Urinary glucose - tulaga masani masani, toe faʻavae ma mafuaʻaga o le faateleina

O se tasi o faailo sili ona taua o le soifua maloloina o se tagata, o lona tino o se tino atoa ma totoga taitasi, aemaise lava le tele o le suka i le toto. O le ao masani o le kulukose - o se tagata e soifua maloloina, peitaʻi, afai e maualuga lona maualuga, e le mafai e le au matutua ona aveese ana tupe faasili, lea, o se taunuuga, e ulu atu i le urine. Suga i le faʻavave - o se faailo o le maʻi, ae o le a le ogaoga - o le a faʻaalia mai e le faʻamaʻi.

Gaoioiga masani ma le le atoatoa

O se faailo o le soifua maloloina atoatoa o se tagata o le toesea atoa o le suka i lana urine., i tulaga ogaoga, o le maualuga o le kulukose e le tatau ona sili atu i le 0.06-0.08 mmol / lita.

I le tele o tulaga, o le suka i le urine e maua i le i ai o nisi faʻamaʻi i le tino.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e matau lena faʻateleina tulaga masani masani e mafai ona tupu i tagata ua oʻo i tausaga patino.

Le siakiina le ala o le gaioiga o le suka (glucose) i le tino, o se tagata e tatau ona tofotofoina - muaʻi pasia se suʻega o suʻesuʻega o urine, ona sosoo ai lea ma le toto.

Tu i fafo nisi o mafuaaga autu e mafua ai ona faateleina le maualuga o le suka i totonu o le mimi (glucosuria e atiina ae):

  • faʻamaʻi fatu
  • maʻisuka malosi
  • maitaga
  • hyperthyroidism (faʻateleina gaioiga gaosia o le vevela o gaʻo hormones),
  • O le maʻi o Herenko-Cushing (faʻateleina le gaosiga o le pituitary gland o le adrenocorticotropic hormone),
  • pheochromocytoma (o le tumutumu o le tino e gaosia ai le adrenaline poo le norepinephrine),
  • acromitaly (faateleina le gaosiga o le pamuitary growth hormone),
  • gasegase e maua mai i le tino (o se togafitiga lea e faʻalavelaveina ai le felauaiga o vailaʻau ma eletise i totonu o le lapoa tupales).

E taua lenei mea! O le suauu i le urine o se vaega lea e faʻaalia ai le tupu o suiga o le tino i totonu o le tino, o le mea lea o le iloa o le tele o le kulukose i le auiliiliga o le urine e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo se suesuega faafomaʻi.

Isi mea taua

O le faateleina o le glucose o le urine (o se tulaga e taua o le glucosuria) e mafai foi ona atiae ona o isi itu e le fesootai i maʻi faafomaʻi. Faatasi ai ma i latou:

  • le uiga o le glucosuria taumafa - o se tulaga e tupu ai le maualuga o le suka i le urine e le tumau ma e faaalia ai ia lava ona o le mamafa o le taumafaina o meaʻai gaʻo gaʻo (e pei o suti), faʻamautinoaina o vailaʻau, faʻapea foi ma gaioiga faʻafuaseʻi ma le masani ai,
  • lagona glucosuria - o le faateleina o le kulūkose e tupu i le lotolotoi o mafatiaga ogaoga, faʻapea foʻi osofaiga a le fomaʻi (asphyxia), osofaʻiga o osofaiga ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le vaʻaia, e uiga i le talaaga o le gaoioiga o ituaiga hormones eseese,
  • glucosuria faatasi ai ma tulaga faʻalelei (i le gasegase o faʻamaʻi ma le maualuga o le vevela o le tino),
  • glucosuria ona o le carbon monoxide poisoningafuaga o le morphine poo le chloroform.

Faailoga o le glucosuria

O le i ai o le kulukose i le faanatinati o se tagata e le o mafaufauina, ae ui i lea, o le i ai o se togafitiga faʻapitoa e faʻaalia foi i isi faʻamaoniga:

E taua lenei mea! O faailoga lisi o faailoga e iai se mea e faaletonu i le tino. E le fautuaina e le amanaiaina i latou, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le faafitauli muamua, ona o le tele o le faaputuputu o le suka i le urine na amataina.

Le matautia o le glucosuria

O le maualuga o le kulukose i le urine e matautia, aua e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli eseese i le tino (e aofia ai ma tulaga sili ona lamatia mo le soifua maloloina o le tagata).

O le umi o le teuina o voluma tetele o le kulukose e mafai ona tau atu i taunuuga nei:

  • maualuga maualuga o le atinaʻe maʻi faʻamaʻi,
  • faateleina le gauai i liona afaina,
  • i totonu o fafine maʻitaga - e lamatia mo se taimi le tumau faʻanoanoa ma fetal maliu,
  • atinae lapisi atherosclerosis, maʻisuka retinopathy (faasolosolo malie le le iloa) ma neuropathy (faʻaleaga aʻa).

E taua lenei mea! Afai o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le faateleina o le tasi taimi i le kulukose i le urine, e aoga tele le toe faia o le auʻiliʻiliga pe a mavae sina taimi, talu ai o se taunuuga lelei e mafai ona faauigaina uma se mea sese i le suʻesuʻega ma le glucosuria (temporary) glucosuria e fesoʻotaʻi ma le tele o mea suamalie, 'ai i le aso muamua, o le atuatuvalega talu ai nei.

E tatau ona popole i mataupu pe a masani ona iloa le glucose i le urine, ma o lona tulaga o loʻo faʻaauau pea ona tuputupu ae ma le mausali.

Tulaga maualuga faʻaosoosoina se gasegase tuga ma le maualuga o le suka i le urine i tagata faatasi ai ma se tuufaatasiga o mea nei:

  • silia ma le 30 tausaga,
  • o le i ai o tagata o aiga ma maʻi maualalo o le maʻisuka e maua i le insulin,
  • muamua i le taimi nei o le faateleina o le kulukose i le toto po o le urine.

O tagata faapena e lamatia e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi ma mataitu lo latou ola maloloina.

Faʻamatalaga, togafitiga ma le puipuia

O le i ai o le suka i totonu o le urine e maua i le taimi o suʻesuʻega suʻesuʻega o le mea na tuʻuina atu.

O le tele lava o taimi, o lenei maʻi e maua i se avanoa pe a tuʻuina atu e le tagata maʻi se faʻasolosolo mo suʻesuʻega ma isi faʻafitauli o le soifua maloloina. Afai e maua se maualuga o le kulukose i luga o iloiloga faifai pea, e talafeagai le talanoa e uiga i le siakiina o faamaʻi na mafua ai lenei mea matautia ma a latou togafitiga.

O faʻamaʻi uma lava, o lona uiga o le suka i le urine, ma e oʻo lava i le maʻisuka malosi, lea e faʻasaʻoina e se seti o fualaau oona, e le o se faʻalavelave matuia i se isi olaga atoa.

O le faʻaalia moni o le kulukose i le urine, aʻo iai se tauiviga ma faʻamaʻi autu, togafitia ma se meaai faapitoa, aemaise lava, se tuusaunoaga i le taumafataga:

Ua fautuaina faaopoopo togafitiga faʻapitoamo se faataitaiga:

  1. Laulaʻau: faga 1 lepuni o le vai inu i le 350 ml o vai inu. laulaau gaosi, laulaʻau ma launiu lanu, lafoaʻi, vevela ma inu 1 tbsp. l i aso uma mo le vaiaso.
  2. Painakeke: 'ai le 1 tsp i' aiga taʻitasi. vaitau.
  3. Fualaau oona: sasaa 100 gr. Omi e sasaa le 500 ml o le vai, e kuka ai le 60-90 minute, ona togi ma inu le susu i luma ole taumafataga 350 ml.

E taua lenei mea! Ma o le togafitiga e le o se mea e le aoga, e oo lava i se faaaliga se tasi o le maualuga o le suka i le urine, e tatau ona mulimulitaia tulafono o le puipuiga.

O lona uiga o le manaʻoga:

  • 'ai saʻo - pei lava o le gaʻo gaʻo, masima ma suka, sili atu mea totino ma meaʻai ma gaʻo vailaʻau, mea taumafa - i le 4 itula i se vaega itiiti,
  • pulea le tau o le mamafa,
  • aveese le atuatuvale ma le faatoilaloina,
  • inu se ala o faʻalavelave ninii,
  • tuʻuina atu faʻamalositino faʻamalosi tinoia sili atu ona savali e le aunoa.

Afai e faʻavaivaia maʻi faʻamaʻi, ma e le o maua se avanoa e tulaʻi mai ai, o le faafitauli i le suka i le urine o le a le toe aoga.

O le a le kulukose i le urine

O le foliga mai o le kulukose i le urine o se mafuaʻaga lelei lea e popole ai ma nisi suʻesuʻega, talu ai o le suka o loʻo faʻaaogaina i vavalalata vavalalata pe a maeʻa ona faʻaaogaina e ala i le membrane o le faʻaaogaina o le glomerulus system. I le i ai o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, e le toe gafatia e gaʻo lona gaioiga (toe faʻaaogaina o le kulukose) ma faʻamalolo i le urine. E na o le tasi lea o mafuaʻaga mo le maʻi faʻaleagaina e taʻua o le glucosuria ma o le faitioga mo le faʻamoemoe o le manuia o le tau faasaga i le maʻisuka.

Urine sua

O le malamalama i le masani ole toto suka e taua i le puipuia o le faʻamaʻi o le endocrin e taʻitaʻia ai i le tele o faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, pancreatitis, ma faʻafitauli o le pancreatic. Mo alii ma tamaitai matutua, o le kullukose masani e tusa ma le tutusa ma mai i le 0.06 i le 0.08 mmol / lita. O le tapulaa pito i maualuga e mafai ona faatagaina o le tapulaa e 1.7 mmol / L. Mo le tino o le tamaititi, o lenei tapulaa e maualuga atu - 2.8 mmol / L. O le tapulaa sili lea ona faatagaina. O le tulaga masani mo se tamaititi e oʻo atu i le 1.7 mmol / l.

Renal Threshold mo Glucose

O le faʻaitiitia o le malosi o fatugaʻo e gaosia ai le suka, ma faʻatalanoaina ai le toto, e suʻesuʻeina e le laasaga o le maualuga o le kulukose. O le ausia o lenei laasaga e mafai ai ona tatou taʻu atu le amataina o le le atoatoa i le tino. I tagata matutua ma alii, o lenei kulukose e 8.9-10 mmol / L. I tamaiti - 10.45-12.65 mmol / l. O le tele o nei faailoilo e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le au matutua ona taulimaina le maualuga o le kulukose, ma amata ai ona faʻateleina i le uila.

Urine glucose test

O le tulaga o faʻataʻitaʻiga o le tino o le tagata e faʻalagolago i tulaga o fegalegaleaiga ma le siosiomaga i fafo: meaʻai, faamalositino, vailaʻau. O lenei mea e mafai ona aʻafia ai le faʻatinoina o suesuega o suʻesuʻega o gaʻo (gaʻoina), o lea e tatau ai ona e usitaia tulafono mo le aoina o le urine. O le taimi silisili o le taeao. O mea nei e tatau ona mafaufauina:

  1. A o lei mauaina vave le vaega o le taeao, e tatau ona e faia ni togafitiga mama, ave se taʻele e aloese mai le ulu atu i totonu o le fagu mo le auiliiliga o microbes lea e toso ai le suka.
  2. O le aso ao lei oʻo i le aoina o urine i aso taʻitasi mo le suʻesuʻeina o le kulukose, e tatau ona e taofi le faʻaaogaina o soʻo se oloa e iai le ava malosi, aloese mai le faʻalavelave faaletino ma faalelagona.
  3. O mea mo suʻesuʻega e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i le sili atu ma le 6 itula talu ona maeʻa.

Ole maualuga o le kulukose e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoʻatasi, e faʻaaoga ai fasipepa faapitoa e manaʻomia ona faʻamalūina i le urine ma pe a uma le lua minute e faʻatusatusa le lanu ma se fua faatauaina. O auala sili atu saʻo e aofia ai mea nei:

  1. Suʻega Gaines.
  2. Suʻega a Benedict.
  3. Faataʻitaʻiga Nilander.
  4. Metotia Polarimetric mo le fuafuaina o le kulukose.
  5. Le auala lanu o Althausen.
  6. O se metotia e faʻavae i se lanu lanu ma le orthotoluidine.

Mafuaʻaga o le Suga Suga

O le maualuga maualuga o le suka i le urine o se faailoga lea e faailoa ai le aafiaga o se mea faataumaoi i le tino. O nei faailo e aofia ai:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • mea oona
  • maʻi o le pancreas
  • epilepsy
  • faʻamaʻi
  • hyperthyroidism
  • gasegase tumau o gaʻo ma le ate,
  • toto maualuga
  • popolega.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le mafuaaga mo le faateleina o le glucose o le urine i le maʻisuka malosi ua i ai se masini sili ona lelei e tulaga ese i le maʻisuka, o lona faavae o le le lava o le insulin. O le excretion o le suka mai le urine muamua e tupu ona o se taunuuga o le phosphorylation. O lenei gaioiga e mafai ona faia i lalo o le tulaga o le i ai o le hexokinase eletise, o le faʻamalosia o le inisalini. O le le atoatoa o le insulin e maualuga ai le metabolism o le kulukose.

Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti

O le tapulaa maualuga o le kulukose i le urine i tamaiti e 2.8 mmol / L. I luga aʻe o lenei fua faatatau e mafai ona avea ma se faailoilo mo suʻega loloto. Afai e maua le tele o le suka i totonu o le urine, e auina atu e fediatricians pepe mo se suʻesuʻega falesuesue lona lua, lea o le a faʻaalia pe o se mea masani poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O mafuaʻaga nei e mafai ona faʻateleina le faʻaaliga:

  • Le faʻaleagaina o meaai suamalie i luga o se manava gaogao, meaai pisapisao, oloa faʻatau, mea inu (e tatau ona e fetuunai le meaai).
  • Manitisitis oona, encephalitis, maʻi o le maʻisuka.

Afai o le masani o le suka i le faanatinati o fafine poʻo tamaloloa e sili atu i luga, atonu o se tasi o taimi o faʻamaoniga poʻo se faʻamaʻi masani. Fluctuations in glucose causes age, diet, lifestyle, ma maitaga. O le faʻasalaga e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • matuai galala lava
  • o le le mautonu, vaivai,
  • afaina, sasaina o le tino,
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • vevela paʻu
  • faʻasolo pea.

Ituaiga o Glucosuria

O le fua o le suka i le urine i alii ma tamaitai e mafai ona siitia mo mafuaaga eseese, lea e faalagolago i le ituaiga o pateni. O le glucosuria ma le numera lua o le glucosuria e iloga. I le muamua (toe maua i le maʻisuka), o le mafuaʻaga o le amataina o faʻamaoniga o le toilalo lea o le faʻaaogaina o le kulukose resorption i vavalalata vavalalata o fatugaʻo. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulūkose ua faʻaititia e aunoa ma le faʻalavelaveina o le gaosiga o le gaʻofale gaʻo.

Faʻatasi ai ma le numera lua, o faʻatoʻaina o meaʻai fatu, nephritis, le lava, togafitiga glycogen. Filifiliga mo le glucosuria o le renal atonu e aofia ai:

  • le solia o le suka i totonu o tubules - giocosuria physiologia i mea masani o le glucose,
  • hyperglycemia e aunoa ma le glucosuria - o le maualuga i le urini e le sili atu i le laasaga mo le glucose reabsorption, ae o lona faateleina, o se vaeluaga ua matauina,
  • ala o le kulukose e le o iai i le mea na aoina - faʻamaʻi le toe faʻaleleia,
  • e mafai e tagata matutua matutua ona pagatia mai glucosuria, lea e aʻafia ai le tala o le faʻaitiitia o le gaioiga o le enzymes o fatugaʻo, ua faʻaumatia e le meaʻai.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi masani

O le maualuga o le suka i le urine ua maua i luga o le faavae o se suʻega faʻaseʻe faʻalua. Afai o se vavaeese mai le masani, ua faʻaaoga auala nei:

  1. Faʻasaʻoina o le taumafa (mumusu e 'ai meaʻai suamalie o se ituaiga faigofie, gaʻo, mea vevela, ava malosi, pia, sukainu suamalie).
  2. Faʻaaloalo i masaniga o aso uma, faʻamalositino faʻamalosi tino.
  3. Faʻalēaogāina masani leaga.
  4. Afai e maua mai maʻi, e maualalo ai fualaʻau o le suka, o vailaʻau inisalini e faʻatatau i se mea e sui ai, vitamini, fualaau e faʻaleleia ai le ate ma le pancreas.
  5. Afai e faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻaaogaina o le lapopoʻa, plasmapheresis, faʻasologa o le totogia o loʻo faʻaalia. O suiga e le mafai ona suia e manaʻomia le taotoga poʻo le totoina o totoga.

Meaʻai talafeagai

O le faateleina o le suka i le urine i luga o se fomai tipitipi o fomaʻi ua taua o le mimii pipisi ma e aofia ai le faasaʻoina o se fuafuaga o meaʻai. Suʻe i ni vaega laiti, taumafa o mea taumafa (2-3 itula). O vailaau faʻamalosi faigofie (suka, oloa e faʻatatau i luga, sukalati), lea e matua faateleina ai le maualuga o kulukose, ua faasaina. Taumafai e 'ai meaʻai gaʻo, meaʻai ma le paluka ma le porotini:

  • fugalaau mama, vine,
  • kapisi, meaʻai,
  • pi, pi
  • almonds, bran, fatu totogo,
  • apricots, pateta,
  • musipolo, iʻa.

Faʻaititia le faʻaaogaina o suka ma masima, mataʻituina le mamafa, aua e te popole mo se mafuaaga. Faʻaleleia lau soifua maloloina ma faʻaopoopoga o le televitamin. Faʻatau meaʻai vave, falai, gaʻo, vevela, ulaula. I lalo o le faasaina o ava uma, e aofia ai pia, suamalie suamalie. Inu nisi meaʻai i le ao, savali atili.

Isi togafitiga

O isi vailaʻau, lea e faʻamaopoopoina ai le gaioiga o gaʻo ma le metabolism o gaʻo, mafai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le urine:

  1. Faʻatasi se sipuni sipuni o meaʻai faʻapitoa e aoina mai se aofaiga tutusa o laumei, launiu lanu, laʻau faʻamau ma se ipu vai inu. Alu mo le 6 minute, aʻa, ave se sipuni siva tolu / aso mo le vaiaso.
  2. O se ipu malamalama o le susu, sasaa le lita o le vai inu, kuka mo le 1.5 itula, vevela. Inu se ipu malamalama i luma o taumafataga taitasi.
  3. Tipi lua sipuni tele o lau launiu, mafolafola ma le 400 ml o le vai mo le 7 minute. Laʻau, inu sina afa tioata 40 minute ao le i ai.

Gaoioiga masani

O lenei tulaga maualuga o le tulaga masani mo itu uma e lua. Afai e faʻataunuʻuina se suʻesuʻega lautele poʻo le suʻesuʻeina o meaola o le urine, e masani lava ona le gauai le au suesue i le i ai o le kulukose i lenei lapoa - latou te faamaumauina ua leai.

Afai o le faʻauʻuga mulimuli e sili atu nai lo le masani, o loʻo faʻamaonia mai ai le maʻisuka - ona o le faateleina o le toto suka, o fatugaʻo e leai se taimi e faamamaina ai - poʻo faʻamaʻi fatugaʻo e le mafai ai e lenei tino ona faatino atoatoa ana galuega.

Ina ia maua le suʻesuʻega mulimuli, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni faʻataʻitaʻiga faaopoopo - mo se faataitaiga, o le suʻega toto mo le kulukose.

Ma le isi, e tatau ona e asiasi i le tele o isi tagata tomai faapitoa:

Tuuina atu ia i latou ua tuuina atu e le fomaʻi.

Afai o se auiliiliga lautele e maua mai ai le suka i le faanatinati - o le a le uiga o lenei mea mo alii, ma o a mafuaaga na tupu ai lenei mea matautia?

Atonu e tele nisi:

  • O le maʻi suka. Afai e maualuga le maualuga o le suka i le toto o le tagata, e le lava le taimi e gafatia ai e gaʻo le tele o le suka. O ia ituaiga o siama e mafua ona o se suʻega toto mo le kulukose - pe afai, e tusa ai ma ona taunuuga, o le suka e 10, pe sili atu. Afai e maua e se tagata le galala tele, faʻavaivaia faʻavaivaia ma le maua le malosi, faʻaletonu le vaʻaia, pe a amata ona paʻu le mamafa o le tino, o le faʻasalaga i le sasaina o le paʻu - o se taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi ma suʻe suʻega, aua o ia faʻaʻailoga e ono faailoa mai ai le maʻisuka,
  • Faʻaleagaina o gaioiga faʻaaogaina o fatugaʻo,
  • Tuai i le faagasologa o le suia o le suka i tafatafa o taila.

E ui i le tele o mafuaʻaga, o se suʻesuʻega muamua mo se maʻi na maua i le glucose mimilo o le a maua i le maʻisuka.

E aʻafia ai le kulukose ma faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaleleia pe afai o se tagata:

  • Ua uma ona i ai soʻo se ituaiga o maʻisuka
  • Faʻasologa o gase i soo se ituaiga - e tusa lava pe sili atu ona vaivai,
  • Hyperthyroidism
  • Fafano i fuamoa, chloroform poʻo morphine,
  • Manuaga, poʻo gasegase, poʻo le faʻavevesiina o le tino o le tino (e pei o le epilepsy, faʻamalosi),
  • Glomerulonephritis, ma isi faʻamaʻi pipili,
  • Faʻailoa
  • Faamai pipisi.

Afai ua uma ona faatonuina oe i se suega masani, ma ua e mafatia i se tasi o maʻi ua taua i luga, aua neʻi galo e lapatai le fomai e uiga i lenei mea.

Mafuaaga o kulūkose i le faʻavave

E tele mea e faʻapupulaina ai le maualuga o le suka i urine i tagata matutua. O le mafuaaga muamua o le maʻisuka. Faatasi ai ma le hyperglycemia, e le lava le taimi e gaoioi ai gaʻo e gaosia ai le tele o suka.

O faʻamaoniga sili o le faʻamaʻi o le le mautonu, fia inu, matala le lelei, faʻailoga masani, paʻu o le paʻu, suiga o le mamafa. O le i ai o se tasi o faʻailoga o se mafuaaga taua mo le faʻafesoʻotaʻi o se endocrinologist.

E le gata i lea, o le suka i le urine i tagata e mafai ona iloa e le tuai i le faagasologa o le suia o le kulūkose e ala i le tele o laina eletise, o le toilalo i galuega faamamaina o fatugaʻo. Peitai, e ui lava i nei mafuaʻaga uma, o le tagata maʻi e masani lava ona tuʻuina atu se suʻesuʻega muamua - maʻisuka.

O isi faʻamaʻi e aafia ai foi le maualuga o le glycemia:

  1. hyperthyroidism
  2. pyelonephritis,
  3. togafitiga o le ate ma fatugaʻo,
  4. faʻamaʻi pipisi
  5. NA ma faʻaleagaina le faiʻai,
  6. inupia o le tino.

O le mea e leaga ai, o le maualuga o le suka i tane i le urine e le masani.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi, mafuaʻaga e mafai ona aofia ai le atuatuvale, faʻamalositino mamafa faaletino, taumafa le lelei, ulaula, ma le ava malosi.

Le masani o le suka i le urine i alii

O le mea muamua e fai atu ai, o se tagata soifua maloloina e le tatau ona i ai le suka i lana uila. Ae o le i ai o se vaega itiiti o le kulukose e mafai ona faatagaina - 0.06-0.08 mmol / l. E taliaina e aofia ai faʻamaumauga e oo atu i le 1.7 mmol / L.

O taunuuga e manatu e masani pe a le maua le suka i le urine aʻo faagasolo se auiliiliga lautele. E taua le iloa o alii i le matua o le kulukose o se mea e sili atu le maualuga nai lo alii talavou. Ona o le matua, o fatugaʻo e amata ona aʻafia ai le suka.

O le urine e mafua mai ona o le faʻamamaina o le toto. O lona tuufaatasiga o le tagata lava ia, e faalagolago i le tele o itu eseese, e pei o le olaga, agavaʻa, tausaga, mamafa, kenera ma e oʻo lava i le vevela o le ea.

Glucose, lea e faia i le faagasologa o le gaosiga o mea taumafa, ulu i totonu o le toto, pe a avea ai ma malosiaga e tatau mo sel uma o le tino mo galuega masani. Afai e faateleina le maualuga o le suka, ona amata lea ona maua le insulin i le pancreas i se auala sili atu, lea e tatau ona faʻaitiitia ai le glycemia. Ona o le le lava o le gaosia o lenei hormone, o loʻo maua ai le maʻisuka.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, ua le toe gafatia e le renal tubules le avega, e le maua ai se taimi e gauai ai le kulukose. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e ulu atu i le urine.

O le taimi e galue ai fatugaʻo i le maualuga voltage mode o loʻo taua o le pito i luga. Mo tagata taitoatasi, e mafai ona ese, o le mea lea, mo vaega taʻitasi o tagata gasegase ei ai faʻamaumauga taʻitasi.

Mo se tama matua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga e 8.9-10 mmol / l. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona latou teena. Ma afai e maualuga maualuga tulaga maualuga (maualuga atu i le 2.8 mmol / l), o le tele o taimi e taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le kulukose i le urine e le o se faailoga o lenei maʻi. E le gata i lea, o mea faʻaletonu o le tino ma le faʻaleagaina atonu o mafuaaga ia. I le mea muamua, o le suka e tupu faʻapuupuu i le taumafa, faʻavaivai, maua ni vailaʻau (Phenamine, Caffeine, diuretics, ma isi).

O faʻasalaga e mafua ai le glucosuria e aofia ai faʻamaʻi gasegase poʻo gasegase, o le nofoaga autu o loʻo i ai le maʻisuka. Ae i lenei tulaga, e faaopoopo atu i le suka i le urine, e maua foi le acetone.

E i ai le manatu o le masani o le suka i le urine i alii, pe a faʻatusatusa i fafine ma tamaiti, e ono maualuga le maualuga. Ae ui i lea, o se manatu sese lenei, aua o se tino maloloina e tatau ona feagai ma le toʻatasi ma le faʻaaogaina o le kulukose, ma puipuia ai mai le ulufale atu i le urine.

Ae i le gasologa o tausaga, o le soifua maloloina o le tagata ua faʻaitiitia, o lea ua talia ai e fomaʻi le i ai o sina aofaiga o suka i alii ua matutua. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o isi faʻamaʻi ma faʻamaʻi lea e tulaʻi mai ai le suka i le urine ma tupulaga talavou, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mataupu o le prostate.

O le mea lea, ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga, e tatau ona fai se suʻega, lea o le a faʻaalia ai le faʻamaʻi i le uluai laasaga ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave lamatiaga o le ola.

Urinalysis mo le suka

O sea suʻesuʻega e le manaʻomia ona saunia faapitoa mo se taimi umi. Ina ia faia, e tatau ona e aoina i aso taʻitasi i totonu o se koneteina tele. I lenei tulaga, o le vaega muamua o le taeao e tatau ona faʻanofo, ma o le mea e totoe e tatau ona aoina atoa.

E taua le iloa o loʻo i ai foi se suega i le taeao, ae o se suʻesuʻega i aso uma e sili atu ona malamalama. Ae i le leai o ni mea sese ma masalosaloga i le amataga, e mafai ona faia se suʻesuʻega o le faanatinati o le taeao. Afai o ana tali o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka, o le a mafai e le fomaʻi ona fautuaina se suʻesuʻega i aso taitasi.

Mo le suʻesuʻega ina ia lelei tele, e tatau ona e iloa tulafono mo le aoina o le urine. O le mea moni, o le faʻamaoni o taunuuga e mafai ona aʻafia ai e le gata i meaʻai, ae faʻapea foi lagona faʻalagona ma gaoioiga faaletino.

O le mea lea, 24 itula ao leʻi faia le suʻega mai le taumafataga, e tatau ona vaʻaia oloa (beets, citrus fruits, tomatoes) ia e mafai ona afaina ai vai ola. E tatau foi ona e aloese mai le faʻaaogaina o laufofoga, aua e mafai ona mafua ai le hyperglycemia i taimi pupuu, lea o le a faʻaalia ai le lelei o taunuuga o le suʻesuʻega.

O le aso ao lumanai le auiliiliga o le urine mo le suʻega suʻe, e tatau:

  • lava le moe ma malolo
  • tuu le gaoioiga faaletino,
  • aua le inu ava i se voluma tele,
  • aloese mai le atuatuvale ma lagona atuatuvale,
  • mumusu e faʻaaoga vailaʻau.

E maitauina o le faagasologa o le aoina o le biomaterial e manaʻomia ai foi le usitaia o fautuaga. O lea la, e tatau ona e saunia muamua se fagu lapoa (3-5 l) ma faʻamaonia.

O le fagu ma le vai ua aoina e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le aoina o le tele o le urine, e tatau ona luluina le fagu, ona tatau ai lea ona sasaa se vai inu i totonu o se pusa faʻapitoa.

Mo le iloiloga o le taeao, 150 ml o le vai na aoina i totonu o se pusa faapitoa ua lava. Mo le faʻatuatuaina o le taunuʻuga o lenei auʻiliʻiliga, e taua foi le mulimuli i le tele o fautuaga.

O le mea lea, ao lei aoina le biomaterial, e tatau ona fufulu lelei le perineum, lea o le a mafai ai e microbes ona talepe le kulūkose ina ia fufulu ese le paʻu. E taua tele le mafai ona tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga i le fale suesue i le maualuga o le 6 itula i le maea ai o le aoina mai o le susu.

I aso nei, e masani lava, o le suka i totonu o le urine e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O sea suʻesuʻega e aoga tele (e oo atu i le 99%), faʻaopoopoga, e mafai ona faʻatino i totonu o fale ma fale suʻesuʻe.

Glucosuria Prevention

Muamua lava, e tatau ona toe teuteuina le meaai. I lea tulaga, e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafaina o mea faʻamalosi ma mea suamalie, ma o le kulimi masani e sili atu ona sui le fructose.

E le gata i lea, e tatau ona e lafoai isi mea leaga (faʻasaoina, meaʻai talafeagai, oloa o loʻo i ai faʻasao, faʻamautu, mea inu). O amioga leaga e mafai foi ona faateleina ai le kulūkose, o lea e tatau foi ona e faʻagaloina i latou.

E le gata i lea, e tatau ona e fetuunai le taimi o taumafataga. O lea la, e tatau ona e 'aʻai i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso, ia' ai meaʻai i ni vaega laiti.

Faatasi ai ma le malosi o galuega faʻale-tino, e tatau ai mo sina taimi ona sui i le faigofie galuega. O tagata e aofia ai i taaloga e manaʻomia foi ona faʻaitiitia le avega.

E tutusa lava le taua le fetuunaʻi o le mamafa. Afai ei ai nisi au pauna, e tatau ona e alu i se meaai ma alu i totonu mo taʻaloga, aua o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o ni mea e fesoʻotai i ai.

E uiga i mafuaaga mo le atinaʻeina o glucosuria ma metotia o togafitiga o le a taʻuina ai le vitio i lenei tusiga.

Suafa suamalie mo tagata matutua ma tamaiti

E masani lava, i se tagata soifua maloloina, e le tatau i le suʻesuʻega ona fuaina le suka i le urine. O lenei tulaga e le eseese i tamaitai ma alii. O le i ai o se vaega itiiti o le suka, lea e le o faailoa mai ai le i ai o faʻamaʻi, e le faʻatea. O gaioiga sili ona maaleale i aso nei e mafai ona maua ai sina vaega itiiti o molekiki.

  • 0.06-0.082 mmol / l,
  • o le faailoga tuaoi o se tagata soifua maloloina e 1.7 mmol / l,
  • o le maualuga o le tapulaʻa lautele e 8.9-10 mmol / L.

E manaʻomia se faʻamatalaga auiliili atili pe afai e oʻo le aofaʻi o suka i le pito i luga. O lenei manatu o lona uiga o fatugaʻo ua latalata i le tulaga pe a le toe mafai ona latou taulimaina le faagasologa o le tele o mea. O lenei fuainumera e ese mo tagata taitoatasi, e faʻatatau i le matua, tulaga o le soifua maloloina ma isi uiga patino. O le tagata matua, o le pito i lalo ifo lea o le faailoga, o le mafuaʻaga o lenei mea matautia o le faʻafefeina o le suka i gaʻo.

Mo suʻesuʻega, o loʻo faʻatulagaina nisi suʻesuʻega. Afai e maualuga le maualuga i luga atu o le 10 mmol / l, o le resitalaina ma le endocrinologist e faʻamalosia.

I se tamaitiiti, o le ata e ese lava le ese.

  • e leai se toga masani
  • faatagaina le taua o le 1.7-2.8 mmol / l,
  • e sili atu i le 2.8 mmol - o se tulaga maualuga.

Afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi, o le maualuga o le kulukose o le a faateleina, o le maualuga o le urine e maualuga. Ina ia faʻamaonia le maʻi, e tuʻuina atu le toto mo le auiliiliga.

Afai o taunuuga o suʻega na faʻaalia ai se taunuuga o le 1.7-2.8 mmol / l, o fomaʻi e fautuaina le toe faia o le auʻiliʻiliga pe a mavae ni nai aso. Muamua avega poʻo le tagofia o fualaau suamalie, fualaau aina, vailaʻau faʻamaʻi, acid ascorbic i le aso aʻo leʻi faia le suʻega e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose i le urine.

I se tulaga e le masani ai, o le faafitauli e maua i fafine maʻitaga. Mo le suʻesuʻega, o le taeao o le taeao e ave ai. Afai o le iuga na faʻamaonia e lua taimi i le laina, ona tatou talanoa lea e uiga i le maʻisuka ituaiga. Faʻaititia le faʻaititia o le kulukose i le 2% o fafine maʻitaga ile lua masina. O faʻamaʻi e alu ese le tino e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi vave lava pe a uma ona fanau. O le vaega aʻafia e aofia ai tamaitai ua mamafa tele, faʻapea foi ma le i ai o le gaosiga o le genetic.

Mafuaaga o le faateleina o le kulukose urinary

A oʻo i le maualuga o le glucose e sili atu i le 8.8-9.9 mmol / l, o lona uiga e le mafai ona gafatia e gaʻo le toe faʻamautuina, o le toto e le aʻafia uma ai mole mole. O lenei tulaga e taʻua o le glucosuria.

Glucose, pe a pasi atu i le glolenuli lautele, ua matua gauai uma lava i le toto. O toega o meaola ninii i totonu o le urine e mafai ona matauina i le sauaina o laʻau i le afiafi o le suʻega ma nisi faʻamaʻi. O suʻesuʻega faʻaletausaga e faʻatagaina ai le iloa vave o togafitiga ma puipuia lona atinaʻeina.

Glucosuria e atiina ae i le talaaga o le faateleina o le toto toto poo le faaitiitia i totonu o le pito i luga. Faʻamatalaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina, faʻaleagaina o mea faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino.

  • maʻitaga
  • lagona ogaoga faigata,
  • 'ai o meaʻai gaʻo gaʻo.

Faʻamatalaga faʻapitoa o mea faʻapitoa:

  1. O le maʻi suka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete, aua o lenei faʻamaʻi, o le pito i luga e sili atu nai lo isi maʻi.
  2. Pancreatitis i le gasologa o le atinaʻe.
  3. Fefe i faʻamaʻi eseese.
  4. Faatasi ai ma se maualuga o le adrenaline, thyroxine ma glucocorticoid hormones, somatotropin i totonu o le toto.
  5. Toxicosis, oona e strychnine, morphine, phosphorus, chloroform.
  6. Encephalitis, maningitis, maʻi o le faiai, maʻi o le maʻi, manuʻa manuʻa, afaina o le tino.

Faʻasologa o mea e le masani ai:

  1. Renal maʻisuka.
  2. O faʻamaʻi fatu faʻatoʻa e mafua ai le faaleagaina o tubules (nephrosis, chronic colonnephritis, vasal deficiencies, glomerulonephritis, glycogen disease, glycogenosis.

Faatasi ai ma le uluai siakiina o le toto toto, e tatau ona maua se suesuega atoatoa e se endocrinologist ma le urologist. Afai e te amataina le faʻamaʻi, o aʻafiaga e lamatia i le ola maloloina ma le ola e mafai ona atiaʻe.

Ina ia malamalama pe aisea e mafua ai e le maʻisuka le toto glucose e le gata i totonu o le toto, ae faapena foi i le faanatinati, e tatau ona e suesue loloto i totonu o le tino. A maua le suka i se enzyme faapitoa, o le hexokinase, o le a tuʻuina i totonu o le toto i totonu o le tele o lapisi. O lenei faagasologa atoa e taua o le phosphorylation.

I le maʻisuka, o le faʻamalosia o le enzyme e mafua mai ile inisalini. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia i totonu o le pito i luga. Afai o le gaosiga o le fatu gasegase e ono aʻafia i le sclerosis, o le a le mafai ona iloa le suka i le auiliiliga.

I totonu o se tamaititi, o le suka i totonu o le urine o se faailoga matautia foi. I nisi tulaga, o lenei mea e sili atu ona ogaoga faafitauli nai lo le faateleina o le suka o le toto. O le mafuaʻaga e ono oʻo i le maʻi o le endocrine, faʻafitauli o le pancreatic.

Faailoga ma faʻafitauli e mafua mai i le suka

Faailoga o le glucosuria e foliga tutusa i tamaitai ma alii. O le tasi le taimi o le faateleina o le faailo i le auiliiliga e le tatau ona mafua ai le atuatuvale i le tagata maʻi. Afai e faʻamaonia iuga, ona tatau lea ona e mafaufau loloto e uiga i le siama ma togafitiga o le tino.

E mafai e le tagata maʻi ona faitio i uiga nei:

  • vevela paʻu
  • lagona o le fiainu
  • vaivai,
  • le faʻavauvau i le itu tino i fafo, susunuina ma le vevela,
  • solia o le urination
  • faʻaitiitia le manaʻo ma le mamafa o le tino,
  • le mafai ona faatoilaloina le malosi faaletino,
  • moe
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi.

E oo lava i se tasi o faailoga o loʻo i luga, pe a faʻaalia manino, e taʻu mai ai se faʻafitauli i le tino.

I tulaga maualuga, o le tagata gasegase e mafai ona ia iloa mea nei:

  • fenumiai,
  • fesuiaiga o le manogi o le manogi,
  • faʻateleina gaioiga elemene.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o suiga o meatotino o le urine e maua ai:

O le setete o glucosuria e mafua ai ona faʻaitiitia le puipuiga o le lotoifale, o le faateleina o le lagona lelei i faʻamaʻi pipisi, o le tagata maʻi e lamatia le maua o le fomaʻi ma le atinaʻe o ketoacidosis. Glucosuria lava ia e le afaina ai faafitauli, o le maʻisuka e tau atu ia i latou. O le tagata maʻi e faʻalagolago i le insulin.O fafine maʻitaga o loʻo lamatia le lamatiaga, polyhydramnios, manua o le pepe, o loʻo i ai le lamatiaga o le atinaʻe o le gestosis.

I le taimi o le maʻitaga, e taua tele le vavaeina o le maʻisuka faʻamaʻi mai suiga o le physiological. O aʻafiaga e tulaʻi mai ona o le faʻaitiitia o le tapuni pito i luga. E le gata i lea, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faia i totonu o nei tagata.

Togafitiga ma togafitiga faapitoa mo le faʻaitiitia o le kulukose

O le togafitiga togafitiga e faʻalagolago i luga o le faʻamaʻi muamua na mafua ai le glucosuria. E ala i le faasaʻoina o le tulaga lautele o le tino ma le mamate, o le a toe foi atu suega i le masani. Afai e te tauivi ma na o faʻamaoniga, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻalavelave e mafua mai i le faʻaumatiaina o le tino ma gaʻo.

Afai e maua i le maʻi suka, e aofia ai le endocrinologist i le faasaʻoina o le tulaga.

  • le faʻamautuina o le kulukose o le toto
  • togafitiga mamafa
  • tuufaatasiga o togafitiga
  • iniseti injections
  • faʻateleina i le tuʻuina atu o fualaau faʻamaʻi.

Glucosuria faaletino i le taimi o le maitaga ua faʻaaogaina e ala i le toe iloiloina o le taumafataga. O auaunaga e malepe i lalo ma sili atu ona faʻaitiitia e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le paʻu.

Ina ia le aofia ai le glucosuria, lea e aliali mai ona o le tele o taumafa gaʻo, o le meaai e suia mo 2-3 vaiaso. Afai o suʻega faʻasolosolo e maua ai se taunuuga lelei, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. O lenei taumafa e tatau ona tausisia i taimi uma ina ia mafai ai ona aloese mai suiga faʻaleaga.

O oloa nei e tatau ona faʻamutaina:

Faʻalagolago i le ata o le falemaʻi, i le maʻisuka, o le a faatonuina e le fomaʻi fualaau e maua ai le suka, vitamini, inisalini o fualaau faʻasaina, ma vailaʻau e faʻamautinoa ai le ate ma le gaioiga galuega.

A aʻafia le tino gaʻo:

  • vailaʻau
  • cytostatics
  • corticosteroids
  • fualaau faasaina e faʻagaoioi ai le toto i le nephrons.

O nei mea uma i se faʻalavelave e tatau ona taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le faʻatonuga ma le filtration galuega. I tulaga ogaoga, o le totogia, plasmapheresis, gafa e mafai ona faʻatulagaina.

Ina ia faatumauina le tulaga aoao o le tino, o vitamini ma minerale ua faatonuina, ua fautuaina e faʻapea o fafine maʻitaga e faʻateleina meaʻai e maua i le potassium, ma faʻavaeina se mea inu ava.

Auala e fuafua ai

Afai e maua le maualuga maualuga o le suka, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega faaopoopo e faamanino ai le siama. E masani lava, ina ia maua se ata sili atu ona faatuatuaina, o se faatonuga e tuʻuina atu mo suʻesuʻega i aso taʻitasi, lea e maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le i ai o le kulukose i le urine.

O mea mo se suʻesuʻega e aoina i le po i totonu o se pusa tioata tioata.

Ina ia mafai ona maua se auiliiliga lautele ma maua ai ni taunuuga moni, o mea e tatau ona aoina naʻo le taeao, sili atu i luga o se manava gaogao, i totonu o se pusa tioata.

O loʻo i ai foʻi auala avanoa mo le fuafuaina o le i ai o le suka i totonu o le faʻamalosi - mo se faʻataʻitaʻiga, vaifofo poʻo fasipepa ma faʻataʻitaʻi, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai.

O taunuuga

Ua uma ona matou iloa pe o le a le uiga o le kulukose i le urine.

O lenei faailo e sili ona taua, aua e mafai ona faʻamaonia le i ai o se maʻi tuga. O le tasi le taimi ma le le tumau le siitia i lenei tulaga maualuga e le afaina ai alii - ae afai e le suia le tulaga i taimi o iloiloga mulimuli ane, o se taimi lea e faʻalogo ai le alaga ma faʻaauau ai togafitiga.

O le maʻi suka o le taunuuga autu.

O lenei maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo faifaipea o le inisalini o le inisalini - o se mea e le lava le maʻi. E faʻamalosia le maʻisuka e vaavaaia pea a latou mea taumafa, faʻasaʻo i latou i nisi o meaai ma faʻaaoga soo se glucometer e fua ai le kulūkose i totonu oo latou toto.

E taʻitaʻia ai i se faʻafitauli i galuega vaaia, faʻapea foʻi ma faafitauli i isi totoga. Afai e te fuafuaina lona amataga i se taimi talafeagai, e mafai ona puipuia le atinae.

Afai e te le o maʻi i le maʻisuka, e mafai ona e puipuia ma tuu i lalo lau suka i totonu o lau siama:

  • Faatapulaa lauulu, pe taumafai e vavaeeseina. Taumafa fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, gaʻo meaʻai, iʻa. Taumafai e fufulu ma faʻafefiloi meaʻai nai lo le fuga, faʻasusu sugary mea inu inu, meaʻai vave, meaʻai ma meainu,
  • Afai ei ai le mamafa o le mamafa, taumafai e faʻaumatia. I le faaopoopo atu i mea taumafa, o le faamalositino e faamalosia,
  • Mai togafitiga faa-tagata, e fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaopoopoina o le kinamoni i le lauti. E mafai foʻi ona e faʻafefiloi ma le kefir,
  • E lelei foi le inu i mea teuteu o laumei, uʻamea, mafolafola ma laumei.

O le tausia lelei o lou soifua maloloina, o le ae faʻateʻaina ai le tele o faafitauli, ma o le suka i lau urine o le a na o sina taimi lava e tupu mai ai, o se taunuuga o mafuaʻaga faʻapitoa.

Faailoga o le atiaʻe o le maʻisuka i alii:

E le o fautuaina e le pulega le tele o fualaau oona ma, i uluai faailoga o le faamai, fautuaina oe e faafesootai se fomai. O la matou faʻailoga e aofia ai fomaʻi sili ona lelei, e mafai ona e faia se tafaoga i luga o le initaneti poʻo le telefoni. E mafai ona e filifili se fomaʻi talafeagai oe lava pe o le a matou filifiliaina mo oe i le tulaga saʻo mo le saoloto. E na o le taimi foi e tusia ai, O le tau mo se faʻatalatalanoaga o le a maualalo ifo nai lo le falemai lava ia. O la matou meaalofa laitiiti lea mo a matou tagata asiasi. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga