Le faʻaaogaina o le taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2: fesoasoani i se fomaʻi aoga. Tusitusiga o se suʻesuʻega tusitusi i le faapitoa - Fomai ma le tausiga o le soifua maloloina

E tusa ai ma le WHO, o le numera o tagata i le lalolagi ua sili atu i le 2014 le sili atu i le 600 miliona, ma le mamafa - 1.9 piliona. O le faʻalauteleina o le T2DM i le lalolagi atoa e faʻatusatusa i le 9% i tagata matutua i le sili atu o le 18 tausaga ma o loʻo fuafua e WHO o le maʻisuka o le a avea ma mafuaaga lona 7 o le maliu i le 2030 (* www.who.int /). Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ni manatu sese se sefulu e faatatau i togafitiga o le oona ma le maʻisuka.

O le tele o le faafitauli o se faʻafitauli o atunuu e atiaʻe lelei, ae le o Rusia

E le fiafia i lena mea. O le mea moni, o le manuʻa i atunuu atiaʻe ua avea ma faafitauli tele. Ae e tasi le mea. O le tele o atunuʻu o loʻo atiaʻe e aʻafia ai se vaega o le faitau aofaʻi ma se tulaga maualalo maualalo. I tulaga o le lafoaia o meafaitino, o le faitau aofaʻi e taumamafa i mea taumafa e maualalo i le popo ma se fuainumera tele o mea taugofie e pei o meaʻai gaʻo. O le mea e leaga ai, o aso nei o loʻo maua ai e Rusia ia atunuʻu atinaʻe i tulaga o le tuputupu aʻe o le manuʻa ma, e tusa ai ma le T2DM.

I aso nei, e le o iloa e le toʻatele le sili atu o le mea sili ona lelei o se faafitauli faafomaʻi

O le toatele o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o tagata, ma, o le mea e leaga ai, o loʻo iloa e le faʻalapotopotoga faʻapitoa le mamafa ma le gaʻo o se mea matagofie, teuteu, fale, faʻasalalau, ae le o se faafitauli faʻalesoifua maloloina. E le gata i lea, o talitonuga sese masani e fesoʻotaʻi ma tagata "tele" ma le "lelei" fiaʻai i le soifua maloloina, aemaise i le laʻitiiti, e masani lava ona taatele. I aso nei, o le faʻalauiloa ma le gaioiga a le faʻalapotopotoga faʻapitoa, aemaise o le "aufaigaluega muamua," e matua le lava.

E ui i le mea moni o le taotoga mo le meaʻai mo le sili atu ma le 60 tausaga, o faʻamatalaga e uiga i lenei ituaiga togafitiga e le o iai lava le puleaina e se vaega laʻititi o tagata tomai faapitoa.

Ae ui lava i lea, ona o lona aoga tele i le togafitiga o le oona, ituaiga 2 o le maʻisuka, dyslipidemia, o le taotoga o le vaega sili ona atiaeina, ae o le talanoaina o iuga ma ausia o loo tumau pea le taulai atu o fesootaiga faapolofesa o "tagata vaapiapi" ma o se tulafono e le sili atu i le lautele o konafesi faasaienisi. O tagata e tele ituaiga o meaʻai e seasea ona mafua ai se lagona alofa i le sosaiete ma popolega faʻapitoa i se manaʻo e fesoasoani. I se isi itu, o le tele lava o nei tagata e avea ma mataupu o le ulagia po o le ita. E tatau ona maitauina e faapea, o le faateleina o le afaina o le oona, o le faateleina o le maʻisuka o loo faateleina foi.

E tatau foi ona fai atu, e tusa ai ma tagata atamamai, e sili atu ma le afa o tagata gasegase ma le T2DM o tagata e leʻi maua i le maʻi.

O le mea lea, o lenei vaega, lea e le o iloa e uiga i le faamaʻi, ae le o le talaaga o le gasegase o le carbohydrate, mea leaga e tupu i le va o le fatu, faiʻai, pito i lalo, fatugaʻo, ma le retina.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia

O le mea moni, o T2DM e masani lava ona manatu o se maʻi faifai pea e le mafai ona faʻaleleia. O lenei faʻamatalaga e naʻo se vaega e aoga. O lona uiga, mo tagata gasegase o loʻo maua togafitiga faʻafesoʻotaʻi.

Faʻasaga i tua o togafitiga faʻasao, o le maualuga o le togafitiga o taui o le T2DM - o lona uiga o le ausia lea o se tulaga e ono mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi atili le faʻaoga o le kulukose i faʻafetai faʻapitoa i togafitiga eseese, aemaise lava le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka ma le taumafa.

E mafai ona tatou fai atu o taunuuga o le 14-tausaga o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2, na lolomiina i le 1995, na avea ma ituaiga o suiga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea na mafai ai ona folasia le taimi o le faamagaloga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga o le tulaga masani o le maʻisukala e aunoa ma le faaaogaina o le suka. O faʻamatalaga mai le faitau afe o faʻamatalaga e faʻaalia ai pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga o le faʻamalologa umi, e sili atu i le 76% o tagata gasegase e maua mai le T2DM.

Soo se tagata e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, e lava le faʻagataina o oe lava i meaʻai ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino!

O le mamafa e mafai ona pulea lelei e ala i meaʻai ma ituaiga olaga. Ae o lenei tulafono e naʻo le galue seia oʻo i se tulaga faapitoa. O le faʻafitauli o le faavae tonu o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino "taumafa itiiti, faʻagasolo atu" ma le tele o mea e le o toe galue, talu ai o loʻo faʻatupuina meaai i le tele o tausaga ma o le tele o tagata gasegase e le mafai ona tutoatasi e faatoilaloina.

A o faateleina le mamafa o le tino, ua faaleagaina le gasegase, o le gaosiga o le tino o manu e maua mai ai le tele o ana hormones ma ua amata ai ona taitaia manaoga ma pulea amio a le tagata.

O taunuuga o le siakiina o le tele o cohorts o maʻi na faaalia ai e leai se sili atu nai lo le 10% o tagata gasegase e mafai ona ausia le togafitiga e manaʻomia ile togafitiga o togafitiga masani. E ui lava i le faʻaaogaina o le tele o polokalame paʻu o le paʻu, e aofia ai togafitiga o meaʻai, vailaʻau mo togafitiga ma gaioiga faaletino, i le silia ma le 10 tausaga, e le gata o le paʻu o le mamafa o le tino, ae o le siitaga o le 1.6-2%.

O le taotoga o le vaʻaia o le taotoga (cosmetic) ma o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia foliga o le maʻi

O le manatu i mea e mafai ona faia i taotoga o le togafitia o meaʻai i mafaufau o tagata gasegase ma le mea e sili ona leaga, o le tele o fomaʻi e fesoʻotai ma le taotoga palasitika e aveese ai le gaʻo o le gaʻo e pei o liposuction, abdominoplasty. E le o lea. O le gaʻo o loʻo maua i lalo o le sili atu o se taunuuga o le gasegase o le gasegase ma o le aveesea o se vaega e le o ia lava e aveesea ai le mafuaʻaga o le maʻi.

E le pei o vailaau faʻamalosi, o aʻafiaga o taotoga faʻataʻavaleina e le faʻapitoa i le aʻafiaga, ae i le mafuaʻaga. E le gata i lea, o lenei aafiaga e le faatapulaaina i se faaitiitia o le aofaʻi o gaʻo gaʻo.

O faʻamatalaga mai suʻesuʻega uumi i luga o le tele o faʻamaʻi o tagata gasegase e faʻaalia ai pe a maeʻa faʻasalalauga eseese, o le faʻamagaloina o le T2DM, o lona uiga, o le maualuga o kulūkose maualuga e aunoa ma le suka, e 76.8% o mataupu, hyperlipidemia i le 83%, ma le maualuga o le maualuga i le 97%. E tusa ai ma taunuʻuga a tagata suʻesuʻe Suetena, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o se kulupu o tagata gasegase (10,000 tagata) mo le 12 tausaga, o le fuainumera o le tino i le maea ai o togafitiga e 50% le maualalo nai lo tagata mamaʻi sa faia togafitiga faʻafomaʻi.

O le aʻafiaga o le taotoga faʻataʻavale i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le mamafa

O le mea moni, o se faʻaleleia atili i le gasegase o le maʻisuka ua amata mai i aso muamua ina ua uma le taotoga, e sili atu nai lo le paʻu tele o le mamafa o le tino. faʻaitiitia le mamafa o le tino. E tele mea e aʻafia ai le maʻisuka.

O le taotoga e faia ai ni tulaga fou mo se suiga malosi i se taumafataga maualalo-kalori, e aʻafia ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻaitiitia pe faʻapitoa. E le gata i lea, i lalo o tulaga fou, e maua ai e le tino ana lava hormones, lea e tele le aoga o aafiaga.

O le tele o suʻesuʻega o nei mea o le faʻamalosia lea o le gaosiga o le inisalini e faʻafeiloaʻiina ma le taumafaina o mea taumafa ma le toe faʻaleleia o suauu peta pancreatic. O faʻataʻitaʻiga faʻamalocology o nisi o nei hormones o loʻo aofia nei i faiga faʻaonapo nei mo togafitiga faʻasao o le maʻisuka ituaiga 2.

O taotoga faʻataʻavalevale o se taotoga ma le tele o faʻafitauli.

E le gata o tagata gasegase, ae o fomaʻi foi e iai se manatu sese e uiga i le tele o faafitauli, e sili atu ona fesootaʻi ma le talafaasolopito o le taotoga mo le gaʻo. O le mea moni lava, o uluai faʻataʻitaʻiga na faia i le sili atu ma le 60 tausaga talu ai, ma e moni lava na mulimuli mai ia i latou na i ai le tele o faʻafitauli. Ae talu mai le taimi na maeʻa ai le taotoga muamua i le taimi nei, ua faʻatupulaia se tele o galuega eseese.

O augatupulaga taʻitasi o faʻatulagaga na faʻaaogaina ai vaivaiga o mea ua tuanai ma faʻamalosia ai o latou aʻafiaga lelei. E tatau ona fai mai o le faʻaofiina o tekonolosi faʻatekinolosi na fesoasoani i le faʻaititia o le numera o faʻafitauli. E le gata i lea, o fomai tipitipi ma fomaʻi na faʻaalia se auala fou, nono mai le taotoga o tagata matutua o le kanesa.

O le aano o le faʻataʻitaʻiga fou o le toe faʻaleleia vave o le maʻi. I le taimi nei, o le saogalemu o le taotoga faʻataʻitaʻi e tutusa ma le maualuga o le saogalemu o le taotoga masani o taotoga.

O le taotoga o le taotoga o le gaioiga o gaioiga e le mafai ona faʻafitia i 'okeni "soifua maloloina"

O le isi faʻataʻitaʻiga sese o le taotoga faʻataʻavalevale e taʻitaʻia ai le fesuiaiga o le natura masani o le faʻaogaina o meaʻai. O le mea moni lava e le o le mataupu. Muamua, o le tulaga masani o le anatomy i tagata mamaʻi ma le gaogao e matua taua lava ma o le autu o le talanoaga, ona o le suiga i le masani masani o okeni e 1.5-2 taimi e le mafai ona taʻua o le masani.

Lua, i na tulaga pe a manaomia se taotoga maʻaleʻale, o se galuega ua maeʻa pe ua leiloloa, lea e leai se avanoa mo le toe faʻafoʻisia o ia lava.

O le mea lea, o le taotoga o le oona, faia o suiga i le tino ma se galuega ua maeʻa ona faʻaaogaina, e maua ai ni mea fou faʻa-natura lea e toe foʻi mai ai le tino i le masani, gaioiga o le physiological.

O lona uiga, o le faʻaogaina o mea maʻaleʻale, e pei o soʻo se taotoga, e le faʻavaivaia, ae toe faʻafoʻi le leiloa o le galuega ona o suiga aupito sili ona lelei.

O le taotoga o le vaʻaia o se togafitiga taugata

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia i Initia, o le atunuʻu ua i ai le tulaga maualuga i le lalolagi i le tulaga o le T2DM, o le tau o le togafitia o se tagata maʻi i le T2DM e aunoa ma ni faafitauli e tusa ma le $ 650 i le tausaga.

O le faʻaopoopoga o se tasi faʻalavelave e faʻatupulaʻia ai tupe alu i le 2.5 taimi - e oʻo atu i le $ 1692, faʻaopoopo faʻamaʻi matuia nai lo le 10 taimi - e oʻo atu i le $ 6940. I se isi itu, o se galuega faʻataʻavalevale e faʻaititia ai le tau o le togafitia o se maʻi i le 10 taimi - e oo atu i le $ 65 i le tausaga.

E le mafai ona atagia ai le tulaga tau tamaoaiga o se faʻaititia o le faʻaaogaina o mea taumafa pe a uma le taotoga, o se tasi lea o matāʻupu o le faʻatalanoaina o talanoaga mo tagata gasegase o loʻo taoto i taotoga.

O le taotoga o le pisa o se panacea - pe a uma le taotoga, o le maʻi e leiloa le mamafa e aunoa ma se taumafaiga ma o le a maua ai le taunuuga lelei

E i ai manatu sese i le isi itu, e fesoʻotai ma faʻamoemoega maualuga mai le taotoga papa. O lenei manatu e fesoʻotaʻi ma le manatu sese e faapea o le taʻaloga o le a foia ai faafitauli uma o le maʻi, ma i le lumanaʻi e le manaʻomia ona ia faia ni taumafaiga. E le o lea.

O le taotoga e naʻo le faʻafouina o mea faʻataʻatitia fou mo le toe faʻaleleia ma le faʻamautuina o le gaioiga o le galue, mo le maʻi - o le amataga o se auala fou ae le o taimi faigata.

Soʻo se tagata maʻi o loʻo mafaufau i le faia o se taotoga faʻataʻitaʻi e tatau ona ia iloa o le 10-20% o tagata maʻi e toe foʻi mai i se taimi umi. O le tele o nei gasegase oi latou ia e le o matauina i le taimi uumi e se tausisoifua maloloina poʻo se fomai tipitipi.

Soo se tasi e manatu e uiga i le faia o taotoga papafa e tatau ona malamalama pe a maeʻa le taotoga, se fesuiaiga o le soifuaga atoa, tausisia o amioga tatau lelei ma fautuaga o meaʻai, faamautinoa le tulaga talafeagai o gaoioiga faaletino, ma, ioe, e tatau ona faia le vaavaaiga faafomai.

O lenei mea na saunia e se tagata suesue i le Research laboratory of Correction of Metabolic Disorders, o se fomai tipitipi i le Federal State Budgetary Institution "North-West Medical Institute named after Acad. V.A. Alemazova

Aotelega o se tusitusiga faasaienisi i vailaau ma soifua maloloina lautele, tusitala o se pepa faasaienisi - Yershova Ekaterina Vladimirovna, Troshina Ekaterina Anatolyevna

O le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻavale i tagata mamaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ei ai ona lava uiga. I lenei tautalaga, o faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina mo galuega faʻapitoa e faʻaalia, e aofia ai faapitoa i le i ai o le T2DM. O ituaiga eseese o gaioiga ma mea e faʻaaogaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism o loʻo faamatalaina. O taunuʻuga o taotoga faʻasaʻo ma faʻasalaga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo faʻaalia. O loʻo manaʻomia le faʻatinoina o mea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga mo le iloiloga o lo latou aoga, e aofia ai faʻamagaloga o le T2DM i le maea ai o faʻataʻitaʻiga. O mafuaʻaga o le hypoglycemia post-bariatric, faʻapea foʻi ma tagata vavalalata i le faʻataʻitaʻiina o le lelei o galuega faʻataʻavalevale e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻasolosolo i tagata mamaʻi ma le oona ma le T2DM, ua auiliiliina.

Faʻaaogāina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2: fesoasoani i le lōia

O le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ei ai ona lava foliga. I lenei faʻatalanoaga tatou te talanoaina ai faʻamaoniga ma feteʻenaʻiga mo taotoga maʻaleʻale, e aofia ai faʻamaonia, eg. le i ai o le maʻisuka ituaiga 2. O ituaiga eseese o taotoga faʻataʻavalevale ma faʻaogaina o latou aafiaga i le kulūkose ma le laugutu> faʻataʻavalevale faʻataʻavale i tagata gasegase ma le maʻisuka ituaiga 2, matou te tuʻuina atu manaʻoga mo taotoga faʻasalalau ma faʻasologa o iloiloga i lona aoga, e aofia ai le faʻamagaloga o le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o taotoga . O mafuaʻaga e mafua ai le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga o le aoga o taotoga maʻaleʻale mo le puleaina o le maʻisuka i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le tusiga o le galuega faasaienisi i le autu "O le faʻaaogaina o taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2: e fesoasoani ai i se lōia"

O le tele ma le metabolism. 2016.13 (1): 50-56 MEA: 10.14341 / OMET2016150-56

Le faʻaaogaina o taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2: e fesoasoani ai i se fomaʻi

Ershova E.V. *, Troshina E.A.

Federal State Budgetary Institution Endocrinological Scientific Center o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia, Moscow

(Faatonu Sili - Academic o le RAS I.I. Dedov)

O le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻavale i tagata mamaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ei ai ona lava uiga. I lenei tautalaga, o faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina mo galuega faʻapitoa e faʻaalia, e aofia ai patino - i le i ai o le T2DM. O ituaiga eseese o gaioiga ma mea e faʻaaogaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism o loʻo faamatalaina. O taunuʻuga o taotoga faʻasaʻo ma faʻasalaga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo faʻaalia. O loʻo manaʻomia le faʻatinoina o mea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga mo le iloiloga o lo latou aoga, e aofia ai faʻamagaloga o le T2DM i le maea ai o faʻataʻitaʻiga. O mafuaʻaga o le hypoglycemia post-bariatric, faʻapea foʻi ma tagata vavalalata i le faʻataʻitaʻiina o le lelei o galuega faʻataʻavalevale e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻasolosolo i tagata mamaʻi ma le oona ma le T2DM, ua auiliiliina.

Moli: mea mataʻutia, ituaiga 2 o le maʻisuka, taotoga maʻa

Faʻaaogāina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2: fesoasoani i le lōia Ershova E.V. *, Ttoshina E.A.

Endocrinology Research Center, Dmitriya Ulyanova St., 11, Moscow, Rusia, 117036

O le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ei ai ona lava foliga. I lenei faʻatalanoaga tatou te talanoaina ai faʻamaoniga ma feteʻenaʻiga mo taotoga maʻaleʻale, e aofia ai faʻamaonia, eg. le i ai o le maʻisuka ituaiga 2. Eseese ituaiga o taotoga faʻataʻitaʻi ma faʻaogaina o latou aafiaga i le kulukose ma lipid metabolism. Matou te faʻaalia iuga o le taofiofi ma faʻafeiloaʻi le taotoga i luga o tagata gasegase i le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka, matou te tuʻuina atu manaʻoga mo taotoga maʻaleʻale ma faʻasologa o suʻesuʻega i lona aoga, e aofia ai le faʻamagaloina o le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o taotoga. O mafuaʻaga e mafua ai le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga o le aoga o taotoga maʻaleʻale mo le puleaina o le maʻisuka i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. Manulauti: oona, ituaiga 2 maʻisuka, taotoga maʻa.

* Tusitala mo nepenucKu / Correspondence tusitala - [email protected] FAIA: 10.14341 / 0MET2016150-58

O togafiti (barrelric) (mai le Eleni - Bago - mamafa, mamafa, mamafa) o taotoga o taotoga na faia i luga o le mea e gaosia ai meaʻai ina ia faʻaitiitia ai le mamafa o le tino (MT).

I nai tausaga talu ai nei, o togafitiga faʻapitoa na faʻaaogaina lautele i le salafa o le lalolagi e togafitia ai le ogaoga matautia, ma o loʻo i ai se uiga manino o le faateleina o le numera o galuega faʻatinoina ma faʻalauteleina le numera o atunuu o loʻo faʻateleina ai taotoga faʻataʻitaʻi.

O sini o togafitiga o taʻaloga:

♦ ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le MT, e aʻafia ai le gasegase o faʻamaʻi e faʻapupulaina i le faateleina o le MT (ituaiga 2 o le maʻisuka (ituaiga 2 maʻisuka), maualuga o le maualuga o le maʻisuka, maʻi o le apnea o le po, mea faʻaleagaina o le ovarian, ma isi)

♦ faʻaleleia le lelei o le olaga o tagata gasegase i le tele o meaʻai.

Faailoga mo taotoga maʻa

O togafitiga togafitiga ole gaʻo e mafai ona faia pe a fai o togafitiga muamua e faʻaitiitia ai le MT i tagata mamaʻi e 18 i le 60 tausaga e le aoga i:

♦ o le meaʻai mumusu (faʻamaumauga ole tino (BMI)> 40 kg / m2),

♦ o le gaʻo ma le BMI> 35 kg / m2 faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e leʻofaʻatasia e pulea e suiga o olaga ma togafitiga fualaau. O le faʻasaʻoina o taotoga faʻataʻavalevale o le i ai o se sui faatu:

♦ ava malosi, fualaau faasaina poʻo soʻo se isi lava vaisu,

♦ le faʻamaʻaloga o le maʻi o le manava o le manava poʻo le duodenum,

♦ suiga e le mafai ona suia i le vaega o totoga taua (o le le tumau o le fatu o le III-IV vasega galue, ate poʻo le fatu fatu),

♦ le le malamalama i mea lamatia e fesoʻotaʻi ma galuega faʻapitoa,

♦ le lava o le tausisia mo le faʻamalosia o le faʻatinoga o le faʻatulagaina o suʻesuʻega mulimuli. Faʻamatalaga faʻapitoa mo le fuafuaina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le maʻisuka o:

♦ ni faʻamaʻi lelei i le glutamic acid decarboxylase poʻo le telefoni ile motu o Langerhans,

♦ C-peptide i E le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

O galuega uma lava, e faalagolago lava i lo latou aafiaga i le anatomy o le gastrointestinal tract, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: faasaina, aloese (malabsorption) ma fefiloi. O le filifiliga o togafiti togafitiga e faalagolago i le tikeri o le mea oona, o mea patino o maʻi faʻasolosolo faʻamaʻi ma faʻamaʻi, uiga faʻalagona o le tagata maʻi, ituaiga o meaʻai ma le saunia o le tagata maʻi mo togafitiga ma suiga o olaga. E masani lava, o le filifiliga o vailaau tipitipi e fuafuaina e le poto masani o le fomai tipitipi.

O le faʻatapulaʻaina (gastro-restrictive) o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le tele o le manava. I le taimi o gaoioiga faatapulaa, o le manava ua vaevaeina i ni vaega se lua, ma totoe ai le maualuga o le pito i luga e le silia le 15 ml. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaogaina o le manava ma se ala vaapiapi mai lona vaega laʻitiiti (vevela gastroplasty (VGP), Fig 1a), poʻo le faʻaaogaina o se silicone paiff (silasila faʻamalosi faʻalelei (BZ), Fig 1b). O se auala faʻaonapo nei - o le vavalalata (tubular, vertical) o le manava (PRG, Ata 1c) e aofia ai le aveeseina o le tele o le manava i se vavao vavalalata i le vaega o lona laʻititi ifo o le 60-100 ml.

Le faʻatinoina o aʻafiaga faʻasolosolo o le taofiga faʻatapulaʻa

O le aʻafiaga o faʻatapulaʻaga o galuega e faʻatatau i le faʻaleleia o tulaga faʻasolosolo metabolic i le maʻisuka ituaiga 2 e faavae ile:

♦ le faʻamalosiina o le gasegase o gasegase i le popofou o le taimi e tuʻuina atu ai i taumafa maualalo-kalori,

♦ ma na o le mulimuli ane - o se faʻaitiitia o le mamafa o le gaʻo, e aofia ai. visceral, e avea o se punavai o gaʻo gaʻo maualalo i totonu o le telefoni feaveai i le taimi o le lipolysis, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin,

♦ i le tulaga o le kanesa o le prostate - aveeseina o le gasegase o gaioiga o le tino o le manava, atonu e ono

Faʻailoga faʻatapulaʻa le ato

Faʻasologa

Pyloric vaega o le manava

Fig. 1. Taʻaloga faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina: a) gastroplastic vertical, b) fusiina o le manava, faʻaogaina umi o le manava

ia taofia le fiaai ma faʻaitiitia le manava.

O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o gaioiga e saogalemu tele ma e faigofie ona fai, e faʻafeiloaʻi e gasegase, ae i le tele o tulaga, aemaise lava le tele-oona (po o le gaʻo sili, lea e BMI> 50 kilokalama / m2), o lo latou aʻafiaga e le maluelue. I le tulaga o le leiloa o le aʻafiaga i le taimi uumi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le toe faʻalauteleina o le faʻaogaina o le faʻaoga, faʻaolaina o se vaega itiiti o le manava po o le fusi o le fusi), o loʻo i ai se tulaga moni o le toe faʻaaogaina o MT ma le DM2.

O le faavae o le gaioiga o le malabsorbent (taofi) ma gaioiga tuʻufaʻatasiga o le taofiofia o vaega eseese o le tootoo laiti, lea e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o meaai. I le taimi o le gastroshunting (GSh, Fig 2a), o le tele o le manava, o le duodenum ma le vaega muamua o le tootoo laiti ua tape mai le meaʻai, faatasi ai ma le faʻasaina o le pipili (BPS, Fig. 2b ma le 2c), toeitiiti atoa le jejunum.

O le tuufaatasia o mea e faʻaaogaina, faʻatasi ai ma mea e faʻasaʻo ai, ma faʻafefe ai mea e le manaʻomia, e ui lava i lea, latou te maua ai se faʻalauiloa umi ma umi le umi, ma e aʻafia ai foi i le gasegase o gasegase faʻamaʻi ma faʻamaʻi e aʻafia ai le oona, manuia.

Le faiga o gaioiga a le GSH i luga o le metabolism gaʻo i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2:

♦ le faʻamalosia o le suiga i le amataga o le taimi e tuʻuina atu ai i se taumafataga o le ultra-low-calories,

♦ Faʻaaogaina le duodenum mai le faʻafesoʻotaʻi ma le tele o mea taumafa, lea e mafua ai le le puipuia o vailaau faʻamaʻi, mea e taʻua o le anti-incretins (o sui e mafai ona fai ma sui o le insulinotropic polypeptide (HIP) ma le glucagon), tuʻuina i le vaega vavalalata o le inumaga laiti e tali atu ai i le ulufale i totonu o meaʻai ma mea faʻatau oloa poʻo le gaioiga o le inisalini,

♦ Faʻateleina le taumafa o mea taumafa i le vaega vavalalata o le inumaga laiti, lea e fesoasoani i le vave faʻagaogaina o le kullucagon-peptide-1 (GLP-1), lea e maua ai le aʻafiaga o le insulinotropic glucose, lea e tupu i le mea e taʻua o le "incredin effect" lea e tupu pe a oʻo le chyme i le maualuga ile ile L-cell inumaga (o le ono mafai ona atiaʻe se maʻi pipisi - o le faʻamaoniga sili ona mataʻutia o le aʻafiaga o le faʻaleagaina - faʻagata le avanoa o tagata gasegase e maua ai gaʻo vailaʻau faigofie faigofie),

♦ le faʻamaina o le puleaina o le glucagon i lalo o le malosi ole GLP-1,

♦ le saoasaoa o le saturation e mafua mai i aafiaga o le GLP-1 i nofoaga autu o le faiʻai,

♦ faʻaitiitia le alualu i luma i le masini faisuala.

Fig. 2. Faʻasāina o taotoga maʻaleʻale: a) gastroshunting,

b) HPS e Hess-Marceau ("Totoga Toma") ("Suiga Duodenal") 1. Le duodenum. 2. O le masani o le hepatic. 3. Gall

le afu. 4. Malosiaga suʻesuʻega 5. Faʻasalaga faʻasalalau.

6. Jugoiliac anastomosis. 7. O le keke. 8. O le tootoo laitiiti.

9. O le kolone. 10. O le taofi. 11. Talosaga pancreatic.

O le suauu i le suiga o le Scopinaro o lona uiga o le gaogao o le manava, mai le 200 i le 500 ml, e sopoia ai le tootoo i se mamao e 250 cm mai le ileocecal angle, o le fatuga o enteroenteroanastomosis - 50 cm. cm (Fig.2b).

O le BPSH faʻapitoa i le suiga o Scopinaro i se tasi o mea o loʻo aʻafia ai tagata gasegase eo faatasi ma le atinaʻeina ole maʻi pipisi, faʻafetaui, ma le faʻaaogaina ole maʻi. O le mea lea, o loʻo faʻagasolo ona faʻaaogaina.

I le HPS, i le fesuiaiga o Hess - Marceau (Bilio-pancreatic Diversion ma le Duodenal Switch, o lona uiga, HPS (abduction) ma le duodenum ua tapeina), o le pyloric e puipuia le kanesa prostate ua maua, ma e le faaleagaina le ileum i le tino o le manava, ae o le vaega muamua o le duodenum . O le umi o le iniseti e auai i le faasoasoaina o meaai e tusa lea ma le 310-350 cm, e 80-100 cm le umi e tufatufaina i le lapoʻa masani, 230-250 cm i le meaʻai (Fig 2c). O le lelei o lenei taotoga e aofia ai le faʻasaoina o le pylorus ma le faʻaitiitiga ona o lenei mea e ono mafai ai ona atiaʻe se faʻamaʻi faʻasaina ma le pepi

maʻi pipili i le vaega o duodenoeleanastomosis, lea e faʻapitoa foi i le faʻaitiitia o le aofaʻi o potu o le parietal i le taimi o le PRG.

I le faaopoopo atu i auala faʻataʻitaʻiina mo le aʻafiaina o metabolic parameter in the obesity and T2DM in cases of BPS, e iai:

♦ filifilia o le gasegase o gaʻo ma gaʻo vailaʻau faʻaleagaina ona o le tuai o le faʻapipiʻiina o elemene pipi ma pancreatic i le faʻaogaina o otaota, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o mea aoga gaʻo i totonu o le vein vein system, ma o le mea lea, i le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, o le mea sili ona taua e fuafuaina ai le faʻaleleia atili o le T2DM,

♦ le faaitiitia filifiliga o le lipid ectopic i le musika o le skeletal ma le ate, lea e faaleleia ai le lagona o le insulin (talu ai o le ate i luga ole lipids i le oona e fesootai ma se gafatia faatapulaaina o le tino o le tino e faaputuputu ai lipids ma faateleina lona voluma, lea e oo atu ai i le ectopic deposits of fat and lipotoxicity , lea e avea ma faavae o le dyslipidemia ma le inisalini i le T2DM). O le mea na tupu i le faʻaaogaina o taotoga i luga o gasegase gasegase faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi na faʻatagaina ai Buchwald H. ma Varco R. i le 1978 e faʻavaeina le manatu o le taotoga "metabolic" o se vaega o le taotoga faʻataʻavalevale "e pei o le togafitiga o se tino masani poʻo se faʻalapotopotoga ma le faʻamoemoe o ausia le taunuuga o le ola maloloina o le soifua maloloina. " I le lumanaʻi, o le faʻagasologa masani o le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻitaʻi i tagata gasegase ma le telefoni ma fesoʻotaʻi ma le T2DM, o le sini muamua na faʻaitiitia ai le MT, na faʻaalia ai le taotoga ogaoga o le taotoga i le mauaina o taui mo le T2DM, lea na atiae e tusa ai ma le tala o le oona.

Talu ai nei, o faʻamaumauga ma talitonuga faʻavae e uiga ile maʻisuka ituaiga 2 e toe iloiloina.

feʻai. Aemaise lava, o le faʻamaoniga e faapea, o le tele o le gau o le MT o se vaega taua i le faʻaleleia o le pulea lelei o le T2DM, lea na atiina ae e tusa ai ma le talaaga o le oona ina ua maeʻa le taotoga, na faʻamaonia e le mea moni na maitauina le faʻaitiitia o le glycemia mai vaiaso muamua ina ua uma le taotoga, o lona uiga. umi ao leʻi oʻo i le faʻaitiitia o le taua o le MT. Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o ituaiga faʻalavelave faʻapitoa (GSH, BPSH) i le faʻatinoga, na manino ai o le faʻaitiitia o le MT e naʻo le tasi, ae le na o le pau lea o le vaega e fuafua ai le faʻaleleia atili o le gaosiga o gaʻo i totonu o tagata pagatia e mafatia i le T2DM.

Faʻasologa o Vaʻaia Bariatric

ma le maʻisuka ituaiga 2

Talu mai le togafitiga o le T2DM e aʻafia ai le puleaina o le pulea lelei, ae faʻapea foi aʻafiaga o lamatiaga cardiovascord, e mafai ona fautuaina le taotoga papaʻi mo tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le T2DM e le ausia sini o togafitiga faʻatau togafitiga, e pei latou te faʻaleleia atili le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, dyslipidemia, maʻi faʻamaʻi o le manava apnea, ma isi, i se faaopoopoga, latou te faʻaitiitia le aofaʻi o le tino.

O le faʻamalosia o le gaioiga o le gaʻo i le vaiaso muamua pe a maeʻa le taotoga e mafua mai i le fesiitaiga o tagata gasegase i le taumafataga o le tele-low-calorie, ma mulimuli ane, ao faʻaitiitia le maualalo o le gaʻo, o le amataina o le T2DM e mafai, ae o lona tikeri e tutusa ma le aofaiga o le gau MT, pe a maeʻa ai, o le faʻasalalauina o le glycemia e faʻaalia lava ia lava ao leʻi oʻo i se faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le MT ona o le "hormone-new effect".

I ana suʻesuʻega, Buchwald H. et al. na tuʻuina mai ai taunuʻuga o suʻesuʻega uma na faʻasalalau i luga o taotoga faʻataʻitaʻi mai le 1990 i le 2006. Le aoga o latou aafiaga i luga o le metabolism o le carbohydrate i tagata mamaʻi ma le gaʻo

O le aafiaga o ituaiga eseese o taotoga i luga o le gau o MT ma le vasega o le T2DM Ripoti 1

Faʻailoga Aofai BZ VGP GSH BPSH

% aitalafu MT 55.9 46.2 55.5 59.7 63.6

% o tagata gasegase ma le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga ma fale suesue ile T2DM 78.1 47.9 71 83.7 98.9

Laulau 2 Suesuega e faʻaalia ai le faʻagasologa o le gasegase i le taimi umi pe a maeʻa le taotoga faʻataʻitaʻi i tagata gasegase ma le T2DM

Tagata maʻi, n Vaitaimi o faʻamatalaga, masina. Iʻuga

Herbst S. et al., 1984 23 20 AHbA, c = - 3.9%

Pories W. et al., 1992 52 12 AHBA, c = - 4.4%

Pories W. et al., 1995 146 168 91% b-x ma le normoglycemia 91% b-x ma le HbA1c masani

Sugerman H. et al., 2003 137 24 83% b-s ma le normoglycemia 83% b-s ma le HbA1c masani

Scopinaro N. et al., 2008 312 120 97% faʻaaogaina i le HbA1c masani

Scheen A. et al., 1998 24 28 AHbA1c = - 2.7%

Pontiroli A. et al., 2002 19 36 AHbA1c = - 2.4%

Sjostsrom L. et al., 2004 82 24 72% b-x ma le normoglycemia

Ponce J. et al., 2004 53 24 80% b-x ma le normoglycemia AHbA1c = - 1.7%

Dixon J. et al., 2008 30 24 AHbA1c = - 1.8%

o i E le mafai ona e mauaina mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

ma le DM2 na iloiloina e le fuainumera o tagata gasegase ma le faʻamaonia poʻo le faʻaleleia atili i faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega a le laboratory o le DM2 (621 suʻesuʻega e aofia ai le 135,246 gasegase sa aofia ai i le tolu-iloiloga) (Laulau 1, 2).

O le faʻamautuina o mea tau falemaʻi ma suʻesuʻega mo le T2DM na malamalama o le leai o ni faʻamaoniga o le T2DM ma le manaʻomia mo le faʻaaogaina o fualaau o le suka, ausia o le anapogi glycemia I le le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

♦ le siakiina o le soifua maloloina o tagata gasegase: e tusa ai ma le Polokalame Europa a le SOE - ia le itiiti ifo ma le 75% o tagata gasegase e tatau ona mulimulitaʻia ia le itiiti ifo ma le 5 tausaga,

♦ tuutuuga o le suʻega faʻatonutonu: ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 masina i le taimi o le 1 le tausaga talu le taotoga, ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 6 masina ile 2 tausaga talu ona maeʻa,

♦ I maʻi ma T2DM, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia, o le faʻaaogaina o vailaau o le suka poʻo le inisalini e tatau ona faʻafetaui i le taimi o le taimi o le taimi e leʻi maeʻa ai.

Iloiloga o le aoga o taotoga i luga o tagata gasegase ma le telefoni ma le T2DM

O le International Diabetes Federation (IDF) ua tuʻuina atu sini nei:

♦ O le gau o MT sili atu ma le 15% o le uluai kopi,

♦ ausia o le HbA1c level i E le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

♦ ausia o le LDL-C i le maualuga E le mafai ona e maua le mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

O mataupu o le atinaʻeina o faʻamatalaga o le hypoglycemic e faʻamatalaina pe a maeʻa faʻasalalauga ina ua maeʻa le taotoga faʻataʻavalevale, e mafua ai se lapataiga i le taimi o le vaavaaiga o tagata gasegase i le taimi o le faʻasologa.

E tele ni auala e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻasolosolo i luga o le hypoglycemic pe a maeʻa le taotoga o taʻavale:

1) o le i ai o le hypertrolasia ma le hyperplasia o suauu-b, lea na tupu ao le i faia le taotoga ma sa i ai se uiga tauia e foia ai le inisalini, ma ina ua maeʻa le taotoga, ona o le malosi o le inisalini ua faaitiitia, na latou saofagā i tulaga o le hypoglycemic,

2) o le aafiaga o le GLP-1 (o le maualuga lea e tupu tele ina ua maeʻa le faʻaaogaina o galuega tetele) i luga o le faʻaopoopoga o sē-b ma se faʻaitiitia o latou apoptosis,

3) o le aʻafiaga o le ISU (o le masini o le faatosinaga e leʻi manino mai),

4) le aʻafiaga o le mumrelin (o lona tulaga e faʻaitiitia le tino pe a uma ona aveese le tupe o le manava), visfatin, leptin, YY peptide (faʻaleleia le lagona le fiafia) ma isi hormones.

Ole tele ole taimi o le hypoglycemia e matauina pe a maeʻa le GSH (i le 0.2% o tagata e faagaoioia), lea e fesoʻotaʻi ma se faʻavavega vave i le meaʻai o le vaega vaʻa o le intestine laitiiti, lea o loʻo iai le tele o L-fua o le GLP-1, e le pei o le BPS, o le tootoo atoa e tatau ona tape mai le gaʻoina. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i le kenera o le hypoglycemia post-bariatric o loʻo feteʻenaʻi nei, ma o isi suʻesuʻega e manaʻomia e suʻesuʻe ai luga ma isi auala talafeagai mo le atinaʻega.

Faʻalavelave faʻapipiʻi ma le soifuaga o le tino

O le vave o le faʻalavelave (i totonu o le 30 aso talu ona taoto) pe a maeʻa le tele o ituaiga faʻataʻitaʻiga e le sili atu i le 5-10%.

Ole laʻititi o le soifua maloloina e maualalo, e 0.1-1.1% ma o loʻo tutusa ma le faʻamaoniga e tasi mo gaoioiga faʻaleagaina, e pei o le laparoscopic cholecystectomy. Pe tusa ma le 75% o maliu i le amataga o le taimi o le vavalalata e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o peritonitis ona o le fufuluina o mea mai le anastomosis i totonu o le manava o le manava ma 25% o taunuʻuga mataga e aʻafia ai ma le pulmonary embolism.

E tusa ai ma iloiloga faʻafuainumera, o le averesi o le olaga faitino i le amataga o le taimi e leʻi maeʻa ai, e 0.28%, ae maise lava, pe a uma le laparoscopic banding o le manava e le sili atu i le 0.1%, pe a uma le GS - 0.3-0.5%, pe a uma le BPS - 0.1-0 , 3%. O fua faatatau o le olaga faaletino e faateleina mai le 30 aso i le lua tausaga talu ona taoto i le 0.35%. I tagata gasegase e sili atu i le 60 tausaga, o le olaga faaletino e sili atu ona maualuga, ae maise lava i le i ai o faʻamaʻi maʻi cardiovascular. O le mea lautele, pe a faʻatusatusa i togafitiga faasao o le meaʻai, o le taotoga faʻataʻitaʻi e faʻaititia ai le soifua maloloina o tagata i le umi umi.

E taua le manatuaina o le maualalo o le tino pe a maea togafitiga o le gaʻo, e aofia ai i maʻi ma T2DM, e naʻo taimi uma e manaʻomia ai le taotoga o faʻataʻitaʻiga e mulimuli i le faʻamaonia o faʻamatalaga ma le faʻasaʻoina, faʻapea foi ma sauniuniga maeʻa maeʻa.

Failautusi o le faʻasologa o le faʻasologa o le faʻaleleia atili o taui mo le gaʻo ma le lipid metabolism i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka

E manatu o mea e pei ona faamatalaina i lalo e mafai ona faʻateteleina ai le fomaʻi mo le faʻamagaloina o le T2DM i le maea ai o taotoga maʻaleʻale:

♦ umi umi o le T2DM,

♦ maualuga tulaga maualuga o le HbA1c,

♦ le lava o le hyperinsulinemia ma le faʻamalosia o le inisalini,

♦ togafitiga insulin i le maʻisuka.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faitau aofaʻi o sē-sene e faʻaitiitia le taimi e mafua mai i le le mautonu i le va o apoptosis ma neogenesis, o le gafatia o β-sene e toe totogi ai le insulin resistance e faʻalagolago i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, tino insulinopenia. O le mea lea, e mafai ona talafeagai i luga o le maualuga o le ap-aposis o b-sel, faapea foi ma faailoilo o le gaioiga o le b-sel (b-cell) (le maualuga o le C-peptide muamua ma le faaosoosoina).

I le lautele, o faʻamatalaga lautele o faʻamaumauga o tala e taʻu mai ai, faʻatasi ai ma le filifilia ma le faʻaeteete filifiliga o sui mo le taotoga faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma faʻamaoniga ma faʻatagaina, o le umi o le maʻi e oo atu i le 10-15 tausaga, i le amataga le le lelei o le pule, tausaga e sili atu i le 50, ma e le afaina ai le BMI muamua i luga o le suʻesuʻeina o le faʻaleleia atili o le gasegase o le gasegase i le gasegase ma le T2DM i le maea ai o taotoga, peʻafai e puipuia le gaosiga o le insulin i le b-cell, mautinoa d e tusa ai ma le vaega muamua ma le faaosofia o le C-peptide.

O faʻamoemoega mo le suʻesuʻeina atili o le aoga ma le saogalemu o galuega faʻapitoa, faʻaalia e le IDF

I le avea ai o se vaega o se isi suʻesuʻega o le aʻafiaga o taotoga i luga o vaega eseese o le vasega ma le togafitiga o le T2DM i tagata gasegase e eseese le tikeri, e tatau ai:

♦ le faʻamautuina o taʻiala faʻalagolago mo le vaʻaia o le aoga o galuega faʻataʻavalevale e faʻatatau i le carbohydrate, lipid, purine ma isi ituaiga o metabolism,

♦ faia suʻesuʻega e iloilo ai le aoga o le taotoga faʻataʻitaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo ma le BMI e itiiti ifo i le 35 kg / m2,

♦ fuafuaina le aʻafiaga o le taotoga faʻataʻavalevale i le puipuia poʻo le faʻagesegese o le leiloa o le gaioiga o le gaosiga o le inisalini o gaʻo-b, uiga o le T2DM,

♦ Iloiloina o le aafiaga o le taotoga papafa i luga o vailaau i luga o fualaau o le T2DM,

♦ Faʻasalalau faʻaosooso e faʻatusatusa ai aafiaga o ituaiga eseese o taotoga i luga ole T2DM.

FAIA: 10.14341 / OMET2016150-56 Tusitusiga

1. Dedov I.I., Yashkov Yu.I., Ershova E.V. Faʻavalea ma o latou aʻafiaga i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 faʻamaʻi i tagata gasegase i gasegase oona pe a uma le taotoga faʻataʻitaʻiga // Iʻesea ma le metabolism. - F. T. - Nu. 2 - C. 3-10. Dedov II, Yashkov YI, Ershova EV. Faʻavavega ma a latou aʻafiaga i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ma le gasegase oona pe a uma le operi. O le tele ma le metabolism. 2012.9 (2): 3-10. (I Rusia). Doi: 10.14341 / omet201223-10

2. Ershova EV, Yashkov Yu.I. O le tulaga o le carbohydrate ma le lipid metabolism i tagata mamaʻi ma le maʻisuka 2 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe a maeʻa ona aloese mai le gasegase // Oona ma metabolism. 2013 - T. 10. - Nu. 3 - C. 28-36. Ershova EV, Yashkov YI. Tulaga o le carbohydrate ma le lipid metabolism i tagata gasegase tuga e pei o le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o le taotoga o taotoga. O le tele ma le metabolism. 2013.10 (3): 28-36. (I Rusia). Doi: 10.14341 / 2071-8713-3862

3. Bondarenko I.Z., Butrova S.A., Goncharov N.P., et al. Togafitiga o le gasegase oona i tagata matutua // Oona ma metabolism. - T. - Nu. 3 -C. 75-83 .. O le tele ma le gasegase. 2011, 3: 75-83. Bondarenko IZ, Butrova SA, Goncharov NP, et al. Lechenie morbidnogo ozhireniya u vzroslykhNatsional'nye klinicheskie rekomendatsii. O le tele ma le metabolism. 2011.8 (3): 75-83. (I Rusia). Doi: 10.14341 / 2071-8713-4844

4. Yashkov Yu.I., Ershova E.V. "Togafitiga" taotoga // Oona ma le metabolism. - T. - Nu. 3 - C. 13-17. Yashkov YI, Ershova EV. "Metabolicheskaya" khirurgiya. O le tele ma le metabolism. 2011.8 (3): 13-17. (I Rusia). Doi: 10.14341 / 2071-8713-4831

5. Yashkov Yu.I., Nikolsky AV, Bekuzarov DK, ma isi. E fitu tausaga o le poto masani i le faagaioia o le aveeseina o le gafa i le Hess-Marceau suiga i le togafitiga o le gasegase pagatia ma le ituaiga 2 o le maʻisuka // Oona ma le metabolism. - T. T. - Nu. 2 - S. 43-48. Yashkov YI, Nikol'skiy AV, Bekuzarov DK, et al. O se taʻi 7 tausaga le taotoga o le taotoga o le suiga i luga o le eletise i le fesuiaiga o Hess-Marceau mo le togafitia o le gasegase oona ma ituaiga 2 o le maʻisuka. O le tele ma le metabolism. 2012.9 (2): 43-48. (I Rusia). Doi: 10.14341 / omet2012243-48

6. Faʻatulagaina o togafitiga faafomai i le maʻisuka - 2014. Maʻisuka Care. 2013.37 (Supplement_1): S14-S80. Nu: 10.2337 / dc14-S014

7. Buchwald H, Estok R, Fahrbach K, Banel D, Jensen MD, Pories WJ, et al. Pauna ma le Ituaiga 2 Tisuka i le maea ai o Taʻaloga Bariatric: Iloiloga Faʻamanatuga ma le Iloiloga Faʻataʻitaʻiga. Le American Journal of Medicine. 2009,122 (3): 248-56.e5. doi: 10.1016 / j.amjmed.2008.09.041

8. Buchwald H., Varco R. Metabolic Surgery. Niu Ioka: Grune & Stratton, 1978: mata 11.

9. Faʻailoa le JB, Caprio S, Cefalu WT, et al. E Faʻapefea Ona Tatou Faʻamatalaina le Tomaʻi o le Maʻisuka? Maʻisuka Care. 2009.32 (11): 2133-5. Nu: 10.2337 / dc09-9036

10. Drucker DJ. Le matafaioi o hormones oona i le glucose homeostasis. Journal of Investigation Investigation. 2007,117 (1): 24-32. doi: 10.1172 / jci30076

11. Flancbaum L. Mafuaʻaga o le Iloa o le Paʻu Ina ua maeʻa le Taʻaloga mo le Manuia o le Manua. Tetele Taʻaloga. 1999.9 (6): 516-23. Nuʻu: 10.1381 / 096089299765552585

12. Heber D, Greenway FL, Kaplan LM, et al. Endocrine ma le Taumafa Faʻatoʻoina o le Taʻaloga Faʻasalalau Post-Bariatric Patient: O se Guideline Practice Clinical Practice Clinical Society. Le Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. 2010.95 (11): 4823-43. doi: 10.1210 / jc.2009-2128

13. Holst J, Vilsboll T, Tiakono C. O le faʻaogaina o le tino ma lona tulaga i le maʻisuka ituaiga 2. Moccular ma Cellular Endocrinology. 2009,297 (1-2): 127-36. doi: 10.1016 / j.mce.2008.08.01.01

14. Aufaigaluega IDF i le epidemiology ma le puipuiga, 2011.

15. Fried M, Yumuk V, Oppert J, et al. Ou te faʻatautaia le faʻatautaia o taʻiala a Europa i luga o taotoga faʻasolosolo. Togiaso tele. 2014.24 (1): 42-55.

16. Mason EE. O Faʻatulagaina o Tomaʻi Tomaʻi o le Tusa 2 Matemaʻi. Tetele Taʻaloga. 2005.15 (4): 459-61. Nu: 10.1381 / 0960892053723330

17. Nauck MA. Le faʻamalamalamaina o le Saienisi o le Biology. Le American Journal of Medicine. 2009,122 (6): S3-S10. doi: 10.1016 / j.amjmed.2009.03.01.012

18. Patti ME, Goldfine AB. O le Hypoglycaemia e mulimuli i le gasegase o taotoga-taʻavaʻava faʻamagaloga i le ogaoga? Diabetologia. 2010.53 (11): 2276-9. doi: 10.1007 / s00125-010-1884-8

19. Pories WJ, Dohm GL. Faʻamamaga atoa ma tumau o le maʻisuka ituaiga 2? E ala i taotoga? Taʻaloga mo le Vaivaʻa ma Vailaau Faʻatasi. 2009.5 (2): 285-8. doi: 10.1016 / j.soard.2008.12.006

20. Rabiee A, Magruder JT, Salas-Carrillo R, et al. Hypoglycemia Hyperinsulinemone Pe a maeʻa le Roux-en-Y Gastric Faʻasalalau: Faʻamatalaina le Matafaioi o le Gut Hormonal and Pancreatic Endocrine Dysfunction. Faʻamaumauga o Suʻega Suʻega. 2011,167 (2): 199-205. doi: 10.1016 / j.jss.2010.09.09.047

21. Rubino F, Gagner M. Malosiaga o le Taʻaloga mo le Faʻamālōlōina o le Tusa 2 Matemaʻi Misa. Annals of Surgery. 2002,236 (5): 554-9. doi: 10.1097 / 00000658-200211000-00003

22. Rubino F, Kaplan LM, Schauer PR, Cummings DE. Le Fonotaga o le Konekerate o le Maʻisuka o Tisuka. Annals of Surgery. 2010,251 (3): 399-405. doi: 10.1097 / SLA.0b013e3181be34e7

Ershova Ekaterina Vladimirovna Tagata suʻesuʻe o le Department of Therapy ma le vaega o le oona tele

Federal State Budgetary Institution "Endocrinological Scientific Center" o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia E-mail: [email protected] Troshina Ekaterina Anatolyevna MD, polofesa, ulu o le matagaluega o le togafitiga ma se vaega oona

Federal State Budgetary Institution "Endocrinological Scientific Center" o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia

Le faʻaaogaina o taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2: e fesoasoani ai i se fomaʻi

O le faʻaaogaina o taotoga faʻataʻavale i tagata mamaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) ei ai ona lava uiga. I lenei tautalaga, o faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina mo galuega faʻapitoa e faʻaalia, e aofia ai patino - i le i ai o le T2DM. O ituaiga eseese o gaioiga ma mea e faʻaaogaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism o loʻo faamatalaina. O taunuʻuga o taotoga faʻasaʻo ma faʻasalaga faʻataʻitaʻi i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo faʻaalia. O loʻo manaʻomia le faʻatinoina o mea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga mo le iloiloga o lo latou aoga, e aofia ai faʻamagaloga o le T2DM i le maea ai o faʻataʻitaʻiga. O mafuaʻaga o le hypoglycemia post-bariatric, faʻapea foʻi ma tagata vavalalata i le faʻataʻitaʻiina o le lelei o galuega faʻataʻavalevale e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻasolosolo i tagata mamaʻi ma le oona ma le T2DM, ua auiliiliina.

Faʻaaliga

1. Ershova EV, Troshina EA Le faʻaaogaina o taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2: e fesoasoani ai i se fomaʻi. O le tele ma le metabolism. 2016.13 (1): 50-56.

2. Abdeen G, le Roux CW. Faʻatinoga o loʻo aʻafia ai le mamafa o le mamafa ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o roux-en-Y. Iloilo le Obes Surg. 2016.26: 410-421.

3. Ali MK, Bullard KM, Saaddine JB, Cowie CC, Imperatore G, Gregg EW. Ausia sini i U.S. maʻisuka tausiga, 1999-2010. N Engl J Med 2013,368: 1613-1624.

4. Allin KH, Nielsen T, Pedersen O. Mechanisms i le endocrinology: o le microbiota i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Eur J Endocrinol 2015,172: R167-77.

5. Arterburn DE, Bogart A, Sherwood NE, Sini S, Coleman KJ, Haneuse S, et al. O se suʻesuʻega tuʻufaʻatasi o le faʻamalolo ma le toe faʻafoʻi o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le gasegase. Obes Surg. 2013.23: 93-102.

6. Baggio LL, Drucker DJ. Biology of incretines: GLP-1 ma le GIP. Gastroenterology 2007,132: 2131-57.

7. Cătoi AF, Pârvu A, Mureşan A, Busetto L. Metabolic mechanisms in the obesity and type 2 diabetes: malamalamaaga mai taotoga maʻa / taoto. Mea moni. 2015.8: 350-363.

8. Cohen RV, Shikora S, Petry T, Caravatto PP, Le Roux CW. O le Taʻaloga Taʻiala o le Maʻisuka II Taʻiala: se Fautuaga Faʻapitoa mo Falemaʻi. Obes Surg. 2016 Aokuso, 26 (8): 1989-91.

9. Cummings DE, Arterburn DE, Westbrook EO, Kuzma JN, Stewart SD, Chan CP, et al. Gastric toso ese le taotoga ma le olaga malosi ma togafitiga faafomaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2: o le CROSSROADS na faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga. Diabetologia 2016.59: 945-53.

10. Duca FA, Yue JT. Fatty acids e lagona i totonu o le pu ma le mafaufau: in vivo ma in vitro perspectives. Mol Cell Endocrinol 2014.397: 23-33.

11. Gloy VL, Briel M, Bhatt DL, Kashyap SR, Schauer PR, Mingrone G, et al. Faʻataʻitaʻiga faʻataʻavale e aunoa ma se togafitiga mo le gaʻo: o se iloiloga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga-faʻatalanoaina o tofotofoga faʻatonuina. BMJ. 2013,347: f5934.

12. Greco AV, Mingrone G, Giancaterini A, Manco M, Morroni M, Cinti S, et al. Faʻafouina ile insulin i le paʻu o le gaʻo: faʻafeteʻenaʻi ma le faʻaaogaina o le galala intramyocellular. Maʻisuka 2002.51: 144-51.

13. Ikramuddin S, Korner J, Lee WJ, Connett JE, Inabnet WB, Billington CJ, et al. Roux-en-Y gasegase ma le malosi o togafitiga faafomai mo le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, toto maualuga, ma le hyperlipidemia: o le Taʻaloga Tisuka Suesueina suʻesuʻega ole falemaʻi. JAMA 2013.309: 2240-9.

14. Koliaki C, Liatis S, le Roux CW, Kokkinos A. Le matafaioi o le taotoga o togafiti e togafitia ai le maʻisuka: luitau ma vaaiga i le taimi nei. BMC Endocrin Disorders. 2017.17: 50.

15. le Roux CW, Borg C, Wallis K, Vincent RP, Mutu M, Goodlad R, et al. O le gasegase o le gutu pe a maeʻa le gasegase e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o le glucagon-pei o le peptide 2 ma le faʻalauteleina o le cellpt crypt cell cell. Ann Surg 2010,252: 50 - 6.

16. Lee WJ, Chen CY, Chong K, Lee YC, Chen SC, Lee SD. Suiga i hormone pe a maeʻa ona faia se taotoga faʻapitoa: o se faʻatusatusaga o le gasolo o le gastric ma le gastrectomy lima. Surg Obes Relat Dis 2011.7: 683-90.

17. Lee WJ, Chong K, Ser KH, Lee YC, Chen SC, Chen JC, et al. Gastric alo ese mai le gastrectoma o le gasegase mo le maʻisuka ituaiga 2: o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiina. Arch Surg 2011,146: 143-8.

18. Liou AP, Paziuk M, Luevano JM, Jr., Machineni S, Turnbaugh PJ, Kaplan LM. Faʻasalaga faʻasao i le gut microbiota e mafua mai i le gastric pasese e faʻaitiitia ai le mamafa o le talimalo ma le faʻamalolo. Sci Transl Med 2013.5: 178ra41.

19. Meek CL, Lewis HB, Reimann F, Gribble FM, Park AJ. Le aʻafiaga o taotoga faʻataʻavale i luga o le gastrointestinal and pancreatic peptide hormones. Pepides 2016.77: 28-37.

20. Melissas J, Stavroulakis K, Tzikoulis V, Peristeri A, Papadakis JA, Pazouki A, et al. Gastrectomy o le lima ma le roux-en-Y gau. Faʻamaumauga mai IFSO-European chapter Center of Excellence Program. Obes Surg. 2017.27: 847-855.

21. Mingrone G, Panunzi S, De Gaetano A, Taitai C, Iaconelli A, Leki L, et al. Faʻailoga faʻataʻitaʻi ma togafitiga faafomaʻi masani mo le maʻisuka ituaiga 2. N Engl J Med 2012.366: 1577-85.

22. Pareek M, Schauer PR, Kaplan LM, Leiter LA, Rubino F, Bhatt DL. Taʻavale Metabolic: Faʻasao o le Paʻu, Maʻisuka, ma tua atu. J Am Coll Cardiol. 2018 Feb 13.71 (6): 670-687.

23. Rubino F. Faʻataʻitaʻiga Bariatric: aʻafiaga ile glucose homeostasis. Curr Opin Clin Nutr Metab Care 2006, 9: 497-507

24. Saeidi N, Meoli L, Nestoridi E, Gupta NK, Kvas S, Kucharczyk J, et al. Faʻailogaina o le gasegase glucose metabolism ma le glycemic control in rats after gastric passing. Saienisi 2013.341: 406-10.

25. Faʻataʻitaʻiga SH, Fradkin J, Cowie CC .. Faʻatonuina le faʻafitauli o aʻafiaga mo faʻamaʻi pipisi i le va o tagata matutua ma le maʻisuka na maua muamua. JAMA 2004,291: 335-342.

26. Schauer PR, Bhatt DL, Kirwan JP, Wolski K, Aminian A, Brethauer SA, et al,. STAMPEDE tagata sailiili. Lapataiga Bariatric ma togafitiga faafomaʻi faafomaʻi mo le maʻisuka - 5 Tausaga Taunuuga. N Engl J Med 2017,376: 641-51.

27. Sinclair P, Docherty N, le Roux CW. Aafiaga Metabolic o Togafitiga Faʻapitoa. Clin Chem. 2018 Ianuari 64 (1): 72-81.

28. Tadross JA, le Roux CW. O faʻafitauli o le mamafa o le mamafa pe a uma le taotoga. I I Obese. 2009.33 Fale 1: S28 - S32.

Keywords

O le taotoga (mai le Eleni baros - mamafa, mamafa, mamafa) o taotoga vavalalata ua faia i luga o le vaega o meaʻai e faʻaogaina ina ia faʻaitiitia ai le mamafa o le tino (MT).

I nai tausaga talu ai nei, o togafitiga faʻapitoa na faʻaaogaina lautele i le salafa o le lalolagi e togafitia ai le ogaoga matautia, ma o loʻo i ai se uiga manino o le faateleina o le numera o galuega faʻatinoina ma faʻalauteleina le numera o atunuu o loʻo faʻateleina ai taotoga faʻataʻitaʻi.

O sini o togafitiga o taʻaloga:

  • ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le MT, e aʻafia ai le gasegase o faʻamaʻi e faʻalauteleina i le faateleina o le MT (ituaiga 2 o le maʻisuka (ituaiga 2 maʻisuka), maualuga o le maualuga o le maʻisuka, maʻi o le apnea o le po, mea faʻaleagaina o le ovarian, ma isi),
  • faʻaleleia le lelei o le ola o tagata gasegase.

Faailoga mo taotoga maʻa

O togafitiga togafitiga ole gaʻo e mafai ona faia pe a fai o togafitiga muamua e faʻaitiitia ai le MT i tagata mamaʻi e 18 i le 60 tausaga e le aoga i:

  • gasegase oona (numera o le tino (BMI) ≥40 kg / m2),
  • oona tele ma le BMI ≥35 kg / m2 faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e le lelei le pulea e ala i suiga o olaga ma togafitiga fualaau.

Togafitiga mo taotoga papafa o le i ai o le sui faatu:

  • ava malosi, fualaau faasaina po o so o se isi vaisu,
  • maʻi o le mafaufau
  • faʻavavega o le ulutala peptic o le manava poʻo le duodenum,
  • maʻitaga
  • mala o le eleele
  • fesuiaiga e le mafai ona suia i le vaega o totoga taua (faaletonu tumau o le fatu o III-IV vasega galue, faamaʻi faʻamaʻi poo le le atoatoa),
  • le le malamalama i mea lamatia e fesootaʻi ma galuega faʻapitoa,
  • leai se tausisia mo le faʻamalosia o le faʻatinoina o le faʻatulagaina o le suʻesuʻeina mulimuli.

Faʻamatalaga faapitoa pe a fuafuaina le taotoga faʻataʻitaʻi i tagata maʻi ma le gaʻo ma le maʻisuka o:

  • maʻisuka faailoga
  • fomaʻi lelei i le glutamic acid decarboxylase po o le televise a le Langerhans,
  • C-peptide 50 kg / m2), o lo latou aafiaga e le maluelue. I le tulaga o le leiloa o le aʻafiaga i le taimi uumi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le toe faʻalauteleina o le faʻaogaina o le laina, faʻalauteleina o se vaega itiiti o le manava po o le fusi o le fusi), o loʻo i ai se tulaga moni o le toe faʻaaogaina o MT ma le DM2.

O le faavae o le gaioiga o le malabsorbent (taofi) ma gaioiga tuʻufaʻatasiga o le taofiofia o vaega eseese o le tootoo laiti, lea e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o meaai. I le taimi o le gastroshunting (GSh, Fig 2a), o le tele o le manava, o le duodenum ma le vaega muamua o le tootoo laiti ua tape mai le meaʻai, faatasi ai ma le faʻasaina o le pipili (BPS, Fig. 2b ma le 2c), toeitiiti atoa le jejunum.

O le tuufaatasia o mea e faʻaaogaina, faʻatasi ai ma mea e faʻasaʻo ai, ma faʻafefe ai mea e le manaʻomia, e ui lava i lea, latou te maua ai se faʻalauiloa umi ma umi le umi, ma e aʻafia ai foi i le gasegase o gasegase faʻamaʻi ma faʻamaʻi e aʻafia ai le oona, manuia.

Le faiga o gaioiga a le GSH i luga o le metabolism gaʻo i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • faamalosia le soloaiga i le amataga o le taimi mulimuli ane i se taumafataga o le ultra-low-calories,
  • o le faʻaaogaina o le duodenum mai le faʻafesoʻotaʻi ma le meaʻai, lea e mafua ai le puipuia o meaʻai suka, o mea e taʻua o le anti-incretins (o sui e mafai ona faʻaogaina le polypeptide insulinotropic polypeptide (HIP) ma le glucagon), e tuʻuina atu i le vaega vavalalata o le tootoo laʻititi e tali atu ai i le taumafaina o meaʻai ma mea faʻafeagai gaioiga o le inisalini
  • Faʻateleina le taumafa i totonu o le vaega vavalalata o le tootoo laitiiti, lea e fesoasoani i le vave faʻasaʻoina o le kullucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), o loʻo i ai le aʻafiaga o le insulinotropic glucose, lea e tupu i le mea e taʻua o le "incredin effect" lea e tupu pe a oʻo vave le chyme i le vave ile eletini L (masalosalo o le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi - o le faʻamaoniga sili ona mataʻutia o le aʻafiaga o le faʻalavelave - faʻatapulaʻa ai le mafai o tagata gasegase e maua ai masini gaʻo faʻaogaina faigofie),
  • le faʻamaina o le puleaina o le glucagon i lalo o le aafiaga o le GLP-1,
  • saoasaoa o le saturation e mafua mai i aafiaga o le GLP-1 i luga o nofoaga autu o le faiʻai,
  • faʻaitiitia lemu i le masima visa.

O le suauu i le suiga o le Scopinaro o lona uiga o le gaogao o le manava, mai le 200 i le 500 ml, e sopoia ai le tootoo i se mamao e 250 cm mai le ileocecal angle, o le fatuga o enteroenteroanastomosis - 50 cm. cm (Fig.2b).

O le BPSH faʻapitoa i le suiga o Scopinaro i se tasi o mea o loʻo aʻafia ai tagata gasegase eo faatasi ma le atinaʻeina ole maʻi pipisi, faʻafetaui, ma le faʻaaogaina ole maʻi. O le mea lea, o loʻo faʻagasolo ona faʻaaogaina.

I le HPS i le Hess - Marceau (fesuiaiga o le gasegase ma le Duodenal Switch), o le HPS (abduction) ma le duodenum ua tapeina), o le pyloric e puipuia le kanesa prostate, ma e le faaleagaina le ileum i le tino o le manava, ae o le vaega muamua o le duodenum. O le umi o le iniseti e auai i le faasoasoaina o meaai e tusa lea ma le 310-350 cm, e 80-100 cm le umi e tufatufaina i le lapoʻa masani, 230-250 cm i le meaʻai (Fig 2c). O le lelei o lenei taotoga e aofia ai le puipuia o le pylorus ma le faaitiitia ona o lenei mea e ono mafai ai ona atiaʻe le maʻi o le dumping ma le maʻi o le peptic i le vaega o le duodenoelanastomosis, lea e faafaigofieina foi i se faaitiitia tele o le numera o sela o le parietal i taimi o le kanesa prostate.

I le faaopoopo atu i auala faʻataʻitaʻiina mo le aʻafiaina o metabolic parameter in the obesity and T2DM in cases of BPS, e iai:

  • O le mea sili ona taua e mafua ai le faʻaleleia o le kosi o le T2DM, o le mea sili lea ona taua e mafua ai le faʻaleleia o le gaioiga o le T2DM,
  • Ole mea e faʻaleleia ai le gasegase o le lipid i le musika ma le ate, e faʻaleleia ai le lagona o le insulin (talu ai o le ate i luga o le lipids i le oona e fesoʻotaʻi ma le gafatia o le gaʻo o le tino e faʻaputu ai lipids ma faʻalauteleina ai lona voluma, lea e oʻo atu ai i le ectopic deposits of fat and lipotoxicity, fatuina o le faavae o le dyslipidemia ma le insulin resistance i T2DM).

O le mea na tupu i le faʻaaogaina o taotoga i luga o gasegase gasegase faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi na faʻatagaina Buchwald H. ma Varco R. i le 1978 e faʻavaeina le manatu o le taotoga "metabolic" o se vaega o le taotoga faʻataʻavalevale "e pei o le taotoga o se tino poʻo se tino masani ina ia maua ai le ola Faʻaleleia le soifua maloloina. "I le lumanaʻi, o le faʻagasologa masani o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi i tagata gasegase ma le gasegase ma fesoʻotaʻi ma le T2DM, o le sini muamua na faʻaitiitia ai le MT, na faʻaalia ai le taotoga o le taotoga i le mauaina o taui mo le T2DM, na atiina ae i le tala o le oona.

Talu ai nei, o talitonuga ma faʻamatalaga faʻavae e uiga i le T2DM i tagata gasegase tuga ua toe iloiloina. Aemaise lava, o le faʻamaoniga e faapea, o le tele o le gau o le MT o se vaega taua i le faʻaleleia o le pulea lelei o le T2DM, lea na atiina ae e tusa ai ma le talaaga o le oona ina ua maeʻa le taotoga, na faʻamaonia e le mea moni na maitauina le faʻaitiitia o le glycemia mai vaiaso muamua ina ua uma le taotoga, o lona uiga. umi ao leʻi oʻo i le faʻaitiitia o le taua o le MT. Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o ituaiga faʻalavelave faʻapitoa (GSH, BPSH) i le faʻatinoga, na manino ai o le faʻaitiitia o le MT e naʻo le tasi, ae le na o le pau lea o le vaega e fuafua ai le faʻaleleia atili o le gaosiga o gaʻo i totonu o tagata pagatia e mafatia i le T2DM.

Le aoga o le taotoga maʻaleʻale mo le maʻisuka ituaiga 2

Talu mai le togafitiga o le T2DM e aʻafia ai le puleaina o le pulea lelei, ae faʻapea foi aʻafiaga o lamatiaga cardiovascord, e mafai ona fautuaina le taotoga papaʻi mo tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le T2DM e le ausia sini o togafitiga faʻatau togafitiga, e pei latou te faʻaleleia atili le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, dyslipidemia, maʻi faʻamaʻi o le manava apnea, ma isi, i se faaopoopoga, latou te faʻaitiitia le aofaʻi o le tino.

O le faʻamalosia o le gaosiga o le gaʻo i le vaiaso muamua pe a maeʻa le taotoga, e mafua mai i le fesiitaiga o tagata gasegase i le taumafataga o le tele-low-calorie, ma mulimuli ane, ao faʻaitiitia le maualalo o le gaʻo, o le amataina o le T2DM e mafai, ae o lona tikeri e tutusa ma le aofaiga o le gau MT, pe a maeʻa ai, o le faʻasalalauina o le glycemia e faʻaalia lava ia lava aʻo leʻi oʻo i se toesega taua i le MT ona o le mea ua taʻua o le "le fiafia."

I ana suʻesuʻega, Buchwald H. et al. na tuʻuina mai ai taunuʻuga o suʻesuʻega uma na faʻasalalau i luga o taotoga faʻataʻitaʻi mai le 1990 i le 2006. O le aoga o lo latou aafiaga i le gaosiga gasegase o le gasegase i tagata mamaʻi ma le T2DM na iloiloina e le fuainumera o tagata gasegase ma le faatulagaina o le T2DM (621 suesuega e aofia ai le 135,246 gasegase sa aofia ai i le tolu-iloiloga) (Laulau 1, 2).

Pusa 1. O le aafiaga o ituaiga eseese o taotoga i luga o le gau o MT ma le vasega o le T2DM

Tuua Lau Faamatalaga