E mafai ona ou inu ava malosi i le inisalini

O faʻamaʻi pipisi o le tino e tuʻuina atu ai faʻamaumauga mamafa i le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le maʻi suka - O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻina o nei faʻasaina.

Ia mulimulitai i se taumafataga sei vagana ai le tele o meaai maualuga-kalori, e taua le maʻi. O le faʻafitauli o le maʻisukalo i le maʻisuka e oʻo atu ai i le meaʻai, ma calories, lea e aofia ai le tele o le ava malosi, faaopoopo ma faʻaleleia le leaga o le tino i le tino.

Afai e faatonuina e le fomaʻi le inisalini e avea ma fualaau autu, o lona uiga o le lamatiaga mo se tagata inu ava malosi ua matua faateleina.

O tagata gasegase e ola i se siosiomaga masani, o lea e taua ai le malamalama pe o le a le tulaga o lenei tulaga poʻo le aiga o le a maua mo le soifua maloloina. O le a se mea e mafai ona tupu pe afai e inuina le ava e le tusa ai ma fautuaga faufautua ma faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka? Ma ei ai ni mataupu pe a faatagaina e sii se ipu malamalama?

Alu malosi ma fualaau faasaina

Endocrinologists and therapists e faʻasaina a latou gasegase mai le inu ava malosi e aloese ai i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le tulaga masani. O le gaioiga o le ava e mafua ai ona maualalo le suka o le toto, ae le mafai ona suia le inisalini.

O vailaʻau faʻamalosi e tatau ona faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, o se lamatiaga sili lea i le ola o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e toetoe lava o taimi uma e faʻaleagaina ai le tino. E mafai ona avea ma microangiopathies (faʻaleagaina nai vaʻa laiti) poʻo le atherosclerosis ogaoga ma faʻamaoniga manino.

I le i ai o le faaleagaina o vaʻa o le retina, toto toto o fatugaʻo, fatu poʻo le faiʻai, o le ava ua solia e ia lava, ma i le faʻatasi ai ma vailaau vailaʻau e tele e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia.

O faʻalavelave mataʻutia: ava malosi - o se vailaʻau

O tagata e galulue malosi o loʻo sili atu le lamatiaga, oi latou oe, ae le o le togafitiga maeʻa, ia tausia se pusa fesoasoani muamua ma se seti o "mo faʻamaʻi uma" ma ave le tasi pe o le isi e aunoa ma le suia o latou olaga.

E iai se vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina mai faatasi ma le faʻaaogaina o togi laiti o le ava malosi - "mo vasodilation", "mo malulu", pe faigofie "mo le soifua maloloina". O le mea aupito sili ona matautia o le taimi lea e le tupu i le fale, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, i se malaga faapisinisi po o se tafaoga.

E le na o tagata gasegase ia i latou lava, ae tatau foi ona latou iloa o latou aiga e sili ona matautia o le ava malosi ma fualaau faasaina. E tatau i tagata uma ona manatuaina lenei mea ina ia tausia ai se tagata ua le mafai ona ia pulea o ia lava mai tulaga lamatia faaletino.

O le sili ona matautia o le tuufaatasiga o fualaau faasaina. Alcohol Plus:

  • aspirin - le atinaʻeina o le gastritis gasegase, faʻaosofia ai le maʻi o le manava, faʻalavelave tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • fualaau oona ei ai caffeine, leophedrine, ephedrine, faapea foi ma le lauiloa masani po o le maaleale - faatupu faalavelave i le hypertensive,
  • aveina o togafitiga ma fualaau faʻasaina - faʻalavelave ma faʻaitiitia le toto maualuga. E le tatau ona faʻatagaina lenei tagata i tagata soifua maloloina atoatoa, ma e tolu ona lamatia mo le maʻisuka,
  • paracetamol (masani ona faʻaaogaina i le togafiti) - ua afaina i le faaleagaina ole ate,
  • inisalini - maualuga le kulūkose i le toto, o le atinaʻeina o le coma e mafai,
  • antipsychotics, analgesics, anti-inflammatory drugs - o le tino o loʻo oʻo i le onosaʻi tiga ma se tulaga ogaoga, taunuuga leaga,
  • mea e moe ai, mea faʻasao - mea leaga oona, coma, faʻaleagaina o fausaga o faiʻai,
  • nitroglycerin - faʻateleina le tiga, faʻamaʻi maʻi e mafai.

O le mea faʻapitoa, o le a tatou mafaufau foi i taunuuga o le taumafaina o le ava malosi i fualaau faʻamaʻi. Ole faiga o le antibiotic e faʻavae i luga o uiga o nisi o microorganisms, e masani lava ona maua ai le pulu penisillin, lea e ono aʻafia ai le atinaʻe o siama.

E maua mai se vailaau faʻamaʻi mai meaola ola poʻo mai mea e faʻamalosi ai. O le aʻafiaga o se vailaau faʻamaʻi i luga o le tino ma e leai se ava malosi o se suega ogaoga mo totoga i totonu, aemaise lava mo le ate. O i latou nei o faʻalavelave ese.

Muamua, latou te taofia le microflora, e le o taimi uma e naʻo luga o siama faʻamaʻi.

Lona lua, i aso muamua o le taliaina, pe a oti ma paʻu le tino o microbes, e tupu le aafiaga o se "pulu vailaʻau": o le tino ua inu i mea e pala, ma o lo tatou ate e taumafai e faʻamamaina le pa o le toto i le tapulaa o mea e mafai.

E leai se taimi e faʻafesuiaʻi ai le suka i le ate i le taimi lenei! Ma ua na o se solitulafono i le taimi nei e faaopoopo ai le ava, lea e faateleina ai le inu.

Ae peitai, e tupu lenei mea. O le tuufaatasiga o le ava malosi ma le faasalalauina o oloa gasegase i totonu o le toto e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le puipuiga i meaola oona ma gasegase faigata, e le gata i fualaau ua ave.

O le tele o taimi, o le maʻi e atiina aʻe le gasea, vomiting, faʻalavelave faʻavauvau o le fatu ma isi faʻamaoniga o le gasegase oona: tiga o le ulu, vevela, afu, fiva, leai se malamalama.

E faigata tele ona faʻamaonia e taofi le inu o le ava pe afai o le pancreas ua faʻaleagaina ona o le liua mama. O le togafitia o le tagofia o le ava o nisi taimi e sili atu le faigata nai lo le puleaina o se maʻi i le maʻisuka. O le mea moni, e tele mea e faalagolago i le taumafaiga a le tagata maʻi.

Tulafono mo le 'ava malosi

Tuutuuga lea e faasaina manino ai le ava malosi:

  • maʻitaga
  • maʻisuka neuropathy,
  • pancreatitis i soo se ituaiga
  • hepatitis ma le cirrhosis o le ate,
  • faʻaleagaina o le tino, le nephropathy o le maʻisuka,
  • gout. O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mai i le mama mama metabolism, lea e tele i le ava malosi. O osofaiga aupito sili ona ogaoga o tiga faʻatasi e mafai ona toe faia pe a uma le faʻaaogaina o ituaiga o ava malosi, e le faʻaalia ai le taugofie ma le faʻaititia o ituaiga mea inu o loʻo i ai le ava malosi,
  • ituaiga 2 maʻisuka. O se ituaiga insulin-tutoʻatasi o faʻamaʻi lea e tupu i tagata matutua. Uiga o meaʻai - suamalie, vevela, gaʻo, maualuga-kalori e faia ai mea e manaʻomia muamua mo le maualuga o le suka, ma faʻaopoopo le kalori i le taumafataga o nei mea uma e sili atu,
  • metformin togafitiga. O lenei vailaau ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka ma vascular diseases, ma ei ai ona aafiaga. I le le lelei o le puleaina o latou lava tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe ni faaletonu o le tino, o le lactate acidosis, ma i le i ai o le ava malosi i le tino, o le tulaga ua faateteleina i nisi o taimi,

O le le pulea o le inisalini ma le ava malosi e sili ona matautia! Afai e maua mai le maʻisuka totogi, o nisi tuusaunoaga e mafai.

A maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi, i lalo ifo o tulafono faʻapitoa nei, e mafai ona e inuina ava malosi:

  • afai e inu le ava i totonu, siaki le maualuga o le suka. O le inisalini e faʻaaogaina i ni laʻititi laʻitiiti,
  • taumafa e manaʻomia. E matautia le inuina o le ava ao le i ai, o meaai e tatau ona i ai i totonu o le manava ma e tatau ona faapaleniina lana meaʻai,
  • leai se mea suamalie. Afai e le mafai ona teena, tuʻu atu le fiafia i vine mamago,
  • pe afai o se pia. O vailaʻau paʻu ma le malosi e le o toe iai mo oe, o le malosi faʻatagaina e maualalo lalo ifo o le 5%,
  • vavalalata i agaga. Vodka, rum ma cognac e maualuga i le ava malosi ma maualalo i gaʻo, o lenei mea e faʻapupulaina uma ai aʻafiaga o faʻafitauli,
  • fai atu leai i vine suamalie ma suamalie. Calories e le tatau ona i ai i le taumafa o le maʻisuka! E tatau ona e faia e aunoa ma le kiliata ma le ava. E tatau lava ona taulai totoa i pati cocktails, o la latou mea masani lenei,
  • E faʻasaina le faʻafefe o le ava malosi i le maʻisuka. O le malosi o le tino galue, o se malologa umi i le va o taumafataga, faʻalavelave popole - faʻailoga mo le inu. E tatau i le tino ona toe faʻaleleia,
  • toe siakiina le maualuga o le suka. A o lei alu i le moega pe a uma ona inu sina fualaau oona, matou te siaki le kulukose,
  • aua nei faʻaaogaina le ava malosi e pei o se hypoglycemic. E le mafai!

O le isi tulafono mo le ola o se maʻi maʻi suka: ia ave i taimi uma se glucometer ma oe, ma se kata faʻatasi ai ma le feʻau o loʻo i ai i se tagata lenei faʻamaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani i le taimi e tuʻuina atu ai fesoasoani faʻapitoa, talu ai o faʻamaoniga o se amataga o le maʻisuka e tutusa ma faʻamatalaga o le ava malosi.

Fautuaina le Aofai o le Ava

Muamua, seʻi o tatou toe fai atu: e sili ona aoga le matua faʻamafiesea o le ava malosi.

O se aso e le mafai ona e sili atu i le 50ml vodka, pe 150 ml o le uaina mama, poo le 350 ml o le pia. E le o lona uiga o le mauaina e mafai i aso uma! E sili atu i le faalua i le vaiaso.

Calories e tatau ona amanaia pe a mataʻituina le meaʻai: 7 kcal o loʻo iai i le 1 g o le ava, 9 kcal i le 1 g gaʻo, 4 kcal o loʻo i ai fatu taʻitasi o porotini ma gaʻo. O lea la, o le saogalemu o le taumafaina o mea taumafa pe a ave sina mea itiiti, ole ava malosi e tatau ona itiiti ifo nai lo le kuata, pe mafai foi ona e faitauina oe lava.

Ae pe a uma ona tosina mai le taliga i se meaʻai lelei, ma o iinei foi ei ai se tulaga matautia i le maʻi. E le gata o le atinaʻeina o le meaʻai, ae o le faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate. O le mea lea, o le uiga o le pia i le endocrinologists e mataʻutia, e tusa lava po o le a le tele o le mea e manaʻo i ai, ae sili atu le aloese mai le faia.

Afai e te sili atu i le tui faatagaina, ona muamua, pe a ma le afa itula, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina, ae a maeʻa le tolu i le lima itula, ona tupu ai lea o se paʻu mataʻutia. O lenei tulaga iloga i fomaʻi e faʻamalolo ai ua taʻua o le tuai o le hypoglycemia pia.

E sili atu le mataʻu pe afai e tupu lenei mea i se miti, ma pe a uma, o se "paʻu" e masani ona moe. E le gata i lea, o le moe e faʻaleleia ai le inu. Le suiga mai le moe lea e le o matauina e isi.

Faaaogaina o le ava malosi i le maʻisuka e matua lamatia ai i le tele o tulaga, e sili atu le lelei e le lamatia ai lou ola maloloina tumau.

Aisea e tupu ai le maʻisuka

O nisi tagata ma meaola e iai se faʻafitauli i le gaosiga o le inisalini. Vailaʻau Beta e maua ai le inisalini masani i le paʻu. Muamua, o le hormone e gaosia i ni vaega laiti, e tupu mai le prediabetes. Ae mulimuli ane, o le gaosiga o le inisalini ua maeʻa atoa. Glucose ua le toe teuina ma i se tulaga saoloto i ni aofaiga tele e ulu atu i le toto.

O togafitiga e taʻua o le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e ogaoga, e manaʻomia ai le pulea e le tagata o ia lava, o se faʻagata faapitoa i meaʻai ma e le gata. Eseese:

  • Ituaiga 1 maʻisuka pe a maeʻa le gaosiga o le inisalini.
  • O le maʻisuka ituaiga 2, pe a faia le inisalini, ae le faʻamaunuuina lana galuega o le liua o le kulukose i le glycogen.
  • O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le le lava o le kulukose i le tino. O lenei ituaiga o maʻisuka o le mea sili lea ona faʻalavelave mo tagata e fiafia i le ava malosi.

O ituaiga muamua o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le insulin Lantusi sugar-lowering drugs.

O le a le inisalini

O le inisalini o le hormone lea o loʻo faʻapipiʻiina e motu o Langerans i le pancreas. O lenei mea o se vailaʻau faʻatasi ma se fausaga faʻapitoa mole mole:

  • fusi le glucose maualuga i le tino ma liliu i le glycogen, lea, i le itu, e teuina i totonu o le ate ma maso,
  • faʻamalosia le faʻaaogaina o le kulukose e sela.

Ma ao mafai ona maua e le pancreas lenei hormoni, o se paleni glucose e tumau i le tino.

E tuʻuina tagata i le maʻisuka ile faʻamamaina?

Ioe, e ui i lea, o le filifiliga o fualaau faasaina, o le umi o le faagasologa o togafitiga ma lona faufautua ua fuafuaina e le fomai.

Inisalini ma le ava malosi e le fetaui. O tagata e feagai ma faafitauli i le gaosia o le hormone pancreatic ua faʻamalosi e mulimuli i se taumafa malosi i o latou olaga atoa, pulea a latou suka toto, lafoai amioga leaga, ma malolo atili. E manaia tele le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga ma le atuatuvale e aʻafia ai le maualuga o le gaosiga o le inisalini i le tino. I le tele o tulaga, o tagata nonofo i megacities e mafatia i le maʻisuka. O le ava malosi e faʻaleleia ai le faʻaumatia o se okeni ua faaleagaina, lea e faʻateleina ai le ata o le gasegase o le maʻi. O le mea lea, o tagata e faalagolago i le insulin e tatau ona aloese mai le inu ava malosi.

Mo soʻo se faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le ava malosi e le fautuaina, ma masani ona faʻasaina. E taua tele le mafaufau i lenei faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. I lenei tulaga, o se meaai malosi e manaomia, e tele oloa e tatau ona le aofia ai. E mafua mai i le mea moni o le maʻisuka o loʻo i ai le malosi i le meaʻai, ma le ava malosi, e faaopoopo atu i isi aʻafiaga leaga, e maualuga foi le kalori, ma o le mea lea ua avea ma mafuaʻaga mo se vave kilokalama. Ole fualaau autu o le inisalini, ma e le ogatasi ma le ava malosi.

E mafai la ona ou inu ava malosi i le maʻisuka?

O le ava malosi e sili ona leaga ona aʻafiaga:

  • le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei,
  • lactic acidosis,
  • disulfimira-faapei tali,
  • ketoacidosis.

O aʻafiaga le lelei o le ava lava ia, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini, e mafai ona mafua ai se malosi malosi i le tulaga lautele. O le ava lava ia ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic, o lona uiga, e faaitiitia ai le suka, ae le o lona uiga e mafai ona latou suia le inisalini. E leai se mea e tatau ona e faʻaaogaina ava malosi e inu ai le ava ina ia faʻaleleia lou tulaga. O se manatu sese lenei; e le mafai e le tasi ona faʻamaonia faʻapitoa ona aʻafiaga ia te ia lava. Aua nei inuina le ava malosi tusa lava pe i ai faafitauli i vaʻa e le aʻafia ai le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi ei ai le atherosclerosis, vaʻa eseese o vaʻa vaʻa, ma isi faafitauli.

O le tuufaatasiga o le inisalini ma le ava malosi e matautia tele, ae naʻo pe afai e le pulea lelei sea ituaiga o taligalu.

Faʻaaoga tatau i le maʻisuka totogiina, o le a le afaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina.

I le taimi o le maitaga, neuropathy, pancreatitis, e tatau ona lafoaʻi vave ni nai tootoo, aua e mafai ona sili atu ona leaga le tulaga.

I aso nei, ua atiae e fomaʻi ni tulafono faapitoa e mafai ai e le tagata maʻi ona inuina ava malosi, e le o le fefe o le ai ai se tulaga faaletonu i le tulaga lautele, ae e aoga lava le feutagai ma lau fomaʻi e uiga ia i latou. O nei tulafono e aofia ai:

Soo se tasi e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se masini faʻaaogaina mo le fuafuaina o le suka o le toto, o se kata laitiiti e faʻamaonia ai o le tagata o loʻo maua i le maʻisuka. E tatau lea mea ina ia le ave e isi le tagata maʻi mo se tagata inu. Afai e le o saunia le tausiga faafomaʻi ile taimi, e ono maliu le tagata.

I le maʻisuka, e le fautuaina e inuina le ava malosi, aua e le lelei le vavalalata ma le inisalini ma isi vailaʻau, ma mafua ai ona le lelei le le mautonu ma le le lelei. Ae peitai, o nisi ava malosi e faatagaina, e ui e seasea. O nei mea inu:

  • malosi malosi i le 50-75 ml. O nei mea e aofia ai le whiskey, cognac, vodka,
  • uaina mama - e oo atu i le 200 ml.

O isi mea inu malosi uma e faʻasaina. Champagne, ava, suamalie suamalie ma le pia e le tatau ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, talu ai ona latou faʻateleina le faʻaogaina o le kulukose ma mafua ai le mamafa.

A e ave, e tatau ona e manatua o mea inu uma ei ai se faʻataunuuga o le kalori:

  • gram o le ava malosi e 7 kcal,
  • gram o gaʻo - 9 kcal,
  • gram o polotini ma gaʻo - 4 kcal.

I le faʻaaogaina o nei faʻamatalaga, e faigofie ai ona e fuafuaina se fua faatatau saogalemu o le taumafa, e ui lava e sili atu le lafoai atoa o le ava malosi. Faatasi ai ma le inu soo, o le lamatiaga o le meaʻai e faateleina, talu ai ona o le maualuga o le kalorie ma fualaau faasaina ua na ona faateleina ai le mamafa.A uma ona inupia, ona amata lea ona 'ai atili le tagata, aemaise lava i le gaʻo, falai, meaʻai vevela - o nei mea uma e mafua ai ona maua le mamafa.

O le inu pia mo le maʻisuka e le o fautuaina, aemaise lava mo na gasegase e faigofie ona maua i le meaʻai. Mo le vaega o totoe, e mafai ona faatagaina se aofaiga tele lava. E matua faasaina le inuina o meainu e pei o ava, vine mama, vine, soo se ava malosi ma suamalie suamalie. O ia mea uma e oʻo atu ai i le faateleina o le suka o le toto, o lona uiga, latou te mafua ai se faʻalavelave matuia i le tulaga.

I soʻo se tulaga, e le tatau ona tatou faʻagaloina o le ava malosi ma le maʻisuka e le fetaui, o le le talafeagai lelei o le tino e oʻo atu ai i suiga tetele i le suka o le toto. O se taunuuga, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. Faʻalogo: e leai se mea e tatau ona e faʻaaogaina ai le ava e avea o se auala e faʻaitiitia ai le kulūkose. O lea e naʻo oe e mafai ona ausia ai le faʻaleagaina ma le taʻavale. A maeʻa ona inuina le ava mo le 24 aso, o loʻo i ai se tulaga lamatia malosi e atiaʻe ai le malosi o le hypoglycemia. O lona uiga, a maeʻa ona inu ni meainu, e tatau ona e vave siakiina le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o masini feaveaʻi (o latou maʻisuka e masani ona latou tauaveina).

O nisi tagata gasegase latou te le o gauai atu i faitioga ma faasaina o fomai, faaauau pea ona ave masani vailaau masani, tuufaatasi ma le matautia i le ava malosi. Afai e le mafai ona e lafoaia atoa le ava malosi, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia lona fuainumera, ia amanaʻia le aofaiga faatagaina. Ae o loʻo i ai faʻapotopotoga e mafua ai le oti malosi, o lona uiga e le mafai ona e faʻaaogaina ma vailaʻau vailaʻau.

E tatau ona aloese atoa mai ia faʻalavelave matautia:

  • ava malosi ma le aspirin e oʻo atu ai i le manava o le manava, e matua faʻaleagaina ai se faʻamaʻi o loʻo iai,
  • ava malosi ma caffeine, leophedrine, ephedrine, coldact, coldrex e oʻo atu i se faʻalavelave maualuga,
  • ava malosi ma fualaau faasaina, o meaʻai e fesoasoani i se faʻalavelave mataʻutia ma le mataʻutia i le toto, lea e le taliaina e tusa lava mo se tagata soifua maloloina, ae le o le taʻua o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka,
  • ava malosi ma le paracetamol (o se faʻasalalauga sili ona lauiloa mo le faʻamauaina o le ava) - faʻaleagaina o le ate e le faʻafefeteina,
  • ava malosi ma insulin - coma, o se paʻu mataʻutia i maualuga o suka,
  • ava malosi ma antipsychotics, anti-inflammatory, painkillers - o le soona inu, lea e faigata ona pasi, e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga sili ona le mautonu,
  • ava malosi ma fualaau moe, toʻafilemu - cerebral coma, soona inu,
  • ava malosi ma vailaʻau, o se vaega o sulfonamides - leai se faʻasologa o togafitiga, sili atu le faʻaaloalo i soʻo se fualaau oona,
  • ava malosi ma le nitroglycerin - faʻamaʻi o le tino, faateleina le tiga.

O le filifili pe ave le inisalini i le maʻisuka malosi, faʻapipiʻi i le 'ava malosi, o se mea patino mo tagata maʻi taitoatasi, e na o le fomaʻi e fautuaina e le faia lenei mea. Ae tatau ona manatuaina o le ava malosi ei ai sona aafiaga leaga i se tagata soifua maloloina, ma mo se maʻi o lenei tuufaatasiga e mafai ona faigofie, e tusa lava pe leai se mea e tupu mai le 1-2 mata. O le ava malosi e i ai sona aafiaga umi, e umi se taimi e alu ai, o le a faʻavave ona inu uma totoga i totonu. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i se paʻu matuia i le soifua maloloina, e tusa lava pe le o faʻamalosi le ava malosi mo sina taimi.

Inisalini ma le ava malosi e mafua ai se iloiloga fefiloi i totonu o le soifua maloloina faafomai. O le toatele o fomaʻi ua talitonuina o le ava malosi ua solia i le maʻi suka. O le ava malosi e faʻaleagaina ai le gaioiose metabolism i le ate, faʻaitiitia ai le gaosiga o le gaʻo, ma o lea e le mafai ai ona faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le inisalini, o le fualaau autu lea e faasaʻo ai le maualuga o le suka. E leai, i se isi itu, talitonu o le ava malosi ma le inisalini e mafai ona fetaui, ae na o le tausisia o le faʻafetaui lelei o le faʻaaogaina o le ethanol.

E maua i fafo atu o le tino le mimiti pona i fafo atu o le tino i auala eseese:

  • Mai le pancreas o puaa ma povi.
  • Faiga faʻavae masani.
  • Fiafia.

I aso nei, i le fomaʻi, 95% o loʻo aʻafia e le inisinia o Inisalini, lea na fesuiaʻi ai manu ma vailaau faʻasa. E toetoe lava leai ni mea eleelea, e le afaina ai allergies, e matua faigofie lava ona gaosia, ma o lea e taugofie tele.

O le faʻatusatusaina o le ava malosi ma le inisalini e tatau ona iloiloina i itu e lua. E masani lava, ma i le i ai o faʻamaʻi e aʻafia ai le gasegase o le tino (ate, pancreas), o le tino o le hormone i le tino o le tino e masani lava ona faia e ni laumei Langerhans faapitoa.

E tusa ai ma lona natura, o le inisalini o se porotini lea e le mafai ona ulu i totonu o le tino e ala atu i le fualaau oona, aua o le mea lea e faʻafefeteina ai. O le pancreas e na o le pau lea o le okeni e mafai ona tuʻuina atu i totonu o masini tagata uma le inisalini, ma gaosia i totonu o le toto.

E masani lava, o le hormone e gaosia i se vaega itiiti, o lona faʻateleina e faʻapupulaina i le faateleina o le toto toto, ma faʻaititia i lona faʻaitiitia. O taumafataga taitasi e mafua ai se suiga i le glucose concentration, e aafia ai le gaioiga o le pancreas.

O le ava malosi pe a faʻamalosia e se tagata soifua maloloina e manatu o se oloa masani masani. O le pancreas, e pei ona masani ai, faʻapupulaina le inisalini i le tali i le faateleina o le toto suka. O fegalegaleaiga a le ethanol ma le hormone e tupu i le maualuga o le ate.

O le inisalini e pulea ai le gaʻolaʻau gaʻo, o le mea lea, e fesoʻotai saʻo lava i le ate. Hormone:

  • Faʻatinoina polokalama faʻaogaina.
  • Faʻataʻatia le faʻasologa o le porotini i maso.
  • Faʻaalu le gau o le gaʻo, faʻafefeteina gaʻo tino.
  • Toto le kulūkose i ni mea faigofie e faʻafefiloi i totonu o le toto ma faʻaleleia sela.
  • Auai i le felauaiga o amino acids ma le potassium i totoga ma gaʻo.

O le ava malosi foi e maua ai se suiga i le ate, lea e:

  • E faʻamaʻi, e mafua ai le faʻaogaina o le kulūkose e le hepatocytes, faʻamalosia ai se vaega o le ate e mafai ona auai i le faʻamalolo.
  • Faatasi ai ma le suka i lona tuufaatasiga, o le taimi lava lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas.
  • I le faʻatusatusaga, o toxins na tutupu i le taimi o lona faʻamaʻotoga, faʻalavelave ai le galuega a le pancreas.

O le inisalini ma le ava e fegalegaleai ma le tasi, e mafua ai le le atoatoa i le gaioiga o le ate ma le paʻu.

O le mea lea, i totonu o le tino maloloina o le tino, pe a osofaia e le Inisalini le ava malosi, ona amata loa lea o le fili: o le gland e mafai ona maua ai le inisalini e tali ai i le faateleina o le kulukose mai fafo, ma le ava e le faatagaina ai le kulukose e alu i tala atu o tuaoi o le ate ma ulufale i le toto. O le mea lea, o le ethanol e faʻaosofia ai le gaioiga o le inisalini, lea e le maua ai le gaʻo tatau o gaʻo gaʻo e faʻafefe ai ia mea, e fusifusia ai mea uma e salalau i totonu o le toto i luma atu.

Ua faaitiitia le suka suka. E i ai le hypoglycemia, lea e faʻaalia i se lagona o le fiaʻai, o se manaʻo e inu. O se vaega fou o le ava malosi e faʻateleina ai le tulaga. Afai o se tagata o loʻo aʻafia ile inisalini (maʻi maʻisuka), ona faʻateleina lea i le tele o taimi le tali o le hypoglycemia. Lasaʻe i se foma. Ona o aʻafiaga ogaoga o le tuʻufaʻatasiga o le ava malosi ma le inisalini, e le fautuaina e tuʻufaʻatasia le vailaau ma le vailaʻau.

Faʻalogo! Fuainumera Faamauina e faapea o maliu faatasi ma le tuufaatasia o inisalini ma le ethanol ua faamauina i le 30% o mataupu.

Ae peitai, a maeʻa uma se faʻasalaga e le manaʻomia, e tatau ona e iloa faailoga muamua o le faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  • Migraine
  • Faʻamalosia le fatu.
  • Faʻasolosolo taimi o le le malamalama.
  • Uu, goto malulu.
  • Faailoga o le inupia.
  • Teteʻete lima ma vae, le fiafia, manaʻo e moe.
  • Le mafai ona faamatala upu.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafua ona o se maʻi tigaina o le endocrine-o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona malamalama o le tulaga o le ava malosi, soo se aofaiga o le ava e ulu atu i le tino, pe afai o le ate ua uma ona afaina, ua le mafai ona faatino atoatoa ana galuega. O le taunuʻuga o le faʻalavelaveina o le gaosiga o le gaosiogen. O le mea lea, o le sili atu o le ava malosi e ulufale atu i le faiga o meaʻai, o le sili atu lea o le le lava o le carbohydrate i totonu o le moega lapoa.

O le maualuga o le suka o le suka e mafai ona iloa i le tele o taimi e le talafeagai ma le taimi e leʻi mafaufauina, lea o le leai o se fesoasoani faapitoa o le a oʻo atu ai i le oti. O le mea lea, o le vaisu e le mafai ona inu i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le mamafa o le tino, togi, pe a oʻo i le tele o le glycogen ua i ai i le tapulaa aupito maualalo. Afai e aʻafia foi le tagata maʻi i le pancreas, ona oʻo lea i taunuuga e le mafai ona faʻatonuina ma le fua laʻititi o vodka poʻo le pia foi.

O le maʻi suka e leai se eseesega o alii, ae o le ava malosi a fafine e sili atu ona ogaoga ona taunuuga. O le maualuga o le ava malosi e faatagaina tamaitai e 100 g o le mūmū mūmū, o se fagu fagu pia i le aso. Loʻu fiafia i meainu malolosi - 25 g o le ava malosi. E tatau ona e iloa lenei mea, aua o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le togafitiga o le insulin i le olaga atoa.

Lapataiga Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga, o vine uma ma pati e maua ai le suka e le o faʻatagaina.

Endocrinologists, i le iloaina o le togafitiga o le endocrine polokalama o le a faatasi ma tagata mamaʻi toetoe lava atoa o latou ola atoa, ia talitonu o tulaga ogaoga pe afai e le mafai ona mumusu e inu, e mafai ona e faatagaina e ave e tusa ai ma tulafono mautu:

  • Aua le inu i se manava leai. Lelei sili atu ona maua se ipu ava malosi pe a uma se taumafataga.
  • I lenei tulaga, o le fua o se fualaʻau maualalo e maua ai le suka e faʻaititia i le afa, ina ia le aumaia le mataupu i se coma.
  • A maeʻa le aveina o le ethanol, e tatau ona e taofiofia le suka o le toto, toe fai le faʻataʻitaʻiga ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai le glucose, faia fua talafeagai.

Mo le faatumauina o le paleni o metabolic processes i totonu o le tino, e tatau ona fetuunai le ate ma le paʻu:

  • Faʻatoʻa faʻatinoina meaʻai (atherogenic faʻamatalaga o meaʻai ma le faʻasaina o gaʻo ma masima, faʻapea foʻi ma suga faigofie).
  • Faʻatau atili pauna.
  • Faʻaauau le mataʻituina o kulūkose.
  • Mātauina le faʻaaogaina o le suka-lowering drugs (dose, taimi ma le taimi).

I le tulaga o le maualuga o le ava malosi (sili atu nai lo le aofaiga na faatagaina), e ui i le leai o ni faailoga, ina ia puipuia ai le paʻu o le suka i le toto, e tatau ona saoloto le tino mai mea leaga o le ethanol:

  • Faʻamaʻi le manava (3 lita o vai mama e ala i le gutu ma faʻasolosolo faasolosolo).
  • Ave faʻasalalau (e faʻavae i luga o carbon carbon).
  • Afai e mafai, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

Taua! O le faʻaopoopoina o le inisalini ma le ava malosi, muamua lava, ei ai sona aʻafiaga i le fatugalemu o le tino, mafua ai le osofaʻiga poʻo le atuatuvale, lea e faigata ona tali atu i togafitiga masani.

O lea la, e sili atu le aua le tuʻufaʻatasia le ava malosi ma le inisalini. Ua tupu lenei mea i faafitauli moni. A aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, o le tele o le ava malosi e le fautuaina. Muamua lava, e faatatau lea i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani (maʻisuka, hepatitis, ava malosi). Faʻaleagaina metabolic processes, o le faaitiitia o le gaioiga o gaioiga ma gaioiga i lalo o le aafiaga o le inisuaga masani, taitai atu i se faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaosofia le atinaʻe o teteʻe i togafitiga, faʻafitauli:

  • Pancreatitis
  • O se ulupo.
  • Loto o le fatu.
  • Ischemia ma le atinaʻeina o se fatu fatu.
  • Cachexia.

Ae afai ei ai ni tulaga e te manaomia ai se tioata (faaipoipoga, aso faamanatu, Tausaga Fou), e tatau ona e sili atu le fiafia i na mea inu ava e le mafai ona taitaia ai suiga tetele i le maualuga o le suka (vodka, cognac, uaina uaina), faʻatapulaaina a latou fuataga:

  • Inu sua: 50-70ml.
  • Ae e te leʻi inu ava malosi, e tatau ona e 'ai lelei.
  • Faʻaauau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose, fetuunai fetuunaiga, pe a manaʻomia.

E na o le taimi lava lena e mafai ai ona tatou faʻamoemoe o le faʻaaogaina o le ava malosi o le a faia e aunoa ma le tele o mea.

Faʻalogo! O le vailaʻau a le tagata lava ia, o lona uiga, o se suiga i tulafono mo le ave o Inisalini poʻo lona faʻatasi ai ma le ava malosi e le taliaina.


  1. Le taua o le cholesterol. Maʻisuka Pepa lautele - M.: AST, Astrel, Seleselega, 2007 .-- 986 c.

  2. Rosen V.B. Faavae o le Endocrinology. Moscow, Moscow State University Publishing House, 1994.384 pp.

  3. Akhmanov M. Diabetes i lona matua. St. Petersburg, lolomiina le fale "Nevsky Prospekt", 2000-2002, 179 itulau, le atoa o le faasalalau o 77,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le gaioiga o le ava i luga o le pancreas

Ava malosi, o le ulu atu i le toto, e taitaia ai sela mumu e paʻu ma tafe ai toto o loʻo fafagaina le pancreas. Faʻateleina meaʻai ma le okesene, o siama e faasolosolo malie ma le oti.

I le isi itu, o le ava e faaosofia ai le puipui o le intestinal e mafua mai i le sphincter, o lona uiga, o le pu e poloka poloka, o le suasite (pancreatic), lea e maualuga lona gaioiga, e le ulu atu i le gastrointestinal tract. Na amata ona ia faʻaumatia tino o le pancreas lava ia. Ua suia i latou i se mea e fesoʻotaʻi ai, lea e le faʻataunuʻuina lona galuega autu. O le iʻuga, o le gasegase o le gasegase ua gau, o le vaevaeina o meaai i vaega.

A aʻafia le atrophy meaʻai i le itu tauagavale o le gland o loʻo i ai le motu o Langerans, o peta beta e mafua ai le inisalini. Ma o le ava malosi e ave faʻatasi ma le masani e faʻaumatia ai le pancreas ma avea ai ma tasi o mafuaʻaga o faʻamaʻi e pei o pancreatitis ma le maʻisuka. I lalo o le malosi o le ava malosi, o le gaosiga o le inisalini ua taofia.

Alu i totonu o le tino o le maʻisuka

O le maʻisuka o tagata foi, ma afai o se tagata, i le soifua maloloina, e leʻi taofia e ia le fiafia o le faia o se tioata po o le lua mo le soifua maloloina o ē pele, ona ia iloa lea o le siama, e le mafai e tagata uma ona teena le fiafia o le inupia. I le isi itu, o se tagata ua aafia i le sosaiete. O lea ua fuafua le tagata o loʻo iai nei e le mafai ona inu na o ia. Pe a teena e se tasi, o timu e faitioina i le taufaaleaga e faaalia ai le le faaaloalo i lana paga (au). Ma afai e auai le ava i se pisinisi pisinisi, o le toilalo e ono aʻafia ai. E faigata ile taimi e tetee atu i le sosaiete. O nisi taimi e faʻamalosia le inu o le tagata maʻi, o lea e le tatau ai ona avea ma se "mamoe uliuli".

O le ava malosi e faʻalavelaveina ai le metabolism (metabolism) o carbohydrates, gaʻo ma proteins, vai-electrolyte metabolism, faʻamalosia le acidosis, ma faʻafefe ai le gaioiga o totoga uma ma tino o le tino. O lea faʻalavelave e oʻo lava i tagata soifua maloloina.

Maʻisuka ma le inu malosi

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o se tagata masani, inu mai lea taimi i lea taimi poʻo i aso malolo tetele, e mafai lava ona ia pulea lona tulaga ma filifili lelei pe tatau ona inu ava pe leai, ma afai o lea, pe fia. Ma afai o le maʻi suka e paʻu i le ava malosi? E ono mafai ona manatu o le hypoglycemic coma i ia ituaiga tagata e tupu muamua nai lo le maʻi, po o tagata o le aiga e puleaina le maʻisuka ma o atu i le falemaʻi.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai le atherosclerosis ma faʻamaʻi o le cardiovascular system, aua o le ava malosi e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol, triglycerides ma le phospholipids. O se taunuuga, o le tetee o le tino i le maʻisuka ua faaitiitia.

O le faʻapipiʻiina o fualaau oona i tua o le ava malosi e ono mafai ona taʻitaʻia ai se tali.

E le o tagata inu uma e maua i le maʻisuka o le a mafai ona faapea ifo ia te ia lava: "Taofi, ou te le inu, aua o le olaga e sili atu le taugata." O le mafaufau o se mea inu malosi e ese mai tagata masani ona ua talitonu o ia afai na o ia e manao ma o le a mafai ona ia le toe inu. Ae e le mafai ona ia faatoilaloina lona lava faaseseina. Ina ia inu se ava malosi, e manaʻomia e se tasi se malosi malosi poʻo se fefe. E i ai mataupu pe a faʻafefe e le fefe i le oti se ava malosi mai se fagu.

O lea la, o le ava malosi mai le maʻisuka e lua auala: a le o le taofi le inu ava malosi ma le inu i se taimi e tasi, poʻo lona ala i le tuugamau, ma e puupuu. O le mea moni lenei e mafua ai le le tele naua o le ava malosi e maua i le maʻisuka.

Maʻisuka ma taumamafa

E mafai ona ou inuina le maʻisuka? E leʻi i ai manatu autasi a le fomaʻi i lenei mataupu, lea e ui i lea, e le o se mea e ofo ai. O tagata uma e ese ma o tino uma o le tino e tali ese mai i ni mea faʻapitoa, e aofia ai le ava malosi.

O ē faʻatoga i le inuina o le ava malosi ma le maʻisuka e fai mai:

  • O le tele o oloa ava malosi e le aofia ai le suka. Ma oi latou o loʻo i ai - ava malosi, aperitif, o meainu malolosi, vine suamalie ma le suamalie, o le maʻisuka e naunau e tuʻu i totonu o nifo suamalie e leai se faʻafitauli faapena.
  • O le ava malosi ua faia e mafua mai i le kulūkose fermentation. E mafai ona leaga?

Ma le mea mulimuli, o le finauga mulimuli lea, lea e faʻapolopolo mo suti - o le inuina o le ava malosi e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

E tatau ona manatua o lenei mea e mafai ona liua i se tulaga matautia, lamatia ai le ola, pe afai e te le mulimuli i nisi o tulafono.

Faʻafefea ona faʻaititia le ava i le suka

E iloa lelei o le kulukose o le tino i le va o taumafataga o loʻo lagolagoina e glycogenolysis ma gluconeogenesis. O a nei faiga?

Glycogenolysis - o le gau o le glycogen ma le tuʻuina atu o le kulukose i le ate ma maso. O lenei faagasologa e tumau ai le tulaga masani o le kulukose i totonu o le tino mo se tagata e faatino ai ni gaoioiga patino. Gluconeogenesis o se metabolic process lea e tau atu i le fausia o le kulukose mai le pyruvic acid. Suʻega i le va o le isi, o nei faiga e lua o loʻo tumau pea le maualuga o le kulukose i se tulaga sili ona lelei e tusa lava pe faʻamalosia se tagata e matelaina.

O le ava malosi i totonu o le ate e taofia ai nei faiga, lea e tau atu i le hypoglycemia. O le mea moni, o se tasi lenei o mafuaʻaga e le fiafia ai se tagata na alu i le aso ua mavae i le taeao. O le isi mafuaaga o le le lelei o le soifua maloloina o le faaitiitia o le mamafa. E le sau le tino i se tulaga faapena i le taimi lava e uma ai le inu ava malosi, ae a mavae ni nai itula. O le mea matautia lea. A maeʻa ona inu, o le maʻisuka e mafai ona tuiina le inisalini ma o se taunuuga, o le suka o le a pau i lalo ifo o se tulaga masani. O le isi mea e lamatia ai, pe a uma ona inu tagata e masani lava ona momoe e oo lava i le aso. O le suka o le a pa'ū pe a mavae ni nai itula pe a moe le tagata maʻi. A aunoa ma le fafagu, o le maʻisuka e mafai ona paʻu i totonu o se tino o le hypoglycemic ma oti ai.

Afai e manaʻomia se tagata soifua maloloina mai le 300 grams o le vodka poʻo le sili atu mo le le lelei o le soifua maloloina, ona manaʻomia lea o le maʻisuka ile 120-150 kalama e faʻaititia ai le maualuga o le suka.

I le taimi lea, e faigata ona fuafua le tikeri o le faʻaitiitia i le suka o le toto. E faʻalagolago i le tele o inisalini ma le suka e maua ai le suka, o le aofaʻi o mea inu gaʻo na faʻataunuʻu ao le i inu.

Auala e aloese mai ai i le hypoglycemia

Fautuaga talafeagai ao lei faia le tausamaaga:

  • I le afa itula ao lumanaʻi lenei mea, 'ai se fasi falaoa ma le pata po o le afa ipu tioata kulimi. Suauu ma kulimi kulimi e faʻaitiitia ai le soona inu o le ava i le toto. O le falaoa o le a fesoasoani e faʻaititia le hypoglycemia.
  • Aua le inuina mea inu ava. Latou te maua le maualuga o le suka, ae o le mea e sili ona taua, o le soda e vave faʻavaveina ai le inu o le ava malosi.
  • O le masani masani o le 50 kalama i le ava malosi. O lona uiga e mafai ona e gafatia e inu le silia ma le 100 kalama o vodka (cognac), 200 kalama o le uaina vela poʻo le 250 kalama o le pia. E tatau ona manatuaina e le mafai ona e inuina uma nei meainu i le taimi lava e tasi ma i ni gaʻo tele. O faʻamaʻi mai mea inu ava malosi e paʻu i lalo e oʻo lava i se tagata malosi ma malosi. E mafai ona e faʻatagaina oe lava i se mea se tasi: vodka, poʻo le uaina, poʻo le pia.

Ae ui i lea, e le faapea o le maʻisuka ua faatagaina e inu ava malosi. O se lapataiga lea mo i latou oe mafaufau: a le mafai, ae e te manaʻo moni i ai, ona e mafaia lea.

Le fegalegaleaiga o le ava malosi ma fualaau antipyretic

E inu le vai i le inisalini? O le ava malosi ma lona aafiaga o le hypoglycemiga e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia. O lenei faʻaitiitia o le faʻapitoa tele ma le lamatia i insulin umi-pei o Lantus. O le insulin Lantus ma isi lava insuline umi e pei ona faia, e faigofie aua e mafai ona faʻafoe tasi i le aso.

Afai e te tuiina le inisalini Lantus, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e lafoai atoa le ava malosi, talu ai ona o le faaopoopo atu ile gaioiga, o aʻafiaga aʻafia e fesootaʻi ma le fegalegaleaiga o vailaʻau vailaau faʻasaina ma le ava malosi e mafai.

Faatasi ai ma hormones o le natura ma le faʻaleagaina, ua faʻalauteleina ai fualaau faasaina:

  • Sulfonylureas (Diabeton, Amaril, Glyurenorm) faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, faʻateleina le gasegase o gaʻo i le inisalini.
  • Biguanides (Glucofage, Metuau, Metformin-Acre, Siofor) e taofia ai le gluconeogenesis ma faʻamalosia ai le faʻaaogaina o suga e maso maso. O sauniuniga e aofia ai le metformin e faʻaleleia ai le fibrinolytic o le toto.

O fualaau o le suamalie o suālaʻau e lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o iai sau inisalini i totonu o le tino. E le gata i lea, o le ava malosi e faʻaititia ai le maualuga o le suka o le tele o vailaʻau, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma, o le fegalegaleaiga o le alcohol alcohol and the chemicals o loʻo iai i vailaʻau, ma le matautia o fegalegaleaiga o vailaau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fegalegaleaiga o fualaau oona ei ai metformin (biguanides) ma le alcohol ethyl e mafai ona taʻitaʻi atu i le ketoacidosis, o se tulaga e faʻapupulaina ai le eletise toto. Lactic acidosis e vave ona tupu. O lenei tulaga e ogaoga, e mafua mai i le coma ma le oti, o le mea lea, i le taimi o togafitiga ma biguanides, o le faʻaaogaina o le ava malosi ua faʻamavaeina atoa.

E le manaomia le tuufaatasia o inisalini ma le ava malosi, faapea foi fualaau oona o loo i ai chlorpropamide. O lenei mea e mafai ona mafua ai se aʻafiaga tutusa. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi o se mea oona malosi o le tino lea e tupu aʻo ave ni fualaau oona ma le ava malosi. O lenei tulaga e mafua ona o le gaioiga o le aldehyde dehydrogenase, o le enzymes e aofia ai i le excretion o le ava malosi mai le tino, faʻagesegese lemu, ma mafua ai le faaputuputu o le acetaldehyde. O se faʻafeiloaʻiga-pei o le malo o loʻo faʻaalia e:

  • Lima malosi.
  • E leai ni faʻaosofiaga o aʻafiaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaonia o le loto.
  • Tele le atuatuvale, fefe i le oti.
  • Mania o sauāga, faʻafeiloaʻiga ma isi faʻamatalaga faʻaalia o le valea.
  • Faʻafitauli o le Gastrointestinal.
  • Faʻasalaga le lelei.

O le fegalegaleaiga o le ava malosi ma biguanides e mafai foi ona oo atu ai i se faʻalavelave faʻafefe.

O nei faʻamatalaga uma e uiga i taunuuga talafeagai o le inu ava malosi i le maʻisuka ao faʻaaogaina le inisalini ma isi vailaʻau e talitonuina. Ma o le inu poʻo le aloese mai le ava malosi o se filifiliga a le tagata lava ia mo tagata uma.

Tuua Lau Faamatalaga