E mafai ona tulaʻi le tau o le toto i luga o neura, o le aʻafiaga o le atuatuvale i le tino, faʻafitauli faigata ma le puipuia

O le faigata tele o se suega faigata mo le tino atoa. E ono afaina ai le gaioiga o gaioiga o le loto ma mafua ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le maualuga o le toto maualuga, o le maʻi papala, ma e oʻo lava i le oncology. O nisi o le endocrinologists e talitonu o le atuatuvale e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia pei o le maʻisuka.

Ae o le a le aafiaga o aafiaga faaletino ma faalelagona i luga o le pancreas ma e mafai ona maualuga le suka i le toto ona o le faaleagaina o namu? Ina ia malamalama i lenei mataupu, e tatau ona e malamalama i le mea e tupu i se tagata i le taimi o le atuatuvale ma pe faʻafefea ona aʻafia ai le maualuga o le suka ma le glucose.

Ituaiga o le atuatuvale

Aʻo leʻi talanoa e uiga i le aʻafiaga o le faʻalavelave i le tino o le tagata, e tatau ona faamanino pe o le a tonu le tulaga o le atuatuvale. E tusa ai ma le fomaʻi faʻapitoa, ua vaevaeina i vaega nei.

Manatu o lagona. E tulaʻi mai o se taunuuga o aafiaga malolosi lagona. E taua le maitau e mafai ona lelei ma le lelei. O aʻafiaga leaga e aofia ai: o se lamatiaga i le olaga ma le soifua maloloina, maliu o se tasi e pele, leai se tau taugata. I le itu lelei: o le maua o se pepe, o se faaipoipoga, o se manumalo tele.

Faʻafitauli o le tino. Manua ogaoga, afaina ai le tiga, tele le malosi faaletino, maʻi tigaina, taotoga.

Saienitisi. Faigata i fegalegaleaiga ma isi tagata, fefinauai masani, faʻasalaga, le malamalama.

Faʻasalaga pule. Le manaʻoga e faia filifiliga faigata e taua mo le olaga o se tagata ma lona aiga.

Le aʻafiaga o le fiafia ile glycemia

E toatele tagata e fesili: e faateleina le toto toto i le fiafia malosi? O le gasegase mamafa ma ogaoga e mafua ai le tele o maliu nai lo le maʻisuka. O fomaʻi aiga e masani ona le talanoa e uiga i le matautia o le hyperglycemia. I se tagata maʻi i le falemaʻi, ao le i faia le taotoga, e mafai ona faateleina le kulukose toto i le sili atu ma le 200 mg / dl, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega lata mai nei.

O tagata gasegase e masani ona fesuisuiaʻi i le suka e tolu ona lamatiaga le atiaʻeina o faʻafitauli matuia. Talu ai o faʻavavega faʻafuaseʻi ma le sauā e mafai ona faʻaleagaina ai le gataifale masani. O le maualuga o le suka i le toto e matua faʻaitiitia lava pe a uma le atuatuvale, ae e le mafai ona faʻaleagaina aʻa i nisi o taimi.

I totonu ole potu maʻi mama, e silia ma le 90% o tagata gasegase e sili atu i le 110 mg / dl o le kulukose toto. O le aʻafiaga o le hyperglycemia e faʻaalia i le leai o se taimi e toe foʻi atu ai i le "olaga masani". Peitai, e le aoga lenei mea i tagata uma. Soʻo se isi maʻetuka lona tolu e le iloa e uiga i lona gasegase.

E lei leva tele, na talitonu fomai o le faateleina o le suka i totonu o le toto i taimi o le atuatuvale e masani lava. Ae maise lava i tagata mamaʻi e ono lamatia ai le ola, e masani lava ona tupu faafitauli i le glycemia. E ui i le tele o suʻesuʻega e uiga i lenei autu, e le o manino pe o le aotelega o le atuatuvale o le mafuaʻaga lea o le hyperglycemia poʻo pe o le faʻamaʻi e aafia ai le gaioiga o le inisalini.

O le maʻisuka masani ituaiga 2 o loʻo i ai le faʻatasi o le inisalini faʻasaʻo ma le gasegase peta beta. O se vaega taua i le atinaʻeina o le hyperglycemia maoaʻe e taʻalo i catecholamines, cortisol, hormone tuputupu aʻe ma le tele o cytokines. O a latou fegalegaleaiga e mafua atu i le tele o le gaosiga o le kulukose i le ate ma, e masani lava, mo le le tumau le tumau o le insulin. O se suʻesuʻega talu ai nei o loʻo faʻaalia ai foi o le vaʻaia o le gaioiga o loʻo i ai se sao tāua i le atinaʻega o le hyperglycemia faʻamalosi. Mutuale i le vaega faʻasalalau o le UCP2 mitechondrial protein e fesoʻotaʻi vavalalata ma maualuga maualuga o suka.

O le suʻesuʻega talu ai nei e aofia ai le 1900 tagata gasegase. Na maua ai o le soifua maloloina i tagata gasegase e maua ai le gasegase gasegase ma le ogaoga ua faateleina i le 18 taimi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le lamatiaga na faʻatupulaia e tusa ma le tolu taimi. O le tolu-suʻesuʻega i tagata gasegase ina ua maeʻa le paʻu i le 2001 na maua ai tali tali tutusa: pe a faʻatusatusa i le maʻisuka, i le gasegase i le hyperglycemia faʻafuaseʻi, o le fuainumera o le tino e tusa ma le tolu taimi le maualuga.

E le gata e mafai e le tino ona faʻamalamalamaina aʻafiaga o le mamafa o le hyperglycemia. O se suʻesuʻega fou mai Amsterdam o loʻo lipotia mai ai se maualuga maualuga o le gasegase vevese ma le maualuga glycemia i le leai o le maʻisuka. O suʻesuʻega a le fale suesue na faʻaalia ai o le suka e le gata e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le thrombosis, ae aofia foi i lona atinaʻeina.

Faatasi ai ma le faanatinati vave o le suka, o le taimi e puleaina ai le inisalini e mafai ona faasaoina ai ola. Na faʻamaonia e saienitisi Peretania e faapea, o le togafitiga o le inisalini, faʻamaʻi ma le tino, e faʻaitiitia tele. O le isi lomiga a le tusitala lauiloa o van den Berghe na faaalia ai o tulaga faatauaina o 190-215 mg / dl e tele sona sao i le faateleina o le soifua maloloina nai lo tulaga masani o le 80-110 mg. O se suesuega o le Siamani VISEP i nofoaga autu e 18, lea e tusa ma le 500 tagata na auai, na faaalia ai o le inisalini e mafai ona faʻavevesi ai le hyperglycemia.

Mafuaaga o le mamafa o le suka

I le gagana o vailaau, o le osooso malosi o le suka i totonu o se tulaga faigata e taʻua o le "hyperglycemia faaosoosoina." O le mafuaaga autu o lenei tulaga o le gaosiga o le hormone faatosina o corticosteroids ma adrenaline.

Adrenaline ei ai sona aafiaga tele i le metabolism o tagata, ma mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka toto ma faateleina ai le metabolism. Ae ui i lea, o le matafaioi o le adrenaline i le faateleina o le kulūkose e le muta iina.

Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia o le faʻalavelave i luga o se tagata, o le faʻateleina o le adrenaline i lona toto e faʻateleina ai, lea e aʻafia ai le hypothalamus ma amata ai le polokalama o le hypothalamic-pituitary-adrenal system. E faʻamalosia ai le gaosiga o le cortisol hormone.

Cortisol o le glucocorticosteroid hormone o lana galuega autu o le faʻatonutonuina o le metabolism o le tagata i se tulaga faʻalavelave, ma aemaise lava le gaosiga o le gaʻo.

E ala i le galue i luga o suauu ate, o le cortisol e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kulukose, lea e vave tuʻuina atu i le toto. I le taimi lava e tasi, o le hormone e faʻaitiitia ai le gafatia o le tino maso e gaosia ai le suka, ma faʻamausali ai le paleni malosi o le tino.

O le mea moni e tusa lava po o le a le mafuaaga o le atuatuvale, o le tino e tali atu i ai o se lamatiaga ogaoga e lamatia ai le soifua maloloina o tagata ma le ola. Mo lenei mafuaaga, ua amata ona ia gaosia ma le malosi le malosi, lea e tatau ona fesoasoani i se tagata e lafi mai se taufaamatau pe ulu atu i se tauiviga.

Ae ui i lea, o le tele lava o mafuaaga o le ogaoga o mafatiaga i se tagata o tulaga ia e le manaomia ai le malosi faaletino sili poo le tumau. E toʻatele tagata e feagai ma faʻalavelave matuia ao lei faia suʻega poʻo taotoga, popole e uiga i le leiloa oa latou galuega poʻo isi tulaga faigata o le olaga.

I se isi faaupuga, e le faia e se tagata le tino gaioiga faaletino ma e le gaosia le kulukose lea na faatumulia ai lona toto i le mama atoatoa. E oʻo lava i se tagata tino ola maloloina i se tulaga faapena e mafai ona lagona ai se faʻailoga faapitoa.

Ma afai ei ai se tagata na muai maua i le maʻisuka pe o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa, ona oʻo lea i lagona malolosi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia, lea e mafai ai ona mafua ai faʻafitauli e pei o le glycemic coma.

E sili ona lamatia le malosi o tagata ua uma ona maua i le maʻisuka, aua o le tulaga lea o le maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi i se tulaga ogaoga ona o le solia o le inisalini. O le mea lea, o tagata uma e maualuga maualuga le kulukose, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona latou tausia lelei o latou tino ma aloese mai le ogaoga o le atuatuvale.

Ina ia faʻaitiitia le suka i le taimi o le atuatuvale, e muamua lava le tatau ona faʻaumatia le mafuaʻaga o le poto masani ma faʻafilemuina le neura e ala i le faia o se mea oona. Ma o lea e le toe amataina le suka, e taua le aoao ia tumau le toʻa i soo se tulaga, lea e mafai ona e faataitai ai le manava faamalositino, mafaufau loloto ma isi auala e malolo ai.

E le gata i lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma se tui o le inisalini ma i latou, e tusa lava pe le o le isi toso e le tatau ona tupu vave. O lenei mea o le a vave faʻaititia le kulūkose o le tagata maʻi aʻo feagai ma le atuatuvale ma taofia le atinaʻeina o faʻalavelave matautia.

E taua foi le maitauina o nisi o taimi e natia ai le faʻailoga, lea e ono le masalomia e le tagata maʻi, e avea ma mea ogaoga mo le tino.

Ae peitai, e mafai foi ona latou faaosofia se maʻi, e pei o le hyperglycemia i le maʻisuka, pe a maualuga le maualuga o le suka i tulaga maualuga.

Faanatinati taimi

O le faʻalavelave o se vaega o le olaga i aso faisoo, ma o nisi mea e aoga mo le faʻaleleia o gaioiga faaletino ma le mafaufau. I se tulaga faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻamalolo hormones aʻo lei faia se suʻega, faʻatalanoaga, poʻo isi tulaga. O le iʻuga, e faʻaleleia mo se taimi le tumau le tali, ole faʻalauteleina o le kulukose, ma le faʻamalositino o ituaiga hormones - adrenaline, norepinephrine, ma cortisol - faʻateleina. O le Hyperglycemia e na o le taimi puupuu e tupu ai ma maua ai se aafiaga faʻaosofia e le tumau.

Pe a oʻo i le tino le faʻalavelave mamafa mai lea taimi i lea taimi, o le a iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. O ia tulaga faigata e masani lava e mai i ni nai minute i le tele o itula ma o se tali masani i faafitauli faalemafaufau poo faaletino. Ae peitai, afai e le maua e le tino le malosi e toe malosi ai i taimi o malolo, o le a faigata le faigata ma le faigata ona pulea le hyperglycemia.

Faatasi ai ma le faʻalavelave masani, o le tino o loʻo faʻaauau pea ona saunia, lea e aʻafia ai le faʻaleagaina o le metabolism ma fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. O le mamafa o le mamafa o le avega na mafua ai ona sologa lelei mea e pei ona taua i luga i le tino. O le gaioiga tumau a le cortisol e le gata ina faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini, ae faʻaititia ai foi le toto i totoga uma, faʻalauteleina le toto maualuga mo se taimi umi ma faʻalavelaveina ai le tali le tali atu i le tino. E le gata i lea, o maualuga maualuga o cortisol e fesoasoani i le fausia o fomaʻi ma o lea e fesootaʻi ai ma se lamatiaga o le kanesa.

Faaleagaina i le tino popole

O le tino o le tagata e mafai ona pagatia mai le maʻisuka, e le gata i lalo o le aʻafiaga o ogaoga faigata, ae tuusao foi ona o le toto maualuga. O le faʻaleagaina o le tino i le maʻisuka o se faʻalavelave taatele o lenei faʻamaʻi, lea e oʻo i le tasi tikeri poo le isi mea e tupu i tagata uma e maualuga maualuga le kulukose.

O le tele lava o taimi, o le faʻalavelave o le tino e mafua ona o le leai o le inisalini poʻo le le mautonu i totonu o masini totonu. O lenei togafitiga e taua o le neuropathy o le maʻisuka lautele ma ua vaevaeina i ni vaega autu se lua - o le neuropathy e le mafaatusalia ma le faasalalauina o neuropathy autonomy.

Faʻatasi ai ma le neuropathy e le faʻafefeteina, o aʻaʻo namu o pito i luga ma pito i lalo e tele lava ina afaina, o se taunuuga o le a leiloloa ai lo latou lagona ma le gaoioi.

O le neuropathy o le faʻafefeteina e fa o ituaiga autu ia e fa:

  1. Faʻamatalaga faʻapitoa, e tupu mai i le faaleagaina o neura namu,
  2. O se taavale afi e matua aʻafia ai le tele o neura,
  3. Sensomotor fomu, e aʻafia uma ai gaʻo afi ma aʻafia,
  4. O le amyotrophy lata mai, e aofia ai le tele o faʻamaʻi o le tino o le neuromuscular system.

O le faʻaaogaina o neuropathy autonomy e faʻalavelaveina ai le gaioiga o totoga o le tino ma tino ma tino ogaoga e mafua ai ona le atoatoa. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e mafai ona faaleagaina:

  1. Polokalama cardiovascular. E faʻaalia ai lava ia i le tulaga o le arrhythmia, maualuga maualuga o le toto ma e oʻo lava i le afaina o le myocardial,
  2. Fale gasegase. E taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le atony o le manava ma le paʻu oona, faapea foi ma le manava o le nocturnal,
  3. Faiga o meaʻai. E mafua ai le faʻasolosolo o le urinary ma le masani ai. E masani ona taʻitaʻi atu i le vaivai,
  4. Faʻasalaga faʻaitino i isi totoga ma isi mea (le lava o le pupillary reflex, faʻateleina le sulu, ma sili atu).

O faailoga muamua o le neuropathy e amata ona aliali mai i le tagata maʻi i le 5 tausaga talu ona faʻamaonia. O faʻaleagaga i le faʻalavelave faʻalavelave o le a tupu e tusa lava pe lelei togafitiga faafomaʻi ma se numera tele o injections o le inisalini.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e tumau pea e le mafai ona faʻaleleia e tusa lava pe faʻapipiʻi uma lau uunaiga i totonu. O le mea lea, e le tatau ona tau le tasi ma le nephropathy, ae taumafai e aloese mai ona faʻalavelave, o le a ono tupu tele i le leai o se tausiga lelei o le tino ma le sese o le inisalini. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le maʻi o le maʻisuka.

Puipuia o le hyperglycemia ootia

O faʻalavelave faʻaleagaina ona o aafiaga faʻalagona ma aʻafiaga e aʻafia ai (faʻaleagaina o le myocardial) e mafai ona puipuia e se olaga ola maloloina. Afai o le glycemia e matua malosi, e tatau ona galue e tusa ai ma togafitiga algorithm na tusia e le fomaʻi. O faʻafitauli e mafai ona faʻamalolo pe afai e maua i se taimi vave.

Fautuaga! Faʻamatalaga muamua o le maʻisuka (taimi poʻo fafo o le maitaga) e fesoasoani e puipuia ai se isi faʻaopoopoga i le glycemia. E fautuaina e togafitia le hyperglycemia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Faʻasagaga ogaoga faʻalagona, o le tagata maʻi (tamaititi poʻo le matua) atonu e manaʻomia le toʻafilemu. O nisi oi latou e mafai ona faateleina le glycemia, o le mea lea, e tatau ai ona mulimuli i fautuaga a se tagata poto faapitoa.

Le aʻafiaga o le atuatuvale i le suka o le toto

Saienisi ua faamaonia e faapea o le tele o le popole ma le malosi o lagona i le toto, maualuga le kulukose. O lenei faagasologa e fesootaʻi ma uiga o le faʻatinoina o le tino o le tagata ma le galuega a ona malosiaga puipui. I le taimi o le atuatuvalega, o le tino e toso le malosi maualuga e faʻafetaui ai se mea le lelei. O le maualuga o nisi hormones e gaosia e le tino ua faʻaitiitia. E aofia ai le homone e maua mai ai le inisalini, lea e mafua ai le gasegase o le carbohydrate metabolism. Ona o lenei mea, ua faateleina le maualuga o le suka i le toto.

O le maualuga o le inisalini e faʻaitiitia i le taimi o le popole, ae o le gaosiga o hormones e nafa ma le fausia o le kulukose i le toto e faateleina. O glucocorticoid hormones adrenaline ma cortisol. E manaʻomia e le tino le cortisol mo le vave faʻafouina o le paʻu o le paʻu, faʻatupulaia le lelei. Ae a tele naua, e sili atu le mamafa o le tino. O le gaioiga o le adrenaline o le faʻafeagai o le insulin. O lenei hormone e liua le vailaau aoga o le glycogen e gaosia e le inisalini i le kulukose.

O le maʻisuka mai le atuatuvale o se mea masani. E ui i lea, e le fesoʻotaʻi faʻatasi ma neura, ae faʻateleina le suka o le toto ona o se tulaga faigata. Afai ei ai se tasi na mafua ai ona maua i le maʻisuka, o lona uiga e mafai ona faʻaosofia ai le faʻafuaseʻi o faʻafitauli pe a uma se faʻalavelave. O le aʻafiaga e faʻavaivaia ai le lagona, ma le taimi o le toe faʻaleleia pe a mavae se maʻi ogaoga, pe a faʻavaivaia puipui.

O le a le mea e fai i le faʻalavelave mamafa i le kulukose toto?

O le faafitauli o le faateleina o le suka toto i le taimi o le mafatiaga e tatau ona vave tautalagia.Afai o le faaletonu faalelagona i tagata soifua maloloina e tasi, o le tino e masani lava ona toe faaola. Ae afai o se tagata ua maʻi i le maʻisuka poo lona soifua maloloina e faʻavaivai ona o le faʻavaivai faifai pea, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma togafitiga.

O le tagata gasegase ua faʻamatalaina fualaau, o lona fua e ono ese mai lena mea aʻo leʻi oʻo i se tulaga faigata, talu ai o faʻafitauli loloto o lagona e faʻaitiitia ai le lelei o fualaau. Faʻatasi ai ma sauniuniga tau vailaʻau mo togafitiga, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga o le physiotherapeutic ma se meaʻai faapitoa.

Afai e faʻafuaseʻi ona tulaʻi le kulūkose, ona faʻaalia lea o mea nei:

  • matagogo
  • matuai galala
  • faʻaauau faifaipea.

I se tulaga faapea, e tatau ona tuuina atu i le tagata le filemu. Mea taumafa ma le maualuga o le faasinomaga igoa, meaai gaʻo, ava malosi e tatau ona vavaeese mai le taumafataga. E le mafai ona ave mea taumafa ao le i momoe, ma e le faʻafefe foi. E aoga le lafoai o masaniga leaga. O vailaau faafomai e mafai ona fesoasoani i le maualalo o le kulūkose, ae e tatau ona faatonuina e se fomaʻi o ia na te amanaʻia mafuaʻaga o faailoga ma mea taua. O le mea lea, afai e te maua se maualuga maualuga o le suka, e taua le faʻafesoʻotaʻi vave o le fomaʻi.

Maʻamaʻi Stress

E pei ona i ai, faatasi ai ma le popole ma le faʻalavelave umi, faʻalauteleina le glycemia. E faasolosolo lava, e amata ona faʻalautele punaoa o le pancreas. O se taunuuga, o le maʻisuka e amata ona alualu i luma.

E le gata o sui o le hypoglycemic e faia se sao i le tausisia o le maualuga o le suka. O se taumafataga faapitoa ma le gaioiga faaletino e faʻamatalaina. O le tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu foi fautuaga e uiga i tulaga faigata.

Pe a oʻo i le popole ma le atuatuvale, e faigata i le tagata maʻi ona totogi le maʻisuka. Ona o le saʻo togafitiga, o faʻamaoniga e mafai ona faʻatupulaia, atonu o le a faʻaitiitia le aoga o vailaʻau.

O le atuatuvale i luga o le gasegase o le faamai i se talavou o se popolega faapitoa. I lenei tausaga, e mafai ona tupu aʻe le suka i mea e sili ona vaivai. E le gata i lea, o le taofi o le maualuga o le glycemia ma lagona atuatuvale i talavou o loo maua i le maʻisuka e sili atu ona faigata. E aʻafia ai le faʻafitauli o le mafaufau-lagona i le taimi o le suiga ma le taimi o le tamaititi. I lenei tulaga, e manaʻomia se tulaga faʻapitoa. Ina ia faʻamalieina le atuatuvale, atonu e te manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi maʻi.

Vitio mai Dr. Malysheva:

Vaega o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o se vaitaimi o le fiafia tele

O le gaosiga o le carbonate o le carbohydrate e faʻatulafonoina e ala i le fefaʻasoaʻiga o le inisalini na faia i le pancreas, hormones o le pituitary tua ma le faʻavao.

O le tele lava o galuega o galu o le endocrine e faʻalogo i le galuega o nofoaga maualuga o faiʻai.

Claude Bernard i le 1849 na faʻamaonia ai o le faʻasalaga faʻapitoa e mulimuli mai i le faateleina o le glycogen ma le faateleina o le concentrated sugar sugar.

E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura?

E i ai le faateleina o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ua faʻamaonia e fomaʻi i le taimi o le atuatuvalega, o le maualuga o le kulukose e mafai ona faateleina i le 9.7 mmol / L. O faʻalavelave faʻafuaseʻi, popolega, faʻalavelave mafaufau e faʻaosofia ai se faʻafitauli i le gaioiga o le pancreas.

O le iʻuga, o le faʻaititia o le inisalini e faʻaitiitia, ma le maualuga o le suka i le plasma e tulaʻi mai. O se mea manaʻomia lenei mo le atinaʻe o le maʻisuka. I taimi o faʻalavelave popolega, faʻafouina le faʻasologa o le adrenaline. O lenei hormone e aʻafia ai gaioiga faʻasolosolo, e aofia ai le mafuaʻaga o maualuga maualuga o le kulukose.

I lalo o le gaioiga o le inisalini, ua liua le suka i le glycogen ma faaputuputu i le ate. I lalo o le faatosinaga o le adrenaline, ua gase le glycogen ma liua i le kulukose. E i ai le faʻamalosiga o le gaioiga o le inisalini.

I le gaosia o hormones anti-stress (glucocorticoids) e le cortex adrenal

I totonu o le tino, o glucocorticosteroids o loʻo faʻapipiʻi, lea e aafia ai le metabolism o gaʻo ma le paleni o eletise.

E le gata i lea, o nei vailaʻau o loʻo i ai se malosi malosi e tetee atu ai ma le faʻamalosia. O latou maualuga e faʻateleina ai le gasegase ogaoga, manua, ma le atuatuvale.

I lenei auala, e sui le tino i se tulaga faigata. Glucocorticoids e faʻapupulaina ai le lagona o le puipui o toto toto e faʻaaoga ai le catechomines, faʻateleina le toto, ma faaosofia ai le erythropoiesis i le gaʻo ponaivi.

E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le ogaoga o le maʻisuka ma o a faʻafitauli e mafai ona taʻitaʻia ai?

O le maʻisuka (e tusa lava pe o le tausisia ma le tausisia o pepa o le endocrinologist ma le faatumauina o le maualuga o le suka) e tupu i faafitauli.

Afai o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga o le malosi o le mafaufau-faalelagona, o taunuuga le lelei o le faʻamaʻi e tupu muamua muamua.

O aʻafiaga o hormones e faʻasaina le faʻasiga o le inisalini i le pancreas, lea e talafeagai e aveese ai le kulukose mai le plasma. O nisi mea e gaosia i taimi o faʻalavelave e fesoasoani i le faʻamalosia o le inisalini.

I le le mautonu, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le popole i lona soifua maloloina: amata ona taumafa meaai faasolitulafono, aua le mataʻituina le maualuga o le glycemia. I le taimi o le atuatuvalega, ua faʻaauau ai le faʻasologa o le cortisol, lea e faʻalautele ai le manaʻo.

O faʻaopoopoga pauna e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu. E le gata i lea, o aʻafiaga faʻalagona e mafua ai le faʻalavelave i le galuega a le tele o totoga ma tino, e mafua ai le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

O le atuatuvalega taimi e mafai ona afaina ai se tagata e ala i le tulai mai o ia ituaiga maʻi faʻamaʻi:

Afobazole, isi vailaʻau faʻatoʻa ma vailaʻau mo le maʻisuka

I le taimi o mafatiaga, o le maʻisuka e masani ona atuatuvale i le moe. Ina ia faafetaiaʻia mea na tutupu, e fautuaina e fomaʻi le faia o fualaau momoe ma mea faʻapitoa. O se tasi o vailaʻau taatele o Afobazole..

O le fofo ua faailoa mai mo le le mautonu o le tino, o le ulu, o le faateleina o le le fiafia ma le atuatuvale, vaivai ma isi taunuuga o lagona malolosi.

Afobazole pepa

Afobazole, e le pei o le tele o isi vailaʻau, e mafai ona inu i le maualuga o le toto maualuga, o le fatu cardiac. Afai o le maʻisuka mo nisi mafuaaga e le maua ai le avanoa e ave ai nei fualaau, e tatau ona suia i vailaau e foliga tutusa ma le togafiti.

Na pau lava le tala a Afobazole o Neurophazole. Ae o loʻo togafitia o ia e ala i le faʻatutuina o ni meaʻai (lea e le faigofie mo le maʻi).

O se aafiaga talitutusa i luga o le tino o loo i ai ia maa:

  • Phenibut
  • Divaza
  • Adaptol,
  • Mebaker,
  • Pesipam
  • Tranquesipam
  • Sulu
  • Elsepama
  • Tenothen
  • Noofen
  • Phenorelaxane
  • Phenazepam.

E sili atu le saogalemu o le fualaau faasaina Novo-Passit. E aofia ai le St. John's wort, guaifesin, valerian, lemonimo balm ma le tele o isi laau afu ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

E fesoasoani le vailaau i le le mautonu, faʻafefe popolega. O le avanoa o le saoasaoa, lelei ma le saogalemu. O le pito i lalo o le foliga mai o le moe i le ao.

Faamaonia faʻamaonia mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Faʻataʻitaʻiina e tagata faʻamaʻi falemaʻi tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le tele o vailaʻau.

O sui, e fuafua i le fusi o gaioiga, ua vaevaeina i vaega:

  • faʻafefete (Mezapam, Rudotel, Grandaxin, Oxazepam),
  • vailaau oona (amitriptyline, pyrazidol, imizin, azafen),
  • togafitiga e leai ni fua (Piracet, Nootropil),
  • antipsychotics (Eglonil, Sonapaks, Frenolon).

E i ai togalaau sauniuni, homeopathic.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Sedistress, Corvalol, Valocordin, vaega o le hawthorn, peony, motherwort, valera tablets. Latou te faʻafilemuina neura, faʻafefiloi le tino, faʻasaʻo le spasm.

E faʻatagaina latou e ave e le tama, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga. O vailaau faapena e faaaoga mo le popole o le mafaufau, fatuga o le fatu.

O le filifiliga o fualaau e faʻalagolago i le siama. I le tulaga o le depressive-hypochondriac syndrome, ua faatonuina ai le maʻisuka o le antidepressants ma le toe faʻafoʻiina o le tino, ae mo le faʻamaʻi-phobic syndrome, antipsychotics.

Faʻafefea ona fetuʻunaʻi le tulaga e faʻaaoga ai togafiti a tagata?

O isi suʻega e mafai ona fesoasoani i le mafanafana o namu ma le maualuga o le suka. Laʻau eseese e faʻaititia ai le kulukose plasma i foliga o infusions, lauti, deco deco.

O le pito sili ona aoga o lanu lanu moana, laʻau, linden fugalaau, lau o le bay, clover, laʻau manogi ma launi kuluni.

Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia ni lua sipuni faʻatasi ma se slide e sasaa ai se ipu vai inu. Faʻaavanoa le kulupu e faʻamafanafana mo ni nai itula i le vevela ma le vevela o potu. Inu le vailaau faafomaʻi faatolu i le aso, 150 ml taʻitasi.

O vaega uma o laumei ma le salu, aemaise lava le aʻa aʻa, e aofia ai le inisalini. O le mea lea, e manaʻomia le aofia ai o nei laau totō i sauniuniga o laʻau e faʻaitiitia ai le glycemia. O lea i le rosehip, o le paʻu ma le lau o lau lauʻau e fesoasoani foi i le maʻisuka e faʻamaonia le suka ma le mafanafana.

Tomai faʻalaʻaulaʻau fautuaina tagata e maua i le endocrine maʻi e pei o se fua lelei lelei:

  • ave ni vaega se 4 o le paʻu o le paʻu, laulaʻau ma le launiu, siaki o sana, vaega e lua o St. John's wort ma le mint, o lenamon ma ni nai vine vao,
  • faʻafefiloi mea uma
  • sasaa le lua punetini ma se paʻu i totonu o se vevela ma sasaa 1.5 lita o vai inu,
  • faʻaosooso atu i le 9 itula ma le aʻa,
  • inu 125 ml 25 minute ao lei faia le taumafataga autu,
  • togafitiga - 2-3 masina.

Ayurveda mo le onosai o le faapalepale

E tusa ai ma le manatu o Ayurveda, o le maʻi suka o le taunuuga lea o le le lava o le iloa o le tagata lava ia, aafiaga i totonu, ma le atuatuvale o se tulaga e le paleni ai le mafaufau o se tagata.

Ina ia faʻateleina le tetee, o le tele o auala Ayurvedic e faʻaaogaina:

  • Abhyanga - faʻamalolō ma toe faʻafoʻisia le masini ma le saluina o le tino,
  • Shirodhara - o se faʻasalaga lea e sasaa ai le suauʻu manogi i luga o le muaulu ma se lanu mimiti. Faʻamālōlō lelei le vevesi o le mafaufau ma le atuatuvale,
  • Pranayama - O se seti o faʻamalosi tino faapitoa e faʻamalolo ai le atuatuvale.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le aʻafiaga o le popole i le kulukose o le toto i totonu o se vitio:

O le mea lea, i le lotolotoi o aafiaga, o maualuga o le suka i le plasma e mafai ona faateleina ma o le maʻisuka e mafai ona tupu. O le mea lea, e taua tele mo tagata e sili atu ona aʻafia i lenei maʻi o le endocrine e aloese ai mai le atuatuvale. Mo lenei mea, o fualaau oona, otaota, auala Ayurvedic e faʻaaogaina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Manatua ma le Suga Suauʻu

O le tino o le tino ma le suka e fesootai. Pe a faʻatuputeleina, e faʻamaloloʻona hormones i le tino e aʻafia ai le aofaiga ole kulukose. O lenei mea e mafua ai galuega puipui o le tino. O le tele o le malosi e gaosia ina ia puipuia ai e le tagata lava ia, ia sola ese mai se tulaga matautia. O le kulukose e mafai ona 9.7 mmol / L. e ui lava i le mea moni o le masani e mai le 3 i le 5.5 mmol / l.

I le faagasologa o gasegase e aofia ai vaega eseese o tino, e aofia ai:

  • pituitary gland
  • sulu
  • vavalo
  • pancreas
  • vaega alofa o le tino popole.

I le taimi o le atuatuvalega, o le slanderland e tatala ai le hormone - adrenaline, cortisol, norepinephrine. O Cortisol e faʻaleleia le galu o le kulukose ma faʻafefe ai lona gaogao, faʻaleleia le manaʻo, manao e 'ai meaʻai suamalie ma gaʻo. O le atuatuvale e faateleina ai le tele o le cortisol ma le suka o le toto. A oʻo ina masani le hormone, ona faʻamalosi lea o le mamafa, faʻamalositino le faʻamaʻi, ma o loʻo faʻamalosi le tino puipuia. O le faateleina o le cortisol e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka, toto maualuga, maʻi o le thyroid, ma le mamafa o le mamafa.

Adrenaline e faʻamalosia le liua o le glycogen i le malosi; o le norepinephrine e galue ma gaʻo.

O le Cholesterol e sili atu ona malosi le gaosia, lea e tau atu i le thrombosis.

Afai e faʻaaoga le malosi i le taimi nei, ona le amata lea o le tino i le tino.

I le atuatuvalega, o gaioiga uma e vave ona galue, o le pancreas e leai se taimi e gaosia ai le suka, lea e malosi ona maua mai i faʻamaumauga. O le mea lea, o le maualuga o le inisalini e faateleina ma faʻapipiʻi ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le aʻafia i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le siitia o le kulukose i se tulaga ogaoga.

I le fesili pe gase mai le suka mai neura, e mafai ona tuʻuina mai se tali mautinoa. E oʻo lava i le sili atu o le mamafa poo le tulaga o le predabetic, o le hypoglycemia e mafai ona tupu ma e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se vailaʻau o le hypoglycemic.

Talu ai ona o le maʻisuka e aʻafia ai le tino o le tino, o le togafitiga e taʻua o le maʻisuka neuropathy o le a atiina ae. O le faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia i le fua saʻo ole inisalini ma faatasi ai ma le togafitiga lelei o le faʻamaʻi o le endocrine. A maeʻa le 5 tausaga, e aliali mai faailoga muamua o le neuropathy.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

E mafai ona ou popole i le maʻisuka

Inisalini ma le adrenaline o hormones tetee ia e faʻalagolago le tasi i le isi galuega. O le inisalini e suia le glucose i le glycogen, o le adrenaline e galue i le isi auala. O le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu mai i le oti o tamaʻitaʻi o pancreatic.

O le faʻalavelave o le nerve e faʻalavelaveina ai le gaosiga o le inisalini, aʻo faʻaogaina le faʻaogaina o le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, laitiiti le lava o le mafaufau, matelaina, mafatiaga faaletino e lava. O le umi umi o le fomu e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. I le atuatuvalega, o le faateleina o le toto suka e mafua ai le maua o le maʻisuka.

Faatasi ai ma le fiafia, e mafai e se tagata ona le amanaiaina fautuaga ma faʻaaoga meaai faasaina, pe a maeʻa le toto toto.

Faʻafefea ona fetuunai le maualuga o le kulukose i le taimi o le fiafia

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose, e tatau ona iloa le mafuaʻaga ma faʻaitiitia le aʻafiaga o se tulaga faigata. E aoga le faia o faʻamalositino, faʻaaoga auala faʻavave avanoa. Afai e tatau ai, inuina se mea oona. E tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai o mea taumafa e maualalo i le gaʻo. E oo lava mo se tagata soifua maloloina, i le taimi o le atuatuvale e taua le aloese mai meaai e maualuga i le kulukose.

E fautuaina ia i ai sau tui o le inisalini. Po o le a lava le tulaga o le tui, e ala i le faia o se tui e le i fuafuaina, latou te faʻamautuina le maualuga o le suka ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O le faʻaogaina o hormones o le mamafa e faia i le faʻaaogaina o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le savali i se tulaga lelei mo le 45 minute e faʻaleleia ai le maualuga o hormones, faasoasoa, ma le suka. E le gata i lea, o se savaliga i le ea fou ei ai lona faʻaleleia o le tino atoa. O le le soona le fiafia, latou te fautuaina e faalogologo i musika. Faʻalogo i au musika e sili ona e fiafia i ai e faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa e gafa ma se lagona o le fiafia ma le euphoria.

E matua le mafai lava ona aloese mai tulaga atuatuvale. I le maʻisuka, e taua tele le pulea o le maualuga o suka ma fai ni faʻamatalaga i se api faapitoa, pe afai o le faailoga e matauina i le taimi o le atuatuvale.

O se olaga ola malosi, o se uiga faaalia lelei e mafai ona aveesea ai le atuatuvale. O le auala lelei e:

  • asiasi atu i se fomaʻi o le mafaufau, fomaʻi mafaufau, neuropsychiatrist mo maʻi faʻafitauli,
  • tafaoga fiafia
  • ave vitamini o loʻo i ai le zinc,
  • afai e talafeagai, suia galuega poʻo le siosiomaga,
  • faʻamaʻavale, faʻalavelave popole, fualaau fualaau oona.

O le faʻatauina o vailaʻau e faʻamautuina ai le faʻalavelave e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai e le o fualaau uma e talafeagai mo le maʻisuka. E tatau ona filifilia pe a filifilia faafiafiaga (tusi, ata tifaga, matamata TV, tala fou).

O le maʻisuka i tupulaga talavou e maua i se auala faapitoa. Suga e mafai ona tulaʻi mai i se tulaga laʻititi. O le mafaufau-lagona faalemafaufau i talavou i le taimi o le talavou e le ogatasi, o le mea lea, ina ia mafai ai ona aveese le atuatuvale, o le fesoasoani a se fomai faapitoa o le mafaufau e manaomia.

Tuua Lau Faamatalaga