivai, vaivaiga faifai pea. O le le mafai ona tumau i totonu o se mafanafana mafanafana ile siosiomaga e aunoa ma le saolotoga o fegasoloaiga, e tupu ai le claustrophobia. O tagata maʻi e masani ona latou vaai i miti o le oti, oe ua maliliu. O loʻo faʻamatalaina i latou e le hyper-

agafesootai ma le faateleina o le amio pulea, se lagona aloaia o le tiute ma le tiutetauave. O i latou lava e faatulaga tulaga e manaʻomia ai le toilalo o malosiaga, e masani lava ona i ai i le tulaga o le faateleina o le taupulepulega ma le fefe i le oti, ma o loo tauivi ma se tulaga lamatia o lo latou saogalemu, ma taumafai e feoai i latou lava.

O le taimi muamua e masani ona masani ai. O maʻi, e pei o se tulafono, e le amanaia lo latou tulaga atuatuvale mo se taimi umi, latou te o loa i le fomaʻi. Faʻasalaga o le tulaga o le I, o uiga faʻamalosi o le amio e faʻalauteleina, pe a oʻo i le ita, mimita, lagona o se mea i totonu o le faai, vomiting, tiga i totonu o le loto ma le paʻu, faafuaseʻi le vevela, gatete i le tino, astasia-abasia, O laurotoxicosis o le tulaga II e faʻatasi ma se faʻavavevaveina o faʻalavelave faʻapitoa, fesuiaʻiga o lagona, lagona o le maʻi senesto-hypochondriac. O tagata maʻi e manaʻomia le gauai faʻapitoa mai tagata o aiga ma tagata faigaluega faafomaʻi, faʻavauvau, faʻaalia le le fiafia i togafitiga. I le III o le tulaga o le faamai, o le gaosiga o le hysteriform e avea ma mea masani, vaevaeina ma le gaogao. Phobias, manatu o le fuā, popolega-hypochondriacal faanoanoaga, hypnagogic (pe a momoe) mea faʻapitoa, faʻatalanoaga ma le faʻasesega mataʻupu. Faatasi ai ma se faʻagasologa o foliga o le faʻamaʻi, e ono tulaʻi mai ai le faʻaaogaina o le mnestic-intellectual. O nisi o tagata gasegase e le faʻaleagaina le avetaavale: feusuaʻiga tau feusuaʻiga, o le faʻaaogaina o vailaʻau, gaoi, ma le sauā.

E tele taimi e tupu ai le maʻi i teineiti oe na aafia i le maliu o ē pele i le taimi o le tamaitiiti, mo se taimi umi i se tulaga faigata o le olaga, lea e na o le faʻamalosia. E masani lava o tamaiti matutua ia i le aiga. I lalo o le tauvaga o le matua ma le faamanuiaina, ua gaoia e tagata ma le fefefe le fefe i se tagata matua. O le teenaina o le faʻatautaia o faʻamatalaga e faʻaalia foi i le mea moni e faapea, ona o le fefe i le maʻitaga, o fafine e avea ma tina o le tele o tamaiti. Afai e manumalo le fefe i le maitaga, latou te tuuto atu i latou lava i le tausia o fanau vaetamaina, tuagane ma tuagane laiti. O tamaʻitaʻi o lenei kulupu e avea ma tagata e faʻaleagaina. O se mea taua masani mo tagata uma e foliga mai o le faigata o le suia o le matafaioi o le "fafagaina" i le matafaioi a le "tagata e galue". O le uiga faafaatusa o le faamai: "Afai e le o iai le tina, e tatau ona ou pei o ia ina ia mafai ai ona ou faia e aunoa ma ia." Latou te tauivi ma le toesea o tina, avea ai i latou ma tina lelei. Pe a faʻaitiitia le faʻagasologa o mafaufauga o le matua,

gaioiga o le vevela, lea e faʻaolaina ai le matua i le pepe.

Faʻafofo Tuuina atu le solution a Lugol, immunomodulators, motherwort, hawthorn, belloid, anaprilin, reserpine, frenolone, lithium carbonate. E tatau ona saunia mo le mea moni e faapea, o le leiloa o le faʻateleina o gaioiga pe'ā maeʻa le faʻamaʻiina o le hyperthyroidism e mafai ona mafua ai le dysphoria poʻo le atuatuvale, faʻapea foi le faateleina o le popole ma le poto masani ua faʻaitiitia le galuega. O le togafitiga o le mafaufau e faʻapipiʻi e uiga i le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, faʻamalamalama ma le faasaʻoina o uiga le lelei o tagata, aʻoaʻoga i tomai faʻa-tulafono.

A. L. Groysman (2002) na te taitaia 15 - 20 lesona a le vasega ua tuʻuina atu i mataupu nei:

1) le faʻaoga o le tino ma le thyrotoxicosis,

2) hypnosis ma ona vailaʻau faʻaleagaina,

3) faʻafesoʻotaiga o le mafaufau ma le malosi o togafitiga,

4) uiga faaalia ile maʻi,

5) aʻoaʻoga faʻapitoa,

6) metotia o aʻoaʻoga o le tumau ma le loto,

7) talanoaga mulimuli.

Talanoaga mulimuli i le 15 i le 20 minute, ona faia lea o le hypnosis-hestia (30 i le 40 minute). I le falemaʻi, o vasega e faia i isi aso uma, i le falemai - faalua i le vaiaso.

Matou te tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga (saunia e Breutigamuidr., 1999).

O se fafine e leʻi faaipoipoina e 24 tausaga i aʻoga aʻoga na ia faʻaalia ai tomai sili. O ia o se tagata galue malosi, e nafa ma pisinisi. Sa matua mitamita matua i le la tama teine. O lona tina o se faiaoga, o se tamaitai atamamai ma matagofie. O le tagata maʻi na maua se lagona o le tauvaga ma ia, ae na te lei faaalia lava. Ina ua 20 ona tausaga, sa faamalosia o ia e faalavelave i ana aʻoga ina ia tausia ai lona tina maliu ma ona tuagane laiti e toalua. Sa ia lagolagoina le aiga i mea tautupe ma taumafai e faaauau ana suʻesuʻega, lea na ia mafaia, e ui lava i le maliu o lona tina, popole i ona tuagane laiti, faigata tau tupe, faapea foi ma ona gasegase. O ia lava na lava lona lava manaʻoga, faʻamaualuga, suia ona manaʻoga tamaitai ina ia mafai ai ona ausia sini faʻalauiloa ma faʻamalosia ai lona faʻaipoipo e faatatau i uso laiti.

O le maʻi sukae fesootaʻi ma le le lava o le inisalini, lea e fusifusia i le suka toto. I le taimi o le atuatuvalega, o le popole popole popole e fiafia tele, adrenaline, norepinephrine, ma Ka-I technolamines ua tatala, lea e taofia ai le gaosiga o le inisalini e le gasegase. O se taunuuga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e tulai mai; o lenei mea ou te maua ai le malosi faaopoopo mo le gaioiga faaletino. I le toesea o le faʻasaina o otaota, o le hyper-1 glycemia e mafai ona atiaʻe (maualuga toto maualuga i luga o le 120 mg%). A oʻo i le maualuga o le suka i totonu o le toto e sili atu i le 180 mg%, e le mafai e fatuga ona toe faafoi atu lenei aofaiga i le toto ma glycosuria seti (sugar i I urine e 1-8%). O le Hyperglycemia e faʻaalia o ia o se vaivaiga, vave vave ona ou vaivai, pala, ma le galala, fia inu, maʻi tigaina, faʻavaʻa faifaipea. O le hypoglycemia e tuʻuina atu i ai mea nei: malosi vaivai, vae o le fatu, lagona o le fiaai, pallor, afu malulu, palpitations, gatete i totonu o le tino. O loʻo i ai le popolega, atuatuvale, ita, ag - | Faʻafitauli I le tulaga o le mafaufau le lelei, o le tulaga e ono foliga mai o le inupia malosi, e mafai ona gaoia faamalosi.

O loʻo i ai le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-CD (CDI) ma o aʻu o le maʻisuka tutoatasi tutoatasi o le maʻisuka o tagata matutua (DM II). O le maʻisuka e maua mai i le maʻisuka e masani lava ona mafua mai ona o le gaioio, ou te viral ma puipuia ai le tino o le tino o le pancreatic, ou te gaosia le inisalini. I le maʻisuka II, o loʻo i ai se gasegase o le gasegase, ae o mea tau mafaufau na ou faʻafefeteina e ala i le vevela ma le le toaga e sili atu ona taua. Faatasi ai ma le matua o au-I, ua siitia le fua faatatau o le tulaga ma a mavae le 70 tausaga o le tuufaatasiga

• 10%, o le mamafa o fafine e ono maʻi.

O le maʻi suka e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino o le I-system. Tesea, tachycardia, solia o le galuega a le gastrointestinal tract, nofoaga o meaʻai, ma

■ le mautonu le maualalo o lagona. I tagata gasegase o le itula-I, o le faoa faamalosi e atiina ae i tulimanu o le gutu, mago le paʻu, paʻu, Pio-I dermia (pustular rash), furunculosis, afaina ou foliga! o manua, manua e le lelei le malosi. I tamaitai, o le sasaina atonu ou te foliga mai i le vaega o le tino, o le mumu o le labia ma le vevela, I. o le faasolosolo malie o le taamilosaga. I tagata, e le afaina - psychogenic, ona o le somatogenic asthenia, ma le mea oona, e aʻafia ai le neuropathy autonomy o le pelvic region, I, faapea foi ma mea o vascular ma endocrin.

O uiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka talavou e faʻaalia e uiga i le schizo-Iid, o tagata faapena e le ogatasi ma

O aʻu

faʻamaoni, le lelei poʻo le filifili tele i faigata. E iai a latou tuʻinanauga faʻafeusuaiga (bisexual) poʻo faʻaaliga o aʻoaʻoga muamua. Latou te faʻaalia ni faʻafitauli o le popolega lautele ma le vaivai i le va o tagata, o uiga o se uiga malosi, faʻapea foi ma se vaʻaia i le afa ma le faʻamalosia o tali. I le faagasologa o le faʻamaʻi, latou te masani ona faateleina le vaeluaina o uiga.

O maʻi e maua i le maʻisuka II o loʻo faʻatoʻilaloina muamua, i tulaga o le le fiafia, latou te faʻaalia faailoga o le atuatuvale o le maʻi. I le gasegase o le faamai, oo latou lagona faalelagona, masalosalo, atuatuvale, leai se popolega, atuatuvale, lagona o le ita ma le alofa o le tagata ia te ia lava, ua faateleina ai le faanoanoa. O loʻo i ai le moe i le ao ma le le lava le moe i le po, le faʻalavelave, ma le vaivai tele. O le gafatia e faʻalautele mo se taimi umi e faʻaititia, ma le faʻaitiitia o le gafatia galue. I le gasologa o tausaga, o gasegase e sili atu ona le fiafia, vave, feteenai, ma saili le nofo toatasi. Latou te tutupu le le fiafia, faʻaititia le faitioina oo latou tulaga. O nisi tagata gasegase e avea ma euphoric, tautala. O le toʻatele e faʻaalia lagona popole-hypochondriacal e fesootaʻi ma le fefe i faʻalavelave matuia o le maʻisuka: tauaso, faʻatoʻa fatuga, vaevaeina o vae, insulin coma. E masani lava ona matauina amioga masani a le tagata lava ia: o meaʻai o meaʻai, faʻavaleaina o le ava, le faʻaletonu le puleaina o inisalini, ma isi.

O tagata gasegase e maua se lagona o le le mautonu ma le lafoaia o lagona, o se naunautaiga malosi e tausia lelei i latou lava, o loo latou sailia ma le malosi le faalagolago i isi. O ia tagata e matua nofouta lava i le teena o le faamalieina o manaoga tuusao, e faaalia ai uiga masani: popole, atuatuvale, fefe, i le isi itu, ma le manao mo le filemu ma le saogalemu - i le isi itu. O le faalumaina o nei manaoga e tupu ai le osofaʻiga, lea e taofia mai le fefe i le tuulafoaia. O le atuatuvale tumau e mafua ai le naunau e tau ma sola ese ma le totoga talafeagai e aunoa ma le faamamaina o popolega faalemafaufau e ala i faatinoga. Talu ai o meaai e iloagofie ma le alofa, o loʻo i ai se lagona o le fiaai ma, e tusa ai, o le matelaina fiaaai e leʻo le uma ona 'ai. O togafitiga faʻapitoa e mafua ai le faʻateleina o le hyperglycemia ma le faʻaogaina o le mea faʻapipiʻi, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka. O le iai o le gaʻo ma le maʻisuka e faʻaititia ai le taua o le tagata lava ia, faʻamalosia ai fegalegaleaiga vavalalata, lea e faʻaleleia atili ai le vaega o le maʻi. O lea

o se liʻo mataʻutia ua amataina. O le tapulaa o meaai ua fautuaina e tagata gasegase e na o le saofaga i le atinaʻeina o le taumafa (e ala i le masini o le fua faasaina).

Faʻafofo

e aofia ai sauniuniga o inisalini, methionine, cocarbocylase, lipoic acid, clofibrate, pycnogenol. A. L. Groysman | (2002) lisi lisiina o galuega autu a le vaega o togafitiga a le vaega:

1. Faʻalauteleina o le neurotic masani, aveeseina o le asthenic.

2. Faauigaina o le le mautonu o le lagona, tauivi ma le atuatuvale, hypochondria.

3. O le vaivai o le fiaai ma le galala.

4. Faʻafeeseesea le "suiga" o le meaʻai faʻataʻitaʻi ma le faʻafefe o le manava mo meaai le talafeagai.

5. Tausisia ma le faʻaeteete i se togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o taumafa.

6. Atinaʻeina o tomai mo se tali faanatura i tulaga o le mafaufau-faʻaleagaga (aemaise lava taimi masani, ma lagona o le le mafai ona faʻaaogaina).

O talanoaga e faia ma tagata gasegase i autu nei:

1) O le faʻamaoniga o le maʻisuka.

2) Hypnosis ma ona faʻaleagaina.

3) Tausiga faʻapitoa.

4) Uiga i le faʻamaʻi.

5) O le gaioiga ma le gaioiga o le gutu o le endocrine.

- 6) Faʻafitauli faigata o le faʻamaʻi ma le natura o le galu o lona tulaga i nisi tulaga.

7) Auala mo le puipuia o faʻafitauli.

8) Le taua o uiga patino i le faatoilaloina o le maʻi.

O se aso mulimuli ane, o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatautaia e aveese ai faʻafitauli faʻalagona, faʻamaonia le moe ma! tuinanau.

V. M. Atamanov ma V. A. Golysheva (2000) na atiae se "aʻoga o le maʻisuka" lea o loʻo i ai tagata o loʻo i luga o le laulau faʻatasi ai ma se fomaʻi e talanoaina le tele o faafitauli i luga o le folasia: o le natura ma faʻaaliga o le maʻi, togafitiga insulin, ma gaioiga faaletino i le taimi o le maʻi suka, faafitauli faʻafomaʻi i le fausaga o le maʻi, faʻafitauli o le maitaga ma le faʻalavelave tupu, ma isi. E taua tele le faʻapipiʻiina i se auala lelei o le tuʻuina atu o faʻamatalaga, faʻatūina, faʻamautuina o manatu faaalia ma le faʻatuatuaina o mafutaga ma faʻamaʻi, ma faʻasalalau togafitiga lelei.

Vaʻai, laʻu uo. Leʻo ma le maʻisuka ma le maʻisuka.

"Na faapefea ona e mate?"

- E lautele le lanu ma lago meli lata ane.

Faʻaleleia o masini o le lalolagi: O le faʻamalosiina o masini o le lalolagi i luga o le malifa e maua mai i le faʻapipiʻiina o fausaga o mamanu eseese.

O mamanu tamatamailima o se faailoga o le gafatia o taʻaloga: faailoga o dermatoglyphic i le 3-5 masina o le maʻitaga, e le suia i le olaga atoa.

Faatulagaina o le suavai i luga o le eleele: O le tele o le susu i luga o le kelope e vevela mai luga o sami ma sami (88 ‰).


  1. Gryaznova I. M., Vtorova V. G. O le maʻisuka ma le maitaga, Fomaʻi -, 1985. - 208 itu.

  2. Rumyantseva, T. Diary o se maʻisuka. Se tusi o le siakiina o ia lava i le maʻisuka faamamaluina / T. Rumyantseva. - M.: AST, Astrel-SPb, 2007 .-- 384 itu.

  3. Aleksandrov, D. N. Fundamentals of Entrepreneurship. Tino ma le maʻi o le tagata fai pisinisi: monograph. / D.N. Alexandrov, M.A. Alieskerov, T.V. Akhlebinin. - M.: Fiafiaga, Nauka, 2016 .-- 520 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga