Faʻamatalaga mo Rosucard

O le elemene autu autu o le Rosucard e faʻapipiʻiina. O le tele lava o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tupu i le ate - o le tino autu mo le faʻasologa o le cholesterol. Rosucard e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins (LDL), o lona uiga, "leaga" cholesterol ma faʻaleleia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol (HDL - maualuga lipoproteins).

I le vaiaso talu ona amata le aveina o Rosucard, o lona tulaga lelei o le togafitiga e matauina. E mafai ona ausia le maualuga o le faʻaleleia i le lua vaiaso talu ona amata le togafitiga ma le Rosucard. Ina ia ausia se tulaga gafatia, o le faagasologa o togafitiga e tatau ona tumau pe a ma le tasi le masina.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o Rosucard o:

  • matua hypercholesterolemia,
  • afaina o le dyslipidemia,
  • gasegase o le tino,
  • atherosclerosis.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina e taofia ai le atinae o faamaʻi cardiovascular i tagata mamai.

O se vaega o le faʻaaogaina o le Rosucard o le muamua lea e amata ona ave le fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimulitaʻi i meaai maualalo-calori ma tausisia i le taimi atoa o togafitiga. E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona ave le Rosucard i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi taitoatasi, ma mafaufau i sini ma tali a le tagata maʻi. I le tele o tulaga, o le fua muamua o le Rosucard e 10 mg. A mavae le masina, e mafai ona faateleina i le 20 mg. I mataupu e sili ona faigata, 40 mg o Rosucard ua faʻatulagaina. O le fualaau faasaina ua solia i tamaiti ei lalo o le 10 tausaga.

I le faagasologa o le aveina o Rosucard, o nisi itu e mafai ona matauina. E le gata i lea, o lona uiga o le vevela ma le ulu o le ulu, o le le mautonu mai le gastrointestinal tract, e taʻua o le tiga o le fatu, leisa, le mausali, siama dermatitis, e masani ona matauina. E seasea lava ona le maua le moe, e pei foi o le gasegase o le ate - hepatitis. O le faʻasologa o le Rosucard, i le avea ai o se tulafono, o le totoʻa-faalagolago.

O faʻamaoniga i le aveina Rosucard o:

  • tasi le le faapalepale,
  • eseese gase ate, e aofia ai le maualuga o le elemene,
  • faʻamaʻi fatu
  • aveina cyclosporine,
  • maʻitaga ma lactation,
  • myopathies.

Faʻasoa faapitoa, o Rosucard ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o tagata Asia pe sili atu i le 70 tausaga, faʻapea foi ma le hypothyroidism, ava malosi, togafitiga ma fibrates ma pe a maeʻa faʻamaʻi maso. Pe a aveina Rosucard, o tagata ei ai le kulukose maualuga e iai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

I nei vaega o tagata gasegase, ao le i faatonuina Rosucard, e tatau ona faatusatusa ia tulaga lamatia oi ai nei ma le valoʻaga o le togafiti. Pe a faatonuina le fualaau faasaina ia i latou, e fautuaina le togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi faifai pea.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le Rosucard, e lapataʻia tagata maʻi e uiga i le manaʻoga e logoina le fomaʻi e uiga i foliga vaaia o le tiga o le maso, gaogao, vaivaiga, aemaise lava ma le lautele o le malaise ma le hyperthermia. O le faaiuga e faalēaogā pe faʻaauauina pea le tagofia o fualaau faasaina ua faia i luga o le faavae o faʻamatalaga fale suʻesuʻe.

Analogs o Rosucard

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 54 ruulu. E sili atu le taugofie o le analogue i le 811 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 324 rubles. O le analogue e taugofie i le 541 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 345 rubles. O le analogue e taugofie i le 520 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 369 rubles. O le analogue e taugofie i le 496 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 418 ru. O le analogue e taugofie i le 447 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 438 ru. O le analogue e taugofie i le 427 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 604 rubles. O le analogue e taugofie i le 261 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 660 rubles. O le analogue e taugofie i le 205 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 737 ru. E sili atu le taugofie o le analogue i le 128 rubles

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Palama vali ata moli māmā, maualuga, biconvex, ma se lamatiaga.

















1 le
rouvastatin calcium 10.4 mg
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i le gasegase 10 mg

Tagata e maua ai: lactose monohydrate - 60 mg, microcrystalline cellulose - 45.4 mg, sodium croscarmellose - 1.2 mg, colloidal silicon dioxyide - 600 μg, magnesium stearate - 2.4 mg.

Le tuufaatasiga o le atigi ata: hypelliols 2910/5 - 2.5 mg, macrogol 6000 - 400 μg, dioxide - 325 μg, talc - 475 μg, uʻamea uila uila - 13 μg.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (6) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (9) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi mai le vaega o statins. O le faʻatagaina faʻataʻitaʻitipi filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e liua ai le HMG-CoA e vavalo, o se vailaau o le cholesterol (Ch).

Faateleina le numera o le LDL receptors i luga o le hepatocytes, lea e tau atu ai i le faateleina o le alualu i luma ma le catabolism o le LDL, le taofia o le VLDL synthesis, faaitiitia ai le aofaʻiga atoa o le LDL ma le VLDL. Faʻaititia le faʻaogaina o le LDL-C, HDL cholesterol-non-lipoproteins (HDL-non-HDL), HDL-V, numera Xc, TG, TG-VLDL, apolipoprotein B (ApoV), maualalo le fua o LDL-C / Lc-HDL, numera Xc / Xl HDL-C, Chs-not HDL / Cs-HDL, ApoB / apolipoprotein A-1 (ApoA-1), faʻaopoopoina le faʻaogaina o Cs-HDL ma ApoA-1.

O le lipid-lowering effect e tuusaʻo saʻo lava i le aofaʻi o le fua faatonuina. O le togafitiga faʻapitoa e aliali mai i totonu o le 1 vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a maeʻa le 2 vaiaso e oʻo i le 90% o le maualuga, ausia le maualuga i le 4 vaiaso ona tumau pea lea.

Pusa 1. Faʻalavelave faʻalagolago i tagata gasegase o le hypercholesterolemia (type IIa ma le IIb e tusa ai ma le faʻavasegaga o Fredrickson) (fua faʻatusatusa o le pasene faʻatusatusa i le tau muamua)
















































































Fai Numera o tagata gasegase HS-LDL Aofai Chs HS-HDL
Placebo 13 -7 -5 3
10 mg 17 -52 -36 14
20 mg 17 -55 -40 8
40 mg 18 -63 -46 10
Fai Numera o tagata gasegase TG Xc-
non-HDL
Apo v Apo AI
Placebo 13 -3 -7 -3 0
10 mg 17 -10 -48 -42 4
20 mg 17 -23 -51 -46 5
40 mg 18 -28 -60 -54 0

Pusa 2. Faʻalavelave faʻalagolago i tagata gasegase e maua i le hypertriglyceridemia (ituaiga IIb ma IV e tusa ai ma le faʻavaeina o Fredrickson) (pasene pasene faʻatusatusa i le tau muamua)
















































































Fai Numera o tagata gasegase TG HS-LDL Aofai Chs
Placebo 26 1 5 1
10 mg 23 -37 -45 -40
20 mg 27 -37 -31 -34
40 mg 25 -43 -43 -40
Fai Numera o tagata gasegase HS-HDL Xc-
non-HDL
Xc-
VLDL
TG-
VLDL
Placebo 26 -3 2 2 6
10 mg 23 8 -49 -48 -39
20 mg 27 22 -43 -49 -40
40 mg 25 17 -51 -56 -48

Falemaʻi malosi

E aoga i tagata matutua ma le hypercholesterolemia ma le leai foi o le hypertriglyceridemia, e tusa lava po o le a le ituaiga, tagata poʻo le matua, e aofia ai. i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gasemalamia faaleaiga. I le 80% o tagata gasegase i le IIa ma le IIb hypercholesterolemia (e tusa ai ma le fesuiaiga a Fredrickson) ma le fua muamua o le LDL-C e tusa ma le 4.8 mmol / L, aʻo ave le vailaʻau i le 10 mg, o le maualuga o le LDL-C e oʻo ifo i le 3 mmol / L.

I tagata gasegase e maua i le heterozygous familial hypercholesterolemia e maua ai le totoga i se fualaau o le 20-80 mg / aso, sa maitauina se tulaga lelei o le lipid profile. A maeʻa le faʻasologa i aso taitasi o le 40 mg (12 vaiaso o togafitiga), o le faaitiitia o le maualuga o le LDL-C e 53% na maitauina. I le 33% o tagata gasegase, na ausia ai le maualuga o le LDL-C e itiiti ifo ma le 3 mmol / L.

I tagata gasegase e maua ai le hypercholesterolemia aiga faʻafeiloaʻi e maua ai le totoga i se fualaau o le 20 mg ma le 40 mg, o le averesi maualalo o le maualuga o le LDL-C e 22%.

I maʻi ma le hypertriglyceridemia faatasi ai ma le uluai fuataga o le TG mai le 273 mg / dL i le 817 mg / dL, maua ai le totoga i doses o le 5 mg i le 40 mg 1 le taimi / aso mo le ono vaiaso, o le maualuga o le TG i le plasma toto na matuā faaitiitia (tagai i le laulau 2 )

O se faʻaopoopoga faʻamalosi e matauina i le tuufaatasiga ma le feteenaiga e faatatau i le maualuga o le TG ma le acidic nicotinic i le lipid lowering doses (sili atu ma le 1 g / aso) e faatatau i le maualuga o le HDL-C.

I suʻesuʻega a le METEOR, o le togafitiga o le rosuvastatin na telegese ai le fua o le alualu i luma o le maualuga o le mafiafia o le vavalalata fesoʻotaʻi vavalalata (TCIM) mo vaega e 12 o le carotide o loʻo faʻatusatusa i le placebo. Pe a faatusatusa i tau o le faavae i le vaega o le rosuvastatin, o le faaitiitia o le maualuga o le TCIM e 0.0014 mm / tausaga na maitauina pe a faatusatusa i le faateleina o lenei faailoga ile 0.0131 mm / tausaga i le vaega placebo. I le taimi nei, o se mafutaga tuusaʻo i le va o se faʻaitiitiga o le TCIM ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le gasegase o fatuga na leʻi faʻaalia.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega JUPITER na faʻaalia ai o le rosuvastatin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le 44%. O le aoga o togafitiga sa maitauina ina ua mavae le 6 masina muamua o le faaaogaina o fualaau faasaina. E i ai le fuainumera taua o le faaitiitia o le 48% i le tuufaatasiga tuufaatasi, e aofia ai le maliu mai i le cardiovascular causes, stroke ma le myocardial infarction, o le faaitiitia o le 54% o le tulai mai o le faaleagaina o le myocardial fatal or nonfatal, ma le 48% o le paʻu o le oti pe leai. O le aotelega o le tino maliu na paʻu i le 20% i le vaega o le rosuvastatin. O le talaaga o le saogalemu i tagata mamaʻi e 20 mg rosuvastatin e tutusa lava ma le profile profile i le placebo.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona ave le vailaʻau i totonu Cmax plasma rosuvastatin e oʻo i le 5 itula. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 20%.

O le fusifusia o masini plasma (aemaise lava i le albumin) e tusa ma le 90%. Vo - 134 l.

O le Rosuvastatin e matua afaina i le ate, o le nofoaga autu lea mo le tuufaatasia o Chs ma le metabolism o Chs-LDL.

Faʻailo i totonu o le pa puipui.

Biotransformed in the liver i se mea itiiti (pe a ma le 10%), o se sui e le o se mea autu mo isoenzymes o le cytochrome P450.

O le isoenzyme autu o loʻo aofia ai i le metabolism o le rosuvastatin o le isoenzyme CYP2C9. Isoenzymes CYP2C19, CYP3A4 ma le CYP2D6 e itiiti ifo i le metabolism.

O le tele o metabolites o le rosuvastatin o N-dismethyl ma lectone metabolites. N-dismethyl e tusa ma le 50% le malosi tele nai lo le gasegase, o lectone metabolites e le faʻaaogaina i le falemaʻi. E sili atu i le 90% o le gaioiga faʻamalosi i le inhibiting o le HMG-CoA reductase ua tuʻuina mai e le rosuvastatin, o le vaega o totoe o le gataifale.

E pei ona i ai i isi tagata inisinia HMG-CoA reductase, o se tagata faapitoa faapitoa e aofia ai i le faagasologa o le gasegase o le fualaau faasaina - o se polypeptide transporting the anion organic (OATP) 1B1, lea e taua ai le taua tele i lona faʻamaʻi faʻamaʻi.

T1/2 - pe a ma le 19 itula, e le suia i le tele o fualaau. O le tuʻuina atu o le plasma e tusa ma le 50 l / h (aofaʻiga o suiga 21.7%). E tusa ma le 90% o le fualaau o le rosuvastatin e matua le suia e ala i le manava, o le mea e totoe i fatugaʻo.

O le faʻalauteleina o le faʻavaveina o le gasegase e faʻatupulaia i le faʻatusatusa i le fualaau.

O faʻataʻitaʻiga o le Pharmacokinetic e le suia i le faʻaaogaina i aso taitasi.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I tagata gasegase ma le vaivai, e le suia le tele o le plasma o le rosuvastatin poʻo le N-dysmethyl. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi (CC e itiiti ifo i le 30 ml / min), o le maualuga o le rosuvastatin i le plasma toto e 3 taimi maualuga atu, ma N-dismethyl e 9 taimi maualuga atu nai lo le au soifua maloloina. O le faʻasalaga plasma o le rosuvastatin i tagata mamaʻi i le maʻi o le toto e tusa ma le 50% le maualuga nai lo le aufaigaluega volenitia maloloina.

I tagata gasegase o le gase o le galuega o le ate o le 7 points poʻo le maualalo i le fua ole Child-Pugh, e leai se faateleina ile T1/2 rosuvastatin, i le gasegase o le gase galuega 8 ma le 9 i luga o le fua ole Child-Pugh, o se faalautelega o le T sa maitauina1/2 2 taimi. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i tagata gasegase ma le sili atu ona ogaoga o le ate.

O le tane ma le matua e leai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o le rosuvastatin.

O vailaau o le pharmacokinetic o le rosuvastatin e faalagolago i le taʻaloga. AUC o sui o le motu o Mongoloid (Iapani, Saina, Filipaina, Vietnamese ma Koreans) e 2 taimi e maualuga atu nai lo o le Caucasian race. Indians average AUC ma Cmax na faateleina i le 1.3 taimi.

HMG-CoA rehibitase inhibitors, e aofia ai rosuvastatin e fusifusia i le fesuiaiga o felauaiga OATP1B1 (o le polypeptide o le organic polypoptide e aofia i le hepatocyte uptake o statins) ma le BCRP (avetaavale). O avelaʻau o genotypes SLCO1B1 (OATP1B1) s.521CC ma le ABCG2 (BCRP) s.421AA na faʻaalia ai le faateleina o le faʻaalia (AUC) i le rosuvastatin 1.6 ma le 2.4 taimi, faʻatusatusa atu i avega o genotypes SLCO1B1 s.521TT ma ABCG2 s.421CC.

- matua hypercholesterolemia (ituaiga IIa e tusa ai ma Fredrickson), e aofia ai le hypercholesterolemia heterozygous faaleaiga poo le hypercholesterolemia (mix type IIb) e pei o Fredrickson) - o se faaopoopoga i le meaai, pe a le lava meaai ma isi togafitiga ole togafitiga (mo se faataitaiga, faamalositino faaletino, gau)

- hypercholesterolemia faʻataʻitaʻi ile aiga - o se faʻaopoopoga i mea taumafa ma isi lipid-lowering therapy (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL-apheresis), poʻo i mataupu e le o atoatoa le togafitiga,

- hypertriglyceridemia (ituaiga IV e tusa ai ma Fredrickson) - o se faʻaopoopoga i le taumafataga,

- ia faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis - o se faʻaopoopoga i le meaʻai i tagata gasegase o loʻo faʻaalia togafitiga e faʻaitiitia ai le maualuga o le Chs ma le Chs-LDL,

- puipuiga muamua o faalavelave ogaoga o le cardiovascular (o le stroke, o le fatu, osofaia o le fatu), i tagata matutua e aunoa ma le togafitiga o maʻi o le gaʻo, ae i le faateleina o le lamatiaga o lona atinaʻe (sili atu i le 50 tausaga mo alii ma sili atu i le 60 tausaga le matutua mo tamaitai, faateleina le maualuga o le C-reactive protein (≥ 2 mg / l) i luma o le itiiti ifo ma le tasi o mea faʻalavelave faʻaopopo, e pei o le maualuga o le toto maualuga, maualalo o le HDL-C, ulaula, talafaasolopito o aiga i le amataga o CHD).

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina e faia i le tautala. E tatau ona foloina atoa ia laulau, e aunoa ma le faimamago ae le o le tuʻimomomo, fufuluina i le vai, i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le Rosucard ®, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimuli i se tulaga masani o le lipid-lowering diet and continue to follow it during treatment.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taʻitoʻatasi e faʻatatau i faʻamaoniga ma le tali mai, ma le amanaʻia o fautuaga lautele e taliaina lautele mo ni lipid target target.

Ole fua muamua o le Rosucard ® mo tagata mamaʻi e amata ona ave le fualaau faasaina, poʻo le gasegase o le gasegase o le HMG-CoA reductase inhibitors, e 5 pe 10 mg 1 le taimi / aso.

Pe a filifilia se faʻasolo muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tagata maʻi mai le cholesterol meaʻai ma ia amanaʻia le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular, ma e tatau foi ona iloilo le ono lamatiaga o aʻafiaga. Afai e manaʻomia, a maeʻa le 4 vaiaso e mafai ona faʻateleina le fualaau o le vailaʻau.

Ona o le mafai ona atinaʻe aʻafiaga i le taimi e ave ai le vailaʻau i se fuasela o le 40 mg, pe a faʻatusatusa i vailaʻau maualalo o le vailaʻau, o le faʻasalaga faaiu i le maualuga o le 40 mg e tatau ona faia i na o gasegase o le hypercholesterolemia ma le maualuga o faʻafitauli o le cardiovascular (aemaise i maʻi ma le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina), lea o le taimi e ave ai le fualaau faʻamaʻi i le 20 mg, e leʻi ausia le maualuga o le cholesterol level. O ia maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le mataituina ma le faaeteete lelei o tagata gasegase e maua le vailaʻau i se fuataga o le 40 mg ua fautuaina.

O se fuataga o le 40 mg e le fautuaina mo tagata gasegase e le i muaʻi talanoa i se fomaʻi. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le Rosucard ®, e tatau ona mataʻituina le metabolism lipid (e tatau ona faia le fetuunaiga o fualaau pe'ā tatau).

At tagata matutua matutua nai lo le 65 e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

At gasegase e le maua ai le ate ma faʻatusa lalo ifo o le 7 i luga o le fua ole Child-Pugh Ole siaki ole Rosucard e le manaʻomia.

At gasegase maualalo le toilaloOle fua ole fua ole fualaau ole Rosucard ® e le manaʻomia, e fautuaina ole fua muamua o le 5 mg / aso. At o gasegase e leai se faaletonu (CC 30-60 ml / min) o le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Rosucard ® i se fuataga o le 40 mg / aso e faʻasalaina. At ogaoga le le atoatoa (CC itiiti ifo i le 30 ml / min) o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Rosucard ® ua faʻasaina.

At gasegase e iai se vailaau i le myopathy o le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Rosucard ® i se fuataga o le 40 mg / aso e faʻasalaina. Pe a faatonuina le vailaʻau i popo o le 10 mg ma le 20 mg / aso, o le tui muamua fautuaina mo lenei vaega ole gasegase e 5 mg / aso.

I le suʻesuʻega o vailaau o le pharmacokinetic o le toto, o le faʻalauteleina o le faʻamalosia o le fualaau faasaina i sui na matauina Mongoloid race. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina Rosucard ® i tagata gasegase o le Mongoloid race. Pe a faatonuina le vailaʻau i popo o le 10 mg ma le 20 mg, o le tui muamua ua fautuaina mo lenei vaega ole gasegase e 5 mg / aso. O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Rosucard ® i se fuataga o le 40 mg / aso i sui o le motu o Mongoloid ua faʻasaina.

Faʻasologa o le polymorphism. O avelaʻau o genotypes SLCO1B1 (OATP1B1) c.521CC ma le ABCG2 (BCRP) c.421AA na faʻaalia ai le faateleina o le faʻaalia (AUC) o le rosuvastatin pe a faʻatusatusa atu i avega o genotypes SLC01B1 s.521TT ma le ABCG2 s.421CC. Mo maʻi o loʻo tauaveina faʻataʻitaʻiga c.521SS poʻo le c.421AA, o le fua faatatau maualuga o le Rosucard ® e 20 mg / aso.

Faʻaauau togafitiga. O Rosuvastatin e fusifusia i fesuiaiga eseese o femalagaiga (aemaise lava OATP1B1 ma le BCRP). Pe a faʻaaogaina le fualaau o le Rosucard ® faatasi ai ma fualaau (pei o cyclosporine, o nisi o inhibitors protease, e aofia ai le tuufaatasiga o ritonavir ma le atazanavir, lopinavir ma / poo tipranavir), lea e faateleina ai le mamafa o le rosuvastatin i le plasma toto ona o fegalegaleaiga ma fesuiaiga o femalagaaiga, faateleina le lamatia o le myopathy (e aofia ai le rhabdomyolysis). I ia tulaga, e tatau ona e iloiloina le avanoa e faatonuina ai togafitiga faʻapitoa pe taofia ai le faʻaaogaina o le Rosucard ®. Afai e tatau ona faʻaaogaina fualaau o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e faamasani i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina aʻo leʻi faia faʻatasi i le taimi e tasi ma le Rosucard ®, iloilo le tulaga lamatia o le soifua maloloina o le togafitiga ma mafaufau e faʻaitiitia le fua o le Rosucard ®.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga e matauina i le suamalie e masani lava ona vaivai ma alu ese na oi latou. E pei o isi Hetema HMG-CoA reductase, o le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu e mafua ona o le toto-faalagolago.

O loʻo i lalo se faʻamatalaga o ni faʻafitauli matuia mo le faʻaolaina, faʻavae i luga o faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma le tele o le faʻasalaga.

Fuafuaga o le tele o taimi e faʻaleagaina ai (Faʻasologa o le WHO): masani lava (> 1/10), e masani lava (mai le 1/100 i le 1/1000 i le 1/10 000 i le 20 mg / aso), e seasea ona maua - faʻasolosolo, tendon rupture, o le tele o taimi e le o iloa - faʻafesoʻotai faʻamaumauina i le immuno-myopathy.

Tali a le Allergic: e le masani ai - paʻu o le paʻu, urticaria, vevela, seasea - toe faʻaleleia o le hypersensitivity, e aofia ai le angioedema.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e le masani ona iloa - Stevens-Johnson syndrome.

Mai le polokalama urinary: masani - proteinuria, e seasea ona tupu - hematuria. O suiga i le aofaʻi o le porotini i le urini (mai le toesea po o le sili atu) e matauina i lalo ifo o le 1% o tagata gasegase e maua i le 10-20 mg / aso, ma pe a ma le 3% o maʻi maua 40 mg / aso. E faaitiitia le Proteinuria i le taimi o le togafitiga ma e le o aʻafia ma le faʻalavelave o faʻamaʻi fatuga poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Mai maʻi ma mammary gland: seasea lava - gynecomastia.

Faailoga o le fale suʻesuʻe: e le o se taimi mulimuli ane - o le faʻatupulaia o le faʻasolosolo i le satiki CPK galue (i le tele o tulaga, le taua, soymptomatic ma le tumau). I le faateleina o le sili atu ma le 5 taimi faʻatusatusa i le VGN, o le togafitiga faʻatasi ai ma le Rosucard ® e tatau ona taofia le tumau. Faʻateleina le faʻamalama o le hemoglobin glycosylated glycosylated.

Isi: e masani lava - asthenia, e le masani ona iloa - edema lautele.

I le faʻaaogaina o Rosucard ®, o suiga na lauiloa i vaega nei ole falesuesue: o se faʻaopoopoga i le maualuga o le kulukose, bilirubin, gaoioiga alkaline phosphatase, ma GGT.

O le atinaʻeina o mea leaga na tupu na lipotia i le taimi o le faʻaaogaina o nisi o vailaau faʻamaʻi: faʻalavelave faʻasaina, mea vaʻaia o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa (aemaise lava ma le faʻaaoga umi), ituaiga 2 o le maʻisuka, o le tele o le atinaʻe e faalagolago i le i ai poʻo le leai foi o aʻafiaga o aʻafiaga (anapogi toto glucose concentration 5.6- 6.9 mmol / l, BMI> 30 kg / m 2, hypertriglyceridemia, o le talafaasolopito o le maualuga o le toto maualuga).

Contraindications

Mo papa o le 10 ma le 20 mg

- Faʻaaogāina o le vailaʻau i vaega o le vailaʻau,

- faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue poʻo le faʻatupulaia mausali o le gaioiga o le faamaʻi hepatic i le faʻamalosi (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN) o le amataga e leʻi iloa,

- toilalo o le ate (faigata mai le 7 i le 9 itu i le fua ole Child-Pugh),

- faʻatupulaʻia le maualuga o le CPK i le toto e sili atu ma le 5 taimi faʻatusatusa i le VGN,

- faʻafitauli matuia matuia (CC itiiti ifo i le 30 ml / min),

- tagata gasegase na vaʻaia i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻamaʻi,

- pulega tutusa o cyclosporine,

- faʻaopoopoina faʻatasi ma le initaneti protease HIV,

- faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le tui ole lactose, lactase deficiency poʻo le glucose-galactose Malabsorption (ona o le i ai o lactose i le tuufaatasiga),

- fafine o loʻo faʻatoʻatoa tausaga e leʻo faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina,

- lactation (fafagaina),

- e oʻo atu i le 18 tausaga (le faʻamaoniaina ma le saogalemu),

Mo le 40 mg papa (e faaopoopo atu i faʻamaʻi mo 10 ma le 20 mg papa)

Le i ai o mea nei e aʻafia ai mo le atinaʻe o myopathy / rhabdomyolysis:

- faʻamatalaga e uiga i le talaaga o le faʻaaogaina o isi inhibitors o HMG-CoA reductase poʻo fibrates i le talafaasolopito,

- le faʻaleagaina o le mamafa o le agavaʻa (CC 30-60 ml / min),

- taumafa ava malolosi,

- tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin,

- faʻafeiloaʻi faʻatasi o fibrates.

Tagata maʻi o le tagatanuu Mongoloid.

Faailoga o maʻi musele i se talafaasolopito o aiga.

Mo papa o le 10 ma le 20 mg: e iai se talaʻaga o faʻamaʻi o le ate, sepsis, hypotension ario, taotoga tele, vevela, gasegase ogaoga, endocrine poʻo le faʻafefeteina o le electrolyte, faʻalavelave e le pulea, ma le agavaʻa ma le vaivai, le hypothyroidism, ma le faʻaaogaina o isi inhibitors HMG-CoA reductase poʻo fibrates, faʻamaoniga o se tala faʻanatura o faʻamaʻi o le muso, faʻamaʻi faʻamaʻi i musika i totonu o le emenesis, faʻatasi ai ma le pule tutusa ma fibrates, tulaga o loʻo faʻatupulaʻia ai le maualuga ma rosuvastatin i le toto plasma i gasegase le matutua i le 65 tausaga, o le tuuga Mongoloid gasegase ma le faaaogaina tele le ava malosi.

Mo papa e 40 mg: e iai le faʻasolosolo vaivai o le tino (CC sili atu nai lo le 60 ml / min), o le talaaga o faʻamaʻi o le ate, sepsis, hypotension i tua, faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa, manuʻa, faʻalavelave faʻaleagaina, endocrine poʻo le faʻaaogaina o le electrolyte, faʻalavelave le pulea, i maʻi e sili atu ile 65 tausaga.

Tina ma le lactation

Rosucard ® ua solia i le maitaga ma le lactation (fafagaina).

Faʻaaogaina o Rosucard ® tamaitai o le tausaga fanaue mafai ona mafai pe a fai e faʻaaogaina togafitiga faʻamalosi puipuia ma pe afai e logoina le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia o togafitiga mo le fetus.

Talu ai ona o le cholesterol ma mea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol e taua tele mo le atinaʻe o tama, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga. Afai o le maʻitaga ua maua i le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona faamutaina le Rosucard ® vave, ma e tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia o le pepe.

Afai e tatau ona faʻaaoga le fualaau oona i le taimi o le lactation, tuʻuina atu le avanoa o mea leaga i pepe laiti, e tatau ona foia le mataupu o le taofi o le susu.

Faatonuga faapitoa

Aafiaga i fatugaʻo

I tagata gasegase e maua i luga o doses o le rosuvastatin (e masani lava 40 mg), sa matauina le protéuria tubular, lea i le tele o mataupu e le tumau. O sea proteinuria e leʻi faailoa mai se faʻamaʻi gasegase ogaoga poʻo le alualu i luma o faʻamaʻi fatugaʻo. I tagata gasegase e ave le fualaau faasaina ile 40 mg, e fautuaina e mataʻituina faailoilo ole galuega ile taimi ole togafitiga.

Aafiaga i luga o le maskulekelet system

I le faʻaaogaina o le gasegase i soo se metotia, aemaise lava i vailaau e sili atu i le 20 mg, o aʻafiaga nei i luga o le maskloskeletal system na lipotia mai: myalgia, myopathy, mea e le masani ai, rhabdomyolysis.

Fuafuaga o le CPK galuega

O le fuafuaina o le CPK gaoioiga e le tatau ona faia pe a maeʻa le malosi faaletino pe i le iai foi o isi mafuaʻaga talafeagai mo le faateleina o le CPK gaoioiga, lea e mafai ona taitai atu i se faʻamatalaga sese o taunuʻuga. Afai o le uluai gaoioiga o le CPK ua matua faateleina (5 taimi maualuga atu nai lo le VGN), a maeʻa le 5-7 aso, e tatau ona faia se fua lona lua. Ole togafitiga e le tatau ona amata pe a fai e toe faia se suʻega e faʻamaonia ai le amataga o le KFK (sili atu ma le 5 taimi sili atu nai lo le VGN).

A o lei amataina togafitiga

Pe a faʻaaoga Rosucard ®, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o nisi o inhibitors HMG-CoA reductase, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i tagata gasegase i aʻafiaga o loʻo tutupu i le myopathy / rhabdomyolysis. E tatau ona iloiloina le fua faatatau o le lamatia-aofaʻi, ma afai e tatau ai, o le mataituina o le maʻi e tatau ona faia i le taimi o togafitiga.

I le taimi o togafitiga

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le tatau ona vave lipoti atu i le fomaʻi e uiga i mataupu o le faʻafuasei o le tiga o le maso, vaivaiga o le musika poʻo le taofiofi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le malaise ma le fiva. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona fuafuaina le gaoioiga CPK. O togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai o le gaoioiga o le CPK ua matua faateleina (sili atu ma le 5 taimi sili atu nai lo le VGN) pe afai foi o faʻalogona i le vaega o muso e faʻailoaina ma mafua ai le le mautonu i aso taitasi (tusa lava pe itiiti ifo ma le lima le gaoioiga a le KFK faʻatusatusa i le VGN). Afai e mou atu faailoga, ma toe faafoi atu le CPK i le masani, e tatau ona faia le iloiloga mo le toe faatonuina o le Rosucard ® poo isi HMG-CoA reductase inhibitors i tulaga maualalo maualalo ma le mataituina lelei o le tagata maʻi.

O le siaki lelei o le CPK galuega i le leai o ni faailoga e le talafeagai. O mataupu e le masani ai o tagata e le puipuia i le puipuia o le myopathy ma le faʻaalia o le tino i le tino o vaivaiga faifai pea o maso vavalalata ma le faateleina o le CPK i le toto i le taimi o togafitiga poʻo le taimi e ave ai fuainumera, e aofia ai rosuvastatin. O suʻesuʻega faʻapitoa o le maso ma le popolega o le tino, suʻesuʻega faʻamaloilo, faʻapea foi ma le togafitiga o le immunosuppressive atonu e manaʻomia. E leʻi i ai ni faailoga o le tele o aʻafiaga i luga o le maso o le skeletal pe a fai togafitiga ma togafitiga faʻatasi. Ae ui i lea, ua lipotia i le gasegase le faateleina o le myositis ma le myopathy i le gasegase o isi inhibitors HMG-CoA reductase, faatasi ai ma vailaau o le fibric acid, e aofia ai gemfibrozil, cyclosporine, acidic nicotinic i vailaau o le hypolipides (sili atu i le 1 g / aso), azole antifungal agent, inhibitors Puipuiga o le HIV ma macrolide antibiotic. Gemfibrozil faʻalautele le lamatiaga o le myopathy pe a faʻaaogaina faʻatasi ma nisi faʻatoʻaga o le HMG-CoA reductase. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Rosucard ® ma gemfibrozil e le fautuaina. O le fua o le lamatiaga ma le manuia aoga e tatau ona fuatia lelei pe a faʻaaogaina le rosucard ® faatasi ai ma fibrates poʻo vailaʻau faʻasolosolo o le nicotinic acid. O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Rosucard ® i se fuataga o le 40 mg faatasi ai ma fibrates ua faʻasalaina. 2-4 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fualaau o Rosucard ®, e tatau ona mataʻituina lipid metabolism (e tatau ona faia le fetuunaiga o fualaau pe'ā tatau).

E fautuaina le fuafuaina o faʻamaoniga o galuega ole ate aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le 3 masina talu ona amata le togafitiga. Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Rosucard ® e tatau ona faʻagata pe tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau pe afai o le gaioiga o le faamaʻi i le plasma toto e 3 taimi maualuga atu nai lo le VGN.

I tagata gasegase e maua ai le hypercholestemia ona o le hypothyroidism poʻo le nephrotic syndrome, o le togafitiga o faʻamaʻi autu e tatau ona faia aʻo lei togafitiga ma le Rosucard ®.

Inhibitors HIV protease

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina Rosucard ® faʻatasi ai ma HIV inhibitors protease e le fautuaina.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi

Aʻo faʻaaogaina nisi o vailaʻau, aemaise lava mo se taimi umi, ua lipotia mai ni mataupu vavalalata o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa. O faʻaaliga o le maʻi e mafai ona aofia ai le le manava o le manava, le gasegase o le tino, ma le soifua manuia lautele (vaivaiga, paʻu mamafa, ma fiva). Afai e te masalomia se maʻi faʻamaʻi faʻapitoa, e tatau ona taofi le togafitiga ma le Rosucard ®.

Ituaiga 2 maʻisuka

O fualaau oona e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto o le kulukose. I nisi tagata gasegase e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka, o ia suiga e mafai ona taʻitaʻia ai, o se faailoga lea mo le tofiaina o le togafitiga o le hypoglycemic. Peitai, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma statins e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka, o le mea lea, e le tatau ona avea lenei vaega ma faavae mo le faalēaogāina o fuainumera o togafitiga. O maʻi e lamatia (faʻapipiʻi le toto toto o le glucose o le 5.6-6.9 mmol / L, BMI> 30 kg / m 2, talafaasolopito ole hypertriglyceridemia, ma le maualuga maualuga) e tatau ona togafitia togafitiga faafomaʻi ma le siakiina e le aunoa o fua o meaola.

Rosucard ® e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le lactase, le galactose inlerance ma le glucose-galactose Malabsorption.

I le gasologa o suʻesuʻega o vailaʻau faʻataʻitaʻi i le va o tagata Saina ma tagata Iapani, na maitauina le faateleina o le faʻatonuga masani o le rosuvastatin pe a faatusatusa i faailoga na maua mai i tagata mamaʻi o le Caucasian race.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a ave taavale ma gaoioiga e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor (ono tupu i le togafitiga).

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o le tele o aso i aso taitasi, o vailaʻau o le pharmacokinetic o le gasegase e le suia.

Togafitiga: e leai se togafitiga patino, o togafitiga faʻapitoa e faʻatautaia e tausia ai galuega o totoga taua ma faiga. E tatau ona mataʻituina faʻamaumauga o le galuega o le ate ma le CPK. O le siama e le aoga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o isi fualaau oona i luga o le gasegase

Faʻailogaina o palatini o felauaiga: rosuvastatin e fusifusia i nisi o puipuiga o femalagaiga, aemaise OATP1B1 ma le BCRP.O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o lo o mafai ai ona faʻatasi ma le faʻateleina o le faʻasalaga o le rosuvastatin i le plasma toto ma le tele o aʻafiaga o le myopathy (tagai i le laulau 3).

Cyclosporin: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le gasegase ma le cyclosporine, o le AUC o le rosuvastatin e tusa ma le 7 taimi sili atu le maualuga nai lo mea na matauina i le au vaalele soifua maloloina. E le afaina ai le plasma concentration o cyclosporine. O Rosuvastatin e faʻasaina i tagata gasegase e ave cyclosporine.

Inhibitors HIV protease: e ui lava e le o iloa lelei le faiga o fegalegaleaiga, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi puipuia o le HIV protease e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le faʻaalia o le rosuvastatin (vaʻai le laulau 3). O suʻesuʻega o le pharmacokinetic o le faʻaaogaina o le gasegase i le 20 mg ma se tuufaatasiga faʻatasi e aofia ai le lua inhibitors protease (400 mg o le lopinavir / 100 mg o le ritonavir) i volenitia soifua maloloina na oʻo atu i le faalua ma le lima le faateleina o AUC (0-24) ma Cmax rosuvastatin, i le faasologa. O le mea lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina Rosucard ® ma le HIV protease (silasila i le laulau 3).

Gemfibrozil ma isi fualaau o le lipid-lowering: o le faʻaaogāina o le faʻapipiʻi ma le gemfibrozil e taʻitaʻia ai le 2 faʻateleina o le Cmax ma AUC o rosuvastatin. Faʻavae i luga o faʻamatalaga e uiga i fegalegaleaiga patino, e leʻo faʻamoemoeina fegalegaleaiga faʻakosipasi ma le faʻamaoni, e mafai ona faia fegalegaleaiga faʻakosipisi. Gemfibrozil, fiatabrate, isi fibrates, ma le kulicotic acid i le lipid lowing doses (sili atu i le 1 g / aso) faateleina le lamatia o le myopathy pe a faʻaaogaina i le HMG-CoA reductase inhibitors, atonu e mafua mai i le mea moni e mafai ona latou faatupuina le myopathy pe a faʻaaogaina e pei o le monotherapy. Aʻo ave le vailaau faʻamaʻi ma gemfibrozil, fibrates, acidic nicotinic i le lipid lowing doses, e fautuaina tagata maʻi ile fua muamua o le Rosucard ® 5 mg, o le fua o le 40 mg e faʻasoleina faʻatasi ma fibrates.

Fusidic acid: leai ni suʻesuʻega faʻapitoa na faʻatautaia i luga o feusuaʻiga fualaau o le fusidic acid ma le rosuvastatin, ae o loʻo i ai lipoti eseese o mataupu o le rhabdomyolysis.

Esetima: o le faaaogaina tutusa o le fualaau faasaina Rosucard ® i se fualaau o le 10 mg ma le ezetimibe i se fualaau o le 10 mg sa faatasi ma le faateleina o le AUC o le rosuvastatin i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia (tagai i le table 3). E le mafai ona faʻaesea se faʻalavelave faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga ona o le fomaʻi faʻamalositino fegalegaleaiga i le va o fualaau faasaina Rosucard ® ma ezetimibe.

Erythromycin: o le faʻaaogaina faʻatasi o le rosuvastatin ma le erythromycin e mafua ai ona faʻaitiitia le AUC(0-t) 20% rosuvastatin ma Cmax e 30% o loʻo maua. O sea ituaiga fegalegaleaiga e mafai ona tupu ona o le faateleina o le motusite o le intestinal mafua mai i le aveina o le erythromycin.

Anetusi: o le faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻavevelaina ma le susuluina o taʻavale e aofia ai le alumini poʻo le magnesium hydroxide, e oʻo atu ai i le paʻu o le concentration plasma o le rosuvastatin pe a ma le 50%. E leai se faʻaiʻuga o lenei faʻafitauli pe afai e faʻaaogaina aitema 2 itula i le maeʻa ai o le suʻega. O le taua ole aoga o lenei fegalegaleaiga e lei suesueina.

Isoenzymes o le cytochrome P450: O suʻesuʻega i totonu o vivo ma suʻesuʻega i vitro ua faʻaalia ai o le gasegase e le o se inhibitor poʻo se faʻatoʻilaloina o le cytochrome P450 isoenzymes. E le gata i lea, o le rosuvastatin o se mea vaivai mo nei enzymes. O le mea lea, o le fegalegaleaiga o le gasegase ma isi fualaau faasaina i le tulaga faafomaʻi e aofia ai le cytochrome P450 isoenzymes e le o faamoemoeina. E leʻi iai se fesoʻotaʻiga i le va o le rosuvastatin ma le fluconazole (o le inhibitor of isoenzymes CYP2C9 ma le CYP3A4) ma le ketoconazole (o le inhibitor of isoenzymes CYP2A6 ma le CYP3A4).

Fegalegaleaiga ma fualaau faasaina e manaomia ai le suia o fualaau toto (vaai i le laulau 3)

O le fua o le rosuvastatin e tatau ona fetuutuunai pe a manaʻomia, o lona faʻaogaina faʻatasi ma fualaau faasaina lea e faʻalautele ai le faʻaalia o le rosuvastatin. Afai o le faateleina o le faʻaalia o le 2 taimi poʻo le sili atu e faʻamoemoeina, o le fua muamua ole Rosucard ® e tatau ona 5 mg 1 le taimi / aso. E tatau foi ona e fetuutuunai le fua o le Rosucard ® aupito maualuga ole aso e le sili atu nai lo le fua ole 40 mg e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau e fesootaʻi ma le gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua aupito maualuga o fualaau faʻasalalau i le faʻaaogaina faʻatasi ma le gemfibrozil o le 20 mg (o le faateleina o le faʻaalia i le 1.9 taimi), faatasi ai ma ritonavir / atazanavir - 10 mg (faʻaopopo i le faʻaaliga e 3.1 taimi).

Pusa 3. O le aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa i luga o le faʻaalia o le rosuvastatin (AUC, faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le faasolosolo malie) - o taunuuga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa



















































































































Faʻaauau togafitiga faʻapitoa Rosuvastatin regime AUC suiga i rosuvastatin
Cyclosporin 75-200 mg 2 taimi / aso, 6 masina 10 mg 1 taimi / aso, 10 aso 7.1x faalauteleina
Atazanavir 300 mg / ritonavir 100 mg 1 taimi / aso, 8 aso 10 mg fualaau toʻatasi 3.1x faateleina
Simeprevir 150 mg 1 taimi / aso, 7 aso 10 mg fualaau toʻatasi 2.8x faalauteleina
Lopinavir 400 mg / ritonavir 100 mg 2 taimi / aso, 17 aso 20 mg 1 taimi / aso, 7 aso 2.1x faateleina
Clopidogrel 300 mg (togi fua), ma le 75 mg i le mavae ai o le 24 itula 20 mg fualaau toʻatasi 2x faateleina
Gemfibrozil 600 mg 2 taimi / aso, 7 aso 80 mg fuamomo tasi 1.9x faalauteleina
Eltrombopag 75 mg 1 taimi / aso, 10 aso 10 mg fualaau toʻatasi 1.6x faalauteleina
Darunavir 600 mg / ritonavir 100 mg 2 taimi / aso, 7 aso 10 mg 1 taimi / aso, 7 aso 1.5 taimi faateleina
Tipranavir 500 mg / ritonavir 200 mg 2 taimi / aso, 11 aso 10 mg fualaau toʻatasi 1.4 taimi faateleina
Dronedarone 400 mg 2 taimi / aso Leai se faʻamatalaga 1.4 taimi faateleina
Itraconazole 200 mg 1 taimi / aso, 5 aso 10 mg poo le 80 mg i le taimi 1.4 taimi faateleina
Ezetima 10 mg 1 taimi / aso, 14 aso 10 mg 1 taimi / aso, 14 aso 1.2x faalautele
Fosamprenavir 700 mg / ritonavir 100 mg 2 taimi / aso, 8 aso 10 mg fualaau toʻatasi Leai se suiga
Aleglitazar 0.3 mg, 7 aso 40 mg, 7 aso Leai se suiga
Silymarin 140 mg 3 taimi / aso, 5 aso 10 mg fualaau toʻatasi Leai se suiga
Faʻamamaʻi 67 mg 3 taimi / aso, 7 aso 10 mg, 7 aso Leai se suiga
Rifampin 450 mg 1 taimi / aso, 7 aso 20 mg fualaau toʻatasi Leai se suiga
Ketoconazole 200 mg 2 taimi / aso, 7 aso 80 mg fuamomo tasi Leai se suiga
Fluconazole 200 mg 1 taimi / aso, 11 aso 80 mg fuamomo tasi Leai se suiga
Erythromycin 500 mg 4 taimi / aso, 7 aso 80 mg fuamomo tasi 28% faʻaititia
Faʻailoa 50 mg 3 taimi / aso, 14 aso 20 mg fualaau toʻatasi 47% le faʻaititia

Le aʻafiaga o le faʻamalolo i isi fualaau

Vitamin K Antagonists: o le amataina o le togafitiga faʻasolosolo poʻo le faʻaopoopoga o le fualaau o le gasegase i tagata gasegase e maua ai le malosi o le vitamin K i le taimi lava e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, warfarin poʻo isi faʻamautinoaga) e mafai ona oʻo atu i le faateleina o le INR. Faʻalēaogāina poʻo le faʻaitiitia o le fua o le Rosucard ® atonu e faʻaititia ai le INR. I ia tulaga, e fautuaina le puleaina o le INR.

Faʻamataʻu tuʻu / togavao toe sui:o le faʻaaogaina faʻapitoa o faʻamaʻivave ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻalautele le AUC o le ethinyl estradiol ma le AUC o le norgestrel e 26% ma le 34%, i le faasologa. O sea faʻalauteleina o le faʻamaʻi pipisi e tatau ona amanaʻia pe a filifilia se fualaau o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E leai ni faʻamatalaga o le pharmacokinetic i luga o le faʻaaogaina faʻapitoa o togafitiga faʻasolosolo ma hormone. E le mafai ona faʻamavaeina se aafiaga talitutusa i le faʻaaogaina tutusa o togafitiga faʻasolosolo ma hormone. Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga sa masani ona faʻaaogaina i le taimi o suʻega faʻapitoa ma sa talia lelei e tagata gasegase.

Isi vailaʻau: leai se faʻasalaga faʻamalositino o le gasegase ma digoxin o loʻo faʻamoemoeina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Rosucard o le vaega lea statins. E taofia HMG-CoA reductase - o se enzyme e liliu mai GMG-CoA i uila.

I le faʻaopoopoga, o lenei meafaigaluega faʻalautele le numera o LDL receptors i luga hepatocyteslea e faateleina ai le malosi o le catabolism ma le pueina LDL ma faʻapogai ai le faʻasaina o le faʻasologa VLDLfaaitiitia le anotusi atoa VLDL ma LDL. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻasalaga HS-LDL, maualuga le leʻo lipoprotein cholesterol, HS-VLDLP, TG, apolipoprotein B, TG-VLDLP, aofaiga xc, ma faʻateleina ai foi le anotusi ApoA-1 ma HS-HDL. E le gata i lea, e faaititia ai le fua faatatau ApoVma ApoA-1, HS-non-HDL ma HS-HDL, HS-LDL ma HS-HDL, aofaiga xc ma HS-HDL.

O le aʻafiaga autu o Rosucard e faʻatusatusa tonu i le metotia faʻatulagaina. O le togafitiga faʻamalolo pe a uma le amataga o togafitiga e mafai ona iloa pe a maeʻa le vaiaso, peʻa pe a ma le masina e sili atu ona maualuga, ona faʻamalosia ma tumau.

O le maualuga o le maualuga o le mea taua i le plasma e faʻatuina pe a maeʻa le 5 itula. Faʻatonu bioavailability e 20 pasene. Le maualuga o le fesoʻotaʻiga ma pamu plasma toto e tusa ma le 90%.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e le suia fomai.

Faʻasao Rosucard i le ate. Faʻalelei lelei pa puipui. O le autu metabolitesN-dismethyl ma lactone metabolites.

O le afa-ola e tusa ma le 19 itula, ae e le suia pe afai o le fualaau o le fualaau faasaina ua faateleina. Faʻasalaga o le pala i le averesi - 50 l / h. E tusa ma le 90% o le gaioiga galue o loʻo faʻaaogaina e ala i le iniseti e le suia, o le isi e ala i fatugaʻo.

O feusuaiga ma tausaga e le afaina ai le pharmacokinetics a Rosucard. Ae peitai, e faʻalagolago i le taʻaloga. Initia e sili atu le maualuga ma le maualuga Auc 1.3 taimi e maualuga atu nai lo o le Caucasian race. Auci tagata o le Mongoloid ituaiga, 2 taimi sili atu.

Faailoga mo le faʻaaoga Rosucard

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Rosucard e faapenei:

  • matua hypercholesterolemia pe fefiloi dyslipidemia - o le vailaau faʻatau e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le taumafataga pe afai e le lava mea taumafa paleni,
  • le manaʻoga e faʻagesegese le atinaʻe atherosclerosis - o le fualaau oona e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le taumafataga o se vaega o togafitiga e faʻaititia ai le maualuga aofaʻi cholesterol ma Cholesterol i fua masani
  • aiga homochosous hypercholesterolemia - o le vailaau faʻatau e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le taumafataga poʻo se vaega lipid lowering togafitiga
  • le manaʻomia mo le puipuia o faʻalavelave i le gaioiga o le tino cardiovascular ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tupuatherosclerotic cardiovascular disease - o le vailaʻau e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faapenei:

  • faʻalavelave faʻalavelave: tiga o le ulu, mala o le asthenic, vavao,
  • respiratory system: tale, dyspnea,
  • masukoskeletal system: faʻataʻitaʻiga,
  • paʻu ma mea faʻapipiʻi: i luga o le edema, Stevens-Johnson syndrome,
  • faʻailoga falesuesue: faʻateleina le faʻatupulaia o gaoioiga serum CPK faʻalagolago i le metotia
  • afaina o le tino: sasaa, urticariavave
  • fualaau oona: afu, tiga i totonu o le manava, malosivili manava manava,
  • faiga o le endocrine: ituaiga II maʻisuka,
  • urinary systems: proteinuriaurinary tract infection.

I se tulaga e le masani ai, e mafai le neuropathy lautele, pancreatitismafaufau le mafaufauhepatitis, lanu, myopathy, rhabdomyolysis, angioedema, Hematuria, le tumau faateleina AST gaoioiga ma ALT.

Fegalegaleaiga

Cyclosporin i le faʻatasi ai ma le rosucard e faʻateleina lona tau Auc pe a ma le 7 taimi. O le aveina o le silia ma le 5 mg e le fautuaina.

Gemfibrozilma isi lipid-faaitiitia vailaʻau faʻatasi ma le rosucard e mafua ai le faateleina o lona maualuga maualuga ma Auc pe tusa ma le faalua. Le aʻafiaga myopathies. Laʻau maualuga pe a faʻatasi ma Gemfibrozil - 20 mg. Pe a fegalegaleai ma fibrates o le fualaau o le vailaʻau i le 40 mg e le faatagaina, o le muamua o le tui e 5 mg.

Tausiga o vailaʻau ma puipuiga o le puipuigaase mafai ona faateleina faʻaaliga Rosuvastatin. O le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga e le fautuaina. HIV i maʻi.

Faʻatasi Erythromycin ma le rosucard e faʻaititia Aucmulimuli ane e 20%, ma le maualuga maualuga - e 30%.

A faʻapipiʻiina lenei vailaʻau i Lopinavir ma le ritonavir faʻateleina lona paleni Auc ma le maualuga maualuga.

Vitamin K Antagonists pe a fegalegaleai ma le rosucard e mafua ai se faateleina mafutaga faavaomalo masani.

Esetima faʻatasi ma le rosuvastatin atonu e mafua ai aʻafiaga.

Aneti vailaʻau ma aluminium hydroxide poʻo le magnesium e faʻaititia ai le tele o le vailaʻau i totonu o le tino e tusa ma le afa. Ma, i le va o la latou faʻafeiloaʻiga, e manaʻomia ona e malolo pe a ma le 2 itula.

Pe a faʻapipiʻi Rosucard ma feteʻenaʻi tautala o lona uiga ia mataʻituina le tulaga o tagata gasegase.

Faʻamatalaga e uiga i Rosucard

O faʻamatalaga e uiga i le Rosucard e sili ona lelei. O lenei meafaigaluega e masani ona fautuaina e fomaʻi. E taugata tele, o lea e faʻatau saʻo ai le faʻatau. O i latou ua uma ona togafitiga i lenei vailaʻau faʻataʻitaʻiga e uiga i le Rosucard, lea ua lipotia mai ai o vailaʻau na fesoasoani ia i latou e faatumauina tulaga masani o le cholesterol ma taofia le alualu i luma o le maʻi.

Rosucard Tau

O le tau o Rosucard e manatu lelei e taugofie pe a faatusatusa i le tele o analogues. O le tau tonu o le fualaau faasaina e faalagolago i mea o loʻo i ai le mea galue i totonu o fualaau. O le mea lea, o le tau o le 10 mg rosucard i totonu o se afifi e tolu papatusi e tusa ma le 500 rubles i Rusia po o le 100 hryvnias i Iukureini. Ma o le tau o Rosucard 20 mg i totonu o se afifi faʻatasi ma 3 papatusi e tusa ma le 640 rubles i Rusia pe 150 hryvnias i Iukureini.

Fale faʻamaloilo

O le elemene malosi i le sauniuniga o le Rosucard, rosuvastatin, ei ai meatotino e taofia ai le gaoioiga o le reductase, ma faʻaitiitia le faʻasologa o molelaʻau mevalonate, lea e nafa ma le faʻasologa o le cholesterol i uluai laasaga i le ate.

O lenei vailaʻau ua faʻaalia ai le togafitiga o le lipoproteins, e faʻaitiitia ai lo latou faʻasoasoaina i nila o le ate, lea e maualalo ai le maualuga o le lipoproteins lipoa i le toto ma faateleina ai le maualuga o le lipoproteins elemene maualuga.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina Rosucard:

  • O le maualuga o le tele o vaega taua i le tuufaatasiga o le plasma toto, pe a uma ona ave pepa, e tupu pe a mavae le 5 itula,
  • O le bioavailability of drug is 20.0%,
  • O le Rosucard i totonu o le polokalama e faalagolago i le faateleina o metotia,
  • 90.0% o fualaau o le Rosucard e fusifusia i masini plasma, tele lava, o le proteinin protein,
  • O le metabolism o le fualaau faasaina i totonu o le ate i le uluaʻi laasaga e tusa ma le 10.0%,
  • Mo le isoozymone isoenzyme Nu. P450, o le gasegase gaosi rosuvastatin o se vaega,
  • O le fualaau faasaina e ave i luga e 90.0% ma feces, ma o vailaau o le intestinal e nafa mo ia,
  • 10.0 faʻamalosi e faʻaaoga ai sene faʻatasi ma urine,
  • O vailaʻau mo togafitiga o le fualaau faasaina Rosucard e le faʻalagolago i le matutua o tagata maʻi, faʻapea foʻi i luga o le itupa. O le fualaau faasaina e tutusa lelei, i totonu o le tino o se tagata talavou ma tagata matutua, na o le matua lava e tatau ona na o le togi maualalo mo le togafitiga o le maualuga o le cholesterol index i totonu o le toto.

O le amataga o le togafitiga o le fualaau o le Rosacard vaega o fuainumera e mafai ona lagona pe a uma ona ave le vailaau mo le 7 aso. O le maualuga o aafiaga o le togafitiga e mafai ona vaaia pe a uma ona ave le pulu mo le 14 aso.

O le tau o vailaau Rosucard e faalagolago i le kamupanī o le vailaau, o le atunuu lea e faia ai le vailaʻau. O tala faa Rusia o fualaau faasaina e taugofie, ae o le fualaau faasaina e le faalagolago i le tau o le fualaau faasaina.

O le laina Rusia o le Rosucard, ona o le faʻaitiitia lelei o le faasinoupu i le toto cholesterol, faʻapea foʻi ma vailaau mai fafo.

Le tau o le fualaau faasaina Rosucard i le Russian Federation:

  • Le tau o le rosucard 10.0 mg (30 papa) - 550.00 rubles,
  • Medication Rosucard 10.0 mg (90 pi.) - 1540.00 rubles,
  • Muamua togafitiga Rosucard 20.0 mg. (30 laina.) - 860.00 rubles.

O le soifuaga ma le faʻaaogaina o fualaau Rosucard e tasi le tausaga mai le aso na faʻasaʻolotoina ai i latou. A maeʻa le aso e muta ai le aoga, e sili atu ona lelei le vailaʻau e le tatau ona ave.

Rosucard tau i falemaʻi i Moscow

pills10 mg30 pcs≈ 625 paʻu.
10 mg60 pcs.≈ 1070 solo.
10 mg90 pcs.≈ 1468 solo.
20 mg30 pcs≈ 918 solo.
20 mg60 pcs.≈ 1570 solo.
20 mg90 pcs.≈ 2194.5.
40 mg30 pcs≈ 1125 paʻu.
40 mg90 pcs.≈ 2824 pa.


Fomaʻi iloilo e uiga i rosacea

Faʻasologa 3.3 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se vaʻaiga sili ona lelei o tupuaga Tipani, na faia mai i mea aupito sili ona lelei, ma na faʻaalia ai le lelei tele o le falemaʻi.

I le avea ai o se tulafono, e le taliaina le tauvaga mo le tau, ma o lenei mataupu e le o se mea na tupu, o le mea e leaga ai.

E aoga le vailaʻau, e naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Na ia talisapaia le aoga o lenei vailaau faasaina - e masani ona faapaleniina le lipid metabolism ma ni faaletonu laiti ma ni faiga e le masani ai, faaopoopo - o le mea moni lava le tau, faatusaina i le satauro.

E i ai aʻafiaga o le itu, ae e seasea ona matauina, aua ou te faʻateleina ona faʻasolosolo i ni mea laiti - o ni tui o le 5-10 mg.

Faailoga 2.5 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Mo le faʻaogaina: o fuainumera e le o faʻatau fualaau sili ona taugofie. Ae o nisi nei o fualaau faʻamalosi e puipuia moni ai ola. O le mea moni, faʻatasi ai ma le faʻamaufaʻailogaina - faʻaolaina ai olaga oi latou o loʻo maua i faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atherosclerosis - faʻalavelave leococally, angina pectoris, atherosclerosis o arteries o pito pito i lalo. Afai e totogi e se statin le 100-200 rubles, ou te fefe e taʻu atu.

O le tele o generies (kopi o lo o kopiina) o fuainumera, ae, ioe, e le o uma uma e tutusa lelei. O le fomaʻi faʻatonuina o le a naʻo na aʻafiaga e mafai ai ona maua ai faʻamatalaga saʻo mai suʻesuʻega e fetaui lelei ma le uluai faʻamaʻi (i le tatou tulaga, o se koluse). O tagata faigaluega fomai falemaʻi i nei mataupu, o se tulafono, e le o faʻatalanoaina ma fesili ia i latou e uiga i soo se "sui", faʻapea foi ma le faʻaaogaina o latou fautuaga i "sui," o le auala lea e ono le fiafia ai i togafitiga.

Rosucard Patient Reviews

Ou te le iloa pe na faapefea ona leai ni aʻafiaga i lou aiga. O Rosucard e matua ofoofogia lava. O loʻu toalua ma aʻu i le taimi lava na maeʻa ai lenei fualaau faasaina ua amata ai le manava, i sina taimi mulimuli ane, le mautonu ma le uiga uiga ese ma le fatu ua fesootai. O le mea lea, o le a matou filifili ma le fomaʻi e uiga i le lumanaʻi o lona taliaina.

Sa ou faatauina Rosucard mo le 508 ru. Sa ou inu i le masina talu mai le aso, o le cholesterol na paʻu mai le 7 i le 4.6. Ou te leʻi inupia ma ina ua mavae le 2 masina 6.8. Na ou tetee mo se taimi umi, ae na ou filifili: O le a ou inu. Sa ou taumafai ituaiga eseese, inu i le atherocliphiite, e leai sona aoga.

"O le tau e taugata tele" - 900 toe (!?) E taugofie lenei mea.

Rosucard o se fualaau lelei. Na ou tofia laʻu fomaʻi i loʻu tinamatua mo le puipuiga. O le fualaau faasaina na faaalia ai se aafiaga pe a uma le 1 masina o le faaaogaina. I la tatou tulaga, e taua le aveina o le rosucard ma isi vailaʻau. Sa ia lagona le lelei ma, sili atu ona taua, e leai ni itu taua. Matou te leʻi matauina ni mea sese.

O loʻu tamamatua (72 tausaga) na i ai ni fatu fatuga mo le sefulu tausaga, masalo. I le fesoʻotaʻiga ma le faʻalavelave, na matou o atu i se fomaʻi maʻi, o le na fautuaina i matou e amata ona ave rosacea. O le tau e taugofie, matou te inuina mo le masina lona tolu. I le auala, i luga o le pulea o foai toto, na faʻaitiitia ai le cholesterol. Matou te fiafia i le rosacea!

Short description

Rosucard (gaioiga galue - rosuvastatin) - o le lipid-lowering drug from group of statins. I le aso, e tusa ma le 80-95% o tagata gasegase e maua i le fatu fatu (pe afai tatou te faia ni atunuʻu atiaʻe) ave fuainumera. O le tele o le lauiloa o lenei vaega o fualaau faasaina e faailoa ai le atoatoa o le talitonuina e le cardiologists, lea e tatau ona tauamiotonuina atoatoa: i tausaga talu ai nei, o le tele o suesuega ogaoga i le faamasinoga o le falemai faafomai, ma faamaonia ai le faaitiitia o le soifua maloloina o le loto i le taimi o togafitiga ma statins. E le gata i lea, o aafiaga faaopoopo o nei fualaau faasaina, lea e matua atoatoa lava, na faaalia mai: mo se faataitaiga, o latou aafiaga tetee-ischemic. Ma o le aafiaga anti-inflammatory o statins ua faʻalauiloaina lea o loʻo taumafai nei nisi o fomaʻi e togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma i latou. Rosucard o se vailaau gaosia atoatoa mai le fuainumera o le statin, ua faamaonia mo le faʻaaoga i le amataga o le 2000 tausaga o le seneturi talu ai. E ui lava i le tauvaga mai le lima isi fuainumera i luga o le falemaʻi faʻamalositisi i le taimi nei, o le rosucard o se tasi lea o mea sili (pe a le o le tele o fualaau faʻasaina i lenei vaega e faʻatatau i le tuputupu ae o le numera o fomaʻi. A maeʻa ona ave se tasi o fualaau faasaina, o le a maualuga le maualuga i lona plasma pe a ma le 5 itula. Rosucard e sili ona umi le afa-ola i le 19 itula. O fualaau o le vailaau oona e le aafia i mea taua e pei o le matua, ituaiga, tikeri o le atoatoa o le intininal, o le i ai o le le mafaia o le ate (sei vagana ai ona ogaoga ogaoga). O le mole o le rosuvastatin - o le mea galue malosi o le fualaau faasaina - o le hydrophilic, e mafua ai ona itiiti lona aoga i le tuufaatasiga o le cholesterol i totonu o maso muscle o maso skeletal. Ona o lenei mea, o le rosucard e le o taua tele le aafiaga o aʻafiaga i totonu o isi fuainumera. O le isi faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o "tagata faigaluega" i le vaega o vailaau faʻasaina (faʻapitoa i luga o le atorvastatin ma le simvastatin) o le a le tali atu i le enzymes o le cytochrome P450, lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina le rosucard faatasi ma le tele o vailaʻau (antibiotic, antihistamines, antiulcer drugs, au faʻaulu, ma isi.

e.) e aunoa ma le lamatiaga oa latou fegalegaleaiga le manaomia. O le aoga o le rosuvastatin (rosucard) ua suesueina ma o loo faaauau pea ona suesueina i le tele o suega o falemaʻi. O le numera o suʻesuʻega ua maeʻa ona faia, o le suʻesuʻega MERCURY, lea na faʻaalia ai se aoga taua o lenei fualaau faasaina i luga o isi fuainumera o lona aafiaga i le lipid profile, e sili ona aoga. O le tulaga maualuga o le "leaga" cholesterol (LDL) i le aveina o le rosucard na maua i le 86% o tagata mamaʻi (faʻaaogaina se fua tutusa o le atorvastatin tuʻuina atu le mea na manaʻoina na o le 80%). I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le "lelei" cholesterol (HDL) e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o le atorvastatin. O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o vaega o le cholesterol atherogenic (faʻapitoa LDL) e le na o le pau lea o le sini o le lipid-lowering therapy. E tatau foi ona taulai i le faateleina o le anotusi o le vaega o le HDL lipoproteins, o lona maualuga, o se tulafono, ua faaitiitia. Ma o le rosucard e lelei le kopiina o lenei: i lona aafiaga i le tuufaatasiga o lipoproteins, na sili atu foi i le simvastatin ma le pravastatin. I le taimi nei, o le fualaau faasaina ua fautuaina e ave ile 10-40 mg i le aso.

O le saogalemu o togafitiga e le taua tele nai lo le saogalemu, aemaise lava pe afai o le fualaau faasaina ua fuafua mo se tele o tagata gasegase. Taulaʻi atu i mataupu o le saogalemu na tuʻuina mai e le tulaga faʻamaonia, lea na aveʻesea mai le maketi ona o le tele o itu aʻafia. I lenei itu, ua maua ai e le rosuvastatin (rosucard) se suʻesuʻega mausali i le tulaga o lona faʻailoga saogalemu. Ma, e pei ona faʻamaonia i le taimi o faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o aʻafiaga i le taimi e ave ai fualaau (i lalo ole suʻega fautuaina) e le maualuga atu nai lo isi vaega ole statino o loʻo faʻaaogaina nei.

Pharmacology

Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi mai le vaega o statins. O le faʻatagaina faʻataʻitaʻitipi filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e liua ai le HMG-CoA e vavalo, o se vailaau o le cholesterol (Ch).

Faateleina le numera o le LDL receptors i luga o le hepatocytes, lea e tau atu ai i le faateleina o le alualu i luma ma le catabolism o le LDL, le taofia o le VLDL synthesis, faaitiitia ai le aofaʻiga atoa o le LDL ma le VLDL. Faʻaititia le faʻaogaina o le LDL-C, HDL cholesterol-non-lipoproteins (HDL-non-HDL), HDL-V, cholesterol atoa, TG, TG-VLDL, apolipoprotein B (ApoV), faʻaititia le fua faatatau o LDL-C / LDL-C - HDL, Chs-not HDL / Chs-HDL, ApoV / apolipoprotein A-1 (ApoA-1), faʻapupulaina le maualuga o Chs-HDL ma ApoA-1.

O le lipid-lowering effect e tuusaʻo saʻo lava i le aofaʻi o le fua faatonuina. O le togafitiga faʻapitoa e aliali mai i totonu o le 1 vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a maeʻa le 2 vaiaso e oʻo i le 90% o le maualuga, ausia le maualuga i le 4 vaiaso ona tumau pea lea. E aoga le vailaau i tagata matutua ma le hypercholesterolemia ma le leai foi o le hypertriglyceridemia (e tusa lava poʻo le a le ituaiga, le ituaiga poʻo le matua), e aofia ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gasemalamia faaleaiga. I le 80% o tagata gasegase i le IIa ma le IIb hypercholesterolemia (Fredrickson classification) ma le fua muamua o le LDL-C pe a ma le 4.8 mmol / L, aʻo ave le vailaʻau i le 10 mg, o le maualuga o le LDL-C e oʻo ifo i le 3 mmol / L. I tagata gasegase e maua ai le hypercholesterolemia familial homozygous o loʻo mauaina le vailaʻau i se fualaau o le 20 mg ma le 40 mg, o le ave ifo o le maualuga o le maualuga o le LDL-C e 22%.

O se faʻaopoopoga faʻamalosi e matauina i le tuufaatasiga ma le faʻamaoni (e faatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le TG ma le acidic nicotinic i le lipid-lowering doses (e le itiiti ifo i le 1 g / aso) (e tusa ai ma le faʻaitiitia o le maualuga o le HDL-C).

E faʻapefea ona ave rosucard?

O le fualaau faasaina Rosucard e tatau ona faia i le tautala ma le lava le vai. O le suʻeina o se laulau e faʻasaina, aua e ufiufiina i se membrane e solo i totonu o le manava.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga faʻatasi ma togafitiga Rosucard, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia le taumafataga o le maʻamalala, ma o le meaai e tatau ona faʻatasi ma le tino atoa o togafitiga ma fuainumera, e faʻavae i luga o le mea e gaosia ai - rosuvastatin.

E filifilia e le fomaʻi le suʻega mo tagata maʻi taʻitasi, e faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻega a le fale suʻesuʻe, faʻapea foʻi ma le faapalepale o le tino maʻi.

Naʻo se fomaʻi, pe a manaʻomia, iloa le auala e sui ai lau laupepa Rosucard. Fai le fetuunaiga ma le sui o le vailaʻau faʻatasi ma se isi vailaau e tupu muamua i le lua vaiaso mai le taimi o le pulega.

Ole fua muamua ole vailaʻau o le Rosucard e le sili atu i le 10.0 milligrams (tasi le papa) i lea aso ma lea aso.

E faasolosolo lava, i le taimi o togafitiga, pe a manaʻomia, i totonu o le 30 aso, e filifili le fomaʻi e faʻapupula le metotia.

Ina ia faʻateleina le fua ole aso ole togafitiga Rosucard, o mafuaaga nei e manaʻomia:

  • O le malosi o le hypercholesterolemia, lea e manaʻomia ai le maualuga o le 40.0 milligrams,
  • Afai i se fua faatatau o le 10.0 miligrams, o se lipogram na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le cholesterol. Ua faaopoopo e le fomai se fua faatatau o le 20.0 miligrams, poo le vave lava o le fua faatatau pito i maualuga,
  • Faatasi ai ma ni faʻafitauli matuia o le le atoatoa o le fatu,
  • Faatasi ai ma se tulaga alualu i luma o togafitiga, atherosclerosis.

O nisi o tagata gasegase, ao le i faateleina le tui, e manaʻomia tulaga faapitoa:

  • Afai o faʻataʻitaʻiga o togafiti o le ate e fetaui i le fua o le Child-Pugh o le 7.0 points, ona faʻaopopoina lea o le fua o le Rosucard e le fautuaina,
  • I le tulaga o le faaletonu o fatugaʻo, e mafai ona e amataina le vailaau faʻamalositino i le 0.5 pauna i le aso, ma a maeʻa e mafai ona faʻaititia le fua i le 20.0 miligrams, poʻo le oʻo i le pito sili ona maualuga,
  • I le faaletonu ogaoga o le okeni, e le faatagaina ia fuainumera,
  • Le ogaoga o le ogaoga o le gaʻo o le tino. Ole fua pito i maualuga o fualaau a le Rosucard e le o faʻamatalaina e fomaʻi,
  • Afai ei ai se faʻafitauli o le togafitiga, e tatau foi ona amata le myopathy i le 0.5 ipu ma o se fualaau e 40.0 miligrams e faasaina.
Fai le fetuunaiga i taimi o togafitigae aofia i le ↑

Faaiuga

O vailaʻau Rosucard e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga i le toto, na o le faʻatasi ai ma le taumafa o le faʻamalama o le anticholesterol.

O le le tausisia o le taumafataga o le a faatuai ai le faagasologa o le faamalologa ma faateleina le aafiaga le lelei o le fualaau faasaina i luga o le tino.

Ole fualaau o Rosucard e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma fualaau a le tagata lava ia, ma pe a faatonuina e faʻasaina le faʻafoʻosaʻoina o le fua o fualaau, faʻapea foʻi le suia o le togafitiga togafitiga.

Yuri, 50 tausaga, Kaliningrad: statins faaitiitia laʻu cholesterol i tulaga masani i totonu o le tolu vaiaso. Ae ina ua mavae lena, na toe tulai le faasino igoa, ma sa tatau ona ou toe uia togafitiga o fualaau oona.

Naʻo le taimi na sui ai e le fomaʻi laʻu vailaau muamua i le Rosucard, na ou iloa ai e le gata ina mafai ona maua e laʻu fualaʻau laʻu kesilalala, ae le gata foi ina faʻateleina i le maeʻa ai o se togafitiga.

Natalia, 57 tausaga, Ekaterinburg: cholesterol na amata ona tulai i le taimi o le moa, ma o le meaai e le mafai ona faaitiitia. Ua ou aveina fualaau faasaina mo le 2 tausaga. 3 masina talu ai, na sui ai e le fomai laʻu fualaau muamua ma fualaau Rosucard.

Sa ou lagonaina lona aafiaga i le taimi lava lena - Na ou lagona le lelei ma sa ou teʻi ona sa mafai ona ou leiloa le 4 kilokalama o le mamafa mamafa.

Nesterenko N.A., cardiologist, Novosibirsk - Ou te faatonuina fuainumera mo aʻu tagata gasegase pe a uma ona tofotofoina metotia uma o le maualalo o le cholesterol ma e maualuga le tulaga lamatia o le atiaeina o cardio pathologies, faapea foi le atherosclerosis.

O tulafono e tele naua aʻafiaga i luga o le tino, lea e aʻafia ai le lelei o le ola o tagata gasegase.

Ae o le faʻaaogaina o fualaau o Rosucard i laʻu masaniga, na ou matauina ai na taofia e le au gasegase faitioga e uiga i aafiaga le lelei o statins. O le tausisia o fautuaga uma mo le faʻaaogaina o le a maua ai e le tagata maʻi se tulaga maualalo o le faʻaleagaina o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga