Sugar 13 o le a le ituaiga o maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka e faʻatasi ma le solia o ituaiga uma o metabolic processes i totonu o le tino, ae maise lava o le metabolism o le carbohydrate. E le mafai ona e fofoina, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina ma mea taumafa e mafai ona e puleaina le kulukose.

Pe a fesiligia pe o le suka toto e 13, o le a le mea e lamatia ai? Fomaʻi tali tutusa uma - faʻatasi ai ma ia faʻaaliga o faʻafitauli ua tupu. E lapopoa, o loʻo i ai se osofaʻi osofaʻi luga pe lalo, poʻo se taimi masani.

O faʻafitauli umi e iloa ai pe a maualuga le maualuga o le suka i le maʻisuka. O vaʻa toto o mea uma i totonu, o le tino, o totoga o vaʻai, gaʻo, ma le faiʻai e aʻafia ai.

E tusa ai ma fuainumera, ma le faʻatonutonu lelei, e faigofie lava ona puipuia taunuuga. Ae afai e te tuʻuina atu le faʻamaʻi ese, ona oʻo lea i totonu o le 5-10 tausaga faʻalavelave tumau.

Glucose tuga

I le maʻisuka, o le suka e oso ona o le le paleni o meaai, le malosi o le tino, e tetee atu i tua o le leai o togafitiga talafeagai ma isi mea. O nisi ua i ai se faailoga o le 13-17 iunite, lea e tau atu i le atinaʻe o le hyperglycemic coma.

I tagata gasegase uma lava, e maua ai e le hyperglycemia tulaga eseese o le glucometer. I nisi, o le siʻitia i le 13-15 iunite e faʻasolosolo, ae o isi i le 13 mmol / l e lagona le matuia o latou tulaga.

E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina e leai se tasi faʻamaoniga o le a faʻamoemoeina i se tulaga taua tele. E i ai ni eseesega eseese i le vasega o le hyperglycemia, e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi.

Faʻatasi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, faʻavave ona vave faʻavaveina le maʻi, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o ketoacidosis. I le maʻisuka ituaiga 2, o maʻi e faʻamalolo atoa. Ae e mafai foi ona matua malosi; o le faʻamavaeina mai lenei setete e masani lava ona faia i lalo o tulaga faʻapitoa.

I se faʻamaʻi tele "suamalie," e tupu ai se ketoacidotic coma. O faʻamaoniga autu o lenei tulaga o:

  • O foliga vaaia o le kulukose i le mimi (e masani lava ona toesea i le urine).
  • Faʻaauau le atinaʻeina o le faʻamalolo.
  • O le faaputuputuina o tino o le ketone, aʻo amata ona faʻaaogaina le tino mai le tino.
  • Tauvalea, vaivaiga ma le le mautonu.
  • Gutu gutu.
  • Paʻu paʻu.
  • O se manogi faapitoa o le acetone e sau mai le gutu.
  • O le manava aisa.

Afai o le suka e faʻaauau pea ona tulaʻi, e taʻitaʻia ai i se vailaʻau o le hyperosmola. E i ai se mea taua o le kulukose i le tino. O lona maualuga e mafai ona 50-55 iunite ma luga atu. Ata taua:

  1. Uiga masani.
  2. O le fiainu lava.
  3. Lē vaivai, moe.
  4. Matagofie foliga.
  5. Paʻu paʻu i le gutu.
  6. Le lava le manava, faigata le manava.

I lenei tulaga, e manaomia e le tagata maʻi vave togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi, leai ni metotia fale e mafai ona fesoasoani e faaleleia le tulaga.

Faʻaleaga le CNS i le maʻisuka

Afai o le suka e teuina i taimi uma pe a ma le 13.7 pe sili atu foi, ona faʻaleagaina ai lea o vaega o le fatugalemu ma le faʻalavelave faʻapitoa. I vailaau, o lenei maʻi e taʻua o le neuropathy o le maʻisuka.

Neuropathy o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai se faʻalavelave sili atu ona ogaoga - o le maʻisuka foot, lea e masani ona iu i le toesea o le tino.

O le suʻesuʻega o le neuropathy o le maʻisuka e le o malamalama lelei i ai. E le mafai e saienitisi ona tauamiotonuina le faiga o le atiina ae o taunuuga o le maʻisuka. O nisi e fai mai o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino e mafua ai le vevesi ma le faaleagaina o aʻa o le aʻa, aʻo isi e fai mai o le pathogenesis e mafua ona o le le lelei o le toto toto.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ona o se faʻalavelave faʻalavelave:

  • O le uiga faʻapitoa e mafua ai le le atoatoa o le gafatia, o loʻo i ai lagona o goosebumps ma faʻavauvau tumau, aemaise o lenei lagona e maua i le pito i lalo o se tagata. Ona o le alualu i luma o le faamai, ua pasi le faailoga i luga o le pito i luga, o le fatafata ma le manava. Talu ai ona o le vaivai, e masani lava ona le matauina e le tagata gasegase manua o manu, lea e mafua ai le umi o le faamalologa.
  • O foliga vaaia o le cardiovascular e faʻatasi ma le vave vave o le fatu i le talaaga o le leai o se gaioiga faaletino. O lenei fomu e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le loto ona faʻafetaui i gaoioiga faaletino.
  • O foliga vaaia o le gastrointestinal e mafua mai i le le atoatoa i le faasoasoaina o meaʻai e ala i le gasegase, o loʻo i ai se faʻavavevave pe faʻavavevaveina le motilusi gastric, ma o le faagasologa o le faʻapalaina o meaʻai e faʻaleagaina. O tagata maʻi ua faitio i le suia o le maumaututu ma le manava.
  • O le foliga urogenital e tupu pe a afaina ai neura o le sacral plexus. E leai se mea e mafai ona fai e le fale o le tagata. E i ai i tama tane ni faafitauli i le fausiaina ma le malosi. Faʻailoa e fafine le mamafa o le vevela o le va.
  • O le ituaiga paʻu e afaina ai le afu o le afu, o se taunuuga, o le paʻu e sili atu ona magumago, e afaina i manua o ituaiga eseese, faafitauli o le dermatological.

Neuropathy o se faʻalavelave sili ona matautia o le maʻisuka, talu ai, ona o le solia o le aloaiaina o faailo o le tino, o le maʻi ua le toe lagona se tulaga maualuga o le maʻisuka.

Oʻuga tuai o le maualuga o le suka

O taunuuga masani e tuputupu ae malie. E mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua o pathoces - o le solia o le fausaga o toto toto ma faʻaleagaina ai le tino tutotonu.

O le maʻi o le diabetic is divided into two types: microangiopathy ma macroangiopathy. I le tulaga muamua, o nai tamai vaa, capillaries, veins e aafia, lea e faʻaaogaina ai le tafe o le okesene ma meaʻai. O loʻo i ai faʻamaʻi - retinopathy (solia o vaʻa o le mata o le mata) ma le nephropathy (faʻaleagaina le fesoʻotaʻiga tele).

O le Macroangiopathy e atiina ae i le faateleina o le suka o le toto. Atherosclerotic plaques e fai i totonu o vaa. O le mea lea, o le faaleagaina o toto toto o le fatu e tupu, lea e oʻo atu ai i le angina pectoris ma le fatu fatu, o le gaioiga o pito i lalo (gangrene e atiina ae), o le mafaufau (stroke, encephalopathy) ua faʻalavelaveina.

E le gata i le vaivai o le tino, e leai se malosi o le mafaufau, e le mafai ona gauai le mafaufau, e le mafai ona togafitia togafiti.

O le Macroangiopathy o vae e ogatasi ma faʻamaʻi nei:

  1. Faigata i le taeao.
  2. Laveʻa tele o vae.
  3. Maʻeu le vaivai o le tino.

Ma, pe a faʻagasolo le faagasologa, e amata ona gase le tino, o le lanu o le paʻu e fesuiaʻi, o le a leiloa lona lili masani. O le tagata maʻi e amata ona vaivai, o loʻo i ai lagona tiga i le taimi o le gaioiga. Paʻu syndrome faʻaalia o ia lava i le malologa.

Afai e leai se togafitiga, o le mea mulimuli e tupu i taunuuga - gangrene o le vae, vae pito i lalo poʻo le phalanx o tamatamailima. Faatasi ai ma le itiiti ifo o le faalauiloaina o le toto i totonu o vae, ua aliali ai le maivi o le pusa.

O le retinopathy e mafua ai le solia o le vaaiga vaaia. E masani lava o lenei faʻalavelave e mafua ai le le atoatoa ona o le tauaso atoatoa. O lenei faʻamaʻi e sili atu le iloa i se amataga o le atinaʻe. O le mea lea, o le maʻisuka e manaomia le asiasi atu i se tagata fomai faapitoa, e maua se ata o le mata o le mata, ma siaki vaʻalele.

Ua amata ona tupu le Nephropathy i le 70% o le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i se gasegase o fatugaʻo, lea e mafua ai ona le toe maua le malosi. E tusa ai ma fuainumera, mai lenei faʻalavelave i le tele o tulaga, e mate le maʻisuka ituaiga 1.

O le nephropathy o le maʻisuka e tolu vaega:

  • MicroalbuminuriaE le o maua ni faʻamatalaga autu, o le maualuga o faʻamalositiga o le toto e siitia tele.
  • Proteinuria Faatasi ai ma le faanatinati, o se aofaiga tele o mea e maua ai le palatini ua faasaʻolotoina. Faʻaauau le oso, aemaise lava ile foliga. Faʻalautele toto ma le diastolic faʻateleina.
  • Faʻasologa masani o le le atoatoa o le tino. O le mamafa o le urine i aso taʻitasi e faʻaititia ai, o le paʻu e paʻu ma matutu, e iloa maualuga le mamafa. E iai faʻasalaga o osofaʻiga ma vomiting, faʻavaivaia.

O le puipuiga tele o faʻalavelave o le faʻamaʻi o le "suamalie" o le tausisia o le maualuga o le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycated. O le faia o lenei mea, ia fautuaina ai le pala, o le tagata maʻi e tatau ona pipii atu i se meaʻai maualalo-carb, le mamafa o le tino, lafoai amioga leaga.

O le tulaga o le hyperglycemia o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Le taua o le kulukose toto i tamaiti, e manatu e masani

I aso nei, o loʻo i ai le uiga o le "toe faʻafouina" le tele o faʻamaʻi, lea e mafua ai popolega ogaoga i tamaiti aoga. O le mea lea, latou te uunaia matua e aumai a latou fanau i le falemai i le taimi mo suʻega ma suʻega talafeagai. Ma e le o le mea mulimuli i le lisi o nei galuega o loʻo nofoia e se suʻesuʻega e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto o se tamaititi.

E tusa ai ma taunuʻuga o lenei suʻesuʻega, o le a mafai ona malamalama pe i ai se tulaga e mafai ai ona atiaʻe le maʻisuka pe leai foi. Aisea e taua tele ai le iloa o le taua o lenei faailoilo faapitoa? E pei ona e iloa, o le punavai autu o le malosi i totonu o le tino o le kulukose. E fafagaina e le faiʻai o le tino, e manaʻomia ai se vaega i le faiga o le metabolism ma le tuufaatasiga o polysaccharides, o vaega ia o le lauulu, ligaments ma le cartilage. Afai o le faʻateleina o le suka i totonu o le toto e matua ese lava mai le masani, e mafai e le maʻisuka ona atiaʻe - o se faʻamaʻi matautia lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o totoga uma ma tino i le tino o le tamaititi.

O ai o loʻo lamatia

E masani lava, o lenei faʻamaʻi o loʻo maua i totonu o na tamaiti oe na aafia i faʻamaʻi viral. I le tulaga pe a tusa le 10 mmol / l poʻo le sili atu o le kulukose o le toto, e manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi. Matua o tamaiti e tatau ona nofouta e mafai ona maua le maʻisuka.

O le mea e mafua mai i nisi o taimi e faʻaalia i ni ogaoga tiga o le pancreas ma ona mea faʻapitoa. Afai e lua matua ua maua i le maʻisuka, o lona uiga o le 30% o le a tupu lenei maʻi i le la tama, pe a afaina le tasi o matua, o le a tuuina atu i le tamaititi le siaki tutusa i le 10% o mataupu.

A maua se maʻi i se tasi o masaga masaga, o loʻo iai foi se tamaititi soifua maloloina. I le maʻisuka ituaiga 1, o le pepe lona lua ua maʻi i le 50% o mataupu, ma le maʻisuka ituaiga 2, o avanoa e aloese mai ai i lenei maʻi e tutusa lava i le 0, aemaise lava, pe a mamafa le tamaititi.

Le masani o le kulukose toto i se tamaititi

O le tino o tamaiti laiti e faʻapitoa i mea faʻapitoa i le faʻaitiitia o le toto suka. E masani lava, o lenei faailo i tamaiti laiti ma tamaiti aʻoga aoga e ono maualalo ifo nai lo tagata matutua. O le mea lea, o lenei auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai nei faʻataʻitaʻiga: i pepe laiti - 2.78-4.4 mmol / l, i tamaiti 2-6 tausaga - 3.3-5 mmol / l, i tamaiti aoga - 3.3-5.5 mmol / l

Ina ia maua le faʻamatalaga sili ona saʻo, e tatau ona faia le suʻega i luga o se manava gaogao. Afai i luga o se manava gaogao e sili atu i le 6.1 mmol / l, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le hyperglycemia - o le faateleina o le suka i le toto. O se faitauga i lalo ifo o le 2.5 mmol / L e mafai ona faʻaalia ai le hypoglycemia.

Afai na ofoina atu e le tamaititi le toto i luga o se manava gaogao ma o le auiliiliga na faaalia ai le maualuga o le suka i le lautele o le 5.5-6.1 mmol / l, o le fesili e tulai mai i le faia o se suʻega o le faapaleni o le glucose. O lenei faailo i tamaiti e sili atu le maualuga nai lo tagata matutua.O le mea lea, e masani lava le maualuga o le suka o le toto 2 itula pe a maeʻa ona faʻaitiitia le mamafa o kulukose.

I le tulaga pe a maua e le tamaititi se manava gaogao i le toto maualuga o le suka o le 5.5 mmol / L pe sili atu foi, ma le 2 itula pe a maeʻa le uta o le kulukose e sili atu i le aoga o le 7.7 mmol / L, o le pepe e maua i le maʻisuka.

E faʻapefea ona maua le siama

Mo le faia o se mea e iloa ai mo tamaiti ma tagata matutua, e le lava le suʻega tasi. A maeʻa, o le vavaeeseina o lenei faailo mai le masani e mafai ona fesootaʻi ma isi mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • sili atu le kulukose i totonu o le toto e mafai ona fesoʻotai ma se taumafataga i se taimi e le i oʻo i le suʻega,
  • taua tele-lagona ma faaletino,
  • faʻamaʻi o gaʻo o le endocrin - o le eleele, o le toto, o le pituitary gland,
  • epilepsy
  • mala o le pancreatic
  • ave ni fualaau faapitoa
  • vavaeese mai le masani masani ona mafai ona mafua mai ona o le carbon monoxide poisoning.

I le tulaga pe a manaʻomia ona faatusatusa taunuuga o le tele o suʻesuʻega, o loʻo tuʻuina atu i vaega eseese, latou te faia mea nei: o le taunuuga i mg / 100 ml, mg / dl poʻo mg% ua vaevaeina e le numera 18. O le taunuuga o se tau i le mmol / l.

O sauniuniga talafeagai o le mea saʻo lava lea.

Mo le mauaina o faʻamatalaga faʻatino, aʻo leʻi pasia suega, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  1. Aua le inu ava malosi 24 itula ao leʻi faia le suʻesuʻega. E ui e tusa ai ma tamaiti, o lenei tulafono e le talafeagai.
  2. O le taimi mulimuli e manaʻomia ai le fafagaina o le tamaititi i le 8-12 itula ao leʻi faia le foai toto. E mafai ona faʻamamaina le suavai, ae naʻo le vai manino.
  3. Aua nei fufulu ou nifo aʻo leʻi faia le suʻega, ona o meaola uma e iai ni suka, lea e mafai ona ufiufi i luga o le mucous surface o le gutu ma suia ai faailoga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le faʻasa e faʻaaogaina i le tanu.

I le taimi o le suʻesuʻega, o le toto sampling e faia mai le tamatamailima. O le suʻega o le toto mai se vein e faia e se tagata suʻesuʻe suʻesuʻe. O sea suʻesuʻega e le o taimi uma e fautuaina, talu ai e manaʻomia ai le tele o le toto e taitaia ai. O aso nei ua mafai ona fuafua le maualuga o le suka i le toto i le fale. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se glucometer - o se masini feaveaʻi e mafai ona faʻatauina i se fale talavai. Ae ui i lea, o le iuga mulimuli e mafai ona tuʻuina atu i ai nisi o mea sese e tulaʻi mai, o se tulafono, ona o le mea moni e leʻo tapunia le paipa ma faʻataʻitaʻiga i le malo tatala.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faʻataʻitaʻiga e le tatau ona i fafo, o se taunuuga o se gaioiga faʻasolosolo lea e tau atu i le faʻapalaina o le oloa.

Suesuega faaopoopo

O isi suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina e iloa ai le ituaiga o maʻisuka. Ole suʻega ole glucose ole toleniga. Muamua, fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto i luga o se manava gaogao, ona toe faia lea o le suʻesuʻega i le 60, 90 ma le 120 minute, faʻatasi ai ma le inuina o se vaifofo o le kulukose.

O le isi suʻega o le faʻamoemoe o le hemoglobin glycosylated i le toto. E masani lava, e 4,8-5.9% o le aofaʻi o le maualuga o le hemoglobin. O se taunuuga, e mafai ona e suʻeina pe na maualuga le suka o le toto i le 3 masina ao lei faia le suʻega.

Aua nei faatuai le suega o lau pepe! O le vave lava ona maua ai le maʻi, o le a vave ona fesoasoani le tamaititi, o vailaau ua filifilia ma togafitiga ua faatonuina. Le soifua maloloina o lau tama i ou lima.

Le masani o le toto suka. Maua maualuga - pe faapefea ona faʻaitiitia.

O le suka o le toto o le igoa lea o le fale mo le kulūkose ua faʻamaʻapeʻa i totonu o le toto, lea e taamilo i totonu o vaʻa. O loʻo taʻu mai i le tusiga le maualuga o le maualuga o le suka i le toto mo tamaiti ma tagata matutua, tane ma fafine maʻitaga. O le ae iloa pe aisea e tulaʻi mai ai le kulūkose, pe faʻafefea ona matautia, ma e sili ona taua pe faʻapefea ona faʻaitiitia ma le saogalemu. O suʻe toto mo le suka o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue i luga o se manava gaogao poʻo le maeʻa o se taumafataga.E sili atu i le 40 tagata ua fautuaina e faia lenei mea i le 3 tausaga. Afai e iloa le maʻisuka poʻo le ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaogaina se mea faigaluega fale e fua ai le suka i taimi taʻitasi i aso uma. O lea ituaiga masini e taua o le glucometer.

Glucose e ulu atu i le toto mai le ate ma le vavae, ona ave ai lea i luga o le tino, toto mai luga o le ulu i mulivae. I lenei auala, e maua ai e le masima le malosi. Ina ia mafai ona maua le kulūkose mai le toto, e manaʻomia ai le insulin. E maua mai i ni siama faapitoa o suauu pancreas - beta. O le suāu maualuga o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, e fesuisuiai i se vaiti vaapiapi, e aunoa ma le alu i tala atu o le mea. O le maualuga o le maualuga o le suka i le toto o loʻo i luga o se manava gaogao. A uma ona 'ai, e alu aʻe. Afai o mea uma lava e masani ai ile metabolism ole kulukose, ole laʻasaga lea e le taua ma le umi.

  • Suga i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai - o le a le eseesega
  • Suauu toto
  • Prediabetes ma le maʻisuka
  • Faʻafefea ona faʻasaina e le tino le kulukose toto
  • Toa maualuga - faailoga ma faailoga
  • Aisea e leaga ai le suka maualuga
  • Fofo faʻapitoa
  • Glucometer - o le mita o le suka
  • Fuaina o le suka i se glucometer: faʻasaga taʻitasi taʻitasi
  • E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka
  • Fesili e masani ona fesiligia ma tali
  • Faaiuga

O le tino e faʻaauau pea ona faʻasalalau le faʻaogaina o le kulukose ina ia mafai ona tumau lona paleni. O le suka maualuga e taua o le hyperglycemia, o lalo ifo - hypoglycemia. Afai o nisi o suʻega toto i aso eseese e faʻaalia ai le maualuga o le suka, e mafai ona e masalomia le maʻisuka poʻo le "moni" maʻisuka. E le lava se iloiloga se tasi mo lenei mea. Ae ui i lea, o le tasi e tatau ona vaʻavaʻai i le maeʻa ai o le iuga muamua e le manuia. Toe suʻe nisi taimi i aso o lumanaʻi.

I atunuu e tautatala i le gagana Rusia, o le toto toto e fuaina i millimoles i le lita (mmol / l). I le gagana Peretania, i le milligrams per deciliter (mg / dl). O nisi taimi e te manaʻomia le faaliliuga o le auiliiliga mai le tasi iunite i le isi. E le faigata.

  • 4.0 mmol / L = 72 mg / dl
  • 6.0 mmol / L = 108 mg / dl
  • 7.0 mmol / L = 126 mg / dl
  • 8.0 mmol / L = 144 mg / dl

Suauu toto

O fua o le suka suka ua leva ona lauiloa. Na iloa i latou i le ogatotonu o le luasefulu seneturi e tusa ai ma le fuainumera o le faitau afe o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O fua maualuga o suka mo le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo le soifua maloloina. Ole soifua maloloina e le taumafai e pulea le suka i le maʻisuka, ina ia oʻo i tulaga masani. I lalo o le ae iloa ai pe aisea e tupu ai lenei mea ma pe o a isi togafitiga.

O se paleni taumafa e fai mai le fomaʻi ua lofituina i gaʻo. O lenei meaai e leaga mo tagata e maua i le maʻisuka. Talu ai ona o mea inu oona e mafua ai ona oso i luga le suka o le toto. Ona o lenei mea, o le maʻisuka latou te lagona le le mautonu ma atiae faafitauli masani. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo togafitia i togafitiga masani, o le suka e oso mai le maualuga tele i le maualalo. E maualuga le gaʻo o meaʻai e gaʻo, ma faʻaititia le tui o inisalini. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona i ai se fesili o le aumaia o le suka i le masani. O fomaʻi ma gasegase ua uma ona faʻamalieina e mafai ona latou aloese mai se maʻi o le maʻisuka.

Ae peitaʻi, afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ona oʻo lea i le maʻisuka ituaiga 2 ma e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e tumau lelei le suka, pei o tagata soifua maloloina. O tagata faʻamaʻi e faʻagata lo latou faʻaaogaina o masini gaʻo puleaina lo latou maʻisuka e aunoa ma le inisalini pe pulea foi i lalo maualalo. O le aʻafiaga o faʻafitauli i le cardiovascular system, fatuga, vae, mata - ua faʻaititia i le leai. O le 'upega tafaʻilagi a le DiabetMm.com e faʻaleleia ai se taumafa-maualalo o le maʻisuka e pulea ai le maʻisuka i tagata Rusia. Mo nisi faʻamatalaga, faitau le "Aisea e Tatau ai Ona Avea Mea Carbohydrate Itiiti ma le Tusa 2." O loʻo taua i lalo mea o loʻo iai i le soifua maloloina o tagata i le toto toto ma le tele o latou eseese mai tulaga aloaia.

Suauu toto

Mo maʻi maua i le maʻisuka

I tagata soifua maloloina

Suga i le taeao i luga o se manava gaogao, mmol / l5,0-7,23,9-5,0 Sugar ile 1 ma le 2 itula talu ona 'ai, mmol / llalo ifo o le 10.0e masani lava e le maualuga atu nai lo le 5.5 O le hemoglobin glycini HbA1C,%lalo ifo o le 6.5-74,6-5,4

I tagata soifua maloloina, o le suka toto toetoe lava o taimi uma o loʻo iai i le va o le 3.9-5.3 mmol / L. O le tele o taimi, o le 4.2-4.6 mmol / l, i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai. Afai o se tagata e taumafa ma gaʻo paluga vave, ona mafai lea ona ola le suka mo ni nai minute i le 6.7-6.9 mmol / l. Ae ui i lea, e ono le maualuga le maualuga i le 7.0 mmol / L. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le toto o le kulukose toto o le 7-8 mmol / L 1-2 itula pe a uma le taumafataga e sili ona lelei, e oʻo atu i le 10 mmol / L - taliaina. E le mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia soʻo se togafitiga, ae ia avatu i le tagata maʻi se faʻamatalaga taua - suʻe mata.

Aisea e manaomia ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e taumafai ai mo faʻamaʻi suka, pei o tagata maloloina? Talu ai ona o faʻalavelave tumau masani e tupu e tusa lava pe oʻo i le maualuga o le suka toto i le 6.0 mmol / L. E ui lava, e moni, latou te le atinaʻeina vave pei o maualuga maualuga. E fautuaina e tausia lau hemoglobin glycated i lalo ifo o le 5.5%. Afai e ausia lenei sini, o le lamatiaga o le oti mai mafuaʻaga uma o le laʻititi lea.

I le 2001, na lolomiina ai se tala manaia i le British Journal Medical Journal i le va o le hemoglobin glycated ma le tino. Ua taʻua o le "hemoglobin glycated, diabetes, ma le olaga faitino i alii i Norfolk o le vaega o le European Research Procedural Cancer and Food (EPIC-Norfolk)." Tusitala - Kay-Tee Khaw, Nicholas Wareham ma isi. HbA1C na fuaina i le 4662 tane e 45-79 tausaga, ona 4 tausaga na matauina. Faatasi ai ma le au suesue tagata auai, o le toatele o tagata soifua maloloina oe e leʻi mafatia i le maʻisuka.

E foliga mai o le olaga faaletino mai mafuaʻaga uma, e aofia ai le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale, e itiiti lava i tagata e le sili atu le maualuga o le hemoglobin nai lo le 5.0%. O le 1% le maualuga i le HbA1C o lona uiga o le faateleina o le aʻafiaga o le oti e 28%. O lea, i se tagata ei ai le HbA1C o le 7%, o le lamatiaga o le maliu e 63% le maualuga nai lo se tagata maloloina. Ae o le hemoglobin glycina 7% - e talitonuina o le lelei lelei lenei o le maʻisuka.

O tulaga maualuga o le suka e sili ona mamafa ona o se "paleni" meaʻai e le mafai ai ona lelei le puleaina o le maʻisuka. Fomaʻi taumafai e faʻafaigofie a latou galuega i le tau o le faʻateteleina o taunuuga o le maʻi. E le aoga mo le setete le togafitia o le maʻisuka. Ona o le leaga o tagata e puleaina lo latou maʻisuka, o le sili atu lea o le tamaoaiga o tupe teu i luga o le totogiina o penisione ma isi penefiti. Tauave tiute mo au togafitiga. Taumafai se taumafataga maualalo-carbohydrate - ma ia mautinoa e tuʻuina mai le taunuʻuga i le 2-3 aso. O le suka toto e pau i le masani, o le inisalini e faʻaitiitia i le 2-7 taimi, e faʻaleleia le soifua maloloina.

Suga i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai - o le a le eseesega

O le maualuga o le suka i tagata o loʻo i luga o se manava gaogao, i luga o se manava leai. A 'aʻai le mea taumafa, o meaʻai e ulu atu i le toto. O le mea lea, o le faʻaogaina o le kulukose pe a uma ona 'ai. Afai e le faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate, o lona uiga o lenei faateleina e le taua ma e le umi le umi. Talu ai ona o le pancreas vave vave faalilolilo le faaopoopoina o le inisalini i le maualuga o le suka pe a maeʻa taumafa.

Afai e le lava le inisalini (ituaiga 1 maʻisuka) poʻo le vaivai (ituaiga 2 o le maʻisuka), sosoo ai ma le suka pe a uma ona 'ai i itula uma. E afaina lenei mea ona o aʻafiaga e tutupu i luga o fatugaʻo, o le vaʻaiga ua pa'ū, ma le amio a le tino. O le mea pito sili ona matautia, o ia tulaga na faia mo le faʻafuaseʻi o le fatu fatu poʻo le taia. O faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e mafua mai i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai e masani lava ona mafaufauina o suiga masani o tausaga. Ae ui i lea, latou te manaʻomia le togafitiga, a leai o le a le mafai e le tagata maʻi ona ola masani i le ogatotonu ma le matua.

Glucose assays:

Anava toto totoO lenei suega e faia i le taeao, pe a uma ona le 'ai se tagata i le afiafi mo le 8-12 itula.
E lua-itula le toleniga o le kulukoseE tatau ona e inuina se vaifofo suamalie e iai le 75 kalama o le kulukose, ona fuaina lea o le suka pe a uma le 1 ma le 2 itula. O le suʻega sili lea ona saʻo mo le faʻamaonia o le maʻisuka ma vailaʻau. Ae ui i lea, e le talafeagai ona e umi.
O le hemoglobin glycatedFaʻaalia le mea e fesoʻotaʻi ai le kulukose ma le toto mūmū mūmū (totola mumu). O se suʻesuʻega taua lenei mo le togafitia o le maʻisuka ma mataʻituina le aoga o togafitiga ile 2-3 masina mulimuli. Ma le agavaʻa, e le manaʻomia ona ave i luga o se manava gaogao, ma o le faʻatinoga e vave. Peitai, e le fetaui mo fafine maʻitaga.
Fua o le suka 2 itula pe a uma se taumafatagaO se suʻesuʻega taua e mataituina ai le lelei o le tausiga o le maʻisuka. E masani lava ona faʻaaoga e le tagata lava ia se glucometer. Faʻatagaina oe e suʻe pe o le saʻo saʻo o le inisalini aʻo le i 'ai.

O le anapogi o le suʻe toto o se filifiliga le lelei lea e maua ai le maʻisuka. Sei o tatou vaai pe aisea. A oʻo ina amataina le maʻisuka, e muamua le kulukose toto pe'ā uma ona 'ai. O le pancreas, mo mafuaaga eseese, e le mafai ona taulimaina ina ia vave faʻaitiitia ai i le masani. Siʻitia le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai e faʻatafunaina toto toto ma faʻapogai ai faʻafitauli. I nai uluaʻi tausaga o le maʻisuka, o le maualuga o kulukose o le anapogi e mafai ona masani. Ae ui i lea, i lenei taimi, o loʻo faʻaauau nei ona faʻalavelave faʻafitauli. Afai e le fuaina e le tagata maʻi le suka pe a uma ona 'ai, ona ia le masalomia lea o lona maʻi seia oʻo ina faʻaalia faailoga.

Ina ia siaki le maʻisuka, ia suʻe se suʻega toto mo le hemoglobin glyc i le potu suʻesuʻe. Afai ei ai sou mita ile kulukose toto - fua lau suka 1 ma le 2 itula pe'ā uma ona 'ai. Aua le faʻasesē pe afai o lau kulū taumafa o le masani. O tamaitai i le II ma le III o faʻataʻitaʻiga o le maitaga e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale o le kulukose-lua itula. Talu ai afai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi, o le auiliiliga mo le hemoglobin glycini o le a le mafai ona iloa i le taimi.

  • Suʻega o le maʻisuka: se lisi auiliili
  • Gasegase hemoglobin glycated
  • E lua-itula le toleniga o le kulukose

Prediabetes ma le maʻisuka

E pei ona e iloa, 90% o mataupu o le gasegase o le kulukose o le ituaiga 2 o le maʻisuka. E le vave tupu, ae e masani ona muamua tupu muamua. O lenei faamaʻi e tele tausaga. Afai e le togafitia le tagata gasegase, ona tupu lea o le isi laasaga - "atoatoa" maʻi suka.

Taʻiala mo le faʻamaonia o vailaau faʻasolo:

  • O le toto toto toto 5.5-7.0 mmol / L.
  • Hamaglobin glycated 5.7-6.4%.
  • Suu pe a uma le 1 po o le 2 itula pe'ā uma ona 'ai le 7.8-11.0 mmol / L.

Ua naʻo le faʻamalieina o se tasi o aiaiga o loʻo taʻua i luga ina ia mafai ai ona faia se suʻesuʻega.

Preditebetes o se maʻi tuga tuga. E maualuga lou lamatiaga mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻalavelave tuga i fatuga, vae, o loʻo vaʻaia nei mata. Afai e te le fesuiaiga i se olaga ola maloloina, o le a avea le togafitiga ma ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. Pe o le ai ai se taimi e te maliu muamua ai mai se fatu fatu poʻo se faʻaʻai. Ou te le manao e fefe ia te oe, ae o se tulaga moni lea, e aunoa ma le manaia. Faʻafefea ona togafitia? Faitau le tala Metabolic Syndrome ma le Insulin Resistance, ona mulimuli ai lea i fautuaga. Preditebetes e mafai ona faigofie ona pulea e aunoa ma le inisalini. Leai se mea e tatau ai ona e matelaina pe galue malosi.

Tulaga faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le suka o le anapogi e maualuga atu i le 7.0 mmol / L e tusa ai ma taunuuga o iloiloga e lua i se laina i aso eseese.
  • I se taimi, o le toto toto sa maualuga atu nai lo le 11.1 mmol / L, e tusa lava po o le a le meaʻai.
  • O le hemoglobin glycated 6.5% poʻo le maualuga.
  • I le lua suʻega o le toleniga kulūkose, o le suka e 11.1 mmol / L poʻo le maualuga.

E pei o faʻamuamua, naʻo se tasi o aiaiga o loʻo lisi atu i luga e lava lea e faia ai se faʻamaoniga. Faailoga masani o le vaivai, fia inu, ma le masani ai. Atonu o le a le i ai se paʻu o le mamafa. Faitau le tusiga "Faailoga o le maʻi suka" i auiliiliga. I le taimi lava e tasi, o le tele o tagata gasegase latou te le matauina ni uiga. Mo i latou, o le leaga o le suka i le toto suka o se mea e le maofa.

O le vaega muamua o loʻo faʻamatalaina pe aisea e maualuga tele ai le maualuga o le toto suka. E tatau ona e ilia le faailo ua maeʻa pe a uma le 'ai e 7.0 mmol / l ma sili atu pe afai e sili atu. O le kulimi anapogi e mafai ona tumau le masani mo nai tausaga muamua aʻo faʻaumatia e le maʻisuka le tino. O lenei auʻiliʻiliga e le fautuaina e ave mo suʻega. Faaaoga isi taʻiala - hemoglobin glycide poʻo le suka toto pe a uma ona 'ai.

Ituaiga 2 maʻisuka

Glucose anapogi, mmol / L5,5-7,0luga atu o le 7.0 Sugar ile 1 ma le 2 itula talu ona 'ai, mmol / l7,8-11,0luga aʻe o le 11.0 O le hemoglobin glycated,%5,7-6,4luga aʻe o le 6.4

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le mamafa - o le numera o le tino o le 25 kg / m2 ma luga.
  • Toto toto 140/90 mm RT. Art. ma luga.
  • Suʻega o suʻega o le cholesterol leaga.
  • O fafine na fanauina se pepe e mamafa le 4.5 kilokalama pe sili atu poʻo ua maua i le maʻisuka faʻafeʻai ao maʻitaga.
  • Polycystic ovary.
  • Tusa o le maʻisuka 1 poʻo le ituaiga 2 i le aiga.

Afai ei ai se tasi o mea lamatia ua lisiina, ona tatau lea ona e siakiina le suka i le 3 tausaga, amata i le 45 tausaga. O le siakiina o tamaiti ma tamaiti talavou ua mamafa tele ma ua i ai foi le sili atu ma le tasi le tulaga lamatia o loʻo fautuaina. Latou te manaʻomia le siakiina e le aunoa o le suka, amata i le 10 tausaga. Aua talu mai le vaitau o le 1980, o le maʻisuka ituaiga 2 ua avea ma laʻitiiti. I atunuu i Sisifo, e faʻaalia e ia lava i talavou.

Faʻafefea ona faʻasaina e le tino le kulukose toto

O le tino na te faʻaauau pea le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto, taumafai e tausia i totonu o le 3.9-5.3 mmol / L. O tulaga sili ona lelei mo le olaga masani. O loʻo maʻi lelei le maʻisuka e mafai ona e ola i fua maualuga o le suka. Peitai, e tusa lava pe leai ni uiga le lelei, o le maualuga o le suka e faaosofia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le suka maualalo e taʻua o le hypoglycemia. O se faʻalavelave moni lea mo le tino. E le galo le faiʻai pe a le lava le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, o le hypoglycemia vave lava e iloa ai o ia lava o ni faailoga - faʻaleagaina, popolevale, palpitations, fiaai tele. Afai e pa'ū le suka i le 2.2 mmol / L, ona mafai ai lea ona tupu le malamalama ma le maliu. Faitau atili i le tusitusiga "Hypoglycemia - Puipuiga ma le Tofoina o osofaiga."

O hormones catabolic ma le inisalini e taufaasese o le tasi ma le isi, o lona uiga, ei ai le faʻafeagai. Mo nisi faʻamatalaga, faitau le tusiga "Faʻapefea ona inosia e le Inisalini le Suga Suga i le masani ma le maʻisuka".

I taimi uma lava, o le kulūkose itiiti lava e salalau i le toto o se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tama matua matua e mamafa le 75 kg, o le toto i le tino e tusa ma le 5 lita. Ina ia ausia se suka toto o le 5.5 mmol / L, ua lava lava le solo i totonu na o le 5 kalama o le kulukose. E tusa ma le 1 sipuniti o le suka ma se paʻu. Soʻo se lua, o vailaʻau elekene o glucose ma hormones faatonutonu e ulufale atu i le toto e faatumauina le paleni. O lenei faʻalavelave faʻapitoa e faia 24 itula i le aso e aunoa ma le faalavelaveina.

Toa maualuga - faailoga ma faailoga

O le tele o taimi, o le tagata e maualuga le suka i le suka ona o le maʻisuka. Ae atonu ei ai isi mafuaʻaga - vailaʻau, gasegase ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le pituitary gland, faʻamaʻi pipisi. Tele fualaau faasaina e faateleina ai le suka. O i latou nei o corticosteroids, beta-blockers, thiezide diuretics (diuretics), antidepressants. O le tuuina atu o se lisi atoa oi latou i lenei tusiga e le mafai. A o le i faatonuina e lau fomaʻi se vailaau fou, ia talanoaina pe o le a faapefea ona aʻafia ai lau suka toto.

E masani lava o le hyperglycemia e le mafua ai ni faailoga, e tusa lava pe sili atu le maualuga o le suka nai lo le masani. I tulaga ogaoga, e ono le iloa e le tagata gasegase. O le gasegase oona ma le ketoacidosis o ni faʻamatalaga mataʻutia o le ola maualuga.

E leai se aoga, ae o le tele o faailoga masani:

  • matuai galala
  • matagogo
  • faʻaoga faifaipea,
  • o le paʻu e mamago, paʻu,
  • faʻaaliga vavalalata
  • vaivai, moe,
  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • manuʻa, e le faʻamalolo lelei togafiti,
  • lagona le lelei i vae - tingling, goosebumps,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi masani e faigata ona togafitia.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo o le ketoacidosis:

  • manava masani ma loloto
  • manogi o le acetone pe a manava,
  • lagona le mautonu.
  • O le gasegase faʻamalosi - i tagata matutua
  • Tetoacidosis o le maʻisuka - i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1, tagata matutua ma tamaiti

Aisea e leaga ai le suka maualuga

Afai e te le togafitia le toto maualuga, o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga ma le tumau o le maʻisuka. O faʻafitauli matuia na lisiina i luga. O le gaʻo maualuga lea ma le ketoacidosis o le maʻisuka. E faʻaalia i latou i le le malamalama, faʻavaivaia ma manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o faʻafitauli matuia e mafua ai le maliu o le 5-10% o le maʻisuka. O isi uma o totoe mai faigata masani i gaʻo, mata, vae, faʻalavelave o le tino, ma le mea sili - mai le fatu fatu ma le stroke.

O le maualuga o le suka e afaina ai puipui o toto toto mai totonu. Latou te faʻalavelave ma faigata. I le gasologa o tausaga, o loʻo faʻaputuina le paʻu i luga, ma o ipu e pei o vaʻavai suamalie. E taʻua lenei mea o le angiopathy - faʻaleagaina vascular. Ua oʻo i le taimi e mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka. O mea sili e lamatia ai le le atoatoa, tauaso, vavaeina o le vae po o le vae, ma le maʻi cardiovascular. O le maualuga o le suka o le toto, o le televave lea o le tuputupu aʻe o faʻafitauli ma sili atu ona malosi. Faʻalogo i togafitiga ma le pulea o lou maʻisuka!

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maualalo ai le toto suka o le artichoke o Ierusalema, o lenamon, ma le tele o togalaau, teuteuga, mea, tatalo, taupulega, ma isi. Fua lau suka i se glucometer pe a uma ona e 'ai pe inu i se "oloa faʻamalolo" - ma mautinoa e te leʻi maua se faʻamanuiaga moni. O togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoe mo tagata maʻisuka oeo loʻo i ai i le taufaasese, nai lo le togafitia lelei. O tagata faapena e vave feoti mai faalavelave.

Fans of folk remedies mo le maʻisuka o le autu "o tagata" o fomaʻi o loo feagai ma le le atoatoa o le tino, le vavaeeseina o pito i lalo, faapea foi ma le ophthalmologists. O faʻalavelave o le maʻisuka i fatugaʻo, vae ma le vaai e maua ai le tele o tausaga o le faigata o le olaga aʻo leʻi maliu se tagata maʻi poʻo se maʻi. O le tele o tagata e gaosi oloa ma faʻatau o faʻatau fualaau oona e galue ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻu i lalo o noataga tau solitulafono. Ae ui i lea, oa latou gaioiga e solia ai tulaga faʻamaonia.

IerusalemaichokeiLaʻau gaʻo. O loʻo aofia ai se aofaiga taua o meaʻai gaʻo, e aofia ai le fructose, lea e sili atu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aloese ai.
OnamamoniSe manogi manogi e masani ona faʻaaoga i le kuka. O faʻamaoniga mo le maʻisuka e feteenai. Masalo maualalo le suka i le 0.1-0.3 mmol / L. Taumamao mai mea faʻafefiloi o le kinnamona ma le suka.
Vitio "I le igoa o le olaga" saunia e Bazylkhan DyusupovLeai se tala ...
Le auala a ZherlyginSetema matautia. O loo taumafai o ia e tui le 45-90,000 Euro mo se togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1, e aunoa ma se faamaoniga o le manuia. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaioiga faaletino e maua ai le suka - ma e aunoa ma le Zherlygin ua leva ona lauiloa. Faitau pe faʻapefea ona e fiafia i aʻoga faaletino mo le saolotoga.

Fua lau suāsusu i le glucometer i le tele o taimi i le aso. Afai e te vaʻaia o le a le faʻaleleia pe sili atu foi le leaga, taofi le faʻaogaina ole vaifofo le aoga.

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo lei faia soʻo se isi vailaʻau maʻisuka. Aemaise lava pe afai ua uma ona e atiaʻe ni gasegase poʻo se maʻi o le ate. O faʻaopoopoga o loʻo taʻua i luga e le suia ai togafitiga ma meaai, inisalini injections, ma gaioiga faaletino.A maeʻa ona e ave le acid alpha-lipoic, atonu e manaʻomia lou faʻaitiitia o au inisalini ina ia leai se hypoglycemia.

  • Fomaʻi Faʻamau mo le maʻisuka - Togafitiga Faʻauʻau
  • Maʻamaʻi Vitamini - Magnesium-B6 ma Chromium Supplements
  • Alpha lipoic acid

Glucometer - o le mita o le suka

Afai ua e maua muamua le maʻisuka poʻo le maʻisuka, ona manaʻomia lea vave ona e faʻatauina se masini mo le fuaina o le toto suka. O lenei masini e taua o le glucometer. A aunoa ma lea, o le maʻisuka e le mafai ona pulea lelei. E tatau ona e fuaina le suka pe a ma le 2-3 taimi i le aso, ma sili atu le tele o taimi. O mita toto o le kulukose toto na aliali mai i le 1970s. Seʻi vagana ua masani ona faʻaaogaina, e tatau ona alu le maʻisuka i le fale suesue i taimi uma lava, pe nofo i le falemaʻi mo ni vaiaso.

O mita o kulukose toto i aso nei e mama ma faigofie. Latou te fuaina le toto toto toetoe lava a le faʻaleagaina ma vave ona faʻaalia le iuga. Pau lava le faafitauli o le suʻega o suʻega e le taugofie. O fua taitasi o le suka e tau e tusa ma le $ 0.5. O se aotelega lapotopoto e alu i luga i le masina. Ae ui i lea, o nei tupe faʻaalu e le maalofia. Sefe i luga o fasi siaki - alu i luga o le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

I se tasi taimi, sa matua teena e fomai le ulufale atu i le maketi o le glucometer. Talu ai ona sa faamataʻuina i latou i le leai o se tele o punaoa o tupe maua mai suega o suesuega toto mo le suka. Fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻatuai ai le faʻaleleia o mita o le kulukose toto i le fale mo le 3-5 tausaga. Ae ui i lea, pe a oʻo mai nei masini i luga o le faʻatau, na vave ona lauiloa. E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i lenei mea i le tusitala a le Dr. Bernstein. I le taimi nei, o togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai foi le faʻaleleia o se taumafa-maualalo o meaʻai - na o le pau le meaai talafeagai mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Fuaina o le suka i se glucometer: faʻasaga taʻitasi taʻitasi

O tagata gasegase e manaʻomia le fuaina o latou suka i se glucometer pe a ma le 2-3 taimi i le aso, ma sili atu le tele o taimi. O se faiga faigofie ma toetoe a leai se tiga. I tamatamai tamatamai lima, o ni nila e matua manifinifi lava. O lagona e le sili atu ona tiga nai lo le afaina o le namu. Atonu e faigata le fuaina o lou suka toto mo le taimi muamua, ona e avea ai lea ma vaisu. E fautuaina se tasi e muamua faʻaalia pe faʻapefea ona faʻaaoga le mita. Ae afai e leai se tagata poto masani lata ane, e mafai ona e tago i ai oe lava ia. Faʻaaogā taʻiala i lalo taʻitasi.

  1. Fufulu ou lima ma faʻagogo lelei.
  2. Fufulu ile fasimoli e manaʻomia, ae le manaʻomia pe a leai ni aiaiga mo lenei mea. Aua le fufulu i le ava malosi!
  3. E mafai ona e luluina lou lima ina ia tafe atu le toto i ou tamatamailima. Ae sili atu, ia uuina i lalo o se vaitafe vai vevela.
  4. Taua! E tatau ona faʻamamago le nofoaga o le puncture. Aua nei faatagaina le vai e faaitiitia ai se mataua o le toto.
  5. Faʻaofi le fasi siaki i le mita. Ia mautinoa e aliali mai le savali OK i luga o le lau, e mafai ona e fua.
  6. Tui se tamatamailima ma se fagu.
  7. Faʻamama lou tamatamailima e toso ai se mataua o le toto.
  8. E fautuaina e aua nei faʻaaoga muamua le mataua, ae ia aveeseina i le fulufulu mafiafia o le fulufulu mamoe poʻo le solo. E le o se faʻatagaga aloaia. Ae taumafai e faia - ma ia mautinoa ua faaleleia le fua saʻo.
  9. Fafati se lua mataua o le toto ma faʻaaogaina i le fasi siaki.
  10. O le fua o le a aliali i luga o le lau o le mita - tusi i lau diarys control diary faʻatasi ai ma faʻamatalaga e fesootaʻi atu.

E fautuaina le tausia pea o le diabetes control diary. Tusi i ai:

  • aso ma le taimi o fua o le suka,
  • le taunuuga na maua
  • mea na latou 'ai
  • lea na avea ai fualaau
  • o le a le tele ma o le a le ituaiga inisalini na tui,
  • o le a le gaoioiga faaletino, popolega ma isi mea.

I ni nai aso o le ae iloa ai o lenei mea taua. Iloiloina oe lava poʻo lau fomaʻi. Malamalama i le eseesega o meaʻai, fualaau faasaina, tui inisalini, ma isi mea e aʻafia ai lou suka. Faitau le tusiga "O le a le mea e aafia ai le toto suka. Faʻafefea ona aloese mai le taʻavale ma tumau lelei le masani. "

Faʻafefea ona maua ni fua saʻo i le fuaina o le suka i se glucometer:

  • Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo lau masini.
  • Siaki le mita mo le saʻo e pei ona faamatalaina iinei. Afai e aliali mai o loʻo taoto le masini, aua neʻi faʻaaoga, suia i le isi.
  • I le avea ai o se tulafono, o glucometers o loʻo i ai suega faʻataʻitaʻiga taugofie e le saʻo. Latou te tulia le maʻisuka i le tuugamau.
  • I lalo o faatonuga, ia fuafua pe faʻapefea ona faʻaaoga se mataua o le toto i le vaega o le suʻega.
  • Tulimulitai mulimuli i tulafono mo le teuina mo vaega o suʻega. Kuni le fagu ma le faʻaeteete e taofia ai le maualuga o le ea mai le ulufale i totonu. A le o lena, o le a faʻagasolo le leaga o le suʻega.
  • Aua le faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi ua maeʻa.
  • A e alu i le fomaʻi, ave se glucometer ma oe. Faaali i le fomai pe faapefea ona e fuaina le suka. Atonu o se fomaʻi atamai o le a faʻaalia le mea o loʻo e faia sese.

O le kulūkose mataʻutia

O le "toto sugar" o lona uiga tonu o le kulukose, pe o lona mamafa i le lita o le toto.

Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa tulaga talafeagai e tolu:

  • hypoglycemia - glucose e itiiti ifo i le 3.3 mmol i le lita,
  • tulaga masani - mai le 3.3 i le 5.5 mmol i le lita i luga o se manava gaogao, ma oʻo atu i le .8 mmol i le lita - pe a uma se taumafataga,
  • hyperglycemia (maualuga maualuga) - faʻamaoniga e sili atu i le masani luga i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, i le faasologa.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e le afaina le faʻaaogaina o le suka ma le faʻaaogaina, ona o le aʻafia o le kulukose i le toto e mafai ona oʻo atu i le tele o concentrations, e oʻo atu i le 55 mmol, ma fesuisuiai i se lautele lautele mo se taimi faatapulaaina. O le fuainumera o loo i luga o le "55 mmol" e tutusa ma le i ai i se lita o le toto o teaseti e lua o le suka mama.

Mo tagata, ae maise lava i latou e maua i le maʻisuka, o se aganuu le ave o se faailoilo o le 13-17 mmol o le kulukose i le lita o le toto mo le "taua" pa. O lenei tulaga faʻaleagaina eoʻo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le acetone i le faʻavave, ina ia mafai ai ona maua le faafitauli i faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Afai o le maualuga o le suka e laʻititi lalo ifo, ae sili atu i le 10 mmol, o lenei taua, e ui e le taua tele, e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le pulega vave o le inisalini. Afai e le amanaʻia e le tagata maʻi le faailoga, o loʻo ia te ia se avanoa sili ona taua o le pau i totonu o se gaʻo hyperglycemic.

O le hypoglycemia e le itiiti ifo lona lamatia nai lo le maualuga o le suka. O le pa'ū faʻafuaseʻi i le kulūkose e maua ai le eseesega o mea na faia i tagata: o le toʻa toʻafilemu o lona maualuga e tusa ma le 2.5 mmol, ae o isi hypoglycemia ua faʻaalia (seia oʻo i le coma) ua i ai se faʻaitiitia i le 3.22 mmol. O le tali e faʻalagolago i uiga o le tino, ae o soʻo se toesega le fuafuaina i le suka e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le faia o fua talafeagai. Mo le maʻisuka, e oʻo lava i le faʻavasegaina o le kulūkose i se tulaga masani e mafai ona lamatia pe afai e tupu faʻafuaseʻi: o sea faagasologa e mafai ona mafua ai faʻamaoniga o le maualalo o le suka. Afai e amata ona latou aliali mai, e tatau i se tagata ona vave avatu i ai vailaʻau talafeagai, poʻo se vaega itiiti o meaʻai gaʻo.

Faʻafefea ona atiaʻe le hyperglycemia

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se kulūkose ile 13 i le 17 mmol. O sea maualuga o suka, pe afai e le faasaʻoina, i le tele o tulaga o le a taʻitaʻi atu ai i le maʻi o loʻo pau i totonu o le sugar coma. E ui e tatau ona e iloa o nei fuainumera e le o se mea lautele, e tele mataupu pe a sili atu le tele o le sili atu nai lo le 17 mmol ma le isi mea e leʻi oʻo ai i ni lagona le lelei. O le mea lea, o fomaʻi i aso nei o loʻo i ai se leiloloa e tali pe o le a le taua e matua afaina mo se tagata e maua i le hyperglycemia.

Ae o tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le tuputupu ae o le kulukose o le a mafua ai ona faʻaalia ni faʻamaʻi faʻamaʻi, o le seti o le a eseese e faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka e afaina ai le maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le maʻisuka o le inisalini-faʻalagolago i le natura, o le tagata maʻi e vave lava ona vaʻaia le vai mai le tino, faʻaopoopo, o le ketoacidosis o le a aliali mai.Afai e le faalagolago le tagata i le inisalini, o le a foliga mai o le a faʻaalia ai le faʻalalauina o le tino, lea o le a matua faigata lava ona totogi.

O se tagata e maua i le maʻisuka malosi e mafai ona paʻu i totonu o se ketoacidotic coma. O ia tulaga e masani ona i ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e faigata i soo se faʻamaʻi. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se siama ma e itiiti lava se fua o le inisalini.

  • e masani ona faʻaaogaina le gaʻo ona o le suka e ulufale i le urine ma aveeseina mai le tino,
  • faʻavavevave le alualu i luma,
  • vomiting aafiaga, faʻalavelave,
  • o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o tino o le ketone i totonu o le toto, aʻo taumafai le tino e toe faʻatumu le malosi faʻaagaga e ala i le gaosia o gaʻo,
  • matagogo
  • vaivaiga lautele
  • vevela paʻu
  • manava manava e pei o acetone
  • o le manava ia te ia lava e le faigata, ae o lona loloto e tuputupu ae, ma o le faagasologa e sili ona leaga, talu ai e tele le carbon dioxide i totonu o le toto, ma o loʻo taumafai le mama e taui mo lenei mea ma le tele o voluma o le okesene e sau.

Afai e te le faia ni togafitiga togafitiga ma aua le tuiina le inisalini, o le a faaauau pea ona tupu le suka. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i se isi tulaga e taʻua o le hyperosmola coma. Glucose e mafai ona faʻaputuina i volumes e oʻo i le 55 mmol i le lita, e oʻo atu ai i tapulaa faatapulaa mo le tino.

Faailoga e o mai faatasi ma se coma ma muamua atu:

  1. O se galala e le mafai ona tineia tusa lava po o le a le tele o mea inu a se tagata.
  2. Le tele ma le faifai pea o le gaioiga.
  3. O se taunuuga o le parakalafa muamua - le faʻaaogaina o vailaau oona.
  4. Aʻo faʻalauteleina le faʻamalalaina, o le a faʻavaivaia se tagata, ua gase ma vaivai.
  5. Ua faasino mata.
  6. O le mucous membranes o le gutu ma le paʻu e mamago.
  7. O se tagata e amata ona iloa le vaivai o le mānava.

O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻamaʻi ma le falemaʻi, talu ai o le tino o le maʻi e galue i se tulaga tele, ma o le a le mafai ona faʻamautuina i togafitiga fale.

Maua maualuga le kulukose i le tino

O le maualuga o le toto, o lona uiga, o le faateleina o le suka toto i luga aʻe o le tulafono faatagaina, e le fesootaʻi ma le faʻaaogaina o meaai, e mafai ona maitauina ma le tele o tulaga faʻaleaga.

O maualuga maualuga o le suka e mafua mai i le maʻisuka malosi, o le mea o le a le afaina ai le maʻi. E le gata i lea, o lenei tulaga e mafai ona iloa i le tele o gaosiga o hormones o le tuputupu ae, faatasi ai ma le tele o maʻi o le ate ma isi maʻi.

O le maʻi suka o se maʻi faʻasolosolo masani, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai le solia o le kulukose i le telefoni feaveaʻi. O le tele o taimi, e maua ai le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, ma o loʻo i ai a latou lava uiga iloga o faʻamau, ma o le togafitiga o le a ese.

Afai e maualuga le suka toto i le 10 iunite, ona aliali mai lea i le urine. E masani lava, o suʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe e le iloa ai le kulukose i le faʻavave. Aʻo matauina le kulūkose i totonu, ona taʻua ai lea o le suka i totonu o le galuega faafomaʻi.

Ma o lenei mea e mafai ona faamatalaina i faamatalaga nei:

  • O le suka, 10 mmol / L, o kalama taitasi e aveesea mai le tino ma le fesoasoani o le urine, aveese ai le 15 mililiters o le vai faatasi ai, ma o le mea lea e masani ai ona fiainu le tagata maʻi.
  • Afai e te le o faia mo le le maua o le vai, ona tupu ai lea o le faamaʻi, lea e mafai ona oo atu ai i faafitauli e le mafai ona suia.

I le tautala e uiga i le suka o le kesi, e tatau ona maitauina o le a maua e tagata taitoatasi a latou lava numera. I se tagata maʻi matua e tusa ma le 30-45 tausaga, o le maualuga o le laasaga o le a sili atu le maualuga nai lo se tamaititi, o se fafine maʻitaga poʻo se tagata matua.

O maʻi suka, e tusa lava po o le a le ituaiga o maʻi, e tatau ona iloa la latou laasaga maualuga, ma taumafai malosi i latou e aua le sili atu. Afai e faatagaina lenei mea, ona faʻatasi ai lea ma le urine, o le kulumase foi o le a tuua ai le tino.

O lenei gau e le toe faʻaleleia e ala i le 'aiina o meaai, o le a "fiaaai pea" sela o le tino o le tagata.

Pau lava le auala e fesoasoani e faʻasalalau ai lou manuia o le faʻaitiitia o lou kulukose.

Laʻasaga o le faʻaoga

E pei ona taʻua i luga, o le suka 10 o se fua faʻamau, ma e sili atu i nei faailoilo ua lamatia ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona iloa uma e le maʻisuka a latou numera laina ina ia mafai ona puipuia le tele o taunuuga le lelei. Faʻafefea ona faʻamatalaina ia mea?

O le naunautaiga e pei ona taua i lalo: faʻaaogaina le vevela, fua o le suka i le tino. A maeʻa le afa itula, e fua le maualuga o le suka i le urine. Tusi uma faʻamatalaga i luga o le laulau, faʻatonu ni suʻesuʻega i totonu o le 3-5 aso.

I le maea ai o lenei mea, o le auʻiliʻiliga o latou taunuʻuga o loʻo faʻatinoina. Seʻio tatou faia se faʻataʻitaʻiga. Aʻo le suka e 10-11 iunite, ona oʻo mai lea o lona faʻatusatusa i le urine e 1%. O ia faʻamatalaga e faʻaalia ai ua maualuga le maualuga o le laasaga.

Afai o le suka i totonu o le tino e 10.5 iunite, ma e le o matauina i le urine, o lona uiga o le tau o loʻo i lalo ifo o le paepae. A oʻo i le 10.8 iunite o le kulukose toto, o le a iloa ai siama o lenei vailaau i le urine, o lona uiga o le laasaga e 10.5-10.8 iunite.

O le suʻesuʻega e ala i faataitaiga ua faaalia ai i le fuainumera, i le tele o mataupu, o ata o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, o le laasaga mo tagata uma e tusa ma le 10 iunite.

O le mea lea, e tatau ona fai se fuainumera o fua faʻatatau e faʻatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulūkose i totonu o le tino ina ia puipuia ai aʻafiaga e le mafuatiaina.

Suga 10: faʻamaoniga

O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona fuafua le faateleina o le suka, o a faailoga e faʻaalia ai lenei tulaga faʻaleagaina? O le mea moni, o le fuaina o le suka o le auala pito sili lea ona lelei e fesoasoani ai ia te oe e faia mea uma.

I le fale, o le a fesoasoani lea i le faʻaaogaina o se masini faapitoa (glucometer), lea o le a maua ai le sao saʻo o le faʻatonu o le kulukose, e ui lava i le i ai poʻo le leai o ni faʻamaoniga o le maualuga o le suka.

O le faʻatinoga e faʻaalia ai e le o tagata gasegase uma lava e iai se lagona faapitoa i le maualuga o le suka i totonu oo latou tino. E toatele e le matauina le faateleina o faailo o le kulukose seia oo ina oʻo atu i fuainumera taua.

O le mamafa o faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e le mafai ona valoia. Peitai, o faailoga o lenei faasiliga e tatau ona mafaufauina:

  1. O se manao faifai pea e inu, ma e toetoe lava a le mafai. O le tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina le suavai i le tele o mea, aʻo le uiga o le fiainu e le faʻaumatia.
  2. Paʻu gutu, paʻu mago.
  3. Le tele ma le faifai pea o le gaioiga. O fatugaʻo e fesoasoani i le tino e taulimaina le avega, ma aveese le maualuga o le suka ma le fesoasoani a le urine.
  4. General malaise, vaivaiga, le mautonu ma le le fiafia, vaivai le tumau, leai se malosi mo le galue, moe.
  5. Faʻaitiitia pe faateleina i le mamafa o le tino.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le puipuiga, ma o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi masani.

O le suka maualuga, e aofia ai le maualuga o le 10 iunite, e matua faʻalavelaveina ai le gaioiga o le tino atoa i lona atoaga.

O totoga faʻavae e matua afaina: o le faiʻai, fatugaʻo, mata, vae vaivai.

O le a le mea e fai i lalo ifo o le kulūkose: mataupu lautele lautele

O togafitiga mo le maʻisuka e faʻalagolago i le ituaiga o maʻi na maua e le maʻi. Ma o le ituaiga muamua o gasegase e aofia ai le faʻaauau pea ona faʻaleleia le inisalini o le hormone, lea e fesoasoani i le kulūkose ina ia faʻafefe i le maualuga o le cellular.

E tatau ona maitauina o le togafitiga e galue o se mea e tupu i le olaga atoa. O le mea e leaga ai, e ui i le atinaʻeina o fomaʻi faʻatekinisi, i le lalolagi faʻaonaponei, maʻi suka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le hormone, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaleleia le soifua maloloina, faʻaleleia le tino. O se olaga ola malosi e fesoasoani i le kulūkose ina ia faʻafefe, o siama maua le meaʻai talafeagai.

Ae o le inisalini, e fautuaina le togafitiga taʻitasi. O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina le hormone o le gaioiga talafeagai, ia maitau le tele o taimi ole pulega.

O le ituaiga o maʻisuka lona lua e le faalagolago i le inisalini, o le mea lea, o taʻiala o togafitiga nei o lona faavae:

  • Se taumafataga lelei, aemaise lava, le faʻaaogaina o meaʻai e le faʻaosofia ai le faateleina o le toto suka.
  • I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga pe mamafa tele, o lona uiga la o le vaega lona lua o togafitiga o se gaioiga sili ona lelei.
  • Isi togafitiga (deco deco ma infusions e faʻavae i vailaʻau vailaʻau), supplements dietary ma isi.

Ae mo le inuina o vailaau, ua faatonuina i latou pe afai e le o faia uma togafitiga manaʻomia. O le faʻamalamalamaina o oe lava ia e matua lotovaivai, e tatau ona faia e le fomaʻi.

E ui lava i le mea moni o le inisalini o se faʻamuamua o le maʻisuka ituaiga 1, e mafai foi ona faʻamaonia mo togafitiga o le faʻamaʻi lona lua. E masani ona fautuaina pe afai e leai se isi metotia na mafai ona toe totogi mo maʻi.

O le sini autu o le togafitiga o le faamaʻi o le maua lea o se taui lelei mo le maʻisuka, lea e mafai ai ona tatou faʻaitiitia le ono tulai mai o faʻafitauli i le zero.

Taumafa Suamalie Taumafa

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e manaʻomia lou faʻaaogaina o launiu, lea e aofia ai le tele o tannins ma glycosides. E mafai ona 'aina le fou, ae le sili atu ma le 200 kalama i le aso.

I le faʻaopoopoga, e faʻavae i laulaʻau lanu moana, e mafai ona e saunia se mea teuteu e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le tasi sipuniti o laulaau tipi, tata i le 250 ml o le vai. Faʻamalosi mo le afa itula. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le tasi vae tolu o se ipu malamalama.

O le maʻi suka o loʻo faʻamatalaina i maʻi le gasegase i le tino. O kukama fou o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina a latou galuega atoatoa, ona o loʻo i ai se vaega insulin-like. E le gata i lea, o nei fualaau faisua e faʻaitiitia ai le manaʻo.

O meaai nei o le a fesoasoani i le maualuga o le suka:

  1. Buckwheat fesoasoani e faʻaititia le kulūkose. Ina ia faia lenei mea, fufuluina fatu, mago, vela i totonu o se apa mago (e aunoa ma le suauʻu), olo i totonu o se paluga pefu e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe. Totoga: 2 sipuni tele i le 250 ml o kefir, faʻaauau pea le 10 itula, ave faʻatasi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. O fesoasoani a atisikoke ile Ierusalema e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaititia le glucose i le tino. E tele ni pears (muamua-peeled) e mafai ona 'ai i le aso.
  3. Ua faʻamalosia le kalama Cabry i fiber, vitamini ma minerale, faʻapea foʻi ma vaega e fesoasoani e taofia ai le atinaʻeina o meaola ninii. Mai le kapisi, e mafai ona e suamalie le vai ma inu 2 taimi i le aso, 100 ml.
  4. E le gata i lea, o le pateta o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamautinoa ai le galue masani o le vaega o meaʻai, e faʻamaonia ai le suka toto. E tatau ona e ave le 120 ml o le sua faʻalua i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.
  5. O le suavai lanu uliuli e fesoasoani i le faaitiitia o le suka ma faamautuina i le tulaga manaomia (ave 50 ml i le 5 taimi i le aso, e fautuaina e inu 15-20 minute ao lei faia meaai).
  6. Faʻafeiloaʻi lelei i le maualuga o karoti suka, tomato, vai pikiaka (e sili atu ma le lua ipu i le aso).

Ina ia maualalo le kulūkose, e manaʻomia e le tino le zinc, lea e avea o se faʻalavelave mo le tele o faiga faʻavae o le tino. E i ai le tele o lenei vailaʻau i iʻa o le sami (ova), ua totogo.

O se auala lelei e faʻaitiitia ai le suka o le suavai palu, lea e ave i le 125 ml e oʻo i le 4 taimi i le aso.

Faamatalaga lautele

I totonu o le tino, o faagasologa uma o gasegase e tupu i le vavalalata vavalalata. Faatasi ai ma a latou soliga, o le tele o faʻamaʻi ma faʻaleagaina tulaga e tupu, ma o loʻo i ai le faateleina glucosei toto.

O le taimi nei o tagata e taumafaina le tele o le suka, faapea foi ma gaʻo vailaau faigofie.O loʻo i ai foʻi faʻamaoniga e sili atu le 20 taimi o lo latou taumafaina i le seneturi mulimuli. E le gata i lea, o le siʻosiʻomaga ma le i ai o se tele o meaʻai e le masani ai i le taumafataga ua vave ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. O le iʻuga, o faʻalavelave faʻasolosolo e faʻalavelave i tamaiti ma tagata matutua. Lafoaʻi lipid metabolism, faʻalauteleina le mamafa i luga o le pancreas, lea e maua ai hormoneinisalini.

I le taimi o le tamaitiiti, o amioga masani le lelei o loʻo ola - o tamaiti e 'aina le suamalie suamalie, meaʻai vave, meaʻai, suti, ma isi. O se taunuuga, o le tele o meaʻai gaʻo e mafua ai le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le tino. O le taunuuga - o le maʻisuka faʻaalia e mafai ona tupu e oʻo lava i se talavou, aʻo muamua maʻisuka malosi Sa avea o se faʻamaʻi o tagata matutua. I le taimi nei, o faailoga o le faateleina o le toto suka e matauina i tagata i le tele o taimi, ma o le numera o mataupu o le maʻisuka i atunuu ua atinaʻe ua ola nei i tausaga taʻitasi.

Glycemia - O le mea lenei o le kulukose i le toto o le tagata. Ina ia malamalama i le natura o lenei manatu, e taua le iloa poʻo le a le glucose ma pe o le a le mea e tatau ona i ai i le kulukose.

Glucose - pe o le a le tino, e fuafua i le tele o se mea e faʻaumatia e se tagata. Glucose monosaccharide, o se vailaau o se ituaiga o suauu mo le tino o le tagata, o se mea taua tele mo le totoga tutotonu. Ae peitai, o lona sili atu e afaina ai le tino.

Suauu toto

Ina ia malamalama pe o loʻo faʻataunuʻuina faʻamaʻi ogaoga, e tatau ona e iloa lelei le maualuga o le maualuga o le toto i tagata matutua ma tamaiti. O le maualuga o le suka o le toto, o le masani lea e taua mo le masani ai o le tino, e puleaina insulin. Ae afai e le maua se aofaiga o lenei hormone, pe o le a le tali lelei le tino i le inisalini, ona faateleina ai lea o le suka toto. O le faateleina o lenei faailo e afaina i le ulaula tapaa, o se meaai le lelei, ma tulaga faigata.

O le tali i le fesili, o le a le masani o le suka i totonu o le toto o se tagata matua, na te tuʻuina atu i le World Health Organization. E i ai tulaga faʻamaonia kulukose. O le a le maualuga o le suka e tatau ona i ai i totonu o se manava gaogao e aveesea mai le toto toto (e mafai ona maua mai le toto mai se vein pe mai se tamailima) o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo. Faailoilo o loʻo faʻaalia i le mmol / L.

Tausaga Laʻasaga
2 aso - 1 masina2,8-4,4
1 masina - 14 tausaga3,3-5,5
Mai le 14 tausaga (i tagata matutua)3,5-5,5

O lea la, pe afai o lalo ifo o faʻamaufaʻailoga, o lona uiga o se tagata hypoglycemiape a maualuga - hyperglycemia. E tatau ona e malamalama o soʻo se filifiliga e lamatia mo le tino, talu ai o lona uiga o soliga e tupu i totonu o le tino, ma o nisi taimi e le mafai ona suia.

O le matua o le tagata, o le itiiti ifo lea o le lagona o lona tino i le inisalini e mafua mai i le mea moni e maliliu nisi o tagata faʻalogo, ma faʻaopopo foi le mamafa o le tino.

E masani ona talia e faʻapea, afai e suʻesuʻeina le toto ma le ita, o le taunuuga e mafai ona fesuisuiai. O le mea lea, i le fuafuaina o le masani o le kulūkose, o le taunuuga e sili atu ona maualuga le maualuga. O le masani o le toto vevela i le averesi o le 3.5-6.1, o le toto capillary e 3.5-5.5. O le suka e masani lava pe a uma ona 'ai, pe a lelei se tagata, e ese mai i nei faʻaʻailoga, e maualuga i le 6.6. I luga aʻe o lenei faailo i tagata soifua maloloina, e le faateleina le suka. Ae aua e te popole o le toto toto e 6.6, o le a le mea e fai - e tatau ona e fesili i lau fomaʻi. E mafai o le suʻesuʻega e sosoo ai o le ai ai sona taunuuga maualalo. E le gata i lea, afai o se tasi o taimi e auiliili ai, toto toto, mo se faataitaiga, 2.2, e tatau ona toe faia le iloiloga.

O le mea lea, e le lava le faia o le suʻe toto i le taimi e faʻamaonia ai le maʻisuka. E manaʻomia tele taimi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le masani lea e mafai ona sili atu i taimi taʻitasi i vaʻaʻaiga eseese. E tatau ona iloilo le pusa o le faatinoga. E taua foi le faʻatusatusaina o taunuuga ma faʻamatalaga ma suʻesuʻega.O le mea lea, pe a maua le iuga o suʻega, pe afai e 12, o le a le mea e fai, o le a taʻu mai e se fomaʻi. E foliga mai o le kulukose 9, 13, 14, 16, o le maʻisuka e masalomia.

Ae afai e sili atu le maualuga o le kulukose o le toto, ma o faailoga i le auiliiliga mai le tamatamailima e 5.6-6.1, ma mai le vein e mai le 6.1 i le 7, o lenei tulaga ua faauigaina o le vaʻaia(faʻavaivaia le kulupu o le kulukose).

Faʻaiʻuga mai le vein o le sili atu ma le 7 mmol / l (7.4, ma isi), ma mai le tamatamailima - luga aʻe o le 6.1, ua tatou talanoa e uiga i le maʻisuka. Mo se iloiloga faʻalagolago o le maʻisuka, e faʻaaoga ai se suʻega - hemoglobin glyc.

Ae ui i lea, pe a taitaia suʻega, o le iuga o nisi taimi e faʻamoemoeina lalo ifo nai lo le masani mo le toto toto i tamaiti ma tagata matutua e maua. O le a le masani a le suka i tamaiti e mafai ona maua i le laulau i luga. Afai o le suka e laʻititi, o le a le uiga? Afai o le maualuga e itiiti ifo i le 3.5, o lona uiga o le tagata maʻi ua atiaʻe le hypoglycemia. O mafuaʻaga e maualalo ai le suka e mafai ona faʻatino, ma e mafai ona aʻafia ma maʻi faʻaleaga. O le suka o le toto e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻi ma iloilo pe faapefea ona lelei togafitiga o le maʻisuka ma le maʻisuka taui. Afai o le kulukose aʻo le i 'ai, a le o le 1 itula poʻo le 2 itula pe a uma taumafataga, e le sili atu i le 10 mmol / l, ona faʻamaonia lea o le maʻisuka ituaiga 1.

I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina ai ni iloiloga maʻaleʻale. I luga o se manava gaogao, o le maualuga e le tatau ona sili atu nai lo le 6 mmol / l, i le aso e le sili atu le maualuga o le faatagaga masani nai lo le 8.25.

E tatau i le maʻisuka ona fuaina pea a latou suka toto toto kulukose toto. Faʻataʻopiʻo le iloiloina o iuga o le a fesoasoani i le laulau o fuataga ma se glucometer.

O le a le masani o le suka i le aso mo se tagata? O tagata soifua maloloina e tatau ona faia lelei a latou meaʻai e aunoa ma le faʻaaogaina o suti, tagata gasegase e maua i le maʻisuka - ia mulimulitai i fautuaga a le fomaʻi.

O lenei faailo e tatau ona taulai faapitoa i tamaitai. Talu ai o fafine ei ai ni uiga faʻapitoa o le physiological, o le masani o le suka i le toto e mafai ona fesuisuiaʻi. O le faateleina o le kulukose e le o taimi uma e fai ai togafitiga. O le mea lea, pe a fuafuaina le masani o le kulukose o le toto i tamaitai i le matua, e taua tele pe o le a le tele o le suka i totonu o le toto e leʻo fuafuaina i le taimi o le gafa. A o faagasolo lenei vaitaimi, e ono le faʻatuatuaina le auiliiliga.

I fafine ina ua mavae le 50 tausaga, i le taimi o le misaopaʻa, o faʻavavega faʻaleagaga matuia e tupu i totonu o le tino. I le taimi nei, o suiga e tutupu i le gaioiga o le metabolism. O le mea lea, o tamaitai e sili atu i le 60 e tatau ona i ai se malamalama manino e tatau ona siaki pea le suka, aʻo malamalama pe o le a le maualuga o le suka i le toto.

O le fua o le kulukose o le toto i fafine maʻitaga e mafai foi ona fesuisuiaʻi. At maʻitaga o se fesuiaiga o le masani e manatu o se faailoga e oo i le 6.3. Afai o le suka suka i fafine maʻitaga e silia ma le 7, o se taimi lenei mo le mataituina pea ma le tofiaina o suʻesuʻega faaopoopo.

O le masani o le suka toto i tane e sili atu ona mautu: 3.3-5.6 mmol / l. Afai e soifua maloloina se tagata, o le toto kullukose masani i alii e le tatau ona sili atu pe maualuga atu nai lo nei faailo. O le fua masani o le 4.5, 4.6, ma isi mea faapena. Mo i latou e fiafia i le laulau o tulafono mo alii i tausaga, e tatau ona manatua i totonu o tagata pe a mavae le 60 tausaga, e sili atu.

Faailoga o le Suga Sili

O le faateleina o le toto suka e mafai ona fuafuaina pe afai ei ai ni faailoga faapitoa o se tagata. O faʻamaoniga e faʻaalia i se tagata matua ma se tamaititi e tatau ona mataala i le tagata:

  • vaivaiga, malosi tele,
  • faʻamalosia tuinanau ma le mamafa o le mamafa,
  • fiainu ma lagona faifai pea o le gutu malulu
  • tele ma masani ona faia, o le malaga i le fale i le fale i le fale, e taua,
  • pustules, suauʻu ma isi liona i luga o le paʻu, o ia liona e le lelei le malosi,
  • faʻamatalaga masani o le sasaina i le tino, i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina puipuigafaaitiitia galuega, malulu masani, allergyi tagata matutua
  • faʻafitauli le vaaia, aemaise lava i tagata ua silia ma le 50 tausaga.

O le faʻaalia o ia faailoga atonu e taʻu mai ai o loʻo i ai se kulūkose maualuga i totonu o le toto. E taua le mafaufau o faailoga o le toto maualuga maualuga e mafai ona faʻaalia na o nisi o faʻaaliga o loʻo i luga. O le mea lea, e tusa lava pe na o nisi o faailoga o le maualuga maualuga o le suka e maua i se tagata matua poʻo se tamaititi, e tatau ona e suʻe suʻega ma fuafua glucose. O le a le suka, pe afai e maualuga, o le a le mea e fai - o nei mea uma e mafai ona maua e ala i le feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Ole vaega o aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai i latou ei ai se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka, afaina, faʻamaʻi pipisi, ma isi. Afai ei ai se tagata i totonu o lenei vaega, o le mea e tasi e le masani ai ona le toesea le maʻi. A maeʻa, o le maʻisuka e tele lava ina maua e aunoa ma ni faʻamatalaga vaaia ma ni faʻamaoniga, e le faʻaalia. O le mea lea, e tatau ona faia nisi faʻataʻitaʻiga i taimi eseese, talu ai ona o le i ai o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o le a faʻalauteleina le anotusi.

Afai ei ai ni faailoga, o le toto toto e maualuga foi i le taimi o le maitaga. I lenei tulaga, e taua tele le fuafuaina o mafuaʻaga tonu o le suka maualuga. Afai o le kulukose i le taimi o le maitaga ua maualuga, o le a le uiga o lenei mea ma le mea e fai e faamautu ai faailoga, e tatau i le fomai ona faamalamalama.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau e mafai foi ona maua se taunuuga lelei o auiliiliga. O le mea lea, afai o le faailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 6 poʻo le toto toto 7, o le a le uiga o lenei mea, e naʻo le maeʻa ona faia suʻesuʻega faifai pea. O le a le mea e fai pe afai e masalosalo, filifili le fomaʻi. Mo suʻesuʻega, e mafai ona ia fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, se suʻega o le toleniga o le glucose, suʻega o le suʻa.

E faʻapefea ona faia suʻesuʻega o toleniga o le glucose?

Faʻamatalaina Glucose toleni testu ua faia e fuafua ai le auala natia o le maʻisuka, ma o lona fesoasoani ua fuafuaina e le syndrome o le absorption absorption, hypoglycemia.

NTG (faʻavaivaia le kulupu o le glucose) - o le a le mea o le a faʻamatala auʻiliʻili e le fomaʻi aoga. Ae afai o le faapalepale e masani ona soli, ona oʻo lea i le afa o mataupu o le maʻisuka na ola i totonu o ia ituaiga tagata e atiina ae i luga o le 10 tausaga, i le 25% o lenei tulaga e le suia, ma i le 25% ua maeʻa atoa.

O le suʻesuʻeina o le faapalepale e mafai ai ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaosiga o gaʻo, e le gata ina natia ma manino. E tatau ona manatua i le taimi e suʻe ai le suʻega o lenei suʻesuʻega e mafai ai e oe ona faamanino le maʻi, pe a masalosalo.

O sea ituaiga o siama e taua tele i ia tulaga:

  • pe afai e leai ni faailoga o le faateleina o le toto toto, ma i le faanatinati, o se siaki e faʻaalia ai le suka,
  • i le mataupu pe a leai ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, peitaʻi, e faʻaalia lava ia polyuria- o le tele o le mimiia i le aso e faateleina, ao le kulukose anapogi e masani lava,
  • faateleina le suka i le mimilo o le tina faatalitali ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o le pepe, faapea foi ma tagata e maua i fatu fatu fatu ma thyrotoxicosis,
  • pe afai ole suauu e le o iai i totonu o le mimi, ma o ona mea i totonu o le toto e masani lava (mo se faataitaiga, afai o le suka e 5.5, pe a toe suʻesuʻeina - 4.4 pe maualalo, pe a 5.5 i le taimi o le maʻitaga, ae o faailoga o le maʻisuka e tupu) ,
  • pe afai o se tagata ei ai sona uiga faʻaanatura mo le maʻisuka, ae leai ni faailoga o le maualuga maualuga o suka,
  • i fafine ma a latou fanau, afai o le mamafa o le fananau mai o na mea e sili atu nai lo le 4 kilokalama, mulimuli ane o le mamafa o se tamaitiiti e tasi le tausaga le matua foi e tele,
  • i tagata e neuropathy, retinopathy.

O le suʻega, lea e fuafuaina ai le NTG (faʻavaivaia le glucose toleni), o loʻo faia i lalo: muamua, o le tagata o loʻo faʻataʻitaʻiina ua i ai se manava gaogao e ave ai toto mai capillaries. A maeʻa lena, e tatau i se tagata ona 'ai le 75 g o le kulukose. Mo tamaiti, o le fualaau i le kalama ua fuafua eseese: mo le 1 kg o le mamafa 1.75 g o le kulukose.

Mo i latou e fiafia i ai, 75 kalama o le kulukose o le aofaʻi maualuga o suka, ma pe leaga tele le taumafaina o le tele, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se fafine maʻitaga, e tatau ona e manatu e tusa lava pe tutusa le aofaʻi o le suka e iai, mo se faataitaiga, i se fasi keke.

O le faapalepale o le glucose e fuafuaina 1 ma le 2 itula mulimuli ane. E sili atu ona faʻatuatuaina le taunuʻuga pe a uma le 1 le itula mulimuli ane.

Le iloiloga o le faapalepale o le kulukose e mafai ona i luga o se laulau faapitoa o faailoilo, iunite - mmol / l.

Iloiloina o le iuga O le toto toto Tau toto
Tausaga masani
A o lei 'ai3,5 -5,53,5-6,1
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaaie oo i le 7.8e oo i le 7.8
Prediabetes state
A o lei 'ai5,6-6,16,1-7
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaai7,8-11,17,8-11,1
O le maʻi suka
A o lei 'aimai le 6.1mai le 7
2 itula pe a uma le kulukose, pe a uma meaaimai le 11, 1mai le 11, 1

Ma le isi, fuafua le setete o metabolism. Mo lenei mea, e 2 fuainumera e fuafuaina:

  • Faʻavaʻa- faʻaalia pe faapefea ona fesoʻotaʻi le glucose i le 1 le itula pe a maeʻa le mamafa o le suka i le anapogi toto glucose. O lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 1.7.
  • Ava- faʻaalia pe faapefea ona fesoʻotaʻi le glucose i le 2 itula i le maeʻa ai o le suka i le anapogi o le toto glucose. O lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 1.3.

E taua tele le fuaina o nei fuainumera, talu ai i nisi tulaga, a maeʻa le suʻega o le toleniga o le glucose, e le fuafuaina se tagata e ala i le faʻamaonia o le faʻaleagaina, ma o se tasi o nei fuainumera e sili atu nai lo le masani.

I lenei tulaga, o le faʻamatalaga o se taunuuga masalosalo ua maeʻa, ona sosoo ai lea ma le maʻisuka o le tagata e lamatia.

O le hemoglobin glycated - o le a lea?

O le a le mea e tatau ona i ai le suka o le toto, e fuafuaina e laulau na faʻatuina i luga. Peitai, o loʻo i ai se isi suʻega e fautuaina mo le siama o le maʻisuka i totonu o tagata. Ua valaauina o ia suega o le hemoglobin glyc - o le tasi lea e fesoʻotaʻi ai le glucose i le toto.

Ua fautua mai Wikipedia o le auiliiliga e taua o le maualuga hemoglobin HbA1C, fuafua lenei pasene. E leai se eseesega o tausaga: o le tulaga tutusa lava mo tagata matutua ma tamaiti.

O lenei suʻesuʻega e faigofie tele mo le fomaʻi ma le maʻi. A uma, o le toto o foai e mafai ona faatagaina i soo se taimi o le aso pe oʻo foi i le afiafi, ae le o luga o se manava gaogao. Patsi

Tulaga masani po o le vavae ese

O le siakiina o le maualuga o le toto toto o se tasi lea o suʻega faʻapitoa o soʻo se fomaʻi. O le faʻaauau pea ona maitauina o le maualuga o le suka o se mea taua tele mo tagata e ola i le maʻisuka. O le ausia o faailo taua i le maʻisuka ei ai sona aafiaga le lelei i mamanu uma o le tino.

E i ai le tele o faailoilo e faʻaalia ai le faʻapalepale suka. I lenei tulaga, ina ia fuafuaina le tulaga o le prediabetic ma le tagata masani, o le auiliiliga e faia i luga o se manava gaogao i le taeao ma totonu o ni nai itula talu ona 'ai. E tele faʻamaoniga e manatu e masani:

Vaega o tagataFaʻailoga
ao le i aipe a uma ona 'ai
Tagata soifua maloloinamai le 3.3 i le 5 mmol / lleai se sili atu nai lo le 5.5 mmol / l
Tagata gasegasemai le 5.1 i le 7.2 mmol / lleai se sili atu i le 10 mmol / l

E tatau ona manatuaina o nei faailoilo e mafai ona i ai le taua o le tagata lava ia. O le i ai o se faʻafitauli e faʻaalia i le tasi le taimi le sili atu o tulaga masani masani. O lona uiga o le tino e atiina ae se soliga o galuega a le pancreas, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le faʻaaogaina o gaʻo.

E tatau ona togafitia le tulaga o le predatebetic; mo lenei, o se suʻesuʻega faaopoopo ua faʻamatalaina, lea e taua o le fua suka.

Mafuaʻaga talafeagai

E iloa e tagata uma le faateleina o le suka i auala eseese. O nisi ei ai le kulukose o le 13 iunite e lagona se malosi malosi i le soifua maloloina, mo isi o le a leai ni uiga.

I tagata gasegase e le maua le maʻisuka, ae o le suʻega o le toto e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i luga o le 13 mmol / l, o le hyperglycemia atonu o le taunuuga o:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • se faiga e le lelei ai le tino poʻo se faʻavae i luga o le fale i le pancreas,
  • malosi malosi lagona,
  • malfunctions o le system endocrine,
  • fatuga o fatuga ma le ate
  • suiga i le tino i le tino ona o le maitaga, o le amataga o le misa,
  • atinaʻe o le maʻisuka.

O lea faʻalauteleina o le suka toto o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻi suka e ono mafua ona:

  • meaʻai fuamalie
  • togafitiga le lelei ma faaseʻe i inisiua,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • o le i ai o masani leaga: ulaula ma inu ava malosi,
  • vailaau le lelei filifilia
  • faafitauli ma gaʻo, ate ma le paʻu,
  • faafitauli i le maskloskeletal system,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

O le taua o le 13.2 ma le maualuga e lamatia mo tagata mamai ma maua ai le maʻisuka ma e manaʻomia ai le faʻamautuina. I soʻo se tulaga, ao le i fuafuaina le siama, e tatau ona le aofia ai se faʻamaoniga o mea sese. Ina ia faia lenei mea, toe iloilo ma isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina. Afai e le faʻaitiitia le gaioiga o le suka i le taimi, e mafai ona faʻamoemoeina taunuuga nei:

  • Atinaʻe o le maʻisuka vae
  • o le foliga mai o le eczema, maʻi o le gaʻo,
  • gangrene
  • paʻu faʻatasi
  • leai se faʻaaliga, faʻaleagaina toeititi.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Aʻo lei maua i le maʻisuka, o le a tuʻuina atu gasegase mo le toe faʻasalaina toto. E le gata i lea, o suʻega e faia mo le lateral glycemia ma le toleniuga suka, ua ave le toto mo le hemoglobin glycated ma c-peptides.

O nei faʻamatalaga uma e mafai ai ona matou faia ni faʻamatalaga e uiga i le ala e tupu ai le faʻailoga aʻo leʻi 'ai ma mulimuli ane, pe faapefea ona galue le pancreas i lenei taimi ma pe faapefea ona iloa e le tino le inisalini. O nei suʻega uma e fesoasoani e faʻamaonia lelei ai le i ai o le maʻisuka pe faʻafefe ai lenei manatu.

Ma o se metotia faʻataʻitaʻiga e tatau ona suʻesuʻeina o se suʻega ultrasound ma le faʻaleleia o le urine mo le auiliiliga. O le faʻatagaina o se asiasiga i le fomaʻi, le neurologist ma le endocrinologist. E taua le faailoaina o le faafitauli ma faʻaumatia vave i se taimi vave lava, i se isi tulaga e lamatia ai le amataga o faiga e le mafai ona faʻafitia e mafua ai le le atoatoa ma e oʻo lava i le oti.

O le suʻesuʻeina o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e fesoasoani foi i le suʻesuʻeina o le maʻisuka:

  • faʻaauau faifaipea
  • matagogo
  • matuai galala
  • vevela ma le vomiting
  • vaivai, malepelepe, le fiafia,
  • le mafai ona manava atoa.

E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, e mafai ona tatou manatu e le mafai ona faʻamaonia saʻo le faailoga taua o le suka, lea e fuafua ai le ituaiga o faʻamaʻi. E i ai eseesega i le faʻaalia o le hyperglycemia, faʻavae i le ituaiga o maʻisuka. O lea mo le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafua mai i le malosi malosi o le tino, lea e tau atu i le ketoacidosis. O le ituaiga lona lua e faʻatasi ma le faʻamaʻaina, e ui lava e seasea maua lenei tulaga o maʻi, ae manaʻomia togafitiga faʻamaʻi.

I le taimi o faʻalavelave i le foliga o se ketoacidotic coma, o mea nei e mafai ona tupu:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le suka,
  • o le susu uma lava e vave aveesea mai le tino,
  • ketone tino e faʻapipiʻi i le tino ona o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o masima gaʻo,
  • vaivai, vaivaiga,
  • o le paʻu ua mamago
  • leaga manava mai le gutu o le tagata maʻi,
  • faʻanoanoa pe a manava.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

I mataupu pe a maualuga le maualuga o le faasinusulu, e sili atu i le 13.3 mmol / l ma siitia ai i lea taimi ma lea taimi, o le togafitiga e fuafuaina e le endocrinologist. O le auala o togafitiga e fuafuaina e faʻavae i luga o le mafuaaga autu o sea faʻaopoopoga.

O togafitiga autu o le:

  • lelei meaai
  • soifua manuia faaletino,
  • le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu - teuteuga, mea laiti.

Ina ia faatumauina le soifua maloloina masani, ma maualuga maualuga le suka i totonu o le toto, e mafai ona e 'ai ma le sili atu i le 200 g i le aso. O togalaau ma laʻau o loʻo i ai ni fuga ma ni glycosides.O teuteuga o laʻau, lea e ave 1/3 o le tioata 3 taimi i le aso, e aoga foi.

Ia manatua o le maʻisuka e afaina ai aʻafiaga uma ma tino o le tino. Ina ia toe faʻafoʻisia le masaniga a le tino, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai saʻo. Auaunaga e tatau ona laiti, ae tatau ona i ai le 5 aʻai i le aso.

E i ai se manaʻoga pe ai ai se lagona o le fiaaai. E fautuaina le maʻisuka e fatu se lisi mo le vaiaso, fuafua le mea e maua ai le kalori, mea o le carbohydrate ma le glycemic index of foods and dishes.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka

Ina ia lelei le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona e iloa le auala e amio ai lou suka i le aso atoa. Mo le tele o maʻisuka, o le faafitauli ogaoga o le faateleina o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ona sosoo ai lea ma le 'aiga o le taeao. I le tele o gasegase, o le kulūkose foi e maualuga pe a uma le aoauli po o le afiafi. O lou tulaga e faapitoa, e le tutusa ma isi tagata uma. O le mea lea, tatou te manaʻomia se fuafuaga a le tagata lava ia - mea taumafa, iniseti injections, ave fuamini ma isi gaoioiga. Pau lava le auala e aoina ai faamatalaga taua mo le puleaina o le maʻisuka o le siakiina o lou suka i le tele o taimi i se glucometer. O loʻo taua i lalo mea e fa o le aso e te manaʻomia e fua ai.

Ole aofai o le puleaina o le suka i le toto pe ae fuaina:

  • i le taeao - o le taimi lava na tatou ala ai i luga,
  • ona toe fai lea - aʻo leʻi amataina le 'aiga o le taeao,
  • 5 itula i le maea ai o tui taʻitasi o le inisalini ose faʻataʻitaʻiga,
  • ao lei faia taumafataga uma poo meaai,
  • pe a maeʻa taumafataga ma meaʻai uma - lua itula mulimuli ane,
  • ao lei alu i le moega
  • aʻo leʻi amataina ma mulimuli i aʻoaʻoga faaletino, tulaga atuatuvale, taumafaiga faʻaosooso i le galuega,
  • o le taimi lava e te lagona ai le fiaai pe masalomia o lau suka o loʻo i lalo ifo pe sili atu i luga masani,
  • ae e te lei i tua o le uili o se taavale pe amata ona e faia se galuega matautia, ona toe faia lea i itula uma seia maeʻa,
  • i le ogatotonu o le po - mo le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli.

O taimi taʻitasi pe a uma le fuaina o suka, e tatau ona faʻamau iʻuga o faʻamaumauga. Faailoa mai foi taimi ma tulaga e fesootai iai:

  • mea na latou 'ai - oa meaai, pe fia karamu,
  • o le a le inisalini na tui ma o le a le fualaau
  • pe o le a le fua o le suka suka
  • o le a le mea na e faia
  • gaoioiga faaletino
  • faʻamaonia
  • faʻamaʻi pipisi.

Tusi uma i lalo, sau i le lima. Ole tele o meli o le mita e le faatagaina ai le faamaumauina o tulaga o loʻo tuʻuina mai. O le mea lea, ia tausia se tusi faʻamau, e te manaʻomia le faʻaaogaina o se pepa pepa, pe sili atu foi, se polokalama faapitoa i lau telefoni feʻaveaʻi. O fua o le aofaʻi o le self-monitoring e mafai ona suʻeina faʻatasi pe faʻatasi ma se fomaʻi. O le sini o le suʻeina lea o taimi o le aso ma pe o le a le mafuaʻaga ua le maua ai lau suka. Ma, i le mea lea, ia faia ni metotia - tusi se polokalame o togafitiga o maʻisuka taʻitasi.

Ole aofai o le pulea e le suka e mafai ai ona e iloiloina pe faapefea ona lelei au meaʻai, vailaʻau, aʻoaʻoga faʻapitoa ma inisalini injections. A aunoa ma le mataituina ma le totoʻa, na o le tagata e faʻaaogaina le maʻisuka, o loʻo i ai se ala tuusao i le fomai tipitipi mo le tosoina o le vae ma / poʻo le nephrologist mo le paʻu. E toaitiiti tagata mamisuka ua saunia e ola i aso uma i le tulafono faʻamatalaina i luga. Talu ai o le tau o le suʻega mo se glucometer atonu e maualuga tele. Ae ui i lea, ia faia le atoa o le siakiina o le toto i le itiiti ifo ma le tasi le aso i vaiaso uma.

Afai e te matauina ua amata ona fesuisuiai lau suka, ona faʻaalu ai lea o ni nai aso i le tulaga atoa o le puleaina seia oʻo ina e mauaina ma faʻaaogaina le mafuaaga. E aoga le suesue i le tusiga "O le a le mea e aafia ai le toto suka. E faʻafefea ona faʻaitiitia ona aʻa ma taofi mau lelei. " O le tele o tupe e te faʻaaluina i pulu o le mita o le glucose, o le tele foʻi lea o lou faʻasaoina i le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.O le sini autu o le fiafia lea i le ola maloloina lelei, ola i le toʻatele o tupulaga ma e le avea ma tagata matutua i le matua. Tausiga o le suka toto i taimi uma e le sili atu i le 5.2-6.0 mmol / L e moni.

Fesili e masani ona fesiligia ma tali

Afai na e ola mo le tele o tausaga i le maualuga maualuga o le suka, 12 mmol / L ma luga, o lona uiga e le fautuaina e faʻaitiitia vave i le 4-6 mmol / L, pei o tagata soifua maloloina. Aua o le le lelei ma le matautia o faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona aliali mai. Aemaise lava, o faʻafitauli o le maʻisuka i le faʻaaliga e mafai ona faʻateleina. E fautuaina e tatau i tagata muamua ona tuu le suka i le 7-8 mmol / L ma ia faʻaaogaina le tino i totonu o le 1-2 masina. Ona agai lea i luga i tagata maloloina. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "O sini o le tausiga o le maʻisuka. O le a le suka e te manaomia e te taumafai ai. " O loʻo i ai se vaega "Pe a manaʻomia ona e faʻamautinoa lelei le maualuga o suka."

E le masani ona fua lau suka i se glucometer. A le o lena, semanu latou te maitauina o le areto, falala ma pateta e siitiaina i le auala e tasi e pei o le suamalie. E ono iai sou muaʻi maʻi poʻo le amataga o le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e manaʻomia ona e tuʻuina atu nisi faʻamatalaga. Auala e togafitia - faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga. O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate.

O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e mafua ona o le mea moni e faapea, i itula ao lei tafa mai le ata, o le ate e matua aveesea ai le insulin mai le toto. E taua lea mea o le taeao o le taeao. E foliga mai i le tele o tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faitau faʻamatalaga atili pe faʻapefea ona faʻatulagaina le suka i le taeao i luga o se manava gaogao. E le faigofie lenei galuega, ae mafai ona fai. O le ae manaʻomia le amio pulea. A maeʻa le 3 vaiaso, o le a faia se amio tumau, ma o le pipii i le tulafono o le a faigofie.

E taua le fuaina o suka i taeao uma i luga o se manava gaogao. Afai e te tuiina le inisalini aʻo lei 'ai, e tatau ona e fuaina le suka aʻo leʻi tuiina, ona toe 2 itula lea pe a uma ona' ai. E maua faʻafitu 7 i le aso - i le taeao i luga o se manava gaogao ma le isi 2 taimi mo taumafataga taʻitasi. Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2 ma e te puleaina i se mea e maualalo le carbohydrate e aunoa ma le tuiina o le inisalini vave, ona fua le suka 2 itula pe a uma ona 'ai.

O loʻo i ai masini e taʻua o le faʻaauau pea o le siakiina o le kulukose o le toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai se mea sese tele pe a faʻatusatusa atu i kalu masani masani. I le taimi nei, e leʻi fautuaina e Dr. Bernstein le faʻaaogaina. E le gata i lea, o lo latou tau e maualuga.

Taumafai i nisi taimi e tui i lau vavae ae le o ou tamatamailima, ae o isi vaega o le paʻu - o tua o lou lima, lima, ma isi mea faapena. Luga, o loʻo faʻamatalaina e le tusitusiga le auala e faia ai lenei mea. I soo se tulaga lava, ia suia ia tamatamailima o lima e lua. Aua le tuiina le tamatamai lima e tasi i le taimi atoa.

Na o le pau lava le auala saʻo e vave faʻaitiitia ai le suka o le tuiina lea o le inisalini puupuu poo le iniseti. O se mea maualalo ole tino gaʻo e maua ai le suka, ae le o vave, ae i totonu o le 1-3 aso. O nisi o fualaau o le maʻisuka ituaiga 2 e vave. Ae afai e te ave i latou i le sese, ona mafai lea ona paʻu le suka, ma o le a le iloa e le tagata. O togafitiga faʻapitoa e valea, latou te le fesoasoani lava. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai togafitiga, saʻo, saʻo. Afai e te taumafai e fai se mea vave, i le faanatinati, e mafai ona e faia se mea leaga.

Masalo e iai lou maʻisuka ituaiga 1. O se tali auiliili i le fesili o loo tuuina mai i le tusiga "Aoaoga Faaletino mo le maʻisuka." I soo se tulaga, o aoga o le gaioiga faaletino e sili atu nai lo le faigata. Aua le fiu aʻoaʻoga faaletino. A maeʻa ni nai taumafaiga, o le ae iloa pe faʻapefea ona tumau le suka muamua, i le taimi ma le maeʻa ai o le tino.

O le mea moni, o aʻafiaga e faʻapupulaina ai foi le suka, ae faʻagesegese ma e le pei o gaʻo. O le mafuaʻaga o se vaega o le protein i totonu o le tino ua liua i le kulukose. Faitau le tusiga "Puipuia, Meaʻai, Carbohydrate, ma le Fiber mo se Meaʻai mo le Maʻisuka" i auiliiliga. Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate e pulea ai le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau pe fia fua o le protein o loʻo e 'ai e fuafua ai le tui o le inisalini.O le maʻisuka oe 'ai i se "paleni" mea taumafa e televave atu i le gaʻoina o meaʻai e le o aʻafia ai aʻafiaga. Ae ei ai isi a latou faafitauli ...

  • E faʻapefea ona fua le suka i se glucometer, e fia taimi i le aso e te manaʻomia e fai ai lenei mea.
  • Faʻafefea ma pe aisea e tumau ai le siakiina o le maʻi suka
  • Toto o le suka - pe aisea latou te ese ai mai tagata soifua maloloina.
  • Le mea e fai pe a maualuga le suka. Faʻafefea ona faʻaitiitia ma tumau mausali masani.
  • Vaega o le togafitiga o le maʻisuka matuia ma le maualuga.

O mea o loʻo i totonu o lenei tusiga o le faavae o lau polokalama manuia o le maʻisuka. O le faatumauina o le mausali, suauu masani, e pei o tagata soifua maloloina, o se sini ausia e tusa lava pe maua i le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o faʻafitauli e le gata ina faʻagesegese, ae na faʻamalolo atoa foi. Ina ia faia lenei mea, e le manaʻomia ona e matelaina, mafatia i vasega aʻoga faaletino poʻo le tuiina o tui tetele o le inisalini. Ae ui i lea, e tatau ona e atiina ae le aʻoga ina ia mafai ona tausisia le faigamalo.

Tuua Lau Faamatalaga