Suʻu toto maualalo: mafuaʻaga, aʻafiaga

Dizzy, vaivaiga ma le ulu tiga? E te vaʻai i le paler, ma e vave ona faʻamalosi le fatu? Masalo o lenei mea e mafua mai i le hypoglycemia - o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto. O lenei tulaga e masani ona manatu o se taunuuga o le maʻisuka, ae mafai ona tupu na o ia lava. E uiga i le mafuaʻaga e tupu ai se faʻalavelave ma le auala e iloa ai, o le tala lea a AiF.ru Ulu o le Matagaluega o Endocrine ma Metabolic Surgery, MKSC, Ph.D. Sergey Mosin .

I lalo masani

A maeʻa ona 'ai, glucose e ulufale i totonu o le toto, o le punavai autu o le malosi mo siama uma i totonu o le tino. O le mea lea e mafai ai ona latou faʻaaogaina lenei malosi, o le pancreas e maua ai le inisalini - o se hormone e mafai ai le glucose ona ulu atu i totonu o sela. E tatau ona i ai i taimi uma le maualuga o le suāuʻu. O le mea lea, o totoga taua e afaina mai le leai o se kulukose, aemaise lava le faiʻai, lea e manaʻomia le tele o le malosi.

E faigofie ona malamalama i mafuaʻaga o le hypoglycemia: pe o le kulukose e ulu i totonu o le toto, e itiiti lava, pe o le a "alu" vave atu i totonu o sela. I le tulaga muamua, e tupu le faafitauli pe a faanonofo e se tagata meaai, e pei o le 'aiga o le taeao. O le manava e leai se aoga, o le malosi i luga o le auala i le galuega ua uma ona faʻaalu, ma o iinei e mafai ona e lagona ai o lou ulu o loʻo viliina. E le gata i lea, oi latou o loʻo i luga o se taumafataga poʻo le 'ai i se lisi autu e "tipi i lalo" e masani lava ona mafatia mai i le hypoglycemia, aemaise lava i le "faʻaituau" agai i nisi o meaʻai. E le lava meaʻai, e leai se mea e maua ai le malosi. O le filifiliga lona lua e mafai ona matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka maua le inisalini. A maeʻa le tui, e tatau ona latou 'ai se mea - a itiiti mai o le pa. Ae afai e tupu le tui o le inisalini, ma le meaʻai e leʻi maua, ona maualalo ai lea o le kulukose o le kulukose.

E tupu foʻi le leai o le suka toto e maua mai i le pancreatic tumor - insulinomas. O le tele lava o taimi, o se mea lelei lea ua faia i taimi uma ma e le mafai ai ona maua mai le tele o le inisalini. O lenei faafitauli e faatoa mafai ona iloa pe a maeʻa se faasologa o suʻesuʻega ma iloiloga. O le mea lea, afai e masani ona faia le faʻaitiitia o le suka, e le tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist.

O le a le hypoglycemia?

Glucose, pe pei ona faʻaaogaina e taʻua ai - suka, o loʻo i ai pea i le toto o le tagata. E maua ai le malosi i siama ma aemaise ai le faiʻai. Glucose e ulu i totonu o le tino ma meaai, ma o lona autu autu o le gaʻo.

Afai e maualalo le suka o le toto, ma e leai ni fale glycogen, ona tupu ai lea o se tulaga o le hypoglycemia - o le le lava o le kulukose. I le taimi lava e tasi, ua faʻalavelaveina le metabolism, ma o le fatu ma le faiʻai e mafatia tele i lenei mea. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i le oti o ona sela. Afai o lona maualuga e paʻu lemu, ona le iloa ai lea e se tagata ma e mafai ona paʻu i totonu.

O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete mo tagata e maua i le maʻisuka o loʻo taumafai e faʻaitiitia le toto suka vave - o lona tulaga maualuga e le vave oʻo atu i ni aʻafiaga matautia. Ae o le tulaga o le hypoglycemia e mafai foi ona matauina i tagata soifua maloloina. O le mea moni, o le malaise e le masani ona fesootaʻi ma se faʻaitiitia o le suka o le toto. Ma e tupu e aunoa ma se taimi talafeagai, o lenei tulaga e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Faailoga o Suga Laʻu

- le lava le moe, i le moe ma le fafagu soo,

- i le taeao, o se tagata e maualalo le maualuga o le suka i le toto, e lagona le lelava ma le lofituina, e ono tupu se ulu,

- faʻaleagaina ma le popole,

- o se tulaga o le lelava masani,

- e mafai ona gatete lima o le tino, ma maua ai se vaivaiga vaivai i muso,

- o le ulu o le ulu i taimi uma ma le vevela,

- fiaaai i taimi uma, ae i le taimi lava e tasi e lagona ai le gaioiga,

- o le tino ua i ai se manaoga tele o mea inu, aemaise lava le kofe, lauti ma le sua.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto?

O lenei tulaga e mafai ona tupu i se tagata tino maloloina. Ma e le o taimi uma e mafai ai ona fuafuaina mafuaaga mo le maʻi ma faia ai le saʻo. O le mea lea, e taua le iloa o le a se mea e mafai ona faʻaititia ai le suka:

- faʻalauteleina le le lelei o meaai paleni, mea taumafa, ma le leai o meaʻai ma le mativa i meaʻai, aemaise lava o gaʻo, meaai,

- vaeluaga tele i le va o taumafataga. O gasegase e paʻu vave, ma afai e le 'ai se tagata mo le silia ma le 8 itula, ona amata lea ona paʻu le suka toto,

- gaioiga mamafa mamafa poʻo le tele o taʻaloga,

- Faʻaaoga masani o laʻau suamalie, mea faʻafiafia, mea inu gaʻo po o le ava malosi, lea e oʻo atu ai i le malosi o le inisalini. I lenei tulaga, o le suka toto e faʻaitiitia vave.

O a faʻamaʻi e mafai ona mafua ai lenei tulaga?

  • O le mafuaaga taatele o le hypoglycemia o le maʻisuka.
  • O le pancreatic tumors e mafai foi ona mafua ai le maualalo o le suka toto.
  • O nisi o faʻamaʻi o le ate ma le manava, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga pe a maeʻa ona tuʻufaʻatasia poʻo le le atoatoa o le enzyme.
  • O faamai o le gland, pituitary poo hypothalamus, lea e aofia i le faatonutonuina o le metabolism gaʻo.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto i le fale?

O gasegase e tele lava ina faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻatonutonu ai le kulūkose maualuga. Ae faʻalagolago i le tele o mea, o lea e faigata ai ona filifili le sao saʻo. Ma e taua tele i nei tagata gasegase iloa le auala e faʻaitiitia ai le suka i le fale. I lenei tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma ni oso oso faafuasei ma ni taunuuga le lelei. Ina ia faia lenei mea, o le meaai e tatau ona aofia ai:

- oatmeal, aemaise o cereal ma fualaau aina mo le 'aiga o le taeao,

- o ni 'ie e manaʻomia e se tagata i aso uma ma e le gata ia tausia tumutumu o suka,

- i le tele o taimi e mafai ai ona fautuaina le faaopoopo o le kinamoni i ipu,

- o le lemoni e faʻaitiitia ai le faʻasologa o fuainumera o oloa uma e faʻaumatia ai,

- o le falaoa masani e sili atu le sui o fatuga atoa,

- Taumafai e 'ai atili aniani, kata ma lau laʻau lau.

O le a le mea e maua ai le suka maualalo?

Afai e te le o maitauina faailoga o le hypoglycemia i le taimi ma e le faia fua, o lona uiga o le a maʻi le tulaga o le maʻi.

- solia o le faʻasalaga,

- o loʻo i ai se vaivaiga malosi ma gatete i vae.

I le aluga o taimi, ua tupu le faaleagaina o le faiʻai, ma le fenumiai o le tautala ma le malamalama, ua mafai ona mataʻituina ai le mautonu. E masani lava ona maeʻa uma i se paʻu poʻo se solo. A aunoa ma togafitiga, e tupu le oti.

E faapefea ona aloese mai le faʻaitiitia o le suka?

Tagata e maua i le maʻisuka latou iloa auala e lelei ai le pulea o latou kulūkose. Mo i latou, e sili atu ona taua le mafai, i se isi itu, ona faʻaitiitia vave le toto toto. Ma i le tulaga o le amataina o le hypoglycemia, e masani ona latou tauaveina faʻamalosi po o se mea suamalie. Ae ui lava i lea, o fualaau uma e maualalo ai le suka toto e tatau ona faia pe a maeʻa fautuaga a se fomaʻi.

- tuu le ulaula ma inupia le ava malosi, lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini,

- faʻaitiitia le taumafaina o kofe, mea inu suamalie ma mea suamalie,

- puipuia le umi o le matelaina: 'ai le mea sili i ni vaega laiti, ae 5-6 taimi i le aso,

- 'ai iʻa, iʻa ma mea taumafa e maua i le gaʻo i le tele o taimi,

- Aʻo leʻi amataina aʻoaʻoga mamafa, e tatau ona e 'ai i se mea faigofie, ae maualuga le kalori.

E le gata i lea, o tagata e masani ona maua i le hypoglycemia, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻapulaʻaina le faaaogaina o laau afu ma meaʻai e matua maualalo ai le suka suka. E mafai ona avea le laʻau bay, clover, vao vao, laulaʻau, ma le atisiliko a Ierusalema, meaola, pasili, pineapples, blueberries ma nisi fualaau faisua ma fua.

Faailoga o le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic

Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, o le maʻi e atiina ae le maʻi o le hypoglycemic. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e vave televave atu nai lo le faʻaititia masani o lenei faailo. O le mafuaʻaga lea, mo le fesoasoani muamua, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina pea le suka poo le lole ma le peni tui ma le glucagon.

E masani ona vaevaeina le vaega o le maʻi o le hypoglycemic i ni vaega se 4.

O mafuaʻaga autu mo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto

I aso nei, o le hypoglycemia o se faʻamaʻi lea e masani ona faʻaalia i se foliga masani ma e faigata ona togafitia.

O le le atoatoa o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaalia e ala i faatosinaga o mea nei:

  • i le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau e maualalo le suka e faʻaaogaina i le tele o masese, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o le tulaga maualuga level
  • faʻamalolo
  • tele faamalositino poo galuega mamafa
  • faʻamauaina o le ava
  • masani masani vaivai po o le vaivai vaivai
  • meaai le lelei, o se taunuuga e le tele ni fualaau ma isi meaʻai e ulu atu i le tino, e masani lava ona tupu le glucose pe afai e mulimulitaʻia taumafataga faʻaonapo nei po o taimi o anapogi.
  • faʻataʻitaʻiina le tele o meaʻai i totonu o se pata
  • eseese faʻamaʻi i se foliga masani. E aofia ai faʻamaʻi o le fatugaʻo, ate, fatu fatu
  • o le atinaʻeina o le le atoatoa o le hormonal i totonu o le tino, lea e iloa ai o ia lava i le tulaga o le le lava o nisi o hormones, lea eo mai faatasi ma le puipuia o le tuufaatasiga o le kulukone, adrenaline, cortisol ma somatropin
  • i le faʻagasologa o tamaʻitaʻi
  • o se taunuuga o le inupia ma le ava po o se vailaʻau o loʻo aofia ai le arsenic
  • ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻavaivaia o le taumafataga o meaʻai e sili atu

O le le lava o le kulukose e mafai ona tupu i totonu o le tino i le i ai o faʻamaʻi pipisi, eseese gaioiga o gaioiga poo neoplasms i totonu, ma le leai o le kulukose e mafua ona o le leai o se okesene.

Faailoga ma faailoga autu o le hypoglycemia

O le atinaʻe o le glycemia ma le leai o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona amata i le faʻaalia o faailoga ma faailoga eseese.

O le faailoga taua e tatau ona e gauai i ai o le vaivai faifai pea o le tino ma leai se malosi mo le olaga masani. E oo lava i tagata maloloina atoatoa, pe a maeʻa, e i ai le maualuga o le suka i le toto. O lenei mea e sili ona lelei, ma e faʻaalia lava ia i le foliga o le momoe, faateleina le faʻaleagaina ma le le mautonu. Afai e le maua le kulukose i le aso atoa, o ia faailoga e faʻatasi ma ia i taimi uma.

E le gata i lea, o faailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia i foliga o faailo nei na tuʻuina atu e le tino:

  • afu mulimuli ona sosoo ai ma vevela
  • lima lulu lulu
  • vaivaiga i le tino atoa
  • faʻateleina le sosoʻo
  • ogaoga ogaoga e o mai faatasi ma le faʻavalea
  • tiga i totonu o maso, afaina o vae, lagona o le mausali i le vae
  • fiaai pea, leai se malosi e lava ai
  • taʻavale, o nisi taimi ma le vomiting
  • pogisa i mata, foliga vaaia o se veli paʻepaʻe po o ni mea lanu.

O se taunuuga o le le amanaiaina o le faagasologa o le hypoglycemia, o le tulaga o se tagata atonu o le a faateteleina. I lenei tulaga, o faailo nei e mafai:

  • ogaoga vae vae
  • E leiloa le leiloa tautala
  • le faʻamaopoopoina o le faʻatulagaga o gaioiga, lea e faʻaalia e le gaitou le mautonu
  • ua vaʻaia le vaʻaia, e le mafai ona mafaufau i ai.

Afai ei ai ou faʻaʻailoga tutusa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, suʻe se suʻega toto e fuafua ai lau kulūkose ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le maualalo o le kulukose?

I le maualalo o le suka toto, e tatau i le fomaʻi aoga, muamua, ona faatonu se meaai faapitoa. O le togafitiga o meaʻai e tatau ona faʻavae i luga o uiga patino o tagata taʻitasi, ma mafaufau i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le tikeri o le atinaʻe o le hypoglycemia ma le soifua manuia lautele o le maʻi.

E i ai ni vaega patino e tatau ona faʻamalamalamaina pe a tusia le lisi o aso taʻitasi.

E tatau ona faʻaopopo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. I le avea ai o se tulafono, o ia oloa e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi. O le mea muamua, fualaau faisua fou, pasta mai ituaiga o kulumu ma falaoa atoa o le falaoa. O ia meaai mo le maʻisuka e aoga tele.

O meaai faasaina e tatau ona aofia ai pasta masani, mea suamalie suamalie ma mea e tao ai meaʻai, semolina, meainu malosi, meaʻai gaʻo, gaʻo suamalie, meaʻai gaʻo, meaʻai vevela ma ulaula.

Moli ma fualaau aina suamalie e tatau ona faʻaumatia i se aofaiga itiiti. O le numera o taumafataga e tatau ona le itiiti ifo ma le lima, ao meaʻai e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti.

E tatau ona faʻaaoga legumes, sana ma pateta i totonu o latou paʻu, aʻo latou fesoasoani e faʻagesegese le pa'ū i le suka o le toto, lea e maua mai e le tino o le tagata mai i gaʻo vailaau.

O fua e le faʻamaonia e tatau ona tuʻuina i taimi uma i le taumafataga. I le taimi lava lea e tasi, o fua fou ma fualaau mama e atoatoa.

E sili atu le lelei o le protein i le 'ai i le tino o le sisi ma moa, iʻa poʻo iʻa.

Ma le mea e tatau ai, e tatau ona lafoaʻi le kofe poʻo le itiiti ifo ile faʻaitiitia i se mea maualalo. O le mea moni, o le caffeine e faʻateleina le atinaʻeina o le hypoglycemia ma mafai ai ona sili atu le paʻu i le glucose. I lenei tulaga, o le glycemic coma e mafai ona atiaʻe.

O le lisi e tatau ona mamanuina ina ia le itiiti ifo i le tele o vaiaso i le vaiaso o loʻo i ai ni meaʻai poo ni gaʻo aano o manu. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o metabolic processes i le tino.

O ipu uma e sili ona lelei pe kuka.

E le gata o le a fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka, ae o le a aʻafia ai foi le soifua maloloina o le maʻi.

Fa fa vaega

  • Teteʻete i le tino atoa ma fusi, sosoo ai ma se faoa faamalosi,
  • leai se vaaiga
  • faʻanoanoa ma le paʻu.

Ole vaega amata o le maʻi o le hypoglycemic e masani lava e le afaina mo le faiʻai ma e le tuua ai ni aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai ma le amataina o le coma ma le leai o se taimi talafeagai ma fesoasoani agavaa, e le gata o se faaitiitia o mafaufauga ma tomai faalemafaufau e mafai, ae o se taunuuga foi na afaina ai.

Ina ia faʻaitiitia faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani i totonu ole 10-15 minute. O meaʻai nei e mafai ona faʻaumatia le osofaʻiga ile 5-10 minute:

  • suka - 1-2 teaspoons,
  • meli - 2 teaseti
  • caramel - 1-2 pcs.,
  • lemonade poo isi meainu suamalie - 200 ml,
  • sua sua suamalie - 100 ml.

O le vave amataina o togafitiga i le tele o tulaga, e fesoasoani i le faatelevaveina o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga ogaoga o lenei tulaga. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamalo le mafuaʻaga o le hypoglycemia (ave meaʻai, lafoaia se meaʻai faʻalavelave poʻo le le saunia lelei, ave se tui tele o le inisalini, ma isi).

Tomai o togafitiga ma vailaau masani

O vailaʻau eseese e faʻaaogaina e togafitia ai le hypoglycemia, lea e tuʻufaʻatasia ma le togafitiga o meaʻai e maua ai le faʻaleleia o le faʻasologa.

E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi ma toe aumai le suka i le masani ai faʻaaoga vailaʻau nei:

  1. O le kulūkose talafeagai e faʻaaogaina i se auala vavalalata poʻo vailaʻau faʻaleleia e faʻaaogaina e vave faʻaleleia ai le kulukose, talu ai ona latou pasi atu le mea o loʻo gaosia ai ma ua vave ona aʻafia i totonu o le toto, o le tulafono, dextrose monosaccharide e faʻaaogaina.
  2. Faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le malamalama ma le mamafa o meaʻai gaʻo i le aofaiga faʻatulagaina.
  3. I nisi mataupu ogaoga, o le tuiina o le kalucagongi e ono manaʻomia, o se tasi o fualaau sili ona malolosi.
  4. O tulaga mataʻutia e manaʻomia ai le vave tulaʻi i le toto suka fuafuaina le faʻaaogaina o injections vaega ole vailaʻau corticosteroids. O le tele o taimi, o nei vailaʻau e aofia ai le hydrocortisone poʻo le adrenaline.
  5. I le maliliega ma le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi eseese e maua ai togafitiga masani. O le sili ona aoga i aso nei o metotia nei e faʻasaʻo ai le maualuga o le kulukose.
  6. O se fale talavai e mafai ona faatau mai se siʻosiʻomaga o Leuzea ma ave mo le sefululima i le luasefulu lauʻeleʻele i se foliga faʻafefe i le vai. O le a ave sina vai, o le a lava le tasi sipuni sipuni mo le fuainumera faʻamaonia.
  7. Tipi i luga o le rose (pe tusa ma le tasi le sipuni) ma sasaa lua ipu vai inu. Alu e faʻaaoga mo le luasefulu i le tolusefulu minute, ona aʻafia ai lea. O le mea e tupu mai ai e tatau ona faia i le afa afa faalua i le aso. O le ala o le faʻatagaina e tatau ona lua vaiaso.

Ina ia faʻavave ona toe foʻi mai le kulūkose i le masani i le fale, e mafai ona e faʻaogaina auala faʻafuaseʻi nei:

  • 'ai se fasi fasi keke o se sukalati masani
  • inu se ipu tiuti ma le meli
  • o nai fualaau mamago e saofaga i le suka. E mafai ona mamago apricots, vine po o pruneshm
  • faʻi po o fualaau aina suamalie o le a fesoasoani foi e faateleina le maualuga o kulukose.

O na auala ua fuafuaina mo na o le siitia le tumau ma e le tatau ona faʻaaoga soo e avea ma "togafitiga" autu. Afai ei ai faafitauli i le faʻaitiitia pea o le kulūkose, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa na faatonuina e lau fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai ma le leai o se suka.

Fesoasoani Muamua mo le maʻi o le hypoglycemic

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, o le maʻi o le a vave ona vave suia ma fesoasoani e tatau ona vave tuʻuina atu (e oʻo lava i le oʻo mai o le au taʻavale). E aofia ai gaoioiga nei:

  1. Taʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga ma sii ona vae.
  2. Valaʻau i se taʻavale, faʻamaonia le mafuaʻaga ono o le valaau.
  3. Ave ese le laei o le manava.
  4. Faʻaleleia le ea.
  5. Tuuina atu le suʻe suamalie i le tulaga o le inu.
  6. Afai e leai se malamalama o le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona sui i lona itu (ia taofia ai le laulaufaiva ma le sophyxiation e le vomita), ma tuu lauti (i le ituaiga o suka, ma isi mea) i tua o le alafau.
  7. Afai ei ai se paipa tuilaʻau ma Glucagon, faʻaauau le 1 ml i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

O le au taʻavale a le aumaʻavale e faʻaaogaina se tui vavalalata o se vaifofo 40% kulukose ma faʻamautu ai se paʻu o le 5% glucose solution. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi e momoli atu i le potu maʻi tigaina ma isi vailaau faʻaopopo e mafai ona faia i le taimi e alu ai.

Togafitiga o gasegase e maua i le hypoglycemic coma

A maeʻa le falemaʻi, o le tagata maʻi e lua ona pusi: o le vevela ma le faanatinati. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi ai togafitiga e puipuia ai le cerebral edema. I le taimi muamua, e faʻaaogaina ia togafitiga (Mannitol poʻo Mannitol). O faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi (Furosemide) o loʻo faʻamatala mulimuli ane.

O le inisalini pupuu e naʻo lalo o le puleaina o le toto suka. O lenei vailaʻau e amata ona faʻaaogaina naʻo le i ai o faailo o le kulukose e pei o le 13-17 mmol / l, ona o lona vave pulega e ono mafua ai le atinaʻeina o se osofaiga fou o le maʻi o le hypoglycemic ma le amataina o le coma.

O le tagata gasegase ua faatonuina se suʻega e se neurologist ma se cardiologist i luga o tiute, o ia lea na te iloiloina le ECG ma le elekenephalogram. O faʻamaumauga mai nei suʻesuʻega e faʻataga ai matou e vavalo se toe foʻi mai o le coma ma faʻafetaui le fuafuaga tau togafitiga.

A maeʻa ona alu ese mai le coma, e siaki le tagata maʻi i taimi uma, ma faʻatautaia e le endocrinologist ana togafitiga ma meaʻai e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai suʻesuʻega ma meafaigaluega. I le laasaga mulimuli o togafitiga, o le tagata maʻi ua faatonuina le toe faʻamamaina ma le faʻamālōlōina o togafitiga, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le acetone i le toto ma toe faʻaleleia ai le vai na leiloa.

Aʻo leʻi faʻatagaina mai le falemaʻi, o le tagata maʻi e tuʻuina atu faʻatalatalanoaga o tagata tomai faapitoa vavalalata, lea e mafai ai ona tatou iloa faʻafitauli uma e ono tutupu i faalavelave faʻapitoa o le hypoglycemic coma - cerebrovascular, o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial poʻo le stroke, faʻaititia le poto, suiga o tagata.

Telati e avea o se vailaau

O faailoga e sili ona mataʻutia, lea e vave lava ona faʻaalia i le fomaʻi i lenei fomaʻi, o le faʻafuaseʻi lava o le vavao, le mautonu ma le le malamalama. E mafai ona aliali mai le atuatuvale, lea e sau faatasi ma le ulu o le ulu, vave oso, afu malulu ma pallor o le paʻu. E le gata i lea, o se maʻi e maua i le hypoglycemia e iloga i faafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga, e faigofie ona vaivai.

E taʻua le hypoglycemia pe a iloa le maualuga o le suka o le toto: mo tane, 2.5-2.8 mmol / l; mo tamaitai, 1.9-2.2 mmol / l. O le hypoglycemia e mafai foi ona fuafua tutoatasi - i aso nei e tele auala eseese mo le fuaina o le toto toto i falemaʻi.

O le fesoasoani muamua e faʻamoemoe i le faasaʻoina o le suka. Afai o se tagata e na o le ulavavale ma sina malamalama itiiti, e na o sina mea lava. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina gaʻo vailaʻau 'vave' faʻaleagaina - sukalati, pastry, ma isi.

Afai ua le iloa e se tagata, e tatau ona taoto i luga o se mea mafolafola, tatala le kola ma maua ai se vaalele fou. E tatau ona tatou taumafai ma le faaeteete ia aumaia o ia i le ola. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le suka ma le suka poʻo le lua o suka e faʻamavae. O lenei fuataga e mafai ai e oe faʻavave ona faateleina le suka suka ma faʻasaʻo le tulaga.

O se osofaiga se tasi e masani lava e le afaina ai se tulaga lamatia. Ae o le atinaʻeina o le hypoglycemia, e oʻo lava i le faʻavaivaia faifaipea, aemaise lava pe afai e le manino ona mafuaʻaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se endocrinologist. O se fuafuaga togafitiga ua tuufaatasia e faavae i luga o taunuuga o suesuega o le toto mo le kulukose, insulin, nisi o hormones, ma isi ituaiga o suʻesuʻega.

Tatou te filifilia le faafitauli

O a taʻitaʻaiga

Manatu le mafaufauina, fiaai ma le gasea, numera o laugutu, tamatamai lima, palpitations, tagi

O le faʻaitiitia o lagona, faʻafitauli puupuu i le mafaufau, popolega, faʻaleagaina, le mafai ona taulai atu, faʻavauvau, faafitauli o le vaʻai, faʻaletonuina o le tino (faafitauli i le savali, faigata tautala)

O le leiloa o le mafaufau, gaogao, uumi faaumiumi, faaitiitia le vevela o le tino, faafitauli i le fatu ma toto, faaleagaina o faiʻai

O le manaʻoga o le tino mo le suka e mafai ona faʻatusatusa i le manaʻomia mo se taavale i le uila: afai e le lava, o le a le mamao le taavale. I le faʻatusatusaina ma lenei faʻataʻitaʻiga, o le kullukose e maua ai foi sela o le tino ma le malosi, e aunoa ma se mea latou te le mafai ona tupu ma atiina ae. O le mea lea, afai o suʻega e maualalo ai le suka toto, e tatau ona faamanino le mafuaaga. Afai e le faia lenei mea, o le a amata ona maua le olala ma le oti, o le a oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino ma mafai ai ona oti.

O le hypoglycemia o le tulaga lea o le tino pe afai o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le masani faatagaina. O lenei tulaga e le itiiti ifo le lamatia nai lo le maualuga o le suka, aua o siaki e le maua le malosi ma latou fiaai. O le faiʻai o le muamua lea e lagona le le lava o le kulukose, lea e fafaga pe luasefulu pasene o le suka e ulu i totonu o le tino.

Le lava le tuʻuina atu o le kulukose i le faiʻai e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona oti le pepe ma e le manuia le faiʻai. E tupu lenei mea i le talaaga o le fia ai le malosi o isi meaola ma okeni, ona o nei faʻalavelave faʻapitoa e atiina ae i totonu. Afai e te le amanaiaina le faafitauli ma e te le faia fua e faʻamautu ai suka, e ono pa'ū se tagata i se maʻi suka.

E ui o le toʻatele e manatu o le maʻisuka o le mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose o le toto, i le mea moni e le saʻo lenei mea, talu ai o lenei maʻi o se tasi o mafuaaga. le faʻamalosi, o lea pe afai e le o pulea, e mafai ona fesuiaʻi mai le maualuga matautia i tulaga maualalo. O loʻo gasegase le maʻisuka i lenei tulaga lamatia, o lea e masani ai ona i ai se fasi suka poo se lole i le lima, lea i tulaga ogaoga e mafai ona toto ai le suka toto.

Ae ei ai taimi e pa'ū ifo ai le maualuga o le kulukose i se tagata soifua maloloina i se tulaga sili ona taua. O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai ona i ai le faʻaititia o le suka o se meaʻai malosi, lea o loʻo faʻaaogaina ai le kulukose i gaʻo i le tele o mea. O le iʻuga, o loʻo faʻaititia le fale o le tino (o le kulukose o loʻo teuina i totonu o le ate e pei o le glycogen, faʻapea foi i le tino o le tino), ma e leai se mea e maua ai le malosi mai.

O le mafuaaga o le maualalo o le suka o le umi lea o vaeluaga i le va o 'aiga. A uma ona 'ai le meaai i totonu o le tino, ona gagau lea, pe a maeʻa ona maua mai gaʻo mea mai i le tino, ona glucose. A uma ona ulu atu i le toto, e ave e le inisalini i le tino atoa, ma tuʻuina atu i potu uma o le tino.

Afai o le taimi i le va o taumafataga e sili atu ma le valu itula, atonu o le suka o le a lalo ifo i le masani. O le mea lea, o le kulukose i lalo o le masani masani e masani lava i le taeao ona o le mea moni o le po e le 'aina e le tagata, ma e le ulu atu i ai le gaʻo.

O le tele o le manogi o suamalie, gaʻo, mea ulaula, ava malosi, suamalie suamalie ma isi mea gaosi o loʻo faʻamatalaina i le maualuga o le faasinomaga, o loʻo i ai le gafatia e vave paʻu i totonu o le kulūkose, ma mafua ai ona tutupu vave. Ae o lona uiga foi pe a maeʻa le tuputupu ae, o le aofai o le kulukose e vave ona paʻu vave ma pa'ū lalo ifo masani. O le mea lea, o fomaʻi e manaʻo e 'ai meaʻai faatasi ma se faʻamaumauga maualalo pe maualalo. O nei oloa e umi le umi, ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ua faaitiitia malie, faaitiitia le mamafa i luga o le pancreas, lea e tuufaatasia ai le inisalini.

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai ona maualuga le maualuga o le suka i gaioiga faaletino: i le taimi nei, e manaʻomia ai e le maso le malosi, ma e fesuiaʻi tele. E manaia tele le mamanuina o le tino ina ia mafai ai ona faʻaalia le gasegase o le kulukose ona o le mea moni e faapea i taimi o taʻaloga, o le kulukose e maua mai i le glycogen ma faleoloa gaʻo.

Faailoga o le Low Glucose

Faʻaitiitia le suka e mafai ona faʻaalia e ia lagona eseese. Afai e na o le taeao lava e matauina, o le kullucose e le mafai ona amanaia e ala i vaivaiga, moe, ma le le fiafia. E tusa ai ma le au atamamai, pe a faʻapea o le kulukose i le toto e fuaina i le glucometer, o le a maua i lalo ifo le masani, e tatau ona maua mai le 3.3 i le 5.5 mol / L. Afai o se tagata e soifua maloloina ina ia toe foʻi le suka i le masani, o le a lava mo ia le 'aina o le taeao.

O nisi taimi o le suka e sili atu le taua pe a uma ona 'ai, lea e mafai ona faʻaalia ai le tupu aʻe o le maʻisuka. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e tupu malie, o lea e maua ai e le tagata maʻi le taimi e faʻalogo ai i faailoga o le maualalo o le suka ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Muamua lava, o le:

  • vaivaiga, vaivai, popole,
  • lima le mautonu, le mautonu, po o le vevela vevela,
  • soona inu tele
  • vaivaiga maso, mamafa i vae, faʻalavelave o vae,
  • faapouliuligia i mata, lago, veli paʻepaʻe i luma o mata,
  • taʻavale
  • lagona o le fiaai tele.

O le tele o gaioiga e mafua mai i le suka maualalo e fai e le faiʻai, e mafua ona o le le lava o le malosi, talu ai e na o le luasefulu minute na teu ai, ae o isi gaʻo e umi atu ona o le malosi e maua mai ai le suka mai le tino. I lenei tulaga, ua fautuaina le au atamamai i le auai o se glucometer e fua i ai, ma afai o le suka e sili atu i le masani, ia vave ona 'ai se oloa ma se faasinomaga maualuga (mo se faataitaiga, lole).

Afai e toesea le mita, ma o le a le tupu ni uiga le lelei, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma fai se suʻega toto mo le suka. Afai e te le amanaʻiaina faailoga o le suka i lalo ifo o le masani, o le a faʻalavelave le tulaga o le tagata: o le a faʻalavelaveina le mafaufau, e faʻalavelave le mafaufau, e le malamalama le tautala, ma e le mafai ona faʻamalosi. A maeʻa sina taimi, o le a le iloa e se tagata, o le a faoa o ia e ala i osofaʻiga e pei o se osofaiga o le maʻi. E mafai foi ona tupu se afaina lea e tupu ai se gaʻo ogaoga o le faiʻai, lea e mafai ona iu i le oti.

O le mea lava lea e tasi e mafai ona tupu i le maʻisuka, pe afai o nisi mafuaaga latou te le mafai ai ona faʻamautu le suka, e leʻi faʻalogo i lona faʻaitiitia i le taimi. E mafai e se tagata i lenei tulaga ona pa'ū i totonu o se maʻi suka, ona oti ai lea. O le mea lea, e taua tele mo tagata o loʻo latalata ia te ia e aua le fefefe, ma vave valaau loa i se falemaʻi.

E faapefea ona faʻaititia le kulūkose?

Afai e le fesoʻotaʻi le suka i le maʻisuka, ina ia faʻasalalau ai, e tatau ona e tausisia se meaai faapitoa ma 'ai saʻo. A e atiaʻe se taumafataga, e tatau ona e taulai atu i luga o se laulau faʻatasi ai ma se faʻamatalaga manino, lea e faigofie ona maua ile Initaneti. I lenei lisi e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le tele o ituaiga oloa.

O se fuainumera maualalo maualalo e masani lava mo fualaau aina ma fualaʻau, ae e tatau ona manatua i le maea ai o le kukaina, ona fautuaina ai lea e faʻaaoga nei mea fou. E aoga foi iʻa, meaʻai susu, gaʻo fualaʻau. Ae mai le pata, gaʻo meaʻai e tatau ona e suʻeina, faʻapea foi mai le falai, meaʻai suamalie.

O meaai e tatau ona faia i ni taimi pupuu, lea e fesoasoani i le mea moni e masani ona maua meaai, lea o le a faʻaitiitia ai le avanoa o le hypoglycemia. E taua tele lenei mea e mafaufau ai i fafine o loʻo pipii i meaai, faʻamalositino ina ia mafai ai ona paʻu le mamafa. I lenei tulaga, e mautinoa lava e fautuaina e le au atamamai le feutagai ma se fomaʻi ma le atiaeina o se lisi ina ia sao lelei le aofaiga o meaai e ulu atu i le tino ma le malosi e faʻaaogaina aʻo faia aʻoaʻoga.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau ona togafitia lelei. Aemaise lava e le mafai ona latou onā i se manava gaogao, talu ai ona o le hypoglycemia e mafai ona feita. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻalogo lelei i le fomaʻi ma mulimulitaʻia faatonuga. Afai e fuafua se tagata e taʻalo i taaloga, e tatau i le fomaʻi ona filifili ma le filifiliga e le gata o vailaʻau, ae faʻapea foi le fualaau, ma e aoga uma i tagata o loʻo ola i inisiua, ma i latou o loʻo faʻaaogaina fualaau suka.

Glucose e aʻafia i le vaega o monosaccharides, o lona uiga, o se suka faigofie. O le meaola, e pei o le fusi, o le fua faʻatatau C6H12O6. O elemene uma e lua o isomers ma e ese mai le tasi i le isi na o le faatulagaina o le fanua.

Glucose ua faaliliuina mai le faa-Eleni o lona uiga o le "vine vine", ae e mafai ona maua e le gata i vine, ae faapena foi i isi fua suamalie ma e oo lava i le meli. Glucose ua fausia e avea o se taunuuga o le photosynthesis. I totonu o le tino o le tagata, o le vailaau o loʻo iai i se sili atu nai lo isi suga faigofie.

E le gata i lea, o isi monosaccharides o loʻo faʻaumatia e meaʻai ua liua i le ate i le kulukose, o le vaega sili ona taua o le toto.

Taua! E tusa lava pe itiiti le laititi o le kulukose e mafai ona mafua ai le faʻavevesiina o le tagata, le mafiafia o le malamalama, e oo lava i le oti.

Glucose e avea o se vaega faʻavae e aofia i le faʻavaeina o polysaccharides, sili atu le saʻo:

A ulu atu i totonu o le tino o le tagata, glucose ma le fructose e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai i totonu o le toto, lea e moliooina ai i totoga ma gaʻo uma.

Splitting, glucose secretes adenosine triphosphoric acid, lea e maua ai se tagata e 50% o le malosi atoa e manaʻomia mo le olaga.

I le vaivai tele o le tino, o le kulukose e faʻaaogaina e fai ma vailaau e fesoasoani ai:

  1. faatoilaloina faailoga o le maluluina poo soʻo se ituaiga o inupia,
  2. faateleina le diuresis,
  3. lagolago le gaioiga o le ate, fatu,
  4. toe faʻafouina le malosi
  5. faʻaitiitia faʻamalologa o mea e le mautonu: o le aisa, vomiting, manava.

Le taua o le kulukose mo le gaosiga o gaʻo

O meaola uma i totonu o le tino ua faʻapalapalaina i le kulukose. O le tasi vaega o le toto o loʻo aʻafia i totonu o le toto, o le isi ua liua e avea ma se vaega faapitoa o le malosi - glycogen, lea, pe afai e tatau ai, toe faʻapalapalaina i le kulukose.

I totonu o le vailaʻau o le lalolagi, o le sima e avea ma vaega o lenei fanua. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau i le maʻisuka ona 'ai fualaau faisua ma fualaau aina e tele ai le paʻu. E ui lava e le 'ai le tagata maʻi i selu, ae na o le' ai ma palu falalalala, na tupu aʻe ai o ia. E mafua ona o le masini masini ua liua i le kulukose.

Glycogen polysaccharide e maua i suauu uma ma totoga o le tino o le tagata. Ae o ona vaega autu o loʻo i totonu o le ate. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaititia le tau o le malosi, glycogen, mo le malosi, malepe i le kulukose.

E le gata i lea, afai o le leai o se okesene, o le malepe o le glycogen e tupu i luga o le auala anaeropi (e aunoa ma le auai o le okesene). O lenei faʻalavelave faʻalavelave e tupu i lalo ole aʻafiaga a le 11 tagata na maua i le cytoplasm o sela. O se taunuuga o lenei mea, i le faaopoopo i le kulukose, ua gaosia le lactic acid ma ua faʻamalolo le malosi.

O le inisalini o le hormone, lea e nafa ma le puleaina o le kulūkose o le toto, e gaosia mai i pene paneta. Ae ui i lea, o le fua o le pala o le tino e le inisalini e faʻaitiitia.

O le a le mea e lamatia ai le le lava o le kulukose i totonu o le tino

I le aso i soo se fale talimalo e mafai ona e faʻatau se glucometer. Faatasi ai ma lenei mea matagofie, ua maua ai e tagata le avanoa e fuaina ai le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le tuua o le fale.

O se faailo o le itiiti ifo i le 3.3 mmol / L i luga o se manava gaogao ua manatu ua faʻaitiitia ma o se tulaga faʻaleagaina e taʻua o le hypoglycemia. O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, gaʻo oona, ate, pancreas, vaʻaia, poʻo le le lava o le paleni.

  1. Lagonaina o le fiaaai.
  2. Tiga ma vaivaiga i vae.
  3. Tachycardia.
  4. Manatu o mafaufauga.
  5. Maualuga le fefe tele.
  6. Fefe i le oti.
  7. Le iloa le mafaufau ().

O tagata mamai e maua i le hypoglycemia e tatau ona momoli i taimi uma lole poʻo se fasi suka.

Afai o foliga muamua o le hypoglycemia e aliali mai, o lenei suamalie e tatau ona 'ai vave.

Hyperglycemia

O le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e le itiiti ifo le lamatia. Ioe, e iloa e tagata uma faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, ae le malamalama tagata uma i le lamatiaga atoa o lenei maʻi.

E tatau ona fai ni fua pe afai o le maualuga o le sugar sugar e 6 mmol / l ma le maualuga.

Isi faailoga o le atinaʻeina o le maʻisuka:

  • O le le fia taumafa.
  • Suafa e le faʻavaivaia.
  • Uiga masani.
  • Numera o vae.
  • Lethargy.
  • Paʻu faafuasei le paʻu.

O se faʻafitauli, ae o le maʻisuka faʻamaonia le mea e tupu: e tele naua le kulukose i totonu o le toto, ma ua le maua e sela ma masini.

E mafua ona o faafitauli i le inisalini. O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka sili ona lamatia mo tagata ona o ona faafitauli, e masani ona oʻo atu i le oti.

O le mea lea, a aunoa ma se tuusaunoaga, e tatau i tagata ona 'ai lelei ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. A leai, e mafai ona e maua le tauaso, nephropathy, faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai ma pito i lalo, e oʻo atu i le gangrene ma le isi toesea.

Aisea e te manaʻomia ai le iloa o lau kulūkose? O se vailaʻau lea e tele sona sao i le tino o le tagata. O le a le mea e masani ai i totonu o le toto, o le a tatou taʻuina atu i le tusiga na tuʻuina atu.

Faamatalaga lautele

E mautinoa o oe taʻitoʻatasi i le taimi e tasi o lou olaga ua ofoina atu le toto e iloa ai kulūkose maualuga. O se faʻataʻitaʻiga masani lenei i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi. E tatau ona maitauina o le upu "glucose" e sau mai le Eleni Greek λυκύς, lea e faaliliuina moni lava o le "suamalie".

O lenei vailaau o le autu ma sili atu o le tele o le malosi o le malosi e faamautinoa ai faiga uma o gaioiga e tutupu i totonu o le tino o le tagata. E maua i sua o le tele o vine ma fua, e aofia ai vine.

Sei o tatou tilotilo faatasi po o ai na muai oso i se faʻamaʻi faapena:

  • tagata le fiafia
  • tagata o loʻo iai ni faʻafitauli vailaʻau.

Mafuaaga e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o lenei maʻi:

O faailoga taua o le maualuga o le kulukose

Ina ia malamalama pe o le a le maualuga o le suka o loʻo ia oe, e tatau lava ona e maua se suʻega toto. Ae ui i lea, ei ai ni faʻailoga e mafai ai ona e malamalama o loʻo mafatia lou tino mai le sili atu o lenei mea:

  • vaivai,
  • leiloa o le mamafa ma le manaia lelei,
  • vaivaiga
  • fia inu pea
  • faʻamalosi ma faʻaauau pea ona fai,
  • matagogo
  • ulu matua.

E le gata i lea, o uiga nei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto: o le urination i le po, gasegase pustular i luga o le paʻu, o le malosi o le faamalologa ma le tino, o manuʻa faʻamalolo ma togafiti, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi, faʻaitiitia le faʻatinoga, malulu masani, faʻaitiitia le mata, ma isi.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo

O faʻamaoniga o se tulaga faʻaleagaina atonu e aofia ai:

  • o foliga vaaia o le gatete i pito i luga ma pito i lalo,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • vavao
  • faʻafefe
  • toto maualuga
  • moe
  • tuai ona faia
  • 'apa vaivai, faʻapea foʻi taliga ma isu,
  • faaitiitia galuega ona o le leiloa o le malosi,
  • taʻavale

Tuua Lau Faamatalaga