Telzap® (Telzap®)

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Telezap. Tuuina atu manatu faaalia mai tagata asiasi i luga o le saite - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Telzap i la latou faatinoga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o Telzap i le i ai o mea faʻalauteleina o loʻo i ai nei. Faʻaaogā mo togafitiga o le maualuga o le maualuga ma le faʻaititia o le mamafa i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Telezap - fualaau faasaina.

Telmisartan (o le gaioiga o le vailaʻau o le Telzap) o se tagata faʻataʻitaʻiga o le angiotensin 2 faʻamaumauga (ituaiga AT1), lelei pe a faʻaalia i le tautala. E i ai sona maualuga maualuga mo le subtype o le receptor AT1, lea e mafua ai le gaoioiga a le angiotensin 2. Telmisartan e aveesea le angiotensin 2 mai le fusifusia i le tagata e tali mai, e aunoa ma le gaioiga a le tagata o le agonist e fesootaʻi atu i lenei nusipepa, e naʻo le subtype receptor AT1 o angiotensin. Telmisartan e leai sona tulaga vavalalata mo isi faʻaleleia, e aofia ai. i le AT2 faʻamaumauga ma isi suʻesuʻega a le angiotensin le itiiti ifo suʻesuʻega. O le taua o nei aʻafiaga, faʻapea foʻi le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin 2, o le faʻateleina o le faʻateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. Telmisartan e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, e le faʻaitiitia ai le galuega o le renin, ma e le punitia ai laina eletise. Telmisartan e le taofia le ACE (kininase 2), lea e faʻamalosia ai le faʻaumatia o le bradykinin. O lenei mea e aloese ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ma le gaioiga o le bradykinin (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi māgo).

Telzap i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin 2. O le amataina o le antihypertensive action e matauina i totonu o le 3 itula ina ua uma le fua muamua o telemisartan. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 24 itula ma e tumau pea le taua seia oo i le 48 itula. O se aafiaga e tetee atu i le malosi e masani ona atiaʻe 4-8 vaiaso pe a uma ona faʻaaogaina masani.

I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic, e aunoa ma le afaina o le fatu.

I le tulaga o le taofia tele o le aveina o Telzap, o le toto o le toto e faasolosolo malie lava ona toe foi i lona tulaga muamua i le tele o aso e aunoa ma le atinaʻeina o le faamaʻi maʻi.

E pei ona faaalia mai iʻuga o suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa, o le aʻafiaga o le telemisartan e tutusa ma le malosi o fualaau o isi vasega (amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide ma lisinopril).

O le aʻafia o le fatu mago na matua maualalo lava i le telemisartan pe a faʻatusatusa i le atiata o le ACE.

Faʻaleagaina o le faʻamaʻi cardiovascular

Tagata maʻi 55 tausaga le matutua ma luga atu i faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu, o le paʻa, o le faʻaleagaina o le maʻisuka, faʻaleagaina o le tino, poʻo le faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 (e pei o le retinopathy, le hypertrophy ventricular left, macro-microalbuminuria) faʻatasi ai ma se talafaasolopito o le lamatiaga o le cardiovascular o mea na tutupu, o Telzap na i ai se aafiaga e tutusa ma le aafiaga o le paʻu i luga o le faʻaitiitia o le mea tuʻufaʻatasia: maʻi faʻapitoa o le cardiovascular mai le faʻauʻuina o le myocardial e aunoa ma le afaina o le oti, o le stroke e aunoa ma le afaina ma le tulaga Meaʻai e mafua mai i le le atoatoa o le fatu.

O Telmisartan sa aoga tele e pei o le faamasani i le faaitiitia o le taimi ole tulaga lua: soifua maloloina cardiovascular, infalction lemonia, poo le le afaina ai.

O le malulu ma le angioneurotic edema e le masani ona faamatalaina i le telemisanan pe a faatusatusa i le ramipril, ae o le tele o manatu e masani ona tupu i le telemisartan.

O le vai hydrochlorothiazide e avea o se vaega o Telzap Plus o se diuretic thiazide. O le thiazides e aʻafia ai le faʻamautuina o le eletise i totonu o le tele o lapisi, ma siitia ai le excretion o sodium ma chloride ions i le tutusa o aofaiga. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e mafua ai ona paʻu i le BCC, o le faateleina o le gaoioiga o le plasma renin, o le faateleina o le gaosiga o le aldosterone, sosoo ai ma le faateleina o mea o le potassium ma le bicarbonates i le urine ma le faaitiitia o mea o le potassium i le plasma toto. O le faʻaaogaina tutusa o telmisartan e fesoasoani e faʻaititia ai le leiloa o le potassium na mafua mai i lenei diuretic, masalo ona o le poloka o le RAAS. A maeʻa le aveina o le hydrochlorothiazide, e faʻateleina le pipisi pe a maeʻa le 2 itula, ona oʻo lea i le 4 itula e oʻo ai le maualuga o le malosi pe a uma le 4 itula.

Ua maua i suʻesuʻega o le Epidemiological e faʻapea, o le togafitiga o le hydrochlorothiazide faaumiumi e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻi maʻi cardiovascular ma le olaga faitino.

Faʻavae

Telmisartan + tagata faʻataʻitaʻi.

Telmisartan + Hydrochlorothiazide + Tagata Faʻatonu (Telzap Plus).

Pharmacokinetics

Pe a faʻatupeina faʻapitoa, e vave lava ona galo le televave o Telzap mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa e 50%. Telmisartan e malosi lona malosi i plasma proteins, aemaise lava ile albumin ma le alpha-1 acid glycoprotein. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid. E le oi ai se vailaau faʻapitoa i le vailaʻau. E mafua mai i le inumaga e le fesuiai, le manava a fatuga - itiiti ifo i le 1%.

O le hydrologlolotailaide e le o se mea faʻapitoa i tagata. E toetoe lava leai se suiga i le urine. E tusa ma le 60% o le tui na faʻaalia i le tautala e le suia i totonu o le 48 itula. Faʻasalaga o le Renal 250-300 ml / min.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi

E i ai le eseesega i le plasma concentrations o telemisartan i alii ma tamaitai. CMAX ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi i le maualuga i fafine faʻatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

I fafine, o loʻo i ai le faʻaogaina o maualuga maualuga o le hydrochlorothiazide i le plasma toto, e le o se mea taua tele.

O le pharmacokinetics o le telmisartan i tagata matutua ua silia ma le 65 tausaga le matutua e ese mai i tagata gasegase. E le manaʻomia le fetuunaiga.

I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le faʻaleleia o le telemisartan. O tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi ma le gasegase o le maʻi o loʻo fautuaina ia maualalo le fua muamua o le 20 mg i le aso. Telmisartan e le o faʻamalosi e le siama.

I tagata gasegase e maualalo le amio ole ate (vasega A ma B e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso.

Faailoga

  • taua maualuga maualuga,
  • o se faʻaitiitia o le soifuaga faaletino ma maʻi o le cardiovascular i tagata matutua ma gasegase cardiovascular o le atherothrombotic origin (IHD, stroke poʻo le tala faasolopito o gasegase o le gaʻo) ma le ituaiga 2 o le maʻisuka faʻatasi ma le faʻaleagaina o le tino.

Faʻasalaga Fomu

Pusa 40 mg ma le 80 mg.

Pusa 80 mg + 12.5 mg (Telzap Plus).

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, 1 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai, e tatau ona fufulu palapala i le vai.

O le fua muamua ole fua fautuaina o Telezap e 40 mg (1 le papa) i le aso. I nisi o gasegase, o le tagofia o fualaau faasaina ile 20 mg i le aso e mafai ona aoga. E mafai ona maua se fualaau o le 20 mg e ala ile vaevaeina o le 40 mg pepa i le afa i le lamatiaga. I mataupu e le ausia ai le togafitiga, o le fua fautuaina o Telzap e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso.

I le isi itu, o Telzap e mafai ona faʻaopoopoina faʻatasi ma togafitiga thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea, pe a faʻaogaina faʻatasi, sa i ai se faʻaopoopoga o mea e le talafeagai. Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Faʻaitiitia o le soifuaga ma le tele o faʻamaʻi fatu cardiovascular

Ole fua fautuaina o Telzap e 80 mg i le aso. I le taimi muamua o togafitiga, o le siakiina o le toto maualuga ua fautuaina; e mafai ona manaʻomia le faasaʻoina o togafitiga antihypertensive.

O le faʻamatalaga ma le telemisartan i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino poʻo le gasegase i le hemodialysis ua tapulaa. O nei gasegase e fautuaina le laʻititi muamua o le 20 mg i le aso. Mo tagata mamaʻi e agavaʻa i le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuʻunaʻiga ole fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le Telzap ma le aliskiren e faʻasaina i tagata mamaʻi e le atoatoa (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2 o le vaega o le tino).

O le faʻaaogaina faʻapitoa o Telzap ma le ACE o loʻo faʻaumatiaina i tagata mamai o le nephropathy o le maʻisuka.

E le tatau ona faʻamautinoa lelei tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le hepatic (Tamaiti-Pugh vasega A ma le B), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso. O Telzap ua faʻasalaina i tagata mamaʻi na faʻaleagaina le faʻafitauli o le hepatic (vasega C e tusa ai ma le faʻavasegaina o Child-Pugh).

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

I totonu, e tasi i le aso, faʻamamaina i le vai, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O maʻi e le mafai ona pulea lelei le BP i le monotherapy ma telemisartan poʻo hydrochlorothiazide e tatau ona ave Telzap Plus. Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi i se faʻasologa o fuataga, o le faʻasologa o fuataga taʻitasi o vaega taʻitasi e fautuaina. I nisi tulaga faʻapitoa, o se suiga saʻo mai le monotherapy i togafitiga faʻatasi ai ma se faʻasologa o fuataga e mafai ona mafaufauina.

O le fualaau faasaina Telzap Plus, e mafai ona faʻaaoga i le aso mo maʻi e le mafai ona pulea lelei le toto i le aveina o le telemisartan i se fualaau e 80 mg i le aso.

Faʻamataʻuga itu

  • urinary tract infection, e aofia ai le cystitis,
  • afaina o gasegase pito i luga, e aofia ai le pharyngitis ma le sinusitis,
  • sepsis, e aofia ai mataʻutia
  • anaemia, eosinophilia, thrombocytopenia,
  • anaphylactic tali,
  • hypersensitivity
  • hypermalemia
  • hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka),
  • tigā
  • faanoanoaga
  • popolega
  • faʻanoanoa
  • moe
  • faʻalavelave vaaia
  • vaʻavaʻa
  • bradycardia
  • faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto,
  • manatu faʻapitoa,
  • Tachycardia
  • puupuu le manava
  • tale
  • faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa
  • tiga o le manava
  • manava manava
  • dyspepsia
  • afaina
  • vili
  • matagogo
  • le toʻa i le manava
  • solia le tofo
  • gaioiga o le ate ole maʻi / faʻaleaga le ate,
  • vevela paʻu
  • hyperhidrosis
  • vave
  • angioedema (faʻaleagaina)
  • faʻamaʻi
  • erythema
  • urticaria
  • fualaau faasaina
  • vevela vevela paʻu
  • sciatica
  • musele maso
  • faʻataʻitaʻiga
  • afaina,
  • lima tiga
  • tendon-pei maʻi,
  • le faʻaaogaina o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le tino,
  • faateleina le creatinine plasma,
  • hemoglobin reduction,
  • faateleina le plasma uric acid,
  • faateleina le gaioiga o enzymes o le ate ma CPK,
  • tiga o le pusa
  • asthenia
  • maʻi-pei o le maʻi.

Contraindications

  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi
  • ogaoga o le ate (tamaiti Child-Pugh C),
  • faʻapotopotoina faʻatasi ma fomaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka poʻo le faʻalavelave matuia (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2 o le tino)
  • faʻaoga tutusa ma le ACE inhibitors i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka nephropathy,
  • gasegase o le gaosiga o le palasi (ona o le i ai o le sorbitol i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina),
  • maʻitaga
  • taimi e fafaga ai,
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (e le i faavaeina le aoga ma le saogalemu),
  • hypersensitivity i le mea galue malosi poʻo soʻo se mea e sili ona leaga o le fualaau faasaina.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, o faʻamatalaga mautinoa e uiga i le saogalemu o le telemisartan i fafine maʻitaga e le o maua. I suʻesuʻega o meaola, na faʻamaonia ai le faʻatuina o le vailaʻau. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Telezap ua solia i le taimi o le maitaga.

Afai e te manaʻomia se togafitiga uumi ma Telzap, o loʻo fuafuaina e le maʻitaga se maʻitaga e tatau ona filifilia se isi vailaʻau e le talafeagai ma le faʻamaonia o le saogalemu mo le faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga. A maeʻa le faʻamaonia o le maʻitaga, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma Telzap ma, pe a manaʻomia, e tatau ona amataina togafitiga faʻapitoa.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le angiotensin 2 faʻasaga i le 2nd ma le 3 o le tolu-tolu o le maitaga ua i ai se aʻafiaga i le fetus (faʻaleagaina o le ulutala, oligohydramnios, tolopoina o le faapipiiina o le ulupoo) ma le pepe faatoa fanau mai (faalēaogaina, hypotension ma hyperkalemia). I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga a le angiotensin 2 i le 2 masina lona tolu o le maʻitaga, ua fautuaina le lipotia o fatuga ma le ulu o le pepe. O fanau na maua eo latou tina ia angiotensin 2 o le talipupuni o le talipupuni i le taimi o le maitaga e tatau ona mataituina lelei ina ia iloa ai le faʻasalaga.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o telemisartan i le taimi o susu pepe e le maua. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Telezap i le taimi o le susu pepe ua solia. E tatau ona faʻaaogaina se isi vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma se faʻailoga lelei sili atu ona lelei, aemaise lava pe a fafagaina se pepe faatoa fananau mai po o se pepe pepe.

Faaaoga i tamaiti

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Telzap i lalo o le 18 tausaga le matua ua solia (aoga ma le saogalemu e le i faatuina).

Faaaoga i tagata matutua

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Faatonuga faapitoa

Galuega gaʻo maʻi

O le faʻaaogaina o Telzap ua faʻasalaina i tagata mamaʻi ma le cholestasis, vaʻaia biliary poʻo le gase o le tino vaivai (Child-Pugh class C), talu ai o le telemisartan e masani ona alu ese i le talo. E talitonuina o nei tagata gasegase ua faʻaitiitia le faʻamalologa o le hepatic i telmisartan. I tagata gasegase e maualalo pe laʻititi le tikeri ole galuega ole ate (vasega A ma B e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh), e tatau ona faʻaaoga Telzap ma le faʻaeteete.

O tagata maʻi faʻatasi ma le faʻamaʻiina o le tino poʻo le faʻasolosolo o le fatuga o se fatuga e tasi o loʻo faʻatupuina ai le lamatiaga o le tuʻuaʻi o le mafaufau ma le le atoatoa pe a togafitia i fualaau o loʻo galue i le RAAS.

Faʻatonuina le toe gaioiga ma le fatuina o fatugao

Pe a faʻaaoga Telzap i tagata mamaʻi e leai se galuega, o le siaki taimi ole mea ole potassium ma le creatinine i le plasma toto ua fautuaina. E leai se faʻamatalaga faʻapitoa faʻatasi ma Telzap i tagata gasegase talu ai nei na gaosia le fatuga fatu fatu.

O le faʻamautuina o le vaʻaia, aemaise lava pe a uma le faʻamuamua o le Telzap, e ono tupu i tagata mamaʻi ma le faʻaitiitia o le BCC ma / poʻo le sodium i le plasma toto e faʻasaga i tua o togafitiga muamua faʻatasi ai ma togafitiga, tapulaa i le faaaogaina o masima, manava, po o le vomiting. O ia tulaga (suavai ma / poo le suauu le atoatoa) e tatau ona faʻaumatia ao lei aveina Telzap.

Popo faalua o le RAAS

O le faʻaaogaina o le telemisartan ma le aliskiren e faʻasoleina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka poʻo le le atoatoa (GFR i lalo o le 60 ml / min / 1.73 m2 o le vaega o le tino).

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le va o le Telzap ma le ACE, o loʻo faʻasaina i tagata mamai o le nephropathy.

O le iʻuga o le faʻasaina o le RAAS, o le faʻasalaga faʻavae, syncope, hyperklemia, ma le le atoatoa o le galuega (e aofia ai le le atoatoa o le tino) na maitauina i maʻi na muai fuafuaina i lenei mea, aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma nisi o vailaau faʻamalositino e galulue i lenei faiga. O le mea lea, o se poloka puipui faalua o le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, ao le faʻauluina le telemisartan ma isi tagata faʻataʻavale RAAS) e le fautuaina.

I mataupu o le faʻalagolago i le gasegase o le tino ma le gaioiga e masani lava i luga o le gaoioiga a le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase o le fatu po o fatuga o fatugaʻo, e aofia ai le faʻamaʻi o le fatu poʻo le faʻamaʻiina o se fatu sekene tasi), o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai lenei polokalama faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, hyperazotemia, oliguria, ma mea e seasea ona tutupu, o le le atoatoa o le gaioiga.

I tagata gasegase e maua ai le togafitiga muamua, o togafitiga ma fualaau oona, o le aʻafiaga e maua mai i le taofiofia o le RAAS, e masani ona le aoga. I lenei itu, e le fautuaina le faaaogaina o fualaau faasaina Telzap.

Aortic and mitral valve stenosis, hypertrophic obstructive cardiomyopathy

E pei foi o isi vasodilators, o gasegase e maua ai le gasegase o le tino, ma le gasegase o le fatu cardiomyopathy, e tatau ona matua faʻaeteete pe a faʻaaoga Telzap.

Tagata maʻi maua i le maʻisuka na maua inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala

Faʻasagaga o togafitiga ma Telzap, e mafai ona maua e nei tagata maʻi le hypoglycemia. O le pulea o le Glycemia e tatau ona faamalosia, pei atonu e iai se manaʻoga mo le fetuunaʻi o le inisalini poʻo se sui o le hypoglycemic.

O le faʻaaogaina o fualaau oona i luga o le RAAS e ono mafua ai le hyperkalemia. I tagata matutua, o gasegase e leai se tino poʻo le maʻisuka, o tagata gasegase e inu vailaʻau e faʻalautele ai le plasma potassium, ma / poʻo gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi, hyperlinks e ono afaina.

Pe a filifili i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻataʻitaʻi i le RAAS, e tatau ona iloilo le fua o le lamatiaga ma le manuia. O aʻafiaga ogaoga mo le hyperkalemia e tatau ona iloiloina o:

  • maʻi o le maʻisuka, faʻaletonu, tausaga (tagata matutua e sili atu ma le 70 tausaga),
  • tuufaatasiga faatasi ma se tasi pe sili atu fualaau oona o loo galue i luga o le RAAS, ma / po o mea e maua ai le paluga. O vailaʻau poʻo vailaʻau faʻamalosi o fualaau oona e mafai ona mafua ai le hyperkalemia o mea masima ia e aofia ai le potassium, masini e faʻamalolo ai le potassium, faʻatoʻaga o le ACE, angiotensin 2 taligata, faʻamaʻi-anti-inflammatory drugs (NSAIDs) (e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors) heparin, immunosuppressants (cyclosporine poʻo tacrolimus) ma trimethoprim,
  • faʻamaʻi pipisi, aemaise lava le faʻamaʻaʻaina, gasegase o le fatu, acidosis faʻasolosolo, faʻaleagaina o le tino, gasegase cytolysis (faʻataʻitaʻiga, ischemia limasele, rhabdomyolysis, faʻasalaga tele).

O tagata maʻi i le lamatiaga ua fautuaina ina ia mataʻituina ma le totoʻa mea o le potassium i le plasma o le toto.

Telzap e aofia ai le sorbitol (E420). O faʻamaʻi pipisi e le o se faʻasologa o le fructose masalosalo e le tatau ona ave le fualaau.

E pei ona taua mo le atinaʻeina o le ACE, telmisartan ma isi angiotensin 2 faʻatautau o le talipupuni e foliga mai e faʻaitiitia le mamafa o le toto i tagata mamaʻi o le Negroid race nai lo isi ituaiga, atonu e mafua ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega o le renin i le tagata maʻi.

E pei o isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata mamaʻi ma le cardiomyopathy e mafua mai i le maʻi fatu e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻataina o le myocardial poʻo le stroke.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai se taavale ma faʻataʻitaʻiga e leʻi faia. Pe a ave taavale ma galue i ni auala e manaʻomia ai le faateleina o le maitauina o le mafaufau, e tatau ona ave le tausiga, aua o le valevalea ma le moe e seasea tutupu i le faʻaaogaina o Telzap.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Popo faalua o le RAAS

O le faʻaaogaina o le Telzap ma le aliskiren e faʻasaina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le le atoatoa (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2 o le tino) ma e le fautuaina mo isi maʻi.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le telemisartan ma le ACE o loʻo faʻaumatiaina i latou e maua i le maʻisuka nephropathy.

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le faʻaipoipoina faalua o le RAAS ona o le faʻaaogaina o le inisinia ACE, o le angiotensin 2 taligata, poʻo le aliskiren e fesoʻotaʻi ma le faateleina o aʻafiaga o faʻalavelave faʻaleagaga e pei o le vavalalata, hyperlinks, ma le gaioiga o le tino (e aofia ai le le atoatoa) e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le tasi fualaau faasaina o galue i le RAAS.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia e mafai ona faateleina pe a faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau e mafai ona mafua ai le hyperkalemia (mea e iai le potassium ma mea masima e aofia ai le pasela, vailaʻau faʻasaina (faʻataʻitaʻiga, spironolactone, eplerenone, triamterene poʻo amiloride), NSAID (e aofia ai le filifili COX-2) , heparin, immunosuppressants (cyclosporine poʻo tacrolimus) ma trimethoprim). Afai e talafeagai, e le tusa ai ma le talaaga o le hypokalemia, o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma siakiina e le aunoa ia mea o le potassium i le plasma toto.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le telemisartan i le digoxin, o le averesi maualuga o le Cmax o le digoxin i le plasma e 49% ma Cmin e 20% sa maitauina. I le amataga o togafitiga, pe a filifilia se fualaau ma taofi le togafitiga ma le telemisartan, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoga o le digoxin i le plasma toto ina ia tausia i totonu o le togafitiga.

Vaʻaiga faʻamaʻi faʻasaina ole meaʻai ole potassium ma meaʻai e aofia ai le potassium

O faʻatautau o le taliolio a le Angiotensin 2, e pei o le telmisartan, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le potassium. O vailaʻau faʻasaina o le gaosiga (e pei o le spironolactone, eplerenone, triamteren, poʻo le amlorideide), meaʻai e iai le potassium, poʻo masima masima e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o plasma potassium. Afai e faʻamaonia le faʻaogaina, ona o loʻo iai le hypokalemia, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma faasaga i tua o le siakiina pea o le potassium i le plasma toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o sauniuniga mo le lithium ma le atiata ACE ma faʻatautau o le receptor angiotensin 2, e aofia ai le telemisartan, o le faateleina o le faateleina o le maualuga o le lithium i le toto masima ma lona aafiaga matautia. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona, e fautuaina oe e siaki ma le faʻaeteete le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto.

NSAID (o lona uiga, o le acetylsalicylic acid i vailaʻau e faʻaaogaina mo togafitiga faʻamaʻi, CO2-2 inhibitors ma NSAID e le filifilia) e mafai ona faʻavaivaia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi a le angiotensin 2. O nisi tagata gasegase e leai se aoga (e fai ma faataitaiga, tagata mamaʻi ma le faʻamalolo, tagata matutua matutua ma le faʻaaogaina o le gaioiga) o le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le receptor angiotensin 2 ma fualaau faʻasaina lea e taofia ai le COX-2 e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia o le galuega, e aofia ai le atinaʻeina o le le atoatoa tatochnosti, lea e masani lava ona feliuai. O le mea lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona faia ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata matutua. E tatau ona faʻamautinoa le lelei o le inu i le suavai, i le faaopoopoina, i le amataga o le faʻaogaina faʻatasi ma taimi faʻapitoa i le lumanaʻi, e tatau ona mataituina faailoilo o galuega fesoasoani.

Diuretics (thiazide po o le loop)

Muamua togafitiga ma togafitiga maualuga, e pei o le furosemide (o le "loop" diuretic) ma le hydrochlorothiazide (o le thiazide diuretic), e mafai ona oo atu ai i le hypovolemia ma le lamatiaga o le masalomia i le amataga o togafitiga telemisartan.

O isi vailaʻau faʻasaʻi

O le aʻafiaga o Telzap e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻamalosi.

E faʻavae i luga o falemaʻi o falemaʻi o le baclofen ma le amifostine, e mafai ona manatu o le a latou faʻaleleia le togafitiga o togafitiga uma o le antihypertensive, e aofia ai telemisartan. E le gata i lea, e mafai ona faʻateleina le faʻasalalauga faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o le ethanol (ava malosi), o laʻau, faʻamaʻi poʻo vailaʻau.

Corticosteroids (mo le faʻaaogaina masani)

Corticosteroids faʻavaivaia le aafiaga o telmisartan.

Analogs o fualaau faasaina Telzap

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Mikardis,
  • Mikardis Plus,
  • Tagata faʻatau
  • Tanidol
  • Nei,
  • Telezap Plus,
  • Telmisartan
  • Telmista
  • Telpres
  • Telpres Plus,
  • Telsartan
  • Telsartan N.

Analogs i le vaega o vailaau faʻamalosi (angiotensin 2 taligata faʻataʻitaʻi):

  • Aprovask,
  • Talofa
  • Artinova,
  • Atacena
  • Plocktran
  • Brozaar
  • Vasotens,
  • Valz
  • Valz N,
  • Valsartan
  • Valsacor
  • Vamloset
  • Gizaar
  • Apalai,
  • Diovan
  • Leopress,
  • Zisakar
  • Ibertan
  • Irbesartan
  • Irsar
  • Candecor
  • Candesartan
  • Cardomin
  • Cardos,
  • Cardosal
  • Cardosten
  • Karzartan
  • Co-Exforge,
  • Coaprovel
  • Cozaar
  • Xarten
  • Lozap,
  • Lozap Plus,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Losartan n
  • Lorista
  • E leai
  • Mikardis,
  • Naviten
  • Nortian
  • Olimestra
  • Talosaga
  • Tagata faʻatau
  • Peretania,
  • Renicard
  • Saratavel
  • Tanidol
  • Tareg
  • Vaeluaga
  • Teveten
  • Telmisartan
  • Telpres
  • Telsartan
  • Firmast
  • Edarby
  • Faʻaauau
  • Exfotans,
  • Eprosartan Mesylate.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
telemisartan40/80 mg
tagata faʻapitoa: Meglumine - 12/24 mg, sorbitol - 162.2 / 324.4 mg, sodium hydroxide - 3.4 / 6.8 mg, povidone 25 - 20/40 mg, magnesium stearate - 2.4 / 4.8 mg

Pharmacodynamics

Telmisartan o se ARA II faapitoa (AT subtype1), faʻaleleia pe a faʻaalia i le tautala. Telmisartan ei ai sona maualuga maualuga mo AT1-o faʻatagaga e faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. O le a faʻaaogaina le angiotensin II mai le noataga ma le tagata faʻalogo, ae le o le faia o se gaioiga a le tagata faʻasalaga e fesoʻotaʻi atu i lenei lepela. Telmisartan naʻo na o le AT le ATT1taliga o angiotensin II. Fesoʻotaiga e gafatia. Telmisartan e leai sona tulaga vavalalata mo isi faʻaleleia, e aofia ai. AT2talini ma isi suiteni o le angiotensin le itiiti ifo suʻesuʻega. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. Telmisartan e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, e le faʻaitiitia ai le galuega o le renin, ma e le punitia ai laina eletise. Telmisartan e le taofia le ACE (kininase II), lea e faʻamalosia ai le faʻaumatia o le bradykinin. O lenei mea e aloese ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ma le gaioiga o le bradykinin (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi māgo).

Telefoni taua. I tagata gasegase, telmisartan i se fualaau e 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O le amataina o le antihypertensive action e matauina i totonu o le 3 itula ina ua maeʻa le uluai pulega o telemisartan. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 24 itula ma e tumau pea le taua seia oo i le 48 itula. O se aafiaga e tetee atu i le malosi e masani ona atiaʻe 4-8 vaiaso pe a uma ona faʻaaogaina masani.

I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia ai le toto ma le papa e aunoa ma le afaina o le fatu.

I le tulaga o le taofiofia o le telemisartan, o le toto maualuga i le tele o aso e faasolosolo malie lava ona toe foi i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le gasegase.

E pei ona faaalia mai iʻuga o suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa, o le aʻafiaga o le telemisartan e tutusa ma le malosi o fualaau o isi vasega (amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide ma lisinopril). O le aʻafia o le fatu mago na matua maualalo lava i le telemisartan pe a faʻatusatusa i le atiata o le ACE.

Puipuiga o le maʻi cardiovascular. Tagata maʻi 55 tausaga le matutua ma sili atu i le maʻi o le sisifo o le uaina, o le stroke, osofaia o le maʻisaga, le faaleagaina o le maʻisuka ituaiga 2 (e pei o le retinopathy, le hypertrophy o le ventric left, macro-microalbuminuria) ma se talaaga o mea na tutupu i le cardiovascular, telmisartan ei ai lona aafiaga e tutusa ma le vevela i le faaitiitia o le tulaga tuufaatasi: maʻi o le cardiovascular, le faaleagaina o le myocardial, e le o le oti ma le NA TUSIA o e fesootai ma CHF.

O Telmisartan sa aoga tele e pei o le faamasani i le faaitiitia o le taimi ole tulaga lua: soifua maloloina cardiovascular, infalction lemonia, poo le le afaina ai. O le mafanafana o le tale ma le angioedema e le masani ona faamatalaina i le telemisanan pe a faatusatusa i le ramipril, ae o le masalosalo e masani ona tupu i telemisartan.

Tagata maʻi o le laʻitiiti ma le talavou. O le saogalemu ma le lelei o le telemisartan i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina.

Pharmacokinetics

Suiga. A faʻafoeina, telveartan e vave ona galo mai le vaega o meaʻai. O le leai o se avanoa e 50%. A faʻatasi i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faʻaitiitiga o AUC e mai le 6% (i se fualaau o le 40 mg) i le 19% (i se fualaau o le 160 mg). I le mavae ai o le 3 itula talu ona maeʻa le pulega, o le faʻasalaga i le plasma o le toto e faʻamalosi e tusa lava pe na aveina le telemisartan i le taimi e tasi e pei o meaai poʻo leai. E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Fmax ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi i le maualuga i fafine e faʻatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

E leʻi iai se sootaga vavalalata i le va o le fualaau o le vailaʻau ma lona faʻatonuga plasma. Fmax ma, i se tulaga maualalo, o le AUC o le a faatuputeleina le maualuga o le siʻitia o le maualuga pe a faʻaaoga popo i luga ifo o le 40 mg / aso.

Tufatufaina. Telmisartan malosi e fusifusia i masini plasma (> 99.5%), aemaise lava i albumin ma le alafapeta1-acid glycoprotein.

Feteenaʻi Vss e tusa ma le 500 lita.

Metabolism. E maua i le faʻafefiloi ma le glucuronic acid.

E le oi ai se vailaau faʻapitoa i le vailaʻau.

Tofiga. T1/2 e sili atu ma le 20 itula. E mafua mai i le inumaga e le suia, le manava a le fatu - e itiiti ifo i le 1%. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma e maualuga (pe tusa ma le 1000 ml / min) pe a faʻatusatusa i le gasegase o le toto (pe a ma le 1500 ml / min).

Tagata maʻitaga faapitoa

Tuai. O le pharmacokinetics o telemisartan i tagata mamaʻi e silia ma le 65 tausaga le matua e ese mai i le gasegase. E le manaʻomia le fetuunaiga.

Faʻasalaga le toe galue. I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le faʻaleleia o le telemisartan.

Tagata maʻi e leai se toilalo ma i latou o loʻo i luga o le totogia o loʻo fautuaina le laʻititi muamua o le 20 mg / aso (silasila i "Taʻiala Faapitoa"). Telmisartan e le o faʻamalosi e le siama.

Galuega gaʻo maʻi. I tagata gasegase e maualalo le amio ole ate (vasega A ma B e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso.

Faʻasologa o foliga

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: telmisartan 40,000 poʻo le 80,000 mg, i le faasologa,

hydrochlorothiazide 12.500 mg po o le 25.000 mg, i le faasologa,

tagata faʻapitoa: sorbitol, sodium hydroxide, povidone 25, magnesium stearate

O laupepa uma lava e iai se ata o le biconvex mai le paʻepaʻe i le samasama, ma le numera telefoni "41" i le tasi itu o le papa, e tusa ma le 12 mm le umi ma e tusa ma le 6 mm lautele (mo le tui 40 mg / 12.5 mg).

O laupepa mafolafola i luga o le eleele mai le papae i le samasama, ma se numera ua faʻasalaina "81" i le tasi itu o le papa, e tusa ma le 16.5 mm le umi, e tusa ma le 8.3 mm lautele (mo le tui o le 80 mg / 12.5 mg).

O laupepa mafolafola i luga o le 'eleʻele mai le papaʻe i le samasama, ma le numera telefoni "82" i le tasi itu o le papa, e tusa ma le 16 mm le umi, e tusa ma le 8 mm lautele (mo le tui o le 80 mg / 25 mg).

Faailoga Telzap ®

faʻaitiitia i le tino ma maʻi o le cardiovascular i tagata matutua:

- ma faʻamaʻi fatu cardiovascular o le atherothrombotic origin (fatu faʻamaʻi o le fatu, stroke poʻo se tala faasolopito o gaʻo lautele),

- faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamausaliina ma le faʻaleagaina o mea toto.

Contraindications

hypersensitivity i le mea galue malosi poo soʻo se mea e maua ai le fualaau faasaina,

maʻitaga ma lactation,

faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi

ogaoga o le ate (tamaiti Child-Pugh C),

faʻapotopotoina faʻatasi ma fomaʻi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le faʻaleagaina o le tino (GFR pe itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m 2) (silasila i le "Fesootaiga" ma "Faatonuga Faapitoa"),

gasegase o le gaosiga o le palasi (ona o le i ai o le sorbitol i le laulau),

faʻaoga tutusa ma le ACE inhibitors i maʻi e maua i le maʻisuka nephropathy (vaʻai "Fesootaiga" ma "Faatonuga Faapitoa"),

e oʻo atu i le 18 tausaga (faʻamalosi ma saogalemu e leʻi faʻatuina).

Ma le faaeteete: Faʻapitoa i le gasegase o le gataifale, faʻaititia le BCC pe a faʻatusatusa atu i le faʻaaogaina o le sodium chloride, manava pe vomiting, hyponatremia, hypercalemia, faʻasalaga pe a uma le gaosiga o fatuga (aafiaga faʻapitoa toesea), ogaoga o le fatu o le fatu, o le tino ma le gaʻo o le vailaʻau, o le gasegase o le fatu cardiomyopathy, matua hyperaldosta onizm (aoga ma le saogalemu e le i faavaeina), togafitiga o tagata uli gasegase.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, o faʻamatalaga mautinoa e uiga i le saogalemu o le telemisartan i fafine maʻitaga e le o maua. I suʻesuʻega o meaola, na faʻamaonia ai le faʻatuina o le vailaʻau. O le faʻaaogaina o le Telzap ® ua faʻasaina i le taimi o le maʻitaga (silasila "Contraindications").

Afai o togafitiga uumi ma Telzap ® e tatau ai, e fuafuaina e le maʻitaga se maʻitaga e tatau ona filifilia se isi vailaau e tetee atu i le malosi o fualaau faasaina ma se faʻamaoniga mautinoa mo le saogalemu i le taimi o le maitaga. A maeʻa ona faʻamautu le mea moni o le maitaga, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma Telzap ® ma, pe a manaʻomia, e tatau ona amataina togafitiga faʻapitoa.

E pei ona faʻaalia mai iʻuga o suʻesuʻega a le falemaʻi, o le faʻaaogaina o ARA II i le II ma le III o matai o le maitaga e iai le aʻafiaga o le fetus (o loʻo le toe aoga, oligohydramnios, tolopoina le faʻaaogaina o le ulupoo) ma le pepe fou (faalēaogāina o le tino, mafaufauga ma le hypercalemia). Pe a faʻaaoga le ARA II i le lua o masina o le maitaga, e fautuaina le lipotia o fatuga ma le ulu o le pepe.

O fanau na ave eo latou tina le ARA II i le taimi o le maitaga e tatau ona mataituina ma le faaeteete mo le masalosalo.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o telemisartan i le taimi o susu pepe e le maua. O le aveina o le Telzap ® i le taimi o le susu pepe ua solia (tagai i le "Contraindications"), o se isi vailaʻau e puipuia ai le ola maloloina ma se talaaga saogalemu lelei, e tatau lava ona faaaoga, aemaise pe a fafagaina se pepe fou faatoa fanau mai.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma le WHO, o mea e le manaʻomia e faʻavasegaina e tusa ai ma latou taimi o le atinaʻe e pei ona taua i lalo: masani lava (≥1 / 10), masani (mai le ≥1 / 100 e aofia ai le oti.

I le vaega o le toto ma le tino o le tino: e masani lava - anemia, seasea - eosinophilia, thrombocytopenia.

Mai le polokalame puipuia: e seasea ona tupu - anaphylactic reaction, hypersensitivity.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: e le masani ai - hyperkalemia, e seasea lava - hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka).

Mai le itu o le mafaufau: leai se taimi - le lava, atuatuvale, seasea - popole.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: leai se mea - faʻanoanoa, e seasea lava - moe.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga e seasea lava: faʻalavelave vaaia.

I le vaega o le totoga o le faamasinoga ma le lebyrinth disorders: leai se mea - masani.

Mai le fatu: e le masani ai - bradycardia, seasea - tachycardia.

Mai vaa: e le o se taimi mulimuli ane - o se toesega iloga i le toto, pe o le faʻasalaga masani.

Mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau: e le masani ai - puupuu le manava, tale, seasea ona tupu - faʻamaʻi faʻalavelave faʻamaʻi.

Mai le gastrointestinal tract: e le masani ai - tiga o le manava, manava manava, dyspepsia, afaina, vili, seasea - mago le gutu, faaletonu i totonu o le manava, solia o lagona lelei.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: e seasea lava - faʻaleagaina le ate ate / faaleagaina le ate.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e le masani ai - paʻu o le paʻu, hyperhidrosis, vevela, e seasea - angioedema (faʻapitoa), eczema, erythema, urticaria, faʻavave o fualaau faʻasolo, vevela vevela vevela.

Mai le maskotakeletal system ma mea fesoʻotaʻi: e le masani ai - toe faʻaleagaina (sciatica), gasegase musika, siamaina, seasea - faʻasolosolo, tiga o vae, tiga o le tendon (tendon-like syndrome).

Mai gaʻo ma le urinary tract: e le masani ai - faʻaleagaina le galuega, e aofia ai le le atoatoa o le faʻailoga.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: e masani lava - tiga o le pusa, asthenia (vaivaiga), e seasea lava-o le maʻi-pei o le maʻi.

Uunaia i luga o taunuuga o suʻesuʻega falesuesue ma meafaigaluega: E le o se taimi mulimuli ane - o le faateleina o le faʻaogaina o le creatinine i le plasma toto, e seasea lava - o se faʻaitiitia o mea o loʻo maua i le Hb, o le faateleina o mea o loʻo i ai i le uric acid i le plasma toto, o se faʻaopoopoga i le gaioiga o enzymes o le ate ma le CPK.

Fegalegaleaiga

Popo faalua o le RAAS. O le faʻaaogaina o le telemisartan ma le aliskiren e faʻasalaina i tagata mamai e maua i le maʻisuka poʻo le le atoatoa (GFR pe itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m 2) ma e le fautuaina mo isi maʻi.

O le faʻaaogaina tutusa o le initaneti telmisartan ma le ACE o loʻo faʻasalaina i tagata mamaʻi o le nephropathy o le maʻisuka (tagai "Contraindications").

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le faʻaogaina o le poloka o le RAAS ona o le faʻaaogaina o le ACE, le ARA II, poʻo le aliskiren e fesoʻotaʻi ma le faateleina o aʻafiaga o mea faʻalavelave faʻaleagaina, e pei o le faʻasalaga, hyperkalemia, ma le faaletonu o le tino (e aofia ai le le atoatoa), faʻatusatusa i le faʻaaogaina o na o le tasi galue i le RAAS.

O le lamatiaga o le faatupuina o le hypermalemia e mafai ona faateleina pe a faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau e mafai ona mafua ai le hyperkalemia (mea e iai le potassium ma mea masima e aofia ai le pasela, vailaʻau faʻasaina (e pei o spironolactone, eplerenone, triamterene poʻo amiloride), NSAIDs, e aofia ai le COX-2 inhibitors, , immunosuppressants (cyclosporine poʻo tacrolimus) ma trimethoprim.Ifai e tatau ai, e tusa ai ma le talaaga o le hypokalamia tusitusia, o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e tatau ona faia ia faʻaeteete ma faʻaauau ona mataʻituina le mea oona i le plasma toto.

Digoxin. Faatasi ai ma le puleaina o le telemisartan i le digoxin, ua maitauina le maualuga o le siitia o le Cmax plasma digoxin i le 49% ma le Cmin e 20%. I le amataga o togafitiga, pe a filifilia se fualaau ma taofi le togafitiga ma le telemisartan, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoga o le digoxin i le plasma toto ina ia tausia i totonu o le togafitiga.

Vaʻaiga faʻamaʻi faʻasaina ole meaʻai ole potassium ma meaʻai e aofia ai le potassium. ARA II, e pei ole telemisartan, e faʻaitiitia ai le leiloa o le suka mafua ona o se diuretic. O vailaʻau e faʻamalolo i le potassium, e pei o spironolactone, eplerenone, triamteren poʻo amiloride, o meaʻai e iai le potassium, poʻo masima masima e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o plasma potassium. Afai e faʻamaonia le faʻaogaina, ona o loʻo iai le hypokalemia, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma faasaga i tua o le siakiina pea o le potassium i le plasma toto.

Lisi sauniuni. Ina ua faia tapenaga o le lithium faatasi ma le ACE ma le ARA II inhibitors, e aofia ai le telmisartan, o le faateleina o le faateleina o le plasma concentrates of lithium ma ona aafiaga matautia. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona, e fautuaina oe e siaki ma le faʻaeteete le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto.

NSAIDs. NSAIDs (o lona uiga, acetytyalicylic acid i vailaʻau o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga anti-inflammatory, inhibitors COX-2 ma NSAID e le filifilia) e mafai ona faʻavaivaia ai le aʻafiaga a le ARA II. I nisi o gasegase e leai se aoga (e pei o le faʻamalaina, tagata matutua matutua e leai se aoga), o le faʻaaogaina o le ARA II ma fualaau faʻasaina e aʻafia ai COX-2 e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaititia o le galuega tele, e aofia ai le atinaʻeina o le le atoatoa, e mafai ona toe fetuunai. O le mea lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona faia ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata matutua. E tatau ona faʻamautinoa le lelei o le faʻaaogaina o le vai, i se faʻaopoopoga, i le amataga o le faʻaogaina faʻatasi ma taimi faʻapitoa i le lumanaʻi, e tatau ona mataituina faailoilo o galuega faatino.

Diuretics (thiazide poʻo le loop). O togafitiga faʻamuamua ma le maualuga o tui o togafitiga, e pei o le furosemide (diuretic) ma le hydrochlorothiazide (thiazide diuretic), e mafai ona taʻitaʻia ai le hypovolemia ma le lamatiaga o le faʻalogo i le amataga o togafitiga ma telemisartan.

O isi vailaʻau faʻasaʻi. O le aʻafiaga o le telemisartan e mafai ona faʻaleleia i le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻasaina. E faʻavae i luga o falemaʻi o falemaʻi o le baclofen ma le amifostine, e mafai ona manatu o le a latou faʻaleleia le togafitiga o togafitiga uma o le antihypertensive, e aofia ai telemisartan. I le faʻaopoopoga, o faʻamalosaga masani e mafai ona faʻalautele i le ava malosi, palakalafa, vailaʻau, poʻo vailaau faʻasaina.

Corticosteroids (mo le faʻaaoga tatau). Corticosteroids faʻavaivaia le aafiaga o telmisartan.

Tosiga ma le pulega

Totonu, i lea aso i lea aso, ona solo i lalo i le vai, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Toto maualuga. Ole fua muamua fautuaina o Telzap ® o le 1 papa. (40 mg) tasi i le aso. O nisi tagata gasegase e mafai ona i ai le aoga aoga o le 20 mg / aso. E mafai ona maua se fualaau o le 20 mg e ala ile vaevaeina o le 40 mg pepa i le afa i le lamatiaga. I mataupu e le ausia ai le togafiti o togafitiga, o le fua fautuaina o Telzap ® e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso. I le isi itu, o le Telzap ® e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma togafitiga thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea, pe a faʻaogaina faatasi, ei ai se faʻaopoopoga o mea faʻapipiʻi.

Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Faʻaitiitia o le soifuaga ma le tele o faʻamaʻi fatu cardiovascular. Ole fua fautuaina o Telzap ® e 80 mg i le aso. I le taimi muamua o togafitiga, o le siakiina o le toto maualuga ua fautuaina; e mafai ona manaʻomia le faasaʻoina o togafitiga antihypertensive.

Tagata maʻitaga faapitoa

Faʻasalaga le toe galue. O le faʻamatalaga ma le telemisartan i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino poʻo le gasegase i le hemodialysis ua tapulaa. O nei gasegase e fautuaina le laʻititi muamua o le 20 mg / aso (silasila i le "togafitiga faapitoa"). Mo tagata mamaʻi e agavaʻa i le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le faʻaaogaina o le Telzap ® faʻatasi ma le aliskiren ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e le atoatoa (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m 2) (silasila "Contraindications").

O le faʻaaogaina tutusa o Telzap ® faʻatasi ai ma le ACE o loʻo puipuia i maʻi e maua i le maʻisuka nephropathy (vaʻai i le "Contraindications").

Galuega gaʻo maʻi. Telzap ® ua faʻasaina i tagata mamaʻi ma le faʻafitauli o le hepatic (Child-Pugh class C) (silasila i "Contraindications"). I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic (vasega A ma le B e tusa ai ma le Child-Pugh classification), o le fualaau faasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete, o le fualaau e le sili atu i le 40 mg i le aso (vaai "Ma le faʻaeteete").

Tuai. Mo tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Tamaiti ma le talavou. O le faʻaaogaina o Telzap ® i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ua faʻasalaina ona o le le lava o le saogalemu ma le aoga faʻamaumauga (silasila "Contraindications").

Faʻasalaga

Faailoga o faʻaaliga sili ona faʻalauiloaina o le maualuga o le faʻaititia o le toto ma le tachycardia, o le bradycardia, dizziness, faʻateleina o le concentin serum ma le gaogao le atoatoa na lipotia foi.

Togafitiga: Telmisartan e le o faʻamalosi e le siama. E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina ma le faʻaeteete ma faʻamaʻi tutusa ma le tausiga lagolago e tatau ona ave. O le auala e togafitia ai togafitiga e faʻalagolago i le taimi ua mavae talu ona ave le fualaau faasaina, ma le mamafa o faʻamaʻi. Fautuaga talafeagai e aofia ai le faʻaleagaina o le vomiting ma / poʻo le gaosiga; o le faʻaaogaina o le carbon's activation e fautuaina. E tatau ona siakiina e le aunoa le electrolytes o le plalasma ma le creatinine. Afai o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga, e tatau i le tagata gasegase ona tu i se tulaga faʻasaga i luga o vae, ao le mea e tatau ai ona vave faʻaleleia le pcc ma le eletise.

Faatonuga faapitoa

Galuega gaʻo maʻi. O le faʻaaogaina o Telzap ® ua faʻasoleina i tagata mamaʻi ma le cholestasis, faʻalavelave ole pele poʻo le gasegase ogaoga o le ate (Child-Pugh class C) (silasila i "Contraindications"), talu ai o le telemisartan e masani ona alu i le talo. E talitonuina i totonu o nei tagata, o le faʻamalologa o le hepatic telemisartan ua faʻaitiitia. I tagata gasegase e le lelei le faʻaleleia o le fofō (peʻa ole Child-Pugh A ma B), e tatau ona faʻaaoga Telzap ® faʻapitoa (tagai Ma le faʻaeteete).

Renovascular maualuga maualuga. I le togafitiga o fualaau oona o loʻo galue i luga o le RAAS i tagata mamaʻi ma le faʻasolosolo o le fausiaina o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se gaioiga e tasi e galue ai, o le aʻafiaga o le faʻasalaga ogaoga ogaoga ma le leai o se faaletonu ua faateleina.

Faʻatonuina le toe gaioiga ma le fatuina o fatugaʻo. Pe a faʻaaoga le telezap ® i tagata mamaʻi e le o toe galue, o le siaki taimi ole mea ole potassium ma le creatinine i le plasma toto ua fautuaina. E leai se faʻamatalaga faʻapitoa i Telzap ® i tagata gasegase talu ai nei na gaosia le fatuga fatu.

Faʻaititia o le BCC. O le faʻamaoniga o le vaʻaia, aemaise lava pe a uma le faʻamuamua o le Telzap ®, e ono tupu i tagata mamaʻi maualalo le BCC ma / poʻo le sodium i le toto plasma e faʻasaga i tua o togafitiga muamua faʻatasi ai ma togafitiga, tapulaa i le faaaogaina o masima, manava pe vomiting.

O ia tulaga (vai ma / poo le suauu le atoatoa) e tatau ona faʻaumatia ao leʻi aveina Telzap ®.

Popo faalua o le RAAS. O le faʻaaogaina o le telemisartan ma le aliskiren e faʻasalaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka poʻo le le atoatoa (GFR ifo i le 60 ml / min / 1.73 m 2) (silasila "Contraindications").

O le faʻaaogaina tutusa o le initaneti telmisartan ma le ACE o loʻo faʻasalaina i tagata mamaʻi o le nephropathy o le maʻisuka (tagai "Contraindications").

O le iʻuga o le faʻalavelaveina o le RAAS, o le faʻamalosia o le mafaufau, faʻamaʻi, hyperlinks, ma le faʻavaivaia o le tino (e aofia ai le le lava o le tino) na maitauina i maʻi na muaʻi fuafuaina i lenei mea, aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma nisi o vailaau faʻasaina lea e gaoioi foi i lenei faiga. O le mea lea, o se poloka puipui faalua o le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, ao le faʻauluina le telemisartan ma isi tagata faʻataʻavale RAAS) e le fautuaina.

I mataupu o le faʻalagolago i le tino vascular ma le toe faʻaaogaina o le tino i luga o le gaoioiga a le RAAS (faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase o le fatu poʻo le fatu fatugaʻo, e aofia ai le faʻamaʻi o le fatu poʻo le faʻamaʻi o le fatu o le fatu fatu), o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai lenei polokalama e mafai ona o faatasi ma le atinaʻeina o le gaʻo faʻasolosolo faʻasalaga, hyperazotemia, oliguria ma mea e seasea ona tupu, o le gaogao tele.

Faʻatonuina o le Peraimeri. I tagata gasegase e maua ai le togafitiga muamua, o togafitiga ma fualaau oona, o le aʻafiaga e maua mai i le taofiofia o le RAAS, e masani ona le aoga. I lenei itu, e le fautuaina le faaaogaina o le fualaau faasaina Tezap ®.

O le faʻamalosi o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaau faʻamalosi, faʻasolosolo faʻatoʻilaloina cardiomyopathy. E pei foi o isi vasodilators, o gasegase e maua ai le gasegase oona, ma le gasegase o le fatu cardiomyopathy, e tatau ona matua faʻaeteete pe a faʻaaoga Telzap ®.

Tagata maʻi maua i le maʻisuka na maua inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala. Faʻasagaga o togafitiga ma Telzap ®, o nei tagata gasegase e ono aafia i le hypoglycemia. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faamalosia le pulea lelei, e pei atonu e iai se manaʻoga mo le fetuunaʻi o le inisalini poʻo se sui o le hypoglycemic.

Hyperkalemia O le faʻatagaina o fualaau oona i luga o le RAAS e ono mafua ai le hyperkalemia. I tagata matutua, gasegase o le fatu fatu po o le maʻisuka, o tagata gasegase e inu vailaʻau e faʻapupulaina ai le plasma potassium, ma / poo gasegase e maua ai faʻamaʻi, o le hyperkalemia e ono afaina.

Pe a filifili i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo galue i le RAAS, e tatau ona iloilo le fua faatatau-lamatiaga. O aʻafiaga ogaoga mo le hyperkalemia e tatau ona iloiloina o:

- maʻi mamisuka, faʻaletonu, tausaga (tagata matutua e sili atu ma le 70 tausaga),

- faʻatasi ma se tasi poʻo le sili atu vailaʻau o loʻo galue i luga o le RAAS, ma / poʻo mea faʻalaʻau meaʻai e maua ai le potassium. Fualaau poʻo vailaʻau faʻamalosi o vailaʻau e mafai ona mafua ai le hyperkalemia o mea masima ia e aofia ai le potassium, potassium-salvage diuretics, inhibitors ACE, ARA II, NSAID, including Filifilia COX-2 inhibitors, heparin, immunosuppressants (cyclosporin poʻo tacrolimus) ma trimethoprim,

- tulaga faʻalavelave faʻaleagaina / faʻamaʻi, aemaise lava le faʻamaʻavaʻaina, gau le fatu, acidosis metabolic, galuega le atoatoa, maʻi o le cytolysis (mo se faʻataʻitaʻiga, ischemia limase, rhabdomyolysis, faʻasalaga tele).

O tagata maʻi i se tulaga lamatia e fautuaina e mataʻituina ma le totoʻa mea o loʻo i ai i le palasia (tagai i le "Fesootaiga").

Sorbitol. O lenei vailaʻau e aofia ai le sorbitol (E420). O tagata mamaʻi e le maua se faʻaleaoga o le fructose inosele e le tatau ona ave Telzap ®.

Eseesega o agavaʻa. E pei ona taua i le au ACE, o le telemisartan ma le isi ARA II e foliga mai o le faaitiitia o le toto maualuga e itiiti ifo le lelei i tagata o le Negroid race nai lo sui o isi ituaiga, atonu e mafua ona o le faaitiitia o le galuega o le renin i le faitau aofaʻi o nei maʻi.

Misc. E pei o isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata gasegase i le cardiomyopathy e pei o le cardiomyopathy poʻo le CHD e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le myocardial infarction or stroke.

Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale, masini. O suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai se taavale ma faʻataʻitaʻiga e leʻi faia. Pe a ave taavale ma galue i ni auala e manaʻomia ai le faateleina o le maitauina o le mafaufau, e tatau ona ave le tausiga, aua O le valea ma le moe atonu e seasea tulai mai aʻo aveina Telzap ®.

Faʻatau

Zentiva Saalyk Yurunleri Sanayi ve Tijaret A.Sh., Turkey.

Itumalo Kucukkaryshtyran, st. Merkez, Nu. 223 / A, 39780, Buyukkaryshtyran, Luleburgaz, Kırklareli, Turkey.

Le o loʻo umia se tusi resitala. Sanofi Rusia JSC. 125009, Rusia, Moscow, ul. Tverskaya, 22.

Talosaga mo le lelei o le vailaau faasaina e tatau ona auina atu i le tuatusi o Sanofi Rusia JSC: 125009, Rusia, Moscow, ul. Tverskaya, 22.

Tel.: (495) 721-14-00, fax: (495) 721-14-11.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Telzap o loʻo maua i foliga o mea e ufiufi ai pepa ma se pusa ata e 40 mg ma le 80 mg. 10 fasi vaega o loʻo faʻatau atu i paʻu, i totonu o se pepa palota e 3, 6 po o le 9 pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Telzap.

1 papalama o loʻo aofia ai le vailaau oona: telmisartan - 40 mg poo le 80 mg ma vaega o fesoasoani: povidone 25, meglumine, sodium hydroxide, sorbitol, magnesium stearate.

Faʻaauau pea ona i ai papa Telezap Plus 80 mg + 12.5 mg, e aofia ai le 80 mg o le telmisartan ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide - o le diuretic.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi telmisartan o loʻo i ai meatotino o faʻamaʻi angiotensin II faʻataʻitaʻi. A faʻaaogaina, e mafai e le vailaʻau ona suia le angiotensin II mai lona fesoʻotaʻiga ma le nusipepa. E le gata i lea, i le fesoʻotaʻi atu i lenei tagata faʻaleleia, e le o ia o se tagata faʻasalaga. Telmisartan na o fegalegaleaiga ma le angiotensin II ATl. O le gaioiga malosi e le faʻaalia ai mea tutusa i le atigipusa AT2 ma nisi.

I lalo o le faatosinaga a le vailaʻau i le plasma toto, o le faʻaititia o le aldosterone ua faʻaitiitia. I le taimi lava e tasi, o loʻo tumau pea galuega faʻa-le-toe i le tulaga lava lea e tasi e le taofia ai ia laina eletise.

O le enzyme faafoliga o Angiotensin e faʻafefe ai le faʻaumatia o le bradykinin e leʻo taofia. O lenei tulaga e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o aʻafiaga o aʻafiaga e pei o le taegogo.

Pe a faʻaaoga se vailaʻau e 80 mg i maʻi, o le aafiaga maualuga o le angiotensin II ua poloka. E maua le taunuʻuga i le 3 itula i le maea ai o le fua muamua. O le gaoioiga e mo le 24 itula. E faʻamoemoe e aoga ile falemaʻi mo le 48 itula. O le faʻaaogaina o fualaau masani mo le 4-8 vaiaso e oʻo atu ai i se faʻasalaga faʻaleagaina.

O le faʻaaogaina o Telzap i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faʻaitiitia le diastolic ma le systolic toto. I le taimi nei, e le suia le fatu.

O vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi cardiovascular. I tagata matutua ma gasegase o le cardiovascular system, o fualaʻau na i ai le aafiaga o le faaitiitia o le taimi ole:

  • sasa
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • soifua maloloina ona o le maʻi cardiovascular.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Telzap? O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o papamaa:

  • IHD i tagata gasegase ua silia ma le 55 tausaga.
  • Puipuia o faamai o le cardiovascular system.
  • Puipuiga o le tino ona o osofaiga a le cardiovascular i tagata gasegase e lamatia (mo le puipuia o le fatu, osofaia, faaletonu o le fatu ma le oti).
  • Puipuiga o faʻafitauli mai le fatu ma toto toto i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Toto maualuga le maualuga o le toto maualuga - i luga aʻe o le 140/90 mo tulaga taua ma nisi ituaiga o le maualuga o le toto.
  • I le avea ai o se vaega o le togafitiga faʻapitoa pe a maeʻa le osofaʻi poʻo le osofaʻi o le tino.

Toto maualuga

O le fua muamua ole fua fautuaina o Telezap e 40 mg (1 le papa) i le aso. I nisi o gasegase, o le tagofia o fualaau faasaina ile 20 mg i le aso e mafai ona aoga. E mafai ona maua se fualaau o le 20 mg e ala ile vaevaeina o le 40 mg pepa i le afa i le lamatiaga. I mataupu e le ausia ai le togafitiga, o le fua fautuaina o Telzap e mafai ona faateleina i le maualuga o le 80 mg i le aso.

I le isi itu, o Telzap e mafai ona faʻaopoopoina faʻatasi ma togafitiga thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea, pe a faʻaogaina faʻatasi, sa i ai se faʻaopoopoga o mea e le talafeagai. Pe a filifili pe tatau ona faateleina le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea o le maualuga maualuga o le antihypertensive e masani lava ona ausia i totonu o le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

O le faʻamatalaga ma le telemisartan i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino poʻo le gasegase i le hemodialysis ua tapulaa. O nei gasegase e fautuaina le laʻititi muamua o le 20 mg i le aso. Mo tagata mamaʻi e agavaʻa i le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuʻunaʻiga ole fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le Telzap ma le aliskiren e faʻasaina i tagata mamaʻi e le atoatoa (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2 o le vaega o le tino).

O le faʻaaogaina faʻapitoa o Telzap ma le ACE o loʻo faʻaumatiaina i tagata mamai o le nephropathy o le maʻisuka.

E le tatau ona faʻamautinoa lelei tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le hepatic (Tamaiti-Pugh vasega A ma le B), e le tatau ona silia le 40 mg i le aso. O Telzap ua faʻasalaina i tagata mamaʻi na faʻaleagaina le faʻafitauli o le hepatic (vasega C e tusa ai ma le faʻavasegaina o Child-Pugh).

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Telezap Plus

Faʻafofoga faʻaalia, faʻatasi i le aso, fufulu i le vai, e tusa lava po o le a le taumafataga.

O maʻi e le mafai ona pulea lelei le BP i le monotherapy ma telemisartan poʻo hydrochlorothiazide e tatau ona ave Telzap Plus.

Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi i se faʻasologa o fuataga, o le faʻasologa o fuataga taʻitasi o vaega taʻitasi e fautuaina. I nisi tulaga faʻapitoa, o se suiga saʻo mai le monotherapy i togafitiga faʻatasi ai ma se faʻasologa o fuataga e mafai ona mafaufauina.

Faitau foi lenei tusiga: O le a le malosi e inu ai Corinfar: faatonuga, tau ma iloiloga

O le fualaau faasaina Telzap Plus, e mafai ona faʻaaoga i le aso mo maʻi e le mafai ona pulea lelei le toto i le aveina o le telemisartan i se fualaau e 80 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

I nisi o gasegase, o le aveina o Telzap e mafai ona faʻaalia foliga vaaia o aʻafiaga.

  • O le dyspnea ma le tale e seasea tupu. E seasea, e tupu mai faʻamaʻi le mai.
  • O nisi tagata gasegase e faitio i le le mautonu, atuatuvale, faateleina le popole. I se tulaga e le masani ai, o loʻo i ai le faʻanoanoa.
  • I fafine, o faʻamaʻi pipisi o le gaosia o le tino, e mafai ona tupu, i se tulaga e seasea ona tupu, o le mataʻituina o le gasegase o le gaioiga. I tagata, e mafai ona gasegase se erectile.
  • E i ai faamaoniga o le atinaʻe o le thrombocytopenia, eosinophilia ma le maualalo o le hemoglobin.
  • I le lisi o ia itu aʻafiaga e tatau ona taʻua o le hyperhidrosis, paʻu o le paʻu, vevela. Eczema, angioedema, erythema, mea oona ma vailaau oona e masani ona maua.
  • Faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo taua o le faʻaaogaina o le tino. Faʻatasi ai ma nei faʻafitauli o le faʻailogaina lea.
  • Mai le faʻaogaina o le tino, manava manava, tiga o le manava, vomiting, flatulence ma le dyspepsia e masani ona tupu nai lo isi. Faʻataʻi maʻi, le faʻavauvau i le vaega tele, o le mucosa mūmū i le ooto tautala e seasea ona matauina.

E seasea ona tali atu le fatu cardiovascular i mea leaga na tutupu i le togafitiga a Telzap. I le taimi nei, e mafai ona maua gasegase:

  • faʻaitiitia le toto maualuga ma se suiga i le tulaga o le tino,
  • manatu le mautonu
  • faaitiitia pe faateleina i le fatu fatu.

O maʻi o le gallbladder ma le ate e seasea lava.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o le toto toto ma le acidosis metabolic.

O aʻafiaga o le maʻi, o mea nei e mafai:

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le faʻaaogaina tutusa o le hydrochlorothiazide ma le telmisartan e le afaina ai le pharmacokinetics o nei fualaau faasaina.

Telmisartan: A maea le puleaina o le tautala, o le maualuga o le telemisartan concentrations e ausia pe a maʻea le 0.5 - 1.5 itula. O le bioavailability o le telmisartan i le 40 mg ma le 160 mg o le 42% ma le 58%, i le faasologa. Pe a ave le telemisartan i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (nofoaga i lalo o le taimi o le taimi o faamasinoga) e mai i le 6% (i le dose o le 40 mg) i le 19% (i le fualaau 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le maualuga i le plasma toto e maualuga, tusa lava pe o le a le taumafataga. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le AUC e le mafua ai ona faʻaitiitia le malosi o togafiti. O le pharmacokinetics o le oral telemisartan e le faʻasinoina i doses o 20-160 mg faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le plasma concentrations (Cmax and AUC) ma le faʻateleina o fualaau. Leai se aʻafiaga taua o le telemisartan sa iloa.

Hydrochlorothiazide: A maeʻa le puleaina o le Telzap Plus, o le maualuga o le maualuga o le hydrochlorothiazide e oʻo i le 1.0 i le 3.0 itula pe a uma ona ave le vailaʻau. E tusa ai ma le faʻasolosolo o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide, o le bioavailability atoatoa e tusa ma le 60%.

Telmisartan e matua fusifusia i masini plasma (sili atu i le 99.5%), aemaise lava i le albumin ma le alpha-1-acid glycoprotein. O le tufatufaina atu e tusa ma le 500 L, o loʻo faʻamaonia ai isi mea e faʻamauina.

Hydrochlorothiazide 68% tuʻuina atu i masini plasma ma le maualuga o le tufatufaina o le 0.83 - 1.14 l / kg.

Telmisartan na faʻafeiloaʻiina i le faʻatasi ma le faʻavaeina o le acylglucuronide o le vailaau faʻamalosi. O le kullucuronide o le matua matua na o le pau lea o le metabolite ua faailoaina i tagata. A maeʻa se tasi o le 14C-labeled telemisartan, o le kullucuronide e tusa ma le 11% o le radioactivity plasma fuaina. Cytochrome P450 ma isoenzymes e le auai i le metabolism o telemisartan.

Hydrochlorothiazide e le o le metabolised i totonu o tagata

Telmisartan: A maeʻa le faʻalavelave poʻo le faʻafofoga faʻafofoga o le 14C-labeled telemisartan, o le tele o togafitiga faʻatūina (> 97%) o loʻo faʻateleina i feces via le excretion biliary. O tamai tusi na maua i le mimi.

O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma o le telmisartan pe'ā uma le faʻafofoga tautala e> 1500 ml / min. O le afa o le soifuaga e lua-20-minute.

Hydrochlorothiazide e toetoe lava leai se suiga i le urine.E tusa ma le 60% o le oral dose e faʻailoa i totonu o le 48 itula. O le faʻatagaina o Renal e tusa ma le 250 - 300 ml / min. O le afa-afa o le ola e 10 i le 15 itula.

Tomaʻi matutua

O vailaʻau o le telemisokinetics o telmisartan e le eseese i tagata matutua ma tagata gasegase ua sili atu ile 65 tausaga.

O faʻasalalauga o le telemisartan e 2-3 taimi sili atu i tamaitai nai lo alii. I suʻesuʻega o suʻesuʻega, e leai se faʻaopoopoga taua i le tali o le toto maualuga pe o le faʻafia ona faʻaalia o le faʻasalaga masani i tamaitai. E le manaʻomia le fetuunaiga. O se uiga o le maualuga o plasma concentrations o le hydrochlorothiazide sa matauina i tamaitai nai lo alii. E leai se aoga taua.

Tagata gasegase ma le gaʻo

O le faʻasalaga o le Renal e le afaina ai le telemisartan clearance. E tusa ai ma taunuʻuga o le poto masani i le Telzap Plus i tagata mamaʻi ma le agavaʻa ma le faʻavaivaia o le tino (faʻamaʻaloga creatinine o le 30-60 ml / min, le aofaʻi o le tusa ma le 50 ml / min), e le talafeagai le fetuunaʻi o fualaau i tagata mamaʻi e faʻaitiitia ai le gaioiga. Telmisartan e le aveeseina mai le toto e le hemodialysis. I tagata gasegase e leai se galuega, o le fua o le faʻamamaina o le hydrochlorothiazide ua faʻaitiitia. I se suʻesuʻega i tagata gasegase i le vavalalata o le creatinine o le 90 ml / min, o le afa-ola o le hydrochlorothiazide sa faʻalauteleina. I tagata gasegase ei ai se fatuga e le o faigaluega, o le afa o le ola e tusa ma le 34 itula.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le le atoatoa o le bioavailability o le telmisartan e faateleina i le 100%. O le afa-ola mo le le mafaia o le ate e le suia.

Farmakotatalamika

Telzap Plus o se tuufaatasiga o se faʻatautau o le receptor angiotensin II (ARAII), telmisartan, ma le thurezide diuretic, hydrochlorothiazide. O le tuufaatasiga o nei vaega o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le toto, o le faʻaitiitia o le mamafa o le toto i se tulaga sili atu nai lo vaega taitasi. Telezap Plus pe a faʻaalu i le aso e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia o le toto.

Telmisartan o se tagata faʻamaonia (dialect) angiotensin II (type AT1) faʻamaonia ma faʻamaonia. Telmisartan e tutusa le tutusa tutusa e vavaeeseina ai le angiotensin II mai ona nofoaga e fusifusia ai i totonu o le faʻaaliga o le subtype 1 (AT1), e nafa ma le faʻaalia o le angiotensin II. Telmisartan e le faʻaalia soʻo se gaoioiga ole agonist e faasaga i le AT1 le receptor. Telmisartan filifilia le filifili i le AT1 receptor. Ole faʻaipoipoga e umi se taimi. Telmisartan e le faʻaalia le mafutaga mo isi faʻaleleia, e aofia ai le atigipusa AT2 ma isi, e itiiti le suʻesuʻeina AT atigipusa.

O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina.

Telmisartan e faʻaitiitia ai le maualuga o plasma aldosterone, e le taofia ai le reini i totonu o plasma tagata ma laina eletise.

Telmisartan e le taofia le angiotensin-converging enzyme (kinase II), lea e faaitiitia ai le gaosiga o le bradykinin. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma le gaioiga a le bradykinin.

O le 80 mg o le telemisartan, e faʻafoeina i tagata vaʻalele maloloina, toetoe lava a faʻalavelaveina le faateleina o le mamafa e mafua mai i le faʻaalia i le angiotensin II. O le aʻafiaga faʻasaga e tumau pea mo le sili atu ma le 24 itula (e oʻo i le 48 itula).

A maeʻa ona ave le fua muamua o le telemisartan, e faʻaititia le toto maualuga pe a uma le 3 itula. O le maualuga o le paʻu o le toto, pei o se tulafono, e ausia 4-8 vaiaso talu ona amata togafitiga ma faʻaauau mo togafitiga umi.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga mo le 24 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e aofia ai le 4 itula ao le i ave le isi fualaau, lea e faʻamaonia e ala i le toto toto fua, faapea foi ma le maualuga o le fualaau oona (luga ifo o le 80%). suʻesuʻega suʻesuʻe.

I tagata gasegase i le maualuga, telemisartan e faʻaitiitia ai le toto ma le diastolic toto e aunoa ma le afaina ai o le fatu. O le malosi tele o le telemisartan e tutusa ma sui o isi vasega o fualaau faʻamalosi (e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa e faʻatusatusa telemisartan ma le amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide, ma le lisinopril).

I le lua-tauaso, o le suʻesuʻeina o le falemaʻi (N = 687 tagata gasegase na iloiloina mo le aoga), o tagata e le tali atu i le 80 mg / 12.5 mg faʻasagaga na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le toto o le 80 mg / 25 mg tuʻufaʻatasia pe a faatusatusa i togafitiga uumi ma se fua 80 mg / 12.5 mg 2.7 / 1.6 mmHg (SBP / DBP) (eseʻesega o suiga i suiga i le laina tuʻufaʻatasia). I se suʻesuʻega ma se tuufaatasiga o le 80 mg / 25 mg, ua faʻaititia le toto maualuga, ma mafua ai le paʻu o le 11.5 / 9.9 mmHg. (GARDEN / DBP).

O se iloiloga lautele o le lua-8 vaiaso tutusa, lua-tauaso, suesuega faataitai i le placebo e faatusatusa valsartan / hydrochlorothiazide 160 mg / 25 mg (N = 2121 gasegase na iloiloina mo le aoga) na faaalia ai se aafiaga tele o le tuuitiitia o le toto toto 2.2 / 1.2 mm Hg . (SBP / DBP) (eseesega i suiga fetuunai suiga mai le laina faavae), e fiafia i le tuufaatasiga o le telemisartan / hydrochlorothiazide 80 mg / 25 mg.

A maeʻa le faʻaaogaina o togafitiga ma le telemisartan, o le toto maualuga e toe foʻi malie mai i lona uluaʻi aoga i le tele o aso e aunoa ma ni faailo o le maualuga o le maualuga.

I suʻesuʻega faʻapitoa i le faʻatusatusaina saʻo o togafitiga e lua, o le aʻafia o le maʻi mago na sili atu ona maualalo i tagata gasegase e maua telemisartan nai lo i latou na maua mai angiotensin-converging inhibitors inhibitors

O le suesuega a le PRoFESS na faia i tagata gasegase na sili atu ma le 50 tausaga talu ai nei na paʻu ai, na faʻaalia ai le faateleina o le vaalele ma telemisartan pe a faʻatusatusa i le placebo, 0.70% faʻatusatusa i le 0.49% PO 1.43 (95% le talitonu i le 1.00 - 2.06), o le tele o maliu mai sepsis sa maualuga atu i tagata gasegase e ave le telemisartan (0.33%) pe a faatusatusa i tagata maʻi e ave le placebo (0.16%) OR 2.07 (95% le talitonuina 1.14 - 3.76). O le siʻitia o le aʻafiaga o vaalele e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le telemisartan e ono avea ma se mea faʻafuasei pe mafai foi ona fesootaʻi ma se masini e le o iloa.

O aʻafiaga o telmisartan i luga o le tino ma le cardiovascular morbidity e le o iloa i le taimi nei. Ole hydrochlorothiazide o se vailaʻau o le thiazide. O le faiga o le antihypertensive effect o togafitiga thiazide e le o iloa atoatoa. O le thiazides e aʻafia ai le faʻaaogaina o masini eletise o le faʻaaogaina o le eletise i totonu o tubules, faʻateleina le excretion o le sodium ma le chloride i le tutusa o aofaiga. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le maualuga o le plasma, faʻateleina le galuega o le plasma renin, faʻateleina le pulefaʻatasia o le aldosterone, sosoo ai ma le faateleina o le potassium i le urine, o le gau o le bicarbonate ma le faaitiitia o le taela o le potassium. E ono masalomia e ala i le poloka o le renin-angiotensin-aldosterone, o le pulega faatasi o telemisartan, o se tulafono, e taofia ai le leiloa o le potassium e fesootai ma nei togafitiga. I le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide, o le amataina o le diuresis e tupu pe a mavae le 2 itula, ma o le taunuʻuga e tupu pe a mavae le 4 itula, ao faʻaauau le aafiaga pe a ma le 6-12 itula.

O suʻesuʻega a le Epidemiological ua faʻaalia ai o le togafitiga faaumiumi ma le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le soifua maloloina o le cardiovascular ma le faʻamaʻi.

Tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻamatalaga mautinoa i le saogalemu o lenei vailaau i le taimi o le maʻitaga. Afai o loʻo fuafua e le tagata maʻi se maʻitaga, ma e manaʻomia lona faʻaaogaina o vailaau e faʻaitiitia ai le mamafa, e fautuaina e suʻe nisi togafitiga.

O le faʻaaogaina o fualaau mai le vaega o le inhibitors, o angiotensin o loʻo faʻatau i le 2 ma le 3 o vaevaega tolu e fesoasoani i le atinaʻeina o mea e faaleagaina ai fatuga, ate, tolopoina o le faapipiiina o le ulu i totonu o le fetus, oligohydramnion (o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le vai o le amniotic).

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le susu pepe e matua faʻasaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Telezap e masani ona faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e mafaufau i le fetaui o papa ma isi fualaau.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le faatagaina e ave telmisartan ma isi atiata ACE i le taimi e tasi. I le tele o tulaga, e mafua ai le hypoglycemia.

Vailaʻau e le fautuaina mo le faʻaaogaina:

  • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
  • faʻamaʻi faʻamalolo-faʻaleagaina togafitiga
  • oloa e maua ai le hydrochlorothiazide,
  • immunosuppressants
  • mea faʻapalu
  • Heparin.

E masani lava ona manaʻomia le faʻatautaia o togafitiga faafomaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau i le faʻaaogaina o telemisartan ma vailaʻau nei:

  • corticosteroids
  • furosemide
  • faʻaipoipo
  • tapenaga o lithium
  • digoxin
  • aspirin.

Analogs of medicine Telzap

O le fausaga e fuafua ai analogues:

  1. Mikardis.
  2. Telsartan N.
  3. Telmisartan.
  4. Telpres Plus.
  5. Telezap Plus.
  6. Telsartan.
  7. Telmista.
  8. Tanidol.
  9. Telpres.
  10. Nei.
  11. MikardisPlus.
  12. Tagata faʻatau.

O faʻatautau faʻamaʻi a le Angiotensin 2 e aofia ai mea tutusa:

  1. Gizaar.
  2. Nortian.
  3. Lorista.
  4. Cardos.
  5. Candecor.
  6. Ibertan.
  7. Renicard.
  8. Peretania.
  9. Cardomin.
  10. Cozaar.
  11. Firmast.
  12. Tagata faʻatau.
  13. Mikardis.
  14. Vasotens.
  15. Tareg.
  16. Faʻaauau.
  17. Aprovask.
  18. Teveten.
  19. Eprosartan Mesylate.
  20. Co-Exforge.
  21. Lozap.
  22. Irbesartan.
  23. Artinova.
  24. Cardosal.
  25. Tanidol.
  26. Candesartan.
  27. Lozarel.
  28. Telpres.
  29. Naviten.
  30. Atakand.
  31. Talosaga.
  32. Valz N.
  33. Losartan.
  34. Losartan N.
  35. Brozaar.
  36. Xarten.
  37. Twinsta.
  38. Valsacor.
  39. Duopress.
  40. Vamloset.
  41. Valz.
  42. Edarby.
  43. Olimestra.
  44. Lozap Plus.
  45. Karzartan
  46. E leai.
  47. Zisakar.
  48. Saratavel.
  49. Telsartan.
  50. Talofa.
  51. Cardosten.
  52. Diovan.
  53. Coaprovel.
  54. Irsar.
  55. Valsartan.
  56. Telmisartan.
  57. Exfotans.
  58. Blockchain.
  59. Apalai.

Tuua Lau Faamatalaga