Metabolic syndrome

O se tasi o maʻi sili ona taatele ma matautia i le tamaloa nei o loʻo manatu nei o le gasegase metabolic. O fomaʻi e le o taʻua lenei tulaga i faʻamaʻi taʻitasi, ae, o se tuufaatasiga o nisi o faʻamaʻi tuga tuga ma le cardiovascular system. O faʻasologa e taatele i le vaitau ogatotonu, aemaise lava i tamaloloa, ae a mavae le 50 tausaga, o le maʻi faʻasolosolo e sili ona taatele i tamaitai. E mafua ona o le faʻaitiitia o le estrogen i lenei taimi. Talu ai nei, o le faʻasologa o maʻi ua avea ma mea e masani ai, toetoe o le kuata o le faitau aofaʻi o atunuu faʻamaonia o loʻo mafatia i le faʻalavelave faʻaleagaina. Sa amata foi ona ia faateia tamaiti. E mafua lenei mea ona o se olaga le taua ma se meaʻai gaʻo i le tele o tagata.

Metabolic syndrome i fafine: o le a

O lenei togafitiga e le o se faʻamaʻi ese. O le faʻamaʻi pipisi e aofia ai le faʻatasi o nei faʻamaʻi faʻamaʻi e fa:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • toto maualuga
  • siama fatu fatu
  • afaina.

O nei faʻamaʻi uma e ogaoga ia i latou lava, ae pe a tuʻufaʻatasia, e sili atu ona lamatia. O le mea lea, o fomaʻi e taʻua le maʻi o le gasegase o le "quartet deadly." A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o maʻi e masani ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia ma e oo lava i le oti. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia o le maʻi gasegase i fafine i le taimi. Le mea e sili ona lauiloa i tamaitai i le taimi o le misa. Ma o le tele o fafine e faʻatasi o latou maʻi ma le moa. O le mea lea, o le fomaʻi ua faʻatalanoa ua maeʻa ona amataina le atinaʻeina o togafitiga, pe a mafai ona faʻaalia suiga o le cardiovascular system. Ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻapitoa, e mafai lava ona taofi le alualu i luma o le le atoatoa o le soifua maloloina. E ui lava e talitonu e le mafai ona faʻamalolo atoatoa togafitiga.

Metabolic syndrome i fafine: faʻamatalaga

O lenei faʻalavelave o suiga i le setete o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le tino. O le mea autu o le atinaʻeina o le le lava o suauu i le inisalini. O se taunuuga, o lenei hormone ua faamuta le faataunuuina o ana galuega tauave, ma o le kulukose e le o gauai i fusi. E mafua ai ona suia suiga o le tino i gaioiga uma, aemaise le mafatia o le faiʻai.

O le galuega autu o le inisalini o le amataina lea o le faiga o le glucose i totonu o le masini. Ae afai o le aʻafiaga o loʻo aʻafia ai i lenei mea e tumau pea le le mautonu i lenei hormone, o le a faʻalavelave le faagasologa. O se taunuuga, o le kulukose e le o galu, e maua pea le inisalini, ma latou faaputuputu i totonu o le toto.

E le gata i lea, o le maʻi faʻasolosolo i fafine e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides ona o le gasegase gaʻo gaʻo. O loʻo i ai foi se tele o le uric acid ma le le iloa o le hormonal. O se taunuuga o nei suiga, o le toto maualuga e tulai mai, o le a foliga mai le manuʻa, ma o le galuega o le fatu ua faʻalavelaveina.

O nei suiga uma e tutupu i le tino i le faasolosolo malie. O le mea lea, e leʻo vave ona mafai ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le maʻi gasegase i fafine. O faailoga e maua ai pe a suia suiga i le galuega a le tele o totoga. Ae o le mea muamua, ona o le le paleni o meaai ma le ola mama, o le lagona o le tino i le inisalini e faʻalavelaveina. O le iʻuga, o le pancreas e amata ona maua atili ai lenei hormone e tuʻu ai le kulūkose i siama. O le tele o le inisalini i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le faʻafitauli ole gasegase, aemaise lava le faagasologa o le gaʻo gaʻo. E tele mea e tutupu, e tulai mai le toto maualuga. Ma o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e tau atu ai i le maʻisuka malosi, faapea foi ma le faʻaumatia o le peletini polotini o siaki, ma mafua ai le matua matua.

Mafuaaga o faʻamaʻi pipisi i fafine

O suiga faʻapitoa i le tino ma lenei maʻi e fesootaʻi ma le le mautonu o sela i le inisalini. O lenei faagasologa e mafua ai uiga uma e faʻaalia ai le maʻi o le metabolic i fafine. O mafuaʻaga mo le faʻamalosia o inisalini e ono ese.

  • O le tele lava o taimi, o maʻi e mafua ona o le tele o le faʻaaogaina o le carbohydrate ma meaʻai gaʻo. O se taunuuga, o le tele o kulukose ma gaʻo gaʻo e ulufale i le toto. Latou te le maua se taimi e faʻailoa ai ma teuina i totonu o masini. O le mea lea, e tupu aʻe ai le manuʻa. Ma o gaʻo gaʻo e mafua ai suiga i sela e faʻalavelave ai le lagona o le insulin.
  • E lava le tele, ae o le maualalo o calorie meaai e mafua ai foʻi ona le atoatoa le gasegase. E faia e le tino ni faʻaagaga o mea faʻapipiʻi, e mafua ai le le lelei o le inu o le kulukose.
  • O le leai o se gaioiga faʻaletino e mafua ai le faʻaitiitia o faiga faʻavaomalo. Aemaise lava ona o lenei mea, o le faʻaaogaina o gaʻo, lea o loʻo teuina i totonu o le tino o le tino ma i totonu o totoga o le tino, ua faʻavaivaia.
  • O nisi taimi o se maʻi gasegase i fafine e mafai ona mafua mai i se gasegase o le genetic. I lenei tulaga, i se olaga le tauagafau po o le le lelei o meaai, e vave ona atiina ae le manu.
  • O nisi vailaʻau e mafai ona mafua ai le le mafuli o le insulin i sela. O i latou ia o le corticosteroids, hormones ofo-stimulating, faʻailoga tuʻu ma nisi o vailaʻau o le hypoglycemic.
  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻalauteleina o le mafaufau e faʻaleagaina ai le gaosiga o gaosiga o le hormone. E tele taimi e atagia mai ai lenei mea i le gaosia o le inisalini ma le lagona o sela i ai.
  • O le faaletonu o le Hormonal e taʻitaʻia ai le tulaga o le faʻasolosolo o le faʻamaʻi faʻasolosolo i fafine moaopausal e masani ona atiina ae. E mafua ona o le faʻaitiitia o le estrogen.
  • O faʻafitauli o le gaioiga, faʻalauteleina o le toto poʻo le matelaina o le okesene o le faiʻai e faʻaitiitia ai foi le lagona lelei o sela i le inisalini.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻi pipisi

O maʻi faʻapitoa e atiina ae ma le le mautonu, i tausaga talu ai nei ua faʻagasolo ina faʻaalia atili i le talavou. Ae o le tele o ona faʻaaliga e le o matauina i le amataga. O le mea lea, e masani lava ona liliu atu tagata gasegase i le fomaʻi pe a uma ona matauina ogaoga o soliga i le galuega a le tino ma le tino. E faʻapefea ona iloa e le tasi i le taimi e amata ona tupu se maʻi o le metabolic i fafine? O faʻamaoniga o maʻi faʻapitoa e mafai ona faapenei:

  • vaivai, leai se malosi, faaitiitia galuega,
  • faatasi ai ma se malologa umi i le 'ai, o foliga le lelei, e oʻo lava i osofaiga,
  • Ou te fiafia lava i mea suamalie, o le faʻaaogaina o masini gaʻo e faʻaleleia ma faʻaleleia ai lagona,
  • o loʻo i ai se faʻanoanoa vave, ma - o le tiga i totonu o le loto,
  • ulu o le ulu e masani lava ona tulai mai ma le maualuga o le toto,
  • gasegase, susu ma le fia inu tele e mafai ona tupu
  • otaota faʻaitiitia le faʻaitiitia, faʻalaʻi foliga,
  • faʻamaoniga o togafitiga o le tino o le tino o loʻo faʻaleleia - tachycardia, soona suamalie, faʻaletonu o le faʻagasologaina o gaoioiga ma isi.

E i ai foi faailoga mai fafo o lenei togafitiga. E mafai e se fomaʻi ona togafitia se maʻi pipisi i fafine i le tilotilo. O le ata o nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia ai se faailoga masani mo tagata uma: o le meaʻai e ala i le manava. O lona uiga o le gaʻo e maua mai i le manava. E lē gata i lea, e le gata i totonu o le tino, ae faʻapea foi i totonu o totoga o le tino, lea e faʻaleagaina ai a latou galuega. E talitonuina o le gasegase o le tino e atiina ae pe afai o le peʻa o le fafine e sili atu i le 88 inisi.

E le gata i lea, e mafai ona e matauina lanu mumu i luga o le ua ma le fatafata. O latou foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma vasospasm faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa poʻo le mamafa.

Faʻalavelave ma faʻafitauli o le faʻamaʻi pipisi

O se maʻi faʻasolosolo masani ma se faʻafitauli ogaoga. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻi faʻasolosolo i fafine e taʻitaʻia ai iʻuga ogaoga. O le tele o taimi, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toto na mafua ai le afaina o le myocardial poʻo le taʻavale. O le atherosclerosis, thrombophlebitis, poʻo le maʻi faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu.

Ma o togafitiga lē talafeagai o le maʻisuka ituaiga 2 e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o lona ituaiga insulin-dependent. O le faaumiumi o le faateleina o le kulukose toto o le mafuaʻaga lea o le tauaso, le matua matua, ma le le lelei o vaʻa. E mafai foi ona atiaʻe le ulu poʻo le gaʻo. O nei tagata gasegase e masani ona faʻamalosia, e masani ona latou mafatia i le malulu, bronchitis, ma le niumonia.

Afai o loʻo faʻateleina le maʻi faʻasolosolo i fafine o le gafa o le matua, e mafai ona mafua ai le le fanau mai. O le mea moni, o soliga i lenei faʻamaʻi e aafia ai le naʻo le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo. E afaina uma totoga ma gaʻo, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona matauina. Polycystic ovaries, afaina, faʻaitiitia o le faʻasolosolo o taʻavale, e ono tutupu mai ni mea e le masani ai.

Faʻamatalaga o le maʻi pipisi

E masani lava, o tagata gasegase ei ai faʻamaoniga muamua e alu i se fomaʻi. A maeʻa ona suʻeina ma aoina se tala faʻasolopito, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i se endocrinologist mo se suʻesuʻega atili ma le filifiliga o togafitiga togafitiga. O se suʻesuʻega o le tagata gasegase e mafai ai ona e fuafua lelei uiga o le ola ma meaʻai, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le endocrinologist e faia suʻesuʻega i fafo o le tagata gasegase: fua le puimanava, faʻataʻoto le numera o le tino. Ae e le gata i nei faailoga o le maʻi gasegase i fafine ua fuafuaina. O suʻesuʻega o togafitiga faʻapitoa foi e aofia ai suʻega falesuesue. O le tele o taimi, e faia ai suʻesuʻega toto ma urine mo lenei mea. O le i ai o se maʻi gasegase o loʻo faʻamaonia e ni faailoilo:

  • maualuga eleelea,
  • faaitiitia le maualuga o lipoproteins maualuga,
  • maualuga maualuga o cholesterol leaga,
  • se glucose gaogao gaogao o le itiiti ifo i le 5.5 mmol / l,
  • maualuga maualuga o le insulin ma leptin,
  • O meaola moletini ma maualuga eleʻele o le uric acid e maua i le urine.

I le faʻaopoopoga, o isi metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina foi. Tests mo le faapalepale kullukose, suesuega o le toto coagulability, e mafai ona faia le siakiina o le toto i aso taʻitasi.

Taʻiala mo togafitiga

E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi. Togafitiga o le maʻi faʻasolosolo i fafine ua fautuaina e faalagolago i le toto, le maualuga o le oona ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. O ana galuega autu e tatau ona faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, faʻatupulaia le lagona o sela i le inisalini, faʻafaigofie le faiga o gasegase ma le toto, faʻasalaga saʻo ma faʻaleleia le faʻatinoga o le cardiovascular system.

O le tele o taimi, o metotia nei e faʻaaoga mo togafitiga:

  • o se taumafa faʻapitoa mo le faʻamaʻi pipisi i totonu o fafine o se auala faʻamaonia ma aupito sili ona lelei e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻamalositino faiga faʻavalea,
  • ua fautuaina foi le tagata maʻi e suia lona olaga e ala i le faateleina o gaoioiga faaletino,
  • eseese vailaʻau e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai faʻafitauli i le gaioiga o totoga o totonu,
  • o le lagolagoina o le mafaufau ma le faatumauina o se uiga lelei e taua tele mo tamaitai ei ai lenei maʻi.

Ma le isi, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga isi metotia. Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi masani faʻapitoa, togafitiga o le metabolism, faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻaleleia toto toto. E aoga i se falemaʻi e togafitia ai le faʻamaʻi pipisi i fafine. O mataupu faavae o le physiotherapy o loʻo faʻaaogaina iina, faʻaleleia le gaʻololo ma le lipid metabolism, faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le toto maualuga. O le sili ona aoga mo nei faʻamoemoe o le paina, massage, faʻaaogaina o vai, electrotherapy.

Fualaau mo le togafitiga o le gasegase metabolic

O togafitiga o vailaau e fuafua e fuafua i le ogaoga o faʻamaoniga o togafitiga. O le tele o taimi, o fualaau e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le lipid ma le gaʻo gaʻo, e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le toto ma faʻaleleia ai le fatu. O nisi taimi o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻasalalau ai le tala faʻasolopito. O vailaʻau e filifilia e le fomaʻi taitoatasi pe a uma le suʻega atoa.

  • Mo togafitiga o le lipid metabolism disorders, o fualaau o le statin ma fibrate vaega ua faatonuina. E mafai ona avea Rosuvastatin, Lovastatin, Fenofibrat.
  • Le faʻaleleia atili o le suamalie o le kulukose e ala i siama ma faʻalautele ai lo latou lagona ile inisalini, o mea faapitoa ma vitamini e manaʻomia. O nei "Metformin", "Glucophage", "Siofor", "Alpha Lipon" ma isi.
  • Afai o loʻo faʻalautele le maʻi faʻasolosolo i totonu o fafine moa, o le togafitiga o le hormone e faʻaaogaina. Atonu o vailaʻau nei e aofia ai leradio ma lelenesone.
  • Faʻailoga a le ACE, faʻaaogaina o le calcium cancers poʻo le togafitiga e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto ma faʻamalosia le galue o le fatu. O fualaau e sili ona taatele o Captopril, Felodipine, Bisoprolol, Losartan, Torasemide ma isi.

E masani lava, o le togafitiga o le faʻamaʻi pipisi i fafine ma fualaau faasaina e faʻamoemoe i le paʻu mamafa. I lenei tulaga, o auala e faʻaaogaina e poloka ai le manaʻo ma faʻaleleia le tulaga mafaufau o le fafine pe a teena meaai. Atonu o lenei, mo se faataitaiga, le fualaau faasaina "Fluoxetine." O le isi vaega o vailaau mo fualaau oona e mafai ai e oe vave ona aveese gaʻo mai le manava, e le faatagaina ai i latou e gauai i totonu o le toto. Ole Orlistat poo le Xenical. E le manaʻomia mo le faʻamaʻi faʻasolosolo ona faʻaaogaina nei fualaau faasaina e pei o le Prozac, Reduxin, Sibutramin, faapea foi ma meaʻai o le taimi nei e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Metabolic Syndrome

Ina ia mafai ai ona faʻavae ni gaioiga gasegase ma faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, e taua tele le faʻateleina o le gaioiga faaletino o le maʻi. Ae pe a taʻalo taʻalo e tatau ona mataʻituina ni tulafono, ona togafitia lea o togafitiga o le gaʻo:

  • e tatau ona e filifilia le ituaiga taaloga e maua ai le fiafia, talu ai e te manaʻomia le auai i se uiga lelei,
  • o taʻaloga e tatau ona faia i aso taʻitasi mo le itiiti ifo ma le itula,
  • O mamafa e manaʻomia le faʻatupulaia lemu, e le mafai e se tasi ona galue,
  • E le mafai ona e taulimaina le toto maualuga, solia matuia o le fatu po o fatuga.

O a aʻoaʻoga o le a fesoasoani ai i tagata e maua i le gasegase faʻasolosolo? Mo fafine ei lalo ifo o le 50 tausaga, faʻaaogaina anaerobic ma faʻamalosi malosi e talafeagai. O lenei mea o le faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻoga i luga o simulators, sikuea, aau i se saoasaoa vave, vaʻalele. I le mavae ai o le 50 tausaga, e lelei tele le savali i Nordic, aau, sisiva filemu, uila.

Meaʻai talafeagai mo le faʻamaʻi faʻasolosolo

O le paʻu o le mamafa o le sini autu o togafitiga o lenei maʻi. Ae ina ia aua le afaina ai le soifua maloloina, e tatau ona faifai lemu. E talitonuina e iloa e le tino, e aunoa ma le atuatuvale, o le leiloa masina o le 3% o le masini muamua. E tusa ma le 2-4 kilokalama. Afai e te leiloa le mamafa vave, o le a faʻaitiitia le faʻagasolo malie o metabolic processes. O le mea lea, ua fautuaina se fafine e gauai totoʻa i le filifilia o se meaʻai. Fautuaina ia faia e le fomaʻi le meaʻai. I lenei tulaga, o le maualuga o le oona, o le i ai o faʻafitauli, o le tausaga o le maʻi o le a amanaia.

O le taumafataga mo le faʻamaʻi pipisi i fafine e tatau ona maualalo i gaʻo ma gaʻo. E tatau ona e lafoaia mea mama, tao ma tao, mea suamalie, meaʻai ma iʻa, gaʻo meaai, araisa, faʻi, vine, gaʻo faamamaina ma meainu suamalie. O le meaai e tatau ona i ai fualaʻau lanu meamata, fua e le i faʻasalaina, meaʻai maualalo, iʻa ma meaʻai susu, falaoa atoa o le falaoa, buckwheat, groats karite. E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  • e tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae le o le faʻatagaina o ni paʻu tetele i le va o meaʻai,
  • meaai e sili ona kuka, kukaina pe tao,
  • o meaai uma e tatau ona tatuina ma le faaeteete,
  • e le mafai ona fufulu meaʻai,
  • e te manaʻomia e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima,
  • o se tusi o meaai e fautuaina.

Faʻasoloina o le faʻamaʻi pipisi

E talitonuina o le toatele o tamaitai i ona po nei ua muaʻi faʻaaogaina i lenei maʻi. O le mea lea, e tatau ona e iloa le auala e amio ai ina ia puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi pipisi:

  • 'ai le mea saʻo,' aua neʻi e matelaina ma aua le mulimuli i meaai maualalo-calori,
  • siitia atili, faia taʻaloga,
  • ia faia soo se auala o le togafitiga ma le togafitiga o le tino,
  • ina ua mavae le 40 tausaga, mataʻituina le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto,
  • lafoai masani leaga ma meaai anapogi.

O lenei maʻi ua maua nei i tagata taʻitoʻatasi uma. E taua tele mo tamaitai e sili atu i le 50 le mataituina o lo latou mamafa, talu ai o le faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave tele ai le gaioiga o totoga uma. O le mea lea, pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o togafitiga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi mo se fesoasoani. Ma le isi, e le gata o le suʻesuʻeina ma le filifilia o se taumafa a le tagata lava ia e taua, ae o le lagolago a le mafaufau.

Metabolic syndrome i tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi - faailoga

O le logo muamua o le atinaʻeina o le maʻi gasegase o le i ai o le vavao o le fafine i le sili atu i le 80 cm, ma le tamaloa e sili atu i le 94 cm. Afai o le maualuga o luga ua tuufaatasia ma le faateleina o le toto maualuga maualuga atu i le 130/85 mm RT. senituri, ma le maualuga o le glucose e sili atu nai lo le 5.6 mmol / l, poo le faateleina o le cholesterol toto, o le i ai o se maʻi gasegase e le o masalomia.

Metabolic Syndrome - mafuaʻaga

O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi pipisi:

  1. suiga o tausaga i tulafono faatonutonu faʻasalaga,
  2. sili atu le faʻaaogaina o taumafa leaga,
  3. leai se faamalositino.

O le faʻapogai autu mo faʻafitauli uma o le gasegase o le tino, o le INSULIN RESISTANCE, o le puipuiga lea a le tino i le inisalini.

Inisalini e maua ai le kulukose i totonu o le masini. Afai e amata ona "matelaina" le toto ona o le le lava o le kulukose, ona oʻo mai lea o le faailo i le faiʻai e te manaʻomia: 1) fafaga vave ile mea suamalie (faʻaleleia le kulūkose), 2) faʻateleina le gaosiga o le inisalini, lea o le a tuʻuina atu ai le kulukose i le masini.

I le tulaga o le maʻi gasegase, o le MECHANISM o le glucose e tuʻuina atu i le sela ua faʻasalaina, o lona uiga, e foliga mai o loʻo i ai le LOT glucose i le toto ("maualuga maualuga le suka"), ma o lenei kulukose e le ulu atu i le cell (ma le tagata e vaivai ma leai se malosi).

O le a le mafuaʻaga o lenei "faʻafitauli o le inisalini"? O le mea moni o totonu o le cell o loʻo i ai tulafono faatonutonu e pulea le maualuga o le kulūkose ulufale. Afai e sili atu le kulukose nai lo le mea e tatau ai, o le a mate le cell. O le mea lea, ina ia mafai ona tatalaina le "faitotoa" mo le kullukose, o se faasologa atoa o mea e tutupu e aofia ai microRNA e tatau ona tupu muamua i totonu o lenei masini.

E manaomia e le sela le tele o nucleotides o le a fausia ai microRNA, lea o le a pulea ai le faagasologa o le kulukose. Ae i le matua, o lenei fale o loʻo i le ituaiga o nucleotides e faʻaitiitia ma itiiti.

Metabolic Syndrome - Togafitiga

Muamua lava, o le togafitiga o le gasegase metabolic e tatau ona taulai i le foia o le faafitauli o le mamafa. E tatau ona faʻaleleia le gaioiga o le afi, faʻaititia le caloric.

O se itu taua tele: e tatau ona faaopoopo vitamini ma microelements e manaʻomia mo le tino i le taumafataga, aemaise lava i latou e fesoasoani i le tino i le fausiaina o microRNAs o le a pulea ai le kulūkose. E manaʻomia e le tino ni nucleotides.

O a matou fautuaga mo le faʻamaʻi faʻasolosolo

Ina ia faʻatumu le vaivaiga o nucleotides i le tino, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga Dienai. Toeitiiti o sauniuniga uma a le laina Dienai o se punavai o nucleotides.

Afai e tusa gasegase gasegase i fafine, ona mafai lea ona e fautuaina fualaau faasaina e pei o Panmelan, Dienai.

At gasegase gasegase i alii Tarkus ua fautuaina. Tarkus o se fualaau faasaina lea e fesoasoani i le tino tane ia tausia hormones, ma faatumauina le maualuga o le testosterone (o le male male). O le faʻaitiitia o le testosterone levels e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maso maso ma le malosi, o le faateleina o le tino o le tino, osteoporosis, ma le faʻaitiitia o le paʻu ma le mafiafia (lalagaina o le paʻu). I le taimi nei, o le faateleina o le mamafa o le tino ona o le tino o le tino e mafua ai le faaitiitia o le testosterone. E i ai se "liʻo mataʻutia" pe a tele le gaʻo i totonu o le tino i le taimi e mafai ona liua se tamaloa i se mea e faia i le vaeluaga o feusuaiga. O le mea moni, i le tino o le tane, e faaopoopo i androgens ma testosterone, o se vaega itiiti o hormones tamaitai e masani ona gaosia, ma i le fafine - hormones tane. Afai o le mamafa o le tagata e 30% le maualuga nai lo le masani, o le endocrine polokalama e taofia ai le gaosiga o le testosterone ma faateleina ai le gaosia o le estrogen ma le gaseterone. I lalo o la latou faatosinaga, o le tama tane e faia i luga o se pepa aloaia. O a tatou fualaau faasaina Tarkus e fesoasoani i le tino o le tane e maua ai ana lava testosterone, ma fesoasoani ai e foia lenei tulaga.

O afea e mafai ai ona ou fesoasoani

Faʻafitauli faʻapitoa:
Atherosclerosis
Vaʻa vevela
Hemorrhoids
Trombophlebitis
Trombophlebitis o pito pito i lalo
Falemaʻi faʻasolo
Paʻi cardiovascular:
Cardiac arrhythmia
Maualuga maualuga
Maʻi maʻi fatu lilo
Cardiosclerosis
Rheumatism (maʻi fatu fatu rheumatic)
Natura faʻalavelave faʻalavelave
Faʻailoga vaivai vaivai
Tigāina
Alzheimer maʻi
Paʻi Parkinson
Schizophrenia
Papatiso Cerebral (pīsia o le cerebral)
Toto o le toto.
Endocrine polokalama faʻamaʻi
O le maʻi suka
Autoimmune thyroiditis
Hypothyroidism
Maʻi pipisi
Arthritis ma le polyarthritis
Faʻaleagaina o le gasegase
Laʻau o le Rateumatoid
Fomaʻi faʻamalosi
Arthrosis
Osteoarthrosis
Osteochondrosis
Rheumatism (faʻamaʻi vai)
Fibromyalgia
Maʻi mata.
Cataract
Glaucoma mata
Presbyopia
Maʻi gasegase:
Gastritis taimi
Cholangitis
Cholecystitis
Pancreatitis
Biliary dyskinesia
Ole faʻasologa o le hepatitis
Maʻi faʻapitoa
Giardiasis
Opisthorchiasis
Paʻu o le paʻu
Metabolic syndrome
Prostatitis
Faiga o tamaʻitaʻi:
O faʻasologa masani o faʻamaʻi pipisi o totoga faʻapitonuʻu.
Faiga faʻapipiʻi
Fibromyomas, uterine fibroids
Tofa
O le toto o le uterine
Faʻafitauli
Faʻailoga masani urogenital
Mastopathy o le tino
Faamaumatika
Faʻalavelave faʻalavelave
Genetine herpes
Faʻasologa o meaola. Chemotherapy Recovery

Vitio ata vitio

1) "O le a le maʻi pipisi ma le auala e iloa ai i le taimi"

2) "Faʻasaʻoina o le maʻi faʻasolosolo faʻatasi ma Dienai vailaʻau"

Faʻamatalaga:
Onosai: Tagata 39 tausaga. Vladimir aai.

Faʻamatalaga (faasea): Veganovascular dystonia. Metabolic syndrome. Aʻo 1-2 tbsp. O se talafaasolopito o le gastrectomy mo le maʻi o le tino. O le gasegase o le maʻa e aunoa ma se faʻavavega. Ata o le falemaʻi: Ua matauina le tulaga o le vystonia vegetovascular talu mai le talavou ma e faʻaalia mai i le toto le toto e pei o le hypertonic type, faʻaogaina o le meteorology, ma le ulu tiga. E leai se aoga o fualaau faafomai.

Polokalame faʻasologa: e manaʻomia fualaau faʻatau Dienai talu mai Me 2009: Dienaiona Venomax 2 pusa, i le taimi nei Tarkus.

Iʻuga: Na faaleleia loʻu ola maloloina, na le toe i ai loʻu ulu tiga, na mou atu laʻu vaisu ma suamalie, ua faateleina loʻu gafatia galue ma le malosi. I totonu o le 3 masina e leai ni oso i le toto toto ma tali i suiga o le tau.

Falemaʻi ma faʻafitauli

Mai i le vaaiga o se fomaʻi, o le maʻi gasegase o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia: e tusa ai ma lea, o faʻamatalaga faʻapitoa e aofia ai faʻamaoniga o le ogatotonu tutotonu, maualuga o le maualuga o le toto, gout, maʻi faʻalavelave o le moe apnea ma isi tulaga e fesootaʻi.

O le tulaga ese o le ata o le maʻi, o le mea muamua lava, o le vavalalata o ona vaega, e mafua ai le faateleina o le lamatiaga o gasegase cardiovascular, lea na faaalia i le tele o suesuega.

    O le ata o le metabolic syndrome o se vaaiga o se cardiologist.
      Metabolic hypertension hypertension

    E tusa ai ma nisi o lipoti, i le 50% o tagata gasegase e maualuga le maualuga, o loʻo faʻateleina ai le inisalini o le toto, lea i le tele o tulaga e faʻapipiʻiina ma le vaivai o le glucose toleni ma le dyslipidemia. Sa i ai foi se vavalalata vavalalata i le va o le maualuga o le toto ma le gaʻo.

    O le maʻamaʻi, o le maualuga o le toto o le toto e maua ai le tele o foliga - E le o se mea faʻapitoa poʻo le maualuga o talaʻaga o le pipisi, o le maualuga o le maualuga o le toto, e pei o se tulafono, lagona maualuga masima.

    O se tasi o uiga iloga o le maualuga o le toto maualuga i le gasegase gasegase o le faateleina lea o le leo o le popole popole popole i le tulaga o le faaitiitia o le leo o le mafaufauga sese. O lenei, e tusa ai ma le tele o tagata suʻesuʻe, o loʻo faʻamalamalamaina le solia o le paʻi circadian o le toto. E masani lava, o le taimi atoa o le faateleina o le toto maualuga i le aso e le tatau ona sili atu i le 25%, ma e matua taua lava mo le togafitiga o se faaitiitia o le po i le toto ma le faaitiitia o le fatu.

    I le faaopoopo atu ile tulafono faatonutonu ole vegetative, o le sodium ma le faatumauina o le suavai ua avea ma sao taua i le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga i le maʻi pipisi, lea e fuafua ai le maualuga o le masima masima o le maualuga o le toto maualuga.

    Agafesoʻonaʻi gau ventricular, diastolic myocardial dysfunction ma faaletonu tumau o fatu.

    O tagata e maua i le maʻi pipisi e sili atu nai lo tagata e aunoa ma lenei maʻi e maua mai ai le hypertrophy ventricular ma le diaocolial myocardial dysfunction. O le mea lea, o le mea e sili ona lelei,

    Ua faaalia i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e aofia ai le manava o le manava ma le hyperinsulinemia, o se ituaiga o le maualuga o le gasegase o le ventricular tauagavale ma le faateleina o le matai o le myocardial mass and the left ventricular wall thickness, ua maua i le gasegase o le gynoid type. O se uiga lelei o le toe faaleleia o le augavale tauagavale i tagata e maua i le maʻi gasegase, o le sosolo o le puipui pito i tua ma le septum o le fatu.

    O le fatu o le tagata gasegase ma le maʻi gasegase ua faʻamalosia e feagai ma le tele o auala faʻaleafiti e faʻaopoopoina ai le mamafa i le mamafa ma le voluma, faapea foi ma le fatu fatu. O suiga i le myocardium e mafua ai ona aʻafiaga mo le tino atoa. O le manaʻoga e fetaui ma manaʻoga o suʻapala e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le voluma o le felafolafoaʻiga o le toto ma le faʻalauteleina o le gaioiga o le fatu, lea e oʻo atu ai i le tulaʻi mai ma le faʻatupulaʻia malie o le mamafa o le taumatau agavale i le tele ma le mamafa.

    O le faʻaaogaina o auala e le faʻaaogaina na mafai ai ona faʻamautuina o le tele o le taumatau agavale e sili atu ona fesootaʻi ma le tele o mea faʻapipiʻi, ae o le mafiafia o le puipui septum ma le pito i tua na faʻapipiʻiina ma le tele o mea faʻapipiʻi. I lalo o tulaga masani, o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo maualalo ma glucose, e tusa ma le 65% ma le 30% o manaʻoga malosi o le fatu. I le taimi lava e tasi, i le i ai o le faʻamalosia o le inisalini mai le 80 i le 90% o le malosi o le malosi o le fatu e maua mai i le metabolism o gaʻo gaʻo, aʻo faʻalavelave lemu ona o auala faʻamaerobic ma alapika o ATP. O le "suia o mea" e matua taua lava i le maualuga o le mamafa o le fatu, pe a masani ona faateleina le "saofaga" o le metabolism oxidative metabolism i lona malosi. O le fatu o le tagata gasegase ma le maʻi gasegase o loo i lalo ifo o le "uunaiga" o le faateteleina o le faaletonu o le kulukose i le atinaeina o le "malosi o le matelaina" o sela - ona o le muai maua o le inisalini ma le faaletonu lona lua e fesootaʻi ma le overloadation overload ona o le hemodynamic disorders.

    I le taimi lava e tasi, o le hypertrophy o le ventricular left o se tasi lea o vailaau e sili ona mamana o le le atoatoa o le fatu. Suiga i le faʻaogaina o le fausaga ma le geometry o le fatu i tagata mamaʻi ma le maʻi gasegase, o ni auala faʻapitoa i luga o le ala i le sili atu ona faʻaleagaina o le cardiac. E le gata i lea, o le faateleina o le mamafa o avega mamafa i luga o le myocardium ma le maualuga o le hypertrophy concentric o le ventricle tauagavale e mafua ai ona solia le alualu i luma o le faatumu o le ventricle agavale, lea e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le fatu fatu diastolic. I lenei tulaga, o le maʻi gasegase ua manatu o se tagata vavalalata tutoʻatasi o le faʻasologa o le diastolic o le leftricle agavale i le faitau aofaʻi lautele.

    I le faateleina o le mamafa, aemaise lava i le tuufaatasiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le dyspnea alualu i luma e atiina ae i lalo o le faamalosi, o le sisifo ma le paroxysmal o le dyspnea, o le fulafula o le pito i lalo, ma i nisi itu o le paʻu o le abdomina tua, ua atiina ae se falemai o le faaletonu o le fatu.

    E le gata i lea, o le hypertrophy o le ventricular left faatasi ai ma le ituaiga maualuga o le taamilosaga ma le faaletonu diastolic o le fatu i lenei vaega o gasegase e oo atu ai i le maualuga o le fatu o faalavelave o le fatu i le ituaiga o rhythms ectopic o eseese gradations, faapea foi ma le filati i le inrial. O faʻasalaga o le toe faʻaleleiaina o faiga faʻaalia e faʻaalia i le faʻalauteleina ma suia le fesuiaiga o le vaitau QT i le ECG. E foliga mai, o le mafuaʻaga tonu lea mo le mea moni e iloa ai o le meaʻai e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le faʻafuaseʻi o le maliu oti faʻafuaseʻi - e tusa ai ma punaoa eseese, e 7-40 taimi!

    Metabolic Syndrome ma Coronary Risk

    O le suʻesuʻega Framingham faʻataʻitaʻi na faʻaalia ai le vavalalata vavalalata o le insulin, hyperinsulinemia, toto maualuga, gaʻo, hypertriglyceridemia ma le HDL cholesterol ma le atherogenesis process. Faatasi ai ma tagata e maua i le gasegase gasegase, e 3 taimi le maualuga o le lamatiaga o le fatuina o fatu fatu ma le stroke, faapea foi ma le faateleina (10%) le faateleina o le lamatiaga o le ola faaletino, na maua.

    Ole tuufaatasiga o mea matautia lamatia e mafua mai i le gasegase ole metabolic e faataamilo i le tui ole inisalini e fatuina ai se taamilosaga leaga e faateleina ai le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli ile cardiovascular. O se tulaga iloga o le maʻi gasegase o le, afai ei ai, o le maualuga o le lamatiaga o mafuaaga o maliu e sili atu le maualuga pe a faʻatusatusa i soʻo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atherosclerosis.

    E tatau ona maitauina o lenei tulaga ua teenaina e le tele o tagata atamamai, o nisi o au suesue ua faaiʻuina faapea o le i ai o le syndrome metabolic i le taua taugata e tutusa ma ona vaega taitasi. O nei tagata atamamai e tosina atu le manatu i le taua o le uiga o le gasegase o le metabolic syndrome, faapea foi ma le ulaula. I le taimi nei, o le sailiga mo le maliega e faaauau pea, lea e le mafai ona faaitiitia ai le taua o le tiga ole gasegase, i le amanaia ai o lona ogaoga.

    O le mea lea, e tusa ai ma nisi o lipoti, i tagata gasegase o le maualuga o le maʻisuka e le o le insulin, e tusa lava pe aofia ai ma le mamafa, o le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli i le mafaufau e 5-10%, ae i le tulaga o le maʻi gasegase i tagata muamua na mafatia i le maualuga o le maʻisuka ma le maʻisuka 2- ituaiga, o lona maualuga e 2-3 taimi maualuga, o le 25-30%.E fetaui ma le maualuga maualuga o le lamatiaga, e 60% o tagata mamaʻi e maua i le gasegase oona e maua i le maʻi fatu.

    O aʻafiaga o mafuaaga lilo o maliu e faʻateleina i le hypercoagulation syndrome o le faʻamaʻi pipisi o le syndrome. I le gasegase o le gasegase ma le maualuga o le toto, o le gaioiga masani o platelets e masani lava ona suia i le itu o le faateleina o le pipii ma le mafai ona tuufaatasia, o le faateleina o le leo o le popole popole o le tino e mafua ai le faateleina o hematocrit. O le mea lea, e faateleina le viscosity o le toto, lea e fesoasoani i le thrombosis i nofoaga o le faaleagaina o le endothelium o le gaʻo totoga. O le maualuga maualuga o le fatu ma le faateleina o le konekarate o le myocardium i lalo o tulaga o le faʻaosofiaina o le alofa e faateleina ai le lamatiaga o le faaleagaina o atherosclerotic plates, lea e maua ai ni gasegase tuga.

    O le mea lea, o le galulue ma se tagata gasegase i le maʻi pipisi e aofia ai le suʻesuʻeina maeʻaeʻa o faʻafitauli autu ma sini ina ia iloa ai faailoga o maʻi fatu fatu. O le taua o se auiliiliga e fuafua ai le maualuga ma togafitiga o le togafitiga e le mafai ona sili atu ona maualuga, aemaise lava ona o le malosi o le tulaga lamatia e mafua mai i le maualuga o vaega autu o lenei maʻi, fuafua i le maualuga o le toto, HDL cholesterol ma LDL cholesterol, triglycerides, glucose, maʻi fatu cardiovascular, faʻatasi ai ma mea e le faʻamaonia.

    O le a le maʻi pipisi

    Metabolic syndrome o se tulaga o loʻo faʻaalia e se tuufaatasiga o faʻamaoniga, aemaise lava tolu po o le sili atu o tuutuuga nei o loʻo i ai:

    • Vaʻalele mata, o lona uiga o le vavave o le pulou e sili atu i le 102 cm i alii ma 88 cm i tamaitai,
    • Maualuga maualuga, o lona uiga toto maualuga i luga 130/80 mm Hg,
    • Faʻafouina insulin, o lona uiga anapogi le maualuga ole glucose toto maualuga i le 110 mg / dl,
    • HDL cholesterol ("Lelei") i lalo o le 35 mg / dl i alii ma 40 mg / dl i fafine,
    • Triglycerides i luga o se manava gaogao e sili atu ma le 150 mg / dl.

    Faʻalagolago i faʻafitauli o le faʻamaʻiina mo le faʻamaʻi pipisi, o loʻo i ai foi le faateleina o le maualuga o le uric acid i le toto ma le i ai o le gaʻo susu.

    Mafuaaga - Punavai o le Metabolic Syndrome

    I le tele o tulaga inisalini tetee Iloaina o se mafuaaga taatele o le maʻi gasegase.

    Faʻafouina insulin e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lagona o le tino lautele ile gaioiga o le inisalini, ma fuafua le atinaʻe o:

    • Hyperglycemia: o siama o le insulin e puipuia ai lo latou gafatia e faʻaleleia lelei le kulūkose, o le kulukose e tumau i le toto ma umi le maualuga o le toto toto maualuga i le 110 mg / dl,
    • Vaʻaia: o le glucose deficiency in cells is a sign for the pancreas to increase the secretion of secretion, which leads to increased in concentration of this hormone in the blood.

    O le Hyperglycemia e faʻamalosia ai le tino e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o le vai i totonu o fatugaʻo, lea e manaʻomia e faʻaitiitia ai le kulukose i totonu o le toto. O le faateleina o le tele o le vai i totonu o le toto e mafai ona faateleina ai gaioiga fatu, o le faavae lea mo le atinaʻeina o le maualuga. O le maualuga o le maualuga e afaina ai puipui o toto toto, aemaise lava o le endothelial layer, lea e tuusaʻo saʻo ma le toto.

    O le Hyperglycemia, i le itu, e mafai ona faʻaleleia le HDL cholesterol, lea e teuina i totonu o faʻasalaga o le endothelial, mafua ai le faagasologa o le atherosclerosis.

    I lenei auala O le faʻamalosia o le inisalini e mafua ai le hyperglycemia, lea e oʻo ai ina faateleina le toto ma le cholesterol, lea e mulimulitaʻi i le atiaʻe o le atherosclerosis, lea e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻafitauli tau soifua maloloina.

    Faailoga - mai le leai o se pisa i faʻafitauli

    Metabolic syndrome o se maʻi le leoa, i le lagona e leai ni faʻamaoniga e mafai ona manino le faʻaalia o le atinaʻe o le maʻi. E masani lava ona e faʻalogo e uiga i se tagata gasegase i le maʻi pipisi e le iloa e ia e uiga i le i ai o se faʻamaʻi faapena.

    Pau lava le auala e iloa ai pe o loʻo e mafatia mai le maʻi faʻasolosolo e masani ona siakiina siaki faafomai e fua ai le toto toto ma suʻega toto mo LDL ma HDL cholesterol, glucose, triglycerides ma le uric acid.

    Urinalysis e aoga foi ona microalbuminuria (o le i ai o le albumin i le urine) o le faailoga muamua lea o le faalēaogāina o le tino.

    O faʻafitauli matuia o le a aliali mai pe a tupu aʻe ni faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo ina tupu aʻe le hyperglycemia i totonu o le maʻisuka, o le polyuria (tele diuresis), polydipsia (o se mea e masani ona manaʻomia e inu ai le vai), vaʻaia le vaʻai.

    Tulaga e ono lamatia ai lea e mafai ona leaga le tulaga

    E faigofie ona malamalama o nei faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le soifuaga oi latou o loʻo mafatia i le faʻamaʻi pipisi ma faʻalauteleina ai le tino. Suesuega na faia e saienitisi Finnish ua faaalia ai o tagata gasegase e maua i le maʻi gasegase e 3 taimi le maualuga o le lamatia o le oti i totonu o le 10 tausaga pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

    O aʻafiaga tau soifua maloloina o le a sili atu nai lo le faateleina o numera o tulaga lamatia i le cardiovascular:

    • silia ma le 50 tausaga, faʻasologa o genetics i maʻi fatu, itupa (alii e sili atu le lamatia nai lo tamaitai) e le fesuiaʻia tulaga lamatia o le fatu cardiovascular
    • oona ma le mamafa, ulaula sikaleti, o se olaga le taua, vaisu i le ava malosi, popolega, e faʻafetaui ai tulaga lamatia.

O aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi

O le autu faʻafitauli o le maʻi faʻasolosolo o:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • fatu, vaʻa toto, ma maʻi faiʻai
  • faʻasologa masani o le faʻailoga

O elemene autu o le faʻafitauli o le gasegase o le malosi o le inisalini ma le hyperglycemia. Afai o nei vaega e lua e gaoioi mo se taimi uumi i luga o le tino, aemaise lava, i le metabolism o gaʻo, ona e maua ai lea o se avanoa sili e te feagai ai maʻisuka atoa.

O le maʻisuka, i le itu, e mafai ona taʻitaʻia tauaso, faʻafitauli pipisi, faʻafitauli i totonu o le tino, faʻaogaina o le tino, ma le maʻi cardiovascular.

O le faʻamalosia o insulin e fuafua ai le atinaʻe o le dyslipidemia (faateleina le LDL cholesterol e fesoʻotaʻi ma se paʻu i le HDL), lea e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis: o le tele o le cholesterol i totonu o le toto e teuina i le va o vaʻa toto, ina ia faʻamaʻateleina pea le lumen o le vaa ma atili ai ona tapunia.

Afai e tupu lenei mea, tulaʻi suʻesuʻega, lea e mafai ona tupu aʻe i se fatu fatu pe afai e afaina ai le gaʻo, pe o le paʻu foi pe afai e afaina le gaʻo o le faiʻai. O le tele o le cholesterol e alu i totonu o le ate ma nofo ai iina, mafua ai le gaʻo o le ate.

O nisi tagata e mafatia i le maʻi pipisi e mafua ai le faateleina o le faʻasalaga plasma uric acidlea e mafai ona taitai gout.

Na maua foi se faʻamaoniaga i le va o le gasegase metabolic ma psoriasis ma i le va o le gasegase metabolic ma ituaiga ituaiga o tuma.

O le puipuiga o le autu autu o togafitiga

Taua maualalo taumafa kalori, lea e fesoasoani i le leiloa o le mamafa, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le toto toto, cholesterol ma triglycerides.

O lenei ituaiga o taumafa o loʻo faʻamatalaina asiasiga i aso taitasi o le 1200-1600 kcal, faʻalagolago i uiga faʻaletino o le tagata ma paleni i le mafutaga o isi mataupu faavae o meaʻai.

I totonu o le meaai e tatau ona faʻaititia i le masimae faʻafefe ai le mamafa.

Taua tele gaoioiga faaletino, aua e fesoasoani ia i tatou e faatelevaveina ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa ma faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin i le musika, aua o musika vevela e mafai ona gaʻo le kulūkose e aunoa ma le auai i le insulin i le taimi o le gaioiga.

E tatau ona aloese mai le ulaula sikaleti ma le inuina o le ava, e faʻaitiitia ai le faʻamalosi mai le olaga i aso faisoo.

Faʻamatalaga o le maʻi. Mafuaaga o le faamai

Metabolic syndrome (Reaven syndrome) o se faʻamaoniga faʻapitoa lea e faʻapipiʻi le manua o le abdominal, faʻamalosia o le inisalini, hyperglycemia (toto maualuga), dyslipidemia, ma le maualuga o le toto. O nei faʻafitauli uma e fesoʻotaʻi i le tasi o filifili faʻapitoa. E le gata i lea, o se ituaiga o maʻi e masani ona tuufaatasia ma le hyperuricemia (o le sili atu o le uric acid i le toto), o le hemostasis le lava (toto coagulation), o le mumusu o le moe, o le faʻamaʻi o le moe-hypopone syndrome (faʻamalosi i le moe).

O le maʻi gasegase o se maʻi masani, lautele (pe tusa ma le 35% i le faitau aofaʻi Rusia), faʻasologa o le polyetiology (e mafua mai i le tele o mafuaʻaga), o mea taua (hypodynamia, nutrition nutrition, stress) e faia ai se matafaioi tele. O le gasegase e mafua mai i le maualuga o le toto, o maʻi o le atherosclerosis ma le maʻisuka ituaiga 2 e taua foi.

E taua tele i lōia e faʻaalia se faʻafitauli faʻafitauli mo le faʻafitauli pipisi. O lenei vaega e aofia ai tagata mamaʻi na iai faʻamuamua o le faʻamaʻi ma ona faʻalavelave faʻafuaseʻi: toto maualuga, suiga o le carbohydrate, oona ma le tele o meaʻai, afaina o le fatu, fatu o le atherosclerotic o gaioiga ma cerebral arth, metabolism mama, maʻi o le ate, polycystic ovary syndrome, fafine ma le erectile e le lelei i tane, le malosi o le tino, faʻaaogaina o ava malosi, ulaula, avega mamafa o cardiovascular ma metabolic faʻamaʻi.

Faailoga o le maʻi gasegase

O faʻataʻitaʻiga o le maʻi pipisi e fetaui ma faʻamaoniga o ona vaega:

  • afaina o le manava,
  • ogaoga maualuga
  • suiga o le carbohydrate, lipid ma le purine metabolism.

Afai o suiga i vaega o le Reaven syndrome e faʻapitoa i le natura (lea e masani ona masani ai), ona avea lea o le siama o le faʻamaʻi ma mea e le talafeagai.

Faʻafitauli o le faʻamaʻi pipisi

O le faʻamalosia o insulin o le mafuaaga autu lea o le atinaʻeina o le maʻi gasegase. O le solia o le faaaogaina o le kulukose i gaioiga o loʻo faʻatatau i ai (gasegase o le muscle, lipocytes ma le ate) e fesoʻotai ma le faʻaleagaina o le inisalini. O le faʻamalosia o insulin e faʻaitiitia ai le faʻafefe ma le ulufale atu o le kulukose i totonu o sela maso, o le a faʻaosofia le lipolysis ma le glycogenolysis, lea e oʻo atu ai i le lipid ma le fomaʻi o suiga faʻaleaga. E le gata i lea, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻaleleia ai le inisalini, e mafua ai le faʻasaʻoina o hyperinsulinemia ma le faʻafouina o le endocrin system (sympathoadrenal, renin-angiotensin-aldosterone) ma le fausiaina o le maualuga o le toto maualuga, o se isi soliga o le faiga o metabolic, hypercoagulation, inflammation inflammation and depysfunction, O nei suiga, i le isi itu, e fesoasoani i le faateleina o le malosi o le inisalini, ma faaosofia ai le "liʻo vailaau".

Faʻavasegaga ma laʻasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi

E leai se faʻavasegaga manino ma se faʻaogaina o le maʻi faʻasolosolo. O lona vaevaega e nisi tusitala i le atoatoa, e aofia ai vaega uma o le maʻi, ma le le atoatoa e foliga mai e le talafeagai. E ui lava i lea, o le mamafa o faʻamaoniga, o le numera o vaega o le Reaven syndrome ma le iai o faʻafitauli e aʻafia ai le faʻamalosia o lamatiaga ma le filifilia o togafitiga togafitiga mo se tagata maʻi faapitoa. Ina ia faia lenei mea, mafaufau:

  • tikeri o le gaʻo ma le maualuga,
  • ogaoga o suiga i le tino,
  • o le i ai poʻo le leai o le maʻisuka maʻi ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atherosclerosis.

E fuafua i le numera o le tino (BMI), lea e fuafua i le vaevaeina o le mamafa (kilokalama) i le maualuga (m 2), o vaega nei o le tino (MT) o loʻo faʻavasegaina:

    masani MT - BMI ≥18.5 80 cm i fafine ma 94 cm i alii, ma le RT> 88 cm ma le 102 cm, i le faasologa, o le tulaga lamatia e faateleina.

O le fesoʻotaʻiga tutotonu faʻapitoa i le faʻafitauli o le gasegase o se suiga o le metabolism o le carbohydrate. Glucose concentrations e iloiloina i le toto faʻalanu (masani 1
avā > 1.2tane > 1
avā > 1.2tane > 1
avā > 1.2tane > 1
avā > 1.2 Triglycerides≤1,7≤1,7≤1,7≤1,7 XC
non-HDL≤4,3≤3,8≤3,3≤2,6 Manatua:
OH - aofaiga atoa o le cholesterol,
LDL-C - lipoprotein cholesterol maualalo,
HDL-C - maualuga lipoprotein cholesterol,
Non-HDL cholesterol - non-lipoprotein cholesterol
maualuga tele.

Faʻaiʻuga o le maʻi faʻasolosolo

Talu ai ona o le maʻi faʻasolosolo faʻaleagaina o se tuufaatasiga lea o aʻafiaga o aʻafiaga mo faʻamaʻi fatu ma gasegase gasegase, o nei faʻafitauli o ona aʻafiaga. E masani lava ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka, faamaʻi o le fatu ma o latou faʻafitauli: diaiotic angio-, neuro-ma nephropathy, le atoatoa o le matelaina o maʻi, fatuga o le fatu, le mautonu le fatu fatu ma le faʻamalosi, maliu faʻafuaseʻi o le cardiac, maʻi cerebrovascular ma le maʻi . O le alualu i luma o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai foi le faaleagaina o totoga o le tino ma tulaga faafomaʻi.

Metabolic Syndrome Treatment

Togafitiga o le maʻi gasegase e tatau ona vaevaeina i le leai o fualaau faasaina ma fualaau faasaina.

Le togafitiga ole togafitiga O le faʻaleagaina o le tino o lona uiga o le tausia o se soifua maloloina soifua maloloina, faʻamalo le ulaula ma le ava malosi, gaoioiga sili ona lelei ole taumafa, meaʻai faʻamaonia, ma le faʻaaoga lelei o mea faʻapitoa ma faʻamalolo faʻapitoa (massage, massage massage vai, hypoxic therapy ma hypercapnia, hydrotherapy, thalassotherapy, balneotherapy - ma le vevelaina o le tino, gaioiga i totonu o vai o le minerale, aafiaga lautele magnetotherapeutic), o mafaufauga ma togafitiga faʻapitoa.

Faʻatau togafitiga O le faʻasologa o le maʻi, e faʻalagolago i le i ai o le tasi poʻo le isi o ona vaega, e ono aofia ai lipid-lowering, antihypertensive drugs, vailaʻau e faʻaitiitia ai le tui o le insulin, le faʻasologa o le hyperglycemia ma le mamafa.

O fualaau oona e faaaoga i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tagata gasegase ma le syndrome Reaven ma le maʻi suka o angiotensin-faaliliuina o inhibitors enzyme, sartans and imidazoline agonists receptor agonists. Ae peitai, ina ia ausia le maualuga o le maualuga o le toto, o le tuufaatasiga o vasega eseese o vailaau, e pei o le faapaleni lemu o le alalaupapa o le calcium, le filifilia o beta-blockers ma thiazide-like diuretics (wherepamide) faatasi ai ma vailaau muamua, e masani ona talafeagai.

Ina ia faʻamaonia le faʻaleagaina o le lipid metabolism i le faʻamaʻi pipisi, o fuainumera e masani ona faʻaaogaina, atonu o latou faʻatasi ma ezetrol ma fibrates. O le autu autu o le gaioiga o fuainumera o le faaitiitia o le synthesis o le OX ona o le fesuiaʻiina o le enzyme 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A reductase. E taʻitaʻia ai le faateleina o le aofaʻi o faʻaleleia mo le LDL-C i luga aʻe o le hepatocyte ma se faʻaitiitia i le faʻatonuga o le LDL-C i le toto. E le gata i lea, o fuainumera o loʻo iai aʻafiaga, e pei o le antithrombogenic, anti-inflammatory, ma le faaleleia o le endothelial function, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le atherosclerotic plate. Ua mafai ona maua faʻamaumauga faʻaonapo nei, faatasi ai ma se faʻaitiitia i le LDL-C i le 55%, e faʻaitiitia ai triglycerides i le 30% ma faateleina le HDL-C i le 12%. I le taimi lava e tasi, o se mea taua o le faʻasologa o fuainumera o le faʻaitiitia o faʻafitauli o le cardiovascular ma le tino atoa o le tino. E sili ona aoga le faʻaaogaina o le atorvastatin (10-80 mg / aso) poʻo le rosuvastatin (5-40 mg / aso).

Ona o le le atoatoa o fuainumera o le monotherapy, ua fautuaina e faaopoopo le esetrol i se fuasela o le 10 mg / aso, lea e taofia ai le absorption o le OH i le inumaga ma e mafai ona faateleina le paʻu i le LDL-C e 15-20%.

Fureti o se isi vasega o fualaau o le lipid-lowering drugs. Latou te talepe i lalo mea o le gaʻo maualalo i faʻamaʻi, faʻaitiitia le faʻasologa o mea gaʻo gaʻo maualalo ma faʻaleleia le HDL-C e ala ile faateleina o le malepelepe o le LDL. E mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaʻi (e oo i le 50%), LDL-C (e oo i le 20%) ma le faateleina o le HDL-C (e oʻo i le 30%). Fitirate ei ai foʻi aʻafiaga a le tino: faʻaitiitia le maualuga o le uric acid, fibrinogen ma faʻaleleia le lagona o le inisalini, ae o la latou aafiaga lelei i le faʻamaʻiina o tagata gasegase e leʻi faʻamaonia. O fualaau aupito sili ona aoga ma saogalemu i totonu o lenei vaega e taofia ai le 145 mg / aso.

Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, o le vailaʻau o le filifiliga e metformin, lea e maua ai se faʻamaoniga lelei i luga o le tui o le inisalini e ala i le faʻaopopoina o le kulukose e ni tui tulimatai. Metformin faaitiitia le fua faatatau o le absorption o gaʻo i totonu o le iniseti laitiiti, ei ai le aafiaga o le anorexigenic, e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, ma faʻaleleia ai le glucose i totonu o potu. O le aafiaga lelei o le metformin (1500-3000 mg / aso) i luga o manatu e mafua ona o le faaitiitia o le tui o le insulin, o le gasegase o le gataifale (paʻu o le mamafa, lipid disturbances, factors coagulation, etc.).

Ina ia faʻaitiitia le hyperglycemia o le postprandial, e faʻaaogaina le acarbose, lea e poloka ai poloka glucoamylases, sucrose ma maltase i le tootoo pito i luga. O le iʻuga, o gaʻo gaʻo e leʻi faʻaaogaina e oʻo atu i le iniseti maualalo, ma le faʻalauteleina o le gaʻoina o gaʻo. Ae ui i lea, o le acarbose na faʻaalia ai nisi faʻaopoopoga. O suʻesuʻega a STOP-NIDDM (2002) i tagata mamaʻi na maua ai le maʻi faʻamaʻi i le dose ole 300 mg / aso na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o le maʻisuka e 36%, o mataupu fou o le maualuga o le maualuga o le maʻi suka e 34%, ma le aofaʻi o gaioiovascular events e 46%.

Afai o le tagata maʻi i le Reaven syndrome e iai le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina nei vasega o fualaau oona hypoglycemic, e pei o le kullucagon-like peptide-1, le dipeptidyl peptidase-4 inhibitor, ma le type-2 glucose transporter inhibitor. O le sui o le vasega mulimuli o faasalalauga (Jardins) i le EMPA-REG OUTCOME study (2016) na faaitiitia ai le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e 36%.

O le faʻamaʻoina o fualaau oona o loʻo faailoaina pe afai o togafitiga e le faʻatau togafitiga e le faʻapogai ai le paʻu o le mamafa o le tino e sili atu i le 5% mai le faʻamuamua. O fualaau mo le togafitia o le meaʻai e vaevaeina i totonu o mea autu (sibutramine), ma fualaau e aʻafia ai le gastrointestinal tract, e pei o le lisi (Xenical).

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le manava, sibutramine, i se mea itiiti e aafia ai le dopamine ma le cholinergic, ae faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo, ma e mafua ai le paʻu o mea mamafa ma faʻaleleia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O le toto ma le fatu i le taimi lava e tasi e faateleina na o le 5%.

Orlistat o se inhibitors o lipine gastric ma pancreatic, o le taunuuga o lea e le aʻafia ai le tolu o meaʻai meaai ma o lo latou faʻapitoa i le toto e paʻu, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le kalori o meaʻai ma mamafa. E le gata i lea, o le toto toto, glucose ma le inisalini e faʻaitiitia.

I togafitiga faafomaʻi, o le togafitiga o le gasegase o le metabolic e faalagolago i le i ai ma le malosi o ona vaega. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai auala mo le filifilia o togafitiga mo filifiliga a le Reaven syndrome e sili ona taatele.

Mafuaaga o le Metabolic Syndrome

O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi pipisi o le gasegase ole tino e pei o le gasegase ole gasegase ile tui ole inisalini, o le tele o le gaʻoina o gaʻo, ma le leai o se gaioiga.

O le matafaioi autu i le atinaʻeina o le syndrome e mafua mai i le faʻamalosia o le inisalini. O lenei hormone i le tino o le tagata e nafa ma le tele o galuega taua, ae o lona faamoemoega autu o le fusifusia lea i matagi ia malamalama i ai, o loʻo maua i le membrane o potu taitasi. A maeʻa le fesoʻotaiga, o le faagasologa o le felauaiga o le kulukose i totonu o le masini e amata ona galue. E manaʻomia le inisalini ina ia tatalaina nei "faitotoa ulufale" mo le kulukose. Ae peitai, afai e le tumau le inisalini o le initaneti, e le mafai e le kulukose ona ulu i le masini ma faʻaopoopopo i le toto. O le faʻaleleia o le inisalini i totonu o le toto e tupu foi.

O le mea lea, o mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻi gasegase e:

Vaʻaiga faʻapitoa i le inisalini faʻamalosia

O nisi tagata ua i ai lenei mea mai le fanau mai.

O gaioiga faʻavae i le 19th chromosome e taʻitaʻia ai faafitauli nei:

O le a leai ni aisa e maua i senesini,

Atonu e lava na maua, ae latou te le maua le lagona lelei i le inisalini, o se taunuuga o le kulukose ma meaʻai e teu i totonu o le tino,

O le puipuiga o le tagata e mafai ona maua mai ai faʻamaʻi e poloka ai initaneti faʻalogo totoa,

O le inisalini e le masani ai o le a gaosia e le pancreas i le lotolotoi o le faʻaaogaina o mea faigaluega a le tino e nafa ma le gaosia o le peta protein.

E tusa ma le 50 fesuiaiga i le gaʻo e mafai ona taʻitaʻia ai le tui o le inisalini. E manatu le saienitisi o le lagona o le inisalini i tagata ua oʻo i lalo ona o le evolusione, lea na mafai ai e lona tino ona faʻamalieina tumau le fiaai. E iloa e masani ona masani tagata anamua i meaʻai. I le lalolagi i ona po nei, ua suia uma lava mea uma. O se taunuuga o le tele o taumafa o meaʻai e maua i gaʻo ma kilokalo, o le faʻapupulaina o gaʻo visceral e tupu ma o loʻo faʻalautele ai se maʻi gasegase. Ma le mea uma, o le tagata faʻaonapo nei, e pei o se tulafono, e le afaina i se meaʻai, ma e na te faʻaaogaina le tele o meaai gaʻo.

Faʻamaloloina o vailaʻau faʻamaʻi pipisi

Afai e talitonu le fomaʻi e tatau ona e suʻeina le fesoasoani i fualaau oona, aua e te musu e suia le olaga, lea o le a vave ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le fua o fualaau.

O fualaau ua faatonuina e le fomai e faalagolago i le mataupu faapitoa: inisalini poʻo vailaʻau hypoglycemic e faʻaleleia ai le suka toto, statins e faʻaitiitia ai cholesterol, diuretics poʻo le beta blockers e faʻaitiitia le toto maualuga.

Faʻaopoopoga i Omega 3, lea e faʻaleleia ai le pulelalemia ma faʻaitiitia ai le totoina o le toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale.

Le tele o meaʻai gaʻo

A oʻo i le tele o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo tumu i luga o le tino e sili atu i le malosi o le tino e gaoioi ma faʻafefiloi ai, ona amata ai lea ona atinaʻe ma alualu i luma. (faitau foi: Obese - le tikeri o le oona ma mafuaaga)

O le gaʻo o gaʻo eletise e aʻafia ai aʻafiaga o phospholipids o loʻo aofia ai i totonu o siama, ma mafua ai suiga ile latou fausaga. O se taunuuga, o le kulukose e le mafai ona ulu i totonu o le siaki masani. E le gata i lea, aua le galo le taimi nei o gaʻo ei ai le maualuga o calorie matūa faʻatusatusa i carbohydrates ma proteins. O lenei tau aogā e sili atu nai lo le 2 taimi. O lea, afai o le 1 g gaʻo e aofia ai le 9 kcal, o aʻafiaga ma gaʻo gaʻo e na o le 4 kcal. E talafeagai le tolopoina e le tino o le tino kilocalories e maua mai i meaai i faleoloa o meaʻai.

Hypodynamia

O le gaioiga faʻaletino o se tasi lea o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le gasegase faʻasolosolo. Afai e le gaoioi tele le tagata, ona faʻagesegese lea o le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo i totonu o lipases, faʻaopoopo, o se aofaiga tele o triglycerides o loʻo teuina i le tino ma le musika, ma le glucose e ulufale atu i maso i se mea itiiti. O le iʻuga, o loʻo faʻalauteleina le maʻi faʻasolosolo.

Fomaʻi

O nisi fualaau oona e fesoasoani i le mea moni o le tagata ua i ai le faateleina o le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma nei fualaau faasaina:

Antipsychotics (clozapine, olanzapine, risperidone),

Vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka (sulfonylureas, glitazones),

Tagata faʻataʻitaʻi (carbamazepine, acid valproic),

Adrenergic blockers (Beta ma le Alpha),

Hormonal contraceptives (gestagens).

O mafuaʻaga nei e fa (genetic predisposition, o le lē paleni o meaai, le malosi o le tino, ma vailaʻau) lea e taʻitaʻia ai le fausiaina o le faʻamaʻi pipisi.

E ui lava i lea, e mafai ona faʻaalia eseese tulaga e ono aʻafia ai lona atinaʻe:

Tama

Faʻaleagaina o masani leaga,

O le faʻafitauli loloto o le mafaufau ile tino,

O nisi faʻamaʻi (Werner syndrome, faʻamaʻi o le inisalini o le aiga, syndrome Rabson-Mendenhall).

Tuua Lau Faamatalaga