Aua le tuʻuina atu le inisalini: o fea e faitio ai pe a leai se hormone?

Faʻatasi ai ma le le mafai ona maua se vailaau faʻasaʻo, lea e faʻalagolago i le faʻasologa o le fomaʻi, o loʻo faʻaateleina le numera o tagata maʻi. O le mafuaaga mo lenei mea e le gata o le leai o fualaau talafeagai i falemaʻi, ae faʻapea foi le lē faamaoni oa latou tagata faigaluega oe mumusu e tautua i latou. Faʻafefea ona puipuia au aia tatau?

E tusa ai ma manaoga o Roszdravnadzor, o loʻo i ai se algorithm manino o gaioiga e tatau i le fomaʻi ona tausisia pe afai e leai se vailaʻau faʻapitoa e manaomia e le tagata maʻi i le fale talavai. Ae le o tagata uma e iloa. O le mea lea, ina ua latou faalogo i le teenaina, latou te maua fualaau taugata ia latou lava tupe, ao latou tuua le solia oa latou aia tatau e aunoa ma se faasalaga.

O le a se mea e tatau ona fai e se tagata talavai i le leai o ni togafitiga faapitoa?

Afai e le maua i le falemaʻi fualaau faasaina na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi i le taimi o le asiasiga a le maʻi, o loʻo i ai le aia a le fomaʻi e ofoina atu ai fualaau tutusa. Afai e musu le kalani e sui sui o vailaau, ona tatau loa lea i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ona galue e tusa ai ma le faasologa o mea nei:

  1. Taʻitaʻi mai le maʻi.
  2. Faʻamau i totonu o se fale talavai faapitoa o le faʻataʻitaʻiga o le le talafeagai o le manaʻoga, ma tuʻuina atu i ai se tulaga o le auaunaga ua tolopoina.
  3. Ulufale mai le fua o le fua o le polokalama i le polokalame eletoroni a le faalapotopotoga.
  4. Auina atu se tusi / faʻaeletoroni talosaga mo vailaau i le kamupani kamupanī.

E tatau foi i se faʻatagaina faʻapitoa o vailaau mo togafitiga ona resitalaina se talosaga o loʻo oʻo mai ma tuʻuina atu se tali aloaia i le fale talavai e uiga i le i ai / toesea ma le avanoa o lenei vailaʻau. Afai i luga o lana vaega e le mafai ona faamalieina le tusi talosaga, e tatau i le fale talavai ona faatau le vailaau na o ia lava, ma o tau e faatupulaia o le a toe totogiina mulimuli ane e le setete.

Afai e le o maua le fualaau faasaina i le fale o le falemaʻi ua faailoa mai e le fomai o le na faatonuina le talavai, e maua e le tagata maʻi le avanoa e maua ai i se isi falemaʻi faʻapitoa, pe a tuʻuina i luga o le teritori o le itumalo tutusa, ma na malilie i ai taʻitaʻi o nei faʻalapotopotoga i lenei tulaga ia i latou lava. Afai e leai se vailaau faasaina i le fua saʻo, e mafai e le fomai tipitipi ona suitulaga i se vailaau faafomai ma se vaega maualalo, ae o le faateleina o lona maualuga i le maualuga o le a lava mo le togafitiga. I le taimi lava e tasi, ia tuʻuina atu se vailaau faʻasaina i se fua tele atu nai lo le faʻatonuina, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi mo se isi talavai. E leai se falemaʻi falemaʻi e iai le aiā tatau e faʻatapulaʻa ai le aofaʻi o vailaʻau faʻamuamua. O lenei agavaa e naʻo le fomaʻi o loʻo auai.

O le a le umi e manaʻomia ai e le fale talavai le tuʻuina atu o vailaau?

Roszdravnadzor e alu aso e 10 (e le o le kalena!) Aso e faʻaaogaina ai faʻamaʻi ua misi. Afai o le fualaau faasaina na faatonuina e ala i se fomaʻi, ona oʻo lea i le 15 aso. O le faʻasilasilaga o tagata faʻasalalau o le taunuu mai o se poloaiga e masani lava ona faia i luga o le telefoni i le aso lava e tasi na maua ai tupe talafeagai i le fale talavai.

O fea e tatau ona ou failaina se faitioga i le fale talavai?

Afai, pe a maeʻa le vaitaimi ua maeʻa, e leʻi faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o vailaau o loʻo misi, pe ua musu le fomaʻi e tuʻuina atu i le tagata o loʻo i ai se faʻasoaga talafeagai, e mafai ona e taumafai muamua e foia le tulaga feteenaʻi e ala i le faʻafesoʻotaʻi le pule o le fale talavai. Afai e leʻi foia le soliga, e tatau ona tuʻuina atu se faasea poʻo se faasea tusitusia i le faʻalapotopotoga, faʻaalia ai le ute o le faafitauli. O auala taua nei e failaina ai se faitioga i se falemaʻi faʻapitoa e faʻaleagaina ai le avanoa o se tagata e maua ai togafitiga:

  • Valaʻau le laina telefoni a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina i lau taulaga. E mafai ona e mauaina lana numera mai i latou o loʻo faʻaogaina le kesi faʻamatalaga poʻo i luga o le upega tafaʻilagi o le fausaga, lea i le taimi lava lea e mafai ai ona e faamasani i le taimi faigaluega o tagata tomai faapitoa,
  • Faʻafesoʻotaʻi le 'auʻaunaga o le "laina vevela" o le Falemaʻi Faʻataʻitaʻi o le Matagaluega o Soifua Maloloina o lau taulaga, sailia faʻamatalaga faʻamatalaga i le auala lava e tasi,
  • Tuʻu le apili i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a Roszdravnadzor, faʻaalia au faʻamatalaga faʻamatalaga, igoa ma le tuatusi o le fale talavai, se faʻamatalaga auiliili o le tulaga,
  • Faʻafesoʻotaʻi le faʻafoega o le falemaʻi, lea na tuʻuina atu ai se faʻamaumauga. O le tagata tomai faapitoa i luga o le tiute o loʻo aʻafia i le foʻia o mataupu feteʻenaʻi na tutupu mai i tagata mamaʻi, e aofia ai le tuʻuina atu o vailaʻau faʻamuamua. O faʻamatalaga i le faʻatulagaina o lana galuega, faʻapea foʻi ma se numera telefoni faʻamatalaga e mafai ona maua i le taimi e talia ai,
  • Tuuina atu se talosaga i le ofisa o le moliaga mo lena faalapotopotoga poʻo le ofisa na faia ni faʻafitauli mo le tagata maʻi e maua togafitiga e aunoa ma se totogi, faʻapipiʻi kopi o se tusifolau, tusi faamaonia a le tagata e faamanuiaina, faʻasalaga i ai.

Ua i ai i le falemaʻi falemaʻi le aia tatau e teena ai le tuʻuina atu o vailaau faʻasaʻo i se tagata pe afai o le faʻamaumauga faʻamaonia e leʻi tuuina atu i luga o le pepa aloaia poʻo lona aloaia ua muta. Faʻasalaga i le fale talavai i lenei mataupu o le a le mafaufauina. Ma o le tagata maʻi e manaʻomia ona faʻatalanoa lana fomaʻi ma se talosaga mo se fomaʻi fou.

E ui i le mea moni o le toʻatele o tagatanuu ei ai le aia tatau e maua ai vailaau faʻasaʻoloto, e faʻatagaina e tagata vailaau mo vailaau mo togafitiga ona tuʻuina atu vailaau faʻasaina pe fai mai le le lava o vailaau talafeagai. Roszdravnadzor ua atiae se algorithm manino mo gaoioiga a tagata vailaau mo togafitiga e le maua ai le fualaau faasaina, ae e le iloa e tagatanuu. I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e fai pe afai e leai ni vailaʻau faʻapitoa i le falemaʻi, pe faapefea ona tatau ona galue le tagata faigaluega faʻamaʻi pe a leai se vailaʻau, pe a vave ona tuʻuina atu vailaau, ma pe faʻapefea ma pe o fea e tuʻuina ai le faasea.

O le algorithm a le fomaʻi tipitipi i le leai o ni fualaau faʻamuamua

Taua! E tusa ai ma le tusitusiga a le Federal Law of Aukuso 22, 2004 Nu. 122-FZ, pe afai ua faia e se tagatanuu uma laasaga ua faatonuina e le tulafono e maua ai fualaau faasaina (po o vailaau i le tau maualalo), o lona uiga, ua ia aoina pepa talafeagai, liliu i le falemai, maua se vailaau sili ona lelei ma sau ma ia i le fale talavai i le taimi i le fale talavai lea e auai i le polokalama a le setete mo le tuʻuina atu o tagatanuu i vailaau sili ona lelei, e le agavaa le tagata vailaau mo togafitiga e teena le tuʻuina atu o le vailaʻau.

Afai, i le aso o le asiasiga a le tagata maʻi i le fale talavai, o le vailaau sili ona lelei na ia manaomia e le o maua, o le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e iai le aia tatau e ofoina atu ai i le tagatanuu ana togafitiga o lenei vailaau, o lona aafiaga e tutusa uma lava ma vailaau na faatonuina e le fomai. Ae leai se aia tatau a le tagata poto faapitoa i vailaau mo le faia o se sui i le kalani. I le tulaga o le musu e suitulaga i vailaʻau, o le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e faia e faapea:

  • Valaaulia oe e faʻafesoʻotaʻi isi isi falemaʻi faʻapitoa i totonu o le nuʻu lava e tasi, ma o loʻo i ai le maliega a lenei faalapotopotoga,
  • pe a teena e se tagatanuu, talia se faʻasalaga mo se vailaʻau faʻatagaina mai se tagatanuu o loʻo faʻatoga,
  • faamaumauina le moni o lona mauaina i totonu o le tusi talavai, tusia faapitoa mo le faia o faamaumauga e uiga i mataupu o le le faamalieina,
  • tofia le tulaga o "auaunaga ua tuʻuina atu" i se talosaga a se tagatanuu,
  • O loʻo ulufale atu faʻamatalaga mai le faʻasalalauga i totonu o le polokalama komepiuta o le fale talavai,
  • auina atu se talosaga i le kamupanī mo vailaʻau e leʻi maua,
  • faʻatali mo se tali mai le kamupani kamupanī e uiga i le i ai poʻo le toesea o le vailaʻau ua talosagaina,
  • afai e tuʻuina atu le vailaʻau, o loʻo faʻatali le fomaʻi mo le faʻatagaina, logoina le tagata maʻi e uiga i le mauaina o vailaʻau i telefoni,
  • afai e le maua ni vailaau mai le faʻatau, o le falemaʻi na te faatauina na oi latou lava ia latou lava tupe faʻaalu (o tupe faʻaalu e toe totogiina mai ia te ia mulimuli mai le tupe a le malo).

O le a le vave e maua mai ai e le fale talavai vailaau sili ona lelei e leʻi maua

Afai o se tagatanuu na faʻaaogaina se faʻamalosaga i se falemaʻi faʻafesootai ma e le o iai ni vailaʻau manaʻomia, Roszdravnadzor e mafai ai ona e atofaina le tulaga o le "tausiga ua tolopo" i le talosaga, ave le telefoni a le tagata maʻi ma toe valaau mai pe a oʻo mai le vailaʻau i le fale talavai. E le sili atu ma le 10 aso faigaluega e atofa e foia ai lenei mataupu (o lona uiga, e le aofia ai falemaʻi o le vaiaso i le fuafuaina).

Ae peitaʻi, afai o le faʻataʻitaʻiga mo se vailaʻau sili ona lelei na tusia e le fomaʻi a le ofisa fomaʻi, ua faatagaina e tuʻuina atu i se tagatanuu i totonu o le 15 aso faigaluega.

O le a le mea e fai pe afai e leai ni vailaau faʻapitoa i le fale talavai - o fea e faitio ai

O le mea e leaga ai, e tupu mai i le au vailaau mo vailaau mo togafitiga e matua teena uma le faʻatagaina o se faʻasalaga mai se tagata e faamanuiaina pe lipoti atu le leai o se vailaau saʻo. Mo tagata amata, e mafai ona e faitio e uiga i le fomai tipitipi i le pule o le fale talavai. Afai e le fesoasoani lenei, e tele isi filifiliga e puipui ai au aia tatau:

O fea e alu i ai Faʻamatalaga
Valaʻau le Ofisa o le Soifua Malōlōina faʻaitulagi mo se laina faʻasaʻoloto.O faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi e lolomiina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, ma e mafai foi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e le auaunaga a le itulagi.
Faamalamalama le tulaga i tagata o loʻo faʻaaogaina le "laina vevela" o le Faʻalapotopotoga Faʻataʻitaʻi Faʻataʻitaʻi.O numera telefoni e lomia foʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi a le Matagaluega o Soifua Maloloina
Tusi se imeli i le upega tafailagi a le Roszdravnadzor.E tatau ona e tuʻuina atu au faʻamatalaga lata mai, le tuatusi o le fale talavai.
Faasea i le pulega o le falemai lea na tusia e lana fomai le talavai.I totonu o le resitala e mafai ona e maua le telefoni ma le faiga o le taʻavale.
Tuʻu atu se faʻasea i le moliaga.O se kopi o lau tusifolau, o se fomaʻi mo vailaau ma se pepa e faʻatagaina oe i se tuusaunoaga e tatau ona faʻapipiʻiina i le talosaga.

O fea e alu i ai mo inisalini ma vailaʻau

Talu ai o vailaau mo le maʻisuka e taua tele, e le tatau ona e fesili ifo ia te oe lava pe ae le tuʻuina atu le inisalini. E tusa ai ma le Tulafono a le Federal Law "On Social Assistance" i le aso 17 o Iulai, 1999 178-ФЗ ma le faaiuga a le Malo No. 890 mai le aso 30 o Iulai, 1999, e le gata o tagata nofomau o le atunuu, ae o tagata foi e iai le pemita i Rusia e mafai ona latou maua togafitiga .

Ina ia mafai ona avea oe ma tagata e taliaina le free insulin poo isi fualaau oona, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist i lau falemaʻi i le lotoifale. A maea ona pasia uma suega talafeagai, ole a tusia e le fomaʻi se togafitiga o le tagata lava ia ma faatonuina se taotoga e taʻu mai ai le fua ole vailaau o vailaʻau.

E tatau ona e malamalama o le ae manaʻomia le mauaina o le inisalini i masina taitasi mo le saolotoga, ae faʻasaina e le tulafono le endocrinologist e faʻamaonia ai se metotia e sili atu i le masina. O se pepa faafomaʻi ua tuʻuina atu patino i le lima o le tagata maʻi; o le a le maua foi i le Initaneti.

O lenei polokalame e mafai ai e oe ona pulea le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma puipuia ai le faʻaaluina o tupe faʻaalu. Afai ua suia soʻo se mea ma o le tui o le inisalini ua faʻateleina, ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e faʻateleina ai numera o fualaau faasaina.

  1. Ina ia maua se faʻamatalaga mo le insulin, ia e manaʻomia se tusifolau, se inisiua inisiua, se pepa faʻavae fomaʻi, se tusi faʻamaonia po o se isi pepa e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai fualaau faʻamaonia. Ole'ā e manaʻomia foi se tusi faamaonia na tuʻuina mai e le Pension Fund, faʻamaonia le leai o se teena le mauaina o faʻamanuiaga a le setete.
  2. Teʻena le tuʻuina atu o faʻamatalaga mo vailaau taua, tusa lava pe leai se inisalini, e leai se saʻo a le fomaʻi. E tusa ai ma le tulafono, o le faʻatupeina o vailaʻau faʻamuamua e sau mai le paketi a le setete, o le mea lea, o le faʻamatalaga a le fomaʻi e le o lava tupe maua a le fomaʻi mo lenei mea e le tusa ai ma le tulafono.
  3. Latou te mauaina le inisalini e sili ona lelei i se fale talavai lea na faʻamaonia ai e se fomaʻi se maliliega. E mafai ona e mauaina uma tuatusi o falemaʻi mai le fomaʻi na te tusia le talavai. Afai e le mafai e le maʻisuka ona maua se taimi atofaina ma e le mafai ona maua se faʻasoaga talafeagai, e tatau ona ia faatauina le inisalini i ana lava tupe.

O se pepa faʻamaonia e faʻamaonia ai le aia tatau e maua ai vailaʻau faʻapitoa e aoga mo le 14-30 aso, e tusa ai ma le vaitaimi ua faʻamaonia mai i le faʻasalalauga.

Afai o le faʻasalalauga e tuʻuina atu i le lima o le tagata gasegase, ona mafai lea ona e maua fualaau faasaina i aiga i le falemaʻi faʻamaonia.

Afai e te le tuʻuina atu le inisalini

Mai lea taimi i lea taimi, tatou te maua fesili mai a tatou au faitau. "E leai se inisalini! O le a le mea e fai? "," O fea e alu i ai - aua e te tuʻuina atu le inisalini?? ". O nisi nei o fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga e uiga i lenei autu. Iukureini ma Rusia - o le a tatou iloiloina filifiliga uma.

1. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le sili o le finocrinologist o le Matagaluega

Soifua Maloloina, Polofesa Dreval Alexander Vasilievich

Faʻafesoʻotaʻi, Moscow, st. Schepkina, 61/2, fale 9 tele.

O le maʻi suka i aso nei o se maʻi taatele lea e maua i tagata gasegase i le lalolagi atoa. I Rusia, o lenei faʻamaʻi e nofo ai i le lona tolu o nofoaga i le tino pe a mavae le kanesa ma le maʻi fatu cardiovascular.

O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le le atoatoa, vave le atoatoa, faʻaitiitia le lelei o le olaga ma le olaga faʻafuaseʻi. Mo le maʻisuka ina ia maua le avanoa e faʻataunuʻuina atoatoa, o le tupe faʻaalu a Rusia e maua ai tupe faʻaalu faaletausaga.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina se tiketi sili ona lelei i se falemaʻi faʻapitoa i le tausaga. I le tulaga o le le atoatoa, ua tofia se tagata i se peni faapitoa mai le setete.

O le mea e leaga ai, o ia tulaga e le masani ai pe a faʻatagaina le maʻisuka le mauaina mai o fualaau faʻatagaina aloaʻia faaletulafono. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o lenei mea o le toesea le tumau o le insulin i le fale talavai.

Afai e tupu lenei mea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona tuʻu le numera o lana faʻasalalauga i totonu o le talaaga faʻaagafesootai ma le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, lea e maua ai e ia le aia tatau e faʻatau ai fualaau mo le leai o se totogi. Mo le sefulu aso, e manaʻomia le falemaʻi e tuʻuina atu ai le inisalini mo le maʻisuka.

I le toesea o le inisalini mo soʻo se mafuaʻaga, e tatau i sui o le fale talavai ona logoina le tagata maʻi e uiga i lenei mea ma auina atu o ia i se isi itu o le faʻatau.

  • Afai o iai le inisalini i totonu o le fale talavai, ae ua musu le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafiti, e tatau ona auina atu le faasea i le matagaluega o le Polokalame o Inisiua Soifua Maloloina. O lenei faalapotopotoga e nafa ma le tausisia o aia tatau a tagata gasegase ma tuuina atu faaletulafono le lagolago i tagata gasegase.
  • I le tulaga o le le mauaina mai o vailaau e sili ona lelei, o le pulega o le fale talavai e tatau ona manaomia ina ia le tusitusia, e tatau i le tusitusiga ona aofia ai mafuaaga mo le le tuuina atu o fualaau faasaina, aso, saini ma faamaufaailoga a le faalapotopotoga.
  • I lenei auala, e na o se sui o le pulega e mafai ona tusia se pepa e teena ai, talu ai e manaʻomia le lomitusi, ae i le lumanaʻi o le a fesoasoani lenei pepa e foʻia le feteʻenaʻiga vave ma o le maʻisuka o le a vave ona maua vailaau talafeagai.
  • Afai ua leiloa e le tagata se tusi faatonuina muamua mo le inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i se taimi vave lava, o le a ia tusia se faʻasalalauga fou ma logoina oe i le leiloa o le pepa i se falemaʻi. Afai e musu le fomaʻi e tusi se talavai, e tatau ona e fesili mo faʻamatalaga mai le fomaʻi.

Afai e teena e le falemaʻi se talavai mo le maʻisuka, e tatau foi ona manaʻomia le faia o le teena e tusi. O se faitioga e uiga i aia tatau a le tagata maʻi e faasino i le lala o le Pasefika o le Faaputugatupe mo Inisiua Soifua Maloloina.

Afai e le maua e le tagata gasegase se tali i le apili i totonu o le masina, o le faasea e lafo atu i le Ofisa o le Faafoe Moliaga.

O le Komesina o Aia Tatau a Tagata e feagai ma le mataupu o le taofia o le solia o aia a se tagata maʻi i le maʻisuka.

Iukureini faʻaumatia le maʻisuka: na o le pau lava le auala e ola ai o le malaga mai

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le setete ua naʻo le tuʻuina atu o le inisalini e leai se maʻisuka ma vailaau taua, e tele foi auaunaga faʻaagafesootai e tuʻuina atu mo le maʻi. O tagata uma e maua i le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa e iai le aia tatau e maua ai se pepa tuusao i se falemaʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻisuka e tele lava ina i ai le le atoatoa, e fesootaʻi ma lenei mea o loʻo maua ai i latou faʻamaʻi faaopoopo. E taua le iloa o loʻo i ai faʻamanuiaga i se tamaititi maʻi e maua i le maʻisuka.

O vailaʻau uma e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i luga o le tuʻuina atu o se fomaʻi, o loʻo taʻu mai ai le faʻatagaina o le inisalini.

Aumai le vailaʻau i le fale talavai mo le masina e tasi, mai le taimi na tusia ai e le fomaʻi le talavai. Afai o le faʻamaumauga e iai se tusi faʻanatinati, o le inisalini e mafai ona tuʻuina atu ile aso muamua. I lenei tulaga, o le maʻisuka e tatau ona maua le vailaʻau e oʻo atu i le 10 aso.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le pusa o faamanuiaga faʻaagafesootai e aofia ai:

  1. Maua le inisalini saoloto ma inisalini tui,
  2. Afai e manaʻomia, falemaʻi ile falemaʻi,
  3. E leai se totogi o glucometers ma mea faʻaaoga i le fua faatatau o tolu suʻega i aso taitasi.

O se vailaʻau faʻapitoa e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi, mo le 14 aso. Ae peitaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafouina le faʻasologa i aso uma e lima.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e agavaa i ituaiga o faʻamanuiaga nei:

  • Ina ia maua fualaʻau o le suka e aunoa ma se totogi i luga o le tuʻuina atu o se faʻamatalaga e faʻaalia ai le vailaʻau.
  • Afai e ave e le tagata gasegase togafitiga o le inisalini, o le a tuʻuina atu ia te ia le glucometer e aunoa ma se totogi ma sapalai (tolu suʻega i aso taitasi).
  • I le toesea o le togafitiga o le inisalini, e tatau ona faatau saʻo le glucometer, ae o le setete e tuʻuina atu tupe mo le tuʻuina atu saoloto o fasi siaki. E pei o se tuusaunoaga, o masini mo le fuaina o le maualuga o le toto suka e tuuina atu i luga o ni tulaga lelei i tagata gasegase mata.

Tamaiti ma fafine maʻitaga latou te maua insulin ma tui inisalini e aunoa ma se totogi. E iai foi le latou aia tatau e maua ai se glucometer ma sapalai. O tamaiti e agavaa i se pepa aloaʻia i le falemaʻi, e aofia ai le lagolago a matua o loʻo totogiina e le setete.

Afai e le manaʻo le tagata maʻi e togafitia togafitiga i se falemaʻi, e mafai ona ia teena se afaina lautele, pe o le a le mea o le a ia maua ai se taui tau tupe. Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama o le aofaiga o totogi o le a sili atu le maualalo nai lo le tau o le tumau i se falemaʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina o latou toto suka i le taimi atoa oo latou olaga, faʻaaoga soo fua fualaau faasaina na faatonuina e a latou fomaʻi, ma tui inisalini.

Le mataʻituina o le suiga o le totoga o le kulukose i totonu o le toto, mo le maʻisuka ei ai mea faʻapitoa e mafai ai e tagata gasegase ona faia ni suʻega i le fale, e aunoa ma le alu i le falemaʻi i taimi uma.

I le taimi nei, o le tau o glucometers ma sapalai mo le faʻaogaina o lenei masini e maualuga tele. Mo lenei mafuaaga, o le tele o le maʻisuka ei ai se fesili: mafai ona latou maua le inisalini ma isi vailaau mo le leai se totogi ma o ai e tatau ona ou faafesootai?

O maʻi uma e maua i le maʻisuka e faʻafuaseʻi ona pau i lalo o le vaega sili ona lelei. O lona uiga e faʻalagolago i faʻamanuiaga a le setete, latou te agavaa e saoloto le inisalini ma isi vailaʻau e togafitia ai le maʻi.

E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa e mafai ona maua se tiketi saoloto i le tufatufaina atu, lea e maua i le tasi taimi i le tolu tausaga o se vaega o se pusa faʻapitoa lautele.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e agavaa i:

  • Maua le inisalini saoloto ma inisalini tui,
  • Afai e tatau ai, ia talia i se fomaʻi mo le faʻamoemoe o le faufautua,
  • Maua ni glucometers free mo se suʻega toto i le fale, faʻapea foʻi ma sapalai mo le masini i le aofaʻi o suʻega e tolu i le aso.

I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le le atoatoa e masani ona faatonuina, mo le mafuaaga lea ua aofia ai se pusa faaopoopo o faamanuiaga mo maʻi suka ei ai manaoga faapitoa, lea e aofia ai vailaau manaomia.

I lenei tulaga, afai e faatonuina e le fomai se fualaau taugata e le o aofia ai i totonu o le lisi o vailaau faamuamua, e mafai e le tagata gasegase ona talosagaina pea ma maua se vailaau faapena mo le saoloto. Le tele o faʻamatalaga e uiga i le tagata e iai se le atoatoa mo le maʻisuka e mafai ona maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina atu e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ao le vailaʻau manaʻomia e tatau ona faʻamaonia i totonu o le pepa faʻavae tuʻufaʻatasia. E mafai ona e mauaina le inisalini ma isi vailaau i le fale talavai mo le masina mai le aso ua faʻamaonia i totonu o le talavai.

I le avea ai o se tuusaunoaga, e mafai ona tuʻuina atu muamua fualaau muamua pe afai o le faʻamaumauga e iai se tusi i luga o le faanatinati. I lenei tulaga, o le inisalini saoloto e tuʻuina atu i le taimi vave lava pe'ā maua, pe le sili atu i le sefulu aso.

O fualaau faasaina e tuuina atu mo le saolotoga mo le lua vaiaso. O se faʻamatalaga mo vailaʻau e manaʻomia ona toe faafou i aso uma e lima.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le tagata gasegase e saʻo:

  1. Faʻaaoga fualaau e tatau ona maua ai le suka-mo le leai o se totogi. Mo le maʻisuka, ua faʻamaonia mai se taʻaloga e faʻaalia ai le tui, i luga o le mafuaʻaga o le inisalini poʻo vailaʻau e tuʻuina atu mo le masina.
  2. Afai e talafeagai le taʻavaleina o le inisalini, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se glucometa e leai se totogi ma mea e faʻaaogaina i le fua faatatau o tolu suʻega i aso taitasi.
  3. Afai e le manaʻomia le inisalini mo le maʻisuka, e mafai foi ona ia maua ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se totogi, ae e manaʻomia le faʻatau sau lava glucometer. O se tuusaunoaga o ni tagata gasegase e vaʻavaʻai mata, o ia lea e tuʻuina atu i ai ni masini faʻapitoa.

Tamaiti ma fafine maʻitaga e mafai ona maua insulin ma tui tui insulin mo le leai o se totogi. E iai foʻi le latou aia tatau e tuʻuina atu ai le mita o le kulukose toto ma mea e faʻaaogaina i se masini mo le fuaina o le suka toto, e aofia ai peni tui.

E le gata i lea, o se pepa ulufale i le falemaʻi e tuʻuina atu mo tamaiti, e mafai ona malolo taʻitasi ma ō mai faatasi ma o latou matua, o loʻo nofo totogi e le setete.

O femalagaaiga i le nofoaga e malolo ai i soo se ituaiga o felauaiga, e aofia ai le nofoaafi ma le pasi, e leai se totogi, ma o le a vave ona tuʻuina atu pepa ulufale. E aofia ai mātua e tausia se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua, e agavaa i se alauni i le aofaʻi o le averesi o le masina.

Mo le faʻaaogaina o ia faamanuiaga, e manaʻomia lou mauaina o se pepa mai lau fomaʻi faʻapitonuʻu e faʻamaonia ai le i ai o le faʻamaʻi ma le aia e fesoasoani ai mai le setete.

Ua faʻafeiloaʻiina i totonu o Iukureini se faiga fou o le faʻasaina o le insulin i Europa O le tali tutusa na talia e le Kapeneta o Minisita o Iukureini ia Mati 2016. I le taimi muamua, na faatauina saʻo le inisalini, o lona uiga, i le tau o le setete.

Na filifili le Kapeneta e fai se faʻataʻitaʻiga mai atunuu Europa, pe a faʻamaonia e le falemaʻi se maliega i luga o le faʻatau o le inisalini ma se falemaʻi faapitoa e latalata i se falemaʻi. O le mea lea, e tatau i fomaʻi ona faʻatau fualaau faʻatasi ma a latou lava tupe, ma na o le taimi lava e faʻatuu atu ai le tupe ia i latou.

I le faaopoopo atu i ai, na sau le Kapeneta ma se isi polokalame, faʻapea foi le Europa. O faʻafouga o loʻo i ai i le tuʻuina atu o fualaau, o lona uiga, e mafai ona maua le inisalini pe afai o le tagata maʻi o loʻo lisiina i le New Unity Register of Insulin-Dependent People.

Manatua i aso nei i Iukureini e sili atu ma le 2 miliona tagata e maua i le maʻisuka, ma e le popole le pulega a Ukrainia. Ua maua e se tasi le lagona e le popole le malo i le olaga o tagata Iukureini.

Na fai mai le fomai sili o Ukraine, Yevgeny Komarovsky, o tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona tuua Ukraine. E tusa ai ma le fomaʻi, afai e leai sau auala e faʻatau ai inisalini taugata, ma e saʻoloto (setete), ona leai sou avanoa e ola ai.

Na o le pau lava le avanoa e ola ai, e tusa ai ma Komarovsky, o le tuua lea o le atunuʻu.

O ai e agavaa mo le faʻaaogaina ma le faʻatagaina o fualaau faasaina?

  1. Muamua lava, na tuuina atu e le fai tulafono le aia tatau i tagata ei ai manaoga faapitoa o le 1 po o le 2 vaega, tamaiti le atoatoa, faapea foi ma le au fitafita o le Great Patriotic War. Mo nei vaega o tatou tagata faʻaletupe, o tupe mai le tala a le malo e tuʻuina atu mo manaoga o le faʻatauina o fualaau.
  2. I le faaopoopo atu i vasega o loʻo i luga o tagatanuu, o tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le aia tatau e faʻaaogaina ai fualaau faasaina. Afai e tausia le tamaititi i totonu o se aiga tele, ona ia maua lea o le aia i avanoa mo togafitiga seia oʻo ile ono tausaga. O lenei faʻamatalaga e masani lava e le lipotia i falemaʻi o le itumalo, o le mea lea o le toʻatele o tagatanuʻu e le masalomia o loʻo latou maua lenei aia tatau.
  3. E le gata i lea, o loʻo i ai se lisi faʻaitulagi o tagata e faamanuiaina, lea ua faʻamaonia i le tulaga o mataupu taʻitasi o le Rusia.
  4. E mafai ona tuʻuina atu le vailaʻau mo le tagatanuu o loʻo i ai faʻamaʻi faʻapitoa ua faʻamatalaina e le tulafono, e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, HIV, tuberculosis, maʻi o le maʻisuka, ma isi. I lenei tulaga, ole a le amanaia le tausaga ole maʻi poʻo le le atoatoa. O le tulafono e maua ai faʻamanuiaga tumau ma i latou na faʻatagaina mo se vaitaimi tapulaa. O se faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina atu o togafitiga e aunoa ma se totogi ma vailaau mo tagata na maua le faʻalavelave faʻavateva mo le ono masina.

O le a le mea e manaʻomia ina ia maua ai le faʻamauaina o vailaau maʻoti?

Muamua lava, o le tagata talosaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi o loʻo i ai faʻamaumauga nei o le a manaʻomia e faʻamaonia ai fualaau talafeagai:

  • Soo se pepa e faʻamaonia ai lou agavaa mo vailaʻau faʻamaonia. E mafai ona avea lenei tusi ma tusi faamaonia penisione, o se tusi faamaonia a se tagata vaʻaia o le Taua Lona Lua a le Lalolagi ma isi faʻamaumauga ua faʻamaonia e le tulafono,
  • O tagata e iai se faʻamaoniga ua tatau ona tuʻuina atu se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione o le Rusia, lea o se faʻamaoniga e leai se teena o le faʻalapotopotoga faʻapitoa ua faʻamaonia e le tulafono mo tagata ei ai manaoga faʻapitoa, lea e aofia ai le aia tatau mo togafitiga faʻapitoa,
  • SNILS,
  • Inisiua inisiua mo le inisiua.

Ina ia maua le aia tatau mo le tuʻuina atu o vailaʻau mo togafitiga, o le iai o se faʻamaʻi o se faʻapitoa e faʻatulafonoina e tatau ona faʻamaonia. E le gata i lea, a aunoa ma le toilalo, o le tusia i totonu o le kata i luga o le i ai o le faamai e tatau ona faia e le fomaʻi.

I le i ai o nei tulaga uma, ua tusia ai e le fomaʻi se tusi talavai i se tulaga faapitoa, lea ua faavaeina e le tulafono e maua ai se vaega e sili ona lelei o fualaau faasaina. Ua tuu e le fomaʻi lana lava saini ma le faailoga tusi i luga o le fomu o le talavai.

A maeʻa lenei mea, o le talosaga e faia e le fomaʻi faʻapitoa i le fomaʻi o le falemaʻi (taulaga) e manaʻomia e se tagata faapitoa se vailaau faʻapitoa e ala i le aia tatau mo togafitiga faʻapitoa.

A maeʻa ona faʻamaonia le faʻamaonia o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e le tagata e mauaina le falemaʻi lata ane, lea e aofia ai i le polokalame fualaau faasaina. I le faʻatinoga, o tulaga e masani ona tulai mai pe a le maua nei fualaau faasaina.

O le mea e leaga ai, i le faʻatinoga, o tulaga e masani lava ona tulai mai pe a teena e le fomaʻi le tusiaina o le talavai tatau ona o le mea moni e le o maua le vailaʻau talafeagai i le fale talavai.

E mafai ona e tusia se faitioga e uiga i ia amioga faasolitulafono o se fomaʻi i le igoa o le fomaʻi sili
. O lea faitioga e masani lava ona faia i le kopi lona lua, o le tasi e tuuina atu i le failautusi a le fomai sili.

O le kopi lona lua, lea e tumau pea ia oe, e tatau ona makaina i le taliaina o lau faasea. Afai e musu le failautusi e talia lau faasea, ona tuʻuina atu lea i le fomaʻi fomaʻi e ala ile meli faamauina
.

O fea e mafai ona ou faitio ai e uiga i le le mafai ona tuʻuina atu se vailaʻau faʻapitoa pe leai foi?

O fualaau faasaina mo le togafitiga o le faamai i luga o le faavae o faamanuiaga o loo faatonuina e le endocrinologist e faavae i luga o le siama o le maʻisuka. Mo lenei, o le tagata gasegase e suʻe atoa le suʻega, tuʻuina atu suʻesuʻega toto ma urine mo le kulūkose.

O fualaau e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i falemaʻi uma a le setete i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, lea e taʻu mai ai le tele o le fualaau oona. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona maua vailaau i masina taʻitasi.

Ina ia faʻalauteleina le manuia ma toe maua fualaau faasaina, e tatau foi ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma faia se suʻega. A faʻamaonia le faʻamaonia, o le a faatonuina e le fomaʻi se faʻasologa lona lua.

Afai e mumusu le fomaʻi e faʻamautu mai fualaau faʻamaonia o loʻo aofia i le lisi o fualaau faasaina mo le maʻisuka, o le tagata maʻi e i ai le aiā e faʻafesoʻotaʻi ai le ulu poʻo le fomai o le fomaʻi. E aofia ai le fesoasoani e foʻia le mataupu i le itumalo poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

Na tigaina loʻu tina i le masina talu ai ma alu atu i le falemai, ma maua ai le maualuga o le suka 24 ma na tuiina le inisalini mo le tolu vaiaso, ina ua faamalolo, na alu atu o ia i le falemai, ae na teena o ia e tuuina atu le inisalini i le lotoa o ia o se tagata le atoatoa o le vaega lona tolu ma teena le fegalegaleaiga lautele i le valu tausaga talu ai, ia taʻu mai pe mafai ona maua le inisalini pe seia oʻo i le faaiuga o le tausaga

O loʻu toʻalua o loʻo maua i le maʻisuka e iai le le atoatoa o le 2 g. teena le aloaʻia o le malo e tuua ai le itumalo O le taimi nei latou te mumusu e tuuina atu ia te ia le inisalini, ma latou tusia o ia e tusa ai ma le mataupu faavae totoe, le mea na totoe i le vaega. Pe o le tulafono.

O le mea lea ou te manao e fai ma ou te manao e sui i se aoga faʻaitulagi. O le mea lea ou te manao e fai ma ou te fia fesuiaiga i se vaega faʻaitulagi.

O loʻu tina (na fanau i le 1938) e le atoatoa 2 gr. / toesea o vae ona o le maʻisuka / insulin-faalagolago, o le tagatanuʻu o Kazakhstan, o loʻo i ai le RVP i le Russian Federation ma o pepa aloaia mo le mauaina o se pemita fale na tuʻuina atu. Mai ia Aperila 2017

na tuuina atu ia te ia le inisalini e tusa ai ma faʻamaumauga e aunoa ma se totogi, ina ua maeʻa le faʻamaonia o le le atoatoa i le Rusia, na tuʻuina atu i latou i le tupe a le feterale ma ua faʻatagaina i latou e leai se inisalini, aua e leai se tusi faamaonia mai le RF PF, latou te le tuʻuina atu se tusi faamaonia, aua leai se pemita fale pe tagatanuu ...

Aiseā na mafai ai muamua ona tuʻuina atu se vailaʻau talafeagai, ae o lenei ua le mafai. Le mea e fai. I Kazakhstan, na faʻamaonia, na tuʻuina atu se pepa faʻapolofesa i se fomaʻi i le nofoaga o le resitala ma le nofoa, na saunia e le fomaʻi pepa mo VTEK ...

O aʻu, o le maʻisuka maʻi ole maʻisuka ituaiga 1 na mauaina muamua le inisalini mo se totogi, o se penisione laitiiti na atofaina, o le mea lea, na ou teena auaunaga faʻafesoʻotaʻi e galo ai tupe ma o lenei ua ou faʻatagaina fua fua fua i mea e fai

Afai e le talia e le tagata o loʻo iai le kanesa e le o iai se faʻafitauli o le tino, pe a uma ona teena e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le itulagi i togafitiga, e tatau ona tuʻuina atu le faasea i le au leoleo. O le mea moni, e mafai ona e tusi se apili i le territorial Roszdravandzor, lea o le a le faʻaaogaina ai le faʻatonutonu, ae mafai ona faʻaalia ona manatu i le tulaga.

O le mea lea, e tusa ai ma se tasi o talosaga a le sui o le itulagi i Roszdravnadzor, na ia faailoa lona tulaga i le itu taumatau o se tagata maʻi i le kanesa e maua ai vailaau i lalo o le eletise, lea e mafai foi ona aoga i le tagata maʻi i isi talosaga.

A e tusia se faasea, e tatau ona e taʻu atu, e faaopoopo atu i le igoa ole igoa ma le igoa, faʻapea foi le i ai o se faʻafitauli o le tino, i ai ma ole na tuʻuina ile vailaʻau (faʻamaonia ua e fautuaina mo oe lava ia oe lava talosaga), pe afai ua uma ona tuʻuina atu le vailaʻau, ma i lalo o tulaga (e tusa ai ma le faʻasalaga, i le falemaʻi) ma isi faʻamatalaga.

Po o le faamatalaina se tulaga ese. O le faasea e faʻaalia ai tagata uma e mauaina, e mafai ona e faʻapipiʻiina se kopi o le tusi ITU, faʻamatalaga faʻapitoa, pepa e uiga i le faʻasologa o vailaʻau. Afai na mauaina tali mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina, ona faʻaalia lea o sootaga ia i latou ma faʻapipiʻi i le faitioga ia Roszdravnadzor ma le ofisa o le itu tagi.

E tasi le kopi o le faasea e tumau pea i le tagata talosaga, lea ua faailogaina i le pule lea na mauaina. E mafai foi ona tuʻuina atu se faasea e ala ile meli faamauina ma se faʻamatalaga o le faʻatagaina. O se kopi o le faasea na faʻasalalau i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le itulagi e mafai foi ona tuʻuina atu i le ofisa o le loia moliaga, e le faʻamavaeina, e pei ona faʻaalia i luga, e tuʻuina atu se faitioga ese i le itu tagi i le tulaga o se tali le lelei mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e ese lona tulaga.

E le gata i lea, o se kopi o le faasea e mafai ona tuʻuina atu i le aufaʻataumalo a le tagata o le itulagi ina ia iloa ai le tulaga ma le teenaina o fualaau faasaina i le itulagi. Mo faʻamatalaga - o le "autu o le Malo Rusia i le vaega o le tausiga o le soifua maloloina" o loʻo taʻua i le tusi o faitioga o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le itulagi.

A maeʻa tagi, e tatau ona faʻatali mo se tali. O nisi taimi e tupu ai e faʻatuai e le au ofisa le taimi tali i le 1 masina pe leai foi se tali. Ina ia mafai ona maua se tali ma, atonu, faatelevave ona taimi, e le mafai e se tasi ona faatali mo ia.

E tusa ai ma tulafono o galuega a le ofisa, o tagi e tuʻuina atu i se tagata faapitoa o le faʻalapotopotoga mo le faʻatinoga. O le mea lea, e tatau ona e valaʻau le mauaina o le Matagaluega o le Soifua Maloloina, Roszdravnadzor. Le ofisa o le loia moliaga ma talosaga mo le numera o le telefoni o le tagata na tuʻuina atu lau faasea mo le faʻatinoga.

O loʻo i lalo ni faʻataʻitaʻiga o faitioga e uiga i le teena o le tuʻuina atu o vailaau mo se tagata e le atoatoa le malosi ma le musu e tuʻuina atu vailaʻau mo se maʻi maʻi kanesa e leai se faʻafitauli o le tino, e mafai ona auina atu i le ofisa o le Soifua Malōlōina, Roszdravnadzor ma le ofisa o le loia moliaga.

I le faʻamatalaga o le faitioga i lalo, e tatau ona totogi le taulaiga tele i tulafono faatonutonu e maua ai le tagata maʻi i le aia tatau e faʻaleleia ai fualaau faʻasaina.

O tagata ei ai manaoga faapitoa ma tagata gasegase e tatau foi ona tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻapitoa mo soʻo se faʻamaʻi latou te (faalagolago i le tulaga o le tagata e faamanuiaina ai ma le maua o vailaʻau i le lisi filifilia). A maeʻa ona faʻamautinoa o le vailaʻau faʻasaʻoina e le fomaʻi o loʻo aofia i totonu o Lisi e fetaui ma le tulaga o le tagata e faamanuiaina ai, pe a talanoa ma fomaʻi, e mafai foi ona e vaʻai i amioga masani o loʻo faʻamaonia i faitioga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia se vailaʻau e togafitia ai le maualuga o le toto maualuga, maʻi suka, o le gaʻo, ma isi.

1. Faʻataʻitaʻiga faitioga

Kopi: Faʻamasino ______________________ Lauga: __________________________________ Tagata talosaga ______________________________ Lauga: _________________________________

Faʻasalaga e faasaga i le teenaina o togafitiga sili

O aʻu, igoa atoa Fanau mai i le 1946, o aʻu o se tagata le aoga o le vaega lona lua mo le faʻamaʻi o le seti 4 o le kanesa tuusao. I le Nocology Center No 1 o le Aai o K-v, na ou maua ai le taotoga o le tumo ma mo nisi togafitiga i le Oncology Center No. 1 05.09. 2013, na faatonuina Glivec

(INN imatinib). Ae i le polyclinic Numera 4 o le aai o K-va, na teena e le fomaʻi le tuuina atu o se taotoga mo le fualaau faasaina. Na ou talosaga i le Pulega o le aai o K-va, le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le aai o K-v ma faitioga e uiga i le teena o togafitiga.

E tusa ai ma le Mataupu 37 o le Federal Law of the Russian Federation i le aso 21 o Novema, 2011 N 323-ФЗ "I Mataupu Faavae o le Puipuiga o le Soifua Maloloina o Tagatanuu i le Malo o Rusia", ua faatulaga lelei togafitiga faafomai ma tuuina mai i luga o le tulaga o tausiga faafomaʻi.

E faavae i luga o le Tulafono a le Feterale o Novema 24, 1995 N 181-ФЗ "I le puipuiga lautele o tagata ei ai manaoga faapitoa i le Russian Federation", le Federal Law of July 17, 1999 N 178-ФЗ "On State Social Assistance", o tagata e le atoatoa le malosi o le tausiga o le auaunaga. e tusa ai ma faʻasologa o fomaʻi ma vailaau talafeagai e tusa ai ma tulaga faʻale-soifua maloloina.

Imatinib o loʻo aofia i le tulaga o togafitiga mo le tuʻuina atu o tausiga faʻalesoifua maloloina muamua mo vevesi ma le faʻafouina o le neoplasms o le koluma ma le rectum o le vaega IV (togafitiga o chemotherapeutic) ", na faamaonia e le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation i le aso 24 o Tesema, 2012 N 1531."

E tusa ai ma le Tulafono a le Federal "On State Social Assistance" N 178-ФЗ na tusia i le aso 17 o Iulai, 1999, o malosiaga o le Malo o Rusia i le tuuina atu o le fesoasoani a le malo i le tulaga o se vaega o auaunaga lautele na siitia atu mo le faʻatinoga i pulega a le malo.

O le taualumaga mo le faatonuina ma le faatonuina o vailaau i totonu o le faʻavae o fesoasoani faʻapitoa a le malo o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma aiaiga o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Russian Federation o Tesema 20, 2012.

N 1175n "I luga o le faamaoniga o le poloaiga o le faatonuina ma le faatonuina o vailaau, faapea foi ma pepa faatulagaina o vailaau mo vailaau, o le taualumaga mo le faatumuina o nei pepa, o latou teugatupe ma le teuina". E tusa ai ma le fuaiupu 4.1.

O le poloaiga, o tagata e le atoatoa le malosi e maua ai vailaau e tusa ai ma le Lisi o vailaau ua fautuaina e le fomaʻi (fomaʻi) i le tuuina atu o tausiga faafomaʻi e aunoa ma se totogi i nisi vaega o tagatanuu e agavaa e maua fesoasoani fesoasoani lautele "(faamaonia e le Polokalame a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faaleagafesootai o le Russian Federation of 18 Setema 2006 N 665).

Gleevec i lalo o le INN Imatinib o loʻo aofia i totonu o le lisi o fomaʻi faʻapitoa, o le mea lea, mo mafuaaga faʻafomaʻi, e tatau ona tuʻuina mai ia te aʻu e tusa ai ma le faʻasalalauga talafeagai i le tau o le tupe a le feterale i totonu o le faʻavae o malosiaga ua tuʻuina atu i le mataupu o le Russian Federation.

O aʻu foi o se "e fai ma sui o le itumalo" ma i le leai o se tupe mai le paketi a le malo i lalo o le polokalame DLO, e tatau ona latou tuuina mai ia te au le vailaau faafomai i le tau o le paketi.

"E ui o loo i ai se aia tatau e maua ai fualaau faasaina i totonu o le faatulagaga o se seti o auaunaga faaagafesootai e maua mai i le tupe a le malo tele, faapea foi i totonu o le faavae o le faiga e sili ona lelei mo le tuuina atu o fualaau faasaina e totogi atu i faalapotopotoga a le malo Rusia, ua i ai i tagata tagatanuu le aia tatau e maua ai fualaau faasaina mo mafuaaga e lua."

Faamanuiaga faaopoopo mo le maʻisuka


I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le setete ua naʻo le tuʻuina atu o le inisalini e leai se maʻisuka ma vailaau taua, e tele foi auaunaga faʻaagafesootai e tuʻuina atu mo le maʻi. O tagata uma e maua i le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa e iai le aia tatau e maua ai se pepa tuusao i se falemaʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻisuka e tele lava ina i ai le le atoatoa, e fesootaʻi ma lenei mea o loʻo maua ai i latou faʻamaʻi faaopoopo. E taua le iloa o loʻo i ai faʻamanuiaga i se tamaititi maʻi e maua i le maʻisuka.

O vailaʻau uma e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i luga o le tuʻuina atu o se fomaʻi, o loʻo taʻu mai ai le faʻatagaina o le inisalini.

Aumai le vailaʻau i le fale talavai mo le masina e tasi, mai le taimi na tusia ai e le fomaʻi le talavai. Afai o le faʻamaumauga e iai se tusi faʻanatinati, o le inisalini e mafai ona tuʻuina atu ile aso muamua. I lenei tulaga, o le maʻisuka e tatau ona maua le vailaʻau e oʻo atu i le 10 aso.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le pusa o faamanuiaga faʻaagafesootai e aofia ai:

  1. Maua le inisalini saoloto ma inisalini tui,
  2. Afai e manaʻomia, falemaʻi ile falemaʻi,
  3. E leai se totogi o glucometers ma mea faʻaaoga i le fua faatatau o tolu suʻega i aso taitasi.

O se vailaʻau faʻapitoa e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi, mo le 14 aso. Ae peitaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafouina le faʻasologa i aso uma e lima.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e agavaa i ituaiga o faʻamanuiaga nei:

  • Ina ia maua fualaʻau o le suka e aunoa ma se totogi i luga o le tuʻuina atu o se faʻamatalaga e faʻaalia ai le vailaʻau.
  • Afai e ave e le tagata gasegase togafitiga o le inisalini, o le a tuʻuina atu ia te ia le glucometer e aunoa ma se totogi ma sapalai (tolu suʻega i aso taitasi).
  • I le toesea o le togafitiga o le inisalini, e tatau ona faatau saʻo le glucometer, ae o le setete e tuʻuina atu tupe mo le tuʻuina atu saoloto o fasi siaki. E pei o se tuusaunoaga, o masini mo le fuaina o le maualuga o le toto suka e tuuina atu i luga o ni tulaga lelei i tagata gasegase mata.

Tamaiti ma fafine maʻitaga latou te maua insulin ma tui inisalini e aunoa ma se totogi. E iai foi le latou aia tatau e maua ai se glucometer ma sapalai. O tamaiti e agavaa i se pepa aloaʻia i le falemaʻi, e aofia ai le lagolago a matua o loʻo totogiina e le setete.

Afai e le manaʻo le tagata maʻi e togafitia togafitiga i se falemaʻi, e mafai ona ia teena se afaina lautele, pe o le a le mea o le a ia maua ai se taui tau tupe. Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama o le aofaiga o totogi o le a sili atu le maualalo nai lo le tau o le tumau i se falemaʻi. O lea, i le amanaia o le tau o le 2-vaiaso le tumau i totonu o falemaʻi, o le totogi o le a 15 taimi e itiiti ifo nai lo le tau o le pepa. O le vitio i lenei tusiga o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaititia ai le suka.

Faiga Faʻapitoa

Tulafono Feterale o Aukuso 22, 2004 Nu. 122-FZ I luga o le faʻatautaia o penefiti, i luga o le lisi o tagatanuu e mauaina togafitiga mo faʻasalaga e aunoa ma se totogi
Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma Agafesootai a le Rusia i le aso 01.01.2017 Nu. 1175 Faamaoniga o le fomu mo togafitiga faafomaʻi
Faaopoopoga Nu. 3 i le Poloaiga a le Matagaluega o Tupe a le Malo o Rusia o Fepuari 7, 2003 Nu. 14n Faʻasologa o vailaʻau faʻasolosolo-mea e manaʻomia

Mea masani masani

O le mea sese o le: O le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga na toe faafoiina le tagatanuu, o ia lea na le maua i ai togafitiga faapitoa i le aso o togafitiga, i le masina mulimuli ane.

1. Ina ia maua ni vailaau sili ona lelei i le fale talavai, e tatau ona e tusia se talavai mo i latou i le fomaʻi i le lotoifale. O le faʻavae mo le faʻasalalauga o se faʻamaumauga tusitusia (siʻomaga) na maua i totonu o se fomaʻi faʻapitoa faapitoa, pe a tausia le tagata maʻi ona o lona maʻi.
2. E le mafai e le fomaʻi i le lotoifale ona faʻamautu ona o le leai o lenei vailaʻau i le fale talavai. O lenei teena e le tusa ai ma le tulafono aua e tusa lava pe le oi ai le fualaau faasaina i le taimi nei i le fale talavai, i le mauaina o le talavai, e tatau i le fale talavai ona faatau le vailaʻau faasaina i totonu o le sefulu aso. Afai e leai se faʻasalaga - e tusa ai, o le fale talavai e LE FAIA, ma o le a le mafai lava ona e vaai i le vailaʻau. O le mea lea, e tatau ona "faamanatu" le fomaʻi i le lotoifale e uiga i lenei mea ma faʻaauau pea ona faʻauu i luga o le talavai. 3. Afai e faaauau pea ona teena e le fomaʻi le tusia o se taotoga, fesili mo le tusi ma tusi i luga o le kata: "e le i tusia le tusiga ona o le leai o vailaau i le fale talavai." E le mafai ona ia tusia se mea faapena, o le mea lea o le a ia tusia ai se faʻamatalaga poo le musu e tusi i luga o le kata na te leʻi tusia. I lenei tulaga, e tatau ona faia e le fomaʻi se tusi i luga o le kata e taʻu mai ai o le tagata gasegase o sea ituaiga ma le numera na i ai i le tofiga ma sa suesueina e le fomaʻi i sea ituaiga (e le mafai ona ia teena lenei mea).
4. I le taimi lava e tuua ai le ofisa o le fomaʻi, tusi i totonu o le 2 kopi se faasea na faʻauluina i le fomaʻi o se fomaʻi e tusa o mea nei: "I le fomai sili o ia ituaiga ma ... Faamolemole faamatala mai le mafuaaga na teena ai e le fomaʻi le tusi mai ia te au se fomaʻi mo le vailaau (igoa) talafeagai mo loʻu ola maloloina. Ou te manatu o lenei teena e le tusa ai ma le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinae Faaleagafesootai o le Russian Federation o le aso 12 Fepuari, 2007 N 110, Resolution of the Government of the Russian Federation of July 30, 1994 No. 890 ...
5. Tuuina atu se kopi se tasi o le tusi i le failautusi o le fomaʻi, i luga o le kopi lona lua e fai atu i le failautusi e tusi se faailoga tusi.
6. Afai e musu le failautusi e talia le faasea, e tatau ona auina mai e meli - e ala ile meli faamauina ma se lisi o tupe teufaafaigaluega ma se faʻamatalaga o le tuʻuina atu. O le a tuʻuina atu le kopi ile lua, e tatau ona tuʻuina i le tusi, ma le lua e tatau ona faapipiiina i le kopi o le faasea ua teuina i lou nofoaga. Faapipii se lisiti mo le totogiina o se tusi resitala ma se faasilasilaga o le faaooina o le faasea ua sainia e le failautusi o le fomaʻi fomai iina. 7. I le lumanaʻi, faʻaalia le faʻaalia o le tali a le fomaʻi. E mafai e ia ona tuʻuina atu se maliega i se gagana, ae e tatau ona faʻamalosi i se tali tusitusia. A maeʻa lenei mea, e masani lava ona tuʻuina atu le faʻamaumauga mo vailaʻau.
8. Afai e amata ona e le faʻamaonia (e le faasaina le faʻamaonia o nei vailaʻau i le Matagaluega o le Soifua Maloloina, leai se tupe i le paketi, ma isi mea), ona e faʻafesoʻotaʻi lea i le ofisa o le loia moliaga, le Matagaluega o le Soifua Maloloina, Roszdravnadzor (e mafai ona e alu i le 3 o nei nofoaga i le taimi e tasi). Auina atu iina COPIES (e le o ni amataga) o pepa uma (lau faasea, pepa meli - o se lisi o le faʻapipiʻiina, mauaina, tuʻuina atu o le faʻaaliga, tali a le fomaʻi fomaʻi). Afai e leai se tali mai le fomaʻi ulu, e mafai ona e tagi ma le saogalemu i le loia moliaga. E masani lava, pe a uma se faitioga i le ofisa o le loia moliaga, e valaau e fomaʻi le fale ma fesili pe a afea e faigofie ai ona e sau mo se fomaʻi.

Na faamauina e le Matagaluega o Faamasinoga se poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, lea e mafai ai ona tuʻuina atu faʻasologa mo togafitiga mo tagata mamaʻi e faʻamaʻi faʻamaʻi mo se tolu masina o togafitiga. I le taimi muamua, o sea tulafono na iai mo tagata ua oʻo i le tausaga litaea, o tagata le atoatoa o le vaega muamua ma tamaiti ei ai manaoga faapitoa, ae ua solia i soo se mea. "MedNovosti" na malamalama pe o le a aoga se poloaiga fou pe o le a tumau pea ona avea ma "fuafuaga o fuafuaga".

O le fesili i le manaomia ona faia suiga talafeagai i le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia i le aso 20 o Tesema, 2012 Nu. 1175n "I luga o le Taualumaga mo le Faasaoina ma le Faatonutonuina o Vailaau" na faatuina e le Fono a Faalapotopotoga a le Malo mo le Puipuiga o Aia Tatau a Tagata Tatau o loo faagaoioia i lalo o le pule. Na lagolagoina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le taulaiga ma i le tautotogo na saunia se tulafono faʻapitoa Nu. 254n o le 04/21/2016, faʻalauiloaina nei teuteuga.

I le aso 18 o Iulai, na faamauina ai le pepa aloaia, ma ua amata ona faʻamalosia, ma o lea ua mafai ai ona faʻamaonia togafitiga mo le tolu masina foi mo tagata gasegase tumau o loʻo faia togafitiga umi. E pei ona taua i totonu o le poloaiga, "o pepa o vailaau mo togafitiga ua tusia i luga o pepa o togafitiga Nu. 148-1 / у-04 (l) ma fai Numera 148-1 / у-06 (l), mo tagatanuu oe ua oʻo i le tausaga litaea, mo tagata le atoatoa o le vaega muamua ", o tamaiti ei ai manaoga faapitoa, faapea foi ma tagatanuu e mafatia i faamaʻi masani o manaomia se togafitiga umi, e aoga mo le 90 aso mai le aso o le faamalolo."

O le tolu tausaga folafolaina o loʻo faʻatali

I le taimi nei, o le avanoa e faʻamaonia ai vailaʻau mo se vaitaimi e tolu masina mo tagata ua oʻo i le tausaga litaea, o tagata le atoatoa o le vaega 1 ma tamaiti maʻi ua ola mo le tolu tausaga, ae o lenei ua solia lenei tulafono i soo se mea.

O le mea lea, i laufanua faʻatoʻaga e mafai ona e maua se faʻamaumauga faʻamaonia pe afai e maua i totonu o falemaʻi tuʻufaʻatasi. A le o lena, o suʻega e le tuʻuina atu vaega sili ona lelei o polyclinics. Ma le isi, o le umi o le faʻasalaga e 1 masina. E le mafai foi ona faatonuina se fualaau faasaina mo le silia ma le 1 masina. I le avea ai o se tulafono, e le sili atu ma le tasi i le masina ona tuʻuina atu sauniuniga e sili atu i le masina. Ma i lenei aso e tatau ona e alu i le falemaʻi i se taimi vave e te mafaia ai, ia maua ma toe suʻe lau talavai. E le manuia i taimi uma.

O le mea autu o le masina i le soifuaga o le maʻisuka Rusia o le tuʻuina atu o le inisalini i vailaʻau faʻapitoa. I lenei aso, e tatau ona e alu i le falemaʻi i se taimi vave lava, maua ma toe fua. E le manuia i taimi uma. O se tagata nofomau i Moscow na taʻu atu ia MedNews pe faapefea ona ia maua le insulin i masina uma mo lona tina o loo maua i le maʻisuka.

O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai, muamua, o se asiasiga i le fomaʻi, o ia e tatau ona faia se pepa talafeagai i le kata (ma talu mai le aso na tuʻuina atu ai vailaʻau i le falemaʻi e le o iloa muamua, e le mafai ona e faia se taimi atofaina). Ma, lona lua, mai le asiasi atu i le matagaluega sili ona lelei, lea e le mafai ona taulimaina faatosinaga o le galulolo o tagata gasegase - o le maualuga o le siʻosiʻomaga i nei aso, pei o le alalaupapa i itula vave. O le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaeletoroni i le faagasologa ua faʻamapulaʻaina i le faʻamaoniga i le faʻamatalaga o tuatusi o falemaʻi ma le numera o afifi o vailaau i le taimi o le tusiaina o le faʻasologa.

Sui fomaʻi ulu:"Matou te le faʻamaoniaina sea talosaga"

O le taimi nei, o le masani ai o le faʻaaogaina o nei faʻalavelave, i le teori, e tatau ona liliu mai i masina taʻitasi i totonu o kuata kuata. Ae e leai se faamoemoe mo lenei mea. E pei ona faʻamatalaina i MedNews, o le sui sili o le fomaʻi mo EVN (suʻesuʻeina le le mafai ona galue le tumau mo le galuega) o se tasi o falemaʻi, e le mafai e le mea moni ona tuʻuina atu i tagata uma e mauaina togafitiga mo le 3 masina. O loʻo faʻatulagaina talosaga i totonu o le itumalo ma taliaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina faʻaitulagi i luga o masina taʻitasi, e fuafua i le averesi o masina manaomia o tagata gasegase.

"Ua i ai se poloaiga e faatonuina ai fualaau faasaina mo le 3 masina e faia ai togafitiga mo se vaega o tagata faamanuiaina talu mai le 2013, ae afai tatou te galulue faatasi ma lenei mataupu faavae i luga o lenei mataupu faavae, e tatau ona tatou manatu mamafa i le manaomia mo fualaau faasaina faatolu, ma o le a le toe faamaonia lenei talosaga - talia le sui. fomaʻi ulu. - Matou te le faʻatau ma tuʻuina atu fualaau faasaina, ae o le Matagaluega o le Soifua Malōlōina i le Moscow Region, lea e maua mai i tulaga tau tupe, faʻasoa tupe mo le tausaga ma le masina. O le mea lea, tatou te galulue ma tagata gasegase e tusa ai ma lenei polokalame na o tagata taitoatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fesootaʻi ma le alu ese atu, falemaʻi, togafitiga toga. " E le gata i lea, o se tagata maʻi matua e mafai ona "suia le tulaga" i soo se taimi, o le tuuina atu ia te ia o vailaau mo le 3 masina muamua o le "e le saʻo atoatoa," o lana faaopoopo mai lea.

I lona manatu, ona o le tulaga moni, o le faagasologa o loʻo i ai nei mo le tuʻuina atu o fualaau e sili ona lelei. "Matou te tusiaina ni faʻamaumauga e faʻatatau i le maua o le vailaau faʻasaina i le fale talavai," na fai mai ai le sui. fomaʻi ulu. - Tatou fai mai o le fale talavai ei ai ni pusa se 5 o insulin taua. Ma o le toatolu oi latou e mafai ona ave e le tasi tagata maʻi, ma e mafai ona e tusia i latou i le lima. E le alu faʻatagaga i aso uma. E lelei le faʻatonuga, ma e mafai ona faʻaaogaina, ae o loʻo matou talanoa e uiga i se mea e sili ona fiafia i ai pe a alu se tagata i se fale talavai ma maua togafitiga. Ae paga lea, o le mafai ona faatino le tele o tulafono faatonutonu lelei i totonu o lo tatou atunuu e faalagolago lea i tulaga tau tupe. "

Tofotofoga: "Mea uma i le faamasinoga!"

E tusa ai ma le au atamamai, o faigata tau tupe o le itulagi e le tatau ona fiafia i le tagata maʻi. O tulafono o loʻo i ai nei e faʻamaonia ai o ia i togafitiga faʻapitoa taimi faafomaʻi, e aofia ai vailaʻau, ma pe faapefea ona tuʻuina atu o se faafitauli mo tagata ofisa. "O ai e taofia i latou mai le faia o se talosaga mo le 3 masina, poʻo le 5? - o le tala lea a le peresetene o le National Agency mo le Saogalēmū Mamao ma le Suʻega Tomai Faapitoa Alexey Starchenko. - Afai o le itulagi o loʻo i ai se faatulagaga i totonu, ona le iloa ai lea e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le auala e galue ai. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo manaʻomia le inisalini (e pei o isi faʻasologa) ua lesitalaina i le tisipenisione, ma e mafai ona e fuafuaina lona manaʻoga mo se tausaga pe sili atu foi. Ma aua e te fefe o le a maliu le tagata maʻi, ma o le talavai na tusia ia te ia o le a mou atu. E sili ia te ia le oti pe a le mafai ona maua le vailaʻau. "

E tusa ai ma le saunoaga a Starchenko, o le tulaga o le a alu ese mai le eleele pe afai e amata ona "faasalaina e le au ofisa le mea ua pala." "Afai e le tuʻuina atu le vailaau i le tagata maʻi, e mafai ona ia faʻatau i lana lava tupe ma tuʻu atu lisiti uma i le ofisa o le soifua maloloina i le faaiuga o le tausaga e totogi ai tau," na faʻamatala mai e le tagata atamai. - I aso nei, e faia e le faamasinoga ia lava filifiliga. Ma le isi, e mafai e le tasi ona maua se taui mo le le faʻaleagaina o tupe. Afai o le tele o le tagi o tau i totonu o le faamasinoga e amataina e tagata gasegase, ona tatou maua ai lea o se faiga e ese ai. "

I Moscow, na amata toe faʻalavelave ai faʻamaʻi faʻamaʻi. GBUZ "Center for Drug Support of Department of Health Health Department" ("CLO DZM"), lea e aofia ai se faleoloa o fualaau faasaina "Falemaʻi o le laumua", e le i tuuina atu i le mea mo le sili atu ma le masina se fualaau umi mo le togafitiga "Gleevec" mo le togafitiga o gasegase o le gastro-intestinal (GIST).

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamalosia muamua le falemaʻi e tuʻuina atu se taotoga, ona faʻamalosi ai lea o le falemaʻi - ia tuʻuina atu i totonu o tapulaa na faʻatuina e le tulafono (e oʻo atu i le 15 aso). E tusa ai ma le tulafono, e tatau ona faia se fautuaga talafeagai i soo se mataupu, ma e mafua tonu lava ona o le le lava o fualaau faasaina e iai se tulaga le logoina e le tatau ona tuʻuina atu faʻamaumauga sei vagana ua oʻo mai vailaʻau i le fale talavai.

"O le tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga e le tatau ona faʻalagolago i le i ai o vailaʻau i totonu o le fale talavai pe leai," o le tala lea a Starchenko. - O se pepa lenei e faʻamaonia ai e manaʻomia e le tagata maʻi se vailaau. Ma vave. Ma afai o le tagata maʻi e leʻi tuʻuina atu se faʻasalalauga ma e le o faʻatuaiina le tausiga, o se taimi lea e tusi ai se faasea i le ofisa o le loia moliaga. O le aufaamasino, i le ala, ua matua aafia nei i le fualaau faasaina. "

E tusa ai ma le saunoaga a le peresetene o le Loto o Tagata Malie, o Alexander Saversky, o se poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia o loo fusia, ma i le itulagi, i le faaiuga, o le a faamalosia i latou e toe fausia. "O lenei mea, faatasi ai ma isi mea, o le a faafaigofieina ai galuega a tagata ofisa," o le talitonu lea o le tagata tomai faapitoa. - E te le tau faia le galuega tutusa i masina uma. Ua iloa e le MPI o loʻo i ai sona maʻi gasegase i luga o lona 'upega tafaʻilagi, ma aʻo ola o ia, e manaʻomia lona faʻatau togafitiga. E ui lava, atonu, i le taimi muamua, o le gaioiga a le gasegase latou te manaomia. Ma afai e te musu e tuʻuina atu se faʻamalosaga mo le 3 masina, o le a manaʻomia lou tusia o se faasea na faʻauluina i le fomaʻi. A oʻo ina tafe atu tusi talosaga, o le a avea ma auala e aumai ai le poloaiga tutusa i tagata uma ma pule. "

Matagaluega o le Soifua Maloloina: "O mea uma o le a lelei"

Peitai, i le itulagi a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina latou te folafola atu e leai se tasi o nei mea o le a manaʻomia. E pei ona lipotia mai e le matagaluega i le tali atu i se talosaga mai MedNews, "O le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation i le aso 21 o Aperila, 2016 Nu. 254n na faailoa atu i tagata uma o latou agavaa o le pulea ma faatino le tulafono faatonutonu faatonutonu." Ma o lona faatinoga e le faatuaoia o le a "faataunuuina mai Ianuari 1, 2017 e tusa ai ma suiga ua faamaonia."

Tuua Lau Faamatalaga