Faʻamama le uaina i lalo pe faateleina le mamafa?

O le toʻatele o tagata e mafatia i le maualuga o le toto, ae o nisi oi latou e le fia inu vailaʻau, aemaise lava i se tulaga le taua o le faaleagaina o le tino. Ona latou fiafia ai lea i isi vailaau faafomaʻi, e pei o le uaina, ma fai atu le fesili: e vevela le uaina po o le toto maualuga? O le mea moni, o le uaina e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi, ae o lenei togafitiga e manaʻomia ai le tiute tutusa pe a faʻaaogaina fualaau faasaina.

O le maualuga o le maualuga o se faʻamaʻi e afua mai i le faʻaititia o le lumenia o le tino e mafua mai i le tafe o le toto poʻo le togafitiga i le tino. Afai e te le gauai atu i ai mo se taimi umi, e matua afaina lava i taunuuga e le mafai ona suia, faapuupuuina le ola mo le tele o tausaga. Latou te aliali mai i ni faʻalavelave poʻo ni faʻafitauli o le fatu.

E toatele tagata latou te iloa o faʻasalaga maualuga e faʻaaogaina le uaina, ae pe moni lenei faʻamatalaga? Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaau faʻasaina, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

O aʻafiaga o le ava i le tino o le tagata

O le faʻaaogaina o soʻo se meainu malosi i se faʻamaʻi faʻaleagaina e aʻafia ai le tino o le tino i le leaga. I le taimi o le faʻatagaina, o vailaʻau e faʻamalolo ai vaʻa toto ma maua ai le maualalo o le toto i totonu o le tino. A maeʻa sina taimi, ona amata lea ona fai se tauvaga o le fatu i le tauimasui, ma o le mea lea na mafua ai ona oʻo atu le tele o le toto i totonu o potu, lea e mafua ai le faateleina o le toto i totonu o le tino. O lenei mea e faʻaalia ai le le mafai ona faʻaaogaina le ava malosi i le i ai o le maualuga o le toto.

O le uaina e na o le vai inu e mafai ona maua i le hypertensive, ae e tatau ona moni: e leai ni mea le mama, faasao, ma faia mai vine moni. E sili ona lelei le faia o oe lava oloa, aua e naʻo le uaina maualuga e aoga mo le tino.

O aoga o le uaina mo le maualuga

O aso nei e tele ituaiga o vine. I totonu o faleoloa i se tau taugofie ma taugata e te le maua ai se uaina moni, o le a taugata togafitiga. O le faʻaaogaina o vermouth poʻo mata e matua le taliaina mo le maualuga. E mafua lenei mea i le i ai o le suka i le tuufaatasiga o meainu o le uaina, lea e faʻavevesi ai le faʻalavelave faʻapitoa ma e le oi ai ni mea aoga.

Ona taua ai lea pe a mafaufau i le ituaiga o uaina e mafai ona faʻaaogaina mo le maualuga? O le uaina mumu e siitia pe vaivai ai le toto, pe e sili atu ona aoga le inu i le paʻepaʻe?

O le uaina paepae e leai ni enzymes aoga mo tagata, pe a faatusatusa i le mumu, o le inu o le a afaina ai le maualuga o le toto. Talu ai ona o se meainu malosi foi, e le aoga mo tagata, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o le uaina paepae e faateleina ai le malosi o le tino, ma o le mea lea e le faaaogaina i vailaau faafomai.

Afai o le uaina papaʻe e mafua ai le mamafa, e tatau ona e fiafia i le mumu po o le piniki. O loʻo aofia ai antispasmodics o le natura masani - o vine. Latou te faʻaogaina pa puipui lapotopoto ma toe faafoi atu i latou i lo latou tulaga masani. E le gata i lea, o nei ituaiga o vine e faateleina ai le tele o le oxid nitric i le plasma toto. E maua ai le lelei atoatoa o totoga uma ma tino o le tino ma le okesene.

Na o le uaina ma le mumu mūmū ua i ai ni mea faapena. O fualaau suamalie ma suamalie-suamalie o nei mea inu e le sili atu ona lelei nai lo le papaʻe, o lea e manaʻomia ai le faʻaeteete i le filifilia o vili na faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi.

O le inuina o le uaina mumu i le maualuga o le mamafa, e tatau ona e gauai faapitoa i meaʻai. O se meaai talafeagai lelei o le ki lea i togafitiga manuia ma inu uaina. O meaai mamafa, fulufulu, mea manogi ma isi oloa e mafai ona faaosofia ai le tele o le toto cholesterol, o se taunuuga o le a leai se malosi o se uaina i le maualuga.

I le maea ai o le tele o suʻesuʻega, ua iloa e saienitisi o le uaina mūmū mūmū e le na o mea e le mafai ona faʻaaogaina. E mafua ona o le gaosia o se vailaau e taʻua o le resveratrol. E maua mai e le vine, ina ia puipuia mai iniseti. O lenei enzyme e aoga i tagata ma mea nei:

  • E taofia le faateleina o neoplasms.
  • Faʻatupulaʻia le toe faʻaleleia o le gaioiga o le tino maso o le fatu.
  • Faʻaitiitia lagona le lelei na mafua mai i le faʻaogaina o le faʻaogaina.
  • Faaitiitia le suka o le toto. O le maʻi suka o le mafuaaga foi lea o le maualuga o le maualuga.
  • E ave le okesene i totoga uma, fusi ma fausaga.
  • Puipuia suauu o le ate mai mea leaga ma fesoasoani e toe faʻafoʻi.
  • Faʻaaogaina i luga o sela o le tino, faʻafaigofieina faiga faʻavaomalo.

E iai foʻi i totonu o nei uaina isi enzymes, antioxidants e puipuia ai toto toto mai le le maua o le elasticity ma maua ai le malosi. O le faʻaaoga pea o le uaina o le a puipuia ai le atinaʻe o faʻalavelave, e pei o le maualuga o le faʻalavelave maualuga, faʻalavelave fatu, le taʻavale.

O le mea e sili ona manaʻomia mo se tagata i le uaina mūmū mūmū o le tannin. E faʻaleleia ai le gaioiga o le tino, faʻalogo i puipui o le masini vascular ma faʻamalosia ai galuega faʻatulagaina. O lenei enzyme o loo maua i vine vine, ae i totonu o se uaina ua maua ai ni faʻamalologa faʻapitoa. O le uaina paepae e faateleina ai le mamafa, aua e le o aofia ai nei mea, aemaise lava tannin, lea ua aveeseina faatasi ma paʻu vine i le gaosiga o se uaina.

O le a le tele o le uaina e mafai ona ou inu ai le maualuga

O se mea inu uaina, mūmū po o le piniki, o le ava malosi foi. Ina ia mafai e le uaina ona i ai se aoga aoga i le tino, e tatau ona faia ma le talafeagai. Na faʻamautinoa e le au suʻesuʻe e faapea, o se taunuuga o suʻega i tagata e maua i le maʻisuka, o le tele o cholesterol, o le faʻafitauli o le gasegase i faʻafitauli na faʻaititia i le 14-20%.

O le aso sili ona lelei i aso taitasi o le mumu po o le uaina piniki i le aso e le tatau ona sili atu i le 200 gr. O se fualaau o le 1 ipu uaina ua fautuaina. E le tatau ona e inuina se uaina malosi i le taeao i luga o se manava gaogao. O gasegase e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le aoauli i se tulaga faʻaitiitia (e oʻo i le 7% ava malosi), ona inu ai lea i le 1 ipu vai. Obese tagata e mafai ona faʻateleina le uaina o le uaina i le 300 grams, aua e manaʻomia e le tino ona fafaʻi faʻalua le tele o le toto. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona aofia ai ni taumafataga mamafa i le toto maualuga

Faʻatasi ai ma le soona inu o le uaina i faʻamaʻi pipisi, o mea nei ua vaʻaia:

  • Le alualu i luma o le malosi o le tino.
  • Hepatic cirrhosis.
  • Pancreatitis
  • Faʻalavelave faʻaleagaina e oʻo atu ai i faʻafitauli.
  • Faʻalavelave faʻapitoa i totonu o le tino ma le fatu, e oo atu i le atinaʻe o le kanesa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le uaina, ua fautuaina e te siakiina lau fomaʻi: e mafai ona inuina le uaina faʻatasi ma aʻafiaga o loʻo i ai poʻo foliga o le maualuga o le toto maualuga, faʻapea foi ma fetuutuunai aso o aso taitasi. E mafai ona ia faʻatonuina mai le 50-300 gr., Faʻalagolago i le mamafa, ogaoga o le faʻamaʻi ma vailaʻau na ave. E le gata i lea, o le a fautuaina oe e se cardiologist e faʻatau ni meainu uaina na faia mai Cabernet, Sauvignon poo vine Pinot Noir.

Contraindications i le faʻaaogaina o uaina

I le faʻaopopo atu i faʻamalologa o meatotino, o vine e mafai foi ona fatuina se aafiaga le lelei i le tino. I nisi tulaga, o togafitiga ma mea inu uaina e matua le taliaina:

  • Faʻatasi ai ma le maualuga, alualu i luma faasaga i le talaaga o le fomaʻi bronchial.
  • O se faʻafitauli faʻafefe i vaega o loʻo maua i totonu o vine.
  • Alu oona.
  • Faʻaiʻu ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: gastritis, ulia, pancreatitis.
  • Faʻaalia o faʻafitauli mafaufau ma le popole.

O nei faʻamaʻi e mafai ona tupu i se fomu latene. O le mafuaaga lona lua lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi inu le uaina. A uma ona faia suʻesuʻega o le tino atoa, o le a ia iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi, ona fetuutuunai lea o le uaina pe faʻasaina le faʻaaogaina o le uaina mo togafitiga o le maualuga.

O afea e mafai ai ona inu le uaina i le maualuga

E masani ona faʻaaogaina le uaina e togafitia ai le maualuga. Afai ei ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina, o lenei togafitiga e matua le taliaina.

Faʻaitiitia le mamafa i le uaina e faʻatagaina pe a maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi. E aofia ai le tulaga, foliga, foliga, mafuaʻaga o mea tutupu faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻatasi. I le laasaga muamua o le maualuga o le toto maualuga, pe afai o le oona na mafua ai ona tupu, o le faateleina o masima, cholesterol, sugar, togafitiga o le ua talafeagai. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, ua faaalia i foliga o le maualuga o le maualuga, o le suʻesuʻeina o le setete o totoga o le a manaomia e saili ai pe na faapefea ona latou taofia a latou galuega. E faavae i lenei itu, o le a mafaufau le fomai i le mafai ona faʻaaoga togafitiga o le uaina.

E le gata i lea, i le faʻamautuina o le siama o le "maualuga maualuga", o le fomaʻi e faatonuina le togafitiga faafomaʻi. Ole faʻaaogaina o fualaau faasaina e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave, e tutusa lava le aoga ile sui ole vine. O le tuufaatasia o vailaʻau i le uaina, e tatau ona e faaeteete, aua e mafai ona e faʻaosoina se masalosalo o enzymes e faʻaitiitia ai le toto. I nisi o gasegase cardiovascular, e matua faasaina lava le tuu i lalo o le mamafa i tuaoi masani, o lea la, o gaioiga taitasi uma e fuafua i le aveesea o le toto maualuga e tatau ona faamaonia e le cardiologist o le lotoifale.

O le mea lea, o le faateleina o le mamafa i totonu o le vaa e mafai ona togafitia i auala eseese, mai isi togafitiga i vailaau faafomai. Faʻateleina le siʻitia o le mamafa, e mafai ona e inu i se ipu uaina ma maua se toomaga, ae o le osofaʻi masani o le ita, e manaʻomia se suʻega faʻafomaʻi maeʻa. O le uaina e matua lelei tele, e pei o vailaau faʻamalosi, ae e itiiti ifo faʻamaʻi. Fautuaina e saienisi mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, i le noatia ma le fai fuafua i metotia ma meaai.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Aisea ua taua ai le uaina o le faamaloloina?

O le mea moni, o le tele o mea aoga e mafua mai i lenei vaiinu, aemaise lava o loʻo faʻaalia mo tagata e mafatia i le maualuga. E iloa e Hippocrates le uaina o se viseptic, sedative ma diuretic. I na aso, na faʻaaogaina vailaʻau i le uaina.

  1. Lelei lelei le uaina fualaau suamalie, lea e faʻafefea ai le toto toto, faʻaleleia le toto, ma faʻaitiitia ai le toto toto.
  2. Polyphenols o se vaega o le uaina, latou te faʻavasega le maualuga o le suka toto, puipuia le atinaʻe o meaʻai, faaleleia le metabolism, ma faʻaitiitia le mumunia.
  3. Sa talisapaia e fomaʻi faʻamaʻi le malosi o le uaina e faʻamalosi ai vaʻa toto, puipuia le maualuga o le toto, stroke ma fatu oso. E mafua lenei mea i mea o loʻo i totonu o le uaina. flavonoids, catechins ma tannins.
  4. E le gata i lea, o le uaina faalenatura e mauoa vitamini A, B, C, E, PP, iron, iodine, magnesium, potassiumfaamalosia o puipuiga.
  5. Omea Ua faailoa mai mo le anemia, ma o le magnesium ei ai sona aafiaga lelei i le faagaioia o le fatu ma le sologa o le tino.
  6. O le uaina mumu ua faʻamaonia i le puipuiga o le vevela ona o mea e aofia ai rubidium E aveesea e lenei elemene avega mamafa.

  • O nisi fomaʻi fautuaina 50-100 ml. lelei le uaina mumu e fai ma fofo mo le toto maualuga. I le taimi lava e tasi, o le malosi o le vai inu e tatau ona maualalo - e oʻo i le 12 tikeri.
  • E talitonuina o le uaina e aoga mo le atherosclerosis, pe a aveesea le cholesterol, e puipuia ai le faia o papa. E faʻaaogaina foi mo le le mautonu o le manava po o le suamalie: o le uaina e faaosofia ai le gaosia o le suka gaosia ma le talo.
  • O le vevela o le uaina e fesoasoani i le tale ma le tiga o le ua.
  • Afai e te lagona le le lavava ma le vaivai, e fautuaina e inu sina sipuni tele o le uaina mumu i le aso. O le togafitiga e faʻaleleia ai le leo, faʻaleleia le puipuiga, ma fesoasoani i le faateleina o le manaʻo.
  • O le uaina e aoga foi e pei o se elixir o le matagofie: o se vine vine e aofia ai antioxidants e faʻagesegese ai le matua.
  • O maʻi e matauina i le taimi o le atuatuvale, o se ipu uaina i le po e fesoasoani e vave momoe, taulima popolega ma mafaufauga leaga.

Afai e sili atu lenei aofaiga, o le a le afaina taunuuga o le ave o le ava malosi. Afai e te le inuina ava malosi mo mafuaaga patino, e mafai ona e faʻafefe le uaina i le vai ile fua o le 1: 1 poʻo le 1: 2. O mea aoga e puipuia, ma o le aʻafiaga o le ava malosi.

O le mea taua o le natura o le uaina. O le inu o mea inu susu e le o faʻamalositino, ae peitaʻi, latou te aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata. E tele mea aoga i le uaina mumu nai lo papae.

O le tele o tagata gasegase e le iloa pe a toto le uaina mumu pe maualalo le toto. E faʻalagolago i le ituaiga ma le lelei o le vai ua filifilia. I lenei tulaga, e tatau ona e mataʻituina lelei lou lava soifua maloloina.

E masani lava e le umi le oʻo mai o le ipu uaina: o le ava malosi, faatasi ai ma fualaau aina suamalie, e faʻaitiitia ai toto toto, ma faʻaitiitia ai le mamafa. Pe a faʻapipiʻi le tino o le ethanol, toe vaʻa vaʻa le vaa, o le aʻafiaga o fualaau oona e umi.

O le aʻafiaga o le faʻavaivaia o le mamafa e faʻapuupuʻu ma faʻavaivaia faʻaalia; e taua tele i sina siitaga laʻititi e aʻafia ma le faʻalavelave poʻo le toso.

E tatau ona faʻaaogaina le uaina mūlūlū eletise ma le faʻaeteete, e pei o le mamafa e mafai ona paʻu lemu, o se lagona o le vevela, vaivaiga, ma le malepelepe. A oʻo mai nei faailoga, e tatau ona e aveesea le uaina ma inu tele vai e aveese ai le ava mai le tino. O le taimi lava e alu ai le ava, o le a faʻaleleia le soifua maloloina.

O le malosi atoa o le togafitiga o le fua-faalagolago. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o le uaina e mafai ona i ai se aafiaga lelei pe a fai e faʻaitiitia ai. Laititi laʻititi e faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaleleia le fatu. Ae o ituaiga o togafitiga e manaʻomia ona faia i ni malologa umi (e oʻo atu i le tolu masina), aua o le ava e fai ma vaisu.

O le a le uaina e soli ai le toto toto?

E talitonuina o le uaina paʻepaʻe paʻepaʻe ma mūmū mūmū ua faʻaalia mo le maualuga o le toto, ae i le taimi lava e tasi o le mumu e sili atu ona aoga. E mafua lenei mea i le faʻaaogaina o ituaiga eseese o vine. E le gata i lea, e taua tele le inu o le uaina i le maualalo o le ava malosi, ona avea lea o se fesoasoani lelei tele i le tau faasaga i le maualuga o le toto ma fatu fatu.

Ova malosi, e pei o fualaau oona o loʻo i totonu o le uaina, faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia le toto ma faʻasaʻo le toto maualuga.

Faatasi ai ma se tulaga ogaoga o le maualuga o le toto maualuga poʻo le taimi e sili atu ai le fualaau oona malosi o le ava malosi, o lenei mea e mafai ona tupu ai se faʻafitauli matuia. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le uaina e tatau ona e mataʻituina lau soifua maloloina.

Paina paepae

O le uaina paʻepaʻe e faia mai i le malamalama ma le vine vine. Tagata inu vine e faʻaaogaina se metotia faapitoa e maua ai le sua, faʻaitiitia le taimi faʻafesoʻotaʻi ma ponaivi ma paʻu ina neʻi faʻapogisa le vai. O le gaioiga o se ipu inu auro ma se mea manogi lelei. E itiiti mea elemene ma tannins, ae o loʻo i ai foi vitamini ma antioxidants.

Faʻatupulaia se uaina paʻepaʻe mama po o le maualalo o le toto? E pei lava o soʻo se ava malosi, o le uaina paʻu e tafe toto ma faʻaitiitia le toto, ae o lenei aafiaga e le faʻailoaina nai lo le mumu, o lea e sili ai le filifilia o le tino e filifili ai mo tausamiga po o le malologa.

E tatau ona e malamalama e leai ni aoga aoga o vine i luga o laulau, ae a le o lea, e tatau ona faʻateleina le inu o vine vine, ona vaeluaina lea o vaʻa, o loʻo i ai se ava maualuga maualuga, e faaopoopo atu i ai, e masani ona faʻaaoga e le au gaosi mea faʻaopopo ma meaʻai.

Afai e te inuina le uaina i luga o le mamafa, o le taimi muamua o le a paʻu malie ona o le gaioiga o le ava malosi, ma o le a tulai mai ai foi ma le malosi, e faaosofia ai se faafitauli ogaoga.

Manatua e mafai e tagata gasegase maualuga ona inu faʻatasi ma sina pasene ole ava malosi.

Lela mumu

O vaega uma o loʻo taua i luga e maua i le uaina mūmū mūmū, lea e maualalo le pasene o le ava malosi. I le faʻaaogaina o se meainu faapena, e mafai ona e faʻamoemoe i le togafitiga. E faapefea e le uaina mumu ona aafia ai le mamafa? Mai le 50 i le 100 ml. mūmū mūmū pe a uma le 'ai o le a faʻaleleia le toto, galuega o le fatu, faʻaʻaliliu toto toto, faʻaitiitia le toto maualuga.

Lela mumu e le mafai ona faʻaaoga nai lo fualaau ma pe afai o le toto toto sili atu i le masani e 30 pe sili atu iunite.

O a tulaga e mafai ona avea ai le uaina e fai ma fofo mo le mamafa?

  • Ina ua maualuga le numera o le tonometa i le maeʻa ai o se aso faigata, o se malaga umi, ma le malosi. I lenei tulaga, e fautuaina e inu se ipu uaina ao le i momoe: o le a toʻa, faʻapipiʻi lelei ia neura, faʻafilemu le vaʻa toto ma le tino o le tino, ma e masani lava ona galue.

  • I lalo ifo o le mamafa e mafai ona e inuina vine ua uma ona faia i totonu o fale, pusa opu apu iti-ava.

Tatau tatau

Mo togafitiga faafomaʻi, o le saʻo lelei o le uaina e mai sina sipuni tele i le 100 ml. E naʻo le tulaga lenei, o le a le lagona e le tagata gasegase taunuuga leaga o le inuina o le ava.

Faatasi ai ma le tele o le taumafaina o le uaina, vai inu, gastrointestinal tract ma le popole i le tino o mea ua le mautonu. O le maualuga o le ava o le ai ai le faʻafeagai - o le a atili faateleina le mamafa. E mafai ona e inuina le uaina o se meaola maloloina - pe a uma le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, ae le galo e fai ni malologa umi, talu ai o le ava e fai ma vaisu.

E faʻafefea ona aʻafia le uaina i le uaina

Sa faia e saienitisi mai le falemai o Barcelona se suesuega na faaalia ai afai e masani ona e inu i le uaina mūmū i tulaga talafeagai, o le a pa'ū lou toto. O le uaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu o le fatu, faateleina le hemoglobin, faaleleia le toto.

E faʻamaonia lea lava tulaga e ala i faʻamatalaga o le epidemiological i vaega eseese o tagata. Ae ui i lea, e leʻi i ai, e mafua ai ona aliali mai sea tulaga. O nisi saienisi latou te faʻaaogaina i le gaioiga o le alcohol alcohol i luga o le fatu ma toto toto, ao isi - faatasi ai ma gaioiga o mea gaosi: quercetin, resveratrol.

Naʻo le uaina mūmū mūmū ua faʻamalolo ai meatotino O loʻo i ai sina suka, alcohol alcohol, faʻasaoina uma flavonoids aoga ma vitamini. O le uaina paʻu mama e itiiti lona aoga i le vailaʻau ma mea totino. O le mafuaʻaga e eseese ai tekonolosi gaosiga, meafaitino mataʻutia.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

O le uaina masani na faia mai le vine mumu po o le vine uliuli ua i ai se vailaʻau oona:

  • uaina o le uaina - i totonu o se vaega itiiti e aoga mo le tino: solilani faʻamaʻi faʻamaʻi, puipuia malu toto mai le faaleagaina,
  • vailaʻau faʻasaina: tartaric, malic, succinic - faʻaleleia le tafe toto, leo, faʻalauteleina le toe faʻafouina o le tino,
  • esters, carbohydrates - tuʻuina atu le tino i le malosi,
  • o palatini o mea ia e fausia ai mo sela,
  • peptides - faʻavavevave le metabolism, faateleina le puipuiga,
  • vailaʻau faʻamalositino: quercetin, rutin - maua ai le malosi malosi o le antimicrobial, faʻaitiitia le faʻaogaina o capillaries, arterioles, faʻagesegese le faʻasaina toto,
  • polyphenols: resveratrol - o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi, anti-tumora, aʻafiaga faʻaleaga, faʻaitiitia le kulukose o le toto,
  • tannins - ei ai se faʻamalosi, faʻavevelaina, aʻafiaga.

Le maualuga maualuga o meaʻai e maua i vine vine Sauvignon ma Cabernet.

  • Faaitiitia le gaosiga o le protein o endofelin-1. O le faʻalavelave masani e faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻamaʻi o le gaʻo, le atherosclerosis, ma le toto maualuga.
  • Tuuina atu le tino ma le vitamini P, lea e nafa ma le faʻaaogāina o le acid ascorbic.
  • Faʻaleleia le manatua, faʻateleina le gafatia o le faiʻai e manatua ai le leo, faʻamatalaga vaaia. I le taimi nei, o le tele o saienitisi o loʻo faia se suʻesuʻega i le faʻaaogaina o le vai mo le togafitiga o le faʻamaʻi o le Alzheimer.
  • Faʻavasegaina le gataifale, faʻamaʻi. E fesoasoani i le faʻaaogaina o taumafa mamafa, faʻaititia le avega i luga o le manava, manava.
  • Aoga mo tamaitai. I le taimi o le menopause, e faʻaitiitia ai le estrogen, faʻateleina le testosterone, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o le oncology.
  • Aafiaga aoga i le loto, toto toto, toto.

Faatasi ai ma Farani na faamauina le tulaga sili ona maualalo o le maʻi cardiovascular. O lenei faʻauigaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaoga masani o le uaina ua maeʻa. Peitai, o lenei manatu e leʻi faʻamaoniaina e suʻesuʻega faasaienisi.

E faʻapefea ona inuina le uaina mumu i le soifua maloloina

Ina ia mafai ona maua le mūmū mūmū e faʻamanuiaina mai le mamafa o le mamafa, e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Faʻatasi ai ma le maualuga, e mafai ona faʻaaogaina e le sili atu i le tasi le ipu e oʻo i le 3 taimi / vaiaso. E le mafai ona e inuina se meainu malosi i aso uma pe inu i se vaiaso i le taimi.

O le taimi faʻafefe e le afaina ai meatotino o le meainu. I le gasologa o tausaga, ua faateleina le tau, ae le o le tele o mea taua. O le mea lea, mo faamoemoega faafiafiaga, filifili le uaina mūmū mūmū talavou.

Fualaau faʻapitoa i le uaina mumu mai le maualuga o le mamafa

I luga o le faavae o le uaina vevela, o gaioiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia o aʻafiaga ua faia.

O fua sili ona aoga:

  • Ina ia saunia le tincture, ia faʻafefiloi aʻa o le olive o loʻo i luga o se fatu, faaopoopo i ai 200 g oranisi, pasi atu i se fai meaʻai meaʻai ma se pele, 100 g suka, 0.5 l o le uaina soli. Faʻafefiloi mea uma, ufiufi ipu ma se tapuni, faʻavevela le vevela mo le 20-30 minute, faʻasalalau taimi. Faʻafiafia, vevela. Ave maualuga i le 1 tbsp. l 2-3 taimi / aso. Faʻasalaga tiga, vaivaiga, o le a mafai ona faʻaopoopo i le 2 tbsp. l I le fua muamua, e tatau ona e fuaina le toto maualuga aʻo lei amataina ma pe a uma ona faʻaaogaina le siaki. O le togafitiga e 10 aso.
  • Laʻau tipi i luga o le uaina. Tasi 10 paluga tilati, sasaa le 0.5 lita o le uaina, faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. Filu ao leʻi faʻaaogaina, inu 1 lepp. tolu taimi / aso, mo le 10-14 aso. Tinoni fesoasoani i le amataga o le maualuga o le toto, atherosclerosis.
  • I le maualuga o le mamafa, o le cholesterol o le a fesoasoani i le uaina mūmū ma le suauʻu olive. O meaʻai e fefiloi i tutusa tutusa, ave 2 tbsp. l 2 taimi / aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • I le osofaʻi o oso i luga o le toto, o le atuatuvale o le popole, faafitauli o le lomiina, 50 g o fatu pill e faaopoopo i le 0.5 l o le uaina. Cook i luga o le vevela mo le 20-30 minute, e le mafai ona faʻafela. Inu 50 ml i le itula ao le i momoe. O le umi ole togafitiga e mai i le 10 i le 20 aso.
  • O le maualuga o le toto maualuga e masani ona o mai faatasi ma le vevela, susu, tiga o le ulu, afu, ma le le mautonu. O le uaina ma le meli ma le aloe o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻafitauli le lelei. 200 g o le meli, 200 g pepa o se laau e tolu tausaga le matua, e pasi atu i se fai meaʻai, e ave i le 250 ml o le vaiinu. O mea uma lava e faʻafefiloi, faʻaauau pea mo le 5 aso. Ave le 1 tsp. tolu / aso, o le taimi mulimuli 2 itula ao le i momoe. O le togafitiga e 1 le masina. A maeʻa le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.

Contraindications

Inu le uaina ma le toto maualuga e amata i nai tootoo laʻititi, faʻaititia lemu. E mafai ona faʻafefeteina i le vai inu 1: 1. E le mafai i se taimi vave pe a uma se ipu inu inu e alu ai i le mamafa o le tino, faia taʻaloga, faia se vevela vevela.

O le vai inu ua solia i faʻamaʻi nei:

  • faamai o le gastrointestinal tract, ate, fatuga,
  • allergies
  • ava malosi, vaisu o fualaau faasaina, ogaoga faaletonu mafaufau,
  • migraine
  • bronchial asthma,
  • ave fualaau
  • ogaoga ogaoga o toto maualuga, atherosclerosis.

E faasaina le inuina o le ava malosi i le toto maualuga i luga atu o le 150 mm RT. Art., Talu ai le faatelevaveina o le faʻalauteleina o vaʻa toto e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga