Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i fafine pe a uma le 50, menus ma oloa

E leai se tasi e saogalemu mai le faʻaleleia o le cholesterol, aʻo tamaitai o le tausaga faʻa-fanau, o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e faʻatulagaina e le estrogenene hormones, o loʻo gaosia i ovaries. A maeʻa le faia o le misa, o le maualuga o le estrogen e amata ona faʻaitiitia, o le mea lea, i fafine e 50-60 tausaga ma matutua atu, faʻavavevave le tuputupu aʻe o le cholesterol e masani ona matauina.

O se taumafa faʻateleina le cholesterol i fafine pe a uma le 50 tausaga le matutua o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le tau, tausia le paleni masani o le lipid ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular. Afai ua uma ona e maualuga le maualuga o le cholesterol, ona e tatau lea ona e mulimulitai i tulafono o meaʻai e pei ona faamatalaina i lalo.

Faʻailoga Autu mo Matua Matutua ma Maualuga Cholesterol

O le tulafono autu o taumafa mo tamaitai (ma alii) o le teenaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo manu, lea e maua i gaʻo, aano o manu ma meaʻai susu. Ae, o gaʻo fualaʻau, fiber, ma gaʻo vailaʻau faʻalavelave, o loʻo maua i fualaau 'aina, fualaau' aina, ma cereals, e tatau ona sili ona taua i le taumafataga.

  • E fautuaina e le au poto le taumafa e le aunoa, ae i ni vaega laiti.
  • E le tatau ona e onosaia le fiaaai, faʻafefeteina, e mafai ona e maua sina salati fou, inu lauti ma kuki kuki pe 'ai foi ni nai nati.
  • A e kuka, taumafai e faʻaoga le masima i se mea itiiti, pe a faʻatupulaia le uta i luga o le fatu. Atonu i le taimi muamua o le a tofo le meaai ma fou, ae e vave ona e faʻaaogaina.

O le aofai o le cholesterol e ulu atu i le tino o se tagata soifua maloloina ma meaai e tusa ma le 300-400 mg. I le tulaga o faaletonu o le lipid metabolism, e tatau ona vaeluaina lenei aofaiga. O le mea lea, pe a filifilia mea e fai mo le sauniuniga o se ipu, e tatau ona e gauai atu i le tele o cholesterol oi ai. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni laulau faapitoa e matua faafaigofieina ai le filifilia o vaega. I le taimi muamua, o le manaʻomia e alu i le laulau i taimi uma atonu o le a le talafeagai, ae e le pine ae e iloa pe faapefea ona fuafua le aofaʻi o le cholesterol i mata.

Faʻamaonia (aoga aoga)

E taua le manatua o le cholesterol e mafai ona "lelei" ma "leaga". O le maualalo o le cholesterol soifua maloloina e mafai ona taofia le tafe toto ma faateleina le ono mafai ona maua le fatu ma le maʻi vascular. O le mea lea, e tatau ona aofia i lau meaʻai taumafa lea e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le lipoproteins maualuga maualuga, aʻo latou faʻamamaina le toto ma faʻaitiitia le faʻaopoopoga o le numera o lipoproteins maualalo.

O le faia o se lisi mo le vaiaso i fafine peʻa a uma le 50 tausaga e manaʻomia na o ipu e aoga i le tino. O meaʻai suamalie o loʻo mauoa i omega-3 polyunsaturated fatty acids, ma polyphenols, lea e maualalo ai le cholesterol maualalo, faʻamalosia le puipuiga ma faʻamalo ai le ono mafai ona atiaʻe tumutumu gasegase, ua manatu o le sili sili ona lelei.

Faʻasaina (faʻateleina le faʻafitauli)

O meaai e maualuga le cholesterol i fafine pe a uma le 50 tausaga e tatau ona maualalo le kalori ma paleni. I lalo o le faʻasaina o mea uma ia e aofia ai i totonu ia uila, poʻo le faaosofiaina o le gaosiga o le cholesterol i le ate.

A o kuka, e tatau ona e lafoaʻi le pusa, aua o meaʻai falai, e oʻo lava i fuālaʻau fuālaʻau, o loʻo i ai ni mea totino e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E sili ona lelei le 'aiina o meaʻai ua tunu, fuʻu ma tao. I le lisi o oloa faʻasaina, o mea nei e sili ona matautia:

  • Meaʻai suamalie, paluʻu, meaʻai, sola, ulaula ma meaʻai gaʻo.
  • Lafumanu, gaʻo susu, margarine, mayonnaise, ma ipu o loʻo aofia ai.
  • Mea gaʻo susu.
  • Seafood - shellfish, crab, shrimp, faapea foi ma roe iʻa, tao ma ulaula.
  • Soo se meaai anapogi. Pelu, meaʻai, fusi, fusi falai ma meaola.
  • Fried food. I le faagasologa o le faʻavelaina, gaʻo ma le cholesterol ua faia. E le mafai foi ona vela i totonu o le suauu manogi.
  • O mea inu gaʻo ma gaʻo, faʻapea foʻi ma soʻo se oloa o loʻo iai, e pei o suamalie suamalie, kuki, soʻo se meaʻai ma pusa.
  • Ava malosi, sikaleti, kofe, ava malosi. O nei mea uma e i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o le ate, lea, e pei ona e iloa, e maua ai le tele o le cholesterol.

A maeʻa se taumafataga faʻatasi ai ma se faʻagata ona faʻaaogaina o nei oloa poʻo le tuʻuina atoa foi o ia mea, o le a oʻo mai i le 2 vaiaso le muamua o le maualalo o le cholesterol. Ae peitai, o le a le mafai ona toe foi atu i le masani masani o le 'ai ma o le a tatau ona mataituina meaai mo le soifuaga atoa.

Faatapulaaina le taumafa

E i ai le tele o mea e mafai ona faʻaaoga mo le hypercholesterolemia, e ui lava i lea, o le numera e tatau ona laʻititi ma faʻataʻitaʻiina lava.

I ni aofaiga laiti e faatagaina:

  • e maualalo le manogi,
  • lapiti, moa po o pipi,
  • fuamoa moa (e le sili atu ma le 3 fasi vaega i le vaiaso), ae o le lanu paʻepaʻe e mafai ona faʻaumatia e faʻavavau,
  • pata
  • ma ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o kulimi vaivai,
  • sami.

TOP 10 oloa mo le tuʻuina atu o le cholesterol i fafine mo le 50

O le mea moni, e le mafai ona faʻaumatia atoa le teu o le cholesterol ma faʻamamaina vaa e aunoa ma se faʻalavelave faʻalavelave. Ae ui i lea, o suiga o olaga ma le tausisia o tulafono o mea taumafa ma se aofaiga maualalo o le cholesterol o le a fesoasoani i tamaitai e faaleleia o latou tulaga ma faatuai ai le alualu i luma o le atherosclerosis. Mo iuga sili, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le fatuina o lau lisi autu e faʻavae i luga o oloa nei.

  1. Laʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaonia. O le sili ona taua o loʻo faʻafefiloi, soya, sana ma le suauu olive, lea e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le LDL e 18%.
  2. Avocado - faʻaaoga masani, e siitia ai le "lelei" cholesterol e 15%, ma le "leaga" faʻaititia e 5-7%.
  3. Laʻu iʻa faamalosia le puipui o toto toto, puipuia ai lo latou fesuiaiga, faʻasaʻo le tafe toto.
  4. Fualaau aina ma vine, aemaise o fua o fualaau (pomelo ma fualaau). E aoga foi: persimimo, rimoni ma apu.
  5. Pogisa tipi E ui lava na fai mai i luga e tatau ona lafoai meaʻai mai lenei tulafono, ae tasi lava le tuusaunoaga. Ae peitai, e na o le mea moni e fai i le sukalati mafiafia e maua mai i le maualuga o le koko o koko, aua e aofia ai polyphenols e faʻaleleia ai le metabolism lipid, faʻamaonia ai le toto maualuga ma le concentrate cholesterol.
  6. Fiber. E maua i le tele o fualaau faisua ma fualaau aina. O le tele o ia mea e mafai ona maua i vine mamago ma mamago apricots, lentils, soya, fugalaau, fatu o le flax, sina itiiti ifo i apu, pears, peaches, fugalaau, pepa suamalie, fatulaku ma fatu fatu. Ma o le tagata e umia faamaumauga mo le fiva contentia i le 100 kalama o le oloa, ioe, o le salu o le saito, e mafai ona faaopoopo i meaai i le taimi o kuka, pe mafai foi ona fufulu i le mama atoatoa, solo i lalo i le tele o vai.
  7. O meainu, e fautuaina le lauti mumu.
  8. Nati ma fatu, e pei o Pasila ma paina, fatulala, fatu o le sulu, fufulu ipu.
  9. Sour-milk products with low percent of fat (not more than 2.6%), suluguni, cheese Adyghe, kefir, yogurt.
  10. Talu ai ona o mea o loʻo i totonu o le phytosterols ma le polyphenols, o meaʻai e puipuia ai le faʻafefeina o uila i totonu o puipui o le intestinal ma aveesea ai ua maua ai le cholesterol.

O le tulafono autu o le taumafa mo le maualuga o le cholesterol i fafine pe a mavae le 60 tausaga, o le teenaina o meaai o le cholesterol ma mea inu gaʻo faigofie.

O se tagata tausisoifua maloloina, pe a tuufaatasia se lisi o tagata, e aofia ai le matutua, ola, ma le iai o allergies i fafine, talu ai o le taumafataga mo le hypercholesterolemia e aofia ai le masani ona faʻaaogaina iʻa ma nati, lea e mafua ai se faʻafitauli matuia.

Taʻu taumafa mo le vaiaso mo fafine pe a uma le 50-60 tausaga

O le lisi mo le cholesterol maualuga ua mamanuina mo le 5 meaai i ni vaega laiti. Ae ui i lea, afai o le aso o loʻo e lagona ai le fiaai, ua faʻatagaina oe e 'ai fualaauʻai, fualaʻau fualaʻau manogi, lima o fatu poo inu se ipu susu o oloa gaosi ma le maualalo o pasene o mea e gaʻo.

O mea o loʻo mulimuli mai o se faʻataʻitaʻiga meaʻai mo le vaiaso.

Breakfast:

  • Aso Gafua - fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe, salati piroti ma le sisi.
  • Aso Lua - oatmeal i luga o le vai, Saladamamisi mai le kapisi fou, kāloti ma apu, tea tī.
  • Aso Lulu - karite po o le falaoa e leai ni suauʻu e leai se suauu, omeletini ma se tasi o sekone, se ipu malamalama.
  • Aso Tofi - vailaau e leai ni gaʻo, granola ma fualaau mamago, lauti tiamata.
  • Aso Faraile - Faʻafelati Herculean, saladi salamu ma le suauʻu avoka, lauti lalin.
  • Aso Toonai - araisa i le susu susu, o le apu tao, fualaau aina suamalie.
  • Aso Sa - pata o le paluga o le saito, le lanu meamata.

Taʻaloga:

  • Aso Gafua - gaʻo puree soupuni, falalati o le falala ma le pulou, hake fishcake, kissel.
  • Aso Lua - mea taumafa lean borsch, moa fufulu, meainu suamalie.
  • Aso Lulu - moa mashroom, paluga pateta ma se pamu vaʻa, compote.
  • Aso Tofi - niniʻi soupeti soup, fusi salu vaimama, salu koko, vine sua.
  • Aso Faraile - meaʻai fualaʻau, zucchini caviar, lapiti lapisi, vine kope.
  • Aso Toonaʻi - 'aisa malulu, fuālaʻau, falaoa atoa o le falaoa, vine kope.
  • Aso Sa - okroshka, falaoamata sana ma palu moa vavao, stew, jelini.

Taumafa:

  • Aso Gafua - meaʻai fuamoa ma moa vao, salmon e tunu ma le sipisi, pusa ma vine.
  • Aso Lua - leona pilaf ma pulou ma fualaau mamago, fualaau faisua fou e filifili mai le lauti linden.
  • Aso Lulu - Pusa Pollock ma le sipisi, asparagus, salati Eleni, tea o le chamomile.
  • Aso Tofi - Asparagus ma le kuliki pipi, uka ma le pusa sisi.
  • Aso Faraile - salati i le kulimi o meaai, buckwheat ma puʻupuʻu, lauti moana buckthorn.
  • Aso Toonaʻi - gaʻo tunu ma se falaoa o le broccoli ma le cauliflower, o le apu tao.
  • Aso Sa - sana falaoa i luga o le vai, semolina pudding, compote ma kuki kuki.

O lenei taumafataga e taua foi o le Metitirani, aua e aofia ai iʻa o le sami, fualaau suamalie, vine ma fualaau faisua e aunoa ma le vevela o togafitiga ma fulu. O le taeao o se taumafataga taua ma e le tatau ona le amanaiaina. E oo lava mo tagata gasegase e sili atu ma le 45 tausaga le maualuga ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona lava le fiafia i le taeao, talu ai tatou te maua le malosi mai le aso atoa. O le aofaiga atoa o meaʻai e 'aina mo le' aiga o le aoauli, afa o fualaau faisua, o le lua vaetolu o vailaʻau gaʻo ma o mea e totoe o aano o manu ma iʻa. Mo le 'aiga o le afiafi, e masani lava ona sui le laulau i fualaau faisua fou.

O faaputuga Cholesterol i luga o puipui o toto toto ua uma ona fausia mo le tele o tausaga, ma o le tele o tupe ua i ai ni taunuuga ogaoga mo tagata. O le faʻaleleia o taumafa lelei e mafai ona faʻatuai tele ai le amataina o nei aafiaga. E toatele tagata e manatu o meaai taumafa e taugata ma leai se aoga. O le mea moni, o se manatu sese lenei, aua e mai lava i oloa masani, e mafai ona e kuka lelei, ma sili ona taua meaai maloloina, lea o le a puipuia ai le ola maloloina o au toto toto mo se taimi umi.

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto?

E ui i le mea moni e oo atu i le 50 tausaga, e puipuia ai e le estrogens ia tamaitai mai le faaputuputuina o le cholesterol, o mea leaga e pei o le le atoatoa o le tino, gasegase, maʻi o le maʻisuka, toto maualuga, amioga le lelei, mea tau le soifua maloloina, ma isi. i ai se aafiaga leaga i le tino ma le amataga o le moa.

O le mafuaaga lena, e pulea ai le setete o le tino ma le maualuga o le cholesterol i le toto, o se suiga tele o le olaga ma o se fetuutuunaiga taua i meaʻai e manaomia.

E mafai ona faʻamaʻaʻa atoatoa ia vaʻa o le cholesterol i na o taotoga, peitaʻi, e taofia ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma taofia ai le fausia o fuifui vine e ala i le taofiofia o le alualu i luma o le atherosclerosis, e mafai e tamaitai uma ona faia pe a uma le 50 tausaga.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatupulaia le gaioiga faaletino (avega faʻamalosi), mo se faʻataʻitaʻiga, uia le savali, taofi le ulaula, usitai i mataupu faavae o se soifua maloloina maloloina ma faʻaauau pea le mataʻituina o le toto.

E ui i sauniuniga a le pharmacists e maua ai cholesterol (e pei o statins), o se meaai e maua i le toto maualuga o le cholesterol o se mea faafomai.

O se paleni paleni ma lelei meaʻai, e aunoa ma le toetoe lava a le mafai ona pulea le maualuga o le LDL, o le a fesoasoani e faatumauina le tulaga o toto toto i le tulaga saʻo ma faaitiitia le lamatiaga o faafitauli faigata ma le vave atinaeina o le atherosclerosis.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i fafine pe a uma le 50

Afai e siitia le cholesterol, ona avea lea o se taumafataga pe a mavae le 50 tausaga e faʻaitiitia ma tausia i totonu o taʻaloga masani. E tatau ona lafoaia e le gata mai meaʻai gaʻo, ae faapena foi i meaai maualuga i le sodium chloride (sodium chloride).

Ina ia foia le cholesterol, o se mea umukuka e pei o se falai e sili ona galo. O le tele o gaʻo matautia ma gaʻo gaʻo tatou te maua i meaai falai. O ipu uma e fautuaina e fufulu, vela, tusitusi, ma o nisi taimi e tao ai.

O meaai e tatau ona faatulaga 5-6 tasi, vaevaega, i ni vaega laiti, o le mamafa atoa e le sili atu i le 300 gr. Ole aofaʻi o le kalori o mea taumafa e le tatau ona sili atu nai lo le 1800-2000 kcal. I le iai o le meaʻai, o le malosi o le lisi o aso taʻitasi e mafai ona faʻaititia i le 1200-1500 kcal, ae na o le maeʻa maliega ma le fomaʻi o loʻo matauina oe.

E le talafeagai le faʻaaogaina o meaʻai faʻatasi ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e aofia ai aano o gaʻo ma iʻa, fualaʻau, suamalie ma le kukaina (sei vagana ai kopa paʻepaʻe) ma pulou pulou, faapea foi ma ulaula ma sausage oloa faʻapisinisi poʻo le fale.

O le faʻaaogaina o taumafa maualuga i le LDL mai le taumafa ma faʻamaoaigaina i mea taumafa e fesoasoani e faʻasaʻo ai le maualuga o lipids mai le tino, e mafai ona e faʻalauteleina le ola malosi ma faʻaleleia lelei le lelei.

Lisi o oloa e mafai ma e le mafai ona 'ai

Lisi o mea leaga ma aoga e maua i le cholesterol maualuga (mea e mafai ma mea e le o)

High Cholesterol ProductsSoifua maloloina o le cholesterol-faaitiitia o meaai
Aano mumu (i le toto), ituaiga o puaa, puaa, povi, palu, meaola, manu gaʻo (goose, taeao), paʻu o manulele, sooga, meatisi uma, ulaula moaO iʻa, sami ma le vaitafe, aemaise lava i le omega-3 FAʻAALIGA: tanu, afu, samasoni, salmon, tuna, pollock, keleti, togafiti (nonalted), lapisi, lanu piniki, iʻa mumu e tatau ona aofia i le taumafataga 2-3 taimi i le vaiaso (vaega 150 g taʻitasi)
Margarine, o oloa uma o loʻo i totonu o le fua lea o loʻo aofia ai, mayonnaise, gasegase fefete, gaʻo manu, kuka gaʻo, gaʻo susuO fuālaʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaina (muamua maʻa malulu), o mea sili ona taua o:

  • sese
  • soya
  • fulino
  • pikiapu fatu
  • vine vine
  • olive
  • sana
Meaʻai gaosi susu ma se maualuga maualuga o lipids: kulimi, kulimi kirimigi fale ma le sisi, susu susu, ghee, pata, ice cream, sasi mālūOona inu suamalie ma le gaʻo oona e le sili atu i le 2.5%, sisi o le susu, susu o le cheese, suluguni, feta, mozzarella, yogurt natura, kefir ma le susu susu ma le gabio, kukamiss, milkophilus
Umu guluTeu tiiti, Paraguayan mate lauti, faʻamaina o vai inu (vaʻutuʻu mago pe o mea suamalie)
Caviar ma seafood: anufe, anufe, moa ma isi shellfish, iʻa uma e mafai ona iʻa ma ulaula moaBuckwheat, karite ma oatmeal, bran, falaoa atoa o le falaoa, fipa mai le flax, oats, buckwheat, paukini ma isi meaʻai maloloina ma fatu
O meaʻai anapogi uma: fusi fagu, meaʻai, hamburgers, anufe vevela, fuefuga o meaʻai, ma isi mea faapena, aua o loʻo aofia ai le numera maualuga o trans fatsNati ma fatu (e leai ni suauʻu), o le tamaoaiga i omega-3 o meaʻai gaʻo e fesoasoani e faʻamamaina toto toto o le cholesterol: paina, Brazilian, hazelnuts, cashews, cedar, almonds, fatu o le flax, elekonia, sunflower, sesame, poppy, sesame
O meaʻai na falaiina i totonu o soʻo se gaʻo o loʻo maua ai tino o le tino o le carcinogenic ma le lipoproteins maualaloFualaau aina, aemaise o le vine ma pomepolo, avocados, vine ma fualaau aina uma
O masini gasegase faigofie, suauu paepae mama, o mea uma o loʻo i ai i totonu (o le lomonade, oloa gaosia, mea suamalie suamalie, pata tioata, sukalati, ma isi)Umi anufe, musika, laina ma isi musika pulou
Meainu malosi, kofe, tea malosi, malosiO fualaau laʻau-fualaʻau: lanu laʻau, paukini, zucchini, kukama, squash, celery, kāloti, beets, ituaiga uma o kapisi (ituaiga lanu moana, broccoli ma le savoy kapisi e sili ona aoga), tamato, aniani, garlic, legumes

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol: o le faasologa o vaiaso i le tulaga o se laulau

BreakfastTaʻalogaTaʻalogaToa teaTaumafa
Laʻau ometini, salati o le paluga faʻasalaina i le suauʻu pati, inu vai inu ma le susu½ fualaʻauZucchini soup puree, buckwheat ma anufe anufe moa, hake dumplings, kisselPalu le laʻau (0% gaʻo), fugalaau (100 gr)Uu ma le susu ma le cauliflower, vinaigrette, tea chamomile
Otimele porridge, sauerkraut ma le salati salati ua ofuina i le avoka avoka, tea teaUu le piVailaʻau vevela, pulu vavae pulu vavae, vavalaʻau kuka ma kāloti, faʻamalosiFualaau aina suamalie i le sua o le tipoloFofamate salmon steak, cauliflower in the sauce sauce, cashiar squash, tea mint
Paʻu falaoa i le susu, vaimama, lauti lanumeamataKiwi (2 pi.)Meatle soup soup, lapiti sosolo i le paʻu paʻepaʻe, karuti puree, suanilaKukiki Galetny, o se ipu malamalama o le apu o le apple-plumPolched e pipi ma beets, aniani ma kāloti, sisi cheese cheese
Muesli ma fualaau mamago ma yogurt masani, tea lindenCarrot ma le Paʻu CasseroleCabisi soup i luga o le vai, masini paluga ma vela velet, vine vineLisi kulupu i fualaau kukaPilaf faʻatasi ai ma pulu ma pulou, salati Eleni i le olive olive, lauti tiamata
Sea kale, falalati keke, pata, pulupulu pulupaRice puddingLaʻau paluga, fuālaʻau suamalie, salu fuamoa, suamalie viburnumApricots poʻo se lima o apricots mago / apricotLaʻau kulimi ma le pikiakisi fualaau suamalie ma fualaau suamalie, sea tea buckthorn
Rice susu porridge tao le apu, lauti tipi tipiFaʻatoʻaOkroshka, vela vela, caviar eggplant, falaoa atoa o falaoa ma bran, kisselSalu cheesecakes, sukalatiO le kuka e kuka i fualaau faisua, salalaʻau faapolo Saina ma le olive ma le afu, faʻafefeteina aʻa
Vermicelli susu susu, lauti lanumeamataCarrots mashed ma apuPulu falala, falaoamata sana, uila moaSemolina puddingO patamati patipati mai le pike fillet, faʻasusu i laʻau tipolo, vine pipi

Ae e te leʻi alu i le moega e mafai ona e inu (filifiliga):

  • Glass o kefir
  • Fagu o le susu tunu ma le bifidobacteria
  • Fuga o le Rosehip i le meli
  • Se ipu malamalama o le susu o le acidophilus
  • Se ipu malamalama o yogurt
  • O se teuteuga o sisi o le rose po o le hawthorn
  • Se ipu malamalama uila

O le teenaina o meaʻai falai ma le faʻaaogā 5-6 o taumafataga i le aso, e le gata e faʻafaigofieina le cholesterol, ae faʻaumatia foi pauna faaopoopo, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le digestive, cardiovascular, excretory ma isi uma tino.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

O lenei faailo ua faateleina ona o mafuaaga nei:

    ulaula, togafitiga faʻasolosolo, inupia o le ava malosi, popole vaivai, ola le mautonu, maʻi o le ate, maʻi o le thyroid, taking antidepressants, maʻi o le maʻisuka.

Taua! O le tele o cholesterol o loʻo teuina i puipui o toto toto. E masani ona taʻitaʻia ai le toto. O se tasi o nei paʻu toto e mafai ona sau ma ulufale i le fatu po o le faiʻai. I lenei tulaga, o le a le mafai e le fafine ona laveaiina lona ola.

Ina ia iloa le mafuaaga o le faateleina o le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega atoa faafomai. Muamua lava, o le feusuaiga saʻo e tatau ona pasia se suʻesuʻega o le toto ma le urine.

O a meaai e fautuaina e tatau ona faʻaesea mai lau meaai?

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, o meaʻai nei e tatau ona lafoai:

    moa moa. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o le cholesterol, caviar lanumumu ma le uliuli, moa, meaʻai vave, ulaula meaʻai, salu masima.

E mafai e se fafine ona inu ava malosi i le maualuga o le cholesterol i le tino?

O le whiskey lelei o loʻo aofia ai mea e pei o le 'ava ma le malt. E le gata i lea, o loo i ai i le inu ava le eliagic acid. O se antioxidant sili lea e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

O le maualuga o le cognac o loʻo aofia ai foi ni nai mea aoga e maua i le faʻaaogaina o le antioxidants. I le faʻaaoga lelei o nei mea inu, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona toe foi i le masani.

Vodka ei ai se aafiaga le lelei i le ate, faʻateleina ai le faafitauli oi ai nei. O le mea lea, faatasi ai ma se faʻateleina o mea o le cholesterol i le tino, e le fautuaina e inu.

Faaiuga: o se tamaitai ua pasia le limasefulu tausaga le maualuga e mafai ona inu ava malosi, ae i ni togi laiti!

Faʻasologa Taua

Taua! O fua o le falaoamata, e tatau ona tuʻuina atu i oloa e faia mai le falaoamata o le wholemeal, o le ate mago, ma mea e leʻi taoina.

Afai e manaʻo se fafine e 'ai sina meaʻai laitiiti, e tatau ona muamua ona faʻafefeteina i sina gaʻo susu. Mai meainu e aoga:

    rosehip infusion, tea lanumeamata, meainu suamalie, fualaau aina mama, vailaau togafitiga.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, ua fautuaina ai se tamaitai e tuu le kofe ma le lanu uliuli.

O salati e tatau ona faʻaaogaina i le olive poʻo le suauʻu fualaʻau e leʻi faʻamalamalamaina, suauʻu paina. E mafai ona e faaopoopo le lemoni poo le sua o le suamalie i ipu.

E le fautuaina e tuu le falai i soupeti. E tatau ona faaopoopo ni laulaʻau fou i ipu muamua: pasili poo le opu.

Mediterranean diet

Ua amata mai i le igoa tonu o le taumafa a le Metitirani ma se matagi malulu mai le sami, o le pisapisao filemu o laʻau olive ma se manogi manogi o iʻa. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

AsovaiasoBreakfastTaʻalogaTaumafa
Aso GafuaLaʻau o le falaoisi na faia mai le oatmeal poʻo le millet kuka i totonu o le vai, falaoa ma le paranesi, 200 ml sua o le apu0, 2 l o le soula moa ma le laʻau, 150 kalama o le falalati i luga o le vai, faʻasalaina i aniani lanu meamata ma kāloti, iʻa e tasi e tipi i totonu o se fafie luaOle vaega o tao tao tao i totonu o le oven, 200 ml o le yogurt ole-fua masani
Aso Lua Laʻau gaʻo susu-gaʻo, 200 ml o le lauti0.2 l o le kuka na kuka mai meaʻai suamalie, sina vaega ole spaghetti ma fualaau faisua, 150 kalama o keke moa tao200 kalama o salati suamalie, o se fasi falaoa falaoa, o se vaega o le suka mama ua le kuka
Aso LuluVaega o le oatmeal ma fualaau aina, gaosia fale, kuka mai vine200 ml suauu fualaau suamalie, o se vaega o le falalelele falalelele ma meaʻai ua kukaina, kapisi ma salati salati ua faʻaaogaina i le suauʻu olive200 kalama o falaoʻo, falaoamata e faʻafefiloi ma le suauʻu fuālaʻau e leʻi faʻamatalaina. Mo se falaoa o le itu, tao ni fasi aano i totonu o le ogaumu. Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inuina se ipu susu o le yogurt
Aso Tofi200 kalama o le siʻi kuka ma fualaau aina po o fua, 200 ml o le fale ua tuufaatasiaLaʻau o le mushroom soup, o se fasi fasi meaʻai ma fualaau faisua, sina fasi falaoa200 kalama o fualaau faisua, laʻau e tasi. I nai itula ao le i momoe, e mafai ona e inu 2.5% kefir
Aso FaraileOmelet ma se vaega o salati fualaʻau, 200 ml o lauti tipolo200 ml suamalie ma aano o manufasi na faia mai le moa, salati pusa, 200 ml faʻaputu o mea ainaSe vaega o le pilaf ma mushrooms, 200 kalama o salati kapisi ma kāloti. Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu 200 ml o kefir

Aso ToonaʻiFaʻasologa o le faasologa o Gafua Aso Sa.
Toe fai Aso Lua

I le Aso Toonai ma le Aso Sa, e tatau ona e pipii i le lisi autu o soo se aso o le vaiaso o loʻo lisiina i le laulau. O le taumafa ua fuafuaina e fetaui lelei, e mafai ona suia e faalagolago i uiga patino o le feusuaiga saʻo. O le mea sili lava, o ipu e le o iai faʻasaʻo ma gaʻo.

Mea aoga o le suauʻu paina

O le suauu paʻu, lea e mafai ona faaopoopo i salata, e mafai ona avea o se faleteuoloa o vitamini ma meaʻai. E aofia ai:

    linoleic ma lanolinicids, vitamini A, carotenoids, vitamini B, iron, zinc, copper, calcium ma magnesium.

O le suauu paʻu e lautele lona lautele. E faʻaaoga lelei i le cosmetology ma le kuka. O le auupega o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i luga o le tino, fesoasoani e faʻateleina le malosi.

E le gata i lea, o le suauu paina e fesoasoani e aveese mea oona mai le tino. E mafai ai ona e faʻaitiitia le cholesterol, faʻateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi pipisi.

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

E iai togafitiga faʻamalosia tagata mo le maualuga o le cholesterol e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le taumafataga.

  1. E mafai ona e ave le vailaʻau faʻamaʻi mai le fugalaau muamua. E fautuaina e faʻaaoga le 5 kalama o le vaifofo mo le maualuga o le cholesterol e faatolu i le aso. O le efuefu e maua mai i linden fugalaau e tatau ona faʻamalu i lalo i le vai manino. O le umi o le togafitiga togafitiga e 30 aso, pe a maeʻa e tatau ona fai se malologa mo le 14 aso. A uma lenei taimi, e mafai ona e toe faia le togafitiga.
  2. Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, e mafai ai e se tamaitai ona saunia se paluga o togafitiga faafomaʻi ma sophora. Ina ia faia lenei mea, ave le 100 kalama o laau toto. E sasaa le paluga i se lita o vodka lelei. O le oloa e tatau ona faʻaaogaina mo le itiiti ifo ma le tolu vaiaso i se nofoaga malulu puipuia mai le susulu o le susulu o le la. O le vailaʻau faʻasaina e le gata ina faʻaititia ai le cholesterol, ae e iai foʻi sona aʻafiaga i le tino:

    o le fualaau faasaina e faaleleia ai le gasegase o le cerebral, e aveeseina ai faailoga o le toto maualuga, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le vaivai o le capillary, ma o le paluga kulimi e fesoasoani e faamama ai le toto toto.

Tincture i luga o vodka e taofia ai le taina o toto toto. E faʻamalosia ai le excretion o toxins, radionuclides ma salts o mamafa mamafa mai le tino.

Tulaga masani o le cholesterol ma mafuaʻaga mo le siʻitia

O maualuga maualuga o lipoproteins o se lamatiaga tuusaʻo i le soifua maloloina o toto toto ma le fatu. O le maualuga o le "cholesterol", o le faʻamautuina o faʻamau i luga o puipui puipui, e faʻaleagaina ai le toto, faʻapupulaina ai le lamatiaga o fatu, tuʻituʻi ma le thrombosis. Faʻaipoipo ao le i faia ni taʻavale e mafatia i le atherosclerosis e itiiti lava nai lo alii ona o feeseeseaiga i tulaga o le hormonal. Ae peitaʻi, a maeʻa le misaopaʻa, o le a mafai ona maualuga le maualuga o le cholesterol toto, ma o se faailoga i luga atu o le 5 mmol / lita o se mafuaaga taua mo le amata togafitiga.

O le mea sili ona lamatia o le mamafa tele, ona o se mea e le lelei le taumafa ma le taumafataga. O le mea lea, o meaʻai lelei ma le maualuga o le cholesterol o le toto i fafine pe a uma le 50 tausaga e matua taua lava. Ae ui i lea, o faʻamaʻi eseese, e aofia ai faʻatoʻaga, e fesoasoani foi i le atinae o le atherosclerosis, o le mea lea e le na o le pau le auala e tausia ai le soifua maloloina. O togafitiga faʻapitoa e masani lava ona faatonuina, e aofia ai vailaʻau ma gaioiga faaletino.

Taumafa i meaʻai

E tele mea na taua ma tusia e uiga i aoga o meaʻai talafeagai, ma e taua le mataʻituina o ana mataupu faavae i le olaga atoa. O se paleni paleni taumafa mai le tamaitiiti o le puipuia lea o le tele o faamai, ae faapea foi ile matua, e fesoasoani i le toe faaleleia. O le mea lea, pe a uma le taumafa ma le maualuga o le cholesterol i fafine pe a uma le 50-60 tausaga le matutua, e iai sona aafiaga lelei i le tino:

  • o le mamafa o le tino e masani ona mafua ona o paleni paleni paleni,
  • maualuga le maualuga o le suka ona e utiuti le taumafaina o gaʻo,
  • o le aʻafiaga o le atherosclerosis ma faʻamaʻi e aʻafia ai - ischemia, stroke ma isi, ua faʻaitiitia
  • otaota ma le soifua manuia lautele ua faaleleia,
  • ua faʻamautuina le tala faʻasolopito.

Faʻatasi ma le faia o fualaau faʻapitoa ma le faʻaauau pea o le tino, o se taumafa paleni faʻatasi ma nisi tapulaʻa ua i ai se faʻamalologa faʻamalolo ma fesoasoani e aloese mai le atinaʻe o maʻi vascular.

O a meaai e le mafai ona 'aina ma le maualuga o le cholesterol

Pe a tuufaatasia se lisi o aso uma, e tatau ona e tausisia le tapulaa o le 10 laulau e tusa ai ma Pevzner. O le aofai o le kalori o mea taumafa i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 2600 kcal, masima o le laulau - 3 g, suavai - 2000 ml. O ipu uma e fufulu, tao pe gaosi. O le taua tele o le teenaina o nisi o meaai, aemaise lava i latou o loʻo mauoa i le cholesterol (o lona maualuga i aso uma e 200 mg). E sili atu auiliiliga faʻamatalaga e mafai ona maua mai le laulau mea e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol ma le mea e le mafai ona e:

Vaega o oloa Faasaina Faatagaina
Meat, moaMeaʻai suamalie: puaa, vela, povi, pepe, kusi, saisiManuʻa maualalo-gaʻo (tolotolo, moa), gaʻo lapiti, tamaʻi mamoe
TuʻuFofo, faiʻai, fatugao
Iʻa, iʻaCaviarItuaiga uma o iʻa, crustaceans, mollusks, seaweed
Mea gaosi susuCheeses e maua ai le gaʻo o le sili atu i le 40%, kulimi, gaʻo susu ma kulimi mumuLaʻu susu gaʻo ma susu susu
FatsLard, margarine, pata, meaola manuSoʻo se fuālaʻau fuālaʻau (aemaise lava olive), suauu fagota
Cereals ma piSemolinaBuckwheat, millet, oats ma isi cereals, pi, pi, chickpeas, ma isi.
Fualaau faisuaPotatoSoʻo, aemaise lava le kāpeti, seleni
FuaO fua uma na faʻatagaina
Fua o meaolaPastry tao, falaoamata fou ma le falaoaO le falaoa o ananafi, kuki masi
SweetsO keke, pusa, sukalati, sukaHoney, jam, pastille, marshmallows ma marmalade
MeainuLauti uli, koko, kofe, agaga, mea inu suamalieJuices, compotes, tea lanu meamata

E le faʻasaina faʻamaʻi meaai i le maualuga o le cholesterol maualuga. E mafai ma e tatau ona 'aina, ae ui i lea, tuʻuina atu le mea e sili ona lelei ile proteins. E 'ai foi ate, ae le sili atu i le 2-3 fasipepa i le vaiaso. E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le laulau, e tele lava mea e faʻatagaina, e mafai ai ona e kukaina se ituaiga o soifua maloloina ma, sili ona taua, ipu suamalie.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i le lisi o fafine mo le vaiaso

E masani lava, pe a manaʻomia, fetuunai le taumafataga ei ai faigata i le sauniuniga o ipu faapitoa. O le teenaina o meaai masani ma le masani masani o le vevela - togafiti - e manatu le toatele o se fesuiaiga i meaai fou ma le leai o ni meaʻai. Ae ui i lea, o le lisi o meaai faatagaina e mafai ai e oe ona 'ai e le gata na fesuisuiai, ae e manaia foi, ao tumau pea le soifua maloloina.

Ina ia faigofie ona faʻaaoga i mataupu faavae fou o meaʻai, ma i le taimi muamua e mafai ona e faʻaaogaina le meaʻai taumafa talafeagai ma le maualuga o le cholesterol. Mo aso taitasi o le vaiaso e 5 taumafataga, e aofia ai le 2 tausamiga, meaai i le ao, aoauli o le afiafi ma le 'aiga o le afiafi. E tatau ona sili atu nai lo le 3 itula aʻo lei alu i le moega.

Aso Gafua

  • Oatmeal, tea lanumeamata ma le meli.
  • Fua.
  • Vailaau meaʻai, iʻa tunu, salati fualaʻau ma le suauu.
  • Kefir ma kuki masi.
  • Toa ma se ipu laʻau fagu.
  • Omelet (mai fuamoa atoa po o na o latou proteins), fualaau suamalie.
  • Se luʻu o fatu po o nusi i fualaau mamago.
  • Laʻau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻataunuʻu.
  • Orange po o le apu.
  • Palu iʻa, fualaau faisua.
  • Cheesecakes ma le jam.
  • Fuamoa o fualaʻau.
  • Soapuni lauti kuka, meatballs, malaisa kuka.
  • Laisi susu susu, falaoa.
  • Kefir, fua.
  • Millet porridge, lauti.
  • Umu kulimi ma susu.
  • Uluai, iʻa fagota i se apa o fualaau faisua.
  • Coleslaw ma seleni ma apu.
  • Palu leisa, kefir.
  • Rice porridge, sua o fualaau suamalie.
  • O se apu po o isi fua.
  • Laʻau moa gaʻo gaʻo, gaʻo falala, meaʻai gaʻo.
  • Kefir poo le lauti ma kuki.
  • O iʻa na tunu ma fualaʻau.
  • Se sanuisi o le falaoa falaoa ma moa kuka ma kukama, lauti.
  • Fualaau aina po o nati, fatu.
  • Borsch e aunoa ma ni aano o manufasi, meatballs fish with rice rice.
  • Fugalaau fou po o fua.
  • Lusi kulimi, kefir.

Aso Sa.

  • Buckwheat porridge, tea ma le marmalade poʻo le jam.
  • Fualaau saito.
  • Vailaʻau faʻasoa, iʻa e tao i fualaau faisua.
  • Kefir, kuki masi po o keke.
  • Omelet, apu.

O sea taumafataga e maualalo ai le cholesterol toto i 1-2 masina o le a fesoasoani e faʻasalalau le maualuga o lipoproteins i le toto. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻalagolago le tasi i meaʻai: o gaoioiga faʻaletino e taua foi, ma pe afai e tatau ai, togafitiga faafomaʻi.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le cholesterol maualuga mo fafine pe a mavae le 50 tausaga

E ui lava o le cholesterol o se mea e fausia ai se atigi i fafo mo a tatou siama, faaleleia atili le gaioiga o le faiʻai ma faʻamaonia le galuega o le homone, o se maualuga maualuga o lenei vailaʻau e mafai ona afaina ai le tino.

Mo tamaitai pe a uma le 50 tausaga, o le masani ole cholesterol o se faailoga o le 4.20 - 7.85 mmol / l. O lona maualuga i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni o le cholesterol o loʻo pipii atu i puipui puipui, ma o le mea lea e fai ai faʻamau.

O le siakiina o le tasi plaque o lona uiga e afaina uma vaa, o le eseesega e na o le tele lava. O le lapoa lapoa o le papala o lona uiga i totonu o lena nofoaga o le totoga o le toto e itiiti ifo ma o le aʻafiaga o le paʻu poʻo le faʻaʻau o le fatu ua faateleina.

Ina ia lapataia lou tino mai nei faʻafitauli, e tatau ona e toe mafaufau i lau meaʻai ma tausisi i se meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai cholesterol.

Faailoga o le maualuga o le cholesterol i fafine pe a mavae le 50 tausaga

O le tele o taimi, o fafine pe a ma le 50 tausaga le matutua e gauai atu i le cholesterol pe a uma le amataga o faailo o le atherosclerosis poʻo le maeʻa foi o se fatu oso.

O le tiga i vae o se tasi lea o faailoga o le maualuga o le cholesterol.

Faailoga o le maualuga o le cholesterol e:

  • angina pectoris
  • tiga i vae pe a savali,
  • le faʻaalia o lanu i luga o le paʻu samasama
  • loto vaivai
  • vavaeina o toto toto.

O tamaitai, i lenei vaitau, e manaʻomia ona siakiina lo latou soifua maloloina i le tele o taimi, talu mai lenei taimi e amata ai le misa, ma tele i le tino e suia.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga i Fafine Ina ua mavae le 50 Tausaga

O mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol i fafine pe a mavae le 50 tausaga e mafai ona:

E tele mafuaaga mo le siitia o le cholesterol

  1. Faʻaitiitia le maualuga ole estrogen. O le faʻaitiitia o le estrogen o loʻo tupu i tamaitai pe a mavae le 50 tausaga ona o le amataina o le moa. E mafua ai le faateleina o le cholesterol toto.
  2. E le o se olaga ola malosi. Faatasi ai ma se olaga e le mafaagaeetia, o le maualuga o triglycerides ma le mea e taʻua o le "leaga" cholesterol, o loo tumau i luga o puipui o vaa.
  3. Taumafa le lelei. O le maualuga o meaʻai i gaʻo tumu i le taumafataga e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, ma le faaopoopo atu, ona o sea ituaiga o meaai, ua sili atu le mamafa o le mamafa.
  4. Totogi mamafa. O le faafitauli o le mamafa o le mamafa e sili atu ona taatele i tamaitai ua silia ma le 50 tausaga le matutua, talu ai ona e le lava a latou amio masani, o le toatele e le o tausisia le lelei o taumafa ma o nei mea uma e mafua ai le faaputuputuina o isi pauna, lea e faateleina le cholesterol toto.

O a meaai e mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol, ma e le mafai ona avea ma tamaitai pe a uma le 50 tausaga

E pei ona taʻua i luga, o le mafuaaga o le maualuga o le cholesterol e tele lava ina le paleni.

O le mea lea, e tatau ona faʻaesea mea nei mai au mea taumafa:

  • oloa e aofia ai le falaoamata o le saito o le saito, o lenei foi e faatatau i le tao ma le taamilo,
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • fuamoa, aemaise lava le selu,
  • Meat e aofia ai le tele o gaʻo, mo se faataitaiga, puaa, tamai mamoe, pato ma le siʻi,
  • ate
  • iʻa gaʻo
  • mayonnaise
  • ituaiga uma o suauu vagana ai le olive,
  • margarine
  • saisi,
  • meaʻai vave
  • kofe
  • malosi lauti.

O oloa e faatagaina mo le maualuga o le cholesterol i le mavae ai o le 50 tausaga i tamaitai e fesoasoani e faaitiitia ai lona faatinoga ma o nei oloa e:

  • olive suauu
  • le suauʻu suauʻu e le faʻamaina,
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • falaoa po o falaoa falaoa,
  • alamago o le saito,
  • 1% oloa gaosiga,
  • fualaʻau maualalo maualalo,
  • Fugalaau matala ma fua
  • vevela kuka i totonu o le vai
  • musika
  • Laʻu suamalie fou
  • lanu meamata.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol mo fafine pe a mavae le 50 tausaga

O se meaai e iai le maualuga o le cholesterol i fafine pe a uma le 50 tausaga e fesoasoani e le gata ina faʻaititia lona maualuga, ae fesoasoani foi e aveesea le mamafa. O le lisi e filifilia e se fomaʻi, o loʻo taʻitaʻia e iuga o suʻega ma le setete o le soifua maloloina.

E tatau ona vavaeese meaai e alofagia e le toʻatele

Lalo o se lisi o vaiaso mo tamaitai e sili atu i le 50 ma le maualuga o le cholesterol.

Lua le taeao. Sato salamati i le suāuʻu olive.

Taʻaloga. Laʻau moa faʻafefe o le moa, e naʻo le pau o moa e tatau ona aveeseina. Buckwheat porridge ma salati tipu ma kālati.

Se meaai i le aoauli. Lefir e leai sona gaʻo.

Taumafa Suauu laisi i iʻa kuka.

Breakfast. Buckwheat porridge ma le 1% susu ma le lanu meamata.

O le taeao lona lua. Toa tao tao.

Taʻaloga Laʻau o le povi, pulu vaʻa ma le kuka. Oona suamalie

Taumafa. Pipi pateta, susu moa kukaina ma lauti lanumeamata.

Oatmeal mo le 'aiga o le taeao

Breakfast. Oatmeal ma le apu.

Lua le taeao. Se luʻu o soʻo se nati.

Taʻaloga Laʻau o le fualaʻau, iʻa o le gaʻo ma le falalati tao, faʻapea foʻi ma fualaau aina suamalie.

Se meaai i le aoauli. Laʻu sisi laʻititi gaʻo.

Taumafa Laʻau o le eggplant tomu, meaʻai gaʻo ma le lauti lanumeamata.

Breakfast. Curd casserole.

O le taeao lona lua. Tasi le moli.

Taʻaloga Suauu moa, iʻa fagota i se itu o fualaau faisua.

Se meaai i le aoauli. 1% kefir ma falaoa.

Taumafa Salati i le pepa mumu, sukani ma le tomato i le olive olive, protein omelette mai le 1 fuamoa ma le lauti lanumeamata.

Breakfast. Oatmeal i luga o susu susu ma le vai moli.

Aua nei galo e uiga i salakeke

O le taeao lona lua. Faʻi ma le kiwi salati, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le yogurt leʻo maualalo.

Taʻaloga Soupoa soup i le millet, susu o susu.

Toa tea. Walnuts.

Taumafa Buckwheat porridge faʻatasi ai ma le tipi moa ma le lauti.

O le taeao lona lua. Le yogurt e leai ni gaʻo 1 ipu ma falaoa.

Taʻaloga Laʻau suamalie, gaʻo susu ma le apu apu.

Se meaai i le aoauli. Laʻau tipi ma le lauti.

Taumafa Risi ma fualaau faisua, mimiti paʻu ma le lanu lanumeamata.

Breakfast. Risi falaoa ma le sukalati.

Taʻaloga Laʻau o le fualaʻau, iʻa o le vavao ma le faʻamalosi.

Toa tea. Seu yogo gaʻo ma falaoa.

Taumafa. Laʻau o le fualaʻau ma le susu susu.

O se vaega mo le tasi taumafataga e le tatau ona sili atu i le 200 kalama, ma e tatau foi ona e inu ava malosi, vagana ai fualaau suamalie ma fualaau aina, e tatau foi ona i ai le vai i luga o le lisi.

Lisi suamalie ma vine

Puipuiga

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol i fafine pe a uma le 50 tausaga, e tatau i se tasi ona tausisia e le gata i meaʻai, ae ia tausisia foi auala e puipuia ai lenei maʻi:

  1. I le amataga lava, e tatau ona e taofi le popole.
  2. Taʻitaʻi se olaga malosi. I le mavae ai o le 50 tausaga, e le tatau ona e mamafa le tino, ae o le savali, tamoe poʻo le tietie uila mo le 30 minute o le a avea ma se filifiliga sili.
  3. E tatau ona aveese le mamafa o le mamafa, talu mai le faʻaitiitia, o le maualuga o le cholesterol e faʻaititia foi.
  4. E tatau ona taofi le ulaula ma inupia le ava malosi, na o le uaina mūmū e mafai ona faatagaina ma laiti.
  5. Ma o le mea sili ona taua, o le fesuiaiga i meaʻai talafeagai, lea e tatau ona mulimulitaʻia i taimi uma.

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol i fafine pe a mavae le 50 tausaga, o le tausia o se olaga ola malosi ma mulimuli i se taumafataga o le a le gata ina faaleleia ai le tulaga i totonu o le tino, ae e foliga lelei foi.

E taua le manatuaina e le mafai ona e mafaufau ia te oe lava ma e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi ina ia mafai ai ona ia togafiti togafitiga ma faia se meaʻai a le tagata lava ia.

O aoga o le sua ma le lanu lanumeamata

Ina ia aveesea le cholesterol sili atu mai le toto, e tatau ona e inuina le sua mai le moli po o le vine. E mafai ona e 'aina le rimoni, pineapple ma le apu suamalie e faʻafefeteina i sina aofaiga o le sua o le tipolo. E tatau ona faʻafefiloi le inu i totonu o le meaai i le faasolosolo malie, e amata i le fua maualalo.
I le lanu lanumeamata, faʻapea foʻi ma sua, e tele mea aoga e aofia ai:

    iodine, B vitamini, uʻamea, manganese, vitamini K, silicium, magnesium, flavonoids, alkaloids.

Teu tiiti e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol i le tino, fesoasoani i le faʻaleleia o le vaivai o le toto toto, faʻaleleia le tulaga o le muso o le fatu. E manaʻomia se vai e puipuia ai le tupu mai o le atherosclerosis ma pathotia o vaʻavaʻa.

Tuua Lau Faamatalaga