Mea suamalie faalenatura Stevia Leovit - iloiloga le lelei

E toatele tagata e taumafai e pipii atu i le PP (mea lelei talafeagai), teena o le suka e avea o se oloa e afaina ai le tino, e mafua ai le mamafa o le mamafa. Ae e le mafai e tagata uma ona ola e masani lava e aunoa ma le gauai i se mea suamalie.

O se isi filifiliga o le faʻaaogaina o le suka. Latou te o mai i le faʻapipiʻiina ma le faʻamalosia (natura). O le filifiliga lona lua e aofia ai se stevia tulaga ese, o le suamalie lea e tuuina mai e glycosides o loo i ai i le tuufaatasiga.

O le Stevia o le aiga Asteraceae, o se aiga o le chamomile. Homeland - Amerika i Saute. E masani ona faʻaaoga i Iapani, Saina, Korea ma nisi atunuu Asia.

Seʻio tatou tilotilo i le lelei ma le le lelei o se mea totino tulaga ese, o ona lelei ma faʻaleagaina mo le aveesea o le mamafa ma le maʻisuka. Ma ia iloa foi pe o le a le mea e faʻaseseina ai Stevia sweetener.

Tulaga lautele o le stevia

Stevia o se laau e tupu aʻe i foliga o vao. O latou laʻau e faʻaalia i se suamalie suamalie. Isi igoa - meli po o mutia manaia. O laulaau e aofia ai le stevioside - o le glycoside sili lea e maua ai le suamalie.

O le stevioside e maua mai le vaega o se laau toto, ua masani ona faʻaaogaina i alamanuia, pe a fai e taua o le meaʻai faaopoopo E960. E tele suʻesuʻega e uiga i le saogalemu o le faʻaaogaina o mea suamalie ua faʻamaonia ai le leai o se faʻalavelave i le tino. I le faʻaopoopoga, o faʻataʻitaʻiga na maua ai faʻamatalaga e uiga i togafitiga faʻapitoa o loʻo matauina ma faʻalautele le faʻaaogaina.

Afai o laulaau fou o le mutia manaia e faʻaaogaina e fai ma meaai, ona itiiti ai lea o le kalori. E tusa ma le 18 kilokalo mo le 100 g o oloa. Mo le faʻatusatusaga: o nai lauti lauti e lava mo se ipu ti lauti, o lea e mafai ai ona tatou manatu e leai ni calorie.

Stevia sweetener e tele ituaiga o faʻamalologa:

  • Malosiaga
  • Aveese
  • Siva suamalie
  • Pills

A faʻaaogaina se suauu, o calories e leai. O loʻo i ai se vaega toʻaitiiti o meaʻai i le mutia - pe a ma le 0.1 g mo le 100 g o oloa. E manino lava o le aofaiga e laʻititi, o lea e le afaina ai le suka i le maʻisuka.

E leai se aafiaga i luga o le stevioside i gaioiga gaʻo i totonu o le tino, e le faateleina ai triglycerides.

O le saogalemu o le stevioside mo tagata e 2 mg i le kilokalama o le mamafa. Stevia, pe a faʻatusatusa atu i le suka masani, o loʻo faʻaalia e se 'oa tele:

  1. O vaega o minerale o le calcium, potassium, phosphorus, selenium ma le paluga.
  2. Vitamini - acid ascorbic, B vitamini, carotene, acidic nicotinic.
  3. Ole suāsusu taua.
  4. Flavonoids.
  5. Arachidonic acid.

E toʻatele tagata e faʻaaoga Stevia e tuua ni iloiloga le lelei aua latou te le fiafia i le manogi suamalie. O nisi e fai mai e maua ai le ita i meainu. O le mea moni, o le laau e iai lona tofo faapitoa, ae faʻalagolago i le tikeri o le faʻamamaina ma mea gaosi. E maitauina o ituaiga eseese o suamalie suamalie ma stevia e eseese i le tofo. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e suʻe lau filifiliga.

Mea aoga o le mutia manaia

E tele iloiloga i le faʻaaogaina o le stevia sugar sui. E le gata i lea, e tele manatu lelei. O nei mea uma e mafua mai i le togafitia o le mutia o le meli. E mafai ona faʻaaogaina i le lisi o le maʻisuka - faʻaaogaina mo le taoina, faaopoopo i le lauti, sua, ma isi.

E fautuaina le faʻaaogaina o se suauu e togafitia ai meaʻai. E talitonuina o le masani ai o taumafa e fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes i le tino, i le faasologa, o le mamafa o le mamafa o le a amata ona vave alu.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le tatau ona faʻaaoga le stevia o se sui soʻo. E naʻo le faʻaaogaina o se auala fesoasoani. O le tagata maʻi e tatau ona ave vailaau na faatonuina e le fomaʻi.

Ae mo le gau o le mamafa, o le suamalie o se oloa taua tele lea e mafai ai ona e fiafia i mea inu suamalie ma meaʻai e leai se afaina i lou soifua maloloina.

Mea aoga o se vailaʻau faʻamaʻi:

  • O le suamalie faalenatura e leai se mea e maua ai calorie, lea e mafai ai ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga o maʻisuka. O le mutia e fesoasoani i le faʻasaʻoina o fua o le kulūkose, i le faasologa, ina ia aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka,
  • O le laau o loʻo faʻamatalaina e se meatotino antibacterial, o le mea lea, o se mea inu lauti ma lau o le mutia o le mutia po o le vevela ua fautuaina mo le togafitia o le vailaau faʻamaʻi, malulu ma faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻateleina le tulaga puipuia, fesoasoani e faʻamalosia galuega faʻapipiʻi a le tino, osofaʻiga o maʻi, gaioiga,
  • O le mutia meli e faʻamamaina ai toto, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol. E faʻaitiitia ai le toto, e maua ai le faʻaitiitia o le toto totoʻa, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase maualuga ma tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o pathoces cardiovascular,
  • O le tuufaatasiga o loʻo i ai vaega o mea e faʻamaʻi ai - faʻavave ma quercetin. Tea ma le stevia e faʻaleagaina ai aʻafiaga o le faʻafefe o le faʻalavelave, faʻafefe le mamafa o uiga popole,
  • Ona o le mea e tetee ai le ita, o le stevia e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi o le tino. E fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, inumaga, manava.

O le laau e faʻaaogaina i nifo nifo. O se fofo ma lau stevia e faʻaaogaina e togafitia ai le pala o le nifo ma le faʻasolosolo taimi. Ua faʻamaonia se aʻafiaga o le antioxidant e taofia ai le tuputupu aʻe o neoplasms tumo.

O le tea ma le stevia e maua ai le malosi, fesoasoani e vave tele le faagasologa o le toe faʻaleleia pe a uma le tele o gaoioiga faaletino.

O faʻamaoniga ma ono aʻafia ai

I vailaau, e leai se maliega i le saogalemu o laau. O nisi fomaʻi e talitonu o le mutia e saogalemu atoatoa, ae o isi tagata tomai faapitoa fomaʻi e fautuaina le taumafaina ma le faʻaeteete, aua o aʻafiaga aʻafia e le faʻasaʻoina.

I le tele o punaoa, o le faʻaaogaina o vaʻaia o stevia e eseese. Aua le faʻaaogaina ma le le faʻamaoni. I se isi faaupuga, pe a fai o laumei po o le paʻu na faʻatau i le fale talavai na faʻafefe ai se vevela, mumu o le paʻu, ma isi faʻaaliga.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona suia le suka i le stevia - soʻo se fomaʻi e fai mai lenei mea. Ae mo le maʻisuka, e tatau ona e filifilia le aoga lelei ma le tele o taimi e faʻaaoga ai ina ia mafai ai ona le aʻafia ai taunuuga le lelei.

O isi faʻasalaga e aofia ai: tausaga o tamaiti e oo atu i le tasi le tausaga. I le taimi o le maitaga ma le lactation naʻo le maea ai o feutagaiga ma se fomai faapitoa. Ae mo le tulaga maaleale o tamaitai, e leai ni suʻesuʻega i le saogalemu, o lea e sili ai le aua le lamatia.

O suʻesuʻega faʻaletausaga e uiga i le tuai o mea leaga faʻafuaseʻi e leʻi faia. O le mea lea, o le talanoa e uiga i le saogalemu atoatoa e le talafeagai.

  1. Alu ona o le le faapalepale,
  2. O le tuufaatasiga o se laau ma le susu e tau atu i le gaogao ma le manava,
  3. O le ituaiga muamua o le maʻisuka mo le 2-4 vaiaso muamua o le faʻaogaina, e manaʻomia ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose, pe afai e manaʻomia, faʻaititia le aofaʻi o le inisalini e faʻatonuina,
  4. Aua e te aʻafia i laau faʻamaʻi, pe a faʻaitiitia le toto. E le o faʻateʻaina se setete faʻamaonia.

Ina ia aloese mai aʻafiaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E pei ona fai mai le lauiloa o Dr. Paracelsus - oona uma lava, o le tui e avea ma vailaau faafomai.

Le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka

Talu ai o ituaiga eseese o suka e suitulaga ua gaosia mai laulaau, o loʻo faʻaaogaina lelei mo faamoemoega eseese. O laʻau o le mutia e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated masani 30-40 taimi, ma o le pulou e tolu selau.

O le kuata o le kuata o stevia vavalalata e tutusa ma se sipuniti o suka suka. O le pito i tua e lava mo le 250 ml i le pito o le naifi. O se suavai e toesea ai nai mataua. E mafai ona e suaina laulaau fou, ma inu pei o le lauti.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se maliega i luga o le faufautua o le faʻaaogaina o se suamalie mo le maʻisuka. E tele fomaʻi ua malilie e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 1 ina ia faʻamalosi ai le tulaga puipuia, faʻaitiitia le viscosity toto.

I le lona lua, o se laau suamalie o se mea sili lea ona lelei i oloa masani lelei. Ave se mea suamalie e tusa ai ma se polokalame faapitoa, lea e atiae e se endocrinologist faatasi ai ma se tagata e faia meaʻai.

I le maʻisuka, o loʻo maua ai e le stevioside le taunuuga lenei:

  • Faamalosi toto toto.
  • Faʻataʻitūina faiga faʻavae, lea e masani ona faʻavaivaia i le maʻisuka.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto.
  • Faaitiitia le "matautia" cholesterol.
  • Faʻaleleia le toto i vae, lea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka.

Togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka e aofia ai le tagofia o le siva suamalie, laulau, mea vevela, paʻu, po o se mea inu keke e faʻavae i luga o se laau suamalie.

Stevia i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻamatalaga faʻamaonia i luga o le faʻaaogaina o le laau i le vaitaimi o le gaioiga. O faʻataʻitaʻiga sa faia i luga o fusi suʻesuʻe na faʻamaonia e 1 mg o le stevia i le kilogram o le mamafa o le tino ao leʻi maitaga e leai sona aoga i le setete o le tina ma le atinaʻe o le pepe.

O le mea moni, e le mafai ona e le faʻamalosi. Ae maise lava pe'ā iai le maʻisuka i le talafaasolopito o le tina faʻamoemoe. I soʻo se tulaga, faʻaaogaina e tatau ona talanoa ma le fomai o loʻo taitaia le maʻitaga.

I le lactation, o le aganuu e faʻaaogaina e fai ma meaai. O le mea moni e faapea, o le fafine na fananau mai e mafatia i le mamafa o le mamafa, o se faʻalavelave i le paʻu o le moe, ma meaʻai, ua ia manatu e uiga i le leiloa o le mamafa, lea e le afaina ai lona soifua maloloina.

O Stevia i le taimi o le lactation e faʻaititia ai le mamafa o le tino. E le mafai ona e popole i calorie e ala i le faʻaaogaina o au mea e sili ona e fiafia i ai ma le faaopoopoina o le stevioside. Ae e le faigofie tele lenei mea e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. Aʻo fai susu, e tatau ona e manatua e mafai e le pepe ona tupu se faʻafitauli faʻafefe, talu ai ona o le vavao e fiafia tele le tea, ae o susu foi.

E mafai ona faʻaaogaina le pepe i meaʻai suamalie, ma o se taunuuga, i le taimi o le fafagaina, o le a teenaina ai paluga pateta e leai ni suamalie, susu poo le falala. O le mea lea, o mea uma lava e tatau ona avea ma fuataga.

Manuia vao ma le mamafa o le mamafa

E masani lava, o se laau tulaga ese e faʻaaogaina e foia ai le mamafa o le mamafa. O le mea moni, e le fesoasoani i le tuusaʻo faʻatasi o pauna faaopoopo, ae galue e le tuusaʻo ona o le faʻaitiitia o le manaʻo ma le faʻamalieina o meaʻai suamalie.

Tali lelei ile stevia. O le toʻatele ua matua faamalieina lava e mafai ona latou fiafia i meainu suamalie, meaʻai a le fale ma isi mea-zelo-calorie.

O nisi e matauina se tofo faapitoa o le oloa. Ae ui i lea, e pei ona taʻua i luga, o ituaiga eseese o lo oi ai a latou lava tofo, o lea e tatau ai ona e sailia lau lava filifiliga mo le lisi.

Faʻamanuiaga mo se tagata i luga o se taumafataga:

  1. Tea po o le decoction e faʻavae i luga o le laau e faʻafefeteina ai le fiaʻai, ua tumu se tagata i sina vaega o meaai,
  2. E leai se lagona tumau o le fiaaai,
  3. Gaioiga faʻamalosi
  4. Ua tumu le laau i minerale ma vitamini e maua ai le le lava o mea aoga aoga i se vaega e tasi e le sao i le suka,
  5. O le mutia meli e masani ona faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o meaʻai, lea e afaina ai le fuainumera,
  6. Malosiaga faʻapitoa e faʻaleleia ai le faʻaleleia atili o metabolic processes.

Afai o nisi mafuaaga e le mafai e se tagata ona 'ai le stevia, ona mafai lea ona sui i se isi mea suamalie. E tele analogues. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e taumafai Erythritol poʻo mea faʻafefiloi ma isi mea saogalemu - ma le sucralose.

I le faaiuga, matou te maitauina o le stevia e le naʻo se tulaga tulaga ese, ae o se vailaʻau lautele e fesoasoani e faʻaititia le suka i le maʻisuka, aveesea le mamafa i le gaʻo, ma faʻaitiitia le toto i le maualuga. O le mea autu o le tausia lelei o se mea saogalemu i aso taitasi.

O le sui o le sugar Stevia o loʻo faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Manatunatuga le lelei

O le Stevia o se mea aoga, suamalie manaia o le natura, ae o lenei tofo! E le mafai ona ou tosoina ni taga, pe i luga o le laupepa - o le tofo ma le mulimuli ane na faaitiitia i se mea e gao ai. Sa ou manao e aua nei faaopoopoina se mea i le kofe.

- I totonu o le matagaluega o meaʻai gaosi meaʻai na tosina mai aʻu i se atigipusa Stevia, o se suamalie masani. Sa ou faatauina mai. Sa ou suesueina i le vaiaso atoa. O le tofo e leai se eseesega mai suamalie taugofie. O nisi taimi ou te faʻatauina se tama tama i luga o le matamata.

- Ou te le fiafia ia Stevia. O le tofo o le kofe ma le la ua suia mo le leaga. Sa ou manatu o le a ou le maua se mamafa. O le mea moni, i luga o le atigipusa o loʻo fai mai ai: o loʻo leiloloa lo matou mamafa i le vaiaso. Ae ala. mamafa i le tulaga.

- I se upu Stevia natura suamalie, gaosi oloa LLC "Leovit nutrio" e le fetaui ma au. E le gata i lea, e magoto i le gutu ma umi se taimi e alu ese ai. E le o maua loʻu maʻisuka. O le suka e masani lava.

- O le tau mo le 37.5 g (150 papa) o le 195 rubles.

1 papalama = 4 kalama o le suka.

Sa ou taumafai e alu le Stevia sweetener mai Leovit. Sa ou fiafia aua ou te leʻi faatauina se fale faapena, ae sa mafai ona ou suʻe muamua. Ou te lei malamalama i le kulukose i le tuufaatasiga. Ae e tusa lava pe e te le maua se masei i lenei mea. o le tofo o se mea e inosia

Stevia o le sugar tutusa. O ia te ia lava le mataupu faavae o le gaioiga i luga o le tino. Aua nei faʻamaonia oe lava o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa. O le suauu o se mea masani foi, e na o le mea e fai mai beets, ma e le mai lau lavea, e pei o lenei mea suamalie Leovit. O le mea lautele, o mea uma e suamalie e faʻasalaina i tagata soifua maloloina (e le o le maʻisuka). E le tali atu le tino ia i latou e pei ona tatau ai.

Faʻapitoa:

Faʻafitauli:

Ou te le iloa po o le a le aoga, ae e tofo i le inosia! E le suitulaga i le suka. O le sugary toak! Ou te le fautuaina atu! O le a ou le toe taumafai. Faʻamolemole mo tupe lafoai. Sili atu e aunoa ma le sisiva.

Faʻapitoa:

Faʻafitauli:

Aisea e avea ai le tofo suamalie Bitter? Ua toe faaseseina foi ma le tuufaatasiga? O le a ou le toe faatauina se mea mai Leovit. Vaavaai mo ia lapisi.

Faʻapitoa:

leai, pusa penisini

Faʻafitauli:

Faʻamatalaga Faʻatinoga E le fetaui ma le manava e le malie

O le aso ua sui ai e Leovit Stevia se suka, i luga o le pepa na ia fai mai ai e 1 le papa = 1 le suka o se vaega o laulaau e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le mea moni, o otaota masani mo le laulaufaiva o le fulu e matua le fiafia lava ma le itiiti o le suamalie, oona tele latou te faalavelaveina ai le suamalie, e le mafai ona inu le ua e foliga mai e sili atu ona inu le inu e aunoa ma le suka nai lo le suia o le suka)) O se taunuuga, e le itiiti ifo i le 130 rupu i le lapisi ma le inosia e mulimuli ane oona pe a uma le lauti.

Le aso lelei mo i latou uma na se ese i laʻu iloiloga!

E masani ona ou mulimuli i aʻu meaai, ae o se manogi fiafia tele. E mafai ona ou teena mea uma vagana ai le suamalie. I le taimi muamua sa faʻaaogaina mea suamalie, e pei o le sucracite. O mea uma oi totonu ia te ia e fetaui lelei ia te au, o le tofo ma le tau, ma pe faapefea ona taliaina e loʻu tino. Ma talu ai o loʻo ou susu i le taimi nei, na ou filifili ai e faʻataʻitaʻi se mea masani e suia ai le suka e tofo ai. O Stevia ua sili ona talafeagai ma taugofie i lenei itu. E oo lava i le taimi muamua, ou te faitauina le tele o iloiloga lelei mai le aveesea o le mamafa ma le maʻisuka e uiga ia te ia. I la matou "Pyaterochka" na ou vaaia ai na o le fagu lenei i lalo ifo o le igoa "Leai le Mataua i le Vaiaso". O le tau e 120 p. Na ou tago i ai ma ou te lei mafaufau foi ou te vaai i le fale talavai.

Ina ua ou taunuu i le fale, sa ou filifili ai e taumafai e fai lauti ma togi se pulu o lenei stevia. 0.7 kcal i le tasi laulau e sui ai se sipuni o suka. SAUNIA LE TUSI! Manaia, ia tuu filemu, maoti, sa ou mafaufau ma filifili ai ou te leʻi faaaogaina lava. Sa ia taumafai i lana tane, na ia vavao mo se taimi umi ma fesili pe faapefea ona ou inu i le muck)) ae e moni lava o le oona oona o loo tumau i le gutu mo se taimi umi.

Ma e lelei mea uma, pe a fai ua maeʻa laʻu masani ma le upega.

O le isi na ou faatalitali mo se mea matua le maofa i le gastrointestinal tract.Sa ou i ai i le po i mea uma na tutupu, faanoanoa mo ia auiliiliga. Ae o aʻu o le mea moni!

I le taeao sa tiga pea loʻu manava, i le taimi muamua sa ou manatu o se tali atu i se mea mai meaai. Ua sili atu le lelei i le taimi o le aoauli, ma na tonu ia te au e inu sina lauti ma le stevia, ia faaaoga i le tofo, ina ia tautala. Ae o le tala o le manava na fai mai ma le saʻo ma le maofa. Oi, e le o se tali i meaʻai, ae i lenei suamalie. Na mulimuli ane fai mai le tane, na ia lagona le afaina ma le le mautonu i lona manava. Ou te fiafia ia te ia e le na o ia.

Ou te le manatu o le le faapalepale i le stevia e mafai ona avea ma mafuaʻaga. Talu ai e seasea lava ona tupu, ma o lea tatou te mauaina uma loa.

Ou te le mafatia i gastritis poo se mea pei o lena, o loʻo i ai loʻu manava malosi, faʻataʻatia mea uma ma mea uma lava. E le afaina aʻu i meaʻai. O lenei ua ou fefe e mafaufau pe o le a le mea na tuuina mai "natura" ua faia moni. E foliga mai ia te au e tumu i le kemisi ma pei lava o lena. Ou te lei ofuina mo le suʻega, na ou togi ese le fagu.

O le a ou le faia ni faaiuga i luga o Stevia i lona atoaga, atonu i lona natura masani pe mai se isi gaosi oloa, o lenei suamalie e sili atu le taua ma leai se aafiaga matautia.

Ae o lenei oloa, o le mea e leaga ai, ou te le fautuaina se tasi.

Stevia "Leovit" aveesea le mamafa i totonu o le vaiaso


Na amata ona ou mafaufau e uiga i le faatauina mai o stevia pe a uma ona matamata i le ata "Breaking Bad". Sa i ai se fafine e masani ona sasaaina le stevia i lana lauti po o le kofe. Googling, na ou iloaina o le stevia o se mea suamalie faalenatura e faavae i laulaau o se laau stevia. Ou te leʻi faʻataʻitaʻiina muamua le suka ma sa ou mafaufau po o le a le mea o loʻo i ai ma pe o le a foi le mea latou te faʻaaogaina. Talu ai ou te leiloa le mamafa, ou te fia 'ai se lole faaopoopo i le lauti e aunoa ma le afaina ai o laʻu lava ata, aua ou te fiafia i le lauti ma le kofe e itiiti lava, ae suamalie.


E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le faʻatauga o le faʻaititia o calories ma faʻaititia ai le suka. O le meaai ua maualuga tele nei i le kalori. Faʻaopoopo i lenei olaga e le aoga, ola le lelei ma e sili atu le gaʻo i le tino. I le taimi nei, o loʻo maua ai le suka i soo se mea, sau sau, yoghurts, granola, meainu. Afai e te vaʻavaʻai i le tuufaatasiga, o le suka o loʻo i ai i soo se mea. Ma o lona soona taumafa e tau atu ai i taunuuga le lelei mo le tino, e lelei tele le faʻaititia o le suka.


Tau: e tusa ma le 200 rubles.


150 pusa i se pusa.


I le tasi papa maa, 0.07 kcal. (e laʻititi tele)


Faʻapaʻuina: se fagu o vitamini. E matua le talafeagai lava. E le o le taimi na lele uma ai le papa i luga o le potu ma alu ese ona o le pau i totonu o le talo. E mafai ma sili atu le toʻa e sau i se mea. Ae mo le galuega, e sili atu ona talafeagai nai lo le suka, lea e tele se avanoa ma e sasaa ai foi.


Luga o le faʻatau: e mafai ona e faʻatauina i toetoe lava o soʻo se supermarket, tagaʻii oloa mo le maʻisuka.


Faʻaopoopoina laupepa e lua i le lauti, sa ou matua le maofa, lelei, leaga le inosia, leaga le suamalie)) Sa ou manatu o se vale, na ou faatauina se isi lapisi. Faʻailoga faigata e le mafaamatalaina ma le le lelei. I le taimi muamua, ma le faamaoni, na ou manatu o nei fualaau o le a faatali seia oo i le aso e muta ai ma lele i le lapisi. Ae e tusa lava pe na ou faamoemoe uma e "taumafai" lenei tofo fafo. Ona ou aʻafia ai lea ma o lenei ou te le o suka uma i le lauti ma le kofe. O le tofo o le stevia e matua ese lava nai lo le suka, ou te manatu e le fiafia tagata uma i ai. O le tofo o le stevia e umi atu nai lo le suka, pe a uma ona inu se ipu tipolo mo le isi 15 minute, e mafai ona e lagonaina le suamalie i lou gutu.
I le tofo o le stevia o loo i ai se ituaiga oona, o le tele o lau pepa e te tuu, o le sili atu ona oona. I lenei tulaga, o laʻu masani mo se ipu lauti-kofe o le tasi laulau o se mea suamalie. O le tofo o le stevia o se mea manogi ma le manaia, e matua ese lava

mea suamalie (stevia leaf extract)


E tusa ai ma le tuufaatasiga, na ou malamalama ai o le le lelei o le galuega o loo faia e le carboxymethyl cellulose, o se paʻu palapala ua faamauina i lalo o le E466 ua faatagaina i le Russian Federation. E le manaʻomia mo tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻapupulaina le cholesterol i se aʻafiaga i le tuputupu ae o sela o le kanesa.


I le tulaga lautele, ou te manatu e le lelei le gaosiga ma e le o manino o le glucose pe o Stevia pea (taua ma lena mea) pe a fai o le kulukose ma Stevia ona tusi ai lea i le igoa o le oloa! Ou te le fiafia i togafiti faapena o gaosi oloa!

Ma o nei papaa e solo lelei i se vai vevela!


I le tulaga lautele, ona o le mea moni e mafai e lenei oloa ona mafua ai le kanesa, ou te le fautuaina lenei stevia faapitoa, o le a ou faamaeaina lenei afifi, ae o le a ou le toe faaaogaina. O le mea moni, o le a ou suia lenei oloa, saili mo se mea mama o le stevia, po o le fale talavai e mafai ona e faatauina ai lau stevia, lea o le a aoga ma e le afaina ai le tino. Cancer mo le paʻu mamafa? Faamagalo mai, e le tatau ona ou faia! O le a ou tilotilo mo se vaega mama o le stevia pe inu lauti e aunoa ma se mea ma ou te fautuaina oe!

O le a le stevia

Stevia - "mutia meli." O lenei laau na sau ia i matou mai Amerika i Saute. E telē tele, faʻatasi ma laupepa lapopoa ma mafiafia. Sa faaaoga e le Initia le sua o le suka e fai ai mea suamalie. O le 10-15 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka paʻepaʻe, ma o le maualuga e lauiloa o le "stevioside" e silia ma le 300 taimi.

Ua tupu Stevia i Paraguay ma isi atunuu o Amerika i Saute. E i ai le tele o ituaiga o laau o lenei laau. Ua tupu Stevia e maua ai se suamalie masani, lea e lauiloa e le gata i le maʻisuka, ae o le mamafa foi o tagata.

E naʻo luga o le upega tafaʻilagi a Iherb e sili atu ma le 20 ituaiga o vailaʻau eseese. Lapoʻa, meaʻai, laʻau fou, mago i lalo o le susulu o le la o Paraguay, faʻafefiloi lauti o le a faʻamalieina ai soʻo se maʻisuka ma se tagata fiafia i se olaga ola maloloina.

Glycemic index and calories content

O le vailaau masani e leai ni calorie, aua e le o aʻafia e le tino. O le suamalie e faʻafefe ai le tofo ma tuʻu ai oe lagona suamalie.

I luga o nisi o punaoa, e mafai ona e maua ai faʻamatalaga e aofia ai le 3 kcal i le 100 g. O faʻamaumauga i luga o mea o loʻo iai le chlorophyll ma le vaitamini C o loʻo faʻaalia foi.

Stevia Glycemic Index - 0

O laʻau e masani lava e le faʻaaogaina i meaʻai, o le mea lea e mafai ai ona le amanaʻia a latou mea e maua ai caloric i se mea masani.

E faʻapefea ona maua le suamalie Stevia

O le metotia o le gaosia o le suamalie e faalagolago i le fomu. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e mauaina le lauti suamalie i stevia. O nei laʻau e aoina ma faʻamago.

O le pito i tua o le tioata ma le laulau. O le veststalline stevioside o le sua o le stevia laau ua faʻamago i se tulaga o le faʻamaʻi. O le laulau o se eletise e faʻafefiloi ma faʻaopoopoga mo faʻavave vave.

I luga o le maketi e mafai ona e mauaina:

  1. O se faʻafefiloi o kulimi suamalie ma stevia, e maua mai le stevia ma le erythritol, poʻo le erythrol.
  2. O le pito i tua ma le vaega o le rosehip ma le vitamini C o se faʻafefiloi o sua o lua laau.
  3. Stevia ma inulin.

Aisea tatou te manaʻomia ai mea faʻafefiloi pe afai ua suamalie tele le suamalie a le stevia? O le mafuaaga o le tofo faapitoa o lau o lenei laau. E pei o le tele o punaoa o chlorophyll, o loʻo i ai ni glycosides oona. Latou te tuʻuina atu i ai se taimi vave, e iloagofie pe afai e te faʻamalieina le oloa i le vevela. E leai se faafitauli faapena i le kofe, ae o le "sugar gourmets" e le fiafia i le manaia o le suamalie, e aunoa ma le "atoatoa" tusi o loo i totonu o le suka.

Faʻatau e le au faʻailoa uma nei faaletonu:

  • Stevia ma le erythritis. E pei o le suka. O le oloa o loʻo faʻafefiloi ma faʻamalo ina ia maua ai se lagona lelei atoatoa.
  • Faʻatauga faʻatasi ma se vaegaRose luga. O loʻo faʻamaonia tele, ma o loʻo faʻatau atu i ato ma ato. O loʻo i ai le 2-3 g o suauu tiso mo le 100 g o le rosepa. O lenei filifiliga e le afaina e tusa lava pe vevela.
  • Stevia ma inulin. Faʻatau i totonu o fualaau faʻasa. E vave lava ona solo i le lauti poʻo le kofe, ae o le kukaina faʻatasi ma i latou e le faigofie tele, talu ai e manaʻomia le vai tele i le fua.

O aoga o le maʻisuka

I le maʻisuka malosi, o mea uma e teuteu mai lau o le meli ma le suamalie o meaʻai ma vaiinu ma stevia e aoga tele. O faʻamaumauga o togalaau e vaʻai ai Stevia i laau e mafai ona faʻaititia le toto suka.

E le o se mea e sili ona lelei le faʻamaonia o faʻamaoniga. Ioe, o se faaitiitia o loʻo tupu, ae na o le faʻaalatua:

  • E mulimuli se tagata i se taumafataga e ala i le faʻaaogaina o le gaʻololo "gaʻo" gaʻo, lea e gasegase mo se taimi uumi.
  • O tumutumu o glucose e leai lava se mea e sau mai ai, ona o le faʻagesegese o le gaogao, e oʻo lava i le faʻalauteleina o le tausiga.
  • Stevia suia le suka, o lona uiga o le oso i totonu o le kulukose toto e le o tupu.

O le mea lea, o le pito i tua e faʻaumatia ai le manaʻoga ia faʻaitiitia pea le toto o le suka i le maʻisuka, ma faʻateleina ai le olaga.

O le faʻaaogaina o le stevioside e sili ona lelei, talu ai:

  1. Stevia sweetener e le afaina ai fatugaʻo ma le ate, e le mamafa tele a latou galuega, ona e le o aofia ai vailaau faʻasolosi o vailaʻau oona ia i le tino.
  2. E le o aʻafia e le tino, o lona uiga e le afaina ai le mamafa.
  3. E fautuaina Stevia mo le maʻisuka mea taumafa e ala uma i faʻasalalauga o endocrinologists, ma o faʻamalositino i le falemaʻi ua faʻamaonia e saogalemu ma e le afaina ai le maualuga ole suka.

O le faʻaitiitia o le mamafa ma le stevia e faigofie. Leai se mea e te lafoaia ai suamalie ma se suamalie suamalie, naʻo le suia o le suka ma se suamalie. E fesoasoani lenei mea e faʻaititia ai le kalori mea o le taumafataga i le 200-300 kcal, pe afai muamua na inu e se tagata mea vevela ma le suka ma le suamalie.

O se faaitiitia o calories ua lava lea mo le leiloa o le mamafa e 2-3 kilokalama i le masina. E saogalemu mo le soifua maloloina, ma faʻaititia le faʻaalia o aʻafiaga mai le maʻisuka, ma faʻaleleia le soifua manuia.

Ua tusia e le tagata fai fualaau o Amerika D. Kessler o mea suamalie uma e faateleina le suka toto, e pei ona masani le faiʻai o le tagata e tali atu ia i latou e pei lava o le suka. E i ai se lagona faʻalagona-lagona.
I le taimi nei, e mafai ona na o se tagata e 'ai i meaʻai ma se faʻamaufaʻailoga maualuga.

Afai e paleni le taumafataga, o le tele o meaʻai e talafeagai mo meaai o le maʻisuka, o lenei aʻafiaga e le mafai ona faʻatino. E le o lagolagoina e tagata e taumafa meaai lenei manatu, talu ai e leai se faʻavae o faʻamaumauga. O se suʻesuʻega e aofia ai le maʻisuka e leʻi faia, o le taliina oa latou meaola e leʻi suʻesuʻeina. O le mea lea, e sili atu le taulai atu i faʻamaumauga faʻamaumauga.

Contraindications, ei ai se mea leaga?

Stevia e leai se faʻailoga. O le le faʻamaonia ma le faʻasolosolo o le tagata lava ia e filifili ma le loto i ai. E le gata i lea, o vailaʻau faʻasaina e masani lava o allergens, ae le o fiber ma gaʻo, o le stevia e mafai ona manatu o se oloa hypoallergenic.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • lapopoʻa tele o le vaʻavaʻai e faasaga i isi mea suamalie o nisi taimi e saofagā i le faʻamalosi ma le pala,
  • E mafai e le stevioside ona faateleina le vevela o le talo, pe afai e te inuina meainu suamalie ia i latou i luga o se manava gaogao i ni aofaiga tetele,
  • o le stevia grass brewed i le vai e mafai ona mafua ai se aafiaga o le diuretic.

Punaoa faʻaonaponei e pei o finau e sili atu mo le tagata ona 'ai meaai masani, ma aloese mai soʻo se mea suamalie, e oʻo lava i mea masani e pei o stevia. E mafai ona e maua le faʻamatalaga o le inu o le lauti ma laʻau stevia o se filifiliga lelei, ae o le sasaʻaina o nai papa o le suʻega i le tea masani ua leaga.

O faʻamatalaga o ē o loʻo lagolagoina nei ituaiga manatu e le o iai ni vai. O meaʻai suamalie e leʻo aofia ai "kemisi leaga," poʻo soʻo se mea e mafai ona mafua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faatusatusaga i isi mea suka

O Stevia o se mea suamalie masani, ma o lea e sili atu le maloloina nai lo le aspartame, potassium acesulfame, cyclamate. E tusa ai ma nei mea, o faʻamatalaga e uiga i o latou gasegase gafatia o loʻo lolomiina i taimi taʻitasi. Tulafono a Kalefonia e faasaina ai i latou mai mea suamalie mo tamaiti ma fafine maʻitaga. Ae leai se faʻatagaina faapena e uiga i stevia.

O le stevioside e "lelei" aua e mautinoa e le mafua ai le kanesa. Fai mai le au Dessert, o le suamalie o le stevia e na o se meaai e fiafia i ai.

Faatusatusaga o Stevia Sweetener ma le Fructose

FructoseStevia
O le glycemic index is 20, e tusa ma le 400 kcal mo le 100 g.Toeitiiti leai ni Calories, GI - 0
O le faʻaaogaina tele e mafua ai le vevela.Fesoasoani i le paʻu mamafa
Suiga o le suka moni, mafai ona faateleina le totoMea suamalie faalenatura e le afaina
Faʻasaʻo le sukaE le faateleina e le Stevia le kulukose toto

Aspartame ma le cyclamate e sili atu ona pei o le suka masani. Ae o le mea moni, e sili ona suamalie, mea inu faʻatasi ma i latou e tuʻu ai le tofo i le gutu, ma mafai ona mafua ai le gaʻo, aʻo manaʻo se tagata e "puʻe" lenei tofo. E moni lenei mea mo i latou e leai se aganuu o meaʻai, ma o loʻo i ai le faʻalagolago i meaʻai.

E mafai ona faʻamaopoopoina Stevia i le erythritol ma inulin. O le mea muamua e "faʻalolotoina" le tofo o le stevia, o le lona lua e sili atu ona pei o le suka. O le faatusatusaina o oloa solo e faigata, aua e le tutusa uma lava le suka.

O mea suamalie faalenatura, "mutia o le meli" ua na o le pau lava. E maua mai siama kulimi masani e ala i le suia o le fua. E sili atu ona suamalie le sucralose nai lo le suka paepae masani, e le o le digestible, e leai ni calorie, ma e sili atu le manaia nai lo le stevia.

Pregnant Stevia Sweetener

O le United States Obstetrician Gynecologists Association faatagaina le stevia i le taimi o le maitaga. O le sui suāsusu e le o se mea e afaina ai le tina ma le tama, ma e mafai ona faʻaaoga i taimi uma. I luga o le Initaneti e mafai ona e maua ai faʻamatalaga e tatau ona le aofia le meli i le taimi muamua o le tolu masina.

Faʻamaumauga i totonu o le atunuʻu tusitusi e mafai e se fafine ona faʻaauau pea ona 'ai meaʻai suka o lenei faatulagaga pe ana fai o se vaega muamua o ana meaʻai, ma e le tatau ona faʻafeiloai i latou i le taumafataga pe afai e le masani. O le faʻaaogaina o mea suamalie e tatau ona faʻatalanoaina ma lau fomaʻi ma le endocrinologist pe a oo i se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

O fea e faʻatau ma pe faapefea ona filifili?

O Stevia i ituaiga eseese e mafai ona faatauina mai i falemaʻi, falemaʻi o meaʻai maloloina, i matagaluega mo le maʻisuka i faleoloa masani. E le gata i lea, o le suamalie o loʻo faʻatau pea i fale taʻalo taaloga.

O le mea pito sili ona taugofie o le faʻatulagaina o oloa i le stevia lea e faia ai faʻalauiloa ma tau, ae e mafai foi ona e faʻatau i luga o supermarkets. O le fesoasoani a Edil e fesoasoani e faafaigofie ai le faagasologa. O iina e mafai ona e maua ai faʻaititia i luga o mea suamalie i supermarkets i le mamao mamao.

Ma le isi, mafaufau i mea lelei ma le faʻaogaina o ituaiga eseese o le faʻasaʻolotoina o stevia.

Faamatalaga Lautele

O le laau lava ia e matua le mafaamatalaina. Stevia - mutia o le meli, e pei ona lauiloa ai - e faatatau i le ituaiga o vao laʻau o le aiga o Astrov.

O le maualuga o le fale na tuʻuina atu e masani lava 60 - 70 cm. E tasi le tagata matua e mafai ona gaosia i tausaga taʻitasi se fua o le va o le 600 ma le 12,000 lau.

O le natura, o laulaʻau ma 'eleʻele o stevia ua tumu i se suamalie suamalie. E faʻafetai i lenei fale o le laau e lauiloa e pei o le mutia meli.

Stevia herb ma lona faʻaaogaina

Ioe, ou te leʻi sese, o le stevia o se vaovao ei ai le suamalie manaia ona o le mea o loʻo i totonu o le stevioside i totonu - o le glycoside sili lea ei ai lona suamalie. I le faaopoopoga i ai, o loʻo i ai foʻi suamalie suamalie:

  • Rebaudioside A, C, B
  • Dulcoside
  • Rubuzoside

O le stevioside e maua mai se faʻatauga laau ma ua faʻaaogaina i le alamanuia e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa poʻo se fesoasoani faaopoopo (E960). O tausaga i suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le saogalemu atoatoa i le faʻaaogaina o oloa e faʻavae i luga o lenei suka e sui ai ma ua taʻua o le mutia o le 21st seneturi.

O le lauʻeleʻele o stevia e taʻua o Central ma Amerika i Saute. Mai aso anamua, na faʻaaogaina e tagata o le atunuu mo meaai, faʻasoasoaina ma le lauti Paraguayan - MATE. Ae ui i lea, na iloa lelei e tagata Europa le tele o mea aoga i se taimi mulimuli ane, ona o le au manumalo i lena taimi sa le fiafia tele i aga masani a nei ituaiga.

Na o le amataga o le seneturi mulimuli i Europa na latou aoao ai e uiga i se laau matagofie tele, faafetai ia Moises Santiago Bertoni, o le sa avea i lena taimi ma faatonu o le College of Agronomy i le laumua o Paraguay.

O fea e tupu ai stevia i Rusia?

I luga ole laʻasaga o galuega, e totoina stevia i le Territory Krasnodar ma Crimea. Ae o lenei e mafai e se fai togalaau ona tupu lenei vao i Rusia. E faatauina fua i le tele o faleoloa faʻatoʻaga faapea foʻi ma faleoloa i le initaneti. Ae ui i lea, atonu e te le totoina i le fale, aua e manaomia e le laau le ea fou, laufanua lelei ma le maualuga o le suavai. Lalo o se ata o le laau lava ia, o le a lona foliga fugalaau. I fafo, e tutusa lava mea e tutusa ma upega, mint ma le pama lemoni.

E le o toe umi ae i ai se tusiga i luga o le tuputupu aʻe o lenei tagata. I le faaopoopo atu i lona suamalie, o lenei suka e sui ai foi ei ai isi meatotino aoga. Faitau faʻamatalaga mo le faʻataʻitaʻiga o le pito i tua. E uiga i le tuputupu aʻe o stevia i le fale, faitau lenei tusiga.

Calorie ma le taua o le stevia

Afai e te faʻaaogā lau vavao o le stevia mo meaai, o lea i lenei tulaga e mafai ona e mauaina se aofaiga itiiti o kalori. O le aoga o le malosi o le vaovao e tusa ma le 18 kcal i le 100 kalama o le oloa.

Ae peitaʻi, afai e te faʻaaogaina se suamalie suamalie o le vevioside i foliga o le vai, i le tulaga o laupepa poʻo le paʻu, ona leai lea o le tau aoga. Ou te talitonu o tulaga uma e lua e le tatau ona e popole i lenei mea, e tusa lava po o le a le tele e te inu ai le ti o le ti, aua o le gaogao o kalori e na o le le amanaia ma e mafai ona le amanaiaina. I soo se tulaga, o le suka o le a faitau fiaselau taimi sili atu ona leaga.

E toafia gaʻo gaʻo i stevia

E tutusa ma calories, i le mutia e tusa ma le 0.1 g o carbohydrates i le 100 kalama. E te malamalama o se vaega tele lea e le mafai ona afaina ai le tulaga lautele o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e malosi le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ina ia aloese ai mai le ogaoga o faʻafitauli ma faʻamaonia le suka o le toto.

I le auala, e le afaina ai le lipid metabolism, o lona uiga, e le faateleina le maualuga o LDL ma triglycerides. I le lautele, BZHU i le 100 g mo stevia e pei ona taʻua i lalo:

Stevia: faatonuga mo le faʻaaoga

Talu ai o ituaiga eseese o suka e suitulaga ua gaosia mai laulaau stevia, e matua faigofie lava ona faʻaaogaina mo faamoemoega eseese. O laʻau o lenei laau e sili atu ona suamalie nai lo le suka i le 30-40 taimi, ma le faʻasologa - 300 taimi. I lalo i le ata o loʻo e vaʻaia se laulau faʻavae o le fua o le stevia ma le suka.

O lea la, e mafai ona e faʻaaoga le oloa i le tulaga o:

  • lauti po o le teuteu o laʻau matutu
  • siʻosiʻomaga, o lona uiga tali fofo

Pepa faʻatumu mai i le:

  • siaki faʻamalosi i le afifi faapitoa - tufatufa
  • suka e pei o le tioata tioata
  • suavai suavai, paʻua

O le taimi nei ua gaosia ai le tele o meainu eseese i le mutia manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se meaʻai na faia ma le stevia, lea e aoga tele ma o se mea e ese ai i le kofe.

E mafai e le vaega o Stevioside ona aloese i le maualuga ma e le faʻaumatia, o lona uiga e mafai ona faʻaaoga i totonu o le fale e tao ai, lea ou te faia. E fetaui lelei ma fualaau suamalie ma mea inu. Po o fea lava e manaomia ai le suka, ou te faaopoopoina se sipuni vao. Ma o na fualaau lea e le mafai ai ona suia le suka i tekinolosi, ou te le masani ai.

Ou te faʻaaogaina i taimi uma i le sauniuniga o meaʻai ma fautuaina oe i nisi o fualaau faʻataʻitaʻi ma laasaga taʻitasi e faʻavae i luga o le suamalie suamalie

O nei fualaau e maualalo-carb e aunoa ma le falaoamata masani ma le suka, lea e le afaina ai le kulukose ma le inisalini.

I le auala, e leai ni tuaoi manino o stevia mo le togafiti togafitiga. E masani lava, e mafai ona faʻatagaina i soʻo se aofaiga, ae e ono le mafai ona e 'ai tele.

Smack o stevia

O le toʻatele o tagata na ave Stevia otaota e mumusu e faʻaogaina ma tuʻu ai ni iloiloga le lelei ona o lona tofo. Fai mai nisi o ia o le oona. Ou te fia tautala faʻapuupuu loʻu manatu, o lea la, tautala, tuu se iloiloga, e tusa ai ma le tofo faapitoa o le pito i tua.

Ioe, o le mutia lava ia o se tofo muamua e le fiafia i ai tagata uma. Na te le faalavelaveina au. Ae le o fuaitau uma e maua ai se tofo le lelei. E tusa uma lava ma le maualuga o le faʻamamaina ma mea gaosi. Ua uma ona ou taumafai 5 ituaiga o stevia ma e tofu i latou uma ma eseesega eseese. O le mea lea, ou te manaʻo e fautuaina oe e taumafai e maua se tofo e te fiafia i ai.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le vevela

Sa iloiloina e saienitisi se vaega saogalemu o le tusa ma le 2 mg / kg le mamafa o le tino i le aso. Stevia, e le pei o le suka faamamaina, o loʻo i ai se vailaʻau faʻamauaoa tele. O laʻau e tamaoaiga i mea nei:

  • Minerale - calcium, manganese, fluorine, phosphorus, cobalt, aluminium, seleni, chromium.
  • Vitamini - vitamini C, peta-carotene, vitamini B6, vitamini K, riboflavin, acidic nicotinic.
  • Mea taua o le suauʻu - manogi o camphor ma le limonene.
  • Flavonoids - rutin, querticitin, avicularin, guaiaverin, apigenene.
  • Arachidonic acid o se herbicide masani ma le neuromodulator.
ia faamalieina

Stevia Extract: Faamanuiaga poʻo le Faʻaleaga

Ina ua ou suesue i le fesili o le filifilia o mea suamalie mo aʻu ma loʻu atalii, ae ou te lei mauaina se faamatalaga e tasi e uiga i lenei laau o le meli. Na ou matauina o le lauiloa o lenei suka e sui ai o loʻo tupu pea. Ae o le stevioside o loʻo i ai ona manuia ma mea leaga.

O tagata faʻatau tele o lenei oloa o le Iapani. I Iapani, ua faʻaaogaina i meaai mo le sili atu i le 30 tausaga, ma o lona aafiaga ile tino o loʻo suʻesuʻeina foi. I luga o nei 30 tausaga, e le o se tasi o aʻafiaga taua faʻapitoa ua iloa, lea e faamaonia ai le maualuga o le saogalemu o le faʻaaogaina. O le faʻaaoga Iapani o le stevia e le gata o se sui o le suka.

E tele naua le faʻateleina o le gafatia o le laau ma faʻapitoa i mea tau vailaau o sauniuniga. Ou te le finau e faapea o loʻo i ai se faʻamalologa tuusaʻo, ae i le puipuia o nisi o tuutuuga o le a aoga lelei. Le Stevia Faaititia Suga? Leai, e leai sona aʻafiaga o le tino, o le suka e faʻaititia ona o le mea moni ua amata ona e faʻatapulaʻa meaʻai gaʻo.

O aoga o le mutia meli

E aliali mai o le stevia e tele mea aoga, e faaopoopo i le pulea o maualuga o suka. O nisi nei o:

  1. e fesoasoani i le le toe maua o paʻu faaopoopo e ala i le faʻaitiitia o le gaʻo i le meaʻai
  2. o loʻo i ai se fale faʻamalosi o le diuretic, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ona o le tele o le vai ma le faʻaitiitia o le toto mo le mafuaʻaga lava e tasi
  3. tausisia le taua ma le manino o le mafaufau
  4. tauivi ma le lelava ma le moe
  5. e puipuia ai le pala
  6. faaleleia le manava manaia
ia faamalieina

E leaga le stevia

Sa suesue e saienitisi lenei laau mo le sili atu ma le 30 tausaga ma e leʻi faailoaina atu aafiaga taua. Ae ui i lea, e tatau lava i le tasi ona faʻaeteete, aua e ono i ai se tasi le le gauai i le oloa ma se tali i foliga o se allergy.

I le auala, o le a le mea na tupu i loʻu ataliʻi pe a na o matou faʻaalia le maʻisuka. Sa ou faatauina mai taga o le stevia i totonu o le faleoloa ma tuu atu i loʻu atalii, o le aso na sosoo ai, o loʻu paʻu uma lava sa sosolo i tamai pimples. O le aso na sosoo ai, o le tala na toe fai ma mo ni nai tausaga na galo ai ia i matou lenei mea suamalie ma matou te le faaaogaina se mea.

Fomaʻi ile toe iloiloga o le stevioside ma le maʻisuka

E mafai ona maua le stevia i le maʻisuka? I le avea ai o se tagata tomai faapitoa ma tomai faapitoa i mataupu o le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka, ou te matua fiafia lava i le itu i tua e sui ai le suka. Ou te fautuaina i laʻu talanoaga, ou te fautuaina foi nofoaga e mafai ona e faatau ai. Tusa 2 maʻisuka, e fesoasoani e faʻaitiʻitia le faʻaaogaina o gaʻo mai meaʻai ma faʻaitiitia le mamafa. I le tulaga aoao, i vailaau, ma le endocrinology faapitoa, e mafai ona faateleina le faalogo i fautuaga a fomaʻi.

I le avea ai ma se tagata faatau, ua ou faʻaaogaina lenei suamalie mo le 3 tausaga. Ua uma ona matou suʻeina laʻau tila ma stevia, 150 pusa i totonu o se pusa e faʻamalie ai meainu, e pei o le compote, faʻapea foʻi ma se siʻosiʻomaga i le ituaiga syrup. Talu ai nei sa ou faatauina ai le paʻu i se faleoloa i luga o le initaneti, o loʻo i ai le afifi. Ou te fiafia i lenei tofo tulaga ese, ma loʻu atalii foi. Ma o le suka moni e le tulai mai.

E tatau ona ou taumafai i ni ituaiga eseese mai kamupani eseese ae ou te lei maua se tofo ou te manao i ai. I le ata, oe vaʻaia ni fagu se lua o stevia, o le tasi i le itu tauagavale o le Crimean Stevia, o Rusia, ma i le itu taumatau o le stevia o Now Foods, o se kamupani Amerika. I le ata e sosoo ai o le ae iloa pe faʻapefea ona foliga mai nei meainu.

Ou te fiafia tele i le faʻamatalaga Amerika, aua e leai lava se mea e 'ai ma e sili atu ona faʻamalosi. O lenei oloa e le afaina ai le tofo ma foliga vaaia o meaʻai, e le pei o le Rusia. E mafai ona e 'ave le stevia Crimean i le lauti, e le o se faʻaaliga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le mea moni, o le stevia e toetoe lava a leai se faʻailoga, ona e leai se itu ma mea leaga. O nisi ua faitio o loo maʻi o ia. E tatau ona manatuaina o stevia o se vao, ma o nisi tagata e afaina i laau afu. O le mea lea, o tagata o loʻo faʻamaʻi i le aiga Asteraceae (chamomile, tifaga) e fautuaina e aloese mai lona faʻaaogaina.

E ono mafai foi ona na o le le faapalepale i le fualaau faasaina ma e tatau foi ona amanaia. I se tulaga lautele, o le stevia e sili atu nai lo le taimi e sui ai le suka pe a mate mo le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaogaina e tagata e maua i le pancreatitis, pyelonephritis, cholelithiasis, ma e oʻo lava i le oncology. Afai ei ai ni tagata faʻapitoa, o le a le lagolagoina e le stevia le mumū aua e le o gaosia e Candida fungi.

Stevia i le maʻitaga ma le susu

E mafai ea e fafine maʻitaga ona vaʻavaʻa? E eseese manatu i lenei sikoa. E leai se faʻamaoniga mautinoa i luga o le saogalemu ma le manino o le aʻafiaga o fafine maʻitaga. Ae ou te talitonu patino o le stevia o se laau saogalemu atoatoa ma e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, ae pe a fai susu (HB), e sili atu le aloese mai le tagofia o se mea suamalie, pe afai e atiaʻe e se tamaititi se maʻi. E tutusa foi le faatatauga i tina maitaga o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Stevia mo tamaiti

E mafai e se tamaititi stevia? Talu ai ona o le stevia ua faamaonia e le o se mea oona, e lelei mo tamaiti, seivagana o le vasega o loʻo i ai se allergy. O matou, matua, e nafa ma masaniga soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaitiiti, lea o le a ia tauaveina i lona olaga matua.

Ou te malamalama o le manaʻonaʻoina o laufofoga e aofia ai i le toto o tamaiti, ae i lo tatou lalolagi o loʻo tele naua nei faaosoosoga ma e tatau ona e faʻaitiitia ai le leaga o taunuuga o le 'ai o sitaili faʻaonapo nei.

Faʻafefea ma pe faapefea ona filifilia stevia

O le fesili e faigata tele, aua o se mea o le tofo. Ou te le fiafia i le tofo o lauti ma lenei vaovao, ae mafai ona ou tuusao lelei le suavai. Na o le pau lava le mea e mafai ona ou fautuaina o le taumafai lea e ese le tofo seia oʻo ina e mauaina lau. O oloa i luga o le mutia manaia ua faatauina atu i falemaʻi, supermarkets, ma faleoloa i le initaneti. E mafai ona ou faʻasoa pe o fea ou te faʻatau ai stevia vai ma isi mea tau soifua maloloina.

O se nofoaga lauiloa lenei. www.iherb.com E mafai lava ona e ulufale i le igoa i le nofoaga e saili ai ma filifili le mea e sili ona fetaui mo oe mo le tau. Ou te aveina le tasi: http://www.iherb.com/now-foods-betterstevia-liqu>

Afai o le ae faia se poloaiga mo le taimi muamua, e mafai ona e faʻaaoga le code FMM868e maua ai se faʻaitiitiga. I le faaiuga o le faʻatonuga, e tatau ona tusia lenei code i totonu o le "Faʻasologa o le faʻasologa o faʻamatalaga"

Stevia mo le leiloa o le mamafa: tala pepelo ma le faʻaituau

I luga o le Initaneti, e tele naua faʻalauiloa ma itulau i luga o nofoaga lea e faaosooso ai e ofoina atu le leiloa o le mamafa i le stevia. Pe moni lenei pe o toe kopi foi? Ou te tali ioe ma leai.

O le mutia meli e le o se gaʻo gaʻo ma e le maua le malosi e puipuia mai ai gaʻo mai le tino, e leai se aafiaga tuusao i le faʻaitiitia o le gaʻo o le tino.

Ae o tagata ua faʻamaʻaʻaʻese sugars, sweets ma faʻafefiloi i se suauu saogalemu o loʻo amata malie le amata ona paʻu pauna. O le mafuaʻaga lea ona o se tagata e gasegase faʻaititia le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, ma le faʻaitiitia foi o le maualuga o le suka ma le inisalini i totonu o le toto pe a uma ona faʻaaogaina. O le tino e amata lemu i luga o se ala maloloina ma faʻaaoga le teuina o gaʻo.

O le mea atoa lena. A uma mea uma, o loʻo i ai iloiloga e uiga i le faʻaitiitia o le mamafa i luga o laʻau stevia, e ui lava na tupu lenei mea e ala i se suiga i le lelei o meaʻai. Afai e te manao e faʻavave le gau o le mamafa, e mafai ona e faʻaaoga le faʻaopoopoga o L-carnitine, mulimuli i le sootaga ma aoao atili e uiga i ai. O iina o le ae vaʻai ai i loʻu lava mea na fai.

Le fea e sili atu: fructose poʻo stevia

Ia, o lenei fesili e leʻi talanoaina. Ioe, o stevia e sili atu nai lo le fructose. Ou te fiafia i le fructose i fualaau aina ma fualaau faisua, aua o loo i ai i totonu i se vaega itiiti, ae a amata ona faaaoga le paʻu fructose paʻu mo le kukaina o le fale poo le 'ai meaai i luga o le fuasela, ou te tetee pea i ai.

Muamua, o le fructose o se mea e gaosia ai le carbohydrate ma e faʻapupulaina foi le maualuga o le suka ma le inisalini, e sili atu lemu nai lo le kulukose. Lona lua, o nei mea e leai ni gaogao gaogao e faʻaopopo le centimita i lou puimanava. Lona tolu, e le manaomia faapitoa e le tino le fructose, aua e le mafai ona faʻaaogaina e pei o le malosi, ma e faʻamalosi e nofo i le ate, liliu i le gaʻo, ma o le vaega ua liua i le glucose tutusa ma ua faʻaaogaina mo le malosi.

E le o le tulaga lenei i le stevia. E le afaina ai le metabolism o le carbohydrate ma e le o teuina i totonu o le ate, o lea la o se filifiliga, pe a fai, i le va o nei mea.

Fua o le filifiliga: sucralose poʻo stevia

O le isi suka e suitulaga i le stevioside o le sucralose. O le ai ai se isi auiliiliga auiliili i luga o le sucratini, ae o lenei ua na ona ou manao e fai atu e le o se mea masani. E maua mai le sucralose ona o se gaioiga faʻafefeteina o le suka masani ma le vafela chlorine.

Latou te fai mai e saogalemu, ae o le tagata lava ia ou te le faʻaaogaina pe a iai ni mea suamalie masani. Faʻafefea ona galue ia oe - filifili mo oe lava ia.

O le a se mea e mafai ona sui stevia

Afai e le mafai ona e faʻaaogaina lenei suka, ona mafai lea ona e suia i le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, erythritol pe faʻamalosi faʻamaʻi ma isi mea suamalie suamalie, e pei o le sucralose. Ou te manatu o le leaga sili lea ona leaga pe a faatusatusa i le suka.

O lena mea uma mo au. Mulimuli ane, faitau le tusiga i luga o le suamalie FITPARAD ma le uiga lelei. Ou te fautua atu ia e matamata i se vitio puupuu e taʻu mai ai lenei mea manaia suamalie. Kiliki i le pāfesootai. fesoʻotaiga i tua atu o le vitio, pe a e fiafia i le tusiga.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Ma o lenei vitio o loʻo taʻu mai ai le kukaina o stevia pancakes. I le auala, sa ou faasaoina le vitio i au tusi tusi ina ia mafai ona ou faaaogaina mulimuli ane.

Le aoga o le stevia

O Stevia sa maualuga lona taua i tagata o Amerika o Amerika i le sefululima seneturi ua mavae! Sa masani ona faaaoga e Initia tagata lenei togalaau e togafitia ai le tele o faamai ma na o le tuuina atu o se tofo suamalie ia latou ipu. Fomaʻi ma tagata tafafao i aso nei na liliu atu i lenei laau i se taimi ua leva.

O mea aoga o le stevia e le mafai ona maualuga. O loʻo i ai i le fale se aoga aoga ile:

  1. Vaitaimi le olaga. O le faʻaaogaina masani o mea taumafa e maua ai le umi ma faʻasaoina le malosi o tagata seia oʻo i le matua. O lenei mea totō e faʻaleleia atili ma maua ai le tele o le malosi, lea e lava le tino mo le aso atoa.
  2. O le vaeluaga o le tautala. Aʻo tosina ese e le suka le tele o meaʻai, o le mutia o le meli e faʻaumatia ai. E mafai ona faʻaititia le taua taua o le microflora pathogenic i le leai.

Faafetai i nei meatotino, o le stevia e faaleagaina ai siama leaga i le gutu o le tagata, e taofi ai le atinaʻeina o faigamalama o le gaʻo ma nifo o nifo. E le gata i lea, o le vao e maua ai le manava fou.

  1. Toto ma le totoga. O le maualuga o le suka ma le cholesterol ua faaitiitia le faaitiitia, ua soloia toxins. Faateleina le tetee o le cardiovascular system i aʻafiaga le lelei o mea eseese. O toto toto e sili atu ona fua, o le toto e faʻamaopoopoina.
  2. Cell ma masini. O le faʻaaogaina o le stevia i togafitiga ma le puipuia o le kanesa e taua tele.O le Stevia extract e puipuia ma faʻalavelaveina ai le atinaʻeina o tuluua o le tino, e le mafai ai ona maua ni siama soifua maloloina e liua ai.

O le gaosiga e fesoasoani foi i le faʻavaveina o le faʻafouina o sela ma masini.

  1. Faʻaaliga O le tulaga atoa o le lauulu o loʻo faʻaleleia lelei. O le paʻu e maua ai se leo, fao e malosi, e le masani ona faʻasili ma malepe.
  2. Immunity. E faʻamaonia ai o le suka e faʻaitiitia ai le faʻatinoga o le tino puipuia i le 17 taimi! Pe a suia le suka faʻatasi ma le mutia o le meli, o le a puipuia le puipuiga a le tino, ma faʻaosoina le teteʻe i faʻamaʻi eseese.
  3. Le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino. Faʻaleleia le metabolism, o meaʻai e televave vave, o elemene tauaogaina e vave faʻavave atu i totonu o le puipui o le intestinal. Faatasi ai ma lenei mea, o aoga o le stevia e aofia ai foi le taofiofia lelei o se lagona sese o le matelaina.

I le taua mo le soifua maloloina

Stevia leaves (faʻapea foi ma isi "fafagaina filifiliga") fesoasoani e puipuia pe faʻafefe faʻamaʻi e pei o le:

  • caries (ma isi faʻamaʻi o nifo ma pulu),
  • atherosclerosis
  • afaina
  • kanesa
  • rūmate
  • maʻisuka malosi
  • toto maualuga
  • bronchitis
  • faʻamaʻi faʻamaonia
  • pancreatitis

O le a se isi mea lelei mo stevia?

I le faʻaopoopoga i faʻamaumauga o loʻo taua i luga, o loʻo faʻaalia e le fale mea lelei nei:

  • mauoa suamalie
  • natura - natura masani,
  • toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori,
  • aʻafiaga o le antibacterial
  • o mea o loʻo iai i vitamini A, C, E, B,
  • leai se faʻaleagaina (e tusa lava pe faʻaaoga umi),
  • se fua tele o elemene ma meaʻai (sasini, phosphorus, magnesium, seleni, chromium, potassium, copper, calcium, ma isi mea).
  • tetee i le maualuga o le vevela,
  • saogalemu mo le maʻisuka,
  • lelei solubility i le vai.

I le faaopoopo atu i mea uma, o le faʻaaogaina o nei vao e faʻaitiitia ai le naunau o tagata mo le ava malosi ma le ulaula!

Faʻafetai i le tele o tulaga lelei, o le stevia o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i alamanuia ma vailaau faʻasaina (faʻaleaganuʻu ma ona po nei).

Stevia ma le maʻisuka

O ituaiga uma o le maʻisuka ua sili atu ona taatele. Fai mai fomaʻi, i ni nai tausaga, o lenei maʻi o le a ulufale i le TOP 3 sili ona taatele i le lalolagi!

I le fesoʻotaiga ma lenei tulaga, o le lauiloa o isi suka ma mea "saogalemu sitiva" ua tupu. Stevia o le numera numera tasi e sui i le lalolagi! E pei ona faʻaalia e saienitisi, o le stevia i le maʻisuka e leai se afaina. O vailaʻau o loʻo i luga o le laau e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, ma o le mea lea e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ae, i le isi itu, ia taofia.

O le mutia meli e maua ai le maʻisuka o ituaiga uma ia avanoa e fiafia ai i le suamalie e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina!

Faʻamatalaga manaia: Paraguay ua taʻua o le "fanua" o stevia. Latin Latina Amerika ae le o le suka na faaopoopo le mutia ua taʻua i le toetoe lava o ipu uma. Leai se tasi na mafatia i le maʻisuka po o le gaʻo.

Sweet e aunoa ma ni taunuuga

O le tele o le faʻaaogaina o suka e aofia ai meaʻai e aʻafia ai le tele o taunuuga le lelei:

  • tupe mama, oona,
  • maʻisuka (ituaiga 1 ma le 2),
  • lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system,
  • gasegase o le tino
  • vaivai o puipuiga a le tino.

E ui o le suka e i ai se aafiaga le lelei i le foliga mai o se tagata ma le soifua maloloina, o le mutia meli, i le isi itu, e fesoasoani ia tumau lelei. Faitau le auala e vavae ai le suka mai lau meaai iinei.

I le avea ai o se mea suamalie, o le stevia e matua taua lava: e 15 taimi sili ona suamalie nai lo le suka! Mo lenei meatotino, ua aloaia e pei o le sili sili ona lelei e sui - o le suamalie ma, sili ona taua, o le sili ona leaga!

O le faʻaaogaina o stevia i totonu o le alalafaga taumafa e lelei tele. O lenei laau e faʻaaogaina mo le gaosia o suti, candies, kuki ma paluga pastry. O le taoina o falaoa suamalie suamalie e leai foi se mutia o le meli.

E manaia ai, o le laʻititi laʻititi o le pito i tua e mafai ona tuʻuina atu se tofo malamalama ma mauoa.

Faatasi ai ma isi mea, o lenei herb e faʻaaogaina i le gaosiga o le nifo ma le gutu.

E fesoasoani e aveesea le mamafa

Mo tagata e mulimuli i se taumafa malosi, o le stevia o le a maua moni lava! Ua faamaonia e saienitisi e faapea, faatasi ai ma se suamalie suamalie, e toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori. Aʻo teuina le suka i luga o itu ma sulu i le ituaiga o gaʻo, o le manava o le meli faʻamalolo e le afaina ai le ata.

O Stevia mo le paʻu o le mamafa e taua foi ona e faʻavaivaia le lagona o le fiaaai. E tusa ai ma lea, o le tagata e taumafa itiiti.

O le faagasologa o le leiloa o le mamafa e masani lava ona o faatasi ma le atuatuvale: e faigata ona fai le tino e aunoa ma le suka. O le mutia meli e puipuia ai le atuatuvale e ala i le ufiufi o le leai o se suamalie i lou ulu.

O le a le ituaiga e faʻatau atu?

Ona o lona lauiloa tele, sa lolovaia ai e stevia le maketi o aso nei. Atonu e faatauina atu le laau e pei o:

  • paʻu
  • syrup
  • pills
  • toso
  • vai faʻapitoa
  • laʻau tila.

O le mea aupito sili ona masani ai i lenei aso o le faʻatau atu o fualaʻau mamago ma laʻau o vailaʻau faʻamaʻi.

Stevia syrup i tulafono laiti e aofia ai le itiiti ifo ma le 45% o le vaega mai le laau. O le 55% totoe o le vai faamama. O le aoga o le malosi o sea siva e matua laitiiti lava, ae o mea e faʻamalolo ai e lelei.

E matua fiafia tele tamaiti i le faʻaaogaina o lenei siva.

Stevia papalama e matua faigofie lava ona faʻaaoga:

  1. E na o ni nai sekone e ave ai se pusa fou.
  2. E mafai ona faia lenei mea i lalo o soʻo se tuutuuga, i soo se tulaga.
  3. O le faʻatalanoaina o le laulau e tele lava ina faʻamalosia le pulea o fua.
  4. E vave ona solo le suamalie stevia i se vai (malulu ma vevela).

E sili atu le lelei o le Stevia laʻau mo le tiliina o lauti ma mea faʻamalolo faʻamalolo.

O le mea moni, e le afaina pe o le a le ituaiga o mutia meli e faʻaaogaina. Suauu, siʻosiʻomaga ma papamaa e tutusa ma le tasi.

Faʻatauga

E le o aai uma e iai se nofoaga e mafai ai ona faʻatau stevia.

E fautuaina ina ia tuʻuina atu le fiafia i faleoloa faapitoa. E mafai foʻi ona e faʻatau fatu stevia poʻo lau vela ile falemaʻi. O se vaega o sauniuniga e faia i luga o le stevia o le pito i tua, o se vailaʻau vailaʻau faapitoa e fuafua ai le lelei o lenei fale.

A e faʻatau, e tatau ona e mataala. O le gaosia o oloa i luga o maketi mai kamupani e le faʻamaoniaina, e le o se fofo aupito sili ona lelei.

E taua le manatuaina: o le tagata faʻatau e iai le aiā e talosaga mai ai i le tagata faʻatau pepa faʻamaonia e faʻamaonia le moni ma le lelei o oloa.

Tuputupu ae oe lava?

E le maua i nuʻu uma le mutia meli.

O le mea moni, o le auala sili lava o le tuputupu ae Stevia i le fale.

Faʻafetai i faifaʻatasiga, ua suia le stevia i le tele o ituaiga olaga soifuaga. O le mea lea, o le mutia o le meli e faigofie lava ona totoina i totonu o potu mafutaga poʻo luga o se faapaologa mata.

Tulaga faʻaauau le faʻatupulaia:

  • vevela mai le 15 ° i le 30 ° C,
  • se fua faatatau o le susulu o le la
  • leai ni tusi
  • fafaga i aso uma
  • lapisi tele o ipu
  • eleele malamalama ma eleele mauoa (sili atu ma le faaopoopoina o le oneone).

E sili ona lelei le toe gaosia i se auala vavao, aua o fatu stevia e faʻamaonia e matua maualalo. E ono tupu foi e na o le 20-30% o le fatu atoa o le fatu o le a tupu. I isi tulaga, o le a leai ni fualaau toto.

Maʻeu i tulafono uma, o le a mautinoa e fiafia stevia i ona tagata ma le suamalie ma le tele o vitamini ma minerale!

Stevia Allergy

O le tele o mea suamalie faalenatura po o mea manogi suamalie e mafai ona mafua ai ni mea vevela mālū pe mamafa Mai mea suamalie uma i luga o le maketi, o stevia e sili ona leaga i lenei tulaga.

O le le faʻamaoni i le mutia o le meli e tupu i se numera maualalo o tagata.

Tuua Lau Faamatalaga