O le maʻi suka i le pepe ma pepe

O le gasegase o le gasegase o se togafitiga lea e tupu i le fetus ona o le i ai o le maʻisuka i le tina faatalitali. O le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai ona o le faaletonu o le tino ma gaioiga vascular. O le faaleagaina i le pancreas e masani ona matauina. O le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le fafine ma le faaaogaina tatau o vailaau manaomia e fesoasoani e aloese ai mai ia faafitauli.

Le fatu o le faʻamaʻi

O le maʻi o le maʻisuka o le a tupu aʻe pe afai o le tina o loʻo faʻamoemoe e maua i le maʻisuka, e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka. Mo lenei faʻasologa, o le faʻaleagaina o totoga o le pepe e taua tele. O le tele o taimi, vaʻa toto, gaʻo, paʻu vaivai. Afai o le maʻisuka embryofetopathy na maua i le taimi o le maitaga, o se faʻaaliga lenei mo le vaega o loʻo i lalo.

O se taunuuga lelei e aafia i le tele o itu:

  • Ituaiga o maʻisuka
  • O le i ai o faʻalavelave faʻaleagaina,
  • Togafitiga togafitiga
  • Vaega o le maʻitaga
  • Vaega o le maʻisuka taui.

O le mea autu i le faʻaalia o maʻi faʻapitoa o le i ai o le maʻisuka po o se vailaau faʻasolosolo i le tina faʻamoemoe. I le i ai o vailaau muamua, o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini poʻo le solia o le masini o le faʻasiga o lenei vailaʻau e mataituina.

Fetopathy e pei ona taua i lalo: o le tele o le suka e ulufale atu i le tamaititi i totonu o le pa puipui. I lenei tulaga, o le tamaititi o le pancreas e maua ai le siʻitia o le inisalini. I lalo o le aafiaga o lenei hormone, o le tele o le suka ua liua i le gaʻo.

O lenei mafuaʻaga o le faʻateleina o le tuputupu aʻe o le tamaʻi. O le iʻuga, o le tele o tupe teu o gaʻo ua aliali mai.

O nisi taimi e maua ai le gasegase o le fetal i le maʻisuka faʻamaʻi o fafine maʻitaga. I lenei tulaga, e le mafai e le pancreas ona maua se faateleina o le inisalini, ona o manaoga ole fetus. O se taunuuga, o se fafine ua maualuga le maualuga o le suka. O le tele lava o taimi, o lenei suiga e tupu i taimi mulimuli.

Ata faʻaleleia

O le maʻi faʻamaʻi o pepe faatoa fananau mai ei ai faʻaaliga iloga. O lenei soligatualfono e ogatasi ma suiga o foliga o le tamaititi. Mo tamaiti o loʻo i ai se faʻafitauli, o uiga nei o uiga ia:

  • Tele mamafa - 4-6 kg,
  • Lanu paʻu-paʻu lanumoana,
  • Le faʻapipiʻiina o le paʻu o le petechial i luga o le tino - o loʻo lapalapa i lalo o le paʻu,
  • Tele tauau
  • Lafoaia o masini mumu ma epithelium,
  • Fuga o foliga,
  • Pupuu lima ma vae
  • Vaʻa lapoa - ona o le atinaʻe taua o mea gaʻo i lalo o le paʻu.

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e mafai e le tamaititi ona i ai se faʻailoga o le manava. E afua ona o se faaletonu i le gaosia o se elemene taua i totonu o le mama - o se tagata tuai. O ia lea e fesoasoani i le faʻalauteleina o mama i le taimi o le manava muamua.

O le isi faailoga iloga o le fusi. E sau faatasi ma le faʻaalia o se paʻu samasama samasama ma le sclera o mata. O lenei soligatualfono e le tatau ona fenumiai ma le tulaga o le physiological, lea e masani ona tupu i pepe faatoa fananau mai.

A maeʻa le fanau mai, e ono iai ni faʻafitauli faʻafuaseʻi o le pepe. Latou te aliali mai i le tulaga o tulaga nei:

  • Faʻaitiitia le leo muso
  • Faʻalēaogaina suʻeina faʻataʻitaʻiga,
  • Faʻaitiitia le gaioiga, lea e suia i le faateleina o le faʻamalosia - o nei tamaiti e faʻailoaina i le soona popolevale, faʻalavelave moe, vaega o gatete.

Suesuega faʻamalosi

Ina ia iloa togafitiga, e tatau ona faia faʻamaʻi aʻo le i fanau le pepe. Muamua, e suʻesuʻe e le fomaʻi le talafaasolopito o se fafine maʻitaga. E mafai ona e masalomia le lamatiaga o le fetopathy e ala i le i ai o le maʻisuka poʻo le setete o le maʻisuka i se fafine.

O se ultrasound scan, lea e ave 10-14 vaiaso, e iai foi lona taua tele. O le masalosalo e ono mafai ona maua e le tagata, e taua le gauai atu i ia faailoga:

  • Fualaau aina tetele,
  • Faʻalauteleina le ate ma faʻafeiloaʻi,
  • Tulaga le saʻo o le tino o le tamaititi,
  • Faʻateleina le tele o le volumes of fluid amniotic.

A maeʻa le fanau mai, e mafai foi ona e faia faʻataʻitaʻi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le fomaʻi ona faia se suʻesuʻega o le pepe fou. Faatasi ai ma le manava, o loʻo i ai se mamafa tele, o se manava tele, o se soliga o vaega o le tino.

Ia mautinoa ia faatonuina ia faiga:

  • Pulu o le Oximetry
  • Faʻaauau
  • Puleaina o fua o fatu,
  • Totoina o kulukose toto
  • Echocardiography
  • X-ray o le pusa o le tamaitiiti.



E talitutusa foi le taua o le faia o se suʻega o le toto mo se tamaititi:

  1. Fetopathy e faʻatasi ma le polycythemia. O lenei tulaga e faʻaalia i le faateleina o le tele o sela toto mumu.
  2. Faʻateleina mea e maua i le hemoglobin. O lenei vailaʻau o se melatini uʻamea e uʻu uʻamea, lea e nafa ma galuega faʻaleleia.
  3. Se faʻaitiitia o le kulukose i se suʻega o le toto.

I le faʻaopoopoga, e manaʻomia ona faʻatalanoaina e le fomaʻi ma le fomaʻi o le fomaʻi pepe. O faʻamatalaga e tatau ona atoatoa.

Tausiga o faʻatoʻaga

I le taimi atoa o le maʻitaga, e tatau ona taofiofi le kulukose. E tutusa lava le taua o le fua faifaipea o le mamafa. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu nisi inisalini.

Ia mautinoa ia gauai atu i le puleaina o meaai. O le meaai e tatau ona aofia ai vitamini talafeagai mo le tina ma le tama. Afai e le lava ni meaʻai e gaosia e lau fomaʻi, e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina ni vailaau faaopoopo.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o faʻamatalaga faafomaʻi ma ultrasound, ua filifilia le aso fanau sili ona lelei. I le leai o ni maitaga o le maʻitaga, 37 vaiaso e lelei. Afai ei ai se lamatiaga matuia mai le tina poo le tamaititi, e mafai ona suia le aso atofaina.

I le laasaga o le fanau mai, e tatau ona pulea le glycemia. Ona o le leai o le kulukose, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻavaivaia o feteʻenaʻiga, talu ai o lenei mea e manaʻomia mo se faʻaitiitiga atoa o le matua.

Le lava le malosi e mafua ai faigata i le galue. O lenei mea e mafua mai i le leai o se mafaufau i le taimi pe a uma ona fanau. I tulaga e sili ona faigata, e mafai foi e se fafine ona paʻu i totonu.

I le i ai o faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻamavaeina lenei tulaga i le fesoasoani o meaʻai gaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, ua lava le ave o se meainu suamalie e ala i le soloia o le 1 sipuni tele o le suka i le 100 ml vai. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻalauiloaina o le 5% glucose tali ma le loto malie. E masani ona manaʻomia 500 ml o tupe.

A oʻo ina faʻaleagaina le maʻi, o le faʻaaogaina o le 100-200 mg o le hydrocortisone ua faʻaalia. E mafai foʻi ona faʻaaoga le 0.1% adrenaline. Ae ui i lea, o lona aofaiga e le tatau ona sili atu i le 1 ml.

Totogiina o le Falemaʻi

I le afa itula talu ona fanau mai, ua faʻaalia le tamaititi ile folasia o le 5% glucose solution. Faafetai i lenei mea, e mafai ona taofia le tupu mai o le hypoglycemia ma le tupu mai o ni faʻafitauli faigata.

E tatau ona tuʻuina atu ile inisalini se fafine e galue. Peitai, o lona aofaiga e faaitiitia e 2-3 taimi. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le hypoglycemia pe a pa'ū le suka. I le aso lona 10 talu ona fanau mai, e toe foi mai le glycemia i na faailoilo sa matauina i tamaitai aʻo lei maʻitaga.

I le aso muamua talu ona fanau mai se tamaititi, e tatau i fomaʻi ona taitaia ia mea na tutupu:

  1. Faʻaauau le faitauina o le vevela manaʻomia.
  2. Mataitu le maualuga o le kulukose i le tino pepe. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faailo i le 2 mmol / l, o lenei vailaau e tatau ona faia i se auala le talafeagai.
  3. Faʻafoʻisia le malosi o le manava. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina vailaau faʻapitoa poʻo se vaʻavaʻa.
  4. Faʻailoga saʻo o le cardiovascular.
  5. Faʻafoisia le paleni masani o eletise. Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻaofiina o le calcium ma le magnesium ua faʻaalia.
  6. A oʻo mai le taamilosaga, faia faʻatautaia o phototherapy. Mo lenei mea, ua tuʻuina le pepe i lalo o se masini e faʻamalosi ai le ultraviolet. Mata e tatau ona puipuia i se ie faapitoa. O le taualumaga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O taunuuga

O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli faigata:

  1. Suʻeina o togafitiga i le maʻisuka leʻo.
  2. Faʻafitauli o le faʻafitauli o le respiratory disorders. O lenei tulaga o le mafuaaga taatele lea o le oti i tamaiti oe na fananau ma lenei maʻi.
  3. Neonatal hypoxia. O lenei maʻi ua mafua ona o le le lava o le okesene i totonu o masini ma le toto o le tamaititi ma le pepe fou.
  4. Hypoglycemia. I lenei vaitaimi, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le suka i totonu o le tino. O lenei soliga tulafono e mafai ona avea ma se taunuuga o le faalēaogā faafuaseʻi o le kulukose o le tina i totonu o le tino o le tama mai le talaaga o le faaauau pea o le gaosiga o le inisalini. O sea solia o se mea matautia tele ma mafai ona oʻo atu i le oti.
  5. Le faʻaleagaina o le metabolism i totonu o se tamaitiiti. O lenei mea e mafua ai le leai o le magnesium ma le calcium, lea e aʻafia ai le aoga o le tino. Mulimuli ane, o ia pepe e masani lava ona tu i tua i le mafaufau ma le atinaʻeina o le mafaufau.
  6. Manua ogaoga o fatu.
  7. Mafuaaga
  8. O le uiga o le pepe e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Taofiaga

O le a mafai ona puipuia lenei faʻamatalaga mai le itu o le tina faʻamoemoe. O fua puipui e aofia ai mea nei:

  1. Lafoʻa vave ma togafitiga o le maʻisuka ma vailaʻau. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi oʻo i le maʻitaga, ma pe a maeʻa le maʻitaga.
  2. Le vave iloa o le fetopathy. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatinoina le suʻeina o suʻega ultrasound, faʻaauau i taimi faʻatapulaʻa na faatonuina e le fomaʻi.
  3. Faʻataʻitaʻiina lelei ma le faʻasaʻoina o le toto suka. E tatau ona faia lenei mea mai le aso muamua e maua ai e le fafine le maʻisuka.
  4. Asiasiga masani i le fomaʻi e tusa ai ma le faʻatulagaina o taimi.
  5. Lagolagoina vave o le tina faatalitali. E tatau ona faia lenei mea ao le 12 vaiaso.

Mafuaaga ma taunuuga o le maʻi o le maʻisuka

O le gasegase o le gasegase o se faʻalavelave o faʻamaʻi ma faʻaleagaina e tupu i se pepe faatoa fanau mai ona o lona tina na maʻi mai le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga.

O mea e faʻaaogaina e fesoʻotaʻi ma foliga vaaia, metabolic process and the work of the endocrine system.

O fafine maʻisuka oe filifili e maʻitaga e manaomia le mataʻituina pea e le endocrinologist ma mataʻituina a latou maualuga o le suka toto e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Mafuaaga

I le taimi o le maitaga, ua suia ai le tala o le hormonal. O le maualuga o le progesterone ma le estrogen e aafia ai le gaosiga o le kulukose. Ona o le maualuga o le suka o le toto, ua tatalaina ai le inisalini. O le tino ua matua faʻaitiitia le manaʻomia mo lea mea.

I le faaopoopo atu i le faateleina o le anotusi o hormones o loʻo i ai nei, ua aliali mai fou. O lea la, mo se faataitaiga, o le lactogen placental e amata ona gaosia pe a ma le masina talu ona maeʻa. I le aluga o taimi, o le a atili ai pea. O se taunuuga, o le gaʻo gaʻo o le tina e faateleina. O lenei faiga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le kulukose ma mea amino, ma le tele o elemene e ulufale atu i le fetus.

Glucose e sili atu le fafagaina o le pepe. Inisalini, lea e tatau ona maualalo le maualuga o le suka, e le mafai ona sopoia le placenta. O le mea lea, o se tino laiti e faamalosia e maua mai lenei hormone lava ia.

Ona o le maualuga o le kulukose ma le amino acids, e manaʻomia ai e le tina ni punaoa fou. Mo le faʻataunuʻuina o tupe leiloa, o le gaosia o gaʻo susu, ketones ma triglycerides ua faʻaalia.

Faateleina le suka o le toto i se fafine i le amataga muamua o le tolu tausaga e faʻaosofia ai le tiga, ma o nisi taimi o le maliu o le pepe. I le lona lua o masina, o le foma lava ia ua mafai ona tauʻave i le hyperglycemia, e tali atu i ai i le tatalaina o le inisalini.

O le hormone e tupu i totonu o le placenta, aʻo faʻaleleia le gaosia o palatini ma gaʻo. O se taunuuga, o le fetus e amata ona vave tupu, e atiina ae ai le gaioiga masani.

Ma o totoga i totonu e faia i se mamafa sili atu ma le tele nai lo le masani.

O le sili atu o le kulukose ma le inisalini e faʻapupulaina ai foi le manaoga o le okesene o maso. Ua amata Hypoxia. E ono masalomia, o lenei mea e aʻafia ai le fatuina o le paʻu o le tino faʻasalaga i le pepe e leʻi fanau mai, ma e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le mafaufau ma le fatu.

O le gasegase o le maʻisuka e mafua ai le gasegase masani

E le gata o le maʻisuka fafine e aʻafia i nei tulaga faʻalavelave. O le mamafa ma le sili atu ma le 25 tausaga le faʻapupulaina o aʻafiaga o faʻafitauli. Ona o faaletonu faʻaleagaga i le tina, o le gasegase o le fetal e maua ai le gasegase. O le iʻuga, e masani ona fananau mai tamaiti o loʻo tutupu i le tuputupu aʻe o le intrauterine.

Faailoga o le maʻi o le maʻisuka

O faʻamatalaga muamua ua faʻaalia i le ultrasound. Le tele o le fetus e le ausia le taimi e gata ai. O lona tino e le mafuatia ona tele ona o le faalauteleina o le vaovao ma le ate ma se vaega mafiafia o gaʻo gaʻo. O le aofaʻi o le vai o le amniotic e sili atu i le masani.

A maeʻa le fanau mai, o faʻafitauli faʻafuaseʻi e vave ona iloa. E tele le tamaitiiti, o lona mamafa e sili atu i le 4 kg. O loʻo ia te ia se manava tele, o tauau lautele, ma lona gutu.

Faʻasaga i tua o se tino umi, o le ulu e foliga laiti, ma o lima ma vae e puupuu. O le pepe ei ai le paʻu mūmū-lanu mūmū ma le tele o hemorrhages punctate.

O le tino e ufiufi i se lanu paʻepaʻe sinasina-sinasina, e faʻapupulaina i le tele o lauulu. Ua fufula foliga ma masini mūmū.

I le aluga o taimi, o le paʻu ma le pala o mata o le a lanu samasama i le pepe. E mafua ona o le mea moni e mafua ona o le ate o le ate, bilirubin e le faʻamalosi. E le pei le jaundice o le physiological, lea e tupu i le tele o pepe ma e alu i lona lava taimi pe a mavae ni nai aso, i pepe faatoa fananau mai ma le maʻi suka, o lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga.

Neurological disorders e aofia ai le le lava o le muscle ma le faaitiitia i le sufuga sucking. Le leai o se gaioiga i le pepe e matua suia lava e le popole ma le gatete o vae. O le tamaitiiti o loʻo i ai se faʻalavelave moe. O le le lava o le manava po o le manava faanatinati e tupu i le taimi o uluai itula o le olaga. O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e leai se glucose, calcium ma magnesium ma le tele o inisalini.

Suʻega a matua

Amata i se iloiloga o faʻamatalaga o talafaasolopito. Latou te faʻaalia se soliga o le gaosiga o le gaʻo i luma ma le taimi o le maitaga. E taua le faʻasalalauga. O le suʻesuʻega e fesoasoani i le faʻaalia o le faagasologa o le faʻaleleia o tama i totonu o le manava, e iloilo le faʻavaeina o totoga taua, ia iloa pe iai ni faʻafitauli. O le ultrasound e faʻaaoga muamua i le muamua ma le lona lua ma le vaiaso lona tolu.

O le tulaga o meaola o le tamaititi o loʻo suʻesuʻeina e ala i le pulea o gaioiga, fatu ma le manava. O le fomaʻi o loʻo mafatia i le gasegase o le maʻisuka e tele lava ina galue. O le moe e le sili atu i le 50 minute. Aʻo faʻagasolo, o le maualalo o le fatu o loʻo iloa.

Faʻaaoga le dopplemetry siakiina le tulaga o le totoga o le tino ma le totonugalemu o le tino. E manaʻomia faʻasalalauga ina ia mafai ai ona mataʻituina le fatu. O le toto ma le urine e tofotofoina i vaiaso uma, e amata mai i le masina tolu o le maitaga. Latou te fesoasoani e iloilo le inisalini, glucose, protein, ma hormones.

Suesuega a le tamaitiiti

A maeʻa le pepe, o lona foliga mai e iloiloina: tulaga o le paʻu, tino o le tino, faʻalavelave faʻalavelave. Ia mautinoa e siaki le pulupulu, vevela, fua o le fatu. O le ogaoga o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e iloiloina foi.

Mai suʻesuʻega faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le puʻu o le manava, gaʻo ma le faiʻai. O fua e suʻesuʻeina e le leitio. O le ECG ma le ECHO e faia foi i aso muamua e tolu talu ona fanau mai.

O le metotia o se tasi lea o auala mo le togafitia o le maʻi o le maʻisuka.

E manaʻomia e le pepe ona mataʻituina le maualuga o le toto suka.Mo lenei mea, ua ave le toto mo le auiliiliga i le itula muamua pe a uma le fanau mai, ona oʻo ile 2-3 itula ma aʻo lei fafaga. Mai le aso lona lua, o le kullukose mea e siakiina ile tasi aso i le aso ao le i fafaga.

Ina ia iloiloina le maualuga o le calcium ma le magnesium, e faia ai se suesuega o le toto o meaola, ma siaki ai lela mumu ma le hemoglobin, o se falemaʻi tasi. O le suʻesuʻeina o le bacteriological e talafeagai foi. Atonu o le feutagai ma se fomai o tamaiti ma le fomai o le endocrinologist.

Faʻafanauina o le fananau pepe ma le faʻaipoipo i le iloa o le fetopathy

E faʻavae i luga o taunuʻuga o le mataʻituina, ua filifilia le aso fanau. I le maʻitaga masani, o le sili sili ona lelei o le 37 vaiaso. Ona o faʻafitauli, o aso e mafai ona suia.

I le taimi o le fananau mai, o le siakiina o le maualuga o le suka e faʻatagaina. Ona o le leai o le kulukose, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻavaivaia o faʻailoga ona o le le maualalo o faʻasagaga o le matua. E i ai foi le le lava o le malosi, ona o se fafine e galue e mafai ona le iloa ma e oʻo lava ina paʻu i totonu o se tino.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe ona ave vave meaʻai gaʻo. E masani lava latou te tuʻuina atu ia te ia e inuina se afa ipu vai ma se sipunetone o le suka ua faʻafefeina. I nisi tulaga, e manaʻomia le puleaina o le 5% o le kulukose ma le maualuga o le 500 ml.

I le gasegase o le maʻisuka, o le kulukose e fai i nisi taimi ma le le mautonu.

Faatasi ai ma le faʻavevesi, 100-200 ml o le hydrocortisone o loʻo faʻatonutonuina. O nisi taimi e tatau ai ona faʻaaoga le adrenaline. Faaaoga le sili atu i le 1 ml o le 0.1% fofo.

I le afa itula talu ona fanau mai, e manaʻomia e le pepe le faʻaofiina o le 5% glucose tali e faʻaitiitia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli. O le fafine ua afaina i le itiiti ifo o le inisalini nai lo le masani ona o le maualuga o le suka. Glucose toe foʻi i lona tulaga masani pe a uma le vaiaso ma le afa.

Togafitiga metotia

Ina ia puipuia le maalili o le maalili, o le pepe e tuu i luga o se moega vevela. I le tulaga o le le atoatoa o le malosi o le tino, e manaʻomia le faʻavaveina o masini. O le supagenous surfactant e faʻapipiʻiina i totonu o le fatafaʻetaʻi mo pepe e leʻi leva ona fanau ina ia mafai ai e le mama ona malilie. O le faʻafefeina o le okesene, o loʻo faʻaogaina ai foi meaʻai.

O fautuaga faafomaʻi e aofia ai le fafagaina o le pepe i aso muamua e lua i le 2 itula, e oo lava i le po. E manaʻomia lenei mea e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose.

I le leai o se mea e suʻe ai, o le a faʻalauiloaina meaai e ala i se suʻega. Le siakiina o le toto toto ma le pulea tatau o le kulukose.

Afai e le mafai ona e ausia le mea e manaʻomia, faaaoga le glucagon poʻo le prednisone.

Faatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, o le pepe e tuʻuina i luga o se moega vevela

Mo le toe faʻafoʻiina o le eletise, o loʻo tuʻuina atu ai le pata ma le calcium ma le magnesium poʻo ni vaifofo e faʻaaogaina le vaalele. Faatasi ai ma le faʻaofiina o sauniuniga o le calcium, e faʻatagaina le pulea o galuega a le fatu ma le fesoasoani a le ECG ona o le lamatia o le bradycardia ma le arrhythmia.

Afai e maua siama, e tatau ona togafitiga faʻamaʻi. Immunoglobulins ma interferons e faʻaaoga foi. Mai le jaundice fesoasoani i le ultraviolet radiation.

O le ā le lamatiaga o le maʻi o le maʻisuka?

E masani lava, o le maitaga ma le atinaʻeina o le manava o le maʻisuka e gata i le maliu o le tamaititi. O pepe faatoa fananau mai e masani ona maliu ona o le leai o le kulukose poo le le atoatoa o le pulmonary. Ona o le telē tele o le tamaititi, o le tulaga lamatia o le fanau mai o se mea lelei tele. E tele loimata o le fafine, ma o se pepe e iloa faʻalavelave, paresis, ma faʻaleagaina ai le fatugalemu o le tino.

O fanau e fananau i tina o le maʻisuka e tele lava ina le fiafia. E le gata i lea, o le fetopathy i le 1-6% o mataupu e pasi atu i le maʻisuka e leai se tino ma le maʻisuka ituaiga 2. Ona o le le lava o le calcium ma le magnesium, faʻapea foi ma le matelaina o le okesene, o le aʻafiaga o le faatuai o le mafaufau ma le atinaʻeina o le mafaufau ua faateleina. O faʻafitauli o le faʻalavelave faʻaleagaina o totoga o le tino, o le faiʻai ma le fatu e masani ona fai.

O le masumalokeletal system foi e pagatia. O pepe e fananau mai i nisi taimi ma o latou laugutu pito i luga ma le palate pala, o le vetebra ma lalo o le vetebrae. E tele taimi e le talafeagai ai le tulaga o le digestive tracttive, leai se gasegase ma le gasegase.

O nei eseesega uma e filifili. Faatasi ai ma le iloa vave o togafitiga ma le lava togafitiga, o le avanoa e maua ai se pepe soifua maloloina e maualuga.

Puipuiga

Ina ia aloese mai le maʻisuka o le gasegase ma faaitiitia le lamatiaga o ni faafitauli faigata, e tatau ai ona faʻamaonia le maʻisuka ma laina ole laina ole laina i le tina. Mulimuli ane, e taua le mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le suka i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, fetuunai.

O se asiasiga faifaipea i le fomaʻi ma le faʻatautaia vave o le ultrasound i le taimi e fesoasoani e faʻamaonia ai faʻafitauli i le taimi ma faʻaauau ai togafitiga talafeagai. E fautuaina le mataituina o fafine maʻitaga ma fafine o loʻo galulue i le maʻisuka i faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Auala puipuia e aofia ai le mataʻituina o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga.

O fanau fanau e manaʻomia le lagolago a le pediatrician district. Mai le 1 masina o le ola, ua fautuaina le suʻesuʻeina e se fomaʻi maʻi pepe. Ma o asiasiga i le endocrinologist e tatau ona masani.

I le taimi ua tuanaʻi, o le maʻisuka o se fafine o se faʻamaualuga tele i le maʻitaga. O le tele lava o taimi, e maliu le tina faʻatoga ma le tamaititi. Afai e mafai pea e le tamaititi ona fanau ma e le oti i le popo fou, e leai se avanoa e ola atoatoa ai. I le taimi nei o le manava o le maʻisuka e le o se faasalaga. Faʻamatalaga talafeagai ma togafitiga talafeagai, atonu o le a tumau le soifua maloloina o le pepe.

Faʻafefea ona togafitia le fetopathy o le fetuka?

O fafine e maua i le maʻisuka i se foliga e le faʻaogaina e faigata tele ona faʻafitia le taimi o le fanauina o se tamaititi. E masani lava i le faagasologa o le tuputupu aʻe o le tama, o loʻo i ai foi i le itu mulimuli le tele o faʻafitauli, o le tele o ia mea e lamatia ai le lamatiaga. O le vave iloa o mea faʻaletonu e mafai ai e oe ona faʻatulagaina se togafitiga atoatoa ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi matautia.

O a faailoga o le diabetic fetopathy e tuusao i le fetus, pe faapefea ona togafitia, ma le tele o isi itu taua o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le gasegase o le maʻisuka - mafuaʻaga

O le maʻi e mafaufauina e atiae i se tamaititi e lei fanau mai e tetee i le tala o le maʻisuka poo le maʻisuka ituaiga, lea e tiga ai lona tina. E masani lava, o le maualuga o le kulukose i lona toto e tausia i taimi uma i luga o tulaga taliaina.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i suiga o galuega e faʻaosofia ai le faʻalavelave o tamaʻitaʻi mai:

A oʻo i le maʻi o le tina i totonu o se malo ua faʻamanuiaina, o lona uiga, o le maualuga o le sukū o loʻo tumau pea i totonu o tulaga masani, e le tatau ona e fefe i le maʻi o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o le atinaʻe pepe e le tupu saʻo. I lenei tulaga, e masani lava ona fanau mai le tama i le taimi e le i ai ona o le mea moni e tatau i fomaʻi ona faʻalavelave ma vave faʻavaveina le faʻaogaina.

I le gasegase o le maʻisuka, o suiga i le placenta e tupu muamua lava. O le vaega mulimuli e le mafai ona sili atu ona masani ona galue. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻateleina o le maualuga o le maso o le tamaititi - o le a tupu tele ma faʻaauau pea faailoilo o lalo ifo.

Ona o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tina, ua faʻaaogaina ai le pancreas o le tamaititi - ua amata ona maua ai le inisalini i se tele tele. Mo le mafuaʻaga lenei, o le kulukose o loʻo malosi tele, o se taunuuga lea ua suia ai le sili atu i tupe mama.

O faʻamaoniga autu o le manava o le maʻisuka e faapenei:

  • le le atoatoa o le fetus (o le manava e sili atu nai lo le ulu, o le foliga ua fulafula, o tauau ua lautele, o vae e matua pupuu),
  • malformations
  • macrosomia (tele tamaiti - sili atu i le 4 kilokalama),
  • o le i ai o le sili atu o gaʻo tino,
  • atinae faatupulaia,
  • manava manava
  • faaitiitia galuega
  • cardiomegaly (o le ate ma fatugaʻo ua faʻalauteleina, ae o totoga ua faʻapupulaina).

Faʻailoga

O le mea moni, o le siama e faia i le ultrasound. O lenei metotia e mafai ai e oe ona mataʻitu le faagasologa o le atinaʻeina o le pepe. O le faasologa masani o le taualumaga e mautinoa ai le vave iloa o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fafine i tulaga lamatia e manaʻomia le faia o se suʻega o le ultrasound i le taimi muamua na faʻaalia i totonu o le falemaʻi.

Ma le isi, o le ultrasound scan e faia i le va o le 24 vaiaso ma le 26th.

I le tolu tausaga, o le faʻamaoniga o loʻo faia i le itiiti ifo ma le 2 taimi. E le gata i lea, pe a oʻo i fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, ona faʻamatalaina lea o le ultrasound i le 30th po o le 32 vaiaso, ona sosoo ai lea ma aso uma 7. Faatasi ai ma le faʻavelagoina o le pulea e mafai ona mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le pepe ma lona tina i se mea maualalo.

O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga i le i ai o le maʻi ua iloiloina i lenei tusiga o le a faʻaalia ai:

  • le faʻaitiitia o le tamaititi
  • Macrosomia
  • fulafula ma le fausiaina o le gaʻo gaʻo (o le a faaluaina le taʻavale a le tino),
  • siosiomaga e le o toe lelei-i totonu o le pito i lalo,
  • polyhydramnios
  • o le mafiafia o le tino i luga o le pale e sili atu nai lo le 3 mm (faatasi ai ma le masani ile 2).

Mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka

O le tulaga e faʻavae i le le atoatoa o le tino, gasegase o le plamonal hormonal ma le hyperglycemia maternal. O le mea lea, o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai ona faatupuina le faateleina o le inisalini i le fetus, lea e mafua mai i le hypoglycemia matautia i le 72 itula talu ona fanau mai.

E talitonuina o le hypoglycemia i pepe laiti e amata i le kulukose i lalo ifo o le 1.7 mmol (lalo ifo o le 1.4 i pepe laiti), ae o le sugar sugar i lalo ifo o le 2.3 ua mafai ona iloa manino ai le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai ma e manaʻomia togafitiga talafeagai. Faʻaaliga faʻapitoa i le falemaʻi e ono ese lava.

vevesi, faʻavevesi, alaga, faʻafefe, faʻafefe. E masani lava, o le suka e faʻamaonia i le faaiuga o le vaiaso muamua o le olaga.

O le glucose e sili atu i le fetus, i lalo o le gaioiga o le inisalini malosi, e aofia ai foi le gaʻo gaʻo, lea e oʻo atu i le fanau mai o pepe ma le mamafa o le tino.

Isi faʻamaoniga o le faʻamaʻi i pepe faatoa fananau mai

O le maʻi suka i le pepe faatoa fananau mai photo 1 O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai photo 2

E ui i le mea moni e faapea o le vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o le malamalama, ma ua sili atu le poto masani o fomaʻi ma tele lava ina feagai ma ituaiga uma o faʻafitauli ma faʻalavelave, e tusa lava pe a faʻamaʻoina le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o fafine maʻitaga, e tusa ma le 30% o tamaiti e fananau mai i le maʻi suka.

O fuainumera ua taʻu mai ai ia i matou e faapea i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le fua faatatau o le pepe i le fetal i le vaitaimi o le soifuaga (mai le 22 vaiaso o le maʻitaga i le 7 aso talu ona fanau mai) e 5 taimi sili atu nai lo le masani, ma le soifua maloloina o tamaiti ao le 28 aso (neonatal) sili atu ma le 15 taimi.

  • mamafa (silia ma le 4 kilokalama),
  • o le paʻu o loʻo i ai se kiona mūmū-mūmū,
  • paʻu o le paʻu i le tino o le gasegase pala,
  • fulafula o mea vaivai ma le paʻu,
  • fulafula o foliga
  • manava tele, lea e fesootaʻi ma le tele naua o le gaʻo gaʻo,
  • puupuu, le talafeagai i le ogalaau, lala,
  • tiga faʻafuaseʻi
  • faateleina le initaneti o totola mūmū mūmū (toto mumu mumu) i se suʻega toto,
  • maualuga le hemoglobin maualuga,
  • faʻaititia le kulukose
  • jaundice (paʻu ma mata matala).

I itula muamua o le soifuaga o se pepe faatoa fanau mai, faʻalavelave faʻaleagaina e pei ole:

  • faʻaititia le leo musika
  • faʻasalaga o le faʻailoga suʻe,
  • o le faʻaitiitia o le gaioiga o loʻo faʻateleina ona suia e le hyper-excitability (gatete o le tino, le mautonu, popolevale).
  • fuataga ma le mamafa - luga aʻe o le masani,
  • manino faʻalavelave i le tino,
  • polyhydramnios
  • fula i luga o le ulu,
  • gaʻo faalautele (ate, fatuga),
  • fevaevaeaiga i le galuega o le popolega, cardiovascular, genitourinary system.

O le maʻi maʻi o se pepe faatoa fananau mai o loʻo faamatalaina e:

  • mamafa mamafa (4-6 kg),
  • paʻu o le paʻu, e pei o le vasesalhage vascular,
  • se lanu mumu-cyanotic po o le samasama,
  • vaivai o le tino
  • tino le talafeagai o tino (ogalima lautele, lima pupuu ma vae, manava tele).

Soifua Maloloina ma le maʻisuka embraopathy pepe faatoa fananau mai

O le pepe o loʻo mafatia mai le gaogao, o osofaʻiga o le asphyxia (o le matelaina o le okesene) o fesuiaiga eseese, tachycardia. Na moe o ia ma le lelava, e le lelei lona fatafata, alaga leotele.

  • calcium ma magnesium sauniuniga,
  • faʻamalosaga faʻapotolo
  • vitamini
  • hormones
  • glycosides fatu.

Fetopathy o pepe faatoa fananau mai o loʻo faaalia i lalo:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e faʻamatalaina i le leai o se faʻamatalaga o se vailaau faapitoa i totonu o le mama (supactant), lea e fesoasoani ia i latou e faʻamalosi faʻatasi ai ma le manava muamua,
  • puupuu le manava ma e oʻo lava i le manava faʻafuaseʻi pe a uma le fanau mai
  • jaundice, manatu o se faailoga o se suiga faʻaleagaina i le ate, lea e manaʻomia ai togafitiga talafeagai,
  • Neurological disorders: faʻaitiitia le muscle tone, faʻasaina o le suck reflex, suia o le faʻaititia o le gaoioiga i le hyper-excitability.

Uluai suʻesuʻega

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua maua i le maʻisuka fetopathy ao lei fanau mai le pepe. O se mea e manaʻomia muamua mo lenei mea atonu o le tala faʻasolopito o le tina (le i ai o se faamaumauga o le maʻisuka poʻo le prediabetic state during pregnancy).

Ina ia iloa mea e le masani ai i le tamaititi, e faatonuina e le fomaʻi taualumaga nei:

  • Faatulagaga
  • suesuega o le tulaga o meaola o le fomaʻi,
  • Faʻaaliga
  • CTG
  • iloiloga o faailoga o meaola o meaola o le suauu.

Totogiina o le Falemaʻi

O le taimi lava e maua ai e fomaʻi ni suʻega o se fafine ma lana tama e leʻi fanau mai ma e mafai, pe a faʻatusatusa ia faʻamaumauga, ma le mautinoa e faia se faʻamaoniga o le "maʻi o le maʻisuka," e tatau ona vave amataina togafitiga, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lenei faʻamaʻi i le tamaititi.

I le gasologa o le maʻitaga, e siakiina ai le toto ma le toto. E pei ona faatonuina e se fomaʻi, o nisi togafitiga o inisalini e mafai ona faʻatulagaina.

Mea taumafa i lenei vaitau e tatau ona faapaleniina ma ia aofia ai vitamini uma e manaʻomia mo le tina ma le tamaititi, pe a le lava lea, ona mafai lea ona faʻatulaga se isi vaega o le vitaminini. E tatau ona matua tausisi i le taumafataga, aloese mai le tele o taumafa gaʻo, faʻatapulaʻa mea taumafa i aso taitasi i le 3000 kcal.

I se taimi puupuu ao le i atofaina le aso fananau mai, e taua ai le faatamaoaigaina o le meaai faatasi ai ma gaʻo eletise digestible ..

I luga o le faʻamatalaga ma faʻamatalaga, o fomaʻi e fuafuaina le taimi sili ona lelei o le faʻatagaina. Afai e maua mai le maitaga e aunoa ma ni faʻafitauli, o le taimi pito sili ona lelei mo le fanauina o le pepe e 37 vaiaso o le maitaga. Afai ei ai se taufaamataʻu manino i le tina poʻo le tamaititi o loʻo faʻamoemoe, e mafai ona suia aso.

O le faʻavae autu o togafitiga o le fetopathy e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o galuega masani a le tino.

  1. Toe faʻafoʻisia le manava e ala i le faʻamalosi masini poʻo le suʻactant, pe a manaʻomia. I tamaiti e iai togafitiga, o le mama e sili atu le leaga nai lo isi pepe fou.
  2. O le togafitiga o le hypoglycemia ma le puipuia e ala i le puleaina o le kulukose, ma le le atoatoa o fualaau faasaina, o le faaofiina o fualaau oona.
  3. Fafagaina ile 1.5-2 itula
  4. Faʻafofo ma le konitela / magnesium poʻo isi vailaʻau e solia ai le neurological status
  5. Togafitiga o le jaundice i pepe faatoa fananau mai.

O tina i le lumanaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona fuafua lelei mo le maʻitaga, ausia le tau sili ona maualuga mo le gaosiga o gaʻo. I le taimi nei, o le maʻisuka e le taofia uma ai se maitaga faamanuiaina ma le fanauina, ae e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa ma vavalalata fegalegaleaiga ma tagata tomai faapitoa.

O le gasegase o le maʻi e aofia ai le faʻaaogaina o vitamini, faʻaaloalo i se meaai faapitoa ma isi fautuaga a fomaʻi. O mea taumafa e tatau ona mauoa i gaʻo kulū faigofie, ma e fautuaina le gaʻo e faʻaititia.

E manaʻomia fomai e mataʻituina le glycemia i le taimi o le fanau mai.Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka toto, o le a le lava le malosi o se fafine i taimi o feteʻenaʻiga, talu ai ona o le tele o kulukose e faʻaalu i luga o le vaerine contractions. I le taimi poʻo le vave lava pe a uma le fānauga, ei ai se tulaga lamatia o le a pa'ū le maʻi i se vailaʻau o le hypoglycemic.

O le maʻi suka o le pepe fou

O le maʻisuka mitusitus (DM) e maua i le 0.3-0.5% o fafine maʻitaga. Ma i le 3-12% o fafine maʻitaga, o suiga o meaola o meaola e masani ona maua i le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka (ituaiga II o le maʻisuka) - o le maʻisuka faʻateʻa (i le 40-60% o nei fafine, o le maʻisuka e atiina ae i totonu o le 10-20 tausaga).

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga I le maʻisuka) i le taimi o le maitaga, e fai ma tulafono, e tupu mai i faʻalavelave - o taimi o le hyperglycemia ma le ketoacidosis ua suia i vaitaimi o le hypoglycemia. E le gata i lea, i le 1/3-1 / 2 fafine e maua i le maʻisuka, o le maitaga e tupu i le gestosis ma isi faʻafitauli.

I fafine maʻitaga o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka, e pei o se tulafono, o le gasegase o le mutero-placental e atiae, ma o le fetusiga lea e tupu i tulaga o le hypoxia masani. E tusa lava pe sili atu le lelei (i le tulaga oi ai nei o le poto ma le gafatia) faasaʻo le ituaiga I le maʻisuka i totonu o se maitaga maʻitaga, e tusa ma le vaetolu o tamaiti e fanau mai ma se faʻafitauli faigata "O le maʻi pipisi" (DF).

E talitonuina i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga i le maʻitaga maʻitaga, o le tino faaletino e 5 taimi le maualuga, e leʻo - 15 taimi le maualuga, ma o le taimi o le faaletonu o le malformations e 4 taimi e maualuga atu nai lo le faitau aofaʻi.

O faafitauli autu i tamaiti e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka o le macrosomia ma le fanau mai o le maʻi, muamua, asphyxia, faʻamaʻi o le membrane ma le maʻi tachypnea lē tumau, cardiomegaly and cardiopathy, polycythemia, hypoglycemia tumau, hypokalemia, hyperbilirubinemia, ma faaletonu maʻi le manava, vela vein thrombosis.

O le pathogenesis o nei suiga e fesootaʻi ma le hyperinsulinemia o fetal e tali atu i le hyperglycemia maternal, suiga o le placental.

O le maʻisuka embryopathy o se vaega o le DF, lea o loʻo faʻatulagaina e faʻamatala ai tamaiti mai tina e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le tele (2% o tamaiti) pe vavaeese (6-8%) malformations.

I pepe faatoa fananau mai mai tina ma le maʻisuka ituaiga, o loʻo i ai le faateleina o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino: caudal dysgenesis syndrome (toesea po o le hypoplasia o le sacrum ma le sipuni, ma o nisi taimi o le verterbrae, lafoaia o le femur) - 200-600 taimi, faaletonu o le faiʻai - 40 -400, le pito i tua o le totoga o le totoga o le 84, o le masalosalo o le uila o le 23, o le aplasia o fatuga e 6, o le fatu e faaletonu lona 4, ma o le lima e 3 taimi. I totonu o tusitusiga i totonu o aiga, o tamaiti ei ai le DF o loʻo faʻamatalaina ai foi faaletonu i laugutu ma palate, microphthalmia, ma le atisia o le intestinal.

I le avea ai o se tulafono, o tamaiti ma le DF na mafatia i le gasegase masani o le hypoxia ma na fananau mai i le asphyxia, o le ogaoga o le mamafa poʻo le ogaoga, pe na latou oʻo i le faʻalavelave faʻalauleʻa i le fanau mai.

E masani lava pe a fanau mai ei ai se tino tino tele e le fetaui ma le tausaga o le gasegase (e sili atu ona itiiti nai lo le paratrophic, o le eseesega o le vaʻaia o le DF), ma e tusa lava pe a fananau mai i se vaitau 35-36 vaiaso, o le mamafa e tutusa ma fanau tumau.

I foliga vaaia, o tamaiti e iai le DF e foliga mai o tagata mamaʻi ma le maʻi o Cushing (ioe, sa iai a latou gaioiga i le periota o le prenatal): ma le ogaoga o le ogalaau, o le tino e foliga mai e puupuu ma taua, ma le pito i tua o le fatafata, o le ulu e laiti, , paʻu o se lanu mumu mūmū mūmū, itu lautele (lima ma vae) ma le periota cyanosis, tele lauulu i luga o le ulu, faapea foi ma se pogisa pogisa i luga o tauau, auricles, o nisi taimi i tua, e masani lava ona fulafula i le INE, e seasea i luga o le lala.

Ua i ai muamua i taimi muamua ma itula o le soifuaga, ua i ai o latou faaletonu o le neuro: ua faaitiitia ai le muscle ma le popole o le tino mo pepe fou faatoa fananau mai, o se mea e fai ai le suʻega, e atagia ai le tuai i le maturation o le tino.

A maeʻa sina taimi, o le CNS depression syndrome e sui i se maʻi o le hyper-excitability syndrome (popolega, le mautonu o le pito i tua, toe faʻafouina o mafaufauga, faʻalavelave moe, faʻafouina, afaina). Tachnpnea, puupuu le manava, ma le masani ai osofaʻiga o apnea o uiga masani ia o itula muamua ma aso o le soifuaga o tamaiti ma le DF.

O le cardiomegaly o se uiga lelei o le DF syndrome, e atagia mai ai le tino o nei tamaiti, aua o le ate ma le lau o le eleele e faʻalauteleina, ae o le tino o nei totoga e masani lava ona le atoatoa. O le mea lea, i le 5-10% o tamaiti ei ai le DF, ua tupu le fatu fatu.

E mafai foi ona avea ma se taunuuga o maʻi fatu faʻalagona.

O le hypoglycemia o le faʻaalia ma le faʻalavelaveina o le DF i le popo fou, e atagia mai ai le hyperinsulinism o uiga o nei tamaiti. O le Hyperinsulinism o le fetus, faapea foi ma le tele o meaʻai mai le tina o loo maua i le maʻisuka e ala i le placenta o le kulukose, amino acids, e fesoʻotaʻi ma le manava ma le mamafa o le tino o tamaiti.

O faailoga masani o uluaʻi laasaga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o faailoga o le mata (felafolafoaiga solo o mata, nystagmus, leo vaivai o le mata), pallor, sweating, tachypnea, tachycardia, gatete, gatete, faʻanoanoa o vaega o maso taʻitasi, faʻaleleia, le fia taumafa, vave e le gata i le le mautonu, le fiafia, le lelei le gaioiga poo le le mautonu, mimiti o le musika, osofaiga a le apnea, le manava le lelei, vaivai le tagi, le mautonu o le vevela o le tino ma le manao i le maalili a le maalili, faoa faamalosi. O tamaiti ei ai le DF o loʻo faʻaalia i le tele o le leiloa o le mamafa muamua o le tino ma le telegese lona toe faʻaleleia, o se faʻalavelave e atiaʻe ai le hypocalcemia, le gasegase vascular vascular, ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

I le afa itula talu ona fanau mai, ua fuafuaina le maualuga o le kulukose o le pepe ma o le 5% o le kulukose o le vai inu. Ma, i le 2 itula uma, e fafagaina le pepe i le susu o le tina (poʻo le foai), pe faʻaaoga i le susu. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto i lalo ifo o le 2.2 mmol / l (ua amataina le hypoglycemia), ona amata loa lea ona pulea le kulukosese.

O le faʻasalalauga e lelei. Ae e tatau ona manatuaina o le soifua maloloina faaletino o tamaiti ei ai le DF e pe tusa ma le 2 taimi e sili atu nai lo le tulaga faʻaitulagi.

Mea mai le tusi: N.P. Shabalov. Neonatology., Moscow, MEDpress-inform, 2004

O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma taunuuga

O le gasegase o le maʻi e aofia ai faʻamaʻi e tupu i le fetus ona o le tumau hyperglycemia i le tina. A le lava le togafitiga o le maʻisuka, e le lelei pe ua toesea foi, o faaletonu o le tuputupu ae i se tamaititi ua amata ona amata mai i le 1 masina.

O le taunuuga o le maʻitaga e itiiti le faalagolago i le umi o le maʻisuka.

O le maualuga o lona taui, faʻataʻitaʻiga vave o togafitiga, ma le amanaʻia o suiga o le maʻisuka ma suiga i le taimi o le fanau, o le i ai o le maʻisuka faafitauli ma faʻamaʻi faʻatasi i le taimi o le fausiaina, e taua tele.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na toe aumaia ai le suka i le masani ma e le o se vaisu i fualaau le aoga
>>

O togafitiga saʻo mo le maʻitaga, na atiae e se fomaʻi atamai, e mafai ai ona e maua se toto tumau o le kulukose - o le masani o le suka toto. O le maʻi suka i le tamaititi i lenei mataupu ua matua leai lava pe ua matauina i se vaega itiiti.

Afai e leai se faʻafitauli matuia o le intrauterine, o togafitiga faʻapitoa i le taimi lava e fanau mai ai e mafai ona faʻamaonia ai le le lava o le toto, faʻaitiitia le hypoglycemia.

E masani lava, o faʻalavelave i tamaiti o loʻo i ai se tikeri maualalo o le manava o le maʻisuka ua faʻaaogaina i le faaiuga o le vaitaimi ole tausaga (masina muamua o le olaga).

Afai o le hyperglycemia e masani ona tupu i le taimi o le maitaga, taimi o le maualalo o le suka ma le ketoacidosis, e mafai e le pepe fou ona tupu:

  • faateleina le mamafa
  • manava manava
  • faalauteleina totoga i totonu
  • vascular problems
  • gaʻo gaʻo gasegase gaʻo,
  • o le toesea poʻo le faʻavaeina o le vetebrae, siʻusiʻu, ponaivi vavae, fatugaʻo,
  • fatu ma mea faʻaletonu o le fatu
  • solia o le faʻavaeina o le faʻalavelave o le faʻalavelave, vaʻaia o le cerebral.

I fafine e maua i le maʻisuka e leʻofaʻivaʻaina i le taimi o le gaioiga, o le gasegase ogaoga ua matauina, o le alualu i luma o faafitauli, aemaise lava le nephropathy ma le retinopathy, o le tele o gasegase o gaʻo ma le fanau fanau, faalavelave matuia ma le tafe.

O le tele lava o le hyperglycemia e tupu, o le maualuga o le lamatiaga o le faapau pepe - 4 taimi faʻatusatusa i le averesi i le amataga. E masani ona amata galuega amata, 10% le maualuga o le iai o se pepe oti.

O mafuaʻaga autū

Afai e tele le suka i le toto o le tina, o le a matauina foi i le fetus, talu ai e mafai e le kulukose ona ulu i le placenta. E masani ona ulufale atu o ia i le tamaititi i se aofaiga e sili atu nai lo lona malosi. Faatasi ai ma suga, amino acids ma tino ketone ua ulu atu.

O hormones pancreatic (inisalini ma glucagon) e le tuʻuina atu i le toto fetal. E amata ona gaosia i le tino o le tamaititi mai le 9-12 vaiaso o le maitaga.

O le mea lea, o le uluai 3 masina o le faʻapipiʻi o okeni ma lo latou tuputupu aʻe e tupu i tulaga faigata: sugars sugars protein proteins, faʻasalaga saoloto e faʻalavelave ai lo latou fausaga, faʻamaʻi o le ketone o le tino toto. O le taimi lea na fausia ai ni faaletonu o le fatu, ponaivi, ma le faiʻai.

A oʻo ina amata ona tuʻuina atu le inisalini i le fomaʻi, ona faʻafefeteina lea o le paʻu, e tupu aʻe le mea e tupu ona o le tele o le inisalini, ma le leithith synthesis e faʻavaivaia.

Le mafuaʻaga o le fetopathy i le maʻisukaLe lelei le aoga i le pepe fou
HyperglycemiaGlucose molekone e mafai ona fusifusia i proteins, lea e solia ai a latou galuega. O le maualuga o le toto i totonu o vaʻa e puipuia ai lo latou tuputupu aʻe masani ma faʻalavelave ai le toe faʻaleleia o le faagasologa.
Fualaau faasaina saolotoE sili ona lamatia pe a faʻapipiʻi totoga ma faʻaogaina o le fomaʻi - i le tele o faʻamalolo saoloto e mafai ona suia le masani masani o masini.
Ole tui vavalaʻau faʻatasi ma le faʻaopopoina o le kulukoseFaateleina le mamafa o le tino o le pepe faatoa fananau mai, faateleina le tuputupu ae ona o le tele o hormones, o se siitaga i le maualuga o okeni, e ui lava i le malosi o le tino.
Suiga i le lipid synthesisNeonatal mafatia syndrome - faʻaletonu o le tino e mafua mai i le taliaina o le alveoli o mama. E tupu ona o le le lava o le tuai - o se vailaʻau e laina ai mama mai totonu.
KetoacidosisO aʻafiaga i luga o masini, ate ma fatugaʻo fatugaʻo.
Hypoglycemia ona o vailaʻau faʻasainaLe lava le sapalai o meaʻai i le fetus.
Matomal AngiopathyVailaʻau oona, o se suiga i le toto - o se faʻaopoopoga o le numera o lela mumu. Taimi e tolopo ona o le le atoatoa o le placental.

Faailoga ma faailoga o le fetopathy

O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai e manino lava le vaaia, o tamaiti faapena e matua ese lava mai pepe soifua maloloina. E sili atu: 4.5-5 kilokalama pe sili atu foi, faatasi ai ma le gaʻo o le gaʻo, o le manava tele, e masani lava ona fulafula, ma foliga foliga foliga i le masina, gutu gutu.

O le placenta e maualuga foi lona maualuga. O tauau o le tamaititi e sili atu lona lautele nai lo le ulu, o vae e foliga mai e itiiti pe a faatusatusa i le tino. O le paʻu mumu, ma le lanu o le susu, o le laititi e foliga mai o se vevela e masani ona matauina.

O le pepe faatoa fananau mai e tele lava le tupu o lona lauulu, ua matua ufitia i le gaʻo.

O faʻamatalaga nei e ono tupu saʻo pe a uma le fanau mai:

  1. Faʻafitauli o le manava o le tino ona o le mea moni e le mafai ona faʻamaʻo le mama. Mulimuli ane, o le manava faʻanatinati, puupuu le mānava, e mafai ona fai faʻasalalauga leotele.
  2. Fanau fou faatoa fananau mai, o se faailo o le maʻi ate. E le pei o jaundice physiological, e le alu na o ia, ae manaʻomia togafitiga.
  3. I tulaga ogaoga, lapalapaina o vae, soloina o sulu ma vae, fusi o pito i lalo, foliga le masani o tino, o le faaitiitia o le maualuga o le ulu ona o le laloga o le mafaufau e mafai ona matauina.

Ona o le faalēaogaina o le suka ma le tele o le inisalini, ua amata ai e le pepe faatoa fanau le hypoglycemia. O le tamaititi e fulafula, e faʻaitiitia lona musika, ona amata ai lea ona amata, o le vevela ma le paʻu o le mamafa, faʻamalosi ile fatuga e mafai.

Taua tele: Taofi le fafagaina pea o le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >>

Tomai e manaʻomia

O le suʻesuʻega o le maʻi o le maʻisuka ua faia i le taimi o le maitaga i luga o faʻamaumauga o faʻamatalaga i luga o le hyperglycemia faʻatasi ma le i ai o le maʻisuka. O suiga faʻaleagaga i le tamaititi e faʻamaonia e le ultrasound.

I le aso muamua, o le ultrasound na faʻaalia ai le macrosomia (faʻalauteleina le maualuga ma le mamafa o le tamaititi), tino le atoatoa o le tino, lapoa o le ate tele, sili atu le susu o le amniotic.

I le lona 2 masina, faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, e mafai ona iloa ai ni faaletonu i le tino o le tino, o le ponaivi, o meaʻai ma meaola, o le fatu ma le toto.

A maeʻa le 30 vaiaso o le maʻitaga, e mafai e le ultrasound ona vaʻai i mea oona ma gaʻo tele i le pepe.

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻatulagaina foi le tele o suʻesuʻega faaopoopo:

  1. O le tala faasolopito o le fomaʻi o le faʻapipiʻiina lea o le gaioiga a le tamaititi, o lana faagaioiga o le manava ma le fatu. Faatasi ai ma le manava, o le tamaitiiti e sili atu ona malosi, o vaitau moe e puupuu atu nai lo le mea masani, e le silia ma le 50 minute. O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalosolo taimi o le fatu fatu e mafai ona tupu.
  2. O faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻiina i le vaiaso 30 e iloilo ai le gaioiga o le fatu, le setete o vaʻa o le fetus, o le le lava o le toto e tafe i totonu o le uʻamea.
  3. CTG o le fetus e iloilo ai le i ai ma le tele o le fatu fatu i luga o vaitau uumi, iloa le hypoxia.
  4. Suʻega o le toto e amata mai i le 2 vaiaso i vaiaso uma e fuafua ai le faʻasalaga o le fafine maʻitaga.

O le suʻesuʻega o le maʻi o le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai, e faia i luga o se suʻesuʻega o le foliga mai o le pepe ma faʻamaumauga mai suʻesuʻega o le toto: se numera faateleina ma le maualuga o le toto mūmū, o le maualuga o le hemoglobin, o le pa'ū i le suka i le 2.2 mmol / L ma lalo ifo ile 2-6 itula ina ua maeʻa.

Auala e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka

O le fanau mai o se tamaititi e maua i le maʻi maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faapitoa. E amata i le taimi o le fanau mai.

Ona o le lapoa tele ma le maualuga o le lamatiaga o le matua, o le masani ona fanau mai masani e masani ona faia i le 37 vaiaso.

O taimi muamua e mafai ai na o mataupu e mafua ai ona lamatia le ola o le tina, talu ai o le ola o le pepe ua leva ona maua i le maʻi o le diabetic e maualalo tele.

Ona o le tulaga maualuga o le hypoglycemia i le taimi e fanau ai, o le kulūkose o le toto e masani ona mataitu. O le suka maualalo e vave ona faasaʻoina e ala i le puleaina o le puleaina o le kulukose.

I le taimi muamua ina ua mavae le fanau mai o se pepe, o togafitiga faʻatasi ai ma le fetopathy e aofia ai le faʻasaʻoina o faʻafitauli faigata:

  1. Tausia o kulūkose masani. E masani ona fafagaina fafaga i le 2 itula, e sili atu i le susu susu. Afai e le lava lenei mea e faʻaitiitia ai le hypoglycemia, o le 10% glucose solution e faʻaaogaina i luga o ni vaega laiti. O lona maualuga toto maualuga e tusa ma le 3 mmol / L. E le manaʻomia se faʻaopoopoga tele, talu ai e tatau ona taofia le gaosia o le inisalini.
  2. Fesoasoaniga e malolo. Ina ia lagolago le manava, o auala eseese o le faʻamalositisi faʻaogaina e faʻaaoga, e mafai ona faʻafoe sauniuniga o mea tiso.
  3. Suiga o le vevela. O le vevela o le tino o se tamaititi e maua i le maʻisuka embraopathy e tumau pea i le maualuga o le 36.5 -37.5 tikeri.
  4. Faʻasaʻoina o paleni eletise. Le leai o le magnesium e totogiina i le 25% o le fofo o le magnesium sulfate, o le leai o le konisini - 10% o vaifofo o le calcium gluconate.
  5. Uila Ultraviolet. O le togafitiga o le jaundice e aofia ai sauniga o le radiation radiation.

O a taunuuga

I pepe faatoa fananau mai o loʻo maua i le maʻisuka o le gasegase oe na mafai ona aloese mai le faʻaleagaina o le maʻi, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi na faasolosolo malie lava. I le 2-3 masina, o se pepe e faigata ona iloa mai le soifua maloloina. E ono le mafai ona ia atiina ae atili le maʻisuka ma e mafua ona o aʻafiaga o le maʻisuka, ae le o le i ai o le fetopathy i le pepe.

O fanau e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai le gauai atu i le gaʻo ma le le lelei o le lipid metabolism. I le 8 o tausaga, o le tino o le tino e sili atu le maualuga nai lo le averesi, o loʻo maualuga o latou toto o triglycerides ma cholesterol.

Faʻataʻitaʻiina o le maʻi o le fatu i le 30% o tamaiti, suiga i le loto ma toto toto - i le afa, manua i le tino o le tino - i le 25%.

E masani lava, o nei suiga e laʻititi, ae o le tau le lelei mo le maʻi suka i le taimi o le maʻitaga, ua maua ai ni faaletonu matuia e manaomia ai faʻalavelave faʻapitoa ma togafitiga masani.

Short description

Faamaonia e le Komisi Galulue mo le Tulaga Aupito Manaomia o Auaunaga Faafomai a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Kazakhstan na tusia i le aso 15 o Setema, 2017 Maliega Nofoaga 27

O le gasegase o le maʻisuka o se maʻi e le masani ona tupu i pepe faatoa fananau mai, o latou tina e mafatia i le maʻisuka poo le maʻisuka ituaiga, ma o loo faamatalaina i le gasegase polisini, metabolic ma endocrin.

ICD-10
CodeUlutala
P70.0Tina o pepe fananau mai
P70.1Fomaʻi Faʻatasi mai le Tina ma le Maʻisuka

Atinaʻe faʻatagaina / aso faʻafou: 2017.

Faʻapuupuuga na faʻaaogaina i le maliega:

Hthematoconi
Mgmagnesium
DGmaʻisuka maʻitaga
Dfmaʻi o le maʻisuka
ZVURoʻo mai le tuputupu aʻe o le intrauterine
CBSsuauu
ICDfaʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi
Faiga faʻapagotaMatagaluega o Faʻasologa o pepe
ORITNpotu maʻi tigaina
RDSNtiga faʻafuaseʻi o le tino
Sacalcium
SDmaʻisuka malosi
UGKtoto kulukose
Faʻamatalaga faʻamatalagasuʻesuʻega ultrasound
CNSogatotonu tutotonu
ECGelectrocardiogram
Echo KGtala o le fatu

Maliega faʻapitoa: tagata e leologist, pediatricians, obstetrician-gynecologists. Ituaiga maʻi: pepe fou.

Laasaga o faʻamaoniga:

AO le tolu-iloiloga aupito sili ona lelei, iloiloga faʻaletausaga o RCTs poʻo ni faʻataʻitaʻiga lautele o le RCTs ma se tulaga maualalo (++) o sese sese, ma o taunuuga e mafai ona salalau atu i le faitau aofaʻi.
I totonuO se iloiloga faʻapipiʻi maualuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga (++) poʻo se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga poʻo se maualuga maualuga (++) poʻo se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma se laʻititi laʻititi o le aʻafiaga o aʻoaʻoga faʻapitoa poʻo le RCT faʻatasi ai ma se mea itiiti (+) aʻafiaga sese, ma o ona taunuuga e mafai ona tufatufaina atu i le faitau aofaʻi .
MaO se kulupu, poʻo se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, poʻo se suʻesuʻega faʻatonutonuina e aunoa ma le faʻataʻatitia ma le maualalo o le aʻafiaga o mea sese (+), o taunuuga e mafai ona faʻasalalau i le faitau aofaʻi poʻo RCTs i se tulaga maualalo pe itiiti foi le lamatiaga o mea sese (++ poo +), o taunuuga e mafai ona tufatufaina saʻo atu i le faitau aofaʻi talafeagai.
DSe faʻamatalaga o se faasologa o mataupu poʻo se suʻesuʻega le pulea poʻo se tagata poto faapitoa.
GPPLelei sili atu ile falemaʻi.

Faʻavasegaga

Faʻavasegaga: e leʻi atiaʻe.

E lua faʻamaoniga faʻapitoa: • o le maʻisuka embryo-pathopathy - o se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi lea e atiae ai pepe faatoa fananau mai tina e mafatia i le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga ma e aofia ai, faʻaopopo i ona foliga vaaia, faʻaleagaina,

• gasegase o le maʻisuka - o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma suʻesuʻega faʻapitoa lea e atiaʻe ai pepe faatoa fananau mai mai tina e mafatia i le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga ma e le o faʻatasi ma faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga