Natura o nifo


Mo se taimi umi, o le maʻisuka na manatu o se tuusaʻo faʻamaʻiina mo le totoina o nifo, e ui lava o le nifo o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka tigaina ma le gaioiga.

O fomaʻi, faatasi ai ma isi tagata tomai faapitoa, na tau mo le mafai ona totoina ia ituaiga o gasegase, talu ai o meaʻai o le nifo e mafai ona foia ai le faafitauli o le 'ai mo i latou ma faʻalelei le faʻaleleia o le ataata. O lenei ua mafai, ae o nisi o nuances, o le a talanoaina mulimuli ane.

Faʻailoga ma ona lamatiaga

Muamua lava, e aoga le faʻamatalaina o le maʻisuka. O le autu o le togafitiga, o le tasi mafuaaga poʻo le isi, e le mafai e le tino ona uʻu le kulukose, e mafua ai le matelaina o le ola.

I se isi faaupuga, o le tino, e oʻo lava i le taumafa taumafa, e le maua mai ni meaʻai mai ai. O lenei faʻamaʻi e lua ituaiga:

  • Pusa I, insulin dependent - o le faagasologa o le glucose avega ua faʻaleagaina ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini hormone,
  • Ituaiga II, lē o le inisalini tutoatasi - O le inisalini e mafai ona gaosia i le tele o mea, ma o le gaioiga o le kulukose o loʻo faʻavaivaia i le telefoni feaveaʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻalavelave faʻasolosolo ua faʻalavelaveina i le tino, ma o totoga uma ma faʻalavelave faʻaleagaina. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga i ia ituaiga o gasegase e tatau ona taʻitasi i le natura, ma e tatau ona faia na o se fomaʻi tipitipi poto.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o faigata nei e masani lava i taimi o taualumaga o nifo:

  • tiga o le paepae ua matua faʻaititia pe a faʻatusatusa atu i se tagata soifua maloloina, o le mea lea, o se faʻateleina o fualaau o vailaʻau poʻo vailaʻau malosi e manaʻomia,
  • puipuiga o le faʻamaʻi, o le mea lea, o se tulaga maualuga o le faʻamaʻi i le taimi o le togafiti poʻo le toe faʻaleleia,
  • maʻisuka ua vave lelavao le mea lea o le umi o manipulations e tiga mo i latou - e tatau ona e talepeina le faʻaaogaina i ni nai metotia, pe galue vave, lea e le o avanoa i tagata tomai uma,
  • uʻamea e mafai ona mafua ai ni faʻauiga e le manaʻomia (faʻataʻitaʻiga, maʻi), o le mea lea, e tulaʻi mai faafitauli pe a filifilia mea e fai mo le faʻatulagaga.

O le mea lea, o le faagasologa o le faia o nifo i se tagata maʻi i le maʻisuka e matua faigata tele pe a faatusatusa i se tagata soifua maloloina.

Taimi faʻaonapo nei

O se vaega o le faʻapipiʻiina o tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka o le filifiliga lea o mea na totoina ai i latou lava. Muamua lava, o le fiafiaga e tuʻuina atu i fausaga o le uumi o le uumi, lea, e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai, e sili atu le aʻa nai lo le umi poʻo le pupuu.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai e pei o mea e faʻaogaina mo le tino; e sili atu i le allola, nickel-chromium poʻo le cobalt-chromium - latou te le mafua ai ni allergies.

Ina ia faʻaitiitia le osofia o le taotoga, e fautuaina e faʻaoga e le o se taotoga, ae o se isi auala laser.

E le gata i lea, o le faʻamalolo pe a uma le faʻaaogaina e mafai ona faia lelei i se taimi puupuu, faʻafetai i le mataʻituina e le endocrinologist ma le faʻaaogaina o fualaau faʻaonapo nei.

O le faʻatinoga o le faʻavaeina lava ia o se mea e le mautonu ma leai se faʻaletonu. mo le maʻi, pe a fai e faia e se fomaʻi tipitipi poto, ma mafaufau i uiga uma o le tagata maʻi.

Sei o tatou vaʻai pe o le a le mea e faʻaaogaina i le taimi o le faʻavaeina, ma oa ona galuega.

Sau iinei pe afai e te fiafia i iloiloga e uiga i impental implants i lalo o le faʻamaʻi.

Faʻaaloalo i tulafono

E ui lava i faʻasolosolo faafomaʻi lata mai i endocrinology ma fomaʻi, e le o tagata gasegase uma e maua i le maʻisuka e mafai ona i ai nifo nifo.

E mafai ona faʻatautaia le taotoga i le noatia ma fai fuafua i aiaiga nei:

  • o le tagata gasegase o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga II i le taimi o taui,
  • maualuga le maualuga o le toto suka ma e le sili atu i le 7-9 mol / l,
  • i le gasologa uma o manipulations ma le vaitau o le gaosiga atoatoa, o le tagata maʻi e matauina i le fomai nifo ma le endocrinologist,
  • o le tagata gasegase e ave uma fualaau faasaina ia te ia, ma mulimuli lava mulimuli i le meaai,
  • tausisia o le tumama o le tino e faia e aloese ai mai faamaʻi,
  • leai o faʻamaʻi faʻamaʻi (aemaise cardiovascular),
  • aveina o vailaau faʻasaʻi i tua o le faʻavae,
  • pe a uma ona faʻapipiʻi mea e faʻaaoga ai amio leaga, aemaise lava ulaula, e le aofia.

E taua le iloa o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le totoina o nifo o le nifo e sili atu le umi nai lo tagata soifua maloloina.

Mo le auvae pito i lalo, o le vaitaimi e 4-5 masina, ma mo le pito i luga e 6-8 masina, lea e manaʻomia ai le vaavaaiga faafomai atoatoa.

Talosaga manaʻomia

E pei ona taʻua muamua, o meaʻai e faia i le cobalt-chromium poʻo le nickel-chromium o le umi umi e sili ona fiafia i le galue ma le maʻisuka.

E le gata i lea, ona o le faateleina o aʻafiaga o faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻapipiʻi o loʻo teuina i totonu o se vailaau eletise leai se aoga i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻatulagaina.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga i le totoina o kamupani lauiloa i lalo o se faʻamaoniga umi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o Srtaumann o loʻo i ai se laina o mea na gaosia faapitoa mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka (totoga mo tagata gasegase e maualuga le lamatiaga).

Sauniuniga

Aʻo le i faia le faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi, e tatau i le tagata gasegase ona alu i totonu o se maa o faʻataʻitaʻiga. Muamua, e tatau ona e suʻe suʻega toto, pala, urine, fuafua le maualuga o suka i totonu o le toto ma maua mai fautuaga mai le fomaʻi ma le endocrinologist.

Ole laʻasaga lenei o suʻega e mafai ona iloa ai le iai o faʻamalosi tino i totonu o le tino ma le tikeri o le tali puipui.

Ma, i le taimi lava aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona toe faʻaleleia le vavagana o le tautala, o lona uiga, ia faʻamamāina mai i mea taua, papa ma maa.

I ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻagasologa, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamalosi le susulu - faʻapipiʻi vave ou nifo, umi. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le aloese mai ni meaai patino.

O se suʻesuʻega eseese o le setete o le auʻau o loʻo faia. E talafeagai le iloiloga o le maualuga ma le lelei o mea e fai i le ponaivi, faʻapea foi ma le fuafuaina o le iai o faʻamaʻi natia.

E le gata i lea, e talafeagai le pasia o se suʻega mo le i ai o se allergy i metale - o lenei mea o le a fuafua ai le filifiliga o mea totino e faʻapipiʻiina.

Seiloga e maua ni tali faamalieina mo iloiloga uma, e mafai e le fomai nifo ona amata le auala mo le faʻapipiʻiina o tui.

Faʻapitoa

O le faia o le nifo mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ai le tausiga faapitoa mai le fomaʻi. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaleagaina ma ia mautinoa lelei tulaga mama.

O taga a le fomaʻi e pei o mea nei:

  • o le faitotoʻa tautala e faʻapipiʻiina,
  • e aveese le nifo nifo (pe a fai e lei faia muamua lenei mea),
  • o le faavae o le totoga ua faʻaofi i totonu o le auvae,
  • o le pale paleni e tuu i luga o le faavae - e sui ai le nifo, ae atonu e ese mai isi nifo i fafo, ma e tatau mo le taimi o le togitogiga,
  • i ni nai vaiaso mulimuli ane, e suia se oloa tumau matagofie i se pale tumau.

Mo le faʻavaeina o le faavae o le totoga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le laser - e faʻaitiitia ai le osofia o le taotoga ma faʻateleina le faʻamalolo. O togafitiga uma e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino, mo le tagata maʻi e le afaina ma saogalemu.

Vaega o le faʻaaogaina o nifo, iloiloga o tagata atamamai ma tagata gasegase.

I totonu o lenei tusiga, o le mea e sili ona taua e uiga i le siʻosiʻomaga i luga o fomai nifo.

Toe faʻaleleia taimi

E pei ona uma ona taʻua, pe a uma ona faʻavaeina, o le maʻisuka e tatau ona oʻo i le 10 aso aso o vailaau faʻasaʻi e aloese mai faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le tumama o le tino e tatau ona matauina lelei. I nai masina uma lava, e tatau ona e faia le polofesa e sosolo i le ofisa o le fomai nifo. E tatau ona asiasi soo se fomaʻi pe a ma le ono masina mai le taotoga.

Mo le taimi muamua pe a uma le taotoga, e tatau ona filifili se tasi i meaʻai, ma tuʻuina atu mea e faʻamalieina i ipu susu ma le vai o le vevela vevela. E fautuaina le tausisia o se taumafataga seʻia oʻo ina tuʻuina se pale tumau.

E mafai ona tuʻuina atu auʻiliʻiliga auʻiliʻili e le fomaʻi, e taulaʻi atu i manaʻoga o le tagata maʻi.

I se tulaga aoao, o le taimi o le toe faaleleia o le maʻisuka e le ese mai se tagata soifua maloloina, vagana ai le taimi o le faamalologa, lea e sili ona puupuu mo le taimi mulimuli.

Risks and Complications

Faatasi ai ma se suʻesuʻega maeʻa ma se faʻatinoga lelei, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻalagolago i le taua o le tagata maʻi e faatatau i tulafono o le taimi o le toe faʻaleleia.

Ona o le tele o vaaiga i le fuafuaga fuafuaina o le taotoga, o aʻafiaga ogaoga e pei o le teenaina o le totoga poʻo le le mafai ona gaosia ona o le solia o le ponaivi o manu e mafai ona tupu.

I le tulaga muamua, o le mafuaʻaga o loʻo i ai i le mea moni e faapea, o le tagata maʻi e leʻi faʻataʻitaʻiina mo allergens, ma ua teena e le tino le mea na totoina - i lenei tulaga, e manaʻomia ai le faʻaitiitia ma le toe suia.

I le tulaga lona lua, o mea uma e sili atu ona leaga, talu ai o le faaleagaina o le auvae e mafai ona sosoo ma le faʻaumatia o le auvae, afaina o neula faanifo poʻo ponaivi paʻu, ma isi.

E le gata i lea, ona o le solia o tulafono o le le atoatoa poo le tumama, e mafai ona tupu se siama.

E mafai ona taʻitaʻia ai i aʻafiaga eseese, mai i le le tumau i le vavalo o le faitotoʻa, o le maningitis ma isi tulaga e lamatia ai le ola.

O le puipuia o ia faafitauli o le filifili ma le faʻaeteete o se tagata poto faapitoa ma mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le mulimuli i le tausisia o fautuaga faʻafomaʻi.

Tausiga talafeagai

O le ki i le saogalemu o mea totoga o le usitaia lea o fautuaga e faatatau i meaʻai a le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina masani.

E tatau ona tuʻuina atu i le pulumu ma faʻanoanoa faigata, faʻamalolo ou nifo i faalua i le aso, ma a maeʻa taumafataga taʻitasi, faʻaaogā se gutu faʻasaʻo.

E le gata i lea, e fautuaina le faʻaaogaina o nifo nifo, faia ma le faʻaeteete ia gaioiga ma faʻaeteete e le faʻaleagaina le mea na totoina.

I le gasologa o le taotoga, ulaula ma le 'aiina o meaai malosi malosi e tatau ona lafoaia - o ia ipu e tatau ona muaʻi faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o ipu ma le maualuga o le gaʻo ma mea manogi e aʻafia ai le tulaga o palealii.

Mai le vitio, saili le manatu o se fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o se metotia faʻavae e tasi le laasaga mo le maʻisuka.

O faʻamatalaga e uiga i mea na e oʻo i ai e mafai ona fesoasoani i tagata o loʻo i ai se faʻafitauli faapena.

Afai o oe o se tagata maʻi i le maʻisuka o loʻo i ai ona nifo nifo, e mafai ona e faʻamatalaina lou poto masani i isi tagata faitau.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale.

E te fiafia i le tusiga? Tumau mafaufau

Faʻailoga i talatala mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi i le tele o tulaga e le mafai ona faʻamalolo atoa. O le tulaga e mafai ona totogiina e ala i le tagofia o vailaʻau, ae e le o taimi uma e mafai ona ausia, aemaise i le matua.

O le mea sili ona faigata o le talitane e masani ona masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o silasila uʻamea, nickel, cobalt ma chromium. O nei metale latou lava o le allergenic ma e faigofie lava ona avea ma punavai o faʻamaʻi, ma i le maʻisuka o le a mafai ona tupu lenei mea i le tele o taimi. O le mea lea, e fautuaina ina ia faʻapipiʻi pe faʻamalosi atoa le faʻaaogaina o laulaʻau poʻo le lilonini, poʻo le prostheses e faia atoa lava i le sima. Zirconia poʻo se faʻavae titanium lea e taofi ai le salalau o faʻamaʻi atonu e mafai foi ona avea ma se filifiliga talafeagai.

Ae o allergies e le o le faafitauli ogaoga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maualuga o le suka ma le faʻaitiitia o le salivation e faʻaitiitia ai, o lea e faʻamalolo ai le tino ma le ponaivi i mea faigata. Pe a totoina, o le a taufaamataʻu i le teena, ma pe a mafai e tagata talitane ona mafua ai ulia i luga o le mucosa ma le faʻaitiitia vave o le ponaivi.

Vaega o fafine talitane

Natura o nifo mo le maʻisuka o se galuega faigata, ae mafai ona matua faʻaitiitia e ala i le muamua totogi mo le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga o le suka o le itiiti ifo ma le 8 mmol i le lita, ua mafai ona faia le faʻatinoga, ma e masani lava ona faigofie le faʻagatala. O le mea lea, muamua, e tatau ona totogi le mafaufau i togafitiga o le maʻisuka. I lenei tulaga, e manaʻomia le maualuga o le maualuga o le suka i taimi uma, o isi faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai pe a faʻaofuina le tui.

O le isi itu, o le mea muamua aʻo leʻi faʻataʻitaʻi e manaʻomia ona e feutagai e le gata i le fomai nifo, ae faapea foi ma le endocrinologist.

E tatau ona totogia faapitoa le sauniuni o le oral vevela, o lona uiga, ia faʻamalolo atoatoa le pala o le nifo ma taumafai e faʻaitiitia le faʻafefeteina o gom. Ia mautinoa ia aveese uma ni mea e ono aʻafia pe vaʻaia e le mafai ona toe faʻaleleia.

E tatau foi ona e sauni mamao mo le mea moni o le a umi se taimi, ma manua o le a tele se taimi e malolo ai.

Aveʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻe

O fausaga e mafai ona aveeseina e faia i mea e faaaoga ai hypoallergenic, ma le ofuina o latou i le maʻisuka e le solia. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe le afaina le faʻamaʻi, o le mafuaʻaga lea e masani ona tuʻuina atu ai i maʻisuka matutua poʻo i latou e le mafai ona faʻamaʻiina o latou maʻi.

Aemaise lava le talafeagai o fausaga e mafai ona faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i se faʻalogo. I le maʻisuka, e masani lava ona tupu faʻamaʻi maʻi ma taimi e masani ona tupu, e mafua ona o le nifo o nifo ma pauu. I lenei tulaga, o le atoatoaga ma le faʻafiafiaga o se ataata e mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa ma se inumaga atoatoa o loʻo faia i le acrylic poʻo le nailon.

O le mea e leaga ai, o le fulitua o le dentures e mafai ona tufatufaina atu le masticatory charge, lea e faʻavaveina ai le vave faʻaitiitia o le ponaivi o mea. E le gata i lea, o fale e aveeseina e tatau ona aveeseina i taimi uma mo le tausiga, ma e mafai ona faʻamautuina faʻatasi ma le fesoasoani o kulimi faapitoa.

Faʻavae fausaga

Faʻafeiloaʻi faʻasolosolo faʻalelei e sili atu le lelei ma tufatufaina lelei le taofiofi. O le mea e leaga ai, o lo latou faʻatulagaina e manaʻomia ai le i ai i totonu o le auvae o le atoatoa o le soifua maloloina ma le le o nifo, lea e le maua i taimi uma i le maʻisuka.

E le gata i lea, ina ia puipuia ai allergies ma le ula, e naʻo mea saogalemu uma lava e tatau ona faʻaaogaina -paʻu, zirconium dioxide ma meaʻai. O lenei mea e faʻapupulaina ai le tau o prosthetics.

Faʻavaeina

E mafai foi ona faia faʻataʻoto o nifo i meaʻai. I le taimi muamua, o le maʻisuka na mafaufauina o se faʻamaonia atoatoa i le faʻaaogaina, ae o lenei ua faʻaaogaina e fomai ni faʻaoga fou faʻapitoa i se faʻapitoa faapitoa i nei tulaga. NobelBiocare, Straumann ma AstraTech o lo o atiaʻe se pulupulu puluvaʻa ma katoni calcium ma isi mea e sili ona lelei le faʻaleleia o le faʻatinoina o meaʻai e tusa lava pe maua i le maʻisuka.

E maua iʻuga lelei ma le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi o se foliga faʻapitoa ma le umi le uumi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa lava pe maua i le maʻisuka, e mafai ona e faʻapipiʻiina se tapuni atoatoa mo 4-6 faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le tekinolosi Faʻatasi.

O le faʻavaeina o le Basal e lauiloa foi - o le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi faapitoa i luga o le loloto o le ponaivi, e le faigofie i atrophy.

O fea metotia e filifili ai

Afai na mafai ona e toe totogi le maʻisuka, ma e te manaʻo e faʻapipiʻi le pito sili ona faatuatuaina, o le mea sili lea e taulaʻi i le faʻaaogaina. Matou te fautua atu ia te oe e filifili fuafuaga mai tagata lauiloa lauiloa o le lalolagi o loʻo tuʻuina atu se tusi umi i luga oa latou oloa.

Afai o taulaina e taugata tele mo oe, pe e te le manaʻo foi e faia se taotoga, ona e gauai atu lea ile taofiga tumau.O ponaivi ma paleni faʻaonaponei e maua ai se fetaui talafeagai ma mea faʻalelei, aʻo mea e pei o le titanium poʻo le zirconia e umi ma saogalemu.

Afai o lau maʻisuka e faigata ona togafitia, pe oe manaʻo pea e teu i prosthetics, o mamanu vaʻavaʻai o se filifiliga lelei. E mafai ona faʻalelei atili la latou faʻaoga e faʻaaoga ai kulimi faapitoa.

Tausiga o le Denture

A maeʻa talatala, e tele tulafono e manaʻomia:

  • Asiasi i se fomaʻi i le tolu i le fa masina mo le togafitiga o le tino, togafitiga o meaʻai ma injections o vitamini. O lenei mea e faʻaititia ai le atrophy o le mucosa ma le ponaivi.
  • Taulaʻi faapitoa i le tumama o le tino, palalati ou nifo i faalua i le aso, ma fufulu lou gutu pe a maeʻa taumafataga taitasi.
  • E sili ona lelei le faʻatau mai o se tagata e faʻaogaina - o se masini e faʻamalamalamaina ai le meaʻai ma aveese meaʻai ma faʻailoga mai avanoa faʻapitoa.
  • E le mafai e le suimui suauu ona fesoasoani e faʻavasegaina le paleni-faavae o le paʻu tautala ma faʻamama le fagu.
  • Ia mautinoa ia tuu le ulaula tapaa, aua o lenei mea e matua faateteleina ai le tulaga o mucous membranes and bones.
  • E tatau ona fufulu mama ma aveese ia dentures aveeseina i aso uma.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma, ona faʻaaogaina lea o oe e le fomaʻi mo le tele o tausaga.

O afea e mafai ai ona faʻaaoga?


O le maʻi suka i le aso e le o se faʻasalaga. O togafitiga faʻaonapo nei e puipuia ai le kulūkose i le tulaga malulu mo le tele o tausaga, ma le faʻaoʻoina o nifo e le o se tapulaa. I le masani ai, i le noatia ma le fai fuafua i vaega nei:

  • faʻapipiʻiina e mafai ona maua ile ituaiga o le maʻisuka ituaiga II,
  • o le taui e tatau ona uumi ma tumau: o le suka e tatau ona tausia i se maualuga e le sili atu i le 7-9 mol / l, ao le i faia le taotoga ma mo le taimi atoa o le gaosiga o le gaosiga,
  • e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina ma le mataʻituina lona tulaga: ia faia togafitiga faʻaleleia, faʻaaoga soo fua fualaau faʻasaina, pipii atu i se meaai e leai ni meaʻai,
  • o le faagasologa o le faʻafouina o le tino i totonu o le tino e le tatau ona faʻalavelaveina: afai e faʻamalosi manuʻa pe a uma ona tofo le nifo, e le afaina ai le manua ma le tuʻimomomoina, o lona uiga o le a toe faʻaleleia totoʻa o le gaʻo o le faitotoʻa pe a uma ona faʻavae,
  • faʻavaeina e tatau ona faʻatinoina pe afai e mataʻituina le tulaga o le tagata maʻi e le endocrinologist,
  • o le tagata maʻi e le tatau ona i ai ni masani leaga - ulaula, aua o le nicotine e taʻitaʻia ai le soliga o le toto i totonu o vaa, ma i maʻi e maua i le maʻisuka e afaina,
  • e tatau i le tagata gasegase ona faʻaeteete ma faʻaauau ona faia le tumama,
  • E le faatagaina faʻamaʻi faʻamaʻi: thyroid gland, circulatory, cardiovascular systems, etc.

O a faigata o le faʻaaogaina?

O le maʻisuka e sili ona lamatia i le faʻaleagaina o le gasegase ma le faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo. O nei tulaga e mafai ona mafaufauina o se tasi o mea e mafua ai le lamatiaga o le teenaina o mea toto, ma le tele o faʻafitauli, mo se faataitaiga, peri-implantitis.

Fai mai fomaʻi o le tele o faafitauli e tulaʻi mai i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le faigata atoa lava e taoto i le faʻavevesi o le faia o ponaivi, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga e le aʻafia ai le toto.

Faatasi ai ma mafuaʻaga e faʻalavelaveina ai le totoina o tagata mamai e maua i le maʻisuka e aofia ai aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi:

  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa
  • faaitiitia le gaosiga o le saliva,

O le mea lea, e sili atu ona faigofie mo siama faʻamaʻi faʻapitoa e faʻateleina ma faʻaosoina faʻamaʻi. O lo o matauina e le fomai ni aʻafiaga le lelei o le mumusu o le gums, faapea foi ma stomatitis faifaipea, lea e mafai ona manatu o se faalavelave le tumau i le totoina. E ui i faʻafitauli uma, o loʻo faʻaaogaina nifo mo le maʻisuka, ae naʻo le autu lava o le sauniuniga o tagata gasegase ma le filifilia o metotia mo le faʻapipiina o se aʻa.

Eseese manatu o fomai nifo

E mafai lava ona e mauaina ni fomai nifo e manatu i le maʻisuka o le solia o le totoina, ma o nisi o le endocrinologists e faamaonia lenei manatu. Ae o loʻo i ai se vaega o fomaʻi e talitonu o le sauniuniga lelei ma le puleaina o le maʻisuka, faʻapea foi ma isi fuataga o loʻo aofia ai i le manatu o le "toe faʻaleleia", o le manuia o le faʻaaogaina e maualuga tele.

O le mea moni, o taunuuga o le faʻaaogaina e mafai ona ese: i nisi o tagata gasegase, faʻapipiʻiina le tusitusi e aunoa ma ni faʻafitauli, ao isi e feagai ma le teenaina. Ae o le auiliiliga o faʻamatalaga na faʻaalia ai, pe a teenaina le gasegase, na faia ni mea sese: le lava le puleaina o le maʻisuka, togafitiga sauniuni ma gasegase ua le amanaiaina fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Ua faaalia i suʻesuʻega o le oti e matua faateleina ai le avanoa o le toe faaleleia o le ponaivi pe a uma ona fausiaina. Ae o le tapenapena ma le faaeteete e le mautinoa ai le 100% manuia, ma o tagata gasegase e maua pea le lamatiaga mo le fausiaina o faafitauli eseese, e oo lava i le teenaina o le toto.

A maeʻa suʻesuʻega, suʻesuʻega o le maʻi ma le maʻi o le maʻisuka, o le a filifilia e le fomai nifo le faʻaaogaina o le maʻisuka, lea e faalagolago foi i le tele. Afai tatou te talanoa e uiga i le filifilia o se faiga, ona o maʻi e maua i le maʻisuka, ua naʻo le vasega o le tupe maua na faia i Suetena ma le Federal Republic of Germany ua ofoina mai. O le faʻaaogaina o le taugofie mo faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻateleina ai avanoa o le atinaʻeina o faʻafitauli ma feteʻenaʻiga.

O le faateleina o avanoa o le faʻavaeina o le faʻavae i le sauniuniga, e le gata o se fomaʻi tipitipi ae faʻapea foi le tele o isi tagata tomai faapitoa ua filifilia e fuafua i le tulaga o le maʻi: o le endocrinologist, cardiologist, phlebologist ma isi, e tuusao saʻo i le taotoga ma le toe faʻaleleia.

Nuances ma mea lamatia o le totoina i le maʻisuka

O le faʻaauau o le faʻaaogaina i le maʻisuka o le mataituina ma le totoʻa o lenei gaioiga e nisi fomaʻi. I le laasaga o le sauniuni mo taotoga, o le fomai nifo, faatasi ai ma le endocrinologist, ua amataina se polokalama o meaʻai ma fautuaga e pulea ai le maʻisuka ma faatumauina le maualuga o le suka o le toto.

O le pule a le Endocrinologist e mafai ai ona e maitauina le itiiti ifo o suiga i le tulaga maʻi o le tagata maʻi ma faia ni auala talafeagai. E le gata i lea, i le taimi o le faʻasologa, e tatau ona masani ona asiasi atu le tagata i le fomai nifo, o le, e faʻaaogaina metotia o suʻesuʻega, o le a mataʻituina le faagasologa o le faʻamaʻiina o le toto ma le toe faʻaleleia o ponaivi.

O nei nuances o loʻo i ai i se taimi umi ma sili atu auiliiliga mo sauniuniga. E le naʻo le toe faʻaleleia o le ooto, ae faʻapea foi togafitiga o faʻamaʻi o totoga o totonu. Soʻo se faʻamaʻi pipisi e lamatia ma e mafai ona faʻagaoioia i le taimi sili ona le talafeagai. Asiasi i le tele o isi tagata tomai faapitoa ma le mataʻituina le maualuga o le soifua maloloina i le taimi atoa o le gaosiga o le tusiga - e oo atu i le 6 masina pe sili atu foi.

Ole tele o vailaʻau e faʻamatalaina i tagata maʻi maua i le maʻisuka, ma le le amanaiaina o fautuaga a fomaʻi e tutusa lava ma le mafuaʻaga o le teena. O le mea lea, o le vailaʻau o vailaau e faʻamatalaina e fomaʻi e 7-10 aso. Ae mo tagata gasegase e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e le mafai ona faʻamaonia mai vailaʻau poʻo le togafitiga e ono puupuu.

E tauaofai

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le umi o le maʻisuka e taua tele: o le laʻititi, o le sili atu lea o avanoa o le manuia. O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e le fautuaina e tolopo le taotoga i se pusa umi.

O le ono tulai mai o se taunuuga lelei e faʻapupulaina foi i latou na o loʻo taofiofi le maʻisuka: latou te mulimuli i se meaʻai, faʻaauau ona asiasi i tagata tomai faapitoa, e aofia ai se fomai nifo, aua nei inuina vailaau pe a le talafeagai.

O se mamanu mananaia sa maitauina: o le togitogiga o le pulupulu i le pito i luga i le maʻisuka e sili atu le leaga nai lo le auvae pito i lalo.

Tuua Lau Faamatalaga