O le a le mea e fai pe afai e le mafai ona faʻamalolo ni vavalo i le faʻavae?

O fuainumera e le mautonu: 70% o alii ua maua i paleoposthitis i le maʻisuka malosi.

O le maʻi e aafia ai le paʻu ma le tino (ulu) o le penis. O loʻo i ai le mumu, i mataupu sili atu ona tupu - maʻi ma manuʻa.

Faatasi ai ma "paleni" balanonesthitis, e aafia uma ai le paʻu ma le tino, lea e mafua mai i ni mafuaaga. E faʻapefea ona iloa ma togafitia le faʻamaʻi, o le a taʻu mai i lenei tusiga.

Maʻisuka i tagata

E ui lava i faʻamaoniga tutusa, o le maʻisuka e faʻaalia e ia lava le ese i alii ma tamaitai. O le faamai e tupu mai ona o le maʻi o le endocrin, lea e amata ai ona maua e le tino ni mea e puipuia mai ai i ona lava paneta peta pancreatic, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini.

O le insulin o le homone e maualalo le suka, ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino o se tagata soifua maloloina o loo i le itu e 3.3-5.5 mmol / l. Pe a faʻapitoa pe maeʻa le gaosiga o le gaosiga, e atiaʻe le hyperglycemia. E tasi le homone e maualalo ai le maualuga o le suka, ae faʻaleleia ai le seti - hormones, adrenaline, norepinephrine, glucocorticoids, glucagon, etc.

E lua ituaiga autu o le maʻisuka - o le insulin-o loʻo faalagolago (I) ma le non-insulin-dependent (II).

I le ituaiga o loʻu maʻisuka, o le gaosia o le suka-low-hormone ua maeʻa ona tape. E maua i le tele o le tamaitiiti ma le talavou, o le mea lea, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e masani ona taʻua o le "talavou". Togafitiga e aofia ai le faʻamalosia o le inisalini ile iniseti; e aunoa ma ia mea, o se ola o le maʻisuka e le mafai.

O le ituaiga o le insulin e faalagolago i le tino e mafua mai i le tuueseeseina o le gaosiga o le inisalini ona o se tali le talafeagai o suauu ola i le homone. O mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le gaʻo ma le gasegase. O le maʻisuka ituaiga II e atiae i tagata 40-45 tausaga. O togafitiga e faʻaoga i le faatumauina o se olaga ola malosi ma se meaai o le maʻisuka lea e faʻaumatia ai le faʻaaogaina o "gaʻo" gaʻo, gaʻo ma gaʻo meaai. I le amataga, e mafai ona e tausia se tulaga masani o le suka e aunoa ma le togafitiga fualaau.

O faʻamaoniga autu o le maʻisuka e televave (masani ai le urination) ma le polydipsia (matua galala). E le gata i nei faailo, atonu e faitio se tamaloa e uiga i:

  • vaivai ma le le fiafia
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi ma manuʻa,
  • faʻanoanoa vaaia,
  • le lava le moe, moe i le ao,
  • tingling poʻo le faʻalavelave o vae,
  • gasegase toto, pala o nifo,
  • vave le mamafa o le mamafa
  • tiga i totonu o le loto,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • sasaina i le ausa ma le vao,
  • paʻu o le paʻu,
  • faafuasei lauulu lauulu, pala,
  • afaina o le paʻu,
  • faafitauli tau feusuaiga.

I le maitauina o faʻafitauli tutusa ia oe lava, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa ma suʻe se suʻega toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose.

Balanoposthitis, poʻo le vaʻaia i le vaʻaiga o le maʻisuka: faʻamaoniga, togafitiga ma puipuiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma matautia lea e lamatia ai le tino ma aʻafiaga ogaoga ma lē lelei ma faʻafitauli.

Toeitiiti atoa le 70% o tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi o tagata ua pauu ma paleni. E i ai le mumū o le paʻu o le penis ma le tino o lona ulu.

Afai e amata le maʻi, ona oʻo lea i le taimi o loʻo i ai ni maʻi pipili, o vaʻa, manua, lea e tele naua le faʻalavelave.

Faʻaiʻuga o le mafiafia i le vaʻaiga o le maʻisuka i alii

O le Balanoposthitis e masani lava ona i ai sona vailaʻau o le polymicrobial, o le bacteriological, fungal or diabetic.E mafai ona mafua mai i faʻamaʻi pipisi (faʻataʻitaʻiga, streptococci) poʻo faʻamaʻi o faʻamaʻi SPP.

O le maʻisuka e faʻamaonia palenosthitis ona o le:

O le glucose maualuga e amata ona faʻanofoina faatasi ma urine. O le faapipii i luga o le paʻu o le penisini o le urine, o le tamaoaiga i le suka, e maua ai se eleele lelei e gaosia ai meaola leaga.

O mafuaʻaga nei e maua ai tulaga lelei mo le saoasaoa o le tuputupu ae o le numera o fomaʻi faʻamaʻi ma le amataina o le gaioiga mimilo, lea e mumu ai le paʻu, e amata ona pala ma pala.

Ole maualuga o le faamai e le fesootai ma le matua o le maʻi, ae o le umi o le maʻi. O le umi o loʻo maʻi ai le tagata i le maʻisuka, o le tele o faailoga o balanoposthitis e faʻaalia.

Faailoga uiga

Balanoposthitis, ua faia e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, ua i ai uiga nei:

  • hypremia o le ulu o le penis,
  • faateleina le toto o le paʻu o le peni,
  • afaina / afaina lona ulu,
  • o foliga mai o maʻila ma talitonuga pe a uma o latou faamalologa,
  • suppuration, atiae e avea ma se taunuuga o le afaina o lauolaola potagenic i totonu o vaovao.

E le gata i lea, pe a oʻo mai ni maʻila i luga o le pito i tua pe a maeʻa le faʻamalolo o manua ma vaʻa, e faʻamatalaina, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le phimosis. O le ulu e tau le maua, ma o le faʻaaogaina o le malosi e taʻitaʻi atu ai i foliga o ni fou fou.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le phimosis, o le peritomeina o le togafitiga pito sili ona lelei, ae na o le faia lava pe a tumau le maualuga o le suka i se tulaga masani.

Afai o le togafitiga o le maʻisuka e saʻo lelei lava, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻaogaina o le maʻisuka, ma e oʻo lava i le faʻaitiitia o le maʻi. Ae o le balanonesthitis lava ia e manaomia ona togafitia.

O faʻafitauli faigata

O le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia e tagata gasegase i le paleni ma le le mafai ona faia togafitiga talafeagai e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga:

  • o le faʻamaʻi e mafai ona le mautonu ma e mafai ona sili atu ona leaga
  • o le faʻaogaina o le faʻaogaina o aʻafiaga e tali atu i le fausiaina o feusuaiga, faʻavaivaia ma feusuaiga,
  • siama faʻamaʻi, faʻapipiʻi i le urethra, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le genitourinary system (cystitis, prostatitis, ma isi),
  • o le fesuiaiga o le mumu i le lymphodes leads to lymphangitis,
  • pe a pipiʻi le ulu i le vaʻaiga, faʻapupula le paraphimosis, faʻafefe o le toto ma tafe le lymp. O le ulu e liliu i le mumu, faateleina le lapopoa, ma o lenei tulaga e manaomia ai togafitiga vave,
  • le paraphimosis e le togafitia e mafai ona taitai atu ai i le gangrene, o se uiga masani o le paʻu o le paʻu oti.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga o fualaau o paleni i le maʻisuka e tatau ona faia i se tulaga lautele ma e aofia ai le faaaogaina o:

  • fualaau faʻasaina faʻainitaneti ma faʻainitaneti - Oletetrin, Erythromycin, Biseptol, Furagin, Tsiprolet, ma isi),
  • vailaʻau togafitiga faʻasolosolo ua faatonuina e tusa ai ma le ituaiga o maʻisuka (1 poʻo le 2) i se tagata maʻi,
  • ulimi fufulu ma suauu. O nei fualaau faasaina - Levomekol, Lamisil, Clotrimazole,
  • vailaʻau togafitiga - mea faʻapipiʻi o Miramistin, Chlorhexidine, baths with Furacilin.

Afai o le faamaʻi e mafua mai i le sigi poʻo le agamalu, e le mafai ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi.

O le tausisia o togafitiga uma ole tumama e tatau ona aofia i lenei mea faigata, a leai o togafitiga uma o le a le aoga.

Faleʻeleʻele faʻamalama

Chamomile pharmacy - ua faʻaaogaina e faʻamalolo ai le mumū masani ona o le maualuga o lona avanoa.

O fugalaau Chamomile, na faʻamago muamua pe na faʻatauina i le fale talavai (pe a ma le 20 g), e sasaa mai i vai inu (1 l) ma teu i totonu o le vai vai mo le isi 10 minute.

E faʻaaogaina le uʻamea e faʻafefeteina mo le taele poʻo le faʻamalosi. Faʻasalaga mulimuli

15 minute O le mea faigaluega e mafai ona faʻaitiitia le foci o le mumū.

Teu Suauu Laau

O lenei suauʻu manogi o loʻo i ai se faʻaaogaina o le faʻaoga. Ae o se oloa mama e le tatau ona oʻo i luga o le mucous membrane.

Fesoasoani suāuʻu laau i lea.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻaitiitia - o nai mataua o suauʻu ma le 5 ml o vodka e faʻafefiloi i le afa o le lita. E fufulu le ulu ma le folasin 2 r / Aso mo le itiiti ifo ma le 14 aso.

Celandine broth

O Celandine foi e ofoofogia mea e puipuia ai le ita ma e lelei tele mo le taele.

Mo le kuka e tago i le 4 tbsp. l laʻau tipi (e mafai ona faʻatasi ma pu ma aʻa), sasaa le 1 lita. vai malulu, fetuunai i le 100 ° C, ona sosoo ai lea ma le isi 10 minute. faʻavela ile vevela vevela.

O le isi 8 itula e sosoo ai, o le susu e faʻaaogaina, faʻapipiʻiina. E mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 3 aso. E fautuaina le susu e faʻaaoga i totonu o le taele mafanafana.

Togafitiga o balanoposthitis ma le pasefika e lelei tele, ae o tioata e le mafai ona faʻaaogaina e le tatau ona faʻatagaina e ulufale atu i genes.

Aiaiga puipuia mo le maʻisuka

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O maʻi ua maua i le maʻi suka, ina ia mafai ai ona puipuia paleni, e tatau ona faia se seti o puipuiga. E aofia ai:

  • maualuga le maualuga o le tumama faaletino e puipuia ai le tuputupu ae o siama. E manaʻomia le mulumuluina o kulini a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso ma se vaifofo mafanafana. E tatau ona taulai totoa i mea tau tumama e faʻaaogaina, e le tatau ona mafua ai ni allergies,
  • faʻaaogaina o le condom i taimi o feusuaiga. O lenei mea e puipuia e le gata mai le feusuai e feusuaʻi, ae mai le "masani" o pathogens o paleoposthitis (staphylococcus, E. coli, ma isi).

O le togafitiga atoa o le maʻisuka ma faʻamatalaga puipuia i se urologist o le a mafai ai e oe ona sili atu le mataʻituina o lou ola maloloina ma puipui ai le le fiafia.

Vitio faʻatalanoa

Faailoga o paleni faʻatasi ma le maʻisuka i le vitio:

E ui o le paleni o le maʻisuka e taatele, e mafai ona aloese mai le fesoasoani o le puipuiga. Ma afai ua amata le maʻi, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi e amata togafitiga. O lenei mea o le a faʻaumatia vave ai le le fiafia o faʻamaʻi faʻaalia ma aloese mai faʻalavelave.

Aisea e aliali mai ai vaʻa i luga o le penis ma le auala e togafitia ai i latou

A oso mai i luga o le paʻu o le penisini, e vave ona amata ona popole le tamaloa. O le mea moni, o se mea le lelei ma le le mautinoa e pei o se misa i le peni e le mafai ona faamalieina.

O nisi taimi e alu ese lenei mea na o ia, ma o le tagata e leai sona taimi e mafaufau loloto ai i le mea na tupu i lona tino. Ma o isi taimi o le malepelepe i le penisini umi lava, mafua ai le le toʻa ma i se tulaga tele e faalavelave i le tagata, taofia o ia mai le taitaia o gaoioiga masani o le olaga.

O le mea autu i lenei tulaga o le iloiloina lea o mea uma i le toʻafilemu, mafaufau e uiga i mafuaʻaga talafeagai o vaʻavaʻavale, iloilo po oa faailoga latou te ō mai faatasi ma lenei malamalama e alu i se fomaʻi e amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Mafuaaga e mafua ai lenei mea

E le mafai ona e taʻuina se mafuaaga se tasi e mafua ai le pipili o le paʻu i le penis. O le suʻesuʻega o lenei tulaga le lelei o le faʻaleagaina e mafai ona matua eseese. E aofia ai:

  • Le tele o mea masani le le tausia o le tumama lelei. I luga o le ulu o le tamaloa o loʻo i ai le tele o laufanua e maua ai le smegma, lea e faʻapupulaina i luga o le penisini i le ao ma afai e le faʻamamāina i taimi uma i le taimi o le tumama, smegma e amata ona pupuʻu pores, faʻamago le paʻu ma avea lenei mea ma faʻavae mo le atinaʻeina o se faʻalapotopotoga faʻapipiʻi,
  • Mea e le lelei. Ae maise lava, o le faamamaina o le paʻu, e aofia ai i le penis, e matauina ma le le lava o vitamini e pei ole A ma le E,
  • Faʻamaʻi ma togafitiga faʻapitoa i le taimi o feusuaiga, pe a oʻo mai pimples muamua, ona latou malepe ai lea ma o le a tumau pea le mau,
  • Faʻalavelave faʻasao, po o le au failautusi, lea e tutusa. O le tele o taimi, faʻamaʻi pipisi e ala i fesootaʻiga tau feusuaʻiga, ma o le faʻamaʻi e aliali mai lava ia, talu ai o le galuega a le polokalama puipuia e matua vaivai,
  • Faʻamatalaga inflammatoryaafia ai le ulu o le alii mamalu. E sili ona fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i feusuaiga,
  • Allergic processona o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pepe poʻo mea tau le tumama o le tagata lava ia, o mea o loʻo i totonu o se vailaʻau e aʻafia ai le tino e avea o se meaʻai malosi,
  • Phimosis formation po o le paraphimosis, pe a le mafai ona faʻaali atoa le ulu pe afai e le mafai ona sui le tuaʻoi. O lenei mea e faalavelave i le tumama lelei,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi. E mafai lenei mea i taimi o feusuaʻiga matuia ma le gasegase, faʻapea foi ma le le lava o le lubricant natura e faʻasaʻolotoina mai se paʻaga.

E masani lava, pe a paʻu le paʻu i le peni, o lenei faagasologa e tuʻuina mai ma nisi faʻamaoniga.

O le ata o le falemaʻi e matua fesuisuiaʻi, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu faʻamaoniga e fesootaʻi ma vaʻa i totonu o le penisini i le lisi e tasi, lea e mafai ona faʻaopoopo i auala eseese:

  • O foliga vaaia o le tiga i taimi o vavalalata,
  • Tuʻuina pe susunuina lagona
  • Atinaʻeina o edema,
  • Penile mumu i le itu o faaletonu
  • O foliga mai o se manogi faapitoa,
  • O foliga mai o purulent e faʻasaʻo mai i le papa poʻo le toto.

E tusa lava pe o le a le mea e tupu ai le faaletonu i totonu o le penis, e tusa lava pe na o sina faaletonu, e tatau loa ona e alu i le falemaʻi, talu ai o le taimi na leiloloa o le atinaʻeina o togafitiga e le gata ina faʻalavelave ma faʻalautele le togafitiga, ae faʻauʻu ai foi i le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le a le mea e fai pe a paʻu le paʻu i le peni

Afai e iloa e se tamaloa o loʻo paʻu lona paʻu i lana penisina, ma ia maitauina foi nisi faʻamaoniga, o ia e tatau ona asiasi muamua i se urologist.

O le a tuʻuina atu e le fomaʻi se faʻamatalaga i le dermatovenerologist ma o loʻo i ai poʻo le leai foi o ia, o le a fuafuaina e le fomaʻi le mafuaʻaga o togafitiga ma faʻamaonia togafitiga faʻapitoa. e aofia i le ↑

Ituaiga ma nofoaga o mea tutupu

Faiga i totonu o le peni atonu e eseese i foliga vaaia. Aemaise lava, latou atonu e eseese la latou lapoa ma loloto ulu i totonu o le paʻu, o lenei mea e fesoʻotaʻi saʻo ma isi faʻamaoniga o togafitiga.

Laititi laiti e mafua ai ni mea laiti i le foliga o le mu po o le sasaina, ma o lapoa tetele e mafai foi ona o faatasi ma le faʻasaʻoloto o le tulei po o le toto.

Ae o nofoaga o loʻo mataʻituina ai lenei mea matautia, o le tele lava o taimi e masani ai ona i ai ulu i le ulu o le penis. E mafai ona faʻatautaia uma i luga o lenei vaega o le penis, ma e naʻo luga o lona faʻataʻoto. E masani lava ona i ai se faʻafefiloi fefiloi, pe a afaina uma le ulu ma le paʻu o le tino toto. e aofia i le ↑

Metotia ma metotia o le togafitia o fagota i le penis

O le fesili pito sili ona popole mo se tagata pe a paʻu le paʻu i le peni o le "faʻafefea ona faʻamālōlōina lenei mea".

I lena tulaga afai o le liona e agamalu, ona talia lea o togafitiga ile falepe afai o le tagata lava ia o le a ia faia nei vaʻavaʻa ma se vaivaiga vaifofo o le paluga faʻasolosolo pe faʻatasi ai ma se teuteu faʻamalama o le chamomile faʻataʻitaʻi masani masani.

A maeʻa ona fufuluina, e masani ona fautuaina e faʻapipiʻi le nofoaga ua afaina i se paʻu o le antibacterial, e taumafai e tufatufa lelei.

I isi tulaga, o vailaʻau faʻamalosi e faʻamaonia. Lenei e aofia ai vailaau e sili ona talafeagai mo le etiology.

I lenei tulaga, o sauniuniga atonu e:

  • Antibacterial
  • Antifungal
  • Aneti-inflammatory
  • Antihistamines
  • Hormones, tele corticosteroids,
  • Faʻamālōlōina le faamalo
  • Antiseptic.

Ae i le tulaga pe a le maua e le vailaʻau mo le taʻavale i le penisini le manaʻoga e manaʻomia, o loʻo faʻagasolo tagata tomai faapitoa i se auala sili atu ona faʻapitoa - faʻalavelave faʻapitoa.

E na o se fomaʻi e faigaluega i se fomaʻi e mafai ona filifilia togafitiga talafeagai. E leai e le mafai ona e filifilia fualaau faasaina ia oe lava, pe taialaina e le fautuaga a uo.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i faʻamaoniga ma togafitiga o vavave i totonu o le penis, tagaʻi i le vitio: alu i mea o loʻo i totonu ↑

Taofiaga

O na faiga puipuia e tatau ona faia ina ia aloese ai mai se mea le lelei e pei o le tafe i totonu o le peni o le a le faateia ai se alii nofofua. E le gata ina lauiloa ma faigofie i tagata uma, ae faapena foi e mafai ona taua i latou o le "tulaga auro" i le puipuia o maʻi eseese.

La latou lisi e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i tulafono taʻutaʻua o le tumamaina ia aloese ai mai le taina o pores ma le foliga mai o le faagasologa o le le fiafia,
  • Meaʻai talafeagaifaapaleni ma masani, ina ia le maua uma e le tino mea taua vitamini ma minerale,
  • O feusuaiga e tatau ona i ai i taimi uma ma le condom., ma e sili atu foi ona manaomia le faia o feusuaiga ma se paaga tumau ma faamaonia,
  • Afai e talafeagai le faʻaaogaina o vaʻaiaoga faapitoa faapitoaina ia aloese ai mai manuʻa i le vavalalata,
  • Faʻaaogāina o le talafeagai talafeagai o laei mai fausaga masani
  • O se suʻesuʻega faatulagaina lelei e tagata tomai faapitoa i se fomaʻi.

Ae, o le mea moni, o le mea e puipuia ai, e le gata i lenei tulaga, ae i isi mea uma - faʻaeteete lelei i lou lava tino.

E tusa lava po o le a le fefefe o le malepe i luga o le tama tane e vaai ma le tele o nei vaʻa e le faʻalavelave ai le tamaloa, o ia e leai se mea e tatau ai ona fefe ma ia maasiasi aʻo leʻi asiasi i se fomaʻi. Pe a ia iloiloina lelei le tulaga ma taʻu atu i le tagata poto faapitoa le faafitauli o loʻo ia popole i ai, o le a mafai ona ia fuafuaina le mafuaʻaga o lona tupuga ma faʻamaonia le saʻo togafitiga.

Faʻailoga i le pito i lalo o tane, auala e togafitia ai, mafuaʻaga o vaʻa

Faiga i le vaʻaiga e mafai ona tuʻuina atu ai i le tamaloa le tele o le faʻalavelave ma avea o se aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga e ono lamatia ai le ola, o le mea lea e tatau ai ona e faʻaumatia i se taimi talafeagai ma sili atu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona e fesoasoani i se fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu. O le mea autu e le o le tuʻuina o le faafitauli e le o faʻamoemoe, ma le tino - e aunoa ma togafitiga.

Anotusi o le tusiga:

E i ai le tele o mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina o le taʻe. Ina ia malamalama i le mafuaaga o le faafitauli, o le fesoasoani a se fomaʻi faapitoa e toetoe lava a manaʻomia i taimi uma. O faʻamaʻi pipisi e sili ona lamatia ma faʻamaoniga, e pei e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli ma isi faafitauli tau le soifua maloloina, le atinaʻeina o nisi faʻamaʻi.

Aisea e aliali mai ai le le mautonu i luga o le vaitusi, mafuaʻaga

O le faaleagaina o le muaulu i se tamaloa e le faigata. E lava le faʻapipiʻiina o pusa, shorts, underpants or neglected a couple of times personal hygiene, ma vave faʻaaliali i luga o le paʻu o le paʻu, ma tua atu o vaʻa, faamalologa e le o se galuega faigofie. I le faaopoopo atu i nei mea, o le faʻaosofia o le tosoina o le vaʻaiga o le penis i se tamaloa e mafai ona:

1 leai se lubricant na tatalaina i taimi o feusuaiga,

2 se tali atu i le latex, vailaau e fai ai se fasimoli poʻo se fagu vai, faʻamalosi (afu, lubrication, fulufulu) o se paaga feusuaiga,

3 le toilalo o le endocrine e mafua atu ai i le faʻalavelave faʻaleagaina ma, o se taunuuga, o le leaga o le epithelium,

4 gaioiga o meaola faʻapitoa e faʻavae i luga ole peni,

5 phimosis (pe afai o lenei maʻi e le maua ma faʻaaogaina i le taimi, o le a faʻapipiʻi le lauulu i le ulu o le penis, ma maua ai se pa puipui i lona alu ese mai: i lenei tulaga, i le taimi o le fiafia, o le ulu o le a tumau i totonu, pe o mai i fafo, tasi pe sili atu nofoaga)

E taua le malamalama o mea e tafe i le pito i lalo e le o foliga mai. Latou te faʻaalia pea ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina poʻo ni manua faʻapitoa, o ona taunuuga e mafai ona le mautonu.

O le mea lea e le tatau ai ona e le amanaiaina lenei mea uiga ese: o ai na te iloa le mea e masani ai le vavalalata masani o le penis e mafai ona liua? E sili atu le foliga mai o se tagata poto faapitoa: afai ei ai se mea sese, o le a fai e le fomai lenei mea ma faatonuina togafitiga talafeagai mo le mataupu, ma afai e lelei mea uma, o le a ia taʻu atu ia te oe le auala e vave ona aveese ai le papa ma le auala e taofia ai i latou mai le toe faaali mai.

E leʻo taimi uma, pe a fai o se fusi na faia i luga o le vaʻaiga, o se faailoga lenei o le maʻi fomaʻi poo nisi ituaiga o maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se feusuaiga e aunoa ma se condom, e le lava le fafine e lubricant, ona mafai ai lea e se tamaititi ona faia se fusi i le pito i lalo.

I le taimi o feusuaiga, ma le le lava o le lubrication, o le paʻu manaia i luga o le paʻu o se tamaloa e amata ona taʻe ma faʻalautele. O le mea e tele lava ina i ai ni vavaega i le pito i lalo o alii.

O nofoaga e sili ona taatele o loʻo i ai peʻa laiti pe tele foi i luga o le vaʻaiga o le nofoaga o le frenum ma le paʻu lata ane.

I le avea ai o se tulafono, afai e faia e se tamaititi se fusi i totonu o le paʻu, o le le lava lea o le faanatura masani i lana paaga, ona maua ai lea e le tamaloa ni mea vaivai pe a uma le tafaoga. O le tele o taimi, tasi pe sili atu foi vavave, e le tele, e sili atu i le 2, 3, 4, 5, 5 va i tafatafa o le pene o le penis ma le isi itu. O le tele o taimi, o nei vaʻavaʻai e mafai ona iloa, ae latou te le maligi.

O le isi mafuaaga o le faʻaaogaina o feusuaʻiga, o le masani lea o le paʻu e faʻapipiʻiina pea lava pea, e faʻamaeʻa. E i ai nisi mafuaaga faʻapitoa mo le faʻaalia o vaʻa i le pito i lalo o le penis i se tamaloa.

E i ai tulaga pe a oso i totonu o le pisa e tusa lava pe taumafai e faʻaali le ulu o le peni, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o le tumama. O fusi i totonu o le penisini i lenei tulaga e mafua mai i le mea moni o le tamaloa e iai ni faʻaʻailoga po o ni faailoga o le paraphimosis poʻo le phimosis. O ia togafitiga o se uiga masani o le tino.

O lenei faafitauli e tatau ona togafitia ma le peritome, pe afai ei ai ni faailo taua mo lenei mea.

O le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻalavelave leaga o le a tutupu i totonu o le tino, ma afai o le 1 mumu po o nisi i luga o le penis area na faia i le maʻisuka, o lona uiga e na o se taunuuga o le televave o le maʻi.

Afai e aliali mai se gasegase o le toto i luga o le paʻu mama i totonu o le frenum, ona oʻo lea o na faʻaʻailoga atonu e mafua mai i togafitiga, faʻamaʻi pipisi. O le taimi o faʻamaʻi pipisi e tafe i totonu o maʻi ma faʻamaʻi e masani ona paʻu.

I le faʻamaʻi pipisi, e mafai ona oso i luga le pulupulu i totonu o le fusi, o se fusi i luga o le penis atonu e sili atu, afaina, ma le suamalie i luga o le pale.

O loʻo i ai le tele o isi faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina e le gata o le sasaina ma le lafoaia o pusa po o le toto mai le vaega o le fusi i luga o le penis, ae mafai ona avea le fusi e mumū, redden ma malosi malosi, e pei o le o le candidasis (thrush).

O le a le aʻafiaga o faʻamaʻi peʻafai e afaina i le tiga, pagatia le penisini, vavave, mumu ma le faʻavalava na faʻaalia i luga? O ia ituaiga faʻamaoniga, pe afai e le togafitiina, e mafua ai ona latou faia, e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e mafai e le faʻamaʻi ona tuʻuina atu se faʻalavelave. Le togafiti togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o cystitis poʻo le oththritis.

E i ai foi ni numera o mataupu pe a tulaʻi mai i totonu o le peni ona o se faʻafefe faʻafefe. O le faʻafefe o allergies ma fulufulu, o foliga mai o vavave i totonu o le peni e le gata e mafai ona maua ai mea tau tumama, ae o se maʻi foi i le latex, lea e faʻaaoga e faia ai le tele o ituaiga o condoms.

Fusi i le pito i lalo o alii: togafitiga, puipuiga

O le paʻu i luga o le penisini e matua maaleale, o le mea lea, e ono aʻafia ai ni manuʻa. O lenei mea e aumaia ai le tele o lagona le lelei, ma e faalavelave foi i se olaga feusuai atoatoa. Aisea e aliali mai ai vavave i le pito i lalo o tagata, togafitiga mafaufau i lenei maʻi i auiliiliga.

O mafuaʻaga o vaʻavaʻa i le vaʻaiga

A oʻo mai fusi i le pito i lalo o tagata, mafuaʻaga O lenei maʻi e mafai ona eseese. E le gata o le faaleagaina o masini i le paʻu o le penis, ae o faʻamaʻi foi. Mafaufau i mea sili ona taatele e mafua ai foliga vaaia o pasese i le pito i lalo o alii:

  1. Le atoatoa le tumama o le penis poo lona le atoatoa. I totonu o laupepa o le tino, o mea e totoe o le urine ma mea faalilolilo e faaputuputuina. Latou te fatuina se siosiomaga mafanafana mo le ola malosi o meaola ninii. O le umi o le nofo o se tamaloa i lenei setete e mafai ona taʻitaʻia e le gata i foliga vaaia o vaʻa, ae faʻapea foi i le tupuga o taufetuli i le vaitusi.
  2. Faʻaaliga Allergic. E sili atu nai lo le leai, e mafai e le tama tane ona tali atu e le lelei i oloa latex poʻo mea e gaosia ai lubricant. Ua matauina mago lauulu, lea e oʻo atu ai i le fausia o vaʻa ma manuʻa. Afai o le mea e taʻe ai i luga o lenei mea mafuaaga, ona mafai lea ona e faʻaitiitia le maʻi e ala i le suia o le igoa o le condom poʻo le lubricants.
  3. Le faʻaaogaina o le tino o le endocrin system. O le masani ona taatele i lenei tulaga o le maʻisuka. E mafua mai i faʻalavelave faʻasoesa fusi le paʻu i luga o le manulele i alii.
  4. Laeiina o le laei vaivai. E tele naua le vaʻaia o le tane tane i le faʻaaogaina o masini tumau. I le taimi lava e tasi, e tafe ma paʻu paʻu i luga o le talatala.
  5. Faʻasalaga o le le lava o le lubricant masani i le taimi o feusuaiga. E taʻitaʻia ai le mea moni o le lauulu e mamae ma le pala.
  6. Phimosis. O lenei togafitiga o le tino e faʻaalia i le vavalalata o le mama o le tino. I le aluga o taimi, o le a faʻagasolo pea le faʻamaʻi pe afai e le o saunia togafitiga talafeagai. E taʻitaʻia ai e le gata i le osofaia, ae faapena foi lapisi mata.

O mafuaʻaga ua mafua ai na vaeluaina le talatala po o le mata o le penis, e le o se mea e afaina ai. Ae mo le fatuina o meaola faʻaleagaina e faʻalauiloaina mai le paaga i paaga ona o le le puipuia o feusuaiga, e mafai foi ona latou faʻaaluina le taimi vavave i le paʻu o le paʻu o tagata i totonu o tane.

Faailoga o togafitiga

Talu mai le taatele le mafuaaga o le a na vaeluaina le talatala, e le lava le tumama o le penis, ona amata lea ona amata malie lenei malaise. I le laasaga muamua o le faasela, e mataʻituina ai le faʻailogaina o le tino i le ulu. O se tamaloa i lenei vaitau e manogi ai se manogi manogi mai lona tino.

Afai e te le maua se tulaga talafeagai o le tumama i lenei laasaga, ona vevela lea, susunuina, lea o aso uma e faalavelave atili ai, amata ona lagona. O se taunuuga o toso i le paʻu o le penisua faia manuʻa i luga o le vaitusi.

E tatau ona lafoaʻi i fualaau, e pei ona ono aliali mai ile taimi. sikola i luga o le vaʻaiga o tagata. Ma o lenei mea e le gata o se mea e le atoatoa, ae o se faʻalavelave foi i le olaga masani o tafaoga.

Afai o le vaʻaiga o le fusi e mafuaaga le lava le tumama o le tagata lava ia le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi aloʻese ma faʻamalolo faʻamalolo. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafefeteina le tino.

Afai na vaeluaina le talatala mo isi mafuaaga, e mafai e le alii talavou ona matauina ia uiga ia te ia lava:

  • tiga i totonu o le fatu, sili atu ona leaga aʻo savali,
  • faʻaauau pea, o le malosi e faʻaopoopo i aso uma,
  • solia o le faagasologa o le urination, talu ai o le excretion of urine e mafua ai se lagona malosi mu,
  • tiga i le taimi o le fausiaina, lea e aʻafia ai le aafia i le olaga o le tamaʻitaʻi,
  • faʻasologa vave,
  • faaitiitia le lagona lelei o le paʻu mata,
  • pasese i le pito i lalo o alii i luga o le taimi e faateleina i le tele,
  • malogo o le ulu ma le talatala, e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻila ma maʻila.

Fusi i le ulu ma le talatala i alii ma tamaiti: mafuaaga, faailoga, auala e togafitia ai

O se mea sili ona le fiafia i tamaloloa - vavave i le vaʻaiga. Latou te faʻaleagaina, faʻalavelave i feusuaiga, ma faʻaitiitia ai le lelei o le olaga. O lenei faafitauli e feagai ma le tele o feusuaiga malolosi. E taua le suʻeina o le mafuaʻaga o vavave ina ia vave faʻaumatia ai.

Faigafaiva o manua i luga o se paʻu o le paʻu. Latou te faʻamalosia le urination, tiga pe a paʻi, faʻalavelave le ola feusuaʻi o se tamaloa. O lenei faafitauli e leai se "tausaga". E mafai ona tulaʻi pu i tama aʻo laiti ma tauleʻaleʻa, ma i tagata matutua.

O le faʻaalia o vaʻavaʻai o se tasi lea o mafuaʻaga taatele mo le faʻafesoʻotaʻiina o se urologist. O fomaʻi o loʻo faʻamatalaina foliga vaaia o le faʻaleagaina e le faʻavaeina o foliga o le tino o le tane.

E oʻo lava i luga o se manua laitiiti, e le toe faʻaleleia le paʻu i lona tulaga muamua. I lona tulaga, afaina o le tino, lea e le o se mea e sili ona lelei.

O le iʻuga, o galu i lenei nofoaga o le a toe faʻafouina pea, talu ai o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaauau pea ona faʻaloloa. O manuʻa e mafai ona pisia, faʻafefeteina ma taʻitaʻia ai i ni taunuuga faanoanoa. Ae e tupu lenei mea pe afai e te le togafitiga i le taimi.

Aisea e tulaʻi mai ai vaʻa i luga o le vaitusi?

E tele mafuaʻaga mo le fausiaina o loimata i luga o le paʻu. Urologists talanoa e uiga i le toatolu oi latou, e pei o autu autu:

  • paʻu vevela ona o le aafia i siama poʻo le afu (aemaise lava Candida, e mafua ai le gaʻo i fafine),
  • o le maʻisuka, o loʻo faʻalavelaveina ai le toto i totonu o tamai vaʻa, ma o le paʻu e paʻu ma mago,
  • faʻaleagaina faʻainisinia i taimi o feusuaiga e leʻi saunia ma feusuaʻiga poʻo feusuaʻiga.

Faʻamatalaga faʻafitauli aʻafiaga:

  • afaina o le urethra,
  • phimosis
  • tulaga le atoatoa
  • o le leai o se tulaga o le tino, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o fua o le penis,
  • faʻamaʻi pipisi feusuaʻiga.

Faatasi ai ma le phimosis, e mafai ona paʻu le paʻu pe a taumafai e faʻamalosi faʻaalia le ulu o le penis. E le gata i lea, o tagata e sili atu le faʻalogo i le latex. O le faʻaofuofu o pulupulu malulu poʻo le jeans foi e faʻaosofia ai foliga o manuʻa ile ulu.

Tamaʻitaʻi e pagatia i vavae, lea e masani ona faia ona o le phimosis. O le faʻaleagaina o le peni atonu o lona faailoga muamua lea. Le le lava o le gauai mai matua ma togafitiga taimi e mafai ona faʻalavelave ai le phimosis ma le paraphimosis.

Ma o le mea moni lenei o le taufaamatau i le ola maloloina o le tamaititi. E masani lava o tagata solitulafono o foliga vaaia o le malepelepe i tamaiti o matua lava ia poo tagata faigaluega fomaʻi pe a latou taumafai e faʻanofo le manulele e faʻaali le ulu.

E le gata i lea, o tamaʻi tama e mafai ona tupu i se faʻamaʻi o le urethritis, paleoposthitis poʻo le cystitis.

Faʻaaliga faʻapitoa

E le mafai ona iloa le manua o le paʻu, aua o latou foliga mai i alii e masani ona o mai faatasi ma le tiga ma le sasaina. I fafo, i le malologa, e le mafai ona iloa i le taimi muamua ni vavae, ae na o le taimi lava e alu ai.

O lagona autu e masani ona o faatasi ma le fulafula ma le mumu ona o le tumu o toto laiti toto.

Afai o le mafuaʻaga o le taʻeina o le vevela, ona faʻamatala mai ai lea o faʻamaoniga e:

  • mu
  • le faʻaalia o papa paepae.

O tamaiti e masani ona le afaina i le tiga, ae le lava le tausiga o le tumama, e mafai ona avea ma tafana le va. Ona avea lea ma mea tiga, mafua ai le atuatuvale ma le faigata.

Afai o le pa'ū i totonu o le paʻu o le paʻu o le tamaititi e mafua mai i balanoposthitis, o le a aliali mai faailoga nei:

O nisi taimi o se vaega o le toto e ono oʻo mai i luga o le ofu o le tama.Masalo na manuʻa faʻafuaseʻi le pepe i le penis, ae leai se tulaga e tatau ona e tuua lenei faailoga e aunoa ma le gauai.

Faʻailoga

O togafitiga o togafitiga e faʻalagolago i le mea na mafua ai le tafe. E le talia e le tagata ia te ia le vailaʻau i lenei tulaga.

O faʻamatalaga o loʻo i lalo:

  • suesuega ma le fesiligia o le tagata maʻi,
  • faia se paʻu
  • auiliiliga.

O se fomaʻi e suʻesuʻeina mo le i ai o microflora pathogenic. O le suʻeina o le toto mo le suka e faia e fuafua ai le tikeri o taui mo le maʻisuka. E faia foʻi se suʻega allergy.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o manuʻa i totonu o le paʻu, o loʻo faʻamatalaina fualaau. E mafai ona e faia e aunoa ma le naʻo le tulaga o le le atoatoa o vaʻa mafua mai le faʻaleagaina o masini, mo se faataitaiga i taimi o feusuaiga.

Ma i le leai foi o ni togafitiga faʻapitoa i le tino. I lenei tulaga, e faia e le fomaʻi ni fautuaga i luga o nei kulimi poʻo togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona e faʻaaogaina.

I tulaga ogaoga, o loʻo faʻatulagaina togafitiga - faʻasalaga o le vaʻaiga.

O a mea e tatau ona fai pe a uma feusuaiga?

E tupu i le taimi ma pe a maeʻa feusuaiga, e lagona ai e le tagata le tiga e mafua mai i feeseeseaiga. Lulu ma le ita e aliali mai i luga o le tala. E mafua mai lenei mafuaʻaga ona o le leai o se faʻamaumauga faalenatura i fafine.

Muamua lava, e tatau ona e faʻaeteete e faʻaitiitia le vevela tele o le paʻu o le laulaau o le paʻu. Mo lenei mea, soʻo se kulimi gaʻo mo le tumama lelei e talafeagai, o le mea autu lava e le afaina ai allergies.

Afai o lapotopoto e tetele, ina ia aloese ai mai lo latou mumū, o le a fautuaina e le fomai le suauu Synthomycin, o loo i ai sona aafiaga faamalolo, o se malamalama lelei ma e lelei ona gauai. Ina ia aloese mai na faafitauli, mo le saogalemu o feusuaiga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se gel lubricating. O le a le gata ina suia ai le faʻaaogaina o le natura, ae faʻamalosia foi le faʻaleleia.

Vailaau

I le i ai o meaola faʻapitoa, ole gaʻo talafeagai e faʻataʻitaʻiina mo togafitiga - antifungal poʻo antibacterial.

Afai e tele ni vaʻa pe tele foʻi e fesoasoani ai i le faʻamalolo ma le faʻamaloloina atili, ia faʻaoga sauniuniga mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. O le a latou fesoasoani foi e faʻamalolo le maʻi mai le tiga.

Togafitiga ma le suauʻu e tatau ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaaogaina o susu ma gels. O le a fesoasoani ia i latou e aloese mai le toe osooso.

I le i ai o ni togafitiga pathological, ua faʻaopoopoina togafitiga faʻapitoa - o vailaau faʻamalosi mo le faʻafofoga tautala, faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi. I totonu o le maʻisuka, o meaʻai ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suka e faʻaititia ai le suka e faʻafetaui.

Faʻalogo i tamaiti

Togafitiga o vaʻaiga i se tamaititi o le faʻamoemoe e faʻaitiitia le ono mafai ona afaina ai manua. Ina ia faia lenei mea, ua fufuluina i latou i se tali mafanafana o Chlorhexidine poo Miramistin. O nisi taimi e fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o Bepanten.

Afai ua faia le edema post-traumatic (i le tulaga o se fesuiaiga i le alofilima ma le vaeluaga o le taliaina), o le suauʻu manogi o le hydrocortisone (0.5 poo le 1%) e faʻaaoga. Afai e na o mama ua faaleagaina, e faʻaaoga i le pito i luga o le paʻu. Afai e faʻaleagaina le manava, o le suauʻu e faia i lalo o le paʻu.

Togafitiga

E tele lava ina latou faʻaaoga i le phimosis, ona o le faʻaleagaina tutusa o le mata, o le a faʻaleagaina pea o ia. O lenei mea o le a faoa ai se tamaloa o se olaga masani i feusuaiga ma tuʻuina atu o ia i taimi uma lava o faʻamaʻi pipisi.

O le taotoga e aofia ai le faʻamaonia o le tala, pe, sili atu, i le peritomeina. Latou te faʻaaogaina foi i le tulaga o le manuʻa tumau ma le taufetuli i le vaʻaiga o tama.

Faʻatau auala

E le gata i vailaau, e fautuaina e fomaʻi le taele ile taele ma le teuteuina o laʻau e maua ai le faʻamaʻi ma le faʻamalolo. O le vaifofo aupito sili ona taatele o le afaina o le chamomile. E faʻaleagaina ma faʻamalolo le mumu.

E le gata i lea, o loʻo taua i lalo le togafitiga:

  • filati celandine
  • laʻau o le lauti ma le mea na afua mai ai vavave (faʻaitiitia le 1: 2 i le almond or petach oil),
  • infusions o calendula, solo, ola, lanu lanumeamata.

E faʻaaogaina i foliga o solo, baths poʻo lotions. O se mea e gaosi ai le kuka i le lalolagi atoa - lua sipuni vaovao o le mutia, tumu i le vai inu, faʻaauau 2 itula. E tatau ona faia le tele o taimi i le aso.

Vaega o le tumama lelei

Le aoga o togafitiga o le a maualalo pe afai e te le mulimulitai i tulafono patino o le tumama o le tagata lava ia:

  • e le aofia ai le faʻaaogaina o le fasimoli ma isi mea e faʻafefiloi gaosia e mafai ona mafua ai le ita,
  • sui sololava gaosiga ma cotton.

O tamaʻitaʻi i le taimi o togafitiga e tatau ona lafoaia atoa le feusuaʻiga ma le faʻafeusuaiga. O le faʻaaogaina o le Baneocin poʻo le Agriderm o le a fesoasoani i le faia o se ata puipui i luga o le paʻu, lea o le ai ai se aoga aoga i le faʻamalolo o vaʻa.

I tama ei lalo ifo o le 4-6 tausaga le matua, phimosis faʻapitoa i le natura. E le mafai ona e taumafai e faʻaalia le ulu o le penisili na o oe lava, o le a mafua ai le vaeluaina o le natura o taliga masani e talepe ma faʻaleagaina ai le vaʻaiga. Aua neʻi faatagaina lenei mea i tagata fomaʻi e le o iai le faʻapitoa o se urologist poʻo se tagata suʻesuʻe. O le amataga o le tatalaina o le penis head can lead to cicatricia phimosis.

Faʻaeteete i lou lava soifua maloloina, tausiga i aso taitasi o le vaʻai vavalalata ma le teenaina o feusuaiga masani o le auala sili lea e aloese ai mai se faafitauli le lelei e pei o le taʻe i le vaʻaiga.
I totonu o le vitio e uiga i mafuaʻaga ma togafitiga o vavave i le vaʻaiga:

O le paʻu i luga o le lauulu ua vaeluaina

O le toʻatele o tamaloloa e masani ona faʻamalosi i latou ma le amanaʻiaina le tele o faʻailoga le lelei.

Ae peitai, afai ei ai faafitauli i le tino poʻo le faʻaleagaina o feusuaiga, o le toʻatele o tagata e taumafai e taulimaina le tulaga.

Ae paga lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamatalaga mai fafo o faiga faʻapitoa o le faʻaleleia o le tino, e masani ona mafaufau tagata, aua e matamuli pe matataʻu e vaʻai i se fomaʻi.

Aisea e momotu ai le paʻu i luga o le lauulu?

Faʻaauau i se tagata soifua maloloina faʻavae e gaosia ma faʻafefeteina lelei i le faʻamalositino o le vaʻaia.

O lenei tulaga o le epidermis e tatau ona faatumauina i se tulaga faifaipea ina ia faʻaalia le ulu o le peni e aunoa ma ni faʻafitauli.

Afai e maua e le lauulu suiga o le patho, e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli eseese. O tulaga sili ona taatele e mafai ai ona paʻu le paʻu i luga o le lauulu o:

  1. Faʻaleaga i le ulu o le penis ma le vaʻaiga: o le tele o taimi, o le paʻu lalelei o le tama tane na manuʻa ona o le laei e le talafeagai. O faʻataʻitaʻiga vavalaʻau faʻalavalava e mafai ona solo ai le ulu o le penis ma le lauulu, ma masani ona faʻaogaina le faʻalavelave, faʻalavelave i le faʻamaʻi. E tāua tele foʻi pe a faʻatau e mataʻituina le lelei o le faʻaleleia, faʻasalalau faʻamaʻapeʻa ona afaina ai le paʻu o le paʻu. Tuuina atu le mea e sili ona lelei i le lino na faia mai mea masani, e faʻaumatia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻafelelei ai le ea, lea e puipuia ai le maualuga o le sosolo i le pito i lalo,
  2. Faʻafitauli o le tino o le tamaʻitaʻi: o le faʻaofiina o se pathogenic pathogen i totonu o le paʻu ma mucous membranes o le itupa tino tane i le tele o tulaga, eo mai faatasi ma se tali malosi i le lotoifale ma suiga i le lotoifale i le nofoaga ua afaina. O microorganisms e mafua ai faʻafitauli pipisi e masani ona afaina ai le epithelium o le ulu o le penis ma le talatala. O lea ituaiga o togafitiga e taʻua o balanoposthitis. Afai e le amataina le togafitiga o togafitiga ma togafitiga i se taimi talafeagai, ona paʻu ai lea o le pau i luga o le lauulu ona o le uumi faaumiumi,
  3. Tulaga faʻavae taʻitoʻatasi o le itutino tino i fafo: o nisi tane e sili atu nai lo isi e lamatia le atiaʻe o le phimosis ma le paraphimosis.O nei maʻi o loʻo faʻaalia i le mea moni e faigata tele i se tamaloa ona faʻaalia le ulu o lona tino ma e le mafai ona faʻamalo ese le pulu (phimosis) pe le mafai ona tatala le ulu i le (paraphimosis). E tele mea e mafua ai le atinaʻeina o nei faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai le faʻaleagaina i le penis, leai se tausisia o tulafono o le ola mama, ola faʻafeusuaiga. Ona o le le mafai ona gaoioi le paʻu o le tino vevela i le va o ona lau, smegma faʻapupulaina, o se ala sili ona lelei mo le toe gaosia ma le taua o le tele o meaola ninii. O se togafiti leaga, e faʻapipiʻiina, faʻatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaoniga (tiga, fulafula, hyperemia, tagi). Aʻo taumafai e faʻapitoa le faʻaalia o le ulu o le penis i alii, o loʻo iai faʻavalea i luga o le vaʻaiga. O nei faaletonu i le epidermis e ono mafai foi ona pisia ma afaina ai, ma faateleina ai le ala o le faamaʻi autu,
  4. Faʻaitiitia o le paʻu i le taimi o feusuaiga: faʻatasi ai ma le faʻafiafiaina o le alofa, o le aofaʻi o le faʻaaogaina o vaʻa masani e mafai ona faʻaitiitia. I ia tulaga, o feeseeseaiga malosi e mafai ona o faatasi ma le tiga i le epithelium vavalalata i tamaitai ma le penis i alii. E le gata i lea, o nisi o fafine e mafatia i le maʻi mafanafana. Ona o le gasegase i le tino o le tino, tusa lava pe i ai le fiafia ma uluaʻi ulugalii, e le maua e se fafine se aofaiga tatau o le lubricant vavalalata poʻo ua leai foi. I ia tulaga, ao faia feusuaiga, e tatau ona faʻaaogaina lubricants faapitoa,
  5. Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu mata e matua nofouta lava i le ita. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalo maloloina, lea e aofia ai le tele o manogi, e mafai ona oʻo atu ai i allergies. Ona o le sasaina ma le sasaina, o le epidermis e mafai ona faaleagaina i le faia o vaʻa. O faʻamaʻi foliga faʻafuaseʻi e mafai ona tutupu pe a faʻaaoga le condom, lubricants ma isi mea faʻapitoa mo feusuaiga,

Ata faʻaleleia

Faʻalagolago i le tulaga o le aioio i le tupu mai o vavave, e mafai ona eseese fomaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga faʻapitoa e matauina i le tele o tagata:

  • O le lelava pe a paʻu i ofuvae po o taimi o faʻalavelave,
  • I le tulaga o se faʻalavelave faʻafefe poʻo se faʻafefeteina, o se lagona o le vevela ma le mu e faaopoopo i le tiga,
  • Hyperemia o le paʻu o le vaega ua afaina, o lona vevela. O le vave oʻo mai o vaʻa eseese eseese ma lapopoa i le nofoaga o le mumū,
  • Le tele o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai ma se faʻamaʻi faʻaleagaina: atonu o loʻo i ai se vai vevela poʻo se purulenti e faʻamaonia e le epithelium o le omoto ma le ulu o le penisini,
  • Faigata ma tiga i le taimi o le solo

O le faʻaalia o se tasi poʻo le sili atu o faʻamaoniga o loʻo i luga e tatau ona avea o se faailoilo mo le vave faʻalogo togafitiga.

Togafitiga o vavave i le talatala

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaʻaga o vavave ma isi paʻu o le paʻu i totonu o le vaʻaiga, e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi.

A maeʻa ona faʻamalamalamaina le mafuaʻaga o le leiologia na mafua ai le faʻaleagaina o togafitiga, o togafitiga o isi togafitiga e faʻasinoina taʻitasi.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faʻasalalau i luga o oe lava poo le taumafai e faʻamalosi le tatalaina o le ulu o le penis. I le fale, e mafai ona e taumafai e fesoasoani ia te oe e faapenei:

  1. Fufulu le ulu o le penisina i se teuteuga o le chamomile: ia faia lenei mea, ia faʻafefe malie le talatala seʻia oʻo i le tiga. E faʻapea foʻi mo le fufuluina, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le paluga faʻasalalau,
  2. A uma le fufuluina, faʻatali seia maeʻa le paʻu (e le fautuaina e fufuluina i se solo) ma faʻaaoga se sui o le lotoifale e aʻafia ai le faʻaaogaina o visepoti i nofoaga ua afaina. E oo lava i le tufatufaina atu o le oloa, aua le gaosia,

O togafitiga faʻapitoa e ono manaomia i nisi o taimi.Phimosis ma le paraphimosis ua faʻaumatia i totonu o le potu taʻavale. O se siʻosiʻomaga laʻititi ma le itiiti ifo o faʻalavelave faʻapitoa e faia i luga o se tamaloa. O le iʻuga, o le gafatia e tatalaina pene mata e amata e aunoa ma ni faʻafitauli, ma o le a le toe iai ni uiga le lelei o le mumū.

Faailoga ma faailo o vaʻa i le pito i lalo o le penis

O faʻamalo i le pito i lalo o se suʻega moni mo soʻo se tagata.

O le taimi muamua o le gaioculation, tigaina o le tiga, faʻapupulaina i le taimi o feusuaiga ma le taimi o le faʻataʻitaʻiina, faʻaitiitia ai le ulu o le mafaufau, faʻamaʻiina o le penis tissue - o se lisi le atoatoa o latou o loʻo feagai ma vaʻa i totonu o se nofoaga faʻapitoa, ae na filifili e le fesiligia se fomaʻi . O le mea e leaga ai, o le toʻatele o sui o le afa malolosi o tagata e manaʻo e togafitia i togafitiga faʻa-aganuu, poʻo le faia foi e latou lava mea, talitonu o le a oʻo i le taimi o le a foia ai le faafitauli na o ia lava. E na o na amioga e le lelei. E tatau i se fomaʻi ona togafiti ni vavae i le vaʻaiga, e leai se mea e le afaina, ona e naʻo se fomaʻi faapitoa e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le le atoatoa, faʻamaʻi o le genitourinary system, gangrene, ma mea e le masani ai, e oʻo lava i le oncology.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai foliga o faʻalavelave i le pito i lalo

O faʻataʻaloga i le pito i lalo e na o le lua mafuaaga, ae e vavalalata faʻatasi. O le mafuaaga muamua o le tupuga sese o le physiological o le penis, o lona uiga, o le atinaʻeina o le tagata (phimosis poʻo le paraphimosis).

Faatasi ai ma le phimosis, e faigata tele i se tamaloa, ae mafai ona tuleiina le pito i lalo ma tatala pene mata. I le paraphimosis, e le mafai ona tatala le penisini i se tulaga tutoatasi pe ogaoga tiga e tupu i le faagasologa o le amataga.

O le mea lea, o le mataʻituina o le tumama o le tino e faigata tele, ma le le tausisia o le tumama e oʻo atu ai i se siama e faʻapupulaina i luga o le ulu i lalo o le paʻu paʻu. Afai e te le vaʻai i se fomaʻi i le taimi, o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga ma taʻitaʻia ai le ulu ma balanonesthitis.

A maeʻa se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a le tatau ona peritomeina. O le mafuaaga lona lua o le maua lea o faʻamaʻi pe a uma le tafaoga.

I tagata soifua maloloina, e mafai ona tulaʻi mai i luga o le vaʻaiga, o le mafuaʻaga atonu e faʻainisinia. O le taimi lea e maua ai e se tamaititi se mama moli mata po o se paaga e leai se faʻaaogaina o le natura. Afai e tulai mai ni vaʻa ona o ia mafuaaga, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma vailaʻau, naʻo oe e manaʻomia le lubricate o le penisina ma se pepe pepe masani ma le lafoaia o le vavalalata le tumau.

Togafitiga o fusi i le peni ma fualaau

Togafitiga o vavave i le vaʻaiga o loʻo faʻatinoina e se urologist. A aunoa ma lana faatagaga, e leai ni vailaau ma togafitiga faʻaleagaga e mafai ona faʻaaogaina, aua e mafai ona latou faʻateteleina le tulaga o le paʻu ma faʻaosoosoina ai le fausiaina o maʻila, lea o le a faʻalavelave ai le faagasologa o le aveeseina o le ulu o le penis.

Afai i le taimi o le suʻega ua aliali mai o le pa'ū na tupu ona o siama, o le a faatonuina e le fomai se tasi o fualaau oona nei:

2 antihistamine,

4 faletusi.

Afai e faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i le taimi, ona le sili atu lea i le lima aso le togafitiga. I lenei tulaga, o vailaau i le foliga o se suauu, pulumu poo le gel o le a faʻaaogaina, lea e mafua ai le leaga o le faʻaleagaina o le tino.

O le amataina o siama e togafitia i fualaau faasaina mo fafo ma le totonugalemu: e le afaina ai le gaioiga o nisi o totoga, aemaise lava o le inumaga, o lea e taua ai le mulimuli i le metotia pe a ave.

Afai e maua se tamaloa i le phimosis poo lona foliga faigata - paraphimosis, e vavae ese le taotoga i le vavae matala. Toe faʻaleleia pe a uma le taotoga e le tele se taimi: o le peritomeina o se faʻalavelave lavelave, o lea e le tatau ona e fefe i ai.

Afai e aliali mai ua vaeluaina le taumatau ona o le tuiina o le penisini po o le leai o se fausaga faalenatura, o le a tatau i le tamaloa ona toe iloilo lana 'atigipusa ma faʻalatalata i feusuaiga.

Mai lavalava pupuu ma ofuvae o le a lafoaia, ona e le gata ina faʻamaʻaina le penis, ae poloka ai foi le tafe o le toto, ma o lenei mea e afaina ai.

Aʻo lei faia feusuaʻiga taʻitasi, o le a tatau ona togafitia le sui i se lubricant, lea, i le faaiuga o le feusuaiga, o le a manaʻomia ona fufuluina.

Faiga Masani mo togafitiga

Afai ua leiloloa le taimi taua ma ua amata ona amata le mimita, ona vaeluaina lea o le pito i lalo e tatau ona togafitia e pei ona taua i lalo. E taua le tatala o le ulu i le tele e mafai ai ma fufulu maeʻa lenei nofoaga ma se vaifofo o le paluga palatini poʻo le teuteu o le chamomile.

A maeʻa, faʻaaoga soʻo se suāuʻu antibacterial i le ulu, ona tapuni lea o le ulu ma faʻamalo le peni ina ia tufatufaina atu le suauʻu. O lenei faiga e tatau ona faia a itiiti mai faalua i le aso.

E tatau foi ona togafitia le tino o le tino, aua o le tasi aso e sui ai se suauu antibacterial, ma o le isi aso o se suauu faamalolo o manuʻa.

Ae e le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia pe a tulaʻi mai, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi, ma e na o se fomai agavaa e maua le mafuaaga o le maʻi, ma fesoasoani foi e aveese.

O fusi i le pito i lalo e togafitia i fualaau, aua o lenei mea latou te faaaogaina vailaau antibacterial ma hormones corticosteroid, faapea foi ma fualaau e taofia ai suiga faafomai. Afai o le togafitiga o fualaau faasaina na le maua ai se taunuuga lelei, ona tatau lea ona e togafitiga i togafitiga faʻapitoa.

Mafuaaga ma togafitiga o vavave i le tama tane

O le faʻaalia o vavao i le vaʻaiga o le tasi lea o faafitauli taatele e mafai ona feagai ma se tamaloa. O lenei togafitiga e mafua ona o mafuaaga e manaʻomia ona malamalama ai ina ia mafai ai ona iloa le auala e togafitia ai fusi i le vaʻaiga.

Mafuaaga o togafitiga

O foliga mai o vaʻavaʻa i le pito i lalo e mafai ona mafua mai i mafuaaga e tele: manuʻa masini, faʻamaʻi, faatulagaga o le physiological, le tausisia o tulafono o le tumama. I le taimi lava e tasi, o le masturbation, le feusuaiga ma le le lava o le lubrication e mafai ona oo atu ai i ni manua.

O faʻalavelave i le pito i lalo e mafua mai i le le amanaiaina o togafitiga o le tumama, lea e afaina ai le epithelium, o loʻo ufiufiina ai totonu o le muai (faʻatalanoa) ma mea e afaina i mea tau tumama - soaps, gels ma foams mo le vai.

Ae ui i lea, o le tele lava o foliga mai o vavaega e mafua mai i faʻamaʻi eseese, e aofia ai:

  • Phimosis, lea e vavalalata ai le faʻapipiʻi o le vaʻaiga. O le faʻaalia o le mata e le mafai ona mafua ona o le tiga. E i ai ni mea e oso ai pe a afaina le mea na tupu i le taimi o feusuaiga, masturbation, ma e oʻo lava i se fausaga.
  • Balanoposthitis o se mumu o penisini mata ma le pito i totonu o le paʻu. E mafai ona mafua mai i se siama siama, fungal poʻo faʻamaʻi aʻafia.
  • Faʻasalaga feusuaiga i feusuaiga.
  • O faʻamaʻi pipisi, o le mea masani o le maʻisuka.

Togafitiga o vavave ma vailaau masani

O togalaau togafiti e le mafai ona na o le pau lea o le auala i togafitiga o vavao i le talatala. Ae ui i lea, o lo latou faʻaaogaina faʻatasi ma isi metotia e masani ona maua ai ni faʻamanuiaga lelei.

  • O le sili ona lauiloa i le togafitiga o lenei maʻi o rinses ma lotions ma togalaau faʻaleagaina - Chamomile, Kaleula, Sasaʻe, Celandine, laʻau Oak, Tea tiula. Ina ia maua se teuteuga, e fautuaina e sasaa 2 tbsp. l mea suamalie matago 0.5 l o le vai inu, faʻaauau mo le 2 itula, faʻamaʻa ma fufulu paʻu paʻu 2-3 taimi i le aso.
  • Faletaele ma vailaʻau vailaʻau. Mo a latou tapenapenaga, o tulaga lava ia e tasi e manaʻomia mo sauniuniga o teuteuga. Ona faʻaitiitia lea o le vaifofo i vai inu i le fua faatatau o le 1: 1.E fautuaina le faʻaaogaina o le taele ile taʻi 2-3 taimi i le aso, pe a maeʻa ona tatau ona susunuina le peni ma se solo ma faʻaaoga se vailaau faʻamaʻi pipisi poʻo se manua o faʻamalolo.
  • Afai o le faʻaalia mai o vavaega e mafua ona o se maʻi faʻaleagaina, e fesoasoani tele le suauʻu o le Tea Tree Oil. E faʻafefeteina i le almond poo le peach oil i le fua faʻatatau o le 1: 2 poʻo le 1: 3 ma faʻaaoga i vaʻa.

Teu Suauu Laau

I le tepa muamua, e le foliga mai o se mea faigata i se mea faigata, ae e le o lea.

O le leai o se togafitiga talafeagai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga matuia, e aofia ai le faʻaitiitia o le lagona o le mafaufau, o le faʻavaeina o maʻi pipisi i le nofoaga o vaeluaga, o le atinaʻeina o maʻi o le maʻi, lea e aʻafia ai le tamaititi. I tulaga ogaoga, o le kanesa poʻo le gangrene e mafai ona avea ma faʻalavelave o le faʻamaʻi.

Faʻasa i le vaʻaiga: togafitiga

O le tupu mai o vavae i le pito i lalo o le tama tane o se mea e masani ona taatele. O nisi taimi e vave alu, ma o nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga uumi. E sau faatasi ma le faʻavauvau ma le tiga i le taimi o le solo. Fefaʻasoaʻiga feusuaʻiga ma vaʻa e le mafai ona mafua mai i le le mafaamatalaina o tiga.

Faʻaiʻuga o le faʻaalia o vavao i le pito i lalo

Faitau: Faʻataʻu o Heel: Glycerin Treatment

E tolu mea e mafua ai vavao i le vaitusi. O le mafuaaga muamua o le solia lea o le fatuga o le penis - phimosis poʻo le paraphimosis.

Faatasi ai ma se siama o le "phimosis" e tuleia ai le lauulu ma le faigata tele, ae o le paraphimosis e le mafai e le tama ona tatala le ulu o le penisini ia te ia lava pe, i le taimi o le amataga, o le tiga tele e aliali mai. O le mea lea, e faigata ona mulimuli i tulafono o le ola maloloina o le tagata lava ia, i le faasologa, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, o le tulaga e ono le mafai ona tupu ma o le a amata le mumu o le ulu, ma mulimuli ane paleni. A maeʻa le faʻalavelave, e tatau ona peritomeina.

O le mafuaaga lona lua o lenei faafitauli o le faʻamaʻi pe a uma le feusuaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vavave e mafai ona mafua ai faʻamatalaga masani.

Faitau: Rash mo le maningitis

O le mafuaaga lona tolu o le masini. E mafai e se tamaloa ona maua se mea leaga i le penisini pe afai ei ai se mama moli mata po o lana paaga e leai se fausaga faʻapitoa. Afai e iai ni mea na mafua ai nei mafuaʻaga, ona mafai loa lea ona lūlūina le penisina i se kulimi pepe faigofie, o le mea autu o le taofi le tumau o feusuaiga.

Faʻasa i le vaʻaiga: togafitiga

Faitau: vasculitis vaʻaia o le Hemorrhagic

Afai ua uma ona amata le mimita, ona tatau lea ona mulumulu le ulu i se vaifofo o le paluga oona poo le teuteuina o le chamomile. Mo le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa, e tatau ona e tatalaina le ulu i le tele e mafai ai.

A uma le fufuluina, faʻaaoga soʻo se suāuʻu antibacterial i le ulu, ona tapuni lea o le ulu ma le massage e tufatufa saʻo ai le suāuʻu. O lenei faiga e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso seia maeʻa togafitiga. O le tino i fafo e tatau ona palu faʻatasi ma le suāuʻu antibacterial mo le aso e tasi, ma le faʻamaʻi faʻamaʻi lona lua.

Ae peitaʻi, e taua le faʻamavaeina o le mafuaaga tonu o vaʻa, ma e le mafai ona faia i se tulaga tutoʻatasi, o lea afai o loʻo i luga o le paʻu, o togafitiga e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

E le gata i lea, o vailaau antibacterial, hormones corticoroids ma vailaau faʻamalolo e faʻaaoga mo togafitiga. Faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona togafitiga i se togafitiga faafomai.

Afai o le taʻaloga i le pito i luga o le paʻu o loʻo tu e tetee atu i se talaaga o le au masani, o lona uiga o le peritomeina o le togafitiga pito sili lea ona lelei i lenei mataupu. Afai e te manaʻo e tolopo le taotoga, ona mafai lea ona e faʻaogaina togafitiga nei:

  • Faaaoga Itraconazole (100 mg) - 1 laulau i aso taitasi mo le 10-20 aso
  • Lulu le ulu i le suāuʻu Exifin 2-3 taimi ile aso mo le tolu vaiaso
  • Fai vai taele o le chamomile ma le ova 2-3 taimi i le aso mo le tolu vaiaso
  • A maeʻa taʻele taʻitasi, fufulu le ulu i se vaifofo o miramistin poʻo le chlorhexidine

Aiseā ua i ai ni vavae i le pito i lalo? :

O le pito o le penis e mamao ese mai le vaega sili ona puipuia o le tino o le tagata, o le mea lea o foliga mai o le tafe o le tino o se tulaga masani.

I le tele o tulaga, o le tele o fusi e fai i luga o le pito i lalo, lea e vave ona pasia, ma o latou foliga vaaia ei ai se uiga masani o le tau.

I isi tulaga, o vavave i totonu o le penis e mafai ona mafua ai le faʻavauvau ma le tiga mo se taimi umi pe a faʻamalosi pe faia ni feusuaiga. O latou togafitiga e matua faigata lava.

Lua mafuaaga autu

Suesuega faafomaʻi e faamaonia ai le mea moni e faapea, i mafuaʻaga o ia tulaga lē lelei ma le faʻafuaseʻi e pei o le taʻalo i le pito i tua o le penis, e lua mea autu e mafai ona iloga, e aofia ai: le tulaga patino ma le faʻaleagaga o le atinaʻeina o le okeni ma eseese
afaina pipisi i totonu o le va fealofani. E tatau ona manatuaina e mafai foi ona tulaʻi i luga isi mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faaleagaina o masini i taimi o feusuaiga.

I le tautala e uiga i uiga patino o le atinaʻeina o le tino tane, e tatau ona malamalama o loʻo tatou talanoa e uiga i le phimosis poʻo le paraphimosis (o se maʻi faʻaali e faʻaalia ai lava i le faʻamalosi o le ulu ma le vaʻaiga, lea e le saofaga i se faʻaoga masani ma fatu ai tiga). O lenei fesili e matua faʻapitoa, ma o le mea lea e le taliaina e talanoa e uiga i togafitiga i lenei tulaga.

Ae o lenei mea o se faʻalavelave faʻale-tino. Faatasi ai ma le phimosis, e le mafai e se tagata ona faigofie lona gaoioi ona tatala ai lea o mata. I le taimi lava lea e tasi, o le paraphimosis e faʻaalia i le le mafai ona tatala atoatoa o le ulu ma le fesuiaʻiga o le paʻu.

Soo se taumafaiga e faia ia mea o loʻo i luga, e mafua ai le tiga ona o le faʻalauteleina o le paʻu. O le mea moni, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o se fusi i luga o le pito o le penis po o lona vaeluaga.

I le isi itu, o se faʻafitauli faʻapitoa o le physiological e le mafai ai ona maua le tumama faalelalolagi o le penis, ma o lenei mea, i le itu, e mautinoa lava e oʻo atu ai i le faʻamaʻi i luga o le ulu, lea e mafua ai le mumū (paleitis).

I le taimi lava e tasi, o lagona tiga e le o le faafitauli ogaoga, talu ai o loʻo tuʻuina atu foi ma isi mea le lelei: o le vevela, susunuina ma le faʻaalia pea o le malepelepe i le penis. I le avea ai o se tulafono, phimoses ua fuafuaina i se taimi taimi pe a leai se faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi. Togafitiga e faia foi e aunoa ma ni faafitauli i le peritomeina o se vaega o le tino.

Togafitiga o se fusi i le vaitusi

I le mea e tupu ai le mumu, e tatau ona manatuaina, ina ia mafai ai ona sili atu le ogaoga o aʻafiaga, e tatau ai ona amata faʻalavelave faʻafuaseʻi:
- Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le ulu i le mea sili e mafai ai, fufulu le laufanua mumū ma se teuteuga o le chamomile poʻo le vai mamā. I lenei tulaga, o le fasimoli e mafai ona faʻaaogaina pe afai e le faʻaosofia ai lagona malosi.
- Faʻaaoga ma le agaalofa se suauu antibacterial (e pei o le syntomycin 5%) Tufatufa le suauu i lalo ifo o le paʻu.

O faʻatulagaga faapena e tatau ona faʻatinoina faʻatolu i le aso. O faʻamalosi i le vaʻaiga, faʻatasi ai ma isi mea, e manaʻomia foi ona togafitigaina ma se sui antibacterial ma faʻamaʻi faʻamaʻi manu. E tatau ona latou fesoasoani i le tino o le faagasologa, ae mo se togafitiga sili atu ona maeʻa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Mafuaaga ma togafitiga o vavave i le vaʻetaʻe o tane

Eseesega faʻaleagaga e ono aliali mai i totonu o le penis, e aofia ai le mumu ma le pala.

O lenei laʻau faʻapitoa e mafua ai le tele o le le fiafia ma le fiafia i se tagata, e oʻo lava i le tiga ma le le mafaia ona faia ni feusuaiga.

O nisi taimi o mea e manaʻomia muamua mo lenei mea e mafai ona faigofie faʻaleagaina masini ma le vevela tele, ae o nisi taimi e taʻe i le pito i totonu o tagata o se faailo o le maʻi.

O le taimi lava e maua ai e se tamaloa ni paʻu i lona vaitusi, e le tatau ona tauaso o ia i lenei mea.

E naʻo se fomaʻi agavaa e fesoasoani e faʻatuina le mafuaʻaga tonu o lenei faailoga, faʻapea foi ma le faʻafefeina ma sina mea lamatia e afaina ai le soifua maloloina.

E tatau foi ona manatuaina o gaioiga o matala matala ia e mafai ai e tagata mamai ma meaola faʻapitoa ona gaogao saoloto.

O mafuaʻaga o vaʻavaʻa i le vaʻaiga

Faiga e aliali mai i luga o le paʻu i le ulu, o lona uiga, i luga o le paʻu, e masani lava o le taunuuga o amioga le talafeagai a le tamaloa, faʻapea foʻi ma mea e le fiafia ai muamua.

  1. Le atoatoa le tumama o le tagata lava ia. O le galuega taua a se tagata e mafai ona taʻitaʻi atu i le faaputuputuina o smegma ma urine i lalo o le paʻu o le paʻu, ma le tele o vaʻaia vai e faʻatasi ma le faʻavaeina o se lauolaola lelei mo le faʻalauteleina o siama pathogenic.
  2. Tali atu i le Allergic e le o se mea e masani ai mo tagata, e mafai ona faʻaalia i luga o le latex ma isi mea tau tausiga a le tagata lava ia. Mo le faʻaitiitia o faʻalavelave ma le faʻavevesi i luga o le paʻu, e tatau ona sui le ituaiga o mea masani masani.
  3. Faʻafitauli o le endocrin system E mafai foi ona ou taitai atu i le fausia o vavave i totonu o le tino. E mafai foi ona maua lenei maʻi ma le maʻisuka faʻatasi ma nei faʻaʻailoga. O le faaletonu o le Hormonal e mafua ai le solia o le gaioiga a le epidermis, lea e solia ai lona faamaoni.
  4. Aafiaga faʻapitoa i luga o le epidermis o genital e mafai foi ona mafua ai le fausia o vaʻa. O lenei mea e mafai ona faʻamalosi le ofuina o fusi uʻamea, fusi uʻamea, feusuaʻiga feusuaʻi ma le leai o se faalilolilo.
  5. Faʻailoga faʻaanatura - phimosis ma le paraphimosis. O le tuufaatasiga o le paʻu, faapea foi ma isi gaioiga masani o nei maʻi, e mafai ona afaina ai, e pei o fusi i le ulu ma lauulu.
  6. Faʻasologa o maʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma le tosoina o le paʻu o le penis ona o aʻafiaga le lelei o faʻamaʻi pathogenic. O loʻo matou talanoa e uiga i le urethritis ma le cystitis, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e faʻasalalauina e ala i feusuaiga. O le maʻi taatele e mafua ona o le faʻamaoniga o paʻu e ono aliali mai o ni tagata faʻapitoa.

Naʻo le maeʻa ona e sailia aʻa aʻafiaga e mafai ai ona e filifilia le auala saʻo e togafitia ai le faafitauli, faʻapea foi ma le faʻatulagaina o galuega o le tino, toe foʻi mai i se olaga atoa.

Mo se faʻamatalaga! O gau i totonu o le tamaititi e masani ona masani ai, o le tele o mafuaʻaga mo lenei mea o le cystitis ma le maʻi o le urethritis, i mea e seasea tutupu, phimosis.

Afai e te le mauaina fesoasoani mai le taimi nei mai se fomaʻi agavaa, vavave i le maaleale ma le vaitusi e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

O le le atoatoa o le tumama e masani ona mafua ai le atinaʻe o paleni, lea e faʻaputuina ai le otaota e mafua ai faʻamaʻi i lalo ifo o le paʻu.

O faʻamanuiaga e mafua ai le sologa lelei, le faʻavauvau, se manogi manaia, ma e oʻo lava i tiga.

E le gata i lea, o le paʻu o le ulu o loʻo i luga o le ulu e mumū, e faʻaalia ai se lagona vevela ma le vevela. O faʻalavelave i le paʻu o le ulu i luga o le ulu e faasolosolo lava ina avea ma manua e le faʻamalolo, faʻaosoina ai le atinaʻeina o paraphimosis ma vaega paʻu o le paʻu. O faʻamatalaga o le tulaga e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • le faʻavauvau i totonu o le vailaʻau, lea e faʻalauteleina i taimi o gaioiga,
  • sasaʻa, lea o loʻo tupu pea,
  • susunuina ma masani ona faia,
  • tiga i le taimi o le fausiaina o feusuaiga, ola e le masani ai,
  • o le tele o vaʻa e tupu malie,
  • nofoaga o le vevesi i le paʻu o le paʻu paʻu, fai ma maʻila ma maʻila.

Naʻo le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai ma tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e aloese mai na taunuuga le lelei, faamaʻi lua ma feusuaʻiga tau feusuaiga.

O le a le mea e fai, o le a le mea e togafitia?

I le taimi lava na mafua ai mafuaaga o le faʻavaeina o vaʻa i luga o le lauulu ma le ulu o le peni, ua maua muamua e le fomai le sili sili ona lelei mo le faʻaaogaina o lenei mea.O togafitiga e filifilia foi e le fomaʻi, o faiga tutoatasi e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻaleagaina o le tulaga ma le amataga o faiga faʻaleaga. I le fale, atonu e mafai ona e vevela le paʻu i le amataga.

O se togafitiga faafomaʻi e mafai ona aofia ai le faaaogaina o vailaau faʻasaina pe a fai o loʻo faatonuina e le fomaʻi. O vailaau faʻamaʻi ma faʻamaloloina o le a talafeagai i nisi tulaga. I lenei tulaga, e taua tele le filifilia o ia sooupu lea e avea ai sui soʻo ma siama. Ina ia faia lenei mea, e muamua ona faia e le fomaʻi se suega, ona filifili lea o se fofo.

Afai o le paʻu i totonu o le paʻu o le paʻu o loʻo i luga o le pito i lalo o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea e masani ai mo le maʻisuka, e tatau ona ave faʻatasi togafitiga ma le faʻaumatiaina o lenei mafuaaga. Ina ia faia lenei mea, o le tagata tomai faapitoa e fetuutuunai le meaai a le tagata maʻi, e faatonuina ai se meaai faapitoa e leai se suka, pe a maeʻa e tatau ona mou atu na mea.

E na o le amataga lava! Ina ia toe foi ma faateleina le malosi, e te manaomia i po uma ...

I le avea ai o se togafitiga i le lotoifale, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina mea manogi o le antibacterial. faatasi ai ma vaega anti-inflammatory i le tuufaatasiga. Afai o le tagata gasegase e tele ona manua o le paʻu, e mafai ona faʻaaogaina mea manogi suauu faʻataunuʻu ma mea maualuga e tetee ai i le paʻu.

Mo se faʻamatalaga! O togafitiga faʻamalosi e aofia ai nisi tulaga lamatia, ma e na o mea e le masani ai e faʻaaogaina.

I le taimi ma pe a uma togafitiga, o se tamaloa e taua le faʻaeteete ma le faaeteete i le tumama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulumuluina faʻamaʻi faalua i le aso, sui solo i aso uma, ma faʻaaoga foʻi hypoallergenic falemaʻi ma mea e tumama. E le gata i lea, o le paʻu vevela, e taua le faʻaogaina o susu.

Fofo faʻapitoa

Afai ei ai se ulu o se tamaloa i luga o le ulu ma lauulu, muamua o mea uma e te manaʻomia se malaga i le fomaʻi ina ia iloa ai mafuaaga e mafua ai na manuʻa, ma faʻataʻitaʻiina ai foi le togafitiga. I le tutusa ai ma le togafitiga autu, e mafai ona faʻamavaeina ai vaalele e ala i le faʻaaogaina o togafiti a tagata i le fale.

Mo se faʻamatalaga! Afai e faʻapipiʻi mata i luga o le ulu o le penis i le tama, e tatau ona faia togafitiga i le naʻo le maliega a le fomaʻi.

E faʻafefea ona togafitia manua o paʻu, iloa le togafiti o le gamomile, o se mea teuteu e mafai ona faia i totonu ma avea o se taele mo le penis. O le sukalati Celandine mo le taele taele ma lotions i vaega faaleagaina o le peni o le a aoga. Celandine o loʻo i ai ni faʻamalologa lelei o meatotino, o lea e vaeluaina ai i le vai inu ma faʻaauau, ona togafitia lea ma manua.

I le tulaga o le faʻafefeteina o faʻamaʻi pipisi, fomaʻi ma togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o le suāuʻu laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamamaina le cotton i paʻulaʻau, ona fufulu ese lea o le taʻavale i luga o le peni i taimi uma e mafai ai. O le suauu e le gata o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, ae e faʻamamaina ai foi le paʻu, lea e talafeagai lelei mo na uiga.

Mafuaʻaga mo mea tutupu

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e ala mai i se talaaga o vailaʻau eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, streptococci, staphylococci, ma isi. Ae i nisi tulaga e tupu mai i se talaaga o faʻamaʻi, e aofia ai se avega i le maʻisuka. Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ma e leai se togafitiga talafeagai mo balanonesthitis, o le a vave loa pe sili atu (sili ona masani - vave lava) o le a avea le faʻamaʻi ma se faʻaauau ma le tumau.

Tusa lava pe o le a le paleni, e tatau ona togafitia i le lotoifale ma faʻalapotopotoga. Ae o lenei mea o le a talanoaina mulimuli ane, i le vaega tutusa.

Afai e tumau le maʻisuka mo se taimi umi, ona mafai lea e le paleonesthitis ona atiina ae i ai, e maua mai i ai mea nei:

  • E i ai le malosi o le toto i le penis (o le hyperthermia).

  • O le vaʻaiga o le a avea ma afi mumū, o loʻo iai i luga ma vaʻilalo.

  • E tafe mai pea le ulu o le penis.

I nisi o tulaga, aemaise lava i taimi o galu ma le vevela, o le a mafai foi ona faʻafefiloi le vaitusi ma le paʻu mata.

O le a le umi e mulimuli ai le togafitiga? O lenei mea tuusaʻo e faʻalagolago i le faigata o togafitiga. I le averesi, o le umi o togafitiga mo lenei maʻi e oʻo atu i le sili atu ma le 2 vaiaso. Ae, afai o le mafuaʻaga o le maʻisuka tonu, ona faʻatalanoaina lea o le maualuga o le toto ma pe afai o togafitiga faʻapitonuʻu ua faʻamatalaina e se fomaʻi, o le paleitis (o le isi igoa mo palepostitis) e vave alu.

E masani lava, e tatau ona i ai se taotoga ina ia le toe atiina ae le paleonesthitis.

Vaega o le togafitiga o le diabetic paleonesthitis

E tusa lava pe o le a le togafitiga e oʻo i ai se tamaloa, e matua tatau lava ona aofia ai ituaiga eseese o fualaau faʻamaʻi i totonu. E taua tele le aofia ai o vitamini B ma le C. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le puipuiga a le tino e tatau ona faʻateleina ma o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi. Vitamini e tatau ona ave 2 pe 3 taimi i le tausaga. E taua foi le saʻo lelei o meaai. Le itiiti ifo mo le vaitaimi o togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e vavae ese le ava malosi ma meaai vave.

Togafitiga o balanoposthitis o se faʻalavelave o vailaʻau, faʻapea foʻi togafitiga faʻatoʻaga. I lenei tusiga, e mafai ona e suʻeina poʻo a mea e fesoasoani ai tagata faʻapitoa i le tagata e faʻamalolo lenei maʻi.

O a fualaau faasaina e togafitia?

E tele naua fualaau e faʻamalolo ai paleni. O le fesili ole vailaʻau e faʻaaogaina o se mea e patino lava i tagata taʻitoʻatasi ma e faʻalagolago i tausaga ma isi uiga ole maʻi. O se vailaau poʻo se vaega o fualaau faasaina e tatau ona faatonuina na o se fomaʻi e tusa ai ma iuga o suʻega. O lenei mea e uiga ile togafitiga ole paleni ae le o le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le mea muamua e fai o le toe aumaia lea o lou toto suka i le masani. E masani lava, o le inisalini ua faatonuina mo le maʻisuka. O le a le pepa e faʻaaogaina, insulin i totonu o papa poʻo le iniseti, e faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga i le taimi nei.

E pei ona uma ona taʻua, o le fuafuaga mo togafitiga e aofia ai le tagofia o vailaau faʻasaina i microbes.

E tusa ai ma tagata atamamai, o ni faʻataʻitaʻiga o togafitiga lelei mo lenei faafitauli, e mafai ona tatou taʻuina atu mea nei:

Faʻalagolago i le fausaga o le leona, lea o le a faʻamautuina ai vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le fomaʻi ona faatonu le chloramphenicol, o le isi igoa tau fefaʻatauaʻiga o le vailaʻau e fai doxycycline. O le isi vailaʻau e masani ona faʻaaogaina o le metronidazole. O le isi faʻataʻitaʻiga o le erythromycin.

O vailaʻau faʻasaina e le masani ona faʻamatalaina mo lenei maʻi. Afai o le malosi o togafitiga e agamalu, ona le manaomia lea. E pei lava o le natura viral ma le natura o le atinaʻeina o le faamai. O vailaau faʻapitoa i nei tulaga e le gata ina faʻamaonia, ae o le a le aoga foi.

E mafai ona togafitia paleni i le fale?

Aʻo lei faanatinati atu i le fale talavai ma le faʻatau mai o suauu, e tatau ona e amata i le tumama sili ona lelei:

  1. O lona uiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 taimi i le aso le sui o le faletaele. I le tulaga lelei, e tatau ona e faʻaoga fasimoli pepe poʻo le tagamea. E manaʻomia lou mulumulu uma o ulu ma lauulu.
  2. Afai o le fomu e agamalu, ona mafai lea ona e taumafai e fofo lenei faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae fautuaina e aua le suia vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi, ae ia o faatasi ma i latou.

O a ni fofo o fualaau oona e fesoasoani i le fale? Mo se faataitaiga, o se fofo o furatsilina. Na te uuina le pama moni e fesoasoani ai e togafitia faiga le lelei i totonu o le penis.

Mo togafitiga fale, mafaufau i mea moni nei:

  • I le togafitiga o faʻamaʻi faʻamatalaina, o faʻafitauli e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o aʻafiaga. Mo se faataitaiga, miramistin, chlorhexidine, dioxidine, ma isi.
  • E masani lava, e faaaoga e tagata gasegase o le Potassium Permanganate e togafitia ai le maʻi. E mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau, ae faʻaeteete. O le a le mea oi luga? Fofo o tioata e le mafai ona faʻasalaga atoa.O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mu, fuga, foo mumu.
  • E le tatau ona e faʻaaogaina le ava malosi ma iodine. Latou te faʻamago le ulu ma o latou faʻaaoga e ono mafua ai ona taʻe. O le a le mea e moemoe ai e le gata i taimi o feusuaiga, ae faapena foi, i le mataupu faavae, i le olaga.

Vaega o le faʻafitauli o le maʻi i le maʻisuka

Balanoposthitis o se faʻamaʻi lea e avea ai le ulu ma le laʻau o totonu o le penis ma afi mumū. O lenei togafitiga o se tasi lea o mea sili ona taatele i le faiga o urology.

O mea nei e mafua mai i le tupuga o le maʻi:

  • le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia,
  • siama ma siama (streptococci, staphylococci, protea, ma isi),
  • ogaoga ma le le atoatoa,
  • vaapiapi lauulu
  • STD (gonorrhea, trichoimoniasis, ma isi),
  • masani ona le amanaiaina le condom i le taimi o feusuaiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma feusuaiga masani (faʻaleaganuʻu, faʻapitonuʻu-faʻapitoa poʻo tala-faʻapitoa), ma se paaga e mafatia i le vaʻaia o le dysbiosis poo faʻamaʻi o le oral, o le a mafai ona faʻalauteleina paleoposthitis. E le gata i lea, o le i ai o le maʻisuka e ogatasi ma faʻafitauli o le gasegase, lea e mafua ai tulaga lelei mo le toe gaosia o flora saprophytic.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le paleoposthitis e tuʻuina atu ma faʻamaoniga:

  • afaina o le paʻu i le maʻila ma fusi,
  • hypremia o tisipese o le penis,
  • gaioiga o le paʻu mata,
  • faʻaletonu lemu,
  • sasaina ma le susunuina o le ulu o le penis,
  • le faʻaalia o faʻafeiloaʻiga ma maʻila i luga o le vaitusi.

O le umi ole faʻamaʻi ma le ogaoga o faʻamaʻi e faalagolago i le tino o le maʻi (maʻi maʻisuka). Pe a filifilia se togafitiga e togafitia ai togafitiga, e le malosi tele faʻamalosi penile.

E mafai ona togafitia ni vavae i le talatala ma togafiti a tagata

Afai o le malepelepe e papaʻu ma e le afaina, o vailaau nei ua faʻamaonia mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e taulimaina ai:

1 Faʻatasiga o le falemaʻi o le chamomile: o le sipunipuni o fugalaau poʻo se taga se tasi se tasi e faʻamalieina i le tolu selau mililiters o le vai inu, ufiufi le vaa ma se tapuni ma tuʻu mo le luasefulu minute. A maeʻa le taimi, faʻafeiloaʻi le faʻafefete, e faʻamalūina le paʻu o le cotton i le vai, ma faʻapitoa le togafiti ile togafitiga. O le faʻagasologaina e faʻatolu ona faia i le aso seia maeʻa faʻamalolo uma o vaʻa.

2 O le suāuʻu laau (o le vailaʻau e faʻaaogaina i le paʻu faʻaleagaina i lea aso ma lea aso seia oʻo i le toe faʻafoisia atoatoa).

3 Fafagaina o le celandine: sasaa se tasi sipuni tele o celandine ma se ipu vai inu ma tuu mo le itula. A maeʻa le onosefulu minute, ona faʻamamāina lea o le fofo, o le cotton pad ua faʻamamaina i le vai, ma o le tino e faʻaaogaina i vavae mo le lima sekone. Afai o lelandland e mafua ai le ita (o nisi taimi e tupu ai), e mafai ona e faʻaogaina le uila, thyme poʻo calendula.

O le a le mea e fai, pe faʻafefea ona togafiti ni vavae i totonu o oe

Ina ia mafai ona vave faʻamalolo faʻavavevave, e tatau ona faʻapipiʻiina e pei ona taua i lalo:

1 Aveʻese ma le faaeteete le ulu o le penisini (e le manaʻomia ona e toso ese le paʻu o le tino-e mafai ona faʻaloloto ona o le mamafa tele).

2 Fufulu le ulu matala i vai mafanafana mafanafana poo se teuteu o le chamomile, hypericum, manoa, thyme poʻo calendula.

3 Mago malie le susu i le solo taele poʻo se solosolo vaivai pepa.

4 Tausia le paʻu i vailaau faʻasaina ua faatonuina e lau fomaʻi.

5 Toe faafoi le pito i lalo ile masini ile ulu o le peni i se poro lio.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, o le a le umi le faʻaleleia.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou vaʻaia pe afai ei ai se taʻaloga i totonu o maʻi o se tagata?

O le mea sili ona ogaoga ma mataʻutia o faʻalavelave i le vaʻaiga o le siama. Afai o le tulei e sau mai se fusi i luga o le penisini a se tamaloa, ona oʻo loa lea i lenei faafitauli ua sili ona matautia. Afai ei ai le gasegase, suppuration, vevela tigaina, ona tatau lea o faailoga e manaʻomia ai se asiasiga i se urologist.

O a suʻega e mafai ona faia e le urologist? Afai o le urologist e masalomia se siama, ona mafai lea ona ia faia se paʻu mai le urethra, faʻataʻitaʻi se suesuega o le bacteriological.

Ae o le mea muamua lava, o le urologist e taʻitaʻia o ia e feagai ma ituaiga eseese o auiliiliga pe a ia faia se suʻega suʻesuʻe ma, e faʻavae i lona poto masani, taʻitaʻia le tagata ina ia faia ni suʻega talafeagai.

Afai o faailoga o le taimi muamua, afai e le manino ia faailoga, ona sili lea ona saili le fesoasoani a se fomaʻi mai se fomaʻi. Ona o le mea moni e faapea o le faʻavaeina o vavave i le vaʻaiga o le masani lava o se faʻamaoniga o le maʻisuka, e mafai e fomai ona faatonu se tagata e faia se auiliiliga mo le suka o le toto. Afai ei ai ni faʻamaoniga o le lua poʻo le phimosis faʻapitoa, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani mai se fomai tipitipi.

Fusi i le pito i lalo o le tane ma le togafiti

O faʻalavelave i le pito i lalo e masani lava ona mafua mai i le vevela e mafua mai i le candida fungus. Faiga i luga o le penis, e maua ai le le mautonu, e mafai ona togafitia vave ma manuia i le tele o mataupu.

E tusa ma le 15% o tamaloloa latou te le o iloa e afaina i latou i le au failotu, talu ai o le faʻamaʻi e toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga.

Ae ui i lea, i le tele lava o tulaga, o le faʻamaʻi lava ia e lagona ai le tiga ma le le lelei o faailo, e aofia ai mea faʻapipiʻi po o vaʻaiga loloto i le vaʻetaʻe o tane.

  • Faailoga o le gaogao i alii
  • Penis Cracks
  • Penis Treatment Treatment

Faailoga o le gaogao i alii

Faailoga o le tane vavae:

  • o le paʻu ua pupuʻu:
  • mu
  • afaina tiga
  • vevela o le papa paepae,
  • mumu ma le fula o le penis,
  • tiga i taimi o feusuaiga,
  • manogi manogi
  • sasaa

E mafai ona avea faʻasalalauga faʻapitoa i se faʻamaʻi lona lua pe a afaina i isi STD, faʻapea foʻi ma se faailoilo o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino poʻo le le lava o le tumama. E mafai ona ufiufi e se uila manogi e le gata na o le pa'ū i totonu o le penis, ae o le ulu atoa po o le uʻamea o le penis. E mafai ona maua e le lauulu se lanu mumu, lauulu poʻo le paʻepaʻe.

Penis Cracks

O le paʻu o le paʻu i luga o le penis e mafai ona aʻafia ai mea loloto, o lea e tatau ona togafitia i latou i ni fomaʻi faapitoa ma maeʻa maeʻa. E mafai e sui candiditia ona aʻafia ai aʻafiaga o le tino, ae o le mucous membranes o le gutu, gaogao gaʻo, ma le gaʻo. O le paʻu o le palapala e mafai ona mafua ai le gaioiga o le okeni, faigata o le gasegase, poʻo le faʻaleagaina o feusuaiga.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le candidiasis o le matua faateleina o le manaʻoga faʻafeusuaiga, mafua mai i le ita o le namu gataʻaga ma le toto toto i tino. Ae ui i lea, o se taumafaiga e faamalie manaʻoga faʻanatura eo mai faatasi ma le tiga, le faʻavauvau, ma e sili atu foi le faaleagaina o le paʻu.

A aunoa ma se togafitiga, e mafai e le au candidiasis ona faatupuina le gata o le faaleagaina o le tino, ae e mafua ai foi le faasalalauina o afaina o le tino ma le foliga mai o isi faamai: phimosis, urethritis, ma isi.

Penis Treatment Treatment

O le gaogao, mafua ai le gaogao i le ulu ma le papa paepae i luga o le peni, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa. I le taimi muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi o le a faia se suʻega ma faʻatonu ni suʻega.

O suʻega suʻesuʻe ole fale suʻesuʻe o se vaega taua o le suʻesuʻega, e pei o vavave i totonu o le peni e mafai ona mafua mai i le gasegase ma isi faʻamaʻi pipisi.

Afai o faʻataʻitaʻiga e naʻo le vevela, e tatau ona e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ma amata vave togafitiga.

  1. Fufuluina. O gaʻo ua faaleagaina o le penisina e tatau ona mulumulu lelei ma masani. Ina ia faia lenei mea, o le ulu o le penisini e tatau ona faasaolotoina mai le omutu ma fufulu i se vaifofo vaivai. E le mafai ona e suʻeina le okeni, fufulu e tatau ona fai pe o se totoa o le cotton poʻo se vaitafe fofo o vaifofo. A uma ona fufuluina, e tatau ona fufulu le okeni.
  2. Faauluuluga o Antifungal. O fualaau faasaina ua faʻatapulaʻaina mo tagata mamai o loʻo i ai ulu i le ulu o le penisisi poʻo le vaʻaiga e mafua mai i le vevela.O le togafitiga e mafai ona aofia ai mea faʻapipiʻi e tatau ona faʻaaoga i le tino pe a uma ona fufuluina. Manunuʻu faʻamaonia ma aoga mai tamaʻi gaʻo ma vavao i le penisini: Nystatin poʻo Clotrimazole, sodium tetraborate. O nei tupe e faʻaumatia ai le afu, faʻamalolo le mumu ma le fulafula, faʻamalosia le faʻamalolo. E mafai foi ona avea ma fualaau faasaina mo le fofogaina ole fofoga, e aofia ai: Ketoconazole poo Nizoral, Nystatin poo Itraconazole, Griseofulvin. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina le Pimafucin, cream Triderm, lea e maua ai togafitiga lelei, taofiofia ai siama tuga ma fesoasoani i le vave faʻamalolo o vavave. O le kulimi e lūlūina ai ulu o penisini, vavave ma vaega ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
  3. Taumafa ma fualaʻau. Le lelei o meaai paleni o se tasi lea o mafuaaga o le vevela. Aemaise lava i mataupu o le tele o le lisi autu e aofia ai laʻau suamalie, sukalati, mea e gaosi ai falaoamata, meaʻai ulaula, meaʻai vave, meaai mama. Togafitiga e manaʻomia ai se suiga faʻatulafonoina i le lisi autu - o lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faiga faʻamalolo ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi. O isi fualaau 'aina, susu gaʻo susu, soupeti ma salati e tatau ona faaopoopo i le taumafataga. O le faʻaaogaina o mea manogi e pei o laʻau ma paʻu e fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa faʻamalolo. E fautuaina foi e mumusu le kofe e fiafia i togafitiga o fualaʻau: teas e faavae i luga o le chamomile, calendula, paʻu mimiti, ufi.
  4. Lotiona. E mafai ona faʻaaoga teuteuga o vailaau faʻamalositino e fatuina ai loma e tatau ona faʻaaoga i vavao i totonu o le penis. I le taua faasagatau i siama afaina: chamomile, cloves, nettle, barberry, calendula. Lotini e faavae i luga o teuteu e faʻamalieina ai le mumū, faʻaitiitia le faʻafefe ma le vevela, faʻaumatia le gaʻo, ma faʻaleleia le faʻamalolo. A maeʻa le faʻaleagaina, e mafai ona e faʻaaogaina talosaga ma le suauu buckthorn. O le ulu o le penisisi ua lūlūina i le suauu i se mea manifinifi, faatasi ai ma ni aga malie. O le suauʻu tao buckthorn e faʻateleina ai le faʻamaloloina o le paʻu ma fusi, faʻamalolo le susulu ma le susunuina.
  5. Suiga i masaniga tumama. O le solia o tulafono o le tumama e mafua ai le atinaʻeina o le vevela ma le foliga mai o vaʻa i le talatala. I le taimi o le maʻi, e tatau ona mumusu e taele ile taele. E tatau ona fufulu ese faʻamaʻi tino ma se sipuni tino. A uma ona fufuluina, solo le tino faʻamago ma se solo mama. O se solo eseese e tatau ona faʻaaogaina mo le penisiti, lea e tatau ona fufulu vave.

Pe a faʻamautinoaina le vevela, e tatau ona lafo ese le ofuvae ma faʻatau se mea fou. O le lalaga e tatau ona tatala ma faia i le ie sipuni.

Afai e le mafai ona faʻatau le lalaga fou - e tatau ona e faʻapipiʻi le mea o iai. O le togafitiga a le tagata lava ia o le penisini mai le gasegase e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina o le maʻi.

O le mea lea, o se asiasiga faʻatulafonoina i le fomaʻi e manaʻomia ina ia faia se suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faʻataʻitauina lenei post :(1

Faʻasa i le vaitusi | Loʻu urologist

i tagata, pe faapefea ona togafitia, mafuaʻaga o vaʻa

Faiga i le vaʻaiga e mafai ona tuʻuina atu ai i le tamaloa le tele o le faʻalavelave ma avea o se aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga e ono lamatia ai le ola, o le mea lea e tatau ai ona e faʻaumatia i se taimi talafeagai ma sili atu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona e fesoasoani i se fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu. O le mea autu e le o le tuʻuina o le faafitauli e le o faʻamoemoe, ma le tino - e aunoa ma togafitiga.

Anotusi o le tusiga:

E i ai le tele o mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina o le taʻe. Ina ia malamalama i le mafuaaga o le faafitauli, o le fesoasoani a se fomaʻi faapitoa e toetoe lava a manaʻomia i taimi uma. O faʻamaʻi pipisi e sili ona lamatia ma faʻamaoniga, e pei e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli ma isi faafitauli tau le soifua maloloina, le atinaʻeina o nisi faʻamaʻi.

Aisea e aliali mai ai le le mautonu i luga o le vaitusi, mafuaʻaga

O le faaleagaina o le muaulu i se tamaloa e le faigata.E lava le faʻapipiʻiina o pusa, shorts, underpants or neglected a couple of times personal hygiene, ma vave faʻaaliali i luga o le paʻu o le paʻu, ma tua atu o vaʻa, faamalologa e le o se galuega faigofie. I le faaopoopo atu i nei mea, o le faʻaosofia o le tosoina o le vaʻaiga o le penis i se tamaloa e mafai ona:

1 leai se lubricant na tatalaina i taimi o feusuaiga,

2 se tali atu i le latex, vailaau e fai ai se fasimoli poʻo se fagu vai, faʻamalosi (afu, lubrication, fulufulu) o se paaga feusuaiga,

3 le toilalo o le endocrine e mafua atu ai i le faʻalavelave faʻaleagaina ma, o se taunuuga, o le leaga o le epithelium,

4 gaioiga o meaola faʻapitoa e faʻavae i luga ole peni,

5 phimosis (pe afai o lenei maʻi e le maua ma faʻaaogaina i le taimi, o le a faʻapipiʻi le lauulu i le ulu o le penis, ma maua ai se pa puipui i lona alu ese mai: i lenei tulaga, i le taimi o le fiafia, o le ulu o le a tumau i totonu, pe o mai i fafo, tasi pe sili atu nofoaga)

E taua le malamalama o mea e tafe i le pito i lalo e le o foliga mai. Latou te faʻaalia pea ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina poʻo ni manua faʻapitoa, o ona taunuuga e mafai ona le mautonu.

O le mea lea e le tatau ai ona e le amanaiaina lenei mea uiga ese: o ai na te iloa le mea e masani ai le vavalalata masani o le penis e mafai ona liua? E sili atu le foliga mai o se tagata poto faapitoa: afai ei ai se mea sese, o le a fai e le fomai lenei mea ma faatonuina togafitiga talafeagai mo le mataupu, ma afai e lelei mea uma, o le a ia taʻu atu ia te oe le auala e vave ona aveese ai le papa ma le auala e taofia ai i latou mai le toe faaali mai.

E leʻo taimi uma, pe a fai o se fusi na faia i luga o le vaʻaiga, o se faailoga lenei o le maʻi fomaʻi poo nisi ituaiga o maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se feusuaiga e aunoa ma se condom, e le lava le fafine e lubricant, ona mafai ai lea e se tamaititi ona faia se fusi i le pito i lalo.

I le taimi o feusuaiga, ma le le lava o le lubrication, o le paʻu manaia i luga o le paʻu o se tamaloa e amata ona taʻe ma faʻalautele. O le mea e tele lava ina i ai ni vavaega i le pito i lalo o alii.

O nofoaga e sili ona taatele o loʻo i ai peʻa laiti pe tele foi i luga o le vaʻaiga o le nofoaga o le frenum ma le paʻu lata ane.

I le avea ai o se tulafono, afai e faia e se tamaititi se fusi i totonu o le paʻu, o le le lava lea o le faanatura masani i lana paaga, ona maua ai lea e le tamaloa ni mea vaivai pe a uma le tafaoga. O le tele o taimi, tasi pe sili atu foi vavave, e le tele, e sili atu i le 2, 3, 4, 5, 5 va i tafatafa o le pene o le penis ma le isi itu. O le tele o taimi, o nei vaʻavaʻai e mafai ona iloa, ae latou te le maligi.

O le isi mafuaaga o le faʻaaogaina o feusuaʻiga, o le masani lea o le paʻu e faʻapipiʻiina pea lava pea, e faʻamaeʻa. E i ai nisi mafuaaga faʻapitoa mo le faʻaalia o vaʻa i le pito i lalo o le penis i se tamaloa.

E i ai tulaga pe a oso i totonu o le pisa e tusa lava pe taumafai e faʻaali le ulu o le peni, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o le tumama. O fusi i totonu o le penisini i lenei tulaga e mafua mai i le mea moni o le tamaloa e iai ni faʻaʻailoga po o ni faailoga o le paraphimosis poʻo le phimosis. O ia togafitiga o se uiga masani o le tino.

O lenei faafitauli e tatau ona togafitia ma le peritome, pe afai ei ai ni faailo taua mo lenei mea.

O le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻalavelave leaga o le a tutupu i totonu o le tino, ma afai o le 1 mumu po o nisi i luga o le penis area na faia i le maʻisuka, o lona uiga e na o se taunuuga o le televave o le maʻi.

Afai e aliali mai se gasegase o le toto i luga o le paʻu mama i totonu o le frenum, ona oʻo lea o na faʻaʻailoga atonu e mafua mai i togafitiga, faʻamaʻi pipisi. O le taimi o faʻamaʻi pipisi e tafe i totonu o maʻi ma faʻamaʻi e masani ona paʻu.

I le faʻamaʻi pipisi, e mafai ona oso i luga le pulupulu i totonu o le fusi, o se fusi i luga o le penis atonu e sili atu, afaina, ma le suamalie i luga o le pale.

O loʻo i ai le tele o isi faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina e le gata o le sasaina ma le lafoaia o pusa po o le toto mai le vaega o le fusi i luga o le penis, ae mafai ona avea le fusi e mumū, redden ma malosi malosi, e pei o le o le candidasis (thrush).

O le a le aʻafiaga o faʻamaʻi peʻafai e afaina i le tiga, pagatia le penisini, vavave, mumu ma le faʻavalava na faʻaalia i luga? O ia ituaiga faʻamaoniga, pe afai e le togafitiina, e mafua ai ona latou faia, e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e mafai e le faʻamaʻi ona tuʻuina atu se faʻalavelave. Le togafiti togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o cystitis poʻo le oththritis.

E i ai foi ni numera o mataupu pe a tulaʻi mai i totonu o le peni ona o se faʻafefe faʻafefe. O le faʻafefe o allergies ma fulufulu, o foliga mai o vavave i totonu o le peni e le gata e mafai ona maua ai mea tau tumama, ae o se maʻi foi i le latex, lea e faʻaaoga e faia ai le tele o ituaiga o condoms.

Faailoga ma faailo o vaʻa i le pito i lalo o le penis

O faʻamalo i le pito i lalo o se suʻega moni mo soʻo se tagata.

O le taimi muamua o le gaioculation, tigaina o le tiga, faʻapupulaina i le taimi o feusuaiga ma le taimi o le faʻataʻitaʻiina, faʻaitiitia ai le ulu o le mafaufau, faʻamaʻiina o le penis tissue - o se lisi le atoatoa o latou o loʻo feagai ma vaʻa i totonu o se nofoaga faʻapitoa, ae na filifili e le fesiligia se fomaʻi . O le mea e leaga ai, o le toʻatele o sui o le afa malolosi o tagata e manaʻo e togafitia i togafitiga faʻa-aganuu, poʻo le faia foi e latou lava mea, talitonu o le a oʻo i le taimi o le a foia ai le faafitauli na o ia lava. E na o na amioga e le lelei. E tatau i se fomaʻi ona togafiti ni vavae i le vaʻaiga, e leai se mea e le afaina, ona e naʻo se fomaʻi faapitoa e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le le atoatoa, faʻamaʻi o le genitourinary system, gangrene, ma mea e le masani ai, e oʻo lava i le oncology.

Togafitiga o fusi i le peni ma fualaau

Togafitiga o vavave i le vaʻaiga o loʻo faʻatinoina e se urologist. A aunoa ma lana faatagaga, e leai ni vailaau ma togafitiga faʻaleagaga e mafai ona faʻaaogaina, aua e mafai ona latou faʻateteleina le tulaga o le paʻu ma faʻaosoosoina ai le fausiaina o maʻila, lea o le a faʻalavelave ai le faagasologa o le aveeseina o le ulu o le penis.

Afai i le taimi o le suʻega ua aliali mai o le pa'ū na tupu ona o siama, o le a faatonuina e le fomai se tasi o fualaau oona nei:

2 antihistamine,

4 faletusi.

Afai e faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i le taimi, ona le sili atu lea i le lima aso le togafitiga. I lenei tulaga, o vailaau i le foliga o se suauu, pulumu poo le gel o le a faʻaaogaina, lea e mafua ai le leaga o le faʻaleagaina o le tino.

O le amataina o siama e togafitia i fualaau faasaina mo fafo ma le totonugalemu: e le afaina ai le gaioiga o nisi o totoga, aemaise lava o le inumaga, o lea e taua ai le mulimuli i le metotia pe a ave.

Afai e maua se tamaloa i le phimosis poo lona foliga faigata - paraphimosis, e vavae ese le taotoga i le vavae matala. Toe faʻaleleia pe a uma le taotoga e le tele se taimi: o le peritomeina o se faʻalavelave lavelave, o lea e le tatau ona e fefe i ai.

Afai e aliali mai ua vaeluaina le taumatau ona o le tuiina o le penisini po o le leai o se fausaga faalenatura, o le a tatau i le tamaloa ona toe iloilo lana 'atigipusa ma faʻalatalata i feusuaiga.

Mai lavalava pupuu ma ofuvae o le a lafoaia, ona e le gata ina faʻamaʻaina le penis, ae poloka ai foi le tafe o le toto, ma o lenei mea e afaina ai.

Aʻo lei faia feusuaʻiga taʻitasi, o le a tatau ona togafitia le sui i se lubricant, lea, i le faaiuga o le feusuaiga, o le a manaʻomia ona fufuluina.

E mafai ona togafitia ni vavae i le talatala ma togafiti a tagata

Afai o le malepelepe e papaʻu ma e le afaina, o vailaau nei ua faʻamaonia mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e taulimaina ai:

1 Faʻatasiga o le falemaʻi o le chamomile: o le sipunipuni o fugalaau poʻo se taga se tasi se tasi e faʻamalieina i le tolu selau mililiters o le vai inu, ufiufi le vaa ma se tapuni ma tuʻu mo le luasefulu minute. A maeʻa le taimi, faʻafeiloaʻi le faʻafefete, e faʻamalūina le paʻu o le cotton i le vai, ma faʻapitoa le togafiti ile togafitiga. O le faʻagasologaina e faʻatolu ona faia i le aso seia maeʻa faʻamalolo uma o vaʻa.

2 O le suāuʻu laau (o le vailaʻau e faʻaaogaina i le paʻu faʻaleagaina i lea aso ma lea aso seia oʻo i le toe faʻafoisia atoatoa).

3 Fafagaina o le celandine: sasaa se tasi sipuni tele o celandine ma se ipu vai inu ma tuu mo le itula. A maeʻa le onosefulu minute, ona faʻamamāina lea o le fofo, o le cotton pad ua faʻamamaina i le vai, ma o le tino e faʻaaogaina i vavae mo le lima sekone. Afai o lelandland e mafua ai le ita (o nisi taimi e tupu ai), e mafai ona e faʻaogaina le uila, thyme poʻo calendula.

O le a le mea e fai, pe faʻafefea ona togafiti ni vavae i totonu o oe

Ina ia mafai ona vave faʻamalolo faʻavavevave, e tatau ona faʻapipiʻiina e pei ona taua i lalo:

1 Aveʻese ma le faaeteete le ulu o le penisini (e le manaʻomia ona e toso ese le paʻu o le tino-e mafai ona faʻaloloto ona o le mamafa tele).

2 Fufulu le ulu matala i vai mafanafana mafanafana poo se teuteu o le chamomile, hypericum, manoa, thyme poʻo calendula.

3 Mago malie le susu i le solo taele poʻo se solosolo vaivai pepa.

4 Tausia le paʻu i vailaau faʻasaina ua faatonuina e lau fomaʻi.

5 Toe faafoi le pito i lalo ile masini ile ulu o le peni i se poro lio.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, o le a le umi le faʻaleleia.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou vaʻaia pe afai ei ai se taʻaloga i totonu o maʻi o se tagata?

O le mea sili ona ogaoga ma mataʻutia o faʻalavelave i le vaʻaiga o le siama. Afai o le tulei e sau mai se fusi i luga o le penisini a se tamaloa, ona oʻo loa lea i lenei faafitauli ua sili ona matautia. Afai ei ai le gasegase, suppuration, vevela tigaina, ona tatau lea o faailoga e manaʻomia ai se asiasiga i se urologist.

O a suʻega e mafai ona faia e le urologist? Afai o le urologist e masalomia se siama, ona mafai lea ona ia faia se paʻu mai le urethra, faʻataʻitaʻi se suesuega o le bacteriological.

Ae o le mea muamua lava, o le urologist e taʻitaʻia o ia e feagai ma ituaiga eseese o auiliiliga pe a ia faia se suʻega suʻesuʻe ma, e faʻavae i lona poto masani, taʻitaʻia le tagata ina ia faia ni suʻega talafeagai.

Afai o faailoga o le taimi muamua, afai e le manino ia faailoga, ona sili lea ona saili le fesoasoani a se fomaʻi mai se fomaʻi. Ona o le mea moni e faapea o le faʻavaeina o vavave i le vaʻaiga o le masani lava o se faʻamaoniga o le maʻisuka, e mafai e fomai ona faatonu se tagata e faia se auiliiliga mo le suka o le toto. Afai ei ai ni faʻamaoniga o le lua poʻo le phimosis faʻapitoa, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani mai se fomai tipitipi.

O le paʻu i luga o le lauulu ua vaeluaina

O le toʻatele o tamaloloa e masani ona faʻamalosi i latou ma le amanaʻiaina le tele o faʻailoga le lelei.

Ae peitai, afai ei ai faafitauli i le tino poʻo le faʻaleagaina o feusuaiga, o le toʻatele o tagata e taumafai e taulimaina le tulaga.

Ae paga lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamatalaga mai fafo o faiga faʻapitoa o le faʻaleleia o le tino, e masani ona mafaufau tagata, aua e matamuli pe matataʻu e vaʻai i se fomaʻi.

Aisea e momotu ai le paʻu i luga o le lauulu?

Faʻaauau i se tagata soifua maloloina faʻavae e gaosia ma faʻafefeteina lelei i le faʻamalositino o le vaʻaia.

O lenei tulaga o le epidermis e tatau ona faatumauina i se tulaga faifaipea ina ia faʻaalia le ulu o le peni e aunoa ma ni faʻafitauli.

Afai e maua e le lauulu suiga o le patho, e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli eseese. O tulaga sili ona taatele e mafai ai ona paʻu le paʻu i luga o le lauulu o:

  1. Faʻaleaga i le ulu o le penis ma le vaʻaiga: o le tele o taimi, o le paʻu lalelei o le tama tane na manuʻa ona o le laei e le talafeagai. O faʻataʻitaʻiga vavalaʻau faʻalavalava e mafai ona solo ai le ulu o le penis ma le lauulu, ma masani ona faʻaogaina le faʻalavelave, faʻalavelave i le faʻamaʻi. E tāua tele foʻi pe a faʻatau e mataʻituina le lelei o le faʻaleleia, faʻasalalau faʻamaʻapeʻa ona afaina ai le paʻu o le paʻu. Tuuina atu le mea e sili ona lelei i le lino na faia mai mea masani, e faʻaumatia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻafelelei ai le ea, lea e puipuia ai le maualuga o le sosolo i le pito i lalo,
  2. Faʻafitauli o le tino o le tamaʻitaʻi: o le faʻaofiina o se pathogenic pathogen i totonu o le paʻu ma mucous membranes o le itupa tino tane i le tele o tulaga, eo mai faatasi ma se tali malosi i le lotoifale ma suiga i le lotoifale i le nofoaga ua afaina. O microorganisms e mafua ai faʻafitauli pipisi e masani ona afaina ai le epithelium o le ulu o le penis ma le talatala. O lea ituaiga o togafitiga e taʻua o balanoposthitis. Afai e le amataina le togafitiga o togafitiga ma togafitiga i se taimi talafeagai, ona paʻu ai lea o le pau i luga o le lauulu ona o le uumi faaumiumi,
  3. Tulaga faʻavae taʻitoʻatasi o le itutino tino i fafo: o nisi tane e sili atu nai lo isi e lamatia le atiaʻe o le phimosis ma le paraphimosis. O nei maʻi o loʻo faʻaalia i le mea moni e faigata tele i se tamaloa ona faʻaalia le ulu o lona tino ma e le mafai ona faʻamalo ese le pulu (phimosis) pe le mafai ona tatala le ulu i le (paraphimosis). E tele mea e mafua ai le atinaʻeina o nei faʻamaʻi. O nei mea e aofia ai le faʻaleagaina i le penis, leai se tausisia o tulafono o le ola mama, ola faʻafeusuaiga. Ona o le le mafai ona gaoioi le paʻu o le tino vevela i le va o ona lau, smegma faʻapupulaina, o se ala sili ona lelei mo le toe gaosia ma le taua o le tele o meaola ninii. O se togafiti leaga, e faʻapipiʻiina, faʻatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaoniga (tiga, fulafula, hyperemia, tagi). Aʻo taumafai e faʻapitoa le faʻaalia o le ulu o le penis i alii, o loʻo iai faʻavalea i luga o le vaʻaiga. O nei faaletonu i le epidermis e ono mafai foi ona pisia ma afaina ai, ma faateleina ai le ala o le faamaʻi autu,
  4. Faʻaitiitia o le paʻu i le taimi o feusuaiga: faʻatasi ai ma le faʻafiafiaina o le alofa, o le aofaʻi o le faʻaaogaina o vaʻa masani e mafai ona faʻaitiitia. I ia tulaga, o feeseeseaiga malosi e mafai ona o faatasi ma le tiga i le epithelium vavalalata i tamaitai ma le penis i alii. E le gata i lea, o nisi o fafine e mafatia i le maʻi mafanafana. Ona o le gasegase i le tino o le tino, tusa lava pe i ai le fiafia ma uluaʻi ulugalii, e le maua e se fafine se aofaiga tatau o le lubricant vavalalata poʻo ua leai foi. I ia tulaga, ao faia feusuaiga, e tatau ona faʻaaogaina lubricants faapitoa,
  5. Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu mata e matua nofouta lava i le ita. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalo maloloina, lea e aofia ai le tele o manogi, e mafai ona oʻo atu ai i allergies. Ona o le sasaina ma le sasaina, o le epidermis e mafai ona faaleagaina i le faia o vaʻa. O faʻamaʻi foliga faʻafuaseʻi e mafai ona tutupu pe a faʻaaoga le condom, lubricants ma isi mea faʻapitoa mo feusuaiga,

Ata faʻaleleia

Faʻalagolago i le tulaga o le aioio i le tupu mai o vavave, e mafai ona eseese fomaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga faʻapitoa e matauina i le tele o tagata:

  • O le lelava pe a paʻu i ofuvae po o taimi o faʻalavelave,
  • I le tulaga o se faʻalavelave faʻafefe poʻo se faʻafefeteina, o se lagona o le vevela ma le mu e faaopoopo i le tiga,
  • Hyperemia o le paʻu o le vaega ua afaina, o lona vevela.O le vave oʻo mai o vaʻa eseese eseese ma lapopoa i le nofoaga o le mumū,
  • Le tele o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai ma se faʻamaʻi faʻaleagaina: atonu o loʻo i ai se vai vevela poʻo se purulenti e faʻamaonia e le epithelium o le omoto ma le ulu o le penisini,
  • Faigata ma tiga i le taimi o le solo

O le faʻaalia o se tasi poʻo le sili atu o faʻamaoniga o loʻo i luga e tatau ona avea o se faailoilo mo le vave faʻalogo togafitiga.

Togafitiga o vavave i le talatala

Ina ia saʻo le fuafuaina o le mafuaʻaga o vavave ma isi paʻu o le paʻu i totonu o le vaʻaiga, e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi.

A maeʻa ona faʻamalamalamaina le mafuaʻaga o le leiologia na mafua ai le faʻaleagaina o togafitiga, o togafitiga o isi togafitiga e faʻasinoina taʻitasi.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faʻasalalau i luga o oe lava poo le taumafai e faʻamalosi le tatalaina o le ulu o le penis. I le fale, e mafai ona e taumafai e fesoasoani ia te oe e faapenei:

  1. Fufulu le ulu o le penisina i se teuteuga o le chamomile: ia faia lenei mea, ia faʻafefe malie le talatala seʻia oʻo i le tiga. E faʻapea foʻi mo le fufuluina, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le paluga faʻasalalau,
  2. A uma le fufuluina, faʻatali seia maeʻa le paʻu (e le fautuaina e fufuluina i se solo) ma faʻaaoga se sui o le lotoifale e aʻafia ai le faʻaaogaina o visepoti i nofoaga ua afaina. E oo lava i le tufatufaina atu o le oloa, aua le gaosia,

O togafitiga faʻapitoa e ono manaomia i nisi o taimi. Phimosis ma le paraphimosis ua faʻaumatia i totonu o le potu taʻavale. O se siʻosiʻomaga laʻititi ma le itiiti ifo o faʻalavelave faʻapitoa e faia i luga o se tamaloa. O le iʻuga, o le gafatia e tatalaina pene mata e amata e aunoa ma ni faʻafitauli, ma o le a le toe iai ni uiga le lelei o le mumū.

Fusi i le pito i lalo o le tane ma le togafiti

O faʻalavelave i le pito i lalo e masani lava ona mafua mai i le vevela e mafua mai i le candida fungus. Faiga i luga o le penis, e maua ai le le mautonu, e mafai ona togafitia vave ma manuia i le tele o mataupu.

E tusa ma le 15% o tamaloloa latou te le o iloa e afaina i latou i le au failotu, talu ai o le faʻamaʻi e toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga.

Ae ui i lea, i le tele lava o tulaga, o le faʻamaʻi lava ia e lagona ai le tiga ma le le lelei o faailo, e aofia ai mea faʻapipiʻi po o vaʻaiga loloto i le vaʻetaʻe o tane.

  • Faailoga o le gaogao i alii
  • Penis Cracks
  • Penis Treatment Treatment

Faailoga o le gaogao i alii

Faailoga o le tane vavae:

  • o le paʻu ua pupuʻu:
  • mu
  • afaina tiga
  • vevela o le papa paepae,
  • mumu ma le fula o le penis,
  • tiga i taimi o feusuaiga,
  • manogi manogi
  • sasaa

E mafai ona avea faʻasalalauga faʻapitoa i se faʻamaʻi lona lua pe a afaina i isi STD, faʻapea foʻi ma se faailoilo o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino poʻo le le lava o le tumama. E mafai ona ufiufi e se uila manogi e le gata na o le pa'ū i totonu o le penis, ae o le ulu atoa po o le uʻamea o le penis. E mafai ona maua e le lauulu se lanu mumu, lauulu poʻo le paʻepaʻe.

Penis Cracks

O le paʻu o le paʻu i luga o le penis e mafai ona aʻafia ai mea loloto, o lea e tatau ona togafitia i latou i ni fomaʻi faapitoa ma maeʻa maeʻa. E mafai e sui candiditia ona aʻafia ai aʻafiaga o le tino, ae o le mucous membranes o le gutu, gaogao gaʻo, ma le gaʻo. O le paʻu o le palapala e mafai ona mafua ai le gaioiga o le okeni, faigata o le gasegase, poʻo le faʻaleagaina o feusuaiga.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le candidiasis o le matua faateleina o le manaʻoga faʻafeusuaiga, mafua mai i le ita o le namu gataʻaga ma le toto toto i tino. Ae ui i lea, o se taumafaiga e faamalie manaʻoga faʻanatura eo mai faatasi ma le tiga, le faʻavauvau, ma e sili atu foi le faaleagaina o le paʻu.

A aunoa ma se togafitiga, e mafai e le au candidiasis ona faatupuina le gata o le faaleagaina o le tino, ae e mafua ai foi le faasalalauina o afaina o le tino ma le foliga mai o isi faamai: phimosis, urethritis, ma isi.

Penis Treatment Treatment

O le gaogao, mafua ai le gaogao i le ulu ma le papa paepae i luga o le peni, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.I le taimi muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi o le a faia se suʻega ma faʻatonu ni suʻega.

O suʻega suʻesuʻe ole fale suʻesuʻe o se vaega taua o le suʻesuʻega, e pei o vavave i totonu o le peni e mafai ona mafua mai i le gasegase ma isi faʻamaʻi pipisi.

Afai o faʻataʻitaʻiga e naʻo le vevela, e tatau ona e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ma amata vave togafitiga.

  1. Fufuluina. O gaʻo ua faaleagaina o le penisina e tatau ona mulumulu lelei ma masani. Ina ia faia lenei mea, o le ulu o le penisini e tatau ona faasaolotoina mai le omutu ma fufulu i se vaifofo vaivai. E le mafai ona e suʻeina le okeni, fufulu e tatau ona fai pe o se totoa o le cotton poʻo se vaitafe fofo o vaifofo. A uma ona fufuluina, e tatau ona fufulu le okeni.
  2. Faauluuluga o Antifungal. O fualaau faasaina ua faʻatapulaʻaina mo tagata mamai o loʻo i ai ulu i le ulu o le penisisi poʻo le vaʻaiga e mafua mai i le vevela. O le togafitiga e mafai ona aofia ai mea faʻapipiʻi e tatau ona faʻaaoga i le tino pe a uma ona fufuluina. Manunuʻu faʻamaonia ma aoga mai tamaʻi gaʻo ma vavao i le penisini: Nystatin poʻo Clotrimazole, sodium tetraborate. O nei tupe e faʻaumatia ai le afu, faʻamalolo le mumu ma le fulafula, faʻamalosia le faʻamalolo. E mafai foi ona avea ma fualaau faasaina mo le fofogaina ole fofoga, e aofia ai: Ketoconazole poo Nizoral, Nystatin poo Itraconazole, Griseofulvin. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina le Pimafucin, cream Triderm, lea e maua ai togafitiga lelei, taofiofia ai siama tuga ma fesoasoani i le vave faʻamalolo o vavave. O le kulimi e lūlūina ai ulu o penisini, vavave ma vaega ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
  3. Taumafa ma fualaʻau. Le lelei o meaai paleni o se tasi lea o mafuaaga o le vevela. Aemaise lava i mataupu o le tele o le lisi autu e aofia ai laʻau suamalie, sukalati, mea e gaosi ai falaoamata, meaʻai ulaula, meaʻai vave, meaai mama. Togafitiga e manaʻomia ai se suiga faʻatulafonoina i le lisi autu - o lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faiga faʻamalolo ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi. O isi fualaau 'aina, susu gaʻo susu, soupeti ma salati e tatau ona faaopoopo i le taumafataga. O le faʻaaogaina o mea manogi e pei o laʻau ma paʻu e fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa faʻamalolo. E fautuaina foi e mumusu le kofe e fiafia i togafitiga o fualaʻau: teas e faavae i luga o le chamomile, calendula, paʻu mimiti, ufi.
  4. Lotiona. E mafai ona faʻaaoga teuteuga o vailaau faʻamalositino e fatuina ai loma e tatau ona faʻaaoga i vavao i totonu o le penis. I le taua faasagatau i siama afaina: chamomile, cloves, nettle, barberry, calendula. Lotini e faavae i luga o teuteu e faʻamalieina ai le mumū, faʻaitiitia le faʻafefe ma le vevela, faʻaumatia le gaʻo, ma faʻaleleia le faʻamalolo. A maeʻa le faʻaleagaina, e mafai ona e faʻaaogaina talosaga ma le suauu buckthorn. O le ulu o le penisisi ua lūlūina i le suauu i se mea manifinifi, faatasi ai ma ni aga malie. O le suauʻu tao buckthorn e faʻateleina ai le faʻamaloloina o le paʻu ma fusi, faʻamalolo le susulu ma le susunuina.
  5. Suiga i masaniga tumama. O le solia o tulafono o le tumama e mafua ai le atinaʻeina o le vevela ma le foliga mai o vaʻa i le talatala. I le taimi o le maʻi, e tatau ona mumusu e taele ile taele. E tatau ona fufulu ese faʻamaʻi tino ma se sipuni tino. A uma ona fufuluina, solo le tino faʻamago ma se solo mama. O se solo eseese e tatau ona faʻaaogaina mo le penisiti, lea e tatau ona fufulu vave.

Pe a faʻamautinoaina le vevela, e tatau ona lafo ese le ofuvae ma faʻatau se mea fou. O le lalaga e tatau ona tatala ma faia i le ie sipuni.

Afai e le mafai ona faʻatau le lalaga fou - e tatau ona e faʻapipiʻi le mea o iai. O le togafitiga a le tagata lava ia o le penisini mai le gasegase e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina o le maʻi.

O le mea lea, o se asiasiga faʻatulafonoina i le fomaʻi e manaʻomia ina ia faia se suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faʻataʻitauina lenei post :(1

Faʻasa i le vaitusi | Loʻu urologist

Tau mai ia te aʻu, o a ni suʻega e manaʻomia ona tuʻuina atu mo le siama? O se tamaitiiti o le 7 tausaga le matua na atiaʻe lona paleniina mo le taimi muamua i lona olaga (phimosis, e leai nisi faafitauli faʻa-natura) i le vaiaso talu ona maeʻa le aʻoga ...

Gubanov Evgeny Sergeevich Ia mautinoa e saili fautuaga i se tasi o nei sootaga, masalo o le mafuaaga o balanonesthitis e loloto atu nai lo le afaina o le pala. I le ala, o le suka o le toto masani?

fusi i le pito i lalo o le cystitis

E tusa ma le 2-3 vaiaso talu ai na maʻi o ia i le cystitis. Monural fesoasoani, 3-4 aso ina ua uma ona ulufale, sa amata ona ou masani ona alu i le faletaele, sa i ai le mumu i luga o le ulu ma isi. Ae, o vaʻa na faʻaalia i luga o le vaʻaiga ma ...

Shaderkina Victoria Anatolyevna O le mea e ono tupu, ua e afaina le ulu ma le pito o le penis - balanoposthitis. E tatau ona suʻesuʻeina mo le faʻamaʻi urogene - chlamydia, trichomonads, gardnerella, mycoplasma, candida, ureaplasma. Vaʻai iuga i se urologist poʻo se dermatovenerologist.

Talofa, sa i ai ni vavave i loʻu mata i le 2 vaiaso talu ai, e manaʻomia le 2-3 aso e faʻamalolo ai, ae a maeʻa ona latou toe faʻaalia i le aso ua amata ona tafe, o le a le mea ma le auala e togafitia ai ...

Fusi i totonu o le pito i luga o le ulu, o le ulu.

Talofa. E i ai soʻu faafitauli. 2 tausaga o le olaga faatasi, o mea uma na lelei, ma o lea la ua amata ona aliali mai ni tamai i totonu o le alofilima ma le frenum, na amata ona aʻe le ulu. Tatala le ulu ...

Ae ui i lea, o nei faailoga o se faʻafitauli le lelei. Faʻafesoʻotaʻi le urologist. I le fesoasoani muamua - o le taele ma le teuteu o le chamomile i le potu vevela e mafai.

Fusi i le pito i lalo.

Na amata ona oso mai pu i luga o le itu taumatau o le paʻu, o mea uma na o faatasi ma le tiga i le taimi o le feusuaiga ma pe a oo mai le ulu.

Shaderkina Victoria Anatolievna E tatau ona peritomeina le talatala. E taʻua lea mea o le picosis. I Novosibirsk, mo aʻu, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le urologist o le vaega pito i maualuga le agavaa o le Oleg Vladimirovich Abaimov, o lona numera telefoni e 8 (913) 912-62-80. Le manuia

Fusi i le pito i lalo

O le paʻu i luga o le lauulu ua le toe aoga ma ua amata ona taʻe. Aʻo leʻi tatalaina le ulu ma tapunia saoloto i soʻo se setete, o lea ua manaʻomia ai se taumafaiga. Sa ou alu i le fomai i ...

Golovchenko Konstantin Valerievich Masalo e iai lau phimosis faʻapitoa. E tupu lenei mea i ni faʻamaʻi paʻu, ma atonu foi o se taunuuga o maualuga maualuga o suka. Siaki lau kulukose o lou toto ma talanoa i se dermatovenerologist. O togafitiga faasao mo se faafitauli faapea, ae leai se togafitiga ua faatonuina i le toesea.

lanu susulu i luga o le ulu

o le a se mea e foliga mai ma o le a le fomai e tatau ona ou alu i ai? mai lea taimi i lea taimi o loʻo i ai se mimiti o le mucous membrane i luga o le ulu, lea e tau atu ai i le ufiufi o le ulu, o se vaega o le mucosa, tigaina (ma le ...

Shaderkina Victoria Anatolyevna E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe.

Talofa, o aʻu (faʻamasinoina e le tama na ou mauaina i luga o le Initaneti) ei ai le phimosis. A faʻaalia le ulu i le taimi o le fausiaina, o le tigaina o le paʻu o le paʻu, i se tulaga toʻafilemu e leai se faafitauli faapena, pe afai ei ai ...

Shaderkin Igor Arkadevich Pele Igoa! 1. Ina ia filifili pe togafitia pe leai foi e aunoa ma se taotoga, e manaʻomia se suʻega. 2. Talu ai e iai lau phimosis. 3. Leai. Le manuia

Lanu mumu i luga o le ulu

1. Tane tane, matua - 23 tausaga 2. Muamua, e leai ni faʻamaʻi i lenei vaega. 3. O le le mafaia ona tatalaina le mata o le mata pe a fafagu. O nisi taimi e tafe mai ai vaʻa i luga o le tala. O foliga mai o ...

Shaderkina Victoria Anatolyevna Le pele Alain! E tatau ona e vaʻai i se tagata faʻatau. E le o se faafitauli urological (e uiga i le nofoaga). O le peritomeina e mafai ona faia na o tuusaunoaga mo STD ma faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga. Le manuia.

Fusi i le pito i lalo

Talofa fomaʻi. E i ai soʻu faafitauli.Sa masani ona ou le faʻaaogaina gaʻo pe a faʻapalapalaina, ma sa ou faʻaleagaina sina mea itiiti, na tupuga mai i luga o le vaʻaiga, ma na faasolo ina paʻepaʻe. O aʻu ...

Lapoʻa laiti i le talatala

Talofa, pe a ma le 3 vaiaso talu ai sa ou matauina ai ni tamai vavae i le talatala pe a uma le tafaoga, e le popole ma faamalolo pe a mavae ni nai aso, ae ona ou matauina ai lea o le le mautonu pe a ...

Shaderkina Victoria Anatolyevna Pele Sili! O lenei mea e taua o le balanoposthitis - le susunuina o le paʻu mata ma le sulu. O le mafuaaga o se siama.

O le inflammation e matautia e le gata i le faaitiitia o le lelei o feusuaiga, ae faapea foi i le mea moni e mafai ona faasolosolo malie lava i le vavalalata o le pale - o le maʻi phimosis - o se tulaga e le mafai ai pe faigata (le mea na tupu ia te oe).

E manaʻomia lou suʻeina o STD, mulimuli ane e mafai ona e faʻamaonia togafitiga. Ae tasi le mea: e tatau ona foai le toto mo le suka, aua o le balanonesthitis e masani lava o le faailoga muamua o le maʻisuka pe a leai ni isi faʻaʻailoga.

Afai o togafitiga faasao e le fesoasoani ma faʻapupulaina le ulu o le a faigata pe tiga, ona tatau lea ona faʻauʻuina le vaʻaiga (circumcisio) e tatau ona faia. Le manuia.

maʻila i le pito o le paʻu

I le amataga o le tau vevela, o tafe na aliali mai i luga o le paʻu, faʻatasi ma le paʻepaʻe papaʻe, atonu o le smegma, ae e ono iai foi candida paleoposthitis. Sa ou alu i se fomai tipitipi paʻu, na ia fai mai e lelei le paʻu, ...

Shaderkin Igor Arkadevich Masalo o lenei mea o se fatufatu o le phimosis ona o se faʻamaʻi pipisi i le taimi o le paleoposthitis. I se tulaga faapea, o le peritomeina ma le togafitia tatau lelei e mafai ona fesoasoani. 1. Ave ese le urethra mo le urogenital faamaʻi e PCR. 2. Fai se suʻega toto mo le suka. 3. Asiasia se fomaʻi atamai e mafai ona fesoasoani ia te oe.

Paʻu o le paʻu o le paʻu

Talofa lau fomaʻi. Ina ua uma se fegalegaleaiga ma se teine ​​e aunoa ma ni togafiti, na ou tago i luga i se mea tiga, e foliga mai ia te au, o se vevela ... i le 2-3 aso muamua sa i ai se tiga matuitui ma o se ulu na solo ...

Shaderkin Igor Arkadevich Atonu o se faʻamaʻi pipisi, faapaleniina ma se taunuʻuga i le phimosis. E manaʻomia lou faia o se suʻega (suʻega mo le urogenital inisi, suka o le toto) ma asiasi i se tagata urologist i le tagata lava ia.

togi i le pito i lalo

O fusi i le pito i tua o le peni e faʻalavelave. O le lagona o le mea o loʻo vavalalata mai e pei o le le mautonu. Faiga e mafua ai le vevela, ma pe a oʻo atu le urine ia i latou, ogaoga mu. E iai ...

O le foreskin o le vavave

Le teine ​​pele! E 29 ou tausaga, (ua ou faaipoipo mo le 5 tausaga, e leai sau sootaga i le tolu-tausaga) mo le 2 vaiaso talu ai ou te popole i le paʻu i le pito i tua o le penis i le taamilosaga ma o se ituaiga o papa ua aliali i lalo o loʻu paʻu, matou ...

Shaderkina Victoria Anatolyevna Lau pele Andrey! Microcoto ma le faʻateleina o le mucosal osofia e sili ona taatele i faʻamaʻi pipisi. Faʻasologa masani o le faʻailoga o le paʻu ma le lauulu (balanoposthitis), microcracks e mafua ai le taulaʻi i le nofoaga o faʻamalolo. T. -.

o le lauulu o le a faasolosolo malie malie ma sili atu, o le tupu o phimosis e atiina ae. E tasi lava le auala e mafai ona fesoasoani faʻamaoni - o le peritomeina o le vaʻaiga (circumcisio). I Belarus, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi muamua le fomaʻi muamua Lelyuk Valery Yuryevich, o loʻo faigaluega i le Minsk region, n. Lesnoy, Minsk Regional Clinical Hospital.

Faʻamatalaga telefoni numera 8 10 375 017 265 21 88, imeli email protected A e faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi au. Le manuia.

O le foreskin o le vavave

Le teine ​​pele! E 29 ou tausaga, (ua ou faaipoipo i le 5 tausaga, e leai sau sootaga i le tolu-tausaga) mo le 2 vaiaso talu ai, ua ou popole e uiga i tafega i le pito i tua o le penis i le taamilosaga ma o se ituaiga o pulu e foliga mai i lalo o loʻu paʻu, matou ...

Fusi i le pito i lalo

Talofa, sa i ai oʻu avanoa i totonu o le paʻu (faʻaitiitiina o le lauulu, lea e mafua ai le tiga o le ulu.) E mafua ai le susunuina o lagona pe a oʻo mai le urine! Na le mafai ona maua se feusuaiga, ...

Victor. I lenei tulaga, o le mumū o le palema - balanoposthitis na taʻitaʻia ai le fausiaina o le 'ie i totonu o le vaʻaiga. O le mea lea ua tulai mai ai se tulaga ua taua o le cicatricial phimosis.

E manaʻomia lou suʻesuʻeina e se fomaʻi ma se urologist e vavae ese faamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai balanoposthitis (maʻisuka, STDs).

I le tulaga o le sipili eleelea, e tatau ona foia le mataupu o le peritomeina o le vaitusi.

Paʻu tiga

Talofa E i ai loʻu faʻafitauli i le penis, na amata ona aliali mai ni vavaega laiti, lea e faʻamalolo mo le lua vaiaso. Faʻaiʻuina le susunuina o lagona pe a ulufale mai le vai ma le urine! avea ma ...

Victor. E tatau ona maua le mafuaaga o lenei tulaga, e faia ai le suʻesuʻega talafeagai. Masalo o tatou talanoa e uiga i le i ai o le paraphimosis - o le mumu o le paʻu. E tatau ona e faʻatalanoa se urologist.

Togafitiga e masani ai

Aʻo le i faia togafitiga, e faʻatautaia e le fomaʻi se faʻamaʻi. O le mea e lelei ai, e le faigata, talu ai o se suʻega a le urologist ua lava lea e faʻamaonia ai le siama.

O le togafitiga o balanoposthitis ma le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi o le faʻalauteleina ma le faʻaogaina o le maʻisuka, faapea foi fualaau faasaina. E le aoga le togafiti na o le mumū, aua o se tasi lenei o faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka (muamua poʻo le lua) o loʻo matauina i totonu o se tamaloa, o se vailaau mai se vailaʻau talafeagai e mafai ona faʻataʻitaʻiina:

  1. Tusa o le sulfonylureas - faʻaitiitia le toto suka e ala i le faʻaolaina o le pancreas ma le faʻasaʻolotoina o le inisalini. Tofiaina o mannyl, glidiab, diatic, amaryl, diabetes, movoglek e mafai.
  2. Biguanides - fesoasoani i le inisalini e faʻaleleia le inisalini i siama. O vailaau o lenei vaega e le faʻaaogaina mo le faʻailoga po o le fatu o le fatu, aua faateleina le tulaga lamatia o le ketoacidosis. O le faʻatonuga e mafai ai ona faʻaaoga le siofor, tagapo, metamorphine, glucophage, methadiene.
  3. Thiazolidinediones - faʻaleleia le faʻamalosia o le inisalini o mea faʻapipiʻi ma maso maso ma faʻaitiitia le maualuga o le suka e faʻasaʻo ai le ate. E mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le gaioiga, palota, faʻataunuʻu poʻo le piouno.
  4. Alpha Glucosidase Inhibitors - faʻaalia i le poloka o enzymes e aafia i le osofaʻi o le malolo, ma faʻaitiitia ai le tuputupu ae o le kulukose i totonu o le toto. Ae peitai, o vailaau i totonu o lenei vaega e mafai ona mafua ai le vevela ma le manava, faaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycated. O fualaau faasaina e pei o miglitol ma glucobai.
  5. Meglitinides - faʻaosofia le pancreas e faʻasaʻo le tele o inisalini, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai latou te faalagolago i le kulukose. E naʻo le maualuga o le suka e maua ai le inisalini faʻasaina. Afai e tatau ai, faʻaaoga le diagnostinid poʻo le oona.
  6. Faifeʻau o le Depididyl peptidase - faʻaititia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka e ala i le faʻateleina o le pulelasi o le inisalini e le pancreas. E le gata i lea, latou te faʻailoaina le ate e taofi le gaosia o le suka maualuga. O nei fualaau oona e pulea ai le glucose e aunoa ma le faateleina o le mamafa o le maʻi. Faʻatagaina le faʻaaogaina o le malosi, trazenti poʻo Januviya.
  7. Faʻauʻau faʻamaʻi - o nei tupe e aofia ai vaega taua, mo se faataitaiga, sulfonylureas ma metformin (derivatives) (vailaʻau kullucovans). Glucofast, glibomet, yanumet poʻo le metglib e mafai foi ona faʻaaogaina.

Afai o le maʻi e laʻititi, poʻo le mafua mai i ni haʻi poʻo ni viruses, ona le faʻataunuʻuina ai lea o togafitiga faʻamaʻi.

I isi tulaga, e fautuaina e faʻaaoga:

  • dioxicycline
  • erythromycin,
  • oletetrina,
  • azithromycin
  • nevigramona
  • Biseptolum
  • furagin
  • nitroxoline,
  • pipi
  • metronidazole.

O le tau o vailaau e masani ona ese, e amata mai i le 15 ru ma e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le itulagi o le fale, le gaosi oloa ma le vaega o fualaau faasaina.

E le gata i lea, o le balanoposthitis i le maʻisuka e togafitia i fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Paʻu ma mea manogi - o nei mea e mafai ona faʻaaogaina, faʻamalo ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E pei ole Levomekol, Clotrimazole poʻo Lamisil.
  2. Vailaau faʻapitoa - faʻapipiʻi ma le chlorhexidine poʻo le miramistin, taʻele vai i le lotoifale ma le teuteu o le chamomile poʻo le furacilin.
  3. Tausiga maeʻaeʻa atoatoa o le tumama o maʻi.

Taua! I le togafitiga o balanonesthitis, e le mafai ona e faʻaaogaina vaiinu vai, ina ia aua nei mafua ai le mu o le mucous membrane.

Auala Puipuia

E ui i le mea moni o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaʻaga taua e mafua ai le paleni, o nisi auala e mafai ona faia e puipuia oe mai lenei faʻamaʻi.

Muamua lava, e tatau ona e tausia le tumama lelei o tino. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le toe gaosia o siama.

E fautuaina e taʻalo se fale taʻalo ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso, ia fufulu lelei le lauulu i le vai mafanafana ma le fasimoli. O le taua tele o le tulaga lelei o mea tau tumama - o mea e afaina i le maʻisuka o le a maua ai foi le malosi i le maʻi.

O le faʻaaogaina o le condom i le taimi o feusuaiga e faʻaititia ai le lamatiaga e le gata ina faʻamaonia se faʻamaʻi pipisi i feusuaʻiga, ae faʻapea foi le "pikiina" o sui masani o paleoposthitis (E. coli, staphylococcus, Proteus). O togafitiga aupito maualuga o togafitiga autu, i lenei tulaga o le maʻisuka, faapea foi ma asiasiga faifai pea i le urologist o le a fesoasoani e aloese mai faafitauli le lelei ma tausia ai lou tulaga o le soifua maloloina.

Mai ata ma vitiō i lenei tusiga, na matou iloa ai mea taua o paleoposthitis i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma suʻesuʻeina foi filifiliga mo fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai lenei maʻi.

Tausiga o fale

Le afiafi lelei O aso nei ua togafitia aʻu mo paleonesthitis - Ou te faaaogaina vailaau faʻasaina ma isi vailaau faʻasaina ua faatonuina e se fomaʻi. Ou te fia iloa - pe mafai ona ou faʻaaogaina le potassium mo le togafitiga i fale?

Talofa. O le faʻaaogaina o le paluga o le bath baths masani e taatele ma aoga i le togafitiga o balanonesthitis, ae e taua le manatuaina o tioata o le potassium e leʻo faʻamaʻapeʻapeina atoa, lea e mafai ona faʻaosofia le foliga mai o le vevela ma le ita.

Tuua Lau Faamatalaga