O le Qiwi e mafai ona ou maua le maʻi suka?

E mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2? O maʻi o loʻo mafatia i se faʻamaʻi masani e tatau ona aofia ai oloa faʻatagaina i luga o le lisi, o se taunuuga o le a latou teenaina ai togafitiga sili ona fiafia i ai.

Talu ai ona o le malosi o le vailaʻau oona, o le tofo ma le "foliga vaaia", o le fua ua umi ona mau aʻa i lo tatou atunuu. O loʻo i ai se aofaiga tele o le acid ascorbic, suauu meli ma tannins.

O mea aoga o le kiwi e taoto i fiber, lea e sili atu nai lo le suka. Faʻafetai i lenei itu, e mafai ona faʻafoʻosaʻoina le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto e aunoa ma le popole e uiga i mea e leʻi mafaufauina.

Seʻio tatou vaai pe mafai ona 'ai le kiwi mo le maʻisuka? Afai o le tali o le ioe, ona tatou iloa lea pe faapefea ona 'ai fualaau aina, o le a lona faʻailoga? E le gata i lea, tatou te mafaufau i le rimoni, faapea foi ma ona vailaau faafomai i togafitiga o le "suamalie" faamaʻi.

Kiwi: tuʻufaʻatasia ma faʻailoga

O le fanau mai o se fualaau 'ulu' lauulu 'eseʻese o Saina. I le atunuu o loʻo tupu ai, e ese lona igoa - Kuki goisi. O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina lenei fua e avea o se togafitiga i aso uma.

O le mea lelei, o le kiwi e fesoasoani e faʻamamafa le tino ma vitamini ma meaʻai, e le faʻapogai ai le maua o se tupe mama, peitaʻi, i nisi tulaga, e fesoasoani e faaitiitia.

Suesuega ua faamaonia ai o lena fualaau aina e mafai ona faaitiitia ai le toto toto ma o lenei vaega e faavae i luga o le vailaau kemine o le oloa. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona 'ai mo le maʻisuka pe leai, o le tali o le ioe.

O le tuufaatasiga o loʻo i ai vaega nei:

  • Suavai.
  • Laʻau fiva.
  • Pectin.
  • Organic acids.
  • Ava malosi.
  • Mea e puipuia ai meaola, gaʻo.
  • Ascorbic acid, vitamini A, E, PP.
  • Minerale

I le mataupu faavae, o le tuufaatasiga o le oloa e masani lava mo le tele o fua. Ae fai mai fomaʻi o loʻo i ai se faʻataunuʻuina lelei o mea e manaʻomia mo le faʻatinoina atoatoa o le tino o le tagata.

O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e le endocrinologists ma le tausinioga e faapea o le maʻisuka e faaopoopo atu i le lisi o aso taitasi. E tasi le fualaau aina e aofia ai le 9 kalama o le suka.

O fua o le Kiwi e mafai ona 'ai ma le maʻisuka, ae le sili atu i le 3-4 vaega i le aso. Afai e le o mulimulitaia lenei fautuaga, ona tupu lea o aʻafiaga leaga:

  1. Tulaga faʻapitoa.
  2. Heartburn, le toʻa i le manava.
  3. Tofi o le taotoga.
  4. O se faʻafitauli faʻafefe.

O fualaau ma pulupulu o le oloa e le afaina ai le tulaga o le gastrointestinal tract, ona o lo oi ai le maualuga o le pH, o lea e le fautuaina ai e faaaoga le kiwi mo gastritis, o le gaʻo. Kiwi mo le maʻisuka o se faʻaopoopoga lelei i se taumafa malosi.

I le tele o le aofaʻiga, e faʻaleleia ai le puipuiga, tausia le suka i totonu o tapulaa talafeagai.

Kiwi Tomai mo le maʻisuka

E pei ona uma ona maua, o le kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina. Talu ai ona o le fualaau e le faʻaosoina ai le kulūkose, peitaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le toto toto.

O le maʻi suka o se maʻi faʻasolosolo masani lea e aʻafia ai le talaaga o le solia o le pancreas ma le le atoatoa o metabolic and carbohydrate processes i le tino o le tagata. Ae paga lea, e le mafai ona fofo le maʻi.

Lelei togafitiga, usitai i fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai ma gaoioiga faʻaletino - o le faavae lenei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, i le sauniuniga o le taumafataga, e fesili mai tagata o le tagata lava ia pe mafai ona maua se oloa faʻapitoa mo le maʻisuka?

E mafai ona e 'ai i le kiwi, ona o le maualalo o le kulukose i totonu o le toto, e puipuia ai lona faʻateleina, aʻo isi mea lelei:

  • E le afaina le fomaʻi i le metabolism o gaʻo. O le tuufaatasiga o loʻo i ai se vaega patino o le suka, ae o le i ai o fiber o mea totino ma pectin fila e le mafai ai ona vave faʻaleleia. Ina ia fai mai o le fua e mafai ona faʻaitiitia le suka, o le a le moni, ae e tumau pea i le tulaga lava e tasi.
  • Kiwi mo le maʻisuka o se mea faigaluega lelei e fesoasoani e taofi le alualu i luma o suiga atherosclerotic i le tino. O gaʻo gaʻo o loʻo i ai i le tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga, ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le fatu fatu poʻo le stroke.
  • O le oloa e aofia ai le tele o siama gaosi, o lona aoga e matua aoga lava i le taimi o le maitaga o fafine. E faʻaleleia e le alo le gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  • Kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e aveesea le mamafa, lea e sili ona taua. E pei ona e iloa, o le maʻisuka lona lua uma o le mamafa tele lea, e faʻamalosia ai le ala o se maʻi faʻamaʻi.
  • O vaega o minerale e maua i totonu o fualaau aina e lelei le tau i le maualuga o le toto maualuga, faaitiitia le toto maualuga.

O mea faʻaleagaina o le fualaau aina faʻatasi ma se faʻamaʻi "suamalie" o loʻo i ai pea i le tulaga o suesuega suʻesuʻe, ae o le tele o endocrinologists ua fautuaina o latou tagata gasegase e ulu atu ia latou meaʻai i aso taitasi.

Maʻisuka ma Kiwi

O fua e maua ai le maualuga maualuga o le suka o le toto e le faʻaosofia ai le oso i luga, o lea e mafai ai ona faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Peitai, e tatau ona i ai se fuataga i mea uma. O le lelei i aso taitasi o le 1-2 fua.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina e amata laiti: muamua ona 'aina le fua e tasi, faʻalogo i lou soifua lelei, fuaina o fua o le suka. Afai e masani le kulukose, ona mafai lea ona e ulu i le meaai. O nisi taimi e mafai ona e 'aina fua e 3-4, ae le sili atu.

Taumafa fua i lona tulaga sili ona mama. O nisi tagata paʻu vine, o isi e 'ai faatasi ma ia. Ua maitauina o le pele o se fualaau aina suamalie e aofia ai le tolu taimi sili atu le sili atu o le acid ascorbic nai lo lona pulupulu.

E maualalo le fuainumera o le fetus, 50. O lenei parakalafa e foliga mai o se fua faatatau tutusa, ma faailoa mai ai o meaai e iai se ituaiga o faasologa o le a faasolosolo lalo malie, faasolosolo, o le faagasologa o le gaogao o le a umi atu.

O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai i le kiwi, ae naʻo le faʻaogaina lelei, ina ia le faʻaosofia le faateleina o le suka. O fua e mafai ona faʻaaogaina e le gata i se fomu fou, ae faʻapea foi i luga o latou faavae e saunia ai ni mea lelei matagofie.

Soifua maloloina maloloina ma fualaau aina:

  1. Vili laʻau kuka ma kāloti.
  2. 'Otiʻoti pipi lanumeamata teuteuina, faʻafefiloi ma ni fua se lua pe tolu o le kiwi tipi.
  3. Laua laisi laisi.
  4. Faʻafefiloi mea uma, faaopoopo le masima.
  5. Vaʻaia ma le kulimi kulimi maualalo.

O ia ipu o le a avea ma se teuteuga o se laulau o le maʻisuka. O faʻamatalaga e taʻu mai ai o le salati e le gata o fualaʻau ma ola maloloina, ae e matua manaia lava.

Kiwi e mafai ona faʻapipiʻi i le puaa po o le vela, e aofia i le tele o faʻamaʻaloga e faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

Pamekaranisi ma le ituaiga 2 Tisuka

O fua o se vaega taua o meaai paleni. O le tele oi latou e aofia ai le suka, ae e le o taimi uma e avea ma faʻalavelave i le faʻaaogaina o le maʻisuka o le lua ma le muamua ituaiga.

E mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka? E maʻi tagata mamaʻi? Mai se vaaiga faafomai, o le rimoni e foliga mai o se tasi lea o fua e sili ona aoga mo faamaʻi eseese. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, o fua e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le maualuga o le toto, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma puipuia ai faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ma e tatau ona 'ai le rimoni. O le maualuga o le suka i le toto ua i ai se aafiaga faataumaoi i toto toto. E le gata i lea, o le ata e faigata tele i le maualuga o le cholesterol, o le fausia o sikuea sikuea.

O vine e mafai ona faateleina le tetee atu o vaʻa toto i aʻafiaga le lelei o le kulukose, ma o le rimoni o le suamalie o loʻo i ai se faʻaleleia lelei o le tulaga o le cardiovascular and circulatory system.

E masani ona leai se vailaau o le patekaini, o le mea lea, e fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes, lea e masani ona faʻagesegese agai i tua o le "suamalie" pathology. Ae ui i lea, e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le tele o oloa.

Le aʻafiaga o fuatini rimoni i le tino o le maʻisuka:

  • Aveese le tele o le vai mai le tino, ia taofia le fausiaina o le le fiafia. O fualaau suamalie o se diuretic lelei lea e faʻaolaina ai le gaioiga o gaʻo, ma o le mea lea e mafua ai ona faʻasaʻoina faʻamaoniga o le toto.
  • Latou te faʻavaveina le faʻaumatia o toxins mai le tino, puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o le kanesa.
  • O le alofilima ma pectini o loʻo i ai i le tuufaatasiga e faʻasalalau le gaoioiga o le digestive system, faʻagaoioia le pulefaʻatasia o le suka gaosia.

E tatau ona maitauina o le suamati o le suka i le maʻisuka ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i na o le faʻaogaina o le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai le malosi o le malosi o le suka i luga o le membrane mucous o gaʻo oona.

Afai o le talafaasolopito o le faateleina o le eletise o le manava, gastritis, maʻi o le peptic ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le oloa e matua faasaina ona faʻaaoga.

O faʻamatalaga e uiga i penefiti ma aʻafiaga o kiwi mo le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

O le a le aoga o fua o le kiwi mo le maʻisuka?

O le isi o loʻo i ai isi igoa - Actinidia poʻo gooseberries Saina. O le faʻapipiʻiina o le laau faʻatasi ma se manulele e le iloa pe lele, na mafai ai e ia ona maua le igoa tauvalaau o le igoa e tasi. Kiwi e tusa ma le 50 ituaiga, ae na o ni nai ituaiga o meaʻai e 'aina. O le fale e lauiloa i le lalolagi atoa. O le fua o lona gaosiga o le lalolagi ma le auina atu i fafo o le tele. Faʻafetai i le paʻu o loʻo i ai le ufiufi o le kiwi, o loʻo i ai se ola umi. Peitai, o le lelei o le fetus e faalagolago i lana vaʻavaʻavaʻaʻi femalagaaiga.

O le maʻisuka e manaʻomia faapitoa vitamini o le vaega B. O le tino o le tamaʻi meaʻai e tele i le:

  • B1 (faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate)
  • B2 (auai i ni mea e toe faʻafoʻi mai e tupu i totonu ole tino),
  • B9 (faʻaleleia le fausia ma le tuputupu ae o sela).

Faʻalagolago i le tikeri o le gaʻo o le fetus, o lona glycemic index (GI) o se faʻamaufaʻailoga o gaʻo e faatatau i falaoa paʻepaʻe, e i le va o le 50-59, ao le pineapple e 70-79. Kiwi e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 ona o le maualalo o kalori ihi o le oloa - 48 Kcal. Mo le faʻatusatusaga, 100 g vine ei ai 69 Kcal.

Gaosiga, 100 gCarbohydrates, gFats, gPuipuia, gMalosiaga o le malosi, kcal
Apricots10,500,946
Pineapa11,800,448
Cherries11,300,849
O apu11,300,446
Gooseberry9,900,744
Kiwi9,30,61,048

O se auiliiliga o le meaʻai paleni o gooseberries Saina ma nisi o suka suka ma suamalie e talia i le maʻisuka, tutusa i le kalori i ai, ua faʻamautu ai mea moni e faapea:

  • Kiwi o loʻo i ai mea e sili atu nai lo le gaʻo
  • o le le taua o le i ai o gaʻo i totonu o le pipi e le mafai ai ona vave gauai i le toto,
  • i fafo atu fafo o loʻo i ai faʻamalosi, i ni fua faʻatatau, i luga o se pa faʻatasi ma blackcurrants ma blueberries.

Kiwi, pei o pineapple, o loʻo aofia ai le enzyme actinidin, lea e faʻaleleia ai le 'ailaina. O Berry ua fautuaina mo tagata gasegase i maʻi o le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Kiwi - o se oloa e faʻaaogaina i fualaʻau ma meaʻai

Togafitiga ma togalaau faʻaaogaina mo le maʻisuka e mafai ona aoga tele. E fetaui lelei ma le fomaʻi o loʻo faʻasolo mai ai le suka (injections insulin, taking pills). Faafetai i vitamini ma mineral complexes o aofia ai i le vailaʻau vailaʻau o kiwi, e faateleina le malosi o le puipuiga o le tino i le taimi o lona faʻaaogaina ma mea faʻaleagaina faʻaleagaina.

E tatau ona mafaufau le maʻisuka:

  • faapalepale tagata taitoatasi o se oloa maua,
  • le ono mafai ona tali atu i ai,
  • maualuga maualuga o le acid ascorbic i totonu.

E tasi le fua o le kiwi e maua ai le fualaau o le vitamini C mo se tagata matua, lea e tutusa ma le fua o le acid ascorbic i le 3 fua suamalie: lemoni, moli, kulupulu.

E i ai le kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai ona o le manaʻoga e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o maʻi. E fautuaina e le Endocrinologists, i le leai o se faʻailogaina, o le faʻaaogaina o le taumafa 1-2-aso e faʻaaoga ai fualaau 1-2 taimi i le vaiaso.

E tatau ona fetuunaʻi mea e maua mai i vailaʻau oona. I le gasologa o le aso, e tatau ona e siakiina le suka suka i se masini faapitoa - o se glucometer. O le maualuga o le kulukose i luga atu o le masani (sili atu i le 9.0-10.0 mmol / l 2 itula pe a uma le taumafataga) e taʻu mai ai o le faasaʻoina o le suka e maualalo ai le suka e faia lea i le le atoatoa o meaʻai gaʻo.

Mo se aso anapogi o le a e manaʻomia ai le 1.0-1.5 kilokalama o fua fou e leai ni paʻu. E tatau ona e 'ai ma le lelei, vaeluaina i le 5-6 faʻasaga. E mafai ona faaopoopo i ai le kulimi kulimi-maualalo, o se tuufaatasiga faʻatasi ai ma fualaau 'eseʻese e leai ni faʻamalo (kapisi, kukama), e le aofia ai le masima.

O le aso e lokaina ai le "kiwi" e aoga mo faʻamaʻi e maua i le maʻisuka:

  • sosolo totoʻa,
  • toto maualuga
  • atherosclerosis,
  • afaina.

E mafai ona e inu i le taimi o le anapogi i le maʻisuka, infusions ma deco decorations o fualaau faʻalaʻau fautuaina mo tagata gasegase e le atoatoa i le tino (chicory, rose rose, bean leaves).

Kiwi Recipes

Saladi fualaau - 1.1 XE (falaoa o le falaoa) poʻo le 202 Kcal. Kiwi ma le apu tipi i totonu o poloka. Ma o le a le faʻapogisaina le apu, e tatau ona faʻafefiloi i le vai (lita) vai mo ni nai minute. Faʻaopopo leisi fatu i le salati ma le vaitau ma le kulimi kirimigi.

  • Kiwi - 50 g (24 Kcal),
  • apu - 50 g (23 Kcal),
  • nati - 15 g (97 Kcal),
  • kirimulu mumu (10% gaʻo) - 50 g (58 Kcal).

O ipu kalori e maua ai le kulimi ma le kulimi suamalie. O le mea mulimuli e aofia ai le magnesia, ma i le numera o vitamini latou te 50 taimi sili atu le maualuga nai lo fualaau suamalie. O le faʻatagaina o le latisi ma le gaʻo o meaʻai e le o saofaga i le osofaʻi malosi i le kulukose toto. Afai o le mamafa o le tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona faatagaina le faʻaaogaina o ni fatu, ona vavaeeseina atoa lea.

Salamata mo tagata matutua, 1 tautua - 1.8 XE poʻo le 96 Kcal. ◊Oti tilo ma kiwi i ni fasipepa, faʻafefiloi, tuu i totonu o se ipu salati manino. Fafasi fugalaau ma vine i luga, faaopoopo i ai le nainamona ma, pe a manaʻomia, 1 tbsp. l pulu.

  • melonini - 1 kg (390 Kcal),
  • Kiwi - 300 g (144 Kcal),
  • fugalaau - 100 g (41 Kcal).

O le melonini e tamaoaiga i fiber, carotene, ma le uʻamea. E i ai taimi e sili atu le mamafa o le uʻamea i totonu nai lo le susu, moa moa po o iʻa.

Paʻu salakeke - 1.4 XE poʻo le 77 Kcal. Grate pumpkin (vailaau suamalie) i luga o se mea e gaosia. Faʻafefiloi ma kiwi. Salu le salati i fatu rimoni.

  • Paʻu - 100 g (29 Kcal),
  • Kiwi - 80 g (38 Kcal),
  • rimoni - 20 g (10 Kcal).

Aʻo leʻi faʻaaogāina i fualaau kuka, e fufulu le kiwi i le vai tafe ma fufulu le paʻu sosola ma se naifi mata. O fatu i totonu o le pulupulu o le fetus e le aveesea. Afai e manaʻomia ma maelega, o le maʻisuka e mafai ma e tatau ona 'ai le eseese, faʻaaoga, pe a mafai, le tele o fualaau lelei ma fualaʻau lelei.

Kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

I le sefulu tausaga talu ai, ua le toe avea le Kiwi ma fualaau aina suamalie mo tagata Rusia ma ua i ai i soo se mea o loʻo teu oloa. E mafai faapefea e le kiwi ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2? E mafai pe leai foi mo le maʻisuka e ai ma o le a le tele?

I le 1962, o le fualaau aina na maua lona igoa moni "kiwi", mo le faamamaluina o le manulele kiwi. Na salalau atu Kiwi mulimuli ane i isi atunuu. O le taimi nei o se tasi o kamupani aupito tele o kiwi o Niu Sila.

Kiwi meaʻai tau taumafa

Kiwi e aofia ai:

    Puipuia - 0.8 g Oona - 0.4 g Carbohydrates - 8.1 g Laʻau faʻamaʻi - 3.8 g Calories - 47 kcal

Kiwi e mauoa i vitamini C (150-180 mg i le 100 g o oloa, o le 150-200% o le taumafa i aso taitasi o se tagata matua).E le gata i lea, o le kiwi e mauoa i le pectini, potassium, magnesium, iron (lea, faafetai i le tele o vitamini C, o loo lelei ona paluina), carotene (o le vailaʻau A), phosphorus, vitamini B ma E. O fua o kiwi e aofia ai antioxidants natura e fesoasoani i le puipuia o le kanesa faʻamaʻi ma faʻagesegese le faasologa o le soifua matua.

Kiwi, e pei o isi fua, e aofia ai le suka, ae o le ituaiga o fualaau aina e maua ai le suka. 100 g o kiwi e 8.99 g suka. O fua o le kiwi e tasi e mafai ona aofia i le 5.4 i le 9.9 g o suka. O le faasino igoa ole kiwi e tusa ma le 40. XE: 0.67. O le fiva i totonu o le oloa e fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto.

Kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga ma e tusa lava pe fautuaina. O le maualuga o le taumafa i aso taitasi e oʻo atu i le 3 kiwi fua i le aso. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona mamafa. Ona o lona maualalo o le kalori, mea maualuga fiber ma le paleni paleni o mea taumafa, fua o le kiwi e sili ona lelei i le faʻaitiitia o le mamafa mamafa ma le vevela.

O fiva lapoʻa o loʻo i totonu o kiwi e fesoasoani i le faʻagasoloina o le gaʻoina o otaota, e puipuia ai le faʻamalosi. O le Kiwi e faʻasaina i le gastritis ma le maualuga. E i ai nisi tagata e ono aafia i ni mea e afaina i le kiwi.

E fia le kiwi e mafai ona ou 'ai mo le maʻisuka?

O le fautuaina fautuaina o le kiwi mo le maʻisuka e 1-2 vaega i le aso. O le aso i aso uma e sili atu ona vaevaeina i ni nai meaʻai. Taumamafa i le kiwi, pei o isi fualaau, pe tusa ma le afa itula poʻo le itula ao leʻi oʻo i taumafataga (e oʻo i le taimi e oʻo mai ai le meaai matua, o fua e maua ai le taimi e faʻafefe ai) pe faʻaaoga foi o se meaʻai i le va o meaai autu.

Afai e te 'ai i le kiwi pe a uma se taumafataga mamafa, o le a fesoasoani i le faʻalaumalieina, faʻamalolo le vaivai i totonu o le manava ma le manava. Kiwi o loʻo i ai se enzyme e fesoasoani i le malepe o puipuiga. O le aafiaga o le kiwi i lenei tulaga e talitutusa lava ma le gaioiga o sauniuniga o le enzyme.

E faʻapefea ona faʻaaoga le kiwi?

Kiwi mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia:

    Fou I le ituaiga o fuamoa fualaau I le avea ai o se mea faaopoopo i salakeke fualaʻau ma aano o manu fasi I le ituaiga o sua

E lelei tele le faʻaaoga o le kiwi fou. O le kiwi e itiiti ifo i lalo o soʻo se gaioiga, o le tele o meaʻai e teuina i totonu. E tele fomaʻi e fautuaina le taumafa i kiwi ma le paʻu, pei o loʻo i ai le maualuga o le paleni o meaʻai. O fualaau o Kiwi e tatau ona faʻaleleia, ae le faigata tele (o le faʻaaliga lea e le ova le Kiwi).

Ae e te le tau manaʻomia fua fualaau suamalie. Sili atu se mea i le va. E sili atu le teuina o kiwi i totonu o se taga pepa i totonu o le pusaaisa. Ua tausia lelei Kiwi. O le aafiaga o le kiwi i luga o le tino e talitutusa lava ma le gaioiga o aspirin, ae le pei o le mea mulimuli, o le kiwi e leai ni aʻafiaga leaga ma aʻafiaga.

Kiwi faʻamanatu mo le maʻisuka

Aniani tipi i kiwi:

O lenei meaʻai e fetaui lelei ma aano o manufasi ma iʻa, pei o se faʻaopoopoga i sanuisi poʻo salakeke. O le a e manaʻomia:

  1. 1 pc Kiwi
  2. 1 aniani,
  3. 4 tbsp. sipuni tele o le suauʻu fuālaʻau e leʻi faʻasalaina,
  4. 0.5 teaseti o masima
  5. se pine o patipati,
  6. o le tasi vaetolu o pepa tili fou.

Uu ma tipi le riki i afa mama. Taʻu le kiwi, tipi i totonu o pateta pateta. Fufulu fatu fatu ma le kuka lelei, faaopoopo i le sipuni. Faʻaopopo le masima iina ma togi faʻatasi ma ou lima ina ia amata ai le suka. Tuu le kiwi ia mama i le sipisi, vaitau ma le suauʻu manogi, faʻaopoopo mea uma. Tuʻu le sipisi i se taimi ma tautua.

Paʻu saito i le kiwi. O le a e manaʻomia:

    300 g beets, 2 pi. kiwi, fualaau fou (arugula, afifi, fries, chard), sua o le afa o lemoni, 0.5 teaspoon o le meli, 3 tbsp o le suauu sesame, 4-5 pcs. keke faapelepele, se pine o le masima ma le pepa.

Matou te fufuluina pipi tao ma tao tao ma tipi i totonu o ni tamai cubes (pei o vinaigrette). Fuʻu ma tipi le kiwi i totonu o ni nai pusa. Matou te saunia laei salati: faaopoopo le sua o le tipolo, meli, masima ma le pepa i le sima sima. Faʻafefiloi uma mea uma.

Faʻafefiloi le beets ma le kiwi ma le vaitau e faʻafefiloi ma le faʻaofuina. Matou te tuu le salati i papatusi, lea matou te faamuamua ai se "aluga" o lanu. I luga ma fasi keke mago ma keke o kiwi.

Kiwi Cocktail

Mo le kuka, e te manaʻomia le 2-3 fua o le kiwi ma le 200 g o le yogurt e leʻi faʻaaogaina. Taʻu le kiwi, tipi i ni fasi lapoa, faaopoopo le yogurt ma taia mea uma ma se pulu toto i totonu o se pusa. E fautuaina e ave le kiwi mo se pati mai le pusaaisa.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o kiwi i le tino

E toetoe lava o tamaitai uma e mananao e aveesea le mamafa o le mamafa e iloa ai mea aoga o le kiwi (o le isi igoa - "eleele apu") mo le tino o le tagata - o le aotelega o lenei fua i le tele o mataupu e aofia ai meaʻai ma le faʻamautuina o metabolic process in le tino.

O faʻamanuiaga e maua mai e le '' apple o le eleele 'ma le ono afaina ai lenei fua mo alii ma tamaitai e faʻalagolago i le lelei o le faʻaaogaina o fua.

Kiwi fualaau aina

O le manuia o se tamaʻi tino i fafo mo le tino o le tino e masani lava ona taʻoto i le mea moni o lona faʻaaogaina e mafai ai e oe faʻavavevave faiga faʻasolosolo ma faʻafefe le aveesea o toxins. O sea ituaiga o soifua maloloina e pei o meaʻai e faigofie lava e aunoa ma le kiwi - tasi fua, ae faʻaaoga i aso uma, e maua ai se mea moni i se tagata.

O le mea e aupito sili ona manaia, o vaega taitasi o faʻamalologa o lenei fualaau aina ua maua ai le faʻaaogaina i le soifua maloloina - maualalo le kalori vine, o se fuainumera tele o vitamini o loʻo i totonu o le peel, laʻau ma fualaau aina i le meli e taua tele mo le malulu.

Faʻaaogaina ma faʻaleagaina le kiwi

O le afaina ma faamanuiaga o le kiwi e na o se mataupu o le taliaina lelei. O mea aoga o se tamaititi oona e mafai ona afaina i le tino pe afai e le lava ni fua o fualaʻau aina ona o lo latou afaina i luga o le mucosa gastric.

O le mea o le tele o vailaʻau o se vaega o lenei fua, e faaopoopo i vitamini. O le iai o elemene ma le valivali o pigments - o anthocyanini e fuafua uma isi vaega o loʻo maua e lenei oloa.

O le a le aoga o meaʻai i le kiwi ma lo latou faʻaaogaina

O lenei fualaau ua maua ai le faʻaaogaina o vailaʻau ona o ona faʻamalologa, lea e fuafuaina e le kalori mea o le sua, faʻapea foʻi ma faʻamalologa o loʻo i ai i le meli, pela, lau, ma fualaau lole. O mea aoga o se fualaau suamalie mo le soifua maloloina o tagata e maua ona o le mea nei faʻasolosolo faʻamalosiga o fuataga:

    100 g o le "apu o le eleele", 50 g o le meli, 100 g o lapisi, 50 g o le tipolo tila

O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma ave i le 3 sipuni 5 taimi i le aso, mo le masina. O le faʻamalologa e le o toe mamao!

O faʻamanuiaga o le kiwi mo le leiloa o le mamafa - fualaʻau

Kiwi (aoga aoga mo le paʻu o le mamafa) e mafai ona maua i le sauniaina o le fua lea:

  1. 200 g fualaau aina,
  2. 50 g cloves (sili atu ile aoga aoga o cloves iinei ...),
  3. 50 g avoka
  4. afa o le sipuniti o le kinamona,
  5. 100 g o lapisi,
  6. 50 g o le moli po o le vevela

O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma ave i le 2 sipuni faʻaselau 7 taimi i le aso, mo le masina. O le togafiti o togafitiga o le a le mafai ai ona e faʻatali, aemaise lava pe afai e te faʻaaoga lenei musika aʻo leʻi aʻoga! O le faʻamalologa e mafai ona maua mai se mea mama, fou - o le mea e sili ona taua, o vaega talafeagai ia e ave.

O mea aoga o fualaau aina suamalie mo le ola maloloina o le tino o le tagata e le faatapulaaina i le tulaga na o ia - o se fofo lautele!

O le a le sua kiwiwi lelei mo?

O aoga o le kiwi e tele, ae e tatau ona e kukaina oe lava ia. Recipes mo le maʻisuka ma le maitaga, faʻapea foʻi ma le paʻu o foliga (masks) e le maeʻa e aunoa ma le faʻaogaina o lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi lenei o mea lelei o se fua e mafai ona faʻaaoga saogalemu e maʻisuka uma:

    Ave 300 g o le fualaau o loʻo fesiligia, 50 g o le coriander, 50 g papaya, Half teaspoon o le kinamona, 100 g o hazelnuts, 50 g o le moli po o le vevela

O nei mea uma ua maeʻa fefiloi ma ave i le 1 sipuni vaovao 7 taimi i le aso, mo le masina. E le o toe umi le oʻo mai o le togafitiga, aemaise lava pe afai e te tausisi i isi meaʻai uma e manaomia mo le maʻisuka.

Kiwi ma le faʻaleagaina

O aoga o lenei fua i le taimi o le maitaga e telē, aua o le tino o le tina ma le tamaititi e manaomia ni vitamini, o loʻo aofia ai i le tele o nei fua. E ala i le faʻaaogaina a itiiti mai o le tasi fualaau i le aso, e mafai ona tuʻuina atu manaoga masani o le tina ma le tamaititi mo le vitamini C, lea e taua tele.

Ae o mea aoga mo fafine maitaga e le muta iina - o le oloa e fesoasoani e faʻamalosia ai puipui o le tino, e tatau ai mo le faʻavaeina o le puipuiga puipuia i le tulaga o le faʻavae o tama. Faʻalogo lelei i le mea moni e faʻapea o le "apple apple" o loʻo faʻamanuiaina e le gata i le 'aina o nisi o fualaau kuka, ae faʻapea foi i le' aina o fualaau fou.

Pau lava le faʻalavelave i le faʻaaogaina o se tamaititi i le taimi o le maʻitaga o le iai lea o se faʻalavelave lavelave - i lenei tulaga, e mafai ona atinaʻe i totonu o le tina ma le pepe i le taimi e fanau ai. E le gata i lea, e le gata i le faʻaoʻoina o le 'au faʻatau meaʻai i le lautele o mea aoga o le "apple apple" mo le soifua maloloina o le tino o le tagata.

I le faaopoopo atu i le faʻamaloloina o le malosi o fualaau vevela ma le fou mo susu, mo le ate, faʻapea foʻi ma le malulu, o lenei fualaau aina ua faʻaaogaina foi mo le maʻisuka ituaiga 2. O le manuia mo le maʻisuka o le a faʻaaoga pe a faʻaaoga le fua lea:

    300 g o fualaau fou, fualaau suamalie lelei, 50 g o lenamon, 50 g o le avoka, Half o le sipuniti o cloves, 100 g o cashew nuts, 50 g lemon zest,

O le mea e maua mai ai o loʻo faʻaaogaina i totonu o le sipuni pusa tolu taimi i le aso, e mafai ona e faʻaaogaina le fua mo le ola. E mafai ona afaina i lenei tulaga pe a fai o sauniuni e saunia e faaaoga ai le meli po o le suka.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o kiwi i luga o se manava gaogao

O le manuia ma le afaina o le "apu o le eleele" e aumaia ma le afaina mai lenei fualaau aina mo alii ma tamaitai pe a mu i luga o se manava gaogao e faalagolago i le malosi o le manava. Faatasi ai ma le masani poʻo le faʻateleina o le eletise, o lenei mea o le a oʻo atu ai i le manava, ae o le faʻaitiitia o le pH o le a tauia e ala i le 'aina o le "apple apple" i le taeao.

Na faʻamamaina e Kiwi mea aoga aoga

Afai e te manaʻomia le faʻamalolo o mea faʻamalolo o lenei fualaʻau, e mafai ona e masini saogalemu - o le a le sili atu le leaga mo se minute. O uiga uma lava o loʻo i ai o loʻo faʻasaoina i le magogo. O fua uma o loʻo i luga e mafai ona saunia lelei ma kiwi, ae faʻatasi ma le eseesega o le ae manaomia e ave i le mamafa 3 taimi itiiti ifo.

O mea aoga a le Kiwi mo le faʻamalosi

E pei lava o isi fua, o le "apple apple" e faaosofia ai le gaioiga o le gaogao ma fesoasoani ai i se tagata e feagai ma papau. O se vailaau sili ona mataalia, aemaise lava i le tuufaatasiga o susu susu.

O le a le kiwi e lelei mo le po? O le faʻamaloloina o aʻafiaga o fualaau mamago ma fou mo alii ma tamaitai pe a 'aina i le po, e fesoasoani e faʻavavevave le metabolism ma le malepe o gaʻo. O le mea lea, e oʻo lava i lena malosiaga lea o le a faasolo ina gaʻo i le po, o le a faʻaitiitia le faʻaogaina e le kiwi e 'aina i le po. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa pe a uma ona 'aina le fua e tasi i le taimi, ona mafai lea ona e alu saogalemu i le moega. O le taunuuga e le o toe mamao!

O le a le kiwi e aoga mo faʻasaga - mask recipes

Kiwi (faʻamanuiaga mo le paʻu o le tino) e masani lava o se isi mataupu. O lenei fua e maua ai oloa sili ona lelei, o le faʻaaogaina lea e mafai ai ona toe faʻafouina le paʻu ma faʻaumatia uma elemene o le faʻavave. Manatua lena mo lana tapenapenaga o le a e manaʻomia le pele o lenei fua:

  1. 100 g paʻu paʻu i totonu o se mea e teu ai manu,
  2. 50 g lemon peel,
  3. 50 g o le pata.

O mea uma lava e faʻafefiloi ma faʻaaoga i le paʻu i totonu o se papa. O le mea atoa e totoe mo le po, ona fufulu lea. Kiwi face mask - o aoga ma mea faʻamalolo o lenei oloa e faʻamaonia ai le gasegase o le paʻu ma mea faʻapipiʻi, toe faʻafoʻiina o le toto ma tafe mai lymph mai vaega uma.

Ma o mea aoga o fualaau aina suamalie mo le ola maloloina o le tino o le tagata ua maua ai le faaaogaina e le gata i vailaau faafomai, ae faapena foi i le cosmetology.

Siʻosiʻomaga o le suauu Kiwi ma le talosaga

O faʻamanuiaga e maua mai i le "apu o le eleele" mo alii ma tamaitai e faʻafetai ona o le tele o ituaiga o fualaau. O se tasi oi latou o le kiwi, o ona meatotino o loʻo i ai se aoga aoga i le metabolism i le tino, e tusa lava pe faʻaaogaina i le lotoifale. O le mea lea, o le suauu mai lenei fualaau aina e mafai ona faʻatauina i le falemaʻi, pe mafai foi ona e maua mai le suʻega.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave:

    500 g o fualaau suamalie, fafasi i latou, tipi i se mea e fai ai meaʻai, ona faaopoopo ai lea o le 100 g o le pata ma le 50 g o le kirimi kirimigi i lenei tuufaatasiga. Auina atu lenei tuufaatasiga atoa i se suauu ma toe faʻafefiloi, i le taimi nei ma lenei masini. E tatau ona vevela le paluga mo le 1 minute i totonu o le microwave, ona faʻaaogaina lea i foliga poʻo soʻo se isi itu o loʻo paʻu o le paʻu.

O se meafaigaluega sili ona mataalia e toetoe lava o faʻamaʻi uma, o taunuʻuga sili ona taua e maua pe a faʻaaogaina e togafitia ai eczema ma seborrheic dermatitis.

Kiwi fualaau: mea aoga ma afaina ai le tino o le tagata, calories, recipes

Kiwi (Chinese actinidia) o se laau e pei o le liana, o le umi e oʻo atu i le 7.5 mita. O le pulupulu o le fualaau aina ei ai lanu lanumeamata poo samasama (o nisi ituaiga) lanu. O le fanau mai o fua o le kiwi o Saina, ae ona o lona tofo na lauiloa ai i le lalolagi atoa. O tulaga tulaga ese o fualaau aina e mafai ai ona faʻaaogaina i totonu o le matāfaga o meaʻai ma le cosmetology.

O fea ma pe faapefea ona tupu le kiwi

I le taimi nei, ua totoina le laau i le tele o atunuu o le lalolagi, o le teritori o loo i totonu o le eleele eletise (o oloa autu i le maketi o le lalolagi o Chile, Italia, Niu Sila, Initonesia). O togafitiga faʻapitoa o lenei laau o loʻo maua i Abkhazia, Georgia, Iukureini (Transcarpathia), Dagestan, i luga o le talafatai o le Black Sea.

O fea ma pe faʻafefea ona tupu le kiwi i luga o le eleele? O tulaga sili ona lelei mo le totoina o le actinidia ina ia maua fua o le maualuga o le vevela ma le vevela, puipuiga mai matagi ma malamalama lelei. I le leai o soʻo se tasi o nei tulaga, o le gaosiga e mafai ona na o se fale teuteu.

I le faʻaleleia o le kiwi i luga o se gaosiga o fale gaosi oloa, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻapipiʻiina se faʻaogaina o le faʻamalolo. O le suavai lelei, e le o le carbonate palapala, o loʻo faʻaalia e le eletise le lelei, e lelei mo le tuputupu aʻe o actinidia.

Faʻavae ma kalori mea o kiwi

O aoga aoga o fua o kiwi e mafua ona o lona fomaʻi. O fua e mauʻoa i vailaʻau, filo o meaʻai, maso, fualaʻau fualaau, mono-ma disaccharides, pectins, flavonoids, actinidine, oona ma le suamalie.

O le kalori o le kiwi i le uiga o le 100 g e 48 kcal. O lea tulaga maualalo e mafai ai ona aofia ai le kiwi i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka.

Kiwi fualaau: manuia ma faʻaleagaina le tino

O le tulaga tulaga ese o fua o le Chinese actinidia e fuafua ai le lelei ma le afaina o fua o kiwi mo le tino o le tagata. O le faʻaaogaina masani o le oloa e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, toe faʻaleleia le le lava o vitamini uiga lelei mo le taumalulu ma le tautotogo, ma faʻamalosia ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi o vailaʻau eseese.

O fualaau o le Actinidia e aoga foi i le i ai o le faaletonu o le fatu, faapea foi le maualuga o le maualuga.E faʻapefea ona lelei le kiwi mo le tino o tagata e mananaʻo e aveesea le mamafa? O le taumafaina i aso taitasi e fesoasoani i le faʻagasoloina o faagasologa o otaota (puipuia le tupu mai o le mamafa i totonu o le manava, faʻateleina le gaosiga o le kesi), le faʻavaeina o metabolic processes ma le excretion o otaota (e aofia ai toxins, salts, toxins).

E le gata i lea, o le kiwi e faateleina ai le digestibility o le polotini, lea e avea ai ma se itu lelei mo iʻa ma aano o manu. Afai e te mamafa, e fautuaina e 'aina le 1 i le 2 fualaau aina ile afa itula ao le i faia se taumafataga, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o le suka gaosia ma le enzymes e talafeagai mo le faʻaleleia lelei o meaai.

Kiwi e faʻatagaina oe e manuia le tau malulu. Mo le puipuia i taimi o faʻamaʻi o le SARS, o le faʻaaogaina o le fetus i aso uma e faʻatasi ma le meli ('ai ao lei moe) e fautuaina. I le tulaga o faʻamaoniga o le maʻi e te manaʻomia le inu i se pati e faia mai:

    1 kiwi, 3 fasi kāloti, 1 tbsp. l meli, se ipu malamalama o le kefir fou.

O fualaau o le Actinidia e i ai sona aafiaga aoga i le faiga o le urinary: latou te faamamaina fatuga ma taofia le fausiaina o maa i totonu. O i latou o se faʻalavelave faʻapitoa i le kanesa, tulaga faʻavaivai. Kiwi i le taimi o le maitaga o se oloa taua tele, aua o loʻo i ai le tele o minerale ma vitamini e taua mo le tamaititi e leʻi fanau mai (faʻapitoa ile gaʻo).

E tele matua e fiafia foi pe mafai ona fai susu o le kiwi. I le taimi o le lactation, e le faʻasaina e le tina le faʻaogaina o fua o le kiwi, pe afai ua matua le tamaititi nai lo le 4 masina ma e le afaina i lenei oloa. O le fua e masani ona faʻaaogaina i totonu o le laufanua manaia.

I luga o lona faʻavae, o vailaʻau eseese, pi ma masini e gaosia. O le taina i le aso o le paʻu o foliga ma se paʻu paʻu e faʻaleleia lona lanu ma faʻaleleia le leo. O laulaʻau e faʻavae i luga o lenei fua e faʻagesegese le foliga mai o lauulu sinasina ma faʻamalosia ai le fausaga masani o le lauulu.

Contraindications:

  1. maualuga maualuga o le sua gastric,
  2. gastritis
  3. pepatic ulcer
  4. afaina fua o le tino
  5. tasi le le faapalepale i le oloa.

E faʻafefea ona 'ai le kiwi

O le maualuga o le aoga e mafai ona maua e ala i le 'aina o fua fou. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i le paluga o le fualaau aina, ae faʻapea foi lana paʻu. Mo le faʻaleleia o le 'ailaina ma puipuia le tupu mai o le mamafa i totonu o le manava, e fautuaina e' ai le 1 - 2 kiwi pe a uma se taumafataga.

E le gata i lea, o lenei fualaau aina e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o le tele o faʻatoʻaga (ice cream, jelly), faʻasao, lapisi. Ua aofia i totonu o le fua mo fualaau 'aina, fualaau faisua, iʻa ma salamoa. E masani ona faʻaaogaina e avea o se vaega i le sauniuniga o sau sau, itu o ipu, faapale moana.

Kiwi Salad Malachite Bracelet

Ina ia saunia lenei ipu, o mea nei e manaomia:

    0.5 kilokalama o moa tipi (faʻaaogaina le ogavae), 4 moa po o le 6 selu o fuamoa, malosi le kuka, 2 apu ala, 2 kiwi, 1 kāpeti kuka, 250 g mayonnaise, 3 cloves of garlic, juice juice.

Aʻo leʻi faʻapipiʻi ia laulau o le salati, e tatau ona e tipi muamua le aano o manu i totonu o ni fasi kesi, olo le kāloti i luga o se fatulaʻau, ona fai lea o le apu (pe a maeʻa ona fautuaina e fufuluina i le sua o le tipolo e faʻamautu ai le lanu muamua o le pipi). E tasi le kiwi fua e tipi i fasi pepa, o le lona lua i totonu o poloka.

I se eseesega, o moa fuamoa ma proteins ua nutimomoia. Ina ia saunia le saumalie, ia faʻafefiloi le galati gaosi ma le mayonnaise. O mea uma lava sei vagana ai le kulimi o loʻo faʻafefiloi ma tagata taʻitasi. Mo le faʻasalaga saʻo o le salati, e te manaʻomia se ipu lapopoa ma se afa-lita, o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le ipu.

O le faasologa o tusitusiga e faapenei:

    1 - moa, 2nd - kiwi cubes, 3rd - protein, 4th - kāloti, 5th - apu.

O le pito mulimuli o loʻo faʻafefiloi ma le tino o le sau mayonnaise-saula ma teuteu i le selu ma kiwi. I le faaiuga, ave le fagu, ma tuu le salati i totonu o le pusaaisa mo le manava. I le faʻatusatusaina o mea aoga o le kiwi ma le faʻailogaina, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o nei mea e laʻititi. Ae ui lava i lea, aua nei galo e tatau ona e faʻalogo i lou tino, ma le faʻaaogaina o le faʻaogaina e le i faalēaogāina.

Kiwi ma le mafai ona faʻaaogaina lenei pusa mo le maʻisuka ma maua ai le soifua maloloina

Kiwi ma ona mea aoga e matua talafeagai mo tagata ua maua i le maʻisuka. Le saʻo saʻo pe a 'ai lenei mea ma faʻatagaina ai le faʻaaogaina. O fualaau aina, fualaau aina po o tagata e faʻaalia le popole mo lo latou lava soifua maloloina ma le maʻisuka e masani ona latou mafaufau: e mafai ona 'ai le kiwi o loʻo maua i le maʻisuka?

E mafai ona ou 'aina le kiwi o loʻo maua i le maʻisuka? I le maʻisuka, o le faamatalaina o le fetus e faigofie ona o le i ai o le fiva talafeagai i totonu. E le gata i lea, e sili atu le taua nai lo le kulukose o loʻo i totonu o le fale. I lenei fesoʻotaʻiga, o se tagata e maua avanoa lelei e faʻatonutonu ai lana maualuga maualuga i le hematopoiesis.

Puluʻiti o le protéini (enzymes) o loʻo i ai i le tuufaatasiga o kiwi:

  1. Fesoasoani i se tagata e mu ni gaʻo le tatau,
  2. Ma aveese le mamafa o le mamafa mai le maʻisuka.
  3. O le isi faʻaaogaina o le fua, aemaise lava pe a fai e iai le maʻisuka ituaiga 2 o lona maualalo o le kalori (i le 100 kalama e sili atu ma le 60 kcal).

Saina gooseberries (o le isi igoa mo kiwi) e mafai ona avea o se mea suitulaga mo suamalie ma isi mea suamalie e faʻasaina mo le maʻisuka. E mafai ona e 'ai i le kiwi ma se mea e le mafai ona maua i vitamini ma minerale tele i le maʻisuka. O lenei fua e faigofie faia mo le leai o meaʻai i totonu o le tino o le tagata ma faʻatamaoaigaina ai:

    Ascorbic acid, Vitamin-B (9), Fosform, calcium, Manganese, iodine, Ma le i ai o Mg, Fe, K, Zn.

Kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1 e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi: cardiovascular system, faiga puipuia, toto maualuga, atherosclerosis. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le kiwi e faʻatumu ai iodine i totonu o le tino, ma mafai ai ona le mautonu ma e oʻo lava i le atinaʻeina o faigamalo.

I faʻamaʻi gasegase, o le a tuʻuina atu e lenei alii se auaunaga taua i se tagata. E tatau ona e 'ai e tusa ma le afa o le Kiwi i le aso ona sosoo ai lea ma le malosi o le manava e alu ese, e mou atu le malosi, ma o le inumaga e faʻafaigofieina a latou gaioiga. Pau lava le mafuaaga le faʻamaʻiina o faʻamaʻi o lenei fale e aofia ai le tele o le kulukose.

O le iʻuga, o le inisalini e sosolo i totonu o le tino hematopoietic e le faʻavevesiina ma e le faʻavevesiina le metabolism i se tulaga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le aina o kiwi mo le maʻisuka e aoga tele ma talafeagai!

Faʻasologa

O taimi faʻatulagaina o le taumafaina o fualaau aina poʻo fualaau o le filifilia lea o le fua talafeagai o aso taitasi o le oloa. Kiwi ma le maʻisuka "ia fegalegaleai faʻatasi" pe a faʻaumatia e le tagata i totonu o faʻatapulaʻa tatau. Ma, ioe, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai. Ole fua ole aso ole taumafa o gooseberries Saina e le silia ma le lua fasi vaega.

E ono tasi lava le mea e mafai e lenei mea ona fai - o le faʻamatalaga ua faʻamatalaina i le maʻisuka tulaga e faatagaina, ae naʻo le faʻalelei. E le gata i lea, o se tamaʻi ulu e lelei lelei ma pears ma apu, e alu i salati ipu ma le lole.

Ma o lenei oloa tele foi e faaopoopo atu i ai le piquancy faatasi ai ma vaega o fualaau faisua ma otaota, meaai aano o manufasi e saunia mai manu mamago, aoga mo le maʻisuka.

E mafai ona 'ai le kiwi mo le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, pe o i ai ea ni faʻasagaga e' ai ai? O le mea moni, e tusa lava po o le a le aoga o nei vavega, e tatau ona e faʻamaʻaina ma le faʻaeteete le taimi tonu e mafai ai ona e 'ai.

Talu ai ona o le kiwi e faigofie lava ona tupu se faʻafefe i se tagata. Latou te le fautuaina le taumafaina o kiwi mo gastritis, ulitisrative colitis, gasegase oona ma pyelonephritis. Ma faapena foi i le faagasologa o le maualuga o le maʻisuka o soo se ituaiga.

Tuua Lau Faamatalaga