O a aʻa e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani, e aʻafia ai le tausisia o nisi tulafono o meaʻai. E i ai meaʻai e tatau ona aofia ai i le taumafataga, mo se faʻataʻitaʻiga, nati, ona o latou o se faleteuoloa moni o minerale ma vitamini, fesoasoani i le tino e sili atu le faʻaleleia o le kulukose.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faaalia ai o le maualuga o le aso o se tagata maʻi ei ai lona ituaiga lona lua e ono mafai ona 'ai e tusa ma le 60 g fualaau aina. Ae ui i lea, o le oloa e 'ai ma le faʻaeteete tele, ia mautinoa e mataʻituina le toto suka ma le cholesterol.

O a ni fatu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, ina ia le afaina ai aʻu, e le mafua ai le faateleina o le glycemia? O lenei fesili e fesiligia e le tele o le maʻisuka, ona o le maʻi e faigata, e maua ai le tele o faʻafitauli ma patho faʻafesoʻotaʻi.

O le oloa e aofia ai mea taua, latou te fesoasoani i le tino ia faigofie ona onosaia faʻamaʻi o le faʻamaʻi, taulimaina le tele o suka. O nei mea e aofia ai:

O tagata fiafia o lenei meaalofa o le natura o le a fiafia i le iloa o fua e mafai ona faʻaaoga e avea o se meaʻai poʻo se meaʻai. Mo lenei mafuaʻaga, o soʻo se ituaiga o oloa o le a avea ma mea e le tatau ai ona solia le metabolism.

I le maualuga maualuga o le toto, o mea lelei ia, ae e tatau ona e 'ai i lalo o le pule. O le glycemic index of nuts e 15 mautu, lea e avea ai i latou ma se meaʻai fua. Mo le maʻisuka, o ituaiga nei e faatagaina:

O meaalofa masani e tatau ona i ai i luga o le lisi mo faafitauli ma le kulukose, e mafai ona latou faʻaititia le maualuga o le suka, maua ai se aoga aoga i le tulaga masani o le maʻi.

O la latou 'oa tele i nisi o tulaga e sili atu i le tele o fualaau faisua ma fualaau aina, ae afai e faʻatau mai ituaiga sili ona lelei. O se laulau faʻatasi ai ma le kalori ma faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi.

E tele le aoga o loʻo maua i totonu o fagu, atigi ma fatuga o ia fua. O le mea autu e 8 elemene elemene, 7 macroelements, 12 vitamini. E 656 kalori i le 100 kalama o le oloa, lea e 3.9 g o monosaccharides.

O le aʻafia i totonu o le tino, o le tino e paʻu i lalo i vaega taʻitasi, e aʻafia ai le faʻamalositino, o le galuega o le muso o le fatu. E le gata i lea, e mafai ona faamama le puipui o toto toto, e mafai ona faʻavavevave le faʻafouina o le tino ona o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, faʻamautuina o le malosi i totonu o le manava, faapea foi ma le faʻaleleia atili pe a uma le taotoga.

O le 'ai o nusi mo le maʻisuka e tatau pe a faʻapea na amata ona faʻamalolo manuʻa ma manua, o faʻasalaga o fao ma pito i lalo e tupu aʻe. O fua e faaopoopo i mea taumafa i aso uma, e lava le 'aina 5-7 fasi vaega i la latou mamanu, e faatagaina e faʻaopopo i isi ipu, salakeke, faʻamaʻi pipisi.

O le vailaʻau o le paina e avea o se puipuiga lelei o le atherosclerosis vascular, o se faʻalavelave matautia o le hyperglycemia, lea e maua i le tele o tagata gasegase i le ituaiga lona lua o le maʻi. E mafai ona tuʻuina atu fualaau faʻamaʻi mai le oloa, o:

  • faia faʻatalanoa
  • faʻaaoga i fafo e togafitia ai paʻu.

O meaʻai e talafeagai mo le sauniuni o teuteuga, vae o loʻo i totonu o le vai, o le inu o le ava e faia mai le lanu meamata, lea e tasi le vaega o le ava malosi ma le 3 vaega o paʻu, o le meafaigaluega e fufulu ai taimi faʻamaʻi ma manua.

O lenei oloa e le mafai ona taʻua o le kulimi, o se fua o le vasega legume, ae o ona meatotino e talitutusa lava ma nati. Peanut e 5 vitamini, 5 microelements, 6 macroelements. Malosiaga o le malosi o le 100 g - 550 calories.

Peanuti ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata, ma le maʻisuka, e mafai ona e fuafua i le aveeseina o toxins, toxins, e faʻaaoga foi e faʻaitiitia ai le kulukose.

O na ituaiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga, e tatau ona 'aina faʻatasi, ma o le paluʻu o le pipiʻi o le a aumaia ai le itiiti ifo o le aoga. E le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 20-30 g keke i le aso, a leai o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le mau, tiga i totonu o le manava ma le manava.

E matua mamafa mamafa peanati i le tino o le tagata, ona mafai ai lea ona 'aina e avea o se vaega o:

E lelei mo kāpeti ma fualati pati, pe afai e te faʻapipiʻiina i latou i le olive siliva taupou, o le sua o le lemoni. I lenei tulaga, o le mea o loʻo aoga ma taua tele na o le solo, o le ipu o loʻo i ai fiva, filo o meaʻai, ma le tele o le gaʻo.

E i ai le tele o filifiliga mo le kukaina o kesi mai Karoti ma peanuti, latou te taulimaina le fiaai, maua se aafiaga lelei i le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma taofi mea aoga i le taimi o togafitiga vevela.

Ina ia saunia le pusa, e tatau ona e saunia:

  1. falaoamata atoa o falaoamata (1 ipu),
  2. sukatiti mata (3 vaega),
  3. peanati (10 g),
  4. susu susu (o ni lua sipuni).

Paʻu meaʻai ma se mea e faʻafefeteina, faʻaopoopo le 5 g o le susu, tunu le ipu i le ogaumu mo le 25 minute.

O aoga o le oloa e le mafai ona maualuga, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te 'aina fatu o arasi, latou te faateleina le saoasaoa o metabolic processes, fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka. E leai se cholesterol o le Cedar, o ona mea e maua ai se aafiaga lelei i le totoga, faamalosia toto toto, faamama le tino o mea leaga, faatulaga le galuega o totoga o le endocrin system.

E taua le iloa o le laau o le arasi e faʻasaina fatu i le tulaga o faʻalavelave faʻaleagaina o le a sili ona aoga pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o oloa. Afai e masani ona 'ai e le tagata maʻi pine pine, o le a faʻaalia se suʻesuʻega o le faapalepale kullucose i se tulaga lelei i le faʻamaʻi, ma o le faʻasolosolo mo le lumanaʻi o le a lelei.

E faʻaaogaina palu vao:

  • i se foliga mama
  • aofia ai salakeke, vailaʻau.

E tatau ona manatua e uiga i faʻasologa e mafai ona faatagaina, o le glycemic index of nuts is 15 points.

Ua faatagaina e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 tagata gasegase e le sili atu ma le 30 g i le aso, e tatau ona lamolemole, ua lava e faamago ai.

O le fua e aoga pea mo le atigi, o loʻo teuteu ai teuteu. O le mea e maua mai ai e togafitia ai manuʻa i luga o le paʻu, faʻavaveina o le suavai ma le gaogao. O se faʻataʻitaʻiga sili ona mataalia, lea e mafai ona faʻamalolo ai maʻi faʻaleaga mai manuʻa, fesoasoani i le paʻu e toe faʻafouina vave.

Alimoni ma le ituaiga 2 maʻisuka o mea uma lava e tutusa lelei, ma le faaaogaina lelei, o fua e faʻaitiitia ai le suka toto, toe faʻaleleia le metabolism, faʻaleleia le gaʻo, ma faʻaleleia le toto.

O le fatu o le almond ua i ai ni mea faapitoa e maualalo ai le cholesterol, aʻo faateleina le numera o leukocytes, hemoglobin, ma faʻamaopoopoina le toto totoina.

I le mavae ai o le 30 aso o le 'ai o alimoni, o le puipui o toto toto e toe faʻaleleia ai, o le lumen i totonu o maʻa ma veins e faʻalauteleina, lea e toe faʻafoisia ai le tafe toto masani i le tino.

Afai e maua e le tagata maʻi ni manuʻa, gangrene ma le maʻisuka, tipi poʻo isi mea e faaleagaina i le fefaʻatauaʻiga, mea mama, o le a faʻaleleia meaai:

  • faiga faʻavae toto,
  • toe faaleleia o mea ua faaleagaina.

O suamalie e suamalie, o lea e tatau ai ona e 'ai ma le totoʻa, mo le maʻisuka, ua lava lea e faʻaaoga ai le 4 vaega i le aso. O amoni e sili atu ona o gatasi ma fiva laau, latou, pei o isi ituaiga o oloa, ua faaopoopo i ipu eseese.

O amama e 'ai lemu i meaai susu, aua pe a fegalegaleai ma gaʻo, o le glycemic index increases the nuts.

Pasila nusi, hani, cashews, pistachios

Faʻasolosolo ile maʻi 2, o a isi fualaau e aoga? E iai foʻi le tele o le suauu i le Brazilian nut, o lona uiga, o le taumafa paleni e maualuga foi - 682 calori i le 100 g. E leai ni cholesterol, e maua ai ni gaʻo eletise polyunsaturated e aʻafia ai le paʻu, lauulu, fao, tele vitamin A suauu A, E, D, K.

Pe a faʻatau mai ni fualaau e leai ni fua i totonu o se faleoloa, e tatau ona luluina, pe afai o loʻo i totonu totonu o le fale, ona magumagu ai lea o le saito, ua tuai ma paʻu. O le filifilia o le ituaiga saʻo o fualaau suamalie e sili atu ona faigofie, e tatau ona tele naua le mamafa, i le tino ma le gaʻo, ei ai le manogi matagofie. A leai se mamafa o le saito, e leai se mea e 'ai, e le lelei lona lelei.

Fomaʻi fautuaina e aofia ai launiu i le taumafataga; e sili ona aoga mo le hyperglycemia. Talu ai ona o le maualalo o le gaʻo, o meaʻai e 'aina faʻamaʻi, e le mafai e se tagata ona popole i le faateleina o lo latou mamafa.

I totonu o alofilima o loʻo i ai mea e aveesea ai:

E faʻaleleia e le ulu ia le gaioiga o le ate, fesoasoani e taofi ma taofia faʻasalaga faʻamalosi, faamama le tino. I totonu o le hazelnut, ua maua e saienitisi ni mea e iai mea e puipuia ai le kanesa.

Hazelnuts - o se punavai o le polotini fualaau fualaau aina, e taua tele i le taumafa a tagata vailaʻau ma le maʻisuka. O le i ai o ni gaʻo gaʻo susu e puipuia ai le tino mai faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa toto, o le a avea ma fuataga o le puipuia o le atherosclerosis, faamamaina o le toto, ma faateleina ai le puipuiga.

E mafai ona ou 'ai nati cashew? O la latou kalori o loʻo i ai pe tusa ma le 640 kalori i le 100 g, lea e aofia ai le tele o porotini, o gaʻo, masini, calcium, phosphorus, uʻamea, vitamini A, B1, B2. O vitamini Cashew e fesoasoani e faʻaleleia le metabolism o gaʻo gaʻo, puluvaʻa, pe a uma ona latou faaaogaina e mafai:

  1. faaitiitia le cholesterol
  2. faʻamalosia le faiga o puipuiga
  3. faʻasologa masani o le polokalame cardiovascular.

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi, e faʻaaogaina ni cashews e faasaga ile toothache, dystrophy, anemia, psoriasis, ma isi faaletonu faʻaleaga.

O le isi fautuaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le 'ai lea i pistachios, i pistachios e oo atu i le 90% o gaʻo lelei, e faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, faʻaleleia atili le metabolism.

Talu ai o le mafuaʻaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua o le manua, e tatau ona aofia ai pistachios i le taumafataga. Ua mautinoa e saienitisi latou te fesoasoani e aveesea le mamafa ona o le maualuga o le fiber content. Pistachio ice cream is allowed, ae e le tatau ona e sili atu ma le lua tautua o suamalie i le vaiaso. O le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se laulau e faʻaalia ai le kalori ma faʻamatalaga faʻapitoa o vaega taʻitasi o le ipu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le maʻisuka ma le 'upega o ni faʻataʻatiaga e tutusa lelei. E 'aina i latou e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina, ae e le tatau ona galo ia i tatou le fuafuaina o le falaoa, calories ma le fuaina masani o fua o le kulukose o le maʻi.

O le tagata tomai faapitoa i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o nati mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga